Eπιλογές Τετάρτης.

Ατλέτικο – Μπιλμπάο: Ο «ερυθρόλευκος» τελικός του Βουκουρεστίου

GG στον ισπανικό τελικό (1,73)

GG στον ισπανικό τελικό (1,73)

7/11 πιο πρόσφατους τελικούς της διοργάνωσης έληξαν GG




ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ
*** Από 2,25 έως και 2,50 το φαβορί Ατλέτικο, από 2,75 έως και 3,15 η Μπιλμπάο. Στο 1,80 η κατάκτηση από την Ατλέτικο, στο 2,00 από την Μπιλμπάο.
*** Στο 55.600 θέσεων «National» του Βουκουρεστίου. Για τον τελικό η χωρητικότητα του σταδίου είναι 52.000, οι δύο φιναλίστ πήραν από 8.980 εισιτήρια. Υπολογίζεται πως θα είναι στις εξέδρες 13.000 οπαδοί της Μπιλμπάο και 10.000 της Ατλέτικο. Λίγο κάτω από τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία την ώρα του αγώνα, δεν αποκλείεται το ψιλόβροχο.
*** Στο πρωτάθλημα: Ατλέτικο – Μπιλμπάο 2-1 (21/3), Μπιλμπάο – Ατλέτικο 3-0 (27/10). Από το 2002/03 μέχρι σήμερα: 10 νίκες Ατλέτικο, 7 Μπιλμπάο και 3 ισοπαλίες. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε τρεις τελικούς κυπέλλου, με την Μπιλμπάο να κερδίζει δύο (1921, 1956) και την Ατλέτικο έναν (1985).
*** Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία), από τους πιο γνωστούς Ευρωπαίους διαιτητές. Δεν έχει σφυρίξει ποτέ την Μπιλμπάο, μόλις μία φορά την Ατλέτικο, στο εκτός έδρας 0-0 με τη Μαρσέιγ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008-09. Φέτος έχει σφυρίξει σε δύο ματς Γιουρόπα Λιγκ, το Μάντσεστερ Σίτι – Πόρτο 4-0 (στη φάση των «32», πέντε κίτρινες, οι δύο εκ των οποίων έγιναν κόκκινη)  και το Σπόρτινγκ Λισσαβώνας – Μέταλιστ 2-1 (στα ημιτελικά, έξι κίτρινες, ένα πέναλτι).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Νο. 8): Το Σάββατο πέτυχε νίκη ανύψωσης ηθικού εν όψει τελικού, αλλά και διατήρησης των όποιων ελπίδων έχει για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ με το εντός έδρας 2-1 επί της Μάλαγα και τους Περέα και Αντ. Λόπεθ να αποχαιρετούν δια παντός το κοινό του «Βιθέντε Καλντερόν», γνωρίζοντας την αποθέωση. Δίχως rotation από τον Σιμεόνε (μόνο ο Αρντά Τουράν ξεκίνησε από τον πάγκο) δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος και είχε να αντιπαρατάξει μόνο μια σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Φαλκάο έναντι αρκετών των Ανδαλουσιάνων και εντέλει του γκολ στο 38’. Αλλαγή σκηνικού στην επανάληψη, καθώς πήρε μπάλα, πίεσε, απείλησε και έκανε την ανατροπή σε ένα δεκάλεπτο με δύο γκολ στο 70’ και το 79’, για να γλιτώσει πάντως από κακώς ακυρωμένο γκολ της Μάλαγα.
«Στο πρώτο μέρος η Μάλαγα ήταν καλύτερη, αλλά στην επανάληψη ήμασταν πιο δυνατοί. Το πρωτάθλημα παραμένει ανοιχτό, έχουμε λιγότερες πιθανότητες από άλλους, αλλά θα προσπαθήσουμε να βγούμε Τσάμπιονς, παλεύοντας ως το τέλος. Αν μας έλεγαν το Γενάρη πως θα φτάναμε εδώ, θα το είχαμε δεχτεί από τότε», σχολίασε ο Αργεντινός τεχνικός. Από τη στιγμή που η διαφορά με τη Μάλαγα είναι στους δύο βαθμούς, οι Μαδριλένοι κατακτούν την πολυπόθητη 4η θέση (που θεωρείται «κλειδί» για να διατηρήσουν και το βασικό κορμό του ρόστερ το καλοκαίρι) μόνο αν επικρατήσουν εκτός έδρας της Βιγιαρεάλ που παλεύει για τη σωτηρία της και την ίδια ώρα οι Ανδαλουσιάνοι δεν νικήσουν στο σπίτι τους την προτελευταία (αλλά όχι αδιάφορη) Χιχόν. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους και γι αυτό μάλλον θα καταριούνται που στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, παρότι ανώτεροι επέτρεψαν στην Μπέτις να τους κάνει την ανατροπή στο 2-2 του «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» ή και που παρότι κατώτεροι, δέχτηκαν ένα χαζό γκολ από τη Σοσιεδάδ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης του «Βιθέντε Καλντερόν», μένοντας στο 1-1.
Με την προ διετίας ανάμνηση και εμπειρία της κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ (επτά παίκτες έχουν απομείνει από τότε στο ρόστερ, Περέα, Ντομίνγκεθ, Αντ. Λόπεθ, Ασουνσάο, Σάλβιο, Ασένχο, Κόκε κανείς στην αρχική ενδεκάδα απόψε) και συνολικά τέσσερα τρόπαια σε επτά διεθνείς τελικούς, τρία σε έξι ευρωπαϊκούς (εκτός του τελευταίου, τα άλλα είναι ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2010, ένα Διηπειρωτικό το 1974 και ένα Κυπελλούχων το 1962), πήγαν οι «κολτσονέρος» στη Ρουμανία. Μια εξέλιξη που λίγοι φαντάζονταν όταν ξεκίνησαν τη σεζόν πολύ μέτρια, με κάθε τους παιχνίδι να είναι… φεστιβάλ διαμαρτυρίας κατά του Γκρεγκόριο Μανθάνο. Από την έλευση του Σιμεόνε στο ξεκίνημα του 2012 το κλίμα και τα αποτελέσματα άλλαξαν προς το καλύτερο. Είναι αήττητη στα επτά τελευταία, ανεξαρτήτως διοργάνωσης (από την ήττα με τη Ρεάλ).
«Η εμπειρία είναι σημαντική, αλλά θα πρέπει να έχουμε και στοιχεία της νεότητας όταν βρισκόμαστε απέναντι σε νέες προσδοκίες. Πρέπει να παίξουμε με τη φιλοδοξία ενός νέου και την επιβλητικότητα που σου έχουν δώσει άλλοι τελικοί. Ολη σου τη ζωή περιμένεις έναν τελικό. Μπορεί να παίξεις 2-3, αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίζεις σαν να ήταν οι τελευταίοι. Είναι καλύτερα να είσαι παίκτης στον τελικό, παρά προπονητής. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τον περίγυρο, έτσι παίζουμε καλύτερα. Υπάρχει πολύ κόσμος στη Μαδρίτη που περιμένει το τρόπαιο. Θα είναι έντονο ματς, υπάρχει η νευρικότητα και ο φόβος σε αμφότερες τις ομάδες. Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά στοιχεία στο κεφάλι σου όμως, απλώς να είσαι καλύτερος», οι χθεσινές δηλώσεις του «τσόλο» που σημείωσε πως η Ατλέτικο παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και επιτίθεται με αρκετούς παίκτες.
Αγωνιστικά, υπάρχει πλήρης αποστολή πλην του τιμωρημένου, συνήθως βασικού χαφ Τιάγκο, καθώς χθες προπονήθηκαν κανονικά τόσο ο μπακ/στόπερ Περέα, όσο και ο μπακ Αντ. Λόπεθ. Πιθανώς ο πρώτος να κερδίσει μια θέση στην αποστολή, μάλλον όχι ο δεύτερος, με το βασικό στο ξεκίνημα μπακ Σίλβιο επίσης να «κόβεται» και τον ακραίο επιθετικό Πίτσι να διεκδικεί μια θέση από τον νεαρό Πέδρο.

Δεν αναμένονται εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κουρτουά – Χουανφράν, Γκοδίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς – Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι – Αντριάν, Ντιέγκο, Αρντά Τουράν – Φαλκάο.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Νο. 42): Δίχως ουσιαστικό ενδιαφέρον η φιλοξενία της Χετάφε το Σάββατο (0-0), αφού το μυαλό της είναι στους επερχόμενους τελικούς με την Ατλέτικο απόψε για το Γιουρόπα Λιγκ και την Μπαρτσελόνα για το Κόπα ντελ Ρέι στα τέλη του μήνα (απ’ όπου εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης σεζόν). Ετσι, ο Μαρσέλο Μπιέλσα βρήκε την ευκαιρία να παρατάξει μόλις δύο βασικούς (Αουρτενέτσε, Ερέρα) στην αρχική του ενδεκάδα, περνώντας στο παιχνίδι στη συνέχεια και τους Ιραόλα, Ιτουράσπε, Σουσαέτα. Βρήκαν την ευκαιρία λοιπόν να πάρουν ανάσες αρκετοί βασικοί, κάτι απαραίτητο καθώς η Αθλέτικ είναι η ομάδα που έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια φέτος στην Ισπανία (60 με 23 παίκτες η Ατλέτικο έχει 57 με 29 παίκτες), αλλά με ελάχιστο rotation.
Ακόμη κι έτσι, τα «λιοντάρια» θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, καθώς ύστερα από ένα μέτριο σε θέαμα πρώτο μέρος (όπου είχαν την καλύτερη ευκαιρία), ανέβασαν ρυθμούς, έκαναν φάσεις, έχοντας και δοκάρι με τον Γαμπιλόνδο, ο οποίος αποθεώθηκε στο τέλος μαζί με τον Κοϊκίλι, καθώς θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι. «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για τη στοργή, την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, είναι αμοιβαία», υπογράμμισε ο Αργεντινός τεχνικός, ύστερα από τις φωνές των οπαδών «Μπιέλσα μείνε», καθώς το θέμα της παραμονής του και την επόμενη σεζόν στην ομάδα είναι ανοιχτό.
Και πώς να μην το φωνάζει ο κόσμος αυτό όταν φέτος ο «τρελός» μεταμόρφωσε τα «λιοντάρια» σε μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις να παίζει, με κατοχή μπάλας, αλλά και αξιόλογο transition game άμυνας-επίθεσης. Γι αυτό και ύστερα από τους αποκλεισμούς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σάλκε και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Λοκομοτίβ Μόσχας στα νοκ άουτ (στους ομίλους άφησε έξω την Παρί Σεν Ζερμέν) οι φίλοι των «ροχιμπλάκος» ονειρεύονται κούπα για πρώτη φορά στην Ευρώπη, κάτι που δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν στο μοναδικό ευρωπαϊκό τελικό που έχει λάβει μέρος η ομάδα τους το 1977 στο ΟΥΕΦΑ κόντρα στη Γιουβέντους. Χωρίς νίκη στα τρία τελευταία της ματς στο πρωτάθλημα (ούτως ή άλλως αδιάφορα, πλην κάπως του πρώτου, όπου είχε ακόμη ελπίδες για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ) ταξίδεψε στο Βουκουρέστι η Μπιλμπάο.
«Οταν είσαι απέναντι σε ένα παιχνίδι του οποίου το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο πρέπει να έχεις πίστη, ελπίδα, φιλοδοξία. Τα συναισθήματα πολλαπλασιάζονται. Η διοργάνωση ήταν πολύ σκληρή, μιας κόστισε να φτάσουμε μέχρι εδώ», σημείωσε ο Αργεντινός τεχνικός (προπόνησε τον Σιμεόνε και στην εθνική ομάδα της χώρας) που ερωτηθείς αν φοβάται τις αντεπιθέσεις της Ατλέτικο απάντησε: «υπάρχει η πιθανότητα η Ατλέτικο να μας παραχωρήσει χώρους ώστε να επιτεθεί σε πιο ανοιχτό και με λιγότερους παίκτες γήπεδο. Ξέρουμε πως υπάρχει κίνδυνος και θα προσπαθήσουμε να μην δημιουργηθούν κενά. Η άλλη πλευρά λέει όμως πως έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και περισσότερες επιθέσεις. Πρέπει τα όπλα μας να τα δείξουμε με φυσικότητα».
Αγωνιστικά, ουδέν πρόβλημα για τα «λιοντάρια», αφού όλα πήγαν καλά με την αποθεραπεία του σταρ μεσοεπιθετικού Μουνιαΐν και του βασικού στόπερ Αμορεμπιέτα, ο οποίος είχε μείνει εκτός αποστολής στα τρία τελευταία. Αν πάει κάτι στραβά με τον Μουνιαΐν ετοιμάζονται Ιμπάι Γκόμεθ και Γαμπιλόνδο.

Μέχρι και στα πέναλτι προπονήθηκαν χθες, με τους Σουσαέτα, Ερέρα, Ιμπάι Γκόμεθ, Σαν Χοσέ, Γιορέντε, Γαμπιλόνδο, Τοκέρο να εκτελούν 16, με ένα χαμένο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ιραϊθόθ – Ιραόλα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε – Αντερ Ερέρα, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος – Σουσαέτα, Γιορέντε, Μουνιαΐν.
Αναμενόμενες και λογικές οι αποδόσεις των μουκ. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία της Ατλέτικο πληρώνει 2,40, τα… κατορθώματα της Μπιλμπάο φέτος στην Ευρώπη και το αξιοθαύμαστο παιχνίδι της, 2,90 και το «Χ» αποτιμάται στο 3,25 κατά μέσο όρο. Παιχνίδι ανοιχτό σε προγνωστικά, σύμφωνα με τα όσα έχουν δείξει οι δύο ομάδες μέχρι στιγμές στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, μπορούν αμφότερες να βρουν στόχο. Η Μπιλμπάο είναι πιο πολύ… όσα πάνε κι όσα έρθουν στο παιχνίδι της, η Ατλέτικο λίγο πιο προσεκτική, αλλά «γράφει» με την τετράδα μπροστά των Φαλκάο, Αντριάν, Ντιέγκο, Αρντά Τουράν. Συνεπώς πάμε με την επιλογή του αμφίσκορου σε τιμές στο 1,70 κατά μέσο όρο.
Στα μάτια μας η… τριπλή στον αποψινό τελικό παραμένει και οι αποδόσεις, που δεν διαφοροποιήθηκαν ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες, αυτό δείχνουν. Δεν αλλάζει κάτι στην άποψή μας περί σκοραρίσματος αμφότερων, αν κάποιος δεν έχει την έμπνευση «καθαρού» σημείου. Ο ΟΠΑΠ, όπως σημειώθηκε και στην εφημερίδα, μετράει τις συμπάθειες που έχει προκαλέσει η Μπιλμπάο φέτος με τις εμφανίσεις της και την προσφέρει στο 2,60 αντί του σχεδόν 2,90 έξω, ενώ είναι απόλυτα ανταγωνιστικός με το 2,40 του άσου της Ατλέτικο.
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
*** Από τα αγαπημένα χρονικά σημεία επίτευξης γκολ των δύο ομάδων είναι το 31-45’. Η Ατλέτικο έχει σκοράρει έξι φορές σε αυτό το διάστημα (δεύτερη καλύτερη επίδοση της μετά το 61-75’ με επτά). Η Μπιλμπάο επτά φορές, αγαπημένο της διάστημα μαζί με το 61-75’. Δεν βλέπουμε να «τραβάει» τόσο το παιχνίδι ώστε να μην έχει σημειωθεί κάποιο τέρμα ως το 60’, συνεπώς πάμε με το να σημειωθεί το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 31-45’ που αποδίδει 4,55 κατά μέσο όρο.
*** Η Ατλέτικο έχει κερδίσει 83 κόρνερ φέτος στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια, 4,6 κατά μέσο όρο. Για την Μπιλμπάο τα αντίστοιχα νούμερα είναι 88 και 5,8 κατά μέσο όρο. Αθροιστικά, έχουμε 10,5 κόρνερ και όποιος εμπιστεύεται τα νούμερα μπορεί να ποντάρει στα 11-12 ως συνολικό αριθμό κόρνερ.
*** Ενα γκολ νωρίς μπορεί να «ανοίξει» πολύ εύκολο τον τελικό, αφού τόσο η Ατλέτικο, όσο και η Μπιλμπάο μπαίνουν σε αυτόν ως οι ομάδες με τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα φέτος στη διοργάνωση. Ρισκάρουμε (για τελικό) με το εύρος γκολ «4-6», το οποίο η Ατλέτικο έχει φέρει στο 1/3 των παιχνιδιών της φέτος στο Γιουρόπα, με το αντίστοιχο ποσοστό της Μπιλμπάο να φτάνει στο 40%. Συνεπακόλουθα, αν θεωρήσουμε πως θα δούμε τόσα πολλά γκολ, το over που αγγίζει το 2,00 σε απόδοση είναι μια καλή επιλογή. Απόδοση 4,00 να σκοράρουν αμφότερες στο πρώτο μέρος.
*** 31 κίτρινες η Ατλέτικο στη μέχρι τώρα πορεία της, μόλις 1,7 ο μέσος όρος της, 35 η Μπιλμπάο, 2,3 ο δικός της. Η Μπιλμπάο πληρώνει 1,80 να πάρει πρώτη κίτρινη κάρτα.
*** Στο στοίχημα του πρώτου σκόρερ, προφανείς είναι οι επιλογές των μεγάλων «κανονιών» από τις δύο ομάδες, του Φαλκάο από την Ατλέτικο (γύρω στο 5,50 η απόδοση του) και του Γιορέντε από την Μπιλμπάο (6,50 κατά μέσο όρο). Οι επιλογές μας στο συγκεκριμένο ειδικό στοίχημα θα είναι πιο εναλλακτικές. Ετσι, πάμε με τον Αντριάν από τη μία πλευρά με απόδοση 8,00 και τον Μουνιαΐν από την άλλη με απόδοση 11,00. Αν θέλουμε να το πάμε ακόμη πιο μακριά σε ρίσκο, μπορούμε να εμπιστευτούμε τα στημένα και τον Γκοδίν (35,00 απόδοση) με τον Χάβι Μαρτίνεθ (23,00 απόδοση).
Betting tips
ΑΤΛΕΤΙΚΟ
*** Μετράει έντεκα συνεχόμενες νίκες στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, συνολικά φέτος στην Ευρώπη έχει 16-1-1. Εχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της εκτός από ένα (την ήττα 2-0 από την Ουντινέζε. Αν βάλουμε και τα προκριματικά έχει 40-11 τέρματα. Δέκα over, οκτώ G/G, τρία «0-1 γκολ», εννέα «2-3 γκολ», έξι «4-6 γκολ».
*** Μόλις δύο γκολ έχει δεχτεί στο πρώτο ημίχρονο των 18 φετινών ευρωπαϊκών της παιχνιδιών. Εχει πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα εννέα φορές μπροστά στο σκορ και εννέα ισόπαλη.
*** Εχει 5-2-4 κόντρα σε άλλες ισπανικές ομάδες στην Ευρώπη.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ
*** Στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ έχει εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες (η μία στα προκριματικά) και τρεις ήττες, με έντεκα over και G/G, τρία «0-1 γκολ» κι από έξι «2-3 γκολ» και «4-6 γκολ».
*** Εχει σημειώσει 28 γκολ, έχει δεχτεί 20 στη φετινή της πορεία. Εχει σκοράρει στα 14 από τα 15 παιχνίδια της πλην του προκριματικού με την Τραμπζονσπόρ (το δεύτερο παιχνίδι δεν διεξήχθη). Εχει κρατήσει ανέπαφη μόλις τέσσερις φορές την εστία της.
*** Μόλις τα επτά από τα 15 φετινά παιχνίδια της στην Ευρώπη έχουν λήξει «Χ» στο ημίχρονο.
*** Εχει 1-0-0 κόντρα σε άλλες ισπανικές ομάδες στην Ευρώπη.
*** Ο Γιορέντε έχει πετύχει έξι γκολ κόντρα στην Ατλέτικο (δύο φέτος), δεύτερο αγαπημένο του «θύμα» ύστερα από τη Βαλένθια.



Ουνιόν Εσπανιόλα - Μπόκα: Το έκανε ντέρμπι η Μπόκα


GG και Χ2 για την Μπόκα

8 σερί GG εντός έδρας η Εσπανιόλα

Η Εσπανιόλα έδειξε άκρως ανταγωνιστική στο Μπομπονέρα και με το εκτός έδρας γκολ ελπίζει σε πρόκριση. Ανοιχτό ματς προβλέπεται με τις δύο ομάδες ικανές να σκοράρουν (1,66). Στο πλευρό των Αργεντίνων τάχθηκε ο Δάσκαλος.
Η Ουνιόν Εσπανιόλα έδειξε τα δόντια της στο πρώτο παιχνίδι στο Μπομπονέρα καθώς χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις για να ηττηθεί με 2-1. Παρόλα αυτά με την εμφάνισή της απέδειξε πως μπορεί να κοιτάξει κατάματα την θεωρητικά ανώτερη αντίπαλό της.
Στο ματς που ακολούθησε στο πρωτάθλημα Χιλής έμεινε στο 1-1 με την Αντοφαγκάστα, αγωνιζόμενη με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό την έδρα της το τελευταίο διάστημα μετρώντας πέντε διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Λιμπερταδόρες. Παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στις εννιά προηγούμενες υποδοχές ομάδων.
Μία αλλά σημαντική απουσία για τη γηπεδούχο καθώς ο αμυντικός Σκότι είναι τιμωρημένος.
Η Μπόκα επιδιώκει την διάκριση στο Λιμπερταδόρες και για αυτό το λόγο παρατάχθηκε με αναπληρωματικούς στην έδρα της Ραφαέλα. Παρόλα αυτά δεν ηττήθηκε με το τελικό 2-2 να την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Κλαουσούρα.
Οι Αργεντίνοι δεν έχουν ηττηθεί στα έξι τελευταία ματς εντός και εκτός των συνόρων μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μόλις μια ήττα έχουν στις δέκα τελευταίες εξόδους τους σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας σε εννιά από αυτές.
Ο Ρονκάγλια είναι διαθέσιμος για τους φιλοξενούμενους, όχι όμως και οι Σομόσα, Σίλβα.
Key Stat: 8 συνεχόμενα εντός έδρας GG μετρά η Εσπανιόλα.
Συμπέρασμα: Η Εσπανιόλα θα ψάξει τη νίκη έστω και με 1-0 για να πάρει την πρόκριση. Η Μπόκα θα επιδιώξει το εκτός έδρας γκολ για να μεταφέρει το άγχος στις τάξεις των Χιλιανών. Στο 1,66 προσφέρεται το αμφίπλευρο σκοράρισμα στην bet365

Λανούς - Βάσκο: Μάχη μέχρι τέλους και όποιος αντέξει

ΛΑΝΟΥΣ – ΒΑΣΚΟ

*** Επαναληπτικός της φάσης των «16», ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση νίκης της Λανούς με 2-1 στα 90’, θα ακολουθήσει απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

*** Στο 46.619 θέσεων «Εστάδιο Λανούς» του Μπουένος Αϊρες.

*** Ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει στα προημιτελικά με το νικητή του Κορίνθιανς – Εμελέκ.

*** Προϊστορία: 07 (2-0).

*** Διαιτητής: Κάρλος Αμαρίγια (Παραγουάη). Από τους πιο έμπειρους διαιτητές της ηπείρου, στη φετινή διοργάνωση έχει σφυρίξει τα παιχνίδια Πενιαρόλ – Ατλ. Νασιονάλ 0-4, Μπόκα – Φλουμινένσε 1-2 και Γοδόι Κρουζ – Ουν. ντε Τσίλε 0-1.

Α’ ΜΑΤΣ (Βάσκο – Λανούς 2-1): Υπερβολικό το 2-0 του ημιχρόνου, εν μέρει αποδόθηκε δικαιοσύνη με το γκολ του Ρεγκέιρο στο 63’ και μάλιστα η Λανούς είχε μια-δυο φάσεις στη συνέχεια και για το 2-2.

ΛΑΝΟΥΣ (Αργεντινή): Και οι 11 που ξεκίνησαν στη Βραζιλία και πρόκειται να παίξουν και στη ρεβάνς, είδαν από τα σπίτια τους το κυριακάτικο παιχνίδι στη Γοδόι Κρουζ. Εκεί όπου τα «δεύτερα» της Λανούς επικράτησαν με 1-0, διευρύνοντας το αήττητο σερί της «γκρανάτε» στις τέσσερις αγωνιστικές.

Φυσικά το μυαλό όλων εδώ και μέρες ταξιδεύει στη ρεβάνς με τη Βάσκο, ακολουθεί πάντως και το clasico με την Μπάνφιλντ. 100% πάνω τα εισιτήρια, εκεί που τα μέλη στο πρωτάθλημα μπαίνουν δωρεάν στο γήπεδο και στα ματς του Λιμπερταδόρες έδωσαν από 20 πέσος (3,5 ευρώ), τώρα καλούνται να δώσουν 40 (7 ευρώ). Τα μη μέλη, θα πληρώσουν από 100 πέσος (17 ευρώ).

Ολοι οι βασικοί στη διάθεση του Σούρερ, λογικά από τον πάγκο θα έρθει, όπως και στο πρώτο ματς, ο Κολομβιανός φορ Τεόφιλο Γκουτιέρες (δανεικός από τη Ράσινγκ), που έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο Λιμπερταδόρες. Η ενδεκάδα δεν προβλέπεται να έχει αλλαγές, συγκριτικά με το πρώτο ματς.

Η Λανούς δεν έχει περάσει ποτέ στα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες, γι’ αυτό και ο αρχηγός Βαλέρι λέει ότι«υπάρχει πολύ άγχος, διότι μπορούμε να γράψουμε ιστορία». Και τονίζει: «Πρέπει να παίξουμε με πολλή επιθετικότητα και πρεσάροντας στο αντίπαλο μισό. Και θα είναι καθοριστικό να είμαστε αποτελεσματικοί. Η ομάδα είναι πολύ καλά, ενωμένη και συμπαγής».

Δηλώσεις για το ματς έκανε και ο Μάριο Ρεγκέιρο: «Τέλος τα ψέματα, τώρα πρέπει να παίξουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, δεν γίνεται να κάνουμε λάθη. Είναι δύσκολο να φανταστείς μια βραζιλιάνικη ομάδα να αλλάζει στιλ παιχνιδιού, έτσι το ματς θα είναι ανοιχτό. Και πρέπει να “χτυπήσουμε” πρώτοι, μακάρι και πριν το ημίχρονο. Και δεν πιστεύω να πάμε στα πέναλτι, δεν θα είναι καλό ούτε για εμάς ούτε για εκείνους».

Παράλληλα, ο παλιός παίκτης του Αρη απηύθυνε και μήνυμα στον κόσμο: «Δεν πρέπει να έρθουν στο γήπεδο με το σκεπτικό ότι πρέπει να κερδίζουμε από το πρώτο 10λεπτο. Εχουμε 90 λεπτά σύνολο και η Βάσκο είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Δεν θα ήταν καλό αν ένας παίκτης κάνει λάθος, να το νιώσει και από την εξέδρα. Τους θέλουμε δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μαρκεσίν – Αράουχο, Γκολτς, Μπραγκιέρι, Βελάσκες – Φρίτσλερ, Πισάρο – Βαλέρι, Καμορανέζι, Ρεγκέιρο – Παβόνε.

ΒΑΣΚΟ (Βραζιλία): Το κλίμα που βγαίνει από τους «βασκαΐνος» δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, εν όψει του αποψινού αγώνα με την «γκρανάτε». Αυτό δεν οφείλεται στο σκορ του πρώτου αγώνα αλλά στο γεγονός ότι δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν κανέναν από τους δύο τελικούς του πρωταθλήματος Καριόκα στους οποίους συμμετείχαν.

Η συγκεκριμένη ιδιοτροπία είναι ίδιον των Βραζιλιάνων φιλάθλων και αυτοί της Βάσκο, δεν συγχώρησαν στον κόουτς Κριστοβάο Μπόρζες τις ήττες από Μποταφόγκο (3-1) και Φλουμινένσε (3-1). Μάλιστα, τον αποδοκίμασαν έντονα κατά την αποχώρησή του, μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα με τη Λανούς.

Ο Μπόρζες ανέλαβε ως υπηρεσιακός την περίοδο που ο Ρικάρντο Γκόμες υπέστη το δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο και μέχρι στιγμής, αν αναλογιστούμε και τις καθυστερήσεις που γίνονται στις πληρωμές των ποδοσφαιριστών, τα πηγαίνει μια χαρά και δεν έχει αφήσει να φανεί η απουσία του Γκόμες από τον πάγκο.

Οι παίκτες δεν συμφωνούν με τους φιλάθλους και στάζουν μέλι για τον προπονητή τους, κάτι που φαίνεται ανάγλυφα στα λεγόμενα του μέσου Φελίπε: «Ο κόουτς κάνει πολύ καλή δουλειά και οι παίκτες τον στηρίζουμε 100%. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι για μας δεν είναι υπηρεσιακός αλλά κανονικός, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει στον πάγκο ο Ρικάρντο».

Παράλληλα, σε δηλώσεις μελών της διοίκησης ειπώθηκε πως ο Μπόρζες απολαμβάνει την εμπιστοσύνη τους, ωστόσο δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν ότι για να διατηρηθεί αυτή πρέπει τα αποτελέσματα να είναι καλά στη συνέχεια. Κοντολογίς, εμμέσως δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο απόλυσής του, σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Λανούς.

Η αποστολή έφτασε το πρωί της Τρίτης στην Αργεντινή και στο αεροδρόμιο έκανε εντύπωση η απουσία των ΜΜΕ. Πάντως, ο μεσοεπιθετικός Ντιέγκο Σόουζα μίλησε για το ματς, λέγοντας το εξής: «Περιμένουμε μια ζεστή ατμόσφαιρα και γεμάτο γήπεδο. Δεν μας επηρεάζει αυτό, ενώ έχουμε αποδείξει τόσο στον όμιλο, όσο και στο περσινό Σουνταμερικάνα, ότι τα πηγαίνουμε καλά μακριά από το Ρίο».

Η είδηση που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες, ήταν πως ο ηγετικός κεντρικός αμυντικός Ντεντέ θα προλάβει να μπει στην αποστολή ενώ η συμμετοχή του από την αρχή του αγώνα θα κρινόταν την τελευταία στιγμή. Τελικά, το ιατρικό επιτελείο αποφάσισε να μη ρισκάρει πιθανή υποτροπή του θηριώδους στόπερ, αφήνοντάς τον στο Ρίο.

Ο Κριστοβάο Μπόρζες περίμενε πως και πως τον καλύτερό του αμυντικό να είναι έτοιμος για τη μάχη και όπως φαίνεται από τα όσα δήλωσε, μόνο ικανοποιημένος δεν είναι από την οριστική εξέλιξη: «Την προηγούμενη βδομάδα άρχισε να γυμνάζεται κανονικά και εντός του Σαββατοκύριακου αναμέναμε τα καλά νέα από το ιατρικό επιτελείο. Μου είπαν πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο υποτροπής και δεν θέλουμε να τον πιέσουμε, σίγουρα είναι μεγάλη απώλεια αλλά θα κυνηγήσουμε τη νίκη με αυτούς που έχουμε. Λέω τη νίκη γιατί δεν επιδιώκουμε να έχουμε παθητικό ρόλο και δεν θα αφήσουμε τη Λανούς να κυκλοφορεί μόνη της την μπάλα στον άξονα».

Στις τελευταίες προπονήσεις φανέρωσε ότι θα χρησιμοποιήσει από την αρχή στον άξονα τους Φελίπε και Ζουνίνιο Περναμπουκάνο ενώ όταν κλήθηκε να εξηγήσει την πρόθεσή του αυτή, έπλεξε το εγκώμιο των δύο παικτών και τόνισε πως η εμπειρία αμφότερων είναι απαραίτητη σε τέτοιες αναμετρήσεις.

Πέραν του Ντεντέ, δεν αναφέρθηκαν άλλες απουσίες και αν συνυπολογίσουμε ότι ο κεντρικός αμυντικός απουσιάζει τις δύο τελευταίες βδομάδες, μπορεί να ειπωθεί ότι η αποστολή είναι πρακτικά πλήρης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φερνάντο Πρας – Φάγκνερ, Ρενάτο Σίλβα, Ροντόλφο, Τιάγκο Φέλτρι – Ρόμουλο, Φελίπε, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο – Ντιέγκο Σόουζα – Εντερ Λουίς, Αλεξάντρο.

 Το 1-0 ψάχνει θεωρητικά η Λανούς, όμως η Βάσκο έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια στο Λιμπερταδόρες μέχρι τώρα και σίγουρα έχει την ποιότητα να το κάνει και στην Αργεντινή, άλλωστε η «γκρανάτε» δεν είναι και πολύ αξιόπιστη αμυντικά. Δύσκολο ματς σε κάθε περίπτωση, θέμα ημέρας περισσότερο και για τις δύο ομάδες.

Δίνεται η αίσθηση ότι όσο προσεκτικά κι αν θέλουν να το προσεγγίσουν οι δύο ομάδες, πάλι είναι δύσκολο να κρατήσουν το μηδέν πίσω. Προβλέπεται run n gun παιχνίδι, με πάνω-κάτω την μπάλα και κυριολεκτικά είναι θέμα ημέρας. «Παίζει» το G/G, «παίζει» και το over, ενώ από «καθαρά» σημεία, μάλλον και τα τρία είναι μέσα…



ΑΜΕΡΙΚΑ – ΜΟΝΤΕΡΕΪ 

Πρώτο βήμα για τον τελικό με goal/goal.


*** Προς τα πάνω κινείται ο άσος, που υπάρχει από 2,10 έως και 2,55. Μεταξύ 2,65 και 3,05 το διπλό.

*** Πρώτος ημιτελικός. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας στα σκορ των δύο αγώνων, προκρίνεται αυτή που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο (εν προκειμένω η Μοντερέι). Ρεβάνς το Σάββατο.

*** Προϊστορία: 6-5-1 την τελευταία δεκαετία.

*** Κανονική περίοδος (1/4): Αμέρικα – Μοντερέι 2-3. Πρώτη νίκη (με γκολ στις καθυστερήσεις) της Μοντερέι στο «Αζτέκα» έπειτα από μία δωδεκαετία. Στο συγκεκριμένο ματς, πάντως, η Αμέρικα είχε αγωνιστεί με πολλές απουσίες.
*** Εχουν αναμετρηθεί άλλες πέντε φορές σε πλέι οφ, τρεις προκρίσεις μετράει η Αμέρικα και δύο η Μοντερέι.

*** Χθες έδωσε συναυλία στο «Αζτέκα» ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και υπάρχει μία αγωνία για την κατάσταση που θα βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος.

ΑΜΕΡΙΚΑ: Δεν της στοίχισε το 0-1 από την Πατσούκα, καθώς για να αποκλειστεί έπρεπε να ηττηθεί με τρία γκολ διαφορά, χάλασε όμως τις πολύ θετικές εντυπώσεις μετά το πρώτο ματς. Πάντως, στην ουσία ποτέ δεν αγχώθηκε, ήλεγχε την κατάσταση και σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει, με τον Μπενίτες να αποδοκιμάζεται από τον κόσμο, κάτι που προξένησε την ενόχληση του Μιγκέλ Ερέρα για τον παίκτη που με τα γκολ του έχει φτάσει τους «αετούς» ως την τετράδα. «Το μόνο που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η αποτελεσματικότητα», είπε ο τεχνικός.

Χωρίς νέα προβλήματα, πάγια εκτός ο στόπερ Βαλενσουέλα (6/0), που αποτελεί τη μοναδική αναγκαστική απώλεια. Πιθανότατα ο Μιγκέλ Ερέρα θα ξεκινήσει με τους ίδιους έντεκα όπως και στα δύο ματς κόντρα στην Πατσούκα.

«Μας αρέσει που δίνουν φαβορί τη Μοντερέι, θα είναι ενδιαφέρον να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα προγνωστικά και πιστεύω ότι έχουμε την ομάδα να τα καταφέρουμε. Η ομάδα που θα αγωνιστεί πιο έξυπνα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα είναι αυτή που θα προκριθεί», επισήμανε ο «Ρόλφι» Μοντενέγκρο.

ΜΟΝΤΕΡΕΪ: Ζορίστηκε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε στη ρεβάνς με την Τιχουάνα, βρέθηκε δύο φορές να χάνει, αλλά εξασφάλισε την πρόκριση με το 2-2. Την πρώτη φορά ισοφάρισε στην εκπνοή του ημιχρόνου παίζοντας με δέκα (από το 32’), τη δεύτερη (64’) μόλις τέσσερα λεπτά αφότου δέχτηκε το γκολ, ενώ η αριθμητική ισορροπία είχε αποκατασταθεί από το 50’. «Αν παίζουμε έτσι δεν θα περάσουμε στον τελικό», προειδοποίησε ο Σουάσο.

Αυτοκριτικός και ο τεχνικός Βίκτορ Βουσετίτς, που παραδέχτηκε ότι οι παίκτες του δεν μπήκαν με την απαιτούμενη ένταση στον αγωνιστικό χώρο και αυτό δυσκόλεψε το έργο τους. «Μας έλειψε να πιέσουμε από το ξεκίνημα και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί», είπε ο τεχνικός.

Στην κανονική περίοδο κέρδισε για πρώτη φορά στο «Αζτέκα» έπειτα από μία δεκαετία. Αθωώθηκε για την κόκκινη κάρτα ο εξτρέμ Ρέινα (18/4), έτσι μπορεί να αγωνιστεί σήμερα κόντρα στην πρώην ομάδα του, με τον έμπειρο αμυντικό Οσόριο (8/0) να παραμένει η μόνη πάγια απουσία.
«Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν μπορεί να κρίνει την πρόκριση. Από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε αν διατηρήσουμε τον τρόπο του παιχνιδιού μας, αλλά πάντα μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις που θα μας υποχρεώσουν να αλλάξουμε κάποια πράγματα», δήλωσε ο Βουσετίτς.

Και οι δύο με επιχειρήματα που καθιστούν επίφοβη οποιαδήποτε πρόβλεψη σημείου. Από την άλλη, το να σκοράρουν αμφότερες δείχνει εφικτό σενάριο, αφού τα πιο δυνατά όπλα τους βρίσκονται στην επίθεση.
Στα ίδια και σήμερα. Δεν βγάζουμε άκρη για σημείο, ενώ το αμφίσκορο δείχνει μεν εφικτό, αλλά πληρώνει και λίγο (μαξ 1,62) για τον χαρακτήρα ενός ημιτελικού. 


Με όπλο την έδρα η Κορίνθιανς

1 ήττα στους 18 πρόσφατους αγώνες στο Πακαεμπού

BET: Με όπλο την έδρα η Κορίνθιανς
Το 0-0 του πρώτου αγώνα χρίζει ως απόλυτο φαβορί την Κορίνθιανς που είναι πανίσχυρη στο Πακαεμπού. Η Έμελεκ θα παίξει με στόχο την ισοπαλία, αλλά δύσκολα θα αντέξει ως το φινάλε. Στο 1,36 ο άσος.
Η Κορίνθιανς μπόρεσε να σταθεί όρθια στο Εκουαδόρ αποσπώντας λευκή ισοπαλία. Κατάφερε να φανεί αξιόμαχη παρά τις δυσκολίες λόγω υψομέτρου, αλλά και από το γεγονός ότι αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για περισσότερο από μισή ώρα.
Εγχώριες υποχρεώσεις δεν είχε το σαββατοκύριακο καθώς πρόσφατα αποκλείστηκε από το Παουλίστα χάνοντας εντός έδρας με 2-3 από την Πόντε Πρέτα. Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα στο Πακαεμπού μετά από πέντε διαδοχικές επικρατήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με το αήττητο σερί της να φτάνει στους δεκαεπτά αγώνες. Στη φετινή διοργάνωση του Λιμπερταδόρες μετρά μόνο νίκες μπροστά στο κοινό της χωρίς να δεχθεί γκολ.
Λόγω της κόκκινης που δέχθηκε στο πρώτο ματς θα απουσιάσει ο Ζόρζε Ενρίκε, χωρίς να υπάρχουν άλλα σοβαρά προβλήματα για τους Βραζιλιάνους.
Η Έμελεκ έχασε αρκετές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι ειδικά στο τελευταίο ημίωρο που πίεσε την Κορίνθιανς λόγω της αριθμητικής της υπεροχής. Πλέον γνωρίζει πως οι πιθανότητές της είναι λίγες και θα αγωνιστεί στο Σάο Πάουλο με κύριο στόχο την ισοπαλία.
Αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα δεν είχε καθώς ζήτησε αναβολή του παιχνιδιού της προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για το Λιμπερταδόρες. Η πορεία της εντός και εκτός των συνόρων βασίζεται εν πολλοίς στην έδρα της καθώς μακριά από αυτή εμφανίζει αδυναμίες. Ειδικά στα διεθνή παιχνίδια είναι εξαιρετικά ανίσχυρη εκτός έδρας μετρώντας μία νίκη στα δεκατρία προηγούμενα ταξίδια της. Πλήρης ταξίδεψε στη Βραζιλία.
Key Stat: Σε 10/13 πρόσφατα εντός έδρας ματς η Κορίνθιανς δεν δέχθηκε γκολ.
Συμπέρασμα: Με στόχο το 0-0 θα παραταχθεί στο Πακαεμπού η Έμελεκ χωρίς πάντως να δείχνει ικανή να το διατηρήσει για 90 λεπτά απέναντι στη μεθοδική Κορίνθιανς που βρίσκει τον τρόπο να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες μπροστά στο κοινό της. 

Τσάμπιονσιπ: Τα δύο σενάρια του ημιτελικού
ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ 

goal/goal.

*** Δεύτερος ημιτελικός των πλέι οφ, ρεβάνς του Μπλάκπουλ – Μπέρμιγχαμ 1-0 της Παρασκευής. Δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει το εισιτήριο της Πρέμιερ στον τελικό του Γουέμπλεϊ κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

*** Φαβορί του 1,83-1,91 ο άσος, στο 4,00-4,20 το διπλό. Οσον αφορά την πρόκριση όμως, φαβορί των μπουκ είναι πλέον η Μπλάκπουλ, που παίζει στο 1,57-1,67, ενώ η Μπέρμιγχαμ είναι μεταξύ 2,20 και 2,38.

*** Οποια πάντως και να προκριθεί θα είναι καθαρό αουτσάιντερ στον τελικό απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Η Γουέστ Χαμ αυτή τη στιγμή δίνεται μάξιμουμ στο 1,67 για άνοδο (3,50-3,75 η Μπλάκπουλ, 4,50-5,00 η Μπέρμιγχαμ).

*** Επίσημα ανακοινώθηκε το sold out στο 30.000 θέσεων Σεντ Αντριους. 2.256 οι οπαδοί της Μπλάκπουλ.
Α' ΜΑΤΣ (Μπλάκπουλ – Μπέρμιγχαμ 1-0): Δύσκολο να πεις αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο για την Μπλάκπουλ, που ναι μεν πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά ταυτόχρονα με λίγη προσοχή θα μπορούσε να φτάσει τουλάχιστον στο 2-0. Πολύ λίγα πράγματα από την Μπέρμιγχαμ, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και πρέπει να μένει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Στο 90' πάντως η Μπέρμιγχαμ είχε τη μεγάλη φάση για να κλέψει την μπουκιά της Μπλάκπουλ, όταν ο Κινγκ πλάσαρε στο δοκάρι, όμως πραγματικά θα ήταν πολύ άδικο το 1-1.

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ: «Αμυνθήκαμε σωστά, και είχαμε τη μεγάλη φάση του ματς στο τέλος, όμως όταν είχαμε την μπάλα δεν κάναμε πολλά και πρέπει να το παραδεχτούμε, ήταν καλύτεροί μας. Πρέπει να ανεβάσουμε τα στάνταρ μας για τον επαναληπτικό»δηλώνει ο Χιούτον.

«Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο κόσμος μας» συμπλήρωσε χθες ο μάνατζερ της Μπέρμιγχαμ. «Ενα γεμάτο Σεντ Αντριους είναι μεγάλη υπόθεση. Αλλά είναι μόνο η μία πλευρά. Το πιο σημαντικό είναι τι θα κάνουμε εμείς στο γήπεδο. Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Είμαστε σε αυτό το σημείο γιατί όλη τη χρονιά δείξαμε ότι μπορούμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε σημαντικά παιχνίδια. Κι αν παίξουμε καλά και τώρα, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Δεν είναι εύκολο και πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Δεν χρειάζεται να βάλουμε γκολ στα 5 ή στα 10 πρώτα λεπτά. Είναι ένα παιχνίδι 90 λεπτών και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».

Ο Χιούτον έχει στη διάθεσή του ακριβώς την ίδια αποστολή και με το πρώτο ματς. Κανονικά υπολογίζεται ξανά ο πολυσύνθετος αμυντικός Σπέκτορ (32/0, 1 αλλ.), που επέστρεψε ως αλλαγή μετά τον τραυματισμό του στον πάγκο.

Αντίθετα, τελικά δεν τα καταφέρουν ούτε τώρα οι δύο γνωστοί απόντες, ο βασικότατος χαφ Φέιχι (35/4) και ο βετεράνος δεξιός μπακ Καρ (20/0), ενώ σταθερά εκτός παραμένουν ο έμπειρος στόπερ Κάλντγουελ (43/0) και ο γκολκίπερ Μάιχιλ (43/0), που χτύπησαν στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής σεζόν και λογικά δεν θα παίξουν ούτε σε ενδεχόμενο τελικό.

Οσον αφορά πάντως την εντεκάδα, φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές, αν και ο Χιούτον κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Στο Μπλάκπουλ η Μπέρμιγχαμ έπαιξε ουσιαστικά 4-5-1, αλλά τώρα είναι πιθανό να παίξει με δύο φορ, με τον Ζίγκιτς (35/11, 15 αλλ.), κατά κύριο λόγο, και τον Χούσεκλεπ (11/2, 7 αλλ.), κατά δεύτερο, να διεκδικούν θέση. Επιπλέον, μάλλον αυτή τη φορά θα ξεκινήσει ο αριστερός δανεικός εξτρέμ Τάουνσεντ (15/0, 4 αλλ.), που έμεινε στον πάγκο στο πρώτο παιχνίδι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντόιλ – Ράματζ, Ντέιβις, Ιμπανιέθ, Μέρφι – Μπερκ, Ν'Ντο, Ματς (Ελιοτ), Τάουνσεντ – Κινγκ, Ζίγκιτς.
ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ: «Προφανώς θα προτιμούσα ένα μεγαλύτερο προβάδισμα και σίγουρα μας περιμένει ένα πολύ ζόρικο ματς στο Μπέρμιγχαμ. Αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονα από τους παίκτες μου, ήταν φανταστική εμφάνιση και αντεπεξήλθαν άψογα στην πίεση των πλέι οφ» δήλωσε μετά το πρώτο ματς ο Χόλογουεϊ.
«Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια, κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, για να πάρουμε την πρόκριση» συνέχισε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Χόλογουεϊ. «Η Μπέρμιγχαμ είναι πολύ καλή ομάδα και θα μας τεστάρει στα όρια. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε; Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα στημένα τους; Μπορούμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω; Θα το μάθουμε την Τετάρτη το βράδυ. Το δικό μας πλάνο θα είναι να σκοράρουμε. Από μια οπτική γωνία μάς βολεύει ότι η Μπέρμιγχαμ πρέπει να επιτεθεί, γιατί θα αφήσει χώρους και έχουμε δύο από τους πιο επικίνδυνους, ταλαντούχους και γρήγορους εξτρέμ της κατηγορίας, τον Ινς και τον Φίλιπς».

Χωρίς νέα προβλήματα και η Μπλάκπουλ και πρακτικά πλήρης αποστολή για τον Χόλογουεϊ. Παίζει κανονικά ο σκληρός στόπερ Εβατ (39/3, 2 αλλ.), παρότι έσπασε τη μύτη του στο πρώτο ματς.

Κάποιες λίγες ελπίδες επιστροφής στη 16άδα έχει ο Τσέχος φορ Μπέντναρ (9/1, 6 αλλ.), παραμένει σταθερά εκτός ο στόπερ Κάθκαρτ (27/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τζιλκς – Ιρντλι, Εβατ, Μπάπτιστ, Κρέινι – Φέργκιουσον, Ανχελ – Ινς, Ντόμπι, Μ. Φίλιπς – Τέιλορ-Φλέτσερ.
 Το Σεντ Αντριους φέτος αποδείχθηκε πολύ δυνατή έδρα, όμως στον πρώτο ημιτελικό η Μπλάκπουλ έδειξε πολύ πιο έτοιμη για την πρόκληση των πλέι οφ σε σχέση με την Μπέρμιγχαμ. Η Μπλάκπουλ μπορεί να βολεύεται με το Χ, όμως είναι φύσει επιθετική ομάδα και σε αποδόσεις καθαρού αουτσάιντερ το διπλό αξίζει ασυζητητί περισσότερο από τον άσο.
 Υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο θέλει την Μπέρμιγχαμ, αφού γλίτωσε και έμεινε ζωντανή στο κακό της βράδυ, να παίρνει ώθηση από τη δύναμη του Σεντ Αντριους και με όπλα το physical game, τα στημένα και τα δυνατά κορμιά να κλείνει στα σχοινιά την Μπλάκπουλ. Το δεύτερο είναι, πολύ απλά, ότι η εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο παιχνίδι, όπου εμφανέστατα η Μπλάκπουλ είχε περισσότερη ενέργεια και ζωντάνια, να μην ήταν απλά τυχαία και αποτέλεσμα μιας βραδιάς, αλλά να σημαίνει όντως ότι η Μπλάκπουλ τη δεδομένη στιγμή, και λόγω πολύ καλής δικιάς της ψυχολογίας και λόγω των απουσιών της Μπέρμιγχαμ και των πολλών παιχνιδιών που κουβαλάνε στην πλάτη τους οι παίκτες του Χιούτον (βλέπε Γιουρόπα), είναι σε καλύτερη κατάσταση. Προφανώς και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο, για ημιτελικό πλέι οφ μιλάμε, για το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς και για τις δύο ομάδες.

Πλέι οφ Σκωτίας: Οχτώ ομάδες για δύο θέσεις


Τι ισχύει: Διπλοί αγώνες, οι ρεβάνς το Σάββατο, στην έδρα των νυν φιλοξενούμενων. Δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ, σε συνολική ισοπαλία ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Οι νικητές των ζευγαριών προκρίνονται σε διπλούς τελικούς με έπαθλο μία θέση στην Α’ και Β’ κατηγορία, αντίστοιχα.

ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ - ΑΡΜΠΡΟΟΥΘ
*** Διχάζονται οι μπουκ. Ελαφρύ προβάδισμα δίνουν αρκετοί στην Αρμπροουθ (2,38 – 2,75), από 2,38 μέχρι 2,75 και ο άσος.

*** Προϊστορία: 31-15-19.
ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ (Β’): Με εξασφαλισμένη την τρίτη θέση, έριξε στη μάχη αρκετούς μικρούς, κατάφερε όμως την τρίτη διαδοχική νίκη της, 4-2 επί της αδιάφορης Μπρέχιν. Στο πρώτο μέρος βρέθηκε σε θέση άμυνας και η έλλειψη συνοχής τελικώς κόστισε το 0-1 στο 52’. Ο Ντάργκο, από τους λίγους έμπειρους της εντεκάδας, έφτασε σε χατ-τρικ (59’, 62’, 72’), σφραγίζοντας τη νίκη, με τις ομάδες να ανταλλάσουν γκολ στα τελευταία λεπτά.

«Οι αναμετρήσεις με την Αρμπροουθ θα είναι αμφίρροπες όπως και οι τέσσερις της κανονικής περιόδου, όπου σημειώθηκαν 21 γκολ συνολικά. Θεωρώ πως το τέμπο θα είναι ξανά υψηλό. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως το συγκεκριμένο ματς έχει διάρκεια 180 λεπτά», προλόγισε ο τεχνικός Ανταμσον.

Ανέκαμψε αλλά αποχώρησε εκ νέου με πρόβλημα ο δεξιός μπακ Φίνι (14/0, δαν. Χάμιλτον) και μένει εκτός. Αμφίβολος για το αποψινό ο νεαρός φορ Γκράχαμ (18/2, 8 αλλ., δαν. Φόλκερκ). Πήραν ανάσες και επιστρέφουν ο καλός φορ Προύντι (33/14), ο αναντικατάστατος εξτρέμ Τζιλχέινι (34/7), ο βασικότατος στόπερ Λίθγκοου (32/4) και ο κίπερ Γκρίντλεϊ (26/0). Εξέτισε ο εξαιρετικός επιθετικός χαφ και σπεσιαλίστας στα στημένα, Αγκνιου (35/13). Εκτός παραμένει ο αριστερός χαφ Λάμοντ (12/0, δαν. Σεντ Μίρεν).
ΑΡΜΠΡΟΟΥΘ (Β’): Παρότι αδιάφορη, κέρδισε 3-1 στην Ιστ Φάιφ (που θεωρητικά είχε κάποιες ελπίδες να προλάβει τα πλέι οφ), γυρνώντας στις νίκες ύστερα από τρία ματς. Ο χαφ-μάνατζερ Σίριν συνέχισε το φρεσκάρισμα της εντεκάδας, που αυτή τη φορά λειτούργησε θετικά. Παρότι η αντίπαλος μπήκε πιο δυνατά, οι «κόκκινες λυχνίες» άνοιξαν το σκορ στο 8’ με τον Σάμουελ να παίρνει το ριμπάουντ από σουτ του προπονητή του, που κοντραρίστηκε. Η Φάιφ συνέχισε να φτιάχνει φάσεις, μέχρι να έρθει το 2-0 στο 29’ από τον Κάντις, που της έκοψε τα πόδια. Ο Σιμπάντα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 72’, πριν έρθει το γκολ της τιμής, που άξιζε η αντίπαλος, στο τέλος.

«Εσχάτως δεν παίζαμε καλά, είναι θετικό που πάμε στα παιχνίδια με την Νταμπάρτον με μία νίκη. Στα 20 χρόνια καριέρας μου, δεν έτυχε ποτέ να παίξω σε παιχνίδια πλέι οφ. Μίλησα με ανθρώπους που το έχουν κάνει και όλοι μου πέρασαν το μήνυμα πως τα διπλά παιχνίδια δεν κρίνονται στο πρώτο ματς. Και οι δύο ομάδες έδειξαν όλη τη χρονιά πως είναι επιθετικές. Θα χρειαστεί να θυσιάσουμε ένα μέρος της επιθετικής μας προσέγγισης για να παραμένουμε στη διεκδίκηση της πρόκρισης όταν θα παίζουμε το Σάββατο στην έδρα μας», ανέφερε ο Σίριν.

Δεν χρησιμοποιήθηκαν, φυσιολογικά επιστρέφουν, ο βασικός κίπερ Χιλ (35/0) και ο αρχισκόρερ Ντόρις (33/21). Με ενοχλήσεις, δεν ρισκαρίστηκαν ο καλός φορ Σουάνκι (33/11) και σε δεύτερο ο πολύπειρος στόπερ Αϊνς (12/2). Είναι διαθέσιμοι, όπως και ο μακροχρόνια τραυματίας, νεαρός φορ Ελφβερσον (5 αλλ./0).
 (Over): Ισορροπημένο ζευγάρι, λογικά μοιρασμένες οι αποδόσεις. Παρότι η λογική των πλέι οφ είναι διαφορετική, καμία από τις δύο δεν δείχνει ικανή να ποντάρει στην άμυνά της. Περιμένουμε γκολ, ίσως και πάνω από τέσσερα.
Ο Σίριν δηλώνει πως θα κατέβει προσεκτικά (η επιστροφή του Αϊνς, μπορεί να βοηθήσει σε αυτό), αλλά δεν είναι εύκολο να συγκρατηθεί μία φύσει επιθετική ομάδα. Θα είναι μεγάλη έκπληξη να μην έχουμε γκολ, γι’ αυτό και το over μετά βίας φτάνει το 1,60, για μεγαλύτερη απόδοση, το over 3,5 φτάνει και το 2,55.


ΕΡΝΤΡΙ ΓΙΟΥΝ. - ΕΪΡ
*** Φαβορί η Εϊρ, με το διπλό να σημειώνει πτώση (2,09 – 2,40), στο 2,62 – 3,31 ο άσος.

*** Προϊστορία: 44-17-16.

*** Συνθετικός χλοοτάπητας.
ΕΡΝΤΡΙ (Β’): Είχε πάνω από 100 ματς να μείνει στο 0-0 (!) και ο βαθμός στην Κάουντενμπιθ οδήγησε σε πανηγυρισμούς όλων των οπαδών, με την «Μπιθ» να σηκώνει την κούπα του πρωταθλητή και τα «διαμάντια» να καπαρώνουν την τέταρτη θέση μετά τα μαντάτα της ήττας της Στενχάουσμιουρ. Αναμενόμενα νευρικό το παιχνίδι, με την αντίπαλο να θέλει να γιορτάσει με νίκη την άνοδό της και την Ερντρι να χρειάζεται αποτέλεσμα για να διασφαλίσει πως θα έχει δικαίωμα να την ακολουθήσει. Αρκετές οι φάσεις στις δύο εστίες και δύο δοκάρια για την Ερντρι.

«Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και τα παιδιά μπαίνουν με αυτοπεποίθηση σε αυτά τα παιχνίδια. Στα πλέι οφ δεν έχουμε καλό ρεκόρ (τέσσερις αποκλεισμοί), αλλά θεωρώ θετικό πως αυτή τη φορά είμαστε εμείς το αουτσάιντερ», σχολίασε ο τεχνικός Μπόιλ.

Εξέτισαν ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Ντόνελι (33/21) και ο μπακ Μπέιν (34/2), τιμωρημένος σε ακόμα ένα ο ηγετικός εξτρέμ ΜακΛάρεν (23/8). Γύρισε στη θέση του πολύπειρου αριστερού μπακ/αρχηγού Λόβερινγκ (26/7), που αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στη μέση, ο μπακ/στόπερ ΜακΝιλ (6/0, δαν. Ρέιντζερς). Ο Λόβερινγκ αναμένεται πίσω αν περάσει το τεστ ετοιμότητας, τσεκάρισμα θα χρειαστεί και ο θηριώδης, έμπειρος στράικερ Χολμς (32/4, 11 αλλ.). Μακροχρόνια τραυματίες ο πασπαρτού χαφ Οουενς (20/2, 9 αλλ.) και ο εξτρέμ Τζόνστον (13/2).
ΕΪΡ (Α’): Εχοντας αποδεχτεί πως θα παίξει μπαράζ κατέβασε πιτσιρίκια και έχασε 3-2 στη Φόλκερκ. Οι λίγοι, προφανώς φανατικοί, φίλοι της που την ακολούθησαν δύσκολα θα ήξεραν τα ονόματα των μισών, αλλά τους χειροκρότησαν για την αξιόμαχη προσπάθεια. Η απειρία κόστισε μεν τρία γκολ, αλλά δεν το έβαλε κάτω και με δύο γκολ του μοναδικού εντεκαδάτου, του Μόφατ, έφτασε κοντά στο να πάρει κάτι από το ματς.

Αήττητη σε παιχνίδια πλέι οφ η Εϊρ και με τέσσερα διπλά σε ισάριθμα παιχνίδια. Το 2009 πήρε την άνοδο κερδίζοντας μάλιστα μέσα στην Ερντρι, ενώ και η περσινή άνοδος ήρθε μέσω αυτής της διαδικασίας.«Εχουμε παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια, καλό ρεκόρ και αρκετούς φίλους που θα μας ακολουθήσουν, κάνοντάς μας να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Ξέρουμε πως είναι να παίζεις στην Ερντρι και οι παίκτες θα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και επαγγελματίες μέχρι το τελευταίο σφύριγμα», υποστήριξε ο τεχνικός Ριντ.

Πήραν χρόνο, ύστερα από τραυματισμούς, ο ηγετικός στόπερ Κάμπελ (9/0), που θα χρειαστεί πάλι τσεκάρισμα, και ο νεαρός χαφ ΜακΚέρνον (19/0, δαν. Σεντ Μίρεν). Γυρνούν προφανώς στην ενδεκάδα όλοι οι διαθέσιμοι βασικοί που έμειναν εκτός και ο καλός αριστερός μπακ και κατά συνθήκη στόπερ Μαλόουν (31/4), που εξέτισε. Δεν προλαβαίνουν ο έμπειρος στόπερ Τζον Ρόμπερτσον (27/1) και ο αριστερός μπακ Ντοντ (16/2, δαν. Μπλάκπουλ), αμφίβολος ο ρολίστας στράικερ Γουόρντλοου (25/2, 15 αλλ.). Εκτός συνεχίζει ο πολύτιμος εξτρέμ ΜακΓκόουαν (33/4). Off ο φορ Χίγκινς (1/0, 3/0 δαν. Σεντ Τζόνστον).
(Χ): Εχει προβλήματα τραυματισμών η Εϊρ, έχει όμως την εμπειρία των πλέι οφ τα τελευταία χρόνια και τα εξαιρετικά αποτελέσματα στα νοκ-άουτ των κυπέλλων. Ισορροπεί το ματς με την Ερντρι φορμαρισμένη και την αβάντα του πλαστικού.
Κρατάμε την ισοπαλία, η Εϊρ είναι ικανή παρά τις απουσίες να ορίσει χαμηλό ρυθμό και να πάει την πρόκριση στην έδρα της.
ΕΛΓΚΙΝ - ΑΛΜΠΙΟΝ ΡΟΒΕΡΣ
*** Μαζεύτηκαν τα σετ αποδόσεων. Είτε ισορρόπησαν τελείως, είτε η Αλμπιον παραμένει φαβορί, χωρίς όμως να υπάρχουν τα 2,20 – 2,30 στο διπλό, που πλέον παίζει μεταξύ 2,30 και 2,80. Από 2,40 μέχρι 2,75 ο άσος.

*** Προϊστορία: 9-6-8.

*** Περίπου 1.000 φίλοι της Ελγκιν αναμένονται απόψε.
ΕΛΓΚΙΝ (Γ’): Ετοιμάζεται να παίξει στα πλέι οφ, πρώτη φορά στα 13 χρόνια της παρουσίας της στη Λίγκα. Το 3-1 στην Κουίνς ήταν τονωτικό αλλά άνευ σημασίας. Εμειναν εκτός οι μισοί βασικοί, μάλιστα ξεκίνησε τιμής ένεκεν ο 40άρης ασίσταντ Γουίλσον για να πατήσει μία τελευταία φορά το χορτάρι του «Χάμπντεν», αλλά αποχώρησε με τράβηγμα στο τέταρτο. Η Σίτι ήταν ήδη 1-0 μπροστά (4’ ΜακΦι) και οι χαλαροί ρυθμοί συνεχίστηκαν. Βρήκε ακόμα δύο γκολ (72’ Κρουκς, 81’ Νταφ), πριν μειώσει η αντίπαλος.

«Δεν μας πειράζει καθόλου να μπαίνουμε στο ματς ως αουτσάιντερ. Με τη βοήθεια και του κόσμου μας, θεωρώ πως μπορούμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας και να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Ξέρουμε πως η Αλμπιον δεν δίνει πολλά, πρέπει να έχουμε υπομονή και να μην ξεχνάμε πως υπάρχει και επαναληπτικός», σημείωσε ο τεχνικός Τζακ.

Ο Τζακ, που είχε στείλει κατάσκοπο στην Αλμπιον (έχει και ακόμα έναν, με τον φορ Κρουκς να προπονείται συχνά με την αντίπαλο!), ξεκούρασε μεταξύ άλλων τον αναντικατάστατο αμυντικό χαφ Νίκολσον (35/4), τον επιθετικό χαφ Κάμερον (27/4) και τους καλούς φορ Γκαν (34/18), Λέσλι (29/5). Ανέκαμψε ο ηγετικός μεσοαμυντικός Ο’ Ντόναχιου (23/2) ενώ στον πάγκο βρέθηκε ύστερα από τρία ματς (λόγω τραυματισμού, αναμένεται και σήμερα να είναι ανάμεσα στις αλλαγές) ο πολύτιμος αριστερός μπακ/χαφ Μουρ (31/1), αλλά δεν ρισκαρίστηκε. Μακροχρόνια τραυματίας ο στόπερ/αρχηγός Κάκζαν (11/0).
ΑΛΜΠΙΟΝ (Β’): Εχασε 1-2 από την ήδη υποβιβασμένη Στέρλινγκ, τη στιγμή που ήθελε νίκη της και ήττα της Φόρφαρ (που έτσι κι αλλιώς κέρδισε) ώστε να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής. Το ξεκίνημά της ήταν το ιδανικό (1-0 5’ Γκεμέλ), άντλησε αυτοπεποίθηση από το γκολ και συνέχισε να φτιάχνει φάσεις, που οι παίκτες της έστειλαν άουτ ενώ ο σκόρερ είχε και δοκάρι στην αρχή της επανάληψης. Η αδιάφορη αντίπαλος, που έδωσε ευκαιρίες σε μπόλικα αμούστακα, ισοφάρισε στο 61’ από αδράνεια της άμυνας και εκμεταλλεύτηκε τα κενά που αναπόφευκτα έμειναν πίσω για να προσπεράσει στο 75’.

«Πρέπει να σκεπτόμαστε θετικά. Σαφώς υπάρχει απογοήτευση που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, αλλά είναι μία θέση ψηλότερα από αυτή που όλοι μας περίμεναν. Εχουμε μία ακόμα ευκαιρία να σώσουμε την κατηγορία και αν τα καταφέρουμε θα είναι φανταστικό επίτευγμα για το κλαμπ», δήλωσε ο τεχνικός Μάρτιν.

Τιμωρημένοι σε ακόμα ένα ο βασικός αμυντικός χαφ Στίβενσον (34/0) και ο εξτρέμ Μπόιλ (23/2). Με επαγγελματικές υποχρεώσεις αναμένεται να απουσιάσει ο θηριώδης και υπερπολύτιμος στράικερ Γκεμέλ (29/9). Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα τραυματισμών.
 (1): Η μόνη εξήγηση να δίνεται φαβορί η Αλμπιον είναι πως έρχεται από την πιο πάνω κατηγορία, αλλά κατά τ’ άλλα δεν δικαιολογείται. Οχι μόνο έδινε μάχη επιβίωσης όταν η Ελγκιν στο χαλαρό κέρδιζε, αλλά και το υλικό της δεν υπερέχει της γηπεδούχου.
Επεσαν οι αποδόσεις του άσου, αλλά η αξία παραμένει. Ειδικά από τη στιγμή που η Αλμπιον ταξιδεύει χωρίς το «θηρίο» της.
ΣΤΡΑΝΡΑΕΡ - ΚΟΥΙΝΣ ΠΑΡΚ
*** Κομμένα στη μέση ή με ελαφρύ προβάδισμα για νίκη της Κουίνς τα σετ. Μεταξύ 2,40 και 2,75 το διπλό, αντίστοιχα στο 2,30 – 2,70 ο άσος.

*** Προϊστορία: 23-18-13.
ΣΤΡΑΝΡΑΕΡ (Γ’): Στην Μπέργουικ γνώρισε την πέμπτη διαδοχική ήττα της (1-0), όσες και οι βδομάδες που έχει εξασφαλίσει πως θα βρίσκεται στα πλέι οφ, ήταν επίσης το 11ο διαδοχικό που απέτυχε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της. Ο κίπερ Μίτσελ το προσπάθησε, πιάνοντας πέναλτι στο 37’, σε ένα πρώτο μέρος που οι συμπαίκτες του έκαναν φάσεις αλλά δεν αξιοποίησαν. Στην επανάληψη η αντίπαλος ήταν καλύτερη και έφτασε στο γκολ στο 70’, ύστερα από σόλο που δεν κατάφερε να σταματήσει η αδόκιμη (και έτσι κι αλλιώς προβληματική) άμυνα των «γαλάζιων».

«Δεν δίνουμε βάση στα τελευταία αποτελέσματα, αφού τα πλέι οφ ήταν και είναι αυτά που μας ενδιέφεραν. Το ζήτημα τώρα είναι να κρατήσουμε υψηλά το ηθικό, την ικανότητα δεδομένα την έχουμε. Ευελπιστώ να πάμε στον «τελικό» του «Χάμπντεν» το Σάββατο έχοντας ένα προβάδισμα να υπερασπιστούμε», ανέφερε ο τεχνικός Νοξ.

Γύρισαν στην ενδεκάδα ο πολυσύνθετος μπακ ΜακΓκρέγκορ (25/0) και ο βασικότατος φορ Μάλκολμ (35/15), που είχαν ξεκουραστεί σε προηγούμενα. Ηταν σειρά για ανάσες στον καλό επιθετικό χαφ Στέρλινγκ (26/12), με ενοχλήσεις απουσίασαν ο βασικός στόπερ ΜακΚίοουν (33/2) και ο δεξιός χαφ Μπόρις (8/0, 16/0 δαν. Νταμπάρτον). Από τους τρεις, ο μόνος που ενδέχεται να απουσιάσει και σήμερα είναι ο ΜακΚίοουν.
ΚΟΥΙΝΣ (Γ’): Ως μη γενόμενη η ήττα με 1-3 από την Ελγκιν. Ο τεχνικός Σπίαρς προφύλαξε τους παίκτες του εν όψει πλέι οφ. Η ομάδα σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να θυμίσει αυτή που τερμάτισε δεύτερη (0-1 4, 0-2 72’, 0-3 81’, 1-3 88’ με γκολάρα του Σμιθ), αλλά το ζητούμενο δεν ήταν αυτό.

Στα ημιτελικά των πλέι οφ η Κουίνς έφτασε και τις δύο περασμένες σεζόν, αλλά δεν προχώρησε παραπέρα.«Η πλειοψηφία των παικτών βρίσκεται εδώ δεύτερη σεζόν. Οι εμπειρίες και η συνοχή βοήθησαν πολύ φέτος. Η άνοδος θα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια των παικτών. Μπορεί να έχουμε κερδίσει όλα τα φετινά με τη Στρανράερ, αλλά όλα τα ματς ήταν κλειστά και δεν περιμένω κάτι διαφορετικό σήμερα. Τα τελευταία αποτελέσματα της αντιπάλου δεν μου λένε τίποτα, αφού φανερά προετοιμαζόταν για τα μεταξύ μας παιχνίδια», σχολίασε ο τεχνικός Σπίαρς.

Απουσίασε με επαγγελματικές υποχρεώσεις ο σημαντικός στόπερ Μπρόου (22/1), που επιστρέφει, όπως αναμένονται ο έτερος βασικός στόπερ Λιτλ (33/0), ο εξτρέμ/φορ Μάρεϊ (26/4) και ο μεσοεπιθετικός/αρχηγός Κουίν (21/7, 15 αλλ.), που αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα. Πιο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του καλού κεντρικού χαφ Αντερσον (29/0), που δεν προλαβαίνει. Την αναμέτρηση χάνει με υποχρεώσεις και ο παρτενέρ του στο κέντρο, καλός επιθετικός χαφ ΜακΜπράιντ (29/8).
 (No bet): 4 στα 4 φέτος η Κουίνς με τη Στρανράερ, αλλά 10 χρόνια χωρίς νίκη πρωτύτερα. Οι ήττες της Στρανράερ στα τελευταία ήταν σε παιχνίδια που έγιναν για να γίνουν και δεν θα έχει καμία σχέση η ομάδα στο ερχόμενο, όπως όμως που ισχύει και για τη φιλοξενούμενη.
Το ότι η Κουίνς κατεβαίνει χωρίς του δύο κεντρικούς χαφ της, που έβγαλαν όλη τη σεζόν, είναι ντεζαβαντάζ, αλλά όχι αρκετό για να μας κάνει να κοιτάξουμε προς τον άσο. Η Στρανράερ πιθανότατα κατεβαίνει πλήρης και ξεκούραστη, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να βρει ρυθμό και με την άμυνά της να μην πείθει, δεν αποκλείεται μέχρι να τα καταφέρει να κυνηγάει ήδη στο σκορ. Είναι όμως από τις ομάδες με τέτοια δύναμη πυρός που μπορεί να ανατρέψει αποτέλεσμα, όπως και οι «αραχνές». Ενα fun bet μπορεί να είναι οι ανατροπές σε ημίχρονο/τελικό.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.