Ματιές στα υπόλοιπα παιχνίδια του κουπονιού.

Νέο ξεκίνημα με νίκη η Τουρκία (1,66)

Παρελθόν ο Χίντινκ από τον πάγκο της

Νέο ξεκίνημα με νίκη η Τουρκία (1,66) Με νέο προπονητή στον πάγκο της η Τουρκία υποδέχεται την ακέφαλη Σλοβακία στην Προύσα. Μεγαλύτερο το κίνητρο νίκης στους γηπεδούχους έστω και αν πρόκειται για φιλικό παιχνίδι. Στο 1,66 προσφέρεται ο άσος.
Η Τουρκία έτρεφε φιλοδοξίες πρόκρισης στο Euro έχοντας τον Χίντινκ στον πάγκο της. Η πορεία της κάθε άλλο παρά ικανοποιητική ήταν και δικαίως αποκλείστηκε. Ο Ολλανδός όπως ήταν λογικό αποχώρησε μετά τη λήξη της προκριματικής φάσης με τον Αβτζί να παίρνει τη θέση του.
O νέος τεχνικός έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του κατακτώντας το Euro U17 πριν 7 χρόνια, ενώ μέχρι πέρυσι βρισκόταν στο τιμόνι της Μπουγιουκσεχίρ. Στο φιλικό με τη Σλοβακία κάλεσε πολλά νέα πρόσωπα προκειμένου να προβεί σε δοκιμές που θα τον βοηθήσουν να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Δε θα έχει στη διάθεσή του πάντως τους Χαμίτ Άλτιντοπ, Μπαλτά, Εμρέ, Καζίμ και Τσετίν λόγω τραυματισμών.
Η Σλοβακία δεν τα κατάφερε επίσης να προκριθεί στο Euro και όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησαν εξελίξεις. Η γκρίνια για τον Βάις είχε αρχίσει κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης και η διαφαινόμενη αποχώρησή του από τον πάγκο της Εθνικής πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα.
Αντικαταστάτης του δεν έχει βρεθεί ακόμη και έτσι οι Σλοβάκοι ταξίδεψαν στην Προύσα ακέφαλοι, με τον μέχρι πρότεινος βοηθό του Βάις, Χιπ να αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα πρώτου προπονητή. Γιεζ και Στοκ αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και λογικά θα μείνουν εκτός.
Key Stat: 5/6 ΝG στα προηγούμενα φιλικά της Σλοβακίας.
Συμπέρασμα: Nέο ξεκίνημα επιδιώκει η Τουρκία υπό την καθοδήγηση του Αβτζί. Παρά το γεγονός ότι θα επιχειρηθούν πολλές αλλαγές η γηπεδούχος θα ψάξει τη νίκη που θα φτιάξει το κλίμα στην ομάδα. Η Σλοβακία είναι αξιόμαχο σύνολο, αλλά χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στο 1,66 ο άσος στην bet365.


Δύσκολα χάνει η Σκωτία (1,80)

Έχει μόνο μία ήττα στα έξι τελευταία της παιχνίδια (4-1-1)

Δύσκολα χάνει η Σκωτία (1,80) Δεύτερο παιχνίδι με το νέο της προπονητή η Σλοβενία, που έχει μόνο δύο νίκες στα οκτώ τελευταία της παιχνίδια (2-2-4). Η Σκωτία είναι σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό και δείχνει ικανή τουλάχιστον να μην χάσει.
Η Σλοβενία το πάλεψε πολύ, αλλά στο τέλος «λύγισε» και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του ομίλου της που οδηγούσε στα μπαράζ με την εντός έδρας ήττα από την Εσθονία να αποδεικνύεται καταλυτική για την μη κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων.
Στο μοναδικό φιλικό που έδωσε μετά το τέλος της προκριματικής φάσης ηττήθηκε 2-3 από τις ΗΠΑ, στο ντεμπούτο του Σλάβισα Στογιάνοβιτς στον πάγκο της. Από το ρόστερ της μόνο 3/23 παίκτες παίζουν εντός συνόρων. Ο Στογιάνοβιτς δεν έχει διαθέσιμους τον μέσο Κόρεν και τον επιθετικό Νοβάκοβιτς, ενώ αμφίβολος είναι και ο εξαιρετικός επιθετικός Μάταβζ.
Από τα οκτώ τελευταία της παιχνίδια επίσημα και φιλικά, μόνο στα δύο κέρδισε (2-2-4). Τα έξι ήταν no-goal και τα πέντε under 1,5.
Η Σκωτία έκανε ανταγωνιστική πορεία στα προκριματικά και τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από Ισπανία και Τσεχία. Στα έξι τελευταία της παιχνίδια – τέσσερα επίσημα και δύο φιλικά – έχασε μόνο εκτός έδρας από την Ισπανία (4-1-1) και σκόραρε σε όλα.
Ο Κρεγκ Λιβάιν δεν υπολογίζει στον αρχηγό και μέσο Μπράουν (Σέλτικ), τον ακραίο μπακ Μπάρντσλεϊ (Σάντερλαντ) και τον εξτρέμ Φίλιπς (Μπλάκπουλ). Μόνιμη απειλή για όλους τους αντιπάλους ο Κένι Μίλερ, που ηγείται της επίθεσης της ομάδας και είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 16 γκολ από το παρόν ρόστερ.
Πιθανές ενδεκάδες
Σλοβενία (4-2-3-1): Handanovic – Cesar, Suler, Brecko, Jokic – Kirm, Radosavljevic – Ilicic, Birsa, Matavz – Ljubijankic
Σκωτία (4-4-2): McGregor – Hutton, Caldwell, Berra, Mulgrew – Adam, Forrest, Cowie, Morrison – Mackie, Miller
Key Stat: Η Σκωτία έχει μόνο μία ήττα (εκτός έδρας από την Ισπανία) στα έξι τελευταία της παιχνίδια (4-1-1) και σκόραρε τουλάχιστον ένα γκολ και στα έξι.
Συμπέρασμα: Προς το Χ2 γέρνει το παιχνίδι με την Σλοβενία να έχει 2-2-4 στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της και την Σκωτία να έχει χάσει μόνο από την Ισπανία στα έξι τελευταία της ματς.



Υπερέχουν οι Ιρλανδοί (2,20)

7-4-0 με παθητικό μόλις δύο γκολ έχει η ομάδα του Τραπατόνι στα 11 τελευταία

Υπερέχουν οι Ιρλανδοί (2,20) Καλύτερα δείγματα έδειξε στην προκριματική φάση η Ιρλανδία, που έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. 2,20 πληρώνει ο άσος στην Bet365 κόντρα στην Τσεχία, με τους Ιρλανδούς να μην έχουν ήττα στα 11 τελευταία τους παιχνίδια, επίσημα και φιλικά (7-4-0).
Η Ιρλανδία πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στα προκριματικά του Euro και αποκλείοντας την Εσθονία στα πλέι οφ (0-4 εκτός και 1-1 εντός) σφράγισε την παρουσία της στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο Τραπατόνι έχει καταφέρει να «χτίσει» ένα πολύ δυνατό ρόστερ, το οποίο παραμένει αήττητο εδώ και 11 παιχνίδια, επίσημα και φιλικά.
Σε αυτό το διάστημα μετράει εφτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, δεχόμενη μόνο δύο γκολ και κρατώντας ανέπαφη την εστία της στα 9/11. Τραυματίες είναι ο τερματοφύλακας Γουέστγουντ, οι αμυντικοί Νταν και Κέλι και ο μέσος Γκίμπσον. Σε κανένα από τα 11 τελευταία της παιχνίδια δεν δέχτηκε η Ιρλανδία γκολ στο πρώτο ημίχρονο!
Αν και έχει χάσει πολύ από την αίγλη των τελευταίων χρόνων, η Τσεχία κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της σε ένα ακόμα Euro, έχοντας ανάλογη πορεία με αυτήν της Ιρλανδίας.
Τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της και στα πλέι οφ απέκλεισε το Μαυροβούνιο με δύο νίκες, 2-0 εντός έδρας και 0-1 εκτός. Άλλωστε, μετά την  διάλυση της Τσεχοσλοβακίας, οι Τσέχοι συμμετέχουν ανελλιπώς σε όλες τελικές φάσεις του Euro!
Στον όμιλο του Euro 2012 βρίσκεται μαζί με τις Ελλάδα, Πολωνία και Ρωσία. Εκτός έμειναν οι Ποσπέχ (αμυντικός) και Φένιν (επιθετικός), που βγάζουν το ψωμί τους στη Γερμανία, κλήθηκαν οι Τσεχ, Ροζίτσκι και Μπάρος, με τον δεύτερο να είναι αμφίβολος μετά από ένα τραυματισμό στο ντέρμπι Λονδίνου με την Τότεναμ.
Το φιλικό θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο.
Πιθανές ενδεκάδες
Ιρλανδία (4-4-2): Given – O'Shea, St Ledger, O'Dea, Ward – McGeady, Whelan, Andrews, McClean – Doyle, Keane
Τσεχία (4-2-3-1): Cech – Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky – Plasil, Jiracek – Petrzela, Stajner, Rezek – Baros
Key Stat: Η Ιρλανδία δεν έχει ήττα στα 11 τελευταία της παιχνίδια (7-4-0) και στο διάστημα αυτό δέχτηκε μόνο δύο γκολ.
Συμπέρασμα: Έντεκα παιχνίδια έχουν να χάσουν οι Ιρλανδοί (στα εννιά δεν δέχτηκαν ούτε γκολ) και έχουν και το πλεονέκτημα της έδρας, καθώς το φιλικό θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο. Προβάδισμα στον άσο, που πληρώνει 2,20 στην Bet365.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.