Μια δυάδα απο Euro και Copa Libertadores.

Μπόκα - Ουν. ντε Τσίλε: Ντέρμπι στο κατάμεστο «Μπομπονέρα» με το σημείο του Goal/goal.

*** Στο 1,75 παίζεται κατά μέσο όρο ο άσος, «σκαρφαλωμένο» στο 4,50 το διπλό.

*** Πρώτος ημιτελικός του Λιμπερταδόρες, η ρεβάνς την άλλη Πέμπτη στη Χιλή. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

*** Στο 50.000 θέσεων «Μπομπονέρα» του Μπουένος Αϊρες. Sold out. Με 4.500 οπαδούς η Ουν. ντε Τσίλε.

*** Ποτέ δεν έχει χάσει η Μπόκα στην έδρα της από χιλιάνικη ομάδα, μετρώντας ρεκόρ 10-4-0.

*** Διαιτητής: Βίλμαρ Ρολντάν (Κολομβία). Στο φετινό Λιμπερταδόρες έχει διευθύνει 8 παιχνίδια, με 5 νίκες γηπεδούχων, 2 ισοπαλίες και μόνο 1 διπλό, αυτό της Μπόκα στη Χιλή με την Ουνιόν Εσπανιόλα (2-3). Σφύριξε την Ουν. ντε Τσίλε στον δεύτερο προημιτελικό με τη Λιμπερτάδ (1-1), δείχνοντας 8 κίτρινες.

ΜΠΟΚΑ (Αργεντινή): Της έκανε κακό η διακοπή; Αυτή μπορεί να είναι μία εξήγηση για την απαράδεκτη εικόνα της το περασμένο Σάββατο, στο εκτός έδρας 1-1 με την ουραγό Μπάνφιλντ, η οποία από το 4ο λεπτό έπαιζε με 10 παίκτες!

Αριθμητικό πλεονέκτημα που δεν φάνηκε για την Μπόκα, έπαιξε χωρίς ρυθμό, χωρίς ένταση, δεν έβγαλε τις φάσεις που θα έπρεπε απέναντι σε έναν αδύναμο και με 10 παίκτες αντίπαλο, επομένως δεν μπορεί να έχει παράπονο για το αποτέλεσμα (έστω κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ δύο μέτρα οφσάιντ), που έβαλε άλλες τέσσερις-πέντε ομάδες στη μάχη του τίτλου, με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

«Εξακολουθούμε να εξαρτιόμαστε από εμάς», η καθησυχαστική δήλωση του Ρικέλμε, που δεν θέλησε να δραματοποιήσει την κατάσταση. «Αν πριν λίγους μήνες λέγαμε ότι θα ήμασταν πρώτοι, με δύο αγωνιστικές να απομένουν, όλοι μας θα υπογράφαμε γι’ αυτό». Λιγομίλητος ο κόουτς Φαλσιόνι, είπε ότι «είχαμε τον έλεγχο της μπάλας σε όλο το παιχνίδι σχεδόν, η Μπάνφιλντ έκλεισε τους χώρους και ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνά της».

Είχαν προηγηθεί δύο προκρίσεις στο κύπελλο, όπου έφτασε στον τελικό, αμφότερες στη διαδικασία των πέναλτι, μετά τα 1-1 με Ροζάριο και Ντεπ. Μέρλο, ομάδες της Β’ κατηγορίας. Με τη Φλουμινένσε στα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες πέρασε χάρη σε γκολ στο 90’ κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Σε σχέση με το κυριακάτικο επιστρέφει ο γκολκίπερ Οριόν, αντίθετα οριστικά νοκ-άουτ τέθηκε ο σημαντικός αριστερός μπακ-χαφ Κλεμέντε Ροντρίγκες, που τραυματίστηκε με την εθνική Αργεντινής και δινόταν αμφίβολος. Για την απουσία του μίλησε ο κολλητός του, Ρικέλμε: «Χάνουμε τον καλύτερο παίκτη μας, σε αυτά τα παιχνίδια κάνει τη διαφορά». Εκτός παραμένει ο δεξιός χαφ Ριβέρο, λόγω τραυματισμού.

Εκπληξη στην 11άδα, ο Φαλσιόνι θα ξεκινήσει τον Μόουτσε δίπλα στον «Τάνκε» Σίλβα, με τον Τσβίτανιτς να μένει στον πάγκο. «Αν παίξουμε όπως στα δύο τελευταία μας παιχνίδια, είναι πιθανό να μείνουμε χωρίς τίποτα», δήλωσε ο δεξιός μπακ Ρονκάγλια, που «κατηγορείται» ότι παίζει με το μυαλό του στη… Φιορεντίνα, όπου φέρεται να έχει κλείσει για το καλοκαίρι.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στη χώρα. Η μοναδική που βρίσκεται ακόμα στο Λιμπερταδόρες, είναι στον τελικό του κυπέλλου και είναι πρώτη στο Κλαουσούρα. Και πήραμε το προηγούμενο πρωτάθλημα με 12 βαθμούς διαφορά», δήλωσε χωρίς να έχει πολύ άδικο ο Ρικέλμε.

Και σχετικά με τον παράγοντα τύχη, το εμβληματικό 10άρι της Μπόκα επανέλαβε μέσες-άκρες μια δήλωση του Φαλσιόνι: «Τύχη; Ναι, εδώ και 50 ματς η Μπόκα έχει τύχη». Για το σημερινό ματς, τέλος, είπε ότι «η Ουν. ντε Τσίλε ξέρει τι παίζει, έχει καλούς παίκτες, αλλά όλα εξαρτώνται από την Μπόκα».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Οριόν – Ρονκάγλια, Σκιάβι, Ινσαουράλδε, Σάντσες Μίνιο – Λεντέσμα, Σομόσα, Ερβίτι – Ρικέλμε – Μόουτσε, «Τάνκε» Σίλβα.
ΟΥΝ. ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ (Χιλή): Δεν της έτυχαν και οι καλύτερες συνθήκες να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε για τον ημιτελικό με την Μπόκα. Οκτώ παίκτες έλειψαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές ομάδες, έξι με τη Χιλή (οι αμυντικοί Γκονσάλες, Ρόχας, οι μέσοι Αρανγκίς, Ντίας, Μένα και ο φορ Φερνάντες), ο δεξιός μπακ/χαφ Ροντρίγκες με την Αργεντινή και ο φορ Ρουιντίας με το Περού. Εκτός από τον Ρουιντίας, που είναι ο μοναδικός μη βασικός κι έπαιξε Κυριακή (στην Ουρουγουάη), οι υπόλοιποι έπαιξαν Σάββατο κι επέστρεψαν άμεσα, έχοντας λείψει για περίπου δύο εβδομάδες από τις προπονήσεις.

Επιπλέον, τη Δευτέρα είχε αγώνα πρωταθλήματος με την Κομπρελόα, στη ρεβάνς του 2-0 που επικράτησε εκτός έδρας για την προημιτελική φάση των πλέι οφ στις 27/5. Ο Χόρχε Σαμπάολι είχε ζητήσει επανειλημμένως να αλλάξει ημερομηνία η ρεβάνς με την Κομπρελόα, αλλά δεν του έγινε η χάρη, καθώς έφεραν αντίρρηση η ομοσπονδία και οι υπόλοιπες ομάδες της λίγκας. Ετσι, το παιχνίδι διεξήχθη στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ο Αργεντινός τεχνικός παρέταξε μικτή ενδεκάδα και η «U» καθάρισε την πρόκριση με δεύτερη νίκη 2-1 και πλέον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Κόλο Κόλο (Σάββατο, εκτός, το πρώτο ματς).

«Είναι δύσκολο να γυρίσουμε το διακόπτη σε τόσο λίγο χρόνο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και θα πρέπει να επικεντρωθούμε γρήγορα», είχε προλογίσει ο τερματοφύλακας Ερέρα, εκ των πρωταγωνιστών της πρόκρισης στα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες (για τέταρτη φορά στην ιστορία της), που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη σκληροτράχηλη Λιμπερτάδ.

Την Τρίτη η αποστολή αναχώρησε για το Μπουένος Αϊρες με δύο αμφιβολίες λόγω φυσικών προβλημάτων, που αφορούν τον αρχηγό/στόπερ Ρόχας (τραυματίστηκε με την εθνική) και τον δεξιό εξτρέμ Λορεντσέτι (πόνοι στην πλάτη). Πάντως αμφότεροι φαίνεται πως ξεπέρασαν εγκαίρως τα προβλήματα και σύμφωνα με τον γιατρό της ομάδας είναι σε θέση να αγωνιστούν κανονικά και να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα του Χόρχε Σαμπάολι, που θα έχει έτσι τη δυνατότητα να παρατάξει την ιδανική ενδεκάδα στο αγαπημένο του 3-4-3. Μοναδική αναγκαστική απουσία, αυτή του αμυντικού Μοράντε, που λείπει από το ξεκίνημα.
Πριν την αναχώρηση ο κίπερ Ερέρα τόνιζε ότι «πάμε με μεγάλη αισιοδοξία και πίστη σε αυτό που μπορεί να κάνει η ομάδα. Είμαστε με την ίδια εμπιστοσύνη όπως πάντα ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Σαμπάολι επισήμανε ότι «το να παίζουμε κόντρα σε μία αντίπαλο όπως η Μπόκα μας εξιτάρει. Ξέρουμε ότι θα είναι ενενήντα λεπτά παιχνιδιού πολύ σφιχτά και ότι τίποτα δεν θα κριθεί ως το τελευταίο λεπτό του δεύτερου αγώνα. Το ποια ομάδα είναι το φαβορί θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο».

Επιπλέον ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Χιλής σημείωσε ότι «το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να παίξουμε σε έναν τελικό του Λιμπερταδόρες, αλλά επίσης και για την αντίπαλό μας. Είναι βέβαιο ότι θα είναι δύο παιχνίδια με μεγάλη ένταση, που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η Μπόκα είναι πολύ συμπαγής και με ικανότητα να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου, για αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας. Αυτοί είναι μία ομάδα που δέχονται λίγα γκολ και πρέπει να τους πιέσουμε πολύ και να επιτεθούμε πολύ από τις πτέρυγες. Χρειάζεται να βγούμε στο γήπεδο να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Πρέπει να παίξουμε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε και να ρισκάρουμε».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-3): Ερέρα – Γκονσάλες, Ασεβέδο, Ρόχας – Ροντρίγκες, Αράνγκις, Ντίας, Μένα – Λορεντσέτι, Ενρίκες, Φερνάντες.
Δεν είναι για 1,70-1,80 ο άσος, η πρόσφατη εικόνα που έχουμε από την Μπόκα δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Κόντρα, μάλιστα, σε μια ομάδα που τρέχει, πρεσάρει ψηλά, έχει άγνοια κινδύνου από έδρες και θα πάει στο «Μπομπονέρα» για να πάρει αποτέλεσμα. Αν κερδίσει η Μπόκα, θα είναι στο όριο, επομένως δεν θεωρούμε ότι είναι τόσο φαβορί όσο οι μπουκ θέλουν.

Η Μπόκα στα δύο προηγούμενα νοκ-άουτ στην έδρα της δυσκολεύτηκε, τόσο στο 2-1 με την Ουνιόν Εσπανιόλα (με γκολ στο 90’), όσο και στο 1-0 επί της Φλουμινένσε. Δεν θα αποτελέσει εξαίρεση το σημερινό, η Ουν. ντε Τσίλε είναι σκληρό καρύδι, έστω κι αν η ίδια στα εκτός έδρας δεν είναι τόσο πειστική. Πιθανό να σκοράρουν αμφότερες, η Μπόκα δεδομένα θα ψάξει τη νίκη, οι Χιλιανοί θα βρουν χώρους να «χτυπήσουν». Στο 1,90-1,95 βρίσκεται το G/G.


Ιταλία – Κροατία: Κόντρα στην παράδοση οι Ιταλοί. Με το Goal/goal θα πάμε και σαυτό το παιχνίδι.



 
*** Παραμένει φαβορί η Ιταλία, σε μια λογική από 2,15 ως 2,45. Η μέση τιμή της νίκης της στο 2,28. Η Κροατία πληρώνει σταθερά πάνω από 3,00, σε μέση τιμή το 3,28.
*** Στο 43.200 θέσεων «Μουνισιπάλ» του Πόζναν (Πολωνία).
*** Γύρω στους 8.000 οι οπαδοί της Ιταλίας, ισόποσοι οι οπαδοί των Κροατών.
ΙΤΑΛΙΑ (Νο. 12): Κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό είναι το 1-1 με την Ισπανία στην πρεμιέρα του ομίλου και η Ιταλία ξεπέρασε τους φόβους που είχε προκαλέσει η κακή εικόνα της προετοιμασίας και η ήττα με 3-0 από τη Ρωσία σε φιλικό παιχνίδι. Η Ιταλία με το βαρύ 3-5-2 του Πραντέλι ευνοήθηκε και από την επιλογή του Ντελ Μπόσκε να παρατάξει την δική του ομάδα χωρίς φορ περιοχής και στο πρώτο ημίχρονο δεν διέτρεξε ουσιαστικό κίνδυνο. «Μόλις μάθαμε τη σύνθεση των Ισπανών γελάγαμε στα αποδυτήρια, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο επιθετικός τους», είπε χαρακτηριστικά ο Ντε Ρόσι.
Στην επανάληψη και μετά από μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπαλοτέλι, ο Πραντέλι τον αντικατέστησε με τον Ντι Νατάλε και ο έμπειρος φορ στην πρώτη του επαφή (61’) με την μπάλα σκόραρε. Ομως οι «ατζούρι» ενθουσιάστηκαν παραπάνω από όσο θα έπρεπε και η Ισπανία ισοφάρισε άμεσα (64’), το παιχνίδι στη συνέχεια είχε ευκαιρίες εκατέρωθεν και η νίκη θα μπορούσε να καταλήξει οπουδήποτε.
Ο Πραντέλι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την αγωνιστικότητα των διεθνών του: «Αυτή είναι η Ιταλία, κάναμε σπουδαία εμφάνιση. Η ήττα από τη Ρωσία μας χρησίμευσε, διαπιστώσαμε ποιες είναι οι αδυναμίες μας. Μπορούσαμε με λίγη τύχη να κερδίσουμε, όπως φυσικά και να χάσουμε το παιχνίδι, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».
Στο μεταξύ, όλο και με κάτι ασχολούνται στην Ιταλία, που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και αυτή τη φορά προέκυψε θέμα με δύο gay ποδοσφαιριστές στο τρέχον ρόστερ των «ατζούρι»! Το θέμα ξεκίνησε ο Κασάνο, που δήλωσε πως δεν θα ήθελε να έχει συμπαίκτη στην εθνική ομάδα κάποιον ομοφυλόφιλο και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε συνέντευξη ενός δημοσιογράφου, του Αλεσάντρο Τσέκι Παόνε, ο οποίος αποκάλυψε πως στο τρέχον ρόστερ της εθνικής Ιταλίας υπάρχουν δύο παίκτες gay και πως με τον έναν από αυτούς είχε ο ίδιος σχέση στο παρελθόν!
Είπε σχετικά: «Στην εθνική υπαρχουν σίγουρα 2 ομοφυλόφιλοι, ένας bysexual και 3 μετροσέξουαλ. Οι υπόλοιποι είναι υγιείς. Ημουν με έναν από αυτούς και μου είπε ότι δεν είναι ο μοναδικός. Είχα σχέση με παίκτη από την εθνική και αυτός μου είπε και για έναν άλλο, άρα υπάρχουν δύο. Και οι μετροσέξουαλ είναι οι Τζοβίνκο, Μοντολίβο και Αμπάτε».
Ο Τσέζαρε Πραντέλι ρωτήθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου για το θέμα και η αλήθεια είναι ότι δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, θα λέγαμε μάλιστα ότι εμμέσως το παραδέχτηκε: «Δεν θέλω να μιλήσω για ένα τέτοιο θέμα, παραμονή του πιο κρίσιμου αγώνα μας στη διοργάνωση. Θα τα πούμε σε άλλη στιγμή, όμως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή»
Για το παιχνίδι με την Κροατία ο Πραντέλι τόνισε: «Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι και σίγουρα το πιο καθοριστικό. Θεωρώ ότι κρίνονται τα πάντα κόντρα στους Κροάτες και πρέπει να κερδίσουμε. Η αντίπαλός μας έδειξε στην πρεμιέρα ότι είναι καλή ομάδα και απέκτησαν ψυχολογία με τη νίκη τους, αλλά κι εμείς κάναμε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Είμαστε έτοιμοι για να επαναλάβουμε την εμφάνισή μας και θέλουμε τη νίκη».
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πραντέλι λογικά θα συνεχίσει με αυτό το βαρύ 3-5-2 που εφάρμοσε κόντρα στην Ισπανία, διατηρώντας τον Ντε Ρόσι σε ρόλο ελεύθερου παίκτη στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή δεν αλλάζει κάτι ενώ στην επίθεση ο Ντι Νατάλε θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να ξεκινήσει, αν και ο Πραντέλι στις δηλώσεις του τόνισε πως το δίδυμο Κασάνο-Μπαλοτέλι τον ικανοποίησε. Θα χάσει και το δεύτερο παιχνίδι ο στόπερ της Γιουβέντους Μπαρτσάλι, που θα προσπαθήσει να προλάβει την αυλαία του ομίλου με την Ιρλανδία.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Μπουφόν – Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι – Μάτζιο, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τιάγκο Μότα, Τζακερίνι – Κασάνο, Μπαλοτέλι (Ντι Νατάλε).
ΚΡΟΑΤΙΑ (Νο. 8): Εξαιρετική πρεμιέρα για την Κροατία, σε Euro κάνει πάντα καλή εκκίνηση (3-1-0) και με το 3-1 επί της Ιρλανδίας μπήκε από την πρώτη αγωνιστική σε θέση οδηγού. Φυσικά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αφού έπονται οι αγώνες με Ιταλία και Ισπανία, ωστόσο έκανε αυτό που έπρεπε προκειμένου να μεταθέσει το άγχος στην αντίπαλη πλευρά. Και δυνητικά μπαίνει σε κατάσταση «ματς-μπολ», αν κερδίσει την Ιταλία προκρίνεται αυτόματα στην επόμενη φάση.
Η Κροατία προηγήθηκε νωρίς (3’) με την κεφαλιά του Μάντζουκιτς και παρότι δέχτηκε την ισοφάριση άμεσα (19’) και με τον ίδιο τρόπο, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Γέλαβιτς πέτυχε το 2-1 στο 43’ από κανονική θέση και παρά τις διαμαρτυρίες των Ιρλανδών, καθώς η μπάλα έφτασε στον Κροάτη στράικερ από αντίπαλο και με το καλημέρα στην επανάληψη (48’) ο Μάντζουκιτς με τη δεύτερη κεφαλιά του στο ματς έκανε το τελικό 3-1. Η Κροατία στη συνέχεια έκανε συντήρηση και έφτασε άνετα στη νίκη, αν και η Ιρλανδία θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αν στο 70’ δινόταν το καθαρό πέναλτι που έκανε ο Σίλντενφελντ, πάνω στον Κιν.
Ο Σλάβεν Μπίλιτς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του μετά το τέλος του αγώνα με την Ιρλανδία: «Οι παίκτες μου εφάρμοσαν απόλυτα το σχέδιό μας στον αγωνιστικό χώρο. Αμυντικά ίσως είχαμε κάποια προβλήματα στο ψηλό παιχνίδι, όμως κι εμείς ήμασταν αποτελεσματικοί στον αέρα, στη δική τους περιοχή. Κερδίσαμε δίκαια και τώρα έχουμε τα πιο δύσκολα παιχνίδια, αν και πιστεύω ότι Ιταλία και Ισπανία μας ταιριάζουν αγωνιστικά».
Οι Κροάτες έφτιαξαν ψυχολογία μετά τη νίκη της πρεμιέρας και με δεύτερη νίκη απόψε καθαρίζουν με την πρόκριση, ωστόσο ο Σλάβεν Μπίλιτς περιμένει σαφώς πιο δύσκολο έργο κόντρα στην Ιταλία: «Εγώ όμως θέλω να είμαστε βελτιωμένοι τακτικά και εάν αντιμετωπίσουμε το ίδιο δυνατά το παιχνίδι όπως και αυτό με την Ιρλανδία θα έχουμε πολλές πιθανότητες. Η Ιταλία είναι το φαβορί στα χαρτιά. Η Ισπανία φαίνεται να είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, αλλά και πάλι στα χαρτιά αυτό. Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σαφώς δυσκολότερο από αυτό με την Ιρλανδία, όμως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα».
Από εκεί και πέρα, η Κροατία έχει υπέρ της και την εξαιρετική παράδοση κόντρα στους Ιταλούς, από τους οποίους δεν έχει ηττηθεί ποτέ, στα πέντε παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί ως τώρα. Τρεις νίκες, οι δύο σε φιλικά παιχνίδια επί ιταλικού εδάφους και η τελευταία στο Μουντιάλ του 2002 και δύο ισοπαλίες, αμφότερες σε φιλικά παιχνίδια επί κροατικού εδάφους. Ο Μπίλιτς ρωτήθηκε για την παράδοση και ξεκαθάρισε: «Οι παραδόσεις είναι για αυτούς που κρατούν τα στατιστικά στοιχεία. Δεν νομίζω ότι οι Ιταλοί θα παίξουν φοβισμένα επειδή δεν μας έχουν κερδίσει ποτέ ούτε εμείς ότι θα παίξουμε με υπεροψία, επειδή δεν έχουμε χάσει ποτέ από τους Ιταλούς».
Στο αγωνιστικό σκέλος ο Μπίλιτς αναμένεται να μην αλλάξει κάτι στη «συνταγή» του αγώνα με την Ιρλανδία, και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει με τους ίδιους έντεκα. Αφήνοντας σε θέση δεξιού μπακ τον αρχηγό Σρνα, ενώ στην επίθεση θα συνεχίσει το φορμαρισμένο δίδυμο των Γέλαβιτς και Μάντζουκιτς. Ισως στον άξονα να γίνει μια αλλαγή, με τον Ντουίμοβιτς να διεκδικεί τη θέση του Βουκόγεβιτς, αλλά οι έντεκα της πρεμιέρας έχουν το προβάδισμα για να ξεκινήσουν και πάλι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πλετίκοσα – Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς – Ράκιτιτς, Μόντριτς, Βουκόγεβιτς (Ντουίμοβιτς), Πέρισιτς – Γέλαβιτς, Μάντζουκιτς.
Οι Κροάτες μπήκαν δυνατά στη διοργάνωση και με την Ιταλία έχουν το πρώτο ματς-μπολ, αν κερδίσουν περνούν στην επόμενη φάση. Για την Ιταλία η ισοπαλία ίσως να μην είναι άσχημο αποτέλεσμα, οι «ατζούρι» παίζουν πολύ με τα Χ στις μεγάλες διοργανώσεις και στην τελευταία αγωνιστική ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την Ιρλανδία πλήρως αδιάφορη. Το παιχνίδι είναι ισορροπημένο και φαίνεται και από τις αποδόσεις, με την Ιταλία φαβορί μεν στο 2,25 αλλά πλέον με την αναγκαιότητα να κάνει αυτή παιχνίδι πρωτοβουλίας. Η ισοπαλία όμως δεν είναι αποτέλεσμα που θα αφήσει εκτός μάχης τους Ιταλούς και στο τέλος ίσως να τους ικανοποιήσει.
Η Ιταλία πλέον πρέπει να επιτεθεί και να δημιουργήσει αλλά η Κροατία δεν θα δώσει χώρους. Αυτή είναι η εκτίμησή μας, ο Μπίλιτς το έκανε και στο παιχνίδι των προκριματικών με την Ελλάδα αλλά τότε δεν του είχε βγει και ηττήθηκε με 2-0. Δεν πιστεύουμε όμως ότι θα ανοίξει το ρυθμό του αγώνα, εκτός και αν βρει πάλι κάποιο γκολ στα πρώτα λεπτά με τυχερό τρόπο, όπως με τους Ιρλανδούς. Οι Ιταλοί δεν αποκλείεται στην τελική να ικανοποιηθούν με την ισοπαλία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.