Προκριματικά Παγκοσμίου κυπέλου στο μενού.


Ελλάδα-Βοσνία

12 γκολ πέτυχαν οι Βόσνιοι στα δύο πρώτα παιχνίδια τους

Το ματς της ημέρας: Ελλάδα-Βοσνία

Φωτιές βγάζει η επίθεση των Βόσνιων, που φιλοξενούνται από την Εθνική μας στο Καραϊσκάκης στο ντέρμπι κορυφής του 7ου ομίλου. Πάντα σκοράρει η ομάδα του Σάντος εντός, στο 1,85 το GG .
Κλασική “ελληνική” νίκη πέτυχε η Εθνική μαςκόντρα στη Λιθουανία την προηγούμενη αγωνιστική, δεν έδωσε δικαιώματα στους αδύναμους επιθετικά Λιθουανούς και με υπομονή έψαξε για το γκολ, που ήρθε στο 55’ με τον Νίνη, ενώ 17 λεπτά αργότερα ο μέσος της Πάρμα συνδυάστηκε άψογα με τον Μήτρογλου (θυμίζοντας τις μέρες τους στην Εθνική Ελπίδων) για να πετύχει ο δεύτερος το τελικό 2-0.

2/2 για την ομάδα του Σάντος, είχε προηγηθεί το δίκαιο διπλό στον Λετονία με 1-2 έπειτα από εξαιρετικό 2ο ημίχρονο, υποδέχεται την ισόβαθμη της στην κορυφή του 7ου ομίλου Βοσνία ψάχνοντας τη νίκη που θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης. Αμυντικούς πονοκεφάλους έχει ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού εκτός από τον μακροχρόνια απόντα Αβραάμ Παπαδόπουλο δεν θα έχει στη διάθεση του και τον συνονόματό του Κυριάκο που έχει ίωση, ενώ εκτός δράσης είναι ο Χολέμπας. Ίωση ταλαιπωρεί και τον αντικαταστάτη του Τζαβέλλα, αν δεν προλάβει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Σπυρόπουλος. 
Επιστρέφει ο Καραγκούνης που αν όπως όλα δείχνουν ξεκινήσει θα γίνει ο ρέκορντμαν συμμετοχών με το εθνόσημο ξεπερνώντας τον Ζαγοράκη, καθώς και οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης. Εκτός έμειναν οι Χριστοδουλόπουλος και Βύντρα, κλήθηκε εσπευσμένα ο Φωτάκης, ενώ αμφίβολος είναι ο ιδιαίτερα χρήσιμος Μανιάτης. Αήττητη από το 2008 εντός σε επίσημα παιχνίδια, ενώ δεν σκόραρε μόλις μια φορά εντός από το 2005 και μετά.
Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποιεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας η Βοσνία, δείχνοντας ότι φέτος είναι ίσως η χρονιά της μετά από δύο αποκλεισμούς στα μπαράζ να δώσει το παρών στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Μπορεί Λιχτενστάιν και Λετονία να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων αλλά η ομάδα του Σούτσιτς τις διέλυσε με 1-8 και 4-1 αντίστοιχα, με την επίθεση της να πετάει φωτιές. 
Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν το επιθετικό της δίδυμο αποτελούν οι Ιμπίσεβιτς και Τζέκο, ενώ υπάρχουν από πίσω να τους τροφοδοτούν οι Μισίμοβιτς, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς και Πιάνιτς;  O Βόσνιος τεχνικός αναμένεται να παραμείνει πιστός στο 4-4-2, ενώ δήλωσε ότι η ομάδα του θα παραταχθεί στο Φάληρο με σκοπό να σκοράρει 1-2 τέρματα και να φύγει με το τρίποντο. Ο Πιάνιτς είναι εξαιρετικά αμφίβολος, δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. 
Key Stat: 2/2 GG μετράει μέχρι στιγμής στον όμιλο η Βοσνία, που σκόραρε 12 φορές στα δύο πρώτα παιχνίδια της.
Ντέρμπι κορυφής στον 7ο όμιλο, η ποιοτικότατη επιθετικά Βοσνία δεν είναι ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί για το 0-0 και θα προσπαθήσει να παίξει το δυνατό χαρτί της κόντρα στην Εθνική μας, που έχει σημαντικές αμυντικές ελλείψεις. Από τη μεριά της η ομάδα του Σάντος έχει βάλει πολύ “γλύκα” στο παιχνίδι της σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και μπορεί να βοηθήσει ώστε να δούμε καλό ματς, ενώ εντός έδρας σκοράρει ανελλιπώς. Το GG πληρώνει 1,85 





Ρουτίνα οι νίκες με over για Γερμανία

Σπάνια δεν κερδίζουν σε συνδυασμό με πολλά γκολ

Ρουτίνα οι νίκες με over για Γερμανία
Η Ιρλανδία ήταν πολύ μέτρια στο Καζακστάν όπου κέρδισε με δύο γκολ μετά το 89’. Ούτε η Γερμανία έπεισε ιδιαίτερα στα δύο πρώτα παιχνίδια της, η ομάδα του Λεβ όμως έχει κερδίσει τα 17/18 τελευταία της επίσημα παιχνίδια και τα 15 από αυτά σε συνδυασμό με over,
Με την… ψυχή στο στόμα έφυγε από το Καζακστάν με νίκη η Ιρλανδία, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 στο 37’, σκορ που έμεινε μέχρι το 89’, για να σκοράρει δύο γκολ στα επόμενα δύο λεπτά και να πάρει τη νίκη με 1-2. Έχει δώσει μόνο ένα παιχνίδι στον όμιλο και κόντρα στους Γερμανούς δίνει το πιο δύσκολο εντός έδρας από αυτά που έχει το πρόγραμμα του ομίλου.

Στο μεσοδιάστημα έπαιξε κι ένα φιλικό με το Ομάν κερδίζοντας με 4-1. Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι έχει προβλήματα απουσιών καθώς εκτός αποστολής έμειναν ο επιθετικός Κέβιν Ντόιλ, ο μέσος της Έβερτον Γκίμπσον και ο Γουίλαν της Στόουκ και ο αμυντικός Σεντ Λέτζερ. Ως γνωστόν, οι Σέι Γκίβεν, Νταν, Χουντ και Ντάμιεν Νταφ έχουν αποσυρθεί από την Εθνική.
Χωρίς να εντυπωσιάσει στα δύο πρώτα παιχνίδια της η Γερμανία έκανε το… καθήκον της και κέρδισε τόσο το Νησιά Φερόε με 3-0 εντός έδρας, όσο και την Αυστρία εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική με 1-2, όπου όμως βάσει απόδοσης μάλλον θα έπρεπε να είχε μοιραστεί τους βαθμούς με τους γείτονές της.
Στα 18 τελευταία της επίσημα παιχνίδια μετράει 17 νίκες και μία ήττα, από την Ιταλία στα ημιτελικά του Euro 2012. Στις 15/17 νίκες της μάλιστα επιβεβαιώθηκε παράλληλα και το over. Εκτός έμειναν ο αμυντικός Χούμελς, ο μέσος Γκουντογκάν και ο Γκόμεζ, ενώ για αυτό το ματς είναι τιμωρημένος είναι και ο Λαμ, επιστρέφει όμως ο φορμαρισμένος Σβαϊνστάιγκερ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Ιρλανδία (4-4-2): Westwood – Coleman, O'Shea, O'Dea, S. Ward – Cox, Andrews, McCarthy, McGeady – Keane, Walters
Γερμανία (4-2-3-1): Neuer – Boateng, Mertesacker, Badstuber, Schmelzer – Khedira, Schweinsteiger – T. Muller, Ozil, Reus – Klose
Key Stat: Η Γερμανία έχει κερδίσει τα 17/18 τελευταία της επίσημα παιχνίδια και τα 15 σε συνδυασμό με over!
Μέτρια η Ιρλανδία στο Καζακστάν, όπου κέρδισε με δύο γκολ μετά το 89’ και κόντρα στη Γερμανία θα παραταχθεί και με καλές απουσίες. Η ομάδα του Λεβ, επίσης, δεν έπεισε ιδιαίτερα με την απόδοσή της στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου, αλλά πλέον οι παίκτες της έχουν μπει σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Οι Γερμανοί έχουν κερδίσει τα 17/18 τελευταία τους επίσημα παιχνίδια και τα 15 από αυτά σε συνδυασμό με over!

Ξανά over το Ελ Σαλβαδόρ-Κόστα Ρίκα

2-2 έληξε το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στον όμιλο

Ξανά over το Ελ Σαλβαδόρ-Κόστα Ρίκα
Πολύ κρίσιμο το παιχνίδι, καθώς πιθανότατα θα κρίνει τη 2η θέση του ομίλου. Καλές επιθέσεις έχουν αμφότερες αλλά χωλαίνουν αμυντικά, το Ελ Σαλβαδόρ άλλωστε έχει φέρει 4/4 goal-goal και over στον όμιλο, με τα τρία να είναι και over 3,5! Στo 2,00 το over στην Bet365.
Το Ελ Σαλβαδόρ αναμένεται να έχει την πλήρη υποστήριξη του κοινού του (πολύ πιθανό το sold out) στο κρίσιμο ματς με την Κόστα Ρίκα, που πιθανότατα θα κρίνει τη 2η θέση. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη δύσκολη νίκη επί της Γουιάνας με 2-3, φανερώνοντας για ακόμα μία φορά τα αμυντικά τους προβλήματα. Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στο 76’, ενώ η αντίπαλός τους είχε χαμένο πέναλτι στο 92’!

Νωρίτερα κόντρα στην ίδια αντίπαλο είχαν φέρει εντός έδρας 2-2, αυτές οι δύο αναμετρήσεις ήταν και οι πρώτες με τον κόουτς Καστίγιο. Σε περίπτωση νίκης σήμερα θα πάρει την προνομιούχο 2η θέση.Εντυπωσιακό ότι με γκολ 8-8 έχουν φέρει 4/4 over και goal-goal, ενώ τα τρία παιχνίδια τους ήταν και over 3,5.
Το εμπόδιο του Μεξικού αποδείχθηκε πολύ μεγάλο για την Κόστα Ρίκα που στα δύο παιχνίδια με αυτήν την αντίπαλο γνώρισε ισάριθμες ήττες με 0-2 εντός έδρας και 1-0 εκτός έδρας. Αυτά ήταν τα μοναδικά under στον όμιλο, καθώς νωρίτερα είχε φέρει 2-2 εντός έδρας με το Ελ Σαλβαδόρ και κέρδισε 0-4 τη Γουιάνα.
Οι φιλοξενούμενοι ενισχύονται από τις επιστροφές του φορ και αρχηγού Ρουίς (Φούλαμ) και του αμυντικού Μίλερ, όπως και του μπακ Ουμάνια ο οποίος εξέτισε την ποινή του, σημαντικότερη απουσία αυτή του αμυντικού Μπαντίγια.
Key Stat: Το Ελ Σαλβαδόρ έχει φέρει 4/4 over και goal-goal, ενώ τα τρία του παιχνίδια ήταν και over 3,5.
Κρίσιμο ματς που πιθανότατα θα κρίνει τη 2η θέση του ομίλου. Αμφότερες οι ομάδες έχουν καλές επιθέσεις (η Κόστα Ρίκα ενισχύεται και από την επιστροφή του Ρουίς), αλλά δυσκολεύονται πολύ αμυντικά. Το Ελ Σαλβαδόρ – που έχει δεχτεί σε όλα τα παιχνίδια του από δύο γκολ – έχει φέρει 4/4 goal-goal και over στον όμιλο, ενώ τα τρία παιχνίδια του ήταν και over 3,5. Ικανοποιητικότατο δείχνει τo 2,00 που προσφέρει η Bet365 για το over.

Ευκαιρία για ξέσπασμα η Αγγλία (1,85)

Τραγωδία εκτός το Σαν Μαρίνο

Ευκαιρία για ξέσπασμα η Αγγλία (1,85)
Μονόδρομος αποτελεί το… ξέσπασμα και η νίκη με πολλά γκολ για την Αγγλία μετά την κακή εμφάνιση κόντρα στην Ουκρανία. Προσφέρεται για… πάρτι το Σαν Μαρίνο που εκτός έδρας στα τελευταία δέκα δέχεται μέσο όρο… 7 γκολ ανά ματς. 

Άρχισε η γκρίνια στην Αγγλία μετά το 1-1 που πήρε από την Ουκρανία με πέναλτι στο 87’. Αρκετές αλλαγές θα κάνει ο Χόγκσον, όμως δύσκολα θα επηρεάσουν με έναν αντίπαλο όπως το Σαν Μαρίνο, το οποίο εκτός έδρας δέχεται επτά γκολ ανά ματς στα τελευταία δέκα.


Με την ψυχή στο στόμα κατάφεραν να ισοφαρίσουν οι Άγγλοι την Ουκρανία στο ματς του Λονδίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κάκιστη εμφάνιση από τους παίκτες του Χόγκσον, ο κόσμος δυσαρεστήθηκε αρκετά και αποδοκίμασε. Μεγάλες οι αλλαγές σε σχέση με εκείνο το ματς, αποσύρθηκε από την εθνική ο Τζον Τέρι, αμφίβολος ο μπακ Γκιμπς, καθώς και ο Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ τιμωρημένος και εκτός από το ματς με το Σαν Μαρίνο είναι ο Στίβεν Τζέραρντ.

Εντός έδρας οι Άγγλοι στα τελευταία δέκα ματς έχουν απολογισμό 4-4-2 με τέρματα 11-9. Μόλις σε δύο από αυτά τα δέκα παιχνίδια σκόραραν πάνω από ένα γκολ, μετρούν 7/10 under και 5/10 No Goal.

Ότι χειρότερο έχει να παρουσιάσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι το Σαν Μαρίνο, αφού τη στιγμή που άλλες ομάδες των κυβικών του δείχνουν εξέλιξη και πρόοδο (Φερόε, Λουξεμβούργο), εκείνο συνεχίζει να αποτελεί σάκο του μποξ για όλες τις ομάδες και ευκαιρία για μια καλή προπόνηση. Μετά το φιλικό 2-3 από τη Μάλτα τον Αύγουστο, η ομάδα έχασε στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών εντός έδρας με 0-6 από το Μαυροβούνιο. Συνολικά σε επίσημα και φιλικά, το Σαν Μαρίνο έχει απολογισμό 1-3-108 (!), ενώ σε επίσημα παιχνίδια έχει να σκοράρει από το 2008.

Εκτός στα τελευταία δέκα το Σαν Μαρίνο μετράει το φυσιολογικό… 0-0-10, έχοντας τέρματα 0-70, κάτι που σημαίνει πως δέχεται επτά γκολ μέσο όρο ανά ματς. Μόλις δύο φορές σ’ αυτά τα παιχνίδια δέχθηκε κάτω από πέντε γκολ, στο 4-0 από τις Β. Ιρλανδία και Μολδαβία. Φυσικά όλα τα παιχνίδια ήταν over 3,5 και No Goal.

Key Stat: Το 0-0-10 με τέρματα 0-70 που έχει εκτός έδρας το Σαν Μαρίνο στα τελευταία δέκα παιχνίδια του και η παράδοση που θέλει την Αγγλία στη μοναδική μεταξύ τους αναμέτρηση να κερδίζει με 6-0 το μακρινό 1993.
Ευκαιρία για ξεμούδιασμα έχουν οι Άγγλοι, που δεν θα θέλουν με τίποτα να δυσκολευτούν κόντρα στη χειρότερη ομάδα της Ευρώπης. Το να δεχθούν γκολ ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας,

Με το μομέντουμ των Ελβετών (1,75)

Από τρεις σερί νίκες με δύο γκολ διαφορά προέρχονται οι γηπεδούχοι

ΒΕΤ: Με το μομέντουμ των Ελβετών (1,75)
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Εθνική Ελβετίας, που υποδέχεται την πολύ μέτρια Νορβηγία και με νίκη αγκαλιάζει από νωρίς την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Υποχωρεί ο άσος, 
Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα ηΕλβετία επιβλήθηκε με 2-0 της Αλβανίας την προηγούμενη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ζευγαρώνοντας τις νίκες της μετά το 0-2 στην πρεμιέρα κόντρα στην άμεση ανταγωνίστρια της για την πρόκριση Σλοβενίας. Είχε προηγηθεί η φιλική νίκη με 2-4 στο Σπλιτ επί της ποιοτικότατης Κροατίας, που προειδοποίησε ότι το συγκρότημα του Χίτσφελντ είναι ικανό για μεγάλα πράγματα. 

Με τον κορμό της Εθνικής U21 που έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2011 πλέον να στελεχώνει την Ανδρών το ελβετικό συγκρότημα ξεχειλίζει από ταλέντο, πλαισιώνοντας τους πιο έμπειρους Μπενάλιο, Ινλέρ, Λιχτστάινερ, Ντερτιγιόκ και Μπαρνέτα που πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Με νίκη επί της Νορβηγίας η Ελβετοί θα αγκαλιάσουν τις δυάδα του 5ου ομίλου και θα γίνουν το ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση, κατάμεστο αναμένεται το “Σταντ ντε Σουίς” της Βέρνης αφού ο κόσμος έχει ζεσταθεί με την προοπτική της επιστροφή στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. 
Επιστρέφει στην αποστολή ο αξιόλογος στόπερ Κλόζε, με τον Χίτσφελντ πάντως να αναμένεται να ξεκινήσει ξανά  στο κέντρο της άμυνας τον Τζουρού, που ήταν εξαιρετικός στα δύο προηγούμενα. Εξέτισε ο εξτρέμ Μπαρνέτα, πάντα εκτός ο λογιζόμενος ως βασικός στόπερ Σεντέρος. 
Νίκη-βάλσαμο με πέναλτι-γκολ στο 94’ πέτυχε η Νορβηγία επί της Σλοβενίας την προηγούμενη αγωνιστική, αποτέλεσμα που αναπτέρωσε τις ελπίδες των Βίκινγκ για πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Το συγκρότημα του Όλσεν έμεινε πίσω στο σκορ στο 16’ αλλά στη συνέχεια πίεσε ασφυκτικά και έφτασε δίκαια στο τρίποντο, έστω και στο παραένα. 
Πολύ προβληματική η εικόνα της Νορβηγίας στα προηγούμενα παιχνίδια της, γνώρισε φιλικές ήττες από Αγγλία (0-1), Ελλάδα (2-3), πήρε τυχερή ισοπαλία κόντρα στην Κροατία (1-1) ενώ στην πρεμιέρα της στον όμιλο ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από την Ισλανδία. Παραμένει εκτός ο ντεφορμέ εξτρέμ Γκαμστ Πέντερσεν, επιστρέφει ο μέσος Χάουγκερ.
Key Stat: Από τρεις σερί νίκες με δύο γκολ διαφορά προέρχεται η Ελβετία.
Μομέντουμ αλλά και ποιότητα γέρνουν τη ζυγαριά προς το μέρος της Ελβετίας, που δείχνει σοβαρό πρόσωπο, ισορροπία στις γραμμές της και δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης να πάει χαμένη. 

Ικανή για αποτέλεσμα η Ρουμανία (1,875)

Την αδικούν οι αποδόσεις, έχοντας και καλή παράδοση

Ικανή για αποτέλεσμα η Ρουμανία (1,875)
Στην αποδυναμωμένη τα τελευταία χρόνια Τουρκία φιλοξενείται η Ρουμανία, που ευνοήθηκε από το εύκολο πρόγραμμα και έχει κάνει το 2/2. Αδικούν οι αποδόσεις τους Ρουμάνους που έχουν και πολύ καλή παράδοση, 
Η Τουρκία ήταν καλή στην πρεμιέρα του ομίλου και μάλλον αδικείται από το 2-0 με το οποίο ηττήθηκε στην Ολλανδία, φυσιολογικά στη συνέχεια κέρδισε στο δεύτερο παιχνίδι της και πρώτο εντός έδρας την Εσθονία με 3-0. Ευνοήθηκε, πάντως, από το γεγονός ότι από το 19’ έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Στο δεύτερο σερί εντός έδρας ματς υποδέχεται στο Σουκρού Σαράτσογλου τη Ρουμανία, μία χώρα κόντρα στην οποία δεν έχει καθόλου καλή παράδοση. Έχουν συναντηθεί 23 φορές ανεξαρτήτως διοργάνωσης και έδρας και η Τουρκία κέρδισε μόνο τέσσερις φορές (4-7-12)! Πάντως, στα 16 τελευταία μεταξύ τους μόνο δύο φορές είχαμε διπλό.
Επιστρέφει από τραυματισμό στη θέση του Ζενγκίν ο βασικός γκολκίπερ Ντεμιρέλ, δεν κλήθηκαν για διάφορους λόγους  ο μπακ Κοϊμπασί, ο εξτρέμ Τορέ και οι φορ Πεκτεμέκ και Άλτιντοπ.
Η Ρουμανία εκμεταλλεύτηκε το βατό της πρόγραμμα και μπήκε από νωρίς στην κορυφή του ομίλου, κάνοντας το 2/2 με τις νίκες αρχικά στην Εσθονία με 0-2 και την προηγούμενη αγωνιστική εντός με την Ανδόρα (4-0). Τα ματς με την Τουρκία ενδεχομένως να κρίνουν τη 2η θέση του ομίλου και οι Ρουμάνοι ταξιδεύουν με στόχο να μην ηττηθούν.
Έχουν σε πολύ καλή κατάσταση τον επιθετικό Τόρζε που σκόραρε και στα δύο πρώτα ματς, δεν κλήθηκαν οι τραυματίες Λόμποντ (τερματοφύλακας), Ράντου και Μάτελ (αμυντικοί) και για τεχνικούς λόγους οι επιθετικοί Μάριους και Ντάνιελ Νικουλάε.
Key Stat: Τουρκία και Ρουμανία έχουν συναντηθεί 23 φορές ανεξαρτήτως διοργάνωσης και έδρας και η Τουρκία κέρδισε μόνο τέσσερις φορές (4-7-12).
Η Τουρκία δεν εμπνέει εμπιστοσύνη τα τελευταία χρόνια, αν και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου ήταν καλή. Η Ρουμανία ευνοήθηκε από το εύκολο πρόγραμμα και ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη με τον αέρα της πρωτοπόρου. Με πολύ καλή παράδοση, επιπλέον, οι Ρουμάνοι που είναι ικανοί να πάρουν αποτέλεσμα, 

Μένουν στο Χ Βουλγαρία & Δανία (3,30)

Ισοπαλία δείχνει και η παράδοση

Μένουν στο Χ Βουλγαρία & Δανία (3,30)
Καλό το ξεκίνημα της Βουλγαρίας που κόντρα στη Δανία δίνει το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας της παιχνίδι. Από «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Τσεχία έρχεται η Δανία, κρίσιμα τα μεταξύ τους ματς, καθώς δεν αποκλείεται να κρίνουν τη 2η θέση. Στο 3,30 το Χ στην Bet365, που ευνοείται και από την παράδοση.
Η Βουλγαρία δίνει το τρίτο σερί εντός έδρας της παιχνίδι στον όμιλο. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές έφερε αντίσταση στην Ιταλία με το 2-2 να «σφραγίζει» την πρεμιέρα της, ενώ στη συνέχεια κέρδισε 1-0 την Αρμενία σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, που είχε τρεις κόκκινες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (73’-77’).

Οι Βούλγαροι υποδέχονται στο «Βασίλ Λέφσκι» της Σόφιας τους Δανούς με διαθέσιμα τα μεγάλα τους αστέρια και χωρίς να υπολογίζουν μόνο στον τιμωρημένο μεσοαμυντικό Ντιάκοφ που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς. Πολύ σημαντικά τα παιχνίδια με τη συγκεκριμένη αντίπαλο, αφού ενδεχομένως να κρίνουν τη 2η θέση. Δεν έχουν κερδίσει πάντως τους Δανούς από το 1986, συνολικά το ρεκόρ τους με αυτήν την αντίπαλο είναι 3-6-4.
Η Δανία έχει δώσει ένα παιχνίδι στον όμιλο μέχρι τώρα. Παρουσιάστηκε άστοχη στην τελική προσπάθεια αφού έβγαλε αρκετές φάσεις και τελικά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τσεχίας, παραχωρώντας 0-0. Βουλγαρία, Δανία και Τσεχία θα παλέψουν πιθανότατα για τη 2η θέση του ομίλου και αυτό το γνωρίζουν και οι τρεις, με τα μεταξύ τους παιχνίδια να είναι πολύ κρίσιμα.
Συγκριτικά με την προηγούμενη αγωνιστική επιστρέφει από τιμωρία ο φορ Μπέντνερ, εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες μέσοι Αντρέασεν και Τσίμλινχ, όπως και οι Σόρενσεν (τερματοφύλακας/Στόουκ), Σ. Πόουλσεν (αμυντικός/Σαμπντόρια) και Κ. Πόουλσεν (μέσος/Άγιαξ).
Key Stat: Στις 13 μεταξύ τους αναμετρήσεις περίπου τα μισά παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (3-6-4).
Η Βουλγαρία δίνει το τρίτο σερί εντός έδρας ματς έχοντας φέρει 2-2 με την Ιταλία και κερδίζοντας 1-0 την Αρμενία. Τόσο οι Βούλγαροι, όσο και οι Δανοί γνωρίζουν ότι από τα μεταξύ τους ματς (όπως και από αυτά με την Τσεχία), θα κριθεί η 2η θέση και αμφότερες θα είναι προσεκτικές. Ισορροπημένο ματς, στο 3,30 βρίσκουμε το Χ στην Bet365, σημείο που ευνοείται και από την παράδοση.

Κρατάει το χάντικαπ το Λουξεμβούργο

Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί το Ισραήλ

Κρατάει το χάντικαπ το Λουξεμβούργο
Ονειρικό το ξεκίνημα του Λουξεμβούργου στα προκριματικά του Μουντιάλ, με την ομάδα να δυσκολεύει πάρα πολύ την Πορτογαλία και να αποσπά 1-1 στη Βόρειο Ιρλανδία. Ακριβώς αντίθετο το ξεκίνημα για το Ισραήλ που ταξιδεύει με απουσίες στο μικρό κρατίδιο, 

Μέχρι και το αήττητο θα μπορούσε να κρατάει το Λουξεμβούργο στα δύο πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με την ομάδα να δείχνει αρκετά ανταγωνιστική και να βγάζει την… πίστη της Πορτογαλίας. Τραγικό ως τώρα το Ισραήλ, έχει πολλές απουσίες και ο προπονητής Έλι Γκούτμαν παίζει το κεφάλι του σ’ αυτό το ματς.


Πολύ κοντά στο μεγάλο μπαμ κόντρα στην Πορτογαλία βρέθηκε το Λουξεμβούργο, το οποίο προηγήθηκε της μεγάλης αντιπάλου και λύγισε μόνο μετά από πίεση και ατυχία. Παίζοντας με κούραση στη Βόρειο Ιρλανδία κυνηγούσε το σκορ, το οποίο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87’. Έχοντας σκοράρει ήδη δύο γκολ σε δύο ματς και έχοντας ένα βαθμό, η ομάδα από το μικρό κρατίδιο ονειρεύεται να κάνει καλή πορεία σε έναν όμιλο που έχει και το Αζερμπαϊτζάν και να τερματίσει επιτέλους σε μία θέση άλλη πέρα την τελευταίας.

Εντός το Λουξεμβούργο στα τελευταία δέκα ματς έχει απολογισμό 3-0-7 με τέρματα 8-15. Σ’ αυτά τα ματς έχει φέρει 5/10 over και Goal/Goal, όμως από τις επτά αυτές ήττες, μόλις οι τρεις έγιναν με διαφορά δύο γκολ. Οι υπόλοιπες τέσσερις από Ουγγαρία (0-1), Ελβετία (0-1), Γεωργία (1-2) και Πορτογαλία (1-2) έγιναν στο γκολ.

Το Ισραήλ σκόνταψε στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια γνώρισε τη συντριβή με 0-4 από τη Ρωσία εντός έδρας. Αποτελέσματα που εκνεύρισαν τους φιλάθλους, οι οποίοι ζητούν την απόλυση του προπονητή Γκούτμαν. Μάλιστα οι φωνές έγιναν περισσότερες από τη στιγμή που ο Γκούτμαν δεν κάλεσε στην εθνική τους Μπεναγιούν, Μπεν Χαϊμ, Σέχτερ και Μπεν Σαχάρ, δηλαδή τέσσερις λεγεωνάριους που θα βοηθούσαν αρκετά την ομάδα στα δύο παιχνίδια με το Λουξεμβούργο.

Εκτός έδρας τα αποτελέσματα του Ισραήλ είναι μέτρια, καθώς έχει απολογισμό 2-3-5 με τέρματα 9-17 στα τελευταία δέκα. Μάλιστα από τις δύο νίκες, μόλις η μία ήταν με δύο γκολ διαφορά και άνω (0-2 τη Μάλτα). Under ήταν και τα τέσσερα τελευταία ματς του Ισραήλ μακριά από την έδρα του.

Key Stat: Μόλις μία φορά στα τελευταία δέκα έχει κερδίσει το Ισραήλ κάποιον αντίπαλο με δύο γκολ διαφορά και άνω, ενώ μόλις τρεις φορές σε δέκα ματς έχει χάσει εντός το Λουξεμβούργο με δύο γκολ διαφορά.
Χωρίς τέσσερις βασικούς το Ισραήλ, υπό πίεση ο Γκούτμαν και η ομάδα ταξιδεύει σε μία έδρα όπου παλιά μπορεί να ήταν εύκολη, όμως πλέον φαντάζει πιο δύσκολη απ’ όσο δείχνουν οι αποδόσεις του 1,30 στο διπλό. 

Μοιράζονται βαθμούς Σερβία & Βέλγιο

Με καλές απουσίες και οι δύο

Μοιράζονται βαθμούς Σερβία & Βέλγιο
Σερβία και Βέλγιο βρίσκονται μαζί με την Κροατία στην πρώτη θέση του ομίλου μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Αυτές οι τρεις ομάδες θα παλέψουν και για την πρόκριση. Ισορροπημένο το ματς στο Βελιγράδι, καλές απουσίες και για τις δύο ομάδες,
Με το εντυπωσιακό 6-1 επί της Ουαλίας, με το σκορ στο 3-1 στο 39’, η Σερβία πήρε την πρώτη της νίκη στον όμιλο και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς. Μαζί με το Βέλγιο και την Κροατία βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου, είχε προηγηθεί το εκτός έδρας 0-0 στη Σκωτία.

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς γνωρίζει ότι από τα παιχνίδια κόντρα σε Βέλγιο και Κροατία θα κριθεί πιθανότατα η πρόκριση από τον όμιλο και πρωταρχικός του στόχος είναι να μην ηττηθεί. Η νίκη επί της Ουαλίας ήταν και η πρώτη του ως τεχνικός της Σερβίας (1-2-3), παραμένοντας όμως αήττητος στα δύο επίσημα παιχνίδια (1-1-0).
Χτύπησε και δεν είναι στην αποστολή ο βασικός τερματοφύλακας Στοΐκοβιτς, αμφίβολος αν και στην αποστολή ο επιθετικός Σουλεϊμανί, δεν κλήθηκαν για διάφορους λόγους οι Μπάστα, Ραΐκοβιτς (αμυντικοί), Κουζμάνοβιτς, Γιάνκοβιτς, Λιάλιτς, Κάτσαρ, Κράσιτς (μέσοι), Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς και Πάντελιτς (επιθετικοί).
Δεν κατάφερε το Βέλγιο να κάνει το 2/2, καθώς μετά το διπλό που έβγαλε στην Ουαλία με 0-2 παραχώρησε 1-1 στην Κροατία λίγες μέρες μετά, βρίσκεται πάντως στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με τις δύο ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στη Σερβία θα δώσει ένα από τα δύο πιο δύσκολα παιχνίδια της στον όμιλο και θα προσπαθήσει πρωταρχικά να μην ηττηθεί.
Ο Μαρκ Βίλμοτς άφησε εκτός αποστολής για διάφορους λόγους τον αμυντικό Ποκονιόλι, τους μέσους Μουντιγκάι και Μπλοντέλ και τους επιθετικούς Λουκάκου, Ντε Καμάργκο και Ντε Κέουλαρ, ενώ ο ακραίος μπακ-χαφ Ζιλέ είναι τιμωρημένος. Το Βέλγιο έχει ηττηθεί μόνο από την Αγγλία στα εφτά τελευταία του παιχνίδια, φέρνοντας τέσσερις ισοπαλίες στο διάστημα αυτό (2-4-1).
Key Stat: Μόνο μία ήττα (από την Αγγλία εκτός έδρας) έχει το Βέλγιο στα εφτά τελευταία του παιχνίδια, επίσημα και φιλικά (2-4-1).
Ισορροπημένο το ματς του Βελιγραδίου. Η Σερβία έχει προβάδισμα με τη δύναμη της έδρας της, το Βέλγιο όμως έχει και την ποιότητα και την εμπειρία για να αποφύγει την ήττα, που είναι ο πρωταρχικός στόχος και των δύο ομάδων. Αμφότερες με ελλείψεις στην αποστολή τους για διάφορους λόγους, στο 3,25 το Χ .

Βολεύονται με Χ Ρωσία-Πορτογαλία (3,20)

Γύρισε σε φαβορί η Πορτογαλία, στο 2,60 από 2,88 το διπλό

Βολεύονται με Χ Ρωσία-Πορτογαλία (3,20)
Ρωσία και Πορτογαλία είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για την πρώτη θέση του 6ου ομίλου. Αμφότερες ξεκίνησαν με 2/2 νίκες στον όμιλο και έχουν ήδη αποκτήσει διαφορά 5 βαθμών από την τρίτη θέση! Αήττητη με Καπέλο η Ρωσία (2-1-0), πιθανόν να βολευτούν οι δύο ομάδες με την ισοπαλία .
Η Ρωσία μπήκε στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro με τον Φάμπιο Καπέλο να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της. Στην πρεμιέρα κέρδισε με «κυνικό»τρόπο τη Βόρεια Ιρλανδία με 2-0 με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και στη συνέχεια έκανε επίδειξη δύναμης στο Ισραήλ επικρατώντας με 0-4, με το σκορ να είναι 0-2 στο 18’!

Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Καπέλο η «Αρκούδα» είχε φέρει 1-1 με την Ακτή Ελεφαντοστού. Η ήττα στο Euro από την Ελλάδα είναι η μοναδική στα τελευταία της 20 παιχνίδια (10-9-1) και επίσης η μοναδική στα 11 τελευταία επίσημα (7-3-1).
Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι επιστρέφει στην αποστολή ο φορ Τζιούμπα, υπάρχει υπεροπλία σε όλες τις γραμμές και για διάφορους λόγους έμειναν εκτός οι Μαλαφέεφ, Σενίκοφ, Ζιρκόφ, Ναμπάμπκιν, Ζιριάνοφ, Ιζμαΐλοφ, Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο και Πογκρέμπνιακ.
Το 2/2 έκανε και η Πορτογαλία στα δύο πρώτα παιχνίδια της. Εκμεταλλεύτηκε το βατό πρόγραμμα που είχε και κέρδισε αρχικά δύσκολα το Λουξεμβούργο με 1-2 με ανατροπή και την προηγούμενη αγωνιστική πολύ πιο εύκολα το Αζερμπαϊτζάν με 3-0. Μαζί με τη Ρωσία βρίσκονται στην κορυφή του 6ου ομίλου και είναι και τα δύο μεγάλα φαβορί για την πρώτη θέση, έχοντας ήδη αποκτήσει διαφορά 5 βαθμών από την τρίτη!
Μετά την ήττα από τη Γερμανία στο πρώτο της παιχνίδι στο Euro δεν έχει ξαναχάσει, μετρώντας έξι νίκες και μία ισοπαλία (6-1-0, τα έξι παιχνίδια της ήταν επίσημα). Ο Πάουλο Μπέντο έκανε ορισμένες αλλαγές στην αποστολή της ομάδας του, αφού εκτός έμειναν οι τραυματίες αμυντικοί Ρικάρντο Κόστα και Κοέλιο και οι μέσοι Κάρλος Μάρτινς και Μανουέλ Φερνάντες, ενώ δεν βρίσκονται στην αποστολή ούτε οι Ελισέου, Ρολάντο, Ντάνι και Ούγκο Αλμέιδα. Πρόβλημα υπάρχει και με τους Πέπε και Ρονάλντο, οι οποίοι είναι αμφίβολοι.
Key Stat: Το 2/2 στον όμιλο έχουν κάνει και οι δύο ομάδες, η Ρωσία έχει ηττηθεί μόνο από την Ελλάδα στα τελευταία της 20 παιχνίδια (10-9-1).
Κάτι παραπάνω από δεδομένο θεωρείται ότι οι δυο τους θα παλέψουν για την πρωτιά του ομίλου. Ρωσία και Πορτογαλία έχουν ξεκινήσει κάνοντας το 2/2 στις νίκες και έχουν αποκτήσει διαφορά 5 βαθμών από την τρίτη θέση. Η Πορτογαλία είναι ανώτερη ποιοτικά (το διπλό γύρισε σε φαβορί, 2,60 από 2,88 στην Bet365), η Ρωσία όμως του Καπέλο δύσκολα θα χάνει. Σε ένα ματς όπου κανείς από τους δύο δεν θέλει να χάσει, η ισοπαλία είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα και πληρώνει 3,20 .

Κερδίζει καθαρά η Κολομβία 

4/4 ήττες με 2 γκολ διαφορά μετράνε οι παραγουανοί εκτός έδρας

Κερδίζει καθαρά η Κολομβία (1,90)
Σε δαιμονιώδη φόρμα  παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα η Κολομβία, που υποδέχεται την ουραγό του προκριματικού ομίλου της Νοτίου Αμερικής, Παραγουάη με σκοπό την τρίτη σερί νίκη της. Επιλογή ο άσος, 
Μεγάλο διπλό στη Χιλή πέτυχε η Κολομβία την προηγούμενη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, αποτέλεσμα που τη διατήρησε στον ένα πόντο από την πρωτοπόρο Αργεντινή και σε θέση ισχύος για την κατάληψη ενός εκ των τεσσάρων εισιτηρίων που οδηγούν απευθείας στα τελικά του θεσμού. Από το 36’ αγωνίστηκε με παίχτη παραπάνω αλλά έμεινε πίσω στο σκορ έξι λεπτά αργότερα, ανατρέποντας πάντως την κατάσταση στην επανάληψη με γκολ των Ροντρίγκες, Φαλκάο και Γκουτιέρες. 

Εξαιρετικό το υλικό της με παίχτες όπως οι Αρμέρο, Γέπες, Ζαπάτα, Ζούνιγκα, Γκουαρίν, Βαλέντσια, Μαρτίνες, Ροντρίγκες, και φυσικά τον καλύτερο σέντερ φορ στον κόσμο την τελευταία τριετία Φαλκάο να δεσπόζει, η ομάδα του Πέκερμαν δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Στο προηγούμενο παιχνίδι της (πάλι το Σεπτέμβρη) διέλυσε στην έδρα της την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Ουρουγουάη με 4-0, εκ των ων ουκ άνευ είναι η νίκη κόντρα στην αδύναμη Παραγουάη ώστε να καθαρίσει με την πρόκριση όσο γίνεται γρηγορότερα. Τιμωρημένος είναι ο μέσος Αγκιλάρ. 
Ταφόπλακα σε όποιες ελπίδες είχε η Παραγουάη για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ έβαλε η ήττα με 0-2 από τη Βενεζουέλα, αφού άφησε την ομάδα του Πελούσο στον πάτο του προκριματικού ομίλου μαζί με την αδύναμη Βολιβία, οκτώ ολόκληρους πόντους από την 5η προνομιούχο θέση, και όλα δείχνουν ότι θα απουσιάσει από τελική φάση Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1994. 
1-1-5 το ρεκόρ των παραγουανών , προέρχονται από 4 σερί ήττες (εκ των οποία μια απέναντι στους Βολιβιανούς) ενώ εκτός έδρας μετράνε 0-0-4 με 2-10 τέρματα, όλες οι ήττες τους ήρθαν με ακριβώς δύο γκολ διαφορά. Αρκετά τα αγωνιστικά προβλήματα, με τους Κάσερες, Μένσια (αμυντικοί), Ζούλιο ντος Σάντος (μέσος) και Μπάριος (φορ) να απουσιάζουν. 
Key Stat: 0-0-4 με τέρματα 2-10 το εκτός έδρας ρεκόρ των παραγουανών. 
Μομέντουμ, ποιότητα και φόρμα δείχνουν άσο, η Κολομβία αναμένεται να φτάσει στη νίκη και με την επιθετική γραμμή της να βγάζει φωτιές πιθανότατα θα τα καταφέρει άνετα. Ποντάρεται ο άσος που πλέον βρίσκουμε στο 1,53 και μπορεί να παιχτεί σε δυάδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.