Εκτιμήσεις ημέρας.

Εκτιμήσεις ημέρας.

2012-01-30 15:05

ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ
*** Πέφτει το διπλό του 2,15 – 2,40, άνοδος για τον άσο του 2,70 – 3,40.
*** Προϊστορία: 17-7-9.
*** Στον πρώτο γύρο: Ατλέτικο – Οσασούνα 0-0.
*** 5-5 under – over και N/G – G/G, 7/10 «2-3 γκολ», 2 «0-1 γκολ» και 1 «4-6 γκολ» η Οσασούνα. 6/9 under και N/G η Ατλέτικο, με 5 «4-6 γκολ», 3 «0-1 γκολ» και μόλις 1 «2-3 γκολ».
*** 2-2-3 έχει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κόντρα στην Ατλέτικο.
ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Κακό το παιχνίδι με τη Βαλένθια, με δυναμισμό κι ένταση, αλλά χωρίς φάσεις. Οι δύο που έγιναν ως το 80’ από την πλευρά της έγιναν κι οι δύο στην επανάληψη, με τον πορτέρο όμως των «νυχτερίδων», Ντ. Αλβες να αποτρέπει το 1-0. Δεν το έκανε ο δικός της κίπερ στη μόλις δεύτερη φορά που ο Σολδάδο ήρθε σε επαφή με την μπάλα στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ για τους «τσε» στο 86’. Μια ανοησία όμως του Αλμπέλδα, ο οποίος υπέπεσε σ’ ένα αχρείαστο (και σκληρό, εξ ου κι η αποβολή του) φάουλ στις καθυστερήσεις της έδωσε την ευκαιρία να σώσει έστω και στο τέλος (δίκαια πάντως) το βαθμό.
«Ετσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα θα έπρεπε να νιώθουμε ικανοποιημένοι που πήραμε την ισοπαλία, θα μπορούσαμε όμως να είμαστε 2-0 νωρίτερα και τώρα να συζητάμε διαφορετικά. Η Βαλένθια είχε… μιάμιση ευκαιρία και σκόραρε», τόνισε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τη διεύρυνση του αρνητικού σερί στις τρεις αγωνιστικές (δεύτερο χειρότερο φετινό τους μετά τις αρχές Σεπτεμβρίου, πέντε τότε ματς), διάστημα κατά το οποίο έχουν σημειώσει μόλις ένα γκολ. Αν συνυπολογιστεί και ο αποκλεισμός τους από το κύπελλο έχουν πλέον συμπληρώσει έναν μήνα και κάτι μέρες χωρίς νίκη (έξι παιχνίδια) σε όλες τις διοργανώσεις. Εχασαν συνεπώς έδαφος στη κατάταξη (παρότι είναι στο -2 από την εξάδα) κι έτσι κάπως ήρθαν στα... ίσια τους αγωνιστικά, αφού μάλλον είχαν πετύχει περισσότερα απ’ όσα δικαιούνταν.
Το άσχημο όμως σερί κακοφάνηκε στους οπαδούς, οι οποίοι τελευταία γκρινιάζουν, προτιμώντας να έχουν ως στόχο το κυνήγι ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου», από τη στιγμή που από την επικίνδυνη ζώνη υπάρχει μια σχετική διαφορά ασφαλείας. Αυτή είναι στους επτά βαθμούς, κάτι που δεν λογίζει ως σούπερ «μαξιλαράκι» ο Μεντιλίμπαρ. «Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα, η οποία ανεβαίνει εσχάτως, αλλά νομίζω πως είμαστε εξίσου καλοί. Θα είναι τρεις βαθμοί ακόμη για να βρεθούμε πιο κοντά στον πρωταρχικό μας στόχο. Η Ατλέτικο παίζει με μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι πριν, κάνει περισσότερα φάουλ και ανακόπτει τον αντίπαλο ρυθμό. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, χρειάζεται να μείνουμε συγκεντρωμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βάσκος τεχνικός εν όψει του τρίτου συνεχόμενου ματς των «ροχίγιος» στο παγωμένο απόψε (-1 βαθμός Κελσίου) «Ρέινο ντε Ναβάρα».
Κανονικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο βασικός κεντρικός χαφ Νεκουνάμ (15/4), αφού πέραν της... τρομάρας από τον τραυματισμό του την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε τίποτα το σοβαρότερο. Κανονικά επίσης αγωνίζεται κι ο έτερος των βασικών χαφ, ο Ραούλ Γκαρθία (16/4), αφού ο δανεισμός του από την Ατλέτικο προέβλεπε να μην αγωνιστεί μόνο στο «Βιθέντε Καλντερόν». Από εκεί και πέρα, νοκ άουτ παραμένουν ο ιδιαίτερα χρήσιμος φορ, πρώτος της σκόρερ Ιμπραχίμα (14/5), ο Σόλα (7/0) κι ο στόπερ Ροβέρσιο (8/0). Κατόπιν τεχνικής απόφασης «κόπηκαν» ο μέχρι πρότινος βασικός αριστερός μπακ Ραϊτάλα (11/0) κι ο χρησιμότατος στόπερ Ρουμπέν (9/0).

Είναι η ίδια αποστολή των δύο τελευταίων αγώνων, πιθανώς να παραμείνει και η αρχική ενδεκάδα του τελευταίου.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αντ. Φερνάντεθ – Μπερτράν, Σέρχιο, Μ. Φλάνιο, Σατρούστεγι – Πουνιάλ, Νεκουνάμ – Θεχούδο, Ρ. Γκαρθία, Λαμά – Λέκιτς.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μπήκε δυνατά στο «Ανοέτα», κόβοντας τα... πόδια των παικτών της Σοσιεδάδ, αφού προηγήθηκε μόλις στο 2’. Ετσι, έφερε απόλυτα το παιχνίδι στα μέτρα της, χάνοντας ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ στο 20λεπτο. Δεν το πέτυχε, αλλά ήταν άνετη, αφού οι Βάσκοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν, φάση όμως για να απειλήσουν με ισοφάριση δεν δημιούργησαν, διαμαρτυρόμενοι μονάχα για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ανάλογο το ξεκίνημα για τους Μαδριλένους στην επανάληψη, οπότε και σημειώνοντας δεύτερο γκολ (47’) τελείωσαν ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι, αφού ούτε απειλήθηκαν στη συνέχεια από τη Σοσιεδάδ, αυξάνοντας μάλιστα και την έκταση της επικράτησής τους στο θριαμβευτικό 4-0 με δύο ακόμη τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο.
«Η ομάδα καταλαβαίνει το μήνυμα και είναι καλά. Αυτή η νίκη κι η εμφάνιση είναι η καλύτερη ανταμοιβή της δουλειάς που κάνουμε, αλλά και των δυνατοτήτων μας», επισήμανε προφανώς ικανοποιημένος ο αναμορφωτής των «ροχιμπλάνκος» Ντιέγκο Σιμεόνε. Δικαιολογημένα απολύτως, αφού επί των ημερών του «τσόλο» στον πάγκο, οι πρωτευουσιάνοι «τρέχουν» το καλύτερο φετινό τους σερί, παραμένοντας αήττητοι σε τρεις αγωνιστικές, όπου κι έχουν συγκεντρώσει επτά βαθμούς (οι τέσσερις στη φετινή «μαύρη τρύπα» τους, σε εκτός έδρας δηλαδή παιχνίδια) με το κυριότερο να συνίσταται στην ανασταλτική τους βελτίωση. Κάτι που δεν αποδεικνύεται μόνο από το μηδενικό παθητικό, αλλά και από το γεγονός ότι σε αυτά τα τρία παιχνίδια, η Ατλέτικο έχει συνολικά επιτρέψει μόλις τέσσερα (!) σουτ στην εστία της.
Λογικό κι αναμενόμενο το κλίμα ευφορίας που έχει επιστρέψει πλέον στο «Βιθέντε Καλντερόν», μαζί με την επιστροφή των «κολτσονέρος» στην κούρσα της εξάδας. Πλέον, μ’ ένα παιχνίδι λιγότερο βρίσκονται στο -3 και η προφανής τους φιλοδοξία είναι να βρεθούν απόψε ισόβαθμοι της Μπιλμπάο, πλησιάζοντας έτσι και σε απόσταση βολής από την τετράδα και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Επειδή όμως πολλές φορές στο παρελθόν η Ατλέτικο έχει προσγειωθεί απότομα (γνωστή... αλλοπρόσαλλη ομάδα) κι επειδή ο Σιμεόνε το γνωρίζει από την καλή και την ανάποδη, κρατάει εν όψει της αποψινής αναμέτρησης στην Παμπλόνα χαμηλά τους τόνους. «Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει ευφορία. Το μονοπάτι που έχουμε χαράξει είναι να συνεχίζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Μας περιμένει μια πολύ δυνατή ομάδα σε ένα πολύ δύσκολο για κάθε φιλοξενούμενο γήπεδο. Αν η ομάδα μας είναι καλά αμυντικά, έχει περισσότερες πιθανότητες για νίκη», επισήμανε χαρακτηριστικά τονίζοντας για ακόμη μια φορά τον ακρογωνιαίο λίθο (όπως φαίνεται) της αγωνιστικής του φιλοσοφίας, την αμυντική δηλαδή σταθερότητα.
Οι Μαδριλένοι ενισχύονται από την επάνοδο του χρησιμότατου μέσου Τιάγκο (12/0), δεν υπολογίζουν όμως λόγω τιμωρίας τους βασικούς χαφ Ντιέγκο (17/2) –πλήγμα, ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ ανεβασμένος με τον Σιμεόνε- και Γκάμπι (16/1). Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας αριστερός μπακ Αντ. Λόπεθ (2/0), κατόπιν τεχνικής απόφασης «κόπηκε» ο ανέτοιμος ακόμη, βασικός στο ξεκίνημα, μπακ Σίλβιο (8/0). Ντεμπούτο σε αποστολή, προβιβαζόμενος από τη δεύτερη ομάδα κάνει ο πιτσιρικάς φορ Μαρτίν, τον οποίο ο κόουτς της Ατλέτικο Β, Πάντιτς συνέκρινε με τον Φερνάντο Τόρες.

Η Ατλέτικο δεν έχει παραταχθεί με την ίδια αρχική ενδεκάδα σε κανένα από τα 19 ματς πρωταθλήματος, κάτι που θα επαναληφθεί και απόψε.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κουρτουά – Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς – Τιάγκο, Μάριο Σουάρεθ – Αντριάν, Κόκε, Αρντά – Φαλκάο.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Τελικός της βόρειας περιφέρειας. Οι αναμετρήσεις είναι διπλές, χωρίς παράταση στον επαναληπτικό και χωρίς να μετράει το εκτός έδρας γκολ. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Μπάρνετ - Σουίντον, στο μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ».
Α' ΜΑΤΣ (Τσέστερφιλντ - Ολνταμ 2-1): Πολύ ανοιχτό παιχνίδι με φάσεις και στις δύο εστίες, το οποίο ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης. Πιο επικίνδυνη στο γεμάτο πρώτο μισό η Ολνταμ, είχε δύο καλές φάσεις αλλά δεν πήρε προβάδισμα, με την Τσέστερφιλντ ιδιαίτερα συμπαγή πίσω. Θρίλερ η επανάληψη, με την Ολνταμ να μένει πίσω στο 49', αμέσως μετά να χάνει πέναλτι και τελικά να βρίσκει την ισοφάριση στο 58' με φοβερό σουτ. Το 2-1 στο 65' από πέναλτι και παρά τη μαζική πίεση στην περιοχή της Τσέστερφιλντ στο τελευταίο 20λεπτο και κάποιες δύσκολες στιγμές, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
ΟΛΝΤΑΜ - ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ

*** Στο 1,80 ο άσος, στο 4,00-4,40 το διπλό.

*** Τηλεοπτική μετάδοση.

*** Στο πρωτάθλημα: Ολνταμ - Τσέστερφιλντ 5-2 (19/11) και Τσέστερφιλντ - Ολνταμ 1-1 (2/1).

*** Μάνατζερ της Ολνταμ την τριετία 2006-'09 ο Σέρινταν, απολύθηκε μετά από κρούσματα απειθαρχίας στα αποδυτήρια.

ΟΛΝΤΑΜ (Α'): Αγωνιστικές ανάσες και ευκαιρίες για αποφόρτιση και καλύτερη προετοιμασία εν όψει του σημερινού εξαιρετικά σημαντικού επαναληπτικού. Προέρχεται από το εντός έδρας 0-0 με την Εξετερ, τρίτο μακριά από τις νίκες, σε ένα ματς που δεν διεκδικεί και ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας. Μία Ολνταμ που κατά διαστήματα φάνηκε πιο ζωντανή και πατούσε στην περιοχή των «Ελλήνων» με αξιώσεις, έχοντας μια-δυο δυνατές φάσεις και ένα δοκάρι, όμως της έλειψε η τελική ενέργεια και η κυνικότητα μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Οπως και να 'χει εκείνο το παιχνίδι φαντάζει αρκετά μακρινό πια, τα μυαλά παικτών, τεχνικής ηγεσίας και οπαδών είναι εδώ και καιρό στο αποψινό, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζεται σαν ένα από τα ιστορικότερα της Ολνταμ.

«Το κακό με τέτοια ματς είναι πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κίνητρο για τους παίκτες, δεν νομίζω πως έχω να τους πω πολλά. Ζουν εδώ και καιρό όλη αυτή την ατμόσφαιρα, οπότε είναι πανέτοιμοι και αντιλαμβάνονται απόλυτα την πόρτα που είναι έτοιμη να ανοίξει. Το μοναδικό που τους ανέφερα είναι ότι όσο μεγάλες καριέρες κι αν κάνουν κάποιοι από αυτούς στη συνέχεια, την ευκαιρία του Γουέμπλεϊ σπάνια θα τη βρουν ξανά μπροστά τους, είναι μία εμπειρία που θα τους ακολουθήσει ως το τέλος. Το ρεπό μας έδωσε ευκαιρία να ξεκουραστούμε, προπονηθήκαμε καλά και μιλήσαμε για ορισμένα λάθη που έχουμε κάνει στα τελευταία παιχνίδια, κυρίως όμως τους ζήτησα να μην ασχοληθούν με τη θέση της Τσέστερφιλντ στον πίνακα, αλλά και με το τι έγινε στο πρώτο ματς. Εχουμε ένα ολόκληρο 90λεπτο μπροστά μας και δεν υπάρχει λόγος άγχους ή πίεσης, αν πέσουμε σε αυτή την παγίδα θα είναι οδυνηρό».

Αντικαταστάθηκαν στο Εξετερ, τόσο ο δαιμόνιος εξτρέμ/φορ Σίμπσον (16/3), όσο και ο πολύτιμος χαφ Βεσολόφσκι (21/3), ενώ έχασαν το ίδιο παιχνίδι, ο αναντικατάστατος στόπερ Ντάιαμοντ (20/1) και ο ηγέτης χαφ Φούρμαν (15/1). Σύμφωνα με τον Ντίκοφ και οι τέσσερις θα περάσουν από ένα έλεγχο ετοιμότητας, αλλά οι πιθανότητες συμμετοχής τους είναι ιδιαίτερα καλές και μάλλον τους περισσότερους θα τους δούμε απόψε.
ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ (Α'): Πατώντας πάνω στο δυνατό διπλό του Κόλτσεστερ, ξεπέρασε με 1-0 και το εμπόδιο της Μπόρνμουθ στο εντός έδρας της Παρασκευής και ξεκόλλησε έστω και οριακά (διαφορά γκολ) από την ουρά. Συνολικά σωστό αποτέλεσμα, με την Τσέστερφιλντ για μεγάλα διαστήματα να καταθέτει μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα για το τρίποντο και να αντιδρά καλά σε ένα φινάλε με αρκετή - αλλά ανούσια- πίεση στην περιοχή της.

Δύο αποτελέσματα που σε συνδυασμό με την νίκη στο πρώτο παιχνίδι του Τρόφι, έχουν σηκώσει κατά πολύ το κλίμα στην Τσέστερφιλντ και φυσικά παρά την επιβάρυνση του αγώνα της Παρασκευής, υπάρχει πίστη και με το παραπάνω για την πρόκριση.

«Δεν θα βιαστώ να πω ότι στρίψαμε και είμαστε σε ανοδική τροχιά, όμως δεν γίνεται να μην παραδεχτώ ότι αυτά τα αποτελέσματα έχουν ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και την πίστη των παικτών μας. Αφήνουμε για λίγο πίσω το πρωτάθλημα και αυτό είναι όμορφο, αφού έχουμε ένα παιχνίδι που πραγματικά μπορεί να αλλάξει τη σεζόν όλων μας. Εξήγησα και στα παιδιά το πόσο διαφορετικά μπορεί να πάει η σεζόν μας αν βρεθούμε στο Γουέμπλεϊ, πόση ακόμη τόνωση στην ψυχολογία μας θα επιφέρει και πιστεύω ότι το έχουν καταλάβει και μόνοι τους. Πάμε να δώσουμε το ματς σαν να είναι νοκ άουτ από το 0-0, έχουμε αφήσει πίσω μας το πρώτο αποτέλεσμα και προφανώς στόχος μας δεν θα είναι να κάτσουμε και να αμυνθούμε», υποστηρίζει ο Σέρινταν.

Από το παιχνίδι της Παρασκευής απουσίασαν οι εξτρέμ Μόργκαν (15/2, 6 αλλ., έξι) και Γουέστκαρ (21/6, πέντε εκτός), καθώς και ο ενδεκαδάτος φορ Φορντ (12/0), όμως σύμφωνα με τον Σέρινταν και οι τρεις προπονήθηκαν και εκτός απροόπτου θα δώσουν το παρών.

Αυτοί που θα λείψουν είναι ο νεοαποκτηθείς αξιόπιστος δανεικός αριστερός μπακ Ρίντχολ (4/1) και ο ενδεκαδάτος στόπερ Τρότμαν (11/0), αφού αμφότεροι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ετσι ο ενδεκαδάτος αλλά όχι τόσο επιθετικογενής Σμιθ (20/0) και ο Φορντ, λογικά θα είναι το ζευγάρι που θα τους αντικαταστήσει αντίστοιχα.

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ

*** Από το 2,60 πριν από μία εβδομάδα, το διπλό της Μπράγκα έχει πέσει σε ορισμένες εταιρίες ακόμα και στα επίπεδα του 2,15-2,20 (στο 2,26 ο μέσος όρος). Από 2,90 μέχρι 3,40 κυκλοφορεί ο άσος.

*** Προϊστορία: 14-12-5. Αήττητη η Μπράγκα στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της, 0-0 το 2009 και νίκες 2-1 τις δύο προηγούμενες χρονιές. Συνολικά η Μπράγκα είναι αήττητη στα τελευταία επτά ανεξαρτήτου έδρας.

*** Α’ γύρος: Μπράγκα – Μαρίτιμο 2-0.

ΜΑΡΙΤΙΜΟ: Πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της Μπέιρα Μαρ με 2-1 και απέδειξε ότι τα καταφέρνει και χωρίς τον Μπαμπά (15/10), τον πρώτο της σκόρερ, που έκανε το άλμα στη Σεβίλλη και αποτελεί πλέον παρελθόν. Πιο πρακτική από την αντίπαλό της, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και διατήρησε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Προηγήθηκε 2-0 στο 66’, δέχτηκε τη μείωση στο 78’, αλλά παίζοντας με σκοπιμότητα στο υπόλοιπο διατήρησε το προβάδισμα. «Τέταρτη θέση; Ο στόχος μας είναι να πιάσουμε τους 45 πόντους», απάντησε ο Πέδρο Μάρτινς για το στόχο της ομάδας.

Κάρτες ο βασικός στόπερ Ρομπέρζ (15/0), που θα αντικατασταθεί από τον Ρόμπσον (10/0, 8 βασικός). Πρόλαβαν και ξεπέρασαν κάποιες ενοχλήσεις ο εξαιρετικός αμυντικός χαφ Ρομπέρτο Σόουσα (15/0) και ο στόπερ Ζοάο Γκιγιέρμε (12/0, 9 βασικός). Παραμένει εκτός ο χρήσιμος μέσος Ολμπερνταμ (14/2) και σταθερά τον τελευταίο καιρό ο αριστερός μπακ Ρούμπεν Φερέιρα (12/0).

«Η ομάδα είναι καλά, δεν είχαμε πολλές αλλαγές από το ξεκίνημα της σεζόν, η ομάδα είναι καλά τόσο από θέμα φυσικής κατάσταση όσο και ψυχολογικά. Αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη αντίπαλο, αλλά πιο πολύ με απασχολεί τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Εχουμε τη βοήθεια από τον κόσμο μας. Στην έδρα μας είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα καλό παιχνίδι κι ελπίζω να κερδίσουμε», τόνισε ο τεχνικός της εν όψει του σημερινού δύσκολου αγώνα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Πεσάνια – Μπρίγκελ, Ρόμπσον, Ζοάο Γκιγιέρμε, Λουίς Ολίμ – Ρομπέρτο Σόουσα, Ράφαελ Μιράντα, Μπενασούρ – Ντανίλο Ντίας, Πούγκα, Σαμί.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Δύο κολλητά γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους άνοιξαν το δρόμο για την πέμπτη σερί νίκη κόντρα στη Ρίο Αβε, που τη ζόρισε αρκετά μέχρι τότε. Στο υπόλοιπο θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ (δύο δοκάρια), τελικά δέχτηκε το 2-1 με ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις. «Ενα 2-0 θα ήταν πιο δίκαιο», είπε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που είδε την ομάδα του να συνεχίζει με μία ακόμα νίκη και να ανοίγει κι άλλο την απόσταση από την 4η Σπόρτινγκ. Τελευταία ήττα στις 27 Νοεμβρίου από την Πόρτο (3-2).

Εκτός για σήμερα ο πολύτιμος δεξιός εξτρέμ και αρχηγός Αλαν (16/2), που συμπλήρωσε κάρτες. Πιθανότερος αντικαταστάτης ο συνήθως αριστερός Πάουλο Σέσαρ. Πρόλαβαν ο επιθετικός Λίμα (16/9) και ο αριστερός μπακ Ελντερσον (12/2), που τραυματίστηκαν ελαφρά κόντρα στην Μπέιρα Μαρ. Μετά από πολύμηνη απουσία είναι στην αποστολή και ο εξτρέμ Ούκρα. Στο Κόπα Αφρικα συνεχίζει ο αμυντικός χαφ Ντζαμάλ (13/0), πάγια τα υπόλοιπα προβλήματα.

«Αυτό είναι ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά έχουμε τη φιλοδοξία να κατακτήσουμε τους τρεις πόντους. Η Μαρίτιμο είναι μία ομάδα που έχει μεγαλώσει πολύ τα τρία τελευταία χρόνια και είναι πολύ δυνατή στην κόντρα. Θα πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η Μαρίτιμο μπορεί να μην έχει τον Μπαμπά, αλλά η Μπράγκα επίσης δεν έχει τον Αλαν, που είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς», έδωσε το στίγμα της σημερινής αναμέτρησης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κιμ – Λεάντρο Σαλίνο, Ντοουγκλάο, Εβέρτον, Ελντερσον – Κουστόδιο, Ούγκο Βιάνα – Πάουλο Σέσαρ, Μοσορό, Ελντερ Μπαρμπόσα – Λίμα.
Ακρως ενδιαφέρον παιχνίδι, με τις δύο ομάδες πάντως να μετρούν σημαντικές απώλειες. Η δύναμη της έδρας αντισταθμίζεται με τη φόρμα της Μπράγκα. Στατιστικά και αγωνιστικά δικαιολογείται το αμφίσκορο.

Το θέμα είναι ότι περιμένουμε ένα ωραίο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν επιθετικά και προσφέρουν θέαμα. Το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες, αλλά το να σκοράρουν και οι δύο φαίνεται το πιθανότερο.

ΜΟΝΑΚΟ – ΛΑΝΣ

*** Στο 2,20 – 2,30 ο άσος, το διπλό στο 3,20.

*** 7-5-0 στα 12 τελευταία. Οι έξι άσοι με 2-0.

*** Μέχρι χθες το βράδυ δεν ήταν δεδομένο πως θα διεξαχθεί ο αγώνας. Αιτία οι πολύ δυνατές βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Πάντως το βράδυ η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ύφεση των φαινομένων.

ΜΟΝΑΚΟ: Κάτι φαίνεται να αλλάζει τις τελευταίες εβδομάδες και για πρώτη φορά υπάρχει αισιοδοξία. Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δύο πρώτες εκτός έδρας νίκες της που την ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση. Τόσο σε Ιστρ (1-0) όσο και σε Αμιάν (2-1) έδειξε για πρώτη φορά να πιστεύει στο παιχνίδι της και κέρδισε δίκαια. Παρά τις επιτυχίες της ο Σιμόνε δεν είναι σίγουρος και ακούγεται ο Καζονί (πρώην Εβιάν). Στα δύο επόμενα παίζει στην Ανζέ και υποδέχεται την Μπαστιά.

Αποκτήθηκαν ο Κροάτης γκολκίπερ Σούμπασιτς (Χάιντουκ), ο Ουρουγουανός στόπερ Καγκελμάχερ (Μπέερσχοτ), ο μπακ/στόπερ Βολφ (Βέρντερ) και οι επιθετικοί Τουρέ (αγωνιζόταν σε ομάδες του Ιράν και των Αρ. Εμιράτων) και Μπαραζίτ (Αούστρια) ενώ ακούγονται και αρκετά ακόμα ονόματα (και ο Τζιόλης) που πιθανώς θα ενταχθούν στο δυναμικό της μέχρι αύριο που τελειώνει η μεταγραφική περίοδος.

Τα τρία από τα πέντε νέα πρόσωπα, Καγκελμάχερ, Τουρέ και Μπαραζίτ είναι παρόντες στην αποστολή. Τιμωρημένος ο νεαρός στόπερ Πεντό (4/0), φρέσκος τραυματίας ο αριστερός μπακ Μυρατορί (8/0). Εκτός από το τέλος του πρώτου γύρου ο στόπερ Αντριάνο (13/0). Παραμένουν απόντες ο νεαρός πολυσύνθετος αμυντικός Απια (13/0) και ο Νορβηγός φορ Χέλσταντ (6/0), μακροχρόνια ο καλός γκολκίπερ Σαμπέρ (5/0), ο νεαρός μεσοαμυντικός Μεντί (13/0) και ο νεαρός επιθετικός Μακενγκό (12/0).

Ο Καγκελμάχερ προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα στο κέντρο άμυνας. Μεσοεπιθετικά ποντάρει στον αρχηγό Τζιουλί (10/2) ενώ στην επίθεση, δύο νεαροί, οι Σαλί (18/2) και Ζερμέν (20/5), έχουν το προβάδισμα ενώ φυσικά υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να μπουν και οι δύο νεοαποκτηθέντες.

«Θέλω να δω κατά πόσο αυτά που δείξαμε εκτός έδρας μπορούμε να τα δείξουμε και στο γήπεδό μας. Θα μπούμε με την ίδια διάθεση για να σκοράρουμε από νωρίς. Κάνουμε μεγάλη προσοχή να μην ανατρέψουμε τη θετική δυναμική μας ανατρέποντας τα πάντα με τα νέα πρόσωπα αλλά είχαμε ανάγκη και την ενίσχυση. Εκτιμώ πως χάρη στη θετική δυναμική μας θα προσαρμοστούν πιο γρήγορα», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σουρζάκ – Μαρεστέρ, Αφολάμπι, Καγκελμάχερ, Κυρζαουά – Κουλιμπαλί, Γιαταμπαρέ, Ντινγκομ, Τζιουλί – Σαλί (Τουρέ), Ζερμέν.

ΛΑΝΣ: Πήρε τέσσερις βαθμούς απέναντι σε δύο δυνατούς αντιπάλους και βρήκε αγωνιστικά ηρεμία. Τελευταία της επιτυχία το 2-1 επί της Κλερμόν που ήρθε και χάρη σε διαιτητικό λάθος.

Εξωαγωνιστικά υπάρχει τρικυμία αφού λόγω οικονομικών ατασθαλιών έμεινε στο αυτόφωρο και απολογήθηκε τη Δευτέρα, για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα, ο ιστορικός πρόεδρος Μαρτέλ. Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος την Τρίτη το βράδυ. Εκφράζεται ανησυχία για το μέλλον στην ομάδα μέσω δηλώσεων κάποιων παικτών αλλά και παραγόντων. Ολοι οι παίκτες πάντως τον στήριξαν με δηλώσεις τους ενώ ανάλογη συμπαράσταση βρήκε και από συναδέρφους τους από άλλες ομάδες. Ο Μαρτέλ δήλωσε πως ψάχνει άμεσα να πουλήσει την ομάδα και είναι κοντά σε Αμερικάνους επενδυτές. Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Αμιάν και παίζει στην Μπουλόν.

Τιμωρημένος ο ψυχωμένος μεσοαμυντικός Μπερενγκέ (15/1). Αποχώρησε στην Τουλούζ ο καλός νεαρός δεξιός μπακ Οριέ (16/0). Στο Κόπα Αφρικα ο μεσοαμυντικός Σο (14/0). Τραυματίας στα τελευταία ο μέσος Ντυκάς (12/3), αποχώρησε σε ομάδα της Βενεζουέλας ο στόπερ Σιτσέρο (8/0).

Αρκετά καλή η μεσοεπιθετική τετράδα. Ο νεοαποκτηθείς Κυβιλιέ (πρώην Νανσί) από αριστερά είναι πολύ επικίνδυνος ενώ ο Μπεν Σααντά (16/1) έχει πιο σύνθετο ρόλο και εκτελεί καλά στημένα. Μπροστά το δίδυμο Τουντίκ (9/2) και Πολέ (20/8) είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο.

«Δεν νομίζω πως θα μας επηρεάσει η περιπέτεια του προέδρου. Την παρακολουθούμε, είμαστε ενήμεροι αλλά μέχρι εκεί. Ισως μάλιστα όσα συνέβησαν να είναι επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες. Εζησα την ίδια περιπέτεια στην Ανζέ με τον πρόεδρο και τον αθλητικό διευθυντή να είναι για δύο μέρες στο αυτόφωρο. Παίζαμε στη Σεντάν το επόμενο παιχνίδι και όλοι μας θεωρούσαν χαμένους από χέρι. Τελικά όμως κερδίσαμε. Ελπίζω το ίδιο να δω και τώρα», είπε ο Γκαρσιά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Φαμπρ – Ντεμόν, Γιαχία, Κεντρύ, Μπεργκντίς – Κοντογκμπιά, Μπαλ, Μπεν Σααντά, Κυβιλιέ – Πολέ, Τουντίκ.

Η Μονακό με αρκετά νέα πρόσωπα δεν είναι δεδομένο πως θα τα αφομοιώσει με τη μία, ειδικά τη στιγμή που έδειχνε να βρίσκει το δρόμο της. Στη Λανς η περιπέτεια του προέδρου μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες.

Καμιά από τις δύο δεν είναι ακόμα αξιόπιστη. Η Μονακό έχει αρκετούς άπειρους παίκτες και αυτό την επηρεάζει στη σταθερότητα σε απόδοση όχι μόνο από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά και κατά τη διάρκεια του ίδιου του αγώνα. Η δε Λανς εκεί που πάει κάτι να δείξει, γκρεμίζεται, ξαναπαίρνει δυο αποτελέσματα και ξαναγκρεμίζεται. Δεν ξέρεις σε τι φάση θα την πετύχεις. Αντε, το πολύ πολύ να βάλουν από ένα γκολ, να πάμε για το g/g δηλαδή και τέλος.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ – ΑΝΓΚΟΛΑ

*** Μικρή άνοδος για τον άσο από το 1,65 στο 1,70, σε φυσιολογικά επίπεδα η ισοπαλία που βολεύει και τις δύο (3,20 – 3,30), μέχρι το 6,00 φτάνει το διπλό.

*** 2ος όμιλος. Στο 15.250 θέσεων «Εστάντιο ντε Μαλάμπο» του Μαλάμπο (Ισημ. Γουινέα).

*** Η ισοπαλία βολεύει και τις δύο, με την Ακτή να τερματίζει πρώτη και την Αγκόλα δεύτερη. Αν κερδίσει η Αγκόλα, οι θέσεις αλλάζουν και βγαίνει εκείνη πρώτη (και η Ακτή δεύτερη). Αν κερδίσει η Ακτή, τότε η Αγκόλα θέλει να μην κερδίσει το Σουδάν ή αν κερδίσει, η διαφορά των γκολ των δύο ματς να μην ξεπερνάει τα τρία γκολ.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Νο. 120): Μεστή εμφάνιση την Πέμπτη απέναντι στην Μπουρκίνα Φάσο, νίκη με 2-0 και το πρώτο ζητούμενο που ήταν η πρόκριση επετεύχθη. Βέβαια, για την Ακτή που είναι το φαβορί για τον τίτλο, η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν το αυτονόητο, όμως και πάλι, ένα άγχος υπήρχε στην ομάδα.

Μετά τον αποκλεισμό της Σενεγάλης από τον πρώτο γύρο, είναι πρακτικά το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια, το 1-0 με το Σουδάν στην πρεμιέρα του ομίλου έδειξε πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο και η αντίσταση που αναμένεται να βρει η Ακτή από όλες τις ομάδες θα είναι μεγάλη. Οι παίκτες της πάντως φαίνονται προσγειωμένοι στις δηλώσεις τους, με τον Γιάγια Τουρέ να λέει πως «δεν θα είναι εύκολο, όλα μπορούν να συμβούν. Το ματς με το Σουδάν μπορεί να το κερδίσαμε, όμως αυτό δεν έγινε εύκολα και φαίνεται πως το αφρικανικό ποδόσφαιρο κάνει συνεχώς βήματα προς τα μπροστά. Πρέπει να είμαστε δυνατοί ψυχικά και σωματικά, καθώς οι αφρικανικές ομάδες δεν δίνουν βάση στην τακτική, αλλά στο τρέξιμο και το πρέσινγκ».

Πάντως, ο Τύπος της χώρας δεν… χαμπαριάζει από τέτοιες δηλώσεις και θεωρεί αποτυχία οτιδήποτε πλην του τίτλου, αφού άλλωστε ως τώρα καμία ομάδα δεν έχει δείξει στοιχεία που να δικαιολογούν ότι η Ακτή είναι το δεύτερο φαβορί. Αλλωστε, ακόμα και ο Ντρογκμπά, από τον οποίο θεωρούν ότι μπορεί να πάρει στις πλάτες του την ομάδα, λέει πως «μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την πίεση τώρα και δεν θα την πατήσουμε όπως στο παρελθόν, καθώς έχουμε μάθει από τα προηγούμενα λάθη».

Φυσικά ο Ζαχουί στις δηλώσεις του έθεσε ως στόχο στο αποψινό ματς μόνο τη νίκη, αποφεύγοντας να απαντήσει για το αν η ομάδα του θα παίξει για την ισοπαλία, που τη βολεύει επίσης. «Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε πρώτοι στο γκρουπ και θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας. Ακόμη κι αν κάνουμε αλλαγές στην ενδεκάδα, δεν δικαιολογείται να μην δεν παλέψουμε για τη νίκη».

Τραυματίας αποχώρησε από το ματς με την Μπουρκίνα ο Σάλομον Καλού (Τσέλσι) και μπορεί οι γιατροί να λένε πως ο παίκτης είναι καλά, όμως ο Ζαχουί δύσκολα θα ρισκάρει μια πιθανή υποτροπή στο τραύμα του. «Ελπίζω να έχουμε τον Σάλομον μαζί μας για την υπόλοιπη διοργάνωση. Φοβηθήκαμε για κάτι πολύ σοβαρό στην αρχή, όμως όλα είναι καλά».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπάρι – Λολό, Κ. Τουρέ, Μπαμπά, Τιενέ – Γκοσό, Γκραντέλ, Τιοτέ – Κεϊτά, Ντρογκμπά (Ντούμπια), Ζερβινιό.

ΑΓΚΟΛΑ (Νο. 85): Κατώτερη των περιστάσεων στο ματς με το Σουδάν την Πέμπτη, ουσιαστικά απέσπασε ισοπαλία 2-2, άσχετα αν προηγήθηκε δύο φορές. Ανοιξε το σκορ νωρίς με τον Μανούτσο, όμως δέχθηκε αφόρητη πίεση από τον αντίπαλο και ισοφαρίστηκε στο 34’. Στην επανάληψη ξεκίνησε και πάλι με γκολ που προήλθε από πέναλτι, όμως έδωσε και πάλι χώρους στο Σουδάν και μοιραία δέχθηκε νέα ισοφάριση στο 74’, με το Σουδάν να έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο το ματς ήταν ρουλέτα, αφού και οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη, χωρίς να αλλάξει το σκορ. Ενδεχομένως να περνάει και με ισοπαλία, σε περίπτωση που η Ακτή δεν έχασε από την Μπουρκίνα.

Το δίδυμο Μανούτσο και Τζαλμά μπροστά έδειξε πως είναι ικανό να προβληματίσει κάθε αντίπαλο, όμως αμυντικά υπάρχει τρύπα στην άμυνα. Ειδικά με το Σουδάν άφησε πολλές φορές μόνους τους αντιπάλους επιθετικούς και ο Μπασίρ έκανε πάρτι στην άμυνά της, ενώ χάρη στον Κάρλος γλίτωσε τα χειρότερα δύο φορές. Αν δεν σφίξουν γρήγορα τα λουριά, ακόμα κι αν περάσει στα προημιτελικά, δύσκολα θα καταφέρει να φτάσει πιο μακριά.

Ο Βιντιγκάλ βλέπει το ματς σαν τελικό και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αφού θεωρεί δεδομένο πως το Σουδάν θα κερδίσει την Μπουρκίνα Φάσο. «Το ματς για εμάς είναι τελικός, θα παίξουμε για να κερδίσουμε και δεν θα περιμένουμε χάρη από καμία ομάδα. Επιπλέον, η πρώτη θέση θα μας δώσει το πλεονέκτημα να παίξουμε κόντρα σε μια πιο άπειρη ομάδα στα προημιτελικά, οπότε μην μας ξεγράφετε ακόμα όσον αφορά το ματς με την Ακτή».

Κατάφερε και συμπλήρωσε κίτρινες σε δύο ματς ο βασικός τερματοφύλακας Κάρλος (Μπούτζασπορ) και θα απουσιάσει, καλά είναι ο φορ Ραφαέλ (Αουγκσμπουργκ), που χτύπησε στο ματς με το Σουδάν, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, αν και δύσκολα θα αγωνιστεί από την αρχή στο παιχνίδι με την Ακτή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γουίλσον – Ζουέλα, Ντάνι, Μπίλε, Μακάνγκα – Ντεντέ, Ζιλμπέρτο, Μιγκέλ, Ματέους – Τζαλμά, Μανούτσο.

ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

*** Πτώση στον άσο που βρίσκεται στο 2,70 - 2,80. Από 2,35 έως και 2,50 το διπλό.

ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ: Αναμφίβολα υπάρχει ικανοποίηση όσον αφορά στα αποτελέσματα μετά την επανέναρξη της λίγκας, αφού διέσυρε με 5-0 τη Φολεντάμ εντός και στη συνέχεια έφυγε αήττητη από την έδρα της Καμπούρ (1-1). Πλέον, μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, αφού απέχει ελάχιστα από την πρώτη 8άδα και τα πλέι οφ της ανόδου στην eredivisie. Με την Καμπούρ ήταν απογοητευτική η εικόνα της πάντως, ακόμη μια κομπλεξική εμφάνιση εκτός έδρας και στάθηκε τυχερή που πήρε το βαθμό.

Ο νεοαποκτηθείς 31χρονος αμυντικός Οσκαρ Λόπες από τη Νουμάνθια που στο παρελθόν φόρεσε και τη φανέλα της Μπαρτσελόνα δεν θα πάρει ακόμα χρόνο συμμετοχής. Βασικός ξεκίνησε στο προηγούμενο ο εξτρέμ/φορ Φαχταλί (5/0, 11/1 με Αλμερε πέρσι), που ήρθε δανεικός από τη Βάαλβαϊκ, αλλά δεν ήταν καλός.

Θα απουσιάσει ο διεθνής Φινλανδός επιθετικός Ταρβαγιάρβι (10/3). Πάντα απών ο μέσος Ντε Βιτ (ήρθε φέτος, χάνει τη σεζόν). Μακροχρόνια ο φορ Φαν ντερ Ζβαν που θα αργήσει να επιστρέψει. Να υπενθυμίσουμε ότι αποτελεί παρελθόν ο μέσος Μακούνο (13/0), που αντιμετώπιζε προβλήματα με τη φυσική του κατάσταση. Διαθέσιμος και ο μέσος Κόμπουσεν (6/0).

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ.: Κάτι έχει αλλάξει, έχει βρει ρυθμό, ψυχολογία και σταθερότητα, με αποτέλεσμα να φοβίζει κόσμο με την εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Δυναμικά μπήκε στη νέα χρονιά, με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, μετά τη Ζβόλε υπέκυψε στην ανωτερότητά της και η Ντόρντρεχτ στο Ρότερνταμ με 2-0. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετική (1-0 το πρώτο) και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό της στο γειτονικό ντέρμπι.

Καλή εμφάνιση από τον 21χρονο αμυντικό Φαν Χάουζεν (αποκτήθηκε από την Αλκμααρ), ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μόνος που απουσιάζει εκ νέου είναι ο αναπληρωματικός αμυντικός Ντέικχαουζεν (1/0).

Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση η Σπάρτα, ανεβαίνει συνέχεια. Η Γκόου Αχέντ είναι σε καλύτερη μοίρα μετά την επανέναρξη κι έχει το υλικό που χρειάζεται ώστε να ανέβει κατακόρυφα στη βαθμολογία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.