Κυριακη 2/4/2017





Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Αλαβές θέλοντας να επεκτείνει το σερί των 49 επίσημων αγώνων που σκοράρει (!), νίκησε δύσκολα αλλά δίκαια στο Μπιλμπάο (2-1), παραμένει πρώτη και ελέω rotation ο Ζινεντίν Ζιντάν άφησε εκτός τους Κέιλορ Νάβας, Μαρσέλο, Χάμες, τον κουρασμένο Σέρχιο Ράμος και τον τιμωρημένο Κασεμίρο. Η Αλαβές δεν έχει τον Γιορέντε (μέσος, δανεικός από τη Ρεάλ) και τον χαφ Σομπρίνο, παραδόξως αουτσάιντερ στο 1.90 το αμφίτερμα καίτοι η Ρεάλ δέχεται εύκολα το γκολ στη Μαδρίτη. Καλύτερο το 1.93 του να νικήσει η Ρεάλ και στα δύο ημίχρονα.
Στο «Μεστάγια» η Βαλένθια υποδέχεται την Ντεπορτίβο λα Κορούνια η οποία δεν έχει διπλό εκεί από το 2005 (5-4-0 έκτοτε). Επί ημερών Βόρο στον πάγκο έστρωσε κάπως η Βαλένθια που δεν έκανε ήττα στο τελευταίο καρέ αγώνων εντός, εκτός για απόψε ο στόπερ Μανγκαλά και ο μέσος Σουάρεθ, πάγια νοκ άουτ ο Νάνι. Η Ντεπόρ έχασε το ντέρμπι από τη Θέλτα στην πρώτη ήττα με τον Πέπε Μελ στον πάγκο, είναι στο +6 από τη ζώνη και εννοείται ότι δεν εφησυχάζει. Μόλις στην τελευταία της εξόρμηση έκανε διπλό (στο Χιχόν) ύστερα από… 13άρι σερί (0-5-8). Φαβορί μεν η Βαλένθια αλλά όχι για 1.87…
Βατό, όπως της Ρεάλ, έργο έχει και η Μπαρτσελόνα (θεωρητικά, πάντα), στη Γρανάδα. Η οποία Γρανάδα είναι στο -8 από τη ζώνη, άρα απίθανο να τα καταφέρει. Γυρίζουν ο Γουακάσο και ο φορ Ράμος, εκτός ο εξτρέμ Καρσελά. Τιμωρημένος απόψε για την Μπαρτσελόνα ο Μέσι, εκτός για να πάρει ανάσες ο Πικέ, μεσοβδόμαδα φιλοξενεί τη Σεβίλλη. Το λες και μεγάλο το 1.60 να σκοράρει η Μπάρτσα και στα δύο ημίχρονα…

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές: Νίκη Ρεάλ και στα δύο ημίχρονα (1.93)
Γρανάδα – Μπαρτσελόνα: Γκολ Μπαρτσελόνα στα δύο ημίχρονα (1.60)




Παλέρμο - Κάλιαρι. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν ρεαλιστικούς στόχους μέχρι το φινάλε της σεζόν, την ώρα που οι γηπεδούχοι χρειάζονται πάση θυσία τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια για να σωθούν. Δεν είναι ομάδα εμπιστοσύνης οι γηπεδούχοι, αλλά από την Κάλιαρι του 2-2-11 εκτός έδρας, μπορούν τουλάχιστον να μην χάσουν. Στο 1.60 ο άσος DNB.
Παρόμοια κατάσταση και το Κιέβο - Κροτόνε. Μόνο που αυτή τη φορά η ομάδα που καίγεται, παίζει εκτός έδρας και δεν έχει δείξει το παραμικρό θετικό για να τη στηρίξουμε. Η Κιέβο του 6-4-5 εντός δεν έχει βαθμολογικούς στόχους, αλλά δεν έχει και λόγο να χαριστεί. Άσο βλέπουμε, στη δική σας ευχέρεια αν σας κάνει το 1.83 του stoiximan.gr για ομάδα αξιόπιστη μεν, αλλά αδιάφορη.
Ακολουθεί το Πεσκάρα - Μίλαν. Στήριγμα το διπλό, καθώς εκτός από τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας, οι Μιλανέζοι έχουν και το σημαντικό κίνητρο της Ευρώπης. Μπαίνει σε κάποιο από τα δελτία μας το 1.57 του διπλού, για όποιον ψάχνει κάτι καλύτερο, υπάρχει και το 2 & over 1.5 στο 1.73 που προσφέρει ο stoiximan.gr. Ευνοεί και η παράδοση, καθώς τα 5 από τα 6 τελευταία με γηπεδούχο την Πεσκάρα ήταν over 2.5. Με το φαβορί θα πάμε και στο Φιορεντίνα - Μπολόνια. Οι γηπεδούχοι έχουν κίνητρο, διαθέτουν ποιοτικότερες μονάδες, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έχουν ξεμείνει από στόχους. «Τίμιο» το 1.50 του άσου.
Όσον αφορά το Τζένοα - Αταλάντα, οι γηπεδούχοι έχουν σωθεί κατά 99%, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα κάτσουν να χάσουν. Οι φιλοξενούμενοι κυνηγούν την Ευρώπη, με βάση τα όσα έχουμε δει φέτος, μπορούν να πάρουν το διπλό, ωστόσο θέλαμε κάτι καλύτερο από το 2.05, παρά το 7-3-5 που έχει εκτός η Αταλάντα.
Κλείνουμε με το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς! Η Νάπολι υποδέχεται τη Γιουβέντους (0% γκανιότα στον Stoiximan.gr), σ’ ένα ματς όπου είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Οι αποδόσεις χρίζουν έστω και οριακά φαβορί τη «Μεγάλη Κυρία», καλύτερα, όμως, να απέχουμε, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές έδρες, με την παράδοση μάλιστα να «λέει» 6-3-1 στα πιο πρόσφατα με γηπεδούχο τη Νάπολι. No bet από εμάς, ίσως έχει αξία σε fun bet να σκοράρει ο Ιγουαϊν κόντρα στην πρώην ομάδα του (2.30).

Παλέρμο - Κάλιαρι: 1 DNB (1.60)
Πεσκάρα - Μίλαν: 2 & over 1.5 (1.73)

Δύο διαφορετικοί κόσμοι «συγκρούονται» στο Άμστερνταμ, με τον Άγιαξ να υποδέχεται την πρωτοπόρο Φέγενορντ στην αναμέτρηση που δύναται να κρίνει την μάχη του τίτλου και αποτελεί βέβαια την απόλυτη ποδοσφαιρική κόντρα (klassieker) στο ολλανδικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι (33-16-11 παράδοση). O Αίας ρίχνει ένα από τα τελευταία χαρτιά για να πλησιάσει τους μισητούς «ροτερντάμερς», που αν επιστρέψουν αλώβητοι από το Αμστερνταμ (χωρίς διπλό εδώ και χρόνια!!!), αγκαλιάζουν τον πρώτο τίτλο από το 1999! Mε σημαντικές απουσίες και οι δύο «μονομάχοι», καθώς δεν τα κατάφερε ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, Ντόλμπεργκ (22/13), χωρίς τον κομβικο μέσο Βιλχένα (25/4) οι πρωτοπόροι, πιο συντηρητική προσέγγιση μαρτυρούν τα σχεδία των προπονητών για τους αντικαταστάτες τους. Οριακά αποδεκτός ο άσος που κοντράρεται τις τελευταίες ώρες και… αγγίζει πλέον το 1.95, αφήνω στην άκρη το αμφίσκορο (1.70), μετά τις αλλαγές που προέκυψαν λόγω των προαναφερθέντων απουσιών.
Δεν είναι μόνο το klassieker που ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα, καθώς στο Αρνεμ «συγκρούονται» Φιτέσε και Ναϊμέγκεν, στην απόλυτη κόντρα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας (Gelderland). Ντέρμπι που συχνά πυκνά… ξεφεύγει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και συνεπώς η απόδοση του άσου κρίνεται «φαγωμένη» για ματς ειδικών καταστάσεων. Η φόρμα και η βαθμολογική θέση μαρτυρούν βέβαια την διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων με τους γηπεδούχους να εντυπωσιάζουν φέτος όσο μάλιστα προετοιμάζονται για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΖ Αλκμααρ (30/4) και τους νεανικούς φιλοξενούμενους να βρίσκονται σε παρατεταμένο αγωνιστικό τέλμα. Προσπερνώ τον άσο, πιο συνετό το 1.60 στο over 1,5 των γηπεδούχων.
Ντέρμπι έξι βαθμών στην Χάγη όπου η τοπική ADO φιλοξενεί τη Ρόντα του Γιάννη Αναστασίου και το μοιρασμένο σετ μαρτυρά το αμφίρροπο της αναμέτρησης. Βελτιωμένοι μετά την αλλαγη προπονητή οι γηπεδούχοι, στην μετριότητα οι φιλοξενούμενοι παρότι στον δεύτερο γύρο δείχνουν περισσότερο διάθεση στην επίθεση. Ισορροπημένη και η παράδοση 9-7-9, καλοπληρωμένη η ισοπαλία.
Η ημέρα ολοκληρώνεται με λογικό όσο και αδιάφορο φαβορί. Απρόσμενα ανταγωνιστική η νεανική Τβέντε, που… στερείται όμως ουσιαστικού κινήτρου καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ Europa League λόγω οικονομικών… ατασθαλιών του πρόσφατου παρελθόντος. Η παραπαίουσα Γκο Αχέντ Ιγκλς προχώρησε σε αλλαγή προπονητή στο διάστημα της διακοπής, ευελπιστώντας πως ο… φωνακλάς Μάασκαντ θα επαναφέρει κάποια από την χαμένη αυτοπεποίθηση. Ακόμα και η παράδοση… φωνάζει για τον άσο (μόλις δύο διπλά στα 27 ματς), αλλά ένεκα της έλλειψης κινήτρου των γηπεδούχων και της περιορισμένης δυναμικής των φιλοξενούμενων, θα το αφήσω στην ησυχία του.

Αγιαξ – Φέγενορντ: Goal/Goal (1.70)
Φιτέσε – Ναϊμέγκεν: 1 & οver 1,5 (1.75)

Η ημέρα «ανοίγει» με την δύσκολη εξόρμηση της Λυών στην Βρετάνη κόντρα στην… κολλημένη με τις ισοπαλίες, Ρεν. Δύο διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί κόσμοι κοντράρονται καθώς οι γηπεδούχοι μετρούν τα περισσότερα under στην κατηγορία, ενώ η Ολιμπίκ είναι 3η στα over! Χωρίς τον αρχηγό Γκοναλόν η Λυών, «φαγωμένο» το 1.70 στο διπλό, αδικεί τους σκληροτράχηλους γηπεδούχους. 
«Είμαστε ακόμα ζωντανοί» τραγουδούν στη Λοριάν μετά το μαχητικό και εν μέρει τυχερό διπλό κόντρα στη Νανσί. Ξεκινούν οι… τελικοί πάντως, καθώς θα χρειαστεί αρκετές ανάλογες εμφανίσεις για να «απεγκλωβιστεί» και καλείται πρωτίστως να βρει λύσεις στην άμυνα. Τιμωρημένοι οι βασικοί Μορειρά και Γουακάσο. Σε χαμηλές πτήσεις και η Καέν, το αφήνουμε στην ησυχία του. 
Άλλες ομάδες ήθελαν την διακοπή και άλλες όχι. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν Ναντ και Ανζέ που είχαν βρει ρυθμό εσχάτως όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα. Χάρη στον ανταγωνιστικό δεύτερο γύρο, αμφότερες ξόρκισαν κάθε άγχος παραμονής και δικαιούνται να κοιτούν ψηλότερα. Με την αβάντα της παράδοσης ο άσος, υπάρχει αξία στο 1.93 του g/g. 
Η διακοπή ήταν αντιθέτως… καλοδεχούμενη για Μονπελιέ και Τουλούζ. Οι γηπεδούχοι έχουν… ξεχάσει πότε κράτησαν το μηδέν στην εστία τους, έχουν αποκομίσει μόλις έναν βαθμό από την τελευταία τετράδα αγώνων όπου δέχτηκαν 11 τέρματα σε 360 λεπτά! Ντεφορμέ και η Τουλούζ, αν και οι τέσσερις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία «κρύβουν» τις δεδομένες πλέον δημιουργικές αδυναμίες που διογκώνονται στις εξορμήσεις (χωρίς διπλό σε 11 εκτός έδρας, δεν έχει σκοράρει στα επτά από τα οκτώ τελευταία). Η διακοπή βοήθησε τους γηπεδούχους, η Τουλούζ δεν «ανοίγει» τα ματς εκτός έδρας, τίμιο το 1.75 στο under. 
Η βραδιά κλείνει με το βαθμολογικό ντέρμπι της ημέρας όπου η σκληροτράχηλη Νις υποδέχεται την ανταγωνιστική Μπορντό. Σταθερά σε υψηλές πτήσεις οι γηπεδούχοι, επιθετικοί (έξι over στα επτά τελευταία) και… ωραίοι οι Γιρονδίνοι, που έχουν ηττηθεί μόνο από Μονακό και Παρί στα δώδεκα τελευταία. Η ισοπαλία δεν θα δυσαρεστήσει κανέναν. 

Ναντ – Ανζέ: Goal/Goal (1.93)
Μονπελιέ – Τουλούζ: Under (1.75)
Νις – Μπορντό: Χ (3.30)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τα κυριοτερα σημεια και σημερα.