Επιστροφή με χαλαρά πονταρίσματα.

 

Νικά με over η Λίβερπουλ


Νικά με over η Λίβερπουλ (2,25) Mετά από δύο σερί ισοπαλίες η Λίβερπουλ θέλει να επιστρέψει στις νίκες, έχοντας πλέον κανονικά στη διάθεσή της τον Τζέραρντ. Σκοράρει συνεχώς στις φετινές της εξόδους η Νιουκάσλ, όμως από το Άνφιλντ σπάνια φεύγει με θετικό αποτέλεσμα.
H Λίβερπουλ δεν τα κατάφερε την Δευτέρα απέναντι στην Μπλάκμπερν μένοντας στο 1-1. Οι Ρόβερς είχαν την τύχη να προηγηθούν χάρις σε αυτογκόλ του Άνταμ, όμως στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν μονόλογος των κόκκινων. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν για μια ακόμη φορά μπόρεσαν να πετύχουν μόνο ένα γκολ και αρκέστηκαν στον βαθμό.
Στο Άνφιλντ μπορεί να μην έχει γνωρίσει ακόμη την ήττα, όμως έχει μοιραστεί τους βαθμούς με 6/9 ομάδες που την έχουν επισκεφθεί. Έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας μαζί με την Γιουνάιτεντ με 14 γκολ παθητικό, ωστόσο έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόνο σε 2/9 εντός έδρας αγώνες.
O Νταλγκλίς, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Τζέραρντ, καθώς ο αρχηγός είναι διαθέσιμος πλέον και πήρε μέρος για 20 λεπτά στο ματς με την Μπλάκμπερν. Θα λείψει ο Σουάρεζ ο οποίος τιμωρήθηκε για άσεμνη χειρονομία του στο ματς με την Φούλαμ.
Η Νιουκάσλ κατάφερε να βάλει τέλος στο σερί των έξι αγωνιστικών χωρίς νίκη, επικρατώντας με 0-2 στο Ρίμποκ. Μπεν Αρφά και ο εκπληκτικός φέτος Μπα ήταν οι σκόρερ της επί της ουραγού Μπόλτον.
Με νίκη την Παρασκευή οι καρακάξες θα προσπεράσουν τη Λίβερπουλ. Δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο καθώς φέτος σκοράρουν με άνεση μακριά από το Σεντ Τζέιμσις Παρκ και έχουν αποτύχει να βρουν δίχτυα μόλις σε μία από τις δώδεκα εξόδους τους σε όλες τις διοργανώσεις.
Οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών σταθερά. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα ονόματα των Στίβεν Τέιλορ, Σαντόν, Ρέιντζερ, Μαρβό και Γκάθρι.
Πιθανές ενδεκάδες
Λίβερπουλ (4-4-2): Reina, Enrique, Agger, Skrtel, Johnson, Downing, Adam, Gerrard, Bellamy, Kuyt,, Carroll
Νιουκάσλ (4-4-2): Krul, Coloccini, Simpson, Williampson, R. Taylor, Cabaye, Tiote, Gutierrez, Obertan, Ba, Ben Arfa ή Best
Key Stat: Αήττητη απέναντι στην Νιουκάσλ η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ από το 1995 και μετά (15-2-0).
Συμπέρασμα: H Λίβερπουλ σταθερά δημιουργεί πολλές ευκαιρίες στα παιχνίδια της, όμως οι Κάρολ και Σουάρεζ δεν εμφανίζονται αποτελεσματικοί. Με την επάνοδο του Τζέραρντ παίρνει μια έξτρα ώθηση στον μεσοεπιθετικό τομέα, με τον αρχηγό να είναι ικανός να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα και να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με τις μακρινές του μπαλιές, αλλά και τα δυνατά του σουτ. Η Νιουκάσλ έχει πάντως σε εκπληκτική φόρμα τους Μπα-Μπεν Αρφά και μπορεί να απειλήσει στην κόντρα.


Σκοράρει στο Έμιρεϊτς η ΚΠΡ (2,05)

Σκοράρει στο Έμιρεϊτς η ΚΠΡ (2,05) 3/3 GG σε λονδρέζικα ντέρμπι μετράει φέτος η Άρσεναλ, με την ΚΠΡ να δείχνει ικανή να σκοράρει κόντρα στην ασθενή της άμυνα. Υψηλό το line του over, καλύτερη επιλογή το αμφίσκορο σε απόδοση 2,05
Παρότι  μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 8’ με τέρμα το Ζερβίνιο η Άρσεναλ δεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να επιβάλει τον νόμο της στο Έμιρεϊτς, παραχωρώντας εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 στη Γουλβς.  Ο κίπερ των “λύκων” Γουέιν Χένεσεϊ  κατέβασε ρολά, χαρίζοντας τον πόντο στην ομάδα του και μην επιτρέποντας στους “κανονιέρηδες” να καταλάβουν την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ.
6-2-1 το εντός έδρας ρεκόρ της ομάδα του Βενγκέρ (4/9 GG) που κόντρα στην ΚΠΡ θα δώσει το τέταρτο φετινό της λονδρέζικο ντέρμπι, με τα τρία προηγούμενα να έχουν λήξει όλα αμφίσκορα. Ο ηγέτης της (και) φέτος Ρόμπιν Φαν Πέρσι χρειάζεται μόλις δύο τέρματα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ τερμάτων σε μια χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά ο Βενγκέρ σκέφτεται να τον ξεκουράσει, κάτι που τελικά δεν έκανε κόντρα στη Γουλβς και πολύ δύσκολα θα το πράξει και κόντρα στην ΚΠΡ αφού δεν έχει την πολυτέλεια να πάει κόντρα στον μοναδικό ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής που απέμεινε στην ομάδα του.
Επιστρέφει πιθανότατα ο εξτρέμ Γουόλκοτ που έχασε το τελευταίο λόγο ίωσης, παραμένουν εκτός οι Φαμπιάνσκι, Μανόνε (κίπερ), Σάντος, Τζένκινσον, Γκιμπς, Σανιά (μπακ), Ντιαμπί και Γουίλσιρ (μέσοι).

Πολύ καλύτερη από τη Σουόνσι ήταν η ΚΠΡ στο μεταξύ τους εξάποντο παραμονής την περασμένη Τρίτη στο “Λίμπερτι”, οι Ουαλοί προηγήθηκαν με γκολ (που ξεκίνησε από χέρι) μόλις στο 14’ αλλά η ομάδα του Γουόρνοκ δεν τα παράτησε, ισοφαρίζοντας στο 58’ και ήταν εκείνη που δικαιούταν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Έξαλλος με τη διαιτησία ο Γουόρνοκ, με την ισοπαλία πάντως να δίνει τέλος στο αρνητικό σερί τριών ήττων για την ομάδα του.
Με 17 βαθμούς σε 18 αγωνιστικές οι Ρέιντζερς βρίσκονται στην 16η θέση της Πρέμιερ και η μάχη για την παραμονή αναμένεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Μεταγραφική ενίσχυση προανήγγειλε ο Γουόρνοκ, με την ΚΠΡ να μετράει 3-1-5 εκτός έδρας φέτος, μαζεύοντας ως τώρα περισσότερους βαθμούς στις εξόδους της από ότι στο Λόφτους Ρόουντ. Φέρντιναντ, Μέρφι, Χαλς και Ντάιερ παραμένουν εκτός, επιστρέφει ο Σον Ράιτ-Φίλιπς.

Συμπέρασμα: Η ΚΠΡ εκτός έδρας τα πηγαίνει αρκετά καλά φέτος και κόντρα στην ασθενή άμυνα της Άρσεναλ δείχνει ικανή να σκοράρει. θα προτιμήσουμε το GG στο 2,05


Σκοράρουν Νόριτς και Φούλαμ (1,72)

5-1-0 μετράει κόντρα στη Νόριτς η Φούλαμ από το 1998 ανεξαρτήτως έδρας

Σκοράρουν Νόριτς και Φούλαμ (1,72)
Η μετρ του GG Νόριτς μετά το διάλλειμα κόντρα στην Τότεναμ αναμένεται να επιστρέψει στα αγαπημένα της αμφίσκορα κόντρα στη Φούλαμ, που διατηρεί εξαιρετική παράδοση απέναντι στα “καναρίνια”. Στο 1,72 το GG
 
Δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στο παιχνίδι της εκπληκτικής φέτος Τότεναμ η Νόριτς, γνωρίζοντας έτσι την τρίτη ήττα της στο “Κάροου Ρόουντ”. Το τελικό 0-2 ίσως την κολακεύει, αφού τα “σπιρούνια” είχαν ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ ενώ εκείνη απείλησε μόνο με μακρινά σουτ. Ήταν το πρώτο ματς έπειτα από 10 αγωνιστικές στο οποίο η ομάδα του Λάμπερτ δεν βρήκε δίχτυα (10 σερί GG, 15/18 συνολικά) ενώ ακόμα δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε 90λεπτο. 
 
4-2-3 το εντός έδρας ρεκόρ της με τέρματα 16-14 (3,32 ανά παιχνίδι), όπως έχουμε ξαναγράψει είναι ομάδα που δεν ποτέ δεν κλείνεται, παίζοντας ανοιχτά για τη νίκη, στρατηγική που μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί αρκετά επιτυχής αφού οι 21 βαθμοί σε 18 αγωνιστικές είναι εξαιρετικός απολογισμός για μια ομάδα με πολύ περιορισμένο μπάτζετ που τον Αύγουστο δινόταν νο1 φαβορί για τον υποβιβασμό. Αγιάλα, Βον και Γουόρντ παραμένουν εκτός.
 
 
Ισοπαλία με 1-1 σε δεύτερο εκτός έδρας λονδρέζικο ντέρμπι απέσπασε η Φούλαμ την Boxing Day στο Στάμφορντ Μπριτζ, κράτησε με άνεση μακριά από τα καρέ της την Τσέλσι, διαχειριζόμενη πολύ ψύχραιμα το γκολ του Μάτα με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο και παίρνοντας τον βαθμό με γκολ του Ντέμπσεϊ στο 56’ έπειτα από πολύ όμορφο συνδυασμό. 
 
1-4-4 το εκτός έδρας ρεκόρ της, με 5 τέρματα ενεργητικό μακριά από το Κρέιβεν Κότατζ έχει τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση της Πρέμιερ, απέναντι πάντως στα ‘καναρίνια” μετράει 5-1-0 ανεξαρτήτως έδρας από το 1998, με πιο πρόσφατο το 6-0 της περιόδου 2004/05, αποτέλεσμα που έριξε τη Νόριτς στην Τσάμπιονσιπ. Πολλά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας του Γιόλ φέτος, με αποτέλεσμα έπειτα από 18 αγωνιστικές η Φούλαμ να βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας με 19 πόντους, μόλις πέντε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Σβάρτσερ, Γκριγκέρα, Ντέιβις και Ζαμόρα παραμένουν εκτός, αμφίβολος ο φορ Τζόνσον.
 
 
Key Stat: 5-1-0 μετράει κόντρα στη Νόριτς η Φούλαμ από το 1998 ανεξαρτήτως έδρας.
 
Συμπέρασμα: Η Φούλαμ αρέσκεται να κρατάει χαμηλό σκορ στα παιχνίδια της αλλά η Νόριτς μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να παρασύρει τους πάντες στον πολύ γρήγορο “αγγλικό” ρυθμό της και κάτι ανάλογο περιμένουμε να δούμε και στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Το GG μοιάζει η καλύτερη στοιχηματική επιλογή στο ζευγάρι


Επιστρέφει στις νίκες η Στόουκ (1,70)

Πέρυσι η Γουίγκαν σώθηκε με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη Στόουκ

Επιστρέφει στις νίκες η Στόουκ (1,70) Η ομάδα του Πούλις υποδέχεται την αμυντικά ευάλωτη Γουίγκαν στο “Μπριτάνια” με σκοπό να κλείσει τη χρονιά νικηφόρα. Ποντάρεται ο άσος, στο 1,70
Κόλλησε απέναντι στην καλά οχυρωμένη Άστον Βίλλα η Στόουκ την προηγούμενη αγωνιστική, παραχωρώντας εντός έδρας λευκή ισοπαλία. Οι “Potters” είχαν την καλύτερη ευκαιρία το αγώνα όταν η κεφαλιά του Γουίλσον σταμάτησε στο δοκάρι αλλά σε γενικές γραμμές είδαμε ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις.
Με 25 βαθμούς σε 18 παιχνίδια η ομάδα του Πούλις βρίσκεται στην 8η θέση της Πρέμιερ, επίδοση αρκετά ικανοποιητική δεδομένου του μικρού μπάτζετ του συλλόγου. “Το 2011 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για τη Στόουκ” επεσήμανε ο Πούλις και κανείς δεν μπορεί να τον αδικήσει, αφού οι “Potters” έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ενώ συμμετείχαν και για πρώτη φορά στην Ευρώπη, με επιτυχία μάλιστα. 4-3-2 το εντός έδρας ρεκόρ τους, σκόραρε πάνω από δύο φορές μόνο κόντρα στην ουραγό Μπλάκμπερν. Αμφίβολοι οι Γουίλαν και Κράουτς, εκτός πάντα ο Σιντιμπέ.

Η τραγική παράδοση της Γουίγκαν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε και στην Boxing Day, με το συγκρότημα του Μαρτίνεζ να συνθλίβεται με 5-0 από τα δεύτερα των πρωταθλητών. Βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8’, προσπάθησε να ισορροπήσει στη συνέχεια αλλά η (άδικη) αποβολή του Σάμμον στο 39’ έβαλε τέλος στις όποιες φιλοδοξίες της, με τη Γιουνάιτεντ απλά να σταματάει στα πέντε.
Παρά την βαριά ήττα ο Μαρτίνεζ προτίμησε να εστιάσει στον πολύ καλό μήνα της ομάδας του, που τον Δεκέμβρη κέρδισε 1-2 την Γουέστ Μπρομ και έφερε εντός έδρας ισοπαλίες με Τσέλσι και Λίβερπουλ. Συνολικά στα επτά τελευταία η Γουίγκαν μετράει 2-3-2, αποτελέσματα που της επέτρεψαν να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας αλλά η παραμονή έχει δρόμο ακόμα, αφού με 14 βαθμούς είναι η πρώτη ομάδα κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Ταξιδεύει στο “Μπριτάνια”, γήπεδο στο οποίο πέρυσι εξασφάλισε την παραμονή την τελευταία αγωνιστική χάρις στο γκολ του Ρονταγιέγκα στο 78’απέναντι σε μια βαθμολογικά αδιάφορη τότε Στόουκ. Μπόις και Κέρκλαντ παραμένουν εκτός, τιμωρημένος είναι ο φορ Σάμον.

Key Stat: 4-3-2 το εντός έδρας ρεκόρ της Στόουκ.
Συμπέρασμα: Παιχνίδι που αν ήταν στο καλεντάρι της Σέριε Α’ ο άσος θα είχε φτάσει στα Τάρταρα λόγω των περσινών γεγονότων, στην Πρέμιερ πάντως και πόσο μάλλον σε αυτό το χρονικό σημείο δεν γίνεται καν κουβέντα για χάρες, αφού η Γουίγκαν δεν έχει και την βαθμολογική άνεση για κάτι τέτοιο. Και αγωνιστικά πάντως η Στόουκ μπορεί να επιστρέψει στις νίκες και να κλείσει με τον καλύτερο χρόνο μια ονειρεμένη χρονιά για τους οπαδούς της, με τον άσο να υποχωρεί και αυτή την ώρα να προσφέρεται στο 1,70


1,73 το διπλό της Τότεναμ στο Σουόνσι

Σε 7/8 τελευταίες εξόδους της η Τότεναμ πέτυχε πάνω από ένα γκολ

1,73 το διπλό της Τότεναμ στο Σουόνσι
Η εκπληκτική φέτος Τότεναμ θα ψάξει στο “Λίμπερτι” για το διπλό που θα την διατηρήσει σε τροχιά τίτλου, κόντρα στην δυσκοίλια επιθετικά Σουόνσι. Υποχωρεί το διπλό
 
Η Σουόνσι μπορεί να κατέβηκε με μοναδικό σκοπό τη νίκη στο εξάποντο παραμονής κόντρα στην ΚΠΡ αλλά έφυγε μάλλον ευχαριστημένη με το τελικό 1-1, αφού οι Λονδρέζοι ήταν εκείνοι που άξιζαν περισσότερο το τρίποντο. Προηγήθηκε στο 14’ με τον Γκράχαμ (γκολ που μάλλον έπρεπε να ακυρωθεί αφού ο επιθετικός των Ουαλών κοντρόλαρε τη μπάλα με το χέρι) αλλά στη συνέχεια υποχώρησε, επιτρέποντας στην ΚΠΡ να ισοφαρίσει στο 58’. 
 
Με 19 βαθμούς σε 18 αγωνιστικές βρίσκεται στην 14η θέση της Πρέμιερ, πέντε πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, επίδοση ικανοποιητική για την ομάδα του Ρότζερς  που πάντως βασίζεται ως τώρα αποκλειστικά στο “Λίμπερτι”, όπου έχει μαζέψει τους 16 από τους 19 βαθμούς της (ρεκόρ 4-4-1). Η μοναδική της ήττα ήρθες κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο επίσης μοναδικό ματς που έδωσε εντός έδρας ως τώρα κόντρα σε ομάδα του Big 6. Τέιτ και Μπόντε παραμένουν εκτός, αμφίβολος ο βασικός αμυντικός Τέιλορ. Μόλις μια νίκη έχει στα οκτώ τελευταία (1-4-3) ενώ με 17 τέρματα ενεργητικό διατηρεί την 2η χειρότερη επιθετική επίδοση της κατηγορίας. 
 
Με χαρακτηριστική άνεση πέρασε από τη δυνατή έδρα της Νόριτς η Τότεναμ το βράδυ της Τρίτης, με τον Μπέιλ να κάνει ένα ακόμα εκπληκτικό παιχνίδι πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα η ομάδα του Ρέντναπ και παρότι άνοιξε το σκορ μόλις στο 54’ το τελικό 0-2 κολακεύει τους γηπεδούχους. 
 
Καταπληκτική η μέχρι στιγμής πορεία των “σπιρουνιών” στο πρωτάθλημα, με 38 βαθμούς σε 17 αγώνες απέχουν επτά από τις ομάδες του Μάντσεστερ που μοιράζονται την κορυφή της Πρέμιερ (έχοντας και ένα αγώνα λιγότερο ) και μοιάζουν η ομάδα που μπορεί να τις ακολουθήσει. 8-1-1 το ρεκόρ της στα τελευταία παιχνίδια, με την ήττα στο Στόουκ και την ισοπαλία εντός στο ντέρμπι με την Τσέλσι να κρίνονται αμφότερα πολύ άδικα αποτελέσματα. 
 
6-1-2 μετράει εκτός έδρας, μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καλύτερο απολογισμό μακριά από το σπίτι της μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Στις τελευταίες 8 εξόδους της μόνο στο Στόουκ δεν πέτυχε πάνω από ένα τέρμα (για την ακρίβεια πέτυχε αλλά αδίκως δεν μέτρησε), εκτός ξανά οι Ντόσον, Χάντλστοουν, Τζίνας και Λένον, αμφίβολοι οι Κίνγκ και Ντεφόε.
 
 
Key Stat: Σε 7/8 τελευταίες εξόδους της η Τότεναμ πέτυχε πάνω από ένα γκολ.
 
Συμπέρασμα: Δυνατή παρουσιάζεται μέχρι στιγμής η Σουόνσι στο “Λίμπερτι” αλλά κόντρα στις ομάδες του Big 6 (και πόσο μάλλον απέναντι στη φορμαρισμένη Τότεναμ) τα πράγματα μοιάζουν ιδιαίτερα δύσκολα για τους Ουαλούς, που  σκοράρουν με δυσκολία. Η Τότεναμ έχει τον τρόπο να διασπά τις κλειστές άμυνες σαν αυτή της Σουόνσι και αν σκοράρει και πάλι πάνω από μια φορά πολύ δύσκολα δεν θα φύγει με τους τρεις βαθμούς.


Σκοράρουν τα "Ρόδα" στο Ολντ Τράφορντ

9/12 GG είδαμε στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Ολντ Τράφορντ την τελευταία δεκαετία

Σκοράρουν τα Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των πολλών αμυντικών προβλημάτων υποδέχεται την Μπλάκμπερν που μετράει ως τώρα μόνο GG εκτός. 2,50 πληρώνει το αμφίσκορο σημείο που στηρίζει και η πρόσφατη προϊστορία.
Παρότι ο Σερ Άλεξ παρέταξε 11άδα με αρκετούς αναπληρωματικούς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν δυσκολεύτηκε να διαλύσει τη Γουίγκαν με 5-0 την Boxing Day και εκμεταλλευόμενη το στραβοπάτημα της Σίτι στο Χόθορνς να πιάσει τη μισητή συμπολίτισσα στην κορυφή της Πρέμιερ. Οι “κόκκινοι διάβολοι” μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με τον Παρκ μόλις στο 8’, με την (πολύ αυστηρή) αποβολή του Σάμον στο 39’ να δίνει τέλος στις όποιες φιλοδοξίες πιθανόν είχε η ομάδα του Μαρτίνεζ.
Χατ-Τρικ πέτυχε ο Μπέρμπατοφ που σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς, με τις φήμες να τον στέλνουν πίσω στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, ομάδα με την οποία έγινε γνωστός στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, αφού ο Βούλγαρος είναι δυσαρεστημένος με τον λίγο χρόνο συμμετοχής που έχει φέτος στους πρωταθλητές. Το τελευταίο πάντως πράγμα που απασχολεί αυτό τον καιρό τον Σερ Άλεξ είναι η επιθετική γραμμή της ομάδας του (που πετάει φωτιές σκοράροντας 16 τέρματα στα 4 τελευταία), αφού για ένα ακόμα παιχνίδι θα πρέπει να κάνει αλχημείες για να παρατάξει μια αξιοπρεπή αμυντική τετράδα.
Κόντρα στη Γουίγκαν παρέταξε τον Κάρικ σαν στόπερ και τον Βαλέντσια σαν δεξί μπακ, με την κακοδαιμονία να χτυπάει για μια ακόμα φορά φέτος τους πρωταθλητές αφού ο μόνος αξιόπιστος (λέμε τώρα…) διαθέσιμος στόπερ Έβανς τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον 19χρονο Φράιερς να παίρνει τη θέση του. 2 εβδομάδες θα χάσει ο Έβανς και πλέον ο Σερ Άλεξ περιμένει κάποιον εκ των Τζόουνς, Φέρντιναντ, αμφότεροι προερχόμενοι από τραυματισμό και όχι 100% έτοιμοι, να σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί. Σμόλινγκ, Βίντιτς, Φάμπιο (έχει λίγες ελπίδες) παραμένουν εκτός, όπως και οι Γιανγκ, Φλέτσερ, Άντερσον, Κλέβερλι και Όουεν. 7-1-1 το εντός έδρας ρεκόρ της με 5/9 GG, σκοράρει κατά μέσο όσο πάνω από τρία τέρματα ανά ματς.

Τα εκτός έδρας παιχνίδια της πάνε φέτος της Μπλάκμπερν, κάτι που υποδείχτηκε περίτρανα και στο Άνφιλντ, με την Θεά Τύχη να κλείνει πονηρά το μάτι στην ομάδα του Κιν, που κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας. Παρότι η Λίβερπουλ την σφυροκόπησε για 90 λεπτά ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα με αυτογκόλ του Άνταμ, στο 53’ ο Μάξι Ροντρίγκεζ ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια οι “κόκκινοι” έχασαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, με τον κίπερ Μπαν στο 94’ να κάνει ίσως την απόκρουση της σεζόν και στην επόμενη φάση τους αμυντικούς της Μπλάκμπερν να διώχνουν τη μπάλα πάνω στη γραμμή.
0-5-4 το εκτός έδρας ρεκόρ της, έχουμε ξαναγράψει ότι μακριά από το Ίγουντ Παρκ αγωνίζεται καλύτερα αφού στην έδρα της οι φίλοι των “ρόδων” περισσότερο ασχολούνται με το γιουχάρουν τον Κιν και τη διοίκηση της Μπλάκμπερν από το να στηρίξουν την ομάδα τους. 9/9 GG o εκτός έδρας απολογισμός της (15/18 συνολικά) παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας αλλά ο βαθμός που πήρε στο Άνφιλντ της έδωσε σημαντική ψυχολογική βοήθεια. Πηγαίνει σε μια έδρα όπου μετράει 7 σερί ήττες αλλά σκόραρε σε 9 από τις 12 τελευταίες επισκέψεις της. 
Αμφίβολος ο βασικός κίπερ Ρόμπινσον, με τον Μπαν να εντυπωσιάζει στο τελευταίο και πιθανότατα να κράτα τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ, Νέλσεν, Ζιβέ, Όλσον, Σαλγάδο και Γκρέλλα παραμένουν εκτός, πιθανότητες επιστροφής για τον αμυντικό Νταν.

Key Stat: 9/9 GG μετράει φέτος εκτός έδρας η Μπλάκμπερν.
Συμπέρασμα: H Γιουνάιτεντ έχει χτυπήσει φόρμα στα τελευταία παιχνίδια και το έργο της κόντρα στην ουραγό Μπλάκμπερν αναμένεται εύκολο, αφού αμυντικά τα “ρόδα” πάσχουν. Από -2 ο ασιατικός άσος έχει πάει στο -2,25, με το όριο να μοιάζει πάντως οριακό αφού η Μπλάκμπερν σκοράρει πάντα εκτός έδρας και μοιάζει αρκετά πιθανό να το κάνει και κόντρα στην άμυνα ανάγκης που θα παρατάξει ο Σερ Άλεξ. Θα προτιμήσουμε από το over 3,25 του 1,80+ το GG που πληρώνει 2,50

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.