Δύο σημεία για σήμερα.

GG πάλι για Λίβερπουλ & Τσέλσι

Κίνητρο νίκης υπάρχει και στις δύο

GG πάλι για Λίβερπουλ & Τσέλσι Εκδίκηση για την απώλεια του κυπέλλου ψάχνει η Λίβερπουλ που κινδυνεύει να τερματίσει στη χειρότερη θέση των τελευταίων 57 ετών στο πρωτάθλημα. Η Τσέλσι είναι αναγκασμένη να ψάξει μόνο τη νίκη για να ελπίζει σε είσοδο στην τετράδα. Επιλογή το GG στο 1,72.
Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να κάνει το double στα εγχώρια κύπελλα καθώς στον τελικό του FA έχασε με 2-1 από την Τσέλσι. Οι "μπλε" είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης για εξήντα λεπτά και δίκαια προηγήθηκαν με 2-0. Η είσοδος του Κάρολ έδωσε πνοή στη Λίβερπουλ που μείωσε στο σκορ και είχε και μια εξαιρετικά αμφισβητούμενη φάση στην οποία κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή της εστία του Τσεχ.
Στο πρωτάθλημα η Λίβερπουλ θα επιδιώξει να αποφύγει την ένατη θέση, η οποία θα είναι η χειρότερη που θα έχει καταλάβει τα τελευταία 57 χρόνια. Παράλληλα, θέλει να τερματίσει ψηλότερα από τη συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλο Έβερτον η οποία προηγείται κατά τέσσερις βαθμούς, αλλά έχει ματς περισσότερο. Οι "κόκκινοι" τελειώνουν τις φετινές τους υποχρεώσεις στο Λίμπερτι κόντρα στη Σουόνσι.
Η γηπεδούχος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση στο πρωτάθλημα κερδίζοντας μόλις 7 από τους 24 πιθανούς βαθμούς στις τελευταίες αγωνιστικές. Το Άνφιλντ, το οποίο αποτελούσε φρούριο ακόμη και σε άσχημες περιόδους, έχει εξελιχθεί σε έδρα όπου όλοι υπολογίζουν πως μπορούν να πάρουν βαθμούς καθώς εκεί μετρά 5/18 νίκες φέτος.
Λούκας και Άνταμ δεν βρίσκονται στη διάθεση του Νταλγκλίς, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει βασικό τον Κάρολ.
Η Τσέλσι κατάφερε να πάρει το πρώτο της τρόπαιο για φέτος και πλέον στρέφει το βλέμμα της στο πρωτάθλημα λίγες μέρες πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορεί να αμελήσει τα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς αν χάσει από την Μπάγερν και τερματίσει εκτός τετράδας στην Αγγλία θα αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ την ερχόμενη σεζόν.
Έχει 61 βαθμούς και δύο ματς να δώσει μέχρι το φινάλε, υποδεχόμενη την Μπλάκμπερν την τελευταία αγωνιστική. Η Τότεναμ βρίσκεται στους 66 και φιλοξενεί την Φούλαμ, ενώ η Νιουκάσλ με 65 αγωνίζεται στο Γκούντισον Παρκ με την Έβερτον. Σε πιθανή ισοβαθμία ρόλο θα παίξει ο συντελεστής τερμάτων με την Τότεναμ να έχει +23, την Τσέλσι +21 και την Νιουκάσλ +7.
Oι φιλοξενούμενοι έχουν μεταμορφωθεί προς το καλύτερο από τη στιγμή που τους ανέλαβε ο Ντι Ματέο. Πριν την ήττα με 0-2 από τη Νιουκάσλ έτρεχαν αήττητο σερί έξι αγώνων στο πρωτάθλημα. Νταβίντ Λουίζ και Κέιχιλ είναι τα κύρια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Τσέλσι.
Πιθανές ενδεκάδες
Λίβερπουλ (4-4-2): Reina-Johnson, Skrtel, Agger, Enrique-Henderson, Gerrard, Spearing, Downing-Suarez, Carroll
Τσέλσι (4-3-3): Cech-Bosingwa, Ivanovic, Terry, Bertrand-Ramires, Essien, Meireles-Sturridge, Torres, Malouda
Key Stat: Η Λίβερπουλ έχει δεχθεί γκολ σε 8/10 πρόσφατα ματς στο Άνφιλντ.
Συμπέρασμα: Η Λίβερπουλ θέλει να μετριάσει την πίκρα των φιλάθλων της από την απώλεια του κυπέλλου, αλλά και την μέτρια φετινή της πορεία παίρνοντας εν μέρει εκδίκηση από την Τσέλσι. Οι φιλοξενούμενοι πάντως έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση μετά τα διαδοχικά επιτυχημένα αποτελέσματα και μόνο με νίκη θα μπορούν να ελπίζουν  σε είσοδο στην τετράδα. Ματς με ένταση και αρκετές φάσεις αναμένεται στο οποίο μπορούν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Στο 1,72 το GG στην bet365.


Goal/goal και κόντρα στο ντέρμπι της Στοκχόλμης (1,90)

Ήδη διορθώνεται η απόδοση του άσου

Κόντρα στο ντέρμπι της Στοκχόλμης (1,90) Στο αστείο 1,70 άνοιξε ο άσος της ΑΪΚ κόντρα στην Τζουργκάρντεν στο ντέρμπι μίσους της Στοκχόλμης και αμέσως το Χ2 πήρε παιχνίδι, με συνέπεια το σημείο τώρα να είναι στο 1,91. Αξίζει ακόμα η κόντρα, αμφίρροπο το ματς.

Με μεγάλο φαβορί την ΑΪΚ άνοιξαν οι μπουκ του εξωτερικού τις αποδόσεις για το μεγάλο ντέρμπι της Στοκχόλμης κόντρα στην Τζουργκάρντεν και γρήγορα άρχισαν να μαζεύουν το Χ2, αφού οι παίκτες διέγνωσαν value. Το ματς είναι μεγάλο ντέρμπι μίσους, θα πέσουν κυριολεκτικά κορμιά και οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι ίσες, αφού και οι δύο ομάδες δεν δείχνουν να έχουν μεγάλες διαφορές.

Η ΑΪΚ φέτος δεν έχει κερδίσει ακόμα στο Ροσούντα, έχοντας φέρει τρεις ισοπαλίες με Μιάλμπι (0-0), Γκέτεμποργκ (1-1) και Σούντσβαλ (1-1). Αντίθετα, εκτός τα πηγαίνει μια χαρά και με απολογισμό 3-1-0 διατηρείται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, έχοντας ματς λιγότερο. Είναι η μοναδική ομάδα της Allsvenskan που δεν έχει χάσει ακόμα, έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με 3 γκολ παθητικό, αλλά και μία από τις χειρότερες επιθέσεις με έξι γκολ ενεργητικό. Το σύστημα του Αλμ άλλωστε είναι το 4-5-1 με μοναδικό προωθημένο τον Κοσταρικανό Μπόρχες και μ' αυτόν τον τρόπο η ΑΪΚ κρατάει καλά ανασταλτικά, όμως δύσκολα δημιουργεί ευκαιρίες στην επίθεση. Κάτι τέτοιο έκανε στο τελευταίο ματς με τη Χέλσινγκμποργκ, όπου έφερε ξεκούραστο 0-0.

Εντός όπως είπαμε η ΑΪΚ έχει απολογισμό 0-3-0 με τέρματα 2-2, και τα τρία αυτά ματς τελείωσαν στο under, ενώ δύο ήρθαν GG. Συνολικά στο πρωτάθλημα η ΑΪΚ έχει 3/7 GG και 6/7 under, τέσσερα εκ των οποίων τελείωσαν under 1,5.

Η Τζουργκάρντεν παρ' όλο που αγωνιστικά έκανε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με ωραίες εμφανίσεις, αυτές δεν μεταφράστηκαν σε βαθμούς και η μέχρι τώρα συγκομιδή προβληματίζει. Στα τελευταία τέσσερα ματς έχει δεχθεί εννέα γκολ, τουλάχιστον στα δύο τελευταία εντός με Κάλμαρ (1-1) και Έρεμπρο (2-1) πήρε τέσσερις βαθμούς, αν και δεν τους άξιζε. Εκτός έδρας ακόμα αγνοεί τη νίκη, έχοντας χάσει από τις Έλφσμποργκ (2-1) και Μιάλμπι (4-3) και έχοντας φέρει 0-0 στο Γκέτεμποργκ με την ΓΚΑΪΣ. Με 3.500 φίλους της θα παίξει στο Ροσούντα η Τζουργκάρντεν, ήδη τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε όλη την πόλη.

Εκτός η Τζουργκάρντεν έχει 0-1-2 με τέρματα 4-6, έχοντας φέρει 2/3 GG και over. Συνολικά η Τζουργκάρντεν έχει 5/7 GG και 4/7 over στο πρωτάθλημα (4/4 συνεχόμενα αμφίσκορα).

Key Stat: Όλα τα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες γίνονται για λόγους ασφαλείας στο Ροσούντα, ανεξάρτητα ποιος είναι ο γηπεδούχος. Τα δύο τελευταία χρόνια η Τζουργκάρντεν έχει κάνει πελάτισσα την ΑΪΚ, έχοντας απολογισμό 3-1-0 υπέρ της. Τελευταία νίκη της ΑΪΚ ήταν το 2009 (2-0).

Συμπέρασμα: Είναι ένα ματς όπου θα πέσουν κορμιά, ένας αγώνας όπου "οι τρεις βαθμοί είναι το λιγότερο που σκεφτόμαστε", σύμφωνα με τον Αλμ. Το γόητρο παίζει μεγάλο ρόλο, η Τζουργκάρντεν θα δει το παιχνίδι σαν τελικό και το αρχικό 1,70 της Bet365 έδινε μεγάλες ευκαιρίες για κόντρα στον άσο. Ακόμα και τώρα που ο άσος είναι στο 1,91, η κόντρα αξίζει, αφού σε ένα τέτοιο ματς οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι μοιρασμένες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.