Βραζιλία το κυρίως πιάτο για σήμερα.


Έφεση σε Χ Στόκπορτ και Ρέξαμ (3,60)

5/10 τελευταία η γηπεδούχος, 3/6 πιο πρόσφατα η φιλοξενούμενη

Έφεση σε Χ Στόκπορτ και Ρέξαμ (3,60)
Σε καλή κατάσταση βρίσκει και τις δύο ομάδες το μεταξύ τους παιχνίδι. Ανεβασμένη η Στόκπορτ τελευταία, πολύ δύσκολα χάνει η Ρέξαμ που έχει και τις λιγότερες ήττες στην κατηγορία. Την άμυνά της προσέχει κατά κύριο λόγο εκτός έδρας η φιλοξενούμενη, έφεση στο Χ (3,60 στην Bet365) και οι δύο εσχάτως.
Σε ανοδική πορεία κινείται η Στόκπορτ, που προέρχεται από τέσσερα σερί αήττητα παιχνίδια και δύο σερί νίκες. Την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε και την Χέρεφορντ με 1-2 και βρέθηκε στο -8 από την πρώτη πεντάδα. Δεν τα πηγαίνει, πάντως, καλά εντός έδρας όπου έχει συγκεντρώσει μόνο εφτά βαθμούς μετά από έξι ματς (2-1-3).
Συνολικά έχει απολογισμό 4-5-4 και σχετικά καλή παράδοση κόντρα στη Ρέξαμ τις έξι τελευταίες φορές που την φιλοξένησε (4-0-2). Εντυπωσιακός στα δύο τελευταία της παιχνίδια ο επιθετικός Χόμπσον που έχει σκοράρει τα 4 από τα 5 γκολ της ομάδας. Επιστρέφει ο εξτρέμ Χάτερσλι (3 γκολ), εκτός μένουν λογικά ο μέσος Κόνορ (1 γκολ) και ο φορ Γουάιτχεντ (4 γκολ).
Σταθερά ψηλά στη βαθμολογία και στο -3 από την κορυφή βρίσκεται η Ρέξαμ που δεν χάνει στα 11 τελευταία της παιχνίδια και συνολικά μετράει 7-5-1. Είναι και η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στην κατηγορία, αλλά και αυτή με την καλύτερη άμυνα (20-8 τα γκολ). Την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε 2-1 την μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Φόρεστ Γκριν, δεχόμενη απλά τη μείωση του σκορ στο 91’.
Εκτός έδρας διαθέτει την τρίτη χειρότερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα (6-4 τα γκολ) με 5/6 under και απολογισμό 2-3-1. Μάλιστα, στις δύο τελευταίες της εξόδους έφερε ισάριθμες «λευκές» ισοπαλίες. Εκτός παραμένει ο στόπερ Κρέιτον και ο μέσος Λιτλ (1 γκολ), αμφίβολος είναι ο φορ Όγκλεμπι (2 γκολ).
Key Stat: Η Στόκπορτ έχει φέρει 5 ισοπαλίες στα 10 τελευταία, η Ρέξαμ 3 στα 6 πιο πρόσφατα.
Και οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση έχοντας μια ροπή προς τις ισοπαλίες στα τελευταία τους παιχνίδια. Η εκ των πρωτοπόρων Ρέξαμ, άλλωστε, προσέχει κατά κύριο λόγο την άμυνά της εκτός έδρας, έχοντας και 5/6 under. Ισορροπημένο το ματς, δελεαστικό το 3,60 της Bet365 για το Χ.

GG για Μποταφόγκο και Σάντος (1,72)

Χωρίς Νέιμαρ η Σάντος που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας

GG για Μποταφόγκο και Σάντος (1,72)
Το βαθμολογικό κίνητρο το έχει μόνο η Μποταφόγκο που θα κάνει την απέλπιδα προσπάθεια τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές να φτάσει στην 4η θέση. Στο 86% των εντός έδρας αγώνων της κατάφερε να σκοράρει με τη Σάντος να έρχεται από έξι σερί αμφίσκορα εκτός έδρας. Το GG παίζεται στο 1,72 τηςBet365.
Μαθηματικά έχει ακόμα ελπίδες ηΜποταφόγκο για την κατάληξη της 4ης θέσης, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολος αυτός ο στόχος, έχοντας δύο ομάδες από πάνω της και 10 βαθμούς μακριά από την Βάσκο. Το Σάββατο σίγουρα άξιζε καλύτερης τύχης στο εκτός έδρας με τη Φλουμινένσε (1-0) όπου πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας της άμυνα της αλλά και το γεγονός ότι οι επιθετικοί της ήταν άστοχοι.  

Στην έδρα της έχει να ηττηθεί έξι αγωνιστικές (3-3-0) όμως η φόρμα της στα έξι τελευταία δείχνει μόλις μία νίκη (1-2-3). Στα θετικά ότι έχει καταφέρει να σκοράρει στο γήπεδο της σε 12/14 ματς. Θα απουσιάσουν ο Φελίπε Γκάμπριελ, ο βασικός γκολκίπερ Τζέφερσον και ο μέσος Λοδέιρο ενώ πιθανότατα επιστρέφει ο Ρενάτο που έλειψε καιρό.
Καλύτερη η Σάντος στο πρώτο μέρος με την Ιντερνασιονάλ, ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς (16') και να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το ημίχρονο. Πεσμένη η απόδοση της στην επανάληψη με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται ισοφαρίζοντας στο 52' σε 1-1, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος.
Καθόλου καλός ο εκτός έδρας απολογισμός της (3-4-7) εκεί όπου δέχεται γκολ για 9 συναπτά παιχνίδια, έχοντας 6 συνεχόμενα GG. Χωρίς τον Νέιμαρ αγωνίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι λόγω τιμωρίας με τον σούπερ σταρ της Σάντος να λείπει εκ νέου με την Εθνική Βραζιλίας. Και η Παρί Σεν Ζερμέν πάντως μπήκε πρόσφατα στον χορό... της απόκτησης του καθώς πριν λίγες μέρες εκδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον της. Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο δείχνει ότι είναι ο παίκτης που έχει δεχτεί τα περισσότερα φάουλ από κάθε αλλον στη κατηγορία αφού κερδίζει μέσο όρο 7,4 φάουλ ανά αγώνα (74 σε 10 ματς).
Key stat: 6 σερί GG έχει εκτός έδρας η Σάντος.
Καλή εμφάνιση που δεν συνοδεύτηκε όμως από το επιθυμητό αποτέλεσμα έκανε η Μποταφόγκο που θέλει αποκλειστικά τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα. Έχει βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε 12/14 εντός έδρας παιχνίδια της ενώ και η Σάντος παίζει απελευθερωμένα καθότι βαθμολογικά αδιάφορη. Άλλωστε στα έξι τελευταία εκτός έδρας της σκόραρε και δέχτηκε τουλάχιστον ένα τέρμα. Στο 1,72 το GG στην Bet365.

Ένα ακόμα GG για Πορτουγκέσα (1,83)

Μετράει πέντε στα έξι τελευταία στο πρωτάθλημα

Ένα ακόμα GG για Πορτουγκέσα (1,83)
Δεν είναι καλά η Κρουζέιρο που αγνοεί τη νίκη εδώ και εφτά αγωνιστικές, μετρώντας 0-2-5 στο διάστημα αυτό. Η Πορτουγκέσα είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις. Εκτός έδρας, όμως ζορίζεται ενώ δεν μπορεί να κρατήσει και το μηδέν στην άμυνα. Στο 1,83 το GG στην Bet365.
Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της Κρουζέιρο, ηττήθηκε με ανατροπή την προηγούμενη αγωνιστική και από την Γκρέμιο με 2-1 με δύο γκολ μετά το 67’ και συμπλήρωσε εφτά αγωνιστικές χωρίς νίκη. Στο διάστημα αυτό έχει φέρει δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, κρατώντας μόνο μία φορά ανέπαφη την εστία της.

Πολύ μέτρια η πορεία της και εντός έδρας, όπου μετράει απολογισμό 5-5-4. Για το ματς με την Πορτουγκέσα χάνει και το πλεονέκτημα της έδρας, αφού το παιχνίδι θα γίνει σε ουδέτερο και σε απόσταση 314 χλμ. από την έδρα της λόγω τιμωρίας. Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Λέο, απών και ο επίσης στόπερ Βικτορίνο λόγω διεθνών υποχρεώσεων, παραμένουν εκτός οι μέσοι Μαγκράο, Σάρλες και Σίλβα και ο επιθετικός Ουάλισον (2 γκολ).
Η Πορτουγκέσα εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στη Σπορτ Ρεσίφε και παρά το ότι έμεινε πίσω στο σκορ στο 16’, ήταν καταιγιστική στη συνέχεια και συνέτριψε την αντίπαλό της με 5-1! Εξαιρετική εμφάνιση για ένα ακόμα ματς από τους φιλοξενούμενους, εξαιρετικός και ο Μπρούνο Μινέιρο, που σημείωσε χατ-τρικ και βρίσκεται πλέον στην κορυφή των σκόρερ της κατηγορίας.
Εκτός έδρας, πάντως, συνεχίζουν να δυσκολεύονται να πάρουν αποτέλεσμα, μετρώντας 2-5-7,ξεχωρίζουν τα πέντε goal-goal στα έξι τελευταία σε διάστημα στο οποίο δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία της. Επιστρέφουν ο μέσος Φερντινάντο και ο αριστερός μπακ Κορντέιρο (1 γκολ), τιμωρημένος είναι ο βασικός δεξιός μπακ Λουίς Ρικάρντο (1 γκολ).
Key Stat: Η Πορτουγκέσα μετράει 5 goal-goal στα 6 τελευταία της παιχνίδια, σε διάστημα στο οποίο δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.
Η Κρουζέιρο αγνοεί τη νίκη εδώ και εφτά αγωνιστικές (0-2-5). Η Πορτουγκέσα είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση και με πολύ καλές εμφανίσεις, εκτός έδρας όμως χωλαίνει. Καλή περίπτωση το 1,83 του GG στην Bet365, με τους φιλοξενούμενους να μετράνε 5/6 τελευταία χωρίς στα ματς αυτά να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Η Φιγκεϊρένσε το ντέρμπι ουραγών (2,00)

Προτελευταία με τελευταία το ματς

Η Φιγκεϊρένσε το ντέρμπι ουραγών (2,00)
Η Φιγκεϊρένσε προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες, αλλά οι τρεις ήταν εκτός έδρας. Στην έδρα της είναι σαφώς καλύτερη και υποδεχόμενη την ουραγό Ατλέτικο Γκοϊανιένσε έχει ευκαιρία νίκης. Κάτι σαν τελευταίο χαρτί είναι και για τις δύο το ματς, στο 2,00 βρίσκουμε τον άσο στoν Stoiximan.
Σε κανένα σημείο του αγώνα της με την Ατλέτικο Μινέιρο δεν κατάφερε η Φιγκεϊρένσε να φέρει αντίσταση, το 6-0 ήρθε φυσιολογικά με τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο, παίζοντας και από το 33’ με παίκτη λιγότερο. Τέσσερις σερί ήττες για τη γηπεδούχο, όλες σε συνδυασμό με over και δεχόμενη σε όλες από δύο γκολ και πάνω.

Βρίσκεται στην προτελευταία θέση και στο -10 από θέση ασφαλείας, ενώ διαθέτει και τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (30-54 τα γκολ). Εντός έδρας μετράει 4-4-6 και κέρδισε και τις δύο τελευταίες φορές που υποδέχτηκε την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Τιμωρημένοι είναι ο στόπερ Σάντρο και οι μέσοι Τούλιο και Ζάκσον, θα λείψει και ο Αμπρέου λόγω διεθνών υποχρεώσεων. Επιπλέον, εκτός παραμένουν ο μέσος Φερνάντες (2 γκολ) και ο φορ Κάιο (9 γκολ).
Η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε είναι ουραγός της κατηγορίας και βρίσκεται δύο βαθμούς πιο κάτω από την αντίπαλό της. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε 0-1 από τη Βάσκο Ντα Γκάμα, παίζοντας από το 22’ με παίκτη λιγότερο κι έχοντας κι άλλη αποβολή στις καθυστερήσεις. Το πάλεψε το ματς, πάντως, δεχόμενη το γκολ στο 87’.
Πολύ αρνητικά τα στατιστικά της φιλοξενούμενης, διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα (27-49 τα γκολ). Στα δέκα τελευταία μετράει εφτά ήττες (1-2-7), ενώ έχει και μόνο μία νίκη εκτός έδρας (1-5-8). Τρεις τιμωρημένοι για την ουραγό, ο στόπερ Γκουστάβο, ο αριστερός μπακ Ερόν (1 γκολ) και ο επιθετικός Ρικάρντο Μπουένο, εξέτισαν όμως και επιστρέφουν ο δεξιός μπακ Μάρκος (1 γκολ) και ο επιθετικός Κάμπος (1 γκολ).
Key Stat: Η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε έχει χάσει τα 7/10 τελευταία της παιχνίδια (1-2-7).Οι δύο ομάδες διαθέτουν τις δύο χειρότερες άμυνες της κατηγορίας. 
Η προτελευταία Φιγκεϊρένσε υποδέχεται την τελευταία Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στο ντέρμπι ουράς, που για αμφότερες είναι σαν τελευταίο χαρτί. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα αλλά εντός έδρας είναι αξιόπιστοι. Η φιλοξενούμενη έχει μόνο μία νίκη στα δέκα τελευταία (1-2-7) και μόνο μία εκτός έδρας (1-5-8). Υποχωρεί ο άσος στους περισσότερους μπουκ.

Under στο Κορίνθιανς-Φλαμένγκο (1,80)

Με καλές απουσίες και οι δύο ομάδες

Under στο Κορίνθιανς-Φλαμένγκο (1,80)
«Αλλοιωμένες» θα παραταχθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι Κορίνθιανς και Φλαμένγκο, λόγω των πολλών διεθνών. Φαβορί οι γηπεδούχοι, λίγο όμως το 1,73 του άσου, καλύτερο το 1,80 του under (Stoiximan), με τις δύο ομάδες να μετράνε 17/28 συνολικά και τη Φλαμένγκο να σκοράρει δύσκολα.
Δίκαιη η ήττα της Κορίνθιανς την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ναούτικο με 2-1, με το δεύτερο γκολ να το δέχεται στο 85’ με αυτογκόλ, τερματίστηκε έτσι ένα σερί πέντε αγωνιστικών χωρίς ήττα (3-2-0). Παραμένει στο μέσον της βαθμολογίας, είναι αξιόπιστη όμως εντός έδρας μετράει 7-4-3.
Κόντρα στη Φλαμένγκο η πρόσφατη προϊστορία είναι μοιρασμένη με τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Με πολλά προβλήματα πηγαίνει στο ματς, αφού θα λείψουν λόγω διεθνών υποχρεώσεων οι φορ Μαρτίνες (1 γκολ) και Γκερέρο (2 γκολ) και οι μέσοι Παουλίνιο (5 γκολ) και Ραμίρες, ενώ παραμένουν εκτός ο στόπερ Σικάο (2 γκολ) και ο επιθετικός Έμερσον (3 γκολ). Τουλάχιστον εξέτισε και επιστρέφει ο φορ Ρομαρίνιο (6 γκολ).
Στα τρία σερί εντός έδρας ματς που έδωσε, η Φλαμένγκο κέρδισε 2-1 την Ατλέτικο Μινέιρο, ηττήθηκε 0-1 από την Φλουμινένσε στο μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι και την τελευταία αγωνιστική έφερε δίκαια ισοπαλία 0-0 με την Μπαΐα, με τις δύο ομάδες πάντως να έχουν ευκαιρίες να σκοράρουν.
Πολύ μέτρια η χρονιά για τους φιλοξενούμενους, δυσκολεύονται πάρα πολύ στο σκοράρισμα διαθέτοντας και την τρίτη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (28-37 τα γκολ). Εκτός έδρας έχουν απολογισμό 3-3-8 με γκολ 11-23 και 8/14 under, ενώ όπως και η αντίπαλός τους συνολικά έχουν φέρει 17/28 under.
Σημαντικές οι επιστροφές από τιμωρία του πρώτου σκόρερ Βάγκνερ Λοβ (11 γκολ) και του μπακ Ραμόν (1 γκολ), θα λείψουν οι διεθνείς Γκονζάλες (στόπερ) και Κάσερες (μέσος), ενώ ο στόπερ Ουέλιντον παραμένει εκτός.
Key Stat: Αμφότερες μετράνε 17/28 under φέτος στο πρωτάθλημα.Η Φλαμένγκο απέτυχε να σκοράρει στις τέσσερις από τις έξι τελευταίες της εξόδους στο πρωτάθλημα. Στο 1,83 το no-goal .
Με καλές απουσίες και οι δύο ομάδες λόγω των γνωστών τραυματιών αλλά των διεθνών που λείπουν. Μικρό το 1,73 του άσου, καλύτερο το 1,80 που βρίσκουμε για το under, με τις δύο ομάδες να έχουν φέρει συνολικά 17/28 στο πρωτάθλημα και τη Φλαμένγκο να σκοράρει δύσκολα τη φετινή σεζόν.

Ξύπνησε η Ατλέτικο Μινέιρο (1,88)

Πολλές απουσίες μεσοεπιθετικά η Ιντερνασιονάλ

Ξύπνησε η Ατλέτικο Μινέιρο (1,88)
Ανέκτησε την χαμένη της αυτοπεποίθηση η Μινέιρο μετά το 6-0 του Σαββάτου και πάει σε μία δύσκολη έδρα με ανεβασμένο το ηθικό. Δεν έχει την πολυτέλεια για άλλη βαθμολογική απώλεια αν θέλει να μείνει μέχρι το τέλος στο κυνήγι της 1ης θέσης. Μπορεί να φύγει αλώβητη από την έδρα της Ιντερνασιονάλ.
Ξέσπασε πάνω στη Φιγκεϊρένσε η Ατλέτικο Μινέιρο το Σάββατο με το τελικό 6-0 να είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα. Θρίαμβος των παικτών του Κούκα που έσπασαν έτσι το σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη (0-2-2). Αυτή τη φορά έβγαλε πολύ ένταση και πάθος μετά τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις που είχαν ως αποτέλεσμα η απόσταση της από την κορυφή να αυξηθεί στους έξι βαθμούς.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ροναλντίνιο που πέτυχε χατ ρικ και με την συνολική εμφάνιση του βοήθησε όλη την ομάδα. Εκτός από τα τρία γκολ ο άλλοτε καλύτερος παίκτης του κόσμου έβγαλε και δύο ασίστ. Μάλιστα μετά το πρώτο γκολ σπάνιας ομορφιάς που πέτυχε, ξέσπασε σε κλάματα καθώς μία ημέρα πριν τον αγώνα βίωσε οικογενειακό δράμα με τον θάνατο του πατριού του.
Με την συντριβή επί της Φιγκεϊρένσε έγινε ξανά η ομάδα με την πιο παραγωγική επίθεση (47) ενώ ταυτόχρονα έχει και την 2η καλύτερη άμυνα (20 γκολ παθητικό). Έχει μόλις 4 ήττες μετά από 28 αγωνιστικές όμως για οκτώ σερί εκτός έδρας ματς αγνοεί τη νίκη. Δύσκολα θα είναι διαθέσιμοι για ακόμη έναν αγώνα οι Λεάντρο Ντονιζέτε και Πιέρ ενώ θα λείψει και ο βασικός τερματοφύλακας Βίκτορ με την Εθνική. Επίσης τιμωρήθηκε από την ομοσπονδία ο αμυντικός Ρεβέρ λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του στο παιχνίδι με τη Φλαμένγκο και έτσι η Ατλ.Μινέιρο θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για τους επόμενους τρείς αγώνες.
Η Ιντερνασιονάλ μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο "Βίλα Μπελμίρο" επί της Σάντος (1-1) και τη νίκη της Βάσκο έμεινε στο -8 από τον ρεαλιστικό της στόχο που είναι η 4η προνομιούχο θέση. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αφού στο 1ο ημίχρονο θα μπορούσε με την ίδια ευκολία είτε να σκοράρει είτε να δεχτεί γκολ, με τις δύο ομάδες να χάνουν πολλές ευκαιρίες. Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη με την κούραση να κάνει την εμφάνιση της και έτσι έφυγε ικανοποιημένη με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.
Μέτρια η φόρμα της με μόλις δύο νίκες στα τελευταία δέκα παιχνίδια (2-5-3). Αρκετές απουσίες για τον Φερναντάο, με τον αμυντικό Μολέδο τιμωρημένο, τον Ντ Αλεσάντρο τραυματία και τους Λεάντρο Νταμιάο, Φορλάν και Γκινασού να απουσιάζουν με τις Εθνικές τους ομάδες. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Νταγκομπέρτο που ίσως αγωνιστεί, λόγω των λιγοστών επιλογών στην επίθεση, αν και δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.
Key stat: Την πιο παραγωγική επίθεση (47 γκολ) και την δεύτερη καλύτερη άμυνα διαθέτει η Μινέιρο.
 
 Σπουδαία απόδοση έπιασε η Ατλέτικο Μινέιρο στο τελευταίο της ματς που συνοδεύτηκε από ευρεία νίκη και εντυπωσιακή εμφάνιση του ηγέτη της Ροναλντίνιο (3 γκολ-2 ασίστ). Μόνο θετικά αποτελέσματα ψάχνει από εδώ και πέρα αν θέλει να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου καθώς η Φλουμινένσε έχει ξεφύγει με έξι βαθμούς διαφορά. Πονοκέφαλος πιάνει τον κόουτς Φερναντάο κάθε φορά που απουσιάζουν οι διεθνείς παίκτες του (Φορλάν, Γκινασού, Λεάντρο Νταμιάο).

Το ματς της ημέρας: Βάσκο-Σάο Πάολο

Συνεχής πτώση της τιμής του Χ2, μέσα σε λίγες ώρες έπεσε στο 1,73 από το αρχικό 1,86

Το ματς της ημέρας: Βάσκο-Σάο Πάολο


Σημαντικός αγώνας ανάμεσα στην 4η Βάσκο και την 5η Σάο Πάολο που παλεύουν για μία θέση στο Λιμπερταδόρες 10 αγωνιστικές πριν το τέλος του Μπραζιλεϊράο. 
Συνήλθε η Βάσκο μετά την ντροπιαστική ήττα στο γήπεδο της από την Μπαΐα (0-4) αφού έκτοτε παραμένει αήττητη σε πέντε ματς (3-2-0). Τη λύτρωση και τους τρείς βαθμούς της νίκης έδωσε ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο στο τέλος (87') και έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την καταδικασμένη Ατλέτικο Γκοϊνιανένσε. Αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω από το 22ο λεπτό ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού, χάνοντας αμέτρητες ευκαιρίες για να ανοίξει πιο νωρίς το σκορ.

Όσο αμυντικά και σφιχτά παίζει μακριά από το γήπεδο της (13/14 under), τελείως διαφορετική εικόνα παρουσιάζει εντός έδρας όπου τα παιχνίδια της έχουν πιο υψηλά σκορ (9/14 over). Στόχος της να κρατήσει απόσταση ασφαλείας από την 5η Σάο Πάολο καθώς ακολουθούν δύο ντέρμπι εκτός έδρας με Σάντος και Μποταφόγκο αντίστοιχα. Χωρίς τον διεθνή αμυντικό Ντέντε και τον τραυματία μεσοεπιθετικό Κάρλος Αλμπέρτο θα παραταχθεί ενώ αγώνας δρόμου γίνεται για να προλάβει το επόμενο παιχνίδι με τη Βάσκο ο επιθετικός Τενόριο που παραμένει τραυματίας.
Εξαιρετική εμφάνιση σε όλο το διάστημα του αγώνα πραγματοποίησε η Σάο Πάολο χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Παλμέιρας (3-0). Σκόρερ χρίστηκε ακόμη μία φορά ο Λουίς Φαμπιάνο που χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ τον Φρεντ με 13 γκολ. Μόλις μία ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια της έχει η Σάο Πάολο (3-3-1), η οποία έγινε μακριά από το "Μορουνμπί" απέναντι στην πανίσχυρη εντός έδρας Ατλ. Μινέιρο. Εκτός έδρας όμως χρειάζεται βελτίωση αφού στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια έχει απολογισμό 1-2-5 ενώ το συνολικό της ρεκόρ είναι 3-3-8.
Ως τελικό βλέπουν οι "τρικολόρ παουλίστα" το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Βάσκο καθώς υπολείπονται 4 βαθμούς από την αντίπαλο της στη μάχη για την 4η θέση. Άλλωστε ακολουθούν τα δύο παιχνίδια κόντρα στις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος (Φιγκεϊρένσε, Ατλέτικο Γκοϊνιανένσε), έχοντας την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο στις θέσεις που οδηγούν στο Κόπα Λιμπερταδόρες.
Λείπει με την Εθνική Βραζιλίας ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Λούκας Μόουρα, επιστρέφει ο αμυντικός Ροντόλφο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, στο οποίο αισθάνθηκε ενοχλήσεις (κράμπα) ο Λουίς Φαμπιάνο. Αγώνα δρόμου για να προλάβει θα κάνει καθώς λόγω της μεγάλης ευαισθησίας του σε μυϊκούς πόνους δεν πρέπει να πιέζεται.
Key stat: Μοιρασμένη η πρόσφατη προϊστορία (3-4-3) με μόνο 3 νίκες της Βάσκο σε 10 αγώνες.
Ντέρμπι ισοδύναμων ομάδων με στόχο της Βάσκο να διαφυλάξει τα ηνία για την 4η θέση και τη Σάο Πάολο να θέλει διακαώς τη συμμετοχή της στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Από νίκες και καλές εμφανίσεις έρχονται αμφότερες με τη συμμετοχή του Λουίς Φαμπιάνο να κρίνεται και πάλι την τελευταία στιγμή.   Aυτό που παρουσιάζει την μεγαλύτερη απόκλιση και αξίζει πονταρίσματος είναι η ισοπαλία, η οποία αγγίζει το 3,50.

Χ στο Πόντε Πρέτα-Ναούτικο (3,80)

Χωρίς τον 1ο σκόρερ της Κιέζα (10 γκολ) η Ναούτικο

ΒΕΤ: Χ στο Πόντε Πρέτα-Ναούτικο (3,80)
Άλλη ομάδα χωρίς τον Ζίλσον Κλέινα η Πόντε Πρέτα που είναι έξι ματς χωρίς νίκη και τέσσερα χωρίς να σκοράρει. Ανεβασμένη η Ναούτικο, η οποία κάνει μεγάλες προσπάθειες να αποβάλλει το εκτός έδρας κόμπλεξ της (1-2-11). Τεράστια τιμή το 3,80 στο Χ αξίζει το ρίσκο λόγω και της βαθμολογικής ανάγκης των δύο ομάδων.
Είναι φανερό ότι έχουν επηρεαστεί οι ποδοσφαιριστές της Πόντε Πρέτα από την ξαφνική αποχώρηση του Ζίλσον Κλέινα που τους άφησε στα κρύα του λουτρού για χάρη της Παλμέιρας. Ο Γκούτο Φερέιρα δεν δείχνει ικανός να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον ρόλο καθώς μέχρι πρότινος προπονούσε ομάδα 3ης κατηγορίας. Για τον επερχόμενο αγώνα πάντως ζήτησε τη στήριξη του κόσμου και τόνισε ότι πρέπει να γεμίσει το γήπεδο και να εμψυχώσουν τους παίκτες από την αρχή. Προέρχεται από εκτός έδρας ήττα κόντρα στην Κοριτίμπα (1-0), τη δεύτερη σερί της ενώ έχει μείνει άσφαιρη στα τέσσερα τελευταία ματς (382 λεπτά).  

Κατώτερη σε όλο τον αγώνα από την αντίπαλο της, έχοντας μόνο μία κλασική ευκαιρία και ένα (σωστά) ακυρωθέν γκολ. Στα τελευταία τρία παιχνίδια στην έδρα της έχει φέρει ισάριθμες ισοπαλίες ενώ στα τελευταία έξι ανεξαρτήτως έδρας έχει τέσσερις. Στο +7 από την Σπόρτ Ρεσίφε, που είναι η πρώτη ομάδα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχει μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο καθώς παραμένει χωρίς νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές. Τιμωρημένος ο βασικός μέσος Ρενιέ Ζούνιορ.  
Εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα για τη Ναούτικο που έρχεται από μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Κορίνθιας (2-1). Άνοιξε το σκορ στο 15' με τον Κιέζα που έφτασε τα 10 τέρματα για να ισοφαριστεί ακριβώς στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως στα τελευταία λεπτά (85') πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη σε αυτογκόλ των φιλοξενούμενων. Είχε προηγηθεί η νίκη κόντρα στην Γκοϊνιανένσε (2-0) και την Ατλέτικο Μινέιρο (1-0) ενώ ακόμα και στην ήττα από τη Φλουμινένσε έπαιξε αρκετά καλά.
Καθαρά ομάδα έδρας με το ρεκόρ της 10-2-2 να το αποδεικνύει περίτρανα, τραγικός ο απολογισμός της μακριά από το "Αφλίτος" με μία νίκη σε 14 ματς (1-2-11) και μόλις 9 γκολ, επίδοση που είναι η χειρότερη στην κατηγορία. Χωρίς τρεις βασικούς είναι αναγκασμένος να παρατάξει την ομάδα του ο Αλεσάντρε Γκάλο, με σημαντικότερη αυτή του πρώτου σκόρερ Κιέζα (10 γκολ). Επιπλέον θα απουσιάσουν ο μέσος Ελικάρλος και ο αμυντικός Αλεμάο.
Key stat: 3 σερί ισοπαλίες εντός έδρας έχει η Πόντε Πρέτα.
 
Συμπέρασμα: Να σπάσει το σερί των έξι αγώνων χωρίς νίκη και τεσσάρων χωρίς γκολ θέλει η Πόντε Πρέτα που δεν αισθάνεται ασφάλεια με το +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πολύ αδύναμη μακριά από το "Αφλιτος" παρουσιάζεται η Ναούτικο που έχει να αντιμετωπίσει επιπρόσθετα και την σημαντική απουσία του σκόρερ της Κιέζα. Πιθανό σενάριο, δεδομένου των προβλημάτων και στις δύο πλευρές, να οδηγηθούν οι ομάδες σε ένα πιο προσεκτικό και συντηρητικό παιχνίδι με το Χ να πληρώνει εξαιρετικά. 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.