Με το ζόρι κάποια σημεία.

  2-3 goal στον γερμανικό τελικό

Στο Βερολίνο ο τελικός

Under 3 στον γερμανικό τελικό (1,525) Οι δύο ομάδες με τις καλύτερες επιθέσεις αλλά και τις καλύτερες άμυνες βρίσκονται αντιμέτωπες στον τελικό, με τη Ντόρτμουντ να κυνηγάει το νταμπλ και την Μπάγερν την εκδίκηση. Κλειστό αναμένεται και το τρίτο μεταξύ τους φετινό παιχνίδι,
Σκοράροντας τέσσερα γκολ μέσα σε 39 λεπτά η Ντόρτμουντ έκλεισε άκρως εντυπωσιακά τη φετινή χρονιά, καθώς όχι μόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά με τους 81 βαθμούς που πήρε έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που ξεπέρασε τους 80! Η νίκη αυτή ήταν και η έκτη συνεχόμενη (με γκολ 17-4), διευρύνοντας παράλληλα το απόλυτο ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα για συνεχόμενα αήττητα ματς στις 28 αγωνιστικές (23-5-0 από τις 18 Σεπτεμβρίου και μετά).
Οι Βεστφαλοί έφτασαν και τα 80 γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που ήταν η καλύτερη στην κατηγορία, ενώ τα 25 γκολ που δέχτηκε ήταν η δεύτερη καλύτερη άμυνα. Στα δύο φετινά της παιχνίδια κόντρα στην Μπάγερν κέρδισε ισάριθμες φορές με 0-1 και 1-0, ενώ στο κύπελλο φέτος δεν δέχτηκε γκολ (3-2-0), παίρνοντας μία πρόκριση στα πέναλτι και μία στην παράταση. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν.
Στην… πρόβα τελικών που έδωσε στην Κολωνία, όπου αν και δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον παρατάχθηκε με βασικούς, η Μπάγερν κέρδισε με 1-4, αν και δεν κατάφερε να βγάλει πρώτο σκόρερ τον Γκόμεζ, που ήταν και ο μοναδικός της στόχος για το παιχνίδι αυτό. Έχει μπροστά της δύο τελικούς, καθώς μετά τη Ντόρτμουντ (το παιχνίδι γίνεται στο Βερολίνο) θα υποδεχτεί την Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 19 Μαΐου.
Δεύτερη καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα για τους Βαυαρούς στο πρωτάθλημα με γκολ 77-22, με τον Χάινκες να μην έχει προβλήματα απουσιών, αφού πλην του μακροχρόνια τραυματία Φαν Μπούιτεν, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεσή του.
Η Μπάγερν έχει συμμετάσχει σε 17 τελικούς και πήρε το τρόπαιο 15 φορές. Ηττήθηκε μόνο μία φορά στην κανονική διάρκεια και την άλλη στα πέναλτι. Συνολικά στους 68 τελικούς του κυπέλλου Γερμανίας μόνο ένας έληξε 0-0.
Πιθανές ενδεκάδες
Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – Gundogan, Kehl – Blaszczykowski, Kagawa, Grosskreutz – Lewandowski
Μπάγερν (4-2-3-1):  Neuer – Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba – Schweinsteiger, Kroos – Robben, T. Muller, Ribery – Gomez
Key Stat: Under 1,5 ήταν και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα (δύο νίκες της Ντόρτμουντ με 1-0).
Συμπέρασμα: Η Ντόρτμουντ κυνηγάει το νταμπλ σε μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά, ενώ η Μπάγερν ψάχνει εκδίκηση για τα δύο χαμένα φετινά παιχνίδια από τους Βεστφαλούς, ενώ θα προσπαθήσει να πάει και με καλή ψυχολογία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναμένεται κλειστό παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες, με τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα να λήγουν under 1,5.


Mε τον ασσο της Σοσιεδάδ

6-2-1 στα πρόσφατα ματς στην Ανοέτα

Mε το level ball της Σοσιεδάδ (2,10) Aδιάφορες είναι Σοσιεδάδ και Βαλένθια στο φινάλε της περιόδου με τη γηπεδούχο ωστόσο να θέλει να αποχαιρετήσει με νίκη τον Αρανμπούρου που αποσύρεται από την ενεργό δράση.
Η Σοσιεδάδ πέτυχε τον βασικό της στόχο που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία για μια ακόμη χρονιά. Στο πιο πρόσφατο ματς πάντως ηττήθηκε στην Παμπλόνα από την Οσασούνα με 1-0.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους Βάσκους στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές στις οποίες μετρούν έξι ισοπαλίες. Σε φρούριο έχουν μετατρέψει την Ανοέτα, με τη Λεβάντε να είναι η μοναδική ομάδα που πέρασε νικηφόρα από εκεί το τελευταίο διάστημα (6-2-1).
Τραυματίας στην αυλαία ο Ίνιγκο Μαρτίνεζ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπεργκάρα. Τελευταίο παιχνίδι για τον Αρανμπούρου, ο οποίος μετά από 16 χρόνια και πάνω από 500 συμμετοχές στην ομάδα πήρε την απόφαση να αποσυρθεί.
Με γκολ του Ζόνας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Βαλένθια πήρε τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ με 1-0 και εξασφάλισε την παρουσία της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που ήταν ο βασικός της στόχος την φετινή περίοδο.
Μακριά από το Μεστάγια αγνοεί τη νίκη στα έξι τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις χάνοντας πέντε από αυτά. Στις τρεις πρόσφατες εξόδους στην Πριμέρα μάλιστα απέτυχε να σκοράρει. Κόντρα στην Σοσιεδάδ πάντως έχει εξαιρετική παράδοση με μόνο μία ήττα στις δεκατέσσερις προηγούμενες συναντήσεις (1-6-7) και καμία στις έξι επισκέψεις των περασμένων ετών στην Ανοέτα (0-3-3).
Μπανέγα, Ματιέ, Κανάλες δεν είναι διαθέσιμοι λόγω τραυματισμών, όπως και ο τιμωρημένος Ραμί. Ο Έμερι λογικά θα κάνει αρκετές αλλαγές με τους Μαντούρο και Αλκαθέρ υποψήφιους για μια θέση στην ενδεκάδα.
Πιθανές ενδεκάδες
Σοσιεδάδ (4-2-3-1): Bravo-Bella, Demidov, Ansotegi, Estrada-Aranburu, Illaramendi-Vela, Prieto, Griezmann-Agirretxe
Βαλένθια (4-2-3-1): Guaita-Barragan, Ruiz, Costa, Alba-Topal, Maduro-Feghouli, Hernandez-Alcacer
Key Stat: Η Σοσιεδάδ έχει σκοράρει σε 9/10 προηγούμενες αγωνιστικές.
Συμπέρασμα: Xωρίς ιδιαίτερο κίνητρο θα εμφανιστούν στο φινάλε οι δύο ομάδες. Η Σοσιεδάδ δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, ενώ παράλληλα θέλει να αποχαιρετήσει με νίκη τον Αρανμπούρου.


2,60 για 2 γκολ του Μέσι και over 3.5 goals.

9 πέτυχε στις 3 πρόσφατες αγωνιστικές

2,60 για 2 γκολ του Μέσι Mπέτις και Μπαρτσελόνα αναμένεται να προσφέρουν θέαμα και γκολ στο φινάλε της σεζόν σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς. Πιθανό δείχνει το GG (1,50), αξία στο να σκοράρει δύο φορές ο Μέσι σε απόδοση 2,60.
H Mπέτις παρατάχθηκε αδιάφορη βαθμολογικά και με αρκετές απουσίες στο ματς με τη Χιχόν και δίκαια υποτάχθηκε με 2-1 από τους Αστουριάνους. Ολοκληρώνει τη χρονιά κόντρα στην Μπαρτσελόνα έχοντας πετύχει τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.
Οι Ανδαλουσιάνοι παραμένουν αήττητοι στα πέντε πρόσφατα ματς στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν αν και κέρδισαν μόνο δύο από αυτά. Σκοράρουν με τρομερή συνέπεια μπροστά στο κοινό τους βρίσκοντας δίχτυα κόντρα στις δεκατέσσερις ομάδες που πρόσφατα υποδέχθηκαν με το GG να κάνει την εμφάνισή του σε 9/10 προηγούμενα ματς στη Σεβίλλη.
Καλή παράδοση συντηρεί η γηπεδούχος στις υποδοχές της Μπαρτσελόνα καθώς δεν έχει ηττηθεί στις πέντε πρόσφατες σε πρωτάθλημα και κύπελλο (2-3-0). Σκορ εκατέρωθεν υπήρξε σε 8/9 παιχνίδια τους σε αυτή την έδρα από το 2004 και έπειτα.
Μάριο, Ουστάριτζ σταθερά απέχουν από τους αγώνες, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Νέλσον, Ιρινέι και Ματίγια. Επιστρέφουν από τιμωρία οι Μπενιάτ, Κάνιας, Ντοράδο.
Το καταλανικό κοινό αποχαιρέτησε τον Γκουαρντιόλα με τον καλύτερο τρόπο καθώς η Μπαρτσελόνα συνδύασε το αντίο του προπονητή της με θρίαμβο επί της Εσπανιόλ με 4-0 με 4 τέρματα του Μέσι. Ο Αργεντίνος έχει σπάσει τα κοντέρ φέτος καθώς έφτασε στα 50 γκολ στο πρωτάθλημα.
Οι μπλαουγκράνα μετά την απώλεια του τίτλου και τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίζονται απελευθερωμένοι και έχουν διαλύσει τις τρεις επόμενες αντιπάλους τους σκοράροντας τουλάχιστον τέσσερα τέρματα κόντρα σε κάθε μία από αυτές (15 συνολικά). Μακριά από το Καμπ Νου έχουν επτά διαδοχικές νίκες σκοράροντας τρία γκολ κατά μέσο όρο και δεχόμενοι μόλις τρία σε αυτό το διάστημα
Βίγια, Αμπιντάλ, Φοντάς παραμένουν εκτός, όπως και ο Πουγιόλ που πιθανότατα θα χάσει το Euro. Πικέ, Κουένκα τέθηκαν στη διάθεση του Γκουαρντιόλα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σάντσεζ.
Πιθανές ενδεκάδες
Μπέτις (4-4-2): Fabricio-Dorado, Paulao,Nacho, Chica-Canas, Benat, Montero, Pereira- Castro, Cruz
Μπαρτσελόνα (4-3-3): Pinto-Alves, Mascherano, Pique, Adriano-Thiago, Busquets, Iniesta-Fabregas, Messi, Pedro
Key Stat: 9 γκολ έχει πετύχει ο Μέσι στις 3 πρόσφατες αγωνιστικές.
Συμπέρασμα: Παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν προσφέρεται για πολλά γκολ με το αμφίπλευρο σκοράρισμα να δίνεται μόλις στο 1,50. Κάπως καλύτερη τιμή το 1,825 για το over3,5. Αξίζει να ποντάρει κανείς στο ενδεχόμενο να σκοράρει δύο φορές ο Μέσι στο 2,60 της bet365.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.