Τα καλύτερα της Κυριακής

Ξανά με τον Ατρόμητο

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι γηπεδούχοι

Ξανά με τα σκορ του Ατρομήτου Ατρόμητος και Άρης δίνουν το δεύτερο παιχνίδι τους μέσα σε λίγες ημέρες, με τους Περιστεριώτες να έχουν την ψυχολογία υπέρ τους και να παραμένουν αήττητοι εντός έδρας. Χωρίς επιθετικό παίζει ο Άρης. Μέση απόδοση 2,02 δίνουν στην Bet365 τα σκορ 1-0/2-0/2-1 με κάλυψη το 1-1.
Ατρόμητος-Άρης πράξη δεύτερη στο Περιστέρι, με τους γηπεδούχους να έχουν το ψυχολογικό προβάδισμα μετά τη νίκη-πρόκριση την Πέμπτη με 2-1, μια πρόκριση που ήρθε με ανατροπή μετά το 79’. Στο πρωτάθλημα ο Ατρόμητος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, παραμένοντας πάντα κοντά στην πρώτη τετράδα και με παιχνίδι λιγότερο.
Οι Περιστεριώτες παραμένουν αήττητοι εντός έδρας στο πρωτάθλημα με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες και γκολ 11-4, με την ήττα στο «Καραϊσκάκης» να είναι μόλις η τρίτη φέτος (7-5-3). 10/15 παιχνίδια τους και 6/8 εντός έδρας ήταν under. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας της παιχνίδια και στα μισά (4/8) κράτησε ανέπαφη την εστία της. Μάλιστα, σε κανένα δεν δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.
Ωστόσο, και παρά τη νίκη του κυπέλλου – η οποία ήταν η πρώτη εντός έδρας στο θεσμό επί του Άρη (1-0-4) – διατηρεί ακόμα κακή παράδοση κόντρα στους «κίτρινους» στο Περιστέρι με μία νίκη το 1976, πέντε ισοπαλίες και εφτά ήττες. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν, με τον Ζουέλα να βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα και τον Τομάς να επιστρέφει από τραυματισμό.
Ο Άρης παρέμεινε στην Αθήνα μετά τον αποκλεισμό και προπονήθηκε τις προηγούμενες ημέρες εκεί, έχοντας την απογοήτευση από την ήττα της Πέμπτης, αλλά πραγματοποιώντας δύο συμφωνίες. Ο Μανουέλ Μασάδο συμφώνησε με τους «κίτρινους», παρακολουθούσε τις προπονήσεις των τελευταίων ημερών και αναμένεται να αναλάβει από αύριο (στον πάγκο σήμερα θα κάτσουν και πάλι οι Μιχαλήτσος-Σεμερτζίδης), ενώ οι Θεσσαλονικείς συμφώνησαν και για την επιστροφή του Κόκε, με μόνο τα τυπικά να απομένουν.
Ο Άρης αφοσιώνεται πλέον στο πρωτάθλημα, έχοντας μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία. Πριν το παιχνίδι κυπέλλου, ωστόσο, είχε κερδίσει με 1-0 τον ΠΑΣ. Εκτός έδρας φέτος στο πρωτάθλημα έχει απολογισμό 1-2-4 με γκολ 3-8 και 5/7 να είναι under, ενώ under ήταν και τα 11/15 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και τα πέντε τελευταία no-goal και under.
Εκτός βρίσκονται οι μακροχρόνιοι απόντες Σηφάκης, Πορτίγια και Γκαρσία, ο τραυματίας Τόχα και ο τιμωρημένος Καστίγιο, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Φατί και Νέτο. Η τιμωρία του Καστίγιο και η αποδέσμευση του Τσέζαρεκ πριν λίγες ημέρες, έχουν αφήσει τους φιλοξενούμενους ουσιαστικά χωρίς επιθετικό.
Πιθανές ενδεκάδες:
Ατρόμητος (4-3-3): Ιτάνζ – Σκόνδρας, Φυτανίδης, Νάστος (ή Τομάς), Γιαννούλης – Μπάλλας, Τάτος, Πίτου Γκαρσία – Μπρίτο, Μήτρογλου, Επστάιν (ή Καραμάνος).
Άρης (4-4-2): Βελλίδης – Καζναφέρης, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ – Ουμπίδες, Παπαστεριανός, Πρίττας, Γιαννιώτας – Τριανταφυλλάκος, Σολτάνι.
Ο Ατρόμητος είναι αήττητος εντός έδρας κι έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του στο Περιστέρι.
Ψυχολογία, φόρμα και καλή εικόνα εντός έδρας για τον Ατρόμητο, απογοήτευση, απουσίες και κακό κλίμα στον Άρη. Οι γηπεδούχοι μπορούν να πάρουν ακόμα μία νίκη, παραμένοντας αήττητοι εντός έδρας και σκοράροντας σε όλα τους τα παιχνίδια.


7/8 GG εκτός έδρας η Αταλάντα (2,00)

Έχει επίσης 7/8 εκτός έδρας over, με τα πέντε να είναι και over 3,5

7/8 GG εκτός έδρας η Αταλάντα (2,00) Η Λάτσιο είναι υπό πίεση μετά τα τελευταία αποτελέσματά της και εντός έδρας παρουσιάζεται εξαιρετικά ευάλωτη. Η Αταλάντα διαγράφει πολύ καλή πορεία, μετρώντας εκτός έδρας 7/8 goal-goal και over, από τα οποία τα πέντε ήταν και over 3,5. Στο 2,00 το GG
Η Λάτσιο έμεινε στις διακοπές την προηγούμενη αγωνιστική, όταν πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση ηττήθηκε από τη Σιένα με 4-0, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για όλο το δεύτερο ημίχρονο. Μεσοβδόμαδα ζορίστηκε πάρα πολύ για να αποκλείσει τη Βερόνα, σκοράροντας το τρίτο γκολ στο 91’ για το τελικό 3-2 κι ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί με 2-0.
Οι «λατσιάλι» βρίσκονται στο -7 από την πρώτη θέση και στο -5 από την προνομιούχο τρίτη θέση, δείχνοντας ανίκανοι στα περισσότερα παιχνίδια τους φέτος να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Στο Ολίμπικο για το πρωτάθλημα έχουν κερδίσει μόνο τα τρία από τα εννιά παιχνίδια που έχουν δώσει (3-4-2).
Ωστόσο, έχουν καλή παράδοση υποδεχόμενοι την Αταλάντα την οποία έχουν κερδίσει στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε εντός (4-0-1), με την ήττα αυτή να είναι και η μοναδική στα οκτώ πιο πρόσφατα στο Ολίμπικο. Τιμωρημένος είναι ο τερματοφύλακας Μπιζάρι και εκτός από τους μακροχρόνιους απόντες θα λείψουν και οι τραυματίες Κονκό (μπακ) και οι μέσοι Τσάνα, Μπρόκι και Σκούλι (2 γκολ).
Μετά από αήττητο σερί εφτά αγωνιστικών (2-5-0) και αποτυγχάνοντας να σκοράρει μόλις για δεύτερη φορά στα εννιά εντός έδρας της παιχνίδια, η Αταλάντα ηττήθηκε από την Μίλαν με 0-2 με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα στο Μπέργκαμο.
Οι φιλοξενούμενοι είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (6-8-3, 2-4-2 εκτός έδρας), έχοντας μακριά από το γήπεδό τους 7/8 over και goal-goal. Μόνο σε ένα δεν κατέφεραν να σκοράρουν και μόνο σε ένα κράτησαν ανέπαφη την εστία τους.
Η Αταλάντα έχει κερδίσει 29 φορές (σε 82 παιχνίδια) τη Λάτσιο, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία, ενώ έχει σκοράρει και τα περισσότερα γκολ (103) κόντρα στη Λάτσιο από ότι κόντρα σε οποιαδήποτε άλλη. Μοναδικός απών ο στόπερ Καπέλι.
Πιθανές ενδεκάδες:
Λάτσιο (4-3-1-2): Marchetti – Zauri (ή Cavanda), Biava, Dias, Radu – Gonzalez, Ledesma, Lulic – Hernanes – Klose, Rocchi (ή Cisse).
Αταλάντα (4-4-1-1): Consigli – Peluso, Manfredini (ή Lucchini), Ferri, Masiello – Padoin, Carmona, Cigarini, Schelotto – Marilungo – Denis.
Η Λάτσιο είναι ευάλωτη αμυντικά και η Αταλάντα μετράει 7/8 εκτός έδρας goal-goal.
Η Λάτσιο θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στο πρωτάθλημα, αλλά σπάνια εκμεταλλεύεται την έδρα της. Η Αταλάντα δεν έχει σκοράρει μόνο μία φορά εκτός έδρας μετρώντας 7/8 goal-goal και over, από τα οποία τα πέντε ήταν και over 3,5. Αξία στο 2,00 του GG


Μπιλμπάο στο over

Δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Σαν Μαμές η Λεβάντε

ΒΕΤ: Νίκη Μπιλμπάο με 1 ή 2 γκολ διαφορά Mπιλμπάο και Λεβάντε προέρχονται από προκρίσεις στο κύπελλο. Εξαιρετική πορεία για τη φιλοξενούμενη φέτος, η οποία πάντως έχει γερασμένο ρόστερ και δεν αντέχει τα συνεχόμενα παιχνίδια. Οι Βάσκοι έχουν προβάδισμα νίκης.
Το Μπιλμπάο εμφανίστηκε σαρωτικό στον επαναληπτικό κυπέλλου με την Αλμπαθέτε και δίκαια πήρε την πρόκριση. Παρά το γεγονός ότι ο Γιορέντε δεν σκόραρε οι Βάσκοι μπόρεσαν να πετύχουν τέσσερα τέρματα.
Η Αθλέτικ δεν έχει γνωρίσει την ήττα στο Σαν Μαμές στα πέντε τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο στο πρωτάθλημα μετρά εκεί μόλις τρεις νίκες. Θα μπορούσε να έχει καλύτερο απολογισμό αν ήταν πιο προσεκτική στην άμυνα, αλλά από τις ομάδες που την έχουν επισκεφθεί φέτος μόνο η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Γουρπέγι και Γκόμεζ παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών. Αμφίβολος λόγω προβλήματος στον αστράγαλο ο Αμορεμπιέτα.
Το Λεβάντε συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την πορεία του και απέδειξε την αξία του και στο κύπελλο ξεπερνώντας το εμπόδιο της Αλκορκόν με σκορ 4-0 μεσοβδόμαδα. Έτσι έφτασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του θεσμού.
Πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία στην πρόσφατη ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία και μετά από 17 αγωνιστικές φιγουράρει στην τέταρτη θέση. Παρόλα αυτά έχει εμφανίσει αδυναμία στις πρόσφατες εξόδους μετρώντας έξι σερί ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Δύσκολο θα είναι το έργο της στο Σαν Μαμές εκεί όπου δεν έχει κερδίσει ποτέ (0-2-4).
Κατάφερε να πάρει τη νίκη και στα εννιά παιχνίδια στα οποία προηγήθηκε. Πάντως αρχίζει να εμφανίζει παροδικά σημάδια κόπωσης καθώς το ρόστερ της μόνο ως νεανικό δεν λογίζεται, ενώ δεν υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις με αποτέλεσμα να έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο είκοσι παίκτες στους αγώνες της.
Γιορντά και Χουάνλου παραμένουν εκτός, ενώ επιστρέφουν οι Βέντα και Νάνο που εξέτισαν ποινή μιας αγωνιστικής. Παραμένει αμφίβολος ο Βάλντο.
Πιθανές ενδεκάδες
Μπιλμπάο (4-2-3-1): Iraizoz, Aurtenetxe, Jose, Martinez, Iraola, Marcos, Itturraspe, Muniain, Ander, Susaeta, Llorente
Λεβάντε (4-2-3-1): Munua, Juanfran, Nano, Ballesteros, Venta, Farinos, Torres, Zhar, Barkero, Suarez, Kone
5 σερί νίκες για το Μπιλμπάο επί της Λεβάντε.
To μικρό ρόστερ της Λεβάντε συχνά αδυνατεί να βγάλει εις πέρας τις αυξημένες υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ιδίως εκτός έδρας. Το Μπιλμπάο ήταν εξαιρετικό στο ματς κυπέλλου και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.


Κερδίζει από ημίχρονο η Μπάρτσα

Δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ φέτος στο Καμπ Νου

Κερδίζει από ημίχρονο η Μπάρτσα H Mπαρτσελόνα δεν έχει δεχθεί γκολ ακόμη στο Καμπ Νου και συνηθίζει να καθαρίζει τα ματς από το ημίχρονο. Η Μπέτις έχει το νου της στο επικείμενο ντέρμπι με την Σεβίλλη και θα προφυλάξει μερικούς βασικούς. Στο 1,75 το ΑΗ (-1,25) στο ημίχρονο για τους μπλαουγκράνα.
Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε το έργο της απέναντι στην Οσασούνα κερδίζοντας και μέσα στην Παμπλόνα με 1-2 μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα. Στην προημιτελική φάση του κυπέλλου την περιμένει η Ρεάλ.
Οι Μαδριλένοι έχουν αποσπαστεί πέντε βαθμούς από τους Καταλανούς στο πρωτάθλημα, οι οποίοι γνωρίζουν πως δεν χωρούν νέες βαθμολογικές απώλειες αν θέλουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο.  Οι μπλαουγκράνα είναι αήττητοι στο Καμπ Νου με 8/9 νίκες και δεν έχουν δεχθεί ακόμη γκολ. Η εστία τους δεν έχει παραβιαστεί συνολικά στα δώδεκα τελευταία ματς στη Βαρκελώνη, το οποίο αποτελεί και ρεκόρ Πριμέρα.
Αφελάι, Βίγια και Φοντάς είναι τραυματίες. Ο Κεϊτά αναχώρησε για το Κόπα Άφρικα, ενώ στην Παρί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάξουελ. Ο Μέσι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ποτέ φέτος δεν έχει μείνει χωρίς γκολ σε τρία σερί.
Η Μπέτις μετρά τρεις σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και δείχνει να έχει συνέλθει από τις άσχημες εμφανίσεις των περασμένων αγωνιστικών που την ανάγκασαν να υποχωρήσει στη βαθμολογία.
Οι βερντιμπλάνκος έχουν κερδίσει και τα έξι φετινά παιχνίδια στα οποία έχουν καταφέρει να ανοίξουν το σκορ.  Στο Καμπ Νου ωστόσο δεν έχουν νίκη στις δέκα προηγούμενες επισκέψεις τους (0-2-8).
Οι φιλοξενούμενοι έχουν στο μυαλό τους το μεγάλο ντέρμπι με τη Σεβίλλη που ακολουθεί στο πρόγραμμα. Ο Ετσεμπαρία  δε θα αγωνιστεί λόγω καρτών για να είναι διαθέσιμος την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα προφυλαχθεί ο Περέιρα. Διαθέσιμος ο Ποθουέλο, ενώ Βαντίγιο, Μάριο και Αμάγια είναι τραυματίες.
Πιθανές ενδεκάδες 
Μπαρτσελόνα (3-4-3): Valdes, Puyol, Pique, Mascherano, Alcantara, Busquets, Xavi, Alves, Messi, Fabregas, Sanchez
Μπέτις (4-2-3-1): Casto, Perez, Dorado, Ustaritz, Chica, Matilla, Canas, Hurtado, Pozuelo, Juanma, Molina
Η Μπαρτσελόνα πετυχαίνει 2,5 γκολ μέσο όρο στο πρώτο ημίχρονο των εντός έδρας αγώνων της.
Λόγος για το νικητή του αγώνα δε γίνεται καν. Οι τιμές σε άσο και NG κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Από τη στιγμή που οι Καταλανοί συνηθίζουν να καθαρίζουν τους αγώνες από το πρώτο ημίχρονο αξία υπάρχει στο ΑΗ (-1,25) στο πρώτο 45λεπτο σε απόδοση 1,75 στην bet365.


Over και άσσο  για την Ατλέτικο

Συνηθίζει να σκοράρει απέναντί της η Βιγιαρεάλ

Over με παράδοση για την Ατλέτικο (1,92) O Σιμεόνε ντεμπουτάρει στο Καλντερόν επιδιώκοντας τη νίκη επί της παραπαίουσας Βιγιαρεάλ. Η φιλοξενούμενη μπορεί να σκοράρει ελάχιστα εκτός έδρας φέτος, όμως κόντρα στους ροχιμπλάνκος βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 1,92 το over.
Ο Σιμεόνε δεν μπόρεσε να συνδυάσει το ντεμπούτο του με την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της Ατλέτικο. Η λευκή ισοπαλία που απέσπασε στη Μάλαγα πάντως κρίθηκε ως ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με τους Μαδριλένους να έχουν κλασικότερες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.
Οι ροχιμπλάνκος έχουν μαζέψει 20 βαθμούς μετά από 17 αγώνες, όσους δηλαδή είχαν συγκεντρώσει και το 2000 όταν και υποβιβάστηκαν. Στο Καλντερόν έχουν ηττηθεί μόνο μια φορά φέτος (5-3-1). Επτά φορές έχει παραβιαστεί η εστία τους εκεί και μόνο μία στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων.
Κακή η παράδοσή τους απέναντι στη Βιγιαρεάλ την οποία έχουν κερδίσει δύο φορές στις οκτώ συναντήσεις που έχουν προηγηθεί (2-1-5). Σκόραραν τρία γκολ στις πέντε πρόσφατες υποδοχές της, όμως κέρδισαν μόνο τρεις από αυτές.
Ο Σιμεόνε πέρα από τον τραυματία Ντιέγκο Κόστα, έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα καθώς οι Περέα και Ντομίνγκεζ είναι τιμωρημένοι και ο Σίλβιο εξαιρετικά αμφίβολος λόγω τραυματισμού.
Το ξεκίνημα του 2012 βρήκε τη Βιγιαρεάλ στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μολίνα στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας δεν μπόρεσε να κατακτήσει τη νίκη παρά το γεγονός ότι η Βιγιαρεάλ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στη Βαλένθια (2-2).
Το "κίτρινο υποβρύχιο" έχει μείνει μακριά από τις νίκες για πέντε αγωνιστικές (0-2-3). Τραγική είναι η εκτός έδρας επίδοσή του με τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες, σε ματς όπου μπόρεσε να σκοράρει μόλις τρεις φορές. Απέναντι στην Ατλέτικο πάντως έχει βρει δίχτυα στις οκτώ τελευταίες συναντήσεις τους.
Ο Μολίνα θα βρει τον πρώην συμπαίκτη του στην Ατλέτικο Σιμεόνε στο ματς της Κυριακής. Δεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των Ρόσι, Καταλά, Γουακάσο, Καμούνιας και Ρούμπεν. Μουζάκιο, Μαρτσένα και Γκονζάλο αντιμετωπίζουν προβληματα τραυματισμών. Θα αγωνιστεί κανονικά ο Μπρούνο καθώς εκκρεμεί έφεση για κάρτα που δέχθηκε σε προηγούμενο ματς.
Πιθανές ενδεκάδες
Ατλέτικο (4-2-3-1): Courtois, Luis, Miranda, Godin, Juanfran, Gabi, Suarez, Salvio, Diego, Turan, Falcao
Βιγιαρεάλ (4-4-2): Lopez, Oriol, Zapata, Musacchio, Gaspar, Valero, Senna, Bruno, Cani, Nilmar, Perez
Οι πέντε φετινές νίκες της Ατλέτικο συνδυάστηκαν με over.
Iδανική αντίπαλος θεωρητικά για να πετύχει την πρώτη του νίκη με την Ατλέτικο δείχνει η Βιγιαρεάλ. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έχουν εξαιρετική παράδοση απέναντι στους Μαδριλένους και μπορούν να εκμεταλλευτούν τις απουσίες τους στην άμυνα.

 

Γκολ και θέαμα στα ντέρμπι τους σε Μαρσειγ και Λίλ




Τα ντέρμπι της Μαρσέιγ με τη Λιλ παραδοσιακά προσφέρουν γκολ και θέαμα (10 over στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις τους), κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και σήμερα στο “Βελοντρόμ”, όπου οι δυο πρώτες ομάδες της περσινής L1 αναμετρώνται για 3η φορά φέτος. Τον Ιούλιο έπαιξαν στο Μαρόκο για το Σούπερ Καπ και η Μαρσέιγ κέρδισε 5-4 με χατ-τρικ του Αντρέ Αγιού, ενώ τον Αύγουστο για τον α' γύρο του πρωταθλήματος, η Λιλ πήρε μια άτυπη ρεβάνς νικώντας 3-2 με δυο γκολ του Μουσά Σο.
 

Οι δυο Αφρικανοί επιθετικοί είναι οι μεγάλοι απόντες του σημερινού ντέρμπι ελέω Κόπα Αφρικα, ωστόσο και οι δύο ομάδες έχουν αρκετές αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στις μεσοεπιθετικές τους γραμμές. Αμαλφιτανό, Βαλμπουενά και Ρεμί θα είναι η γραμμή κρούσης της εξαιρετικά φορμαρισμένης ΟΜ (7 νίκες στα 8 τελευταία ματς), ο ανεβασμένος Τζο Κόουλ (4 γκολ μέσα στο 2012) μαζί με τον Βέλγο Αζάρ και τον Πολωνό Γέλεν θα είναι η επιθετική τριπλέτα της Λιλ, η οποία θα παραταχθεί χωρίς τους δυο βασικούς της μπακ, Ντεμπουσί και Μπεριά.
Στο 1,95 βρίσκουμε το G/G, το over 2,5 πληρώνει 2,20.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.