Εκτιμήσεις Τετάρτης.

Καλησπέρα σε όλους.
Στο παιχνίδι της Τσέλσι μένω στην αρχική μου εκτίμηση για ισοπαλία και over.

Αξίζει το Χ (3,75) στο Τσέλσι-Μπάρτσα

4/5 ισοπαλίες στις πρόσφατες μεταξύ τους συναντήσεις

Αξίζει το Χ (3,75) στο Τσέλσι-Μπάρτσα Η Τσέλσι μετά την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου θέλει να κάνει την έκπληξη και στο Τσάμπιονς Λιγκ προσπερνώντας το τεράστιο εμπόδιο της Μπαρτσελόνα. Σαφώς ανώτεροι οι Καταλανοί, οι οποίοι ωστόσο ακόμη και με ισοπαλία στο Στάμφορντ Μπριτζ θα αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης. Στο 3,75 το Χ.
Η Τσέλσι έστω και καθυστερημένα δείχνει να έχει βρει τον δρόμο της και κύρια αιτία για την μεταστροφή της απόδοσής της είναι η παρουσία του Ντι Ματέο στον πάγκο της. Ο Ιταλός τεχνικός έχει μετατρέψει το 4-3-3 σε 4-2-3-1 καλύπτοντας εν μέρει τις τεράστιες αμυντικές αδυναμίες που εμφάνιζε η ομάδα του.
Οι Λονδρέζοι κατάφεραν με επιβλητικό τρόπο να περάσουν το εμπόδιο της Τότεναμ στο κύπελλο και να βρεθούν στον τελικό όπου περιμένει η Λίβερπουλ. Το τελικό 1-5 δείχνει την κυριαρχία των "μπλε" οι οποίοι πάντως είχαν και τη βοήθεια της διαιτησίας καθώς στο δεύτερο γκολ που σημείωσαν η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή.
Επέκτειναν έτσι το αήττητο σερί τους στους επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας πέντε νίκες σε αυτό το διάστημα. Η γηπεδούχος έχει βρεθεί τέσσερις φορές αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ παίρνοντας την πρόκριση μόλις μία φορά. Ωστόσο δεν έχει ηττηθεί στις πέντε τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις τέσσερις εκ των οποίων έληξαν ισόπαλες.
Αμφίβολος για τους γηπεδούχους ο Λουίζ που χτύπησε στο ματς κυπέλλου. Διαθέσιμος ο Ιβάνοβιτς που δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας κόντρα στην Τότεναμ. Άλλα σημαντικά προβλήματα δεν έχει να αντιμετωπίσει ο Ντι Ματέο.
Σε καθοριστική καμπή της σεζόν μπαίνει η Μπαρτσελόνα δίνοντας δύο ματς-φωτιά αυτή την εβδομάδα καθώς μετά την επίσκεψη στην Αγγλία ακολουθεί το clasico με τη Ρεάλ. Κατάφερε να διατηρηθεί σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τους Μαδριλένους περνώντας με 1-2 από το Λεβάντε, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ.
Βρίσκεται σε τρομερή φόρμα επικρατώντας στα έντεκα προηγούμενα παιχνίδια. Μαζί με τη Ρεάλ είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Καταλανοί σκοράρουν 3,3 γκολ στη διοργάνωση την τρέχουσα περίοδο και μόνο 2 φορές σε 24 νοκ άουτ αγώνες απέτυχαν να βρουν δίχτυα υπό την καθοδήγηση του Γκουαρντιόλα.
Μοναδικός αμφίβολος ο Πικέ για τους φιλοξενούμενους πέρα από τους σταθερά απόντες Βίγια, Φοντάς, Αμπιντάλ.
Πιθανές ενδεκάδες
Τσέλσι (4-2-3-1): Cech- Ivanovic, Luiz, Terry, Cole- Lampard, Essien- Mata, Kalou, Sturridge- Drogba
Μπαρτσελόνα (4-3-3): Victor Valdés- Puyol, Piqué, Mascherano, Alves- Busquets, Xavi, Iniesta- Pedro, Sanchez, Messi
Key Stat: Η Τσέλσι έχει ανοίξει το σκορ και στις 10 φετινές της αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Συμπέρασμα: Η αναγεννημένη επί Ντι Ματέο Τσέλσι θα τεστάρει τις δυνάμεις της απέναντι στην φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα. Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει με αμυντικές βλέψεις την ομάδα του επιδιώκοντας να περιορίσει τη δράση των Καταλανών και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι μπλαουγκράνα είναι σαφέστατα το φαβορί αυτού του ζευγαριού, αλλά το 1,70 στο διπλό είναι εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Ακόμη και με ισοπαλία θα εξακολουθήσουν να έχουν προβάδισμα πρόκρισης μιας και ο επαναληπτικός είναι στην έδρα του και αυτή αξίζει να πονταριστεί στο 3,75 της bet365.

Ελλάδα χώρα του φωτός......

 

Σκοράρουν ΠΑΣ και ΟΣΦΠ (2,20)

Από πέντε σερί GG προέρχεται η ομάδα του Αναστασιάδη

Σκοράρουν ΠΑΣ και ΟΣΦΠ (2,20) Ο ΠΑΣ μετά την εξασφάλιση της σωτηρίας του θα ψάξει για το τρίτο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους “μεγάλους” της Σουπερλίγκ υποδεχόμενος τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Αναμένονται γκολ εκατέρωθεν, με το over 2,5 να αποδίδει 2,20.
Η  νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1, δεύτερη συνεχόμενη απέναντι σε ομάδα της πρώτης πεντάδας μετά το 1-2 στην Τούμπα, εξασφάλισε στον ΠΑΣ την παραμονή του στην Σουπερλίγκ, κάτι που οι Γιαννιώτες κατάφεραν για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους. Τρέχοντας ένα εντυπωσιακό σερί (5-2-0, τα πέντε τελευταία GG) το τελευταίο δίμηνο η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έφτασε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και πλέον τα δύο τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα κόντρα σε Ολυμπιακό και ΟΦΗ έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα.
6-5-3 μετράει φέτος στους “Ζωσιμάδες”, υποδέχεται τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με στόχο ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα ώστε νε ευχαριστήσει τον κόσμο του. Αμφίβολος είναι ο Ανδράλας που αποχώρησε με ενοχλήσεις από την τελευταία προπόνηση, μακροχρόνια παραμένουν τα υπόλοιπα προβλήματα.
Το 0-1 από τη μαχόμενη για την παραμονή της Κέρκυρα στο Καραϊσκάκης χάλασε τη φιέστα του πρωταθλητή Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική, οι Πειραιώτες παρότι σφυροκόπησαν τα καρέ των φιλοξενούμενων ήταν απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους στο πρωτάθλημα. Μακριά από το Καραϊσκάκης μετράνε φέτος 9-2-2 σκοράροντας κατά μέσο όρο 2 γκολ ανά παιχνίδι, απόντες από το ματς στα Γιάννενα θα είναι οι Μέλμπεργκ και Ιμπαγάσα ενώ αμφίβολος είναι ο Αμπντούν.
Key Stat: Από 5 σερί GG προέρχεται ο ΠΑΣ Γιάννενα.
Συμπέρασμα: Αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, συνήθως σε τέτοιους αγώνες στο τέλος της σεζόν στη Σουπερλίγκ βλέπουμε τις ομάδες να παίζουν ελεύθερα και να πετυχαίνουν αρκετά γκολ. Οι γηπεδούχοι έχουν επιθετική ποιότητα και μπορούν να σκοράρουν ώστε να βγουν GG και over 2,5, με το δεύτερο να αποδίδει 2,20 στην Bet365.


Χάνει χωρίς να σκοράρει η Δόξα

10 γκολ έχει πετύχει σε 28 αγωνιστικές

Χάνει χωρίς να σκοράρει η Δόξα Τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην τρίτη θέση αναμένεται να πάρει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Δόξα. Με το σταγονόμετρο σκοράρει η φιλοξενούμενη που κατέχει τη χειρότερη επιθετική επίδοση της κατηγορίας. Επιλογή τα σκορ 1-0, 2-0, 3-0 του Δικεφάλου.
Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται ήδη για τα playoffs δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Θα επιδιώξει να τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονική διάρκειας και η νίκη είναι απαραίτητη στο ματς με τη Δόξα, σε μια αγωνιστική όπου ο τρίτος Ατρόμητος φιλοξενείται από την πέμπτη ΑΕΚ.
Στο πιο πρόσφατο ματς ο Δικέφαλος μπόρεσε να φύγει με τη λευκή ισοπαλία από το Περιστέρι παραμένοντας αήττητος σε ένατη κατά σειρά έξοδό του (5-4-0). Απρόσμενα αναποτελεσματικός εμφανίζεται στα ματς στην Τούμπα μετρώντας 7/14 νίκες και καμία στις τέσσερις πρόσφατες υποδοχές ομάδων (0-1-3).
Στο παιχνίδι της Τετάρτης δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι τιμωρημένοι Λαζάρ και Φωτάκης. Μπαλάφας, Ετό, Κρέσιτς, Σνάουτσερ, Σταφυλίδης βρίσκονται στο όριο καρτών και λογικά κάποιοι από αυτούς θα επιδιώξουν να "κιτρινιστούν" στο ματς με τη Δόξα ώστε να εκτίσουν ποινή με τον Λεβαδειακό και να είναι καθαροί στα playoffs.
Η Δράμα αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτοιμη για την Σουπερλίγκα και δίκαια υποβιβάζεται. Πάντως εμφανίστηκε αξιόμαχη σε όλη τη διάρκεια της περιόδου και δεν διασύρθηκε σε κανένα παιχνίδι πέρα από την επίσκεψη της στον Ολυμπιακό. Απέναντι στον ενδιαφερόμενο Εργοτέλη κατάφερε να κάνει τη ζημιά και να αποσπάσει την ισοπαλία με 1-1 στο Καυταντζόγλειο.
Ήταν μόλις το δέκατο φετινό γκολ για τους Δραμινούς οι οποίοι με διαφορά έχουν τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Εκτός έδρας η Δόξα έχει καταφέρει να επικρατήσει μόνο στο Αγρίνιο φέτος και προέρχεται από πέντε σερί ήττες. Πάντως μόνο ο Ολυμπιακός μπόρεσε να την κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των δύο τερμάτων.
Eπιστρέφει απο τιμωρία ο Βέρτζος, ενώ μικροτραυματισμούς αντιμετωπίζουν οι Αραβίδης, Τριποτσέρης.
Key Stat: Mε σκορ 1-0, 2-0 8/12 εκτός έδρας ήττες της Δόξας.
Συμπέρασμα: Ο ΠΑΟΚ λογικά δε θα έχει πρόβλημα να φτάσει στη νίκη απέναντι στην αξιόμαχη, αλλά υποδεέστερη Δόξα. Με τον άσο σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε στα σκορ 1-0, 2-0, 3-0 σε καλύτερη απόδοση. Για τους λάτρεις των σεναρίων αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα στην ανατροπή 2/1 Η/Τ.


Προκαλεί το 4,00 του Άρη

Προκαλεί το 4,00 του Άρη Οι Θεσσαλονικείς έχουν θέσει σαν στόχο την 6η θέση της Σούπερλιγκ και αναμένεται να τα δώσουν όλα για τη νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον τραγικό τελευταία Παναιτωλικό που διατηρεί ελάχιστες πιθανότητες για την παραμονή. Στο 4,00 το διπλό στον Hill.
Ταφόπλακα στις ελπίδες του Παναιτωλικού για παραμονή στη Σούπερλιγκ έβαλε η ήττα στο Γεντί Κουλέ την προηγούμενη αγωνιστική, οι Αιτωλοί παρότι ήταν οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι για τους βαθμούς δεν έδειξαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ότι μπορούν να διεκδικήσουν το τρίποντο και ηττήθηκαν δίκαια με 1-0 από τον ΟΦΗ. Το αποτέλεσμα αυτό τους έφερε στο -4 από τη σωτηρία και είχε σαν συνέπεια τη λύση της συνεργασίας της ομάδας του Αγρινίου με τον Τάκη Λεμονή.
Με νέο τεχνικό τον Γιάννη Νταλακούρα ο Παναιτωλικός θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις ελπίδες του για την παραμονή στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές με Άρη εντός και Παναθηναϊκό εκτός, έργο που μοιάζει από δύσκολο έως απίθανο. 4-5-5 το εντός έδρας ρεκόρ του με 13/14 under 2,5, να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο τη φετινή σεζόν ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του ο νέος τεχνικός των Αιτωλών.
Διακόπηκε στο 41’ η αναμέτρηση του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά τελικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να μην κατοχυρώσει το παιχνίδι στους φιλοξενούμενους αλλά να συνεχιστεί από το σημείο που σταμάτησε (όταν και όποτε βολέψει… ) επιτρέπει στους Θεσσαλονικείς να διατηρήσουν της ελπίδες τους για κατάληψη της 6ης θέσης της Σούπερλιγκ.
Με 39 βαθμούς οι “κίτρινοι” ισοβαθμούν με τους Αρκάδες αυτή τη στιγμή στην 6η θέση της βαθμολογίας και άπαντες στο στρατόπεδο τους θέτουν σαν στόχο την κατάληψη της , αφού μπορεί να μην δίνει το εισιτήριο για τα πλέι-οφ αλλά ίσως οδηγήσει στο Europa League της επόμενης περιόδου, αν και εφόσον δεν καταφέρουν να πάρουν τελικά αδειοδότηση ΠΑΟ ή ΑΕΚ.
Συμπέρασμα: Νέος προπονητής για την ομάδα του Αγρινίου, αλλά το κλίμα είναι βαρύ μετά τον διαφαινόμενο υποβιβασμό, με τους παίχτες του ήδη από τα προηγούμενα παιχνίδια να δείχνουν απογοητευμένοι. Στον Άρη δηλώνουν και δείχνουν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν την 6η θέση και το 4,00 του διπλού στον William Hill φαντάζει υπερβολικό, με την αγορά να κινείται ήδη προς τα εκεί. Στο 2,75 το διπλό Draw No Bet στην Bet365.


Υπερβολή το 2,35 του over στην Τρίπολη

Από 4/5 over 2,5 και GG προέρχεται ο Αστέρας

Υπερβολή το 2,35 του over στην Τρίπολη Φωτιές βγάζει επιθετικά το τελευταίο διάστημα ο Αστέρας του Τσιώλη, που κόντρα στον ευάλωτο αμυντικά Παναθηναϊκό αναμένεται να βρει δίχτυα. Προκλητική απόδοση το 2,35 του over 2,5 σε μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό επιβεβαίωσε στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Αστέρας Τρίπολης, τουλάχιστον μέχρι το 41’ και τη διακοπή του αγώνα του με τον Άρη. Το σκορ εκείνη τη στιγμή ήταν 0-1 υπέρ των Αρκάδων, που ήλεγχαν το παιχνίδι  και είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Τελικά πιστή στη σχέση της με τον ακραίο σουρεαλισμό η ΕΠΟ αποφάσισε το παιχνίδι να μην κατακυρωθεί στους φιλοξενούμενους, τιμωρώντας παράλληλα τον Άρη, αλλά να συνεχιστεί σε άγνωστη μέχρι αυτή την ώρα ημερομηνία, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Αστέρα.
Εν τω μεταξύ η ομάδα της Τρίπολης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με σκοπό τη συνέχιση των καλών εμφανίσεων αλλά και την κατάληψη της 6ης θέσης της βαθμολογίας που υπό προϋποθέσεις (αν δεν πάρουν άδεια από την ΟΥΕΦΑ ΠΑΟ ή ΑΕΚ )μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο στο Europa League.  Με 7-5-1 έχει το 5ο καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ της Σούπερλιγκ, στα πέντε τελευταία μετράει τέσσερα over 2,5 και GG.
Τρίτη σερί νίκη για τον ΠΑΟ το 3-0 επί του Πανιωνίου την προηγούμενη αγωνιστική, το τελικό σκορ κολακεύει τους “πράσινους” αφού το τρίποντο καθάρισε στο τέλος με δύο γκολ του Πετρόπουλου (84’, 88’) ενώ στο Πανιώνιος έχασε πολλές ευκαιρίες στη διάρκεια. Σε δεύτερη μοίρα παραμένουν  τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας, αφού τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο όλο και διογκώνονται, με το μέλλον να φαντάζει ζοφερό. Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για παραχώρηση των καλύτερων παιχτών του σε ομάδες του εξωτερικού, με την ιταλική Τορίνο να εκφράζει ενδιαφέρον για τους Λέτο και Μαυρία.

Key Stat:  4/5 over 2,5 και GG μετράει ο Αστέρας Τρίπολης στα τελευταία παιχνίδια του για το πρωτάθλημα.
Συμπέρασμα: Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης , θα ψάξει για τη νίκη κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο ώστε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εντυπωσιακό δεύτερο γύρο που πραγματοποιεί. Τα πρώτα πονταρίσματα πάνε στο 1Χ που υποχωρεί, όπως και το over 2,5 που άνοιξε σε θεόρατες τιμές (2,40+) δεδομένης της επιθετικής ποιότητας των γηπεδούχων αλλά και της αμυντικής αστάθειας των “πρασίνων”. Θα πάμε με το δεύτερο, που αποδίδει το προκλητικό 2,35 αυτή την ώρα στην Bet365.


Κερδίζει ή πέφτει η Κέρκυρα (1,44)

Κερδίζει ή πέφτει η Κέρκυρα (1,44) Οι Φαίακες μετά το μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκης αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για την παραμονή αλλά για να τα καταφέρουν θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν το ελλιπή ΟΦΗ εντός έδρας. Στο 1,44 ο άσος της ομάδας του  Καβακά.
Μια μεγάλη νίκη χρειαζόταν η Κέρκυρα για να αποκτήσει βάσιμες ελπίδες να προλάβει το τραίνο της παραμονής και τη βρήκε στο πιο απίθανο μέρος, το απόρθητο μέχρι πρότινος Καραϊσκάκης, χαλώντας έτσι τη φιέστα του πρωταθλητή Ολυμπιακού. Οι Φαίακες εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των γηπεδούχων, ειδικά στην τελική προσπάθεια, και με γκολ του Ιωάννου στο 80’ πήραν το χρυσό τρίποντο που τους έφερε ένα μόλις πόντο από τον 13ο Εργοτέλη.
Στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της υποδέχεται τον ΟΦΗ και ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη, η ομάδα του Καβακά ίσως χρειαστεί το μάξιμουμ των βαθμών από αυτά για να σώσει την κατηγορία. Πρώτο βήμα πάντως είναι το ματς με τους Κρητικούς, το οποίο αν δεν κερδίσει οι ελπίδες της ουσιαστικά θα εκμηδενιστούν. Στην έδρα της φέτος μετράει 5-3-6 με 10/14 over 2,5, τιμωρημένος είναι ο Κοντοδήμος που κοκκινίστηκε στο Φάληρο.

Κέρδισε με 1-0 τον Παναιτωλικό και σώθηκε και μαθηματικά ο ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική, δείχνοντας για μια ακόμα φορά το σοβαρό πρόσωπο που έχει παρουσιάσει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα στόματα που έλεγαν ότι θα παρουσιαστεί αδιάφορος απέναντι στους Αιτωλούς που καίγονταν για τη νίκη. Ένα τυχερό γκολ του Κάλατζιτς στο 30’ από φάουλ που κόντραρε στο τοίχος χώρισε τις δύο ομάδες, με τους Κρητικούς να κρατάνε στη συνέχεια με άνεση τη νίκη.
Πλέον με τη σωτηρία εξασφαλισμένη και την αποτυχία της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου ο ΟΦΗ προσπαθεί να θέσει τις βάσεις για την επόμενη σεζόν, ψάχνοντας παράλληλα λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα που τον ταλανίζουν.  Στην Κέρκυρα η ομάδα του Αναστόπουλου θα παραταχθεί χωρίς τέσσερα βασικότατα στελέχη της, τους Γεωργίου, Κάλατζιτς, Παπουλή και Σίσιτς  που συμπλήρωσαν κάρτες και θα λείψουν από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια των Κρητικών.  

Συμπέρασμα: Αναμέτρηση με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό και το κουτσουρεμένο 1,44 στον άσο της Κέρκυρας που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν. Με την ανάγκη των Φαιάκων και τις απουσίες του ΟΦΗ πάντως δεν θα περιμέναμε τίποτα περισσότερο, οπότε το σημείο μπορεί να μπολιαστεί σε μια δυάδα διπλασιασμού, διαφορετικά αναμονή για το live σε αναζήτηση καλύτερης απόδοσης.


Κάνει 12/15 τα under εντός η ΑΕΚ (1,52)

12 ματς αήττητος ο Ατρόμητος

Κάνει 12/15 τα under εντός η ΑΕΚ (1,52) Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για να πιάσει τον Ατρόμητο στη βαθμολογία. Οι Περιστεριώτες πάντως είναι αξιόμαχοι φέτος και βολεύονται στο συγκεκριμένο ματς με την ισοπαλία. Κλειστή αναμένεται η μάχη του ΟΑΚΑ με το under (1,52) να έχει τον πρώτο λόγο.
Η ΑΕΚ φιλοδοξεί να τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και να διεκδικήσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω playoffs. Βάσει βαθμολογίας δείχνει ικανή να πετύχει κάτι τέτοιο καθώς επικρατώντας την Τετάρτη θα ισοβαθμήσει με τον Ατρόμητο, αν και λογικά θα μείνει πίσω από τον ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στην Τούμπα με την Δόξα.
Ανεπιτυχείς ήταν οι πρόσφατες επισκέψεις της Ένωσης στη Δυτική Ελλάδα καθώς αρχικά έμεινε στο 2-2 με την Κέρκυρα, ενώ μια εβδομάδα μετά ηττήθηκε στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ με 2-1. Σαφώς καλύτερα τα πηγαίνει στο ΟΑΚΑ εκεί όπου φέτος έχει μόλις μια ήττα (9-4-1). Απέναντι στον Ατρόμητο έχει χτίσει καλή παράδοση τα πρόσφατα χρόνια με πέντε νίκες και μια ισοπαλία εντός έδρας.
O Γεωργέας επιστρέφει στην αποστολή, όμως τα προβλήματα παραμένουν αρκετά, καθώς τη Δευτέρα οι Δέλλας, Ρίκκα, Κοντοές και Σιαλμάς δεν έκαναν κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, αλλά ατομικό υπό την επίβλεψη του κ. Πανταζή.
Ο Ατρόμητος διανύει ίσως την καλύτερη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του. Έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου όπου τον περιμένει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ενώ διαπρέπει και στο πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση για την ώρα.
Οι Περιστεριώτες παραμένουν αήττητοι στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αν και η ισοπαλία εμφανίστηκε 5/6 προηγούμενα. Μέσα στο 2012 εκτός έδρας έχουν ηττηθεί μόνο από Ολυμπιακό και ΠΑΟ με σκορ 1-0. Σε όλες τις υπόλοιπες εξόδους τους μπόρεσαν να σκοράρουν.
Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν για προληπτικούς λόγους μιας και ακολουθούν συνεχή παιχνίδια οι Πίτου Γκαρσία και Στέλιος Σφακιανάκης, όπως επίσης και ο Ηλίας Αναστασάκος που είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την ποινή του.
Key Stat: 11/14 under έχει εντός η ΑΕΚ δεχόμενη μόνο 7 γκολ.
Συμπέρασμα: Tη νίκη που θα την οδηγήσει πιο κοντά στην τρίτη θέση ψάχνει η ΑΕΚ. Εμφανίζεται προσεκτική στην άμυνα στο ΟΑΚΑ και εξαιρετικά αποτελεσματική. Απέναντι στον Ατρόμητο πάντως που δεν χάνει με τίποτα εσχάτως και θα παίξει για δύο αποτελέσματα το under στο 1,52 της bet365 δείχνει καλύτερη επιλογή.

 

Με τα «δεύτερα» η Σαραντί


sarandi fluminense
Η Φλουμινένσε έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στη φάση των «16» του Copa Libertadores, αλλά με τον τρόπο που διεξάγεται ο συγκεκριμένος θεσμός, όσο περισσότερους βαθμούς τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να παίζει όλους τους επαναληπτικούς στην έδρα της. Και αυτό καθώς όλες οι ομάδες που προκρίνονται κατατάσσονται στους 16 σύμφωνα με τους βαθμούς που έχουν κατακτήσει, με αυτήν που έχει τους περισσότερους να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα, παίζοντας τον επαναληπτικό στην έδρα της, ως τον τελικό. Κάτι τέτοιο μπορεί να το καταφέρει η Φλουμινένσε με νίκη απόψε στην έδρα της Άρσεναλ Σαραντί. Ο τεχνικός της, Abel Braga, έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως στόχος της ομάδας του φέτος είναι η κατάκτηση του Copa Libertadores και γι’ αυτό θέλει τις καλύτερες προϋποθέσεις να το καταφέρει και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Μοναδικός απών είναι ο βασικός επιθετικός Fred, αλλά υπάρχουν και άλλες αξιόλογες λύσεις στην επίθεση.


Από την άλλη μεριά η Άρσεναλ Σαραντί έχει αποκλειστεί από την επόμενη φάση του Copa Libertadores, αλλά στο πρωτάθλημα της Clausura στην Αργεντινή είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή, εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος. Προτεραιότητα της είναι το εγχώριο πρωτάθλημα, γι’ αυτό και ο τεχνικός της, Gustavo Alfaro ξεκαθάρισε ότι θα παρατάξει ενδεκάδα αναπληρωματικών, ξεκουράζοντας τους βασικούς για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Νιούελς Ολντ Μπόις που ακολουθεί, η οποία είναι δύο βαθμούς πάνω από αυτήν. Είναι ξεκάθαρο πως για το παιχνίδι ενδιαφέρεται μόνο η Φλουμινένσε και δεδομένου ότι κέρδισε ήδη φέτος μία φορά στην Αργεντινή, στο «La Bombonera» την πρώτη ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς, μπορεί να πάρει το «διπλό» και απέναντι στα «δεύτερα» της Άρσεναλ Σαραντί.


ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΣ.

*** Περίπου στο 1,30-1,35 ο άσος, μέχρι 11,00 φτάνει το διπλό.

*** 6ος όμιλος. Στο 35.161 θέσεων «Εστάδιο Αζούλ» της Πόλης του Μεξικού (υψόμετρο 2.420 μ.).

*** Η Κρουζ Αζούλ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και μπορεί να βγει πρώτη αν κερδίσει σε συνδυασμό με την ακραία περίπτωση να χάσει η Κορίνθιανς από την Ντεπ. Τάτσιρα. Η Νασιονάλ Ασ. έχει αποκλειστεί.

ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ (Μεξικό): Εβγαλε χαρακτήρα στο κρίσιμο σημείο και με το 3-0 της Κυριακής στην έδρα της Τολούκα αναπτέρωσε τις πιθανότητές της να είναι στα πλέι οφ. Κάνοντας μετά από καιρό μία εμφάνιση κοντά στις πραγματικές της δυνατότητες, κατάφερε να ελέγχει απόλυτα το ματς, να μην απειλείται στην άμυνα και να είναι ουσιαστική στην επίθεση.

Ο Ενρίκε Μέσα τόνισε ότι ήταν μία εμφάνιση αρκετά κοντά σε αυτό που ζητάει από τους παίκτες του στην προπόνηση, αλλά ζήτησε μέτρο στον ενθουσιασμό, απαιτώντας ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση σε όλες τις γραμμές, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Το Σάββατο υποδέχεται την υποβιβασμένη πλέον Τέκος και η νίκη είναι μονόδρομος και μπορεί στο Λιμπερταδόρες να θέλει το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, αλλά ο Ενρίκε Μέσα δεν σκοπεύει να καταπονήσει όλους τους βασικούς του και θα κάνει αλλαγές.

Στο τέρμα θα είναι ο αναπληρωματικός Γιόσγκαρντ Γκουτιέρες, που δεν έχει ούτε ένα επίσημο ματς μέσα στο 2012, ενώ στην επίθεση αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ορόσκο και Βίγια, που προέρχονται από τραυματισμούς, ώστε να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό. Πιθανό να γίνουν κι άλλες αλλαγές, για τις οποίες ο Ενρίκε Μέσα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Σταθερά εκτός δράσης παραμένουν ο αμυντικός Ντομίνγκες, ο στόπερ Πόνσε και ο ηγετικός χαφ Τοράδο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γκουτιέρες – Φλόρες, Αράουχο, Μαριάκα, Κορτές – Χιμένες, Κάστρο, Γκουτιέρες, Μαρανιάο – Ορόσκο, Βίγια.

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΣ. (Παραγουάη): Για εμπορικούς σκοπούς μετέφερε το παιχνίδι με την Κορίνθιανς στα ανατολικά της χώρας (300 χλμ. από την Ασουνσιόν) και παίζοντας ουσιαστικά εκτός έδρας ηττήθηκε φυσιολογικά από μία καλύτερη ομάδα 3-1 κι εξάντλησε και τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης.

Στο πρωτάθλημα συνέχισε να χάνει έδαφος και την Κυριακή υπέστη νέα ήττα, τρίτη σερί, αυτή τη φορά στην έδρα της Σπορτίβο Λουκένιο με 2-1. Φτωχή η εμφάνισή της, προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 2-0 στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει.
Αντίκτυπο των τελευταίων αποτυχιών η παραίτηση του τεχνικού Χαβιέρ Τορέντε, για τον οποίον το κλίμα ήταν ήδη αρνητικό. Ο Αργεντινός τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του πριν την αναχώρηση για το Μεξικό τη Δευτέρα και αντικαταστάθηκε από τον (πρώην παίκτη της) Ελισέο Μορίνιγκο, ο οποίος θα αναλάβει χρέη υπηρεσιακού προπονητή ως το τέλος του Απερτούρα και σήμερα θα κάνει το ντεμπούτο του σε διεθνές επίπεδο. «Ηταν μία απόφαση σωστή και απαραίτητη», ήταν τα τελευταία λόγια του Τορέντε.

Επιπλέον, εκτός από τον Τορέντε, στο αεροπλάνο με προορισμό το Μεξικό δεν ανέβηκε ούτε ο βετεράνος αμυντικός Κανίσα, ώστε να μην καταπονηθεί από το μακρύ ταξίδι, ενώ έμειναν εκτός για λόγους τακτικής και ο μέσος Βιγιαρεάλ με τον επιθετικό Τεϊσέιρα, που ήταν βασικοί στα περισσότερα ματς της ομάδας μέχρι στιγμής. «Αφήσαμε εκτός ορισμένους σημαντικούς παίκτες, αλλά έχουμε το κατάλληλο ρόστερ να τους αντικαταστήσουμε. Εχουμε το κίνητρο να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», είπε ο Μορίνιγκο.

«Ηρθαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μπορεί έχουμε ήδη αποκλειστεί, αλλά θέλουμε να κλείσουμε με αξιοπρέπεια τις υποχρεώσεις μας και να κάνουμε μία εμφάνιση που θα μας τιμάει», πρόσθεσε ο φορ Μπογάδο, που γνωρίζει από μεξικάνικο ποδόσφαιρο από τη θητεία του στην Ατλας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντον – Πίρις, Μασακότε, Μιράντα, Πέρες – Ορούε, Ριβέρος, Περάλτα, Τοράλες – Μπογάδο, Κάνο.

Η Κρουζ Αζούλ θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, έχει αποδείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Νασιονάλ Ασ. και στην έδρα της έχει τον πρώτο λόγο. Χωρίς κάποια αξία πάντως στο 1,40.


Κύπελλο Δανίας: Στη σκιά του Σολμπάκεν και του Ν' Ντόι

 

 Πρώτα παιχνίδια για τα ημιτελικά του κυπέλλου Δανίας. Οι αγώνες είναι διπλοί, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ


*** Μικρή άνοδος για τον άσο, από το αρχικό 1,30 βρίσκεται στο 1,35. Το διπλό φτάνει ως το 9,00, το over ήταν στο 1,65, όμως κοντράρεται αρκετά και βρίσκεται μέχρι και στο 1,80 πλέον.


*** Για το πρωτάθλημα: Σοντέρισκε – Κοπεγχάγη 0-2 (17/7) και Κοπεγχάγη – Σοντέρισκε 2-0 (11/3).


*** Το 2009 οι δυο τους έπαιξαν για τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου σε μονό ματς στην έδρα της Σοντέρισκε. Το αποτέλεσμα ακόμα το θυμούνται στην Κοπεγχάγη, αφού η μικρή ομάδα του Χάντερσλεφ είχε επικρατήσει με 5-0.


*** Πέρα από αυτή τη νίκη στο κύπελλο, η Σοντέρισκε δεν έχει κερδίσει ανεξαρτήτως έδρας την Κοπεγχάγη την τελευταία επταετία. Ο απολογισμός είναι 12-2-0 υπέρ των πρωταθλητών και στις δύο έδρες, στο Πάρκεν η Κοπεγχάγη μετράει 5-0-0.


ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ:
Τα ερωτηματικά, οι γκρίνιες και το άγχος που έφεραν οι συνεχόμενες μέτριες εμφανίσεις μέσα στο 2012 έλαβαν τέλος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπου η Κοπεγχάγη πέτυχε δύο εύκολες νίκες κόντρα σε Λίνγκμπι και Μπρόντμπι με το ίδιο σκορ (3-1). Η διαφορά από τη Νόρντζελαντ πλέον είναι στους έξι βαθμούς και μπορεί να μην φαίνεται ασφαλής, όμως με επτά αγωνιστικές ως το τέλος της χρονιάς η πρωταθλήτρια θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την πρώτη θέση. Την Κυριακή είχε εύκολο απόγευμα με την ουραγό Κόγκε, επικράτησε 5-0 εκτός έδρας, ο αντίπαλος έπαιξε για 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Το θέμα της εβδομάδας και μάλλον ολόκληρου του μήνα είναι η απόλυση του Στάλε Σολμπάκεν από τον πάγκο της Κολωνίας και η πιθανή επαναπρόσληψή του στην Κοπεγχάγη. Στα πέντε χρόνια που ήταν ο Νορβηγός στον πάγκο της ομάδας, η Κοπεγχάγη έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν άφησε στιγμή την κυριαρχία της να αμφισβητηθεί στη Δανία. Με το που έφυγε φέτος, δεν προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε εντελώς αποτυχημένη πορεία στο Γιουρόπα, ενώ στο πρωτάθλημα βλέπει τη Νόρντζελαντ να την απειλεί, με τη διαφορά να είναι στους έξι βαθμούς. Από τη διοίκηση πάντως κρατούν σιγή ιχθύος, ενώ και ο Γένσεν όταν ρωτήθηκε προτίμησε να πει πως «
δεν ξέρω, πάντως εμένα με βλέπω και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας».

Εκτός από τον Σολμπάκεν όμως, θέμα προέκυψε και με τον Ν’ Ντόι μετά από δηλώσεις του ατζέντη του. Ο Νίκλας Γένσεν σε τοπικό ραδιόφωνο αποκάλυψε πως «
ο παίκτης έχει δώσει τα πάντα τα δύο τελευταία χρόνια και ίσως ήρθε ώρα να μεταβεί σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα. Εχουμε προτάσεις στα χέρια μας και το καλοκαίρι θα ανακοινωθεί η απόφασή μας». Ο πρώτος σκόρερ της Κοπεγχάγης τα τελευταία τρία χρόνια είναι πιθανό να αποχωρήσει από την ομάδα και στη διοίκηση έχει ήδη σημάνει συναγερμός, αφού ο αντικαταστάτης του πρέπει να είναι τουλάχιστον ισάξιος.

Επιστρέφει μετά από ένα μήνα απουσίας ο νεοαποκτηθείς τον Γενάρη στόπερ Στάντσγκααρντ (5/0, πρώην Μάλαγα και Ρόζενμποργκ) και παίρνει τη θέση του Ισλανδού στόπερ Οτεσεν στην αποστολή.


ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ:
Για άλλη μία χρονιά κατάφερε με τα… ψέματα να εξασφαλίσει τη σωτηρία της. Δεν ήταν η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας, όμως δεν εντυπωσίασε ποτέ με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και απλά έκανε σπασμωδικά κάποιες καλές εμφανίσεις. Την Κυριακή στην έδρα της Λίνγκμπι εξασφαλίστηκε ουσιαστικά, αφού με το εύκολο 4-0 που πέτυχε αύξησε τη διαφορά από τις θέσεις του υποβιβασμού στους δώδεκα βαθμούς. Αν περάσει την Κοπεγχάγη, θα είναι η πρώτη φορά που φτάνει σε τελικό κυπέλλου στην 106χρονη ιστορία της για να διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο.

Φυσικά η δίψα για πρόκριση στον τελικό είναι μεγάλη και μπορεί στην αρχή να υπήρξε στεναχώρια στη Σοντέρισκε για την κλήρωση που την έφερε αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια, όμως τελευταία υπάρχει πίστη στην ομάδα για την υπέρβαση. «
Είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε στον τελικό. Εχουμε κάνει μεγάλη πορεία στο θεσμό, παλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ και φυσικά ο στόχος μας είναι η πρόκριση στον τελικό», είπε ο Σόντεργκααρντ.

Τους 18 που βρέθηκαν στην αποστολή για το ματς με τη Λίνγκμπι πήρε μαζί του στην Κοπεγχάγη ο Σόντεργκααρντ, κάτι που σημαίνει πως παραμένει λευκό το ιατρικό δελτίο της ομάδας.


ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (1 ημίχρονο):
Σωστό φαβορί η Κοπεγχάγη που θα θέλει να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς, δεν θα παραδοθεί όμως εύκολα η Σοντέρισκε. Από το χαμηλό άσο του 1,35 θα επιλέξουμε τον άσο στο ημίχρονο, που πληρώνει 1,90 και είναι πιθανός, αφού η πρωταθλήτρια θα μπει δυνατά για να καθαρίσει το ματς.

Η Σοντέρισκε βέβαια είναι επικίνδυνη και το κατά πόσο εύκολα θα κερδίσει η Κοπεγχάγη, δεν το ξέρω. Κρατάω ως στατιστικό πως και στα δύο φετινά τους παιχνίδια, τα οποία τελείωσαν 2-0 υπέρ της Κοπεγχάγης, οι πρωταθλητές προηγούνταν από το ημίχρονο (1-0 και στις δύο περιπτώσεις). Επίσης, ο Ν’ Ντόι σκόραρε και στα δύο αυτά ματς, να το κάνει και σήμερα anytime πληρώνει περίπου 1,80-1,90.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.