Τρεις επιλογές για σήμερα από το Euro.


Με το over και τον άσσο της Γαλλίας 

Χωρίς Ρούνεϊ η Αγγλία

BET: Με τα σκορ της Γαλλίας (2,62)
Η Γαλλία μπαίνει στο Euro, έχοντας πίσω της 21 συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια, που είναι το μεγαλύτερο σερί για εθνική ομάδα τη δεδομένη στιγμή. Για την Αγγλία είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ρόι Χόντσον και το πρώτο από τα δύο που δεν θα έχει τον Ρούνεϊ. Πιο κοντά στη νίκη οι Γάλλοι, μέση απόδοση 2,62 

«Τρέχοντας» το καλύτερο σερί παγκοσμίως για εθνική ομάδα όσον αφορά σε αήττητα παιχνίδια, η Γαλλία μπαίνει στο Euro με πολύ καλή ψυχολογία και αρκετές φιλοδοξίες. Έχει την τύχη να βρίσκεται σε έναν βατό όμιλο, από τον οποίο εφόσον προκριθεί θα θέλει να αποφύγει στα προημιτελικά την Ισπανία, και κατά τ’ άλλα ο δρόμος μέχρι τα ημιτελικά δεν είναι τόσο… ανηφορικός.
Οι τρικολόρ δεν έχουν ήττα στα τελευταία τους 21 παιχνίδια (15-6-0) – επίσημα και φιλικά μαζί – με τελευταία τους ήττα να είναι το Σεπτέμβριο του 2010! Στα τρία φιλικά που έδωσαν τις προηγούμενες μέρες ίδρωσαν για να κερδίσουν την Ισλανδία με 3-2 (έχαναν 1-2 μέχρι το 85’), ενώ επιβλήθηκαν εύκολα των Σερβία και Εσθονία με 2-0 και 4-0, αντίστοιχα.
Με τον Μπλαν στον πάγκο της η Γαλλία έχει δώσει 23 παιχνίδια, χάνοντας τα δύο πρώτα και παραμένοντας αήττητη στα υπόλοιπα. Μετά τις αποτυχημένες πορείες στο Euro 2008 και στο Μουντιάλ 2010 θέλει να ξεκινήσει δυνατά στη διοργάνωση, έχοντας το πλεονέκτημα ότι η πλειοψηφία των παικτών της προέρχεται από πολύ καλές χρονιές. Δεδομένες απουσίες δεν υπάρχουν με τους Μ’Βιλά και Ματουιντί, όμως, να είναι αμφίβολοι. Η Γαλλία είναι αήττητη στα πέντε τελευταία κόντρα στην Αγγλία (4-1-0, τέσσερα φιλικά και ένα επίσημο), ενώ μετράει 9 under στα 11 τελευταία της ματς σε Euro.
Για την Αγγλία ίσως είναι το πρώτο τουρνουά μετά από αρκετά χρόνια στο οποίο δεν πηγαίνει με τυμπανοκρουσίες, παρά το ότι προκρίθηκε από τον όμιλό της ως πρώτη και αήττητη (5-3-0). Ο Ρόι Χόντσον βρίσκεται μόλις ένα μήνα στον πάγκο της ομάδας και το παιχνίδι με τη Γαλλία είναι το πρώτο του επίσημο. Στα δύο φιλικά προετοιμασίας κέρδισε τη Νορβηγία με 0-1 και με το ίδιο σκορ στο Γουέμπλεϊ το Βέλγιο.
Στα δύο αυτά παιχνίδια φάνηκε με το καλημέρα η αλλαγή φιλοσοφίας, με τους Άγγλους να γκρινιάζουν και να παρομοιάζουν την Εθνική τους με την Ελλάδα! Οι γκρίνιες αυξήθηκαν με την μη κλήση του Φέρντιναντ – ούτε την πρώτη φορά, αλλά ούτε όταν τραυματίστηκε και ο Κέιχιλ. Εκτός από τον τελευταίο θα λείψουν σε όλη τη διοργάνωση και οι Μπάρι και Λάμπαρντ που τραυματίστηκαν στην προετοιμασία κι ενώ προορίζονταν για βασικοί.
Από τα δύο πρώτα παιχνίδια ξεχωρίζει φυσικά και η απουσία του Ρούνεϊ, ο οποίος είναι τιμωρημένος για δύο αγωνιστικές. Στη θέση θα βρεθεί είτε ο Γουέλμπεκ, είτε ο Κάρολ, με επικρατέστερο τον πρώτο.
Πιθανές ενδεκάδες
Γαλλία (4-2-3-1): Lloris – Evra, Mexes, Rami, Debuchy – Cabaye, Diarra – Ribery, Nasri, Menez – Benzema
Αγγλία (4-4-1-1): Hart – Cole, Lescott, Terry, Johnson – Milner, Gerrard, Parker, Walcott – Young – Welbeck
Key Stat: 21 παιχνίδια – επίσημα και φιλικά – έχει να ηττηθεί η Γαλλία, ρεκόρ που είναι το μεγαλύτερο για Εθνική τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Συμπέρασμα: Σε καλύτερη κατάσταση και με καλύτερη ψυχολογία ξεκινούν οι Γάλλοι τις υποχρεώσεις τους στο Euro. Συνταγή… Ελλάδας εφάρμοσε ο Χόντσον στην Αγγλία στα δύο φιλικά που έδωσε και στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι θα στερηθεί εκτός των τραυματιών και τον τιμωρημένο Ρούνεϊ. Προβάδισμα νίκης στη Γαλλία, 

GG η Ουκρανία, 

Πέντε goal-goal στα εφτά τελευταία τους παιχνίδια έχουν οι Ουκρανοί

GG η Ουκρανία, αλλά στο 2,40
Must-win παιχνίδι είναι για Ουκρανία και Σουηδία το εναρκτήριο τους στο Euro, αφού ενδεχόμενη απώλεια θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές τους για πρόκριση. Αμφότερες σκοράρουν εύκολα, αλλά το ίδιο εύκολα δέχονται γκολ. 
Οι συνδιοργανωτές του Euro, Ουκρανοί δίνουν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια και το συγκεκριμένο είναι θεωρητικά και το πιο βατό του ομίλου, θέλοντας όπως είναι λογικό να το κερδίσουν ώστε να αυξήσουν τις λίγες σε κάθε περίπτωση ελπίδες τους να βρεθούν στα προημιτελικά.
Στην παρθενική της εμφάνιση σε Euro, η Ουκρανία φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία του Μουντιάλ του 2006 όταν είχε τερματίσει 8η και πάλι με τον Μπλαχίν στον πάγκο της. Στα αρνητικά για τον Μπλαχίν το όχι πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παικτών κυρίως λόγω της κόντρας παικτών της Ντιναμό με τη Σαχτάρ, ενώ ούτε τα τελευταία δείγματα της ομάδας ήταν ενθαρρυντικά.
Στα δύο πρόσφατα φιλικά της ηττήθηκε από Αυστρία με 3-2 και Τουρκία με 2-0, αν και στο τελευταίο αγωνίστηκε με πολλές απουσίες λόγω ίωσης αρκετών παικτών. Συνολικά στα εφτά τελευταία της παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία της μόνο κόντρα στην Εσθονία (5/7 goal-goal) και τα σκορ σε αυτά τα ματς ήταν υψηλά (3-3, 2-1, 3-2, 4-0, 2-3, 0-2). Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν με τον γερο-Σεφσένκο να ξεκινάει πιθανότατα από τον πάγκο.
Αουτσάιντερ που μπορεί να κάνει τη ζημιά τουλάχιστον σε ένα από τα δύο φαβορί του ομίλου για την πρόκριση (Αγγλία, Γαλλία) είναι η Σουηδία που όμως πρέπει να το αποδείξει αυτό στο πιο βατό από τα τρία της παιχνίδια και να εκμεταλλευτεί το δεδομένο άγχος που θα έχουν οι γηπεδούχοι.
Οι Σουηδοί αν και τερμάτισαν δεύτεροι στον προκριματικό όμιλο με απολογισμό 8-0-2, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση χωρίς μπαράζ, ως η καλύτερη δεύτερη ομάδα. Μετά τα προκριματικά έδωσαν εφτά φιλικά. Ηττήθηκαν στα δύο πρώτα και κέρδισαν τα επόμενα πέντε. Μέσα στο 2012 έδωσαν τρία από αυτά, κερδίζοντας 3-1 την Κροατία, 3-2 την Ισλανδία και 2-1 τη Σερβία.
Κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών δεν φαίνεται να είναι σοβαρά και οι Σουηδοί αναμένεται να παραταχθούν πλήρεις.
Πιθανές ενδεκάδες
Ουκρανία (4-1-3-2): Pyatov – Selin, Rakitskiy, Kucher, Gusev – Tymoshchuk – Konoplyanka, Nazarenko, Yarmolenko – Voronin, Milevskiy
Σουηδία (4-2-3-1): Isaksson – Olsson, Mellberg, Granqvist, Lustig – Svensson, Kallstrom – Elm, Ibrahimovic, Larsson – Toivonen
Key Stat: Μόνο σε ένα από τα εφτά τελευταία της παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία της η Ουκρανία.
Συμπέρασμα: Μόνο νίκη θέλουν και οι δύο ομάδες ώστε να έχουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά. Πέντε goal-goal στα εφτά τελευταία τους παιχνίδια έχουν οι Ουκρανοί, τρία συνεχόμενα οι Σουηδοί, για δύο ομάδες που έχουν ποιότητα μεσοεπιθετικά, αλλά δύσκολα κρατάνε ανέπαφη την εστία τους. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.