Bundesliga (12/12): Εποχή Στέγκερ στη Ντόρτμουντ, στήριξη στους «λύκους» Ανακοινώθηκε ο νέος τεχνικός της Μπορούσια, σήκωσε κάποιες αντιδράσεις η συγκεκριμένη επιλογή. «Σταυρόλεξο» στο Αμβούργο, πίστη για τη νίκη η Βόλφσμπουργκ, πάμε με την κάλυψη στο 2.20.

Βόλφσμπουργκ – Λειψία: Από την ημέρα που ανέλαβε ο Μάρτιν Σμιντ τα ηνία της Βόλφσμπουργκ, οι «λύκοι» δεν έχουν ήττα. Στο προηγούμενο κόντρα στο Αμβούργο (εκτός) στάθηκαν καλά στις τέσσερις γραμμές αποσπώντας ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) σε μια δύσκολη έδρα. Αναμέτρηση λεπτομερειών, εάν ήταν ελάχιστα πιο τυχερή θα μπορούσε να φύγει με το διπλό η φιλοξενούμενη. Δεν προλαβαίνει ο Καμάτσο (μεσοαμυντικός), νοκ άουτ και ο Μπλαστσικόφσκι (εξτρέμ), κατά τ’ άλλα πλήρης, χωρίς νέα προβλήματα.
Διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, έχοντας μείνει 3 διαδοχικά ματς (Χόφενχαϊμ, Μπεσίκτας, Μάιντς) χωρίς να «γευτεί» τη χαρά της νίκης. Απορούν στη Λειψία για την αδιαφορία κάποιων παικτών, όπως του Κειτά (μέσος), ο οποίος έχει κλείσει ήδη στη Λίβερπουλ για το προσεχές καλοκαίρι. Στο προηγούμενο ήταν μπροστά στο σκορ 2-1 μέχρι το 87’ όταν και ισοφαρίστηκε από τη Μάιντς (εντός) σε 2-2 από μια στημένη μπάλα. Εκτός παραμένει ο χρήσιμος Ζάμπιτσερ (εξτρέμ), 50-50 για τον Ιλζάνκερ (μέσος). Ανέτοιμος ο βασικός Ουπαμεκανό (στόπερ).
Αναμένεται ματς με ρυθμό και γκολ. Η Λειψία δεν διανύει την καλύτερή της περίοδο και όσο να ‘ναι η «τεσσάρα» στο Σίνσχαϊμ από τη Χόφενχαϊμ την επηρέασε αρκετά. Έχει πολλά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά μακριά από την έδρα της. Ο Σμιντ αποτελεί έξυπνο προπονητή, θα προσεγγίσει συντηρητικά το ματς και «χτυπήσει» όταν πρέπει. Ο άσος σε κάλυψη dnb σε απόδοση 2.20 μας καλύπτει. 
Φράιμπουργκ – Γκλάντμπαχ: To πιο «τρελό» ματς της ιστορίας της. Δεν το ‘χει ξανακάνει ποτέ αυτό που έγινε την Κυριακή η Φράιμπουργκ. Απίστευτη ανατροπή από 3-0 σε 4-3 στην έδρα της Κολωνίας. Στο ημίχρονο η ομάδα του Στράιχ ήταν απογοητευτική και πήγε στα αποδυτήρια με 3-1. Στο β’ ορθοπόδησε, μείωσε γρήγορα και στο τέλος έφτασε στην ισοφάριση (3-3) για να έρθει ένα χέρι στην περιοχή του Γκιρασί (Κολωνία, φορ) για να καταλογίσει ο ρέφερι πέναλτι. Σκόραρε, και έγραψε ιστορία! Πήρε ψυχολογία μετά από αυτή την επικράτηση η Φράιμπουργκ. Νοκ άουτ ο σημαντικός Φραντς (μέσος), επιστρέφει ο Σουγιουνσού (αμυντικός). Μακροχρόνια τα υπόλοιπα δίχως να επηρεάζουν.
Καλή ομάδα, στρωτό ποδόσφαιρο, ανώτερη από την Σάλκε στο προηγούμενο η Γκλάντμπαχ. Το πρόβλημα; Δεν την πάει τίποτα. Πήρε «κεφάλι» στο σκορ 1-0, δεν της δόθηκε πέναλτι (παρά το hawk-eye), σπατάλησε πληθώρα ευκαιριών και εντέλει ισοφαρίστηκε στο β’ ημίχρονο σε 1-1 από τα «πουλάρια». Έχει φτιάξει δυνατό σύνολο του Ντίτερ Χέκινγκ και θα βρει ακόμα καλύτερο ρυθμό προϊόντος του χρόνου. Δεν προλαβαίνει ο Στρομπλ (αμυντικός), εκτός σταθερά οι Ντουκουρέ (μέσος) και Χέρμαν (εξτρέμ). Συμπλήρωσε κάρτες ο βασικός Ελβέντι (αμυντικός) και θα λείψει.
Πολύ προσεκτικά προσεγγίζει τα εντός έδρας ματς της η Φράιμπουργκ, με την Γκλάντμπαχ αντιθέτως να προσπαθεί να δώσει ρυθμό και ταχύτητα σε κάθε αναμέτρηση, καθώς αυτό το game style την ευνοεί. Λογικά θα πάει το ματς εκεί που θέλουν τα «πουλάρια», στα μέτρα τους. Αποδεκτό το over 2,5 στο 1.70.
Μάιντς – Μπορούσια Ντόρτμουντ: Είχε τύχη στην ανατολική Γερμανία και κατάφερε εντέλει να πάρει ισοπαλία (2-2) κόντρα στη Λειψία σε ένα ματς όπου η αντίπαλος είχε την κατοχή και συνάμα τις περισσότερες ευκαιρίες. Το σύνολο του Σβαρτς (Μάιντς) κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87’ και δεν άφησε κανένα περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους για να γυρίσουν το παιχνίδι. Μετρά μόλις 4 νίκες στις πρώτες 15 αγωνιστικές. Δεν προλαβαίνει ο Ονισίβο (φορ), σταθερά εκτός ο βασικός Άντλερ (κίπερ).
Τέλος ο Πίτερ Μποζ από τον πάγκο της Μπορούσια, νέος τεχνικός ο Πίτερ Στέγκερ για τις «μουστάρδες» που απολύθηκε επίσημα πριν από 2 ημέρες από την Κολωνία. Περίεργη κίνηση, σήκωσε κάποιες αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Στο προηγούμενο δέχτηκε ταπεινωτική ήττα (εντός) με 2-1 από την Βέρντερ Βρέμης, κι ήταν γι’ ακόμα ένα παιχνίδι απούσα. Σταθερά εκτός οι Πίστσεκ (μπακ), Ρόντε (μέσος), Ρόις (μεσοεπιθετικός) και Φίλιπ (φορ). Δεν προλαβαίνουν οι Γκέτσε (μεσοεπιθετικός) και Κάστρο (μέσος).
Ο ερχομός του Στέγκερ –αναμφίβολα- θα φέρει καλύτερη ψυχολογία και όρεξη στη Ντόρτμουντ. Ίσως υπήρχε πρόβλημα στα αποδυτήρια με τον Μποζ και οι παίκτες έκαναν ενός είδους… αγωνιστικής αποχής το τελευταίο διάστημα. Η Μάιντς δεν πείθει ούτε εντός, ούτε εκτός. Ήθελα το διπλό στο 1.90 για να ποντάρω, στο 1.75 πάω πάσο.
Αμβούργο – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Σε μια αναμέτρηση λεπτομερειών, το Αμβούργο δεν κατάφερε να επιβληθεί της Βόλφσμπουργκ (εντός) την περασμένη αγωνιστική, μένοντας στο «μηδέν» (0-0). Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά εάν το δούμε από την οπτική πλευρά των «λύκων», κάλλιστα κι αυτοί μπορούν να τονίζουν πως άξιζαν κάτι παραπάνω. Το ζήτημα για το σύνολο του Μάρκους Γκίσντολ είναι να βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς οι «δεινόσαυροι» έχουν βασικό στόχο την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Δεν υπάρχουν απουσίες που να επηρεάζουν τα σχέδια του Γκίσντολ.
Ο Νίκο Κόβατς κάνει εξαιρετική δουλειά στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και αναμφίβολα βλέπουμε την καλύτερη και πιο «δεμένη» Άιντραχτ των τελευταίων –τουλάχιστον- 7 ετών. Προσπάθησε πολύ στο προηγούμενο κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό, δεχόμενη ήττα (εντός) με 1-0. Στο β’ ημίχρονο πάλεψε πολύ, είχε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά… μέχρι εκεί. Σε καλή κατάσταση ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (μεσοεπιθετικός). Παραμένει εκτός ο Ντε Γκουζμάν (μέσος), όπως και οι Μασκαρέλ (μέσος) και Μάιερ (φορ), με τους δύο τελευταίους να μην επηρεάζουν, κάτι που ισχύει και για τον Φαμπιάν (μεσοεπιθετικός) που λείπει εδώ και 3 μήνες.
Δυνατό ματς στο λιμάνι. Αμφότερες δεν θα πουν «όχι» σε μια ενδεχόμενη ισοπαλία, καθώς η αναμέτρηση θα είναι λεπτών ισορροπιών. Η Άιντραχτ πείθει, τόσο στη Φρανκφούρτη, όσο και μακριά από το «σπίτι» της αλλά την θέλαμε σε αποδόσεις αουτσάιντερ για να ποντάρουμε (2.65 – 3.30 – 2.65). Αξίζει η ισοπαλία στο 3.30.

⇒ Από 12/14 over 2,5 προέρχεται η Ντόρτμουντ ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
⇒ Για πρώτη φορά η Φράιμπουργκ μετρά 3 ματς δίχως ήττα στη Bundesliga.
⇒ Τα 8/10 τελευταία ματς της Βόλφσμπουργκ έβγαλαν goal/goal. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τα κυριοτερα σημεια και σημερα.