Εκτιμήσεις Πέμπτης.

Κάνει 10/12 τα over η Χάκεν (1,70)

Καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 28 γκολ, 2η η Έλφσμποργκ με 20

Κάνει 10/12 τα over η Χάκεν (1,70) H Έλφσμποργκ θέλει να διατηρήσει την απόστασή της από τους διώκτες της και το απόλυτο στην έδρα της. Η Χάκεν πάντως είναι σε καλή κατάσταση και ικανή να την απειλήσει με την επίθεσή της. Στο 1,70 το over.
H πρωτοπόρος Έλφσμποργκ διαχείριστηκε άψογα τη δεύτερη φετινή της ήττα από την Μάλμε με 1-0 περνώντας τη Δευτέρα με 0-3 από την έδρα της Σούντσβαλ. Προηγήθηκε με τον Ισιζάκι στο πρώτο ημίχρονο χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Στην επανάληψη μπήκε νωθρά στο ματς, όμως σταδιακά ανέβασε ρυθμό και έφτασε σε δύο ακόμη γκολ.
Με είκοσι γκολ διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, ενώ κορυφαία επίδοση έχει αμυντικά καθώς έχει δεχθεί μόλις επτά γκολ. Μετρά 9/11 νίκες χωρίς να έχει ακόμη μοιραστεί τους βαθμούς με κάποια αντίπαλό της. Στο Μπορός έχει ως τώρα το απόλυτο σε πέντε αναμετρήσεις.
Η Χάκεν έχει εξίσου καλή πορεία και φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στο πρόσφατο ματς πάντως με την Τζουργκάρντεν δεν ξέφυγε από την μετριότητα και έμεινε στην ισοπαλία με 1-1.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της φιλοξενούμενης η έφεσή της στο σκοράρισμα καθώς έχει με διαφορά την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 28 γκολ. Μετά τη λευκή ισοπαλία της πρεμιέρας με την ΓΚΑΙΣ έχει βρει δίχτυα στα υπόλοιπα δέκα παιχνίδια που έχει δώσει. Στο Μπορός μπορεί να μην έχει κερδίσει από το 1998 και έπειτα (5-4-0), όμως σκόραρε σε έξι από αυτά τα παιχνίδια.
Ο Έρικσον είναι η μοναδική απουσία στο στρατόπεδο της φιλοξενούμενης.
Key Stat: 9/11 over φέτος η Χάκεν.
Συμπέρασμα: Η Έλφσμποργκ μπορεί να δείχνει ανίκητη ως τώρα στο γήπεδό της, όμως η Χάκεν είναι ικανή να την προβληματίσει με το επιθετικό της παιχνίδι. Στο 1,70 το over στην bet365 δείχνει καλύτερο από την επιλογή σημείου.


Μόνο over εκτός η Μάλμε (1,85)

4 ή περισσότερα γκολ σημειώθηκαν στις 5 φετινές της εξόδους

Μόνο over εκτός η Μάλμε (1,85) H Σούντσβαλ χρειάζεται βαθμούς για να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις και η Μάλμε για να παραμείνει στις κορυφαίες. Χαμηλό το διπλό στο 1,90 για τη φιλοξενούμενη που έχει 1/5 νίκες εκτός έδρας και καμία στις 6 πρόσφατες επισκέψεις σε αυτό το γήπεδο. Στο 1,85 το over.
H Σούντσβαλ υποκλίθηκε τη Δευτέρα στην ανωτερότητα της πρωτοπόρου Έλφσμποργκ χάνοντας εντός έδρας με 0-3. Είχε κατά διαστήματα καλή απόδοση και έχασε ευκαιρίες να σκοράρει, όμως η φιλοξενούμενη είχε άριστη τακτική και ανά πάσα στιγμή απειλούσε με ταχύτατες αντεπιθέσεις, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ.
Η γηπεδούχος δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει σταθερότητα ως τώρα και παραμένει σε επικίνδυνη θέση, τρεις μόλις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σημαντικό ρόλο στα εντός έδρας παιχνίδια της παίζει το πρώτο γκολ. Στα δύο φετινά στα οποία μπόρεσε να προηγηθεί πήρε και τη νίκη, ενώ στα υπόλοιπα τρία που βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και υπέστη τρεις ήττες χωρίς καν να σκοράρει.
Σημαντική η επιστροφή του Σκούλασον, θα λείψει όμως ο Λούντστρομ που αποβλήθηκε δώδεκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με την Έλφσμποργκ.
Η Μάλμε φαίνεται ως τώρα η μοναδική ομάδα που μπορεί να απειλήσει το τρένο της κατηγορίας Έλφσμποργκ. Μάλιστα βγήκε νικήτρια στην μεταξύ τους αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής επικρατώντας απολύτως δίκαια με 1-0.
Ανοδική είναι η πορεία της στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές στις οποίες παραμένει αήττητη. Απόρθητη διατηρείται η έδρα της ως τώρα (5-1-0), όμως δεν εμφανίζεται το ίδιο αποτελεσματική στα ταξίδια της έχοντας απολογισμό 1-2-2. Καλείται στο Σούντσβαλ να ξεπεράσει αρνητική παράδοση που την θέλει να μην κερδίσει στις έξι περασμένες επισκέψεις της (4-2-0).
Δύο απουσίες για τη Μάλμε στο ματς της Πέμπτης καθώς οι Αλμπορνόζ και Ρικαρντίνιο είναι τιμωρημένοι.
Key Stat: 5/5 οver3,5 στις φετινές εξόδους της Μάλμε.
Συμπέρασμα: H Σούντσβαλ είναι ασταθέστατη ως τώρα και ικανή για όλα. Η Μάλμε κάνει πορεία πρωταθλητισμού, όμως εκτός έδρας είναι αναποτελεσματική. Το 1,90 του διπλού για τη φιλοξενούμενη δεν αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες του αγώνα. Προτιμότερο δείχνει το over που έχει εμφανιστεί σε όλα τα ταξίδια της Μάλμε. Στο 1,85 δίνεται στην bet365.

Προκρίνεται με over η Ουνιβερσιδάδ

12 σερί νίκες μετράει στο γήπεδό της

ΒΕΤ: Προκρίνεται με over η Ουνιβερσιδάδ To 1-1 που απέσπασε στο πρώτο ματς στην Παραγουάη η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε την χρίζει ως απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Παρόλα αυτά η Λιμπερτάδ δεν θα παραδοθεί αμαχητί και μπορεί να σκοράρει στο Σαντιάγο. Στο 2,00 ο άσος συνδυασμένος με over.
H Ουνιβερσιδάδ αιφνιδιάστηκε στο πρώτο ματς στην Ασουνσιόν καθώς η Λιμπερτάδ εμφανίστηκε ορμητική και κατάφερε πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Οι Χιλιανοί σταδιακά ισορρόπησαν το παιχνίδι και μπόρεσαν να απειλήσουν τους Παραγουανούς φτάνοντας στην ισοφάριση. Το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο.
Στο ματς που ακολούθησε για το πρωτάθλημα κέρδισε με 4-0 την Ουατσιπάτο και εξασφάλισε την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε με κράμα βασικών και αναπληρωματικών και απειλήθηκε πολλάκις από την φιλοξενούμενη η οποία χωρίς υπερβολή έχασε πάνω από πέντε τετ α τετ για να σκοράρει. Μπροστά στο κοινό της είναι πανίσχυρη μετρώντας δώδεκα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Ερνάντεζ δεν είναι διαθέσιμος λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου αγώνα. Αναμένεται πάντως να επιστρέψει ο Φερνάντεζ.
Η Λιμπερτάδ γνωρίζει πως έχει λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα καθώς η Ουνιβερσιδάδ είναι πανίσχυρη στην έδρα της. Παρόλα αυτά θα κάνει τα πάντα για την έκπληξη.
Δεν είχε εγχώριες υποχρεώσεις καθώς το πρωτάθλημα έχει διακοπεί λόγω της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας. Εκτός έδρας έχει σκοράρει στα έξι τελευταία ταξίδια της και σε 3/4 πιο πρόσφατα στο θεσμό του Λιμπερταδόρες. Πλήρης ταξίδεψε στη Χιλή.
Key Stat: Με over συνδυάστηκαν όλες οι φετινές εντός έδρας νίκες της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε στο Λιμπερταδόρες.
Συμπέρασμα: H γηπεδούχος είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Δε θα αρκεστεί πάντως στην λευκή ισοπαλία για να πάρει την πρόκριση καθώς η Λιμπερτάδ είναι επικίνδυνη ομάδα στις αντεπιθέσεις.

Σάντος – Βελέζ: Για την ανατροπή η «πέισε»

ΣΑΝΤΟΣ – ΒΕΛΕΖ over.

*** Στα ίδια επίπεδα με το άνοιγμα των τιμών και σήμερα ο άσος της Σάντος, ο οποίος παίζει από 1,53 μέχρι 1,70. Το διπλό της Βελέζ αγγίζει το 6,70.
*** Στην 21.256 θέσεων «Βίλα Μπελμίρο» του Σάο Πάουλο. Sold out.
*** Επαναληπτικός προημιτελικός. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας ακολουθούν κατευθείαν πέναλτι. Αν περάσει η Σάντος, θα παίξει στα ημιτελικά με την Κορίνθιανς. Αν περάσει η Βελέζ, θα παίξει με την Μπόκα.
*** Προϊστορία: Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ.
*** Διαιτητής: Ρομπέρτο Σιλβέρα (Ουρουγουάη). Εκτο παιχνίδι για τον 41χρονο, είχαν προηγηθεί τα: Βάσκο – Λανούς 2-1, Αρσεναλ – Φλουμινένσε 1-2, Ολίμπια – Εμελέκ 2-3, Λανούς – Φλαμένγκο 1-1 και Χουάν Αουρίτς – Σάντος 1-3.
Α' ΜΑΤΣ (Βελέζ – Σάντος 1-0): Με φόρα από την κατάκτηση του Παουλιστάο και φορμαρισμένο τον Νεϊμάρ ταξίδεψε η «πέισε» στο Λινιέρς και πίστεψε ότι μπορούσε να φύγει από εκεί με τη νίκη. Οχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά έχασε κιόλας, από μία άψογη τακτικά Βελέζ η οποία είχε τις ευκαιρίες για να πάρει ακόμη καλύτερο σκορ. Το γκολ του Ομπολο στο 36’ έκανε τη διαφορά ενώ προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι οι Βραζιλιάνοι δεν έβγαλαν, πέραν των στημένων, καθαρή φάση σε όλο το παιχνίδι.

ΣΑΝΤΟΣ (Βραζιλία): Το έκανε πέρσι, δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κάνει και φέτος. Ηδη από τους προηγούμενους γύρους του Λιμπερταδόρες, ο κόουτς Ραμάλιο ξεκούραζε τους βασικούς του στις εγχώριες διοργανώσεις, κάτι που επανέλαβε στην 1η αγωνιστική του Μπραζιλεϊράο κόντρα στην Μπαΐα ενώ αν είχε τις όποιες ενοχές, αυτές θα εξαφανίστηκαν σίγουρα όταν αντίκρισε το βαρύ, από τη συνεχή βροχόπτωση, τερέν του «Πιτουασού».
Το αποτέλεσμα; 0-0. Μπήκε δυνατά για να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά και έβγαλε αναίμακτα ένα ισορροπημένο ημίχρονο. Πιέστηκε στην επανάληψη, ο κίπερ Αράνια κράτησε το μηδέν όταν χρειάστηκε και προς το φινάλε θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αν ο φορ Μπόρζες ευστοχούσε σε δύο τετ-α-τετ.
Ο Μουρισί Ραμάλιο κατά την επιστροφή της αποστολής από την Αργεντινή έδωσε αυστηρές οδηγίες ξεκούρασης στους παίκτες και τόνισε για τον επαναληπτικό: «Πολλοί παίκτες είναι στα όρια από τόσο νωρίς στη σεζόν και τους ζήτησα να μείνουν σπίτι, ώστε να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Στο πρώτο παιχνίδι δεν παίξαμε καλά. Για την ακρίβεια ήταν από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις, κάτι που πρέπει να αλλάξει στην έδρα μας για να πάρουμε την πρόκριση», είπε ο πολυνίκης τεχνικός.
Απουσιάζει καιρό και συνεχίζει εκτός ο δεξιός μπακ Φουσίλε. Δεν αναφέρθηκαν άλλα προβλήματα και η Σάντος πρακτικά πάει στο ματς με «φόρσα μάξιμα».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Ραφαέλ – Ενρίκε, Εντού Ντρασένα, Ντουρβάλ, Χουάν – Αντριάνο, Αρόουκα, Ελάνο – Γκάνσο – Νεϊμάρ, Αλαν Καρντέκ.
ΒΕΛΕΖ (Αργεντινή): Το 1-0 επί της Σάντος ήταν η φωτεινή εξαίρεση μιας μετριότητας στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα. Εκανε μάλιστα τέτοιο (καλό) παιχνίδι η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα, που στο τέλος η γεύση που της έμεινε ήταν γλυκόπικρη.

«Ηταν σημαντικό που νικήσαμε και που κρατήσαμε το μηδέν, αλλά κόντρα σε μια ομάδα όπως η Σάντος, τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο», δήλωνε την προηγούμενη εβδομάδα ο τεχνικός της Βελέζ κι εν όψει της ρεβάνς σημείωνε πως «θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, στην έδρα τους θα είναι πιο επιθετικοί. Αλλά είμαστε σε θέση να κάνουμε καλό ματς».

Την παράσταση στο πρώτο ματς έκλεψε ο πιτσιρικάς δεξιός μπακ Περούτσι, που έπαιξε κατ’ ανάγκη λόγω της απουσίας του γριπωμένου στόπερ Ορτίς (με τον έμπειρο δεξιό μπακ Κουμπέρο να μεταφέρεται στο κέντρο της άμυνας) και «έσβησε» τον Νεϊμάρ.

Την Κυριακή ο Γκαρέκα έβαλε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου αναπληρωματικούς και η Βελέζ απογοήτευσε, χάνοντας 0-1 από την Μπελγράνο, ένα αποτέλεσμα που την απομάκρυνε μια και καλή από τη μάχη του τίτλου. «Οποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε, ένα ισορροπημένο ματς, χωρίς πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, όσο ήταν 0-0. Μετά βρήκαν χώρους και μπορούσαν να το τελειώσουν», η ακριβής αποτίμηση του Γκαρέκα, που πάντως είπε καλά λόγια για τους πιτσιρικάδες που χρησιμοποιήθηκαν.

Το νέο πρόβλημα εν όψει Σάντος είναι ο βασικός μέσος Σέρο, που διαγνώστηκε με θλάση. Πλαισιώνει στους απόντες τον φορ Πράτο, τον επιτελικό Ινσούα και τον στόπερ Τόμπιο, βασικοί οι δύο πρώτοι. Τουλάχιστον γυρίζει ο στόπερ Ορτίς, ο μόνος βασικός που έπαιξε την Κυριακή για να αποκτήσει ρυθμό.

Και όπως σημειώναμε στην εφημερίδα, ο Περούτσι θα παίξει πάλι από την αρχή πάνω στον Νεϊμάρ και ο Κουμπέρο θα μεταφερθεί σε ρόλο αμυντικού χαφ. «Τη γνωρίζω τη θέση, αν κι έχω καιρό να παίξω εκεί», λέει ο αρχηγός της Βελέζ.

«Θα βγούμε να παίξουμε όπως κάνουμε σε όλα τα γήπεδα, θα κάνουμε να φανεί το όνομα της Βελέζ», δηλώνει ο ηγετικός μέσος Σαπάτα και σχετικά με τον Νεϊμάρ σημειώνει ότι «είναι λογικό να περιμένουν πολλά από αυτόν, είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, το κάτι διαφορετικό και από τέτοιους παίκτες υπάρχουν απαιτήσεις. Αλλά είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ήδη τον αντιμετωπίσαμε μία φορά και τα πήγαμε καλά».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπαροβέρο – Περούτσι, Ντομίνγκες, Ορτίς, Πάπα – Α. Φερνάντες, Κουμπέρο, Σαπάτα, Καμπράλ – Μαρτίνες, Ομπολο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.