Επιλογές Κυριακής.

Δύσκολο το σημερινό πρόγραμμα αντιθέτως με το χθεσινό όπου είχαμε 9/10 σωστές εκτιμήσεις.

 

 Over το Σάλκε-Αννόβερο (1,65)

Από 10 σερί over 2,5 προέρχονται οι φιλοξενούμενοι

Over το Σάλκε-Αννόβερο (1,65) Βάλσαμο στις πληγές που άφησε ο αποκλεισμός από το Europa League θέλουν να ρίξουν Σάλκε και Αννόβερο, που θα ψάξουν για τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Ικανότατες αμφότερες επιθετικά, το over 2,5 (1,65 Bet365) έχει τον πρώτο λόγο.
Παρά το απαγορευτικό 2-4 του πρώτου αγώνα η Σάλκε πάλεψε για την πρόκριση στο “Σαν Μαμές”, ήταν πολύ καλύτερη από την Αθλέτικ στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ (29’, 52’) για να ισοφαριστεί όμως ισάριθμες και στο τέλος να ξεμείνει από δυνάμεις, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Europa League.
Επιστροφή στην εγχώρια πραγματικότητα για την ομάδα του Στέφενς, που βρίσκεται στην 3η θέση της Μπουντεσλίγκα και θα δώσει μάχη με τη Γκλάντμπαχ για την απευθείας έξοδο στους ομίλου του Champions League. Πανίσχυρη φέτος στην “Φέλτινς Αρίνα”, μετράει 11-1-2 με 39-12 τέρματα (10/14 over 2,5) και θα ψάξει για μια ακόμα νίκη κόντρα στο Αννόβερο. Τιμωρημένοι είναι ο αμυντικός μέσος Τζόουνς και ο στόπερ Ματίπ, εκτός ξανά οι κίπερ Χίλντεμπραντ και Φάρμαν, επιστρέφουν οι αμυντικοί Χέβεντες και Μετσέλντερ.

Την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του γνώρισε το Αννόβερο το βράδυ της Πέμπτης από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-2, αποτέλεσμα που άφησε την ομάδα του Σλόμκα εκτός συνέχειας του Europa League. Πάλεψε το ματς αλλά όσο περνούσε η ώρα άφηνε και περισσότερους χώρους στην άμυνα, έμεινε πίσω στο σκορ από προσωπικό λάθος του στόπερ Πόγκατετζ στο 63’, ισοφάρισε με τον φορμαρισμένο Ντιούφ στο 81’ αλλά έξι λεπτά αργότερα και ενώ ήταν όλο στην επίθεση για το 2-1 δέχθηκε το γκολ στην κόντρα.
Βρίσκεται στην 5η θέση της Μπουντεσλίγκα και θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για την έξοδο στο Europa League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, 2-5-7 το εκτός έδρας ρεκόρ του στο πρωτάθλημα με 8/14 GG, προέρχεται από 10 σερί over 2,5 σε όλες τις διοργανώσεις και πηγαίνει στη “Φελτινς Αρίνα” χωρίς σοβαρές απουσίες πέρα από εκείνη  του μέσου Στιντλ.
Πιθανές εντεκάδες:
Σάλκε (4-2-3-1):
Unnerstall - Uchida, Höwedes, Papadopoulos, Fuchs - Moritz, Holtby - Farfan, Raul, Draxler - Huntelaar
Αννόβερο (4-2-2-2): Zieler - Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, Pander - Schmiedebach, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan,M. Diouf

Key Stat: 10/14 over 2,5 μετράει εντός έδρας η Σάλκε για το πρωτάθλημα, από 10 σερί over προέρχεται το Αννόβερο.
Συμπέρασμα: Ομάδες με εξαιρετικές επιθετικές γραμμές και οι δύο, η Σάλκε είναι γνωστή για την άγνοια κινδύνου με την οποία αντιμετωπίζει τα παιχνίδια της και η άμυνα της δύσκολα θα κρατήσει το Αννόβερο στο μηδέν. 1,65 αποδίδει το over 2,5 στην Bet365.

Σκοράρουν Μαγιόρκα & Γρανάδα (1,80)

1 φορά το τελευταίο τετράμηνο δεν δέχθηκε γκολ η φιλοξενούμενη

Σκοράρουν Μαγιόρκα & Γρανάδα (1,80) Mαγιόρκα και Γρανάδα ψάχνουν θετικό αποτέλεσμα στη μεταξύ τους αναμέτρηση για να αποφύγουν το άγχος του υποβιβασμού. Δυνατοί στην έδρα τους οι νησιώτες, αλλά με αμυντικά κενά στις πρόσφατες αγωνιστικές. Στο 1,80 το GG, αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα στην ισοπαλία (3,50).
Η Μαγιόρκα άντεξε για ένα ημίχρονο στο Πιθχουάν. Η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ στο 50ό λεπτό και κυριάρχησε στη συνέχεια σημειώνοντας ακόμη δύο τέρματα. Ο Χεμέντ απλά πέτυχε το γκολ της τιμής για τους νησιώτες.
Μετά από αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων η ομάδα των Βαλεαρίδων έχει μείνει άποντη στα δύο ματς που ακολούθησαν. Αμυντικά κενά εμφανίζει εσχάτως δεχόμενη γκολ στα επτά προηγούμενα παιχνίδια της. Αξιόπιστη εμφανίζεται στο γήπεδό της έχοντας χάσει μόνο από την Μπαρτσελόνα στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές.
Ο Καπαρός παρά την άσχημη εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα του δεν αναμένεται να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές στη σύνθεση. Συνεχίζει να μην υπολογίζει στη βοήθεια του Κέβιν, ενώ μικροτραυματισμό αντιμετωπίζει ο Τεχέρα.
Μεγάλη νίκη κατάφερε να πάρει η Γρανάδα στο ντέρμπι παραμονής με την Σανταντέρ. Σε ένα παιχνίδι όπου δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο κατάφερε να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς χάρις σε πέναλτι του Σικέιρα λίγο πριν το φινάλε.
Για πρώτη φορά το τελευταίο τετράμηνο μπόρεσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Δεν έχει ξεμπλέξει πάντως με την υπόθεση του υποβιβασμού καθώς απέχει μόλις έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Μακριά από την Ανδαλουσία έχει γνωρίσει 11/15 ήττες, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της μόνο σε δύο περιπτώσεις.
Ο Ρεσίνο είδε και τον Ρομπέρτο μετά τους Γεμπντά, Ντιακατέ να τίθεται εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν. Το ευχάριστο είναι πως έχει στη διάθεσή του Μάρτενς, Νιόμ και Γκόμεζ που επιστρέφουν από τιμωρία.
Πιθανές ενδεκάδες
Μαγιόρκα (4-2-3-1): Aouate-Caceres, Nunes, Ramis, Chico-Tissone, Marti-Castro, Victor, Pereira-Hemed
Γρανάδα (4-2-3-1): Cesar-Siqueira, Mainz, Lopez, Nyom-Moises, Rico-Jara, Martins, Benitez-Uche
Key Stat: Η Γρανάδα δεν έχει ισοπαλία στις 16 προηγούμενες αγωνιστικές, ενώ το Χ δεν έχει εμφανιστεί ακόμη σε κάποια φετινή της έξοδο.
Συμπέρασμα: H Mαγιόρκα γνωρίζει πως τους βαθμούς που χρειάζεται μέχρι το φινάλε για να σωθεί και μαθηματικά είναι ευκολότερο να τους διεκδικήσει στην έδρα της. Απέναντι στην ευάλωτη άμυνα της Γρανάδα λογικά θα σκοράρει, αλλά αν δεν είναι προσεκτική θα το πληρώσει καθώς οι Ανδαλουσιάνοι είναι εξαιρετικοί στις αντεπιθέσεις. To GG έχει προβάδισμα στο 1,80 της bet365,

Οver και διπλό με Μανού η Σεβίλλη

Όποτε σκόραρε στο Σαν Μαμές κέρδισε την τελευταία επταετία

Διπλό με Μανού η Σεβίλλη (3,10) To Mπιλμπάο μπορεί να θριαμβεύει στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά αυτό του έχει στοιχίσει στο πρωτάθλημα. Ο Μπιέλσα λογικά θα φρεσκάρει την καταπονημένη ενδεκάδα  Η Σεβίλλη μπορεί να εκμεταλλευτεί την περίσταση. Στο 3,10 το διπλό, ίδια απόδοση για να σκοράρει και πάλι ο Μανού ντελ Μοράλ.
Η Αθλέτικ συνάντησε μεγάλες δυσκολίες στον επαναληπτικό προημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ από την πεισματάρα Σάλκε και άξιζε να ηττηθεί. Παρόλα αυτά απέσπασε ισοπαλία με 2-2 και σε συνδυασμό με το 2-4 της Γερμανίας πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά εκεί όπου την περιμένει η Σπόρτινγκ.
Οι διεθνείς υποχρεώσεις έχουν στοιχίσει στους Βάσκους οι οποίοι πλέον φαίνεται να ενδιαφέρονται μόνο για το κύπελλο εντός των συνόρων. Μετρούν 4/5 ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ για πρώτη φορά φέτος απέτυχαν να κερδίσουν σε δύο συνεχόμενα ματς στο Σαν Μαμές. Κόντρα στη Σεβίλλη έχουν αναδειχθεί νικητές στις δύο προηγούμενες μεταξύ τους συναντήσεις, ενώ τα μεταξύ τους ματς συνήθως είναι πλούσια σε γκολ με το over να εμφανίζεται σε 8/10 προηγούμενα.
Ο Μπιέλσα αναμένεται να ξεκουράσει τουλάχιστον σε ένα ημίχρονο τους Γιορέντε, Ερέρα που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και δεν αντέχουν σε συνεχή παιχνίδια. Τιμωρημένος είναι ο Χάβι Μαρτίνεζ, ενώ σταθερά απέχει ο Γουρπέγι.
Η Σεβίλλη φαίνεται να φορμαρίζεται στο κατάλληλο σημείο της περιόδου και πλέον έχει ρεαλιστικές ελπίδες να προλάβει μια θέση στην Ευρώπη. Δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στη Μαγιόρκα, όμως όταν άνοιξε το σκορ στην επανάληψη έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με 3-1.
Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη της σε παιχνίδια όπου κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Έχει πάρει τους τρεις βαθμούς στις δύο προηγούμενες εξόδους της κάτι που είχε να συμβεί από τον Σεπτέμβριο του 2010. Στο Σαν Μαμές όποτε σκόραρε την τελευταία επταετία έφυγε με το διπλό, κάτι που συνέβη πέντε φορές.
Ο Μίτσελ θα έχει στη διάθεσή του τον Ναβάρο, όμως Περότι, Σπάχιτς και Μέντελ είναι αμφίβολοι. Σίγουρα θα λείψει ο Τροχόφσκι που είναι τιμωρημένος.
Πιθανές ενδεκάδες
Μπιλμπάο (4-2-3-1): Iraizoz-Aurtenetxe, Amorebieta, Jose, Iraola-Itturaspe, Perez-Muniain, Marcos, Susaeta-Τοquero
Σεβίλλη (4-2-3-1): Palop- Navarro, Fazio, Escude, Coke-Rakitic, Medel-Navas, Reyes, Moral-Negredo
Key Stat: O Mανού ντελ Μοράλ έχει σκοράρει σε τρία σερί ματς και έχει πετύχει 4/5 προηγούμενα γκολ της Σεβίλλης εκτός έδρας.
Συμπέρασμα: Η Σεβίλλη έχει μεγάλη ευκαιρία να αποδράσει με το διπλό από το Σαν Μαμές κόντρα στην κουρασμένη Αθλέτικ. Αξίζει να πονταριστεί η νίκη της στο 3,10 του William Hill,ενώ και το over είναι σημείο που αξίζει να πονταριστεί.

 

Σκληρό καρύδι η Χέρακλες με το over 4,5 goals να έχει αρκετή τύχη.

Πολύ χαμηλές οι αποδόσεις της PSV στο 1,40

ΒΕΤ: Σκληρό καρύδι η Χέρακλες Ρεπό αυτή την εβδομάδα στην Ολλανδία εξαιτίας του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου στον οποίο αναμετρώνται το ξεκάθαρο φαβορί, η PSV, και η ομάδα έκπληξη του θεσμού, Χέρακλες, στην μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της. Αστείες οι αποδόσεις στον άσσο του 1,40 σε ένα τέτοιο τελικό, πολύ καλύτερες επιλογές το ασιατικό χάντικαπ +1,25 στην Χέρακλες που πληρώνει 1,975 αλλά και η επιλογή του Χ/1 στο 4,00 αναμένοντας την ισχυρή αντίσταση της Χέρακλες.

Υπάρχει μια σχετική απογοήτευση στο στρατόπεδο της PSV που φαίνεται δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει την άνετη ήττα στο ντέρμπι από τον Άγιαξ με 2-0 που τους έφερε στο -4 από την κορυφή της βαθμολογίας και καθώς απομένουν μόλις 6 αγωνιστικές για το τέλος. Την  προηγούμενη εβδομάδα υποδέχτηκαν την αδύναμη Φένλο κερδίζοντας με σβηστές μηχανές με 2-0 δείχνοντας οτι αν ήθελαν μπορούσαν να φτάσουν τον δείχτη του σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πάντως από την στιγμή που έχουν μπροστά τους έναν τελικό και κατ' επέκταση την δυνατότητα να κατακτήσουν έναν τίτλο δεν μπορούν να έχουν το μυαλό τους στραμμένο αλλού και αναμένεται να τα δώσουν όλα για να φέρουν το τρόπαιο στο Αιντχόφεν, κάτι που θα σημάνει την 9η κατάκτηση από την PSV σε σύνολο 16 τελικών.

Από την άλλη τα πράγματα είναι πολύ πιο ενθουσιώδη για την σαφώς μικρότερου βεληνεκούς ομάδα της Χέρακλες που ζει μεγάλες στιγμές αφού η συμμετοχή της στον τελικό και η διεκδίκηση του τροπαίου αποτελεί την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της. Ο ίδιος ο Πίτερ Μποζ δεν δίστασε να δηλώσει ότι αυτό που συμβαίνει εδώ και καιρό στην πόλη είναι ανευ προηγουμένου και σίγουρα δεν το είχε ζήσει ούτε με την Φέγενορντ με την οποία παλιότερα είχε κατακτήσει και κύπελλο αλλά και πρωτάθλημα.

Την τελευταία αγωνιστική οι παίκτες της Χέρακλες δεν εμφανίστηκαν καν στο γήπεδο απέναντι στον Άγιαξ χάνοντας εύκολα με 6-0 αφου όλοι είχαν το μυαλό αλλά και το σώμα τους στον επερχόμενο τελικό κυπέλλου και το βέβαιο είναι ότι ουδείς φαίνεται να ασχολήθηκε σοβαρά ή να επηρεάστηκε από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της ομάδας.

Ο τελικός διεξάγεται στο Ρότερνταμ όπως συμβαίνει μόνιμα πλέον με τους τελικούς του Ολλανδικού Κυπέλλου με τον Άγιαξ να μετράει 18 κατακτήσεις και ακολουθούν οι Φέγενορντ με 11 και η PSV με 8. Για τον αγώνα οι δύο ομάδες πήραν από 18,000 εισιτήρια τα οποία ειδικά οι φίλαθλοι της Χέρακλες εξαφάνισαν άμεσα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι οπαδοί της Χέρακλες θα προσέλθουν στο γήπεδο με 218 λεωφορεία και 82 αυτοκίνητα ενω οι αντίστοιχοι της PSV με 5 τρένα, 208 λεωφορεία και 111 αυτοκίνητα.

Φέτος στα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων η PSV κυριάρχησε πλήρως κερδίζοντας με 4-1 μέσα στο Αιντχόφεν όμως στον αγώνα στην καυτή και αρκετά θορυβώδη έδρα της Χέρακλες δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του 0-1 παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες αφού οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας στο Β ημίχρονο κατάφεραν να αποσπάσουν τον ένα βαθμό.

Key Stat:
Στα τελευταία 14 παιχνίδια των δύο ομάδων ανεξαρτήτου έδρας η PSV μετράει 12 νίκες, 2 ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) και καμία ήττα.

Συμπέρασμα:
Σίγουρα η PSV είναι η καλύτερη ομάδα, με την βαριά φανέλα και τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη όμως εδώ μιλάμε για ένα μεγάλο τελικό, η ψυχολογία είναι με τους ενθουσιώδης παίκτες της Χέρακλες η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αμελητέα ποσότητα. Δύσκολα θα πάρει το κύπελλο όμως μπορεί να κάνει δύσκολη την ζωή της PSV οπότε θα πάμε με το Χ/1 που προσφέρεται στο 5,00 από τον Hill.Αξία στο over 4,5 goals.

Πήρε την κατηφόρα η Άαλμποργκ στο (2,80)το διπλό με το over να αποτελεί και αυτό επιλογή.

Τέσσερα ματς αήττητη η Σίλκεμποργκ

Πήρε την κατηφόρα η Άαλμποργκ (2,80) Παρατεταμένο ντεφορμάρισμα περνάει η Άαλμποργκ που έχει τρεις σερί ήττες και υποδέχεται μια Σίλκεμποργκ με μία μόλις ήττα στα τελευταία επτά. Φουλ επίθεση παίζουν οι φιλοξενούμενοι εκτός, στο 2,80 αξίζει η νίκη τους.

Για ακόμα ένα παιχνίδι οι μπουκ δίνουν αποδόσεις φαβορί στην Άαλμποργκ, αγνοώντας το γεγονός πως η ομάδα του Νίλσεν είναι εντελώς ντεφορμέ και χάνει συνεχώς. Με άγνοια κινδύνου παίζει εκτός η Σίλκεμποργκ που σκοράρει πάντα μακριά από την έδρα της.

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα γνώρισε η Άαλμποργκ μεσοβδόμαδα, χάνοντας εντός έδρας από τη Μίντιλαντ με 1-2. Οι κόκκινοι προηγήθηκαν νωρίς, όμως δεν έδειξαν ικανοί να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και η Μίντιλαν γύρισε το ματς γρήγορα πριν καν βγει το ημίχρονο. Στην επανάληψη η Άαλμποργκ κυνήγησε την ισοφάριση, όμως είχε ανοιχτεί υπερβολικά και περισσότερο κινδύνεψε με τρίτο γκολ. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Νίλσεν μετά αυτές από Σοντέρισκε (1-2 εντός) και Χόρσενς (1-0 εκτός), για μια Άαλμποργκ που περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα έχοντας μόλις μία νίκη μέσα στο 2012 και μόλις μία νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια.

Εντός έδρας η Άαλμποργκ έχει απολογισμό 6-1-5 με τέρματα 15-14, έχοντας 7/12 over και 8/12 GG. Έχει πάντως μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε στην έδρα της, από τα οποία τα δύο πιο πρόσφατα τελείωσαν over και GG.

Η Σίλκεμποργκ διανύει ακριβώς αντίθετη περίοδο από την αντίπαλό της, αφου΄με το 2-1 της Πέμπτης κόντρα στην Άαρχους συμπλήρωσε τέσσερα ματς αήττητη, έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Από τις πιο επιθετικές ομάδες της κατηγορίας, η Σίλκεμποργκ δεν δίνει... καμία βάση στην άμυνα και κοιτάει πως θα πετύχει περισσότερα γκολ απ' όσα θα δεχθεί. Ειδικά εκτός έδρας δεν κλείνεται ποτέ και έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 20 γκολ, πίσω από τα 22 τέρματα της Κοπεγχάγης. Κόντρα στην Άαρχους προηγήθηκε νωρίς 2-0 και δεν αγχώθηκε ποτέ για τη νίκη, στόχος της ομάδας πλέον είναι μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στο 5-3-3 ο εκτός έδρας απολογισμός της Σίλκεμποργκ με τέρματα 20-17, σ' αυτά τα ματς έχει φέρει 8/11 over και άλλα τόσα GG. Είναι αήττητη στις επτά τελευταίες εξόδους της έχοντας απολογισμό 4-3-0, ενώ έχει σκοράρει σε δέκα από τα έντεκα παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από την έδρα της.

Key Stat: Δεν χάνει τα τελευταία δύο χρόνια η Σίλκεμποργκ στο Άαλμποργκ (δύο ισοπαλίες), ενώ ρόλο παίζουν τα επτά σερί ματς που έχει συμπληρώσει αήττητη εκτός έδρας η φιλοξενούμενοι και οι τρεις ήττες της Άαλμποργκ στα τελευταία παιχνίδια της.

Συμπέρασμα: Ποντάρισμα καθαρά κόντρα στην ντεφορμέ ομάδα είναι το ματς, με τη Σίλκεμποργκ εκτός έδρας να δείχνει άγνοια κινδύνου και να μη φοβάται καμία αντίπαλο. Στο 2,80 το διπλό στην Bet365,

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.