Goal θέλουμε και σήμερα.

Κόντρα στα σενάρια η Ισπανία

Κόντρα στα σενάρια η Ισπανία (1,85) Update (18/06 13:58): Κόντρα στα σενάρια των ισοπαλιών 2-2 και 3-3 κινείται και η αγορά τις τελευταίες ώρες, με το διπλό των Ισπανών να παίρνει ποντάρισμα και αυτή τη στιγμή να πληρώνει 1,50 στην Bet365.

Ισπανοί και Κροάτες κρατάνε την τύχη στα χέρια τους. Με νίκη κατακτούν την πρώτη θέση, ενώ με ισοπαλίες 2-2, 3-3 κτλ. περνάνε χέρι-χέρι στους «8», χωρίς να ενδιαφέρονται για το άλλο ματς. Οι Ισπανοί δεν έχουν λόγο να μπλέξουν σε τέτοια σενάρια και αναμένεται να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους. Στο 1,85 το διπλό στην Bet365.
Μέτρια στο πρώτο ημίχρονο και αποφασιστική στο δεύτερο η Κροατία βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ιταλία στο 39’ και κατάφερε να ισοφαρίσει με το τρίτο γκολ του Μάντζουκιτς στο 72’, φτάνοντας στους τέσσερις βαθμούς. Αν και το έργο της την τελευταία αγωνιστική είναι πολύ δύσκολο, εντούτοις κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς με νίκη τερματίζει πρώτη.
Αυτό που απασχολεί, πάντως, την ποδοσφαιρική κοινότητα είναι το ενδεχόμενο του τελικού σκορ 2-2 (βολεύουν και οι ισοπαλίες 3-3, 4-4 κοκ.), με το οποίο η Ισπανία τερματίζει πρώτη και η Κροατία δεύτερη, με τους Κροάτες σαν αουτσάιντερ του παιχνιδιού να μην λένε όχι σε ένα τέτοιο σενάριο. Σε περίπτωση που η Ιταλία δεν κερδίσει, Κροατία και Ισπανία περνούν στους «8» και το μεταξύ τους παιχνίδι θα κρίνει απλά την πρώτη θέση.
Η ομάδα του Μπίλιτς έδειξε επιθετικές αρετές στα δύο μέχρι τώρα παιχνίδια της και αυτό φιλοδοξεί να κάνει και με τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου. Ο Μάντζουκιτς που έγινε αλλαγή στο φινάλε του παιχνιδιού με την Ιταλία αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά και οι Κροάτες παρατάσσονται με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Σε φάση ομίλων Euro έχουν σκοράρει και στα εφτά τελευταία τους ματς.
Καμία δυσκολία δεν συνάντησε η Ισπανία να καταβάλει την αντίσταση της Ιρλανδίας και με το εμφατικό 4-0 μπήκε επικεφαλής του ομίλου, με τον Ντελ Μπόσκε να αφήνει στην άκρη το αδόκιμο σχήμα χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ και να τοποθετεί τον Τόρες στην κορυφή της επίθεσης. Ο τελευταίος τον δικαίωσε και σκόραρε δύο φορές, μειώνοντας έτσι τις κριτικές για τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού.
Η Ισπανία θέλει να πάρει την πρώτη θέση και καθώς διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά (σίγουρα καλύτερη από την Κροατία) δεν έχει λόγο να μπλέξει σε πιθανές ισοπαλίες με υψηλά σκορ, ώστε να μην δώσει και δικαιώματα. Άλλωστε, έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ σε ένα ματς σε μεγάλη διοργάνωση μόνο μία φορά στα 24 τελευταία της παιχνίδια.
Οι φούριος ρόχας παραμένουν αήττητοι σε διοργάνωση Euro στα οκτώ τελευταία ματς, μετρώντας εφτά νίκες και μια ισοπαλία στο διάστημα αυτό. Για τους αριθμολόγους αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ισπανία έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια σε Euro στις 18 Ιουνίου και όλα έληξαν με σκορ 2-1. Κέρδισε τα τρία και ηττήθηκε στο άλλο.
Πιθανές ενδεκάδες
Κροατία (4-4-2): Pletikosa – Strinic, Schildenfeld, Corluka, Srna – Rakitic, Vukojevic, Modric, Perisic – Mandzukic, Jelavic
Ισπανία (4-3-3): Casillas – Alba, Pique, Ramos, Arbeloa – Fabregas, Busquets, Xavi – Iniesta, Torres, Silva
Key Stat: Η Ισπανία έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ σε ένα ματς σε μεγάλη διοργάνωση μόνο μία φορά στα 24 τελευταία της παιχνίδια.
Συμπέρασμα: Ισπανοί και Κροάτες κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αφού με νίκη βγαίνουν πρώτοι στον όμιλο, ενώ μια ισοπαλία με μεγάλο σκορ (2-2, 3-3 κτλ) τους φέρνει απευθείας στην επόμενη φάση με πρώτη την Ισπανία και δεύτερη την Κροατία, χωρίς να ενδιαφέρονται για το άλλο ματς. Οι Ισπανοί, πάντως, δεν έχουν λόγο να μπλέξουν σε τέτοια σενάρια και αναμένεται να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 5,00 πληρώνει το σκορ 2-2, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινείται και το Χ (2,62).


 Over στο Ιταλία-Ιρλανδία

Με το αυτί στο άλλο παιχνίδι η Ιταλία

Under 3 στο Ιταλία-Ιρλανδία (1,675) Υπό το… φόβο μην την «πατήσει» ξανά όπως το 2004, η Ιταλία οφείλει να κερδίσει και να περιμένει θετικά νέα από το άλλο ματς. Οι Ιρλανδοί παίζουν μόνο για την τιμή τους και εννοείται ότι δεν θα χαριστούν.
Η Ιταλία προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο της Κροατίας, αλλά απέτυχε να κρατήσει το προβάδισμα και στο δεύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση, έφερε εκ νέου 1-1 και πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια, βλέποντας μπροστά της την ιστορία να επαναλαμβάνεται.
Το 2004 το Δανία-Σουηδία 2-2 έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα παιχνίδια των Euro. Οι Ιταλοί είναι μπροστά σε ένα ακόμα αποκλεισμό με 2-2 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου και το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτά τα δύο Euro (2004 και 2012) είναι τα μοναδικά στα οποία ξεκίνησε στον όμιλο με δύο ισοπαλίες.
Οι Ιταλοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κερδίσουν και να περιμένουν ευχάριστα νέα από το άλλο παιχνίδι. Σε περίπτωση δικής τους νίκης και μη ισοπαλίας στο Κροατία-Ισπανία προκρίνονται ως δεύτεροι, εφόσον το άλλο ματς έρθει 2-2, 3-3 κτλ αποκλείονται ό,τι και κάνουν, ενώ με ισοπαλία 1-1 θα πρέπει να νικήσουν την Ιρλανδία με μεγαλύτερο σκορ από 3-1. Πάντως, η Ιταλία δεν έχει πετύχει ποτέ παραπάνω από δύο γκολ σε κανένα από τα 29 ματς που έχει δώσει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο Πραντέλι ενισχύεται από την επιστροφή του Μπαρτσάλι και τοποθετεί στη μεσαία γραμμή τον Ντε Ρόσι, με τον Ντι Νατάλε να ξεκινάει πιθανότατα βασικός. Οι Ατζούρι αγνοούν τους τρεις βαθμούς στα έξι τελευταία παιχνίδια τους σε μεγάλα τουρνουά, έχοντας πέντε ισοπαλίες και μια ήττα, ενώ συνολικά σε Euro μετράνε 23/29 under και 29/29 under 3,5.
Κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, η Ιρλανδία δεν κατάφερε να φέρει ιδιαίτερη αντίσταση. Ηττήθηκε εύκολα με 4-0 και σε συνδυασμό με την ήττα στην πρεμιέρα από την Κροατία αποκλείστηκαν και μαθηματικά από την επόμενη φάση.
Ο Τραπατόνι αντιμετωπίζει τη χώρα του, αλλά δεν πρόκειται να χαριστεί, με τους Ιρλανδούς να έχουν ως στόχο να μην φύγουν από τα γήπεδα της Ουκρανίας και Πολωνίας χωρίς βαθμό. Για πολλούς από τους παίκτες των Ιρλανδών το συγκεκριμένο θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι τους σε μεγάλη διοργάνωση, γεγονός που τους δίνει έξτρα ώθηση. Πάντως, σε κάθε περίπτωση παίζουν μόνο για την ιστορία τους. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν.
Πιθανές ενδεκάδες
Ιταλία (3-5-2): Buffon – Chiellini, Barzagli, Bonucci – Balzaretti, Marchisio, Pirlo, De Rossi, Maggio – Balotelli, Di Natale
Ιρλανδία (4-4-2): Given – O'Shea, Ledger, Dunne, Ward – McClean, Whelan, Andrews, McGeady – Keane, Walters
Key Stat: H Ιταλία δεν έχει πετύχει ποτέ παραπάνω από δύο γκολ σε κανένα από τα 29 ματς που έχει δώσει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Συμπέρασμα: Η Ιταλία θέλει νίκη και ευχάριστα νέα από το άλλο παιχνίδι. Η Ιρλανδία του Τραπατόνι παίζει μόνο για την ιστορία της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.