Ευκαιρίες για έξτρα δώρο Πάσχα σήμερα.

 Ευκαιρίες υπάρχουν σήμερα για έξτρα δώρο Πάσχα.

 

Ευκαιρία τίτλου για Μονπελιέ yes.

Αδιάφορη η Μαρσέιγ που το Σάββατο δίνει το ματς της χρονιάς στο Λιγκ Καπ

Ευκαιρία τίτλου για Μονπελιέ Η Μαρσέιγ δεν έχει κίνητρο πλέον στο πρωτάθλημα και θα ξεκουράσει παίκτες ενόψει του τελικού του Λιγκ Καπ. Οι οπαδοί της ζήτησαν να χάσει από την Μονπελιέ έτσι ώστε να μην χαρίσει τον τίτλο στη μισητή Παρί.
Η Μαρσέιγ δεν μπόρεσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Παρκ ντε Πρενς στο ντέρμπι μίσους με την Παρί. Ισοφάρισε προσωρινά με τον Αγιού το γκολ του Μενέζ, αλλά ο Άλεξ έδωσε τους τρεις βαθμούς στους πρωτευουσιάνους.
Πιστοποίησε σε μια ακόμη αγωνιστική την άσχημή της φόρμα και απέτυχε να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Στα εννιά ματς που έχουν προηγηθεί δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη (0-3-6) σκοράροντας μόνο έξι φορές. Πλέον έχει απομακρυνθεί από τις θέσεις της Ευρώπης και θα ψάξει την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του τελικού του Λιγκ Καπ που ακολουθεί το Σάββατο κόντρα στη Λυών.
O Ντιαβαρά θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Ντεσάμπ σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκουράσει τους Αντρέ Αγιού, Βαλμπουενά και ίσως και τον Φανί, ενώ σίγουρα δεν θα αγωνιστούν ο πρώτος σκόρερ Ρεμί και ο Βάσκος μπακ Αθπιλικουέτα, τους οποίους άφησε εκτός αποστολής για να τους ξεκουράσει.
Πολύ κοντά στο να κάνει την μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών και να κατακτήσει το πρωτάθλημα έχει βρεθεί η Μονπελιέ, καθώς αν δεν χάσει στο Βελοντρόμ θα βρεθεί μόνη πρώτη στη βαθμολογία μπροστά από την Παρί.
Το Σάββατο κατάφερε να κερδίσει με 2-1 την Σοσό σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο κατά την προσφιλή της συνήθεια. Σε τρομερή φόρμα είναι στις τελευταίες αγωνιστικές έχοντας μία ήττα στις δέκα προηγούμενες (7-2-1). Έχει δεχθεί πέντε τέρματα σε αυτό το διάστημα, ενώ με 28 γκολ παθητικό έχει την καλύτερη άμυνα της Λιγκ 1.
Ο Τινάμ θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, όμως η απώλειά του δεν είναι τόσο σημαντική καθώς είχε πάρει μέρος μόνο σε τέσσερις αγώνες.
Πιθανές ενδεκάδες
Μαρσέιγ (4-2-3-1): Mandanda - Sabo, Fanni, Mbia, N'Koulou - Diarra, Cheyrou -Kabore, Ayew, Brandao-Gignac
Μονπελιέ (4-2-3-1): Jourdren - Bedimo, Hilton, Mbiwa, Bocaly - Saihi, Estrada- Utaka, Belhanda, Camara - Giroud
Κey Stat: Η Μονπελιέ δεν έχει κερδίσει στις 10 προηγούμενες επισκέψεις στο Βελοντρόμ (5-5-0).
Συμπέρασμα: H Μαρσέιγ δεν έχει το παραμικρό κίνητρο πλέον στο πρωτάθλημα και στρέφει όλη της την προσοχή στον επικείμενο τελικού του Λιγκ Καπ με τη Λυών το προσεχές Σάββατο τον οποίο θέλει να κατακτήσει για να βγει στην Ευρώπη. Ο Ντεσάν λογικό είναι να ξεκουράσει κάποιους παίκτες προφυλάσσοντάς τους και από πιθανό τραυματισμό. Οι οργανωμένοι οπαδοί των Μασσαλών ζήτησαν από την ομάδα τους να χάσει κόντρα στην Μονπελιέ καθώς σε περίπτωση νίκης θα χαρίσει τον τίτλο στην μισητή αντίπαλο Παρί.
Το διπλό παρουσιάζει πτωτικές τάσεις και από το 2,80 έχει βρεθεί στο 2,20 στην bet365.


1,66 το ένατο σερί over του Αννόβερου no.

Η Βόλφσμπουργκ έχει πέντε συνεχόμενα και 8/9 τελευταία

1,66 το ένατο σερί over του Αννόβερου Αννόβερο και Βόλφσμπουργκ βρίσκονται εκτός των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη, αλλά πολύ κοντά σε αυτές, που είναι και ο στόχος τους. Το Αννόβερο μετράει οκτώ σερί over και η Βόλφσμπουργκ πέντε συνεχόμενα και τα 8/9 τελευταία της. 1,66 πληρώνει το over στην Bet365.
Αν και μόνο εξαιτίας ισοβαθμίας το Αννόβερο βρίσκεται εκτός των ευρωπαϊκών θέσεων (στην 8η θέση) γνωρίζοντας εύκολα την ήττα από τη Σάλκε με 3-0 την προηγούμενη αγωνιστική. Συμπλήρωσε έτσι τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, αλλά στο γήπεδό της έχει ηττηθεί μόνο από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-2 την προηγούμενη εβδομάδα, γνωρίζοντας και τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ.
Στο πρωτάθλημα εντός έδρας έχει απολογισμό 8-6-0, ενώ συνολικά αν και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία έχει αρνητική διαφορά τερμάτων (37-42). Στο γήπεδό της μετράει 9/14 over και προέρχεται από 11 σερί over σε όλες τις διοργανώσεις και οκτώ διαδοχικά στο πρωτάθλημα, με έξι από αυτά να είναι και goal-goal, αποτυγχάνοντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και στα οκτώ.
Πλήγμα ο τραυματισμός του σκόρερ Αμπντελαουί (11 γκολ) που είναι εξαιρετικά αμφίβολος, ενώ εκτός θα μείνει και ο βασικός μέσος Στιντλ (2 γκολ, 3 ασίστ).
Η Βόλφσμπουργκ έπιασε καλή απόδοση στο εντός έδρας με τη Ντόρτμουντ, όπου όμως δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου της με την ήττα 1-3. Αυτή ήταν και η πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις σερί νίκες και πέντε διαδοχικά αήττητα παιχνίδια (4-1-0). Οι «Λύκοι» είναι στην 9η θέση, αλλά μόνο στο -1 από τις ευρωπαϊκές θέσεις και παρά το ότι εκτός έδρας έχουν απολογισμό 3-2-9, στις δύο τελευταίες τους εξόδους κέρδισαν ισάριθμες φορές με 1-3 και 1-4.
Συνολικά 10/14 εκτός έδρας τους παιχνίδια και 20/29 συνολικά ήταν over. Επιπλέον over ήταν τα πέντε τελευταία τους, αλλά και τα 8/9 πιο πρόσφατα. Αμφίβολος είναι ο επιθετικός Χέλμες (8 γκολ), τραυματίες ο αμυντικός Κρις (1 γκολ, 2 ασίστ) και ο μέσος Χιλτσμπέργκερ και τιμωρημένος ο μέσος Μάντλουνγκ.

Πιθανές ενδεκάδες

Αννόβερο (4-2-2-2)
: Zieler – Cherundolo, Eggimann, Haggui, Pander –  Schmiedebach, Pinto – Schlaudraff, Rausch – Ya Konan, M. Diouf

Βόλφσμπουργκ (4-2-2-2)
: Benaglio – Trasch, Russ, Felipe, Rodriguez – Polak, Jiracek – Dejagah, M. Schafer – Vieirinha, Mandzukic

Key Stat
: Το Αννόβερο μετράει οκτώ σερί over και η Βόλφσμπουργκ πέντε διαδοχικά, τέσσερα εκ των οποίων ήταν και over 3,5.

Συμπέρασμα
: Με στόχο την κατάληψη μίας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη και οι δύο ομάδες. Μόνο κλειστό παιχνίδι δεν αναμένεται, με το Αννόβερο να προέρχεται από 11 σερί over σε όλες τις διοργανώσεις και οκτώ διαδοχικά στο πρωτάθλημα και τη Βόλφσμπουργκ να έχει πέντε συνεχόμενα και 8/9 τελευταία της. Στο 1,66 το over στην Bet365.


Όλα με το GG στο Χόφενχαϊμ (1,66) no.

Η Χόφενχαϊμ έχει 11 σερί και το Αμβούργο 9/12 τελευταία

Όλα με το GG στο Χόφενχαϊμ (1,66) Η Χόφενχαϊμ ξέμπλεξε από περιπέτειες υποβιβασμού και κρυφοβλέπει Ευρώπη, Εντός έδρας, όμως, έχει 0-8-1 στα εννιά τελευταία και προέρχεται από 11 σερί goal-goal στο πρωτάθλημα. Το Αμβούργο τα πηγαίνει καλύτερα εκτός έδρας και μέσα στο 2012 έχει 9/12 goal-goal (1,66 στην Bet365).
Με το 1-2 στην έδρα της Καϊζερσλάουτερν η Χόφενχαϊμ απομακρύνθηκε αρκετά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και απέκτησε το δικαίωμα να ονειρεύεται μια ευρωπαϊκή θέση. Απέχει τέσσερις βαθμούς από την έβδομη, αλλά έχει αρκετές συνδιεκδικήτριες να ανταγωνιστεί. Το εκπληκτικό με τους γηπεδούχους είναι ότι εντός έδρας, όπου έχουν πάρει ένα λιγότερο βαθμό από ότι εκτός έδρας, έχουν φέρει 9/14 ισοπαλίες (3-9-2) και δεν έχουν νίκη στα εννιά τελευταία τους παιχνίδια με απολογισμό στο διάστημα αυτό 0-8-1!
Εντός έδρας έχουν και 10/14 under, αλλά με τον Μπάμπελ στον πάγκο τους έχουν φέρει μόνο goal-goal (συνολικά εννιά, 3-4-2 ο απολογισμός με το νέο τους τεχνικό), ενώ προέρχονται συνολικά από 11 συνεχόμενα goal-goal. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Ρούντι (2 ασίστ), εκτός θα μείνει πιθανότατα ο βασικός στόπερ Βόρσα.
Το Αμβούργο συνεχίζει να είναι σε κίνδυνο, αν και με τους τέσσερις βαθμούς που πήρε στα δύο τελευταία του παιχνίδια ξέφυγε στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Λεβερκούζεν, προηγήθηκε στο 40’ και ισοφαρίστηκε στο 55’.
Μέσα στη νέα χρονιά έχει δώσει 12 παιχνίδια, τα εννιά ήταν goal-goal και μόνο σε δύο κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Αν και βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, εκτός έδρας διαθέτει τον έκτο καλύτερο απολογισμό (5-4-5) και μέσα στο 2012 σκόραρε και στα έξι εκτός έδρας (4/6 goal-goal).
Παραμένει τιμωρημένος ο φορ Γκερέρο (6 γκολ, 2 γκολ), συμπλήρωσε κάρτες και ο αμυντικός Αόγκο (3 ασίστ), ενώ τραυματίες είναι οι αμυντικοί Ντιεκμάιερ (2 ασίστ) και Ραΐκοβιτς. Εξέτισε κι επιστρέφει ο βασικός μέσος Κάτσαρ.
Πιθανές ενδεκάδες
Χόφενχαϊμ (4-2-3-1): Starke – Beck, Compper, Vestergaard, Johnson – Weis, Rudy – Vukcevic, Roberto Firmino, Salihovic – Schipplock
Αμβούργο (4-2-2-2): Drobny – Bruma, Mancienne, Westermann, Jansen – Jarolim, Kacar – Ilicevic, Sala – Petric, Berg
Key Stat: Η Χόφενχαϊμ προέρχεται από 11 σερί goal-goal και το Αμβούργο έχει 9 στα 12 παιχνίδια του μέσα στο 2012.
Συμπέρασμα: Δύο ομάδες που σπάνια δεν σκοράρουν και αδυνατούν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Η Χόφενχαϊμ έχει φέρει οκτώ ισοπαλίες στα εννιά τελευταία στο γήπεδό της και προέρχεται από 11 σερί goal-goal. Το Αμβούργο είναι πολύ καλύτερο εκτός έδρας, όπου σκοράρει με ευκολία και μέσα στη νέα χρονιά έχει 9/12 goal-goal. Στο 1,66 το αμφίσκορο αποτέλεσμα στην Bet365.


GG στο ντέρμπι τίτλου της Γερμανίας no.

Η Ντόρτμουντ δεν έχει σκοράρει μόλις σε μία από τις 24 τελευταίες αγωνιστικές

GG στο ντέρμπι τίτλου της Γερμανίας Ντέρμπι τίτλου στο Ντόρτμουντ με τους γηπεδούχους να παίζουν για δύο αποτελέσματα και την Μπάγερν να ανεβαίνει με νίκη στην κορυφή. Αναμένεται σπουδαίο ματς μεταξύ των δύο καλύτερων επιθέσεων, που έχουν σκοράρει 16 και 18 γκολ, αντίστοιχα, στα έξι τελευταία τους παιχνίδια. Στο 1,61 το GG στην Bet365.
Στο ντέρμπι κορυφής, το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό θα κρίνει και τον τίτλο στη φετινή Μπουντεσλίγκα, η Ντόρτμουντ πηγαίνει έχοντας ένα εκπληκτικό αήττητο σερί, αφού δεν χάνει στο πρωτάθλημα για 23 σερί παιχνίδια (18-5-0). Την προηγούμενη ξεπέρασε άμεσα το εντός έδρας 4-4 με τη Στουτγάρδη με το διπλό 1-3 στο Βόλφσμπουργκ και διατήρησε το +3 από την Μπάγερν.
Οι γηπεδούχοι μπαίνουν σε μια πολύ δύσκολη τριάδα αγώνων, αφού θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τις ομάδες που είναι στις θέσεις 2-4 (ακολουθεί το εκτός έδρας με τη Σάλκε και το εντός έδρας με την Γκλάντμπαχ). Με γκολ 66-22 διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και την τρίτη καλύτερη άμυνα και εντός έδρας έχουν απολογισμό 11-2-1 με 9/14 over.
Τα τρία τελευταία τους παιχνίδια ήταν όλα goal-goal και over και σημειώθηκαν κατά μέσο όρο 6,3 γκολ ανά αγώνα, ενώ δεν έχουν σκοράρει μόλις σε ένα από τα 24 τελευταία τους παιχνίδια και από τις 29 συνολικά αγωνιστικές στην Μπουντεσλίγκα έχουν προηγηθεί στις 23!
Υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί στην αποστολή ο εξτρέμ Γκέτζε (5 γκολ, 5 ασίστ), που λείπει καιρό αλλά σίγουρα δεν είναι έτοιμος για 90λεπτο. Άλλα προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν.
Η Μπάγερν κατάφερε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά της από τη Ντόρτμουντ κι έχει την ευκαιρία με νίκη να βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε, έχοντας και ευκολότερο πρόγραμμα στη συνέχεια. Με το αγχωτικό 2-1 επί της Άουγκσμπουργκ – δύο γκολ ο Γκόμεζ – οι Βαυαροί έφτασαν τις πέντε σερί νίκες με γκολ 18-3 στο διάστημα αυτό.
Διαθέτουν την καλύτερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας (69-19 τα γκολ), έχοντας εκτός έδρας ρεκόρ 7-3-4 με 7/14 να είναι over. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Λουίζ Γκουστάβο, εκτός παραμένει ο Φαν Μπούιτεν, ενώ ο Σβαϊνστάιγκερ (3 γκολ, 3 ασίστ) αναμένεται να ξεκινήσει από τον πάγκο, καθώς δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος.
Πιθανές ενδεκάδες
Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Weidenfeller – Schmelzer, Hummels, Subotic, Piszczek – Gundogan, Kehl – Blaszczykowski, Kagawa, Grosskreutz – Lewandowski
Μπάγερν (4-2-3-1): Neuer – Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba – Luiz Gustavo, Kroos – Robben, T. Muller, Ribery – Gomez
Key Stat: Η Ντόρτμουντ σκοράρει 2,3 γκολ κατά μέσο όρο ανά αγώνα και η Μπάγερν 2,6.
Συμπέρασμα: Παιχνίδι που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τίτλο. Η Ντόρτμουντ παίζει για δύο αποτελέσματα αλλά έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, ενώ η Μπάγερν φιλοδοξεί να την εκθρονίσει από την πρώτη θέση, κάτι που θα γίνει εφόσον κερδίσει. Αμφότερες οι ομάδες είναι εξαιρετικές επιθετικά και αναμένεται να σκοράρουν τουλάχιστον ένα γκολ. 1,61 πληρώνει το αμφίσκορο αποτέλεσμα στην Bet365.


«Περνάει» από τη Νυρεμβέργη η Σάλκε no.

4-1-0 με 13 γκολ ενεργητικό στα πέντε τελευταία έχουν οι φιλοξενούμενοι

«Περνάει» από τη Νυρεμβέργη η Σάλκε Η Νυρεμβέργη έχει μόνο μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία της παιχνίδια (0-1-4), τη στιγμή που η Σάλκε παραμένει αήττητη στο διάστημα αυτό με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, σκοράροντας με χαρακτηριστική άνεση. Στο 2,37 το διπλό στον William Hill.
Η Νυρεμβέργη έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη – από την οποία απέχει τρεις βαθμούς – καθώς αν και προηγήθηκε στο Φράιμπουργκ με 0-2 δέχτηκε δύο γκολ στο 53’ και 80’ και τελικά αρκέστηκε στην ισοπαλία 2-2. Σημαντικός ήταν, πάντως, και ο βαθμός της ισοπαλίας, αφού νωρίτερα προέρχονταν από τέσσερις σερί ήττες.
Η ομάδα του Χέκινγκ έχει σκοράρει μόλις 27 φορές σε 29 αγωνιστικές, επίδοση που είναι η δεύτερη χειρότερη στην κατηγορία, ενώ συχνά μέσα στη χρονιά έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και εντός έδρας, όπου έχει απολογισμό 5-3-6 με 8/14 να είναι under.
Αν εξαιρεθεί το περσινό 2-1, δεν έχει άλλη νίκη στις εφτά τελευταίες φορές που φιλοξένησε τη Σάλκε (1-3-3), αποτυγχάνοντας να σκοράρει στα 4/7. Σημαντικές οι απουσίες των μεσοεπιθετικών Άιγκλερ (1 γκολ, 1 ασίστ) και Έσβαιν (4 γκολ, 3 ασίστ) που παραμένουν εκτός, ενώ θα λείψουν επίσης ο τιμωρημένος αμυντικός Φέουλνερ (1 γκολ, 3 ασίστ) και οι τραυματίες Χλούσεκ (μέσος) και Καμαβουάκα (αμυντικός). Εξέτισε κι επιστρέφει ο βασικός αμυντικός Βολφσχάιντ (2 γκολ).
Μπορεί το πρωτάθλημα να χάθηκε νωρίς, αλλά ο επόμενος στόχος της Σάλκε που είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης φαίνεται πως θα επιτευχθεί, καθώς με τη δίκαιη και σχετικά εύκολα νίκη τους με 3-0 επί του Αννόβερου (δύο γκολ ο Ραούλ, ένα ο Χούντελαρ), οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +5 από την τέταρτη.
Η απευθείας είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δύσκολα πλέον θα χαθεί, με τη Σάλκε να ταξιδεύει στη Νυρεμβέργη για να συνεχίσει το αήττητο σερί των πέντε αγωνιστικών (4-1-0), έχοντας σκοράρει σε αυτό διάστημα 13 γκολ. Τα 64 γκολ που έχει στο ενεργητικό της είναι η τρίτη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και μακριά από την «Φέλτινς Αρίνα» έχει ρεκόρ 6-2-6 με 10/14 over.
Επιστρέφουν από τιμωρία ο αμυντικός μέσος Τζόουνς και ο στόπερ Ματίπ, εκτός ξανά οι τερματοφύλακες Χίλντεμπραντ και Φέρμαν.
Πιθανές ενδεκάδες
Νυρεμβέργη (4-2-3-1): R. Schafer – Chandler, Maroh, Wollscheid, Pinola – Balitsch, Simons – Mak, Didavi, Hegeler – Pekhart
Σάλκε (4-2-3-1): Unnerstall – Uchida, Matip, Papadopoulos, Escudero – Jones, Hoger – Farfan, Raul, Draxler – Huntelaar
Key Stat: 13 γκολ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές που παραμένει αήττητη (4-1-0) έχει σκοράρει η Σάλκε.
Συμπέρασμα: Η Σάλκε παραμένει αήττητη στα πέντε τελευταία της παιχνίδια και θέλει να «σφραγίσει» το συντομότερο την κατάληψη της τρίτης θέσης. Η Νυρεμβέργη είναι σε μέτρια κατάσταση κι έχει κερδίσει τη Σάλκε μόνο μία φορά στις εφτά τελευταίες φορές που τη φιλοξένησε. Στο 2,37 το διπλό στον William Hill, 2,00 πληρώνει το AH (-0,25) των φιλοξενούμενων στην Bet365.


Βάζει και δέχεται γκολ η ΚΠΡ (1,73)

Και οι 11 ομάδες που πρόσφατα φιλοξένησε σκόραραν απέναντί της

Βάζει και δέχεται γκολ η ΚΠΡ (1,73) H KΠΡ καίγεται για τους τρεις βαθμούς καθώς η μάχη της παραμονής έχει φουντώσει. Αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά επικίνδυνη επιθετικά η Σουόνσι που σκοράρει με άνεση πλέον στις εξόδους της. Στο 1,73 το GG.
Η προσπάθεια της ΚΠΡ να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα στο Ολντ Τράφορντ τερματίστηκε μόλις στο 14ο λεπτό. Σε μια φάση που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ ο διαιτητής καταλόγισε αυστηρότατο έως ανύπαρκτο πέναλτι στον Ντέρι δείχνοντάς του παράλληλα την κόκκινη κάρτα. Λογικό ήταν οι Λονδρέζοι να μην μπορούν να αντισταθούν στη συνέχεια υποκύπτοντας τελικά με 2-0.
Η ΚΠΡ παραμένει εκτός της γραμμής του υποβιβασμού, όμως ισοβαθμεί με Μπλάκμπερν και Γουίγκαν που βρίσκονται εντός αυτής. Στο Λόφτους Ρόουντ έχει μόνο τέσσερις νίκες σε δεκαέξι αγώνες, όμως κατάφερε να πάρει επτά βαθμούς στις τρεις πρόσφατες υποδοχές ομάδων. Η άμυνά της πάντως παραμένει αδιόρθωτη, καθώς και οι έντεκα ομάδες που πρόσφατα φιλοξένησε κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία της.
Ο Χιουζ δεν θα έχει στη διάθεσή του Φαουρλίν, Τραορέ, Ντάιερ λόγω τραυματισμών, όπως και τους Σισέ, Ντέρι λόγω καρτών. Ο Ζαμόρα ξεκουράστηκε στο Ολντ Τράφορντ και αναμένεται να επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης.
Η Σουόνσι έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία και πλέον αγωνίζεται χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Αυτό ωστόσο δεν την έχει ωφελήσει καθώς μετρά τρεις σερί ήττες. Στο ματς με την Νιουκάσλ πάντως είχε εξαιρετική απόδοση. Είχε τον έλεγχο της μπάλας με 68% κατοχή δημιουργώντας είκοσι ευκαιρίες για γκολ δεκατρείς εκ των οποίων βρήκαν τον στόχο, όμως όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά έχασε με 0-2 από τις πιο αποτελεσματικές "καρακάξες".
Έχει αποβάλλει το εκτός έδρας κόμπλεξ της καθώς στις οκτώ εξόδους που έχουν προηγηθεί μετρά τέσσερις νίκες που είναι και οι μοναδικές φετινές μακριά από το Λίμπερτι. Μόνο σε δύο από τις οκτώ έδρες που πρόσφατα επισκέπτηκε σε πρωτάθλημα και κύπελλο απέτυχε να σκοράρει.
Μπόντε και Αγκουστίν σταθερά απέχουν από τις υποχρεώσεις τις ομάδες. Σινκλέρ και Γκράχαμ ξεκουράστηκαν κόντρα στη Νιουκάσλ και αναμένεται να επιστρέψουν στηνν ενδεκάδα.
Πιθανές ενδεκάδες
ΚΠΡ (4-2-3-1): Kenny-Taiwo, Hill, Ferdinand, Onuoha-Diakite, Barton-W.Phillips, Taarabt, Mackie-Zamora
Σουόνσι (4-2-3-1): Vorm-Taylor, Williams, Caulker, Rangel-Britton, Allen-Dyer, Sigurdsson, Sinclair-Graham
Key Stat: 8/10 GG στα τελευταία ματς της ΚΠΡ.
Συμπέρασμα: H KΠΡ είναι αυτή που έχει το απόλυτο βαθμολογικό κίνητρο και απέδειξε στα πρόσφατα εντός πως μπορεί να τα καταφέρει. Η Σουόνσι πάντως μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη για την ευάλωτη άμυνα των Λονδρέζων. Το πιθανό GG δίνεται στο 1,73 στον William Hill, ενώ όποιος προτιμήσει τον άσο καλό θα ήταν να τον συνδυάσει με το over.yes.


Σκοράρει, αλλά χάνει η Λάτσιο (2,05) yes.

Αήττητη φέτος η Γιούβε, 12/15 over εκτός η Λάτσιο

Σκοράρει, αλλά χάνει η Λάτσιο (2,05) Η Γιουβέντους έχει περάσει πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας και εκεί θέλει να παραμείνει μέχρι τη λήξη της περιόδου. Αήττητη διατηρείται φέτος όπως και στις πρόσφατες αναμετρήσεις με τη Λάτσιο. Βαθμούς ψάχνουν οι πρωτευουσιάνοι που σπάνια αποτυγχάνουν να σκοράρουν στο Τορίνο. Στο 2,05 ο άσος συνδυασμένος με το over.
Πασχαλινό δώρο πήρε η Γιουβέντους το Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών από την Μίλαν η οποία γνώρισε απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τη Φιορεντίνα. Λίγες ώρες μετά κατάφερε να επικρατήσει με 0-2 στο Παλέρμο και να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.
Παραμένει αήττητη από το ξεκίνημα τις περιόδου μετά από 31 αγώνες (17-14-0). Ατού της η άμυνα η οποία είναι η καλύτερη του Καμπιονάτο με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της μόλις 17 φορές. Στις πέντε αγωνιστικές που έχουν προηγηθεί δεν έχει δεχθεί γκολ.
Ο Κόντε δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και το μόνο που είναι άγνωστο είναι το ποιον θα χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Βούτσινιτς στην επίθεση.
Σκληρή μάχη μέχρι το φινάλε θα δώσει η Λάτσιο για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ντέρμπι με την Νάπολι πάντως αποδείχθηκε συνεπής και μπόρεσε να επιβληθεί με 3-1. Οι παρτενοπέι μαζί με την Ουντινέζε πάντως εξακολουθούν να την απειλούν.
Μακριά από το Ολίμπικο οι απουσίες φαίνεται να την επηρεάζουν περισσότερο στις πρόσφατες εξόδους της. Στις πέντε προηγούμενες γνώρισε τέσσερις ήττες παίρνοντας την νίκη μόνο στο ντέρμπι με τη Ρόμα με την οποία μοιράζονται την ίδια έδρα. Κυριαρχεί το over στα φετινά της ταξίδια κάνοντας την εμφάνισή του σε 12/15. Από το 2004 και έπειτα δεν έχει καταφέρει να φύγει νικήτρια από το Τορίνο σε επίπεδο Σέριε Α.
Συνεχίζει να έχει σημαντικές απουσίες η Λάτσιο καθώς οι Στανκεβίτσιους, Κλόζε, Λούλιτς, Ντίας, Κάνα δεν είναι διαθέσιμοι.
Πιθανές ενδεκάδες
Γιουβέντους (3-5-2): Buffon- Barzagli, Bonucci, Chiellini- Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie- Quagliarella, Vucinic
Λάτσιο (4-2-3-1): Marchetti- Konko, Diakitè, Biava, Radu- Brocchi, Ledesma- Gonzalez, Mauri, Candreva- Rocchi
Key Stat: Μόνο σε 2 από τις 19 προηγούμενες επισκέψεις της στο Τορίνο δεν σκόραρε η Λάτσιο.
Συμπέρασμα: Η Γιούβε έχει βρεθεί απρόσμενα σε πλεονεκτική θέση στη μάχη του τίτλου και πλέον η τύχη είναι στα χέρια της. Εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επιβληθεί της Λάτσιο που για μια ακόμη αγωνιστική έχει σοβαρές απουσίες, ωστόσο είναι ικανή να πετύχει γκολ. Στο 1,44 μόλις ο άσος, στο 2,05 αν συνδυαστεί με το over στην bet365.


Βρίσκουν δίχτυα Ρόμα & Ουντινέζε yes.

Σε όλα τα φετινά εντός σκόραραν οι Ρωμαίοι

Βρίσκουν δίχτυα Ρόμα & Ουντινέζε Αντίδραση ψάχνει η Ρόμα μετά την συντριβή στο Λέτσε, την ώρα που η Ουντινέζε κυνηγά τη νίκη για να περάσει στην τρίτη θέση σε περίπτωση ήττας της Λάτσιο από τη Γιουβέντους. Στο 1,65 το αμφίπλευρο σκοράρισμα.
Τραγική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ρόμα στο Βία ντελ Μάρε και γνώρισε τη συντριβή με 4-2 από τη Λέτσε. Η γηπεδούχος φάνηκε αποφασισμένη για τη νίκη σε ένα ματς όπου κάθε άλλο αποτέλεσμα θα περιόριζε τις ελπίδες της για παραμονή. Πριν καν τη συμπλήρωση μιας ώρας βρέθηκε να προηγείται με 4-0, με τους Ρωμαίους απλά να μειώνουν στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.
Δύσκολα μπορεί η Ρόμα να ελπίζει πλέον σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και αν δεν προσέξει μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης καθώς η φορμαρισμένη Κατάνια πέρα από την Ίντερ την απειλούν. Θα πρέπει πάντως να εμφανίσει μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά της καθώς δέχθηκε επτά γκολ σε τρεις αγώνες που προηγήθηκαν.
Στο Ολίμπικο είναι σχετικά αξιόπιστη με απολογισμό 9-3-3 με την Λάτσιο να είναι η μοναδική ομάδα που την κέρδισε εκεί μέσα στο 2012. Από την αρχή της περιόδου έχει καταφέρει να βρει δίχτυα κόντρα σε όλες τις ομάδες που υποδέχθηκε.
Μπουρντίσο, Ζουάν, Γκρέκο, Κασέτι, Λόμποντ, Μπορίνι δεν βρίσκονται στη διάθεση του Λουίς Ενρίκε.
Μετά από αποχή πέντε αγωνιστικών από τις νίκες η Ουντινέζε κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες επικρατώντας με 3-1 της Πάρμα στο Φρίουλι. Πρωταγωνιστής ο Ασαμόα με δύο προσωπικά τέρματα, ενώ ο Ντι Νατάλε δεν παρέλειψε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.
Με νίκη η Ουντινέζε θα ελπίζει πως θα φτάσει την Λάτσιο η οποία την ξεπερνά κατά τρεις βαθμούς, αλλά αγωνίζεται στο Τορίνο κόντρα στην πρωτοπόρο και αήττητη Γιουβέντους. Εκτός έδρας πάντως οι Φριουλάνι έχουν τρεις μόλις νίκες φέτος (3-5-7), ενώ δεν έχουν φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Ολίμπικο μετά το 2005 (5-1-0).
Χωρίς τους Φλόρο Φλόρες, Μπάστα, Μπατόκιο, Φαμπρίνι, Μπαντού, Ισλά, Μπενάτια είναι αναγκασμλενος να παρατάξει την ομάδα του ο Γκουιντολίν.
Πιθανές ενδεκάδες
Ρόμα (4-3-1-2): Stekelenburg- Rosi, Kjaer, Heinze, Josè Angel- Gago, De Rossi, Pjanic- Totti- Bojan, Osvaldo
Ουντινέζε (3-5-1-1): Handanovic- Ferronetti, Danilo, Domizzi- Pereyra, Pinzi, Pazienza, Asamoah, Armero- Abdi- Di Natale
Key Stat: 12/19 GG στις προηγούμενες επισκέψεις της Ουντινέζε στη Ρώμη.
Συμπέρασμα: H Ρόμα θα επιδιώξει να μαζέψει τα κομμάτια της από τη συντριβή στο Λέτσε και να μείνει στις θέσεις της Ευρώπης. Η Ουντινέζε θέλει να εκμεταλλευτεί την επίσκεψη της Λάτσιο στο Τορίνο και να την πιάσει στην τρίτη θέση σε περίπτωση ήττας. Τη νίκη θα ψάξουν αμφότερες και δείχνουν ικανές να σκοράρουν. Στο 1,65 το GG στον William Hill.


Ισοπαλία με γκολ στην Κατάνια no.

1 ήττα στα 9 τελευταία οι 2 ομάδες

Ισοπαλία με γκολ στην Κατάνια Η Κατάνια είναι μια ανάσα από την έξοδο στην Ευρώπη αν και ο Μοντέλα δηλώνει πως αυτός δεν είναι ο στόχος της. Σε εξαιρετική κατάσταση η Λέτσε που παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Πιθανό το GG (1,70), με ρίσκο η ισοπαλία (3,60).
Η Κατάνια δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Μπεντεγκόντι από την Κιέβο χάνοντας με 3-2. Ήταν άκρως ανταγωνιστική παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες από το 19ο λεπτό. Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα μετά από οκτώ αγωνιστικές, όμως παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις της Ευρώπης. Ο Μοντέλα ωστόσο δήλωσε πως αυτό δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο της ομάδας.
Πανίσχυρη είναι στο Μασιμίνο εκεί όπου έχει μαζέψει 29 από τους 43 βαθμούς της γνωρίζοντας μόνο δύο ήττες φέτος. Καμία από τις οκτώ ομάδες που πρόσφατα την επισκέπτηκαν δεν μπόρεσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Σικελία. Με δέκα γκολ παθητικό έχει την τρίτη καλύτερη εντός έδρας άμυνα.
Ποτέντζα και Μπιατζιάντι βρίσκονται στη λίστα των τραυματιών, ενώ επίσης θα λείψει ο τιμωρημένος Σπόλι.
Η Λέτσε δείχνει αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μπήκε με πάθος στο ματς με τη Ρόμα και δεν της άφησε το παραμικρό περιθώριο να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα. Προηγήθηκε με 4-0 πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας, δεχόμενη απλά δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε η διαφορά της από τις ομάδες που βρίσκονται εκτός ζώνης υποβιβασμού μειώθηκε στους τέσσερις βαθμούς. Εκτός έδρας είναι πιο αποτελεσματική καθώς έχει πετύχει τέσσερις από τις επτά φετινές της νίκες. Σε καλή κατάσταση ταξιδεύει στη Σικελία έχοντας γνωρίσει μόλις μια ήττα στις δέκα προηγούμενες αγωνιστικές.
Σέρτζιο και Εσπόζιτο είναι τα μοναδικά προβλήματα για τον Κόσμι, ο οποίος λογικά θα χρησιμοποιήσει στο δεύτερο ημίχρονο τους Γκροσμίλερ και Μπερτολάτσι.
Πιθανές ενδεκάδες
Κατάνια (4-3-3): Carrizo- Motta, Legrottaglie, Bellusci, Marchese- Izco, Lodi, Almiron- Gomez, Bergessio, Barrientos
Λέτσε (3-5-2): Benassi- Oddo, Miglionico, Tomovic- Cuadrado, Giacomazzi, Delvecchio, Blasi, Brivio- Muriel, Di Michele
Key Stat: 6/10 ισοπαλίες για τη Λέτσε στα ματς που προηγήθηκαν, 13/31 έχει φέτος η Κατάνια.
Συμπέρασμα: H Kατάνια δείχνει σε άριστη φόρμα το τελευταίο διάστημα και ειδικά στο Μασιμίνο δείχνει ανίκητη. Η Λέτσε ωστόσο έχει τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο και βρίσκεται επίσης σε καλή φόρμα. Ικανές να βρουν δίχτυα αμφότερες με το GG να αποδίδει 1,70 στον William Hill. Αξίζει το ρίσκο στην ισοπαλία στο υψηλότατο 3,60.


Eλπίζει στην 3η θέση με νίκη η Ίντερyes.

Ουσιαστικά σωσμένη η Σιένα

Eλπίζει στην 3η θέση με νίκη η Ίντερ Η Ίντερ εξακολουθεί να πιστεύει σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειάζεται το απόλυτο μέχρι το φινάλε ξεκινώντας από το ματς της Τετάρτης κόντρα στην σχεδόν αδιάφορη Σιένα. Στο 1,61 ο άσος.
Η Ίντερ δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της με τον Στραματσόνι στον πάγκο μένοντας στο 2-2 με την Κάλιαρι στην ουδέτερη έδρα της Τεργέστης. Έδειξε σαφέστατη βελτίωση στον δημιουργικό τομέα, όμως αμυντικά τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται.
Στο σύλλογο του Μιλάνου εξακολουθούν να κάνουν λόγο για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απέχουν εννιά βαθμούς από την τρίτη Λάτσιο επτά στροφές πριν το φινάλε και για να κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους πρέπει να μην χάσουν βαθμό μέχρι τη λήξη της περιόδου.
Στο Σαν Σίρο έχουν μόλις επτά νίκες σε δεκαέξι φετινούς αγώνες (7-4-5). Ανεξαρτήτως διοργάνωσης έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους μόνο σε δύο από τις δέκα προηγούμενες εντός έδρας αναμετρήσεις.
Ζούλιο Σέζαρ και Λούτσιο εξέτισαν και επιστρέφουν στην ενδεκάδα. Ο Γκουαρίν απογοήτευσε κόντρα στην Κάλιαρι και θα μείνει στον πάγκο με τον Όμπι να παίρνει τη θέση του. Εκτός θα μείνει και ο Φορλάν με τον Άλβαρεζ να πλαισιώνει τους Μιλίτο, Ζάρατε. Σνάιντερ και Μαϊκόν εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Αν και έμεινε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα μέσα στο Μπέργκαμο η Σιένα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα και με γκολ του Ντέστρο στις καθυστερήσεις επιβλήθηκε με 1-2 της Αταλάντα.
Μαζεύοντας επτά βαθμούς στις τρεις αγωνιστικές που έχουν προηγηθεί κατάφερε να πάρει απόσταση οκτώ πόντων από την επικίνδυνη ζώνη και πλέον πολύ δύσκολα θα απειληθεί με υποβιβασμό. Τους πόντους που χρειάζεται ως το φινάλε λογικά θα τους αναζητήσει στην Τοσκάνη καθώς μακριά από αυτή έχει μόλις δύο νίκες φέτος. Με έντεκα τέρματα στο ενεργητικό της έχει την τρίτη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση του Καμπιονάτο.
Καλάιο, Μπολτσόνι, Άντζελο δεν βρίσκονται στη διάθεση του Σανίνο, όμως επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Μπριέντζα μετά από απουσία μιας αγωνιστικής.
Πιθανές ενδεκάδες
Ίντερ (4-3-3): Julio Cesar- Zanetti, Lucio, Samuel, Chivu- Cambiasso, Stankovic, Obi- Alvarez, Milito, Zarate
Σιένα (4-4-2): Pegolo- Vitiello, Terzi, Rossettini, Del Grosso- Giorgi, Vergassola, Gazzi, Grossi- Brienza, Destro
Key Stat: 5-2-0 o απολογισμός της Ίντερ στις πρόσφατες υποδοχές της Σιένα.
Συμπέρασμα: Στην Ίντερ δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να πλησιάσει στην τρίτη θέση, σε μια αγωνιστική όπου η Λάτσιο αγωνίζεται στην έδρα της Γιουβέντους και η Ρόμα κοντράρεται με την Ουντινέζε. Οι νερατζούρι έχουν προβάδισμα νίκης απέναντι στη Σιένα με τον άσο στο 1,61 στην bet365. Η αναμονή στο live λογικά θα προσφέρει βελτιωμένη απόδοση.


Κυριαρχεί στο Καλντερόν η Ρεάλ (1,61)

9-1-0 από το 2003 και μετά

Κυριαρχεί στο Καλντερόν η Ρεάλ (1,61) H Ρεάλ δείχνει τάσεις αυτοκτονίας καθώς με διαδοχικές γκέλες έχει δώσει ελπίδες τίτλου στην Μπαρτσελόνα. Η Ατλέτικο πολύ θα ήθελε να της στερήσει το πρωτάθλημα έχοντας και η ίδια αγωνιστικό κίνητρο νίκης. Ωστόσο η μεταξύ τους παράδοση τα τελευταία χρόνια είναι συντριπτικά υπέρ των μερένχες. Στο 1,61 το διπλό.
Η Ατλέτικο μπορεί να πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου την περιμένει η Βαλένθια, όμως πλήρωσε την κούραση από το ταξίδι στη Γερμανία χάνοντας με άνεση στο Λεβάντε. Η γηπεδούχος την αιφνιδίασε με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να διαχειριστεί αυτό το αποτέλεσμα.
Οι ροχιμπλάνκος πολύ δύσκολα πλέον θα προλάβουν το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ και κύριο μέλημα τους στη συνέχεια θα είναι η εξασφάλιση μιας θέσης στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Στο Καλντερόν έχουν μαζέψει 31 από τους 42 βαθμούς τους χάνοντας μόνο δύο φορές φέτος (9-4-2). Με δέκα γκολ παθητικό έχουν την δεύτερη καλύτερη εντός έδρας άμυνα της Πριμέρα μετά από αυτή της Μπαρτσελόνα.
Mιράντα και Σουάρεζ θα λείψουν λόγω καρτών, ενώ ο Σιμεόνε δε θα έχει στη διάθεσή του και τους Σάλβιο, Λόπεζ, Σίλβιο λόγω τραυματισμών. Κανονικά προπονήθηκε ο Φαλκάο που μπόρεσε να πάρει μέρος σε όλο το 90λεπτο στο Λεβάντε ταλαιπωρούμενος από ίωση.
Η Ρεάλ έχει καταφέρει να βάλει την Μπαρτσελόνα εκ νέου στο παιχνίδι του τίτλου καθώς με διαδοχικές της γκέλες η μεταξύ τους διαφορά έχει μειωθεί στους τέσσερις βαθμούς. Το βράδυ της Κυριακής έμεινε στο 0-0 υποδεχόμενη την Βαλένθια σε ένα ματς όπου κυριάρχησε χωρίς ωστόσο να βρει λύσεις στην επίθεση. Στο φινάλε λίγο έλειψε μάλιστα να ηττηθεί καθώς οι "νυχτερίδες" έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες.
Παραμένει πάντως αήττητη επί δεκαέξι αγωνιστικές μετρώντας δεκατρείς νίκες σε αυτό το διάστημα. Με 100 γκολ στο ενεργητικό της διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση, ενώ εξαιρετική είναι και η επίδοσή της μακριά από το Μπερναμπέου. Σε δεκαπέντε εξόδους έχει γνωρίσει μόνο μία ήττα (12-2-1) σκοράροντας σαράντα φορές και δεχόμενη μόλις δέκα γκολ.
Επιστρέφει στην άμυνα ο Ράμος που εξέτισε την ποινή του, ενώ Ντι Μαρία και Κοεντράο αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί. Ντιαρά και Καρβάλιο παραμένουν τραυματίες.
Πιθανές ενδεκάδες
Ατλέτικο (4-2-3-1): Courtois-Luis, Godin, Perea, Juanfran-Gabi, Merida-Diego, Adrian, Turan-Falcao
Ρεάλ (4-2-3-1): Casillas-Marcelo, Pepe, Ramos, Arbeloa-Coentrao, Alonso-Ronaldo, Ozil, Di Maria-Benzema
Key Stat: 9-1-0 έχει η Ρεάλ στο Καλντερόν από το 2003 και μετά.
Συμπέρασμα: Τα περιθώρια πλέον στένεψαν για τη Ρεάλ η οποία έχει προσφέρει το δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα να ελπίζει στον τίτλο. Το εμπόδιο της Ατλέτικο μόνο εύκολο δε θα είναι καθώς ο Σιμεόνε θα φροντίσει να οχυρώσει καλά την άμυνά του. Οι μερένχες ωστόσο μπορούν να βρουν λύσεις απέναντι στην άμυνα των ροχιμπλάνκος και να πάρουν τη νίκη για μια ακόμη χρονιά στο Καλντερόν. Το διπλό βρίσκεται στο 1,61 στον William Hill .



Ταξιδεύει βγάζοντας GG το Μπιλμπάο yes.

11/12 στα πρόσφατα εκτός σε όλες τις διοργανώσεις

Ταξιδεύει βγάζοντας GG το Μπιλμπάο Η Γρανάδα επιζητά μερικούς ακόμη βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία. Σπάνια κρατάει ανέπαφη την εστία της πλέον στο Καρμένες. Το Μπιλμπάο αγωνίζεται ανοιχτά έχοντας κυρίως κατά νου τον τελικό κυπέλλου και τον ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Επιλογή το GG στο 1,66.
Η Γρανάδα έπαιξε καθαρά για το αποτέλεσμα μέσα στις Βαλεαρίδες και κατάφερε να το πάρει μένοντας στο 0-0 κόντρα στη Μαγιόρκα. Μόλις για δεύτερη φορά το τελευταίο τετράμηνο η εστία της έμεινε ανέπαφη και αυτό την βοήθησε να πάρει τον βαθμό που την έφερε στο +7 από τη γραμμή του υποβιβασμού.
Στο γήπεδό της μετρά τέσσερις νίκες και τρεις ήττες στις επτά προηγούμενες υποδοχές ομάδων στην Πριμέρα. Αν και βρίσκει με άνεση τον δρόμο προς τα δίχτυα η αμυντική της σταθερότητα έχει χαθεί. Και οι εννιά αντίπαλοί της που πρόσφατα φιλοξενήθηκαν στο Καρμένες σε όλες τις διοργανώσεις κατάφεραν να σκοράρουν.
Ο Ρεσίνο είδε και τον Ρομπέρτο μετά τους Γεμπντά, Ντιακατέ να τίθεται εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν. Κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Το Μπιλμπάο κατάφερε με μια ακόμη κεφαλιά του Γιορέντε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Σεβίλλη στο Σαν Μαμές. Παρόλα αυτά δύσκολα θα προλάβει το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ και επικεντρώνεται στον τελικό κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα, αλλά και στον ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ με την Σπόρτινγκ.
Η νίκη επί της Σεβίλλης ήταν μόλις η πρώτη για τους Βάσκους στα έξι τελευταία παιχνίδια. Μακριά από το Σαν Μαμές έχουν επικρατήσει μόνο τρεις φορές σε δεκαπέντε ταξίδια τους. Παρόλα αυτά σε 11/12 από αυτά σε όλες τις διοργανώσεις κατάφεραν να σκοράρουν.
Ο Μπιέλσα φροντίζει να προβαίνει σε rotation καθώς η επιβάρυνση στα πόδια των παικτών του είναι μεγάλη λόγω των συνεχών αγώνων. Eπιστρέφει από τιμωρία ο Χάβι Μαρτίνεζ, ενώ σταθερά απέχει ο Γουρπέγι. Ίσως προφυλαχθεί ο Ερέρα που ταλαιπωρείται από τραυματισμό, όπως και ο Γιορέντε που πάντως δείχνει σε καλύτερη κατάσταση.
Πιθανές ενδεκάδες
Γρανάδα (4-2-3-1): Cesar-Siqueira, Mainz, Lopez, Nyom-Moises, Rico-Jara, Martins, Benitez-Uche
Μπιλμπάο (4-2-3-1): Iraizoz-Aurtenetxe, Amorebieta, Jose, Iraola-Itturaspe, Perez-Muniain, Marcos, Susaeta-Llorente
Key Stat: 7/9 GG στα πρόσφατα εντός της Γρανάδα σε όλες τις διοργανώσεις, 11/12 στα αντίστοιχα εκτός του Μπιλμπάο.
Συμπέρασμα: H Γρανάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση μετά τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής και με νίκη κόντρα στην Αθλέτικ η παραμονή της θα γίνει σχεδόν σίγουρη. Οι Βάσκοι πάντως θα κάνουν το παιχνίδι τους αδιαφορώντας για το κίνητρο της γηπεδούχου. Το GG για μια ακόμη φορά έχει αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης και προσφέρεται στο 1,66 στην bet365.


Γκολ εκατέρωθεν στο Χιχόν (1,83) yes.

Μόνο σε 3 φετινά ματς δεν δέχθηκε γκολ η Χιχόν

Γκολ εκατέρωθεν στο Χιχόν (1,83) Ματς τελικός είναι για τη Χιχόν αυτό με τη Λεβάντε καθώς αν δεν κερδίσει δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Η φιλοξενούμενη πάντως μόνο αδιάφορη δεν είναι καθώς έχει βρεθεί μια ανάσα από την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα ματς όπου η ισοπαλία δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο το GG (1,83) δείχνει ιδανική λύση.
Πολύ δύσκολο είναι πλέον το έργο της Χιχόν για να αποφύγει τον υποβιβασμό μετά τη νέα ήττα που υπέστη, αυτή τη φορά από τη Χετάφε. Οι Μαδριλένοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση, ενώ μπόρεσαν για πρώτη φορά μετά από οκτώ αγωνιστικες να αποτρέψουν την Σπόρτινγκ από το να σκοράρει (2-0).
Το ματς με τη Λεβάντε έχει χαρακτήρα τελικού καθώς ακόμη και η ισοπαλία δεν της αρκεί μιας και ακολουθεί το ταξίδι στο Μπερναμπέου. Βρίσκεται σε απόσταση επτά βαθμών από τη σωτηρία, με τη φόρμα της να μην είναι η καλύτερη δυνατή καθώς δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία χάνοντας τέσσερις φορές.
Το Μολινόν ήταν το ατού της στις περασμένες περιόδους, όμως φέτος δεν έχει καταφέρει να το αξιοποιήσει καθώς έχει κερδίσει μόνο τέσσερις από τις δεκαπέντε ομάδες που υποδέχθηκε. Κύρια αιτία της τραγικής της πορείας είναι η αμυντική της αδυναμία. Έχει την χειρότερη επίδοση της κατηγορίας με 58 γκολ παθητικό κρατώντας ανέπαφη την εστία της μόνο σε τρία φετινά παιχνίδια.
Γκρέγκορι και Ρικάρντο εξακολουθούν να είναι τραυματίες, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μεντί.
Η Λεβάντε έχει ανακτήσει τις δυνάμεις μετά από μια μίνι κοιλιά στην περίοδο των Χριστουγέννων και δείχνει ικανή να διεκδικήσει μέχρι τέλους την έξοδό της ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς απέχει μόλις δύο βαθμούς από την τρίτη Μάλαγα και έναν από την τέταρτη Βαλένθια.
Κατάφερε να εκμεταλλευτεί απόλυτα την κούραση της Ατλέτικο από τα διαδοχικά παιχνίδια και να πάρει τη μεγάλη νίκη απέναντί της σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο της μεταξύ τους αναμέτρησης. Στη συνέχεια διαχειρίστηκε άριστα το παιχνίδι και απειλήθηκε ελάχιστα από τους ροχιμπλάνκος.
Μετά από εννιά διαδοχικές εκτός έδρας ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχει καταφέρει να πάρει δύο τρίποντα στις τέσσερις πρόσφατες εξόδους της από το Θιουτάτ ντε Βαλένθια. Τελευταία φορά πάντως που διατήρησε ανέπαφη την εστία της σε κάποιο ταξίδι ήταν τον Οκτώβριο, καθώς στα δεκατρία που ακολούθησαν η εστία της παραβιάζεται ανελλιπώς.
Ο Ντελ Όρνο είναι αμφίβολος για τους φιλοξενούμενους, ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκε στο πρόσφατο ματς ο Ιμπόρα. Πολύ κοντά στην επάνοδο στη δράση μετά από απουσία τεσσάρων μηνών βρίσκεται ο Χουάνλου.
Πιθανές ενδεκάδες
Χιχόν (4-2-3-1): Pablo-Lora, Hernandez, Botia, Orfila-Eguren, Cases-Cuevas, Castro, Colunga-Barral
Λεβάντε (4-2-3-1): Munua-Juanfran, Cabral, Ballesteros, Lopez-Torres, Iborra-Barkero, Ghezzal, Valdo-Kone
Key Stat: 5/6 GG στα πρόσφατα εντός της Χιχόν και στα αντίστοιχα εκτός της Λεβάντε.
Συμπέρασμα: Η Χιχόν αν δεν κερδίσει την Λεβάντε λογικά θα αποχαιρετήσει την κατηγορία καθώς δύσκολα θα μπορέσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Μπερναμπέου στο ματς που ακολουθεί. Δείχνει πάντως αποφασισμένη να μην τα παρατήσει. Η Λεβάντε θέλει να ολοκληρώσει την εκπληκτική της σεζόν κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη εξασφαλίζοντας θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να σκοράρει στην τρύπια άμυνα των Αστουριάνων, όμως και η ίδια μακριά από τη Βαλένθια δεν είναι σταθερή στα μετόπισθεν. Το GG πληρώνει 1,83 στην bet365.


Με το ΑΗ (-1) της Βαλένθια yes.

Δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αυτή την έδρα η Ράγιο

BET: Με το ΑΗ (-1) της Βαλένθια H Βαλένθια μετά το θετικό αποτέλεσμα στο Μπερναμπέου χρειάζεται τη νίκη απέναντι στην Βαγιεκάνο για να διατηρηθεί στην τετράδα. Οι Μαδριλένοι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, αλλά εξακολουθούν να αγωνίζονται ανοιχτά κάτι που συχνά τους στοιχίζει. Στο 1,80 το ΑΗ (-1) των νυχτερίδων, στο 1,95 ο συνδυασμός άσου και over.
Mετά τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ επί της Αλκμάαρ η Βαλένθια κατάφερε να πάρει θετικό αποτελέσμα και στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της χώρας. Μπόρεσε να περιορίσει αισθητά τη δράση της Ρεάλ και με σύμμαχο την τύχη κατάφερε να φύγει με τη λευκή ισοπαλία από το Μπερναμπέου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να αποδράσει με το διπλό.
Τα συνεχή παιχνίδια εντός και εκτός συνόρων πάντως την έχουν φθείρει με αποτέλεσμα να έχει εμφανή κάμψη στην απόδοσή της. Στις έξι αγωνιστικές που έχουν προηγηθεί μετρά μόνο μία νίκη. Στο Μεστάγια πέντε νίκες σε δέκα ματς που έχουν προηγηθεί σε όλες τις διοργανώσεις δεχόμενη ωστόσο γκολ σε επτά από αυτά.
Μπανέγα, Μιγκέλ και Κανάλες βρίσκονται στη λίστα των τραυματιών. Ξεκούραστος ο Σολδάδο που αγωνίστηκε δεκατρία λεπτά στο Μπερναμπέου.
Η Ράγιο σκόρπισε την Οσασούνα στο ματς που προηγήθηκε στο Βαγιέκας. Επιβάλλοντας το παιχνίδι της μπόρεσε να σκοράρει τέσσερις φορές στο ημίχρονο και να φτάσει τελικά στο επιβλητικό 6-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Μίτσου, φτάνοντας στα δεκαπέντε στην τρέχουσα περίοδο παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.
Οι Μαδριλένοι μετά από αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισαν την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία που ήταν και ο αποκλειστικός τους στόχος. Με 48 γκολ στο ενεργητικό τους έχουν την τρίτη καλύτερη επίθεση πίσω από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, όμως αμυντικά είναι ευάλωτοι καθώς έχουν δεχθεί 53 τέρματα, επίδοση τρίτη χειρότερη του πρωταθλήματος.
Μακριά από το Βαγιέκας αγωνίζονται πολύ ανοιχτά μετρώντας εννιά σερί over σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Σε επτά από αυτά τα παιχνίδια δέχθηκαν τρία ή περισσότερα τέρματα και μόνο σε δύο απέτυχαν να σκοράρουν.
Αρμεντέρος και Φουέγκο αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και είναι αμφίβολοι, ενώ ο Πίτι θα λείψει καθώς συμπλήρωσε κάρτες.
Πιθανές ενδεκάδες
Βαλένθια (4-2-3-1): Guaita-Alba, Ruiz, Rami, Barragan-Costa, Albelda-Feghouli, Jonas, Mathieu-Soldado
Βαγιεκάνο (4-2-3-1): Robles-Casado, Labaka, Arribas, Tito-Movilla, Diamanka-Pacheco, Michu, Lass-Costa
Key Stat: Η Βαγιεκάνο δεν έχει κερδίσει ποτέ στη Βαλένθια (10-2-0).
Συμπέρασμα: Η Βαλένθια έχει μεγάλη ανάγκη νίκης και οφείλει να την πάρει κόντρα στην άνετη βαθμολογικά Βαγιεκάνο. Οι "νυχτερίδες" συχνά δυσκολεύονται απέναντι σε κλειστές άμυνες, όμως αυτή της Ράγιο κάθε άλλο παρά τέτοια είναι. Βρίσκοντας χώρους μπορούν να πλαγιοκοπήσουν τους Μαδριλένους και να βρουν με άνεση τον Σολδάδο και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το ΑΗ (-1) στο 1,80 της bet365 ενώ καλή επιλογή δείχνει και ο συνδυασμός άσου και over στο 1,95 του William Hill.


Η χωρίς άξονα Γάνδη και ο... ξενύχτης Βασιλέφσκι


 
ΓΑΝΔΗ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
*** Εχει πάρει την ανιούσα ο άσος σχεδόν σε όλες τις εταιρίες και προσφέρεται κατά μέσο όρο στο 2,86. Αντίθετη η πορεία του διπλού, η μέση τιμή του οποίου είναι στο 2,35, δηλαδή ακριβώς ίση με αυτή του ΟΠΑΠ.
*** Παιχνίδι για τα πλέι οφ τίτλου. Η Βαθμολογία: Αντερλεχτ 36, Κλαμπ Μπριζ 34, Γάνδη 31, Σταντάρ 27, Κόρτραικ 27 Γκενκ 26.
*** Κανονική περίοδος: Γάνδη – Αντερλεχτ 0-1 (18/09), Αντερλεχτ – Γάνδη 3-1 (05/02).
*** Προϊστορία από το 1998: 3-5-8, 18-29 γκολ.
ΓΑΝΔΗ: Φλύαρη, ανούσια και ανεξήγητα φοβισμένη ηττήθηκε 2-0 από τη Γκενκ στην «Κρίσταλ Αρένα» για να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας τον πρόεδρο Ντε Βίτε, που θεωρεί ότι θέλει πολλά ψωμιά ακόμη για να διεκδικήσει τίτλο. Δέχθηκε το πρώτο γκολ από κόρνερ (15'), ενώ στο 30' κιόλας θα έπρεπε να βρεθεί με 2-0 πίσω, αλλά καθαρό τέρμα της αντιπάλου ακυρώθηκε λαθεμένα ως οφσάιντ. Δεν συνέβη το ίδιο και στο 59' όταν σε μία αντεπίθεση ήλθε το μοιραίο. Εκτοτε έχασε την ψυχραιμία της και φυσιολογικά τελείωσε με δέκα παίκτες τον αγώνα, κινδυνεύοντας με βαρύτερο σκορ.
«Σήμερα είδαμε το καινούριο επεισόδιο του Μάπετ Σόου! Είναι αμέτρητες οι φάσεις που αδικηθήκαμε. Ολο το σενάριο ήταν εναντίον μας», ισχυρίστηκε ο Τροντ Σόλιντ, θεωρώντας ότι η ομάδα του σφαγιάστηκε από τη διαιτησία. Οσο για τη συνέχεια ο Νορβηγός τόνισε τα εξής: «Μετά το 3-0 επί της Σταντάρ οι προσδοκίες μεγάλωσαν απότομα. Νομίζω ήλθε η ώρα να προσγειωθούμε». Διαφορετική η άποψη του εξτρέμ Ελ-Γκανάσι που τόνισε: «γιατί δηλαδή να μην πάμε για τον τίτλο. Νομίζω είναι καιρός να κερδίσουμε την Αντερλεχτ».
Τιμωρημένος ο κορυφαίος χαφ Τέις (23/10), εκτός και ο συνοδοιπόρος του στο κέντρο Γιόργκενσεν (32/10), διότι τραυματίστηκε! Νέα απώλεια και ο καλός εξτρέμ (27/1) Σημαντικές απουσίες όλες τους. Σταθερά στα πιτς ο εξτρέμ Σουμαχόρο (15/2). Δεύτερο σερί έξω ο χρήσιμος αμυντικός χαφ Βαν ντερ Μπρούγκεν (14/2). Εξέτισε ο καλός φορ/εξτρέμ Μπόγιο (22/7).
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Νευρικό και μέτριο ποιοτικά το ντέρμπι με τη Σταντάρ, σφραγίστηκε με το ισόπαλο 0-0. «Δεν πανηγυρίζω με τον βαθμό, αλλά εκτός έδρας και ειδικά στα πλέι οφ είναι πάντα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Γιάκομπς, βλέποντας την ομάδα του να κινδυνεύει τέσσερις φορές με παραβίαση στο δεύτερο μέρος και τον Προτό να καταγράφει τρεις σημαντικές αποκρούσεις στο ενεργητικό του. Δύο ευκαιρίες έβγαλε σε όλο το ματς η Αντερλεχτ και παρότι στην πρώτη, υπήρξε λαθεμένη υπόδειξη οφσάιντ που ανέκοψε σίγουρο γκολ, δεν άξιζε κάτι περισσότερο από τον βαθμό.
Ερωτηθείς για την πίεση που ασκείται στην ομάδα, κι αν αυτός είναι ο λόγος που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, ο Γιάκομπς εξέπληξε υπογραμμίζοντας πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. «Κάναμε πράγματι δύο κακά παιχνίδια, αλλά εγώ συμβουλεύω πάντα τους παίκτες μου να βασίζονται στην ποιότητά τους, την οποία έχουν αποδείξει εδώ και καιρό. Πάμε για το τρίποντο στη Γάνδη».
Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ του Βελγίου έγινε πάλι ο βασικός μπακ Βασιλέφσκι, διότι το προηγούμενο Σάββατο, στο ρεπό της Αντερλεχτ ακριβώς μετά την ισοπαλία με την Σταντάρ την Παρασκευή, πήγε στη Γερμανία και τα... ήπιε με τον συμπατριώτη του και παίκτη της Κολωνίας, Πέτσκο. Ο Τύπος έγραψε ότι οι δύο άσοι είχαν επεισόδιο με ταξιτζή και οδηγήθηκαν στο τμήμα. Οι συμπαίκτες του διεθνούς Πολωνού, αποφάσισαν να σταματήσουν τις δηλώσεις προς τα ΜΜΕ της χώρας για ορισμένο χρονικό διάστημα ως συμπαράσταση στον Βασιλέφσκι, ο οποίος κατά την άποψή τους βάλλεται από παντού (είχε προηγηθεί η αγκωνιά στον Ντελόρζ, για την οποία σκίστηκε από τον Τύπο).
Τρίτο σερί εκτός ο Σαφάρι (20/0), συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά είναι αμφίβολος ο Ντεσχάκτ (14/0), που έλειψε απρόσμενα από το τελευταίο. Αμφότεροι αριστεροί μπακ. Νέα απώλεια ο εξαιρετικός εξτρέμ και πρώτος σκόρερ Ζιλέ (30/12). Με ενοχλήσεις θα παίξει πάλι ο κορυφαίος μεσοεπιθετικός Σουάρες (29/11).
Με δεδομένο ότι ο Γιόργκενσεν πολύ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος την Τετάρτη και σε συνδυασμό με τη σίγουρη απουσία του Τέις, το κέντρο της Γάνδης αποψιλώνεται… Η Αντερλεχτ βέβαια δεν μας εμπνέει για να την εμπιστευτούμε. Ο Βασιλέφσκι στο ρεπό του Σαββάτου τα έπινε με τον φίλο του Πέτσκο (Κολωνία) στη Γερμανία, ο Γιοβάνοβιτς σε κάθε ευκαιρία ανάβει φωτιές και η πρωτοπόρος μόνο μία γροθιά δεν θυμίζει. Επειδή λοιπόν καμία δεν μας πείθει ότι μπορεί να κερδίσει πάμε στη μέση λύση.
Οι απουσίες της Γάνδης είναι σαφώς σημαντικότερες και ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της. Η Αντερλεχτ όμως δεν μας πείθει και ειδικά εκτός έδρας δεν θυμόμαστε πότε έκανε ένα ματς της προκοπής. Εμμένουμε λοιπόν στο «Χ».no.

ΓΚΕΝΚ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ
*** Κατακόρυφη η πτώση του άσου, στο 1,75 η μέση τιμή του. Ανοδος παρατηρείται στο διπλό, στο 4,35 κατά μέσο όρο.
*** Παιχνίδι για τα πλέι οφ τίτλου. Η Βαθμολογία: Αντερλεχτ 36, Κλαμπ Μπριζ 34, Γάνδη 31, Σταντάρ 27, Κόρτραικ 27 Γκενκ 26.
*** Κανονική περίοδος: Γκενκ – Κόρτραϊκ 2-2 (05/11), Κόρτραϊκ – Γκενκ 3-2 (03/03).
*** Προϊστορία από το 1999: 2-2-1, 9-7 γκολ.
ΓΚΕΝΚ: Σοβαρή, πρωτόγνωρα σταθερή αμυντικά και συγκεντρωμένη στο στόχο της έφτασε σχετικά άνετα στο καθαρό 2-0 επί της Γάνδης και μπαίνει γερά στο κόλπο της τέταρτης θέσης. Από οφσάιντ ξεκίνησε η φάση του κόρνερ, όπου προήλθε το πρώτο γκολ στο 14', με εξαιρετική αντεπίθεση (59') επετεύχθη το δεύτερο. Κοινός παρανομαστής ο ηγετικός μέσος Ντε Μπράουνε, που έβγαλε και τις δύο ασίστ.
«Δεν κινδυνεύσαμε σχεδόν καθόλου. Αξίζαμε και τρίτο γκολ», είπε πανευτυχής ο Μπέιν. Καθοριστικό το παιχνίδι με την Κόρτραϊκ, θα κρίνει πολλά για τις ευρωπαϊκές της βλέψεις. «Ελπίζω να πιέσουμε από την αρχή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Η Κόρτραϊκ είναι δυνατή ομάδα, αλλά αν παίξουμε όπως πρέπει στην έδρα μας μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο», είπε ο Ολλανδός τεχνικός.
Συμπλήρωσε κάρτες ο βασικός στόπερ Σιμάις (22/2). Επιστρέφει ο γκολκίπερ Μπέιλι (10/0), αλλά θα κάτσει στον πάγκο. Τέταρτο σερί εκτός ο καλός φορ Μπαρντά (22/9, 6 αλλ.) και ο δημιουργικός χαφ Καμούς (18/1). Πάγια ο στόπερ/χαφ Χουμπέρ (14/1) και ο νεαρός εξτρέμ Αγιούμπ (6/0).
ΚΟΡΤΡΑΪΚ: Με ακατάπαυστο πρέσινγκ για 45 λεπτά, έσφιξε από το λαιμό την Κλαμπ Μπριζ και προηγήθηκε δίκαια στο πρώτο μέρος 2-0 (6', 41'), έχοντας πλην των γκολ και άλλες τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Στην επανάληψη οπισθοχώρησε, ένιωσε αρκετή πίεση μετά το 60' και δεν απέφυγε τη μείωση (2-1) στο 78'. Παρά ταύτα δεν κινδύνευσε με ισοφάριση και βγάζοντας μία υποδειγματική κόντρα στο 90' κλείδωσε (3-1) με πανηγυρικό τρόπο το τρίποντο.
«Τώρα θα πουν πως και η Κλαμπ μας υποτίμησε. Νομίζω κόντρα στην Αντερλεχτ ενημερώθηκε για τις δυνατότητές μας... Διεκδικητές και οι δύο του τίτλου, που μας έπαιξαν με γιόμες», σχολίασε με νόημα ο Βανχάεζεμπρουκ.
Πάγιες οι απουσίες του εξτρέμ Τσβίτκοβιτς (16/1) και του αμυντικού Βάντενμπρουκ (9/1).
Οver 2.5 goals και over 3.5 goals οι επιλογές μου σύμφωνα και με την πρόσφατη προιστορία.no.

Φλουμινένσε – Μπόκα: Με κίνητρο η «φλουζάο»

 

ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ – ΜΠΟΚΑ

*** Σε ορισμένες εταιρίες παρατηρήθηκε άνοδος στον άσο, ο οποίος «άνοιξε» στο 1,95 μ.ό. και πλέον κυμαίνεται από 1,83 μέχρι 2,17. Στον ΟΠΑΠ δίνεται στο... 1,70 (και πάλι καλά να λέμε που υπάρχει στο κουπόνι). Παράλληλα, ανέβηκε κι ο μ.ό. στο 2,01. Το διπλό της Μπόκα ξεκινά από 3,10 και φτάνει μέχρι 3,85.

*** 4ος όμιλος. Στο 46.931 θέσεων «Ενζενιάο» του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μέχρι το πρωί της Τετάρτης είχαν «φύγει» 26.000 εισιτήρια. Στο γήπεδο αναμένεται να βρίσκονται περίπου 1.000 οπαδοί της Μπόκα.

*** Προϊστορία: 2008 (3-1).

*** Διαιτητής: Νταρίο Ουμπριάκο (Ουρουγουάη). Τέταρτο παιχνίδι φέτος στον θεσμό, είχαν προηγηθεί το Ντεπορτίβο Τάτσιρα – Κρουζ Αζούλ 1-1, Φλαμένγκο – Εμελέκ 1-0 και Ολίμπια – Λανούς 2-1.

ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ (Βραζιλία): Αφού ξεπέρασε τον σκόπελο της Μπόκα στο «Μπομπονέρα», επιδίωξε να πετύχει το απόλυτο στα δύο διαδοχικά παιχνίδια με τη Σαμόρα, έτσι ώστε να διασφαλίσει από νωρίς την είσοδο στους «16» και το πέτυχε, κερδίζοντας τόσο στη Βραζιλία, όσο και στη Βενεζουέλα με το ίδιο σκορ (1-0). Στο τελευταίο χρονικά, το οποίο ήταν εκτός έδρας, έκανε καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λέπτου, είχε τις καλύτερες ευκαιρίες και απέδρασε με το τρίποντο χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Ραφαέλ Σόμπις στο 79ο λεπτό.
Ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις της από την αρχή της χρονιάς είναι μεγάλος, μια και οι οπαδοί βλέπουν ότι η ομάδα ανταποκρίνεται άψογα στις δύο διοργανώσεις που συμμετέχει, Μετά το ματς στη Βενεζουέλα, είχε το «κλάσικο καριόκα» με την Μποταφόγκο, όπου απέσπασε ισοπαλία 1-1. Δεν έπιασε καλή απόδοση, πάτησε λίγες φορές στην περιοχή του Ζέφερσον και σώθηκε (δις) από το δοκάρι. Ακολούθησε (Σάββατο) το εκτός έδρας 2-1 επί της Μαντουρέιρα, στο οποίο ο Αμπέλ Μπράγκα χρησιμοποίησε πολλούς βασικούς (ξεκούρασε τέσσερις μεσοεπιθετικούς) και η νίκη συνοδεύτηκε από μεστή εμφάνιση.
Με το τρίποντο αυτό παρέμεινε στη μάχη της εισόδου στην ημιτελική φάση του Τάσα Ρίο (δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος Καριόκα) και την τελευταία αγωνιστική χρειάζεται οπωσδήποτε να κερδίσει ενώ παράλληλα να στραβοπατήσει μία εκ των Μπανγκού ή Βάσκο. Αν δεν περάσει στα ημιτελικά δεν έρχεται η καταστροφή, καθώς με την κατάκτηση του Τάσα Γκουαναμπάρα (πρώτος γύρος), έχει διασφαλίσει μία θέση στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος.
Οι «τρικολόρ καριόκας» μπορεί να τα πηγαίνουν περίφημα μέσα στο 2012, ωστόσο υπάρχουν «πένες» που κατακρίνουν την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παράγουν. Ο Μπράγκα δεν κρατήθηκε και πρόσφατα σχολίασε: «Κερδίσαμε έναν τίτλο, παραμένουμε αήττητοι στο Λιμπερταδόρες και περάσαμε στην επόμενη φάση ενώ μπορούμε να κατακτήσουμε ακόμη έναν τίτλο πριν τον Μάιο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονται οι συγκεκριμένοι, ωστόσο αυτό που κρατώ είναι η αγάπη του κόσμου που δείχνει να πιστεύει στις δυνατότητες αυτής της ομάδας».
Το ματς με την Μπόκα έχει αποκτήσει χαρακτήρα εορταστικό και η διοίκηση διοργάνωσε διάφορα events, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου πριν τη σέντρα. «Προμοτάρει» εισιτήρια, ζήτησε από τον κόσμο που θα παρευρεθεί να φορά τη φανέλα της ομάδας, να υπάρχουν λάβαρα στα μπαλκόνια των σπιτιών και οι περαστικοί να αφήνουν αυτοκόλλητα του συλλόγου στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Οι παίκτες από την πλευρά τους, με δηλώσεις δείχνουν πως θέλουν τη νίκη για να καπαρώσουν την πρωτιά. Πρώτος μίλησε ο Ντέκο: «Στόχος είναι να έχουμε πλεονέκτημα στα νοκ άουτ παιχνίδια. Είναι πάντα καλύτερο να έχεις τον επαναληπτικό στην έδρα σου και αυτό θέλουμε να κάνουμε, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου. Κάθε αντίπαλος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και η Μπόκα αν μη τι άλλο δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος. Εχει συμπαγές σύνολο, ποιοτικούς παίκτες, βαριά φανέλα, ξέρει πώς να αμύνεται σωστά».

Ο δεξιός μπακ Μπρούνο Βιέιρα υπογράμμισε για την απουσία του Ρικέλμε: «Είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και μας έδωσε πολλή δουλειά στο πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα είναι στα υπέρ μας αλλά δεν είμαστε αφελείς, και χωρίς αυτόν η αποστολή μας δεν είναι εύκολη».
Ο αμυντικός μέσος Εντίνιο ξεπέρασε το πρόβλημα στον αστράγαλο και θα πάρει θέση βασικού. Ο «σκύλος» χαφ Βαλένσια προέρχεται από τραυματισμό και δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Πάντως, δίνονται διαφορετικές εκδοχές για το πώς θα παίξει στον άξονα η «φλουζάο». Εμείς θα πούμε πως πιθανότατα θα πάει με το δίδυμο Ντιγκίνιο – Εντίνιο, καθώς ο Ζεάν δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό και ο Βαλένσια προέρχεται από τραυματισμό.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ντιέγκο Καβαλιέρι – Μπρούνο Βιέιρα, Λεάντρο Εουζέμπιο, Αντερσον, Καρλίνιος – Ντιγκίνιο, Εντίνιο – Ραφαέλ Σόμπις, Ντέκο, Ουέλινγκτον Νεμ – Φρεντ.
ΜΠΟΚΑ (Αργεντινή): Απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, πρόκειται άλλωστε για την πιο πλήρη, σταθερή και σοβαρή ομάδα, με ένα στιλ παιχνιδιού που σπάνια απαρνιέται και δεν επηρεάζεται, ανεξαρτήτως προσώπων.

Το Σάββατο επικράτησε 2-1 της Αρχεντίνος χωρίς να «λάμψει» με την απόδοσή της, με το νικητήριο γκολ (66’ Τσβίτανιτς) από θέση οφσάιντ. Αλλά δεν αμφισβητείται το δίκαιο της νίκης της, πέρα από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα που απέφερε και το γκολ της αντιπάλου της πριν συμπληρωθούν 2 λεπτά, ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

«Αυτοί είχαν το γκολ και τίποτε άλλο, ο Οριόν δεν έκανε κάποια επέμβαση. Ισως στο τέλος να αξίζαμε μεγαλύτερο σκορ», δήλωσε ευχαριστημένος ο κόουτς Χούλιο Φαλσιόνι. Στο Λιμπερταδόρες έχοντας την τελευταία αγωνιστική παιχνίδι εντός έδρας με την αδύναμη Σαμόρα, φαίνεται εξασφαλισμένη η πρόκριση, μετά τις δύο νίκες επί της Αρσεναλ. Ζητούμενο πάντως να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών, προκειμένου να έχει θεωρητικά πιο βατό αντίπαλο στους «16».

Εκτός του τιμωρημένου σημαντικού μέσου Σομόσα, λείπει όπως προαναγγέλθηκε στην εφημερίδα και ο Ρικέλμε, με πρόβλημα στο γόνατο. Βέβαια η Μπόκα έχει δείξει ότι μπορεί και χωρίς αυτόν, με τον Τσάβες, που θα τον αναπληρώσει και σήμερα, να αναλαμβάνει συνήθως με επιτυχία το ρόλο του αντί-Ρικέλμε.

Δεν επιβεβαίωσε την ενδεκάδα ο Φαλσιόνι, που ίσως να έκανε ροτέισον απόψε αν έχανε χθες στη Βενεζουέλα η Αρσεναλ κι εξασφαλιζόταν έτσι και μαθηματικά η πρόκριση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και λογικά, λοιπόν, θα βάλει τους καλύτερους διαθέσιμους, με τον Κλεμέντε Ροντρίγκες να δηλώνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε εύκολο παιχνίδι, το σημαντικό είναι να μη χάσουμε».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Οριόν – Ρονκάγλια, Σκιάβι, Ινσαουράλδε, Κλ. Ροντρίγκες – Λεντέσμα, Ερμπες, Ερβίτι – Τσάβες – Τσβίτανιτς (ή Μόουτσε), Σίλβα.
(1 και over): Το κλίμα που βγαίνει από τη «φλου», λέει ότι πάει για το απόλυτο και αντιμετωπίζει ως «κλάσικο» το ματς. Με αυτό στο μυαλό, συν το ότι η Μπόκα δεν καίγεται ιδιαίτερα με ποιον θα πέσει στους «16», προτείνουμε ενδεικτικά τον άσο. Μόνο σε αποδόσεις 2,00+.
Οι αποδόσεις, αν το παιχνίδι ήταν νοκ άουτ, θα είχαν πάλι φαβορί τη Φλουμινένσε αλλά θα τις βρίσκαμε στο επίπεδο του 2,20 μίνιμουμ. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά για απόψε όμως. Στη «φλουζάο» έχουν θέσει ως μεγάλο σκοπό τη γενική πρωτιά, που θα τους δώσει το δεύτερο παιχνίδι των νοκ άουτ – για όσο προχωρήσει – στην έδρα τους. Παράλληλα, το κλίμα είναι εξαιρετικό και ο Μπράγκα θα παρατάξει την καλύτερή του εντεκάδα (ο Βαλένσια λόγω φόρμας καθιερώθηκε βασικός μετά το «Μπομπονέρα»). Η Μπόκα ταξίδεψε δίχως τον Ρικέλμε, δίνει την εντύπωση πως δεν θα την πιάσει πανικός αν χάσει και πως αφού κλειδώσει την πρόκριση σε ένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, δεν της «καίγεται» καρφί για το ποια θα έχει αντίπαλο στα νοκ άουτ. Ο άσος είναι οριακά αποδεκτός στο 2,05+ ενώ το 2-3 γκολ είναι ένα σενάριο για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με σκορ αλλά και το over 2.5 goals.

 

Νασιονάλ - Κορίνθιανς: Εντός έδρας η «Τιμάο»

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΣ. – ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ

*** Γύρω στο 2,00-2,10 το διπλό, από 3,20 έως 4,00 ο άσος.

*** 6ος όμιλος. Στο 23.500 θέσεων «Αντόνιο Οντόνε Σαρουμπί» της Σιουδάδ ντελ Εστε.. Δεν είναι η φυσική έδρα της Νασιονάλ (που εδρεύει στην Ασουνσιόν, περίπου 300 χλμ. μακριά), η οποία χρησιμοποίησε διαφορετικά γήπεδα στα δύο προηγούμενα εντός έδρας ματς του ομίλου. Πιο πολλοί θα είναι οι Βραζιλιάνοι στις εξέδρες.

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΣ. (Παραγουάη): Τελευταία ευκαιρία για να κάνει κάτι στον όμιλο, αν και ακόμα και σε περίπτωση νίκης οι πιθανότητες θα παραμένουν εις βάρος της. Μαθηματικά μένει στο παιχνίδι και με ισοπαλία, αλλά μετά θα πρέπει να κερδίσει στην έδρα της Κρουζ Αζούλ με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ για να προκριθεί.

Δεν πάει υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ματς με την Κορίνθιανς, καθώς το Σάββατο υπέστη απροσδόκητη εντός έδρας ήττα από τη Ρούμπιο Νιου με 2-0 και απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή. Νευρική εμφάνιση, είχε πιο πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, ενώ τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες (84’, 86’). Εντονη η δυσαρέσκεια του κόσμου, που τα έβαλαν με τον τεχνικό Χαβιέρ Τορέντε.
Ως επί το πλείστον βασικούς χρησιμοποίησε ο τεχνικός, που δεν αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα κι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για το σημερινό παιχνίδι. Και τους 25 που είναι στη λίστα του Λιμπερταδόρες πήρε μαζί του στη Σουδάδ ντελ Εστε, ενώ έχει ξεκαθαρίζει τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, τοποθετώντας στη μεσαία γραμμή τέσσερις παίκτες με κυρίως αμυντικά χαρακτηριστικά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντον – Μασακότε, Μιράντα, Κανίσα, Μίερς – Ορούε, Βιγιαρεάλ, Ριβέρος, Τοράλες – Κάνο, Τεϊσέιρα.

ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ (Βραζιλία): Στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Κρουζ Αζούλ, πραγματοποίησε την καλύτερη – ως τώρα – εμφάνισή της στο Λιμπερταδόρες, κέρδισε με 1-0 και την έπιασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το 4-2-3-1 του Τίτι λειτούργησε άψογα, ήταν κυρίαρχη στον χώρο του κέντρου, έφτιαξε όσες τελικές προσπάθειες δεν είχε στα προηγούμενα και δίκαια πήρε το τρίποντο με το γκολ του Ντανίλο (36’). Μοναδική ένσταση για τους «αλβινέγκρος» είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από την αρχή της σεζόν με την αποτελεσματικότητα μπροστά από την αντίπαλη εστία, κάτι που πήγε να τους στοιχίσει στο ματς με τους Μεξικανούς (δοκάρι της Κρουζ Αζούλ στο φινάλε).

Αμέσως μετά είχε να δώσει το «κλάσικο Παουλίστα» με την Παλμέιρας στο «Πακαεμπού» και μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην κούραση, κερδίζοντας με 2-1. Εκανε το χειρότερο πρώτο της ημίχρονο και βρέθηκε να χάνει με 0-1. Μπήκε αποφασιστικά στην επανάληψη, έκανε την ανατροπή στο τρίλεπτο 48’ – 51’ κι έπειτα κράτησε έξυπνα το αποτέλεσμα. Οι επόμενες τρεις αναμετρήσεις που είχε στο καλεντάρι της, ήταν με τις XV ντι Πιρασικάμπα εντός (1-0), Οέστε εκτός (0-3) και Παουλίστα εντός (1-0). Σε όλες ο κόουτς Τίτι έκανε ροτέισιον αλλά είδε με ικανοποίηση τους ποδοσφαιριστές του να πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις.

Ετσι, συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές νίκες και δείγμα της σταθερότητας που έχει φέτος είναι πως σε συνολικά 22 παιχνίδια έχει μόλις μία ήττα, αυτήν στη «Βίλα Μπελμίρο» από τη Σάντος με 1-0, όπου ο Τίτι είχε προβεί σε εκτεταμένο ροτέισιον. «Παραμένουμε πρώτοι στο Παουλιστάο μαζί με τη Σάο Πάουλο κι εκεί θέλουμε να τερματίσουμε, όλες οι διοργανώσεις έχουν αξία για μας και στη συγκεκριμένη θα επιδιώξουμε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ», τόνισε ο δυναμικός αμυντικός μέσος Ραλφ.

Η αναμέτρηση με τη Νασιονάλ θα γίνει στην πόλη Σιουδάδ ντελ Εστε, η οποία είναι το δυτικό σύνορο μεταξύ Παραγουάης και Βραζιλίας, κάτι που επέλεξε η πρώτη προκειμένου να επωφεληθεί οικονομικά από την παρουσία Βραζιλιάνων στην κερκίδα.

Φυσικά αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον κόουτς Τίτι: «Είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις με τον κόσμο στο πλάι σου, ωστόσο υπενθυμίζω ότι το αποτέλεσμα έρχεται με προσπάθεια εντός αγωνιστικού χώρου και όχι με τις γεμάτες κερκίδες. Πάμε να πάρουμε την παρθενική εκτός έδρας νίκη στον όμιλο και θα παρατάξω μΙα ομάδα, ούτε πολύ αμυντικογενή, ούτε επιθετικογενή.» Τα λεγόμενα του έμπειρου τεχνικού συμπλήρωσε ο μέσος Ντανίλο λέγοντας: «Σεβόμαστε τη Νασιονάλ όμως ταξιδέψαμε στην Παραγουάη για μΙα νίκη πρόκρισης. Χρειάζεται να είμαστε ήρεμοι, ψύχραιμοι και να πιέσουμε μεθοδικά τους αντιπάλους μέχρι να λυγίσουν».

Από την αποστολή κόπηκαν εκ νέου, λόγω τραυματισμών, ο δεξιός μπακ Αλεσάντρο, ο μέσος Αλέξ και οι στόπερ Ουάλας – Πάουλο Αντρέ. Προφυλάχτηκαν το Σάββατο οι φορ Έμερσον και Ζόρζε Ενρίκε, με τις πιθανότητες να είναι μαζί τους ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ζούλιο Σέζαρ – Εντενίλσον, Σικάο, Λεάντρο Καστάν, Φάμπιο Σάντος – Ραλφ, Παουλίνιο, Ντανίλο – Έμερσον, Λιέντσον, Ζόρζε Ενρίκε.
Η Κορίνθιανς εμφανίζεται ιδιαίτερα σοβαρή μέχρι στιγμής, αλλά δεν θέλει κάτι παραπάνω από ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση και να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα για την πρωτιά. Δεν είναι καλό το κλίμα στη Νασιονάλ.

Αν η Νασιονάλ ήθελε πραγματικά να κερδίσει δεν θα μετέφερε το παιχνίδι σε μία έδρα, όπου δεν έχει οπαδική βάση και οι Βραζιλιάνοι θα είναι περισσότεροι. Το ότι είναι καλύτερη ομάδα η Κορίνθιανς δεν αμφισβητείται, οι συνθήκες την ευνοούν, το 2,00 στο διπλό δεν είναι άσχημο, αν θεωρήσουμε ότι δεν θα νιώσει καθόλου σαν φιλοξενούμενη, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο θα επιδιώξει τη νίκη, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ντεπ. Τάτσιρα και μπορεί να καθαρίσει εκεί την πρωτιά.


Γουαδαλαχάρα - Βελέζ: Η πίεση στους Μεξικάνους

 

ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ – ΒΕΛΕΖ

*** Εχει γυρίσει φαβορί η Βελέζ, με το διπλό να πέφτει στα επίπεδα του 2,40 (ακόμα και στο 2,25), ενώ ο άσος έχει ανέβει στα επίπεδα του 2,80 (ακόμα και στο 3,20).

*** 7ος όμιλος. Στο 49.850 θέσεων «Εστάδιο Ομνιλάιφ» της Γουαδαλαχάρα (υψόμετρο 1.035 μ.). Συνθετικός χλοοτάπητας.

ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ (Μεξικό): Διπλή πίκρα στο μεγάλο clasico της Κυριακής με το 0-1 από την Αμέρικα, τόσο για το γόητρο όσο και γιατί είναι ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά την αφήνει χωρίς βάσιμες πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ. Δεν ήταν καλή, κάτι που παραδέχτηκε κατόπιν και ο τεχνικός Νάτσο Αμπρίς, η αιώνια αντίπαλος είχε περισσότερη ώρα τον έλεγχο και την πλήγωσε με γκολ στο 86’.

Τρίτη σερί ήττα με 1-0 ύστερα από αυτές κόντρα σε Ντεφενσόρ και Τέκος (με αυτογκόλ στο 85’). Θέλει νίκη ή τουλάχιστον να μην χάσει από τη Βελέζ για να πάει με καλύτερες πιθανότητες την τελευταία αγωνιστική στο Κίτο.

Το θετικό σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς του ομίλου είναι ότι έχουν επανέλθει οι τέσσερις διεθνείς με την ολυμπιακή ομάδα, ο δεξιός μπακ Πόνσε, ο μέσος Ενρίκες και οι επιθετικοί Ντε λα Μόρα και Τόρες, που έλειψαν για περίπου τρεις εβδομάδες. Δεν πρόλαβε ο βασικός τερματοφύλακας Μίτσελ, που είναι τραυματίας και δεν έπαιξε τελικά στο clasico. Τιμωρημένος ο χαφ Νάβα, που αποβλήθηκε άδικα στο δεύτερο ματς με την Ντεφενσόρ, ενώ κι αυτός χτύπησε και θα λείψει περίπου τρεις εβδομάδες, ενώ συνεχίζει να ταλαιπωρείται ο εξτρέμ Μεδίνα.

«Πρέπει να χωνέψουμε γρήγορα την ήττα από την Αμέρικα και να σκεφτούμε τα παιχνίδια που έρχονται. Μένουν πέντε παιχνίδια, δύο για το Λιμπερταδόρες και τρία για το πρωτάθλημα, όπου χρειάζεται να παλέψουμε ως το τέλος, να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να ελπίζουμε για ευνοϊκούς συνδυασμούς», είπε ο διεθνής στόπερ Μαγκαγιόν, που θεωρεί ότι αν τελικά χαθεί η Λιγκίγια θα οφείλεται στο πολύ κακό ξεκίνημα (πριν έρθουν στην ομάδα οι Αμπρίς και Κρόιφ).

Από τη μεριά του ο τεχνικός Νάτσο Αμπρίς, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ανθρώπων του Κρόιφ και δεν ξέρει αν θα συνεχίσει στον πάγκο και μετά το καλοκαίρι, τόνισε ότι «το μέλλον μου είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει, αυτό που με απασχολεί είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι την Τετάρτη και να πάρουμε τη νίκη που θα μας κρατήσει ζωντανούς στη διοργάνωση».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ερνάντες – Πόνσε, Μαγκαγιόν, Ρεϊνόσο, Αλβαρες – Μόρα, Αράουχο, Μπάες – Αρεγιάνο, Τόρες, Κασίγιας.

ΒΕΛΕΖ (Αργεντινή): Το ροτέισον του Ρικάρντο Γκαρέκα δεν κόστισε στο προπερασμένο παιχνίδι με τη Σαν Λορέντζο (2-0, κεκλεισμένων των θυρών), είχε όμως συνέπειες την Παρασκευή, στο εντός έδρας 1-1 με την Ιντεπεντιέντε.

Ισως στην οικονομία του αγώνα η Βελέζ να άξιζε τη νίκη, ήταν άλλωστε η μόνη που την επιδίωξε στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, η αλήθεια όμως είναι ότι δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους σε μια κλειστή άμυνα και μόνο μετά το 90’ είχε δύο κλασικές φάσεις για γκολ με τον Ομπολο (που έχει να σκοράρει από τις 22/2), η μία δοκάρι.

Εχασε έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου, με τον Γκαρέκα να σημειώνει ότι «ακόμα έχει πολύ δρόμο, αλλά είναι βαθμοί σημαντικοί που αφήσαμε και με το πρόγραμμα να επιβαρύνεται όλο πιο πολύ, γίνεται πιο δύσκολη η κατάσταση».

Το βράδυ της Δευτέρας πέταξε για το Μεξικό κι ενώ προηγήθηκε προπόνηση σε συνθετικό χλοοτάπητα, προκειμένου να συνηθίσουν όσο γίνεται οι ποδοσφαιριστές της. Πάντως, κάνοντας προπόνηση χθες στο γήπεδο της Γουαδαλαχάρα, διαπιστώθηκε ότι το τερέν είναι αρκετά διαφορετικό, πολύ πιο κοντό και με περισσότερο καουτσούκ.

«Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε δικαιολογίες, ούτε όταν παίξαμε σε υψόμετρο, ούτε τώρα για το γήπεδο. Η μπάλα θα συμπεριφέρεται το ίδιο είτε την έχουμε εμείς είτε η Τσίβας», λέει ο στόπερ Ντομίνγκες, με τον φορ Πράτο να συμπληρώνει ότι «έχω παίξει σε συνθετικό χλοοτάπητα και είναι διαφορετικό, περισσότερο αν το βρέξουν».
Εκτός αποστολής ξανά ο προερχόμενος από τραυματισμό επιτελικός Ινσούα, αντίθετα θα ξεκινήσουν ο παιχταράς επιθετικός Μαρτίνες, ο ηγετικός μέσος Σαπάτα και ο βασικός στόπερ Ορτίς, που έπαιξαν από λίγο (Μαρτίνες) έως καθόλου (Σαπάτα, Ορτίς) την Παρασκευή.

Η Βελέζ μετά το χθεσινό Ντεφ. Σπόρτινγκ – Ντεπ. Κίτο 2-0 προκρίνεται με ισοπαλία απόψε, βέβαια σε κάθε περίπτωση θα κρατά την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική, που υποδέχεται την Ντεφ. Σπόρτινγκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπαροβέρο – Κουμπέρο, Ντομίνγκες, Ορτίς, Πάπα – Α. Φερνάντες, Καντέρος, Σαπάτα, Καμπράλ – Μαρτίνες, Ομπολο.
(Under): Για σημείο δύσκολο να βγει άκρη, αφού η Βελέζ είναι καλύτερη, αλλά δεν «καίγεται» κιόλας, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και το υψόμετρο και το συνθετικό τερέν. Από την άλλη, δεν νομίζουμε ότι αυτή η μέτρια Γουαδαλαχάρα μπορεί να της βάλει πάνω από ένα γκολ.

Ανώτερη μεν η Βελέζ, αλλά από τη στιγμή που χρειάζεται ουσιαστικά ένα βαθμό, που κατά μεγάλο ποσοστό θα της εξασφαλίσει και την πρώτη θέση, δεν βρίσκουμε νόημα να πάμε στο διπλό, ιδίως και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που θα συναντήσει στη Γουαδαλαχάρα. Από την άλλη, η Τσίβας μπορεί να είναι αυτή που «καίγεται» για αποτέλεσμα, αλλά δεν μας έχει δώσει δείγματα για να την εμπιστευτούμε. Αλλωστε είτε κερδίσει είτε φέρει ισοπαλία, πάλι τη νίκη θα ψάχνει την τελευταία αγωνιστική στο Κίτο. Ισως τελικά η αξία να κρύβεται στην ισοπαλία.


Α' Σκωτίας: We are the champions…

 

ΕΪΡ - ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ
*** Πτωτικά κινείται το διπλό, το 2,00 δεν υπάρχει πλέον πουθενά. Υψηλό στο 1,91, έφτασε και στο 1,78. Από 3,20 μέχρι 4,74 ο άσος.

*** Προϊστορία: 3-3-7

*** Μετά τη χθεσινή ισοπαλία της Νταντί, η Ρος Κάουντι είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια στην κατηγορία.
ΕΪΡ: Το 1-3 από την Πάρτικ την άφησε χωρίς νίκη σε πέμπτο διαδοχικό και έπεσε στην ένατη θέση. Η άμυνα ακροβατούσε από το ξεκίνημα και τελικά στο 27’ βρέθηκε να κυνηγά σε έκτο σερί, δεν άργησε και το δεύτερο (33’ 0-2). Στην επανάληψη μπήκε αποφασισμένη να περισώσει ό,τι μπορεί, ο Ντοντ μείωσε στο 79’ αλλά καταδίκασε την ομάδα του, βλέποντας την κόκκινη στο 85’, για να δεχτεί και το τρίτο στην εκπνοή.

«Στα τελευταία παιχνίδια λείπει το μαχητικό μας πνεύμα. Οταν υποβιβαστήκαμε πρόπερσι χάσαμε τα οχτώ από τα τελευταία εννιά και η εικόνα μας φέρνει τέτοιες μνήμες. Ελπίζω ο ερχομός της Κάουντι να μας αφυπνίσει, τα έχουμε πάει καλά με ομάδες του πάνω μισού και έχουμε ζορίσει την πρωτοπόρο. Μία νίκη σήμερα θα μας ξαναβάλει στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο τεχνικός Ριντ χθες και πριν γίνουν τα παιχνίδια που ανέδειξαν την Κάουντι πρωταθλήτρια.

Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ/χαφ Ντοντ (14/2, δαν. Μπλάκπουλ). Τραυματίας συνέχισε ο νεαρός χαφ ΜακΚέρνον (18/0, δαν. Σεντ Μίρεν), χάνοντας τέταρτο. Εκτός για τη σεζόν ο φορ Χίγκινς (1/0, 3/0 δαν. Σεντ Τζόνστον).
ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ: Η σαμπάνια μπήκε ξανά στο ψυγείο το Σάββατο και ξαναβγήκε την Τρίτη. Μπορεί να έκανε το καθήκον της, περνώντας με 3-1 από τη Λίβινγκστον και αυξάνοντας στα 29 ματς το αήττητο σερί της, ωστόσο η σαββατιάτικη νίκη της Νταντί ανέστειλε προσωρινά το σφράγισμα της ανόδου στην Πρέμιερ για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάτι που συνέβη μετά το χθεσινό της 1-1 με την Κουίν.

Παρουσιάστηκε με τη γνωστή της κυνικότητα και χωρίς να απειληθεί, έφτασε στο 1-0 (38’) με τον συνήθη ύποπτο, ΜακΜένανμιν. Η αντίπαλος απάντησε με την επανέναρξη και ο κίπερ Φρέιζερ χρειάστηκε να επέμβει δις, πριν και μετά το 2-1 του ΜακΜένανμιν (69’), με τον Ανταμς να έχει κάνει επιθετικές αλλαγές με σκοπό τη νίκη. Ο σκόρερ έγινε δημιουργός στο 86’ για τον Βάιγκουρς.

Ο τεχνικός Ανταμς ήταν ανάμεσα στους θεατές χθες το βράδυ στο «Ντενς» και μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε για την ιστορική στιγμή που φέρνει την ομάδα του στα σαλόνια της Πρέμιερ, όταν πριν 18 χρόνια αγωνιζόταν στα τοπικά: «Είναι μία σπουδαία μέρα για το κλαμπ. Πολλοί άνθρωποι δούλεψαν σκληρά για πολλά χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα της ανταμοιβής, το όνειρο της Πρέμιερ! Ολοι οι φίλοι μας γιορτάζουν απόψε, μαζί και οι παίκτες για τους οποίους είμαι περήφανος».

Φυσικά δεν ήταν ώρα για δηλώσεις περί τακτικής και του σημερινού αγώνα. Η διάθεση θα είναι εορταστική και θα κορυφωθεί το Σάββατο όταν θα παίξει στην έδρα της με την Νταντί. Αρκετοί όμως φίλοι της θα κάνουν το ταξίδι για να την αποθεώσουν ενώ για τους παίκτες απομένει ακόμα ένας στόχος: να συνεχίσουν να σπάνε τα κοντέρ, φτάνοντας τα 30 σερί ματς χωρίς ήττα!

Μοναδικός τραυματίας ο άλλοτε διεθνής δεξιός μπακ ΜακΝάμι (πέρσι Αμπερντίν), που έσπασε το χέρι του πριν προλάβει να ντεμπουτάρει.
(No bet): 
Παρότι επιβεβαιώθηκε το σενάριο και η Κάουντι πήρε τον τίτλο χωρίς να κλωτσήσει μπάλα, θα απέχουμε. Ο Ανταμς δεδομένα θα είναι… νηφάλιος, δηλωμένα πίνει τσάι όταν οι υπόλοιποι πίνουν μπύρες! Συμπεραίνουμε πως και η ομάδα του δεν θα είναι «μεθυσμένη πολιτεία», οι παίκτες λειτούργησαν άκρως επαγγελματικά όλη τη χρονιά, μπορεί δικαιωματικά να γιόρτασαν λίγο χθες, αλλά σήμερα έχει πάλι μπάλα. Μέσα σε όλο το πανηγύρι υπάρχει και μία Εϊρ και ενδεχομένως το όλο κλίμα να της κάνει καλό. Η Κάουντι είναι και με τη βούλα ομάδα της Πρέμιερ και είδαμε φέτος τι κάνουν οι «ευγενείς» σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.