Αγγλία Πρέμιερ-Μπουντεσλίγκα και Ιταλία campionato.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ – ΑΡΣΕΝΑΛ

*** Και στο 6,50 βρίσκεται ο άσος, το διπλό στην ανώτερη τιμή του φτάνει το 1,62.


TIPS

*** Ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης: 2-2-12.

*** Ο Μπεν Γουότσον σκόραρε και τις δύο φορές που αντιμετώπισε εντός έδρας την Αρσεναλ.

*** Η Αρσεναλ έχει χάσει πέντε βαθμούς βρισκόμενη μπροστά στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο στα δύο τελευταία της παιχνίδια στο «DW». Και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων (με την προϋπόθεση να σκόραραν και οι δύο), καμία απ' αυτή που πέτυχε το πρώτο γκολ δεν νίκησε. Επιπλέον, η Αρσεναλ έχει σώσει τους περισσότερους πόντους (7) από κάθε άλλη ομάδα, ούσα πίσω στο σκορ.

*** 13 γκολ σημειώθηκαν μετά το 80' στα 10 παιχνίδια των δύο ομάδων στην Πρέμιερ Λιγκ.

*** Μόλις μια φορά έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της η Αρσεναλ στα 13 τελευταία εκτός έδρας. Εχει σκοράρει, όμως, στα 15 από τα 16.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα από το ξεκίνημα της σεζόν κατάφερε να πάρει στο Σάντερλαντ, επικρατώντας με 2-1. Το γκολ του Ντι Σάντο στις καθυστερήσεις (εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος της άμυνας, συγκεκριμένα του Μπράουν) είναι ικανό να αλλάξει όλη τη χρονιά για τους «λάτικς» και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Μαρτίνεθ: «Εδώ ξεκινά η σεζόν για εμάς». Μπορεί να μην ήταν καλύτερη από τις «μαύρες γάτες», έδειξε χαρακτήρα και ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε το ματς στα ίσια.

Μεσοβδόμαδα, ο Ισπανός τεχνικός επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τις άριστες σχέσεις του με τον πρόεδρο Ντέιβ Γουίλαν, ευχαριστώντας τον για την απόλυτη στήριξη που είχε όταν κυκλοφόρησαν σενάρια για απόλυσή του. «Κατά κάποιο τρόπο μαθαίνεις να επιβιώνεις όταν βρίσκεσαι για αρκετό διάστημα μέσα στις τρεις θέσεις του υποβιβασμού. Δεν αγχωνόμαστε. Όμως, βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και στο τέλος πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε για μία ακόμη φορά», είπε ο Μαρτίνεθ.

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική ποινής για τον Αλκαράς (5/0), που είναι και το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα. Η λογική λέει ότι θα περάσει στην ενδεκάδα (πέρασε αλλαγή) ο σκόρερ του Σάντερλαντ, Ντι Σάντο, με την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή να είναι στα ύψη. Επίσης, θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Ρονταγέγκα, που έμεινε στον πάγκο στο προηγούμενο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Αλ Χάμπσι - Σταμ, Γκοχουρί, Κάλντγουελ, Φιγκερόα -Τζόουνς, Γουότσον, Γκόμες - Μόουζες, Ντι Σάντο, Ρονταγέγκα.

ΑΡΣΕΝΑΛ: «Το πρωτάθλημα είναι μια πολύ πιο σημαντική διοργάνωση για εμάς. Βασικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να τερματίσουμε στην τετράδα. Μπορεί κάποιος να αντιδράσει, λέγοντας ότι αποκλειστήκαμε από μια διοργάνωση που είχαμε αρκετές πιθανότητες να το κατακτήσουμε, όμως βλέποντας τις ομάδες που συνεχίζουν, διαφωνώ μ' αυτή την άποψη»... Τάδε έφη Αρσέν Βενγκέρ, με τον Αλσατό να δείχνει ξεκάθαρα την αδιαφορία του για την ήττα από τη Σίτι την Τρίτη με 1-0 και τον αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ.

Κανείς απ' αυτούς που ξεκίνησαν στο 1-1 (δίκαιο, κακή εμφάνιση από την Αρσεναλ) δεν βρέθηκε στην ενδεκάδα.

Δύο νέα προβλήματα για τον Βενγκέρ, και οι δύο όμως αναπληρωματικοί. Ο λόγος για τον Ντιαμπί (1/0) και τον Ροζίτσκι (6/0), που χάνουν το ματς. Παραμένουν έξω οι μπακ Σανιά (6/0), Τζένκινσον (6/0), Γκιμπς (5/0) και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κόντρα στη Γουίγκαν, από τη στιγμή που τα δύο τελευταία χρόνια έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα σε μας. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο, ως εκ τούτου θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδια για εμάς. Ομως, δεν υπάρχει κάποια άλλη προοπτική για εμάς. Θέλουμε μόνο το τρίποντο και θα δώσουμε τα πάντα για να το πάρουμε», τόνισε ο Βενγκέρ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέζνι – Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Βερμάλεν, Αντρέ Σάντος - Σονγκ, Ράμσι - Γουόλκοτ, Αρτέτα, Τζερβίνιο - Φαν Πέρσι.



ΚΠΡ - ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ

*** Στο 2,30 ο άσος, το διπλό γύρω από το 3,25.


TIPS

*** Η Γουέστ Μπρομ έχει κρατήσει μόλις μια φορά ανέπαφη την εστία της σε 25 εκτός έδρας παιχνίδια. Μόλις μια clean sheet για την ΚΠΡ στα προηγούμενα 8.

*** Ο Κρις Μπραντ έχει σκοράρει στις τρεις τελευταίες φορές που επισκέφτηκε το «Λόφτους Ρόουντ». Δύο με τη Γουέστ Μπρομ και μία με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

*** Η Γουέστ Μπρομ έχει σκοράρει το 75% των γκολ της στο πρώτο ημίχρονο και το 50% στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει σκοράρει στο τελευταίο 15λεπτο.

*** Η Γουέστ Μπρομ έχει κερδίσει μόλις τρεις φορές στις 30 τελευταίες επισκέψεις στο Λονδίνο.

ΚΠΡ: Δεν συνέχισε νικηφόρα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τη Νόριτς. Εχει τη δικαιολογία των σημαντικών απουσιών, κατάφερε όμως να είναι θετικότατη, σε ένα πολύ καλό ματς. Αρκετές φάσεις εκατέρωθεν, τις σημαντικότερες πάντως η Νόριτς, που έστω και οριακά δικαιούνταν το τρίποντο.

Με την ομοσπονδία τα έβαλε ο Γουόρνοκ, η οποία δεν τον άφησε να αποκτήσει δανεικό γκολκίπερ, έχοντας εκτός τους δύο πρώτους, Κένι (12/0, αναμένεται να χάσει τουλάχιστον ενάμιση μήνα) και Μέρφι (0/0), και αναγκάστηκε να παίξει με τον τρίτο Τσέρνι... Εξέτισε και επιστρέφει ο ηγέτης Μπάρτον (9/1), η απουσία του οποίου ήταν σημαντικότερη από κάθε άλλη. Παραμένουν έξω και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

Νέο πρόβλημα ο τραυματισμός του Ράιτ Φίλιπς (10/0). Υπήρχαν φόβοι ότι ο Αγγλος εξτρέμ είχε σπάσει το πόδι του, όμως ο Γουόρνοκ αρνήθηκε τόσο σοβαρό τραυματισμό, αλλά η λογική λέει ότι ο ποδοσφαιριστής θα μείνει εκτός από το σημερινό ματς.

Πιθανή είναι η επιστροφή του Τααράμπτ στην ενδεκάδα. Είχε μείνει εκτός από τα τελευταία, αφού ήταν κάκιστος στο ξεκίνημα και ο Γουόρνοκ, γνωρίζοντας τις ικανότητές του, προσπάθησε να του σηκώσει και πάλι το ηθικό: «Θα ήταν πολύ εύκολο να σταματήσω να υπολογίζω, όμως έχω πολύ χρόνο να του αφιερώσω. Πολλοί επαγγελματίες, κυρίως αυτοί που έρχονται από ξένες χώρες, έχουν διάφορους συμβούλους γύρω τους. Δεν του κάνουν καλό. Όμως, συνεχώς ωριμάζει και είναι ειλικρινής. Του είπα ότι και να παραμείνει στην ΚΠΡ τον Ιανουάριο ή και να φύγει, να παίζει μόνο για τον εαυτό του και όχι για τους συμβούλους του».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Τσέρνι – Γιανγκ, Γκαμπιντόν, Φέρντιναντ, Τραορέ – Φαουρλίν, Ντέρι – Τααράμπτ, Μπάρτον, ΜακΚί -Χέλγκουσον.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Πολύ καλό παιχνίδι έγινε με την Τότεναμ, στο τέλος όμως μίλησε η ποιότητα των «σπιρουνιών», που απέδρασαν με το τρίποντο από το «Χόθορνς» (3-1), με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Προηγήθηκε η ομάδα του Χόγκσον στο 10', είχε δυο-τρεις ακόμη καλές φάσεις. Τρελός ο ρυθμός στο δεύτερο, πάνω κάτω η μπάλα, αρκετές χαμένες ευκαιρίες και για τους δύο. Παράπονα για τη διαιτησία έκανε ο πολύπειρος τεχνικός, χωρίς όμως να έχει δίκιο.«Η φόρμα της ομάδας είναι καλή. Πασάραμε καλά, κινηθήκαμε καλά, όμως ήταν ένα κακό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Ασχημα τα νέα από το μεσοεπιθετικό Γκέρα (3/0), ο οποίος ξανατραυματίστηκε και αναμένεται να χάσει μεγάλο διάστημα, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξει τη φετινή σεζόν! Από κει και πέρα δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά προβλήματα, από τη στιγμή που και ο Λονγκ (11/4) αναμένεται να ξεπεράσει μικροπρόβλημα που αποκόμισε στο προηγούμενο ματς. «Προσπαθώ να ξεπεράσω το πρόβλημα. Δεν είναι κάτι σοβαρό, όμως. Θα κάνω ένεση πριν το παιχνίδι και θα παίξω, ελπίζοντας να μην πάθω κάποια υποτροπή», τόνισε ο Λονγκ.

«Και οι τρεις ομάδες που έχουν ανέβει μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα. Η ΚΠΡ έχει δείξει τις ικανότητές της και το πόσο δυνατή είναι στο Λονδίνο, αντιμετωπίζοντας στα ίσια τις μεγάλες ομάδες. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», ανέφερε ο Χόγκσον για το ματς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Φόστερ - Ριντ, Ολσον, ΜακΚόλεϊ, Σόρι – Τόμας, Μουλουμπού, Μόρισον, Μπραντ – Κοξ - Λονγκ.


ΜΑΝ. ΣΙΤΙ – ΝΟΡΙΤΣ

*** 1,18-6,67-14,96 ο μέσος όρος.


TIPS

*** 11 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες έχει η Σίτι. Φυσικά διανύει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της.

*** 1-11-24 στα 36 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ για τη Νόριτς.

*** Η Σίτι είναι η πιο κυνική ομάδα της κατηγορίας, σκοράροντας στο 22% των προσπαθειών της. Το 72% των γκολ της μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο.

*** Το 47% των γκολ της Νόριτς μπαίνουν από σέντρες, το μεγαλύτερο ποσοστό στην κατηγορία.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Με εντελώς αλλαγμένη ενδεκάδα σε σύγκριση με το πρωτάθλημα παρατάχθηκε κόντρα στην Αρσεναλ την Τρίτη, κατάφερε όμως να πάρει την πρόκριση με 1-0 στο Λονδίνο και να εξασφαλίσει θέση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ (εκεί θα βρει αντίπαλο τη Λίβερπουλ). Σκόρερ ο Αγουέρο στο 83', πολύ σημαντικό για τον Μαντσίνι ότι έδωσε ανάσες στους βασικούς του, με το πρόγραμμα που ακολουθεί να είναι εξαιρετικά βαρύ. Την Τετάρτη παίζει το εξαιρετικά κρίσιμο ματς με την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ακολουθούν τα δύο μεγάλα ντέρμπι με την Τσέλσι και την Αρσεναλ. Ενα διάστημα δέκα ημερών που καλείται εκ νέου να βγάλει τα αποθέματά της και την ποιότητά της...

Στο πρωτάθλημα προέρχεται από το πολύ αγχωτικό 1-1 με τη Λίβερπουλ. Εμεινε αήττητη, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν... έπεισε, με την αντίπαλό της να είναι εξαιρετική και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες.

Πλήρης η αποστολή, από τη στιγμή που εξέτισαν στο Λιγκ Καπ ο Μπαλοτέλι (9/6) και ο Μπάρι (11/1). Αμφίβολες οι προθέσεις του Μαντσίνι για την 11άδα, αν θα ξεκουράσει και ποιους, ενόψει φυσικά του μεσοβδόμαδου πολύ κρίσιμου παιχνιδιού του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Χαρτ - Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ – Γ. Τουρέ, Μπάρι - Μίλνερ, Αγουέρο, Σίλβα - Τζέκο.

ΝΟΡΙΤΣ: Καλό το ματς με την ΚΠΡ, πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο με 2-1 και επέστρεψε μετά από καιρό στις νίκες, κόβοντας το κακό σερί που είχε δημιουργήσει. Δίκαιο το αποτέλεσμα, έστω και αν ήταν οριακά καλύτερα τα «καναρίνια». Είχαν τις περισσότερες και τις καλύτερες ευκαιρίες, εκμεταλλεύτηκαν τις σημαντικές απουσίες της Λονδρέζας. «Διαθέτω ένα φανταστικό γκρουπ ποδοσφαιριστών. Μπορεί να μας πίεσε για ένα 15λεπτο η ΚΠΡ, όμως γενικότερα είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δουλεύουμε σκληρά, το βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο και δικαιούμασταν το τρίποντο», είπε ο Πολ Λάμπερτ.

Οι δύο στόπερ, ο Αγιάλα (1/0) και ο Γουίτμπρεντ (2/0) είναι πανέτοιμοι να επιστρέψουν μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, έχοντας παίξει 90 λεπτά την Τετάρτη με τις ρεζέρβες. Πολύτιμες λύσεις για τον Λάμπερτ, ο οποίος είχε ξεμένει από ποδοσφαιριστές στην άμυνα. Αντίθετα, την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να επέστρεψε ο τρίτος στόπερ Ντε Λάετ (5/1), όμως αποκόμισε εκ νέου πρόβλημα και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ράντι - Νότον, Ρ. Μάρτιν, Αγιάλα (Ντε Λάετ), Τίρνι - Τζόνσον, Κροφτς - Μπένετ, Χούλαχαν, Πίλκινγκτον - Μόρισον.


ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ – ΣΟΥΟΝΣΙ

*** Σε πτώση ο άσος, που φτάνει πλέον το 2,25. Ακόμη και στο 3,60 το διπλό.

TIPS


*** 1-0-5 τα έξι τελευταία εντός έδρας της Μπλάκμπερν.

*** Μόλις το 6% των γκολ της Σουόνσι έχει προέλθει από κεφαλιές. Το μικρότερο ποσοστό στην κατηγορία.

*** Ο Μίκαελ Φορμ, κίπερ της Σουόνσι, έχει κρατήσει τις περισσότερες φορές ανέπαφη την εστία του (6). Αρνητικό ρεκόρ της ιστορίας της Μπλάκμπερν στην Πρέμιερ Λιγκ: Τρώει γκολ στα 16 τελευταία.

*** Η Σουόνσι έχει παραχωρήσει τα λιγότερα φάουλ στην κατηγορία, η Μπλάκμπερν τα δεύτερα περισσότερα πίσω από τη Γουίγκαν.

*** Η Μπλάκμπερν διανύει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της στην Πρέμιερ. Καμιά ομάδα τα δέκα τελευταία χρόνια που είχε 7 ή λιγότερους βαθμούς στις 13 πρώτες αγωνιστικές δεν κατάφερε να σωθεί.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν δίνει σημασία στο Λιγκ Καπ, παίζοντας με πολλούς αναπληρωματικούς κόντρα στην Κάρντιφ την Τρίτη, όμως ο αποκλεισμός από την ουαλική ομάδα δεν θα περάσει απαρατήρητος... Ο Στιβ Κιν είναι στα... σχοινιά, τα άσχημα αποτελέσματα συνεχίζονται, βρίσκεται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα και το μόνο που μπορεί να φέρει ο αποκλεισμός από ομάδα της Τσάμπιονσιπ είναι περισσότερα προβλήματα, μεγαλύτερη γκρίνια και εντονότερες αντιδράσεις από τους οπαδούς.

«Εχουμε παιχνίδια μπροστά μας με ομάδες που βρίσκονται κοντά μας στη βαθμολογία. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τελικοί κυπέλλων. Το παιχνίδι με τη Σουόνσι είναι ένα νέο ξεκίνημα στη σεζόν για εμάς», είπε ο Στιβ Κιν. Στο πρωτάθλημα, πραγματοποίησε μια ακόμη κακή εμφάνιση και ηττήθηκε δικαιότατα από τη Στόουκ με 3-1.

Οι τρεις της άμυνας Σάμπα (9/2), Ολσον (10/0) και Σαλγάδο (8/0) προστατεύτηκαν την Τρίτη και επιστρέφουν, όπως αποκάλυψε ο Κιν, έχοντας πει στις προπονήσεις από την Παρασκευή. Τιμωρημένος με τρεις αγωνιστικές ο βασικότατος χαφ Ν' Ζονζί (13/0), που μοίραζε αγκωνιές στο Στόουκ, ενώ οριακά αμφίβολος είναι ο καλός χαφ/εξτρέμ Χόιλετ (13/3), ο οποίος αντιμετώπισε ίωση μεσοβδόμαδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρόμπινσον - Σαλγάδο, Νταν, Σάμπα, Ζιβέ - Ροκίνα, Ολσον, Πέντερσεν - Φορμίκα, Γιακούμπου, Χόιλετ (Γκουντγουίλι).

ΣΟΥΟΝΣΙ: Εν μέσω έντονης συναισθηματικής φόρτισης λόγω της αυτοκτονίας του Γκάρι Σπιντ, δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση απέναντι στην Αστον Βίλα, μένοντας στο 0-0. Μέτριο παιχνίδι, πολύ βαριά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο γήπεδο (λίγο έλλειψε να αναβληθεί το ματς), εντελώς ακατάλληλη για ποδόσφαιρο. Δυο-τρεις καλές ευκαιρίες, κυρίως από τον Λίτα στα τελευταία 20 λεπτά. «Κάναμε μια καλή εμφάνιση, σε ένα ματς όπου είχε πολλές ιδιαιτερότητες λόγω του θανάτου του Σπιντ. Μας έλλειπε μόνο η τελική πάσα», είπε ο Μπρένταν Ρότζερς.

Με πρόβλημα αποχώρησαν από το ματς ο βασικότατος φορ Γκρέιαμ (12/4) και ο βασικός δεξιός μπακ Ράνχελ (13/0).Ο πρώτος είναι εξαιρετικά αμφίβολος, με τον Λίτα να ετοιμάζεται σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, ένα μήνα εκτός ο δεύτερος! Τη θέση του Ράνχελ θα πάρει ο νεαρός Ρίτσαρντς, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ. Μακροχρόνια έξω δυο-τρεις παίκτες.

«Ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνη ομάδα, που μπορεί να βάλει εύκολα γκολ. Είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς για εμάς, ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Χρειάζονται πολύ τους βαθμούς, ιδίως εντός έδρας και αυτό τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους», είπε ο Ρότζερς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Φορμ - Ρίτσαρντς, Γουίλιαμς, Μονκ, Τέιλορ - Γκόουερ, Αλεν, Μπρίτον - Ντάιερ, Γκρέιαμ (Λίτα), Σίνκλερ.


ΤΟΤΕΝΑΜ – ΜΠΟΛΤΟΝ

*** 1,30-5,00-10,50 ο μέσος όρος.


TIPS

*** 6-1-0 για την Τότεναμ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης κόντρα στην Μπόλτον.

*** 13-8-1 το σερί της Τότεναμ, 2-1-15 το εκτός έδρας σερί της Μπόλτον.

*** Ο Κέβιν Ντέιβις έχει σκοράρει 6 γκολ στις ισάριθμες φορές που αντιμετώπισε την Τότεναμ ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*** Το 31% των γκολ που έχει δεχτεί η Τότεναμ είναι από κεφαλιά, το μεγαλύτερο ποσοστό στην κατηγορία. 56% από σέντρες και πάλι έχει την πρωτιά.

*** Η Τότεναμ έχει πέντε συνεχόμενες νίκες, για πέμπτη φορά στην ιστορία της. Ποτέ δεν έχει κερδίσει έξι συνεχόμενα.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Την πάτησε το βράδυ της Τετάρτης. Ο ΠΑΟΚ, παίζοντας με 10 παίκτες από το 38' άλωσε το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με 2-1 και πλέον τα «σπιρούνια» περιμένουν δώρο της ελληνικής ομάδας κόντρα στη Ρούμπιν για να περάσουν στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Παίζοντας ως επί το πλείστον με αναπληρωματικούς, αιφνιδιάστηκε από τα δύο γρήγορα γκολ της ομάδας του Μπόλονι. Μετά το 38', όταν και αποβλήθηκε ο Σταφυλίδης, πίεσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σίγουρα ο Ρέντναπ δεν δίνει σημασία στο θεσμό, από τη άλλη είναι μια ήττα που... πονά.

Στο πρωτάθλημα, επικράτησε της Γουέστ Μπρομ με 3-1 και διανύει το καλύτερο ξεκίνημα από το 1967! «Δεν μπορώ να θυμηθώ να έχουμε εύκολο παιχνίδι όποτε αντιμετωπίσαμε την Μπόλτον. Μπορεί να είναι άτυχη, να έχει σημαντικούς τραυματίες από το ξεκίνημα, διατηρεί όμως την ποιότητά της και έχει ένα εξαιρετικό νεαρό τεχνικό. Δείξανε για το που μπορούν να φτάσουν στο παιχνίδι με τη Στόουκ», τόνισε ο Ρέντναπ.

Επιστρέφει ο Φαν ντερ Φάαρτ (10/6), ο οποίος ήταν απών από το παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ και μπαίνει εκ νέου το δίλλημα στον Ρέντναπ για τον πιο θα περάσει στο πλάι του Αντεμπαγιόρ, τον Ολλανδό ή τον Ντεφόε. Ο Ντεφόε έπαιξε δύο συνεχόμενα (ήταν στην ενδεκάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ), λογικά θα προτιμηθεί ο πρώτος. Αμφίβολος ο Σάντρο (6/0), που αποκόμισε πρόβλημα την Τετάρτη. Παραμένουν έξω δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φρίντελ - Γουόκερ, Καμπούλ, Κινγκ, Ασού Εκοτό - Πάρκερ, Μόντριτς - Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ, Μπέιλ - Αντεμπαγιόρ.

ΜΠΟΛΤΟΝ: Της διέλυσε το παιχνίδι με την Εβερτον η δίκαιη αποβολή του Γουίτερ στο 18'. Αντεξε ένα ημίχρονο, όμως το γρήγορο γκολ του Φελαϊνί στο ξεκίνημα του δεύτερου έφερε και την κατάρρευση. Τελικό αποτέλεσμα 2-0, πολύ καλύτερα τα «ζαχαρωτά», δικαιούνταν παραπάνω τέρματα. Εντονος ο προβληματισμός πλέον, έχει βρεθεί μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού, 10 οι ήττες από το ξεκίνημα!

Σίγουρα επηρεασμένη από το θάνατο του Γκάρι Σπιντ, ο οποίος πέρασε τέσσερα χρόνια στο Μπόλτον, κάνοντας 121 εμφανίσεις. Θα περιμένει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της για να τον τιμήσει, όπως όλες οι υπόλοιπες ομάδες.

Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Γουίτερ (7/0), νέο πρόβλημα του βασικού χαφ Ρίο Κόκερ (13/1), ο οποίος θα περάσει τεστ ετοιμότητας λίγο πριν την έναρξη. Αμφίβολος ο αναπληρωματικός φορ Ν' Γκογκ (8/1), που έχασε το ματς με την Εβερτον. Παίζεται η επιστροφή του ταλαντούχου μπακ Ρίλι (2/0), πολλά, μακροχρόνια και σημαντικά τα υπόλοιπα προβλήματα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γιασκελάινεν - Μπογιάτα, Νάιτ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον - Μ. Ντέιβις, Μουαμπά, Πράτλι, Ιγκλς - Κλάσνιτς, Κ. Ντέιβις.


ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.

*** 5,25 ο άσος, το διπλό φτάνει και το 1,75.

*** Ιδιαίτερο ματς για τον Ασλι Γιανγκ, ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο «Βίλα Παρκ».


TIPS

*** Τελευταία ήττα της Γιουνάιτεντ στο «Βίλα Παρκ» ήταν το 1995! Εκτοτε: 0-6-9. Γενικότερα η Βίλα έχει μόλις μια νίκη στα 31 προηγούμενα: 1-9-21!

*** 5-4-1 το εντός έδρας σερί της Βίλα. 4-3-0 το εκτός έδρας της Γιουνάιτεντ.

*** Ο Βίντιτς είχε σκοράρει και στα δύο περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων.

*** Η Βίλα διανύει το χειρότερο ξεκίνημα από το 2005-2006. Τη συγκεκριμένη χρονιά είχε 12 πόντους σε 13 ματς και τερμάτισε 16η.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: «Ηταν τραγικά τα νέα για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο και κυρίως για την οικογένεια του Σπιντ. Προσπαθήσαμε να πάρουμε κουράγιο και να παίξουμε για τη μνήμη του». Τάδε έφη Αλεξ ΜακΛίς, με τις Σουόνσι και Αστον Βίλα να μένουν στο 0-0 εν μέσω μιας εξαιρετικά βαριάς ατμόσφαιρας στο «Λίμπερτι». Μέτριο ματς, λίγες φάσεις, αν κάποια δικαιούνταν κάτι περισσότερο αυτή ήταν η Σουόνσι, η οποία είχε τον έλεγχο και απείλησε δυο-τρεις φορές προς το τέλος του παιχνιδιού. Ενα ακόμη παιχνίδι όπου δεν έπεισε η Βίλα και οι υποσχέσεις του ΜακΛίς για βελτίωση πήγαν περίπατο...

Αμφίβολος ο κάπτεν και από τους καλύτερους φέτος Στίλιαν Πετρόφ (12/2), που έχασε το προηγούμενο, με τα τελευταία νέα, πάντως, να λένε ότι μάλλον θα παίξει. Αδιάφορα τα υπόλοιπα προβλήματα.

«Θα έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο και για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε εντός έδρας ομάδα από την πρώτη εξάδα. Γνωρίσουμε πόσο καλή είναι η Γιουνάιτεντ, αλλά και πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θεωρώ ότι οι οπαδοί μας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Θα είναι ο 12ος παίκτης μας και αυτό μπορεί να αλλάξει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Το να νικήσουμε μια ομάδα, όπως η Γιουνάιτεντ, μπορεί να αλλάξει όλη τη χρονιά για εμάς», τόνισε ο ΜακΛίς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γκίβεν - Χάτον, Κόλινς, Νταν, Γουόρνοκ – Πετρόφ (Τζίνας), Ντελφ – Ν’ Ζόγκμπια, Χέσκι, Αγκμπονλαχόρ - Μπεντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ηττα σοκ γνώρισε την Τετάρτη από την Κρίσταλ Πάλας στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-1 (στην παράταση) και αποχαιρέτησε το Λιγκ Καπ. Μπορεί ο σερ Αλεξ να παρέταξε ένα σωρό αναπληρωματικούς, αναμφίβολα όμως είναι αποτέλεσμα που επηρεάζει τη μέτρια -αυτή τη στιγμή- ψυχολογία των «κόκκινων διαβόλων». «Απλά είμαι πολύ απογοητευμένος. Δεν ξέρω από που να αρχίσω, για να είμαι ειλικρινής. Ζητώ συγνώμη από τους οπαδούς, καθώς αυτή δεν ήταν εμφάνιση αντάξια του ονόματος της Γιουνάιτεντ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέργκιουσον.

Γκέλαρε στο πρωτάθλημα. 1-1 κόντρα στη Νιούκαστλ (δεν έχουν ξαναχαθεί περισσότερες ευκαιρίες στα τελευταία 12 λεπτά, όταν έπαιζε με παίκτη παραπάνω), χωρίς περιθώρια για νέες γκέλες από τη στιγμή που ήδη η Σίτι είναι πέντε βαθμούς μπροστά. «Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και η ήττα από την Πάλας δεν επηρεάζει τη φόρμα μας. Εχουμε ένα πολύ καλό ρεκόρ κόντρα στη Βίλα, δεν είναι τυχαίο ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουμε ένα από τα καλύτερα εκτός έδρας ρεκόρ μας. Πάντα όμως πρέπει αν παίζεις καλά στο Μπέρμιγχαμ, δεν αρκεί μόνο η καλή σου παράδοση», είπε ο Φέργκιουσον.

Πιθανή επιστροφή για τον Γουέλμπεκ (9/3), Φεβρουάριο αναμένεται να επιστρέψει ο Αντερσον (8/2). Νέο πρόβλημα του Μπερμπάτοφ (5/0, οι 4 ως αλλαγή), ο οποίος μένει σίγουρα έξω, εξαιρετικά αμφίβολοι οι Βραζιλιάνοι μπακ Ράφαελ (0/0) και Φάμπιο (4/0), που και αυτοί αποκόμισαν πρόβλημα με την Πάλας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντε Χέα - Τζόουνς, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά - Νάνι, Κάρικ, Γκιγκς, Παρκ - Ρούνι, Ερνάντες.


ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΑΪΝΤΖ
*** Στο 2,30+ ο άσος, λίγο κάτω από το 3,00 η μέση τιμή του διπλού.
*** Προϊστορία: 5-3-2. Over και τα έξι τελευταία, με 6,16 γκολ κατά μέσο όρο! Πέρυσι η Βόλφσμπουργκ προηγήθηκε 3-0, αλλά η Μάιντζ νίκησε με επική ανατροπή (3-4).
*** Εξι νίκες και δύο ισοπαλίες μετράει απέναντι στη Μάιντζ ο Φέλιξ Μάγκατ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν υποστεί μόνο μια ήττα στις εφτά τελευταίες εξόδους τους.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Παρά το 4-1 κόντρα στο Αννόβερο και τις προβλέψεις του Φέλιξ Μάγκατ ότι η νέα «συνταγή» σε σύστημα και ενδεκάδα θα αποδώσει καρπούς, η ομάδα του αποδείχτηκε ανεπίδεκτη μαθήσεως. Σε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς ήταν πολύ κακή, επιτρέποντας στην πολύ πιο αποφασιστική Αουγκσμπουργκ να πετύχει πανάξια την πρώτη φετινή νίκη (2-0) μπροστά στο κοινό της. Στο πρώτο ημίχρονο οι «λύκοι» δεν απείλησαν καν και στο τελευταίο πεντάλεπτο του γλίτωσαν επανειλημμένα το 1-0.

Είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 58’ και στο 61’, ενώ προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το 1-0 (65’) χάνοντας άλλη μία με τον Λάκιτς, που δεν μπορεί να στείλει με τίποτα φέτος την μπάλα στα δίχτυα. Ολα αυτά δεν… τρόμαξαν όμως τους γηπεδούχους, που ήταν εξίσου απειλητικοί στο δεύτερο μέρος και έβαλαν το «κερασάκι στη τούρτα» στο 94’.

«Η αντίπαλος μας προσκάλεσε σε μάχη και εμείς αρνηθήκαμε. Είναι δεδομένο πια ότι κάποιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν», είπε ο Μάγκατ, ο οποίος πρωτοτύπησε ξανά εφευρίσκοντας ένα είδος νέας «τιμωρίας» για τους παίκτες του. Εως και την Πέμπτη διεξήγαγε τις προπονήσεις μέσα σε απόλυτη βουβαμάρα, χωρίς ποτέ να ανταλλάξει λέξη μαζί τους! «Δεν ξέρω πόσες φορές θα τους απευθύνω το λόγο από εδώ και πέρα, αλλά στις δύο προπονήσεις που απομένουν θα τους παρακολουθώ στενά και κατόπιν θα επιλέξω την ενδεκάδα που θα αντιμετωπίσει τη Μάιντζ», είπε την Πέμπτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στο βασικό σχήμα.

«Το σημαντικό είναι να παίξουμε όπως και κόντρα στο Αννόβερο, οπότε και ήμασταν πειστικοί με ή χωρίς την μπάλα. Αν τα καταφέρουμε νομίζω ότι θα κυριαρχήσουμε ξανά», πρόσθεσε ο… ζοχάδας τεχνικός των γηπεδούχων. «Θα δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε τη Μάιντζ», είπε από την πλευρά του ο μέσος Χασέμπε, διαισθανόμενος την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του. Διαθέτει το τίτλο της χειρότερης εκτός έδρας στο πρωτάθλημα (1-1-6), μετράει τρεις ήττες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και απέχει μόνο τρεις βαθμούς από την γραμμή του υποβιβασμού.

Εκτός μάχης τέθηκε λόγω ίωσης ο Λάκιτς (10/0, 5 αλλ.), ενώ στα «πιτς» παραμένει ο χαφ Χίτσλσμπεργκερ (5/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπενάλιο – Τρες, Κρις, Μάντλουνγκ, Σέφερ – Χασέμπε, Ζοσουέ, Σαλιχάμιτζιτς – Κόο, Ντεζάγκα, Μάντζουκιτς.
ΜΑΪΝΤΖ: Προσεγγίζοντας το «ταβάνι» της και παραδίδοντας σεμινάριο τακτικής, έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που έβαλε τρία γκολ στην Μπάγερν (3-2), αλλά και η πρώτη που είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες και ευκαιρίες απέναντί της. Προηγήθηκε 1-0 και 3-1, με τον Ιβανσιτς να πετυχαίνει το πρώτο γκολ (11’) και να εκτελεί το κόρνερ για το τρίτο (74’) και τον Καλιγκιούρι να σκοράρει ενδιάμεσα (65’) με ένα εντυπωσιακό σουτ από τα 30 μέτρα!
Οι Βαυαροί έβαλαν δύο γκολ με τον Βαν Μπούιτεν από στημένες φάσεις (56’, 79’) και πίεσαν στο φινάλε για την ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο («κατάπιαν» περισσότερα από 120 χιλιόμετρα) και το είχαν δείξει από το πρώτο τέταρτο, το οποίο έκλεισε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ιβανσιτς για το 2-0.

«Είχαμε σχεδιάσει το πλάνο, το δύσκολο είναι όμως να το εκτελέσουν οι παίκτες και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το πιστέψαμε, παίξαμε έξυπνα και αμυνθήκαμε σκληρά. Νομίζω ότι αυτή η μεγάλη επιτυχία θα αποτελέσει “έμπνευση” για όλη τη σεζόν. Είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να γίνουμε μια καλή ομάδα…», είπε ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος έφτασε τις τρεις νίκες σε πέντε παιχνίδια απέναντι στην Μπάγερν! Για την ομάδα του ήταν η δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα μετά το (επίσης εντός έδρας) 3-1 επί της Στουτγάρδης και πλέον το αρνητικό σερί των εννέα αγωνιστικών (0-3-6) που είχε προηγηθεί μοιάζει με… ψέμα για μια ομάδα που μπορεί να παίξει τόσο καλά.

«Είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω στην εμφάνιση και το αποτέλεσμα του αγώνα με την Μπάγερν κάνοντας άλλο ένα βήμα μπροστά. Δεν έχω κανένα σημάδι ότι η ομάδα “χόρτασε” με τη μεγάλη νίκη της περασμένης Κυριακής. Το κυριότερο, μου δίνει την εντύπωση ότι διαχειρίζεται τον ενθουσιασμό της με τον πλέον γόνιμο τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να επιβληθούμε στη Βόλφσμπουργκ αναγκάζοντας τη να παίξει το παιχνίδι μας», σχολίασε ο Τούχελ για τη σημερινή αναμέτρηση.

Τρεις οι απουσίες των φιλοξενούμενων, καθώς παραμένουν εκτός ο αρχηγός/στόπερ Νοβέσκι (11/0), ο αμυντικός χαφ Πολάνσκι (8/0) και ο μεσοεπιθετικός Ρίσε (10/1). Αντίθετα, επιστρέφει ο μέσος Κίρχοφ (10/0, 5 αλλ.), διεκδικώντας μια θέση στο βασικό σχήμα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βέτκλο – Φατί, Σβένσον, Μπούνγκερτ, Πόσπεχ – Μπαουμγκάρτλινγκερ (Κίρχοφ), Σότο – Καλιγκιούρι, Ιβανσιτς, Μίλερ – Αλαγκί.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
*** Σταθερά στο 2,00+ το διπλό, από 3,45 έως και 3,70 κυμαίνεται ο άσος.
*** Πρώτη φορά στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα η αναμέτρηση των δύο Μπορούσια είναι ντέρμπι κορυφής.
*** Προϊστορία: 16-14-9. Μόλις μια νίκη στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της στο «Μπορούσια Παρκ» έχει η Ντόρτμουντ. Πέρυσι η Γκλάντμπαχ επιβλήθηκε 1-0 ως ουραγός της βαθμολογίας απέναντι στη πρωτοπόρο.
*** Οχτώ νίκες και δύο ισοπαλίες στα 10 τελευταία εντός έδρας ματς μετράει η Γκλάντμπαχ (τέρματα 23-6). Η Ντόρτμουντ έχει παραχωρήσει μόλις μια ισοπαλία (Στουτγάρδη) στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές έχοντας γκολ 22-3!
*** Σε κανέναν από τους 26 αγώνες πρωταθλήματος υπό την ηγεσία του Λουσιέν Φαβρ δεν έχει δεχτεί η Γκλάντμπαχ πάνω από ένα γκολ. Το μέσο όρο παθητικό της είναι 0,65 γκολ ανά αγώνα.
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: «Ναι, μπορεί να διεκδικήσει το τίτλο», δήλωσε για αυτήν ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, βλέποντάς την να κάνει… πλάκα και στο εκτός έδρας ντέρμπι του Ρήνου με την Κολωνία! Με δύο γκολ του Μάικ Χάνκε (20’, 47’) και ένα αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ ενδιάμεσα από τον Αράνγκο (30’) «ξεπάστρεψε» στο άψε – σβήσε τη «μισητή» γειτόνισσα και στη συνέχεια έδειξε… οίκτο, όπως είχε κάνει και στο απίθανο 5-0 επί της Βέρντερ πριν από δύο εβδομάδες (όλα τα γκολ στα πρώτα 53 λεπτά)! Απειλήθηκε μόλις μια φορά σε όλο το 90λεπτο και θα μπορούσε να φτάσει σε ευρύτερο σκορ, όπως… τόλμησε να παραπονεθεί ο Λουσιέν Φαβρ!

Βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση - πετυχαίνοντας τέσσερις σερί νίκες για πρώτη φορά από τη σεζόν 1995/96 - και χάρη σε αυτό το σερί ισοβαθμεί πλέον στην πρώτη θέση με την Ντόρτμουντ, την οποία θέλει να εκτοπίσει τώρα από την κορυφή.

Η μεγάλη ατυχία της είναι ότι θα προσπαθήσει να το κάνει χωρίς τον «σεληνιασμένο» Μάρκο Ρόις (14/10, 3 ασίστ). Ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού ποδιού του κόντρα στην Κολωνία και έμεινε τελικά εκτός αποστολής, με τις πιθανότητες συμμετοχής να είναι εις βάρος του και για τον επόμενο αγώνα. Ποιο είναι το… παρήγορο; Οτι δεν χρειάστηκε ούτε να σκοράρει, ούτε να δώσει ασίστ στην Κολωνία ώστε να έρθει αυτό το εντυπωσιακό 0-3. Στα προηγούμενα τρία ματς είχε πετύχει πάντως εφτά γκολ και η αλήθεια είναι ότι η αντίπαλη άμυνα είναι αναγκασμένη να προσαρμόζεται πάνω του.

Τον 22χρονο μεσοεπιθετικό θα αντικαθιστούσε ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο (7/2), που στο «Ράιν-Ενεργκί» ήταν στην αποστολή έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, αλλά ούτε αυτός είναι διαθέσιμος λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Αυτό σημαίνει ότι ο Ραούλ Μπομπαντίγια (12/1) ετοιμάζεται για τη τέταρτη συμμετοχή του στη βασική ενδεκάδα των «πουλαριών».

«Προφανώς και θα θέλαμε τον Μάρκο διαθέσιμο σε ένα τέτοιο ματς, αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι ο αντικαταστάτης του θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Είχα προβλέψει ότι η Ντόρτμουντ θα δυσκολευτεί να βρει τα πατήματα της στο ξεκίνημα της σεζόν, πλέον όμως έχει ανακτήσει την ισορροπία της και για μένα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Την σεβόμαστε, αλλά δεν νιώθουμε φόβο απέναντι σε κανέναν», είπε ο Φαβρ, ο οποίος εξακολουθεί να μην συμμερίζεται το κλίμα ευφορίας που διέπει το σύλλογο, θυμίζοντας ότι «η Αϊντραχτ έκλεισε πέρυσι τον πρώτο γύρο με 26 βαθμούς, αλλά υποβιβάστηκε!»
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Τερ Στέγκεν – Γιάντσκε, Στραντσλ, Ντάντε, Ντεμς – Νορντβάιτ, Νόιστεντερ, Αράνγκο, Χέρμαν – Μπομπαντίγια – Χάνκε.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Ποιο ντέρμπι; Η Σάλκε αποδείχτηκε πολύ «λίγη» για να βάλει στοπ στη φρενήρη πορεία της (7-1 οι ευκαιρίες, 16-3 οι τελικές) και με ένα άνετο 2-0 έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί της, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Απρόσμενη εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς ότι στις έξι πρώτες αγωνιστικές είχε μόνο δύο νίκες, τελικά όμως δικαιώθηκαν όσοι προέβλεπαν ότι όταν πάρει… μπρος δύσκολα θα σταματήσει. Σκόρερ απέναντι στη Σάλκε ήταν οι Λεβαντόφσκι (16’) και Φελίπε Σαντάνα (61’), για τη δεύτερη διαδοχική νίκη σε ντέρμπι έπειτα από την εκτός έδρας κόντρα στην Μπάγερν (1-0).

Αν ακολουθήσει και τρίτη, σήμερα στο «Μπορούσια Παρκ», τότε κανείς δεν θα αμφιβάλλει ότι οι πρωταθλητές θα έχουν ξεκάθαρο στόχο το «repeat». «Η Γκλάντμπαχ παίζει το ποδόσφαιρο έτσι όπως το φαντάζεται ο προπονητής της. Αυτό είναι πολύ δύσκολο στην εφαρμογή, αλλά αυτή η ομάδα το έχει πετύχει. Για πολλούς είναι η έκπληξη της σεζόν, στην πραγματικότητα όμως ξεκίνησε φέτος έχοντας ήδη χαλυβδώσει το χαρακτήρα της με την περσινή εντυπωσιακή πορεία στο δεύτερο γύρο», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ και πρόσθεσε: «Υποθέτω ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Χαίρομαι που το τελευταίο καιρό είμαστε τόσο ανεπιθύμητος αντίπαλος για όλες τις ομάδες, ελπίζω να επαληθευτεί ξανά αυτό. Φυσικά η Γκλάντμπαχ μας έχει ήδη… προειδοποιήσει για το πόσο δύσκολη δουλειά έχουμε να κάνουμε στο γήπεδο της».

Το περασμένο Σάββατο ο κόουτς των Βεστφαλών ανακάτεψε τη τράπουλα στη βασική ενδεκάδα, χρησιμοποιώντας δύο αναπληρωματικούς σε αυτήν. Τον Μπάριος στη κορυφή της επίθεσης και τον Μπλαζικόφσκι στη δεξιά πτέρυγα, στέλνοντας τον Γκέτσε στα αριστερά και τον Λεβαντόφσκι σε ρόλο επιτελικού χαφ. Επρόκειτο για ένα πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα και παρότι απέδωσε, δεν θα το επαναλάβει σήμερα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

 Ο Μπλαζικόφσκι ενδέχεται πάντως να διατηρήσει θέση στο βασικό σχήμα, αλλά με το ρόλο του αμυντικού χαφ καθώς ο βασικός εσχάτως νεαρός Λάιντερ είναι αμφίβολος (7/0). Νοκ-άουτ είναι ξανά ο πολύτιμος αμυντικός χαφ Μπέντερ (11/1, 3 ασίστ) και ο στόπερ Σούμποτιτς (9/0).
* Αλλο ένα μεγάλο ταλέντο των γερμανικών γηπέδων θα είναι σε λίγο καιρό μέλος της Ντόρτμουντ. Πρόκειται για τον 18χρονο επιτελικό χαφ της Κότμπους Λεονάρντο Μπιτενκούρ, που έχει βγάλει μάτια φέτος στο πρωτάθλημα της Τσβάιτελιγκα. Η απόκτηση του ταχύτατου και εξαιρετικά προικισμένου τεχνικά μέσου κόστισε κοντά στα τρία εκατ. ευρώ και θα ενσωματωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στους πρωταθλητές.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βαϊντενφέλερ – Πίζεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Σμέλτσερ – Κελ, Λάιτνερ (Μπλαζικόφσκι) – Γκέτσε, Καγκάβα, Γκροσκρόιτς – Λεβαντόφσκι.

ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ - ΧΕΡΤΑ
*** Στο 2,40 ο άσος, λίγο πάνω από το 2,80 είναι το διπλό.
*** Προϊστορία: 16-4-7. Δύο σερί νίκες έχει στο Μπέτσεμπεργκ η Χέρτα. Στα πέντε τελευταία ματς απέναντι της ανεξαρτήτως έδρας, η Λάουτερν έχει πάρει μόνο ένα βαθμό.
ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ: Η ήττα (0-1) στη Νυρεμβέργη, πρώτη εκτός έδρας έπειτα από δύο μήνες συνδυάστηκε με μια στείρα από ευκαιρίες εμφάνιση αφού δεν απείλησε ούτε σε μία περίπτωση τους γηπεδούχους, έστω και αν ήταν για 77 λεπτά πίσω στο σκορ. «Θέλω να απολογηθώ στους οπαδούς για αυτή την εμφάνιση, η Νυρεμβέργη ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Μάρκο Κουρτς, καθώς η ομάδα του γλίτωσε από βαρύτερο σκορ λόγω της αστοχίας των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

Η μεγάλη δυσκολία στην παραγωγή φάσεων είναι κάτι που τη χαρακτήριζε έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκίνησε το θετικό σερί αποτελεσμάτων σε πρωτάθλημα και κύπελλο (3-2-0). Φάνηκε να επανέρχεται όμως στο 0-2 κόντρα στη Λεβερκούζεν προ δύο εβδομάδων και στη Νυρεμβέργη η αδυναμία της να δημιουργήσει, έστω, μια φάση της προκοπής δεν παρέπεμπε σε… ομάδα Μπουντεσλίγκα.

«Οι παίκτες θέλουν πολύ να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα απ’ ότι το περασμένο Σάββατο. Αυτό το παιχνίδι μας γέμισε θυμό και τώρα πρέπει να διοχετεύσουμε αυτό το θυμό στη σωστή κατεύθυνση μέσα στο τερέν. Αναλύσαμε διεξοδικά τον αγώνα στη Νυρεμβέργη, μιλώντας ανοιχτά και ειλικρινά για τα λάθη μας. Η ομάδα έδειξε να αντιδρά με τον κατάλληλο τρόπο στις προπονήσεις της εβδομάδας και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ», υπογράμμισε ενόψει της επίσκεψης της Χέρτα ο κόουτς των γηπεδούχων.

Λογικά ο Κώστας Φορτούνης θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα, αφού ο Κουρτς θα έχει μετανιώσει μάλλον την επιλογή του να τον «θυσιάσει» την περασμένη εβδομάδα (τον έβαλε αλλαγή στο 68’) αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Πιθανότατα θα επιστρέψει τώρα στο 4-2-3-1, με τον Κουεμάχα στην κορυφή της επίθεσης και τον - απογοητευτικό στη Νυρεμβέργη - Σέχτερ στον… πάγκο. Ο δεξιός μπακ Ντικ (13/0) εξέτισε, ενώ εκτός μάχης είναι μόνο ο μέσος Βερμούτ (2/0) και ο επιθετικός Μικάνσκι, που δεν έχει παίξει ακόμα λεπτό.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τραπ – Ντικ, Αμπελ, Αμεντικ, Γέσεν – Κιρχ, Ντε Βιτ – Σάχαν, Τίφερτ, Φορτούνης - Κουεμάχα.
ΧΕΡΤΑ: Η αστάθεια της δεν προκύπτει μόνο από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων. Ηταν φοβερή στο πρώτο 20λεπτο απέναντι στη Λεβερκούζεν, σκοράροντας δις (7’, 17’), χάνοντας πέναλτι (5’) και «αγγίζοντας» άλλες δύο φορές ένα γκολ! Κάπου εκεί όμως νόμισε ότι τελείωσε το ματς, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να επιτρέψει στον Ερέν Ντερντιγιόκ να στήσει «πάρτι» με τρία γκολ (24’, 64’, 79’).
Τουλάχιστον… φιλοτιμήθηκε να αντιδράσει μετά το 2-3 και στο 82’ ο Ράφαελ άνοιξε ξανά την άμυνα της Λεβερκούζεν δίνοντας την ευκαιρία στον Λαζόγκα για το δεύτερο προσωπικό γκολ του (3-3).

«Ακόμα και μετά το 2-0 ήταν ξεκάθαρο ότι το ματς θα ήταν αμφίρροπο. Η Λεβερκούζεν είναι ομάδα με μεγάλη ποιότητα και η ισοπαλία ήταν δίκαιη», είπε ο Μάρκους Μπάμπελ, απρόθυμος να… γκρινιάξει για το γεγονός ότι η ομάδα του «έκατσε» μετά το πρώτο 20λεπτο. Ηταν η δεύτερη σερί ισοπαλία μετά το 2-2 στο Φράιμπουργκ και το τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη, αφού τελευταία ήταν αυτή στο Βόλφσμπουργκ (μοναδική στις έξι τελευταίες αγωνιστικές).
«Πρέπει απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν να παίξουμε πιο ενεργητική άμυνα και να μην παραδώσουμε το ρυθμό του αγώνα στην αντίπαλό μας. Είμαστε σε καλό δρόμο, μας λείπουν κάποιες λεπτομέρειες για να γίνουμε και πιο αποτελεσματικοί», σχολίασε ο Μπάμπελ για το σημερινό ματς, προτρέποντας παράλληλα τους παίκτες του να αντιπαρατάξουν «δύναμη στη δύναμη».

Για πολλοστή φορά φέτος οι Βερολινέζοι έχουν πλήρη αποστολή. Ο Ράμος που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή το περασμένο Σάββατο είναι τώρα έτοιμος να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κραφτ – Λελ, Χούμπνικ, Μιγιάτοβιτς, Κομπιασβίλι – Νιμάιερ, Οτλ – Εμπερτ, Ράφαελ, Μπεν Χατίρα – Λαζόγκα (Ράμος).

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ
*** Στο 1,30 μόλις ο άσος, έως και στο 10,00 φτάνει σε κάποιες εταιρίες το διπλό!
*** Προϊστορία: 27-11-7. Μόλις δύο νίκες στις 11 τελευταίες επισκέψεις της Βέρντερ έχει η Μπάγερν! Αήττητη τη τελευταία πενταετία στο Μόναχο η ομάδα του Τόμας Σάαφ, με τέσσερις ισοπαλίες (όλες under!) και το ιστορικό 5-2 το Σεπτέμβριο του 2008.
*** Κανείς εν ενεργεία προπονητής της Μπουντεσλίγκα δεν έχει νικήσει την Μπάγερν τόσες φορές όσες ο Σάαφ (8). Ακριβώς ίδιος είναι ο αριθμός ηττών και ισοπαλιών του 50χρονου προπονητή κόντρα στους Βαυαρούς (στα ματς πρωταθλήματος), ενώ και τα τέρματα είναι 34-34! Για την ιστορία ο πολυνίκης προπονητής κόντρα στην Μπάγερν είναι ο Οτο Ρεχάγκελ με 18 νίκες.
*** Σε οχτώ αναμετρήσεις ο Γιουπ Χάινκες δεν έχει καταφέρει να νικήσει ακόμα τον Σααφ (0-5-3), ενώ αγνοεί το τρίποντο στα 14 τελευταία παιχνίδια του απέναντι στη Βέρντερ (με Σάλκε, Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν!
*** Από δύο σερί ήττες προέρχεται η Μπάγερν. Τελευταία φορά που υπέστη τρεις διαδοχικές ήταν την άνοιξη του 1998 επί Τζιοβάνι Τραπατόνι!
ΜΠΑΓΕΡΝ: Εως και πριν από λίγες εβδομάδες έμοιαζε να παίζει χωρίς αντίπαλο και τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. (και όχι μόνο…) είχαν βιαστεί να της… απονείμουν ήδη τη «σαλατιέρα». Τώρα κινδυνεύει να μείνει τέταρτη στη βαθμολογία, αφού αυτό θα συμβεί αν η Βέρντερ την υποχρεώσει στη τρίτη σερί ήττα της! Η απουσία του Σβαϊνστάιγκερ την έχει αποδιοργανώσει πλήρως. Με αυτόν στο γήπεδο είχε 30-3 τέρματα σε 11 αγωνιστικές, χωρίς αυτόν αρνητικό συντελεστή (4-5) στις τρεις τελευταίες.

Υστερα από την αναιμική εμφάνιση και ήττα (0-1) στο εντός έδρας ντέρμπι με την Ντόρτμουντ, η Μάιντς έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που της έβαλε τρία γκολ νικώντας τη 3-2. Η τρομερή συνοχή της έχει πάει… περίπατο και την περασμένη Κυριακή είχε για πρώτη φορά φέτος λιγότερες ευκαιρίες και τελικές προσπάθειες από τον αντίπαλο. Το… φιλότιμο του Βαν Μπούιτεν, ο οποίος μείωσε σε 2-1 και 3-2 (έχασε και ευκαιρία στις καθυστερήσεις για χατ-τρικ!) δεν αρκούσε.. Οι γηπεδούχοι το ήθελαν πιο πολύ και καθοδηγούμενοι από ένα σπουδαίο Αντρέας Ιβανσιτς (1 γκολ – 1 ασίστ) πήραν πανάξια το τρίποντο πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ με ένα εντυπωσιακό σουτ του Καλιγκιούρι από τα 30 μέτρα.

Η Μπάγερν σκόραρε από δύο στημένες φάσεις (56’, 79’), είχε άλλες τρεις καλές ευκαιρίες στη ροή του αγώνα, αλλά φάνηκε από το 15’ ότι θα υποφέρει στην «Κόφας Αρένα», όταν ο Ιβανσιτς βρέθηκε ξανά μόνος στην περιοχή της χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 2-0. «Πρέπει να ανακτήσουμε κάποιες βασικές αρχές του παιχνιδιού μας. Το επίπεδο του παιχνιδιού μας χωρίς την μπάλα έχει πέσει και δυστυχώς πληρώσαμε σκληρά τα αμυντικά λάθη μας στα δύο τελευταία ματς», είπε ο Γιουπ Χάινκες, ο οποίος απείχε λόγω ίωσης από τις προπονήσεις μεσοβδόμαδα. Αυτές έγιναν υπό τις οδηγίες του βοηθού του, Πέτερ Χέρμαν, αλλά ο 65χρονος κόουτς θα είναι κανονικά στον πάγκο κόντρα στη Βέρντερ.

«Είναι καθοριστικό το παιχνίδι διότι μπορούμε να δώσουμε τέλος σε όλη αυτή τη φιλολογία περί αγωνιστικής κρίσης. Εως και το ματς με την Ντόρτμουντ ήμασταν καταπληκτικοί τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές όμως δεν ήμασταν όσο επιθετικοί θα έπρεπε», είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης απέναντι στη Βέρντερ».

Από τους δύο αμυντικούς χαφ που έπαιξαν βασικοί στο Μάιντς, ο Χάινκες έμεινε περισσότερο ικανοποιημένος από το νεαρό Αλάμπα και βάσει των ενδείξεων θα «θυσιαστεί» ο Λουίς Γκουστάβο για να παίξει κατά συνθήκη «κόφτης» ο αρχηγός Λαμ. Αυτόν δοκίμασε στις προπονήσεις ο Χέρμαν, προσβλέποντας να μετριαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το κενό του Σβαϊνστάιγκερ (11/2, 3 ασίστ), από τη στιγμή που και ο Τίμοστσουκ (8/0) παραμένει εκτός λόγω τιμωρίας. Αν όντως ο διεθνής μπακ μετατοπιστεί στο κέντρο, ο καθαρόαιμος αριστερός μπακ Κοντέντο αναμένεται να πάρει τη θέση του, καθώς Μποάτενγκ και Ραφίνια είναι δεξιοπόδαροι.

«Παίζει» βέβαια και το σενάριο να χρησιμοποιηθεί ο Κρόος ως δεύτερος αμυντικός χαφ ώστε να χωρέσει και ο Ρόμπεν στην ενδεκάδα. Ο Ολλανδός δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό στο Μάιντς, προερχόμενος από δύο νωθρές εμφανίσεις κόντρα σε Ντόρτμουντ και Βιγιαρεάλ. Στο ματς με την Μπορούσια είχε επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα έπειτα από τρεις μήνες.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νόιερ – Μποάτενγκ, Βαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Κοντέντο – Λαμ, Αλάμπα (Κρόος) – Μίλερ, Κρόος (Ρόμπεν), Ριμπερί - Γκόμεζ
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Ο Κλαούντιο Πισάρο είχε συμμετοχή στα 14 από τα 15 τελευταία γκολ της, αλλά έστω χωρίς αυτόν αντέδρασε στο εντός έδρας ματς με τη Στουτγάρδη (2-0) μετά τη συντριβή από την Γκλάντμπαχ και τη τραγική εμφάνιση της στο «Μπορούσια Παρκ». Απολύτως δίκαιη η νίκη της, ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και σκόραρε με ωραία προσπάθεια του Χαντ (57’) και φοβερό φάουλ του Νάλντο (67’).

Επανήλθε έτσι στη τέταρτη θέση φτάνοντας στο -2 από την Μπάγερν με μία μόνο ήττα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Θα προσπαθήσει τώρα να πετύχει τη νίκη της σεζόν, ποντάροντας στο γεγονός ότι έχει εξελιχθεί σε «κακό δαίμονα» της Μπάγερν τον 21ο αιώνα στα ματς του Μονάχου, έχοντας περισσότερες νίκες απ’ ότι η αντίπαλός της εκεί τα τελευταία 11 χρόνια.

«Είναι πάντα ξεχωριστό να κοντράρεις την καλύτερη ομάδα της χώρας. Αυτή τη στιγμή διαπιστώνω ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ελπίζω ότι αυτό θα αποδειχθεί και στο τερέν. Αν έχουμε την απαραίτητη αφοσίωση και κάνουμε τη δουλειά μας με συνέπεια, μπορούμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή στον οποιονδήποτε. Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στο ματς τα δικά μας πλεονεκτήματα», σχολίασε ο Τόμας Σάαφ.

Στην αποστολή για το μεγάλο ματς συμπεριλήφθηκε τελικά ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, Πισάρο (12/11, 4 ασίστ), που κέρδισε τη «μάχη με το χρόνο» και όπως όλα δείχνουν θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Εκτός έμεινε αντίθετα ο βασικός γκολκίπερ Βίζε (11/0), λόγω του θανάτου του πατέρα του, ωστόσο ο αναπληρωματικός Ζεμπάστιαν Μιέλιτς έχει αποδειχτεί αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή. Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής θα απουσιάσει ο επιτελικός χαφ Εκίτσι (14/1, 8 αλλ.), ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (12/0) επιστρέφει έχοντας εκτίσει τη τιμωρία του.
Τέσσερις είναι οι μακροχρόνια απόντες, όλοι αναπληρωματικοί (Μπορόφσκι, Σιλβέστρ, Μπένις, Αβντιτς).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μιέλιτς – Παπασταθόπουλος, Βολφ (Πρεντλ), Νάλντο, Ιγκνιόφσκι – Μπαργκφρέντε, Φριτς, Χαντ, Μαρίν – Αρναούτοβιτς, Πισάρο.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΝΝΟΒΕΡΟ
*** Το 2,40 προσεγγίζουν οι τιμές του άσου, κοντά στο 2,90 το διπλό.
*** Προϊστορία: 5-5-2. Σε ότι αφορά μόνο την Μπουντεσλίγκα, το Αννόβερο έχει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα ανεξαρτήτως έδρας απέναντι στη Φράιμπουργκ. Πέρυσι πέτυχε δύο νίκες (3-1, 3-0).
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Κυνηγώντας διαρκώς τη τύχη της, έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία ματς στα… χασομέρια (93’, 95’, 90’) παίρνοντας πέντε βαθμούς, κόντρα σε Νυρεμβέργη (2-1), Χέρτα (2-2) και Χοφενχάιμ (1-1)! Σε όλα βρέθηκε πίσω στο σκορ – με τους Βερολινέζους μάλιστα με δύο γκολ διαφορά – αλλά κατάφερε να ανακάμψει και να «χτίσει» ένα αήττητο σερί τριών αγωνιστικών, όταν πριν από αυτό δεν είχε καταφέρει να μην χάσει για δύο σερί ματς. Οπως και στο ματς με τη Χέρτα πάντως, έτσι και κόντρα στη Χοφενχάιμ άξιζε το βαθμό, αφού ήταν αποφασιστική και δημιουργική μετά το κάκιστο πρώτο 25λεπτο, οπότε και δέχτηκε το 1-0.

Απειλήθηκε βέβαια κιόλας, αλλά επιβραβεύτηκε για την επιμονή της με το πρώτο φετινό γκολ του Γκάρα Ντεμπελέ, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα ωραίο συνδυασμό τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο. «Δείξαμε ξανά χαρακτήρα και το κέρδος μας είναι μεγαλύτερο από ένα βαθμό», είπε ο Μάρκους Σοργκ, που πριν από το ματς με το Αννόβερο τόνισε ότι στόχος της ομάδας είναι να διευρύνει το αήττητο της έως τη χειμερινή διακοπή (θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια με Κολωνία και Ντόρτμουντ).

«Οι τελευταίες αγωνιστικές μας έχουν γεμίσει αυτοπεποίθηση, διότι δείξαμε ότι είμαστε ικανοί να ανατρέπουμε μια εις βάρος μας κατάσταση παίρνοντας βαθμούς. Το σημαντικό είναι ότι τους αξίζαμε κιόλας. Αν επιδείξουμε το ίδιο μαχητικό πνεύμα αισιοδοξώ ότι θα πάρουμε τους τρεις απέναντι στο Αννόβερο. Πρέπει όμως να προσέξουμε πολύ την επίθεση του, που με Αμπντελάουε, Σλάουντραφ και Για Κονάν είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».

Μια εξτρά απουσία έχει ο τεχνικός των γηπεδούχων, αφού ο μέσος Αμπντεσαντκί (10/0) προστίθεται σε αυτές του στόπερ Μπαρτ (12/1), του πολύτιμου χαφ Ρόζενταλ (3/1) και του δεξιού μπακ Μουΐτζα (6/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπάουμαν – Χίνκελ, Μπούτσερ, Κρμας, Μπαστιάνς – Σούστερ, Φλουμ – Σμιντ, Μακιάντι, Πουτσίλα – Σισέ.
ΑΝΝΟΒΕΡΟ: Γνώρισε τη Τετάρτη στη Λιέγη την πρώτη ευρωπαϊκή ήττα (0-2) από τη Σταντάρ, αλλά ήταν σχετικά ανώδυνη αφού έστω και έτσι προκρίθηκε - ως δεύτερο του ομίλου – στη φάση των «32» του Europa League. Δέχτηκε τα γκολ στο 26’ και στο 59’ και δικαίως δεν πήρε τίποτα από το ματς, έστω και αν είχε τρεις καλές ευκαιρίες για να πετύχει το 1-1. Το Σάββατο διέσωσε το βαθμό απέναντι στο Αμβούργο με φοβερό γκολ του Σλάουντραφ στο 79’ (τερμάτισε σερί αφλογιστίας 1014 λεπτών) και η ισοπαλία (1-1) άφησε ικανοποιημένη την ομάδα αφού μετά το πολύ καλό πρώτο 20λεπτο που έκανε, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι.

Στο Βέλγιο συμπλήρωσε 10 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με δύο μόλις νίκες, ενώ στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα έχει πανηγυρίσει μόνο απέναντι στην Μπάγερν! Προέρχεται από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες και είναι μαζί με τη Βόλφσμπουργκ οι ομάδες που έχουν κατακτήσει τους λιγότερους βαθμούς μακριά από το γήπεδο τους (4).
«Στερούμαστε για την ώρα δύο στοιχεία που πέρυσι ήταν ανάμεσα στα πλεονεκτήματα μας. Η δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες και η 90λεπτη συγκέντρωση που μας βοηθούσε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά. Η κατάσταση βέβαια δεν είναι ακόμα τόσο δραματική. Απλώς, μας λείπει ένα κομμάτι από το παζλ και κάποιοι βαθμοί που θέλαμε να τους είχαμε πάρει», είπε ο αθλητικός διευθυντής Γιοργκ Σμάντκε, ο οποίος δεν παρέλειψε πάντως να συγχαρεί τους παίκτες για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, όταν τα προηγούμενα 19 χρόνια η ομάδα δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Σήμερα θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς νίκη (0-2-2) και «κλειδί» σύμφωνα με τον κόουτς Μίρκο Σλόμκα είναι να «πετύχουμε πρώτοι γκολ», καθώς και στα τέσσερα αυτά ματς συνέβη το αντίθετο.
Σε σχέση με το τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, επιστρέφουν έχοντας εκτίσει τιμωρία ο φορ ή εξτρέμ Για Κονάν (12/1, 6 αλλ.) και ο αριστερός εξτρέμ Στιντλ (13/0). Ο τελευταίος είναι όμως αμφίβολος, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο που υπέστη στο ματς της Τετάρτης.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Τσίλερ – Σερούντολο (Τσάχεντ), Χαγκουί, Πόγκατετς, Σουλτς – Σμίντεμπαχ, Πίντο, Στιντλ (Για Κονάν), Ράους – Σλάουντραφ, Αμπντελάουε.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ - ΚΟΛΩΝΙΑ
*** Ούτε το 1,45 δεν φτάνει ο άσος, κοντά στο 7,00 η τιμή του διπλού!
*** Προϊστορία: 19-9-12. Σε… τσιφλίκι της έχει μετατρέψει η Κολωνία τη Στουτγάρδη από το 1996. Στις οχτώ αναμετρήσεις έκτοτε έχει παραχωρήσει μόλις τρεις ισοπαλίες, μετρώντας τέσσερις νίκες στη σειρά!
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Είναι παθητική τηρώντας στάση αναμονής στα περισσότερα φετινά ματς αλλά στη Βρέμη το… παράκανε, γνωρίζοντας φυσιολογικά την ήττα με 2-0. Απείλησε για πρώτη φορά στο 41’ και έκλεισε από τύχη το ημίχρονο με 0-0. Αν και βελτιώθηκε στο δεύτερο, πλήρωσε ένα «νεκρό» δεκάλεπτο (57’-67’), οπότε και δέχτηκε αμφότερα τα γκολ. Εκτοτε, έκανε την ύστατη προσπάθεια προσπαθώντας να ασκήσει πίεση, αλλά το «πουλάκι» είχε πετάξει.

Συμπλήρωσε έτσι πέντε ματς με μία μόνο νίκη (και αυτή πολύ δύσκολη επί της Αουγκσμπουργκ), διογκώνοντας την εικόνα μιας άχρωμης επιθετικά ομάδας, μολονότι διαθέτει τους παίκτες για να μπολιάσει με περισσότερη φαντασία το παιχνίδι της. Η επιλογή να αποφεύγει όσο μπορεί το ρίσκο απορρέει από την περσινή «τραυματική» σεζόν, πλέον όμως είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη τακτική προσέγγιση δεν μπορεί να συνδυαστεί με υψηλές φιλοδοξίες. Της βγήκε με αρκετή δόση τύχης σε μια σειρά αγώνων (μία ήττα από την 5η έως την 11η αγωνιστική), τώρα όμως της έχει αποφέρει πέντε σερί πολύ μέτριες εμφανίσεις. Σήμερα, ο Μπρούνο Λαμπαντία είναι πιθανό να παρατάξει την ομάδα του με δύο «καθαρούς» φορ αλλάζοντας το 4-2-3-1 σε 4-4-2.

«Η σκληρή ομαδική προσπάθεια είναι απαραίτητη για να ανταγωνιστούμε τις μεγάλες ομάδες και είναι κάτι που μας έλειψε στη Βρέμη. Και με την Κολωνία όμως η αποστολή μας δεν είναι πιο εύκολη. Απαιτείται μεγάλη υπομονή, αφού η αντίπαλος μας είναι πολύ οργανωμένη και θα προσπαθήσει να κλέψει μπάλες για να μας “χτυπήσει” στη κόντρα. Αν παίξουμε από την αρχή βάσει των δυνατοτήτων μας πιστεύω ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», είπε ο τεχνικός των γηπεδούχων.

Στο απουσιολόγιο του προστέθηκε το όνομα του αναπληρωματικού χαφ Γκέμπχαρντ (7/0, όλες αλλαγή), αλλά για πρώτη φορά φέτος έχει διαθέσιμο τον ικανότατο επιθετικό Σίμπερ, ο οποίος «έβγαλε» μάτια πέρυσι ως δανεικός στη Νυρεμβέργη. Δύο είναι οι μακροχρόνια απόντες (Ντελπιέρ, Οντέλ), ενώ εκτός μάχης παραμένει ο αναπληρωματικός μπακ Τσελότσι (1/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ουλράιχ – Μπουλαρούζ, Τάστσι, Μάζα, Μολινάρο – Κβιστ, Χάρνικ, Χάιναλ, Οκαζάκι – Πογκρέμπνιακ, Κακάου.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Μάταια περίμεναν οι οπαδοί της να πάρει ρεβάνς για τις περσινές συντριβές από την Γκλάντμπαχ. Για τρίτη σερί φορά γνώρισε την «ταπείνωση» (0-3) στο μεγάλο ντέρμπι του Ρήνου, δεχόμενη και τα τρία γκολ έως το 47’ και κάνοντας μόλις μία ευκαιρία σε όλο το 90λεπτο. Προκάλεσε λογικά τις αποδοκιμασίες από την εξέδρα αφού γλίτωσε από άλλα δυο-τρία τέρματα, πραγματοποιώντας εμφάνιση που δεν παρέπεμπε σε τίποτα ένα εντός έδρας ματς!

«Δεν έχουμε αρχ…α(!)», άστραψε και βρόντηξε ο γκολκίπερ Ρένζινγκ, τον οποίο πάντως κατέκρινε δημοσίως στον αέρα ο επιθετικός της ομάδας Νοβάκοβιτς (ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού), σχολιάζοντας live την αντίδραση του στο δεύτερο γκολ. «Είμαι μόλις 11 μήνες εδώ, αλλά έχω προλάβει να παίξω σε πολλά ματς στα οποία οι αντίπαλοι ήταν πολύ καλύτεροι από μας», συμπλήρωσε ο πρώην τερματοφύλακας της Μπάγερν, ο οποίος έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα (29), έπειτα από αυτόν της Φράιμπουργκ.

Ο Στάλε Σολμπάκεν έψαξε δικαιολογία στην αγωνιστική απραξία των τριών εβδομάδων, αλλά δύο ημέρες αργότερα τον… εξέθεσε η «ομοιοπαθής» Μάιντς με τη μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν. Διέκρινε επιπλέον κάποια κρούσματα απειθαρχίας και χωρίς να κατονομάσει ποιους εννοεί ξεκαθάρισε δημοσίως ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί ξανά κάτι ανάλογο. «Είμαι ευγενικός άνθρωπος, αλλά οφείλω να κοιταχτώ στον καθρέφτη και να θέσω σε αγωνιστική απραξία όποιον παίκτη δεν συντάσσεται με τη δική μου κατεύθυνση. Είτε υπάρχει ο τρόπος μου, είτε δεν υπάρχει τρόπος! Είναι αδύνατο να πορευτείς με παίκτες που δεν είναι 100% έτοιμοι να εφαρμόσουν τα πλάνα σου», τόνισε ο Νορβηγός σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές ότι ήταν και παραμένει το απόλυτο «αφεντικό».

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. «φωτογράφισε» τον Σάσα Ρίτερ, ο ίδιος όμως το αρνήθηκε και ο 28χρονος μέσος αναμένεται να είναι κανονικά στην ενδεκάδα στο σημερινό ματς. Πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί μάλιστα ως μοναδικός καθαρός «κόφτης», αφού ο Σολμπάκεν προσανατολίζεται να αλλάξει το σύστημα σε 4-1-4-1, έτσι ώστε «να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων ο αμυντικός χαφ και να είναι περισσότεροι παίκτες κοντά στην αντίπαλη περιοχή».

Ο προπονητής των «τράγων» αναφέρθηκε επίσης στην καλή ψυχολογία που προσδίδει στους παίκτες του η φοβερή πρόσφατη παράδοση στη Στουτγάρδη, κάτι που ανέδειξε και ο Λούκας Ποντόλσκι. «Πάντα παίρνουμε βαθμούς εκεί έστω και αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για μας. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε ξανά, μολονότι η “σκληράδα” που βγάζουμε στις προπονήσεις δεν μεταφέρεται με συνέπεια έως τώρα στους αγώνες μας. Τις τελευταίες εβδομάδες μας λείπει η φλόγα και η ορμή. Αυτό πρέπει πρωτίστως να διορθώσουμε».

Αν υπήρχε μια δικαιολογία για την ήττα (όχι πάντως και για την εμφάνιση) στο ματς με την Γκλάντμπαχ, αυτή είναι οι αρκετές απουσίες. Τώρα η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, αφού επανέρχονται οι αμυντικοί Σερένο (9/0), Τζεμάλ (5/0) και ο χαφ Λάνιχ (12/0). Εκτός μάχης παραμένουν ο φορ Νοβάκοβιτς (7/2), οι μέσοι Τσιχί (10/2), Πετίτ (0/0) και ο μπακ Αντρεζίνιο (6/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): ΡένζινγκΜπρέτσκο, Ζερομέλ, Τζεμάλ, Σερένο (Αϊχνερ) – Ρίτερ - Λάνιχ, Κλέμενς, Πέζκο, Γιαγιάλο Ποντόλσκι.


ΙΝΤΕΡ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ

***Σταθερά ψηλά ο άσος της Ιντερ, στο 2,10 ανώτατη τιμή. Το διπλό της Ουντινέζε και στο 4,20.

***Προϊστορία: 22-10-6

ΙΝΤΕΡ: Το θέμα για την Ιντερ είναι να πάρει νίκες με οποιοδήποτε τρόπο, παίζοντας καλά ή μη, προκειμένου να ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό έκανε και στη Σιένα, κέρδισε με γκολ του νεαρού Ολλανδού Καστάινιος στο 90’, σε ένα ματς που ήταν για τυπικό 0-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιντερ έκανε το πρώτο σουτ στο στόχο στο 85’, με μια εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο Μότα, αλλά στο τέλος στάθηκε τυχερή, εκμεταλλευόμενη τη μοναδική αδράνεια της άμυνας της Σιένα.

Η Ιντερ λοιπόν τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος και ο Κλάουντιο Ρανιέρι τόνισε ενόψει Ουντινέζε: «Η Ουντινέζε είναι μια πραγματικότητα πλέον για τις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και τη θεωρώ ανταγωνιστή. Δεν είναι τυχαία εκεί ψηλά αλλά και εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στις ψηλές θέσεις. Όμως θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ξέρουν να κλείνουν πολύ καλά τους διαδρόμους και να φεύγουν γρήγορα στην αντεπίθεση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπομονετικοί, το παιχνίδι με την Ουντινέζε δεν θα τελειώσει νωρίς».

Και συμπλήρωσε: «Από τη μέρα που βρίσκομαι στην Ιντερ, ίσως είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι, αυτό που θα κρίνει πολλά για το μέλλον μας στο πρωτάθλημα. Εχουμε μείνει πίσω, έχουμε όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο και μπορώ να ελπίζω ότι σύντομα θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Και μπορεί να θεωρούν πολλοί ότι αν κερδίσουμε την Ουντινέζε δεν θα έχει συμβεί και κάτι τρομερό, εγώ όμως λέω το αντίθετο. Η νίκη επί της Ουντινέζε θα μας δώσει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

Πάγια εκτός οι Λούσιο (9/1), Σνέιντερ (6/1), δεν επιστρέφουν τελικά οι Φορλάν (5/1) και Μαϊκόν (5/1). Ερωτηματικό και ο Σάρατε (10/0), αν δεν προλάβει τη θέση του θα πάρει ο Ομπι στα αριστερά, ενώ μπροστά ο Ρανιέρι θα επιλέξει τον Πατσίνι, ο Μιλίτο στον πάγκο. Εκτός αποστολής έμεινε με τεχνική επιλογή και ο Τζόναθαν (4/0), κατά τα λοιπά ο Ρανιέρι παραμένει σε αυτό το 4-1-4-1 των τελευταίων αγώνων, με τον Καμπιάσο μπροστά από την άμυνα και τους Στάνκοβιτς και Μότα πιο μπροστά του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Ζούλιο Σέζαρ – Ναγκατόμο, Ρανόκια, Σάμουελ, Ζανέτι – Καμπιάσο – Αλβαρες, Στάνκοβιτς, Μότα, Σάρατε (Ομπι) – Πατσίνι.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Είναι μια ανάσα από την πρόκριση στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ύστερα από το 0-0 που απέσπασε από τη Ρεν. Της αρκεί πλέον να μη χάσει στο τελευταίο ματς του ομίλου με τη Σέλτικ. Η Ουντινέζε δικαιούνταν τη νίκη, καθώς για 70-75 λεπτά έκανε παιχνίδι υπεροχής, έχασε πολλές ευκαιρίες και μόνο στο τελευταίο κομμάτι του ματς αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, όταν οπισθοχώρησε για να κρατήσει το 0-0. Στο πρωτάθλημα επανήλθε στις νίκες με το 2-0 επί της Ρόμα, σκοράροντας δις στην κόντρα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η Ουντινέζε μπορεί να τα πηγαίνει εξαιρετικά και να βρίσκεται στο -2 από την κορυφή, ωστόσο δείχνει μια αδυναμία μακριά από την έδρα της εδώ και καιρό, καθώς έχει να σκοράρει εκτός από τις 21 Σεπτεμβρίου (1-1 με Μίλαν). Εκτοτε σε έξι ματς (4 στο πρωτάθλημα και 2 στο Γιουρόπα Λιγκ) δεν έχει καταφέρει να πετύχει γκολ, αλλά τον Γκουιντολίν αυτά τα στατιστικά δεν τον απασχολούν: «Αυτά είναι νούμερα με τα οποία ασχολούνται όσοι καταγράφουν στατιστικά. Εμένα με απασχολεί μόνο το παιχνίδι με την Ιντερ, το οποίο και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Ξέρω ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και πιο αποδοτικοί εκτός έδρας, αλλά δε χρειάζεται να μας πιάνει άγχος για αυτές τις επιδόσεις».

Για το παιχνίδι ανέφερε: «Η Ιντερ είναι πάντα η Ιντερ και εγώ δεν έχω προπονήσει μια τόσο μεγάλη ομάδα σαν κι αυτή, για να μπορώ να πω ότι θα πάμε εκεί και θα τους κερδίσουμε. Θα προσπαθήσουμε ναι, αλλά ξέρουμε ότι είναι δύσκολα. Η Ιντερ σιγά σιγά βρίσκει τον καλό της εαυτό και έχει σπουδαίους παίκτες που μπορούν να την επαναφέρουν στις ψηλές θέσεις. Εμείς πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι για να μπορέσουμε να πάρουμε αποτέλεσμα, κόντρα στις μεγάλες ομάδες όμως ούτε κι αυτό μπορεί να είναι αρκετό».

Τέθηκε νοκ-άουτ ο βασικός στόπερ Ντομίτσι (10/1), ενώ τραυματίας από το ευρωπαϊκό ματς επέστρεψε και ο ημιβασικός μεσοεπιθετικός Αμπντί (9/0). Ο Γκουιντολίν επαναφέρει όσους βασικούς ξεκουράστηκαν την Τετάρτη, Ντι Νατάλε, Πίντσι, Ασαμόα, αλλά και τον Τόριε, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Φλόρο Φλόρες στην επίθεση. Κατά τα λοιπά, ο Φερονέτι θα αντικαταστήσει στην άμυνα τον τραυματία Ντομίτσι, με τους Εκστραντ και Νέουτον επίσης υποψήφιους για τη θέση.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-1-1): Χαντάνοβιτς – Μπενάτια, Ντανίλο, Φερονέτι – Μπάστα, Ισλα, Πίντσι, Ασαμόα, Αρμέρο – Τόριε – Ντι Νατάλε.


ΝΑΠΟΛΙ – ΛΕΤΣΕ

***Στο 1,35 ο άσος της Νάπολι, το διπλό της Λέτσε στο 10,00.

***Προϊστορία: 8-4-1

ΝΑΠΟΛΙ: Μεγάλο πατατράκ με τη Γιουβέντους στο εξ’ αναβολής ματς, προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και 3-1 ως το 72’, αλλά κατάφερε τελικά να μην κερδίσει, μένοντας στο 3-3. Η Νάπολι έκανε παιχνίδι υπεροχής για μία ώρα και έδειξε ότι ελέγχει την κατάσταση, όμως το παιχνίδι στο τέλος εξελίχθηκε διαφορετικά. Ο Βάλτερ Ματσάρι έκανε λόγο για κόπωση της ομάδας του, που δεν είναι συνηθισμένη να παίζει σε διπλό ταμπλό: «Μείναμε κυριολεκτικά από δυνάμεις μετά το 60’. Το μυαλό ήθελε αλλά τα πόδια δεν ακολουθούσαν»¸είπε χαρακτηριστικά.

Το μυαλό των «παρτενοπέι» είναι σαφώς στο ματς της χρονιάς την προσεχή Τετάρτη στη Βιγιαρεάλ, με νίκη περνά στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα η σκέψη όλης της ομάδας είναι σε αυτό το παιχνίδι. Ο Βάλτερ Ματσάρι είχε την υποχρέωση να θυμίσει σε όλους ότι υπάρχει κι ένα ματς με τη Λέτσε, ωστόσο ποιος ασχολείται. Και γρήγορα η συνέντευξη Τύπου περιστράφηκε γύρω από το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ: «Είμαι υποχρεωμένος να βάλω κάποιους πιο φρέσκους παίκτες, προκειμένου την Τετάρτη να είμαστε πανέτοιμοι για το παιχνίδι της χρονιάς στη Βιγιαρεάλ».

Και συνέχισε: «Στην Ισπανία θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι και δεν πρέπει οι οπαδοί μας να νομίζουν ότι πάμε για βόλτα εκεί, επειδή η Βιγιαρεάλ έχει αποκλειστεί. Καμία ομάδα δεν θέλει να χάνει στο γήπεδό της και το ίδιο και η Βιγιαρεάλ, θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Και επίσης, ποτέ ομάδα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει τελειώσει όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να έχει πάρει έστω ένα βαθμό. Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος για τη Βιγιαρεάλ και πιστεύω ότι θα τα δώσουν όλα για να πάρουν έστω αυτόν τον ένα βαθμό».

Ο Ματσάρι θα κάνει αλλαγές πριν το ματς της χρονιάς, περιορισμένα πάντως, καθώς προτίθεται να ξεκινήσει τους Καβάνι (10/5) και Λαβέτσι (9/2). Ο Χάμσικ θα μείνει στον πάγκο, ο Γκαργκάνο επίσης και στην άμυνα θα ξεκουραστούν οι Καμπανιάρο και Καναβάρο. Νέα πρόσωπα οι Φερνάντες, Φιντέλεφ στην άμυνα, ο Τζεμαϊλί στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Πάντεφ διατηρεί τη θέση του στην επίθεση. Εκτός αποστολής έμεινε ο μόνιμα τραυματίας μέσος, Ντοναντέλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Ντε Σάνκτις – Φερνάντες, Αρόνικα, Φιντέλεφ – Μάτζιο, Τζεμαϊλί, Ινλέρ, Ντοσένα – Πάντεφ, Λαβέτσι – Καβάνι.

ΛΕΤΣΕ: Επεσε στην τελευταία θέση με την πικρή ήττα από την Κατάνια (0-1) στο 90’ και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η Λέτσε έχασε δίκαια, η Κατάνια ήταν καλύτερη στη συνολική εικόνα του αγώνα, ωστόσο κάθε ήττα στο τελευταίο λεπτό είναι λογικό να φέρνει πίκρα. Καλύτερο διάστημά της το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης όταν και είχε τις ευκαιρίες της για να σκοράρει, αλλά δεν θα άξιζε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία. «Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο ως το τέλος, μπορούσαμε να το κερδίσουμε αλλά στο τέλος από ένα μακρινό σουτ χάσαμε. Τέτοιες ήττες πονάνε περισσότερο», είπε ο Ντι Φραντσέσκο.

Σε πολύ δύσκολη θέση ο Ντι Φραντσέσκο πλέον στη Λέτσε και μολονότι μια ήττα από τη Νάπολι είναι εντός προγράμματος, τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετίζουν την τύχη του προπονητή με το αποψινό ματς. Αδικο βέβαια θα είναι να χάσει τη δουλειά του από μια ήττα με τη Νάπολι, ωστόσο ο κίνδυνος υπάρχει. Ο ίδιος πάντως είναι αισιόδοξος για το αποψινό παιχνίδι: «Πρέπει να παίξουμε με απόλυτη συγκέντρωση και στα 90 λεπτά και ελπίζω η Νάπολι να έχει το μυαλό της στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Εχουμε δει ότι η Νάπολι κόντρα στις μικρές ομάδες φέτος έχει κάποια προβλήματα και ελπίζω και εμείς να μπορέσουμε να την ανταγωνιστούμε».

Εκτός πλάνων οι μέσοι Τζακομάτσι (8/2), Ολιβέρα (5/0), ο στόπερ Καροτσέρι (4/0) και ο επιθετικός Οφέρε (6/0). Ο Ντι Φραντσέσκο στη διάρκεια της εβδομάδας δοκίμασε σχήμα με πέντε στην άμυνα, όποιον αμυντικό έχει θα τον ρίξει στον αγώνα, ενώ επανέρχεται από τραυματισμό ο αριστερός μπακ/χαφ Μεσμπά. Στην επίθεση ο Ντι Φραντσέσκο διατηρεί το νεανικό δίδυμο των Πασκουάτο και Μουριέλ, ενώ επιστρέφει στην αποστολή μετά από δύο μήνες ο έμπειρος φορ Ντι Μικέλε (5/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (5-3-2): Μπενάσι – Οντο, Φεράριο, Τόμοβιτς, Εσπόζιτο, Μεσμπά – Ομπόντο, Στράσερ, Γκροσμίλερ – Πασκουάτο, Μουριέλ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.