Αρκετές επιλογές για σήμερα απο τα πρωταθλήματα της Βραζιλίας και της Αργεντινής.


Ισπανία – Ιταλία: Δύο διαφορετικά στιλ παιχνιδιού Άσσος και over.




Υψηλό το Χ (3,50) στο Ισπανία-Ιταλία
*** Ανέβηκε ο άσος του 1,70 – 1,95, από 3,75 έως και 5,00 το πεσμένο διπλό. Στο 1,55 το under, 2,35 το over.
*** Στη 40.818 θέσεων «PGE Αρίνα» του Γκνανσκ (Πολωνία).
*** 6.000 εισιτήρια πήρε η Ισπανία. Γύρω στις 10.000 οι οπαδοί της Ιταλίας.
*** Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Νο. 1): Από loser (σε σχέση με την ποιότητά της και την μπάλα που έπαιζε) στις προηγούμενες διοργανώσεις, βρήκε «χρυσή» φουρνιά και τρόπο παιχνιδιού όμορφο κι αποτελεσματικό, άλλαξε το σκηνικό με την κατάκτηση του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δύο χρόνια αργότερα πήρε και το Μουντιάλ κι έτσι οι Ιβηρες που ουσιαστικά δεν έχασαν παίκτες - κλειδιά (19 από τους 23 της αποστολής του 2010 είναι οι ίδιοι) από ηλικία ή φόρμα, ενώ δεν άλλαξαν και το συνηθισμένο στυλ παιχνιδιού κατοχής μπάλας σε συνδυασμό με την αναμφισβήτητη ποιότητα τους είναι το μεγάλο φαβορί για να σηκώσουν το τρίτο συνεχόμενο μεγάλο τρόπαιο. Αυτό είναι και το μεγάλο τους κίνητρο, αφού καμία άλλη ομάδα δεν τα έχει καταφέρει και θα περάσουν στην ιστορία.

Την Κυριακή η «ρόχα» έδωσε το τελευταίο της φιλικό κόντρα στην Κίνα στη Σεβίλλη (1-0, ίδρωσε στο πρώτο μέρος, βελτίωση και αρκετές φάσεις στην επανάληψη). Είχαν προηγηθεί επί ελβετικού εδάφους το 2-0 επί της Σερβίας και το 4-1 επί της Νοτίου Κορέας. Πάντως η προετοιμασία έγινε με κάποια εμπόδια, αφού ναι μεν άρχισε στις 21 Μαΐου, όμως οι εννέα διεθνείς Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο ενσωματώθηκαν σε αυτή την 1η Ιούνη λόγω του τελικού του κυπέλλου στις 25 Μάη. Οι εν λόγω παίκτες, όπως και άλλοι της 23άδας κουβαλούν αρκετή κούραση, αφού έχει συμπληρώσει 89.884 λεπτά μπάλας, 2.500 περισσότερα από τη Γαλλία, 5.000 περισσότερα από τη Γερμανία και 17.000 περισσότερα από Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία. Επίσης, πλήγμα σαφώς η απουσία των Βίγια (1ος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής) και Πουγιόλ.

Από την Τρίτη βρίσκεται στην Πολωνία η ισπανική αποστολή, από χθες στο Γκνανσκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει απόψε την Ιταλία, κόντρα στην οποία δεν έχει νίκη σε επίσημο παιχνίδι εδώ και… 92 χρόνια (από τους Ολυμπιακούς του 1920, έκτοτε 5-4-0 η Ιταλία) ενώ σε τρία παιχνίδια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν έχει καν σκοράρει σε 300 λεπτά αγώνα (0-0 το 2008 με παράταση, 0-1 το 1998 και 0-0 το 1980). Σε τρία ματς Μουντιάλ η Ιταλία έχει 2-1-0. Σε 29 παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, η Ιταλία έχει δέκα νίκες (τελευταία το 2-1 του Μπάρι στο φιλικό του περασμένου Αυγούστου), η Ισπανία οκτώ, ενώ έχουν σημειωθεί και έντεκα ισοπαλίες. Επίσης ένα αρνητικό, πως έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόνο τρεις φορές σε 21 ματς γκρουπ τελικής φάσης Euro. Πάντως στη φάση των ομίλων η Ισπανία στις τρεις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις έχει 8-0-1 και 14 νίκες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια από τότε που ηττήθηκε από την Ελβετία στο Μουντιάλ. Παράλληλα, έχει 4-3-1 στην πρεμιέρα των Euro, ενώ δεν χάνει Κυριακή εδώ και οκτώ χρόνια (1-0 από Πορτογαλία, έκτοτε 5-1-0).

Από τα ζητήματα που απασχόλησαν τις ημέρες της προετοιμασίας την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης ήταν οι ταραγμένες από πέρυσι σχέσεις παικτών της Ρεάλ (πέντε παίκτες) και της Μπαρτσελόνα (επτά παίκτες). «Αν το Ευρωπαϊκό γινόταν πέρυσι θα ήταν προβληματικό. Οχι επειδή τα πηγαίναμε άσχημα, αλλά επειδή τα συμφέροντα των δύο ομάδων συγκρούονταν έντονα. Υπήρχε ένταση και από τις δύο πλευρές. Πέρασε ο καιρός και πλέον το αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο, γυρίσαμε σελίδα και συγκεντρωθήκαμε στις υποχρεώσεις μας», είπε με ειλικρίνεια ο Κασίγιας. Πικέ και Σέρχιο Ράμος σε προχθεσινές δηλώσεις τους διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους. «Ξεπεράστηκε το θέμα», σχολίασε ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Αφού και ο Φάμπρεγας που είχε μείνει δέκα ημέρες εκτός μάχης τέθηκε στη διάθεση του Ντελ Μπόσκε και δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, ακόμη ένα θέμα που υπήρξε ήταν ποιος θα είναι ο βασικός στράικερ, μιας και οι υπόλοιπες θέσεις μοιάζουν καλυμμένες. Ο Τόρες έκανε κακή σεζόν, αλλά είναι ο ήρωας του 2008, ο Νεγρέδο έκανε καλό τελείωμα και τον γουστάρει ο προπονητής του, ο Γιορέντε είχε πολύ καλή σεζόν, αλλά κούραση και κάποια προβληματάκια (δεν έπαιξε σε κανένα φιλικό). Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ ο άσος της Τσέλσι έχει κάποιο μικρό προβάδισμα για την αρχική ενδεκάδα της αποψινής αναμέτρησης, με το ρόλο του σημαντικό, μιας και η Ιταλία θα παίξει κλειστά. Εναλλακτική ο Νεγρέδο ή ο Σίλβα (με τον Καθόρλα να μπαίνει στην αρχική ενδεκάδα), Φάμπρεγας ως «ψεύτικο 9άρι». Ο Ντελ Μπόσκε δήλωσε χθες πάντως ότι: «υπήρχαν ερωτηματικά στην προετοιμασία, αλλά έχω την ενδεκάδα στο μυαλό μου και θα την πω στους παίκτες πριν από το παιχνίδι. Ολοι προπονήθηκαν καλά».

Για το ντεμπούτο της «ρόχα» ο Ισπανός εκλέκτορας (που από την προετοιμασία στην Αυστρία είχε μιλήσει για τον κίνδυνο «Πίρλο») τόνισε: «Ειμαστε έτοιμοι για να αρχίσουμε. Δεν μας φάνηκε αν είναι το τέλος της σεζόν. Ηρθαμε σε καλή στιγμή. Δεν θα μας άρεσε να επαναλάβουμε την εμπειρία της πρεμιέρας του Μουντιάλ με την ήττα από την Ελβετία. Είναι πάντα σημαντικό το ξεκίνημα, βασικό για ένα τουρνουά σαν κι αυτό. Θα παίξουμε με το στιλ μας, επιδιώκοντας να έχουμε την πρωτοβουλία. Η Ιταλία έχει αλλάξει σε ονόματα και τρόπο σκέψης του προπονητή της. Θα είναι μια μάχη ίσο προς ίσο. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την πρωτοβουλία, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Πριν λίγο καιρό μας νίκησαν σε φιλικό στο Μπάρι. Επίσης, αυτό που έγινε στη χώρα τους θα είναι κίνητρο. Εχουν παίκτες, από Γιουβέντους, Μίλαν, είναι δυνατοί».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κασίγιας – Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Αλμπα – Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο – Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα – Τόρες (Νεγρέδο).

ΙΤΑΛΙΑ (Νο. 12): Με την ψυχολογία όχι και στο καλύτερο επίπεδο ρίχνεται στη μάχη του Euro η Ιταλία, έχοντας τον πιο δύσκολο αντίπαλο στην πρεμιέρα του ομίλου της. Η Ισπανία προκαλεί φόβο, ακόμα περισσότερο λόγω της κακής εικόνας της «σκουάντρα ατζούρα» στο πρώτο και τελευταίο φιλικό τεστ, στην ήττα με 3-0 από τη Ρωσία. Η ομάδα του Πραντέλι έκανε παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι ήταν η ίδια που δέχτηκε μόλις δύο γκολ στην προκριματική φάση. Και η ομάδα έδειξε να χωλαίνει και στο επιθετικό κομμάτι, ενώ δεν έχει σκοράρει καν στα τρία τελευταία φιλικά της.

Το κλίμα λοιπόν στην Ιταλία δεν είναι και το καλύτερο, όμως ο Πραντέλι πιστεύει πως οι μέρες που ακολούθησαν του φιλικού με τη Ρωσία βοήθησαν στο να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση: «Το κλίμα είναι καλό και τα παιδιά θέλουν να δείξουν την αξία τους, κόντρα στην πιο δύσκολη αντίπαλο. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει αρνητισμός γύρω από την ομάδα ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει ένα έξτρα όπλο στα χέρια μας. Εχουμε καλούς παίκτες και θα βρούμε την ηρεμία να το δείξουμε και στο γήπεδο».

Για την επιθετική δυστοκία ο Πραντέλι είπε: «Παρότι δεν σκοράραμε στα τελευταία παιχνίδια και τα χάσαμε όλα, είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και επιτεθήκαμε στην αντίπαλη περιοχή με 4 και 5 παίκτες, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Θα ήμουν ανήσυχος αν είχαμε αδυναμία στο να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, όμως πιστεύω ότι το γκολ θα έρθει γρήγορα και θα είναι πολύ σημαντικό για την πορεία μας».

Για την Ισπανία ο Πραντέλι είπε αναμενόμενα: «Η Ισπανία δεν είναι απλά το φαβορί στο μεταξύ μας παιχνίδι, είναι η ομάδα που οι υπόλοιποι πρέπει να κερδίσουν για να βρεθούν στην κορυφή. Στα τελευταία χρόνια είναι η κυρίαρχος, έχουν ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, δεν το αλλάζουν σε καμία περίπτωση και κανείς αντίπαλος δεν καταφέρνει να τους περιορίσει. Για αυτό και εμείς δεν πρέπει να εμφανιστούμε φοβισμένοι, οφείλουμε να είμαστε απαιτητικοί».

Από την πλευρά του ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ένας από τους πολυσυζητημένους παίκτες λόγω των φημών για εμπλοκή του σε παράνομο στοιχηματισμό, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρεμιέρα με την Ισπανία: «Η Ισπανία είναι η πιο δυνατή ομάδα του τουρνουά και δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Δεν έχουμε κάτι το οποίο αυτοί πρέπει να φοβούνται, γιατί είναι τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους, ότι είναι η πιο δυνατή ομάδα από όλες. Όμως στο ποδόσφαιρο κάθε τόσο συμβαίνουν εκπλήξεις, ο δυνατότερος δεν κερδίζει πάντα και ελπίζω την Κυριακή να είμαστε εμείς αυτοί που θα επωφεληθούμε».

Η Ιταλία βρίσκεται από την Τρίτη στην Κρακοβία και έστησε εκεί το άντρο της προετοιμασίας της, ενώ χτες έφτασε στο Γκντανσκ. Οι προπονήσεις συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον Ιταλών, ντόπιων αλλά και μεταναστών της Ιταλίας και καθημερινά έδωσαν το παρών πάνω από 10.000 οπαδοί.

Αγωνιστικά ο τραυματισμός του πιο έμπειρου αμυντικού της, του Μπαρτσάλι της Γιουβέντους, αλλάζει τα πλάνα του Πραντέλι, αν και ο ομοσπονδιακός της Ιταλίας αποφάσισε να κρατήσει τον παίκτη στην αποστολή. Ο Μπαρτσάλι εξετάστηκε από τους γιατρούς της UEFA και η διάγνωση που βγήκε φέρνει τον παίκτη εκτός των δύο πρώτων αγώνων του ομίλου και οριακά να προλαβαίνει την αυλαία, με την Ιρλανδία. Ετσι ο Πραντέλι αποφάσισε να τον κρατήσει στην αποστολή και ο Ντάβιντε Αστόρι της Κάλιαρι, παρότι προπονήθηκε με την ομάδα δεν θα μπει τελικά στην 23άδα της Ιταλίας.

Ο Τσέζαρε Πραντέλι παραδέχτηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και είναι διατεθειμένος να αλλάξει το σύστημα της ομάδας, εγκαταλείποντας το 4-3-1-2 και περνώντας στο 3-5-2. Και η έκπληξη είναι πως δοκιμάσει τον Ντε Ρόσι για τη θέση του Μπαρτσάλι, ο μέσος της Ρόμα αγωνίστηκε φέτος σε αρκετά παιχνίδια με την ομάδα του στη θέση του στόπερ. Μπονούτσι και Κιελίνι θα συμπληρώσουν την τριάδα πίσω, με τον Κιελίνι να επιστρέφει από τραυματισμό, έχοντας χάσει όλη την προετοιμασία.

Παράλληλα στη μεσαία γραμμή τη θέση που αφήνει ο Ντε Ρόσι αναμένεται να πάρει ο Τιάγκο Μότα. Για την αριστερή πτέρυγα ίσως ο Πραντέλι να κάνει κι άλλη έκπληξη, βάζοντας εκεί τον Τζακερίνι, ο οποίος αν αγωνιστεί θα κάνει ντεμπούτο. Από εκεί και πέρα το δίδυμο στην επίθεση θα απαρτίσουν οι Κασάνο και Μπαλοτέλι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Μπουφόν – Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι – Μάτζιο, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τιάγκο Μότα, Μπαλτζαρέτι (Τζακερίνι) – Κασάνο, Μπαλοτέλι.

Το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου Ισπανία θέλει να μπει με το δεξί στο τουρνουά, στο θεωρητικά δυσκολότερο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην Ιταλία και έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει. Φυσικά το 1,75 στον άσο δεν είναι κάτι το φοβερό σε απόδοση κόντρα σε μια αντίπαλο με δυνατό όνομα, ωστόσο η «ατζούρα» δεν πήγε στην Πολωνία με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και ο Πραντέλι δείχνει να ψάχνεται ακόμη σε σύστημα και πρόσωπα. Παράλληλα, η Ιταλία σε ποιότητα παικτών υστερεί απελπιστικά των πρωταθλητών κόσμου και Ευρώπης.

Ανεβασμένες στον άσο οι αποδόσεις τις τελευταίες ώρες, με τους παίκτες (και τους μπουκ) να προφυλάσσονται έναντι του… τοίχους στην άμυνα που θα σηκώσει η Ιταλία απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης. Το σκεπτικό μας όμως δεν αλλάζει. Η Ισπανία είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τους «ατζούρι» και με το γνώριμο στυλ της μπορεί να βρει (έστω και δύσκολα) τους διαδρόμους για το γκολ. Ποντάρουμε στον άσο, που φτάνει και το 1,90 σε γνωστές εταιρίες.


Ιρλανδία - Κροατία: Με ψυχή για το θαύμα οι Ιρλανδοί Με τον άσσο...






*** Ταβάνι το 3,85-3,90 για τον άσο που έχει μέσο όρο το 3,67. Ελαφρά πτωτική τάση στο διπλό, που κυμαίνεται μαζικά στο 2,20.

*** Στο 43.300 θέσεων «Μιουνισιπάλ» του Πόζναν.

*** Τουλάχιστον 12.000 οπαδοί της Ιρλανδίας, ενώ περίπου άλλοι τόσοι βρίσκονται στην πόλη χωρίς εισιτήριο. Με 8.000 οπαδούς της η Κροατία.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Νο. 18): Δέκα χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή σε τελική φάση (Μουντιάλ 2002) και 24 μετά την τελευταία της παρουσία σε Euro (1988), επανέρχεται στο προσκήνιο. Κάτι βέβαια το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει δύο χρόνια νωρίτερα, όταν στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ αποκλείστηκε από το περίφημο «χέρι του Ανρί» στα μπαράζ. Μια Ιρλανδία που έχει χτιστεί ιδανικά από τον Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο οποίος με τακτικές και φιλοσοφία Ρεχάγκελ, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εξαιρετικά δεμένη ομάδα, την οποία πρέπει να φτύσεις αίμα όχι απλά να την κερδίσεις, αλλά και να της βάλεις γκολ. Εμπειρη και δεμένη ομάδα, ταξιδεύει με τον ενθουσιασμό και την άγνοια κινδύνου που τους χαρακτηρίζει παραδοσιακά.

Τα δείγματα που έχουν βγει από τα τελευταία φιλικά είναι εξαιρετικά θετικά. Κόντρα στη Βοσνία ήταν εξαιρετική, κόντρα στην Ουγγαρία έκανε το παιχνίδι της και μπαίνει, όπως δείχνει, πανέτοιμη στο κρισιμότερο ματς της φάσης των ομίλων, αυτό με την Κροατία. Οι δύο πιο αδύναμες -στα χαρτιά- ομάδες του 3ου ομίλου, που καλούνται να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους την πρώτη αγωνιστική και από κει και πέρα να ψάξουν το... θαύμα κόντρα στα δύο θηρία που ακούν στο όνομα Ισπανία και Ιταλία.
Μπορεί θαύμα να φαντάζει για τον περισσότερο κόσμο μία πορεία της πέρα από τους ομίλους, για τον 73χρονο  Τζιοβάνι Τραπατόνι πάντως που έχει δει και πετύχει πολλά πράγματα ως τώρα στην καριέρα του, το απίθανο φαντάζει εφικτό.

«Εγώ και ο Μάρκο (σ.σ. ο Μάρκο Ταρντέλι, παίκτης του Τραπατόνι στη μεγάλη Γιούβε και ασίσταντ του στην εθνική) σκοπεύουμε να ξεπληρώσουμε την εμπιστοσύνη που έδειξε ο ιρλανδικός λαός στο πρόσωπό μας. Με ρωτούν  συνεχώς αν μπορούμε να κερδίσουμε την Κροατία και η απάντηση μου είναι βέβαια και μπορούμε, δεν είναι στη νοοτροπία μας το να παίζουμε για την ισοπαλία - όσο κι αν κάποιοι αυτό θεωρούν. Προφανώς δεν θα αλλάξουμε ιδιαίτερα πράγματα από τη νοοτροπία που καταθέσαμε όλα αυτά τα χρόνια, θα χρειαστεί να δώσουμε μάχες, θα χρειαστεί να παίξουμε με τρομερή σκέψη και θα χρειαστεί σε κάθε ματς να έχουμε τον ίδιο βαθμό ενέργειας. Το πιστεύουμε, δεν αντιμετωπίζουμε καμία αντίπαλο με δέος και ανυπομονούμε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος έχει φτιάξει ένα πραγματικά απόλυτα οργανωμένο και με τρομερή ψυχολογία σύνολο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κάπτεν Ρόμπι Κιν, ο οποίος δίνει έμφαση στον τίτλο του αουτσάιντερ που ακολουθεί τους Ιρλανδούς: «Είναι πολύ καλό για εμάς ότι κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούμε να προκριθούμε. Αυτό που ξέρουμε από την πλευρά μας είναι ότι έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας, ξέρουμε ότι μπορούμε να γίνουμε η έκπληξη του τουρνουά», σχολίασε ο Κιν, συμπληρώνοντας: «Η ίδια ηρεμία υπήρχε και πριν από τα παιχνίδια των πλέι-οφ με την Εσθονία και είδατε τι έγινε. Οι καταστάσεις είναι παρόμοιες και είναι σημαντικό ότι όλοι παραμένουμε ήρεμοι και προσμένουμε το εναρκτήριο παιχνίδι. Εχουμε σχεδόν την ίδια ομάδα τα τελευταία χρόνια και αυτό όπως είναι λογικό μας έχει βοηθήσει πολύ. Σε κάθε παιχνίδι γινόμαστε και καλύτεροι, γνωρίζουμε άπαντες το ρόλο μας μέσα στην ομάδα. Τα παιδιά που βρίσκονται στον πάγκο μπαίνουν μέσα και γνωρίζουν επακριβώς τι πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Για κάθε παίκτη είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει τους ρόλους που έχει μέσα στην ομάδα».

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, κάποιες ενοχλήσεις του αναντικατάστατου Γκίβεν δεν αποδείχτηκαν ανησυχητικές και ο κίπερ της Αστον Βίλα θα βρεθεί κανονικά κάτω από τα δοκάρια.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1) : Γκίβεν - Ο' Σέι, Σεν Λέτζερ, Νταν, Γουόρντ - ΜακΓκίντι, Γουίλαν, Αντριους, Νταφ - Κιν - Ντόιλ.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νο. 8): Μπαίνει στη μάχη του ευρωπαϊκού με συγκρατημένη αισιοδοξία, λόγω του δύσκολου ομίλου στον οποίο συμμετέχει. Το πρόγραμμα πάντως δεν είναι αποθαρρυντικό, καθώς η Ιρλανδία θεωρείται η πιο βατή αντίπαλός της, έστω και αν δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία 14 παιχνίδια της. Η τελευταία πρόβα των Κροατών πάντως δεν ήταν ενθαρρυντική, στο φιλικό 1-1 με τη Νορβηγία στο Οσλο, η «χρβάτσκα» αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες.

Οι παίκτες του Μπίλιτς εμφανίστηκαν πιασμένοι από την προετοιμασία, ήταν ακίνδυνοι και αντιμετώπισαν προβλήματα από την ταχύτητα των Νορβηγών αλλά και τη δυναμική τους στο παιχνίδι στον αέρα. Κόντρα στη ροή προηγήθηκε η Κροατία με τον Εντουάρντο (79’), για να δεχτεί την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Το φιλικό στη Νορβηγία έφερε και μια σημαντική απώλεια, καθώς τραυματίστηκε ο έμπειρος επιθετικός Ολιτς, με τον Μπίλιτς να καλεί στη θέση του τον Κάλινιτς της Ντνιέπρ. Ο Μπίλιτς δεν έκρυψε την απογοήτευσή του: «Ηταν κάτι τρομακτικό για μένα, δεν μπορώ να φανταστώ την ομάδα χωρίς τον Ολιτς. Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης μας, αυτός που σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια έβαλε τα καθοριστικά γκολ».

Ο Μπίλιτς είχε κι άλλη μια απώλεια στο ρόστερ, μικρότερης πάντως σημασίας αφού ο Ιβο Ιλίτσεβιτς του Αμβούργου δεν υπολογιζόταν για τα άμεσα πλάνα του. Ο μέσος του Αμβούργου τραυματίστηκε την Πέμπτη και θα χάσει το τουρνουά, έτσι στην 23άδα τη θέση του κλήθηκε ο δεξιός μπακ Σίμε Βρσάλκο, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο οποίος ήταν ούτως ή άλλως και στην προεπιλογή του Μπίλιτς, πριν κοπεί αρχικά.

Ο Σλάβεν Μπίλιτς θυμάται το προ εννιά μηνών φιλικό 0-0 με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο και τόνισε για τη δυναμικότητα των Ιρλανδών: «Σέβομαι πολύ την Ιρλανδία, έπαιξα απέναντί τους το προηγούμενο καλοκαίρι. Είναι απίστευτα ανταγωνιστική ομάδα. Είναι πολύ σταθερή, παίζουν πολύ απλό ποδόσφαιρο και δεν ρισκάρουν πολύ. Παρόλα αυτά, παραμένουν επικίνδυνοι, με δύο πολύ καλούς επιθετικούς και δύο γρήγορους εξτρέμ. Στο ένας με έναν, μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι».

Στα της ενδεκάδας, ο Μπίλιτς έχει τα διλήμματα στην άμυνα κυρίως. Ο Βίντα είναι το φαβορί για τη θέση του δεξιού μπακ αλλά είναι άπειρος σε αγώνες τοπ επιπέδου, ενώ ο ντεφορμέ και ανέτοιμος κάπτεν Σίμουνιτς δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην κατάσταση που βρίσκεται. Ο Τσόρλουκα λογικά με τον Σίλντενφελντ θα απαρτίσουν το δίδυμο στόπερ ενώ αριστερά το προβάδισμα έχει ο Στρίνιτς, έναντι του επίσης ντεφορμέ Πράνιτς.

Στη μεσαία γραμμή η κατάσταση είναι επίσης συγκεχυμένη. Οι Σρνα και Μόντριτς είναι οι δεδομένοι, όμως οι Βουκόγεβιτς, Ντουίμοβιτς και Ράκιτιτς διεκδικούν την άλλη θέση στον άξονα, πιθανότερος ο πρώτος. Ο Ράκιτιτς μπορεί να πάει και στην αριστερή πτέρυγα, εκεί όπου ο Πέρισιτς της Ντόρτμουντ έχει το προβάδισμα, ενώ ο Κράντσαρ δεν είναι στα καλύτερά του και αναμένεται να μείνει στον πάγκο. Στην επίθεση Γέλαβιτς και Μάντζουκιτς έχουν το προβάδισμα, με τον Εντουάρντο πρώτη εναλλακτική λύση.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πλετίκοσα – Βίντα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ (Σίμουνιτς), Στρίνιτς (Πράνιτς) – Σρνα, Μόντριτς, Βουκόγεβιτς (Ντουίμοβιτς), Πέρισιτς (Ράκιτιτς) – Μάντζουκιτς, Γέλαβιτς.

Το σπουδαιότερο ματς της διοργάνωσης και για τις δύο ομάδες. Αναμφίβολα... Θέλουν το τρίποντο και μετά να παίξουν τα ρέστα τους με τα δύο φαβορί του ομίλου. Οι μπουκ βλέπουν ως φαβορί την Κροατία, με τις αποδόσεις να βρίσκονται το πολύ στο 2,20. Δεν υπάρχει λογική, όμως, καθώς αν εξαιρέσεις την εμπειρία, οι Ιρλανδοί δεν υστερούν πουθενά αλλού. Ο Τραπατόνι σχεδιάζει εδώ και καιρό  το ματς και μπορεί να το πάρει... πάνω του. Στο 3,90 -παράλογα- ο άσος.

Η αίσθησή μας δεν αλλάζει και η όλη αύρα που βγαίνει από τα αποδυτήρια των Ιρλανδών μας προϊδεάζει για μία μάχη μέχρι εσχάτων, στοιχείο που άλλωστε συνοδεύει το DNA αυτού του λαού. Ο Τραπατόνι είναι αρκετά έμπειρος ώστε να ξέρει πως όταν κάτι δεν έχει χαλάσει δεν χρειάζεται φτιάξιμο και αυτό το στριφνό 4-4-1-1 μπορεί εύκολα να κομπλάρει τους πιο αλέγκρο Κροάτες - στη λογική αυτή το 0-0 στο ημίχρονο (2,30 ο μέσος όρος του έξω) είναι μία ακόμη επιλογή για το παιχνίδι μας. Στους σκόρερ και με δεδομένη τη δύναμη των στημένων που έχει η Ιρλανδία και τους εξαιρετικούς κεφαλοσφαιριστές, ένα μικρό ρίσκο στον δυναμικό Ρίτσαρντ Νταν (30,00 στον ΟΠΑΠ, στα ίδια επίπεδα κι έξω ο μέσος όρος).


Β’ Ισπανίας: Ημιτελικοί αγωνίας 

 Μπαράζ ανόδου με ημιτελική και τελική φάση, για ένα εισιτήριο στην Πριμέρα. Οι αγώνες των ημιτελικών είναι διπλοί. Ισχύει ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ. Αν δύο ομάδες φέρουν τα ίδια αποτελέσματα και δεν αλλάξει κάτι στην παράταση, τότε την πρόκριση παίρνει αυτή που έχει τερματίσει υψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Πέρυσι, στα έξι παιχνίδια είχαμε τέσσερις νίκες γηπεδούχων, δύο ισοπαλίες, πέντε under και ένα over, τέσσερα N/G και δύο G/G, τέσσερα «0-1 γκολ», ένα «2-3 γκολ» και ένα «4-6 γκολ».

 ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΚΟΡΔΟΒΑ 2-3 Goals.

 Νίκη με μηδέν παθητικό η Βαγιαδολίδ (2,37)

*** Από 1,50 έως και 1,63 ο άσος, από 4,80 έως και 6,95 το διπλό. Στο 1,70 το under, 2,10 το over.
Α’ ΜΑΤΣ (Κόρδοβα – Βαγιαδολίδ 0-0): Συνολικά δίκαιη ισοπαλία, όχι πολλές οι καλές φάσεις, αφού υπερίσχυσαν η νευρικότητα και ο φόβος από την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα. Η Κόρδοβα μπήκε καλύτερα στις αρχές των δύο ημιχρόνων, απειλώντας τον πολύ καλό πορτέρο Χάιμε και η Βαγιαδολίδ απάντησε με «χτυπήματα» στις αντεπιθέσεις, ιδίως στο πρώτο μέρος.
*** Προϊστορία: 2-3-1. Το φετινό: Βαγιαδολίδ – Κόρδοβα 2-0 (3/9), καλύτερη η Κόρδοβα στο πρώτο, αλλά δεν βρήκε στόχο, «καθάρισε» η ανώτερη Βαγιαδολίδ στο δεύτερο. Στο δεύτερο γύρο: Κόρδοβα – Βαγιαδολίδ 2-0 (11/2).
*** 11/21 over με 12 G/G εντός έδρας η Βαγιαδολίδ, τέσσερα «0-1 γκολ», 14 «2-3 γκολ», τρία «4-6 γκολ». 13/21 under με 14 N/G εκτός έδρας η Κόρδοβα, εννέα «2-3 γκολ», οκτώ «0-1 γκολ», τέσσερα «4-6 γκολ».
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Πήρε αυτό που ήθελε στο «Αρκάνχελ» την Τετάρτη και πλέον στο 26.000 θέσεων «Χοσέ Θορίγια» (κοντά 20.000 θεατές απόψε) από την Κυριακή θέλει να τελειώσει τη δουλειά, είτε με νίκη, είτε με «λευκή» ισοπαλία στα 120 λεπτά αγώνα (προκρίνεται βάσει κατάταξης). Σε αντίθεση με πέρυσι δηλαδή που είχε αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ ανόδου, νικώντας 1-0 την Ελτσε εντός έδρας, αλλά χάνοντας 3-1 στη ρεβάνς.
Ηταν αρκετά προσεκτική στο παιχνίδι της, αιφνιδιάστηκε στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων, αλλά ακόμη κι έτσι είχε τις ευκαιρίες της να σκοράρει. «Ηταν ένα παιχνίδι με ένταση, έτσι παίζει η Κόρδοβα, θα μας δημιουργούσε προβλήματα να βγάλουμε την μπάλα από την περιοχή μας. Ηταν ισορροπημένο, αμφότερες είχαμε τις ευκαιρίες μας. Ανοιχτή θα είναι η ρεβάνς και για τις δύο ομάδες», σημείωσε ο Μίροσλαβ Τζούκιτς.
Στην έδρα τους πάντως οι «μπλανκιβιολέτας» (καλύτερη άμυνα της κατηγορίας), που παίζουν ωραία μπάλα με κατοχή, φάσεις και πίεση ψηλά, κέρδισαν τα 2/3 των φετινών παιχνιδιών τους (14/21), από τα τέσσερα «Χ» που έφεραν τα τρία (1-1) την αφήνουν εκτός τελικού. Αξιοσημείωτο πως δεν σκόραραν εκεί μόνο σε ένα (με τη Λα Κορούνια), ενώ δεν δέχτηκαν γκολ σε εννέα. Εκεί στάθηκε και ο Τζούκιτς: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε η Βαγιαδολίδ, κάνοντας το παιχνίδι μας, υπερασπιζόμενοι τη φιλοσοφία μας. Πάμε να το πάρουμε, δίχως να γκρινιάζουμε για τις απουσίες μας, εμπιστευόμαστε όλους τους παίκτες στο ρόστερ».
Οι απουσίες είναι δύο αλλά δυνατές. Η πρώτη φρέσκια, ο αναντικατάστατος πορτέρο Χάιμε (42/0) που έχει και την εμπειρία των πλέι οφ πέρυσι με την Ελτσε. Τον καλύπτει ο διεθνής Βενεζουελάνος Ντάνι Ερνάντες. Ο Ερνάντες έχει παίξει σε τρία ματς πρωταθλήματος (το πρώτο μεταξύ τους, το 3-0 με τη Γουαδαλαχάρα, μοναδικό ως βασικός και το 1-1 με την Αλκορκόν) και δύο κυπέλλου (το 6-0 με την Ταραγόνα και το 1-4 από τη Θέλτα).
Η δεύτερη, γνωστή πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, ο σημαντικός για τη δημιουργικότητα της ομάδας, συνήθως βασικός χαφ Αλβαρο Ρούμπιο (24/0). Τρίτη, αλλά σαφώς μικρή απουσία είναι ο μπακ απ φορ Μανούτσο (18/4) που έχει διεθνείς υποχρεώσεις με την Αγκόλα. Ετοιμοπόλεμος ο βασικός εξτρέμ Σίσι (37/5), ο οποίος είχε χτυπήσει στο πρώτο παιχνίδι.
ΚΟΡΔΟΒΑ: Βάσιζε πολλές από τις ελπίδες της στην έδρα της για πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ και τις ελπίδες της για επιστροφή στην Πριμέρα ύστερα από 40 χρόνια, αλλά κόλλησε στο 0-0 με τη Βαγιαδολίδ. Είχε τις ευκαιρίες της στις αρχές των δύο ημιχρόνων, όταν και μπήκε φουριόζα, αλλά βρήκε απέναντι της τον κίπερ Χάιμε. Παράλληλα, ένιωσε και απειλές στις αντεπιθέσεις.
«Μου άρεσε έτσι όπως έπαιξε η ομάδα μου, το πώς αντιμετώπισε ένα σπουδαίο αντίπαλο, μία από τις καλύτερες της κατηγορίας. Θα ήθελα να έχουμε νικήσαμε, αλλά δεν ήταν γραφτό. Το 0-0 δεν είναι κακό για εμάς, καθόλου. Το μόνο σίγουρο είναι πως μας αναγκάζει να ψάξουμε την αντίπαλη εστία στο Βαγιαδολίδ για να τους δυσκολέψουμε», τόνισε ο Πάκο Χέμεθ.
Το να ψάξουν την αντίπαλη εστία είναι επιβεβλημένο για τους Ανδαλουσιάνους, αλλά και πρόκληση, καθώς εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια είχαν μόλις 17 γκολ σε 21 παιχνίδια, μη σκοράροντας σε εννέα εξ αυτών. Από τα πέντε «Χ» τα δύο ήταν πρόκρισης (1-1, 3-3), τα τρία 0-0 θα την έστελναν παράταση. «Πρέπει να μπούμε χωρίς πονηριά και φόβο. Αν δεν σκοράρουμε, θα αποκλειστούμε. Η Βαγιαδολίδ δεν θα κάτσει πίσω, ούτε με το 1-0 θα είναι ήρεμη και αυτή την ανησυχία πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς», σημείωσε χθες ο νησιώτης τεχνικός.
Αγωνιστικά, εφικτή ήταν η επιστροφή του εξαιρετικού χαφ Χάβι Ερβάς (12/1), ο οποίος έχει χάσει τα τελευταία ματς των Ανδαλουσιάνων λόγω τραυματισμού. Πήρε τη θέση του αποκτηθέντος το Γενάρη, χρήσιμου φορ Αϊράμ (16/3), ίσως παίξει και βασικός στο 4-5-1 του Χέμεθ. «Κόπηκαν» οι ενίοτε βασικοί, ο στόπερ Ντ. Πριέτο (22/1), ο μπακ Θέρα (15/0) και ο εξτρέμ Κέρο (18/0).
Η Βαγιαδολίδ είναι ισχυρότατη εντός έδρας, δημιουργεί πάντα φάσεις και σχεδόν πάντα τις αξιοποιεί. Η Κόρδοβα δεν έχει άλλη επιλογή από το να κυνηγήσει να σκοράρει, αλλά εκτός έδρας φέτος παρουσίασε πρόβλημα αποτελεσματικότητας μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Δεν θα ανοιχτεί φυσικά αμέσως διότι θα το πληρώσει. Θα θέλαμε κάτι περισσότερο από 1,60 στον άσο, πάμε με το αγαπημένο εύρος γκολ της Βαγιαδολίδ εντός έδρας.
Εγγύηση γκολ είναι η Βαγιαδολίδ εντός έδρας, θέλει τη νίκη για να «καθαρίσει» την πρόκριση, για να μην παίξει με τη φωτιά του 0-0 που στην παράταση της δίνει το εισιτήριο. Από την άλλη, η Κόρδοβα είναι δυσκοίλια στο γκολ εκτός έδρας, αλλά ξέρει πως αν παίξει μόνο για τη «λευκή» ισοπαλία δεν θα αντέξει. Για τέτοιου είδους ημιτελικό το ούτε 1,60 στον άσο δεν θεωρείται ικανοποιητική τιμή και πάμε με την εναλλακτική του «2-3 γκολ».

 ΑΛΚΟΡΚΟΝ – ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ Over.

 Ξανά under για Αλκορκόν & Έρκουλες


*** Από 2,00 έως και 2,35 ο άσος, από 2,90 έως και 3,60 το διπλό. Το under είναι στο 1,60 και το over στο 2,20.
Α’ ΜΑΤΣ (Χέρκουλες – Αλκορκόν 1-1): Πιο έτοιμη για το παιχνίδι φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο η Αλκορκόν που προηγήθηκε με «δώρο» του πορτέρο (του έφυγε η μπάλα από τα χέρια σε ένα απλό σουτ) της Χέρκουλες στα 20 δευτερόλεπτα και είχε τον έλεγχο ως την ανάπαυλα. Αντέδρασε και ανέβασε στροφές η Χέρκουλες στην επανάληψη, το προσπάθησε έστω και με περισσότερη καρδιά από μυαλό έφτασε στην ισοφάριση στο 51’ από λάθος δύο αμυνόμενων (συγκρούστηκαν) και είχε 2-3 φάσεις για κάτι παραπάνω.
*** Προϊστορία: 1-0-1. Το φετινό: Αλκορκόν – Χέρκουλες 1-0 (10/3), ανώτερη η Αλκορκόν, δίκαιη νικήτρια. Στον πρώτο γύρο: Χέρκουλες – Αλκορκόν 1-0.
*** 12/21 under με 12 N/G εντός έδρας η Αλκορκόν, οκτώ «0-1 γκολ», επτά «2-3 γκολ», έξι «4-6 γκολ». 12/21 under με 12 N/G εκτός έδρας η Χέρκουλες, δέκα «2-3 γκολ», οκτώ «0-1 γκολ», δύο «4-6 γκολ» και ένα «7+ γκολ».
ΑΛΚΟΡΚΟΝ: Από πέρυσι που ήταν η πρώτη της χρονιά στην κατηγορία είχε δείξει θετικότατα στοιχεία, φέτος τα επιβεβαίωσε με το παραπάνω, κυνηγώντας με αξιώσεις την πρόκριση της στους τελικούς των πλέι οφ ανόδου. Εκανε καλό πρώτο ημίχρονο στο «Χοσέ Ρίκο Πέρεθ», τη βοήθησε και το γρήγορο γκολ, έδειξε πεσμένη στην επανάληψη.
«Ηταν ένα ανοιχτό παιχνίδι. Τα δύο γκολ ήρθαν από λάθη που μπορούσαν να αποφευχθούν. Στο δεύτερο μέρος η Χέρκουλες πίεσε πολύ, καλά και μπορούσε να κάνει την ανατροπή. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που είναι φτιαγμένη να επιστρέψει στην Πριμέρα. Εχει αξία η ισοπαλία εδώ. Κάναμε το παιχνίδι μας παρότι σκοράραμε το γκολ νωρίς», κράτησε χαμηλούς τους τόνους ο Χουάν Αντόνιο Ανκέλα.
Το «Σάντο Ντομίνγκο» αποτελεί σύμμαχο των Μαδριλένων για πρόκριση, καθώς φέτος μόνο σε τρία ματς εκεί από τα 21 δεν σκόραραν, μένουν εκτός με το σκορ μόνο πέντε αγώνων (δύο ηττών και τριών 2-2), έχουν την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας εκεί (14 γκολ), ενώ έχουν να ηττηθούν στο σπίτι τους από τις 12/11 (10-4-0 έκτοτε).
«Από τότε που νικήσαμε τη Νουμάνθια και πιστοποιήσαμε την άνοδο, το ευχαριστιόμαστε αυτό. Είναι ένα ματς δύσκολο απέναντι σε έναν έμπειρο αντίπαλο. Θα είναι σε όλες τις φάσεις του ισορροπημένο. Ισως να φανεί η κούραση, αλλά για μας είναι ή τώρα ή ποτέ», τόνισε ο Ανκέλα που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.
ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ: Από το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Αλκορκόν, όπου βελτίωσε την απόδοση της και πιθανώς να άξιζε και κάτι περισσότερο από την ισοφάριση παίρνει θάρρος για να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο παιχνίδι στη Μαδρίτη την Κυριακή. Επηρεάστηκε από την ψυχρολουσία του γκολ στα 20 δευτερόλεπτα από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της και ήταν πολύ μέτρια στο πρώτο ημίχρονο.
«Οι παίκτες μου έδειξαν πως έχουν… αυγά. Εχω την αίσθηση, είμαι σίγουρος πως μπορούμε να νικήσουμε εκεί. Άλλη ομάδα θα είχε πέσει κάτω από το 0-1 τόσο νωρίς, αλλά εμείς σηκωθήκαμε και αξίζαμε περισσότερα», σημείωσε ο Χουάν Κάρλος Μαντιά που έκανε και παράπονα για τη διαιτησία στην πρώτη προσπάθεια της ομάδας για άμεση επιστροφή στην Πριμέρα.
Η του ύψους ή του βάθους εσχάτως εκτός έδρας οι Αλικαντίνος (με την υποστήριξη κοντά 600 οπαδών τους απόψε στο κατάμεστο 5.000 θέσεων «Σάντο Ντομίνγκο») με μόλις τρεις ισοπαλίες στα 21 εκτός έδρας, όλες 1-1, σκορ που αν μείνει και στην παράταση την αποκλείει βάσει κατάταξης όμως, μία στα τελευταία 13. Μόνο σε τέσσερα ματς όμως δεν σκόραραν.
«Είναι σίγουρο πως οι παίκτες θα ανεβάσουν επίπεδο στο Σάντο Ντομίνγκο, αν και μέχρι τώρα είναι… άγρια ανταγωνιστικοί. Θέλουμε ένα παιχνίδι με γκολ και όχι με πολύ έλεγχο. Πρέπει όμως να συμβούν πράγματα στο γήπεδο για να γίνει αυτό. Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να περάσουμε στον τελικό», το χθεσινό σχόλιο του Μαντιά που είναι τιμωρημένος απόψε.
Αγωνιστικά, εξαιρετικά καλό νέο για τους «μπλανκιαθούλες» αποτελεί η επιστροφή ύστερ από τέσσερις αγώνες του σημαντικού διεθνή Κολομβιανού μέσου Αμπέλ Αγκιλάρ (35/4). Συνεχίζει στον πάγκο αφού έχει πρόβλημα με το μηνίσκο του ο βασικότατος πορτέρο Φαλκόν (39/0), ταξίδεψε, αλλά δύσκολα να είναι σε θέση να βοηθήσει ο βασικός μπακ Χουάνρα (25/0).
  Οπως και στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, έτσι και στο δεύτερο η φιλοξενούμενη, η Χέρκουλες στο «Σάντο Ντομίνγκο» καλείται να βρει δίχτυα, ειδάλλως θα αποκλειστεί. Φέτος το έκανε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εκτός έδρας. Η Αλκορκόν εκμεταλλεύεται τέλεια τους χώρους στην έδρα της, αλλά οι Αλικαντίνος μόνο εύκολη λεία δεν θα είναι. Αξία στο over σε τιμές αουτσάιντερ (2,05).
Πιο έμπειρη η Χέρκουλες, καλείται να διαχειριστεί τα εις βάρος της δεδομένα, σχεδόν όπως τα είπε ο Μαντιά, δηλαδή με αναζήτηση γκολ. Η Αλκορκόν όμως και δυνατή άμυνα έχει εντός έδρας και αξιοποιεί τις ευκαιρίες της. Διόλου απίθανο να «ανοίξει» το παιχνίδι, υπερβολικές οι τιμές στο over.


Προκαλεί το GG της Τίγκρε (2,20)

5/6 έχει στα πρόσφατα παιχνίδια της

Προκαλεί το GG της Τίγκρε (2,20) Tίγκρε και Σαν Λορέντζο δίνουν ένα τελικό την Κυριακή που θα κρίνει κατά πολύ ποια από τις δύο θα αποχαιρετήσει την κατηγορία στο φινάλε της Κλαουσούρα. Πολύ δυνατή στην έδρα της η γηπεδούχος, όμως η φιλοξενούμενη έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους συναντήσεις. Αξίζει να πονταριστεί το GG (2,20).
Αν κάποιος θέλει να διαλέξει κάποιο ματς από την Αργεντινή για να παρακολουθήσει αυτό το διήμερο σίγουρα αυτό μεταξύ Τίγκρε και Σαν Λορέντζο βρίσκεται πρώτο στη λίστα. Δέκα θέσεις χωρίζουν τις δύο ομάδες στη βαθμολογία της Κλαουσούρα, όμως στην ειδική που υπολογίζονται οι μέσοι όροι των τριών περασμένων σεζόν η Σαν Λορέντζο υπερτερεί.
Η γηπεδούχος προέρχεται από ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Ραφαέλα που επίσης μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το αποτέλεσμα αυτό την διατήρησε αήττητη για έβδομο κατά σειρά παιχνίδι, ενώ σε τρίτη διαδοχική έξοδό της το σκορ ήταν 1-1. Στο γήπεδό της είναι πολύ δυνατή και δεν έχει παραχωρήσει ούτε έναν βαθμό στις τέσσερις πρόσφατες υποδοχές ομάδων.
Ο Αρουαμπαρένα δεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των Εσκομπάρ, Ντίαζ και Παπαράτο καθώς όλοι τους είναι τιμωρημένοι.
Η Σαν Λορέντζο δείχνει να συνέρχεται μερικώς το τελευταίο διάστημα και η πρόσφατη εμφάνισή της απέναντι στη Νιούελς σκόρπισε αισιοδοξία για τη συνέχεια. Αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο ημίχρονο μπόρεσε να επικρατήσει με 3-2 στο φινάλε δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα.
Απέναντι στην Τίγκρε έχει εξαιρετική παράδοση από την στιγμή που η γηπεδούχος ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2007. Σε δέκα μεταξύ τους συναντήσεις έχει επικρατήσει οκτώ φορές. Παρόλα αυτά στις πέντε πρόσφατες εξόδους στη φετινή Κλαουσούρα αγνοεί τη νίκη.
Κάρτες συμπλήρωσε ο Μπουφαρίνι. Λούνα, Μενσέγκεζ, Βομπορίλ είναι τραυματίες, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αγκίρε που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.
Key Stat: 5/8 GG εντός η Τίγκρε και εκτός η Σαν Λορέντζο.
Συμπέρασμα: Χαρακτήρα τελικού έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση καθώς η ηττημένη θα πλησιάσει περισσότερο στον υποβιβασμό. Σκληρό ματς αναμένεται με τις δύο ομάδες πάντως να δείχνουν ικανές να σκοράρουν. Προκλητική απόδοση το 2,20 του William Hill στο GG.


Μόνο over εντός η Ολίμπο (2,20)

Υποβιβασμένοι οι γηπεδούχοι, αδιάφοροι οι φιλοξενούμενοι

Μόνο over εντός η Ολίμπο (2,20) Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον το παιχνίδι, με την Ολίμπο να έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά και τη Λανούς να πληρώνει την πορεία της στο Λιμπερταδόρες με κακό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Υψηλό το 2,20 (Bet365) του over, με τους γηπεδούχους να έχουν 7/7 εντός έδρας.
Παρά το ότι προηγούνταν με 0-2 μέχρι το 73’ η Ολίμπο ηττήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική με 3-2 από τη Σαν Μάρτιν, με το νικητήριο γκολ να σημειώνεται στις καθυστερήσεις με πέναλτι κι έτσι οριστικοποιήθηκε και ο υποβιβασμός της, έχοντας πάντως πριν από το παιχνίδι αυτό μόνο μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας.
Ο υποβιβασμός ήταν αναμενόμενος και από τη διοίκηση της ομάδας η οποία έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, με τον τεχνικό της ομάδας να παραμένει στη θέση του παρά την άσχημη εξέλιξη που είχε η σεζόν.
Τα 31 γκολ παθητικό είναι η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, με τους γηπεδούχους να έχουν εντός έδρας απολογισμό 3-0-4 και ήταν όλα over (7/7). Κόντρα στη Λανούς διατηρεί καλή παράδοση, αγνοώντας την ήττα στις έξι τελευταίες φορές που τη φιλοξένησε (4-2-0). Εξέτισαν και επιστρέφουν οι ακραίοι αμυντικοί Κασάις και Σέφερ, τιμωρημένοι είναι ο στόπερ Ντίας και ο βασικός επιθετικός Μπαρέιρο (5 γκολ).
Η Λανούς είναι χωρίς στόχους στο πρωτάθλημα και παίζει μόνο για την ιστορία της. Μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα 3-1 από την Άρσεναλ Σαραντί, επέστρεψε άμεσα την προηγούμενη αγωνιστική στις νίκες, επικρατώντας της Ολ Μπόις με 1-0. Στα εφτά τελευταία στο πρωτάθλημα μετράει 5-1-1.
Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω στο πρωτάθλημα κυρίως γιατί έδωσαν βάρος στο Λιμπερταδόρες και θα προσπαθήσουν να κλείσουν τη χρονιά με θετικό πρόσημο. Εκτός έδρας, πάντως, έχουν χάσει τα μισά από τα παιχνίδια που έδωσαν (2-2-4) με 6/8 να είναι under. Τραυματίες είναι ο μέσος Καμορανέζι και ο στόπερ Μπραγκιέρι (2 γκολ).
Key Stat: Μόνο over (7/7) μετράει εντός έδρας η Ολίμπο.
Συμπέρασμα: Υψηλό κρίνεται το 2,20 του over στην Bet365 για ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο ομάδες και με τους γηπεδούχους να μετράνε 7/7 over στο γήπεδό τους.


Bγάζει πάλι over η Μποταφόγκο

4/4 οver στην έδρα της Ναούτικο, 3/3 οver 4,5 ως τώρα στο πρωτάθλημα

ΒΕΤ: Bγάζει πάλι over η Μποταφόγκο Η Ναούτικο ψάχνει την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Η Μποταφόγκο επιζητά αντίδραση μετά την πρώτη φετινή της ήττα. 16 γκολ έχουν σημειωθεί στα τρία ματς της Φογκάο ως τώρα, στο 2,00 προσφέρεται το over στην αναμέτρηση στο Ρεσίφε.
Η νεοφώτιστη Ναούτικο έχει βρει  δυσκολίες προσαρμογής στη μεγάλη κατηγορία στο ξεκίνημα της περιόδου. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει μόνο ένα βαθμό, στο μοναδικό ματς που έδωσε στο Ρεσίφε.
Μεσοβδόμαδα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις ορέξεις της ανώτερης Βάσκο και υποτάχθηκε με 4-2 στο Ρίο. Αντιμετώπισε πολλά αμυντικά προβλήματα μέχρι η γηπεδούχος να πατήσει φρένο και το τελικό σκορ την κολακεύει.  Στο ματς της Κυριακής δε θα δώσουν το παρών Κασκάτα, Ροζέριο και Σιλόε καθώς παραμένουν στη λίστα των τραυματιών.
Η Μποταφόγκο φέτος θέλει να φτάσει μέχρι την έξοδο στο Λιμπερταδόρες. Το υλικό της είναι αξιόλογο και μένει να βρεθεί η απαραίτητη χημεία μεταξύ των παικτών και κυρίως η σταθερότητα που της έλειψε την περσινή σεζόν.
Ιδανικά ξεκίνησε στο πρωτάθλημα κερδίζοντας την Σάο Πάουλο με 4-2, ενώ ακολούθησε μεγάλη νίκη επί της Κοριτίμπα εκτός έδρας με 2-3 η οποία έβαλε τέλος σε αήττητο σερί 28 αγώνων στο Κόουτο Περέιρα για τη γηπεδούχο. Πολύ κοντά στο να κάνει το 3/3 βρέθηκε την Πέμπτη όταν προηγήθηκε στο Ενζενιάο με 2-0 επί της Κρουζέιρο, όμως ένα νεκρό διάστημα μεταξύ 73-79 έδωσε στο δικαίωμα στην φιλοξενούμενη να πετύχει τρία τέρματα και να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς.
Τα αμυντικά προβλήματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανή στην Φογκάο που έχει δεχθεί ήδη επτά τέρματα, ενώ δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στα δέκα τελευταία εκτός έδρας ματς, μετρώντας ισάριθμα GG.
Ρενάν, Γκάμπριελ, Αντόνιο Κάρλος και Μαρσέλο Μάτος θα λείψουν λόγω τραυματισμών. Με τον τρίτο τερματοφύλακα θα αγωνιστεί η Φογκάο καθώς ο Τζέφερσον βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας (τραυματίας όπως είπαμε ο Ρενάν).
Κey Stat: 4/4 οver στις επισκέψεις της Μποταφόγκο στο Ρεσίφε.
Συμπέρασμα: H Nαούτικο γνωρίζει πως τους βαθμούς που θα της προσφέρουν την σωτηρία οφείλει να τους αναζητήσει στο Ρεσίφε, καθώς μακριά από αυτό είναι αποδυναμωμένη. Η Μποταφόγκο βρίσκει με άνεση τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως η άμυνά της παρουσιάζει τρομερά κενά. Πολύ καλή απόδοση το 2,00 για το over στην bet365.
Αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα στη νίκη μιας εκ των δύο ομάδων με ανατροπή στο σκορ (win from behind) στην bet365 σε μέση απόδοση 4,50, καθώς και στα τρία φετινά ματς της Φογκάο αυτό το στατιστικό επιβεβαιώθηκε.

Λυγίζει από τις απουσίες η Σάντος

Χωρίς 11 παίκτες θα παραταχθεί στο Μορουμπί κόντρα στην Σάο Πάουλο

BET: Λυγίζει από τις απουσίες η Σάντος Η Σάο Πάουλο θα αγωνιστεί χωρίς τον Λουίς Φαμπιάνο, όμως η Σάντος δεν θα έχει στη διάθεσή της Νεϊμάρ,Γκάνσο και άλλους 9 ποδοσφαιριστές, έχοντας παράλληλα το μυαλό της στον προσεχή ημιτελικό του Λιμπερταδόρες με την Κορίνθιανς. Στο 1,875 ο άσος.
Η Σάο Πάουλο έχει υψηλές βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα, όμως για την ώρα δεν τις έχει επιβεβαιώσει. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές μετρά μία νίκη και δύο ήττες. Στο πρόσφατο ματς με την Ιντερνασιονάλ στο Πόρτο Αλέγκρε έχασε κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν ο Ντ'Αλεσάντρο έδωσε το προβάδισμα στη γηπεδούχο.
Την ερχόμενη Πέμπτη δίνει καθοριστικό ματς για τα ημιτελικά του κυπέλλου υποδεχόμενη την Κοριτίμπα στο Μορουμπί. Παρόλα αυτά θα παραταχθεί με ότι καλύτερο διαθέτει τη δεδομένη στιγμή καθώς έχει χάσει έδαφος στο Μπραζιλεϊράο.
Τραυματίας ο εμβληματικός γκολκίπερ Σένι, ενώ κάρτες συμπλήρωσε ο Λουίς Φαμπιάνο. Λούκας και Καζεμίρο έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Βραζιλίας. Στα ευχάριστα για τον Λεάο η επιστροφή των Ζοάο Φελίπε, Μιράντα και Αντεμίλσον από την Εθνική U20 της χώρας.
Σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει το πρωτάθλημα για την Σάντος στο ξεκίνημά του καθώς έχει αυξημένες υποχρεώσεις στις διεθνείς διοργανώσεις. Έχοντας ήδη κατακτήσει το Παουλίστα φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι τον τελικό του Λιμπερταδόρες και την προσεχή εβδομάδα δίνει τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Κορίνθιανς.
Στο Μπραζιλεϊράο παρατάσσεται ως τώρα κατά κύριο λόγο με αναπληρωματικούς παίκτες στην βασική της ενδεκάδα. Απέναντι στην επίσης ελλιπέστατη Φλουμινένσε παραχώρηση ισοπαλία με 1-1 στο Βίλα Μπελμίρο, η οποία ήταν η τρίτη σε τρία φετινά ματς πρωταθλήματος.
Στο Μορουμπί θα εμφανιστεί ουσιαστικά αποδεκατισμένη. Νεϊμάρ, Ράφαελ βρίσκονται με την Εθνική Βραζιλίας. Ο Γκάνσο έχει κάνει αρθροσκόπηση και δεν είναι διαθέσιμος, ενώ οι Αρούκα, Φουσίλε, Μπερνάρδο, Μπραζ, Γκαγιάρδο, Κριστιάν, Κάστρο είναι επίσης τραυματίες. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει ακόμη ο Ζουάν. Στον πάγκο αναμένεται να βρεθεί ο Μπόρχες που επιστρέφει από τραυματισμό.
Πιθανές ενδεκάδες
Σάο Πάουλο (4-3-3): Denis- Douglas, Paulo Miranda, Rhodolfo (Edson Silva), Cortez- Denilson, Cícero,Jadson- Fernandinho, Osvaldo, Willian José
Σάντος (4-4-2): Aranha- Maranhão, Edu Dracena, Durval, Léo- Adriano, Henrique, Gerson Magrão, Elano- Alan Kardec, Rentería
Key Stat: 4 σερί νίκες μετρά η Σάο Πάουλο επί της Σάντος στο Μορουμπί σε επίπεδο πρωταθλήματος.
Συμπέρασμα: H Σάο Πάουλο θέλει τους τρεις βαθμούς για να πάει με άριστη ψυχολογία στον ημιτελικό του κυπέλλου. Σημαντικές είναι οι απουσίες της, όχι όμως τόσο όσο αυτές της Σάντος που στερείται ουσιαστικά της βοήθειας 11 παικτών της. Στο 1,875 ο άσος στην bet365.


Xάνουν οι ρεζέρβες της Κορίνθιανς (1,75)

Προτεραιότητα στον ημιτελικό του Λιμπερταδόρες με τη Σάντος δίνει η φιλοξενούμενη

Xάνουν οι ρεζέρβες της Κορίνθιανς (1,75) Η Κορίνθιανς θα παραταχθεί με αναπληρωματική σύνθεση στο Πόρτο Αλέγκρε καθώς το βλέμμα της είναι στραμμένο στον ημιτελικό του Λιμπερταδόρες που ακολουθεί μεσοβδόμαδα. Η Γκρέμιο προέρχεται από δύο σερί νίκες και μπορεί να πετύχει ακόμη μία κόντρα στις ρεζέρβες της φιλοξενούμενης.
Η Γκρέμιο δείχνει πιο σοβαρή στο ξεκίνημά της στο φετινό πρωτάθλημα και ικανή να πραγματοποιήσει πορεία σαφώς καλύτερη από την περσινή. Στην πρεμιέρα μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 από τη Βάσκο, όμως ακολούθησαν δύο νίκες με σκορ 1-0 επί των Παλμέιρας και Γκοϊανιένσε.
Στο πρόσφατο ματς στην έδρα της Ατλέτικο είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και δίκαια επικράτησε. Απειλήθηκε ελάχιστα από τη γηπεδούχο και μόνο σε μία περίπτωση κινδύνεψε να δεχθεί γκολ, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.
Ο Λουξεμπούργκο είναι ικανοποιημένος με τις πρόσφατες εμφανίσεις της ομάδας του. Δεν έχει στη διάθεσή του τον Μορένο που βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Βολιβίας, ενώ αμφίβολος είναι ο Νάλντο. Ο επιθετικός Κλέμπερ ίσως ντεμπουτάρει, ερχόμενος πάντως από τον πάγκο.
Η πρωταθλήτρια Κορίνθιανς έχει βρει πολλούς μπελάδες στο ξεκίνημα της σεζόν. Αρχικά έμεινε εκτός τελικών Παουλίστα από την Πόντε Πρέτα, ενώ και στο Μπραζιλεϊράο δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές (0-1-2).
Στο ματς της Πέμπτης με την Φιγκεϊρένσε παραχώρησε ισοπαλία με 1-1, με την ομάδα της Σάντα Καταρίνα να ισοφαρίζει στο τελευταίο εικοσάλεπτο παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Παρά το μέτριο ξεκίνημά της στο Μπραζιλεϊράο αναμένεται να παραταχθεί με πλήρως αλλαγμένη ενδεκάδα στο Πόρτο Αλέγκρε απαρτιζόμενη από αναπληρωματικούς και παίκτες που επανέρχονται από τραυματισμούς. Αιτία ο επικείμενος ημιτελικός του Λιμπερταδόρες με την Σάντος την ερχόμενη εβδομάδα που αποτελεί και τον βασικό της στόχο τη δεδομένη περίοδο.
Key Stat: H Koρίνθιανς δεν έχει σκοράρει στις 3 πρόσφατες εξόδους της σε όλες τις διοργανώσεις.
Συμπέρασμα: H Γκρέμιο θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα. Απέναντι στους αναπληρωματικούς της Κορίνθιανς έχει την ευκαιρία να πετύχει τρίτη διαδοχική νίκη, η οποία αποδίδει 1,75 στον William Hill.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.