Preview Champions League Τετάρτης



Preview Champions League Τετάρτης
Με εξαιρετική παράδοση η Βαλένθια (2,10)
Μόνο η Βαλένθια έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αν και πολύ δύσκολα θα προλάβει την πρώτη θέση. Παρά το ότι ο Βαλβέρδε θα κάτσει στις κερκίδες, οι «νυχτερίδες» έχουν καλύτερη ψυχολογία και από Γάλλους έχουν ηττηθεί μόνο μία φορά σε 17 ματς. 2,10 πληρώνει το -0,25 ασιατικό διπλό.


Βαθμολογία 6ου ομίλου:

Μπάγερν 10β. (11-6)
Βαλένθια 10β. (11-5)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 6β. (8-11)
Λιλ 3β. (4-12)
Δεν μπορεί να βρει σταθερότητα η Λιλ, που την προηγούμενη αγωνιστική απέτυχε να κερδίσει εντός έδρας την Μπαστιά (0-0) και δέχτηκε αποδοκιμασίες μετά το τέλος του ματς. Βρίσκεται πλέον στο -10 από την κορυφή, ενώ το ματς με την Βαλένθια θα είναι και το τελευταίο της φέτος στην Ευρώπη, καθώς παρά το 0-2 επί της ΜΠΑΤΕ την προηγούμενη αγωνιστική υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τους Λευκορώσους (είχε ηττηθεί με 1-3).
Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν κερδίσει τη Βαλένθια, θα σημειώσει την χειρότερη της επίδοση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν κερδίσει, επίσης, κανένα από τα έξι τελευταία ευρωπαϊκά τους παιχνίδια εντός έδρας (0-3-3) και δεν σκόραραν στα 3/4 τελευταία. Όπως και στο ματς με την ΜΠΑΤΕ ο Γκαρσιά αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές. Σίγουροι απόντες είναι οι τιμωρημένοι Σιντιμπέ (μπακ) και Πεντρετί (μέσος) και ο τραυματίας Ντε Μέλο (φορ), επιστρέφει όμως ο εξτρέμ Μέντες.
Μπορεί με το 1-1 κόντρα στην Μπάγερν η Βαλένθια να εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πρωτάθλημα όμως βρίσκεται στην 12η θέση και στο -22 από την κορυφή. Τελευταίο της ματς το 2-5 από τη Σοσιεδάδ, όπου προηγήθηκε στο 2’ αλλά έμεινε με 10 παίκτες στο 41’, με αποτέλεσμα ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο να αποτελέσει παρελθόν.
Νέος τεχνικός για τις «νυχτερίδες» ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που θα ταξιδέψει στη Γαλλία, αλλά θα βρίσκεται στις κερκίδες. Η Βαλένθια έχει ελπίδες για την πρώτη θέση, δεν είναι όμως τόσο ρεαλιστικές, αφού χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπάγερν. Ο Βορό που θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας άφησε εκτός τον τιμωρημένο μπακ Μπαραγάν, τους τραυματίες Ματιέ (μπακ) και Κανάλες (μέσος) και τον Σολδάδο.
Οι φιλοξενούμενοι έχουν κερδίσει μόνο τα δύο από τα 11 τελευταία εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ (2-4-5), αλλά έχουν εξαιρετική παράδοση κόντρα σε Γάλλους, από τους οποίους έχουν ηττηθεί μόνο μία φορά το 1980 (12-4-1).
Key Stat: Η Βαλένθια έχει παίξει 17 φορές με γαλλική ομάδα και ηττήθηκε μόνο μία (12-4-1), το 1980! Στα αξιοσημείωτα ότι σκόραρε και στα 17 αυτά παιχνίδια.
Συμπέρασμα: Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον το ματς για τη Λιλ, που δεν κερδίζει στα έξι τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια (0-3-3), με τη Βαλένθια να έχει στις κερκίδες τον Βαλβέρδε και πολύ λίγες πιθανότητες για την πρώτη θέση. Πάντως, οι «νυχτερίδες» έχουν καλύτερη ψυχολογία πλέον και εξαιρετική παράδοση κόντρα σε Γάλλους (12-4-1, με την ήττα το 1980). 





GG ξανά η United (1,80)
Η εξασφαλισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Κλουζ που καίγεται για βαθμούς στο Ολντ Τράφορντ, σε μια αναμέτρηση που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αναμένεται να παρατάξει αρκετούς αναπληρωματικούς. Πονάνε στην άμυνα οι “κόκκινοι διάβολοι”, με το GG να αποδίδει 1,80.


Βαθμολογία 8ου ομίλου:

Μάντσεστερ Γ. 12β. (9-5)
Γαλατάσαραϊ 7β. (5-5)
Κλουζ 7β. (8-7)
Μπράγκα 3β. (6-11)
Ένα ακόμα τυπικό ματς της φετινής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδαμε το Σάββατο στο “Μαντέτσκι”, με τη γηπεδούχο Ρέντινγκ να αποκαλύπτει με τον πιο εμφατικό τρόπο τα μεγάλα αμυντικά κενά των “κόκκινων διαβόλων” αλλά παρά το γεγονός ότι σκόραρε τρεις φορές έφυγε από το γήπεδο με το κεφάλι κάτω, αφού απλά η επίθεση της Γιουνάιτεντ ήταν ασταμάτητη, πετυχαίνοντας ένα γκολ παραπάνω.
Οι εξτρέμ των “βασιλικών” εξέθεσαν τους μπακ της ομάδας του Φέργκιουσον (που μάλιστα έκανε αλλαγή τον Ράφαελ μόλις στο 31’), ο Έβανς ήταν άφαντος φέροντας ευθύνη και στα τρία γκολ που δέχθηκε η ομάδα του ενώ ο Λίντεργκαρντ δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια σταθερή επέμβαση, μπροστά όμως οι Ρούνεϊ (2 γκολ) και Φαν Πέρσι (1 γκολ) έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά, με τον διαιτητή μάλιστα να μην καταλογίζει γκολ σε προσπάθεια του Ολλανδού που η μπάλα πέρασε τη γραμμή πριν τη διώξει ο αμυντικός.
Ανήσυχος για τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά το τέλος του αγώνα, έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην απουσία του Βίντιτς που στερεί τους “κόκκινους διαβόλους” σε αμυντική σιγουριά, ο Σέρβος στόπερ βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους αλλά δεν θα ρισκάρει μια υποτροπή στο παιχνίδι κόντρα στην Κλουζ, αφού ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του 8ου ομίλου από την τέταρτη αγωνιστική και πριν δύο εβδομάδες πήγε με αναπληρωματική εντεκάδα στην Τουρκία, όπου και ηττήθηκε με 1-0 από τη Γαλατάσαραϊ. Ανάσες στα βασικά στελέχη της ομάδας του θα δώσει για ακόμα μια φορά ο Σερ Άλεξ, Βαλέντσια, Νάνι και Καγκάβα είναι τραυματίες.
Ισόπαλη με 1-1 αναδείχθηκε η Κλουζ στο σαββατιάτικο παιχνίδι της στην έδρα της Γκας Μετάν, με την απόσταση της από την πρώτη τριάδα και τις θέσεις της Ευρώπης να παραμένει στους πέντε πόντους. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο τεχνικός τις Πάουλο Σέρζιο ξεκούρασε αρκετά από τα βασικά στελέχη της ομάδας του, αφού το ματς στο Ολντ Τράφορντ θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό την επιτυχία της φετινής σεζόν των Ρουμάνων.
Με 7 βαθμούς η Κλουζ ισοβαθμεί με τη Γαλατά στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά υστερεί στην ισοβαθμία, οπότε θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Τούρκους που την ίδια ώρα δοκιμάζονται στην Πορτογαλία κόντρα στην ουραγό και αδιάφορη Μπράγκα. 4/5 GG μετράει μέχρι στιγμής στον όμιλο.
Πιθανές ενδεκάδες:
Μάντσεστερ Γ. (4-3-3): De Gea – Jones, Smalling, Evans, Buttner – Giggs, Scholes, Cleverley – Hernandez, Welbeck, Young
Κλουζ (4-4-2): Felgueiras – Maftei, Sepsi, Pinto, Cadu – Hora, Camora, Nicoara, Bastos – Pedro, Kapetanos
Key Stat: 15/22 GG μετράει φέτος σε επίσημα παιχνίδια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Συμπέρασμα: Καίγεται για τους βαθμούς η Κλουζ, η Γιουνάιτεντ θα παραταχθεί με αναπληρωματικούς, και πάλι όμως το χέρι δεν πάει με τίποτα στο Χ2. 




Ζητάει εκδίκηση η Μπάγερν (1,85)
Οι Βαυαροί υποδέχονται τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην πανίσχυρη “Αλιάνζ Αρίνα” ψάχνοντας για τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου. Αδιάφοροι βαθμολογικά οι φιλοξενούμενοι,


Βαθμολογία 6ου ομίλου:

Μπάγερν 10β. (11-6)
Βαλένθια 10β. (11-5)
ΜΠΑΤΕ 6β. (8-11)
Λιλ 3β. (4-12)
Στους 11 πόντους διατήρησε τη διαφορά της από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο γερμανικό πρωτάθλημα η Μπάγερν Μονάχου, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες το βράδυ του Σαββάτου στην “Αλιάνζ Αρίνα” με σκορ 1-1. Προσεκτικές και οι δύο στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη η ομάδα του Κλοπ έδειξε να πατάει καλύτερα αλλά οι Βαυαροί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με πολύ ωραίο σουτ του Κρος στο 67’, για να ισοφαριστούν από τον Γκέτζε επτά λεπτά αργότερα.
Θα πρέπει να γίνει ένα θαύμα για να χάσει τη φετινή “σαλατιέρα” η Μπάγερν, που παράλληλα ψάχνει και τη διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ζητώντας εξιλέωση για τον περσινό χαμένο τελικό στο σπίτι της. Με νίκη επί της ΜΠΑΤΕ οι Γερμανοί είναι σίγουρα πρώτοι (υπερτερούν σε ισοβαθμία της Βαλένθια) ενώ θέλουν και εκδίκηση για την ήττα με 3-1 στη Λευκορωσία, μια από τις μόλις δύο που έχει γνωρίσει φέτος η ομάδα του Χάινκες.
Έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στη Λευκορωσία η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ υποδέχθηκε την Κυριακή τη δευτεραθλήτρια Σαχτιόρ, νικώντας την με σκορ 2-1. Οι ομάδα του Γκοντσαρένκο έχει πλέον να σκεφτεί τους αγώνες της στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού παρά την ήττα με 0-2 από τη Λιλ την προηγούμενη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχει εξασφαλισμένη την 3η θέση μιας και υπερτερεί σε ισοβαθμία των Γάλλων.
Πιθανές ενδεκάδες:
Μπάγερν (4-2-3-1): Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Javi Martinez, Schweinsteiger – T. Muller, Kroos, Ribery – Pizarro
ΜΠΑΤΕ (4-5-1): Gorbunov – Polyakov, Radkov, Simic, Bordachev – Likhtarovich, Olekhnovich, A. Volodko, Bressan, Hleb – Rodionov
Key Stat: 3 σερί ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ μετράει η ΜΠΑΤΕ, όλες με δύο γκολ και πάνω διαφορά.
Συμπέρασμα: Χαώδης η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Μπάγερν θέλει τη νίκη και θα την πάρει, λογικά με μεγάλη διαφορά. 





Στο 1,85 το over 3 στη Βαρκελώνη
Η Μπενφίκα κρατάει την τύχη στα χέρια της, αλλά μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή της. Ψάχνει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Σέλτικ και γνωρίζει πως πρέπει να σκοράρει για να τα καταφέρει. Η Μπαρτσελόνα είναι αδιάφορη βαθμολογικά, με τον Μέσι να έχει πλησιάσει στο γκολ τον Μίλερ. 1,85 αποδίδει το over 3.

Βαθμολογία 7ου ομίλου:

Μπαρτσελόνα 12β. (11-5)
Μπενφίκα 7β. (5-5)
Σέλτικ 7β. (7-7)
Σπαρτάκ Μόσχας 3β. (6-12)
Τυπική διαδικασία αποδείχτηκε και το παιχνίδι με την Μπιλμπάο για την Μπαρτσελόνα, που προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο και διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στο 70’, μετρώντας πλέον 13-1-0 στο πρωτάθλημα, που αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία για αυτές τις αγωνιστικές, όπως ρεκόρ είναι και τα 48 γκολ που έχει σκοράρει.
Φέτος έχει δώσει 23 επίσημα παιχνίδια και μετράει 20-1-2, με δύο από αυτές τις γκέλες να είναι από τη Ρεάλ, έχοντας και μία ήττα από τη Σέλτικ. Με 12 βαθμούς σε πέντε ματς οι «μπλαουγκράνα» έχουν εξασφαλίσει και την πρόκριση και την πρώτη θέση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Μέσι είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής από το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (85-84 τα γκολ) και τώρα στα… κοντά αναμένεται να το καταρρίψει.
Τελευταίο της παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ το 0-3 στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ. Ο Τίτο Βιλανόβα έχει την ευκαιρία για rotation, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνει. Οι Ντάνι Άλβες, Μπάρτρα και Σάντσες είναι τραυματίες, πιθανότατα θα προφυλαχθούν οι Ινιέστα και Άλμπα. Η Μπαρτσελόνα παραμένει αήττητη στα 12 τελευταία της ματς με πορτογαλικές ομάδες (10-2-0).
Η Μπενφίκα ταξιδεύει ξεκούραστη στη Βαρκελώνη, καθώς δεν είχε υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο. Τελευταίο της παιχνίδι ήταν πριν 12 μέρες, όταν κέρδισε 2-0 την Ολανένσε και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Πόρτο με ρεκόρ 8-2-0. Πλέον μετράει εφτά σερί νίκες και πιο πρόσφατη στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2-1 επί της Σέλτικ.
Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ζορζ Ζεσούς υπερτερεί σε ισοβαθμία κόντρα στους Σκωτσέζους και θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν βρίσκονται στην αποστολή ο μέσος Κάρλος Μάρτινς, ο μεσοεπιθετικός Ένσο Πέρες και ο εξτρέμ Σάλβιο, ενώ μακροχρόνια απών είναι ο Αϊμάρ.
Key Stat: 11 ματς έχει δώσει εντός έδρας η Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει 9 over και 8 over 3,5.
Συμπέρασμα: Η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά δεν θα χαριστεί έχοντας να… σκέφτεται και το ρεκόρ του Μέσι. Η Μπενφίκα ψάχνει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Σέλτικ και γνωρίζει ότι χρειάζεται γκολ για να το καταφέρει. Δύσκολα το ματς να μείνει σε λίγα γκολ με την Μπαρτσελόνα να μετράει 8/11 over 3,5 φέτος εντός έδρας. Μέχρι και στο 1,85 βρίσκουμε το ασιατικό over 3.





Δεν πρόκειται να αδιαφορήσει η Μπράγκα ενώ και το γεγονός ότι δίνεται αουτσάιντερ στην έδρα της όταν η Γαλατά υπό προϋποθέσεις μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση και χωρίς νίκη προκαλεί ενδιαφέρον. 


Βαθμολογία 8ου ομίλου:

Μάντσεστερ Γ. 12β. (9-5)
Γαλατάσαραϊ 7β. (5-5)
Κλουζ 7β. (8-7)
Μπράγκα 3β. (6-11)
Στα προημιτελικά του κυπέλλου Πορτογαλίας προκρίθηκε η Μπράγκα την Παρασκευή με το 2-1 επί της Πόρτο που ήρθε ύστερα από ανατροπή μέσα σε 5 λεπτά (74',79'). Πήρε έτσι εκδίκηση από τους δράκους για την τελευταία ήττα στο πρωτάθλημα (0-2) που κρίθηκε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Οι υποχρεώσεις της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα συνεχή παιχνίδια έχουν επηρεάσει τις επιδόσεις της στο πρωτάθλημα, μένοντας πίσω από νωρίς (-7) στην 3η θέση.
Δίνει την Τετάρτη τον τελευταίο της ευρωπαϊκό αγώνα τη φετινή χρονιά αφού με 3 βαθμούς είναι σίγουρα στην 4η θέση του ομίλου, θα κυνηγήσει ότι καλύτερο όμως καθώς υπάρχουν οικονομικά οφέλη. Τις ελπίδες της οριστικά τις έχασε πριν 2 εβδομάδες στην ήττα της με 3-1 απέναντι στην Κλουζ ενώ η μοναδική της νίκη έγινε στην Τουρκία κόντρα στην Γαλατάσαραϊ (0-2). Στον όμιλο μετράει 3/5 GG και over ενώ δεν σκόραρε μόνο στην ήττα της πρεμιέρας από την Κλουζ (0-2). Στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ βρίσκεται ο Άλαν που έχει πετύχει τα 5/6 γκολ της ομάδας του. Τιμωρημένος ο αμυντικός Ντουγκλάο που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στη Ρουμανία.
Η Γαλατάσαραϊ πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσης και το γεγονός ότι το μυαλό της ταξίδευε στην Πορτογαλία με αποτέλεσμα να μείνει στο 1-1 με την Γκαζιάντεπσπορ. Παρά τις ουκ ολίγες απώλειες βαθμών παραμένει στην 1η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας συγκάτοικο στην κορυφή την Αντάλιασπορ.
Οι δύο διαδοχικές νίκες στη Ρουμανία επί της Κλουζ και το 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Γιουνάιτεντ της έδωσαν το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να το καταφέρει χρειάζεται απλά ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα (υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων) από την Κλουζ που την ίδια ώρα θα παίζει εκτός έδρας με τη Γιουνάιτεντ και θεωρητικά δεν έχει πολλές ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ο Φατίχ Τερίμ πέρα από τον Μουσλέρα του οποίου το πρόβλημα δείχνει να ξεπερνιέται και έτσι θα αγωνιστεί κανονικά κάτω από την εστία των Τούρκων.
Key Stat: Μπουράκ Γιλμάζ και Άλαν είναι οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους αλλά και της διοργάνωσης γενικά με 5 γκολ έκαστος.
Συμπέρασμα: Βαθμολογικό κίνητρο έχει μόνο η Γαλατάσαραϊ καθώς για να προκριθεί στους 16 θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Κλουζ που θα αγωνίζεται την ίδια ώρα στο Ολντ Τράφορντ. Κακώς δίνονται οι Τούρκοι έστω και οριακά φαβορί της αναμέτρησης με την Μπράγκα παρότι αδιάφορη να παραμένει ένας δυνατός αντίπαλος ειδικά εντός έδρας. 





BET: Με τα 1-1/2-2 στο Ντόνετσκ (2,38)
«Σημαδεμένο» το ματς στο Ντόνετσκ με την Σαχτάρ να εξασφαλίζει την πρωτιά με ισοπαλία και τη Γιουβέντους να αδιαφορεί για το άλλο παιχνίδι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, τερματίζοντας 2η. Μέχρι 1,90 φτάνει το Χ, ο Δάσκαλος επέλεξε τα σκορ 1-1/2-2 που βγάζουν μέση απόδοση 2,38.


Βαθμολογία 5ου ομίλου:

Σαχτάρ 10β. (12-7)
Γιουβέντους 9β. (11-4)
Τσέλσι 7β. (10-9)
Νόρντζελαντ 1β. (3-16)
Σε ένα ματς που συζητήθηκε πολύ, καθώς ο Λουίζ Αντριάνο δεν είχε τηρήσει το fair-play, η Σαχτάρ πέρασε εύκολα τελικά με 2-5 από τη Δανία και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-07. Με νίκη ή ισοπαλία οι Ουκρανοί εξασφαλίζουν και την πρωτιά του ομίλου.
Λόγος για το πρωτάθλημα είναι περιττός να γίνει, αφού αν και ηττήθηκε σε ένα ματς (17-0-1 με γκολ 52-9), βρίσκεται στο +13 από τη 2η θέση και θεωρείται σχεδόν αδύνατο να απειληθεί. Τελευταίο της παιχνίδι το 0-2 επί της Κρίβμπας. Στην Ευρώπη αν εξαιρεθούν τα προκριματικά μετράει 13-4-2 στα 19 τελευταία εντός έδρας.
Ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Λουίζ Αντριάνο, ενώ έχει αμφίβολους τον επίσης επιθετικό Εντουάρντο και τους αμυντικούς Σρνα και Τσιχρίνσκι και τραυματία τον μέσο Χούμπσμαν.
Παρά το ότι είχε ξεκινήσει στον όμιλο με 3/3 ισοπαλίες, οι δύο νίκες που ακολούθησαν για τη Γιουβέντους, με πιο πρόσφατη το 3-0 επί της Τσέλσι στο Τορίνο έχουν φέρει σε θέση ισχύος τη «Γηραιά Κυρία», η οποία με νίκη εξασφαλίζει την πρωτιά και με ισοπαλία την πρόκριση ως δεύτερη.
Στο πρωτάθλημα έρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι με την Τορίνο, όπου πάντως ζορίστηκε μέχρι να μείνει η αντίπαλός της με δέκα παίκτες (36’) και τελικά κέρδισε με 3-0 με τρία γκολ μετά το 57’. Παραμένει στην πρώτη θέση αλλά η Νάπολι είναι πλέον στο -2 και η Ίντερ στο -4. Δεν ταξίδεψαν στην Ιταλία ο τιμωρημένος Μαρκίζιο και οι Λούσιο, Πέπε και Μπέντνερ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Σαχτάρ (4-2-3-1): Pyatov – Srna, Kucher, Rakytskyy, Rat – Ilsinho, Fernandinho – Alex Texeira, Mkhiataryan, Willian – Eduardo (ή Devic)
Γιουβέντους (3-5-2): Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Vucinic, Giovinco
Key Stat: Πέντε σερί ισοπαλίες έχει η Γιουβέντους εκτός έδρας στην Ευρώπη.
Συμπέρασμα: Απόλυτα βολική η ισοπαλία στο Ντόνετσκ, καθώς με αυτό το αποτέλεσμα η Σαχτάρ (που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της) βγαίνει πρώτη, ενώ η Γιουβέντους που δεν έχει λόγο να ρισκάρει την πρόκριση, τερματίζει σίγουρα 2η. «Σημαδεμένο» το ματς, με την ισοπαλία δύσκολα να ξεπερνάει το 1,90, τα σκορ όμως 1-1/2-2  βγάζουν μέση απόδοση 2,38.





BET: Οριακή νίκη για Σέλτικ (2,24)
Τον αγώνα της χρονιάς δίνει η Σέλτικ που θέλει όσο τίποτε άλλο ευρωπαϊκή διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ μιας και στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Για γέλια αποδόσεις του άσου κοντά στο 1,50, καλύτερη επιλογή με μέση απόδοση 2,24 δίνουν τα σκοράκια 1-0/2-0/2-1 και κάλυψη στα 1-1/0-0.

Βαθμολογία 7ου ομίλου:

Μπαρτσελόνα 12β. (11-5)
Μπενφίκα 7β. (5-5)
Σέλτικ 7β. (7-7)
Σπαρτάκ Μ. 3β. (6-12)
Ιδανική ευκαιρία να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ έχει η Σέλτικ μετά από 4 χρόνια καθώς τελευταία φορά που το κατάφερε ήταν την περίοδο 2008-2009. Για να γίνει και πραγματικότητα πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μπενφίκα, η οποία και θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερούν οι Πορτογάλοι λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους μιας και στην διαφορά τερμάτων υπάρχει απόλυτη ισορροπία.
Τα περισσότερα γκολ (4) με κεφαλιά στην διοργάνωση έχουν πετύχει οι Σκωτσέζοι, οι μισές ευκαιρίες των οποίων για γκολ (53%) έρχονται καθαρά από στημένες φάσεις. Το Σάββατο αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) εντός έδρας για το κύπελλο με την αδύναμη Άρμπροουθ με τον Λένον πάντως να ξεκουράζει όλους τους βασικούς αφήνοντας τους εκτός αποστολής. Μοναδικές απουσίες ο τιμωρημένος ο πολύτιμος μέσος Ουανιάμα και τραυματίας ο Φόρεστ.
Το ηλεκτροσόκ με την αλλαγή προπονητή δεν έπιασε για την Σπαρτάκ Μόσχας που γνώρισε άλλη μία βαριά εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τη Ζενίτ (2-4). Είχε προηγηθεί η συντριβή με 1-5 από την Ντιναμό Μόσχας που οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον Ουνάι Έμερι. Διάδοχος του ο Εσθονός Βαλερί Κάρπιν που δεν κατάφερε με το καλημέρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στην άμυνα των Ρώσων. Στα τρία τελευταία ματς στη Μόσχα η Σπαρτάκ μετράει 12 γκολ παθητικό ενώ μετά τα αλλεπάλληλα αρνητικά αποτέλεσμα έχει υποχωρήσει στην 8η θέση.
Εκτός από τις εγχώριες διοργανώσεις απογοήτευσε και στην Ευρώπη μένοντας τελευταία στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με μόλις μία νίκη σε πέντε αγώνες (1-0-4). Αποδεικνύεται και αρκετά απείθαρχη καθώς έχει αντικρίσει τις περισσότερες κάρτες (12 κίτρινες, 2 κόκκινες) από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Για εκδίκηση έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος επιθετικός Άρι για την ήττα (2-3) και με τον τρόπο που αυτή εξελίχθηκε στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη Μόσχα. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αφήνει τον Ανανίτζε εκτός μάχης.
Πιθανές ενδεκάδες:
Σέλτικ (4-4-2): Forster – Izaguirre, Lustig, Wilson, Matthews – Commons, Mulgrw, Brown, Ledley – Hooper, Samaras
Σπαρτάκ Μόσχας (4-4-2): Dikan – Insaurralde, Makeev, Suchy, Pareja – Jurado, Rafael Carioca, Kallstrom, Kombarov – McGeady, Emenike 
Key Stat: Το υψηλότερο ποσοστό στη διοργάνωση στις τελικές ευκαιρίες από στημένες φάσεις (53%) και στα γκολ με κεφαλιά (4) έχει η Σέλτικ.
Συμπέρασμα: Σωστή διαχείριση του αγώνα επιβάλλεται να κάνει ο Λένον που ξέρει πολύ καλά το πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι η Σπαρτάκ Μόσχας. Το γεγονός ότι χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μπενφίκα που το φυσιολογικό είναι να μην κερδίσει μέσα στο Καμπ Νου κάνει επιτακτική ανάγκη τη νίκη για τους Σκωτσέζους αν θέλουν να βρεθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε εξευτελιστικά επίπεδα η απόδοση του άσου (1,53) και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει τις διαφορές των δύο ομάδων και τη δυσκολία του αγώνα. Πολύ καλύτερη επιλογή τα σκοράκια 1-0/2-0/2-1 και κάλυψη στα 1-1/0-0 που δίνουν μέση απόδοση 2,24.






Αγγίζει τα… 20 η Νόρντζελαντ
Θύμα για να ξεσπάσει ψάχνει η Τσέλσι μετά τις τελευταίες σφαλιάρες στην Αγγλία και η τραγική αμυντικά Νόρντζελαντ με τα 16 γκολ παθητικό προσφέρεται γι’ αυτό. Μπορούν μεγάλη νίκη οι Άγγλοι, αξίζει το ασιατικό -2,5 (1,95) του εξωτερικού.



Βαθμολογία 5ου ομίλου:

Σαχτάρ 10β. (12-7)
Γιουβέντους 9β. (11-4)
Τσέλσι 7β. (10-9)
Νόρντζελαντ 1β. (3-16)
Ρεκόρ πηγαίνει να σπάσει η Τσέλσι, η οποία κινδυνεύει να γίνει η πρώτη κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ που την επόμενη χρονιά αποκλείεται από τη φάση των ομίλων. Νίκη θέλουν οι Άγγλοι κόντρα στη Νόρντζελαντ και θα την πάρουν, όμως δεν εξαρτάται μόνο από το δικό τους αποτέλεσμα η πρόκριση.
Από το κακό στο χειρότερο φαίνεται να πηγαίνει η Τσέλσι, η οποία μετά την απομάκρυνση του Ντι Ματέο παρουσιάζει σημάδια διάλυσης. Η πρόσληψη του Μπενίτεθ και οι αντιδράσεις των οπαδών των μπλε έχουν δημιουργήσει τριγμούς στην ομάδα και αυτό φάνηκε το Σάββατο στο ματς με τη Γουέστ Χαμ, στο οποίο η Τσέλσι αν και προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, τελικά κατάφερε να χάσει με 3-1! Ο Μπενίτεθ ξέρει πως μια νέα γκέλα (και οι αντιδράσεις που θα έρθουν από αυτή) μάλλον θα τον φέρει στην πόρτα της εξόδου και αναμένεται να παρατάξει όλα τα αστέρια της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον προπονητή της ομάδας, μοναδικός πονοκέφαλος είναι η… παράδοση, με την Τσέλσι να μην έχει κερδίσει ποτέ ομάδα από τη Δανία στο Στάμφορντ Μπριτζ (δύο συναντήσεις με την Κοπεγχάγη, ισάριθμες ισοπαλίες).
Over έχουν τελειώσει όλα τα ματς της Τσέλσι στη φάση των ομίλων, τα τρία από αυτά τα πέντε ήταν over 3,5. Εντός έδρας οι Άγγλοι σκόραραν δύο γκολ με τη Γιουβέντους και τρία απέναντι στην Σαχτάρ, όμως έχουν δεχθεί και εννέα τέρματα συνολικά σε πέντε ματς.
Πολύ λίγη για τα δεδομένα του Τσάμπιονς Λιγκ φάνηκε η Νόρντζελαντ, η οποία λογικά θα μείνει με τον ένα βαθμό που κατέκτησε από το ματς με τη Γιουβέντους. Οι Δανοί μπορεί στο πρωτάθλημα της χώρας τους να τα πηγαίνουν καλά, όμως κόντρα στα μεγαθήρια του ομίλου είχαν προβλήματα και δέχθηκαν συνολικά 16 γκολ σε πέντε ματς, στα τρία από τα οποία το παθητικό ήταν 4+ γκολ. Την προηγούμενη αγωνιστική αν και η Νόρντζελαντ προηγήθηκε δύο φορές της Σαχτάρ, στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε και έχασε με 2-5, ενώ είχε προηγηθεί το 4-0 στο Τορίνο από τη Γιουβέντους. Μακροχρόνια τα όποια προβλήματα για τον Χιούλμαντ, πλήρης ουσιαστικά η αποστολή.
Μόνο στο ματς με τη Γιουβέντους η Νόρντζελαντ δέχθηκε λιγότερα από δύο γκολ, εκτός έδρας δεν έχει καν σκοράρει στις επισκέψεις της σε Ουκρανία (2-0) και Τορίνο (4-0), συνολικά δέχεται πάνω από τρία γκολ ανά ματς και τέσσερα και άνω στα τελευταία δύο.
Πιθανές ενδεκάδες:
Τσέλσι (4-2-3-1): Cech – Cole, Luiz, Ivanovic, Azpilicueta – Ramires, Romeu – Mata, Oscar, Hazard – Torres
Νόρντζελαντ (4-4-2): Hansen – Parkhurst, Gundelach, Runje, Stokholm – Beckmann, Ticinovic, Christiansen, Laudrup – Adu, John
Key Stat: 0-4 είχε τελειώσει το πρώτο παιχνίδι στη Δανία, η Νόρντζελαντ έχει δεχτεί 13 γκολ σε τρία παιχνίδια με Σαχτάρ, Γιουβέντους και Τσέλσι και εκτός δεν έχει καν σκοράρει.
Συμπέρασμα: Η νίκη θα έρθει για την Τσέλσι, όμως για να έρθει και η ηρεμία θα πρέπει οι Άγγλοι να μπουν δυνατά από την αρχή και να μην αφήσουν περιθώρια στη Νόρντζελαντ. Περιορισμένων δυνατοτήτων οι Δανοί, το ασιατικό -2,5 στο 1,95 του εξωτερικού έχει τύχη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.