Δύσκολες επιλογές για σήμερα.


Συνεχίζει με νίκες η Σεντ Πάτρικς (1,70)

Μόνο σε ένα από τα τέσσερα εκτός έδρας της παιχνίδια σκόραρε η Κορκ

Συνεχίζει με νίκες η Σεντ Πάτρικς (1,70)
Η Σεντ Πάτρικς παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα και με την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, κρατώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία της στα 6/10 ματς. Η Κορκ πήρε δύο σημαντικές νίκες, αλλά έχει σκοράρει μόνο σε ένα από τα τέσσερα εκτός έδρας της παιχνίδια. Στο 1,70 ο άσος στην Bet365.
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η Σεντ Πάτρικς πέρασε και από την έδρα της Ντέρι με 0-2 και συμπλήρωσε 10 αγωνιστικές αήττητη στο πρωτάθλημα με πέντε νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Βρίσκεται στο -4 από την κορυφή της βαθμολογίας με γκολ 15-4, που είναι και η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, κρατώντας ανέπαφη την εστία της στα 6/10 παιχνίδια που έχει δώσει.
Από τα δέκα ματς τα εννιά ήταν under, ενώ εντός έδρας έχει απολογισμό 3-1-0 με 3/4 under. O Λίαμ Μπέκλι δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο μέσο Μπόλγκερ (1 γκολ) και στον τραυματία επίσης μέσο Τσάμπερς, ενώ ο χαφ Ρόζιτερ είναι αμφίβολος.
Σε ένα ματς με ανατροπές η Κορκ κατάφερε να επικρατήσει της Ντάνταλκ με 3-2 σημειώνοντας την τρίτη της νίκη στις δέκα μέχρι τώρα αγωνιστικές (3-2-5). Αυτή ήταν και η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της που την επέτρεψε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Εκτός έδρας, ωστόσο, έχει πάρει αποτέλεσμα μόνο σε ένα από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει (1-0-3, 3/4 under) και στις τρεις ήττες της δεν σκόραρε καν. Εκτός από τους μακροχρόνια απόντες θα λείψουν επίσης ο αμυντικός Μάρεϊ και ο επιθετικός Μέρφι.
Key Stat: Η Σεντ Πάτρικς έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα 6/10 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.
Συμπέρασμα: Να συνεχίσει με νίκες και παράλληλα να παραμείνει αήττητη στο πρωτάθλημα θέλει η Σεντ Πάτρικς που κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 6/10 παιχνίδια της κι έχει 3-1-0 εντός έδρας. Μόνο σε ένα από τα τέσσερα εκτός έδρας της παιχνίδια σκόραρε η Κορκ (1-0-3). Αναμένεται πτώση στο 1,70 του άσου στην Bet365, με τον William Hill να προσφέρει το σημείο στο 1,57.

1,70 το 11ο σερί GG της Καρταγένα

Μόνο νίκες ψάχνει μέχρι το φινάλε για να αποφύγει τον υποβιβασμό

1,70 το 11ο σερί GG της Καρταγένα
Χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο αγωνίζεται πλέον η Λας Πάλμας κάτι που της επιτρέπει να παίζει απελευθερωμένα. Μόνο νίκες ψάχνει ως το φινάλε η Καρταγένα για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στο 1,70 προσφέρεται το GG στη μεταξύ τους συνάντηση.
Έξι ματς απομένουν για την Λας Πάλμας μέχρι το φινάλε της περιόδου και όλα δείχνουν πως έχει μείνει εκτός στόχων καθώς απέχει εννιά βαθμούς από την εξάδα που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Αυτό πάντως δεν την εμπόδισε να διαλύσει με 1-4 εκτός έδρας την Βιγιαρεάλ στην αγωνιστική που προηγήθηκε.
Επέστρεψε έτσι στις νίκες μετά από έξι παιχνίδια στα οποία είχε απολογισμό 0-3-3. Στα Κανάρια έχει μαζέψει 33 από τους 49 φετινούς της βαθμούς χάνοντας μόνο τρεις φορές από την αρχή της περιόδου. Παρόλα αυτά δεν έχει επικρατήσει στις τέσσερις πρόσφατες υποδοχές ομάδων, ενώ στις δέκα προηγούμενες μπόρεσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της μόλις δύο φορές.
Ο προπονητής της γηπεδούχου Μανουέλ Ροντρίγκεζ δεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των τραυματιών Κιρόγα και Άλβαρεζ.
Η Καρταχένα έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση καθώς έχει να δώσει πέντε αγώνες μέχρι το φινάλε επιδιώκοντας να καλύψει διαφορά οκτώ βαθμών από την Γουδαλαχάρα που για την ώρα βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Μεσοβδόμαδα αγωνίστηκε με τη Θέλτα για 30 λεπτά στο εξ αναβολής παιχνίδι με το 1-1 που είχε διαμορφωθεί ως το 60ο λεπτό να μην αλλάζει. Διατηρήθηκε έτσι αήττητη για δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι, ωστόσο έχει καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς μόνο σε μία από τις δώδεκα αγωνιστικές που προηγήθηκαν (1-5-6). Εκτός έδρας έχει τη χειρότερη επίδοση της κατηγορίας μαζεύοντας οκτώ βαθμούς (1-5-11).
Τραυματίες για τη φιλοξενούμενη οι αμυντικοί Τόρες, Ουρμπιστόνδο και ο μέσος Ριάου, ενώ τιμωρημένος είναι ο Λαφουέντε. Επιστρέφουν από τιμωρία ο αμυντικός Παζ και ο μέσος Ντελγάδο.
Key Stat: 10 συνεχόμενα GG μετρά η Καρταγένα.
Συμπέρασμα: Χωρίς το παραμικρό άγχος θα αγωνιστεί η Λας Πάλμας που απόψε θέλει να επιστρέψει στις νίκες μπροστά στο κοινό της. Η Καρταχένα αν χάσει στα Κανάρια πιθανότατα θα αποχαιρετήσει την κατηγορία και θα κυνηγήσει μόνο τους τρεις βαθμούς. Επιλογή το GG στο 1,70 του William Hill.

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. (Over) 

*** Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στο σετ, με τον άσο της Στίβενεϊτζ να οριοθετείται στο 2,50 και το διπλό να παίζει σε μία γκάμα από 2,75 ως και 3,00 μάξιμουμ.

*** Τηλεοπτική μετάδοση, όπως άλλωστε κι όλα τα ζευγάρια των πλέι οφ.

*** Με 1.400 οπαδούς η Σέφιλντ Γιουν.

*** Για την κανονική περίοδο: Στίβενεϊτζ - Σέφιλντ Γιουν. 2-1 (5/11) και Σέφιλντ Γιουν. - Στίβενεϊτζ 2-2 (28/4).

*** Πέντε φορές έχει βρεθεί σε πλέι οφ η Σέφιλντ Γιουν. και μετρά ισάριθμες αποτυχίες, με πιο πρόσφατη αυτή του χαμένου τελικού στο «Γουέμπλεϊ» από την Μπέρνλι το 2009, με έπαθλο την Πρέμιερ. Για τη Στίβενεϊτζ αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική παρουσία σε πλέι οφ, μετά την περσινή επιτυχημένη που έφερε την άνοδο από τη Λιγκ 2. Μάλιστα στα τρία παιχνίδια που έδωσε πέρσι (στους δύο ημιτελικούς με την Ακρινγκτον και στον τελικό με την Τορκί) κατόρθωσε να μην δεχθεί και γκολ.
ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ: Δεν αυτοκτόνησε και με το άνετο 3-0 επί της Μπέρι κράτησε καλά την 6η θέση που της έδωσε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, ύστερα από ένα δυνατό φινάλε στη σεζόν. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το παιχνίδι για τη Στίβενεϊτζ, μπήκε προσεκτικά και χωρίς τρελά ρίσκα, έτσι από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ (24') και πέταξε το άγχος από πάνω της, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Σεβασμός από τη μία αλλά ταυτόχρονα και η αίσθηση πως η ομάδα του αρχής γενομένης από απόψε, δεν έχει να φοβηθεί κάτι στον δρόμο που έχει τελικό προορισμό το «Γουέμπλεϊ», από τον Γκάρι Σμιθ.

«Ευκαιρίες για άνοδο στην Τσάμπιονσιπ σε κλαμπ σαν το δικό μας δεν παρουσιάζονται κάθε χρόνο, άρα πρέπει να επωφεληθούμε απόλυτα από το ότι είμαστε μέσα στο κόλπο αυτή τη στιγμή. Περιμένω δύο ημιτελικούς οριακούς, πραγματικές μάχες μέσα στην τσίτα και με πολύ νεύρο, όμως το μόνο που μπορώ να πω κατηγορηματικά είναι πως δεν θα τους φοβηθούμε και θα πάμε να τους φτάσουμε στα όριά τους, πολύ απλά γιατί ξέρουμε πως μπορούμε. Δεν είμαι αφελής, ξέρω ποια είναι η αντίπαλός μας και κάποια άλλη σεζόν με αυτή τη βαθμολογική συγκομιδή μάλλον θα είχε ανέβει αυτόματα. Θα τους σεβαστούμε απόλυτα, αλλά πιστεύω πως και στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος φάνηκε ότι έχουμε το ειδικό βάρος ώστε να πάρουμε κάτι θετικό».

Στα αγωνιστικά δεν έχει αλλάξει κάτι, έτσι όπως όλα δείχνουν μένουν εκ νέου εκτός πλάνων ο δεξιός φουλ μπακ Χένρι (32/0) κι ο αριστερός μπακ/φορ Τσαρλς (28/4).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντέι - Λασέλ, Αστον, Ρόμπερτς, Λερντ - Γουίλσον, Μπόστγουικ, Μπάιρομ, Φρίμαν - Αγιεμάνγκ, Ριντ.
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.: Ενα μικρό θαύμα περίμενε για να πιάσει τη 2η θέση της αυτόματης ανόδου, τελικά όμως η συμπολίτισσά της Γουένσντεϊ δεν στραβοπάτησε με τη Γουίκομ, έτσι το 2-2 στο Εξετερ άφησε και τυπικά τη Σέφιλντ Γιουν. στα πλέι οφ. Πίσω στο σκορ από το 24' και με παίκτη λιγότερο από το 37', βρήκε τη δύναμη και ανέτρεψε το σκηνικό στο 47' παίζοντας με ψυχή, για να ισοφαριστεί στα βαθιά χασομέρια.

Αλλιώς της πήγαιναν τα πράγματα τρεις αγωνιστικές πριν το φίνις και αλλιώς της βγήκε το φινάλε και πλέον έχει να διαχειριστεί εκτός από τη δεδομένη πίεση και το βάρος του φαβορί που κουβαλά σε αυτή τη σειρά των πλέι οφ.

«Τώρα όλα έχουν να κάνουν με το ποια ομάδα θα κρατήσει και θα ελέγξει τα νεύρα της και με το ποια θα βάλει πάνω από το θέαμα την ουσία και το αποτέλεσμα. Θέλαμε πολύ την αυτόματη άνοδο, όμως κάναμε κομβικά στραβοπατήματα και αυτό είναι κάτι που θα το πληρώσεις. Οπως και να έχει πάντως δεν είμαστε καθόλου αρνητικοί με την προοπτική των πλέι οφ, δεν παίρνουμε τίποτε σαν δεδομένο αλλά ξέρουμε πως έχουμε και με το παραπάνω την ποιότητα για να πετύχουμε, άλλωστε πιστεύω ότι κάναμε συνολικά μια εξαιρετική σεζόν. Δεν είμαστε βλάκες και δεν υπάρχει ζήτημα υποτίμησης του αντιπάλου μας σε αυτή τη φάση που έχουμε φτάσει, από την άλλη όμως είμαστε αρκετά ρεαλιστές ώστε να ξέρουμε πως στη μέρα μας μπορούμε τα πάντα», υποστηρίζει ένας συγκρατημένα αισιόδοξος Γουίλσον.

Στα αγωνιστικά, υπάρχει μία νέα απώλεια στο επιθετικό κομμάτι, αφού είναι κοκκινισμένος ο έμπειρος αλλά αναπληρωματικός φορ -και εντελώς απογοητευτικός φέτος-  Μπίτι (18/0, 16 αλλ.). Πάντα στη φυλακή και εκτός πλάνων ο αρχισκόρερ φορ Εβανς (36/29) και η γραμμή κρούσης είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος του Γουίλσον.

Ο Κρέσγουελ (42/9, 10 αλλ.) που έχει αποδειχτεί αξιόπιστος, παίζει κουβαλώντας έναν τραυματισμό που τον αναγκάζει να μην είναι στο 100% της ετοιμότητάς του, ο αρκετά βαρύς Πόρτερ (34/5, 16 αλλ.) είναι σε ένα παρατεταμένο φεγγάρι ντεφορμαρίσματος έχοντας να σκοράρει από τις 7/1, ενώ ο νεαρός δανεικός Ο' Χάλοραν (7/0, 6 αλλ.) δεν έχει σπάσει ακόμη το ρόδι, φανερώνοντας αδυναμίες στα τελειώματα.

Ο Γουίλσον πάντως έχει ακόμη δύο επιλογές για τη μεσαία γραμμή στη διάθεσή του, αφού έληξαν οι δανεισμοί τους και επέστρεψαν οι χαφ Μοντγκόμερι (20/1, είχε δοθεί στη Μίλγουολ) και ΜακΑλιστερ (4/0, είχε δοθεί στη Σριούσμπερι).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σίμονσεν - Λόουτον, Κόλινς, Μαγκουάιρ, Τέιλορ - Γουίλιαμσον, Ντόιλ, ΜακΝτόναλντ, Κουίν (Φλιν) - Κρέσγουελ, Πόρτερ.



ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ (1)

*** Στο 1,80-1,85, φτάνει και στο 1,91 ο άσος. Το διπλό ξεκινά από 3,50 και αγγίζει και το 4,60.

*** Προϊστορία (στην Α’): 3-0-1.

*** Απερτούρα: Γοδόι Κρουζ – Εστουδιάντες 3-1 (5’ Ρόχας, 16’ Ραμίρες, 77’ Κούπερ / 45’+1’ Κουρμπέλο αυτ.).
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ: Συνήθεια έχουν γίνει οι κακές εμφανίσεις, δεν «στρίβει» με τίποτα (0-1-5 στα τελευταία 6), έχασε και από τη Ράσινγκ με 2-0. Παρά τη διάθεσή της στο α’ μέρος έφαγε γκολ την πρώτη φορά που απειλήθηκε (39’) και ένα ακόμα στις καθυστερήσεις, αφού λίγο πριν είχε μείνει με 10.

«Μπορεί να είναι και ψυχολογικό το θέμα. Δεν κάναμε ούτε ευκαιρία», παραδέχθηκε ο υπηρεσιακός τεχνικός Μαρτίν Σουκαρέλι, που συνεχίζει στον πάγκο μέχρι νεοτέρας κι ενώ θυμίζουμε ότι από την προπερασμένη εβδομάδα (μετά το 0-2 από τη Βελέζ) χώρισαν οι δρόμοι της Εστουδιάντες με τον Χουάν Μανουέλ Ασκονσάμπαλ.

«Κρυάδα» και στο θέμα προπονητή, εκεί που τα είχε βρει με τον Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, αυτός επέλεξε τη Βαλένθια. «Οχι» κι από τον… απόμαχο Κάρλος Μπιλάρδο, ακούστηκε αλλά αποκλείστηκε η πιθανότητα του Σαμπάολι (Ουν. ντε Τσίλε), πλέον βασικός υποψήφιος είναι ο Νέλσον Βίβας, βοηθός του Σιμεόνε στο καλό πέρασμα του τελευταίου από τους «φοιτητές», αλλά και σε Ρίβερ και Σαν Λορέντζο.

Διέψευσε επεισόδιο με τον στόπερ Σελάι ο επιθετικός Γκαστόν Φερνάντες: «Δεν είχα κανένα επεισόδιο με κανέναν συμπαίκτη, άλλωστε δεν με συμφέρει. Αλλά είναι λογικό σε τέτοιες καταστάσεις να βγαίνουν και τέτοιες φήμες», είπε ο ξανθομάλλης άσος των «φοιτητών» και μιλώντας για το άσχημο παρόν της ομάδας του σχολίασε ότι «οι μόνοι παίκτες που δεν εξαρτώνται από τους συμπαίκτες τους είναι ο Μέσι και ο Ρονάλντο. Ολοι οι άλλοι χρειάζονται να είναι όλη η λειτουργία καλή, αλλιώς είναι δύσκολο για κάποιον να ξεχωρίσει».

Η είδηση της ημέρας είναι ασφαλώς η επιστροφή του εμβληματικού αρχηγού Βερόν (3/0), που έχει να παίξει από το 0-3 από την Μπόκα, την 1η Απριλίου, όταν δηλαδή ξεκίνησε και η κατρακύλα της Εστουδιάντες. Να δούμε και αν θα βγάλει παραπάνω από 60 λεπτά.

Κατά τα άλλα, τιμωρημένοι είναι ο πολύτιμος μέσος Μπράνια (7/0) κι ο επιρρεπής σε… ατσαλοσύνες στόπερ Σελάι (11/1), ενώ εξέτισε τη δική του ποινή κι επιστρέφει ο δεξιός μπακ Μερκάδο (11/0).

Βασικός για πρώτη φορά χρίζεται ο 21χρονος Κολομβιανός επιθετικός Σαπάτα (2 αλλ./1), αντί του Μάουρο Φερνάντες (7/0, 5 αλλ.), με τον «πολύ» Γκαστόν Φερνάντες (12/2, 1 αλλ.) ξανά στον πάγκο.

Εκπληξη ο αποκλεισμός από την 20μελή αποστολή του έμπειρου μέσου Μαριάνο Γκονσάλες (11/0, 4 αλλ.).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Αντούχαρ – Μερκάδο, Σαρουλίτε, Ντεσάμπατο, Ιμπέρμπια – Πέρες, Σάντσες, Βερόν, Χάρα – Σαπάτα, Μποσέλι.

ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ: Ούτε κόντρα στα «δεύτερα» της Λανούς κατάφερε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί, έφτασε τα 16 επίσημα δίχως νίκη (0-8-8), αφού μετά το 0-1 που δέχθηκε στο 6ο λεπτό ξεγυμνώθηκε εντελώς, στην προσπάθειά της να φτιάξει παιχνίδι.

Ασύνδετη, μακριά οι γραμμές, ούτε ένας διακριθείς και στο εντός έδρας ντεμπούτο του, στη δεύτερη θητεία του στη Γοδόι, ο κόουτς Ομάρ Ασάντ συνειδητοποίησε ότι έχει πολλή δουλειά να κάνει. «Δυσκολευόμαστε σε όλα. Η ομάδα συνήθισε στο να μην κερδίζει, δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση», είπε ο el turco.

Χτύπησε και λείπει ο πολύτιμος μέσος Βιγιάρ (12/0), σε τρίτο εκτός ο φορ Ραμίρες (8/2) και σταθερά ο μέσος Φαλκόν (5/0). Εξέτισε ο δεξιός μπακ Σεμπάγιος (10/0), με τον Ασάντ να συνεχίζει τις αλλαγές, αφού πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, θα είναι περίοδος αξιολόγησης των ποδοσφαιριστών.

Ετσι, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις αλλαγές θα έχει το αρχικό σχήμα, με παίκτες όπως ο Ουρουγουανός επιθετικός Ναβάρο (7/1, 4 αλλ.) και ο «ξεχασμένος» μέσος Αντριάν Τόρες (0/0) να παίρνουν την ευκαιρία τους. Αλλάζει και το σύστημα σε 3-5-2.

Ρωτήθηκε ο τερματοφύλακας Ιμπάνιες πού βρίσκει την εξήγηση για την άσχημη κατάσταση της ομάδας και απάντησε: «Στη χαμηλή απόδοση των παικτών, δεν στεκόμαστε στο ύψος μας ώστε να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Και όταν ξεκινάς να χάνεις, είναι σαν να το συνηθίζεις, όπως όταν κερδίζεις, που όλα είναι πιο εύκολα. Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι, εμείς μπαίνουμε στο γήπεδο, σε ποιον άλλον να ρίξουμε την ευθύνη; Και παίζουμε άσχημα από πέρσι, όχι μόνο τους δύο τελευταίους μήνες».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Ιμπάνιες – Κουρμπέλο, Σιγάλι, Ν. Σάντσες – Σεμπάγιος, Ολμέδο, Λέρτορα, Ρόχας, Τόρες – Καρούσο, Ναβάρο.

Προβληματικές και οι δύο, ψάχνουν διέξοδο από την κρίση. Κανονικά no bet, ίσως πάντως η επιστροφή Βερόν να δώσει μια ώθηση παραπάνω στην Εστουδιάντες. Στο 1,85-1,90 ο άσος, όχι κι ευκαιρία.

Υποθέσεις κάνουμε και λέμε ότι ίσως με τον Βερόν να δείξει μια παραπάνω μαχητικότητα και συγκέντρωση η Εστουδιάντες, γιατί είναι γνωστό ότι ο αρχηγός λειτουργεί και σαν προπονητής εντός γηπέδου. Και οι δύο ομάδες δεν βλέπονται, πιθανώς να παίξει καθοριστικό ρόλο ποιος θα βάλει πρώτος γκολ. Η Γοδόι δεν το έχει καθόλου φέτος, αλλά και η άμυνα της Εστουδιάντες τρώει τουλάχιστον από δύο «τεμάχια» στα έξι τελευταία της ματς!




Το Σάββατο αναμένεται η συνάντηση εκπροσώπων της Ενωσης ποδοσφαιριστών μ’ αυτούς της ομοσπονδίας, με κυρίως θέμα τη βελτίωση των όρων των συμβάσεων εργασίας των παικτών. Την περασμένη εβδομάδα οι παίκτες είχαν απειλήσει με απεργία, αν δεν τα βρουν οι δύο πλευρές ενδεχομένως και η απειλή να γίνει πραγματικότητα.
ΣΥΡΙΑΝΣΚΑ – ΓΚΑΪΣ (G/G): 
*** Μικρές πιέσεις δέχεται το διπλό που σε κάποιες εταιρείες παραμένει στο 2,00, όμως σε άλλες έχει πέσει και στο 1,90, ο άσος φτάνει το πολύ ως το 3,80.
*** Κόντρα στην παλιά του ομάδα θα αγωνιστεί ο Νιγηριανός φορ της ΓΚΑΪΣ, Ιζέχ, ο οποίος μπορεί να έπαιξε μόλις δύο χρόνια στη Συριάνσκα (πέρσι), όμως έμεινε στις καρδιές των φιλάθλων ειδικά για τις εμφανίσεις του στη Superettan, αφού με τα 17 γκολ που πέτυχε σε 25 ματς ήταν από τους βασικούς αρωγούς της ανόδου της ομάδας.
ΣΥΡΙΑΝΣΚΑ: Η αρχή στο Νόρκεπινγκ προμήνυε ακόμα ένα δύσκολο ματς, με την αντίπαλο να κλείνει στα πρώτα λεπτά τη Συριάνσκα στα καρέ της. Ολα άλλαξαν με το 0-1 του Τουμά στο 12’, η Συριάνσκα πάτησε σ’ αυτό το γκολ και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού ως το ημίχρονο. Στην επανάληψη η Νόρκεπινγκ ανοίχτηκε για την ισοφάριση και το πλήρωσε, με τον πρώην παίκτη του Ηρακλή να κάνει χατ-τρικ για το τελικό 1-4. «Κάναμε από τα καλύτερα παιχνίδια μας τον τελευταίο χρόνο και το αξίζαμε με τη δουλειά που γίνεται στην προπόνηση», δήλωσε ο Μελκεμίχελ.
Κάποιοι οπαδοί της Συριάνσκα μετά την προτελευταία ήττα είχαν προδικάσει πως το φως στο τούνελ δεν φαίνεται πια και η ομάδα έχει πάρει το δρόμο χωρίς επιστροφή προς τη Superettan. Αλλοι ήταν πιο αισιόδοξοι και έλεγαν πως όταν γυρίσουν οι τραυματίες, η ομάδα θα παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί και θα φέρει νίκες. Τελικά έγινε το δεύτερο, με τον Τουμά να δείχνει πόσο πολύτιμος παίκτης είναι και γενικά αρκετούς παίκτες να βρίσκονται σε καλή μέρα. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που ακόμα δεν έχουν πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που θα ήθελε ο Μελκεμίχελ, όμως όλοι κάνουν υπομονή, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα.
Ο ήρωας του περασμένου αγώνα, ο Σαρμπέλ Τουμά, παραδέχθηκε πως «εντός έδρας δεν έχουμε κάνει καλά παιχνίδια τελευταία, αφού θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα κάνει το παιχνίδι, όμως αυτό δεν συμβαίνει εύκολα. Αν παίξουμε όμως όπως στο δεύτερο ημίχρονο στο Νόρκεπινγκ, τότε όλα μπορούν να συμβούν».
Τελευταία αγωνιστική τιμωρίας για τον στόπερ Σκεντέροβιτς (6/0), τραυματίας ο εναλλακτικός στόπερ Ελία (4/0) και άλλοι τέσσερις που δεν επηρεάζουν.
ΓΚΑΪΣ: Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε το 2-2 με τη Μιάλμπι εντός, ένα ματς όπου όφειλε να κερδίσει, όμως παραλίγο να το χάσει. Μόνη της έπαιζε στο πρώτο μέρος έχοντας δυο-τρεις καλές στιγμές, στην επανάληψη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, όμως ένα πέναλτι που δεν υπήρχε έδωσε το προβάδισμα στην αντίπαλο στο 60’. Εκεί έχασε την ψυχραιμία της, έμεινε με δέκα στο 83’ και στο 85’ έγινε το 0-2. Οι φίλαθλοι άρχισαν να αποχωρούν όμως έχασαν τα… καλύτερα, με την ΓΚΑΪΣ μέσα σε δύο επιθέσεις στο 90’ και το 95’ να κάνει ό,τι δεν έκανε σε όλο το προηγούμενο ματς, σώζοντας έστω το βαθμό. Φυσικά ήταν τυχερή στο τέλος έτσι όπως πήγε ο αγώνας, όμως συνολικά άξιζε έστω το βαθμό μ’ αυτήν την εμφάνιση.
Τιμωρημένοι ο Κογκολέζος βασικός στόπερ Εκούντε (8/0) και ο αναντικατάστατος χαφ Γιόχανσον (7/0), μετά το Euro θα επιστρέψει ο εξτρέμ Φλορέν (4/0) που έχει υποβληθεί σε εγχείρηση, εκτός παραμένει και ο μπακ Ομπίν (3/0) που αναμένεται να γυρίσει σε δύο εβδομάδες, μακροχρόνια εκτός χωρίς να επηρεάζουν ο εξτρέμ Σπονγκ και ο μπακ Ταμάντι.

Το μόνο καλό από το ιατρικό δελτίο είναι πως ενδεχομένως θα αγωνιστεί ο Καμερουνέζος φορ Μπασομπένγκ (6/0) που έλειψε στα δύο τελευταία λόγω τραυματισμού στο μηρό.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Σιλανπάα – Ανγκελίν, Λούντγκρεν, Ανγκους, Κ. Γκούσταφσον – Ολσον, Μ. Γκούσταφσον, Αγιάρνα, Σέλικ – Βάντερσον – Τόρνμπλαντ.
Σκοράρουν και οι δύο με ευκολία και ειδικά εντός η Συριάνσκα. Η ΓΚΑΪΣ δείχνει παιδικές ασθένειες και παλιότερα μπορεί να περνούσε εύκολα απ’ αυτήν την έδρα, όμως φέτος αυτό φαίνεται δύσκολο.
Ειδικά τώρα που δεν έχει δύο βασικούς ανασταλτικούς παίκτες, η άμυνα της ΓΚΑΪΣ γίνεται περισσότερο επίφοβη. Ψυχολογικά και οι δύο είναι καλά μετά τα τελευταία αποτελέσματα, προβλέπω ανοιχτό ματς με τις ομάδες να κυνηγούν τη νίκη και τα over και goal/goal να έχουν τύχη.





ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (1)
*** Από 2,00 έως 2,20 κυμαίνεται ο άσος, γύρω στο 3,30 βρίσκεται το διπλό.  
*** Η Μπεσίκτας για να τερματίσει 3η χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη, καθώς υστερεί σε ισοβαθμία της Τραμπζόν. Η 4η θέση οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με τον νικητή του άλλου ομίλου, εκτός κι αν η Μπούρσα αναδειχτεί 1η, οπότε και η 4η ομάδα στον Ομιλο Πρωταθλητή παίρνει αυτομάτως το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.
*** Δεύτερη αγωνιστική ποινής χωρίς κόσμο για την Μπεσίκτας. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε γυναίκες και παιδιά έως 12 ετών. 
*** Κανονική περίοδος: Τραμπζονσπόρ – Μπεσίκτας 0-1, Μπεσίκτας – Τραμπζονσπόρ 1-2.
*** Προϊστορία: 18-9-11.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Δεν τα παράτησε κόντρα στη Γαλατά και δικαιώθηκε, ισοφαρίζοντας από 2-0 (9’, 45’ αυτ.) σε 2-2 (86’, 87 αυτ.). Μέτρια στο πρώτο μέρος, δέχτηκε δυο γκολ από στημένες φάσεις, στο δεύτερο ανέβηκε κι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν το τέλος.
«Ξεκινήσαμε άσχημα, δεχτήκαμε δυο γκολ από στημένα. Με τις αλλαγές στην επανάληψη ανεβήκαμε κι αν είχαμε σκοράρει νωρίτερα ίσως να παίρναμε και τη νίκη», σημείωσε ο Χαβουτσού, ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του.
Το παιχνίδι με την Τραμπζόν ενδεχομένως να είναι το τελευταίο των «μαυραετών» στο «Ινονού», το θέμα του νέου γηπέδου προχωράει κι αν όλα πάνε καλά  μέχρι το καλοκαίρι θα αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης. Ψιθυρίζεται, μάλιστα, ότι η διοίκηση έχει κάνει προετοιμασία για ένα μίνι αποχαιρετιστήριο πάρτι, χωρίς ωστόσο να υπολογίζει στην παρουσία των φανατικών οπαδών στις εξέδρες, μιας και λόγω τιμωρίας δικαίωμα προσέλευσης έχουν απόψε μόνο γυναίκες και παίδες.
Τιμωρημένος ο χρήσιμος χαφ Καβλάκ (33/1), τραυματίας ο ημιβασικός χαφ Ουϊσάλ (29/0). Εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του πολύτιμου χαφ Φερνάντες (31/5), που ήταν απών και από τη χθεσινή προπόνηση, κανονικά διαθέσιμος ο στόπερ Κορκμάζ (35/2).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γκιονέν – Χίλμπερτ, Τοραμάν, Κορκμάζ, Κοϊμπασί – Κουαρέσμα, Ερνστ, Αουρέλιο, Σιμάο – Αλμέιδα, Πεκτεμέκ.
ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα με τη Φενέρ και ηττήθηκε με 1-3. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μείωσε σε 1-2, σε γενικές γραμμές πάντως ήταν κακή, ενώ έπαιξε περισσότερο… καράτε παρά ποδόσφαιρο, βλέποντας τον διαιτητή να χαρίζεται σε αρκετές φάσεις.
«Τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως θέλαμε», είπε ο Γκιουνές, που στάθηκε και στα έκτροπα στις κερκίδες. Χθες, το πειθαρχικό όργανο ανακοίνωσε το... τίμημα για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί των «γαύρων», που τιμωρήθηκαν με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 τουρκικών λιρών.
Εκτός ξανά ο στόπερ Γιουμλού (25/2), κανονικά στην αποστολή ο πλάγιος χαφ Σεν (25/4). Βασικός αναμένεται να ξεκινήσει ο επιθετικός Αλτιντοπ (33/5), παρότι είχε κάποιες ενοχλήσεις.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ζενγκίν – Μπαλτζί, Γκλοβάτσκι, Κατσάρ, Τσελούτσκα – Κόλμαν, Ζοκορά – Αντίν, Μιερζεγέφσκι, Αλτιντοπ – Γιλμάζ.
Τα τελευταία δυο αποτελέσματα έφτιαξαν κάπως το κλίμα στην Μπεσίκτας, η οποία αισθάνεται λιγότερη πίεση όταν αγωνίζεται χωρίς το φανατικό κοινό της. Η Τραμπζόν, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Η Μπεσίκτας δείχνει ότι μπορεί να κλείσει θετικά τη σεζόν, κατακτώντας την 3η θέση, που σημαίνει κι ένας γύρος λιγότερος στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την τελευταία εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ η ψυχολογία της Τραμπζόν βρίσκεται στο ναδίρ, λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, το κλίμα που υπάρχει στα δυο στρατόπεδα, ο άσος σε τιμές άνω του 2,00 είναι τίμιος. 




Β’ Γαλλίας: Με το ένα πόδι στη Νασιονάλ η Μετς
ΑΜΙΑΝ – ΡΕΜΣ  (2)

*** Ο άσος στο 4,50 – 4,80. Το διπλό στο 1,70 – 1,75.

ΑΜΙΑΝ: Καταδικασμένη εδώ και μερικές εβδομάδες, πάλευε πάντως τα περισσότερα παιχνίδια της και σε γενικές γραμμές έδειχνε διάθεση στο γήπεδο. Στη Χάβρη όμως ήταν εντελώς απούσα, το τελικό 2-0 ήταν το μίνιμουμ που άξιζε και όπως είπε ο Μπατελί «βρισκόμαστε εκεί που αξίζουμε, είναι απόλυτη η φτώχια μας».Στο τελευταίο παίζει στην Τρουά.

Εντός έδρας (18 αγώνες)
1) 12 under,
2) 11 πρώτα ημίχρονα Χ (τα τρία πρόσφατα),
3) δώδεκα 2-3 γκολ (τα εννιά πρόσφατα).

Επιστρέφει ο βασικός σκόρερ Τουζγκάρ (29/6) που έλειψε για προσωπικό πρόβλημα και παίρνει τη θέση του στην επίθεση. Φρέσκος τραυματίας ο μπακ Σιριλί (25/0). Απών στα τελευταία ο αριστερός μπακ Ιέλς (21/1).

Ο Μπατελί δηλώνει συγκινημένος αφού είναι το τελευταίο του παιχνίδι στο Λικόρν πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι. Η παρουσία του στην Αμιάν, πλην μιας ενδιάμεσης διακοπής, είχε διάρκεια δέκα περίπου χρόνια και ουσιαστικά μια εποχή φτάνει στο τέλος της με την αποχώρησή του. Φαίνεται πλέον να κλειδώνει και ο αντικαταστάτης του με τον Ντε Ταντεό (πρώην Μετς) να είναι ο βασικός υποψήφιος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπονφουά – Μενφρουά, Μιενιέλ, Λιμποΐ, Γιαμισί – Καρμπουσί, Πολ, Ζομπιρί, Τζαμπαλά – Σαϊφί, Τουζγκάρ.

ΡΕΜΣ: Μετά από 33 χρόνια αγγίζει πλέον την άνοδό της και μπορεί να την πανηγυρίσει μαθηματικά από αυτή την αγωνιστική ακόμα και αν πάρει ένα μόλις βαθμό. Το σημαντικότερο βήμα 
έγινε τη Δευτέρα με το 2-0 επί της Μονακό όπου πήρε την κατάσταση από νωρίς στα χέρια της σκοράροντας μόλις στο 2’. Αγχώθηκε όμως στη συνέχεια και τελικά αφού γλίτωσε την ισοφάριση σφράγισε τη νίκη της στο 71’. Θα έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό της που θα κάνει τη σχετικά κοντινή μετακίνηση. Στο τελευταίο υποδέχεται τη Λανς.

Εκτός έδρας (18 αγώνες)
1) 14 under,
2) δέκα πρώτα ημίχρονα Χ.

Εξέτισε την ποινή του ο γρήγορος ακραίος Φορτές (23/2). Επιστρέφει από μακροχρόνια απουσία ο δυνατός μεσοαμυντικός Γκιζολφί (19/1).

Ο έμπειρος φορ Φορέ (33/13) που πέτυχε ένα γκολ με τη Μονακό και ο Αλγερινός περιφερειακός Γκίλας (33/13) είναι δύο από τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας.

«Πάμε για να ξεμπερδεύουμε με την άνοδό μας και να μην εξαρτιόμαστε από πιθανή γκέλα της Κλερμόν. Θέλω να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι θεατές περιμένοντας από αλλού βολικά αποτελέσματα. Στόχος μας να κερδίσουμε και αν δεν μπορούμε, τουλάχιστον να μη χάσουμε» ζήτησε ο Φουρνιέ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αγκάσα – Γκλομπάρ, Τακαλφρέντ, Βεμπέρ, Μαντί – Κα, Ραμαρέ (Ντεό) – Γκίλας, Φορτές, Τενμόν – Φορέ.

Η Ρεμς βολεύεται και με το βαθμό αλλά το κυνήγι της δεύτερης θέσης, ειδικά απέναντι στην Τρουά που αποτελεί έναν από τους ιστορικούς αντιπάλους της, είναι κίνητρο. Λογικό το 1,75, η στατιστική τους δείχνει και Χ ημίχρονο.



ΑΡΛ – ΜΕΤΣ 
 (Χ και Over): 

*** Στο 2,10 – 2,20 ο άσος. Το διπλό στο 3,20 – 3,40.

ΑΡΛ: Το αήττητο σερί των 17 αγωνιστικών πήρε τέλος με το 3-0 στη Ναντ. Δεν ήταν τόσο κακή και είχε κάποιες ευκαιρίες αλλά όπως παραδέχθηκε ο Λορέ «έχουμε σημαντικό επιθετικό πρόβλημα» αφού η ομάδα του δεν σκόραρε στα τέσσερα τελευταία. Πάντως θα της είναι αρκετός και ο βαθμός αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Μετς. Στο τελευταίο παίζει στη Λε Μαν.

Εντός έδρας (18 αγώνες)
1) σκοράρει κυρίως στο β’ μέρος (13 στα 19),
2) 12 πρώτα ημίχρονα Χ (τα πέντε πρόσφατα).

Επιστρέφει μετά από δύο αγώνες ο καλός επιθετικός Νταλέ (16/5). Παραμένουν απόντες ο έμπειρος στόπερ Λορεντί (12/0), ο σημαντικός μέσος Λαντρέν (13/0), ο επιθετικός Ντ. Ν’ Ντιάιγ (19/1) και τέσσερις ακόμα μακροχρόνιοι.

Το κλασικό της 5-3-2 στρώνει λίγο σε επίπεδο προσώπων με την επιστροφή κυρίως του Νταλέ στην επίθεση δίπλα στον Γιαταρά (18/5). Δυνατό και πολύ έμπειρο το κέντρο με κορυφαίο τον αρχηγό Αγιάς (33/8).

«Είμαι περίεργος να δω την αντίδρασή μας μετά από μια ήττα αφού είχαμε πολύ καιρό να χάσουμε. Δεν είναι τελικός αυτό το παιχνίδι, ό,τι και να γίνει κρατάμε την τύχη μας. Πάμε για τη νίκη, ζητώ να μπούμε δυνατά και να παίξουμε ανοιχτά από την αρχή, πρέπει να πιέσουμε από το πρώτο λεπτό για να μην την αφήσουμε να βρει την αυτοπεποίθησή της» είπε ο Λορέ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (5-3-2): Μπυτέλ – Ακαπαντιέ, Σορό, Μπαλντέ, Αμπντελχαμίντ, Ελί – Ροκί, Μπεν Ιντίρ, Αγιάς – Νταλέ, Γιαταρά.



ΜΕΤΣ: Επεσε μετά από τέσσερις αγωνιστικές ξανά στη ζώνη και υπάρχει η αίσθηση πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι μετά το ταπεινωτικό 5-2 από την Γκινγκάμπ. Δεν ήταν τόσο κακή αλλά της πήγαν όλα ανάποδα. «Υπάρχει μια ελάχιστη ελπίδα. Είμαι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει και δεν έχω το δικαίωμα να μην ελπίζω ακόμα» σχολίασε ο Μπιζοτά, «παίζουμε την επιβίωσή μας στην Αρλ. Είναι ώρα για ξεσηκωμό» ζήτησε ο πρόεδρος. Για τους φίλους της η πορεία αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη τα τελευταία χρόνια και φέτος αναμένουν πως θα κάνει το τελευταίο βήμα προς την καταστροφή της. Στο τελευταίουποδέχεται την Τουρ.

Εκτός έδρας (σε 18 αγώνες)
1) 10 πρώτα ημίχρονα Χ,
2) 16 under.

Μπήκε στις προπονήσεις και προλαβαίνει μετά από δύο μήνες ο σημαντικός επιτελικός Τραορέ (17/1), επιστρέφει κι ο πολυσύνθετος αμυντικός Αμπντουλάιγ (21/0) που έχασε τα τελευταία ενώ μετά από μακροχρόνια απουσία δίνει το παρών ο γκολκίπερ Ντελ (9). Φρέσκος τραυματίας ο επιθετικός Ντελόρ (13/1). Παραμένει απών ο στόπερ/αρχηγός Κουλιμπαλί (22/0).

Ο Τραορέ προορίζεται να μπει άμεσα σε επιτελικό ρόλο, με τον Ντιάζ (25/3) αριστερά και τον Ντυαμέλ (33/10) μπροστά. Πρόκειται για την καλύτερή της τριάδα που μέσα στη σεζόν βοήθησε αρκετά αλλά πλέον βρίσκονται και οι τρεις σε διαφορετικό επίπεδο φόρμας. Ο νεαρός Ν’ Σορ (4/1) που πήρε χρόνο στα τελευταία προορίζεται για δεύτερος επιθετικός.

«Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, μια νίκη μάς κρατά στη ζωή. Με ισοπαλία έχουμε ελάχιστες ελπίδες ενώ με ήττα τελειώσαμε» είπε ο προπονητής της που απομόνωσε την ομάδα τις δύο τελευταίες ημέρες και όπως λέει ελπίζει αυτή η κίνηση να λειτουργήσει ενωτικά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σισοκό (Ντελ) – Μετανίρ, Μπελ, Ουαγκέ, Αμπντουλάιγ – Μανέ, Τραορέ, Ντιάζ – Ντυαμέλ, Ν’ Σορ.

 Η Αρλ παρά το τρομερό αήττητο σερί αποδεικνύεται πως δεν κατάφερε και πολλά αφού είναι σε κίνδυνο. Θα παίξει για να μη χάσει ώστε να έχει πάντα από κάτω τη Μετς.

Με την κακή διαφορά τερμάτων που έχει η Μετς θα χρειαστεί πάση θυσία να είναι πάνω από τη Χάβρη στο τέλος αν θέλει να σωθεί. Η διάθεσή της να ρισκάρει όσο μπορεί είναι πιθανό τελικά να δώσει παιχνίδι με γκολ άσχετα αν η Αρλ βολεύεται με το βαθμό. Ξαναβλέποντας τα δεδομένα σήμερα το 2,20 του over μου μοιάζει πως δεν τα μετράει σωστά.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ – ΚΛΕΡΜΟΝ  
(1) 

*** Ο άσος στο 2,60 – 2,65. Σε ανάλογες αποδόσεις το διπλό, στο 2,60 – 2,65 επίσης.

*** 3-2-0 τα πέντε τελευταία.

*** Η Γκινγκάμπ γιορτάζει τα 100 χρόνια της, παρόντες δεκάδες πρώην παίκτες της, γνωστότεροι Ντρογκμπά (2002/03) και Μαλουντά (2000/03). Θα έχει περίπου 18.000 φίλους της στο πλευρό της.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Με το εντυπωσιακό 5-2 στη Μετς έκανε μεγάλο άλμα στη βαθμολογία και ανέβηκε για πρώτη το τελευταίο δίμηνο όγδοη. Σε εξαιρετική βραδιά τα επιθετικά της ατού, σκόραραν 
σχεδόν όλοι ενώ έφτασε στα 10 γκολ ο πρώτος της σκόρερ Νοκαέρτ που δήλωσε πως έπιασε τον προσωπικό φετινό του στόχο. Πάντως αμυντικά δεν έδειξε σιγουριά και απειλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις. «Ο στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αν γίνεται να διατηρηθούμε στην πρώτη δεκάδα» είπε ο Γκουρβενέκ. Στο τελευταίο παίζει στη Σατορού.

Εντός έδρας (18 αγώνες)
1) μετρά 14 under,
2) έφερε 13 πρώτα ημίχρονα Χ.

Επιστρέφει μετά από ένα αγώνα ο έμπειρος στόπερ Πεσλέ (25/0) και από πιο μεγάλη απουσία ο έμπειρος γκολκίπερ Πλαντέ (13). Παραμένουν απόντες ο δυνατός μεσοαμυντικός Ντιαλό (25/2) και ο στόπερ Καμαρά (12/0).

Η ενδεκάδα είναι η καλή της, με τους Ζιρές (34/8), Ατίκ (35/5) στα άκρα και τους Νοκαέρτ (35/10, 24 σαν βασικός) και Μαντάν (17/5) στην επίθεση.

«Ολοι οι παίκτες έχουν μεγάλη διάθεση να παίξουν το παιχνίδι, μακάρι να μπορούσα να βάλω περισσότερους στην αποστολή. Δεν θέλουμε με τίποτα να απογοητεύσουμε τον κόσμο μας σε μια τέτοια γιορτή» λέει ο προπονητής της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σαμασά – Ντυπλύς, Μπελυγκού, Σερντάν, Αρζελιέ – Ματίς, Ιμπουλά, Ζιρές, Ατίκ – Νοκαέρτ, Μαντάν (Γιαταμπαρέ).

ΚΛΕΡΜΟΝ: Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ανόδου μετά το 1-1 που παραχώρησε στη Σεντάν από την οποία ταλαιπωρήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 86’ αλλά τελικά ισοφάρισε με εξαιρετικά αμφισβητούμενο πέναλτι στο 94’. «Εχουμε 1%, 10% πιθανότητες ; Το πιστεύω και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Θαύματα, γίνονται. Όλα παίζονται τώρα, αρκεί να κερδίσουμε εμείς και να χάσει η Τρουά» λέει ο Ντερ Ζακαριάν. Στο τελευταίο υποδέχεται τη Λαβάλ.

Εκτός έδρας (18 αγώνες)
1) G/G τα οκτώ τελευταία, over τα πέντε,
2) έχει έντεκα 2-3 γκολ (τα δύο πρόσφατα),
3) δέκα πρώτα ημίχρονα Χ.

Φρέσκος τραυματίας ο μεσοεπιθετικός Μορέλ (15/2). Εκτός για δεύτερο αγώνα ο στόπερ Σαλζ (30/2), μακροχρόνιος ο στόπερ/αρχηγός Περινέλ (13/0). Επιστρέφει ο στόπερ Αβινέλ (26/1).

Η πιο σίγουρη αλλαγή στην ενδεκάδα είναι η επιστροφή σε ρόλο βασικού του έμπειρου Ριβιέρ (22/10) που τις τελευταίες αγωνιστικές μπήκε αλλαγή αφού προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό. Δεν έχει ακόμα 90’ στα πόδια αλλά αν δεν παίξει σήμερα πότε θα παίξει ; Δεύτερος επιθετικός ο Ντεμπελέ (36/6) ενώ ο αριστερός Αλεσαντρινί (31/11) είναι ο πρώτος της σκόρερ και πέτυχε τέσσερα γκολ στα έξι τελευταία.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Φαρνόλ – Εσόρ, Λαντρ, Σαΐς, Φόμεν – Εκομπό, Μουλέκ, Σιλά, Αλεσαντρινί – Ριβιέρ, Ντεμπελέ.

Η Γκινγκάμπ σε μια τέτοια γιορτή έχει ένα λόγο παραπάνω να παίξει καλά ενώ στα τρία τελευταία απέναντι σε ομάδες με σημαντικό κίνητρο έδειξε πως αντέχει. Η Κλερμόν σαν να μένει από δυνάμεις. Αρκετά ενδιαφέρον το 2,60.

Αν ήταν ΠΡΟΠΟ θα παιζόταν 1Χ2, όλα μέσα είναι. Ο άσος βασίζεται στη συγκεκριμένη λογική και το 2,60 ανταποκρίνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, σωστά στις πιθανότητες της Γκινγκάμπ. Μια άλλη λογική μπορεί να πει πως το εορταστικό κλίμα πολλές φορές επηρεάζει τον εορτάζοντα και έχοντας απέναντι την Κλερμόν που παίζει με τρομερό κίνητρο μπορούμε να δούμε προς τα δεξιά. Γιατί όχι ; Αν κάποιος εκτιμά πως στο 2,60 έχει νόημα, πηγαίνει προς τα εκεί. Είναι εντελώς μπερδεμένο παιχνίδι.

ΛΑΒΑΛ – ΧΑΒΡΗ  
 (2) 

*** Ο άσος στο 2,50 – 2,55. Το διπλό στο 2,70 – 2,80.

ΛΑΒΑΛ: Το καλό σερί τριών αγωνιστικών πήρε τέλος με το 3-0 στην Μπουλόν. Δεν ήταν τόσο κακή, θα μπορούσε να ισοφαρίσει ενώ δέχθηκε δύο γκολ από πολύ αμφισβητούμενα πέναλτι. «Είμαστε πρωταθλητές κόσμου στο να ανασταίνουμε ομάδες. Το κάναμε με τη Μονακό, με την Γκινγκάμπ και τώρα με την Μπουλόν. Μήπως θα το συνεχίσουμε και με τη Χάβρη ;» αναρωτιέται ο Ινσμπερζέ και συμπλήρωσε «είδα την εμφάνιση της Χάβρης στη Λανς. Αν μ’ εμάς παίξει το ίδιο καλά δύσκολα θα χάσει. Πρέπει να μπούμε δυνατά για να μη φάμε σφαλιάρα. Πέρυσι μόλις εξασφαλιστήκαμε, χάσαμε τα τρία τελευταία. Ηδη χάσαμε στην Μπουλόν, δεν θέλω να χάσουμε τα δύο τελευταία και να ξαναζήσω τα περσινά».Στο τελευταίο παίζει στην Κλερμόν.

Εντός έδρας (18 αγώνες)
1) 11 over,
2) 8 πρώτα ημίχρονα Χ.

Δεν υπάρχουν νεότερα προβλήματα. Απών για δεύτερο αγώνα ο δεξιός μπακ Περό (19/1). Εκτός στα τελευταία ο δεξιός μπακ Μπελό (24/0) και ο ακραίος μέσος Γκαμποά (30/3). Μακροχρόνιος ο ακραίος επιθετικός Μπαντιάν (11/2).

Ο φορμαρισμένος επιθετικός Ντο Μαρκολινό (27/7, 10 σαν βασικός) που στην Μπουλόν έπαιξε αλλαγή αναμένεται να ξαναπάρει τη θέση του στην επίθεση. Ο Ζαμπέρ (34/6, 24 σαν βασικός) ή ο πιο κινητικός Βιάλ (33/11, 22 σαν βασικός) είναι οι δύο άλλες επιλογές.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπαλιζόν – Ροζ, Ταλμόν, Παλουά, Σινιορινό – Γκαμποά, Λεβρά, Λοσιλά, Ρενουάρ – Ντο Μαρκολινό, Ζαμπέρ (Βιάλ).



ΧΑΒΡΗ: Χάρη στο 2-0 επί της Αμιάν που ήταν και η πρώτη της νίκη μετά από 12 αγωνιστικές, ξεκόλλησε από τη ζώνη μετά από τρεις αγωνιστικές. Ηταν και η πρώτη φορά σ’ αυτό το διάστημα που πέτυχε δύο τέρματα σ’ έναν αγώνα. Είχε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ ενώ είδε μετά από μεγάλο διάστημα να επιστρέφει στα γκολ ο εξαιρετικός επιθετικός Μέντες ενώ σκόραρε και ο βασικός φορ Ριβιέρ. «Θα σωθούμε» δήλωσε ανακουφισμένος ο πρόεδρος Λουβέλ ενώ ο κόσμος που τις τελευταίες εβδομάδες έχει συστρατευθεί στο πλευρό της ομάδας αναμένεται να στηρίξει όσο γίνεται πιο μαζικά. Στο τελευταίο υποδέχεται την Ανζέ.

Διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.
Εκτός έδρας (18 αγώνες)
1) στα δέκα τελευταία έχασε τα εννιά,
2) εννιά 0-1 γκολ.

Τραυματίστηκε ο έμπειρος μέσος και αρχηγός Φρανσουά (27/0). Δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα. 

Το δίδυμο Ριβιέρ (32/8), Μέντες (32/10) θα ηγηθεί της επίθεσης ενώ μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα και ο μεσοεπιθετικός Μεσλούμπ (32/3) που είναι και ο τρίτος της σκόρερ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πλασίντ – Ριβιεριέζ, Λουβιόν, Ζεντόν, Μεντί – Μαρέζ, Ζολά, Μεσλούμπ, Μπονέ – Μέντες, Ριβιέρ.

 Η Χάβρη τις καλές τελευταίες της καλές εμφανίσεις τις επιβράβευσε με μια νίκη μετά από καιρό ενώ είδε και τους βασικούς επιθετικούς της να σκοράρουν. Θα κυνηγήσει και τώρα τη νίκη ώστε να μην είναι, πιθανώς, αναγκασμένη να εξαρτάται από άλλους στο φινάλε. Συζητιέται στο 2,80.

Συζητιέται και προκρίνεται θα έλεγα αν είναι για 2,80. Υπάρχει μια αγωνιστική πρόοδος στη Χάβρη και κάνοντας μετά από καιρό νίκη επανήρθε λίγο και η ηρεμία στο παιχνίδι της. 

ΛΑΝΣ – ΙΣΤΡ 
 ( G/G)

*** Ο άσος από το 1,85 – 1,90 έπεσε στο 1,70 – 1,75. Το διπλό στο 4,60 – 4,80.

ΛΑΝΣ: Χρειάζεται οπωσδήποτε μία νίκη ακόμα για να σιγουρευτεί και να μην μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Στην 2-0 στην Τρουά βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 20’ και η αντίδρασή της άργησε να 
έρθει. «Αδυνατώ να πιστέψω πως οι παίκτες δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο» σχολίασε ο Γκαρσιά. Φημολογία έκανε λόγο για χαρούμενους παίκτες μετά την ήττα, το διέψευσε κατηγορηματικά και με επίσημη τοποθέτηση ο πρόεδρος.Στο τελευταίο παίζει στη Ρεμς.

Εντός έδρας (18 αγώνες)
1) εννιά 2-3 γκολ (τα δύο πρόσφατα),
2) δέκα πρώτα ημίχρονα Χ,
3) σκοράρει συχνά στο β’ μέρος (17 στα 23).

Προφυλάχθηκαν στις πρώτες προπονήσεις της εβδομάδας ο καλός νεαρός μπακ Κοέφ (7/1) και ο επιθετικός Τουντίκ (23/7, 13 σαν βασικός). Επιστρέφει ο μεσοεπιθετικός Κυβιλιέ (9/0). Απόντες για δεύτερο αγώνα ο νεαρός στόπερ Ρεμί (16/1), ο μέσος Σο (23/0).

Η εμπειρία που ψάχνει ο προπονητής της υπάρχει στην άμυνα όπου ανασυνθέτει το κεντρικό δίδυμο και μπαίνουν οι έμπειροι και δυνατοί Γιαχία, Κεντρύ. Μεσοεπιθετικά σηκώνει το βάρος ο Τυνήσιος Μπεν Σααντά (32/2) ενώ μπροστά παίζουν οι Κοϊτά (15/3) και Πολέ (36/10).

«Ζω τη χειρότερη σεζόν μου, δεν το φανταζόμουν ούτε στα χειρότερα όνειρά μου, μ’ έχει πληγώσει βαθιά. Θα πρέπει να συμβιβάσω σωστά την κατάσταση ανάμεσα στην εμπειρία που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια αλλά και τον ενθουσιασμό κάποιων νεαρών που μπορούν να βοηθήσουν. Είμαστε αποφασισμένοι αλλά υπάρχει και λίγη ανησυχία, κάποιο άγχος. Βλέπω πάντως ένα γκρουπ 100% συγκεντρωμένο και απόλυτα συνειδητοποιημένο» είπε ο προπονητής της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κασραουΐ – Ντεμόν, Γιαχία, Κεντρύ, Μπαλ – Ντυκάς, Κοντογκμπιά, Ντυκάς, Μπεργκντίς, Μπεν Σααντά – Κοϊτά, Πολέ.

ΙΣΤΡ: Αρκετά χαλαρή και χωρίς να δείχνει ιδιαίτερο πάθος έχασε δίκαια με 1-0 από την Ανζέ αφού μόνο στο β’ μέρος μπήκε στο παιχνίδι και είχε κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. «Μυρίζει τέλος σεζόν, για 45’ οι παίκτες ήταν στην παραλία. Αλλά δεν μπορεί να χαλάσει έτσι εύκολα η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς» είπε ο Πασκυαλετί. Στο τελευταίο υποδέχεται την Μπαστιά.

G/G τα 4 στα 5 τελευταία εκτός έδρας.
Εκτός έδρας (18 αγώνες)
1) σκοράρει κυρίως στο β’ μέρος (20 στα 25),
2) έχασε 9 πρώτα ημίχρονα,
3) έφερε εννιά 2-3 γκολ.

Επιστρέφει ο καλός δεξιός μπακ Κεϊά (26/0), εκτός ο ακραίος μεσοεπιθετικός Φετουχί (32/5).

Αναμένεται να παίξει με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα της που βασίζεται σε μια αξιόπιστη επιθετική τριάδα, των Νουρί (35/8), Ντε Πρεβίλ (35/7), Ακρούρ (34/8).

«Ακούω από εδώ κι από εκεί πως θα πάμε χαλαρά και να μην περιμένει η Λανς να συναντήσει μεγάλη αντίσταση και πως το παιχνίδι είναι ‘μιλημένο’. Λοιπόν, τίποτα δεν είναι έτσι και ας μην περιμένει κανείς να μας δει να παίζουμε έτσι. Σαφώς και η Λανς θα είναι πιο αποφασισμένη αφού έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Εμείς πάντως πάμε με μοναδική επιθυμία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε πως σεβόμαστε τη Λανς είναι να παίξουμε αυτό που ξέρουμε» λέει ο προπονητής της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Πέτριτς – Σαϊνατί, Σελ, Μπαριγιόν, Παλμιερί – Μπα, Αγκουαζί, Ταρασκονί – Νουρί, Ντε Πρεβίλ, Ακρούρ.

Η Λανς είναι εντελώς αναξιόπιστη αλλά δεν μας πάει και για κόντρα αφού ο Πασκυαλετί διαπίστωσε κλίμα διακοπών στους παίκτες του. 

Οι δηλώσεις του Πασκυαλετί μπορούν να ντοπάρουν περισσότερο τους παίκτες του. Ένα παιχνίδι στο Μπολάρ μπροστά σε μεγάλο κοινό μπορεί κι αυτό να αποτελέσει κίνητρο. Εφεση σε g/g έχει, από την άλλη η Λανς πρέπει να ρισκάρει λίγο παραπάνω για να μη χρειαστεί να παίξει το κεφάλι της στη Ρεμς, υπάρχει πεδίο για να δούμε από ένα γκολ από κάθε πλευρά.



ΜΟΝΑΚΟ – ΤΡΟΥΑ  
 (Χ)

*** Ο άσος στο 2,40 – 2,45. Το διπλό στο 2,80 – 2,90.

ΜΟΝΑΚΟ: Πήρε τέλος η προσπάθεια να προλάβει την άνοδο μετά το εκπληκτικό τελευταίο της δίμηνο κατά το οποίο κατάπιε τη βαθμολογία φτάνοντας από τη 19η στην 7η θέση. Το μόνο που μπορεί να κυνηγήσει είναι το πλασάρισμα στην εξάδα. Τη Δευτέρα στη Ρεμς βρέθηκε να χάνει στο 2’ αλλά το πάλεψε και μέχρι το 2-0 στο 71’ είχε κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο τελευταίο παίζει στην Μπουλόν.

Εντός έδρας (18 αγώνες)
1) έφερε 11 πρώτα ημίχρονα Χ (0-0 τα δύο πρόσφατα),
2) μετρά έξι σερί νίκες, όλες μ’ ένα γκολ διαφορά.

Εξέτισε την ποινή του ο δεξιός μπακ Μαρεστέρ (28/0). Φρέσκοι τραυματίες δύο καλά ταλέντα, ο στόπερ Απια (17/0) και ο επιθετικός Σαλί (30/5), θα χάσουν και το επόμενο παιχνίδι. Εκτός στα τελευταία ο αριστερός μπακ Μυρατορί (10/0) και ο Γερμανός στόπερ Βολφ (2/0), μετρά και αρκετούς μακροχρόνιους.

Στην επίθεση δίπλα στον εξαιρετικό Τουρέ (15/9) ίσως μπει ο διεθνής με τις Ελπίδες της Ολλανδίας, Μπαραζίτ (5/0) ενώ πιο σίγουρη επιλογή είναι ο καλός νεαρός Ζερμέν (32/8). Δύναμή της οι δύο ακραίοι, ο αρχηγός Τζιουλί (26/3) και ο Μαροκινός Ντιράρ (14/3).

«Στόχος μας να πιάσουμε τους 40 βαθμούς στο β’ γύρο (έχει ήδη 36). Για το λόγο αυτό πρέπει να κερδίσουμε την Τρουά» είπε ο Σιμόνε που διαπιστώνει καθυστέρηση στην προετοιμασία της επόμενης μέρας αφού αργεί αρκετά ο σχεδιασμός ενώ δεν νιώθει και ο ίδιος σίγουρος πως θα παραμείνει στον πάγκο της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σούμπασιτς – Μαρεστέρ, Πεντό, Καγκελμάχερ, Τζαβέλας – Κουλιμπαλί, Κόμαν, Ντιράρ, Τζιουλί – Ζερμέν (Μπαραζίτ), Τουρέ.

ΤΡΟΥΑ: Με δύο γρήγορα γκολ καθάρισε γρήγορα τη Λανς με 2-0 και παρά το ότι στη συνέχεια έβγαλε άγχος και ήταν μέτρια, κράτησε μια σημαντική νίκη που τη φέρνει για πρώτη φορά φέτος τόσο κοντά στην άνοδο. «Ένα τέτοιο γκρουπ, με τόσο ομαδικό και συλλογικό πνεύμα, είναι σπάνιο να συναντήσεις, μια φορά τη δεκαετία ίσως. Θα είναι ιδανικό αν πάρουμε ένα βαθμό στη Μονακό» είπε ο Φυρλάν που φρεσκάρει έξυπνα τις τελευταίες εβδομάδες. Στο τελευταίο υποδέχεται την Αμιάν.

Εκτός έδρας (18 αγώνες) 
1) εννιά 2-3 γκολ,
2) εννιά πρώτα ημίχρονα Χ (0-0 τα τρία πρόσφατα).

Επιστρέφει μετά από μεγάλη απουσία ο έμπειρος γκολκίπερ Μπλοντέλ (16). Απών στα τελευταία ο στόπερ Σονιέ (20/0). Μακροχρόνια ο στόπερ Ουτρεμπόν (9/0) και ο επιθετικός Καμαρά (11/3).

Αρκετά σταθερή η ενδεκάδα της, δεν έχει λόγο να κάνει αλλαγές ο προπονητής της που διαπιστώνει και ανέβασμα σε φόρμα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ομπαντί (31/4) είναι ο επιτελικός της ενώ μπροστά βασικοί υποψήφιοι για να ξεκινήσουν είναι οι Κασερές (29/9, 19 σαν βασικός), Μάρκος (35/11).

«Μακάρι να μπορούσα να σταματήσω το χρόνο για να χαρώ περισσότερο αυτό που ζούμε. Νιώθω μεγαλύτερη πίεση στη διοίκηση και γύρω από το σύλλογο παρά μέσα στην ομάδα» λέει ο προπονητής της, «είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Χαιρόμαστε τη στιγμή που ζούμε και τη ζούμε καλά» είπε ο αρχηγός της Γιαμισί.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Τυράμ – Σιντιμπέ, Ντρουέν, Ρινκόν, Ν’ Σακαλά – Τιάγκο - Φοσυριέ, Γιαμισί, Ομπαντί – Κασερές (Γκραξ), Μάρκος.

Αρκετά ψηλά το Χ στο 3,20 από τη στιγμή που η Μονακό είναι πιθανό να έχει χάσει την όρεξή της ενώ η Τρουά έχει σαν στόχο το βαθμό ώστε να κερδίσει μετά την καταδικασμένη Αμιάν και να ανέβει.

Δεν είναι τόσο απίθανο το αρκετά βολικό -για την Τρουά- ισόπαλο αποτέλεσμα ώστε να πληρώνει κοντά στο 3,10.



ΜΠΑΣΤΙΑ – ΝΑΝΤ  
(1 ημ. και over.)

*** Από το 1,65 – 1,70 ο άσος κατέβηκε στο 1,55 – 1,60. Το διπλό στο 5,50 – 5,70.

*** 0-2-2 τα τέσσερα τελευταία.

ΜΠΑΣΤΙΑ: Αρκετά χαλαρή από τα πανηγύρια που είχαν προηγηθεί λόγω της ανόδου του, έχασε με 3-0 στη Λε Μαν χωρίς πάντως να είναι τόσο κακή όσο φαίνεται από το σκορ. Ηταν άτυχη στις καλές στιγμές της και θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε δοκάρι στο 62’. Ενώ ήταν προγραμματισμένο να της γίνει η απονομή του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της Λίγκας προτίμησε να πάει στην Γκινγκάμπ για τις εορταστικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες παρά να ρισκάρει να αποδοκιμαστεί στην Κορσική. Στο τελευταίο παίζει στην Ιστρ.

Εντός έδρας (18 αγώνες)
1) κέρδισε 13 πρώτα ημίχρονα (τα πέντε πρόσφατα), έχει δέκα 1/1,
2) οκτώ 4-6 γκολ.

Επιστρέφει από ρεπό ο πολύ καλός νεαρός μεσοεπιθετικός Καζρί (31/9), παραμένει εκτός για δεύτερο αγώνα ο επιθετικός Ελ Αζουζί (17/8).

Ο Αντζ ψάχνοντας νέους στόχους για να δίνει κίνητρο στους παίκτες του να μπαίνουν με μαχητικότητα τους ζήτησε να τελειώσουν αήττητοι τη σεζόν εντός έδρας. Ο Καζρί μαζί με τον Ντιαλό (28/8) και τον έμπειρο Μαουλιντά (29/13) θα παίξουν πίσω από τον Συαρέζ (30/8).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Νοβάες – Ανγκουλά, Μαρί, Σοπλέν, Αρέκ – Καϋζάκ, Ροτέν – Μαουλιντά, Ντιαλό, Καζρί – Συαρέζ.

ΝΑΝΤ: Η έδρα της εξακολουθεί να της δίνει καθαρές νίκες όπως στο πρόσφατο 3-0 επί της Αρλ. Με τα πάνω της και τα κάτω της, έφτασε συνολικά δίκαια στη νίκη ενώ ο Σοβέν στάθηκε στο ότι η ομάδα του έγινε η πρώτη που κατάφερε να κερδίσει την Αρλ στο 2012. Ο τεχνικός της ενώ φαινόταν πως θα αποχωρήσει, τελικά μάλλον τα ξαναβρίσκει μετά από ραντεβού που είχε με τον πρόεδρο Κίτα. Παράλληλα κυκλοφορούν και πάλι φήμες για πώληση του συλλόγου. Στο τελευταίο υποδέχεται τη Ναντ.

Εκτός έδρας έχασε τα τέσσερα τελευταία έχοντας πετύχει μόλις ένα γκολ ενώ έχει έντεκα 2-3 γκολ (τα τρία πρόσφατα).

Επιστρέφει άμεσα ο αριστερός μπακ Βενιό (33/0). Φρέσκοι τραυματίες οι επιθετικοί Μπανγκουρά (8/2), Τζόρτζεβιτς (28/6), παραμένει ο δυνατός μεσοαμυντικός ΝΓκογί (20/1).

Στην επίθεσή της συνεχίζει ο βετεράνος Βιλτόρ (31/8, 12 σαν βασικός) που τελειώνει δυνατά τη σεζόν μαζί με τον επίσης έμπειρο ακραίο Πανκράτ (22/6, 12 σαν βασικός).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ριού – Αλαντύρ, Τζιλομπότζι, Βιβιάν, Βενιό –Κρισόβιακ, Βερτού, Τρεμπέλ - Πανκράτ, Μπεσά, Βιλτόρ.

 Αρκετά κλασικό στοίχημα για την Μπαστιά που το έχει επιβεβαιώσει 13 φορές στο γήπεδό της, πέντε σερί στα πέντε πρόσφατα.

Το 1 ημίχρονο πληρώνει 2,10 – 2,20 και αν είναι να επιλέξουμε ανάμεσα σ’ αυτό και το 1/1 Η/Τ που πληρώνει κοντά στο 2,40, είναι μάλλον προτιμότερο το πρώτο.

ΣΕΝΤΑΝ – ΣΑΤΟΡΟΥ

*** Ο άσος στο 1,55 – 1,60. Το διπλό στο 5,50 – 5,70.

ΣΕΝΤΑΝ: Εχει δίκιο να φωνάζει για τη διαιτησία στο 1-1 στην Κλερμόν που την αφήνει σχεδόν οριστικά εκτός ανόδου. Ενώ κατάφερε μετά από καλή εμφάνιση να προηγηθεί στο 86’ 
ισοφαρίστηκε με σχεδόν ανύπαρκτο πέναλτι στο 94’. «Ο διαιτητής μάς σκότωσε μια σεζόν, ένα χρόνο δουλειάς» τόνισε ο πρόεδρος Υρανό. Στο τελευταίο παίζει στη Ναντ.

Εντός έδρας (18 αγώνες) έχει έντεκα 2-3 γκολ.

Τιμωρημένοι ο μπακ Αμπνταλά (30/1) και ο φορ και πρώτος σκόρερ Φοβέργκ (30/12). Εκτός των τελευταία ο μέσος Βαλντιβιά (27/2). Μακροχρόνιος ο μέσος Κονέ (9/1).

Ο νεαρός Κουρ (20/3) θα πάρει τη θέση του Φοβέργκ στην επίθεση δίπλα στον Ντιαλό (32/8) και τον έμπειρο αριστερό Εντλίν (27/7). «Δεν τίθεται θέμα να το παρατήσουμε» λέει ο πρώτος, «πρέπει να το πιστέψουμε» τονίζει ο τεχνικός της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ραμέ – Μπολί, Τραορέ, Πογκμπά, Καντινί – Λε Μουάν, Μακεντζούφ, Σλιτί – Εντλίν, Ντιαλό, Κουρ.

ΣΑΤΟΡΟΥ: Παρά το ότι προετοιμάστηκε όσο πιο σοβαρά μπορούσε για το γειτονικό ντέρμπι με την Τουρ, φρεσκάροντας παίκτες στο μεσοβδόμαδο που είχε προηγηθεί, έχασε με 3-1. Ισοφάρισε στο 69’ αλλά δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο. Σκόρερ της ο καλός ακραίος Μποβύ που ήταν δανεικός από την Τρουά και πλέον ανήκει επίσημα στο δυναμικό της Σατορού που υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του. Στο τελευταίο υποδέχεται την Γκινγκάμπ.

Εκτός έδρας (18 αγώνες)
1) έχει έντεκα 2-3 γκολ (τα τέσσερα πρόσφατα),
2) έχασε 8 πρώτα ημίχρονα.

Εξέτισε ο φορ Λαφουρκάντ (19/2, 7 σαν βασικός). Φρέσκος τραυματίας ο έμπειρος γκολκίπερ και αρχηγός Φερναντέζ (28). Εκτός για δεύτερο αγώνα ο μέσος Μπαμπί (24/0). Απών στα τελευταία ο στόπερ/αρ. μπακ Νέβες (29/0). Ανανέωσε ο καλός στόπερ Φουρνιέ.

Πλην μιας αναγκαστικής αλλαγής κάτω από τα δοκάρια δεν αλλάζει κάτι άλλο. Βασικά επιθετικά ατού ο γρήγορος Μποβύ (35/10) και ο καλός φορ Ντυπυΐ (14/4) που μετά την επιστροφή του από σοβαρό τραυματισμό, επανήρθε σε καλή κατάσταση.

«Είναι μια περίεργη περίοδος γιατί έχουμε 5-6 παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Εξακολουθούμε όμως να στοχεύουμε σε μια θέση στη δεκάδα» λέει ο προπονητής της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Καραντέκ – Φοκ, Ρεϊνό, Φουρνιέ, Ινές – Οκέρ, Κασί – Μποβύ, Ορινέλ, Γκρανζ – Ντυπυΐ.

Απλά μαθηματικές οι ελπίδες της Σεντάν, ίσως το κυνηγήσει λίγο παραπάνω ώστε να κλείσει με νίκη τη σεζόν στο γήπεδό της. Τίποτα σπουδαίο πάντως το 1,65 – 1,70.

Χωρίς κανένα νόημα πλέον ο άσος. Στη Σατορού η κουβέντα με τα συμβόλαια κάποιων παικτών μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωσή της.

ΤΟΥΡ – ΛΕ ΜΑΝ
*** Ο άσος στο 2,40 – 2,50. Το διπλό στο 2,80 – 2,90.

*** Πολύ σοφτ γειτονικό ντέρμπι.

ΤΟΥΡ: Με καλή εμφάνιση κέρδισε με 3-1 στη Σατορού και έχει αυξημένες πιθανότητες να τερματίσει στην εξάδα. Προηγήθηκε νωρίς αλλά ισοφαρίστηκε στο 69’. Με δύο γκολ στο 75’ και 93’ ο καλύτερος παίκτης της Ντιέγκο που είχε περάσει αλλαγή, της έδωσε τη νίκη. Στο τελευταίο παίζει στη Μετς.

Εντός έδρας (18 αγώνες)
1) 10 πρώτα ημίχρονα Χ,
2) εννιά 2-3 γκολ (τα δύο πρόσφατα).

Παραμένει απών ο σημαντικός μέσος Ονιανγκέ (19/1). Ο Ζάιντλερ άφησε και δύο νεαρούς παίκτες, τον στόπερ Σβεσλέν (27/0) και τον επιθετικό Κετκεό (14/1) να βοηθήσουν τη δεύτερη ομάδα. 

Αρκετά έντονη κινητικότητα σε ανανεώσεις ή όχι με τον έμπειρο στόπερ Σαρτρ (12/1) να οδηγείται εκτός ενώ είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει και ο φορ Μπουένγκο (14/4) ώστε να πάρουν περισσότερο χρόνο δύο νεαροί επιθετικοί που ικανοποίησαν. Σήμερα πάντως ο πρώτος αναμένεται να παίξει, στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι, σαν ένα αντίο δηλαδή στον κόσμο της. Επιθετικά συνεχίζουν σε επιτελικό ρόλο ο Ντιέγκο (31/9) και μπροστά ο Μπλαγιάκ (33/8).

«Ο στόχος μας παραμένει το καλύτερο πλασάρισμά μας από τότε που επέστρεψε στη Ligue 2» ζητάει ο Γερμανός προπονητής της. Το καλύτερό της πλασάρισμα είναι η 6η θέση το 2008-09.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λερουά – Τριτζ, Σαρτρ, Ζενεβουά, Μουαμπέ – Σετού, Καρντί - Λεζέν, Ντιέγκο, Γκεριενί - Μπλαγιάκ.



ΛΕ ΜΑΝ: Με το αρκετά κολακευτικό 3-0 επί της Μπαστιά έκανε το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή της την οποία εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση αν κερδίσει ένα στα δύο τελευταία. Εδειξε ικανότητες προσαρμογής αφού κατάφερε να ξεπεράσει κάποια προβλήματα που προέκυψαν τελευταία στιγμή και έτσι έπαιξε με νεοσύστατο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο τελευταίο κέρδισε την Αρλ.

Εκτός έδρας (18 αγώνες)
1) 13 under,
2) 10 πρώτα ημίχρονα Χ,
3) έντεκα 2-3 γκολ (τα δύο πρόσφατα),
4) σκοράρει κυρίως στο β’ μέρος (13 στα 18).

Εξέτισε ποινή δύο αγωνιστικών ο στόπερ Αντενόν (28/0). Φρέσκος τραυματίας ο ταλαντούχος Αϊτινός επιθετικός Μπελφόρ (29/5, 14 σαν βασικός), δεν τα κατάφεραν και παραμένουν τραυματίες ο καλός μεσοαμυντικός/στόπερ Ναρί (25/0) και ο έμπειρος στόπερ Ντουμπιά (30/2), μακροχρόνιος ο γκολκίπερ Μακαρίτζε (27).

Ο Αντενόν είναι σημαντικός πίσω. Δεύτερος στόπερ παραμένει ο έμπειρος μέσος και αρχηγός Τομά που οπισθοχώρησε αναγκαστικά λόγω απουσιών και σήμερα θα παίξει για τρίτο σερί παιχνίδι με διαφορετικό παρτενέρ. Αλλαγή θα γίνει και στην επίθεση αφού λείπει ο Μπελφόρ. Θα μπει ο αθλητικός Μααζού (13/2) δίπλα στον Σιλά (23/9) και τον γρήγορο γαλλο-αλγερινό Ουαλί (33/8).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Οβόνο – Κυφό, Αντενόν, Τομά, Μπυαγιόν – Εκένγκ, Ζίτο, Λουΐς – Ουαλί, Σιλά, Μααζού.

Ομάδα τρελοκομείο η Τουρ, σχεδόν αδύνατο να ψυχολογηθεί και κατά συνέπεια τα παιχνίδια της διαβάζονται αρκετά δύσκολα.

Δεν πιάνεται από πουθενά αυτή η Τουρ. Η Λε Μαν έχει σίγουρα μεγαλύτερη ανάγκη βαθμών, τσίμπησε το 1-1 στα δύο τελευταία εκτός έδρας, δεν θα της κακοπέσει σήμερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.