Λιγοστές επιλογές σήμερα.

Καλύτερα over 1,5 και over 2.5 goals από άσος η Σταντάρ

1,83 γκολ κατά μέσο όρο δέχεται η Μονς στα δώδεκα τελευταία της παιχνίδια

Καλύτερα over 1,5 από άσος η Σταντάρ Η Σταντάρ Λιέγης είναι πολύ δυνατή εντός έδρας, ενώ η Μονς δέχεται 1,83 γκολ κατά μέσο όρο στα δώδεκα τελευταία της παιχνίδια. Από το 1,44 του άσου στο γειτονικό ντέρμπι είναι καλύτερο το 1,57 της Bet365 στο over 1,5 της Σταντάρ.
Η Σταντάρ Λιέγης δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην πρώτη νίκη της χρονιάς επί της Γκέρμιναλ με 6-1 και μετά τον αναπάντεχο αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Λιρς με 2-4 στην παράταση κι ενώ είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με 1-2 (!), δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα της Βέστερλο φέρνοντας εκτός έδρας 0-0.
Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες στο γειτονικό ντέρμπι με τη Μονς, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατή τους έδρα, εκεί όπου παραμένουν αήττητοι με απολογισμό 8-3-0 και γκολ 21-6, ενώ τα 6/11 παιχνίδια ήταν under. Στις έξι τελευταίες φορές που υποδέχτηκαν τη Μονς έχουν πέντε νίκες και μία λευκή ισοπαλία, σκοράροντας έντεκα γκολ και δεχόμενοι μόνο ένα!
Σίγουρα απών ο ενίοτε βασικός μπακ Οπάρε, που βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα και ο στόπερ Κανού (2 γκολ) που μετέβη στη Βραζιλία για προσωπικούς λόγους. Αμφίβολος είναι οι φορ Τσιτέ (6 γκολ) και Σιριάκ (4 γκολ) και ο αρχηγός και μέσος Βαν Ντάμε (3 γκολ).
Απόλυτη ισορροπία στα μέχρι τώρα παιχνίδια της Μονς, με τους φιλοξενούμενους να έχουν απολογισμό 7-7-7 και γκολ 38-38, διαθέτοντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Την προηγούμενη αγωνιστική προηγήθηκαν με 2-0 της Λέουβεν, σκορ που διατήρησαν μέχρι το 60’, αλλά στη συνέχεια ολιγώρησαν και τελικά παραχώρησαν εντός έδρας 2-2.
Με αυτό το παιχνίδι συμπλήρωσαν τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (0-1-3), ενώ από τα δώδεκα τελευταία τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις τα δέκα ήταν goal-goal, τα οκτώ over και σε κανένα δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, δεχόμενοι κατά μέσο όρο 1,83 γκολ.
14/21 φετινά τους παιχνίδια και τα 7/10 εντός έδρας ήταν over, έχοντας εκτός έδρας απολογισμό 2-2-6 με γκολ 13-22. Τιμωρημένος είναι ο δεξιός μπακ Τίμερμανς και αμφίβολος ο βασικός μέσος Ματέις (1 γκολ, 9 ασίστ). Επιστρέφει από τιμωρία ο τερματοφύλακας Βερνέρ.
Key Stat: Η Μονς διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας και δέχεται 1,83 γκολ κατά μέσο όρο στα δώδεκα τελευταία της παιχνίδια.
Συμπέρασμα: Γειτονικό ντέρμπι με τη Σταντάρ Λιέγης να είναι πολύ δυνατή εντός έδρας, αλλά όχι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα το παλέψει η Μονς, που πάντως δέχεται 1,83 γκολ κατά μέσο όρο στα δώδεκα τελευταία της παιχνίδια. Από το 1,44 του άσου είναι καλύτερο το 1,57 της Bet365 για το over 1,5 της Σταντάρ, με το over 2,5 των γηπεδούχων να πληρώνει 2,75.


1,91 το GG στο Μίλαν-Λάτσιο

Μόνο σε δύο από τα εννιά εκτός έδρας της παιχνίδια δεν σκόραρε η Λάτσιο

1,91 το GG στο Μίλαν-Λάτσιο Νοκ-άουτ προημιτελικός κυπέλλου με τις δύο ομάδες να σκοράρουν εύκολα στα εντός και εκτός έδρας τους παιχνίδια, αντίστοιχα. Αν εξαιρεθεί ο Ιμπραΐμοβιτς οι υπόλοιποι που θα αγωνιστούν θα είναι βασικοί. Στο 1,91 το goal-goal
Η Μίλαν επέστρεψε στις νίκες την προηγούμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας άμεσα την ήττα στο ντέρμπι από την Ίντερ με το 0-3 επί της Νοβάρα, που ωστόσο ήταν 0-0 μέχρι το 57’.
Οι «ροσονέρι» διατηρήθηκαν στο -1 από τη Γιουβέντους, έχοντας εντός έδρας απολογισμό 6-2-1 με γκολ 21-5, ενώ διαθέτουν και μακράν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 40 γκολ ενεργητικό σε 19 παιχνίδια. Στην προημιτελική φάση του κυπέλλου έφτασαν δύσκολα αποκλείοντας εντός έδρας τη Νοβάρα με 2-1 στην παράταση.
Σε περίπτωση που προκριθούν από το νοκ-άουτ σημερινό παιχνίδι θα βρουν στα ημιτελικά τη Γιουβέντους. Κόντρα στη Λάτσιο παραμένουν αήττητοι στις έντεκα τελευταίες φορές που την υποδέχτηκαν με έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες. Εκτός από τους μακροχρόνια απόντες (Γέπες, Ακουιλάνι, Γκατούζο, Φλαμινί) δεν είναι διαθέσιμοι ούτε οι τραυματίες Μπόατενγκ (4 γκολ) και Πάτο. Ο Ιμπραΐμοβιτς αναμένεται να ξεκινήσει από τον πάγκο.
Έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία, η Λάτσιο ηττήθηκε με 2-1 από την Ίντερ και βρέθηκε στο -8 από την κορυφή και στο -5 από την τρίτη θέση. Μέσα σε τέσσερις ημέρες θα παίξει ξανά στο «Σαν Σίρο» αυτή τη φορά για το κύπελλο, έχοντας πάρει ισοπαλία 2-2 με τη Μίλαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος.
Οι φιλοξενούμενοι που έβγαλαν το 2011 αήττητοι εκτός έδρας πλέον μετράνε δύο σερί ήττες μακριά από το Ολίμπικο, καθώς πριν το 2-1 από την Ίντερ είχαν χάσει και 4-0 από τη Σιένα (5-2-2 ο εκτός έδρας απολογισμός τους). Οι μέσοι Τσάνα και Μπρόκι παραμένουν τραυματίες, με τον Έντι Ρέγια να παρατάσσει βασική ενδεκάδα.
Πιθανές ενδεκάδες:
Μίλαν (4-3-1-2): Amelia – Abate, Bonera, Mexes, Mesbah – Ambrosini, Van Bommel, Nocerino – Seedorf – Robinho, El Shaarawy.
Λάτσιο (4-4-2): Marchetti – Konko, Biava, Dias, Radu – Gonzalez, Matuzalem, Ledesma, Lulic – Klose, Rocchi.
Key Stat: Η Μίλαν διαθέτει την καλύτερη εντός έδρας επίθεση και η Λάτσιο έχει σκοράρει στα 7/9 εκτός έδρας της παιχνίδια.
Συμπέρασμα: Νοκ-άουτ προημιτελικός κυπέλλου με τη Μίλαν να μην… «καίγεται» ιδιαίτερα για το θεσμό, αν και πλην του Ιμπραΐμοβιτς θα παραταχθεί με βασικούς. Με τη βασική ενδεκάδα και η Λάτσιο που σπάνια δεν σκοράρει εκτός έδρας. Στο 1,91 το goal-goal


Mε το over 2.5 goals στο Λεβάντε.

Η μοναδική ομάδα που έβγαλε διπλό στην έδρα της Λεβάντε στο πρωτάθλημα

Ξανά με τη Βαλένθια (2,30) Στον επαναληπτικό προημιτελικό του κυπέλλου, η Βαλένθια έχει αποκτήσει προβάδισμα μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα. Μίνι rotation από τον Έμερι που δεν εφησυχάζει, σε κακή κατάσταση η Λεβάντε που θα ανοιχτεί και μπορεί να το πληρώσει
Στο τοπικό ντέρμπι με τη Βαλένθια, η Λεβάντε δεν έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά. Στο πρώτο παιχνίδι οι «νυχτερίδες» ήταν καλύτερες και με το σκορ να είναι ήδη 3-1 από το ημίχρονο έβαλαν γερές βάσεις για την πρόκριση σκοράροντας και τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις για το τελικό 4-1, το οποίο εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου θα τους φέρει στα ημιτελικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
Η Λεβάντε δεν είναι σε καλή κατάσταση, πληρώνοντας κυρίως το μικρό – και μεγάλο ηλικιακά – ρόστερ της. Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει μόνο δύο νίκες (στο κύπελλο) κόντρα σε ομάδες της Σεγούντα, ενώ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος έχει δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.
Την προηγούμενη αγωνιστική έφερε 0-0 με την ουραγό Σαραγόσα χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση, ενώ στο πρωτάθλημα είχε ηττηθεί εντός έδρας από τη Βαλένθια με 0-2, που ωστόσο είναι η μοναδική της εντός έδρας ήττα (6-2-1), διαθέτοντας στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας άμυνα (15-5).
Χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρουν οι νεοαποκτηθέντες μέσοι Μποτέλιο και Όσκαρ Σεράνο, ενώ τραυματίες είναι ο εξτρέμ Χουάνλου (5 γκολ), οι μέσοι Βάλντο (3 γκολ) και Μπαρκέρο (3 γκολ) και ο δεξιός μπακ Πέδρο Λόπεθ.
Η Βαλένθια είναι με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να καθησυχάζει τον Έμερι, ο οποίος δεν θα κάνει εκτεταμένο rotation. Την προηγούμενη αγωνιστική σε ένα μέτρια ποιοτικά παιχνίδι έφερε 1-1 εκτός έδρας με την Οσασούνα, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ στο 85’ και δεχόμενη την ισοφάριση στο 92’.
Παρέμεινε, ωστόσο, στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και εκτός έδρας φέτος στο πρωτάθλημα έχει απολογισμό 4-3-2, έχοντας και την τρίτη καλύτερη εκτός έδρας άμυνα (11-8 τα γκολ). Ο Έμερι αναμένεται να ξεκουράσει τους Ραμί και Σολδάδο, με τον Αντούριθ να ξεκινάει βασικός στη θέση του δεύτερου. Τραυματίες είναι οι μπακ Μιγκέλ, Μαντούρο και Ματιέ, και ο μέσος Κανάλες και τιμωρημένος ο Αλμπέλδα, ενώ ο Πιάτι είναι αμφίβολος.
Key Stat: Σε κακή κατάσταση η Λεβάντε που στα εννιά τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει κερδίσει μόνο δύο ομάδες της Σεγούντα εντός έδρας (2-2-5).
Συμπέρασμα: Η Λεβάντε δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανοιχτεί και η Βαλένθια μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό «καθαρίζοντας» γρήγορα την πρόκριση. Ούτως ή άλλως οι γηπεδούχοι δεν είναι σε καλή κατάσταση, με το διπλό να πληρώνει 2,30 αλλά το over σαν πρώτη επιλογή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.