ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (20:00): Με το over 2,25 στην Κωνσταντινούπολη (1,85)
Μπεσίκτας και Ολυμπιακός άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 του Πειραιά, οι Τούρκοι υπερέχουν ποιοτικά και στην έδρα τους έχουν τον πρώτο λόγο όμως το 1,60 του άσου κρίνεται πολύ χαμηλό, καλύτερη επιλογή φαντάζει το over 2,25 (1,85/Bet365) καθώς οι γηπεδούχοι είναι ικανοί να σκοράρουν πάνω από μια φορά ενώ αμυντικά δεν πείθουν και δέχονται σε σταθερή βάση γκολ, μάλιστα θα στερηθούν των υπηρεσιών του βασικού στόπερ τους. 
** Επαναληπτικός αγώνας για τη φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση ισοπαλίας με 1-1 θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.
Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος και πήρε προβάδισμα με τον Καμπιάσο στο 38', ένα λάθος όμως του Λεάλι στο 53' έδωσε το δικαίωμα στον Αμπουμπακάρ να ισοφαρίσει σε 1-1, από εκεί και έπειτα οι Τούρκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο όμως δεν απείλησαν ιδιαίτερα.
Mπεσίκτας προέρχεται από εντός έδρας γκέλα με 2-2 με την Καϊσέρι, έπαιξε με βασικούς και στο 55' προηγήθηκε με τον Αμπουμπακάρ, στη συνέχεια δέχθηκε την ανατροπή για να ισοφαρίσει με τον ίδιο παίκτη στο τέλος. Παραμένει πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα όμως είδε την απόσταση της από τη δεύτερη θέση να μειώνεται στους δύο πόντους.
Η τελευταία φορά που έφτασε στους "8" του θεσμού ήταν το 2003, έκτοτε δύο φορές αποκλείστηκε στην προηγούμενη φάση, το 2012 και το 2015. Φέτος σε τέσσερις αγώνες για ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι αήττητη στο σπίτι της, πανηγυρίζοντας μια νίκη επί της Χάποελ Μπερ Σεβά για το Γιουρόπα και φέρνοντας τέσσερις ισοπαλίες, όλες με σκορ, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τους τελευταίους 11 μήνες έχει γνωρίσει μόνο μια ήττα στην έδρα της, ένα μήνα πριν από τη Φενέρ για το κύπελλο. Ανεξαρτήτως έδρας φέτος στην Ευρώπη έχει 8/9 GG, έχει σκοράρει σε 17/18 τελευταία ευρωπαϊκά της ματς ενώ ανεξαρτήτως διοργάνωσης δέχθηκε γκολ σε 5/6 πιο πρόσφατα στην έδρα της.
Ο βασικός στόπερ Μαρτσέλο χτύπησε με την Καϊσέρι και θα απουσιάσει, ο έτερος βασικός στόπερ Τόσιτς έχει ενοχλήσεις αλλά εκτός απροόπτου θα βρεθεί στην ενδεκάδα. Τιμωρημένος είναι ο ενίοτε βασικός χαφ Τολγκάι Αρσλάν.
Μετά από τρεις σερί νίκες ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0, το πρώτο μέρος δεν είχε φάσεις όμως οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με γκολ του Ντα Κόστα στο 36', στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν καλύτερος, με τις δύο ομάδες να έχουν από 2-3 φάσεις η κάθε μια, στο 62' διαμορφώθηκε το τελικό σκορ με αυτογκόλ του Φυτανίδη.
Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα και με το μυαλό ξεκάθαρα στην Τουρκία, ο Ολυμπιακός πήρε μια επαγγελματική νίκη που δεν επέτρεψε στους διώκτες του να πλησιάσουν και του έδωσε την ηρεμία να προετοιμαστεί για τον επαναληπτικό με την Μπεσίκτας. Τελευταία φορά που έφτασε τόσο μακριά στο Γιουρόπα ήταν τη σεζόν 2011/12, ποτέ όμως δεν έφτασε ως τους "8" του θεσμού. Φέτος πηγαίνει καλύτερα εκτός συνόρων παρά εντός, σε έξι αγώνες έχει 3-1-2 ρεκόρ, στα μισά δεν δέχθηκε γκολ ενώ σε δύο δεν σκόραρε, 5/6 ήταν under.
Εκτός παραμένει ο τιμωρημένος Βιάνα, ο Τσόρι που δεν έχει δηλωθεί στη λίστα και ο Καρντόσο αν και είναι υγιής, οι τραυματίες Καπίνο και Σεμπά μπήκαν στην αποστολή όμως παραμένει άγνωστη η αγωνιστική τους κατάσταση μετά τον τραυματισμό τους.
Πιθανές ενδεκάδες:
Μπεσίκτας (4-2-3-1):
 Fabri - Adriano, Tosic, Mitrovic, Gonul - Ozyacup, Hutchinson - Talisca, Tosun, Quaresma - Abubacar
Ολυμπιακός (4-2-3-1): Leali - Figueiras, Retsos, Da Costa, Sissokho - Romao, Cambiasso - Manthatis, Fortounis, Elyounoussi - Ansarifard
Συμπέρασμα: Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός ήταν ελαφρώς καλύτερος στο πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκε, η Μπεσίκτας στην επανάληψη ισοφάρισε μετά από λάθος του Λεάλι και στη συνέχεια είχε τα ηνία κρατώντας χωρίς άγχος το 1-1. Οι Τούρκοι διαθέτουν καλύτερη ομάδα και στην καυτή έδρα τους έχουν τον πρώτο λόγο, δέχονται σε σταθερή βάση γκολ και έχουν τον καλύτερο στόπερ τους εκτός μάχης, παράλληλα διαθέτουν επιθετικά την ποιότητα να σκοράρουν πάνω από μια φορά, έτσι θα προτιμήσουμε το over 2,25 (1,85/Bet365) 

 
ΓΚΕΝΚ - ΓΑΝΔΗ (20:00): Όπως στο πρώτο ματς Γκενκ & Γάνδη (1,87)
Χαρακτήρα ροντέο είχε η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Γκενκ και Γάνδης στο Γιουρόπα Λιγκ, επτά τέρματα σημειώθηκαν συνολικά, ωστόσο το τελικό 2-5 ήδη στέλνει την Γκενκ στα προημιτελικά του θεσμού. Πολλά γκολ περιμένουμε και στη ρεβάνς, μια χαρά το 1,87 για το συνδυασμό GG & over 2,5.
*Επαναληπτικός της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αν επαναληφθεί το σκορ του πρώτου αγώνα (2-5) θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου έδωσαν στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ Γάνδη και Γκενκ, όμως η πιο εύστοχη Ρασίνγκ κατάφερε να πετύχει πέντε τέρματα και με το τελικό 2-5 θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην βρεθεί στα προημιτελικά. Τρομερή ευστοχία είχε η Γκενκ στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 21’, ισοφαρίστηκε έξι λεπτά αργότερα, αλλά στο απ’ το 33’ και μετά κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα! Δεν τα παράτησαν αρχικά οι γηπεδούχοι στην επανάληψη, μείωσαν σε 2-4 στο 61’ και αν ευστοχούσαν επτά λεπτά πιο μετά στο πέναλτι που κέρδισαν, ίσως τα δεδομένα στο ζευγάρι να ήταν διαφορετικά. Αστόχησαν όμως, μάλιστα στο 72’ δέχτηκαν και τη χαριστική βολή.

Για το πρωτάθλημα Βελγίου η Γκενκ έκανε το χρέος της κόντρα στη Βέστερλο για την τελευταία αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας, κέρδισε πανεύκολα με 0-4 εκτός έδρας και σφράγισε τον υποβιβασμό των γηπεδούχων. Η νίκη της πάντως δεν είχε κανένα αντίκρισμα μιας και τερμάτισε έβδομη, μένοντας εκτός των πλέι-οφ της πρώτης εξάδας. Το αποτέλεσμα του πρώτου ματς με τη Γάνδη της δίνει ασφάλεια, ωστόσο πρέπει να εμφανιστεί σοβαρή και στη ρεβάνς. Το απόλυτο σε πέντε αναμετρήσεις (με 12-1 γκολ) έχει στην έδρα της φέτος, σε ό,τι αφορά ευρωπαϊκά ματς. Τραυματίας ο Σούσιτς (μέσος) και μερικοί ακόμη μακροχρόνιοι, απών και ο Ναράνχο (φορ) που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Έστω και στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η Γάνδη έδειξε χαρακτήρα, κέρδισε την επίσης ενδιαφερόμενη Μαλίν με 3-0 εντός έδρας και τερμάτισε εντός των πλέι-οφ της εξάδας (συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση). Δυνατή απ’ το πρώτο ημίχρονο, σκόραρε δύο φορές (32’, 45’) και στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης τελείωσε την υπόθεση νίκη. Απειροελάχιστες οι πιθανότητες να περάσει στα προημιτελικά του Γιουρόπα μετά τη βαριά ήττα της απ’ τη Γκενκ, ωστόσο δεν έχει πάρα να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της. Μόλις μία ήττα φέτος σε έξι εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις (2-3-1). Τιμωρημένος ο Εσίτι (μέσος), τραυματίας οι Νέτο (μέσος) και Μιλίσεβιτς (μέσος), δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής o Κούμπο (φορ).

Συμπέρασμα: Η χαρά του ποδοσφαίρου στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Γκενκ και Γάνδης για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, η Ρασίνγκ έκανε πλάκα εκτός έδρας και με σκορ 2-5 ουσιαστικά ήδη βρίσκεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Δεν βλέπουμε το λόγο να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο -από πλευράς πλήθους τερμάτων- και στην επαναληπτική αναμέτρηση, μας κάνει το 1,87  για το συνδυασμό GG & over 2,5.

 
ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ - ΘΕΛΤΑ (20:00): Εκατέρωθεν γκολ στο Κράσνονταρ (1,80)
Η Κράσνονταρ στο πρώτο ματς παίζοντας με πολλές απουσίες λίγο έλειψε να κρατήσει την ισοπαλία αλλά ηττήθηκε με γκολ στο 90', τώρα πρέπει να ψάξει τη νίκη έχοντας σημαντικές επιστροφές όμως η Θέλτα με την ταχύτητα που διαθέτει είναι φονική στην κόντρα επίθεση. Οι δύο ομάδες δέχθηκαν γκολ σχεδόν σε όλα τα ματς τους στη διοργάνωση και το GG φαντάζει αρκετά πιθανό.
** Επαναληπτικός για τη φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση που οι Ρώσοι επικρατήσουν με 2-1 θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.
Στο πρώτο ματς η Θέλτα επικράτησε με 2-1, μονότερμα το πρώτο μέρος με τους Ισπανούς να κυριαρχούν απόλυτα και να αξίζουν ένα γκολ, το οποίο μπορεί να μην βρήκαν ως την ανάπαυλα αλλά τα κατάφεραν στις αρχές της επανάληψης (50'), στη συνέχεια έριξαν το ρυθμό και στην πρώτη φάση της Κράσνονταρ ισοφαρίστηκαν (56'). Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν θάρρος και το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο όμως στο τελευταίο 10λεπτο οι Γαλιθιάνοι έψαξαν το γκολ της νίκης και τα κατάφεραν με τον Μποβύ στο 90'.
Η Κράσνονταρ υποχρεώθηκε να παίξει Δευτέρα για το πρωτάθλημα και βάζοντας τους βασικούς πήρε διπλό με 1-2 στην έδρα της Λοκομοτίβ Μόσχας, στο 36' έμεινε πίσω στο σκορ όμως μέσα σε οκτώ λεπτά έκανε την ανατροπή στην επανάληψη (56', 64') έχοντας ως σκόρερ τους Μαμάεφ και Βάντερσον. Παραμένει έτσι τέταρτη στο πρωτάθλημα, στόχος της είναι να κλέψει τη δεύτερη θέση, είναι στο -4 από την ΤΣΣΚΑ.
Οι Ρώσοι πήγαν στο Βίγκο χτυπημένοι από πολλές και σημαντικές απουσίες, τώρα που σχεδόν άπαντες επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση θα ψάξει την πρώτη της πρόκριση στη φάση των "8". Μέχρι να γίνει το 1-0 στο 50' έπαιξε άκρως παθητικά και ήταν τυχερή στο να σκοράρει σχεδόν στη μοναδική της φάση, νιώθει παράλληλα και άτυχη όμως καθώς δέχθηκε το γκολ στο 90'. Στην έδρα της φέτος για ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει 4-1-1 ρεκόρ με 3/6 over, τα δύο ήταν απέναντι σε αδύναμες ομάδες για τα προκριματικά, 3/4 ματς με σοβαρούς αντιπάλους ήταν under. Για το πρωτάθλημα το ρεκόρ της είναι 7-3-1 με 23-10 γκολ.
Ο βασικός μπακ Καλέσιν εξέτισε και επιστρέφει, στον πάγκο έμεινε στη Μόσχα ο ενίοτε βασικός μπακ Πετρόφ που είναι αμφίβολος καθώς μόλις επέστρεψε από τραυματισμό, ο μακροχρόνια τραυματίας βασικός εξτρέμ Μαμάεφ έπαιξε σε Βίγκο και Μόσχα ως αλλαγή και υπολογίζεται, δύσκολα όμως για 90λεπτο. Εξέτισε και επιστρέφει και ο αναντικατάστατος χαφ Καμπορέ, αμφίβολος είναι ο βασικός φορ και πρώτος σκόρερ Σμολόφ (17 γκολ φέτος).
Η Θέλτα προέρχεται από ήττα με 0-1 από τη Βιγιαρεάλ, αρκετοί βασικοί έμειναν στον πάγκο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά έβγαλε λίγες φάσεις, οι φιλοξενούμενοι παραχώρησαν την μπάλα, περίμεναν και ανταμείφθηκαν για την τακτική τους καθώς έκλεψαν το διπλό με γκολ στο 45' από στημένη μπάλα. Η Θέλτα έχει μείνει στην 11η θέση και το τρένο της Ευρώπης δείχνει να έχει χαθεί, έτσι ρίχνει πλέον όλο το βάρος στο Γιουρόπα, κάτι που φανέρωσε και η κίνηση του Μπερίσο να ξεκουράσει βασικούς ενόψει του ταξιδιού στη Ρωσία.
Η Θέλτα που δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην ιστορία της από ομάδα της Ρωσίας ταξιδεύει στο Κράσνονταρ έχοντας ως οδηγό την πρόκριση της προηγούμενης φάσης μέσα στην έδρα της Σαχτάρ αν και στο Βίγκο είχε χάσει με 0-1. Στην Ουκρανία πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, αμύνθηκε άριστα και στην κόντρα επίθεση ήταν μονίμως απειλητική, στο τέλος έκανε το 0-1 και στην παράταση πήρε την πρόκριση. Σε τέσσερις εκτός έδρας αγώνες για το θεσμό έχει 2-1-1 ρεκόρ έχοντας σκοράρει δύο φορές στα τρία τελευταία, βρήκε δίχτυα σε  όλα.  Ο βασικός χαφ Μαρσέλο Ντίας είναι τραυματίας όπως και ο αναπληρωματικός κίπερ Ρούμπεν Μπλάνκο. Αντίθετα μπήκε στην αποστολή ο βασικός χαφ Πάμπλο Ερνάντεθ που έχασε το πρώτο ματς.
Key stat: Από τους ομίλους και μετά η Κράσνονταρ δέχθηκε γκολ σε 7/9 ενώ η Θέλτα σε 6/9.
Συμπέρασμα: Στο πρώτο ματς η Κράσνονταρ μπορεί να νιώθει τυχερή αλλά και άτυχη παράλληλα, ήταν εντελώς παθητική και άξιζε μια ήττα με πάνω από ένα γκολ διαφορά όμως τελικά δέχθηκε το 2-1 στο 90'. Τώρα επιστρέφει στην ισχυρή έδρα της ούσα ενισχυμένη από επιστροφές παικτών και πρέπει να ψάξει τη νίκη, η Θέλτα όμως που έχει ως πρώτο στόχο πλέον το Γιουρόπα, με οδηγό την πρόκριση της μέσα στην έδρα της Σαχτάρ θα ψάξει το γκολ που θα την φέρει σε θέση οδηγού στο ζευγάρι. Οι δύο ομάδες ελάχιστες φορές κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν φέτος στη διοργάνωση, 1,80 πληρώνει το GG .

 
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΣΑΛΚΕ (22:05): Χάνει ξανά η Σάλκε στην έδρα της Γκλάντμπαχ
Απόλυτα ευχαριστημένη φάνηκε η Γκλάντμπαχ με το μικρό πλεονέκτημα που απέκτησε μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Γκελζενκίρχεν, ωστόσο η υπόθεση πρόκριση δεν είναι τελειωμένη και τα «πουλάρια» θα πρέπει να επικρατήσουν και πάλι εντός έδρας της Σάλκε, όπως έκαναν πριν περίπου δύο εβδομάδες για το πρωτάθλημα (4-2). Οι «βασιλικοί μπλε» δεν ενθουσιάζουν τελευταία με τις εμφανίσεις τους και αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο στο «Μπορούσια Παρκ», με τον άσσο να πληρώνει στο 2,10 στον Stoiximan.
*Επαναληπτικός της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αν το ματς λήξει ισόπαλο 1-1 θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
Υπό το βάρος των απουσιών αρκετών βασικών της ποδοσφαιριστών, η Γκλάντμπαχ απέτυχε να αποσπάσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας από το ταξίδι της στο Αμβούργο. Παρ’ ότι στο πρώτο μέρος ήταν σαφέστατα καλύτερη από την αντίπαλο της και άνοιξε το σκορ στο 22’ με τον Κρίστενσεν, δεν εκμεταλλεύτηκε τις αρκετές ευκαιρίες της και δέχτηκε την ισοφάριση στο 36’ από τον Κόστιτς. Μετά την ανάπαυλα παρουσίασε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, πραγματοποιώντας μία πολύ μέτρια εμφάνιση και το πλήρωσε στο 80’, όταν ο Γουντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη νίκη με 2-1 στους «δεινοσαύρους».
Ένα ξεκάθαρο πισωγύρισμα ήταν η ήττα της περασμένης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα για τα «πουλάρια», καθώς απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία για να εισέλθουν στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, παραμένοντας στο -3 από την πρώτη πεντάδα. Όπως και να έχει, μετά από τις απογοητευτικές εμφανίσεις της στο πρώτο μισό, η Μπορούσια έχει καταφέρει να μπει ξανά στο παιχνίδι της Ευρώπης και αυτό οφείλεται κατά πολύ στον Ντίτερ Χέκινγκ, ο οποίος έχει αναδιαμορφώσει την εικόνα της ομάδας, έχοντας απολογισμό 8-2-3. Εκτός όλων αυτών, η Γκλάντμπαχ φαίνεται ότι έχει βρει τον τρόπο να σκοράρει με μεγαλύτερη άνεση, πετυχαίνοντας 24 γκολ στις αναμετρήσεις με τον Γερμανό τεχνικό στον πάγκο της, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στα 11 από τα 12 πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Θα απουσιάσει από ένα ακόμη ματς ο εξτρέμ Τραορέ και ο μεσοεπιθετικός Αζάρ.
Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση, η Σάλκε είχε εύκολο έργο κόντρα στην Άουγκσμπουργκ την περασμένη Κυριακή, όταν επικράτησε με 3-0 των Βαυαρών στο Γκελζενκίρχεν. Τα πάντα κρίθηκαν από το πρώτο ημίχρονο, όπου ο Μπουργκστάλερ με τα δύο γκολ που πέτυχε (4’, 29’) έβαλε από νωρίς μπροστά την ομάδα του, η οποία τη γλύτωσε στο 32’, με τον Βερχάεγκ να αστοχεί από τα έντεκα βήματα, ενώ στο 34’ ο Καλιγκιούρι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.
Επιτέλους νίκη για τους «βασιλικούς μπλε», με τον προπονητή Μάρκους Βάιντσιρλ να αισθάνεται πιο άνετα στον πάγκο της ομάδας, αφού μπήκε τέλος στο άσχημο σερί των έξι διαδοχικών αγώνων μακριά από τις επιτυχίες (0-4-2). Κάπως έτσι, οι ελπίδες της Σάλκε για έξοδο στην Ευρώπη αναπτερώθηκαν αισθητά, καθώς χάρη στο τρίποντο σε βάρος της Άουγκσμπουργκ, σε συνδυασμό με κάποια αρνητικά αποτελέσματα των ανταγωνιστών της, πλησίασε στους πέντε πόντους την πρώτη πεντάδα της Μπουντεσλίγκα. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει να απογοητεύει με τις εκτός έδρας εμφανίσεις της, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι μετράει μόλις 1 νίκη στις 11 εξόδους της για το πρωτάθλημα (1-4-6), ενώ σε μία εξ’ αυτών γνώρισε την ήττα με 4-2 από την επερχόμενη αντίπαλο της, Γκλάντμπαχ. Σταθερά εκτός παραμένει ο στόπερ Νάλντο, ο μπακ Μπαμπά και ο επιθετικός Εμπολό.
Key stat: Σε 11 εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος η Σάλκε σημείωσε όλη κι όλη 1 νίκη (1-4-6).
Συμπέρασμα: Στον δεύτερο γερμανικό εμφύλιο για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, η Γκλάντμπαχ θα υποδεχτεί στο «Μπορούσια Παρκ» τη Σάλκε, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση του πρώτου αγώνα, που έληξε 1-1 στο Γκελζενκίρζεν. Τα «πουλάρια» μπορεί να γνώρισαν την ήττα με 2-1 στο Αμβούργο την περασμένη Κυριακή, ωστόσο εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Μπουντεσλίγκα, καθώς χάρη σε ένα θετικό σερί (5-1-2), κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά τους από την πρώτη πεντάδα στους τρεις βαθμούς. Κοντά στο όνειρο της Ευρώπης παρέμειναν και οι «βασιλικοί μπλε», εκμεταλλευόμενοι τα στραβοπατήματα των ανταγωνιστών τους, πλησιάζοντας στο -5 τις ευρωπαϊκές θέσεις, μετά τη σημαντική νίκη που πέτυχαν με 3-0 σε βάρος της Άουγκσμπουργκ. Παρ’ όλα αυτά, η Σάλκε παρουσιάζει μία σαφή αδυναμία στις εξόδους της, όπου, για το πρωτάθλημα, έχει ρεκόρ 1-4-6, γνωρίζοντας την ήττα με 4-2 στην έδρα της Γκλάντμπαχ, η οποία θα τα δώσει όλα για τη νίκη και θεωρούμε ότι μπορεί να επιβεβαιώσει τον άσσο που προσφέρεται σε απόδοση 2,10 

ΑΓΙΑΞ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (22:05): Αδικείται απ’ τις αποδόσεις η Κοπεγχάγη (Χ2/2,05)
Ανοιχτούς λογαριασμού άφησαν Κοπεγχάγη και Άγιαξ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, το τελικό 2-1 δίνει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους Δανούς. Δύναμη ο «Αίαντας» στο Άμστερνταμ, ωστόσο οι αποδόσεις δεν λένε την αλήθεια, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει μία στιβαρή ομάδα που έχει ηττηθεί μόλις μία φορά φέτος. Φαίνεται να υπάρχει αξία στο Χ2 (2,05/Stoiximan).
*Επαναληπτικός της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αν επαναληφθεί το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Κοπεγχάγη στην πρώτη αναμέτρησή της με τον Άγιαξ για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, το 2-1 ωστόσο αφήνει αρκετές πιθανότητες και στους Ολλανδούς. Από πολύ νωρίς άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης, μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα οι Δανοί αιφνιδίασαν και άνοιξαν το σκορ. Έξυπνη η τακτική τους στη συνέχεια, έδωσαν χώρο στον «Αίαντα» και απείλησαν στην αντεπίθεση, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 32’, παρά το γεγονός πως δεν ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Παρόμοιο και το δεύτερο ημίχρονο, ο Άγιαξ είχε την κατοχή, η Κοπεγχάγη ωστόσο ήταν πιο εύστοχη (2-1 στο 60’), κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Στην επιστροφή του στο πρωτάθλημα Ολλανδίας ο Άγιαξ δεν σκόνταψε, έπιασε πολύ καλή απόδοση για ένα ημίχρονο κόντρα στην Τβέντε και επικράτησε άνετα με σκορ 3-0. Διατηρήθηκε έτσι στο -4 απ’ την πρωτοπόρο Φέγενορντ, την οποία αντιμετωπίζει εντός έδρας τη μεθεπόμενη αγωνιστική, ακριβώς μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω εθνικών ομάδων. Δύναμη του «Αίαντα» το «Άμστερνταμ Αρένα», μετράει 15-4-1 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συγκεκριμένα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει τέσσερις νίκες (1-0 τη Λέγκια, 2-0 τον Παναθηναϊκό, 3-2 τη Θέλτα, 1-0 τη Σταντάρ Λιέγης, όλα τα ματς στο Γιουρόπα Λιγκ) και δύο ισοπαλίες (1-1 με τον ΠΑΟΚ, 1-1 με τη Ροστόφ, αμφότερα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Σημαντικότατη η απουσία του Κλάασεν (μέσος) που είναι τιμωρημένος.

Συνέχεια στην αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα Δανίας έδωσε η Κοπεγχάγη με το εντός έδρας 2-0 επί της Έσμπιεργκ, πετυχαίνοντας τη 18η φετινή της νίκη. Σχετικά χαλαρή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ανέβασε την απόδοσή της στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (1-0 στο 54’, 2-0 στο 59’) είχε ξεμπερδέψει. Πρωτοπόρος της κατηγορίας και σε απόσταση δώδεκα πόντων απ’ τη δεύτερη Μπρόντμπι, μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την κούπα. Γενικότερα διανύει μια εξαιρετική σεζόν, στην οποία έχει ηττηθεί μόλις μία φορά (απ’ τη Λέστερ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) σε 42 ματς σε όλες τις διοργανώσεις! Εκτός έδρας φέτος σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, μετράει 3-3-1. Τιμωρημένος ο Γιόργκενσεν (στόπερ).

Συμπέρασμα: Πιο αποτελεσματική η Κοπεγχάγη στην πρώτη αναμέτρηση με τον Άγιαξ για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, επικράτησε με σκορ 2-1 και απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά. Ναι μεν φαβορί στο Άμστερνταμ ο «Αίαντας», αλλά όχι σε τέτοιες τιμές, εξάλλου οι Δανοί τη φετινή σεζόν έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ εξακολουθούν να είναι παραγωγικοί και σταθεροί αμυντικά. Προς το Χ2 μας σπρώχνουν οι αποδόσεις, στο 2,05 η απόδοσή του .

 
ΡΟΜΑ - ΛΥΩΝ (22:05): Εξαντλεί τις πιθανότητες της η Ρόμα
Παρ’ ότι βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-2 στο ημίχρονο, η Ρόμα πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα απογοητευτική εμφάνιση μετά την ανάπαυλα, γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα με 4-2 από τη Λυών, η οποία απέκτησε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού του «Ολίμπικο». Παρ’ όλα αυτά, οι «τζιαλορόσι» είναι ικανοί να ισοπεδώσουν οποιονδήποτε αντίπαλο μέσα στο γήπεδο τους και θεωρούμε ότι θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση, επιβεβαιώνοντας τον -0,75 ασιατικό άσσο (1,96/ Bet365).
*Επαναληπτικός της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αν η Ρόμα επικρατήσει με 4-2 θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
Επιστροφή στις νίκες είχε το πρόγραμμα της περασμένης αγωνιστικής του Καμπιονάτο για τη Ρόμα, η οποία παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα στο ταξίδι της στη Σικελία, από όπου απέδρασε με το τρίποντο σε βάρος της Παλέρμο. Μπορεί να μην ενθουσίασε με την εικόνα της, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα εύστοχη, ανοίγοντας το σκορ με τον Ελ Σααράουι στο 22’. Στη συνέχεια διατήρησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα της, ενώ μάλιστα στο 76’ ο Τζέκο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Μπρούνο Πέρες διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
Αυτή η νίκη ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή για τους Ρωμαίους, καθώς νωρίτερα έτρεχαν ένα αρνητικό σερί τριών διαδοχικών ηττών σε όλες τις διοργανώσεις (0-0-3), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας από το κύπελλο Ιταλίας (2-0 από τη Λάτσιο), αλλά και από το Γιουρόπα Λιγκ (4-2 από τη Λυών). Εκτός όλων αυτών, οι «τζιαλορόσι» απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από την κορυφή του Καμπιονάτο, βρισκόμενοι πλέον στο -8 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, ωστόσο εξακολουθούν να διατηρούνται στη δεύτερη θέση, δύο πόντους μακριά από την ανταγωνίστρια τους, Νάπολι. Παρ’ όλα αυτά, η Ρόμα παραμένει μία από τις καλύτερες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου, αντλώντας μεγάλο μέρος της δυναμικής της από το «Ολίμπικο», όπου στο πρωτάθλημα μετράει 12 νίκες σε 13 ματς (12-0-1), βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα 37 φορές.
Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι λογικά θα έχει ξανά στη διάθεση του τους στόπερ Ρούντιγκερ, Μανωλά και τον μεσοεπιθετικό Περότι, σε αντίθεση με τον μακροχρόνια απόντα, Φλορέντσι (μπακ-χαφ).
Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση, η Λυών πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην εντός έδρας αναμέτρηση της κόντρα στην Τουλούζ. Παρ’ ότι άργησε να πάρει μπρος, στο 36’ κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ με τον Ζαλέ, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης (47’) ο Κορνέ διεύρυνε το προβάδισμα της. Από εκεί και πέρα, ο Ντεπάι πήρε το όπλο του και, αφού έκανε το 3-0 στο 53’, στη συνέχεια πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ από το κέντρο του γηπέδου στο 82’ και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Κάπως έτσι οι Γάλλοι έδωσαν συνέχεια στις πρόσφατες εκπληκτικές εμφανίσεις τους, χάρη στις οποίες απέκτησαν μία διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους, παραμένοντας στην τέταρτη θέση και πέντε πόντους μακριά τους, ενώ ταυτόχρονα έκαναν ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας με 4-2 τη Ρόμα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Λυών τρέχει ένα αήττητο σερί 7 συνεχόμενων αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις, επικρατώντας στις 6 από αυτές (6-1-0), ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέτυχε 29 γκολ σε αυτά τα ματς. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να προβληματίζει με την εικόνα που παρουσιάζει στις εξόδους της, όπου σημείωσε όλη κι όλη 1 νίκη στις 6 τελευταίες (1-2-3), δεχόμενη μάλιστα 11 τέρματα. Εκτός του πολύτιμου μεσοεπιθετικού Ντεπάι, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο σημαντικό πρόβλημα απουσιών.
Key stat: Σε 13 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος η Ρόμα μετράει 12 νίκες (12-0-1), με 37 γκολ ενεργητικό.
Συμπέρασμα: Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η Ρόμα στο ταξίδι της στη Γαλλία, όπου πλήρωσε την τραγική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στη Λυών, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 4-2 και πλέον είναι αναγκασμένη να τα δώσει στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Ευτυχώς για την ίδια, η ρεβάνς θα γίνει μέσα στο σπίτι της, όπου προέρχεται από 12 τρίποντα σε 13 ματς πρωταθλήματος (12-0-1 με 37 γκολ ενεργητικό), ενώ την περασμένη Κυριακή πανηγύρισε τους τρεις πόντους στην έδρα της Παλέρμο με 3-0, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών σε όλες τις διοργανώσεις (0-0-3). Τη γλύκα της νίκης γεύτηκε και η Λυών στο πρωτάθλημα της, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση την Τουλούζ με 4-0 και παρέμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας (στο +4 από τους διώκτες της), φτάνοντας παράλληλα το αήττητο σερί της στα επτά συνεχόμενα παιχνίδια (6-1-0). Όταν αγωνίζονται στο «Ολίμπικο» οι «τζιαλορόσι» συνηθίζουν να παρουσιάζουν το καλό τους πρόσωπο και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στον επερχόμενο αγώνα τους, 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΡΟΣΤΟΦ (22:05): Ξεμπερδεύει με την πρόκριση η Γιουνάιτεντ (1,85)
Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 1-1 που απέσπασε στην πολύ δυνατή έδρα της Ροστόφ και στο «Ολντ Τράφορντ» όλα είναι υπέρ της ώστε να τελειώσει τη δουλειά. Δεν βλέπουμε έκπληξη στο ζευγάρι, η ομάδα του Μουρίνιο είναι ποιοτικά ανώτερη και τώρα που θα αγωνιστεί σε κανονικό αγωνιστικό χώρο θα βρει τις ευκαιρίες για να προκριθεί με νίκη. Αντί του χαμηλού άσου θα προτιμήσουμε το συνδυασμό του με under 3,5 γκολ (1,85/Stoiximan), άλλωστε η Γιουνάιτεντ έρχεται από πολύ βαρύ πρόγραμμα.
*Επαναληπτικός της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αν το ματς λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1 θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Όσο χρειάστηκε έπαιξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Ροστόφ για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, κατάφερε να σκοράρει το χρυσό εκτός έδρας γκολ και με το τελικό 1-1 πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Γενικά κακό ματς στο μάτι, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μπήκε καλά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 35’ με τον Ιμπραίμοβιτς, όμως ήταν ολοφάνερο πως ο κακός αγωνιστικό χώρος την επηρέασε αρκετά. Αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πολύ νωρίς (53’), ισορρόπησαν και ήταν καλύτεροι, με τους «κόκκινους διαβόλους» κυρίως να έχουν στο μυαλό τους πώς να προστατέψουν την ισοπαλία, κάτι τελικά που κατάφεραν.

Δεν στέφθηκε με επιτυχία η επιστροφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις εγχώριες διοργανώσεις, μόλις πριν λίγες ώρες αγωνίστηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τα προημιτελικά του κυπέλλου κόντρα στην Τσέλσι, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με σκορ 1-0. Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν στο 35ο λεπτό όταν ο Ερέρα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (κάπως υπερβολική), στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν και δίκαια πήραν τη νίκη-πρόκριση. Έτσι το ρεκόρ της Γιουνάιτεντ έγινε 19-8-2 σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον η μοναδική που μπορεί να διακριθεί (να σηκώσει την κούπα δηλαδή, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλο μας) είναι το Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στο πρωτάθλημα έχει στόχο την τετράδα και μόνο (έκτη θέση τούτην την ώρα και στο -6 απ’ την τετράδα, αλλά με δύο ματς λιγότερα). Αμφίβολοι Ρούνεϊ και Μαρσιάλ.

Με το μυαλό της ήδη να ταξιδεύει στην Αγγλία, η Ροστόφ έμεινε στην ισοπαλία χωρίς σκορ κόντρα στη Τέρεκ Γκρόζνι εντός έδρας, για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ρωσίας. Άγευστη επιθετικά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, μόνο προς το τέλος πίεσε (είχε δοκάρι στο 70’ και χαμένες ευκαιρίες στα δέκα τελευταία λεπτά), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Προφανώς πολύ δύσκολο το έργο της στο «Ολντ Τράφορντ», είναι αναγκασμένη από ένα σημείο και μετά να επιτεθεί. Έξι φορές κλήθηκε να αγωνιστεί εκτός έδρας φέτος για ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχοντας απολογισμό 1-3-2 (οι ήττες από Μπάγερν και Ατλέτικο Μαδρίτης στον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ). Τιμωρημένοι οι Γκατσκάν (μέσος) και Καλατσέφ (μπακ), τραυματίας ο Γκρανάτ (στόπερ),  αμφίβολος ο Τζανάεφ (γκολκίπερ).

Συμπέρασμα: Σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ναι μεν δεν κατάφερε να κερδίσει τη Ροστόφ στη Ρωσία, αλλά το τελικό 1-1 της δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ξεκάθαρα ομάδα έδρας η Ροστόφ, είναι δεδομένο πως δεν έχει το ειδικό βάρος να κάνει τη μαγκιά μέσα στο «Ολντ Τράφορντ». Προβάδισμα νίκης στους «κόκκινους διαβόλους», σε λογικά πλαίσια όμως, άλλωστε μέχρι πριν λίγες ώρες έδωσαν πολύ απαιτητικό ματς στο κύπελλο Αγγλίας. 

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΑΠΟΕΛ (22:05): Κερδίζει εύκολα η Άντερλεχτ τον ελλιπή ΑΠΟΕΛ
Η Άντερλεχτ είναι σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον ΑΠΟΕΛ μετά το πρώτο ματς. Στις Βρυξέλλες είναι αρκετά δυνατή και πολύ δύσκολα ο ΑΠΟΕΛ των σημαντικότατων απουσιών στον άξονα θα καταφέρει να φέρει αντίσταση στους ανώτερους Βέλγους. Ο συνδυασμός του άσου με το over 1,5 στον Stoiximan είναι αρκετά ελκυστικός, ειδικά από τη στιγμή όπου ξέρουμε ότι οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν σχετικά ανοικτά, καθότι χρειάζονται γκολ.
** Επαναληπτικός αγώνας για τη φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση νίκης του ΑΠΟΕΛ με 0-1 θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.
Στο πρώτο ματς η Άντερλεχτ επικράτησε στην Κύπρο με 1-0, παίρνοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σχετικά μοιρασμένο το ματς, η κάθε ομάδα είχε τα διαστήματα που κυριάρχησε, η ποιοτική ανωτερότητα των Βέλγων όμως έπαιξε σημαντικό ρόλο σε κάποιες στιγμές, που έκριναν το αποτέλεσμα του αγώνα.
Η Άντερλεχτ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της σεζόν κέρδισε άνετα με 3-0 την Μπέβερεν και εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Κλαμπ Μπριζ στην έδρα της και πέρασε πρώτη ενόψει των πλέι-οφ τίτλου και έχει πάρει ήδη ένα αρκετά μικρό αλλά υπαρκτό προβάδισμα για την κορυφή. Στο πρωτάθλημα είναι αήττητη στις Βρυξέλλες από το τέλος του Σεπτέμβρη και τρέχει ένα σερί 8-3-0 με εξαιρετικές εμφανίσεις, καθώς στο γήπεδο της αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική.
O κόουτς Βάιλερ τόνισε ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και ο επαναληπτικός δεν θα είναι εύκολος. Στο δεύτερο μέρος με την Μπέβερεν την Κυριακή έκανε διαχείριση των δυνάμεων και άφησε το πόδι από το γκάζι για να είναι πιο φρέσκοι οι παίκτες με την Κυπριακή ομάδα, θετικό για την ομάδα των Βρυξελλών ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο δεν έχει αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα αφού υπάρχει μία μικρή διακοπή για τον τελικό του κυπέλλου πριν την έναρξη των πολύ σημαντικών πλέι-οφ. Ο στόπερ Κάρα (21 συμ./3 γκολ) λογικά επιστρέφει και θα είναι διαθέσιμος, ο μέσος Τρέμπελ (9 συμ.) είναι εκτός της λίστας και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ τίτλου στην Κύπρο κατάφερε να πάρει προβάδισμα από τις υπόλοιπες ομάδες με το 1-0 εκτός έδρας επί της Ανόρθωσης. Προηγήθηκε αρκετά νωρίς (8’) και στη συνέχεια σ’ ένα πολύ μοιρασμένο ματς χωρίς πολλές φάσεις και γενικά μέτριου ρυθμού και χαμηλής ποιότητας, κατάφερε να διαχειριστεί άψογα το προβάδισμα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες να πάρει το τρίποντο. Χαρούμενος με το αποτέλεσμα και με το ότι η ομάδα το δεν κινδύνευσε ο κόουτς Κρίστιανσεν.
Στην Κυπριακή ομάδα υπάρχει πίστη για την πρόκριση και θα παλέψουν γι’ αυτήν, αφού το σκορ του πρώτου ματς μπορεί να μην είναι καλό αλλά δεν κρίνεται και ως απαγορευτικό. Πρόβλημα για τον Κρίστιανσεν, μετά την απουσία του Βινίσιους (χαφ, 23 συμ./6 γκολ) για το ματς στις Βρυξέλλες δεν υπολογίζει και τον έτερο κεντρικό μέσο, Νούνο Μοράις (26 συμ./2 γκολ), επίσης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νεοφερμένος μέσος Κάνιας (5 συμ.) που ήρθε το Γενάρη για να βοηθήσει. Σοβαρό πλέον το πρόβλημα στον άξονα για την Κυπριακή ομάδα.
Συμπέρασμα: Η διαφορά ποιότητας που έχουν οι δύο ομάδες έγινε εμφανέστατη και στο πρώτο ματς στην Κύπρο, αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που η Άντερλεχτ πήρε το διπλό και το μεγάλο πλεονέκτημα πρόκρισης. Η ομάδα από το Βέλγιο φαίνεται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, σε αντίθεση με αυτή της Κύπρου, τον τελευταίο καιρό. Ο Κρίστιανσεν έχει ένα σοβαρό πρόβλημα για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Βέλγιο, αφού οι δύο καλύτεροι του κεντρικοί μέσοι (Βινίσιους και Νούνο Μοράις) λείπουν και ο νεοφερμένος Κάνιας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, απουσίες που αποδυναμώνουν αρκετά το ΑΠΟΕΛ συνολικά και ειδικά σε ματς που θα πρέπει να σκοράρει. Ο συνδυασμός της φοβερής έδρας των Βέλγων, με τις απουσίες των φιλοξενούμενων και τη δεδομένη ποιοτική ανωτερότητα των γηπεδούχων, μας οδηγούν στον άσο  .

Τα σημερινά δελτία:

1)Δελτίο:

Γκενκ-Γανδη  goal/goal και over 2.5 (1.90)
Μπεσικτας - Ολυμπιακος goal/goal (1.95)
Κρασνονταρ - Θελτα goal/goal (1.66)

2)Δελτίο:

Αντερλεχτ - ΑΠΟΕΛ 1 (1.45)
Γκλαντμπαχ - Σαλκε 1 (2.10)


Νέο υπόλοιπο μπάνκας :527 μονάδες.
Ανοιχτά πονταρίσματα 50 μονάδες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.