Χαλαρά πονταρίσματα για σήμερα Κυριακή.

Καλημέρα σε όλους.
Άσχημη και οι χθεσινή στοιχηματική μέρα.
Για να ξεκινήσουμε σήμερα.

Mπορεί & διπλό εκτός από over η Ράγιο

3 σερί εκτός έδρας νίκες, 5 σερί over

Mπορεί & διπλό εκτός από over η Ράγιο H Eσπανιόλ μπορεί να έχει καλή παράδοση κόντρα στη Ράγιο, αλλά προέρχεται από μέτριες εμφανίσεις. Η Βαγιεκάνο είναι τρομερά φορμαρισμένη και εξαιρετικά επικίνδυνη εκτός έδρας.Η Βαγιεκάνο πέραν από να δέχεται γκολ, έχει την ικανότητα να σκοράρει εκτός έδρας σχεδόν με όλους τους αντιπάλους. Έτσι κόντρα σε μια ομάδα που εδώ και πέντε αγώνες δεν έχει δεί την νίκη, είναι λογικό να καταφέρει επίσης, για να μην πούμε κιόλας ότι θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω. Over 2.5 γκολ ή Goal/Goal είναι η προτιμότερη επιλογή. Στο 2,00 το over, στο 3,45 το διπλό.
Η Εσπανιόλ για μια ακόμη χρονιά δεν μπόρεσε να κοιτάξει την Ρεάλ στα μάτια φεύγοντας με το βαρύ 5-0 από το Μπερναμπέου. Από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Ποτσετίνο δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα απέναντι στους μερένχες.
Οι Καταλανοί έχουν χάσει τον δρόμο των επιτυχιών στα τελευταία πέντε ματς και έχουν υποχωρήσει αισθητά στη βαθμολογία. Κόντρα στη Ράγιο πάντως τα καταφέρνουν εξαιρετικά με μία ήττα στις δέκα προηγούμενες συναντήσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις.  Στις δύο πρόσφατες υποδοχές της στα πλαίσια του πρωταθλήματος η Εσπανιόλ επικράτησε με 3-1. Καθοριστικό ρόλο στην κυριακάτικη αναμέτρηση θα παίξει το ποια ομάδα θα ανοίξει το σκορ. Η γηπεδούχος έχει απολογισμό 9-1-0 φέτος όποτε πετυχαίνει το πρώτο γκολ του αγώνα.
Φορλίν και Βάις συμπλήρωσαν κάρτες και θα λείψουν. Τραυματίες παραμένουν οι Άλβαρεζ, Ματιόνι, Μάρκεζ, Ροντρίγκεζ, Αλμπίν.
Η Ράγιο βρίσκεται σε τρομερή φόρμα το τελευταίο διάστημα. Βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Σανταντέρ στο Βαγιέκας, αλλά εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι Κάνταμπροι αγωνίστηκαν από το 2ο λεπτό με 10 παίκτες και έφτασε με άνεση στην ανατροπή σκοράροντας τρεις φορές στην επανάληψη (4-2).
Η Ρεάλ είναι η μοναδική ομάδα που μπόρεσε να την κερδίσει στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, με την Βαγιεκάνο να έχει το απόλυτο στις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Εκτός έδρας οι Μαδριλένοι μετρούν τρεις σερί νίκες, αλλά ποτέ στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία δεν έχουν πετύχει τέσσερις διαδοχικές.
Τραυματίας παραμένει ο Χιμένεθ, ενώ κάρτες συμπλήρωσε ο Κόστα. Ο Μίτσελ άρχισε προπονήσεις με την ομάδα μετά τον μακροχρόνιο τραυματισμό του. Αποκάλυψη της σεζόν είναι ο Μίτσου που με 13 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας παρότι αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.
Πιθανές ενδεκάδες
Εσπανιόλ (4-2-3-1): Casilla-Didac, Moreno, Amat, Galan-Romaric, Baena-Coutinho, Verdu, Bifouma-Alvaro
Βαγιεκάνο (4-2-3-1): Robles-Tito, Arribas, Pulido, Casado-Fuego, Movilla-Lass, Trashorras, Michu-Tamudo
Key Stat: 5 σερί over στις εξόδους της Ράγιο.
Συμπέρασμα: Η Εσπανιόλ θα επιδιώξει να διακόψει την κακή πορεία των τελευταίων αγωνιστικών, αλλά η Ράγιο δείχνει ασταμάτητη. Οι Μαδριλένοι παίζουν δημιουργικό ποδόσφαιρο και φτάνουν με μεγάλη ευκολία στο γκολ.Η Βαγιεκάνο πέραν από να δέχεται γκολ, έχει την ικανότητα να σκοράρει εκτός έδρας σχεδόν με όλους τους αντιπάλους. Έτσι κόντρα σε μια ομάδα που εδώ και πέντε αγώνες δεν έχει δεί την νίκη, είναι λογικό να καταφέρει επίσης, για να μην πούμε κιόλας ότι θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω. Over 2.5 γκολ ή Goal/Goal είναι η προτιμότερη επιλογή. Το over προσφέρεται στο 2,00 , με το διπλό να φτάνει στο 3,45.


Ματς για goal/goal στην Παμπλόνα


Ματς για κάρτες στην Παμπλόνα H Oσασούνα με όπλο την πανίσχυρη έδρα θέλει να ανακόψει την πορεία του Μπιλμπάο που έχει στα πόδια του την κούραση από το ματς του Γιουρόπα Λιγκ. Η νίκη της Μπιλμπάο στο Μάντσεστερ έχει σίγουρα γαλβανίσει το ηθικό της αλλά έχει δείξει ότι η ικανότητα της να σκοράρει σχεδόν παντού είναι πραγματικότητα. Μπορεί η κούραση να της στερήσει κάποια ζωηρότητα, αλλά ακριβώς για αυτό θα μπορέσουμε να υποθέσουμε ότι η γηπεδούχος θα μπορέσει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ.
Η Οσασούνα προηγήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με την Μαγιόρκα, όμως δεν κατάφερε μέχρι το τέλος να κρατήσει το αποτέλεσμα. Παρέμεινε έτσι με μόλις μια εκτός έδρας νίκη από το ξεκίνημα της περιόδου.
Στο Ρέινο ντε Ναβάρα είναι πανίσχυρη με μόλις δύο ήττες φέτος. Μάζεψε έξι βαθμούς στις δύο προηγούμενες φιλοξενίες ομάδων, όμως δεν έχει καταφέρει να πετύχει τρεις σερί νίκες στην τρέχουσα περίοδο. Συγκεντρωμένη είναι στο ξεκίνημα των αγώνων έχοντας δεχθεί μόνο δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο.
Μασούντ, Ετσάιντε, Λέκιτς είναι τραυματίες, ενώ κάρτες συμπλήρωσε ο Τίμορ. Νεκουνάμ και Πουνιάλ επιστρέφουν σε σχέση με το ματς που προηγήθηκε.
Η Αθλέτικ πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση στο Ολντ Τράφορντ και μπόρεσε να φύγει με την νίκη για πρώτη φορά από αγγλικό έδαφος με σκορ 2-3. Μεγάλο προβάδισμα έχει αποκτήσει πλέον ενόψει του επαναληπτικού της Πέμπτης, όμως προηγείται το ματς στην Παμπλόνα.
Οι Βάσκοι έχουν χάσει δύο από τα τέσσερα προηγούμενα εκτός έδρας, όσα είχαν χάσει δηλαδή ως τώρα στο υπόλοιπο της σεζόν. Στην έδρα της Οσασούνα έχουν μία νίκη και μια ισοπαλία στις πρόσφατες επισκέψεις, ενώ συνολικά έχουν απολογισμό 4-1-0 στις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί. Η ομάδα του Μπιέλσα βγάζει φωτιές επιθετικά μέσα στο 2012 σκοράροντας 16 φορές, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας. Μετρά 18 γκολ στα 8 τελευταία ματς, ενώ σε 17 που είχαν προηγηθεί είχε συνολικά 23.
Σταθερά απέχει από τους αγώνες ο Γουρπέγι. Ο Αμορεμπιέτα λογικά θα αγωνιστεί καθώς δεν έπαιξε στην Αγγλία λόγω τιμωρίας, ενώ επιστρέφει και ο Ιτουράσπε.
Πιθανές ενδεκάδες 
Οσασούνα (4-3-2-1): Andres-Raitala, Flano, Sergio, Bertran-Punal, Nekounam, Garcia-Cejudo, Lamah-Nino
Μπιλμπάο (4-2-3-1): Iraizoz-Aurtenetxe, Amorebieta, Martinez, Iraola-Ander, Itturaspe-Susaeta, Marcos, Muniain-Llorente
Key Stat: 6 κόκκινες κάρτες έχει δεχθεί φέτος το Μπιλμπάο.
Συμπέρασμα: To Mπιλμπάο έχει ψυχολογία στα ύψη, αλλά και κούραση από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης. Η Οσασούνα είναι πολύ δυνατή εντός έδρας και ικανή να κόψει τη φόρα της Αθλέτικ. Παιχνίδι με μεγάλη ένταση αναμένεται με τα σκληρά μαρκαρίσματα να κάνουν την εμφάνισή τους.
Η νίκη της Μπιλμπάο στο Μάντσεστερ έχει σίγουρα γαλβανίσει το ηθικό της αλλά έχει δείξει ότι η ικανότητα της να σκοράρει σχεδόν παντού είναι πραγματικότητα. Μπορεί η κούραση να της στερήσει κάποια ζωηρότητα, αλλά ακριβώς για αυτό θα μπορέσουμε να υποθέσουμε ότι η γηπεδούχος θα μπορέσει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Επιλογή θα είναι το goal/goal.

Over (1,72) στο Σάλκε-Αμβούργο

Επιστρέφει ο Χούντελααρ για τους γηπεδούχους

Over (1,72) στο Σάλκε-Αμβούργο Από άσχημα αποτελέσματα προέρχονται και οι δύο ομάδες. Το Αμβούργο δεν έχει χάσει στην έδρα της Σάλκε τα εφτά τελευταία χρόνια, ενώ οι γηπεδούχοι που ενισχύονται από την επιστροφή του Χούντελααρ μετράνε 9/12 εντός έδρας over (1,72 στην Bet365).
Η Σάλκε αποχαιρέτησε τις όποιες ελπίδες είχε για το πρωτάθλημα μένοντας στο -11 από την πρώτη θέση, μετά τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες της με 2-0 από την Μπάγερν και 2-1 στο Φράιμπουργκ, ενώ πλέον κινδυνεύει να χάσει και την τέταρτη αφού η Λεβερκούζεν την πλησίασε στο -4.
Παρά το ότι διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 51 γκολ ενεργητικό, έχει χάσει πολλούς βαθμούς αφού έχει δεχτεί και 32 γκολ. Έχει με διαφορά τις λιγότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (14-2-8) και εντός έδρας έχει 9-1-2 με 9/12 να είναι over, ενώ over ήταν και τα 18/24 στο πρωτάθλημα. Την Πέμπτη ηττήθηκε στην Ολλανδία από την Τβέντε με 1-0 με πέναλτι, παίζοντας και από το 60’ με παίκτη λιγότερο.
Κόντρα στο Αμβούργο έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ (119) από ότι κόντρα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Μπουντεσλίγκα, αλλά τα εφτά τελευταία χρόνια δεν το έχει κερδίσει καμία φορά εντός έδρας (0-2-5). Φέτος έχει σκοράρει 35 φορές μετά το ημίχρονο (τουλάχιστον έξι παραπάνω από κάθε άλλη ομάδα), ενώ μετά την ανάπαυλα σημειώθηκαν και τα δέκα από τα δώδεκα τελευταία της γκολ στο πρωτάθλημα.
Θα λείψουν ξανά οι δύο τερματοφύλακες Φέρμαν και Ούνερσταλ, τραυματίας είναι ο αρχηγός και βασικός αμυντικός Χέβεντες (1 γκολ, 2 ασίστ) και τιμωρημένος ο Παπαδόπουλος (2 γκολ, 1 ασίστ). Σημαντικές οι επιστροφές από τραυματισμούς του αμυντικού Μέτζελντερ και του Χούντελααρ (18 γκολ, 8 ασίστ).
Πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση το Αμβούργο ηττήθηκε με 0-4 από τη Στουτγάρδη την προηγούμενη αγωνιστική και βρέθηκε έτσι ξανά στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Το φετινό πρόβλημα για την ομάδα του βορρά είναι τα εντός έδρας της παιχνίδια, καθώς εκτός έδρας έχει απολογισμό 4-4-3 και παραμένει αήττητη στα οκτώ πιο πρόσφατα μακριά από την έδρα της (4-4-0).
Μέσα στο 2012 έχει δώσει εφτά παιχνίδια (2-2-3), δεν σκόραρε μόνο σε ένα, τα πέντε ήταν goal-goal και τα τέσσερα over. Εκτός έδρας έχει 6/11 over. Επιστρέφει μετά από καιρό ο μέσος Τέρε (6 ασίστ), εκτός είναι οι τιμωρημένοι Γιάρολιμ και Γκερέρο (6 γκολ, 2 ασίστ) και ο τραυματίας μπακ Αόγκο (3 ασίστ), ενώ αμφίβολος είναι ο μέσος Ρινκόν.
Πιθανές ενδεκάδες
Σάλκε (4-2-3-1): Hildebrand – Hoger, Metzelder, Matip, Fuchs – Jones, Holtby – Farfan, Raul, Draxler – Huntelaar
Αμβούργο (4-2-2-2): Drobny – Diekmeier, Westermann, Mancienne, Jansen – Kacar, Rincon – Ilicevic, Sala – Arslan, Petric
Key Stat: H Σάλκε ενισχύεται από την επιστροφή του Χούντελααρ και μετράει 9/12 εντός έδρας over.
Συμπέρασμα: Τις ήττες της προηγούμενης αγωνιστικής θέλουν να ρεφάρουν οι δύο ομάδες, με το Αμβούργο να παραμένει αήττητο στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας ενώ δεν έχει χάσει στην έδρα της Σάλκε και τα εφτά τελευταία χρόνια. Δεν πείθει το 1,83 του άσου, με το 1,72 του over στην Bet365 να δείχνει πολύ πιθανό.


Περνάει και από τη Ναιμέγκεν η Τβέντε

Που βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση με 6 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις

Περνάει και από τη Ναιμέγκεν η Τβέντε Σε εκπληκτική κατάσταση η Τβέντε το τελευταίο διάστημα κάτι που απέδειξε και μέσα στην PSV περνώντας με το επιβλητικό 2-6. Έχοντας μειώσει την διαφορά πλέον στον πόντο από την προπορευόμενη Αλκμάαρ και έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο δεν έχει περιθώρια για απώλειες σε έδρες όπως αυτή της άνετης Ναιμέγκεν. Στο 1,83 το διπλό, στο 2,50 ο συνδυασμός με το over 2,5 στην bet365.

Πραγματικά καταιγιστική η ομάδα του Μακ Λάρεν μέσα στην PSV στο ντέρμπι κορυφής για την Eredivisie αφού από την αρχή του αγώνα δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες και πριν καλά καλά το καταλάβει ο Ρουτέν, είχε προηγηθεί 0-4 στο Ημίχρονο. Ακόμη και όταν έμεινε με 10 παίκτες δεν σταμάτησε να βγάζει επικίνδυνες κόντρες με αποτέλεσμα ακόμη και με παίκτη λιγότερο να πετύχει ακόμη 2 γκολ και να φτάσει στο εντυπωσιακό 2-6.

Την Πέμπτη υποδέχτηκε την Σάλκε για το Europa League κερδίζοντας με 1-0 και παίρνοντας πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με αυτό το παιχνίδι έφτασε τις 6 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις μετά την ήττα από την Χέρακλες και με αργά αλλά σταθερά βήματα είναι αυτή την στιγμή το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Η Ναιμέγκεν φαίνεται ότι δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην πρώτη 8άδα ενώ την ίδια ώρα έχει σαφέστατη διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες της ουράς. Επομένως είναι από τις λίγες ομάδες στο πρωτάθλημα που ουσιαστικά έχουν ξεμείνει από στόχους και αυτό ως ένα σημείο επηρεάζει και το παιχνίδι της.

Πάντως η έλλειψη άγχους οδηγεί και σε καλές εμφανίσεις αφού μετά τις 3 ήττες από Φέγενορντ, Ρόντα και Αγιαξ κέρδισε με 4-0 την Γκρόνιγκεν και στη συνέχεια πήρε 0-0 μέσα στην Ουτρέχτη αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Ωστόσο η προϊστορία απέναντι στην Τβέντε είναι καταλυτική με τους φιλοξενούμενους να μετράνε ρεκόρ 3-3-12 μέσα στην Ναιμέγκεν.

Key Stat:
Σε εκπληκτική κατάσταση η Τβέντε που μετράει 12 νίκες σε 18 παιχνίδια μέσα στη Ναιμέγκεν.

Συμπέρασμα: Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για τη παρέα του Μακ Λάρεν καθώς η Ναιμέγκεν εντός έδρας παίζει καλό ποδόσφαιρο με ρεκόρ 6-0-6. Όμως εδώ που έφτασε η Τβέντε δεν μπορεί να πετάει βαθμούς σε τέτοιες έδρες και το 1,83 του διπλού είναι δίκαιο, καθώς επιβεβαιώνεται και από την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.


Μοιράζει 4άρες ο Άγιαξ

Στο 1,90 το over 3,5 σε συνδυασμό με τον άσσο

ΒΕT: Μοιράζει 4άρες ο Άγιαξ 4άρες μοιράζει ο Άγιαξ μετά το αποκλεισμό του και από την Utd που τον άφησε με μοναδικό στόχο την διεκδίκηση του τίτλου στην Eredivisie. Σήμερα υποδέχεται την Βααλβάικ με στόχο την 5η συνεχόμενη νίκη του που μπορεί να πληρώνει μόλις 1,20 όμως σε συνδυασμό με ένα ακόμη over 3,5 η απόδοση αυτή φτάνει στο 1,90 στην Bet365.

Βρήκε ρυθμό ο Άγιαξ στα τελευταία παιχνίδια φιλοδωρώντας με 4 γκολ κατά σειρά τις Ναιμέγκεν, Εξέλσιορ και Ρόντα πετυχαίνοντας 4 σερί νίκες που τον έφεραν στην 4η θέση της βαθμολογίας, μόλις 3 βαθμούς πίσω από την προπορευόμενη Αλκμάαρ. Μάλιστα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι οι παίκτες του Ντε Μπουρ έχαναν με 0-1 από τη Ρόντα όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα όχι μόνο να γυρίσουν το παιχνίδι αλλά να πετύχουν και 4 γκολ.

Το μεγάλο πρόβλημα ακούει στο όνομα Σουλειμάνι, μιας και ο βασικότατος επιθετικός της ομάδας τραυματίστηκε σοβαρά και όπως φαίνεται θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Έτσι προστέθηκε και αυτός στις απουσίες των Ενο, Μπουριχτερ, Φαν ντερ Βιλ και φυσικά του μόνιμα απών Σίγκθορσον.

Από την άλλη η Βααλβάικ μάλλον πρέπει να είναι ενθουσιασμένη με την μέχρι τώρα πορεία της αφού μπορεί να πέτυχε πέρυσι να κλέψει την άνοδο από την Τσβόλε στην Jupiter League στον 2ο γύρο και να ξεκίνησε με μοναδικό στόχο την σωτηρία, στην πορεία όμως κατάφερε να βρίσκεται στην 9η θέση, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την σωτηρία της και κάνοντας μάλιστα κρυφά όνειρα μέχρι και για είσοδο στην 8άδα.

Η Βααλβάικ έχει 4 νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία 6 παιχνίδια έχοντας χάσει μόνο από την Χέρενφεεν με 1-0 χωρίς ωστόσο να είναι χειρότερη από τον αντίπαλό της σε εκείνο το παιχνίδι. Μέσα στον Αγιαξ πάντως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα σήμερα αφού έχουν να επιδείξουν μόλις μια νίκη και 16 ήττες στα τελευταία 17 παιχνίδια.

Key Stat
: 16-0-1 το ρεκόρ του Αγιαξ εντός έδρας επί της Βααλβάικ. Μάλιστα και τα 9 τελευταία παιχνίδια επιβεβαίωσαν και το over 3,5.

Συμπέρασμα: Ο Άγιαξ ρίχνει 4άρες για πλάκα, η προϊστορία δείχνει πολλά γκολ όπου συνδυάζουν τον άσσο με το οver και η Βααλβάικ δεν πρόκειται να κλειστεί αφού έχει εκπληρώσει τους στόχους της φέτος και παίζει ανοιχτά προσφέροντας και θέαμα. Πολύ καλή επιλογή το over 3,5 στο 1,9 (σε συνδυασμό με τον άσσο) και η επιλογή του να σκοράρει 4 γκολ ο Αίαντας στο 2,62.



Σούπερ παράδοση η Βέρντερ (2,00)

15-7-1 κόντρα στο Αννόβερο εντός έδρας

Σούπερ παράδοση η Βέρντερ (2,00) Βέρντερ και Αννόβερο έχασαν έδαφος στο κυνήγι των ευρωπαϊκών θέσεων και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Οι γηπεδούχοι έχουν σούπερ παράδοση εντός έδρας κόντρα στο Αννόβερο, που έχει και επιπλέον κούραση από το παιχνίδι της Πέμπτης. Στο 2,00 ο άσος στην Bet365.
Η Βέρντερ διατηρείται οριακά εντός της πρώτης εξάδας με το Αννόβερο να είναι στο -1 από την ομάδα της Βρέμης, καθώς έχει μόνο νίκη μέσα στο 2012 (1-4-2) και προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες χωρίς να σκοράρει. Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Νυρεμβέργη με 0-1 ηττήθηκε και στο Βερολίνο την προηγούμενη αγωνιστική με το ίδιο σκορ. Και στις δύο ήττες δέχτηκε το γκολ στο διάστημα 62’-65’.
Κόντρα στο Αννόβερο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις πελατειακές σχέσεις που έχει αναπτύξει εναντίον του, καθώς στη Βρέμη έχει ηττηθεί μόνο μία φορά στο πρωτάθλημα από την ομάδα του Μίρκο Σλόμκα, έχοντας απολογισμό 15-7-1. Φέτος, εντός έδρας έχει απολογισμό 7-2-2 (7/11 under), αλλά παραμένει χωρίς νίκη στα τρία πιο πρόσφατα (0-2-1).
Εκτός των μακροχρόνια απόντων Νάλντο (αμυντικός) και Μπορόφσκι (μέσος) θα λείψουν και οι Χαντ (μέσος, 3 γκολ, 2 ασίστ) και Αρναούτοβιτς (επιθετικός, 6 γκολ), αλλά επιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός Φριτζ.
Έδαφος στη μάχη που δίνει να προλάβει τις ευρωπαϊκές θέσεις έχασε και το Αννόβερο, καθώς μετά την ήττα από την Ντόρτμουντ (3-1) έφερε 2-2 εντός έδρας με την Άουγκσμπουργκ δεχόμενο την ισοφάριση στο 90’. Την Πέμπτη, ωστόσο, κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στη Λιέγη από τη Σταντάρ (2-2) στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.
Το Αννόβερο έχει τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και μόνο η Ντόρτμουντ έχει ηττηθεί λιγότερες φορές από τους φιλοξενούμενους (8-11-5). Εκτός έδρας σπάνια βγάζει διπλά (2-5-5), ενώ τα εννιά γκολ που έχει σκοράρει μακριά από το γήπεδό του είναι η δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση (9-18 τα γκολ).
Τιμωρημένος είναι ο βασικός αμυντικός Σουλτς και τραυματίας ο βασικός μέσος Σμίντεμπαχ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο επιθετικός Ντιούφ (3 γκολ, 2 ασίστ σε εφτά παιχνίδια με το Αννόβερο), που τραυματίστηκε στη Λιέγη. Το Αννόβερο έχει απολογισμό 3-7-1 στα έντεκα τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ παραμένει αήττητο κόντρα στη Βέρντερ στα τρία τελευταία μεταξύ τους στο πρωτάθλημα (2-1-0). Ποτέ στην ιστορία του δεν έχει μείνει αήττητο κόντρα στην ομάδα της Βρέμης για τέσσερα σερί ματς στην Μπουντεσλίγκα.
Πιθανές ενδεκάδες
Βέρντερ (4-1-2-1-2): Wiese – Fritz, Affolter, Sokratis, Hartherz – Bargfrede – Junuzovic, Trybull – Marin – Pizarro, Rosenberg
Αννόβερο (4-1-2-1-2): Zieler – Cherundolo, Haggui, Pogatetz, Pander – Pinto – Stindl, Rausch – Schlaudraff – Ya Konan, Abdellaoue
Key Stat: Η Βέρντερ έχει υπολογισμό 15-7-1 στις 23 φορές που υποδέχτηκε το Αννόβερο.
Συμπέρασμα: Εξάποντο παιχνίδι για τις ευρωπαϊκές θέσεις με τις δύο ομάδες να προέρχονται από γκέλες. Η Βέρντερ έχει σύμμαχο την έδρα και την παράδοση, ενώ το Αννόβερο έχει επιπλέον κούραση από το παιχνίδι της Πέμπτης. Στο 2,00 ο άσος στην Bet365.


Νίκη με 1 ή 2 γκολ για την Βαλένθια

8 νίκες στο γκολ φέτος

Νίκη με 1 ή 2 γκολ για την Βαλένθια H Bαλένθια ξεμπούκωσε απέναντι στην Αϊντχόφεν, όμως κατανάλωσε πολλές δυναμείς. Η Μαγιόρκα ωστόσο είναι αδύναμη μακριά από τις Βαλεαρίδες. Στο 1,50 ο άσος, κοντά στο 2,00 η νίκη των "νυχτερίδων" με 1 ή 2 γκολ διαφορά.
Σαρωτική ήταν η Βαλένθια στο πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν στο Γιουρόπα Λιγκ. Παρόλα αυτά πλήρωσε την χαλάρωσή της στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και αντί για την σίγουρη πρόκριση που της έδινε το 4-0, τώρα καλείται να υπερασπιστεί το 4-2 στην Ολλανδία.
Στο πρωτάθλημα επέστρεψε μετά από τρεις αγωνιστικές στις νίκες κερδίζοντας έστω και δύσκολα μέσα στη Γρανάδα με 0-1. Θέλει να έχει ανάλογη συνέχεια αν και έχει μόλις μια νίκη στις τέσσερις πρόσφατες υποδοχές της Μαγιόρκα στο Μεστάγια (1-1-2). Κόντρα στους νησιώτες οι "νυχτερίδες" έχουν σκοράρει και στις δεκατρείς μεταξύ τους αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί. Σε έξι ματς στο Μεστάγια τα περασμένα έτη το over εμφανίστηκε πέντε φορές.
Μπανέγα, Μαντούρο, Κανάλες, Μιγκέλ, Αλκαθέρ βρίσκονται στη λίστα των τραυματιών. Δεν αποκλείεται rotation από τον Έμερι.
Η Μαγιόρκα έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Οσασούνα και έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί σημαντικά από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Οι νησιώτες έχουν χάσει και τα τρία προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια σκοράροντας μόλις μία φορά. Μεγάλη αδυναμία εμφανίζουν στο να διατηρήσουν το προβάδισμα στο σκορ, καθώς έχουν χάσει 20 βαθμούς σε ματς όπου προηγήθηκαν φέτος, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας.
Πίνια και Θεντρός παραμένουν εκτός για την ομάδα του Καπαρός.
Πιθανές ενδεκάδες
Βαλένθια (4-2-3-1): Guaita-Mathieu, Ruiz, Rami, Bruno-Topal, Costa-Alba, Jonas, Feghouli-Soldado
Μαγιόρκα (4-2-3-1): Aouate-Caceres, Nunes, Ramis, Chico-Marti, Tissone-Nsue, Victor, Castro-Hemed
Key Stat: 8/12 φετινές νίκες της Βαλένθια ήταν στο γκολ.
Συμπέρασμα: Η Βαλένθια έχει σίγουρα το μυαλό της στον επαναληπτικό της Ολλανδίας, αλλά χρειάζεται τη νίκη για να διατηρήσει την απόσταση από τους διώκτες της. Η Μαγιόρκα θα παίξει κλειστά με στόχο την ισοπαλία, αλλά δύσκολα θα αντέξει μέχρι το τέλος. Στο 1,50 βρίσκεται μόλις ο άσος, με τη νίκη της γηπεδούχου με 1 (3,50) ή 2 (4,33) γκολ στην bet365 να δίνει απόδοση κοντά στο 2,00.


Γκολ εκατέρωθεν στην Γένοβα (1,61)

Χωρίς το βασικό αμυντικό τρίο η Γιούβε

Γκολ εκατέρωθεν στην Γένοβα (1,61) Με τον Τζιλαρντίνο και πάλι στη διάθεσή της η Τζένοα επιζητά επιστροφή στις νίκες. Αήττητη παραμένει η Γιουβέντους με τις ισοπαλίες ωστόσο να έρχονται πιο συχνά από τις νίκες. Προτιμότερο το GG καθώς η φιλοξενούμενη ταξίδεψε με προβλήματα στην άμυνα.
Η Τζένοα κατάφερε να προηγηθεί μέσα στο Λέτσε, αλλά τα σταθερά αμυντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν της επέτρεψαν να κρατήσει το σκορ. Πάλι καλά που έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας ισοφαρίζοντας με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σκούλι πέντε λεπτά πριν το φινάλε.
Δίχως νίκη παραμένει στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές συγκεντρώνοντας δύο βαθμούς σε αυτό το διάστημα. Η συνάντηση με την Γιουβέντους δεν είναι αυτό που θα ήθελε για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, καθώς την έχει κερδίσει μόνο μια φορά στις επτά προηγούμενες φιλοξενίες. Οι Γενοβέζοι προέρχονται από 10/12 over στις τελευταίες αγωνιστικές και 5/6 εντός έδρας, σκοράροντας δύο τουλάχιστον γκολ σε πέντε μπροστά στο κοινό τους. Τρία τουλάχιστον γκολ σημειώθηκαν και σε 6/7 προηγούμενες αναμετρήσεις με την Γιουβέντους σε όλες τις διοργανώσεις.
Τραυματίας παραμένει ο Γκράνκβιστ για τη γηπεδούχο, ενώ λογικά ο Σκούλι θα ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και θα αγωνιστεί. Επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Τζιλαρντίνο.
Η Γιουβέντους μπορεί να παραμένει αήττητη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όμως η μεσοβδόμαδη ισοπαλία στην Μπολόνια την άφησε στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την Μίλαν. Οι Μπολονέζοι πήραν νωρίς προβάδισμα στο σκορ με την Γιούβε να αναλαμβάνει τα ηνία στη συνέχεια, αλλά να μην μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο από την ισοφάριση.
Οι μπιανκονέρι είναι ο κακός δαίμονας της Τζένοα καθώς οι Γενοβέζοι έχουν χάσει 189 φορές απέναντί τους, περισσότερες από ότι κόντρα σε κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας. Πάντως η Γιουβέντους τη δεδομένη στιγμή δεν δείχνει στην καλύτερή της κατάσταση προερχόμενη από 5/6 ισοπαλίες. Το Χ είναι το σημείο που κυριαρχεί επίσης στις φετινές της εξόδους (5-8-0).
Ο Κόντε έχει μόνο τρεις απουσίες, όμως το κακό είναι πως όλες είναι στην αμυντική γραμμή. Μπαρτσάλι, Κιελίνι είναι τραυματίες, ενώ ο Μπονούτσι αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα στην Μπολόνια. Έτσι, ο Βιντάλ θα πάρει θέση δεξιού μπακ για πρώτη φορά φέτος.
Πιθανές ενδεκάδες
Τζένοα (4-4-2): Frey- Rossi, Carvalho, Kaladze, Moretti- Jankovic, Kucka, Biondini, Sculli- Gilardino, Palacio
Γιουβέντους(4-3-3): Buffon- Lichtsteiner, Vidal, Caceres, De Ceglie- Giaccherini, Pirlo, Marchisio- Pepe, Borriello, Vucinic
Key Stat: H Γιουβέντους έχει σκοράρει και στις 17 προηγούμενες συναντήσεις με την Τζένοα, με 2,2 γκολ κατά μέσο όρο.
Συμπέρασμα: Έχοντας τον Τζιλαρντίνο διαθέσιμο η Τζένοα θα επιδιώξει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που τρέχει. Εντός έδρας σκοράρει με μεγάλη άνεση, αλλά ακόμη πιο εύκολα δέχεται γκολ. Η Γιουβέντους δεν μπορεί να αρκεστεί σε μια ακόμη ισοπαλία, καθώς θα χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου. Θα αγωνιστεί ωστόσο με πειραματικό σχήμα στην άμυνα και αυτό μόνο σταθερότητα δεν μπορεί να της προσφέρει. Επιλογή το GG στο 1,61 του William Hill.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.