Λίγες επιλογές για σήμερα.

Γκολ εκατέρωθεν και over στο Εσπανιόλ-Μάλαγα

Επί 10 ματς δέχεται γκολ η Εσπανιόλ

Γκολ εκατέρωθεν στο Εσπανιόλ-Μάλαγα H Eσπανιόλ με νίκη θα πλησιάσει στον πόντο τη Μάλαγα και θα μπει γερά στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέντε ματς αήττητοι οι Ανδαλουσιάνοι, οι οποίοι πάντως δεν τα καταφέρνουν στην Βαρκελώνη. Με τον τρόπο που αγωνίζονται αμφότερες το GG (1,66) δείχνει πολύ κοντά στην επιβεβαίωση.
Η Εσπανιόλ κατάφερε να αποδράσει με τον βαθμό από το Μπενίτο Βιγιαμαρίν το βράδυ της Πέμπτης. Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι οι Ανδαλουσιάνοι μπόρεσαν να προηγηθούν δέκα λεπτά πριν τη λήξη, όμως ο Παντιάνι έφερε το ματς στα ίσια ένα λεπτό πριν την εκπνοή. Οι Καταλανοί έχουν πλέον βρεθεί σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την τέταρτη θέση και θέλουν να εξαντλήσουν τις ελπίδες τους για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Θα πρέπει πάντως να διορθώσουν τις ατέλειες στην άμυνα καθώς επί δέκα συνεχόμενα παιχνίδια δέχονται γκολ. Στο Κορνεγιά έχουν δύο σερί νίκες σκοράροντας συνολικά οκτώ γκολ και επιδιώκουν τρίτη διαδοχική έχοντας ως σύμμαχο την παράδοση απέναντι στη Μάλαγα. Υποδεχόμενοι τους Ανδαλουσιάνους μετρούν πέντε απανωτές νίκες στις οποίες δέχθηκαν μόλις δύο γκολ.
Ο Ποτσετίνο έκανε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα στο ματς της Σεβίλλης και λογικά θα επαναφέρει κάποιους από αυτούς στη βασική σύνθεση. Ο Βερντού επιστρέφει από τιμωρία, όμως κάρτες συμπλήρωσε ο Μορένο. Άλβαρεζ, Ματιόνι, Μάρκεζ παραμένουν εκτός δράσης.
Η Μάλαγα δείχνει πλέον να έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και οδεύει ολοταχώς για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την Πέμπτη αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα από τη Ράγιο που πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 4ο λεπτό, όμως μπόρεσε στη συνέχεια να πάρει τα ηνία. Με δύο γκολ του Ροντόν και ένα από τους Μαρέσκα, Ντούντα κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση επικρατώντας με 4-2.
Τρέχει αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών διάστημα στο οποίο μόνο η Ρεάλ μπόρεσε να την περιορίσει στην ισοπαλία. Οι Μαλαγίστας έχουν μοιραστεί τους βαθμούς μόνο μία φορά με την Εσπανιόλ από το 1992 και μετά σε 21 αναμετρήσεις (12-1-8).
Ο Πελεγκρίνι σταθερά δεν υπολογίζει στη βοήθεια του Μπαπτίστα, ενώ νέο πλήγμα είναι η απώλεια του Τουλαλάν ο οποίος θα χάσει κατά πάσα πιθανότητα το υπόλοιπο της σεζόν καθώς είναι αναγκασμένος να υποβληθεί σε επέμβαση στο αριστερό του πόδι.
Πιθανές ενδεκάδες
Εσπανιόλ (4-2-3-1): Casilla-Didac, Amat, Rodriguez, Lopez-Gomez, Forlin-Coutinho, Verdu, Weiss-Uche
Μάλαγα (4-2-3-1): Caballero-Sanchez, Weligton, Mathijsen, Monreal-Demichelis, Cazorla-Joaquin, Isco, Eliseu-Rondon
Key Stat: H Μάλαγα έχει δεχθεί γκολ στις οκτώ προηγούμενες εξόδους της.
Συμπέρασμα: Καθοριστικής σημασίας το παιχνίδι για τις δύο ομάδες καθώς αμφότερες ψάχνουν μόνο τη νίκη. Δείχνουν σε καλη κατάσταση, αλλά σταθερά δέχονται γκολ, καθιστώντας το GG στο 1,66 της bet365 ως τη λογικότερη επιλογή από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.


Επικρατεί με over το Μπιλμπάο (1,95)

1 ήττα στα 20 τελευταία απέναντι στη Χιχόν

Επικρατεί με over το Μπιλμπάο (1,95) H Aθλέτικ δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης. Αναγκασμένη να ψάξει το γκολ στο Σαν Μαμές η Χιχόν που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στο 1,65 το over, στο 1,95 ο συνδυασμός του με τον άσο.
Το Μπιλμπάο παρουσιάστηκε κατώτερο του αναμενομένου στο Καλντερόν και δίκαια ηττήθηκε με 2-1 από την Ατλέτικο. Οι πολλές απουσίες, αλλά και η κούραση από τα συνεχή παιχνίδια έχουν υποχρεώσει τους Βάσκους σε τρεις διαδοχικές ήττες που τους έχουν ρίξει σημαντικά στη βαθμολογία.
Λίγες μέρες πριν τον πρώτο προημιτελικό με τη Σάλκε η γηπεδούχος καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες κόντρα στη Χιχόν. Η παράδοση είναι με τον πλευρό της καθώς έχει 6/8 νίκες απέναντί της στο Σαν Μαμές σημειώνοντας επίσης σε έξι ματς τουλάχιστον δύο γκολ. Γενικότερα έχει ηττηθεί μόνο σε 1/20 προηγούμενα ματς κόντρα στους Αστουριάνους (12-7-1). Η ήττα από τη Βαλένθια στο πρόσφατο εντός ήταν η πρώτη για τα "Λιοντάρια" στις επτά τελευταίες υποδοχές ομάδων (4-2-1).
Ο Γιορέντε έλειψε στα δύο ματς που προηγήθηκαν και η απουσία του έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή. Αναμένεται να επιστρέψει, όπως και Ιραόλα που εξέτισε την ποινή του. Τιμωρημένος ο Σαν Χοσέ, ενώ ο Άντερ Ερέρα όπως όλα δείχνουν δε θα αποφύγει το νυστέρι.
Ακόμη πιο δύσκολη είναι πλέον η θέση της Χιχόν μετά την ήττα με 2-3 που προηγήθηκε από την Μαγιόρκα. Το μόνο θετικό είναι πως και η Βιγιαρεάλ δεν κερδίζει και έτσι η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς.
Οι Αστουριάνοι είναι τραγικοί στις πρόσφατες επτά εξόδους στις οποίες αγνοούν τη νίκη (0-1-6). Κόντρα σε βασκικές ομάδες δεν τα καταφέρνουν καθώς έχουν επικρατήσει μόνο σε μία από τις εικοσιεπτά αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί (1-10-16). Μεγάλο τους πρόβλημα φέτος η άμυνα καθώς έχουν δεχθεί γκολ σε 25/28 ματς που έχουν δώσει.
Γκρεγκορί και Ρικάρντο εξακολουθούν να είναι τραυματίες, ενώ ο Κλεμέντε δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στη βοήθεια των τιμωρημένων Κάσες και Κανέγια.
Πιθανές ενδεκάδες
Μπιλμπάο (4-2-3-1): Iraizoz-Aurtenetxe, Amorebieta, Martinez, Iraola-Itturaspe, Perez-Muniain, Marcos, Susaeta-Llorente
Χιχόν (4-2-3-1): Pablo-Orfila, Botia, Galvez, Lora-Castro, Eguren-Mendy, Cuevas, Colunga-Barral
Key Stat: 10/11 over στα πρόσφατα ματς του Μπιλμπάο, 12/14 στα φετινά εκτός της Χιχόν.
Συμπέρασμα: Η πιθανολογούμενη επιστροφή Γιορέντε στην εντεκάδα δυναμώνει πολύ τη γηπεδούχο και την καθιστά απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης. Η Χιχόν έχει σκοράρει σε όλα τα ματς από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Κλεμέντε και μπορεί να επαναλάβει κάτι τέτοιο και την Κυριακή. Στο 1,65 το over, στο 1,95 αν συνδυαστεί με τον άσο στην bet365.


Δίνει ρυθμό για over η Ράγιο (1,90)

5 γκολ μέσο όρο σημειώνονται στα 6 πρόσφατα παιχνίδια της

Δίνει ρυθμό για over η Ράγιο (1,90) H Ράγιο είναι ορμητική στο Βαγιέκας, αλλά συχνά απρόσεκτη στα μετόπισθεν. Έμφαση στην άμυνα θέλει να δώσει ο Λοτίνα, όμως γνωρίζει πως αν δεν σκοράρει στη Μαδρίτη δύσκολα θα φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Στο 1,90 το over.
H Bαγιεκάνο έχει ξεμπλέξει από τον βραχνά του υποβιβασμού και αγωνίζεται τελείως απελευθερωμένα πλέον. Αυτό την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη ειδικά επιθετικά, αλλά ανοχύρωτη αμυντικά κάτι που συχνά πληρώνει όπως συνέβη στο 4-2 της Πέμπτης στο Ροσαλέδα κόντρα στη Μάλαγα.
Οι Μαδριλένοι έχουν σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε 7/9 ματς που έχουν προηγηθεί. Δύο σερί νίκες έχουν πετύχει στο Βαγιέκας, ωστόσο ο συνολικός απολογισμός τους εκεί στην τρέχουσα περίοδο δεν είναι ικανοποιητικός (6-1-7).
Ο Σαντοβάλ έχει πλήρη αποστολή στη διάθεσή του και αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ενδεκάδα. Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο Ντιέγκο Κόστα με έξι γκολ σε επτά αγώνες.
Θετικό ήταν το ντεμπούτο Λοτίνα στον πάγκο της Βιγιαρεάλ καθώς είδε την ομάδα του να αποσπά την ισοπαλία στο Μαδριγάλ από τη Ρεάλ χάρις σε γκολ του Σένα από χτύπημα φάουλ.
Παραμένει ωστόσο σε πολύ επικίνδυνη θέση καθώς βρίσκεται τέσσερις βαθμούς ψηλότερα από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός έδρας είναι ανύπαρκτη με 10/14 ήττες και μόλις ένα τρίποντο σκοράροντας έξι φορές ως τώρα. Απέναντι στη Ράγιο πάντως έχει καταφέρει να βρει δίχτυα και στις επτά μεταξύ τους συναντήσεις στην Πριμέρα χάνοντας μόνο μία από αυτές (1-2-4).
Ρόσι και Καταλά είναι μακροχρόνιες απουσίες. Ο Λοτίνα θα έχει στη διάθεσή του τον Μαρτσένα που εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής, ενώ ο Βαλέρο παραμένει αμφίβολος.
Πιθανές ενδεκάδες
Βαγιεκάνο (4-2-3-1): Robles-Casado, Pulido, Arribas, Tito-Movilla, Fuego-Armenteros, Michu, Lass-Costa
Βιγιαρεάλ (4-4-2): Lopez-Oriol, Musacchio, Zapata, Gaspar-Guzman, Bruno, Senna, Cani-Nilmar, Ruben
Key Stat: 1 νίκη στα 19 τελευταία εκτός έχει η Βιγιαρεάλ.
Συμπέρασμα: Ο Λοτίνα έδειξε πως έχει σκοπό να δώσει έμφαση στην άμυνα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του στον πάγκο της Βιγιαρεάλ. Αμυνόμενη πάντως 90 λεπτά κόντρα στην Ράγιο δύσκολα θα αντέξει καθώς οι Μαδριλένοι εφαρμόζουν τρομερή πίεση στο Βαγιέκας. Με τους Νιλμάρ, Ρούμπεν η φιλοξενούμενη έχει τα φόντα να σκοράρει, αλλά δύσκολα θα επιβάλλει το δικό της ρυθμό στη Μαδρίτη. Αξίζει το ρίσκο στο over στο 1,90 της bet365.


Απειλεί με Ντιαμπατέ (4,00) η Μπορντό

Σκόραραν οι Γιρονδίνοι στα 7 τελευταία κόντρα στην Παρί

Απειλεί με Ντιαμπατέ (4,00) η Μπορντό H Παρί επιζητά τη νίκη για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά εμφανίζει τρομερά κενά στην άμυνα. Η Μπορντό με τον Ντιαμπατέ (4,00) στην κορυφή και όπλο τις στημένες φάσεις μπορεί να την απειλήσει σκοράροντας. Στο 2,00 το over.
Η Παρί γνώρισε άδοξο αποκλεισμό από το κύπελλο καθώς στο μεσοβδόμαδο ματς με την Λυών πλήρωσε κάθε αμυντικό της λάθος. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Νενέ, οι Λυωνέ κυριάρχησαν στην συνέχεια και δίκαια πήραν το εισιτήριο για τον τελικό κερδίζοντας με 1-3.
Η Μονπελιέ την ξεπέρασε στη βαθμολογία κερδίζοντας χθες βράδυ και καλείται να ανακτήσει τα πρωτεία νικώντας την Μπορντό. Επί δεκατρείς αγωνιστικές παραμένει αήττητη με απολογισμό 8-5-0. Παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα πέντε τελευταία, σε ματς όπου εμφανίστηκε και το over.
Mάξουελ και Μποντμπέρ παραμένουν αμφίβολοι λόγω τραυματισμών. Στο Κατάρ έχει μεταβεί ο Σαντόμ για θεραπεία στο τραυματισμένο του πόδι.
Η Μπορντό έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά της να βγει στην Ευρώπη παραχωρώντας ισοπαλία με 1-1 στην Αζαξιό. Πλέον είναι αναγκασμένη να ψάξει τη νίκη απέναντι στην Παρί, έχοντας πάντως στο πλευρό της την παράδοση.
Οι Γιρονδίνοι έχουν βγει νικητές σε 5/7 προηγούμενες αναμετρήσεις με τους πρωτευουσιάνους. Απέναντί τους σταθερά βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και στα επτά ματς των περασμένων ετών. Κλειστά είναι συνήθως τα φετινά τους παιχνίδια με το under να εμφανίζεται σε 15/18 πιο πρόσφατα.
Χωρίς τον Γκουφράν θα παραταχθεί η φιλοξενούμενη, ενώ Σανέ και Ζουσιέ είναι αμφίβολοι.
Πιθανές ενδεκάδες
Παρί Σεν Ζερμέν (4-2-3-1): Sirigu-Tiene, Alex, Sakho, Jallet-Matuidi, Motta-Nene, Pastore, Menez-Hoarau
Μπορντό (3-5-2): Carrasso-Ciani, Planus, Henrique-Mariano, Obraniak, N'Guemo, Plasil, Tremoulinas-Diabate, Belay
Key Stat: 9 γκολ έχει δεχθεί η Παρί από αντίπαλους αμυντικούς.
Συμπέρασμα: H Παρί θέλει μόνο νίκη απόψε για να επιστρέψει στην κορυφή. Στα πρόσφατα παιχνίδια της φανέρωσε τρομερά αμυντικά κενά λόγω των απουσιών στις πτέρυγες. Μαριάνο και Τρεμουλινάς μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές με τις επελάσεις και τις σέντρες τους αναζητώντας τον Ντιαμπατέ (4,00/bet365) που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Επικίνδυνοι θα είναι και στα στημένα οι Γιρονδίνοι με τον Σιανί να απειλεί με κεφαλιές στις προωθήσεις του (17,00/bet365). Λογική επιλογή επίσης το over στο 2,00.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.