Με μια δυάδα θα πάμε σήμερα.

Φόρμα & παράδοση η Γκλάντμπαχ = goal/goal.

Έχει απολογισμό 10-3-4, με τις ήττες να είναι όλες εκτός έδρας με σκορ 1-0

Φόρμα & παράδοση η Γκλάντμπαχ Με το… ντέρμπι κορυφής Γκλάντμπαχ-Μπάγερν ξεκινάει ο δεύτερος γύρος στην Μπουντεσλίγκα. Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι εντός έδρας, δεν έχουν χάσει με διαφορά πάνω από ένα γκολ κι έχουν και καλή παράδοση.
Η Γκλάντμπαχ ολοκλήρωσε την προηγούμενη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κερδίζοντας την Μάιντζ με 1-0, νίκη με την οποία βρέθηκε στην τέταρτη θέση, αλλά μόλις στο -4 από την κορυφή και τη σημερινή της αντίπαλο, ενώ στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι απέκλεισε τη Σάλκε με την εντός έδρας νίκη 3-1 και προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου.
Κατά τη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας έδωσε τρία φιλικά και κέρδισε σε όλα με 3-2. Στο πρωτάθλημα έχει απολογισμό 10-3-4 με γκολ 25-11 και 11/17 να είναι under. Στην έδρα της παραμένει αήττητη με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες και 18-6 γκολ. Η Γκλάντμπαχ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα και η Μπάγερν την καλύτερη. Ανεξαρτήτως διοργάνωσης, οι γηπεδούχοι έχουν δεχτεί μόνο μια φορά φέτος πάνω από ένα γκολ, ενώ είναι η μία από τις τρεις ομάδες που στον πρώτο γύρο κράτησε την Μπάγερν στο μηδέν. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι και οι τέσσερις φετινές της ήττες ήταν με το ίδιο σκορ (1-0).
Κόντρα στην Μπάγερν έχει και καλή παράδοση εντός έδρας με μόλις μία ήττα στις εννιά τελευταίες φορές που υποδέχτηκε τους Βαυαρούς (2-6-1). Τα τέσσερα πιο πρόσφατα ήταν όλα ισοπαλίες με γκολ (3-3, 1-1, 2-2, 1-1). Μοναδική απουσία αυτή του αναντικατάστατου στόπερ Ντάντε, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.
Η Μπάγερν κατάφερε να τελειώσει τον πρώτο γύρο στην κορυφή της βαθμολογίας στην Μπουντεσλίγκα, ενώ ως πρωτοπόρος ολοκλήρωσε και τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, στα τελευταία της παιχνίδια η απουσία του Σβαϊνστάιγκερ αποδείχτηκε καθοριστική, με αποτέλεσμα να γνωρίσει κάποιες ήττες και εκτός προγράμματος.
Πιο πρόσφατο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα το 3-0 επί της Κολωνίας, σε παιχνίδι όπου έπαιζε από το 33’ με παίκτη λιγότερο, αλλά σκόραρε τρία γκολ από το 48’ μέχρι το 88’, ενώ στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι τους οι Βαυαροί πήραν μια δύσκολη νίκη στο κύπελλο επί της Μπόχουμ με ανατροπή και γκολ στο 91’ (1-2).
Ο Σβαϊνστάιγκερ (2 γκολ, 3 ασίστ) που δεν έχει αγωνιστεί από τις 29 Οκτωβρίου αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Θα λείψουν οι αμυντικοί Μπρένο και Κοντέντο και ο τιμωρημένος Ριμπερί.
Πιθανές ενδεκάδες:
Γκλάντμπαχ (4-2-2-2): ter Stegen – Jantschke, Stranzl, Brouwers, Daems – Nordtveit, Neustadter – Herrmann, Arango – Reus, Hanke.
Μπάγερν (4-2-3-1): Neuer – Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm – Tymoshchuk, Schweinsteiger – Robben, T. Muller, Kroos – Gomez.
Η Γκλάντμπαχ φέτος στο πρωτάθλημα έχει μόνο τέσσερις ήττες. Όλες ήταν εκτός έδρας και όλες με το ίδιο σκορ (1-0). Μάλιστα, φέτος στο πρωτάθλημα έχει δεχτεί μόνο μια φορά πάνω από ένα γκολ.
Η Γκλάντμπαχ έκανε έναν ονειρεμένο πρώτο γύρο και αναμένεται να δυσκολέψει ξανά την Μπάγερν, έχοντας μόνο μία ήττα στις εννιά τελευταίες φορές που την φιλοξένησε.

Δύσκολα η Αλμερία στο Αλκόι, 3,20 το Χ και μετά στο καλοπληρωμένο over.

Έχει τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας να βγάλει διπλό

Δύσκολα η Αλμερία στο Αλκόι, 3,20 το Χ Το Αλκόι είναι μια δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο και περισσότερο για τις ποιοτικές ομάδες, όπως η Αλμερία. Το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, αν αναλογιστούμε την ψυχολογία της Αλκογιάνο, που προέρχεται από σπουδαίο διπλό. Στο 3,20 το Χ στην Bet365.
Σπουδαία νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης πήρε την προηγούμενη αγωνιστική η Αλκογιάνο, φεύγοντας με το διπλό από την έδρα της τότε πρωτοπόρου Έλτσε. Όλα έγιναν μετά το 73’, όταν προηγήθηκε με 0-2 μέσα σε πέντε λεπτά, για να δεχτεί στη συνέχεια κόκκινη κάρτα στο 80’ και τη μείωση του σκορ στο 85’, με το 1-2 να κρατάει μέχρι το τέλος.
Απέκτησε έτσι διαφορά τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη, συνεχίζοντας τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. 3-4-3 είναι ο εντός έδρας απολογισμός της, έχοντας ωστόσο δεχτεί περισσότερα γκολ στο Αλκόι από όσα σκόραρε (9-12). Στα πέντε τελευταία εντός έδρας έχει μόνο μία ήττα (2-2-1).
Τιμωρημένοι είναι ο προπονητής Νταβίδ Πόρας (θα εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών) και ο αποβληθείς αριστερός εξτρέμ Κανιάδας, ενώ τραυματίες είναι ο επιθετικός Λοσάνο (2 γκολ) και ο μέσος Ρολδάν και αμφίβολος ο μέσος Γκαρσία. Ο Πόρας ίσως να μην προλάβει να χρησιμοποιήσει τον Ουέλινγκτον (δανεικός από την Άρσεναλ), εφόσον δεν φτάσουν έγκαιρα τα χαρτιά του, αλλά ενισχύεται από την επιστροφή του επιθετικού Πάκο Εστέμπαν, ενώ εξέτισε και επιστρέφει και ο βασικός μέσος Μίκι.
Η Αλμερία δεν συνάντησε πολλά προβλήματα κόντρα στην Γουαδαλαχάρα και με τον Ουγιόα (16 γκολ, πρώτος σκόρερ) να σημειώνει χατ-τρικ επικράτησε εύκολα με 4-0. Διατηρείται αήττητη στα πέντε τελευταία της παιχνίδια (2-3-0) και βρίσκεται πάντα εντός της πρώτης εξάδας και στο -4 από την κορυφή.
Εκτός έδρας έχει απολογισμό 4-3-3, αλλά η τελευταία της νίκη σε έξοδό της ήταν στα τέλη Οκτωβρίου, έχοντας στα τέσσερα τελευταία δύο ήττες και δύο ισοπαλίες (όλες ήταν goal-goal και οι 3/4 over). Η Αλμερία έχει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του μικρού γηπέδου στο Αλκόι και δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μπαουτίστα (μπακ) και Μπερνταντέγιο (μέσος).
Πιθανές ενδεκάδες:
Αλκογιάνο (4-4-2): Maestro – Devesa, Rojas, Fernando Martin, Carrion – Alvaro (ή Pina), Diego Jimenez, Fran Miranda, Wellington Silva – Gato, Paco Esteban.
Αλμερία (4-3-3): Esteban – Rafita, Carlos Garcia, Acasiete, Jakobsen – Verza, Soriano, Corona – Aleix Vidal, Ulloa, Goitom.
0-2-2 έχει η Αλμερία στις τέσσερις τελευταίες της εξόδους.
Το Αλκόι είναι μία έδρα όπου συνήθως οι «μεγάλοι» δυσκολεύονται. Η Αλμερία δεν έχει διπλό εδώ και τέσσερις αγωνιστικές και η Αλκογιάνο έχει σούπερ ψυχολογία μετά το σπουδαίο διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής.




 Πρόταση: Γκλάντμπαχ Goal/goal - Αλμερία over 2.5 goals.






Δύσκολα αλλά με παράδοση η Μπεσίκτας (2,15)

6-1-0 έχει στις εφτά τελευταίες φορές που φιλοξενήθηκε από την Αντάλιασπορ

Με παράδοση η Μπεσίκτας (2,15) Η Αντάλιασπορ είναι πολύ δυνατή εντός έδρας, αλλά η Μπεσίκτας έχει δέκα σερί αήττητα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και σε αυτήν την έδρα φεύγει συνήθως με νίκη. Στο 2,15 στην Bet365 ένα ακόμα διπλό για τους φιλοξενούμενους.
Μετά την ήττα στην αρχή της χρονιάς, η Αντάλιασπορ αντέδρασε και σημείωσε τρεις σερί νίκες, δύο για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο. Κατά σειρά κέρδισε την Καϊσέρι με 1-0, την Γκαζιοσμάνσα (ομάδα τρίτης κατηγορίας) με 1-3 και την προηγούμενη αγωνιστική την Μερσίν με 0-2 με δύο γκολ νωρίς στον αγώνα, στο 12’ και 25’.
Οι γηπεδούχοι διαθέτουν μία από τις χειρότερες επιθέσεις της κατηγορίας, έχοντας σκοράρει μόνο 16 γκολ σε 20 παιχνίδια με 14 από αυτά να είναι under. Είναι πολύ δυνατοί στο γήπεδό τους, εκεί όπου έχουν υποδεχτεί δέκα ομάδες και έχουν ηττηθεί μόνο μία φορά (5-4-1). Τραυματίες είναι ο σκόρερ και αρχηγός Ατές (4 γκολ) και ο βασικός μέσος Ιντζεμάν (3 γκολ) και η συμμετοχή τους είναι εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Μίνεφ.
Η Μπεσίκτας «τρέχει» ένα πολύ μεγάλο αήττητο σερί έχοντας να χάσει σε όλες τις διοργανώσεις από τις 6 Νοεμβρίου και με συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα διατηρείται σταθερά ψηλά στη βαθμολογία αλλά στο -7 από την κορυφή. 9-4-0 έχει στα 13 τελευταία της παιχνίδια με 6-4-0 στα δέκα πιο πρόσφατα στο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε και την Μπούρσασπορ με 3-1, σε ένα παιχνίδι με έντονη αντιπαλότητα.
Ο Καρβαλιάλ έχει δει την ομάδα του να χάνει μόνο στις δύο από τις εννιά εξόδους της, έχοντας στα υπόλοιπα εφτά τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο Κουαρέσμα ξεκίνησε κανονικά προπονήσεις με την ομάδα (απέχει από τις αρχές του Δεκέμβρη) και ίσως προλάβει να αγωνιστεί, πιθανότατα επιστρέφουν και οι Σίβοκ (στόπερ, 3 γκολ) και Χίλμπερτ (μέσος), ενώ σταθερά εκτός είναι ο μέσος Αουρέλιο.
Η Μπεσίκτας ταξιδεύει σε μία έδρα όπου έχει πολύ καλή παράδοση. Στις εφτά τελευταίες φορές που την επισκέφτηκε (έξι για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο) κέρδισε έξι φορές – τις τρεις πιο πρόσφατες φορές χωρίς να δεχτεί γκολ – κι έφερε μια ισοπαλία 4-4.
Key Stat: Η Μπεσίκτας είναι αήττητη στις εφτά τελευταίες φορές που φιλοξενήθηκε από την Αντάλιασπορ (6-1-0).
Συμπέρασμα: Η Μπεσίκτας φιλοξενείται σε μία δύσκολη έδρα, όπου όμως συνήθως δεν συναντάει προβλήματα και μετράει έξι νίκες και μία ισοπαλία στα εφτά τελευταία. Στο 2,15 στην Bet365 το διπλό των φιλοξενούμενων που έχουν 6-4-0 στα δέκα πιο πρόσφατα στο πρωτάθλημα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.