Με ρίσκο θα πάμε μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα τον δύο τελευταίων ημερών.



Over (1,70) το Σάλκε-Μπιλμπάο

Σκόραραν σε όλα τα εκτός στο Γιουρόπα Λιγκ οι Βάσκοι

ΒΕΤ: Over (1,70) το Σάλκε-Μπιλμπάο (Update)

Η Σάλκε είναι αήττητη στο γήπεδό της φέτος στην Ευρώπη, αλλά δέχεται με ευκολία γκολ. Το Μπιλμπάο έχει σκοράρει σε όλες τις εξόδους του, αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ στη Γερμανία. Στο 1,70 το over.
Η Σάλκε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε στο πρόσφατο ματς με την Λεβερκούζεν. Παρά τη δυσμενή της παράδοση κόντρα στις "ασπιρίνες" μπόρεσε να πάρει τη νίκη χάρις σε δύο γκολ του Χούντελααρ. Ο Ολλανδός έφτασε στα 22 στο πρωτάθλημα, ενώ έχει πετύχει ακόμη 9 στην Ευρώπη και είναι πρώτος σκόρερ στο Γιουρόπα Λιγκ.
Η γερμανική ομάδα έχει ως κύριο στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και για την ώρα βρίσκεται στο σωστό σημείο καθώς καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη βαθμολογία. Παρόλα αυτά δεν αδιαφορεί για τα ματς της Ευρώπης. Πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος θέλει να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο θεσμό που συμμετέχει.
Παραμένει αήττητη εντός έδρας στη διοργάνωση με πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Η ΑΕΚ Λάρνακας είναι η μοναδική ομάδα που δεν σκόραρε στην Βέλτινς Αρίνα στις οκτώ πρόσφατες φιλοξενίες συλλόγων. Απέναντι σε ισπανικές ομάδες η Σάλκε έχει απολογισμό 5-2-3 στο γήπεδό της.
Παραμένουν εκτός οι Φέρμαν, Ούνερσταλ, Χέβεντες και Μέτζελντερ. Η κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί ο Μάτιπ στο ματς με την Τβέντε σβήστηκε και έτσι θα αγωνιστεί κανονικά.
Το Μπιλμπάο δείχνει να λυγίζει από την κούραση σε ένα καθοριστικό σημείο της σεζόν. Δεν μπόρεσε να επικρατήσει επί της Χιχόν στο Σαν Μαμές σε ένα ματς όπου προηγήθηκε και έχασε πέναλτι πριν δει τους Αστουριάνους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις. Χωρίς νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έμεινε πολύ πίσω στη βαθμολογία, ενώ ακολουθεί η επίσκεψή του στο Καμπ Νου.
Στο Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποιεί εκπληκτική πορεία και φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι τον τελικό. Στα πέντε προηγούμενα εκτός έδρας έχει πάρει τρεις νίκες. Αν και έχασε στα υπόλοιπα δύο μπόρεσε επίσης να σκοράρει. Μόνο ήττες έχει σε τρεις επισκέψεις σε γερμανικό έδαφος, αλλά αυτό δεν το πτοεί καθόλου. Χωρίς νίκη στην Αγγλία είχε ταξιδέψει στο Ολντ Τράφορντ καταφέρνοντας να επικρατήσει με 2-3 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Σαν Χοσέ επιστρέφει σε σχέση με το ματς της Κυριακής, ενώ ο Ερέρα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ίσως προφυλαχθεί. Σταθερά εκτός ο Γουρπέγι.
Πιθανές ενδεκάδες
Σάλκε (4-2-3-1): Hildebrand – Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs – Jones, Holtby – Farfan, Raul, Draxler – Huntelaar
Μπιλμπάο (4-2-3-1): Iraizoz-Aurtenetxe, Amorebieta, Martinez, Iraola-Itturaspe, Perez-Muniain, Marcos, Susaeta-Llorente
Key Stat: Χειρότερη άμυνα από τις 8 που συνεχίζουν στα προημιτελικά αυτή του Μπιλμπάο με 13 γκολ παθητικό.
Συμπέρασμα: H Σάλκε δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και έχει το θεωρητικό πλεονέκτημα από τη στιγμή που αγωνίζεται στο σπίτι της. Το Μπιλμπάο πάντως δεν υπολογίζει έδρες και ονόματα και στην καλή του μέρα μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε όπως απέδειξε στα ματς με την Γιουνάιτεντ όπου κυριάρχησε. Σε ένα παιχνίδι όπου ο ρυθμός αναμένεται να είναι έντονος το over στο 1,70 της bet365 δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο.


Με την εμπειρία της Βαλένθια

Με την εμπειρία της Βαλένθια (1,95) Οι “νυχτερίδες” φιλοξενούνται στην έδρα της Άλκμααρ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους “8” του Europa League, που μετά τον αποκλεισμό των αγγλικών μεγαθήριων μοιάζει στα μέτρα των Ισπανών.
Τρίτη συνεχόμενη πολύ κακή εντός έδρας εμφάνιση της  Άλκμααρ το κυριακάτικο 1-0 κόντρα στη νεοφώτιστη Βααλβάικ, ευτυχώς αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης και να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Ολλανδίας. Στο Europa League κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά με την δίκαιη πρόκριση επί της Ουντινέζε, 2-0 την κέρδισε στο “AFAS” ενώ στην Ιταλία παρότι αγωνίστηκε 87 λεπτά με παίχτη λιγότερο και βρισκόμενη με 2-0 πίσω στο σκορ στο 15’ κατάφερε να σκοράρει και να προκριθεί με 2-1. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Φίερχεφερ, αμφίβολος ο επίσης βασικός εξτρέμ Μπέρενς.
Παρότι προηγήθηκε με 0-1 μόλις στο 5’ με τον συνήθη ύποπτο Σολδάδο η Βαλένθια έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το “Αλφόνσο Πέρεθ”, γνωρίζοντας δίκαιη ήττα με 3-1 από τη Χετάφε το βράδυ του Σαββάτου. Είχε προηγηθεί η ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από την ουραγό Σαραγόσα, που ανέτρεψε στο “Μεστάγια” το 1-0 του 5ου λεπτού (πάλι) σε 1-2 αγωνιζόμενη με 10 παίχτες, η ομάδα του Έμερι στα τελευταία επτά παιχνίδια της για το πρωτάθλημα μετράει 2-1-4 (και οι δύο νίκες εκτός) και από εκεί που έδειχνε σίγουρη για την 3η θέση πλέον κινδυνεύει να χάσει και την 4η!
Τη σιγουριά του ότι τα γιουχαΐσματα θα μετατραπούν σύντομα σε ζητωκραυγές εξέφρασε ο Ισπανός τεχνικός, που μετά τους αποκλεισμούς των δύο μεγαθηρίων του Μάντσεστερ βλέπει ανοιχτό το δρόμο για να διεκδικήσει η ομάδα του την κούπα του Europa League, όντας μαζί με τις δύο άλλες ισπανικές ομάδες (Ατλέτικο και Αθλέτικ) ισοδύναμα φαβορί βάσει των αποδόσεων που δίνουν οι μπουκμέικερς. Στα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης έχει γνωρίσει τρεις ήττες, οι δύο όμως ήταν από την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα.

Key Stat: 4-3-3 μετράει στις τελευταίες εξόδους της η Βαλένθια, η 2/3 ήττες στο Καμπ Νου.
Συμπέρασμα: Η διαφορά ανάμεσα στην Βαλένθια και τις Ολλανδικές ομάδες φάνηκε στις αναμετρήσεις της τον προηγούμενο γύρο με την PSV. Καλύτερα τα καταφέρνει εκτός έδρας η ομάδα του Έμερι, αφού ξέρει να αμύνεται και να εκμεταλλεύεται τους ανοιχτούς χώρους, η Άλκμααρ είναι ομάδα που όπως έχει παραδεχθεί και ο προπονητής ξέρει να παίζει μόνο επιθετικά και κόντρα στις “νυχτερίδες” πιθανότατα θα το πληρώσει.

Στήριξη στη Μέταλιστ (1,775)

5-1-0 με τέρματα 17-4 μετράνε εκτός έδρας στο θεσμό οι φιλοξενούμενοι

Στήριξη στη Μέταλιστ (1,775) Οι Ουκρανοί μετά τη δραματική πρόκριση επί του Ολυμπιακού βρίσκουν στο δρόμο τους τη μέτρια φέτος Σπόρτινγκ και έχουν μοναδική ευκαιρία να φτάσουν στα ημιτελικά του Europa League. Ποντάρεται η μη ήττα τους στη Λισσαβόνα, που αυτή την ώρα πληρώνει 1,775.
Συνέχεια στην εντός έδρα νίκες (6η σερί) έδωσε η Σπόρτινγκ το Σάββατο κόντρα στην ουραγό του Πορτογαλικού πρωταθλήματος Φεϊρένσε, επιβλήθηκε με το κλασσικό της 1-0 (5/6 ήρθαν με αυτό το σκορ) έχοντας πάντα ως βασικό σκοπό το μηδέν στην άμυνα, το οποίο και κατάφερε για μια ακόμα φορά. Στο πρωτάθλημα καταλαμβάνει την 5η θέση και max που μπορεί να φτάσει είναι η 4η, στη γενικώς αποτυχημένη φετινή σεζόν έχει να επιδείξει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα κονταροχτυπηθεί με την Ακαδέμικα, και τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι στον προηγούμενο γύρο του Europa League.
Όλα πρίμα της πήγαν στα δύο παιχνίδια με τους Άγγλους, από τις χαμένες ευκαιρίες της Σίτι στο πρώτο παιχνίδι, τις γκάφες των Σάβιτς και Μάντσινι (ο δεύτερος κράτησε τον χειρότερο παίχτη του γηπέδου Μπαλοτέλι για 90’ στο τερέν, που χαλούσε ό,τι καλό έφτιαχναν οι συμπαίχτες του) στον επαναληπτικό στο Μάντσεστερ αλλά και τις εκπληκτικές αποκρούσεις του κίπερ της Ρουί Πατρίσιο που κράτησε την πρόκριση στα τελευταία λεπτά. Η Μέταλιστ είναι θεωρητικά ο ευκολότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει από τις υπόλοιπες επτά ομάδες που έχουν μείνει στη διοργάνωση, Ονιέβου (στόπερ) , Ριναούντο και Περεϊρίνια (μέσοι) παραμένουν εκτός.

Παρότι κατέβηκε στο Καραϊσκάκης με λίγες πιθανότητες για την πρόκριση μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα, πιθανότητες που ψαλιδίστηκαν ακόμα περισσότερο από το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού, η Μέταλιστ έδειξε στο χορτάρι το καλό επιθετικό της πρόσωπο που μας είχε συνηθίσει όλη τη χρονιά και με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε δραματική πρόκριση για τους “8” του Europa League.
Η ομάδα από το Χάρκοβο έχει εντυπωσιάσει με τις φετινές εμφανίσεις της στη διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό να είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να την κερδίσει. 8-3-1 ο συνολικός απολογισμός της στο Europa, εκτός έδρας εκμεταλλεύεται με εξαιρετικό τρόπο τους ανοιχτούς χώρους μετρώντας 5-1-0 με τέρματα 17-4! Στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας μεγάλη διαφορά από τους αποκάτω αλλά και επτά πόντους μακριά από τη 2η Σαχτάρ.

Key Stat: 5-1-0 με τέρματα 17-4 μετράει εκτός έδρας στο Europa League η Μέταλιστ.
Συμπέρασμα: Η Σπόρτινγκ μπορεί να άφησε εκτός Europa τη Μάντσεστερ Σίτι αλλά αυτό ήταν απόρροια της κακής απόδοσης των άγγλων, με τους Πορτογάλους να μη δείχνουν τίποτα το εντυπωσιακό, όπως σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Αντιθέτως η Μέταλιστ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία φέτος, τα εκτός έδρας ματς της πάνε περισσότερο αφού είναι φωτιά στην κόντρα και με τους μπουκ να δίνουν καθαρό φαβορί μια ομάδα που στην έδρα της κερδίζει με το ζόρι με μισό-μηδέν φαντάζει λογικό η αγορά να πηγαίνει με την κόντρα. Πλέον το Χ2 αποδίδει 1,775 στην Bet365, απόδοση που είναι τουλάχιστον fair.


  Οver για την Ατλέτικο

7 σερί νίκες στο Καλντερόν σε ευρωπαϊκά ματς

Νίκη με over για την Ατλέτικο (2,05) Η Ατλέτικο θέλει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης κερδίζοντας στο Καλντερόν το Αννόβερο. Σκοράρουν με άνεση εκτός έδρας στο Γιουρόπα Λιγκ οι Γερμανοί. Τον άσο προτιμά η αγορά, ο οποίος σε συνδυασμό με το over αποδίδει 2,05.
Η Ατλέτικο δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία της ουραγού της Πριμέρα Σαραγόσα και το παιχνίδι φάνηκε να οδεύει προς τη λευκή ισοπαλία. Ο Απόνιο ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και σκοράροντας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη στους Αραγόνες.
Η Ατλέτικο θα πρέπει μάλλον να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα μείνει εκτός του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, με την έξοδο στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ να δείχνει πιο ρεαλιστικός στόχος. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση οι ροχιμπλάνκος δεν έχουν χάσει ούτε βαθμό στο Καλντερόν απέναντι στις επτά προηγούμενες ομάδες που έχουν υποδεχθεί. Σε έξι από αυτά τα παιχνίδια σκόραραν τουλάχιστον δύο φορές.
Γκάμπι και Χουανφράν επιστρέφουν σε σχέση με το ματς στη Σαραγόσα, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Ντιέγκο. Αμφίβολος ο Τιάγκο, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Σίλβιο.
Το Αννόβερο στάθηκε εξαιρετικά στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν. Παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0, συνέχισε να επιτίθεται και μείωσε με τον Κόναν ένα τέταρτο πριν την εκπνοή. Είχε μάλιστα ευκαιρία να κάνει τη μεγάλη έκπληξη αποσπώντας την ισοπαλία, αλλά τελικά έμεινε απλά στην καλή εμφάνιση.
Στην Μπουντεσλίγκα εμφανίζεται αποδυναμωμένο στις εξόδους του έχοντας επικρατήσει μόνο σε δύο από τις δεκατέσσερις φετινές. Στην παρθενική του εμφάνιση στο Γιουρόπα Λιγκ τα πηγαίνει πάντως εξαιρετικά εκτός Γερμανίας χάνοντας μόνο ένα παιχνίδι ως τώρα (3-2-1).
Μοναδική απουσία για τη γερμανική ομάδα αυτή του τραυματία Αντρέασεν.
Πιθανές ενδεκάδες
Ατλέτικο (4-2-3-1): Courtois-Juanfran, Godin, Perea, Filipe-Suarez, Gabi-Diego,Koke,Adrian- Falcao
Αννόβερο (4-1-3-2): Zieler- Cherundolo, Pogatetz, Haggui, Schulz- Pinto - Stindl, Schmiedebach, Schlaudraff-Ya Konan, Diouf
Key Stat: Το Αννόβερο έχει σκοράρει σε 5/6 εκτός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση.
Συμπέρασμα: Οι ροχιμπλάνκος είναι σαφώς το φαβορί, αλλά στο 1,44 δεν αξίζει η νίκη τους. Καλύτερη επιλογή το  over  καθώς το Αννόβερο είναι ικανό να σκοράρει στο Καλντερόν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.