Παρασκευή 16/03.

1,67 το όγδοο σερί GG της Χόφενχαϊμ

Στα 5/6 τελευταία η Στουτγάρδη σκόραρε από δύο γκολ και πάνω

1,67 το όγδοο σερί GG της Χόφενχαϊμ Η Χόφενχαϊμ ψάχνει αντίδραση για τη συντριβή στο Μόναχο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από εφτά συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες – οι έξι goal-goal – και από εφτά σερί goal-goal στο πρωτάθλημα. Στα 5/6 τελευταία η Στουτγάρδη σκόραρε από δύο γκολ και πάνω. 1,67 το GG στον William Hill.
Η Χόφενχαϊμ ήταν η άτυχη που… πλήρωσε το «μάρμαρο» του ξεσπάσματος της Μπάγερν. Οι Βαυαροί προερχόντουσαν από οκτώ σερί under, αλλά μπήκαν στο παιχνίδι αφηνιασμένοι και το σκορ στο 36’ ήταν ήδη 5-0. Η Χόφενχαϊμ δέχτηκε άλλα δύο γκολ μέχρι το 60’ και μείωσε με αυτογκόλ στο 85’ στο τελικό 7-1, σε ένα παιχνίδι που δεν σηκώνει περισσότερη ανάλυση.
Οι γηπεδούχοι ψάχνουν αντίδραση για τη βαριά ήττα, ενώ δεν είναι και εξασφαλισμένοι όσον αφορά στη σωτηρία τους, απέχοντας εφτά βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ήττα αυτή ήταν και η πρώτη με τον Μάρκους Μπάμπελ στον πάγκο τους (1-3-1). Εντός έδρας η Χόφενχαϊμ έχει 3-8-1 (!) και προέρχεται από εφτά συνεχόμενες ισοπαλίες στο γήπεδό της. Σε περίπτωση που φέρει ισοπαλία και με τη Στουτγάρδη, θα σπάσει το ρεκόρ της Μπουντεσλίγκα για συνεχόμενα εντός έδρας Χ.
Σε αυτά τα δώδεκα παιχνίδια στο γήπεδό της σκόραρε 13 φορές και δέχτηκε 10 γκολ με 9/12 να είναι under. Ωστόσο, από τις εφτά συνεχόμενες ισοπαλίες της εντός έδρας οι έξι ήταν goal-goal, ενώ goal-goal ήταν και τα εφτά τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτως έδρας.
Επιστρέφει από τιμωρία ο βασικός ακραίος αμυντικός Μπεκ και ο βασικός μέσος Σαλίχοβιτς (5 γκολ, 1 ασίστ) που είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, παραμένουν τραυματίες ο επιθετικός Λάκιτς και ο αμυντικός Ιμπερτσμπέργκερ.
Η Στουτγάρδη έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει να προλάβει τις ευρωπαϊκές θέσεις, παραχωρώντας με μέτρια εμφάνιση 0-0 στην Καϊζερσλάουτερν κι ενώ στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές είχε βρει δίχτυα συνολικά 17 φορές (3,4 γκολ κατά μέσο όρο). Οι φιλοξενούμενοι έμειναν έτσι στο -6 από την έκτη θέση, με το θετικό ότι έχουν ξεφύγει αισθητά από τις τελευταίες θέσεις.
Εκτός έδρας η Στουτγάρδη έχει απολογισμό 3-3-6 με 7/12 να είναι over, ενώ μετά τις Ντόρτμουντ, Μπάγερν και Σάλκε διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 41 γκολ ενεργητικό. Τα 5/6 τελευταία της ήταν over 3,5 και σκόραρε από δύο γκολ και πάνω σε κάθε ένα από αυτά.
Κόντρα στην Χόφενχαϊμ παραμένει αήττητη από τότε που οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην Μπουντεσλίγκα με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες (1-2-0 εκτός έδρας). Η αποστολή αναμένεται πλήρης, αφού τα προβλήματα τραυματισμών είναι μακροχρόνια και δεν επηρεάζουν.
Πιθανές ενδεκάδες
Χόφενχαϊμ (4-2-3-1): Starke – Beck, Vestergaard, Compper, Braafheid – Rudy, Salihovic – Vukcevic, Firmino, Babel – Mlapa
Στουτγκάρδη (4-2-3-1): Ulreich – Boulahrouz, Tasci, Niedermeier, Sakai – Kvist, Kuzmanovic – Harnik, Hajnal, Okazaki – Ibisevic
Key Stat: Η Χόφενχαϊμ προέρχεται από εφτά συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες και οι έξι ήταν goal-goal.
Συμπέρασμα: Η Χόφενχαϊμ θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη βαριά ήττα στο Μόναχο, αλλά αδυνατεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της, καθώς μετράει εφτά συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες – οι έξι goal-goal – ενώ προέρχεται και από εφτά σερί goal-goal στο πρωτάθλημα. Για τη Στουτγάρδη το 0-0 με την Καϊζερσλάουτερν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα, αφού συνήθως βρίσκει εύκολα δίχτυα στα τελευταία της παιχνίδια. Στο 1,67 το GG στον William Hil


2 & over η Τράμπζονσπορ (3,20)

11 σερί over μετρά η ομάδα από την Τραπεζούντα





Η φορμαρισμένη Τράμπζονσπορ δείχνει ικανή να περάσει νικηφόρα και από τη δύσκολη έδρα της Γκεντσλέρ. Δέχονται πάντως με ευκολία το γκολ οι Πόντιοι, με τον συνδυασμό διπλού και over (3,20) να είναι προτιμότερος από την απλή τους επικράτηση.


Γκεντσλερμπιρλιγκί  - Tραμπζονσπόρ (Παρασκευή 20:00)
Γκεντσλερμπιρλιγκί εντός έδρας 8 – 5 – 2 / 9 GG – 6 NG / 6 Under 2,5 – 9 Over 2,5
Υπόλοιποι αγώνες: 25/03/12     Orduspor – Gençlerbirligi ~ 01/04/12 Gençlerbirligi -Manisaspor ~ 08/04/12 Istanbul BB - Gençlerbirligi
Tραμπζονσπόρ εκτός έδρας 5 – 6 – 3 / 9 GG – 5 NG / 8 Under 2,5 – 6 Over 2,5
Υπόλοιποι αγώνες: 25/03/12     Galatasaray – Trabzonspor ~ 01/04/12 Trabzonspor – Fenerbahçe ~ 08/04/12 Orduspor – Trabzonspor
Στο πιο κρίσιμο του πρωταθλήματος δείχνει να χάνει την φόρμα της και την αποτελεσματικότητας της, απόρροια του μικρό και νεανικού της ρόστερ η Γκεντσλερμπιρλιγκί. Ηττήθηκε πολύ εύκολα με 2-0 από την Γαλατάσαραι την προηγούμενη αγωνιστική δεχόμενη την 4η ήττα της στα τελευταία 5 παιχνίδια. Σταμάτησε έτσι το συνεχόμενο σερί των over και GG. Στην έδρα της βέβαια είναι γενικά αποτελεσματική στο πρωτάθλημα και έχει αποτύχει να σκοράρει σε μόλις 2/15 που έχει δώσει. Απουσιάζει ο βασικός μέσος Αζοφέιφα (25/4) λόγω τιμωρίας.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Τραμπζονσπόρ κόντρα στην Σίβασπορ την προηγούμενη εβδομάδα με ανατροπή. Βρέθηκε πίσω στο 1ο ημίχρονο άδικα με 1-0 αλλά με την είσοδο των Αλαζίνιο και Άλτιντοπ στην επανάληψη κατάφερε να πάρει το τρίποντο της νίκης. Προέρχεται από 11 συνεχόμενα over (9/11 GG) και δείχνει στο τελείωμα του πρωταθλήματος να βρίσκει την αποτελεσματικότητα της. Έχει δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια αφού θα αντιμετωπίσει Γαλατά και Φενέρ τις επόμενες 2 αγωνιστικές ενώ την Τετάρτη θα ταξιδέψει στην Αντάλια για το παιχνίδι κυπέλλου. Απουσιάζει λόγω καρτών ο βασικός μέσος Βολκάν Σεν (20/4) που ήταν από τους καλύτερους της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια.
Εκτιμώ ότι η Τραμπζονσπόρ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης (2,37 στην Bet365) μιας και φόρμα έχει και πολύ καλή ομάδα ενώ στις 3 πιο πρόσφατες επισκέψεις της στην Άγκυρα έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Όμως επειδή εκτιμώ ότι γκολ θα φάει (1,50 το GG), θα επιλέξω το 2 με συνοδεία over (3,20 στην Bet365). Κάποιος που θέλει να παίξει πιο συντηρητικά μπορεί να προτιμήσει  το  over  (1,60 στην Bet365)

Ομάδα του GG η Λαβάλ (2,10)

Φορμαρισμένη και για τη νίκη η Αρλ

Ομάδα του GG η Λαβάλ (2,10) Εννέα ματς αήττητη είναι μέσα στο 2012 η Αρλ και υποδέχεται μια Λαβάλ που αγνοεί μεν τη νίκη για πέντε ματς, αλλά εκτός έδρας βρίσκει πάντα τον τρόπο να σκοράρει. Στο 2,10 το GG στον William Hill.

Βγήκε επιτέλους μετά από καιρό από τη γραμμή του υποβιβασμού η Αρλ και αυτό χάρη στο εκπληκτικό ντεμαράζ που κάνει μέσα στο 2012. Μέτριες οι εμφανίσεις της Λαβάλ τελευταία, όμως τον τρόπο για να βάζει γκολ τον έχει.

Η Αρλ κινήθηκε σε χαμηλές πτήσεις μέσα στο 2011 και η χρονιά που έκλεισε τη βρήκε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς και μόλις τρεις νίκες σε 18 παιχνίδια (3-6-9). Μια χρονιά όπου όλα πήγαν στραβά για την ομάδα, αφού το καλοκαίρι είχε έρθει ο υποβιβασμός από το Σαμπιονά με συνοπτικές διαδικασίες. Όνειρα για επάνοδο δεν υπήρχαν, όμως στη διοίκηση ήταν αισιόδοξοι για μια καλή χρονιά που δεν ήρθε ποτέ. Μέσα στο 2012 πάντως η Αρλ είναι αήττητη με απολογισμό 4-5-0, έχοντας καταφέρει να βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα με πέντε εκτός έδρας ματς. Τελευταίο της παιχνίδι αυτό της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της Αμιάν, όπου έκανε περίπατο με 0-3.

Εντός η Αρλ έχει απολογισμό 5-5-3 με τέρματα 16-16, μετράει 7/13 over και άλλα τόσα GG, ενώ μέσα στο 2012 έχει 5/9 GG και over. Εντός έδρας μάλιστα έχει παίξει τέσσερα ματς φέτος και έχει ισάριθμα GG και over, αφού ναι μεν σκοράρει (δύο γκολ σε κάθε ένα παιχνίδι), όμως πάντα δέχεται γκολ.

Για τη Λαβάλ η χρονιά πηγαίνει με το αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα, γιατί μπορεί να μπήκε φουριόζα με 2/2 εντός έδρας νίκες, όμως η συνέχεια μόνο ίδια δεν ήταν. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει απολογισμό 0-4-1 και εκεί που στον πρώτο γύρο ήταν μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την τρίτη θέση και την άνοδο, τώρα βρίσκεται έξι βαθμούς διαφορά από τις πρώτες θέσεις και επτά από τις θέσεις του υποβιβασμού! Στο Ρεμς πάντως η ομάδα έκανε καλό δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να ισοφαρίσει το 1-0 του πρώτου μέρους, παίρνοντας την τέταρτη συνεχόμενη ισοπαλία της και μένοντας για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα.

Στο 2-6-5 ο εκτός έδρας απολογισμός της Λαβάλ με τέρματα 12-18, έχει 8/13 GG και 7/13 over, ενώ συνολικά στο πρωτάθλημα μετράει 17/27 GG. Μακριά από την έδρα της έχει σκοράρει σε οκτώ από τα 13 παιχνίδια και σε πέντε από τα επτά τελευταία.

Key Stat: Τα 8/13 GG της Λαβάλ εκτός έδρας και τα τέσσερα συνεχόμενα αμφίσκορα της Αρλ στο γήπεδό της.

Συμπέρασμα: Κανονικά φαβορί είναι η Αρλ όπως δείχνουν και οι αποδόσεις, όμως η Λαβάλ είναι σκληρό καρύδι εκτός και έχει μόλις πέντε ήττες σε 13 ματς. Υπαρκτό το ενδεχόμενο να σκοράρουν οι γηπεδούχοι, αλλά να μην μπορέσουν πάλι να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, με το GG να πληρώνει 2,10 στον William Hill.


6 παιχνίδια χωρίς ήττα η Φορτούνα

Χαλαρή η Άπελντοορν μιας και δεν υποβιβάζεται κανείς

ΒΕΤ: 6 παιχνίδια χωρίς ήττα η Φορτούνα Σε εξαιρετική κατάσταση η Φορτούνα η οποία διέκοψε ακόμη και το νικηφόρο σερί της Σπάρτα, της πιο φορμαρισμένης ομάδας της κατηγορίας, κερδίζοντας με 1-0. Η Άπελντοορν παρά τις επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και επιπλέον έχει την άνεση μετά την απόφαση της ομοσπονδίας να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Στο 2,30 το διπλό.

Σε φουλ φόρμα η Φορτούνα η οποία μετά από μεγάλο διάστημα δείχνει να συνδυάζει την καλή απόδοση με την συγκομιδή βαθμών διατηρώντας το αήττητο για 6 συνεχόμενους αγώνες. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Χέλμοντ με 0-1 έχει πετύχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες απέναντι μάλιστα σε ικανότατους αντιπάλους όπως η Σπάρτα (1-0), η Μάαστριχτ (2-0) και η Ντεν Μπος (1-1).

Σαν αποτέλεσμα έχει ανέβει στην 11η θέση της βαθμολογίας και πλέον παίζει ανοιχτά χωρίς σκοπιμότητες και άγχη αφού ουσιαστικά δεν έχει κάποιο μεγάλο στόχο στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη η Άπελντοορν από εκεί που όλη την είχαν ξεγραμμένη ως την πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος που θα είχε το ρόλο του κομπάρσου, οι παίκτες της ομάδας αποφάσισαν μετά την διακοπή να τα δώσουν όλα τουλάχιστον για την αξιοπρέπειά τους. Με την βοήθεια 2-3 παικτών που ήρθαν για να συμπληρώσουν το ρόστερ σε σημαντικές θέσεις η Άπελντοορν μετράει 4 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια έχοντας χάσει μόνο από την Καμπούρ και την Αιντχόφεν εκτός έδρας (με μεγάλη ανατροπή στο τέλος).

Πάντως ακόμη και έτσι δεν ξεγελά κανένα αφού οι δυνατότητές της είναι πραγματικά πολύ μικρές και ένα παραπάνω πλέον με την απόφαση της ομοσπονδίας να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα φέτος από την 2η κατηγορία της Ολλανδίας μιας και καμία από τις ερασιτεχνικές των παρακάτω κατηγοριών δεν πληροί τα κριτήρια ανόδου. Έτσι είναι δεδομένο ότι μετά και την ήττα από την Καμπούρ το τελευταίο παιχνίδι ο ενθουσιασμός θα έχει εκλείψει από τους παίκτες της ομάδας που σιγά σιγά θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά αποτελέσματα.

Key Stat: 6 παιχνίδια αήττητη η Φορτούνα που κέρδισε στο τελευταίο παιχνίδι την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας, Σπάρτα Ρότερνταμ.

Συμπέρασμα: Στην Ολλανδία Β δεν υπάρχουν μεγάλα φαβορί όμως κρίνοντας από την χαλάρωση πλέον της Άπελντοορν, την φόρμα της Φορτούνα και την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων το διπλό του 2,30 είναι καλοπληρωμένο και σίγουρα πολύ πιο πιθανό από ότι δείχνουν οι αποδόσεις των μπουκ. Με βάση τα παραπάνω θα το τιμήσουμε με ένα μέτριο ποντάρισμα και σε ποιο δυνατό το goal/goal.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.