Βγαίνουν επιλογές για χαλαρό ποντάρισμα σήμερα.

Βγαίνουν  επιλογές για χαλαρό ποντάρισμα σήμερα μετά την γλυκανάλατη χθεσινή στοιχηματική βραδιά που μπορούσε να ήταν και καλύτερη.




Κύπελλο Τουρκίας: Φαβορί η Καραμπούκ


*** Στο 1,70 γυροφέρνει ο άσος, το διπλό αγγίζει το 5,00.
*** Στο 19.209 θέσεων «19ης Μαΐου» της Αγκυρας.
ΚΑΡΝΤΕΜΙΡ ΚΑΡΑΜΠΟΥΚ (Α’): Στηριζόμενη στην έδρα της (8 νίκες σε 9 αγώνες στο δεύτερο γύρο), κέρδισε την παραμονή στη Σούπερλιγκ. Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 εντός με την Μπεσίκτας, βρέθηκε πίσω στο 17’, ισοφάρισε στο 24’, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στην επανάληψη (δυο αποβολές για την αντίπαλο στο 68’ και το 84’) μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο.
«Ισως έπαιξε ρόλο το ότι είχαμε το μυαλό μας στο κύπελλο. Το ματς με την Μπόλου είναι ιστορικής σημασίας, αν κερδίσουμε θα προκριθούμε πρώτη φορά στα ημιτελικά. Τρέχουμε ένα καλό σερί, ελπίζω να το συνεχίσουμε», ανέφερε ο Κορκμάζ, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την αντίπαλό μας, εάν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα έχουμε πρόβλημα».
Τραυματίες είναι ο βασικός γκολκίπερ Τόμιτς (22/0) και ο αξιόλογος εξτρέμ Σέλτον (28/5).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κορκ – Ουτσάρ, Μπαμπιάλα, Γιάχιτς, Σέριτς – Ραγκουέ, Σαρπ – Χικμέτ, Τσέρνατ, Σοϊλεμεζγκιλέρ – Γιλντίζ.
ΜΠΟΛΟΥΣΠΟΡ (Β’): Εκανε τη μεγάλη έκπληξη στον προηγούμενο γύρο, πετώντας έξω την Μπεσίκτας (1-0), πριν είχε αποκλείσει την Γκεντσλέρ (2-1 στην παράταση).
Ακολούθησαν δυο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ωστόσο την Κυριακή έχασε με 1-2 εντός έδρας από την Κόνια, παρά το γεγονός μάλιστα ότι προηγούνταν στο σκορ μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο (1-0 στο 27’, 1-1 στο 80’, 1-2 με πέναλτι στο 88’). Στόχος της είναι να τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα, ούτως ώστε να διεκδικήσει την άνοδο μέσω των μπαράζ, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση, μόλις ένα βαθμό μπροστά από την Αδάνασπορ.
Δυο έμπειροι παίκτες, ο μπακ Ακ και ο φορ Τζιχάν μίλησαν για την αναμέτρηση κυπέλλου με την Καραμπούκ. «Είμαστε σε άνοδο, πάντως και η αντίπαλός μας βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Θα γίνει δύσκολο παιχνίδι», δήλωσε ο πρώτος, «φτάσαμε ως εδώ ξεπερνώντας σημαντικά εμπόδια, πιστεύουμε στην πρόκριση», σημείωσε ο δεύτερος.
Αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος και είναι τιμωρημένος ο σκόρερ χαφ Κιράζ (25/8), εκτός εδώ και περίπου ένα μήνα ο χαφ Τζανσέβ (14/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Οζτούρκ – Μπεκτάς, Κιζίλκαγια, Ακ, Αρσλάν – Γιλμάζ, Εργκίν, Γκομίς, Οζέρ – Τζιχάν, Τσετίν.
Η Καραμπούκ έγινε άλλη ομάδα από τότε που την ανέλαβε ο Κορκμάζ και η πρόκριση είναι στις δυνατότητές της. Αποδεκτή κάθε απόδοση από 1,70 και πάνω, η Μπόλου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

GG και over και σε ουδέτερο η Σίβασπορ

Έχει 9/12 τελευταία της παιχνίδια

BET: GG και σε ουδέτερο η Σίβασπορ (1,91) Νοκ-άουτ προημιτελικός κυπέλλου που διεξάγεται σε ουδέτερο. Η Σίβασπορ έφερε 17/17 goal-goal στα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα και στα δώδεκα τελευταία της παιχνίδια κράτησε μόνο μια φορά ανέπαφη την εστία της. Πάντα επικίνδυνη επιθετικά η Μπούρσασπορ, στο 1,91 το GG στον William Hill.
Για τη Σίβασπορ ήταν αρκετή και η ισοπαλία στο εκτός έδρας με τη Σαμσουνσπόρ, αλλά παρά το ότι έμεινε πίσω στο σκορ όχι μόνο ισοφάρισε αλλά το γύρισε σε 1-2 και τελικά τερμάτισε στην 7η θέση, στέλνοντας παράλληλα στη δεύτερη κατηγορία την ομάδα της Σαμψούντας.
Τόσο για τη Σίβασπορ όσο και για την Μπούρσασπορ το κύπελλο είναι ευκαιρία για διάκριση, αφού όποια από τις δύο ομάδες προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Εσκισεχίρσπορ σε ουδέτερο γήπεδο. Σε ουδέτερο γήπεδο (στο «Σουκρού Σαράτσογλου» της Κωνσταντινούπολης) θα γίνει και το μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο είναι νοκ-άουτ με παράταση και πέναλτι εφόσον χρειαστεί.
Η Σίβασπορ κέρδισε φέτος την Μπούρσασπορ δύο φορές στο πρωτάθλημα με 3-0 εντός έδρας και 1-2 εκτός. Στη Σούπερ Λιγκ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις με την τέταρτη καλύτερη επίθεση, αλλά και την τρίτη χειρότερη άμυνα (57-54 τα γκολ).
Οι γηπεδούχοι είχαν μόνο goal-goal σε όλα τα φετινά τους εκτός έδρας παιχνίδια (17/17), ενώ στα 12 τελευταία της ανεξαρτήτως διοργάνωσης τα εννιά ήταν goal-goal, κρατώντας μόνο μία φορά ανέπαφη την εστία της. Κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο μέσος Νας (3 γκολ), τραυματίας είναι ο μπακ Ερντάλ. Η Σίβασπορ έχει φέρει και τα περισσότερα over στο πρωτάθλημα (24/34).
Στο γκρουπ των πλέι οφ στις θέσεις 5-8 θα βρεθεί και η Μπούρσασπορ, παρά το ότι ηττήθηκε με 0-2 από την Γκαζιαντέπ την τελευταία αγωνιστική, σε παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες είχαν χαμένο πέναλτι στο 0-0 (στο 8’ η Γκαζιαντέπ, στο 48’ η Μπούρσασπορ).
Στα πέντε τελευταία στο πρωτάθλημα οι τυπικά φιλοξενούμενοι απέτυχαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και τα 3/5 ήταν goal-goal. Μοναδική σημαντική απουσία αυτή του τραυματία μέσου Ιπέκ (5 γκολ).
Key Stat: Η Σίβασπορ – τέταρτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα – κράτησε μόνο μία φορά ανέπαφη την εστία της στα 12 τελευταία.
Συμπέρασμα: Ευκαιρία για διάκριση είναι το κύπελλο και για τις δύο ομάδες. Όποια από τις δύο προκριθεί (το παιχνίδι είναι νοκ-άουτ προημιτελικός και διεξάγεται σε ουδέτερο) θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Εσκισεχίρσπορ. Για τη Σίβασπορ τα goal-goal έχουν γίνει συνήθεια, έχοντας 9/12 τελευταία της παιχνίδια, κρατώντας σπάνια μέσα στη χρονιά ανέπαφη την εστία της. 1,91 πληρώνει το αμφίσκορο αποτέλεσμα στον William Hill.


Σκοράρει και η Σαραγόσα στη Σεβίλλη

Βρήκε δίχτυα η φιλοξενούμενη σε 11/13 πρόσφατες επισκέψεις της στο Πιθχουάν

Σκοράρει και η Σαραγόσα στη Σεβίλλη Σε τροχιά Ευρώπης εξακολουθεί να βρίσκεται η Σεβίλλη παρά την ήττα στο Σαν Μαμές. Σε καλή κατάσταση η Σαραγόσα που χρειάζεται τους βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία. Ικανές να βρουν τον στόχο αμφότερες με το GG στο 1,91.
Η Σεβίλλη δεν κατάφερε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στο Σαν Μαμές απέναντι στο Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι με γκολ του Γιορέντε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πήραν προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι το φινάλε.
Ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τους Ανδαλουσιάνους μετά από τρεις σερί νίκες, όμως παραμένουν σε τροχιά Ευρώπης. Το Πιθχουάν φέτος δεν έχει αξιοποιηθεί όπως άλλες χρονιές καθώς η γηπεδούχος  έχει επτά νίκες σε δεκαπέντε αγώνες. Μόνο σε πέντε από αυτούς κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της με το over να εμφανίζεται εννιά φορές. Καλή παράδοση έχει χτίσει υποδεχόμενη την Σαραγόσα κερδίζοντάς την τέσσερις σερί φορές εντός σε συνδυασμό με over.
Περότι και Σπάχιτς είναι αμφίβολοι, ενώ θα λείψει ο Κανουτέ που χτύπησε στο Σαν Μαμές. Επέστρεψε στη δράση για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο ο Γκουαρέντε. Διαθέσιμος και ο Τροχόφσκι που εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής.
Η Σαραγόσα ήταν άκρως ανταγωνιστική στο πρώτο ημίωρο του αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Αρχικά έχασε πέναλτι με τον Αράντα, όμως ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ. Οι Καταλανοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να έχουν προβάδισμα στο ημίχρονο, ενώ παράλληλα είδαν την αντίπαλό τους να μένει με παίκτη λιγότερο. Με άνεση διαμόρφωσαν το 1-4 στην επανάληψη.
Ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τους Αραγόνες μετά από τέσσερις αγωνιστικές στις οποίες μάζεψαν δέκα βαθμούς. Έτσι απέκτησαν πλέον αρκετές ελπίδες παραμονής καθώς μείωσαν τη διαφορά τους στους τέσσερις από την Βιγιαρεάλ που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Αν και έχουν επιθετικό πρόβλημα φέτος έχουν καταφέρει να σκοράρουν και στα πέντε ματς που έχουν προηγηθεί, όπως και σε 5/6 πρόσφατες εξόδους τους από το Ρομαρέδα. Τρεις νίκες μετρούν φέτος μακριά από την έδρα τους, όμως αυτές επιτεύχθηκαν στις πέντε προηγούμενες εξόδους. Μόλις τρεις φορές η Σαραγόσα μπόρεσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία στα φετινά της ταξίδια.
Ματέος, Απόνιο, Λουίς Γκαρσία επιστρέφουν έχοντας εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής, ενώ θα λείψει ο Άμπραχαμ που αποβλήθηκε κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Λαφίτα και Ομπράντοβιτς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στις τελευταίες προπονήσεις όμως αναμένεται να μπουν στην αποστολή.
Πιθανές ενδεκάδες
Σεβίλλη (4-2-3-1): Palop- Navarro, Fazio, Escude, Coke-Trochowski, Medel-Navas, Reyes, Moral-Negredo
Σαραγόσα (4-2-3-1): Roberto- Μateos, Paredes, Silva, Alvarez-Pinter, Dujimovic-Obradovic, Micael, Lafita-Postiga
Key Stat: Η Σαραγόσα έχει σκοράρει σε 11/13 προηγούμενες επισκέψεις στη Σεβίλλη μετρώντας 9/13 GG.
Συμπέρασμα: Η Σεβίλλη θα επιδιώξει άμεση επιστροφή στις νίκες προκειμένου να μην χάσει την επαφή της με τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η Σαραγόσα πάντως δείχνει αναγεννημένη και μπορεί να αποδειχθεί σκληρό καρύδι για τους Ανδαλουσιάνους. Επιλογή με αξία το GG στο 1,91 του William Hill

Δεν δέχεται γκολ η ΑΪΚ στο Ροσούντα o άσσος έχει προβάδισμα.

Σπάνια σκοράρει η Γκέτεμποργκ στη Στοκχόλμη

Δεν δέχεται γκολ η ΑΪΚ στο Ροσούντα Κρίσιμο ματς για διαφορετικούς λόγους είναι το ντέρμπι ΑΪΚ - Γκέτεμποργκ στην έδρα της πρώτης, με τους μπλε να ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς στην κατηγορία και την ΑΪΚ να παίρνει θάρρος από το 1-2 στο Κάλμαρ. Αξίζει λόγω παράδοσης το clean sheet της γηπεδούχου.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα έκανε η ΑΪΚ στην έδρα της Κάλμαρ, τη στιγμή που στο Γκέτεμποργκ υπάρχει γκρίνια και κατήφεια μετά το 1-2 της Δευτέρας από τη Νόρκεπινγκ. Δεν σκοράρουν οι μπλε στο Ροσούντα εύκολα, αξία στο 2,62 του να μη δεχθεί γκολ η ΑΪΚ.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στη Στοκχόλμη, αφού η ΑΪΚ μετά τη μουντή πρεμιέρα και το 0-0 με τη Μιάλμπι, απέδρασε με το τρίποντο από την έδρα της Κάλμαρ τη Δευτέρα. Ένα τρίποντο το οποίο η ομάδα το άξιζε, ενώ το ώφελος ήταν διπλό, αφού το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Μπόρχε στο 89', ένας παίκτης από τον οποίο στη Στοκχόλμη περιμένουν να κουβαλήσει το βάρος της επίθεσης. Η ΑΪΚ ήταν πιο τολμηρή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και δικαιώθηκε, ενώ τα όποια κενά υπήρξαν στην άμυνα ήταν δικαιολογημένα, με την Κάλμαρ πάντως να μην μπορεί να τα εκμεταλλευτεί. Οι γηπεδούχοι πλέον βλέπουν με άλλο μάτι το πρωτάθλημα και σίγουρα μια νίκη κόντρα στην Γκέτεμποργκ θα τους δώσει την ώθηση που χρειάζονται για τη συνέχεια.

Πέρσι εντός έδρας η ΑΪΚ είχε απολογισμό 12-0-3 με τέρματα 27-8, το δεύτερο καλύτερο της κατηγορίας με τη δεύτερη καλύτερη άμυνα. Σε οκτώ από τα 15 εντός έδρας παιχνίδια της η ομάδα της Στοκχόλμης δεν δέχθηκε γκολ.

Για την Γκέτεμποργκ ότι και να πει κανείς είναι λίγο, αφού οι μπλε θεωρούνται φαβορί για το πρωτάθλημα, όμως προς το παρόν βρίσκονται στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς! Στην πρεμιέρα ηττήθηκαν με 2-1 από τη Συριάνσκα, τη Δευτέρα μπροστά σε 18.000 κόσμο προηγήθηκαν της Νόρκεπινγκ με 1-0, όμως μετά έπαθαν μπλακάουτ και η φιλοξενούμενη όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πήρε το ματς με 1-2. Η γκρίνια έχει αρχίσει ήδη, ο Στόρε μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στη θέση του, όμως αν συνεχίστούν τα άσχημα αποτελέσματα τότε όλα είναι πιθανά.

Η Γκέτεμποργκ πέρσι εκτός είχε απολογισμό 6-2-7 με τέρματα 18-19, τον τέταρτο καλύτερο στην κατηγορία. Από αυτά τα 15 ματς δεν σκόραρε στα πέντε, ενώ η φετινή της αρχή θυμίζει την περσινή, όταν και είχε ξεκινήσει με τέσσερις σερί ήττες το πρωταθλημα.

Key Stat: Δεκατέσσερα ματς έχουν δώσει στο Ροσούντα οι δύο ομάδες από το 1998 ως σήμερα, ο απολογισμός υπέρ της ΑΪΚ είναι 8-2-4. Από αυτά τα παιχνίδια, η Γκέτεμποργκ σκόραρε στα έξι, ενώ εκτός από το 1-2 του 2010, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν σκοράρει κόντρα στην ΑΪΚ εκτός στα τελευταία πέντε ματς.

Συμπέρασμα: Ματς που θα πάει στη δύναμη. Δύσκολα θα ανοιχτεί η Γκέτεμποργκ που τρέμει την τρίτη σερί ήττα, ενώ η ΑΪΚ είναι ομάδα της υπομονής και δεν θα βιαστεί. Όσο περνάει η ώρα οι φιλοξενούμενοι θα έχουν άγχος και το να μη σκοράρουν κόντρα στην καλή άμυνα των γηπεδούχων πληρώνει 2,62 στην Bet365.

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ – ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ

***Στο πολύ χαμηλό 1,30 είχε ανοίξει ο άσος, πλέον βρίσκεται στο 1,45. Το διπλό από το 9,00 έχει πέσει στο 7,00, το over από το 1,65 βρέθηκε στο 1,75.

***Και οι δεκατρείς τελευταίες εντός έδρας νίκες της Ελφσμποργκ συνδυάστηκαν με over.

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ: Δεν άντεξε στο Χέλσινγκμποργκ και γνώρισε την ήττα με 1-2, σε ματς που θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία. Είχε αρκετά προβλήματα στην άμυνα, όμως από τη μέση και μπροστά ήταν εκπληκτική και παρ’ όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε και έχασε ευκαιρίες για το 1-2. Κουράστηκε απλά προς το τέλος και μοιραία δέχθηκε το 2-1 στο 77’, χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει.

Παρά την ήττα από τη Χέλσινγκμποργκ, ο Λέναρτσον φάνηκε ευχαριστημένος από την εμφάνιση, λέγοντας ότι «ήμασταν καλύτεροι από την πρεμιέρα, απλά δεν ήρθαν οι βαθμοί. Αξίζαμε έστω την ισοπαλία, οι παίκτες είναι πεινασμένοι να επιστρέψουν στις νίκες».

Αρκετά τα προβλήματα και σήμερα για τους κίτρινους, αφού τιμωρημένος είναι ο βετεράνος χαφ Σβένσον (2/2), ενώ παραμένουν εκτός αποστολής ο αριστερός μπακ Κλάρστρεμ (1/0), ο δεξιός μπακ Αντερσον και ο λογιζόμενος για βασικός, κίπερ Ελεγκααρντ. Το θετικό είναι πως επιστρέφει ο επιτελικός Ισιζάκι (1/0) που έλειψε στο Χέλσινγκμποργκ (δύσκολα όμως θα ξεκινήσει από την αρχή), καθώς και ο δεξιός μπακ Λάρσον (1/0), που ξεπέρασε το πρόβλημά του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χόι – Σ. Λάρσον, Φριτζέιρσον, Γιόνσον, Τ. Λάρσον – Ισιζάκι, Γιόργκενσεν, Χίλεμαρκ, Χάλτ – Κλάεσον, Τζαβό.

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ: Επιασε κορυφή με το 2-1 στο Γκέτεμποργκ, σε ένα ματς όπου στάθηκε τυχερή με τη νίκη. Εκπληκτικές επεμβάσεις από τον κίπερ Χασάν κράτησαν το μηδέν στο ημίχρονο, μετά το 1-0 του 51’ έδειξε πελαγωμένη, όμως ήταν αρκετά τυχερή για να κερδίσει πέναλτι στο 61’ για το 1-1. Εκεί πήρε λίγο τα πάνω της και στην τρίτη επίσκεψή της στα καρέ της αντιπάλου έκανε το 1-2 που κράτησε ως το τέλος.

Θα περίμενε κανείς να υπάρχει κλίμα ενθουσιασμό στην ομάδα μετά τις δύο πρώτες νίκες κόντρα στην νταμπλούχο Χέλσινγκμποργκ και το φαβορί για τον τίτλο, Γκέτεμποργκ, όμως ο φορ Χασάνι τα είπε… όλα με μία φράση αφήνοντας κάγκελο τους δημοσιογράφους: «Ναι, εντάξει, κερδίσαμε, όμως είμαι απογοητευμένος από το πώς παίξαμε». Μια δήλωση που μπορεί να φαίνεται υπερβολική, αλλά που δείχνει πως φέτος η Νόρκεπινγκ είναι αποφασισμένη εκτός από τη σωτηρία, να παίξει και ωραίο ποδόσφαιρο, που θα τη φέρει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Ο Αντερσον βέβαια ξέρει τι θα αντιμετωπίσει η ομάδα του στο Μπορός και κράτησε χαμηλά τον πήχη, λέγοντας ότι «είναι το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της χρονιάς. Το θετικό είναι πως έχουμε υψηλή αυτοπεποίθηση μετά τις δύο πρώτες νίκες, όμως αν θέλουμε να ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ’ όσο παίξαμε στο Γκέτεμποργκ».

Εκτός παραμένουν ο φορ Καλίλι και ο Εσθονός εξτρέμ Ταμ, επιστρέφει ο αριστερός μέσος Φρεμπόνγκ (1/0) που δεν αγωνίστηκε λόγω ίωσης στο Γκέτεμποργκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χασάν – Φρίμπεργκ, Σκιένσμπεργκ, Βικλάντερ, Φλορέν – Ντάλενς, Γιόχανσον, Αζντάρεβιτς, Τέλο – Θόρβαλντσον, Χασάνι.

(Over): Το Μπορός πάντα κατηφορίζει για τις φιλοξενούμενες, όσο κι αν έχει εντυπωσιάσει ως τώρα η Νόρκεπινγκ, δύσκολα θα πάρει βαθμό. 13/13 νίκες με over εχει η Ελφσμποργκ στην έδρα της.

Ο συνδυασμός άσου και over πληρώνει 2,10 στο εξωτερικό και αυτό θα είναι το σημείο μου για σήμερα. Θεωρώ πως η Ελφσμποργκ θα πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ, όμως και η Νόρκεπινγκ στο Γκέτεμποργκ κάνοντας ένα μέτριο παιχνίδι σκόραρε επίσης, οπότε μπορεί να κάνει το ίδιο και στο Μπορός.

Αγρίεψε η Χάκεν,

Φοβερή η πεντάρα στη Μάλμε

Αγρίεψε η Χάκεν, μπορεί το over 1,5 Τις άγριες διαθέσεις της έδειξε νωρίς φέτος η Χάκεν, που διέλυσε με 5-0 τη Μάλμε εντός έδρας και απέδειξε πως είναι ικανή να χτυπήσει μέχρι και πρωτάθλημα στη Σουηδία. Άσχημα αποτελέσματα έχει εκεί μέσα η Μιάλμπι, καλύτερο το over 1,5 από τον χαμηλό άσο.

Με μια ξεγυρισμένη πεντάρα φιλοδώρησε τη Μάλμε η Χάκεν στο προηγούμενο ματς για την Allsvenskan και έχοντας δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα της κόντρα στην αδύναμη Μιάλμπι, μπορεί να πετύχει ανάλογο σκορ. Γερασμένη ομάδα οι φιλοξενούμενοι.

Εκπληκτικό ποδόσφαιρο έπαιξε το Σάββατο που μας πέρασε η Χάκεν στο Ραμπεργκσβάλεν, όπου υποδεχόμενη τη Μάλμε πέτυχε πέντε γκολ, χάνοντας ευκαιρίες για άλλα τόσα. Πραγματική καταιγίδα η ομάδα του Μπέργκστραντ, δικαίωσε όσους τη θεωρούσαν ικανή για μεγάλα πράγματα φέτος, αφού με το ρόστερ που έχει και το δέσιμο ανάμεσα στους παίκτες δεν θα είναι έκπληξη αν χτυπήσει μέχρι και πρωτάθλημα. Το εκτός έδρας 0-0 στην έδρα της ΓΚΑΪΣ την πρεμιέρα πείσμωσε τους παίκτες των κιτρίνων, οι οποίοι χάρη στο γρήγορο passing game τους και την αποτελεσματικότητα των φορ τους δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στους προπέρσινους πρωταθλητές της Allsvenskan.

Η Χάκεν παραδοσιακά στην έδρα της πετυχαίνει αρκετά γκολ, πέρσι είχε απολογισμό 9-4-2 με τέρματα 32-11, δηλαδή τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας επίθεση της κατηγορίας με πάνω από δύο γκολ ανά ματς μέσο όρο. Από τις εννέα νίκες που έκανε, στις οκτώ πέτυχε δύο γκολ και άνω ενώ συνολικά από τα 15 εντός έδρας παιχνίδια της σκόραρε στα 14, ενώ στα δέκα είχε πετύχει δύο γκολ και άνω.

Η Μιάλμπι μετά το 0-0 της πρεμιέρας στη Στοκχόλμη απέναντι στην ΑΪΚ, παραχώρησε νέα λευκή ισοπαλία εντός στην Έρεμπρο. Ήταν μεν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως οι επιθέσεις της συνήθως τελείωναν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Κινδύνεψε σε 2-3 στιγμές, το 0-0 θεωρήθηκε δίκαιο. Αν και είναι νωρίς να βγει ακόμα συμπέρασμα, η Μιάλμπι δείχνει να έχει επιθετικό πρόβλημα παρ' όλο που στην ομάδα αγωνίζονται οι Έκενεμπεργκ και Φεϊζουλάου, όμως τουλάχιστον στην άμυνα τα πηγαίνει αρκετά καλά, αν και ούτε από την ΑΪΚ, αλλά ούτε από την Έρεμπρο δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση στα μετόπισθεν.

Εκτός έδρας πέρσι η Μιάλμπι είχε απολογισμό 5-1-9 με τέρματα 12-26, από τις εννέα ήττες που έκανε, στις έξι δέχθηκε δύο γκολ και άνω, πέντε φορές από τρία γκολ και μία φορά έξι τέρματα στην έδρα που φιλοξενείται σήμερα.

Key Stat: Η Χάκεν στις νίκες της συνήθως πετυχαίνει δύο γκολ και άνω (8/9 πέρσι), ενώ το περσινό αντίστοιχο ματς των δύο ομάδων τελείωσε 6-0 υπέρ των γηπεδούχων. Η παράδοση θέλει τη Χάκεν να έχει απολογισμό 4-0-1 τα τελευταία δέκα χρόνια όποτε υποδέχεται τη Μιάλμπι, στις τρεις από τις τέσσερις νίκες της πέτυχε τρία γκολ και άνω.

Συμπέρασμα: Χαμηλός ο άσος στο 1,57 της Bet365, αφού αν θεωρήσουμε πως η Χάκεν κερδίζει, τότε μπορούμε βάση των στατιστικών να ποντάρουμε στο ότι θα το κάνει σκοράροντας τουλάχιστον δύο γκολ, κάτι που πληρώνει 1,80 στην ίδια εταιρεία.


ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ – ΛΑΝΟΥΣ

*** Φαβορί για τους μπουκ η Φλαμένγκο, με τον άσο της να κυμαίνεται από 1,61 μέχρι 1,70. Το διπλό της «γκρανάτε» προσφέρεται από 4,80 ως 5,77.

*** 2ος όμιλος. Στο 46.931 θέσεων «Ενζενιάο» του Ρίο ντε Τζανέιρο.

*** Η Φλαμένγκο για να περάσει, χρειάζεται μόνο νίκη και ισοπαλία στο Ολίμπια – Εμελέκ. Η Λανούς εξασφάλισε την πρόκριση στο 6-0 επί της «ντεκάνο».

*** Προϊστορία: Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ.

*** Διαιτητής: Βιλμάρ Ρολντάν (Κολομβία). Πέμπτο παιχνίδι φέτος στον θεσμό, είχαν προηγηθεί το Εμελέκ – Ολίμπια 1-0, Ντεπορτίβο Τάτσιρα – Κορίνθιανς 1-1, Αλιάνσα Λίμα – Νασιονάλ 2-0 και Βάσκο – Λιμπερτάδ 2-0.

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (Βραζιλία): Δεν αποτελεί κανένα μεγάλο μυστικό, το γεγονός ότι η «μενγκάο» από το 2009 που κατέκτησε το πρωτάθλημα, είναι ένα παράξενο τρένο. Κάτι που επιβεβαίωσε και με τη μέχρι τώρα παρουσία της στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2012. Οι «ρουμπρονέγκρος» θα μπορούσαν να έχουν την τύχη στα χέρια τους απόψε, ωστόσο οι «αυτοκτονικές» τάσεις που επέδειξαν, τους έφεραν σε δυσχερή θέση. Το 3-3 με την Ολίμπια στο Ρίο (από 3-0 στο 64’) ήταν η αρχή των ολισθημάτων, ακολούθησε η ήττα με 3-2 στην Παραγουάη και η κορύφωση έφτασε την περασμένη βδομάδα στο Γκουαγιακίλ, όπου έχασε (3-2) από την Εμελέκ ενώ μέχρι το 83ο λεπτό προηγούνταν με 1-2.
Ακολούθησαν σκηνές ροκ, με τους φιλάθλους να περιμένουν την αποστολή στο αεροδρόμιο για να «ξεφωνίσουν» και οι παίκτες, έπειτα από εντολή της διοίκησης, να κάνουν… ντρίμπλα, φεύγοντας από διαφορετική έξοδο. Τελικά, το… «αυγουλάκι» δεν το γλίτωσαν και το έφαγαν στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής που ματαιώθηκε. Ολα ήταν ρευστά και ο Ζοέλ Σαντάνα, αν δεν κέρδιζε τη Βάσκο στο «κλάσικο καριόκα» του Σαββάτου, δύσκολα θα συνέχιζε. Από το πουθενά και με την ευγενική χορηγία των «βασκαΐνος», οι παίκτες του έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο και πήραν το εκτός έδρας ντέρμπι με 2-1 χάρη σε πέναλτι του Ροναλντίνιο στο 90’. Η συνολική εικόνα της «μενγκάο» στο ενενηντάλεπτο ήταν καλύτερη και παρά τις φωνές τις Βάσκο για το πέναλτι, δικαιούταν να κερδίσει.
Το θετικό αποτέλεσμα απορρόφησε κάπως την κρίση και η πρόεδρος Πατρίσια Αμορίμ σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι θα ήταν λάθος να αλλάξει ο προπονητής αυτήν τη στιγμή. Εγγυήθηκε την παρουσία του Σαντάνα στον πάγκο, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση του Καριόκα ενώ μεγάλο ρόλο στο να πάει μακρύτερα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα παίξει η πρόκριση ή όχι στην επόμενη φάση του Λιμπερταδόρες.
Ο έμπειρος κόουτς στη συνέντευξη Τύπου που έγινε αμέσως μετά το ματς με την Εμελέκ, έδειχνε απογοητευμένος κυρίως από τα λάθη της αμυντικής γραμμής, κάτι που επεσήμανε εκ νέου στις δηλώσεις για το αποψινό παιχνίδι, δείχνοντας πάντως ότι δεν έχει χάσει κάθε ελπίδα για την πρόκριση. «Οσο υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης, εμείς θα ελπίζουμε. Κάναμε αρκετά λάθη στο φετινό Λιμπερταδόρες, δεχτήκαμε πολλά γκολ που δεν θα έπρεπε και χάσαμε βαθμούς που ήταν δικοί μας. Πρέπει να μην τα σκεφτόμαστε άλλο αυτά όμως, θα συγκεντρωθούμε για να κερδίσουμε τη Λανούς και ας ελπίσουμε το παιχνίδι στην Παραγουάη να λήξει ισόπαλο».
Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει στις τελευταίες προπονήσεις, θα διατηρήσει το 4-3-3 των τριών πιο πρόσφατων αγώνων και ίσως αλλάξει κάτι στην τριάδα του κέντρου. Ο πολύτιμος μέσος Ρενάτο, ο οποίος επεβλήθη πρόσφατα σε εγχείριση καρδιάς λόγω αρρυθμιών, επανήλθε στις προπονήσεις αλλά είναι ακόμη πίσω σε φυσική κατάσταση. Απουσίασε και συνεχίζει εκτός λόγω τραυματισμού ο κεντρικός αμυντικός Νταβίντ Μπραζ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Φελίπε – Λέο Μόουρα, Γκονζάλες, Ουέλιντον, Ζούνιορ Σέζαρ – Ουίλιανς, Λουίζ Αντόνιο (Μουράλια), Μποτινέλι – Ροναλντίνιο, Βάγκνερ Λοβ, Ντέιβιντ.

ΛΑΝΟΥΣ (Αργεντινή): Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ; Κάπως έτσι, μία κρύο μία ζεστό, αφού ενώ στο πρωτάθλημα έχει βαρεθεί να χάνει με 1-0, στο Λιμπερταδόρες μετά τις δύο νίκες επί της Εμελέκ και το επικό 6-0 επί της Ολίμπια Ασουνσιόν προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους «16», έχοντας αγκαλιάσει μάλιστα την 1η θέση του ομίλου.

Στο Κλαουσούρα μοιράζεται την τελευταία θέση της βαθμολογίας με την Ολίμπο, καθώς αφού ξεκίνησε με δύο στα δύο, ακολούθησαν έξι ήττες (οι πέντε με 1-0) και μία ισοπαλία, εκεί όπου έβαλε την καλύτερή της ενδεκάδα, στο 2-2 με την Μπόκα στο «Μπομπονέρα» πριν δυο βδομάδες. Ολα αυτά απόρροια του ροτέισον του κόουτς Γκαμπριέλ Σούρερ, άλλοτε σε μικρότερο και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το περασμένο Σάββατο με την Κολόν έκανε συμπαθητικό πρώτο ημίχρονο, «έκατσε» στο δεύτερο και παρότι ούτε η αντίπαλός της έπαιξε καμιά μπαλάρα, το γκολ του Σεβαντόν στο 86’ έκανε τη διαφορά. «Χάσαμε ένα ακόμα μοιρασμένο παιχνίδι, η τύχη κάποια στιγμή θα γυρίσει», δήλωσε ο Σούρερ, που θα βάλει την καλύτερή του ενδεκάδα στο Ρίο.

Το Σάββατο άφησε εκτός αποστολής τον Καμορανέζι, τον μέσο Φρίτσλερ και τον αριστερό μπακ Μπάλμπι, έβαλε στο 46’ τον Ρεγκέιρο και στο 60’ τον Παβόνε, τον τελευταίο στη θέση του Βαλέρι. Οι Ρεγκέιρο-Βαλέρι-Καμορανέζι κι ο φορμαρισμένος Παβόνε, αποτελούν τη γραμμή πυρός της «γκρανάτε».

Παίζει όπως όλα δείχνουν ο Καμορανέζι, που δινόταν αμφίβολος και μάλιστα ταξίδεψε ξεχωριστά με την αποστολή. Και ο Φρίτσλερ είχε ενοχλήσεις αλλά τις ξεπέρασε, έτσι το μοναδικό ερωτηματικό της ενδεκάδας είναι ποιος θα είναι ο παρτενέρ του τελευταίου, με βασικότερο υποψήφιο τον φορμαρισμένο Πισάρο.

«Χρειαζόμαστε τη νίκη για λόγους αυτοπεποίθησης, μας πόνεσε που ξαναχάσαμε στο πρωτάθλημα και βλέπουμε την ομάδα στην τελευταία θέση. Ελπίζω να αποδείξουμε ότι η ομάδα μας είναι αυτή που παίζει στο Λιμπερταδόρες», δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός Γκολτς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μαρκεσίν – Αράουχο, Γκολτς, Μπραγκιέρι, Μπάλμπι – Φρίτσλερ, Πισάρο – Βαλέρι, Καμορανέζι, Ρεγκέιρο – Παβόνε.
(Over): Η προβληματική στην άμυνα Φλαμένγκο θα παίξει τα ρέστα της για νίκη ελπίδας. Θα ψάξει τα γκολ από νωρίς ενώ η ποιοτική και… άνετη «γκρανάτε» μπορεί να βοηθήσει για να εμφανιστεί το over του 1,80.
Αναφορικά με το σημείο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξουμε. Ναι μεν ενδιαφερόμενη η Φλαμένγκο αλλά ο πρότερος βίος της στο θεσμό, δεν την κάνει φαβορί του 1,70. Το over είναι η λογική επιλογή, αν σκεφτούμε την προβληματική της άμυνα, το επιθετικό σχήμα που θα παρατάξει ο Σαντάνα, το κίνητρο και το ότι η Λανούς με το καθαρό μυαλό – λόγω έλλειψης άγχους, και την ποιότητά της μπορεί να συνεισφέρει στο σκοράρισμα. Οι τιμές φτάνουν μέχρι και το 1,97.

Τα δυο επόμενα παιχνίδια με αφήνουν παντελώς αδιάφορο.


ΟΛΙΜΠΙΑ ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ – ΕΜΕΛΕΚ

*** Προβάδισμα στον άσο της Ολίμπια, που κυμαίνεται μεταξύ 1,59 και 1,75. Το διπλό της Εμελέκ σε τιμές αουτσάιντερ, ξεκινά από 4,33 και φτάνει το 6,00.

*** 2ος όμιλος. Στο 36.000 θέσεων «Ντεφενσόρες ντελ Τσάκο» της Ασουνσιόν, από τη στιγμή που το γήπεδο της Ολίμπια δεν πήρε την έγκριση της ομοσπονδίας. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαν «φύγει» 25.000 εισιτήρια.

***Αμφότερες προκρίνονται με νίκη. Σε περίπτωση ισοπαλίας και νίκης της Φλαμένγκο, περνά η «μενγκάο». Αν στο δεύτερο σενάριο, δεν κερδίσει η Φλαμένγκο, περνά η Ολίμπια.

*** Προϊστορία: 2011 (2-1).

*** Διαιτητής: Ρομπέρτο Σιλβέρα (Ουρουγουάη). Τρίτο παιχνίδι φέτος στον θεσμό, είχε προηγηθεί το Χουάν Αουρίτς – Σάντος 1-3 και το Λανούς – Φλαμένγκο 1-1.

ΟΛΙΜΠΙΑ ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ (Παραγουάη): Στις 13 Απριλίου 2000, είχε ταξιδέψει στο Μεξικό να αντιμετωπίσει την Αμέρικα και τότε είχε υποστεί τη μεγαλύτερη και πιο ντροπιαστική ήττα εκτός συνόρων με 8-2. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής των ομίλων και ακολούθησε το 5-4 από την Κορίνθιανς, που την πέταξε εκτός συνέχειας. Ενα παρόμοιο βράδυ βίωσε την περασμένη εβδομάδα στο Λανούς, όπου πήγε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να πάρει αποτέλεσμα κι έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με έξι γκολ στην πλάτη της (6-0). «Μαύρη νύχτα», ψέλλισε ο κόουτς Χεράρδο Πελούσο άμα τη επιστροφή της αποστολής στην Ασουνσιόν, χωρίς να μπορεί να δώσει εξηγήσεις για το τι πήγε στραβά και διασύρθηκε η ομάδα του ενώ το μοναδικό θετικό που εντόπισε, ήταν η ήττα της Φλαμένγκο από την Εμελέκ που τη διατήρησε σε θέση ισχύος για την πρόκριση.

Κλήθηκε να μαζέψει γρήγορα τα κομμάτια της και το έκανε με επιτυχία, κερδίζοντας (Σάββατο) τη Σπορτίβο Λουκένιο με 2-1, στη δέκατη αγωνιστική του Απερτούρα. Διατήρησε έτσι το αήττητο από την αρχή της σεζόν (8-2-0) και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Σέρο Πορτένιο (2-2) με τη Σολ ντε Αμέρικα, άνοιξε την ψαλίδα από τη δεύτερη θέση στους τέσσερις βαθμούς. Ο Πελούσο έκανε εκτεταμένο ροτέισιον μεσοεπιθετικά κι ευτύχησε να πάρει δύο γκολ από τους αναπληρωματικούς του επιθετικούς (Καστορίνο 73’, Μοντιέλ 82’), κάτι που ανέτρεψε το γκολ που δέχτηκε στο πρώτο μέρος.

Πέραν του πολύ σημαντικού αγώνα με την Εμελέκ, στην ειδησεογραφία των τοπικών ΜΜΕ κυριαρχεί το «κλάσικο» της Κυριακής με τη Σέρο Πορτένιο, για το οποίο τοποθετήθηκε εμμέσως ο πρόεδρος Ρεκανάτε λέγοντας τα εξής: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο στην Παραγουάη και το ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό ενώ  αν αποκλειστούμε στο Λιμπερταδόρες δεν θα μας πειράξει ιδιαίτερα». Δηλώσεις που δεν έπεισαν και τόσο, καθώς είναι βέβαιο ότι τις έκανε για να διώξει το όποιο άγχος θα κουβαλούν οι παίκτες απόψε.

Από την πλευρά τους πάντως δείχνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για τη νίκη. «Αντιδράσαμε σωστά μετά το κάζο της Αργεντινής και τώρα έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Η αναμέτρηση με την Εμελέκ έχει χαρακτήρα τελικού και είμαστε συγκεντρωμένοι 100% στο πώς θα κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς», τόνισε ο αρχηγός/αμυντικός μέσος Ορτεμαν ενώ ο κίπερ Σίλβα συμπλήρωσε τα εξής: «Η ήττα της Φλαμένγκο στο Γκουαγιακίλ μας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Η Ολίμπια είναι μαθημένη στα δύσκολα, προετοιμαστήκαμε καλά ψυχολογικά, είμαστε σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω θα κερδίσουμε».

Ο κόουτς Πελούσο μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στον περιφερειακό φορ Μάξι Μπιανκούτσι και στον αριστερό μεσοεπιθετικό Μαρίν, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν. Μοναδικό ερωτηματικό είναι η παρουσία του φορ Λουίς Καμπαγιέρο, που έκανε ξεχωριστό πρόγραμμα προπόνησης και θα αποφασιστεί η συμμετοχή του την τελευταία στιγμή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σίλβα – Νάχερα, Ρομέρο, Μέσα, Αριόσα – Αράντα, Όρτεμαν, Φάμπιο Καμπαγιέρο, Μαρίν – Καστορίνο (Λουίς Καμπαγιέρο), Σεμπάγιος.

ΕΜΕΛΕΚ (Ισημερινός): Εστω και με δραματικό τρόπο (ανατροπή με γκολ στο 82’ και το 91΄με πέναλτι) κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη (3-2 ) κόντρα στη Φλαμένγκο και να μείνει ζωντανή για την πρόκριση, αν και τώρα χρειάζεται να κερδίσει και την Ολίμπια εκτός έδρας. «Πλέον ξέρουμε ότι εξαρτόμαστε μόνο από το δικό μας αποτέλεσμα για την πρόκριση και αυτό αποτελεί μία ένεση ηθικού για την ομάδα», είπε ο τεχνικός Μαρσέλο Φλέιτας, που πίστωσε τη νίκη στο ότι οι παίκτες του δεν έχασαν την πίστη τους και είχαν υπομονή για να γυρίσουν το αποτέλεσμα. Ιστορική νίκη, η πρώτη επί βραζιλιάνικου συλλόγου στο Λιμπερταδόρες.

Την Κυριακή -με μικτή ενδεκάδα- δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-1 στην έδρα της Ιντεπεντιέντε κι έπεσε από την κορυφή, αν και με ματς λιγότερο. Βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ημίχρονο, ενώ από το 38’ έπαιζε με δέκα (Ατσιλιέρ). Προσπάθησε στην επανάληψη, βοήθησαν και οι αλλαγές (Γκαϊμπόρ, Ντε Χεσούς, Μοντόγια), αλλά ενώ μείωσε νωρίς (52’) δεν μπόρεσε στο υπόλοιπο να φτάσει στην ισοφάριση. «Αξίζαμε την ισοπαλία για όσα κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο», είπε ο τεχνικός της.

Από τη Δευτέρα ταξίδεψε η αποστολή στην Ασουνσιόν. Δεν ακολούθησε ο μπακ Κάρλος Κινιόνες, που έλειψε και από τα προηγούμενα ματς λόγω προβλήματος υγείας. Στα της ενδεκάδας ο Φλέιτας αναμένεται να διατηρήσει το 4-4-2 με μία αλλαγή στην επίθεση και τον Μάρκος Μονταΐνι να αντικαθιστά τον Μάρλον ντε Χεσούς.

«Δεν υπάρχει πολύ μυστήριο, πάμε να παίξουμε με τέσσερις στην άμυνα κι ένα 4-4-2. Επρεπε να αφήσουμε εκτός του Μάρλον ντε Χεσούς, που έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, αλλά ο Μάρκος Μονταΐνι έχει  επανέλθει πολύ καλά στα τελευταία ματς κι έχει κάνει αρκετά για να αξίζει μία θέση στο βασικό σχήμα», εξήγησε ο Φλέιτας την κυριότερη αλλαγή στην ενδεκάδα.

Οσο για το πώς θα αντιμετωπίσει η ομάδα του το παιχνίδι, ο Εκουαδοριανός τεχνικός τόνισε ότι «πέρα από τις προθέσεις της Ολίμπια και το ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο, εμείς ήρθαμε εδώ να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν περιμένουμε τίποτα, χρειαζόμαστε να κερδίσουμε και για αυτό πρέπει να επιτεθούμε».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντρέερ – Μοράντε, Ατσιλιέρ, Χ.Λ. Κινιόνες, Μπαγκί – Π. Κινιόνες, Γκαϊμπόρ, Βαλένσια, Χιμένες – Φιγκερόα, Μονταΐνι.

(No bet): Αρκετά μπερδεμένο με λάθος αποδόσεις. Η «ντεκάνο» είναι μεν φαβορί αλλά όχι του 1,60 και οι «μιγιονάριος» που θα τα δώσουν όλα, δεν εμπνέουν για κόντρα μακριά από το Γκουαγιακίλ.

Δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό που μας οδήγησε να μην ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Πάντως, η Εμελέκ δεν είναι μαθημένη τα τελευταία χρόνια να κερδίζει τα κομβικά παιχνίδια της, κάτι που φαίνεται ανάγλυφα στους δύο τελευταίους αποκλεισμούς που είχε στο Κόπα Σουνταμερικάνα από Αβαΐ και Ολίμπια (με δύο ήττες) αντίστοιχα,


ΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΒΑΣΚΟ
*** Αρχικά οι μπουκ έδιναν οριακό φαβορί τη Βάσκο (2,30-2,40), όσο όμως περνούσαν οι μέρες το σετάκι διαμορφωνόταν αλλιώς και σήμερα έχει γυρίσει, με τη Νασιονάλ στο 2,50 μ.ό. και τη Βάσκο στο 2,60...

*** 5ος όμιλος. Στο 23.500 θέσεων «Πάρκε Σεντράλ» του Μοντεβιδέο, φυσική έδρα της Νασιονάλ, που στο προηγούμενο εντός (1-0 Αλιάνσα) έπαιξε στο αχανές «Σεντενάριο».

*** Η Νασιονάλ έχει αποκλειστεί. Η Βάσκο κοντράρεται για την 1η θέση με τη Λιμπερτάδ, με την οποία έχουν ίδιους βαθμούς (10) και τέρματα (9-6)!

*** Προϊστορία: 97 (2-0), 99 (3-0).

*** Διαιτητής: Πάμπλο Λουνάτι (Αργεντινή).

ΝΑΣΙΟΝΑΛ (Ουρουγουάη): Με γκολ στο 90’ έχασε 2-1 την προηγούμενη εβδομάδα στην Παραγουάη από τη Λιμπερτάδ και αποκλείστηκε και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Εκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο σκορ και είχε δοκάρι λίγο πριν την ανάπαυλα για το 0-2, ενώ φωνάζει για τη μη αποβολή αντιπάλου στο 39. «Εκατσε» στην επανάληψη, έδωσε γήπεδο στη Λιμπερτάδ και φυσιολογικά ισοφαρίστηκε (66’), ενώ στο 82’ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στους Παραγουανούς, πριν έρθει το τελειωτικό χτύπημα στην εκπνοή.

Το θετικό για την ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο είναι ότι ξεπέρασε άμεσα την πίκρα της και την Κυριακή επιβλήθηκε με 3-1 της Μπέλα Βίστα για το πρωτάθλημα, με χατ τρικ του Πόρτα, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Λιμπερταδόρες.

«Καθοριστικό για την ψυχολογία μας, το χρειαζόμασταν», δήλωσε ο Γκαγιάρδο, τονίζοντας ότι «ερχόμασταν από ένα σκληρό χτύπημα στο Λιμπερταδόρες και αντιμετωπίζαμε τη μοναδική ομάδα που μας κέρδισε στο περσινό πρωτάθλημα». Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Βάσκο, είπε ότι «δυστυχώς είναι ένα ματς στο οποίο δεν έχουμε κάτι για να παίξουμε, είναι μια καλή ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ. Είναι μια καλή βιτρίνα, ένα παιχνίδι Λιμπερταδόρες, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε όπως του αξίζει».

Αναμένεται μείγμα βασικών-αναπληρωματικών (κυρίως αναπληρωματικών), για πρώτη φορά θα ξεκινήσει ο τερματοφύλακας Μπάβα, φετινό απόκτημα από τη Ροζάριο και με παρελθόν στη Νασιονάλ. Σε αυτόν στρέφονται τα βλέμματα των οπαδών της Νασιονάλ, καθώς ο βασικός Μπουριάν περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά και στον Αργεντίνο επιτελικό Αγκίρε, που αποκτήθηκε για βασικός και δεν έχει πάρει σχεδόν καθόλου ευκαιρίες.

Σε ρόλο στόπερ θα δούμε τον βετεράνο Πλασέντε, αφού για πρώτη φορά φέτος θα πάρει «ρεπό» ο Ρολίν, ενώ από τον πάγκο (δεν συμπληρώθηκε καν 18άδα, 17 είναι στην αποστολή) θα έρθει πάλι, όπως συνηθίζεται, ο Αλβάρο Ρεκόμπα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μπάβα – Αλβαρες, Γκαρσία, Πλασέντε, Αμπερο – Ρομέρο, Πίρις, Καλσάδα – Αγκίρε – Μπογκοσιάν, Μπουένο.
ΒΑΣΚΟ (Βραζιλία): Στο Περού με αντίπαλο την Αλιάνσα Λίμα, πέτυχε την παρθενική εκτός έδρας νίκη (2-1) στον όμιλο και ταυτόχρονα με την ήττα της Νασιονάλ (2-1) από τη Λιμπερτάδ, διασφάλισε την παρουσία της στους «16» του θεσμού. Πήρε νωρίς το προβάδισμα με το σουτ του Φελίπε Μπάστος στο 18’ και έκτοτε έδωσε την κατοχή στους Περουβιανούς, κάνοντας παιχνίδι υπομονής. Από τις αρχές τις επανάληψης και έπειτα, ανέβασε στροφές, έγινε επικίνδυνη και πέτυχε το 2-0 (71’). Η γρήγορη μείωση του σκορ (77’) δεν την ανησύχησε και κράτησε σχετικά εύκολα μέχρι τέλους τη σημαντική νίκη.
Εν συνεχεία είχε να παίξει με τη Φλαμένγκο το «κλάσικο καριόκα» για το Τάσα Ρίο (δεύτερος γύρος πρωταθλήματος Καριόκα), έκανε μέτρια εμφάνιση και έχασε με 1-2 στο 90’, με αμφισβητούμενο πέναλτι. Ο κόουτς Μπόρζες προτίμησε για δεύτερη φορά φέτος – πρώτη ήταν στο 2-0 με τη Λιμπερτάδ – το 4-3-3 και ουσιαστικά μπέρδεψε πάλι τους παίκτες, οι οποίοι είδαν αυτούς της «μενγκάο» να προηγούνται στην ανάπαυλα και να είναι καλύτεροι. Οι αλλαγές που έκανε στην επανάληψη, σε συνδυασμό με τη γρήγορη ισοφάριση (51’) βελτίωσαν κάπως την εικόνα της Βάσκο, ωστόσο φαινόταν πως κάτι της έλειπε και στο φινάλε την… πάτησε. Για τουλάχιστον τρεις μέρες, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες στην Ομοσπονδία για τη διαιτησία ενώ κινδυνεύουν με «καμπάνα» τρεις ποδοσφαιριστές της.
Σαν να μην έφτανε αυτή η αναταραχή, ήρθαν οι δηλώσεις του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο να επαναφέρουν στην επικαιρότητα το θέμα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Ο 37χρονος μεσοεπιθετικός, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκάλυψε ότι το συμβόλαιό του προβλέπει πληρωμή για κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται και πως από τα δεκαπέντε φετινά, έχει εισπράξει μόλις ένα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο σύλλογος είναι δύο μήνες πίσω στις υποχρεώσεις του απέναντι στους παίκτες. Η απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο Ρομπέρτο Ντιναμίτε, ο οποίος δήλωσε έκπληξη γι' αυτό που έκανε ο Ζουνίνιο και σίγουρα εκνευρίστηκε καθώς είχε συμφωνηθεί από όλους, το συγκεκριμένο θέμα να μην βγει προς τα έξω.
Πάντως, ο Ζουνίνιο δεν ταξίδεψε με την αποστολή στην Ουρουγουάη, μια και δεν είναι απόλυτα έτοιμος μετά την εγχείρηση που έκανε στα δόντια. Ο πολύπειρος και ποιοτικός μέσος Φελίπε, ο οποίος χτύπησε στον ώμο πριν το ντέρμπι με τη Φλαμένγκο, δεν τα κατάφερε επίσης και έμεινε εκτός ενώ σημαντικότατη είναι η απουσία του τραυματία κεντρικού αμυντικού Ντεντέ.
Για το παιχνίδι έκανε δηλώσεις ο κόουτς Μπόρζες, ο οποίος είχε προαναγγείλει πριν το ταξίδι στην Ουρουγουάη δύο νίκες στα επόμενα ματς: «Το ματς της Κυριακής για το Καριόκα έχει μεγαλύτερη σημασία αλλά ζήτησα από τους παίκτες δύο νίκες. Μπορεί να προκριθήκαμε, όμως πρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω τη βαθμολογία μας, έτσι ώστε να φτάσουμε τουλάχιστον στους 13 βαθμούς».  
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φερνάντο Πρας – Φάγκνερ, Ρενάτο Σίλβα, Ροντόλφο, Τιάγκο Φέλτρι – Ρόμουλο, Εντουάρντο Κόστα, Φελίπε Μπάστος – Ντιέγκο Σόουζα – Έντερ Λουΐς, Αλεξάντρο.

  (No bet):  Η Νασιονάλ δεν θα βάλει μόνο αναπληρωματικούς και όσο την παίρνει θα το παλέψει. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε.
Ενα περίεργο μείγμα είναι αυτό που θα δούμε στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκε Σεντράλ» και κυριολεκτικά είναι αδύνατο να εκτιμήσει κανείς από τώρα ποια θα είναι η εξέλιξη του ματς..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.