Λίγα αλλά καλά τα παιχνίδια της Δευτέρας.

ΦΟΥΛΑΜ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

*** Πτωτική η πορεία του διπλού, που πλέον φτάνει το 2,05 από το 2,25 που βρισκόταν την Πέμπτη. Ακόμη και πάνω από 3,80 ο άσος.

TIPS

*** Η Φούλαμ δεν έχει σκοράρει στα έξι από τα οχτώ παιχνίδια της με τη Λίβερπουλ.

*** Η Λίβερπουλ έχει τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Δεν έχει νικήσει τέταρτο συνεχόμενο από το Μάιο του 2009.

*** 1-4-3 το εντός έδρας ρεκόρ της Φούλαμ.

*** Η Λίβερπουλ έχει επιτρέψει τα λιγότερα σουτ προς την εστία της από κάθε άλλη ομάδα (44). Επιπλέον, έχει 104 κόρνερ τα περισσότερα στην κατηγορία.

*** 19 κεφαλιές από τον Κάρολ, 8 προς την εστία. Περισσότερες από κάθε άλλον.

ΦΟΥΛΑΜ: Ηττήθηκε με 1-0 από την Τβέντε το βράδυ της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ και πλέον έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες πρόκρισης. Μόλις ένα βαθμό μπροστά από τη Βίσλα, στοχεύει μόνο σε νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι, όπου και φιλοξενεί την ήδη αποκλεισμένη Οντένσε. Το γκολ της ήττας ήρθε στο 89', στις καθυστερήσεις έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τζόνσον.

Στο πρωτάθλημα, κατάφερε να κάνει την έκπληξη στο «Εμιρατς» και να αποδράσει με την ισοπαλία (1-1). Βρήκε την Αρσεναλ κουρασμένη και σε κακό βράδυ και το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει ιδιαίτερους κινδύνους μπροστά στην εστία του Σβάρτσερ, είχε με τη σειρά της δυο-τρεις καλές στιγμές, αλλά και τύχη στο αυτογκόλ του Βερμάλεν που την έβαλε μπροστά στο σκορ.

«Η Λίβερπουλ είναι πολύ ωφελημένη, καθώς δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις», τόνισε σε δηλώσεις του ο Μάρτιν Γιολ, συμπληρώνοντας: «Θεωρώ ότι είναι ευτυχισμένοι που δεν παίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ». Μάλιστα, ο Ολλανδός τεχνικός έκανε και παράπονα για την επιθετική του γραμμή: «Κάποιες φορές έχουμε δείξει κι εντός κι εκτός συνόρων ότι μπορούμε να βρούμε το εύκολο γκολ. Πάντως, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε περισσότερο τις ευκαιρίες που μας δημιουργούνται».

Παραμένει αμφίβολος ο εξτρέμ Νταφ (9/0), παίζουν κανονικά ο χαφ Σίντγουελ (10/0) και ο μπακ Κέλι (3/0), σίγουρα έξω ο βαριά τραυματίας Γκριγκέρα (5/0). Δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ο Ρουίς (9/1), επιστρέφει τώρα και ίσως συνεχίσει στην 11άδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σβάρτσερ - Κέλι, Μπέιρντ, Χάνγκελαντ, Ρίισε - Ρουίς, Ετούχου (Σίντγουελ), Μέρφι, Ντέμπσι - Ζαμόρα, Ντεμπέλε.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Από παιχνίδι σε παιχνίδι φανερώνει τις πολλές της δυνατότητες. Αναγεννιέται και είναι ηλίου φαεινότερο, πλέον. Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρωτάθλημα, παρά την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Σίτι, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, αλώνοντας δεύτερη φορά φέτος το «Στάμφορντ Μπριτζ». Αρκετές αλλαγές έκανε ο Νταλγκλίς, άλλωστε ήταν το δεύτερο ματς μέσα σε δύο μέρες, όμως κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 και να στείλει και πάλι τα... μηνύματά της.

Πύρρειος, πάντως, η νίκη από τη στιγμή που εγκατέλειψε τραυματίας ο υπερπολύτιμος Λούκας (12/0) και θα λείψει πολύ μεγάλο διάστημα, πιθανό να μην ξαναπαίξει μέχρι το τέλος της σεζόν. Παραμένει έξω ο κάπτεν Τζέραρντ (4/1), ο οποίος λείπει καιρό, θέση στους χαφ διεκδικούν οι Χέντερσον και Σπίρινγκ, με τον δεύτερο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει.

Απαντες μίλησαν για την απώλεια του Λούκας, ο Βραζιλιάνος ήταν το άλφα και το ωμέγα της μεσοαμυντικής λειτουργίας. Τα τελευταία χρόνια είναι ο νούμερο ένα στα κλεψίματα και τα τρεξίματά του θα λείψουν πολύ... «Είναι μια μεγάλη απογοήτευση για όλους. Ομως, δεν είμαστε το μόνο κλαμπ που έχει σοβαρό τραυματισμό. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε», είπε ο Νταλγκλίς

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ρέινα – Τζόνσον, Σκρτελ, Αγκερ, Ενρίκε – Κάουτ, Σπίρινγκ, Ανταμ, Μάξι - Μπέλαμι, Σουάρες.

Η Φούλαμ θα είναι επηρεασμένη από την Ευρώπη, η Λίβερπουλ πετά από νίκη σε νίκη και έχει πάρει τα τρίποντα σε πολύ πιο δύσκολες έδρες. Το διπλό της Σίτι στο «Κρέιβεν Κότατζ» έδινε 1,75, όπερ σημαίνει ότι τα 2,25 που υπάρχουν για τους «κόκκινους» είναι ευκαιρία. ... 2 ... και over 2.5 goals.

ΛΑΤΣΙΟ – ΝΟΒΑΡΑ
***Στο 1,45 ο άσος της Λάτσιο, το διπλό της Νοβάρα και στο 9,00.
***Προϊστορία: 10-4-1

ΛΑΤΣΙΟ: Δυσκόλεψε πολύ η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, μετά το 0-0 με τη Βασλούι στη Ρουμανία. Οι «λατσιάλι» θέλουν νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ και παράλληλα να μην κερδίσουν οι Ρουμάνοι στην αδιάφορη Ζυρίχη. Κακή εμφάνιση από τη Λάτσιο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ κρύο και θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Λίγα πράγματα, «ξύπνησε» μετά το 75’ και έκανε 1-2 φάσεις, τίποτα όμως το ιδιαίτερο και η Βασλούι πήρε αυτό που ήθελε, αφήνοντας τη Λάτσιο σε δυσχερή θέση.
Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Γιουβέντους στο ντέρμπι κορυφής, μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της στο καλό της διάστημα, το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης. Νωθρή στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε να χάνει από το 34’ και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, μετά το 70’ ξέμεινε από δυνάμεις και δεν απείλησε ξανά.
Στη Λάτσιο κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες η ανοιχτή κόντρα του Τζιμπρίλ Σισέ με τους οπαδούς της ομάδας και οι ύβρεις που εκτοξεύονται διαρκώς μέσω του Tweeter. Οι τιφόζι δεν μπορούν να βλέπουν τον Σισέ… καλύτερο παίκτη των αντιπάλων και μετά το παιχνίδι στη Βασλούι η κόντρα άναψε, ο Γάλλος απάντησε στα επικριτικά σχόλια με πολλές ύβρεις, τις οποίες προσπάθησε μετά να «μαζέψει» για να αποφύγει κυρώσεις από την ομάδα. Προς το παρόν θα αποφύγει τη… φανέλα βασικού, ο Ρέια θα τον αφήσει στον πάγκο.
Πάγια έξω ο βασικός στόπερ Ντίας (9/0) και οι μέσοι Ματούζαλεμ (8/0), Μάουρι (2/0), χάνει δεύτερο ματς ο έμπειρος χαφ Μπρόκι (11/0). Ο Ρέια αφήνει στον πάγκο τον Τζιμπρίλ Σισέ και στη θέση του δίπλα στον Κλόζε θα ξεκινήσει ο αρχηγός Ρόκι. Από εκεί και πέρα ο στόπερ Μπιάβα (6/0) επιστρέφει στην ενδεκάδα, αντί του γκαφατζή Ντιακιτέ, ενώ στα χαφ ο Γκονζάλες θα πάρει τη θέση του Μπρόκι. Ο Ερνάνες έτοιμος, ξεπέρασε ένα πρόβλημα τραυματισμού από το ματς στη Ρουμανία και θα ξεκινήσει κανονικά.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μαρκέτι – Κονκό, Μπιάβα, Στανκεβίτσιους, Ράντου – Γκονζάλες, Λεντέσμα, Λούλιτς – Ερνάνες – Κλόζε, Ρόκι.
ΝΟΒΑΡΑ: Χαμόγελα στη Νοβάρα μετά από καιρό και δύο μεγάλες νίκες ψυχολογίας. Πρώτα με ανατροπή «καθάρισε» την Πάρμα (2-1) στο πρωτάθλημα, χάρη στις κεφαλιές των Ρουμπίνο (70’) και Ριγκόνι (78’) και την Τρίτη στο κύπελλο, με διπλή ανατροπή μάλιστα, πήρε την πρόκριση στην Κατάνια (3-2). Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 (3’) και 2-1 (69’), αλλά με τα γκολ του Μετζορίνι στο 77’ και το 90’ έφτασε στην σπουδαία πρόκριση. Σε ένα ματς μάλιστα που ο Τεσέρ χρησιμοποίησε αρκετούς αναπληρωματικούς.
Η Νοβάρα πάει χωρίς άγχος στη Ρώμη και ο Ατίλιο Τεσέρ πιστεύει στο θετικό αποτέλεσμα: «Δεν είμαστε θύματα προαποφασισμένα. Οι παίκτες μου είναι αισιόδοξοι όσο ποτέ και δουλέψαμε πολύ καλά στη διάρκεια της εβδομάδας. Το ξέρω ότι μας έχουν για χαμένους στη Λάτσιο, αλλά εμείς ξέρουμε την αξία μας και θα προσπαθήσουμε για το θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αλλά πάρα πολλά να κερδίσουμε».
Τιμωρημένοι ο επιθετικός Μετζορίνι (10/1) και ο αρ. μπακ Τζέμιτι (12/1). Πάγια έξω οι στόπερ Πάτσι (10/1), Λιζούτσο (3/0) και ο φορ Μοριμότο (8/2), ενώ τέθηκε νοκ-άουτ ο επιτελικός μέσος Πινάρντι (8/0). Επιστρέφει σε ματς πρωταθλήματος μετά από δύο μήνες ο βασικός πορτιέρε Ουικάνι (6/-14), ενώ στην επίθεση δίπλα στον αρχηγό Ρουμπίνο αναμένεται να δούμε τον Ματζαράνι, με τους Γκρανότσε, Τζεντά να μένουν στον πάγκο. Γκαρσία και Μοργκανέλα τα νέα πρόσωπα στα αμυντικά άκρα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Ουικάνι – Μοργκανέλα, Τσεντουριόνι, Λούντι, Γκαρσία – Μαριανίνι, Πορκάρι, Ραντοβάνοβιτς. – Ριγκόνι – Ματζαράνι, Ρουμπίνο.



Η Λάτσιο δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια και η Νοβάρα «προσφέρεται» για να επιστρέψει στο γκολ. Θα πάρουμε το ρίσκο του αμφίσκορου, η Νοβάρα δεν κλείνεται ποτέ και μπορεί να βρει τις ευκαιρίες της. ... goal/goal ...

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΧΕΤΑΦΕ
***Ασος του 1,65 η Σεβίλλη, 5,35 για το διπλό της Χετάφε.
***Προϊστορία: 3-2-3.
***5/7 over εντός έδρας με πέντε G/G η Σεβίλλη, 4/6 over εκτός έδρας η Χετάφε με τέσσερα G/G.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπήκε πολύ δυνατά στο «Ρομαρέδα» κι αυτό ακριβώς της έφτανε. Πίεσε τη Σαραγόσα, δημιούργησε φάσεις και βρήκε το γκολ – έστω κι από τη «βούλα» - στο 23’, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα της. Στη συνέχεια αρκέστηκε στον έλεγχο του ρυθμού, δίνοντας μπάλα και γήπεδο στους Αραγώνες, οι οποίοι όμως ήταν παντελώς ακίνδυνοι επιθετικά (ζήτημα να πάτησαν μία φορά την περιοχή του Βάρας) και της επέτρεψαν άνετα να κρατήσει το προβάδισμα (είχε μία - δύο καλές ευκαιρίες στο τελευταίο ημίωρο να το διευρύνει) μέχρι το τέλος (1-0).
«Δεν με απασχολεί τόσο το θέαμα. Η προτεραιότητά μας ήταν να κερδίσουμε και να τερματίσουμε το αρνητικό σερί», τόνισε χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του ο Μαρθελίνο. Και ναι, το αρνητικό σερί των πέντε αγωνιστικών τερματίστηκε, οι «ρόχας» παρέμειναν στην εξάδα (έχοντας απόψε την ευκαιρία να προσπεράσουν τη Μάλαγα και να ανέβουν 5οι μειώνοντας και σε απόσταση βολής τη διαφορά από την 4η Λεβάντε), ωστόσο η γκρίνια και η μουρμούρα καλά κρατούν στο «Πιθχουάν». Ο λόγος δεν είναι άλλος από αυτό που περιέγραψε ο Μαρθελίνο, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια φουλ ρεαλιστική ομάδα, που παίζει για το αποτέλεσμα, ξεκινώντας πάντα από την άμυνά της, χωρίς σε καμία περίπτωση να εντυπωσιάζει ή έστω να ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της.
Εντός έδρας έχει να κερδίσει 45 μέρες (τρία ματς) κι όποτε το κάνει, το κάνει στο γκολ (όλες άλλωστε οι φετινές της νίκες είναι έτσι). Ο στόχος πάντως, ανεξάρτητα εμφανίσεων και απόδοσης, παραμένει ξεκάθαρος για τον Αστουριάνο τεχνικό: «Ξεκινήσαμε καλά στην έδρα μας, αλλά δεν συνεχίσαμε έτσι. Η ήττα από τη Γρανάδα μας έκανε ζημιά σε θέματα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς, αλλά είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα μας υποστηρίξει. Θέλουμε να παραμείνουμε στο δρόμο για το Τσάμπιονς, να τερματίσουμε στην τετράδα και γι' αυτό πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Αν κάνουμε αυτό που ξέρουμε και η εξέδρα μάς βοηθήσει, η νίκη θα παραμείνει στη Σεβίλλη», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Αγωνιστικά, ύστερα από το καλό τελευταίο ημίωρο του «Ρομαρέδα» όπου η Σεβίλλη έπαιξε με 4-3-3 και τη δημοσιοποίηση των υπέρ της συγκεκριμένης διάταξης απόψεων των παικτών των Ανδαλουσιάνων, ο Μαρθελίνο (παρότι θιασώτης του 4-4-2) αναμένεται να ξεκινήσει έτσι απόψε. Συνηγορούν σε αυτό οι πάγιες μυϊκές ενοχλήσεις του Κανουτέ (9/2), ο οποίος μπήκε μεν στην αποστολή, σε καμία περίπτωση, δε, δεν είναι στο 100%. Βασικός αναμένεται να ξεκινήσει ο Νεγρέδο (9/4), συνεχίζοντας κι αυτός να σφίγγει τα δόντια εξαιτίας των επίπονων μυϊκών του ενοχλήσεων. Από εκεί και πέρα, επιστρέφει έχοντας αποθεραπευτεί ο βασικός αμυντικός Κάσερες (11/0), αντικαθιστώντας στην αποστολή τον στόπερ Αλέξις (1/1), ο οποίος και «κόπηκε» κατόπιν τεχνικής απόφασης.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βάρας – Κάσερες, Φάσιο, Σπάχιτς, Φ. Ναβάρο – Μεδέλ, Τροχόφσκι, Ράκιτιτς – Νάβας, Νεγρέδο, Περότι.
ΧΕΤΑΦΕ: Εξαιρετική ανασταλτικά, έτρεξε πολύ κι αξιοποιώντας ακόμη ένα μετριότατο εκτός έδρας βράδυ της Μπαρτσελόνα, την «κλείδωσε» για τα καλά. Δύο μόνο δυνατές φάσεις «έφαγε» στα πρώτα 67 λεπτά κι οι δύο στο πρώτο μέρος, με τον Μογιά (στην πιο επικίνδυνη) να αποτρέπει το γκολ από τον Σάντσες. Ηταν και τυχερή, αφού στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, από εκτέλεση κόρνερ, είδε τη μοναδική της προσπάθεια για γκολ μέχρι τότε (έχασε άλλη μία μετά στην κόντρα) να καταλήγει στα δίχτυα του Βαλντές κι έκτοτε... φτου ξελευθερία! Μόνιμα στην άμυνα, κρατούσε τους Καταλανούς μακριά κι ούσα τυχερή σε δύο φάσεις, πρώτα στη μάλλον εσφαλμένη ακύρωση κανονικού γκολ και στη συνέχεια, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν το πλασέ του Μέσι σταμάτησε στο δοκάρι έφτασε στη νίκη (1-0).
«Με αυτό το αποτέλεσμα, το ποδόσφαιρο μάς επιβράβευσε για τη δουλειά μας το τελευταίο διάστημα. Ξεπεράσαμε τα πάμπολλα προβλήματά μας και κερδίσαμε δίκαια», το σχόλιο του περιχαρούς Λουίς Γκαρθία Πλάθα μετά τη διεύρυνση του εντός έδρας αήττητου σερί των Μαδριλένων (πέντε παιχνίδια, τα δύο τελευταία νικηφόρα), οι οποίοι επικύρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την προφανή τους βελτίωση στις τελευταίες 45 μέρες, παίρνοντας βαθύτατη βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. Αυτό που λείπει είναι προφανώς η σταθερότητα και κυρίως η εκτός έδρας αποτελεσματικότητα, αφού πλέον απέχουν δέκα μέρες από το να συμπληρώσουν ένα ακριβώς χρόνο χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα!
Παρηγοριά βέβαια το γεγονός ότι επισκέπτονται το... εξοχικό τους, αφού στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» έχουν την καλύτερη παράδοση σε γήπεδο της Πριμέρα (αποτελώντας παράλληλα τον χειρότερο φιλοξενούμενο βάσει αποτελεσμάτων της τελευταίας επταετίας για τη Σεβίλλη), μετρώντας τρεις νίκες στις ισάριθμες τελευταίες τους επισκέψεις. «Η Σεβίλλη είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, πάντα ανταγωνιστική. Πηγαίνουμε εκεί με ανεβασμένο ηθικό ύστερα από το θρίαμβό μας με την Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα αν το καταστρέψουμε με ένα κακό παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση και μαχητικότητα ώστε να νικήσουμε ξανά. Βοηθάει πως νικάει εκεί η Χετάφε επί τρεις χρονιές, αλλά κάθε σεζόν είναι διαφορετική», το σχόλιο του ντόπιου τεχνικού.
Αγωνιστικά, ξεχωρίζει η παρθενική φετινή είσοδος σε αποστολή του χρησιμότατου ακραίου χαφ Γκαβιλάν, ο οποίος επιστρέφει ύστερα από εννιάμηνο τραυματισμό. Κανονικά ταξίδεψαν, ωστόσο είναι αμφίβολη η παρουσία τους στο αρχικό σχήμα λόγω προβλημάτων τραυματισμών ο πορτέρο Μογιά (11/0) –αν αγωνισθεί θα το κάνει με προστατευτική μάσκα- κι ο αριστερός μπακ Μανέ (7/0). Από εκεί και πέρα, στην Ολυμπιακή ομάδα του Μαρόκου έχει ενσωματωθεί ο ενίοτε βασικός εξτρέμ Αμπντέλ (11/1), νοκ άουτ τέθηκε ο χρησιμότατος φορ Γουίθα (12/2), -η απουσία του έφερε στην 20μελή αποστολή τον φορ της δεύτερης ομάδας Ούγκο- παραμένουν εκτός δράσης ο βασικότατος εξτρέμ Π. Λεόν (4/1), ο αριστερός μπακ Μασιλέλα (4/0) κι ο μακροχρόνια τραυματίας κίπερ Ουστάρι (0/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Κοδίνα (Μογιά) – Βαλέρα, Ντίας, Ράφα, Τόρες – Μίτσελ, Κασκέρο, Λασέν – Σαράμπια, Μίκου, Ντ. Κάστρο. ... Goal.goal και over 2.5 goals ...

ΡΕΜΣ – ΝΑΝΤ

*** Στο 1,90 ο άσος. Το διπλό με πτωτική τάση προς το 4,20, βρίσκεται ακόμα στο 4,50.

*** Στο Λιγκ Καπ (22/7), Ρεμς – Ναντ 0-0 (0-1 στην παράταση).

*** Η Ρεμς γιορτάζει φέτος τα 80 χρόνια της και έδωσε επετειακό χαρακτήρα στο σημερινό παιχνίδι. Παλιές δόξες, σημαντικότερες Κοπά και Φοντέν, θα είναι παρόντες στο γήπεδο. Η επίσημη εκδήλωση για το γεγονός αυτό έχει προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ με πολλούς και γνωστούς καλεσμένους.

ΡΕΜΣ: Σε σαφή πτωτική πορεία, στα πέντε τελευταία κέρδισε, άδικα, μόνο την Ιστρ με πέναλτι στο 96’. Τη Δευτέρα έχασε στο ντέρμπι κορυφής με 1-0, με αυτογκόλ, από την Κλερμόν που ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και απείλησε περισσότερο. Η ήττα αυτή σε συνδυασμό με το διπλό της Γκινγκάμπ, την έριξε για πρώτη φορά στην τρίτη θέση. Ντεμπούταρε ο νεοαποκτηθείς από την Μπορντό επιθετικός Αγιτέ. Στα δύο επόμενα παίζει ντέρμπι στην Τρουά και υποδέχεται τη Χάβρη.

Εντός έδρας
1) κέρδισε τα τέσσερα τελευταία πρώτα ημίχρονα με 1-0,
2) 7 στα 12 γκολ της τα πέτυχε μετά το 60’ (τα πέντε στο 60’ – 75’).

Παραμένουν εκτός ο Μαροκινός αριστερός μπακ Σεκάτ (12/0) και ο ακραίος Φορτές (10/1). Παραμένουν απόντες ο μέσος Ραμαρέ (2/0), μακροχρόνια ο αναπληρωματικός επιθετικός Κότζα (2/0 σαν αλλαγή) και ο στόπερ Ομπέ. Ο Φουρνιέ για να «ξυπνήσει» τους παίκτες του καρφίτσωσε στα αποδυτήρια τη γενική βαθμολογία αλλά και της τελευταίας δεκάδας αγώνων όπου φαίνεται το ξεφούσκωμα της ομάδας του.

Επιθετικά αναμένεται να παίξει για δεύτερο σερί ο νεοαποκτηθείς ακραίος Αγιτέ ενώ ο βασικός σκόρερ Γκίλας (13/6) θα έχει στην επίθεση δίπλα του τον Κουρτέ (7/0, 2 σαν βασικός) ή τον έμπειρο –κλασικό φορ- Φορέ (12/5).

«Από την ένατη αγωνιστική και μετά η Ναντ ακολουθεί πορεία ομάδας που διεκδικεί την άνοδο. Δεν ισχύει το ίδιο για εμάς. Εδώ και μερικές εβδομάδες δεν δικαιολογούμε τη βαθμολογική μας θέση. Υπάρχει ανησυχία γιατί απέναντί μας θα βρούμε έναν αντίπαλο με ποιότητα. Η απειρία μας σ’ αυτό το επίπεδο λειτούργησε αρνητικά το τελευταίο διάστημα και χάσαμε τις αξίες μας στο παιχνίδι μας. Οι παίκτες επηρεάστηκαν, δεν δείχνουν το ίδιο πρόσωπο» παραδέχθηκε ο Φουρνιέ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αγκάσα – Μαντί, Τακαλφρέντ, Βεμπέρ, Φοντέν – Κα, Ντεό- Τενμόν, Αγιτέ, Γκίλας - Κουρτέ (Φορέ).

ΝΑΝΤ: Παίρνοντας φτερά στα πόδια στα τελευταία εντός έδρας από τον κόσμο της που επέστρεψε μαζικά, πέτυχε πεντακάθαρη νίκη με 3-0 επί της Μονακό και παραμένει σχετικά καλά πλασαρισμένη. Δύο γκολ σημείωσε ο φορμαρισμένος νεαρός επιθετικός Ρασπεντινό που είχε σκοράρει και δύο αγωνιστικές νωρίτερα με τη Λανς, σκόραρε και ο έμπειρος επιθετικός Πανκράτ που επανήρθε από τραυματισμό. «Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι να επαναλάβουμε τέτοιες εμφανίσεις και εκτός έδρας όπου παραμένουμε πιο ευάλωτοι» είπε ο Σοβέν. Στα δύο επόμενα υποδέχεται τη Λαβάλ και πηγαίνει στην Αμιάν.

Εκτός έδρας μετρά πέντε 2-3 γκολ.

Τιμωρημένος ο καλός νεαρός μέσος Βερτού (14/3) και για δεύτερο σε εννιά παιχνίδια ο καλός μέσος Ν’ Γκογί (9/0). Δεύτερο παιχνίδι εκτός ο δεξιός μπακ Περερά (10/1) λόγω τραυματισμού. Επιστρέφει μετά από μια αγωνιστική ο επιθετικός Γκακπέ (14/1).

Ο έμπειρος Μπρούνο Σερού (6/0) είναι αυτός που αναμένεται να πάρει τη θέση του Βερτού. Στον άξονα παίζει ο Πολωνός Κρισόβιακ (1/0) που αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δανεικός από την Μπορντό. Πέρυσι σαν δανεικός στη Ρεμς ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος. Μπεσά (11/0) και Ρασπεντινό (12/4) παίζουν στα άκρα και ο Τζόρτζεβιτς (11/2) σέντερ φορ.

«Ελπίζω να είμαστε οι πρώτοι που θα κερδίσουμε στη Ρεμς στο πρωτάθλημα. Τα δύο τελευταία εκτός έδρας που χάσαμε μου έχουν κάτσει στο λαιμό. Θέλω στη Ρεμς να παίξουμε όπως και με τη Μονακό. Η Ρεμς είναι ομάδα που παίζει και δεν αμύνεται μόνο και θα θέλει να πάρει και ρεβάνς για το Λιγκ Καπ. Επιπλέον αν θέλει να παραμείνει στο βάθρο μέχρι το τέλος του γύρου είναι υποχρεωμένη να κάνει το απόλυτο εντός έδρας. Όλα αυτά μπορεί να ανοίξουν χώρους, αλλά αν θέλουμε να πάρουμε κάτι καλό από το παιχνίδι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αμυνθούμε σωστά. Είναι η προτεραιότητα των προτεραιοτήτων. Ψάχναμε ένα παιχνίδι σημείο αναφοράς, το κάναμε με τη Μονακό και πρέπει να ‘πατήσουμε’ πάνω σ’ αυτό» δήλωσε ο τεχνικός της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ριού – Σισοκό, Βιβιάν, Τζιλομπότζι, Βενιό – Κρισόβιακ, Σερού, Τρεμπέλ – Ρασπεντινό, Μπεσά, Τζόρτζεβιτς. ... X2 ....


ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤ.
*** Γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα, 23.000 αναμένονται οι φίλοι των γηπεδούχων, 6.000 οι φιλοξενούμενοι από το γειτονικό Ντίσελντορφ.
*** Προϊστορία: 6-7-4, τελευταία εκτός έδρας νίκη της Φορτούνα, πριν 31 χρόνια, τον Μάιο του 1980, με προπονητή τον Οτο Ρεχάγκελ.
*** Οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Ολιβερ Ρεκ και ο Νόρμπερτ Μάιερ ήταν συμπαίκτες από το 1985 έως το 1988 στη Βέρντερ. Το 1988 μάλιστα πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα με προπονητή μα φυσικά τον Οτο Ρεχάγκελ.
*** Η μοναδική αήττητη ομάδα φέτος είναι η Φορτούνα. Πρώτη φορά καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία της έπειτα από 16 αγώνες. Μόλις τρεις ομάδες στο παρελθόν είχαν συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τους 38 που έχει η Φορτούνα ένα ματς πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.
ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ: Με τον Ολιβερ Ρεκ στο τιμόνι της αρχίζει και πάλι να αναπνέει φυσιολογικά, βγαίνοντας από τη... μηχανική υποστήριξη. Παίζοντας προσεκτικά στην άμυνα, απέδρασε από το Αουε με το πρώτο της διπλό (1-2) φέτος, σκοράροντας στο 91'. Τυχερό το γκολ, αφού προήλθε από μεγάλη γκάφα του αντίπαλου τερματοφύλακα, που κλώτσησε αέρα δίνοντας την ευκαιρία στον νεαρό Εξσλάγκερ να σπρώξει την μπάλα σε κενή εστία. Αν πάντως άξιζε μια ομάδα να φύγει νικήτρια, ήταν αυτή, αφού έκλεισε όλους τους χώρους στους γηπεδούχους επιτρέποντας μόνο το γκολ και ένα δοκάρι μετά το 0-1 στο 14'.
Εχοντας μαζέψει επτά από τους 16 βαθμούς της, στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, όπου έχει νέο τεχνικό ηγέτη, είναι προφανές πως έκανε κάποια βήματα προόδου σε σχέση με το συνονθύλευμα που παρατηρήσουμε τις πρώτες αγωνιστικές. «Η Ντούισμπουργκ επέστρεψε», ήταν το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της ώστε να υπενθυμίσουν στη μισητή Φορτούνα ότι το έργο της δεν θα είναι εύκολο στη «Σόινζλαντ Ράιζεν Αρένα». «Νομίζω αυτό το ματς έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή», επισημαίνει ο αμυντικός Κερν. «Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, που είναι αρκετό καιρό μαζί. Ο Νόρμπερτ ξέρω ότι κάνει καλή δουλειά. Εμείς όμως θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην απογοητεύσουμε το κοινό μας», ήταν το μήνυμα του Ρεκ.
Επιστρέφουν ο δεξιός μπακ Μπερμπέροβιτς (12/1), ο πολύτιμος στόπερ Μπάιτς (13/4) και ο μέσος Πάμιτς (8/1). Παραμένει πάντα εκτός ο πολύτιμος φορ Μπάλιακ, ωστόσο έχει κάνει σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά την αποθεραπεία του και μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του. Μαζί του εκτός ο αμυντικός Χόφμαν (8/1, 3αλλ.). Ο βασικός εσχάτως γκολκίπερ, Βάιντβαλντ, ταλαιπωρήθηκε από ίωση αλλά είναι έτοιμος να αγωνιστεί, ενώ ο αρχηγός/χαφ Σουκάλο δεν προπονήθηκε μερικές ημέρες προκειμένου να πάρει ανάσες. Και αυτός θα παίξει κανονικά.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος, Ντέιβιντ Καρπάτι, και αυτό είχε ως συνέπεια να ανοίξει άμεσα η κούρσα της διαδοχής, με αρκετές ίντριγκες στο παρασκήνιο. Το καλό είναι ότι ο βασικός χορηγός της ομάδας διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη συνεργασία του με τις «ζέβρες».

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤ.: Να περάσει ο επόμενος! Το νέο της θύμα ήταν η Γκρόιτερ Φιρτ, που ναι μεν την κοίταξε στα μάτια μετά το 45', αλλά δεν κατάφερε τίποτα πέρα από τη μείωση του σκορ σε 2-1 και μία ευκαιρία. Στο πρώτο μέρος ήταν καταιγιστική, έκλεισε τους Φράγκους στην περιοχή τους και με δύο εκτελέσεις πλαγίων, έκανε τη δουλειά της, βάζοντας ένα γκολ και κερδίζοντας ένα πέναλτι. Εχοντας σε 22 εντός έδρας ματς 21 νίκες, εκτόξευσε στα ουράνια τους 33.000 οπαδούς της που στήριξαν με θέρμη την προσπάθειά της.
Είναι αήττητη 25 παιχνίδια μέσα-έξω και αν αλώσει το Ντούισμπουργκ θα κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στον πρώτο γύρο στην ιστορία της Τσβάιτελιγκα (από το ’95 που η νίκη αντιστοιχεί σε τρίποντο)! Γνωρίζει καλά πάντως πως επιστρέφει στο γήπεδο που έχασε τελευταία φορά (18 Μαρτίου)! «Περιμένουμε ένα πολύ ατμοσφαιρικό βράδυ. Για αυτό αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Η Ντούισμπουργκ τα πήγε εξαιρετικά πέρυσι φτάνοντας μέχρι τον τελικό κυπέλλου. Φέτος δυσκολεύεται αρκετά, αλλά στα τελευταία ματς έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Εχει καλό προπονητικό σταφ και έμπειρους παίκτες», σημείωσε ο Νόρμπερτ Μάιερ. Ερωτηθείς για το γεγονός ότι στο Ντούισμπουργκ θυμάται την τελευταία της ήττα, ο τεχνικός της Φορτούνα είπε: «Δεν μας επηρεάζει αυτό. Προετοιμαστήκαμε όπως θα κάναμε για κάθε ματς. Δεν κοιτάμε τα στατιστικά. Μας ενδιαφέρει να δείξουμε τον ίδιο χαρακτήρα με αυτόν που είχαμε στο ματς με την Γκρόιτερ».
Επιστρέφει ο κορυφαίος φορ στο πρωτάθλημα, Ρέζλερ (15/9, 5 ασίστ). Επέκτεινε μέχρι το 2014 το συμβόλαιο του ο πολύτιμος μέσος Λάμπερτς που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το όνειρό μου είναι να παίξω μία μέρα με τη Φορτούνα στη Μπουντεσλίγκα. Οσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα». Ο αρχηγός (14/3) είναι αμφίβολος για το συγκεκριμένο ματς καθώς ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό. Το ίδιο ισχύει και για τον εξαιρετικό στράικερ, Μπρέκερ (14/5). Ο πρώτος αν δεν παίξει τότε το ερωτηματικό για το ποιος θα καλύψει τη θέση του είναι μεγάλο. Για τον δεύτερο η απάντηση έρχεται με τον Ιλσο (11/0, 8 αλλ.), που έπαιξε αντί του Ρέζλερ στο προηγούμενο και άφησε καλές εντυπώσεις. ... Goal/goal και over 2.5 goals ...







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.