Το καινούργιο κουπόνι δεν είναι για σοβαρό ποντάρισμα εκτός απο μερικές καλές επιλογές.

Δεν είναι για σοβαρά πονταρίσματα το καινούργιο κουπόνι αλλά ας δούμε κάποιες επιλογές για χαλαρό ποντάρισμα.

Χωρίς νίκη για οκτώ χρόνια η Ρωσία

Βαρετά και μπλαζέ βλέπουν οι Ρώσοι τα φιλικά

Χωρίς νίκη για οκτώ χρόνια η Ρωσία Εκπληκτικό είναι το στατιστικό που θέλει τη Ρωσία εκτός έδρας να μην έχει καν νίκη τα τελευταία οκτώ χρόνια σε φιλικούς αγώνες. Μέτριοι οι αντίπαλοι, πάντα όμως οι Ρώσοι έπαιζαν άσχημα και η Δανία δεν αστειεύεται μπροστά στο κοινό της (2,25).

Μια καλή ευκαιρία για νίκη έχει η Δανία στο εντός έδρας φιλικό με τη Ρωσία, αφού οι αντίπαλοί της βλέπουν ως αγγαρία αυτά τα ματς και δεν έχουν κερδίσει εκτός έδρας σε φιλικό από το 2003!

Οι Δανοί προετοιμάζονται για το Euro και δείχνουν να έχουν πάρει αρκετά σοβαρά ακόμα και τα φιλικά, αφού μετά την απευθείας πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, κέρδισαν Σουηδία (2-0) και Φινλανδία (2-1) σε φιλικά παιχνίδια στα τέλη του 2011. Βέβαια, η κλήρωση ήταν η χειρότερη δυνατή και ο όμιλος με Ολλανδία, Γερμανία και Πορτογαλία δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία, όμως ο Όλσεν και οι παίκτες του έχουν φάει τέτοια ματς με το κουτάλι και άλλωστε τους Πορτογάλους ξέρουν πώς να τους κερδίζουν.

Εντός έδρας οι Δανοί έχουν απολογισμό 5-3-1 σε φιλικά τα τελευταία δύο χρόνια, με μοναδική ήττα να είναι το 1-2 από την Αγγλία πέρσι το Φλεβάρη.

Οι Ρώσοι προετοιμάζονται επίσης για το Euro, μετά τον ουσιαστικό περίπατο που έκαναν στον όμιλό τους στα προκριματικά. Η ομάδα του Άντβοκαατ έδωσε το φιλικό με την εθνική μας μετά την προκριση (1-1) και θα προσπαθήσει να σπάσει τη δυσμενή παράδοση που τη θέλει να μην κερδίζει εκτός έδρας σε φιλικό από το 2003. Ο Ολλανδός τεχνικός είδε την κλήρωση να βάζει την ομάδα του σε σχετικά εύκολο όμιλο (Ελλάδα, Πολωνία και Τσεχία) και φυσικά ονειρεύεται καλή πορεία στο τουρνουά που θα γίνει σε Πολωνία και Ουκρανία.

Εκτός η Ρωσία έχει κερδίσει την Κύπρο το 2003 σε φιλικό, έκτοτε μετράει απολογισμό 0-7-5 με τέρματα 10-19.

Key Stat: Μα φυσικά το στατιστικό που θέλει τη Ρωσία να μην κερδίζει τα τελευταία εννέα χρόνια σε εκτός έδρας φιλικά.

Συμπέρασμα: Οι Δανοί είναι κλασσικοί Σκανδιναβοί και βλέπουν σοβαρά όλα τα ματς, είτε αυτό είναι επίσημο με την Πορτογαλία, είτε φιλικό με την Ανδόρα. Κόντρα στους Ρώσους θα θελήσουν να κάνουν ακόμα μία επίδειξη δύναμης και λαμβάνοντας υπ' όψη τη κακή παράδοση της Ρωσίας εκτός έδρας σε φιλικά, ο άσος του 2,25 στην Bet365 δεν φαίνεται κακός.


Μόνο νίκες η Κροατία με τη Σουηδία (2,00)

Απουσίες για τους Σουηδούς

Μόνο νίκες η Κροατία με τη Σουηδία (2,00) Την παράδοση με το μέρος της έχει η Κροατία όποτε αντιμετωπίζει τη Σουηδία, αφού στο παρελθόν μετράει μόνο νίκες. Πλήγμα με Μαϊστόροβιτς στους Σουηδούς, ο άσος πάντως χαμηλός στο 2,00 της Bet365.

Τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς έχει η Κροατία κόντρα στη Σουηδία στο παρελθόν και σ' αυτό το τεστ Euro για τις δύο ομάδες, οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο, ειδικά με τα προβλήματα των σκανδιναβών στην άμυνα.

Μπορεί στα προκριματικά η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς να τα βρήκε σκούρα με την εθνική μας και να τερμάτισε δεύτερη, όμως στα πλέι οφ με την Τουρκία οι Κροάτες έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και πέρασαν εύκολα στα τελικά του Euro, κυρίως χάρη στο πρώτο ματς στην Τουρκία (0-3). Η κλήρωση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή (Ισπανία, Ιταλία και Ιρλανδία στον όμιλο), όμως όλοι στην ομάδα έχουν πίστη για την πρόκριση και στο φιλικό με τη Σουηδία όλοι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να δείξουν στον Μπίλιτς πως αξίζουν να παίξουν στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

Αήττητη σχεδόν τέσσερα χρόνια είναι η Κροατία στο Μάξιμιρ (ή οπουδήποτε παίζει μέσα στην Κροατία) είτε σε επίσημα ματς, είτε σε φιλικά. Τελευταία ήττα για τους Κροάτες ήταν το 1-4 από την Αγγλία το Σεπτέμβριο του 2008 για τα προκριματικά του Μουντιάλ, έκτοτε το κοντέρ έχει γράψει 11-3-0 με τέρματα 31-9. Οι τρεις ισοπαλίες ήταν κόντρα σε Ουκρανία (2-2), Ελλάδα (0-0) και Τουρκία (0-0).

Οι Σουηδοί κατάφεραν να πάρουν την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro ως καλύτερη δεύτερη και ο όμιλος με Αγγλία, Γαλλία και Ουκρανία μπορεί να φαίνεται εξ' αρχής δύσκολος, όμως δεν απαγορεύει στους Σουηδούς να ονειρεύονται. Ο Χάμρεν κατάφερε να κάνει μια φύσην αμυντική ομάδα να παίζει σωστά επιθετικά, αν και στα τελευταία φιλικά οι Σουηδοί έδειξαν αρνητικά στοιχεία, χάνοντας από Δανία και Αγγλία. Τα άσχημα νέα ήρθαν από το μέτωπο του βασικού στόπερ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην προπόνηση της Δευτέρας και θα υποβληθεί σε εγχείρηση, αφήνοντας την ομάδα χωρίς καθαρόαιμο στόπερ, εκτός του Όλοφ Μέλμπεργκ.

Μπαστούνια τα βρίσκουν εκτός έδρας οι Σουηδοί όταν αντιμετωπίζουν ίσες ή καλύτερες ομάδες. Τα δύο τελευταία παιχνίδια τους ήταν ήττες (2-0 από Δανία, 1-0 από Αγγλία), ενώ σε φιλικά παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας η Σουηδία έχει έξι σερί NG και έντεκα στα τελευταία δώδεκα φιλικά της.

Key Stat: Τρία ματς έχουν παίξει οι δύο εθνικές ως τώρα, τρεις νίκες έχει η Κροατία. Η πρώτη ήταν στη Στοκχόλμη σε φιλικό το 2003 (1-2), η δεύτερη στο Γκέτεμποργκ στα προκριματικά του Μουντιάλ το 2004 (0-1) και η τρίτη ο "επαναληπτικός" των προκριματικών στο Ζάγκρεμπ (1-0).

Συμπέρασμα: Χαμηλό το 2,00 του άσου, όμως οι Σουηδοί στα τελευταία φιλικά έδειξαν άσχημο πρόσωπο και οι Κροάτες εντός δεν αστειεύονται. Ειδικά με την απουσία του Μαϊστόροβιτς, ίσως αυτό το 2,00 της Bet365 να είναι καλύτερο απ' όσο δείχνει αρχικά.


Για το 9-1-0 η Ουγγαρία (1,80)

Εκπληκτική παράδοση κόντρα στη Βουλγαρία

Για το 9-1-0 η Ουγγαρία (1,80) Η όρεξη των Ούγγρων για επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις έχει ανοίξει και κόντρα στη Βουλγαρία έχουν η φόρα τους δύσκολα θα ανακοπεί, με την παράδοση να είναι συντριπτικά υπέρ τους.

Μεγάλες εμφανίσεις έκανε η Ουγγαρία στα προκριματικά του Euro και βρέθηκε αρκετά κοντά στη συμμετοχή στα μπαράζ, τη στιγμή που στην Ουγγαρία δυσκολεύονται να βρουν τη νέα γενιά παικτών που θα οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες.

Οι Ούγγροι υπό τις οδηγίες του Σαντόρ Εγκερβάρι έγιναν μια πιο γρήγορη και επιθετική ομάδα και με τις εμφανίσεις τους απέναντι σε Ολλανδία και Σουηδία έβαλαν παρακαταθήκη για το μέλλον. Μπορεί η πρόκριση στο τέλος να μην ήρθε για τους Ούγγρους, όμως όλοι συμφώνησαν πως αν η ομάδα συνεχίσει έτσι, οι επιτυχίες θα έρθουν. Η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ έφερε χαμόγελα στους Μαγυάρους, αφού πέραν τις παντοδύναμης Ολλανδίας, καμία εκ των Εσθονία, Τουρκία, Ρουμανία και Ανδόρα δεν φοβίζει τους παίκτες του Εγκερβάρι.

Εντός έδρας η Ουγγαρία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει απολογισμό 6-1-1, με μοναδική ήττα να είναι αυτή από την Ολλανδία. Σε φιλικά οι Ούγγροι παρουσιάζονται συνήθως σοβαροί όταν παίζουν με πιο αδύναμες ομάδες και έχουν απολογισμό 3-0-1 τον τελευταίο χρόνο.

Οι Βούλγαροι πέρσι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Λόταρ Ματέους για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες, όμως ο Γερμανός έφυγε αποτυχημένος, αφού η Βουλγαρία τερμάτισε τελευταία στον όμιλο με Αγγλία, Μαυροβούνιο, Ελβετία και Ουαλία, έχοντας μόλις πέντε βαθμούς. Αντικαταστάτης του ο Λιούμποσλαβ Πένεφ, παλιά δόξα της εθνικής και της Βαλένθια, που υποσχέθηκε αποτελέσματα, αλλά όχι άμεσα. Ο όμιλος των προκριματικών του Μουντιάλ με Δανία, Ιταλία και Τσεχία δεν αφήνει πολλές ελπίδες στους Βούλγαρους, οι οποίοι τουλάχιστον θα προσπαθήσουν για να κάνουν καλές εμφανίσεις.

Από πέντε σερί ήττες σε επίσημα και φιλικά έρχεται η Βουλγαρία. Τελευταίο τρίποντο ήταν το 1-0 επί της Κύπρου σε φιλικό τον περασμένο Μάρτιο.

Key Stat: Από εποχή... Πούτσκας, οι Ούγγροι κάνουν πάντα πάρτι όποτε υποδέχονται τους Βούλγαρους. Ο απολογισμός είναι 8-1-0 υπέρ της Ουγγαρίας, σε φιλικά παιχνίδια το αντίστοιχο ρεκόρ είναι 3-0-0 με τέρματα 17-1.

Συμπέρασμα: Ήδη δέχεται πιέσεις ο άσος των Ούγγρων και σωστά, αφού οι Βούλγαροι προσπαθούν να συνέλθουν από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο Ματέους και η Ούγγροι είναι ήδη έτοιμη ομάδα με καλή ψυχολογία. Το 1,80 της Bet365 είναι οριακά αποδεκτό για φιλικό.


Over (2,025) για Γερμανία & Γαλλία

Κακός δαίμονας οι τρικολόρ για τα πάντσερ

Over (2,025) για Γερμανία & Γαλλία H Γερμανία παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και σκοράρει με τρομερή άνεση. Η Γαλλία παραμένει αήττητη στα 17 τελευταία παιχνίδια, αλλά δίνει ίσως το δυσκολότερο τεστ ως τώρα. Σε εξαιρετική απόδοση το over (2,025) στη μάχη της Βρέμης.
Η Γερμανία δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στην προκριματική φάση του Euro. Έχοντας δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς των ομίλων μπόρεσε με χαρακτηριστική άνεση να πάρει την πρόκριση τερματίζοντας στην πρώτη θέση.
Το νεανικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Λεβ δίνει τρομερό ρυθμό στους αγώνες και λίγες ομάδες μπορούν να ακολουθήσουν. Μεγάλη άνεση επιδεικνύει στο γκολ, έχοντας σκοράρει τουλάχιστον τρεις φορές στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Στα 63 γκολ έχει φτάσει ο Κλόζε, ο οποίος θέλει άλλα πέντε για να φτάσει στην κορυφή της λίστας τον Γκερντ Μίλερ.
Οι Γερμανοί δεν έχουν κερδίσει ποτέ τους Γάλλους αγωνιζόμενοι ως ενωμένη Γερμανία. Σε πέντε αναμετρήσεις έχουν καταφέρει να πάρουν μόλις ένα βαθμό. Ο Λεβ στην αναμέτρηση της Βρέμης δε θα έχει στη διαθεσή του Σβάινσταϊγκερ, Λαμ, Γκέτζε, Μπέντερ, Μερτεζάκερ, Ποντόλσκι. Πάντως έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο και μπορεί άμεσα να βρει λύσεις, τεστάροντας παράλληλα και τις δυνατότητες κάποιων ποδοσφαιριστών με μικρότερο χρόνο συμμετοχής.
Η Γαλλία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Euro έστω και αν συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τη Βοσνία. Μετά από την καταστροφική συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2010 οι τρικολόρ έχασαν δύο ακόμη παιχνίδια που ακολούθησαν. Παρόλα αυτά πλέον δείχνουν απόλυτα συγκροτημένοι υπό την καθοδήγηση του Μπλαν παραμένοντας αήττητοι σε 17 αγώνες.
Μπενζεμά και Ρεμί δεν ακολούθησαν την αποστολή στη Γερμανία λόγω τραυματισμών, όπως και οι Ντιαρά, Ντιαμπί. Ντεμπούτο θα κάνει ο Αμαλφιτανό, ενώ κλήθηκε και ο φορμαρισμένος Σαχά. Βασικός στην επίθεση πάντως αναμένεται να ξεκινήσει ο Ζιρού που καθοδηγεί την εκπληκτική φέτος Μονπελιέ.
Πιθανές ενδεκάδες
Γερμανία (4-2-3-1):Wiese-Howedes, Hummels,Badstuber, Aogo-Khedira, Kroos-Reus, Ozil, Schurrle-Klose
Γαλλία (4-2-3-1): Lloris-Debuchy, Mexes, Rami, Evra-Diarra, M'Vila-Valbuena, Nasri, Ribery-Giroud
Key Stat: Τουλάχιστον 2 γκολ έχει σκοράρει η Γερμανία στα 10 τελευταία παιχνίδια.
Συμπέρασμα: Oι Γερμανοί έχουν παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα το τελευταίο διάστημα. Το νεανικό και αθλητικό σύνολο που έχουν δημιουργήσει συνδυάζει θέαμα με αποτελέσματα. Οι Γάλλοι θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους και το αήττητο σερί τους στη Βρέμη γνωρίζοντας πως μόνο σκοράροντας θα έχουν ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Δελεαστικό το over στο 2,025 της bet365.


3,25 η ισοπαλία στο Ελλάδα-Βέλγιο

Τέσσερις ισοπαλίες έχει η Ελλάδα στα πέντε τελευταία της φιλικά (0-4-1)

3,25 η ισοπαλία στο Ελλάδα-Βέλγιο Κόντρα στο Βέλγιο συνεχίζεται η προετοιμασία της Ελλάδας για το Euro, με τον Σάντος να δοκιμάζει πρόσωπα και συστήματα. Η Ελλάδα έχει 4/5 ισοπαλίες στα τελευταία της φιλικά, με το Χ κόντρα στην ομάδα του Λίκενς να πληρώνει 3,25 στην Bet365.
Το Παγκρήτιο θα φιλοξενήσει το πρώτο εντός έδρας φιλικό της Εθνικής μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro. Στο προηγούμενο φιλικό της η Εθνική ηττήθηκε με 3-1 από την Ρουμανία στην Αυστρία, που ήταν και η πρώτη της ήττα  επί ημερών Σάντος μετά από 17 σερί αήττητα παιχνίδια, φιλικά και επίσημα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα κόντρα στους Βέλγους, με στόχο να επιστρέψει η Ελλάδα στα θετικά αποτελέσματα, που δίνουν αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Οι Φορτούνης και Καρνέζης είναι τα δύο νέα πρόσωπα στην αποστολή, ενώ επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του και ο Χριστοδουλόπουλος. Τζιόλης, Χαριστέας, Κονέ και Μήτρογλου είναι κάποιοι από τους παίκτες που δεν κλήθηκαν συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι.
Από τα έξι τελευταία παιχνίδια της Ελλάδας (επίσημα και φιλικά), τα τέσσερα ήταν goal-goal, αλλά και άλλα τέσσερα under. Σε επίπεδο φιλικών δεν έχει έρθει ποτέ ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων (3-0-1 υπέρ της Ελλάδας), ενώ συνολικά στην προϊστορία των δύο ομάδων (3-1-2) δεν έχει κερδίσει ποτέ ο φιλοξενούμενος. Η Ελλάδα δεν κέρδισε κανένα από τα πέντε τελευταία φιλικά της παιχνίδια (0-4-1).
Το Βέλγιο απέτυχε να προκριθεί στα τελικά του Euro και ξεκινάει την προετοιμασία του για τα προκριματικά του Μουντιάλ, τα οποία ξεκινούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στον όμιλο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την ήττα 3-1 στη Γερμανία και στα δύο φιλικά που ακολούθησαν κέρδισε 2-1 τη Ρουμανία κι έφερε 0-0 με τη Γαλλία.
Ο τεχνικός Λίκενς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ζιλέ (Άντερλεχτ), λόγω εγκυμοσύνης της γυναίκας του και στους τραυματίες Μέρτενς (Αϊντχόφεν) και Μάρτενς (Άλκμααρ), όλοι τους μέσοι, αλλά ο αμυντικός της Άρσεναλ, Βερμάελεν, ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμος. Επιπλέον, δεν κλήθηκαν εξ αρχής οι τραυματίες Βαν Μπούιτεν και Οτζίτζα (μέσος). Στα έξι τελευταία του φιλικά το Βέλγιο δεν ηττήθηκε (3-3-0).
Key Stat: Η Ελλάδα έχει τέσσερις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία της φιλικά και δεν κέρδισε κανένα (0-4-1).
Συμπέρασμα: Φιλικό που θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο, με την Ελλάδα να προετοιμάζεται για το Euro και το Βέλγιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Η ομάδα του Σάντος προέρχεται από την πρώτη ήττα επί ημερών του και στα πέντε τελευταία της φιλικά παιχνίδια αγνοεί τη νίκη (0-4-1). Στο 3,25 η ισοπαλία στην Bet365.


Tιμάει με νίκη τον Σπιντ η Ουαλία

Tιμάει με νίκη τον Σπιντ η Ουαλία Η Ουαλία θα τιμήσει τη μνήμη του Γκάρι Σπιντ στο φιλικό προετοιμασίας με την Κόστα Ρίκα. Νίκη προς τιμήν του πρώην προπονητή τους ψάχνουν οι Βρετανοί με τον άσο να δίνεται στο 1,67.
Η Ουαλία δεν έχει καταφέρει να συνέλθει από το σοκ που προκάλεσε ο απροσδόκητος χαμός του μέχρι πρότεινος προπονητής της Γκάρι Σπιντ. Υπό την καθοδήγησή του η Εθνική ομάδα της πατρίδας του μπορεί να μην πήρε την πρόκριση στο Euro, αλλά εμφάνισε τρομερά δείγματα βελτίωσης ειδικά στα τελευταία παιχνίδια.
Στο Κάρντιφ θα παραβρεθούν πολλοί παλιοί διεθνείς για να τιμήσουν την μνήμη του στο ματς με την Κόστα Ρίκα, ομάδα κόντρα στην οποία έκανε το ντεμπούτο του ως παίκτης της Εθνικής. Στο τιμόνι της Ουαλίας βρίσκεται ο Κόουλμαν πλέον, γνωστός από το πέρασμά του από τον πάγκο της Λάρισας. Στην αναμέτρηση του Κάρντιφ κλήθηκαν όλα τα αστέρια της χώρας. Άλεν, Βον και Ράμσι ωστόσο είναι αμφίβολοι λόγω τραυματισμών.
Η Κόστα Ρίκα δεν κατάφερε να διακριθεί στις διοργανώσεις του καλοκαιριού σε Γκολντ Καπ και Κόπα Αμέρικα, όμως πλέον έχει επικεντρωθεί στον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε συλλόγους της Ευρώπης με γνωστότερους τους Ρουίζ της Φούλαμ και Κάμπελ της Λοριάν. Στα τρία πρόσφατα φιλικά που έδωσε δεν γνώρισε την ήττα, αποσπώντας μάλιστα ισοπαλία με 2-2 από την Ισπανία.
Key Stat: Η Κόστα Ρίκα απέτυχε να σκοράρει σε 10/16 προηγούμενα φιλικά.
Συμπέρασμα: Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα η ουαλική ομάδα θα ψάξει με πάθος τη νίκη για να τιμήσει την μνήμη του Γκάρι Σπιντ. Η Κόστα Ρίκα λογικά θα υποταχθεί στην ορμή των γηπεδούχων στο φινάλε. Στο 1,67 ο άσος στον William Hill.


Σκοράρει στα φιλικά η Μάλτα (2,00)

7-1 το τελευταίο ματς με το Λιχτενστάιν

Σκοράρει στα φιλικά η Μάλτα (2,00) Σοβαρά παίρνει όλα της τα φιλικά η Μάλτα, αφού είναι από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχει για νίκες. Με πλήρη αποστολή κόντρα στο Λιχτενστάιν, το οποίο κέρδισε στο παρελθόν με 7-1, αξίζει το ρίσκο ο άσος στο 2,00.

Η κακή πορεία στα προκριματικά του EURO με μόλις ένα βαθμό σε οκτώ ματς, ήταν η αιτία της απόλυσης του Τζον Μπουτιζίεκ τον Οκτώβριο από τον πάγκο της Μάλτας, ο οποίος είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο το 2009. Προσωρινός αντικαταστάτης του μέχρι νεοτέρας ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής, Ρόμπερτ Γκατ, ο οποίος επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις στην αποστολή, αφού κάλεσε τον παροπλισμένο επί Μπουτιζίεκ βετεράνο αμυντικό Ντιμέχ και άλλους τέσσερις παίκτες για πρώτη φορά. Η Μάλτα έπεσε σε όμιλο μεγαθηρίων στα προκριματικά του Μουντιάλ (Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Δανία και Αρμενία) και παρ' όλο που ουδέποτε θα είχε ελπίδες πρόκρισης, το να κάνει έστω μία νίκη φαίνεται και πάλι ανέφικτο. Στα φιλικά πάντως οι Μαλτέζοι παίζουν πάντα σοβαρά, αφού είναι τα μοναδικά ματς στα οποία μπορούν να κερδίσουν.

Πέρσι η Μάλτα σε δύο εντός έδρας φιλικά είχε μία νίκη (2-1 την Κεντρική Αφρική) και μία ισοπαλία (0-0 με την Ελβετία), ενώ το 2010 η ομάδα πήρε ισοπαλία 1-1 με τη ΠΓΔΜ, χάνοντας τα άλλα δύο φιλικά από Γερμανία και Φινλανδία. Γενικά η Μάλτα σκοράρει στα φιλικά της, το 2009 είχε πετύχει τέσσερα γκολ σε πέντε ματς, μην έχοντας σκοράρει μόνο στο 0-1 από την Τσεχία.

Το Λιχτενστάιν μπορεί να βρίσκεται περίπου 20 θέσεις πιο πάνω από τη Μάλτα στα rankings της FIFA και να κατάφερε στα προκριματικά του EURO να κερδίσει εντός έδρας τη Λιθουανία, όμως στα φιλικά δείχνει μάλλον βαρεμάρα και συνήθως χάνει εύκολα. Πέρσι είχαμε το 1-2 από την Ελβετία και το 0-5 από την Ουγγαρία, πρόπερσι η ομάδα είχε καταφέρει να πάρει δύο ισοπαλίες με 1-1 από Ισλανδία και Εσθονία. Στα τελευταία τέσσερα επίσημα πάντως η ομάδα έχει απολογισμό 0-1-3 με τέρματα 0-12, τελευταία φορά που σκόραρε το Λιχτενστάιν ήταν στο εντός έδρας φιλικό με την Ελβετία (1-2). Αγωνιστικά υπάρχουν προβλήματα, αφού εκτός έμειναν οι φορ Χάσλερ (Βαντούζ) και Μπεκ (Μπάλζερς, 5 γκολ σε 60 ματς).

Εκτός έδρας το Λιχτενστάιν κέρδισε πέρσι το Σαν Μαρίνο με 0-1, μία νίκη που είναι και η μοναδική εκτός έδρας για την ομάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια (τελευταίο διπλό πριν απ' αυτό το 0-4 στο Λουξεμβούργο το 2004).

Key Stat: Μία ισοπαλία με 1-1 και μία νίκη της Μάλτας με... 7-1 δείχνει η παράδοση των δύο ομάδων.

Συμπέρασμα: Με νέο προπονητή και όλα τα όπλα της η Μάλτα, που έχει τους παίκτες για να πετύχει έστω ένα γκολ κόντρα στο Λιχτενστάιν (Μπογκντάνοβιτς, Σκέμπρι, Μιφσούντ). Οι φιλοξενούμενοι έχουν απουσίες μπροστά και παρ' όλο που το ματς είναι φιλικό, το 2,00 του άσου στην Bet365 είναι αποδεκτό.

Δύσκολα (Χ)άνει η Ελβετία (3,50)

1 ήττα στα 11 τελευταία ματς

Δύσκολα (Χ)άνει η Ελβετία (3,50) H Eλβετία μπορεί να μην προκρίθηκε στο Euro, όμως παραμένει αξιόμαχο σύνολο. Κουρασμένοι από το βαρύ πρόγραμμα στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται οι περισσότεροι Αργεντίνοι παίκτες δεν αναμένεται να φορτσάρουν στη Βέρνη. 3,50 πληρώνει η ισοπαλία.
Η Ελβετία είχε συνηθίσει να δίνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις που είχαν προηγηθεί, όμως αυτό το καλοκαίρι θα κάνει διακοπές καθώς δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στο Euro. To κακό της ξεκίνημα την άφησε πολύ πίσω στη βαθμολογία και τελικά έμεινε εκτός συνέχειας σε έναν όμιλο όπου κυριάρχησε η Αγγλία.
Νέος στόχος για την ομάδα του Χίτζφελντ η πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Σε φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσε κέρδισε με 1-0 το Λουξεμβούργο και έμεινε στη λευκή ισοπαλία κόντρα στην Ελβετία.
Οι Ελβετοί έχουν φτάσει στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και το μέλλον τους προβλέπεται ευοίωνο καθώς η ομάδα U21 της χώρας έφτασε μέχρι τον τελικό του αντίστοιχου Euro της περασμένης χρονιάς. Στον αγώνα της Τετάρτης μοναδικός αμφίβολος είναι ο Τζουρού.
Η Αργεντινή παρά το γεγονός ότι δεν έχει την Βραζιλία στα πόδια της στον όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή αντιμετωπίζοντας δυσκολίες. Κατάφερε πάντως να πάρει τη νίκη στο τελευταίο ματς στην Κολομβία, πατσίζοντας εν μέρει τις απώλειες βαθμών από Βολιβία και Βενεζουέλα.
Από την 21 ατόμων αποστολή της ομάδας μόνο 2 παίκτες αγωνίζονται εντός των συνόρων. Ο Σαμπέλα συνηθίζει να χρησιμοποιεί το 4-3-3 για να χωρέσει όλα τα αστέρια στην ενδεκάδα, αλλά ίσως το μετατρέψει σε 4-4-2 σε κάποιο σημείο του αγώνα θέλοντας να δοκιμάσει πιο αμυντική τακτική.
Ντι Μαρία, Μπανέγα, Μπουρντίσο και Παστόρε έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών, ενώ κλήθηκε ο Καμπανιάρο.
Πιθανές ενδεκάδες
Ελβετία (4-1-3-2): Benaglio-Lichtsteiner, Djourou, Senderos, Ziegler-Dzemaili-Frei, Inler, Behrami- Derdiyok, Emeghara
Αργεντινή (4-3-3): Romero-Zabaleta, Campagnaro, Fernandez, Rojo-Gago, Mascherano, Sosa-Messi, Higuain, Aguero
Key Stat: 1 ήττα στα 11 τελευταία παιχνίδια έχει η Ελβετία.
Συμπέρασμα: H Eλβετία έχει αφήσει πίσω την αποτυχημένη πορεία στα προκριματικά του Εuro. Μπροστά στο κοινό της δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα. Η Αργεντινή παρά το γεγονός ότι έχει πολλά αστέρια στο ρόστερ της δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει ως σύνολο. Το 1,80 στο διπλό δεν έχει την παραμικρή αξία. Επιλογή με ρίσκο η ισοπαλία στο 3,50 του William Hill.

Μέχρι και over 3,5 το Αγγλία-Βέλγιο U21

5/5 over έχουν στον όμιλο και οι δύο ομάδες

Μέχρι και over 3,5 το Αγγλία-Βέλγιο U21 Αναμέτρηση πρώτου με δεύτερου στον όμιλο, με τις δύο ομάδες να έχουν μόνο over μέχρι τώρα στα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει. Οι Άγγλοι θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους στο Βέλγιο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν νέο προπονητή. Στο 2,25 το over 3,5 στον William Hill.





Βαθμολογία 8ου ομίλου:
Αγγλία U21 (5 παιχνίδια): 12 βαθμοί (17-3 γκολ)
Βέλγιο U21 (5): 8 (11-8)
Νορβηγία U21 (4): 7 (7-4)
Ισλανδία U21 (4): 3 (2-11)
Αζερμπαϊτζάν U21 (4): 1 (3-14)
Η Αγγλία U21 γνώρισε την πρώτη της ήττα από το Βέλγιο την προηγούμενη αγωνιστική με 2-1 με ανατροπή μετά το 72’ και δεχόμενη το δεύτερο γκολ στο 91’, αλλά παρόλα αυτά παραμένει το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση. Πριν το παιχνίδι αυτό είχε 4/4 νίκες, σκοράροντας σε όλα από δύο γκολ και πάνω.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παιχνιδιών μέχρι τώρα ότι όλα ήταν over και τα 2/5 goal-goal. Οι μικροί Άγγλοι θα προσπαθήσουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα του Νοεμβρίου, αλλά θα αναγκαστούν να αγωνιστούν χωρίς τον προπονητή τους Στιούαρτ Πιρς και τον βοηθό του Στιβ Γουάιγκλι, οι οποίοι βρίσκονται με την Εθνική Ανδρών, αλλά με τον Μπράιαν Ίστικ στον πάγκο τους (επίσης βοηθός του Πιρς).
Οι γηπεδούχοι διαθέτουν την τρίτη καλύτερη επίθεση των προκριματικών, έχοντας σκοράρει 17 γκολ και δεχόμενοι μόνο τρία. Οι μέσοι Ζάχα και Στιούαρτ των Κρίσταλ Πάλας και Χαλ, αντίστοιχα, κλήθηκαν για πρώτη φορά στην αποστολή, ενώ συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι επιστρέφουν οι επιθετικοί Ντελφουνέσο και Γουίκαμ.
Το Βέλγιο ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά τη σπουδαία νίκη με ανατροπή με 2-1 επί της Αγγλίας, έχοντας απολογισμό 2-2-1. Οι μικροί Βέλγοι ηττήθηκαν την πρώτη αγωνιστική από την Ισλανδία και στη συνέχεια είχαν τέσσερα αήττητα παιχνίδια, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (2-2).
Όπως και η Αγγλία έτσι και το Βέλγιο έχει μόνο over στον όμιλο, ενώ όλα του παιχνίδια ήταν και goal-goal. Μετά την ξαφνική αποχώρηση του Φρανκ Ντούρι (πήγε στη Ζούλτε Βάρεγκεμ), την ομάδα ανέλαβε ο Γιόχαν Βάλεμ, ο οποίος όμως μέχρι την 1η Ιουλίου θα παρακολουθεί τα παιχνίδια από τις κερκίδες και στον πάγκο θα κάθεται ο βοηθός του.
Αν εξαιρεθούν ο τερματοφύλακας Κάστεελς, ο αμυντικός Μπογιάτα και ο επιθετικός Μπρούνο, όλοι οι άλλοι παίκτες παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα. Συγκριτικά με την προηγούμενη αγωνιστική επιστρέφει ο φορ Μπέντεκε, αλλά εκτός έμεινε ξανά ο ταλαντούχος εξτρέμ Ελ Γκανάσι.
Key Stat: Μόνο over έχουν και οι δύο ομάδες στα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει στον όμιλο.
Συμπέρασμα: Ιδιαίτερο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να μην έχουν τους προπονητές τους στον πάγκο τους. Και οι δύο έχουν μόνο over στον όμιλο, ενώ το Βέλγιο έχει και 5/5 goal-goal και 3/5 over 3,5. Εξαιρετικές επιθέσεις για αμφότερες, με το over να πληρώνει 1,53 στην Bet365 και το over 3,5 2,25 στον William Hill.


Over ξανά (1,50) στο Γερμανία-Ελλάδα U21

4,4 γκολ κατά μέσο όρο σκοράρει η Γερμανία στον όμιλο

Over ξανά (1,50) στο Γερμανία-Ελλάδα U21 Η Γερμανία είναι ασταμάτητη στον όμιλο έχοντας κάνει το 7/7 και σκοράροντας 4,4 γκολ κατά μέσο όρο στα παιχνίδια της. Η Ελλάδα έχει αποκλειστεί – εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου – και ταξίδεψε χωρίς άγχος. Μπορεί να συνεισφέρει και η Ελλάδα στο over (1,50 στην Bet365).





Βαθμολογία 1ου ομίλου:

Γερμανία U21 (7 παιχνίδια): 21 βαθμοί (31-5 γκολ)
Βοσνία U21 (6): 10 (11-7)
Λευκορωσία U21 (6): 10 (10-8)
Ελλάδα U21 (6): 9 (13-10)
Κύπρος U21 (7): 6 (11-18)
Σαν Μαρίνο U21 (6): 0 (0-28)
Το 7/7 έχει κάνει μέχρι τώρα στον όμιλο η Γερμανία, που κάνει… πάρτι στον όμιλο των προκριματικών. Απέχει 11 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και σε περίπτωση μιας νέας νίκης θα εξασφαλίσει και την πρώτη θέση. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές κέρδισε 4-5 την Ελλάδα στην Τρίπολη με γκολ στο 95’ κι ενώ είχε ισοφαριστεί στο 93’ (!) και 0-3 στην Κύπρο.
Συνολικά έχει σκοράρει 31 γκολ και δέχτηκε 5. Στα 6/7 παιχνίδια της σκόραρε από τρία γκολ και πάνω και στα 5/7 κράτησε ανέπαφη την εστία της. Αν εξαιρεθούν οι παίκτες που κλήθηκαν στην πρώτη ομάδα, δεν θα είναι διαθέσιμοι ούτε οι τραυματίες μέσοι Λάιτνερ, Χόλτμπι και Χέρμαν. Στο ρόστερ, ωστόσο, υπάρχει πολύ ποιότητα, με τους επιθετικούς Λασόγκα (Χέρτα) και Μλάπα (Χόφενχαϊμ) να ξεχωρίζουν στην γραμμή κρούσης.
Μετά την ήττα από τη Γερμανία στην Τρίπολη σε ένα παιχνίδι με πάρα πολλές ανατροπές, η Ελλάδα ηττήθηκε και 0-1 από την Βοσνία και με απολογισμό 3-0-3 έχει ελάχιστες πιθανότητες να καταλάβει τη δεύτερη θέση, καθώς θέλει μόνο νίκες στα εναπομείναντα ματς και ευνοϊκά αποτελέσματα στους άλλους ομίλους.
Πάντως, στα δύο εκτός έδρας της παιχνίδια κέρδισε 0-2 την Κύπρο και 1-3 τη Λευκορωσία, αλλά το έργο της κόντρα στην πανίσχυρη Γερμανία είναι εξαιρετικά δύσκολο. Από τα έξι παιχνίδια της μέχρι τώρα τα τρία ήταν over 3,5 και goal-goal και τα άλλα τρία under και no-goal.
Για την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Erdgas Sportpark» της πόλης Χάλε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Γεωργιάδης δεν πήρε τον Λάμπρου της Φέγενορντ, ενώ ο Φορτούνης της Καϊζερσλάουτερν κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών. Συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια επιστρέφει από τιμωρία ο Βέλλιος και από τραυματισμό ο Ανάκογλου. Εκτός από τον επιθετικό της Έβερτον, στην αποστολή βρίσκονται και οι Βλαχοδήμος, Γιαννιώτας και Γιάννου, που θα επωμιστούν το βάρος της επίθεσης.
Key Stat: Η Γερμανία έχει απολογισμό 7-0-0 στον όμιλο, σκοράροντας 4,4 γκολ κατά μέσο όρο ανά αγώνα.
Συμπέρασμα: Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Γερμανία, μία από τις καλύτερες μικρές εθνικές των προκριματικών. Οι Γερμανοί σκοράρουν… κατά βούληση και στο over (1,50 στην Bet365) μπορεί να συνεισφέρει και η Ελλάδα που ενισχύεται από την επιστροφή του Βέλλιου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.