Δύο σημεία για σήμερα Παρασκευή.

ΚΑΛΜΑΡ – ΓΚΑΪΣ

*** Αρκετό ποντάρισμα δέχεται το διπλό, από το αρχικό 3,10 έχει υποχωρήσει στο 2,80, με τον άσο να προσφέρεται πλέον στο 2,50 από το αρχικό 2,30.

*** Σε επτά ματς στην έδρα της Κάλμαρ από το 2000, οι δύο ομάδες έχουν φέρει ισάριθμα over.

ΚΑΛΜΑΡ: Εμεινε όρθια στη Στοκχόλμη κόντρα στην Τζουργκάντεν, χωρίς να θέλξει με την εμφάνισή της. Μόλις στο 3’ δέχθηκε το 1-0, ισοφάρισε 20 λεπτά αργότερα με τον Μέντες (πρώτη της ΑΪΚ) να κάνει χειρονομίες τους οπαδούς της Τζουργκάρντεν και το γήπεδο να παίρνει φωτιά. Μέτρια στο υπόλοιπο παιχνίδι, είχε αμυντική προσέγγιση και κράτησε μάλλον εύκολα το σκορ. Εντός έδρας έχει να θυμάται το 3-1 επί της Χάκεν, στα άλλα δύο ματς έκανε ήττες από ΑΪΚ (1-2) και Γκέφλε (0-1).

Πρώτη φορά φέτος στην αποστολή ο νεοαποκτηθείς στόπερ Τζόρτζεβιτς που ήρθε ως μεταγραφή ώστε να γίνει η κολώνα της άμυνας, δύσκολα πάντως θα ξεκινήσει από την αρχή. Τιμωρημένος είναι ο Βραζιλιάνος φορ Μέντες (6/2) μετά την κόκκινη που δέχηθκε στη Στοκχόλμη, επιστρέφουν πάντως ο Κοσταρικανός στράικερ ΜακΝτόναλντ (4/0), ο χαφ Φάγκερκραντζ (3/0) και ο στόπερ Σίενσεστ (1/0) που έλειψαν στο προηγούμενο.

ΓΚΑΪΣ: Καλή εμφάνιση κόντρα στην Ελφσμποργκ μεν, νέα ήττα δε και οι έξι βαθμοί στα πρώτα έξι ματς δεν ικανοποιούν κανέναν. Δεν έχουν βρει ακόμα τη φόρμα τους οι επιθετικοί της παίκτες, ενώ μπορεί πέρσι να μην εντυπωσίαζε σε κάποια ματς, αλλά να έπαιρνε τη νίκη, όμως φέτος δεν δείχνει ικανή για κάτι τέτοιο. Στο Μπορός ισοφάρισε σχεδόν γρήγορα το 1-0 που δέχθηκε, στην επανάληψη έγινε γρήγορα το 2-1 και δεν επανήλθε ποτέ. «Ηρθε η ώρα να ανεβάσουμε ταχύτητα, μερικοί παίκτες δείχνουν να μην έχουν καταλάβει πως άρχισε το πρωτάθλημα», είπε ο Αξεν.

Σε κανένα σημείο των φετινών παιχνιδιών της, ίσως εκτός από ένα εικοσάλεπτο στο ματς με τη Νόρκεπινγκ, η ΓΚΑΪΣ δεν έχει πιάσει απόδοση από αυτές που μας συνήθισε πέρσι. Οι Βάντερσον και Σέλικ είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό, ο φορ Ιζέχ που ήρθε φέτος από τη Συριάνσκα δεν έχει δείξει προς το παρόν πως μπορεί να βοηθήσει και το μόνο που λειτουργεί καλά ως τώρα στην ομάδα είναι η ανασταλτική λειτουργία. Ο Αξεν δεν είναι από αυτούς που φοβούνται τις αλλαγές, έχει βάλει ήδη τρεις φορές στον πάγκο τον Ιζέχ κι έχει ξεκινήσει την ενδεκάδα με μοναδικό προωθημένο τον 19χρονο εξτρέμ Τόρνμπλαντ, ο οποίος ως τώρα τον έχει δικαιώσει με ένα γκολ σε τρεις συμμετοχές.

Ενα ευχάριστο και αρκετά δυσάρεστα είναι τα νέα για τον νεαρό προπονητή από μεριάς ιατρικού δελτίου. Στο ευχάριστο είναι η επιστροφή του εξτρέμ Σέλικ (5/1) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όμως τα δυσάρεστα είναι περισσότερα, αφού τραυματίστηκε ο νεαρός εξτρέμ Φλορέν (4/0) στο ματς με την Ελφσμποργκ και θα μείνει εκτός 2-3 μήνες, ενώ την αποστολή δεν ακολούθησε ούτε ο Καμερουνέζος φορ Μπασομπένγκ (6/0) που ταλαιπωρείται από ίωση. Επιπλέον, παραμένουν εκτός ο πολύπειρος εξτρέμ Ομπίν (3/0) που θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες, ο πιτσιρικάς στόπερ Μούισιτς (0/0) και ο επίσης νεαρός φορ Εντστρεμ (0/0), τη στιγμή που τραυματίες είναι από την προετοιμασία και θα μείνουν εκτός ως το τέλος της σεζόν ο χαφ Σπονγκ και ο μπακ Ταμάντι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Σιλανπάα – Εκουντέ, Γιόχανσον (Λούνγκρεν), Ανγκους, Κ. Γκούσταφσον – Ρομαρίνιο, Αγιάρνα, Μ. Γκούσταφσον, Σέλικ – Βάντερσον – Τόρνμπλαντ.

 ΜΠΡΕΪ - ΜΠΟΕΜΙΑΝ

*** Γύρω από το 3,20 η ανώτερη τιμή του άσου, το διπλό βρίσκεται στο 2,40.

ΜΠΡΕΪ: Με γκολ του Τζέισον Μπιρν στο 86’ πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη την προηγούμενη Παρασκευή με 1-0 στο Μόναχαν, δεύτερο κολλητό σημαντικότατο αποτέλεσμα έπειτα από το 2-2 κόντρα στη Σάμροκ. Ενα εξάποντο, με τις δύο ομάδες να είναι λογικά απ’ αυτές που θα διεκδικήσουν την παραμονή. Μοιρασμένο και χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο μέρος, οριακά καλύτερη στο δεύτερο, μάλλον δικαιούνταν το τρίποντο.

Λογικά δεν προλαβαίνει και ο πάλι ο καλός χαφ Σιν Ο’ Κόνορ (1/0), ο οποίος είναι εδώ και καιρό στα… πιτ. Από κει και πέρα δεν υπάρχει κανένα νέο αγωνιστικό πρόβλημα.

«Περιμένουμε μια παρόμοια εμφάνιση των παιδιών και στο παιχνίδι με την Μποέμιαν. Περιμένουμε πως και πως αυτό το παιχνίδι, είναι ένα καλό τεστ για εμάς. Σίγουρα δεν πρόκειται να είναι εύκολο, όμως εάν πιάσουμε καλή απόδοση, τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε κάτι θετικό», είπε ο Πατ Ντέβλιν.

ΜΠΟΕΜΙΑΝ: Εκανε εξαιρετική εμφάνιση στο Ντάνταλκ και πήρε δικαιότατα το τρίποντο με 2-0. Ηταν μακράν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, έχασε σημαντικότατες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της, κατάφερε να σκοράρει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, τρομερό σουτ του ΜακΜάον στο δεύτερο γκολ.

«Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη, που συνδυάστηκε από μια φανταστική εμφάνιση. Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Δικαιούμασταν απόλυτα το τρίποντο», είπε ο Ααρον Κάλαχαν, ο οποίος τόνισε ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν μακράν η καλύτερη της σεζόν.

Αμφίβολος ο πολύπειρος κάπτεν και βασικός αμυντικός Οουεν Χίρι (9/0), εκτός θα μείνουν ο λογιζόμενος βασικός κίπερ Αντι ΜακΝάλτι (6/0), ο χαφ Ντέιβι Μαλκέιχι (7/0) και ο χρήσιμος αμυντικός Ντάνι Τζόις(4/0).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.