Με 4 παιχνίδια θα ασχοληθώ σήμερα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
*** Υποχωρεί διαρκώς ο άσος, που βρίσκεται πλέον στο 1,87. Αγγίζει τα όρια του 4,00 το διπλό.
*** Στο 57.000 θέσεων «Ιμτεχ Αρένα» του Αμβούργου
*** Με δέκα στα δέκα προκρίθηκε η Γερμανία στο Euro 2012, με εννιά στα δέκα η Ολλανδία. Πρόκειται για το δεύτερο και τρίτο φαβορί αντίστοιχα της τελικής φάσης βάσει των book.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Νο 3): Παρατάχθηκε με αρκετές «ρεζέρβες» κι ένα νέο πειραματικό σύστημα (3-4-2-1) στο φιλικό με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να δεχτεί τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να διασώσει τελικά το αήττητο οχτώ μηνών χάρη στις αλλαγές προσώπων και διάταξης στην επανάληψη (3-3). Στο 50’ ο γκολκίπερ Τσίλερ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του, απέτρεψε το 4-1 και στο 90’ το 4-3, καθώς μεσολάβησαν τα γκολ των Ρόλφες (65’) και Μίλερ (77’).

Μπερδεμένοι τακτικά οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ, δέχτηκαν δύο γκολ από κόρνερ στο πρώτο μέρος (το τρίτο με σουτ από τα 30 μέτρα), ωστόσο ο τεχνικός τους δεν είχε κανένα παράπονο από τις επιδόσεις τους. «Ξέρω ότι λίγοι θα συμφωνούν μαζί μου, αλλά έμεινα ικανοποιημένος από την εμφάνιση. Τα γκολ που δεχτήκαμε δεν σχετίζονται με την επιλογή των τριών αμυντικών κι επιπλέον δείξαμε ξανά το χαρακτήρα μας στο δεύτερο ημίχρονο», είπε ο Λεβ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι απέναντι στην Ολλανδία θα χρησιμοποιήσει μια πιο ορθολογική ενδεκάδα.

Σίγουρα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νόιερ, που επιστρέφει στην αποστολή, κάτι που ισχύει και για τους Κλόζε, Ρόις. Αν ο επιθετικός της Λάτσιο κριθεί έτοιμος, θα δοκιμαστεί το 4-4-2 ώστε να χωρέσει στην ενδεκάδα μαζί με τον Μάριο Γκόμεζ. Είναι μια διάταξη στην οποία ήθελε να πειραματιστεί ο Λεβ και στο φιλικό του Κιέβου, αλλά του τα χάλασε ο τραυματισμός του δεύτερου σκόρερ όλων των εποχών στα «πάντσερ». «Θέλουμε να νικήσουμε αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικότερο. Αν φοβόμαστε; Οχι, ούτε την Ολλανδία, ούτε κανέναν άλλο», είπε ο Γερμανός εκλέκτορας έπειτα από ερώτηση Ολλανδού δημοσιογράφου.

Στο τελευταίο φιλικό επί γερμανικού εδάφους η ομάδα του νίκησε με 3-2 τη Βραζιλία, ενώ παραμένει αήττητη από τον περασμένο Μάρτιο όταν έχασε (1-2) εντός έδρας από την Αυστραλία. Εκτός μάχης είναι ξανά ο αρχηγός Λαμ και ο τραυματίας Σβαϊνστάιγκερ, «φρέσκος» στο απουσιολόγιο ο αριστερός μπακ Σμέλτσερ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Νόιερ – Μποάτενγκ (Χέβεντες), Μερτεζάκερ, Μπαντστούμπερ, Αόγκο – Κεντίρα (Κρόος), Μίλερ, Εζίλ, Ποντόλσκι – Γκόμεζ, Κλόζε.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Νο. 2):
Δεν έπιασε το γνώριμο επίπεδο, ήταν εκτός ρυθμού και κλίματος, το 0-0 με την Ελβετία εντός έδρας ήρθε φυσιολογικά και δεν άξιζε κάτι καλύτερο. Δυσαρεστημένος ο κόσμος από την εμφάνιση, που έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε ωραίο ποδόσφαιρο και αποτελέσματα.
Αν και είχε δηλώσει ότι δεν θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φαν Μάρβεϊκ άλλαξε τα πλάνα του, με τον Μπάμπελ (για πρώτη φορά στην αποστολή έπειτα από ένα χρόνο) να ξεκινά, όπως και οι Ντε Γιονγκ, Φαν ντερ Φάαρτ, με τους Φαν Μπόμελ, Στρόοτμαν να βρίσκονται στον πάγκο. Αλλαγές και στα άκρα της άμυνας, στα δεξιά βρέθηκε ο Μπουλαρούζ, αριστερά ο Μπράαφχεϊντ. Μοναδικός προωθημένος ο Φαν Πέρσι, αφού ο Χούντελααρ έχει σπάσει τη μύτη του.
Παραδοσιακά υπάρχει αντιπαλότητα με τη Γερμανία, με τον αρχηγό Φαν Μπόμελ να δηλώνει ότι: «Δεν πρόκειται για ένα φιλικό απλά. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, που βγάζει πάθος. Η Γερμανία έχει κάνει πρόοδο τα τελευταία χρόνια και παίζει πιο επιθετικά, είναι ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος. Ξέρω ότι δεν άρεσε στον κόσμο αυτό που είδε, όμως δικαιούμαστε να έχουμε και μια όχι τόσο καλή εμφάνιση. Εχουμε αποδείξει πολλά».
Ο Φαν Μάρβεϊκ σχολίασε: «Ως προπονητής αντιμετωπίζω αυτήν την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας σαν μια οποιαδήποτε άλλη. Ομως, ταυτόχρονα έχω αντιληφθεί ότι είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Και για μένα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα φιλικό παιχνίδι. Εκτός από το θέμα του πρεστίζ, έχω μεγαλώσει με τα συναισθήματα που είχαν δημιουργηθεί και ήταν για πολύ καιρό έντονα στη χώρα μας».
Γνωστές απουσίες οι Ρόμπεν και Αφελάι, όπως τραυματίες είναι επίσης ο αριστερός εξτρέμ/φορ Ελια, ο αριστερός μπακ Πίτερς, ο Γιάνσεν του Αγιαξ και ο αμυντικός Μπρουμά. Αναμένεται να επιστρέψει στα δεξιά της άμυνας ο Φαν ντερ Βιλ που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Εκτός μένουν Φαν ντερ Φάαρτ και Φαν Πέρσι, αντίθετα, διαθέσιμος είναι ο Χούντελααρ που θα παίξει με προστατευτική μάσκα.
Αμφίβολη η συμμετοχή του Σνέιντερ. Οι Χέιτινγκα και Ματέισεν, οι οποίοι είχαν ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα την Κυριακή, προπονήθηκαν κανονικά. Ετοιμος αναμένεται ο Φαν ντερ Βιλ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Στέκελενμπουρχ - Φαν ντερ Βιλ, Ματέισεν, Χέιτινγκα, Μπράαφχεϊντ - Φαν Μπόμελ, Στρόοτμαν - Κάουτ, Σνέιντερ, Μπάμπελ - Χούντελααρ.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Τιμ Βίζε (Βέρντερ), Ρον-Ρόμπερτ Τσίλερ (Αννόβερο)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Περ Μερτεζάκερ (Αρσεναλ), Κρίστιαν Τρες (Βόλφσμπουργκ), Τζερόμ Μποάτενγκ (Μπάγερν), Ματς Χούμελς (Ντόρτμουντ), Χόλγκερ Μπαντστούμπερ (Μπάγερν), Μπένεντικτ Χέβεντες (Σάλκε), Ντένις Αόγκο (Αμβούργο)

ΜΕΣΟΙ: Μάριο Γκέτσε (Ντόρτμουντ), Σάμι Κεντίρα (Ρεάλ), Τόνι Κρόος (Μπάγερν), Σιμόν Ρόλφες (Λεβερκούζεν), Λαρς Μπέντερ (Λεβερκούζεν), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν), Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία), Αντρέ Σίρλε (Λεβερκούζεν), Μάρκο Ρόις (Μπάγερν)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν), Μίροσλαβ Κλόζε (Λάτσιο), Κακάου (Στουτγάρδη)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μάαρτεν Στεκέλενμπουρχ (Ρόμα), Μισέλ Φορμ (Σουόνσι), Τιμ Κρουλ (Νιούκαστλ)

AMYNTIKOI: Βουρνόν Ανίτα (Αγιαξ), Καλίντ Μπουλαρούζ (Στουτγάρδη), Εντσον Μπράαφχεϊντ (Χόφενχαϊμ), Γιόρις Ματέισεν (Μάλαγα), Ρον Φλάαρ(Φέγενορντ), Τζον Χέιτινγκα (Εβερτον), Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ (Αγιαξ)ΜΕΣΟΙ: Νάιτζελ ντε Γιονγκ (Μαν. Σίτι), Βέσλι Σνέιντερ (Ιντερ), Μαρκ φαν Μπόμελ (Μίλαν), Στέιν Σχάαρς (Σπόρτινγκ Λ.), Κέβιν Στρόοτμαν (Αϊντχόφεν), Τζορτζίνιο Βέιναλντουμ (Αϊντχόφεν)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρόι Μπέιρενς (Αλκμααρ), Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε), Ντιρκ Κάουτ (Λίβερπουλ), Ράιαν Μπάμπελ (Χόφενχαϊμ)

ΙΤΑΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

*** Στα ίδια επίπεδα κινούνται οι τιμές, ο άσος της Ιταλίας στο 2,05-2,10, ενώ το διπλό της Ουρουγουάης κινείται από το 3,50 και φτάνει στο 4,00.

*** Στο 80.179 θέσεων «Ολίμπικο» της Ρώμης.
*** Διαιτητής: Περέιρα Γκόμες (Πορτογαλία).
ΙΤΑΛΙΑ (Νο. 6): Πετυχημένο το πρώτο φιλικό της Ιταλίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελική φάση του Euro 2012, νίκη 2-0 στο Βρότσλαβ επί της Πολωνίας. Το συγκρότημα του Τσέζαρε Πραντέλι είχε επιτέλους το πρώτο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι με τα χρώματα της Ιταλίας, μια ωραία λόμπα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Σέσνι ενώ στην επανάληψη το σκορ έκλεισε ο Τζαμπάολο Πατσίνι με πλασέ στην κίνηση.
Εύκολη νίκη για τους Ιταλούς, που αντιμετώπισαν προβλήματα μόνο σε κάποιες στημένες φάσεις από τους υψηλόσωμους Πολωνούς. Ικανοποιημένος ο Ιταλός ομοσπονδιακός από την εμφάνιση, έστρεψε άμεσα το βλέμμα στο δυνατότερο φιλικό με την Ουρουγουάη: «Η Ουρουγουάη κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα και εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται ξανά σε υψηλό επίπεδο. Είναι το πιο δυνατό φιλικό που θα μπορούσαμε να έχουμε και πρέπει να φανούμε ανταγωνιστικοί».
Στο μεταξύ, η Ιταλία προπονήθηκε την Κυριακή στο Ριτζικόνι της Καλαβρίας, σε ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε με χρήματα που κατασχέθηκαν από την τοπική Μαφία. Μια πρωτοβουλία του σπουδαίου Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και οι διεθνείς του Πραντέλι έγιναν αντικείμενο λατρείας από τους ντόπιους οπαδούς και μικρά παιδιά. Και μάλιστα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αισθάνθηκε πολύ άσχημα, όταν άκουσε τη διήγηση ενός μικρού παιδιού: «Αισθανθήκαμε πολύ μικροί με αυτά που μας είπαν τα παιδιά, ότι ακόμα και χτες ο πατέρας του απειλήθηκε από τη Μαφία».
Ο Τσέζαρε Πραντέλι έδωσε μεγάλη σημασία στο αποψινό φιλικό, χαρακτηρίζοντάς το ως το πιο δύσκολο παιχνίδι από τη μέρα που ανέλαβε τους «ατζούρι»: «Είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο παιχνίδι από τότε που προπονώ την Ιταλία. Το θεωρώ πιο σημαντικό ακόμα και από αυτά κόντρα σε Γερμανία και Ισπανία. Παίζουμε με μία από τις πιο σημαντικές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Ταμπάρες είναι ένας μαέστρος του ποδοσφαίρου, σπουδαίος προπονητής και έχει δώσει στην ομάδα του ένα προφίλ πολύ δύσκολο για την κάθε ομάδα να το κερδίσει».

Η Ιταλία χωρίς τους Κασάνο και Ρόσι είναι αναγκασμένη να αλλάξει στιλ στην επίθεση και ο Πραντέλι εξηγεί: «Χωρίς αυτούς τους δύο μας λείπει ο παίκτης που θα κινηθεί εκτός περιοχής και θα κάνει την προσωπική φάση, να περάσει πιο εύκολα τον αντίπαλο ακραίο αμυντικό. Και στην Πολωνία δε μου άρεσαν τα πρώτα 25 λεπτά, συναντήσαμε προβλήματα. Είναι σημαντικό να μεταφέρουμε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια».
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πραντέλι δεν έχει κάποιο νέο πρόβλημα, ωστόσο προτίθεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, με νέα πρόσωπα τους Μάτζιο, Μπαλτζαρέτι στα αμυντικά άκρα και τον Οσβάλντο στην επίθεση, δίπλα στον Μπαλοτέλι. «Κόπηκε» οριστικά από την αποστολή ο τραυματίας στόπερ Αντρέα Μπαρτσάλι (Γιουβέντους), ενώ στο φιλικό με την Ουρουγουάη ο Τζίτζι Μπουφόν θα συμπληρώσει 112 συμμετοχές, ισοφαρίζοντας το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Ντίνο Τζοφ. Παράλληλα και για λόγους «πολιτικής» το περιβραχιόνιο του αρχηγού μπροστά στο κοινό της Ρόμα θα φορέσει ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μπουφόν – Μάτζιο, Ρανόκια, Κιελίνι, Μπαλτζαρέτι – Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μαρκίζιο – Μοντολίβο – Οσβάλντο, Μπαλοτέλι.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Νο. 4): Οργια Λουίς Σουάρες την Παρασκευή, με τέσσερα δικά του γκολ η «σελέστε» διέλυσε τη Χιλή (4-0) και… ποιος είπε ότι έλειπε ο Φορλάν; Ο άσος της Λίβερπουλ έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός που σημειώνει καρέ τερμάτων σε προκριματική φάση Μουντιάλ, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Οσκαρ Ταμπάρες να σχολιάζει για τη νίκη της ομάδας του ότι «είναι ένα αποτέλεσμα που μας αφήνει ικανοποιημένους και έτσι συνεχίζουμε να βάζουμε λεφτά στην τράπεζα. Είναι σημαντικό να είμαστε στην πρώτη θέση, αλλά έχει πολύ δρόμο και ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Ξαναπαίζουμε τον Ιούνιο, όμως αν διατηρήσουμε τη διάθεση και τη νοοτροπία αυτή, είμαστε σε καλό δρόμο».Από τις πιο ομοιογενείς εθνικές ομάδες του κόσμου, καθόλου τυχαία η αναρρίχησή της στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, άλλωστε πέρσι έφτασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ και τον Ιούλιο κατέκτησε στην Αργεντινή το Κόπα Αμέρικα. «Η ομάδα είναι ταπεινή, γνωρίζει τα όριά της, είναι ενωμένη και πάντα έχει θετική σκέψη, κάτι που μας δίνει ηρεμία», συνεχίζει ο Ταμπάρες, αποκαλύπτοντας μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας.

Δεν θα ρισκάρει τελικά, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Παρασκευής, Λουίς Σουάρες, που όπως σημειώνουμε στην εφημερίδα αντιμετώπιζε μυϊκές ενοχλήσεις και δινόταν αμφίβολος. Προστίθεται στην ήδη γνωστή σημαντική απουσία του Φορλάν (που έχοντας πάρει άδεια από την Ιντερ, θα βρίσκεται σήμερα στο γήπεδο), ενώ αποδεσμεύτηκαν και γύρισαν στους συλλόγους τους οι αναπληρωματικοί Αμπρέου (φορ, Μποταφόγκο), Βικτορίνο (στόπερ, Κρουζέιρο) και δεν κρίθηκε σκόπιμο να ταξιδέψει ο τρίτος τερματοφύλακας Καστίγιο (Κόλο Κόλο).

Στην αποστολή ενσωματώθηκε ο βασικός δεξιός μπακ/χαφ Μάξι Περέιρα (Μπενφίκα), που δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας την Παρασκευή. Λείπουν ξανά ο μπακ Φουσίλε, οι μέσοι Γκαργκάνο, Α. Φερνάντες και ο επιθετικός Ερνάντες. Μπροστά θα ξεκινήσει ο Σεμπαστιάν Φερνάντες της Μάλαγα, ενώ φανέλα βασικού παίρνει ο αριστερός χαφ Κριστιάν Ροντρίγκες, αντί του Γκαστόν Ραμίρες.

«Είναι ένα πολύ γοητευτικό και με πρεστίζ φιλικό. Αντιμετωπίζουμε μια εθνική ομάδα με μεγάλη παράδοση και από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε», είπε ο «μαέστρο» Ταμπάρες.

Και μιλώντας γενικά για την εθνική πρόσθεσε πως «είμαστε μια χώρα μικρούλα σε σχέση με τις άλλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, γι’ αυτό και εδώ και κάποια χρόνια ποντάρουμε στη δουλειά που ξεκινά από τις μικρές ηλικίες και φτάνει ως τη μεγάλη εθνική. Ακολουθούμε τους μικρούς βήμα-βήμα και αυτή η δουλειά, βλέποντας τα τελευταία αποτελέσματα, αρχίζει και αποδίδει καρπούς. Για εμάς η εθνική ομάδα είναι λόγος υπερηφάνειας και δεν έχει μόνο αθλητική αξία, αλλά και κοινωνική. Να πάρουμε τα μικρά από τους δρόμους και να τα απομακρύνουμε από τα ναρκωτικά».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μουσλέρα – Κάσερες, Λουγκάνο, Γκοδίν, Α. Περέιρα – Μ. Περέιρα, Πέρες, Αρέβαλο Ρίος, Κρ. Ροντρίγκες – Καβάνι, Σ. Φερνάντες.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΙΤΑΛΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), Σαλβατόρε Σίριγκου (Παρί Σ.Ζ.), Μόργκαν Ντε Σάνκτις (Νάπολι).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ινιάτσιο Αμπάτε (Μίλαν), Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι (Παλέρμο), Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Ντομένικο Κρίσιτο (Ζενίτ), Κρίστιαν Μάτζιο (Νάπολι), Αντζελο Ογκμπόνα (Τορίνο), Αντρέα Ρανόκια (Ιντερ).
ΜΕΣΟΙ: Αλμπέρτο Ακουιλάνι (Μίλαν), Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα), Κλάουντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Ρικάρντο Μοντολίβο (Φιορεντίνα) ,Αντρέα Πίρλο (Γιουβέντους), Αντόνιο Νοτσερίνο (Μίλαν), Τιάγκο Μότα (Ιντερ).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μάριο Μπαλοτέλι (Μάντσεστερ Σ.), Αλεσάντρο Μάτρι (Γιουβέντους), Πάμπλο Οσβάλντο (Ρόμα), Τζαμπάολο Πατσίνι (Ιντερ), Σιμόνε Πέπε (Γιουβέντους).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατασαράι), Μαρτίν Σίλβα (Ολίμπια Ασουνσιόν).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μαρτίν Κάσερες (Σεβίλλη), Σεμπαστιάν Κοάτες (Λίβερπουλ), Ντιέγκο Γκοδίν (Ατλέτικο), Ντιέγκο Λουγκάνο (Παρί Σ.Ζ.), Αντρές Σκότι (Κόλο Κόλο), Μάξι Περέιρα (Μπενφίκα).

ΜΕΣΟΙ: Αρέβαλο Ρίος (Τιχουάνα), Σεμπαστιάν Εγούρεν (Σπ. Χιχόν), Αλβαρο Γκονσάλες (Λάτσιο), Νικολάς Λοδέιρο (Αγιαξ), Ντιέγκο Πέρες (Μπολόνια), Γκαστόν Ραμίρες (Μπολόνια), Κριστιάν Ροντρίγκες (Πόρτο), Αλβαρο Περέιρα (Πόρτο), Ντιέγκο Ροντρίγκες (Ντεφ. Σπόρτινγκ).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Εντινσον Καβάνι (Νάπολι), Σεμπαστιάν Φερνάντες (Μάλαγα), Εμιλιάνο Αλφαρο (Λίβερπουλ Μοντεβιδέο).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ*** Στις περισσότερες εταιρίες που είχε ανοίξει ο άσος από 3,70 και πάνω, υπήρξε μάζεμα της απόδοσης και πλέον η νίκη της Κολομβίας πληρώνει από 3,50 μέχρι 3,80. Αντίστοιχα παρατηρήθηκε άνοδος στο διπλό της Αργεντινής, το οποίο ποικίλλει από 1,91 ως 2,20.

*** Στο 51.000 θέσεων «Ρομπέρτο Μελέντες» της παραλιακής πόλης Μπαρανκίγια. Αναμένεται υψηλή θερμοκρασία, πολλή υγρασία και μεγάλη πιθανότητα για βροχή την ώρα του αγώνα.

*** Διαιτητής: Σάλβιο Σπίνολα Φαγκούντες Φίλιο (Βραζιλία). Πρώτο παιχνίδι στα προκριματικά για τον 43χρονο δικηγόρο από την Μπαΐα, ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους διαιτητές της γενιάς του στη Βραζιλία.

*** Προϊστορία (σε προκριματικά Παγκοσμίου κυπέλλου με γηπεδούχο την Κολομβία): 2-1-3.

*** Προϊστορία (σε αγώνες για τα προκριματικά που έγιναν στην Μπαρανκίγια): 1-1-1.

*** Πιο πρόσφατη αναμέτρηση στο «Ρομπέρτο Μελέντες», στις 19/11/03 με σκορ 1-1.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Νο. 30): Το σκηνικό που είχε στηθεί στην Μπαρανκίγια, ήταν ιδανικό για μία νίκη των «καφετέρος» αλλά η Βενεζουέλα το χάλασε, αποσπώντας χρήσιμη ισοπαλία 1-1. Η απόκρουση του κίπερ Οσπίνα στο 3ο λεπτό απέτρεψε τον αιφνιδιασμό και βοήθησε στη γρήγορη προσαρμογή των συμπαικτών του, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με το σουτ του Γκουαρίν (11’). Στιγμές αργότερα, λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους αλλά οι αμυντικοί της «βινοτίντο» έδιωξαν πάνω από τη γραμμή το σουτ του Μαρτίνες. Σύμμαχος της Κολομβίας, στην πίεση που άσκησε μέχρι την ανάπαυλα, ο τερματοφύλακας Ρένι Βέγα, με τις ασταθείς αποκρούσεις και τις «ηρωικές» εξόδους του στα στημένα. Το δοκάρι στο φάουλ του Αράνγκο (47’), λειτούργησε εκ νέου σαν καμπανάκι κινδύνου για την «τρι», η οποία το αγνόησε. Πιο ανοιχτό το δεύτερο μέρος, είχε μία ευκαιρία για να καθαρίσει με την υπόθεση νίκη, δεν την αξιοποίησε και το πλήρωσε με την ισοφάριση (79’), που προήλθε από το τραγικό λάθος του στόπερ Περέα.
Απογοητευμένος και με τάσεις αυτοκριτικής, ο κόουτς Αλβαρες, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να χάνεις μία νίκη. Είχαμε τις φάσεις για να κερδίσουμε, δεν το πράξαμε και την... πατήσαμε. Σίγουρα, έχω μερίδιο ευθύνης γιατί έπρεπε να κάνω νωρίτερα τις αλλαγές».
Αυτό που πρέπει να τον προβληματίσει είναι η αδυναμία της ομάδας του, να βγάλει φάσεις από συνδυασμούς. Οσες φορές έγινε απειλητική ήταν από τα δυνατά σουτ του Γκουαρίν ή τις εμπνεύσεις των Πάμπλο Αρμέρο και Χάμες Ροντρίγκες. Συνδυασμοί έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν υπήρξαν, κάτι που φανέρωσε και την αδυναμία συνεργασίας του Γκουτιέρες με τον Μαρτίνες στη γραμμή κρούσης. Παράλληλα, φάνηκε η απουσία του αμυντικού μέσου Σάντσες, με τον Αράνγκο να οργανώνει ανενόχλητος το παιχνίδι της Βενεζουέλας.
Στα προβλήματα των Φαλκάο και Σάντσες, που απουσίασαν και θα λείψουν εκ νέου, ήρθαν να προστεθούν ο τραυματισμός του Γκουαρίν – κλήθηκε άμεσα στην αποστολή ο Ραφαέλ Ρομπάγιο της Μιγιονάριος – και η τιμωρία του στόπερ Περέα. Τον πρώτο θα αντικαταστήσει ο Αγκιλάρ της ισπανικής Χέρκουλες ενώ στο κέντρο της άμυνας επανέρχεται ο Μοσκέρα. Ο Αλβαρες θα διατηρήσει το 4-4-2 αλλά θα κάνει μετατροπές στην ενδεκάδα. Νέα πρόσωπα ο Καμίλο Σούνιγκα στο δεξί άκρο της άμυνας, αντί του Χεράρδο Βαγιέχο ενώ στην επίθεση ο Τέο Γκουτιέρες θα μείνει στον πάγκο, για να ξεκινήσει ο Αντριάν Ράμος της Χέρτα.
Ο μακρυμάλλης τεχνικός δέχεται την κριτική πρώην ομοσπονδιακών τεχνικών και άρχισαν οι συγκρίσεις με τον απερχόμενο Γκόμες. Στις δηλώσεις του πάντως φάνηκε αισιόδοξος και τόνισε: «Η Αργεντινή είναι δυνατή ομάδα σε όλους τους τομείς και με τους Μέσι – Ιγουαΐν θα είναι πιο επιθετική. Ο μόνος τρόπος για να μην της δείξουμε σεβασμό, είναι να κάνουμε άψογο παιχνίδι. Ολα θα κριθούν από τη νοοτροπία μας και το πόσο γρήγορα μπορούμε να κλέβουμε μπάλες. Το έχω ξαναπεί ότι για να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να κερδίζουμε στην έδρα μας. Ας ξεκινήσουμε από τώρα».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Οσπίνα – Σούνιγκα, Μοσκέρα, Γέπες, Αρμέρο – Παμπόν, Αγκίλαρ, Μπολίβαρ, Ροντρίγκες – Ράμος, Μαρτίνες.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Νο. 10): Νέο φιάσκο για την «αλμπισελέστε», 1-1 στο μισοάδειο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Αϊρες με τη Βολιβία, το θεωρητικά πιο εύκολο δηλαδή παιχνίδι των προκριματικών. Είχε μεν ένα δοκάρι με τον Παστόρε και μια φάση που κατέληξε σε γκολ αλλά ο διαιτητής δεν άφησε το πλεονέκτημα, συνολικά όμως η εικόνα της ήταν για μία ακόμα φορά αποκαρδιωτική, με τον Μέσι παρών-απών και τη γνωστή κουβέντα για τη συνεισφορά του στην εθνική, σε σύγκριση με ό,τι κάνει στην Μπαρτσελόνα, να φουντώνει ξανά. Τραγικό λάθος του Ντεμικέλις στο γκολ της Βολιβίας, που προηγήθηκε χωρίς να κάνει άλλη φάση στο ματς.

Ηταν η δεύτερη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών που η Βολιβία της πήρε ισοπαλία κι ενώ είχε προηγηθεί για την Αργεντινή η πρώτη ήττα στην ιστορία της από τη Βενεζουέλα. «Δεν είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά κάναμε όσα έπρεπε για να κερδίσουμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, σουτ στο δοκάρι και ένα γκολ που ακυρώθηκε ανεξήγητα», είπε υπερασπιζόμενος τους παίκτες του, αλλά και τον… ίδιο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλεχάντρο Σαμπέλα. «Στο γήπεδό μας δεν γίνεται να χαρίζουμε βαθμούς, την Τρίτη πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε», είπε ο Μέσι.

Δεν αποκάλυψε την ενδεκάδα για το σημερινό παιχνίδι ο Σαμπέλα, είπε πάντως ότι ο Ντεμικέλις (που πληρώνει τα σπασμένα του γκολ της Βολιβίας) θα μείνει εκτός και ότι θα παίξει με άμυνα τεσσάρων. Αρχικά είχε σκεφτεί να βάλει τον Μασεράνο στόπερ, όμως η διάταξη των Κολομβιανών τον έκανε να αλλάξει γνώμη. Αναμένεται σύστημα 4-4-2 (αντί του 4-3-3 της Παρασκευής), με νέα πρόσωπα τον στόπερ Φ. Φερνάντες, τους μέσους Σόσα, Γινιασού και πιθανώς και τον Μπράνια. Δεν έπαιξε την Παρασκευή ο Αγουέρο λόγω τραυματισμού και σήμερα θα είναι στον πάγκο, διαμηνύοντας ο ίδιος μέσω twitter ότι είναι έτοιμος να προσφέρει.

«Δεν ξέρω αν είναι καθοριστικό, μπορεί ναι, μπορεί και όχι, αλλά είναι το 4ο παιχνίδι σε ένα πρωτάθλημα 16 αγωνιστικών. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό και αυτό που με απασχολεί είναι να πάρουμε πάση θυσία ένα καλό αποτέλεσμα», είπε ο Σαμπέλα και σε ερώτηση αν το παιχνίδι είναι καθοριστικό και για τον ίδιο, είπε «σκέφτομαι μόνο τους τρεις βαθμούς και τίποτε άλλο».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ρομέρο – Σαμπαλέτα, Φ. Φερνάντες, Μπουρδίσο, Κλ. Ροντρίγκες – Σόσα, Μασεράνο, Μπράνια (ή Γκάγκο), Γινιασού – Μέσι, Ιγουαΐν.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Νταβίντ Οσπίνα (Νις), Μπρέινερ Καστίγιο (Ιντ. Μεντεγίν), Ρόμπινσον Σαπάτα (Ντεπ. Περέιρα).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μάριο Γέπες (Μίλαν), Λουίς Περέα (Ατλέτικο), Ακιβάλδο Μοσκέρα (Αμέρικα), Πάμπλο Αρμέρο (Ουντινέζε), Καμίλο Σουνίγκα (Νάπολι), Χουάν Κουαδράδο (Λέτσε), Νταβίντ Βαλένσια (Ζούνιορ), Αλέξις Ενρίκες (Ονσε Κάλντας), Χεράρδο Βαγιέχο (Ντεπ. Τολίμα).
ΜΕΣΟΙ: Ραφαέλ Ρομπάγιο (Μιγιονάριος), Γκουστάβο Μπολίβαρ (Ντεπόρτες Τολίμα), Αμπέλ Αγκιλάρ (Χέρκουλες), Χάμες Ροντρίγκες (Πόρτο), Ντορλάν Παμπόν (Ατλ. Νασιονάλ), Ντιέγκο Αρίας (ΠΑΟΚ), Κρίστιαν Μαρούγκο (Ντεπ. Τολίμα).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τέο Γκουτιέρες (Ράσινγκ), Αντριάν Ράμος (Χέρτα), Τζάκσον Μαρτίνες (Τζαγκουάρες), Ντάιρο Μορένο (Τιχουάνα), Νταρβίν Κιντέρο (Σάντος Λαγκούνα).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σέρχιο Ρομέρο (Σαμπντόρια), Μαριάνο Αντούχαρ (Κατάνια).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Νικολάς Μπουρδίσο (Ρόμα), Μαρτίν Ντεμικέλις (Μάλαγα), Φεδερίκο Φερνάντες (Νάπολι), Λουσιάνο Μονσόν (Νις), Πάμπλο Σαμπαλέτα (Μάν. Σίτι), Μάρκος Ρόχο (Σπαρτάκ Μ.), Κλεμέντε Ροντρίγκες (Μπόκα), Λεάντρο Ντεσάμπατο (Εστουδιάντες).

ΜΕΣΟΙ: Χοσέ Σόσα (Μέταλιστ), Χαβιέρ Παστόρε (Παρί Σ.Ζ.), Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα), Πάμπλο Γινιασιού (Ιντερνασιονάλ), Χαβιέρ Μασεράνο (Μπαρτσελόνα), Φερνάντο Γκάγκο (Ρόμα), Ρίκι Αλβαρες (Ιντερ), Ροντρίγκο Μπράνια (Εστουδιάντες).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Γκονσάλο Ιγουαΐν (Ρεάλ), Εσεκιέλ Λαβέτσι (Νάπολι), Σέρχιο Αγουέρο (Μάν. Σίτι), Χερμάν Ντένις (Αταλάντα).

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ

*** Πεσμένος ο άσος των Κροατών, στο 1,70 πλέον, η νίκη της Τουρκίας πληρώνει και 5,75.

*** Στο 38.923 θέσεων «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ. Sold out.

*** Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία).

Α’ ΜΑΤΣ (Τουρκία – Κροατία 0-3):
Το γρήγορο γκολ του Ολιτς (2’) πάγωσε τους Τούρκους και η Κροατία με έξυπνο παιχνίδι έφερε την κατάσταση στα μέτρα της. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Τουρκίας δεν υπήρχε και η Κροατία βρήκε άλλα δύο γκολ από στημένες φάσεις και στην καρδιά της άμυνας. Ουσιαστικά δεν έγινε κανένα παιχνίδι.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νο. 12): Με το ένα πόδι στην τελική φάση του Euro είναι η Κροατία, ύστερα από τη μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη. Ούτε οι ίδιοι οι Κροάτες δεν πίστευαν στο εύρος του σκορ που αποκόμισαν από την Τουρκία, ωστόσο ήταν αποτέλεσμα ώριμης εμφάνισης αλλά και τύχης. Μια τύχη που ήταν από την αρχή στο πλευρό των παικτών του Μπίλιτς, με το γρήγορο γκολ του Ολιτς και στη συνέχεια κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση, απόλυτα.
Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν και θα πρέπει να εμφανίσει «αυτοκτονικές» τάσεις στη ρεβάνς, αλλά ο Σλάβεν Μπίλιτς θέλησε να φανεί προσεκτικός: «Υπάρχουν ακόμα 90 λεπτά, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Εμείς πρέπει να παίξουμε και στη ρεβάνς με στόχο τη νίκη, η Τουρκία πλέον δεν έχει να χάσει τίποτα. Μας πλήγωσε η ήττα από την Ελλάδα, στην Τουρκία δείξαμε την αξία μας».
Από εκεί λοιπόν που ο Σλάβεν Μπίλιτς ήταν στην πόρτα της εξόδου και δεχόταν σκληρή κριτική, έγινε σε μια νύχτα ξανά ο ήρωας του εθνους και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για την εμφάνιση της Κροατίας στην Κωνσταντινούπολη. Η πρόκριση είναι προ των πυλών ωστόσο λογικά ο Μπίλιτς προσπάθησε και πάλι να φανεί ψύχραιμος: «Οι Τούρκοι θα έρθουν για να μας κερδίσουν και περιμένω να εμφανιστούν πολύ καλύτεροι, δε νομίζω να ξαναπαίξουν τόσο άσχημα. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να παίξουμε για τη νίκη, δεν έχει νόημα να κάνουμε παιχνίδι αναμονής. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι απρόβλεπτα, πρέπει να έχουμε το νου μας».
Στο αγωνιστικό κομμάτι, συμπλήρωσαν κάρτες και θα λείψουν ο πολυθεσίτης αμυντικός Τσόρλουκα (Τότεναμ) και ο μέσος Ντουίμοβιτς (Ντιναμό Μόσχας), ωστόσο ο Μπίλιτς προτίμησε να μην καλέσει κάποιους αντικαταστάτες. Στην άμυνα και με τις ελλείψεις ακόμα των Λόβρεν και Στρίνιτς είναι πιθανό να ξεκινήσουν βασικοί οι Πράνιτς και Πάμιτς στα αμυντικά άκρα, ενώ τη θέση του Ντουίμοβιτς στον άξονα θα πάρει ο Βουκόγεβιτς. Στην επίθεση το δίδυμο Ολιτς-Μάντζουκιτς δείχνει ακλόνητο, Εντουάρντο και Γέλαβιτς οι πρώτες εναλλακτικές λύσεις.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πλετίκοσα – Πάμιτς (Βίντα), Σίλντενφελντ, Σίμουνιτς, Πράνιτς – Σρνα, Μόντριτς, Βουκόγεβιτς, Ράκιτιτς – Ολιτς, Μάντζουκιτς.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Νο. 26): Εικόνα διάλυσης ήταν αυτή που παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής στο «Τουρκ Τελεκόμ Αρένα». Με τους Κροάτες να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 2’, δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα, στο 32’ δέχτηκε το δεύτερο γκολ και στο 51’ ήρθε το τελειωτικό χτύπημα.
Το τελικό 0-3 αντικατοπτρίζει απόλυτα την κατάσταση της εθνικής Τουρκίας, η οποία έστω κι αν κουτσά-στραβά έφτασε στα μπαράζ, καθόλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης ήταν κατώτερη των προσδοκιών, χωρίς να πείσει ποτέ ότι αξίζει την παρουσία στα γήπεδα Πολωνίας-Ουκρανίας. Τεράστια απογοήτευση φυσικά ο Γκους Χίντινκ, ο οποίος μετά την αποτυχία στα προηγούμενα προκριματικά στον πάγκο της Ρωσίας, απέτυχε και με τους Τούρκους και πλέον καλείται να ψάξει άλλη ομάδα για να δώσει το «παρών» σε τρία διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σουηδού Λαρς Λάγκερμπακ, εκτός κι αν συμβεί κάποιο… θαύμα απόψε στο «Μάξιμιρ».
Ο Ολλανδός έφαγε μεγάλο κράξιμο, από τότε που ανέλαβε άλλωστε δεν έγινε ποτέ αρεστός στον κόσμο. Οι αναζητήσεις διαδόχου έχουν ξεκινήσει ήδη, αν και ο ίδιος ο Χίντινκ δηλώνει πιστός στο συμβόλαιό του και απορρίπτει τις φήμες πως θα αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στον Αγιαξ: «Μετά το ματς της Τρίτης θα κάτσουμε να συζητήσουμε με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Μέχρι τότε είμαι προπονητής της Τουρκίας».
Χωρίς τέσσερα βασικότατα στελέχη ταξίδεψε η αποστολή στο Ζάγκρεμπ, αφού συμπλήρωσαν κάρτες οι χαφ Αρντά Τουράν (Ατλέτικο), Εμρέ Μπελόζογλου (Φενέρ) και οι μπακ Χακάν Μπαλτά (Γαλατά), Σαμπρί Σαριόγλου (Γαλατά). Χτύπησε ακόμη ο στόπερ Κατσάρ (Τραμπζόν), που ξεκίνησε πρώτη φορά βασικός την Παρασκευή, στη θέση του κλήθηκε ο δεξιός μπακ/χαφ Μπαλτζί (Τραμπζόν). Ο Χίντινκ δεν δίστασε να κατηγορήσει ορισμένους: «Εννέα παίκτες βρίσκονταν στο όριο καρτών. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους Σαμπρί και Εμρέ στις φάσεις που αντίκρισαν κάρτα. Ομως, η συμπεριφορά του Αρντά ήταν απαράδεκτη».
«Θέλουμε να τους ξαφνιάσουμε», είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ολλανδός τεχνικός, που λόγω απουσιών θα επιστρατεύσει κάποια νέα πρόσωπα: «Είναι ευκαιρία για κάποιους παίκτες να αποδείξουν τον εαυτό τους. Είμαι πεπεισμένος ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντεμιρέλ – Μπαλτζί, Τοπράκ, Κορκμάζ, Κοϊμπασί – Χαμίτ Αλτιντοπ, Ινάν, Σαχίν, Ερκίν – Κιαζίμ, Μπουλούτ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Στίπε Πλετίκοσα (Ροστόφ), Ντάνιελ Σούμπασιτς (Χάιντουκ), Ιβάν Κέλαβα (Ντιναμό Ζ.).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γιόσιπ Σίμουνιτς (Ντιναμό Ζ.), Γιούριτσα Μπούλιατ (Μακάμπι Χάιφα), Γκόρντον Σίλντενφελντ (Αϊντραχτ), Ντομαγκόι Βίντα (Ντιναμό Ζ.), Μάνουελ Πάμιτς (Σπάρτα Πρ.), Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ).
ΜΕΣΟΙ: Λούκα Μόντριτς (Τότεναμ), Ιβάν Ράκιτιτς (Σεβίλλη), Γέρκο Λέκο (Ντιναμό Ζ.), Ογκνιεν Βουκόγεβιτς (Ντιναμό Κ.), Ιβάν Πέρισιτς (Ντόρτμουντ), Μάτο Γιάγιαλο (Κολωνία), Ιβο Ιλίτσεβιτς (Αμβούργο), Ντάνιελ Πράνιτς (Μπάγερν).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ιβιτσα Ολιτς (Μπάγερν), Εντουάρντο Ντα Σίλβα (Σαχτάρ), Μάριο Μάντζουκιτς (Βόλφσμπουργκ), Νίκιτσα Γέλαβιτς (Ρέιντζερς), Νίκολα Κάλινιτς (Ντνιέπρ).

ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βολκάν Ντεμιρέλ (Φενερμπαχτσέ), Σινάν Μπολάτ (Σταντάρ Λιέγης), Τολγκά Ζενγκίν (Τραμπζονσπόρ).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γκιοκχάν Γκιονούλ (Φενερμπαχτσέ), Εγκεμέν Κορκμάζ (Μπεσίκτας), Ισμαΐλ Κοϊμπασί (Μπεσίκτας), Ομέρ Τοπράκ (Λεβερκούζεν), Σερβέτ Τσετίν (Γαλατασαράι), Σερκάν Μπαλτζί (Τραμπζονσπόρ).
ΜΕΣΟΙ: Γκιοκχάν Τορέ (Αμβούργο), Μεχμέτ Τοπάλ (Βαλένθια), Οζάν Ιπέκ (Μπούρσασπορ), Σελτσούκ Ινάν (Γαλατασαράι), Σελτσούκ Σαχίν (Φενερμπαχτσέ), Τζανέρ Ερκίν (Φενερμπαχτσέ), Χαμίτ Αλτιντοπ (Ρεάλ).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κιαζίμ Κιαζίμ (Γαλατασαράι), Μπουράκ Γιλμάζ (Τραμπζονσπόρ), Ουμούτ Μπουλούτ (Τουλούζ), Χαλίλ ΑΛτιντοπ (Τραμπζονσπόρ).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.