Καινούργιο πρόγραμμα απο σήμερα.

Καλησπέρα σε όλους.
Καινούργιο κουπόνι και σήμερα υπάρχουν κάποια σημεία για ποντάρισμα.


ΟΡΝΤΟΥΣΠΟΡ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ
*** Μαζεύει παιχνίδι το διπλό, που συγκεντρώνει πάνω από 90% του συνολικού τζίρου στο ανταλλακτήριο, ενώ οι μπουκ το προσφέρουν γύρω στο 1,90. Μέχρι 4,75 ο άσος.     
*** Προϊστορία: 1-6-2. Τελευταία συνάντηση για το πρωτάθλημα τη σεζόν 1985/86.
ΟΡΝΤΟΥΣΠΟΡ: Παρότι όλα έμοιαζαν ιδανικά στην αρχή (μόλις μία ήττα τις πρώτες δέκα αγωνιστικές), οι πέντε συνεχόμενες ήττες οδήγησαν στην αιφνίδια παραίτηση του Ντιαντίν από την τεχνική ηγεσία της νεοφώτιστης. Εχασε 3-1 εκτός από την Γκεντσλέρ, προηγήθηκε με τον Κούλιο (47’) αλλά μέσα σε λίγα λεπτά δέχτηκε δυο γκολ (51’, 59’) και παίρνοντας ρίσκα στη συνέχεια ήταν κάπως αναμενόμενο να... ρουφήξει το τρίτο (92’).
Τη Δευτέρα ο 43χρονος προπονητής γνωστοποίησε την απόφασή του στη διοίκηση, ενώ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του είπε πως «πάντα ήμουν ρεαλιστής, είναι εξωπραγματικό να γίνεται λόγος για είσοδο στην πεντάδα σε μια ομάδα που ανέβηκε μόλις φέτος». Ο πρόεδρος Τουρκμέν τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, λέγοντας πως «η συμβολή του ήταν τεράστια στην άνοδο της ομάδας πέρυσι, τον ευχαριστούμε για τα όσα έχει προσφέρει».
Η αναζήτηση διαδόχου βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αρχικές φήμες έκαναν λόγο για επαφές με γνωστούς ξένους προπονητές, όπως Κούπερ, Ματέους και Σούσιτς, τα σημερινά δημοσιεύματα πάντως αναφέρουν πως επιτεύχθηκε συμφωνία με τον Ουντέρ. Ο τελευταίος είχε εργαστεί πολλά χρόνια στη Γαλατά ως βοηθός του Τερίμ, στην οποία για κάποιο διάστημα πέρυσι ανέλαβε μάλιστα και καθήκοντα υπηρεσιακού. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από βδομάδα.
Απόψε στον πάγκο των «βιολετών» θα καθίσει ο κόουτς της δεύτερης ομάδας, Ακμπαϊράκ. Δεν υπολογίζεται ο βετεράνος φορ Τεκέ (15/3), ο οποίος εμφάνισε πόνους στο γόνατο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου θα μείνει έξω τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες. Πάγια εκτός ο μπακ Τσουρουκσού (3/0).
Κόντρα στην πρώην τους ομάδα θα βρεθούν ο Αργεντινός επιθετικός χαφ Κούλιο (15/3) και ο Ρουμάνος φορ Στάνκου (15/4), οι οποίοι είχαν κριθεί... ακατάλληλοι από τον Τερίμ το καλοκαίρι και σίγουρα έχουν τους λόγους να βλέπουν το σημερινό παιχνίδι ως ευκαιρία αποδείξεων.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Φορνέζι – Γκαρσία, Αϊχάν, Μπαϊράκ, Οζκάν – Νταλμά, Γκοσό, Κούλιο, Οζμέρτ Τούντζερ – Στάνκου.     
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Ξεπέρασε με επιτυχία τα δυο κρας τεστ, που έδωσε μέσα σε πέντε ημέρες. Με τον αέρα του 3-1 εις βάρος της Φενέρ στο κλάσικο, πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Τραμπζόν και πέτυχε σπουδαίο διπλό με 3-0 στο «Αβνί Ακέρ». Το γκολ νωρίς στο 5’ σίγουρα της έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με απευθείας φάουλ  στο 44’ πήγε με αέρα δυο τερμάτων στα αποδυτήρια, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης. Το έργο της έγινε ακόμα πιο εύκολο όταν η αντίπαλος έμεινε με δέκα στο 55’, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 92’.
Ο Τερίμ έδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του: «Αξίζουν τα συγχαρητήρια. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να κάνεις δυο συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Συνεχίζουμε πρωτοπόροι με το ίδιο πείσμα και την ίδια αποφασιστικότηται».
Οι δυο τελευταίες εμφανίσεις της «Τζιμ Μπομ» φαίνεται πως έχουν προκάλεσει... δέος, με τους αναλυτές να φτάνουν στο σημείο να την παρομοιάζουν με... Μπάρτσα. Κόντρα στη Φενέρ οι παίκτες του Τερίμ έκαναν 390 πάσες, με ποσοστό ευστοχίας 75%. Την περασμένη Κυριακή στην Τραπεζούντα το ποσοστό άγγιξε το 90% (!), στοιχεία που αν μη τι άλλο φανερώνουν τη βελτίωση που υπάρχει στην ομάδα, άσχετα από τους τίτλους εντυπωσιασμού, στους οποίους καταφεύγουν οι εφημερίδες.
Η ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει κι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν νεότερα προβλήματα με απουσίες ο «ιμπαρατόρ» δεν έχει λόγο να το κάνει. Στην αποστολή και ο φορ Γιλντιρίμ (9/0), είχε εμπλακεί στη δικογραφία με τα στημένα. Εκτός για λόγους τακτικής ο στόπερ Ζαν (9/1) και ο εξτρέμ Γιλμάζ (3/0), γνωστοί τραυματίες ο μπακ/χαφ Σαριόγλου (10/0) και ο χαφ Κουρτουλούς (3/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μουσλέρα – Εμπούε, Καγιά, Ουϊφαλούσι, Μπαλτά – Κιαζίμ, Μέλο, Ινάν, Τσολάκ – Ελμάντερ, Μπάρος.   
Απρόσμενη ήταν η  παραίτηση του Ντιαντίν στην Ορντού. Με φόρα από τις μεγάλες νίκες κόντρα σε Φενέρ και Τραμπζόν αυτή τη στιγμή η Γαλατά δείχνει ασταμάτητη.
Η Γαλατά έχει όλες τις προϋποθέσεις να διευρύνει το σερί. Μοναδική επιλογή το διπλό, το οποίο έχει εξελιχτεί βέβαια σε public bet...


ΑΟΥΕ - ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ
*** Στο 2,10+ ο άσος, πάνω από το 3,00 το διπλό.
*** Μόλις 1 νίκη στις τελευταίες 8 αγωνιστικές η Αουε.
*** Α' γύρος: Ινγκολσταντ – Αουε 0-0.
ΑΟΥΕ: Ηταν δεδομένο πως μετά την ταπείνωση που υπέστη στο Μπόχουμ, θα αντιδρούσε στο Ααχεν, παίζοντας ιδιαιτέρως προσεκτικά. Προτίμησε να αφήσει στους γηπεδούχους την πρωτοβουλία και έχοντας καλή οργάνωση πίσω έβγαλε χωρίς προβλήματα το ημίχρονο. Στην επανάληψη όμως δέχθηκε το γκολ και αναγκάστηκε να αλλάξει πλάνο, προκειμένου να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό. Το ball boy έδωσε -μάλλον αδικαιολόγητα για τα ελληνικά ήθη και έθιμα- γρήγορα την μπάλα σε ένα πλάγιο και εκεί που η Αλεμανία νόμιζε πως είχε καθαρίσει τη φάση, επήλθε ανισορροπία στην άμυνά της και ο Κέμπε ισοφάρισε στο 64'. Δύο λεπτά μετά ήρθε ακόμη μία φάση για τους «βιολετί» που θα μπορούσαν να κάνουν το 1-2. Αυτή ήταν και η τελευταία τους καλή στιγμή, σε έναν αγώνα που θα ήταν υπερβολή να πάρουν το τρίποντο. Αλλωστε η Ααχεν απείλησε ξανά στο 77’ και στο 89’ πηγαίνοντας στην... Κούλουρη την καρδιά του Ρίκο Σμιτ, που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με την ισοπαλία (1-1).

Ο τεχνικός της Αουε πάντως δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με το ρεκόρ της ομάδας του εντός έδρας (2-2-4) και το γεγονός ότι προέρχεται από τρεις σερί ήττες μέσα στο «Ερτζεμπιργκ» για πρωτάθλημα και κύπελλο, όλες με 1-2. «Ολη μας η συγκέντρωση είναι στον αγώνα της Παρασκευής. Μετά θα μπορέσω να κάνω με ησυχία την ανάλυσή μου για τους 19 φετινούς αγώνες. Πρέπει να γίνουμε ξανά δυνατοί στην έδρα μας. Θα πρέπει ο αντίπαλος όταν ταξιδεύει για το Αουε, να έρχεται με φόβο! Στη μάχη της παραμονής απαιτείται υπομονή και ατσάλινα νεύρα», ήταν το σχόλιο του Σμιτ ενόψει Ινγκολσταντ.
Ουσιαστικές απουσίες δεν υπάρχουν, αφού θα λείψει μόνο ο αναπληρωματικός επιθετικός χαφ Κάπεκ (5 αλλ./0).

ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ: Πήρε μία σπουδαία και απολύτως δίκαιη νίκη επί της Σαν Πάουλι, την πρώτη υπό την τεχνική καθοδήγηση του Τόμας Οραλ και πρώτη έπειτα από 9 αγωνιστικές, σκοράροντας στο 89' (1-0) από εκτέλεση κόρνερ. Οι Βαυαροί με μπόλικο πάθος, καλά οργανωμένη άμυνα και εντυπωσιακή κατά διαστήματα ανάπτυξη, άξιζαν ένα γκολ πολύ νωρίτερα, καθώς απώλεσαν κλασικές ευκαιρίες, τέσσερις στο πρώτο 25λεπτο και άλλη μία στο 73’. Μετά την πρώτη ώρα αγώνα οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά από την πλευρά τους είχαν να επιδείξουν μόλις ένα καλό σουτ στο πρώτο μέρος και ένα τετ α τετ στο δεύτερο.

Ο Οραλ από την ημέρα που ανέλαβε έχει αλλάξει εντελώς το στάτους της ομάδας, καθώς από σύνολο του όσα βάλουμε και όσα φάμε τη μετέτρεψε σε ένα συγκρότημα που θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη με το μισό μηδέν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε τέσσερις αγώνες με τον Γερμανότουρκο στο τιμόνι της έχει τέρματα 1-2. «Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια, που δείξαμε στον αγώνα με τη Σαν Πάουλι», ήταν το μήνυμα του μπακ Γκέρλιτς, δείγμα ότι άπαντες έχουν εναρμονιστεί με τον τρόπο σκέψης του Οραλ.
Αμφίβολο πλέον φαντάζει το μέλλον του φορ Μπαντλ (17/6) στην ομάδα. Ο Αμερικανός θεωρείται ο βασικός στράικερ, ωστόσο ο Οραλ δεν τον εμπιστεύεται και τον άφησε εκτός αποστολής για δεύτερο διαδοχικό αγώνα, δείχνοντάς του ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου. Από εκεί και πέρα απουσιάζει για τρίτο σερί ματς ο έτερος αξιόπιστος σκόρερ Χάρτμαν (15/5), ενώ δύσκολα θα αγωνιστεί και ο μέσος Γκέρμπερ (8/0, 5 αλλ.). Επιστρέφει ο καλός μπακ/χαφ Μπαμπάρα (17/0). Στην κορυφή της επίθεσης δικαιωματικά θα ξεκινήσει ο Τυνήσιος Ακαΐτσι (10/1), που μπήκε σαν αλλαγή στο 86' στο τελευταίο ματς και τρία λεπτά μετά σκόραρε. Να σημειωθεί πως ο Οραλ έχει ανεβάσει από τη δεύτερη ομάδα τον 24χρονο φορ Λάπε (2/0) ως εναλλακτική λύση.


ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ - ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
*** Με ελαφριά τάση πτώσης ο άσος, δεν ξεπερνά το 1,65, στο 5,00+ το διπλό.
*** Α' γύρος: Ουνιόν – Γκρόιτερ 0-4.
*** Αήττητη στις τελευταίες 5 αγωνιστικές η Ουνιόν (4-1-0).
ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ: Ο Εντγκαρ Πριμπ θα γραφτεί στην ιστορία ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να αστοχήσουν σε κενή εστία. Ηταν το 18ο λεπτό του αγώνα με την Αϊντραχτ, στη Φρανκφούρτη, όταν ο μέσος των «Φράγκων» έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, πέρασε τον Νικόλοφ, είχε όλη την άνεση να σημαδέψει ορθά με το τέρμα μπροστά του ορθάνοιχτο, αλλά τελικά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το κακό για την Γκρόιτερ ήταν, πως αυτή η ευκαιρία δεν ήταν απλά μία μεμονωμένη. Το συγκρότημα του Μάικ Μπίσκενς πάτησε κυριολεκτικά την Αϊντραχτ, έχοντας σωρεία κλασικών φάσεων, αλλά δεν κατάφερε να κουνήσει το σκορ από το 0-0. Στον αντίποδα κινδύνευσε τρεις φορές, όλες στο πρώτο ημίχρονο. Πριν την αναμέτρηση η ισοπαλία ίσως φάνταζε θετικό αποτέλεσμα, μετά το τελικό σφύριγμα όμως, νιώθει τεράστια αδικία που βλέπει την αντίπαλό της στη δεύτερη θέση με δύο βαθμούς περισσότερους.

Εχοντας δεχτεί γκολ μόνο σε ένα από τα έξι τελευταία εντός έδρας, υποδέχεται τη φορμαρισμένη Ουνιόν ευελπιστώντας να κλείσει θετικά τη χρονιά μπροστά στο κοινό της (ακολουθεί ματς κυπέλλου στη Νυρεμβέργη). «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά. Με ένα τρίποντο ίσως καταφέρουμε να πιάσουμε τη δεύτερη θέση πριν τη διακοπή. Θα πρέπει όμως να δείξουμε μεγάλη θέληση και να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα τον ρυθμό μας», ήταν το σχόλιο του Μπίσκενς, που έκανε κάλεσμα στο κοινό της ομάδας να γεμίσει την «Τρόλι Αρένα».
Συμπλήρωσε κάρτες ο πολύπειρος αμυντικός χαφ Πέκοβιτς (15/1, 3,14). Ξανά νοκ-άουτ ο αναπληρωματικός φορ Ονουέγκμπου (1/0), που δεν γλιτώνει το νυστέρι. Πρόβλημα προέκυψε και με τον αναπληρωματικό εξτρέμ Κλάους (9/1, 6 αλλ.), που θα τρέξει να προλάβει το ματς του κυπέλλου. Πάγια εκτός ο επιτελικός χαφ Τιράλα (4/0), που επίσης δεν συγκαταλέγεται στους βασικούς. Επιστρέφει στο κλασικό 4-4-2 με δύο επιθετικούς στην κορυφή, ο Μπίσκενς, που στη Φρανκφούρτη είχε προτιμήσει να βάλει δύο καθαρούς κόφτες, αφήνοντας στον πάγκο τον Νέτε.

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Το γεγονός ότι συνέτριψε 4-0 τη ΦΣΒ, έχοντας και δοκάρι, χωρίς να πατήσει γκάζι σε κανένα σημείο του αγώνα τα λέει. Αυτή η νίκη της μπορεί να χαρακτηριστεί ευκολότερη και από την πεντάρα που έριξε στο Ροστόκ, αφού κινδύνευσε ελάχιστα σε ολόκληρο το 90λεπτο, ουσιαστικά μία φορά και αυτή από δικό της λάθος.

Με μία μόνο ήττα στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές θα πάει για νίκη-ρεβάνς στο Φιρτ. «Δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη στον πρώτο γύρο, που μας πλήγωσε πολύ», είπε ο Γάλλος μπακ Πφερτσέλ, ενθυμούμενος το βαρύ 0-4. «Είμαστε σε καλή κατάσταση και είναι πολύ σημαντικό ότι στα τελευταία πέντε ματς, έχουμε κρατήσει ανέπαφη την εστία μας τρεις φορές. Θα πρέπει να παίξουμε χωρίς άγχος. Επίσης δεν πρέπει να τους δείξουμε υπερβολικό σεβασμό, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουμε καμία τύχη», είπε από την πλευρά του ο Ούβε Νοϊχάουζ.
Μία αλλά σημαντική η απουσία αυτή του βασικού στόπερ Μεντς (17/0, 3,63), ο οποίος εγχειρίστηκε. Τη θέση του λογικά θα πάρει ο 31χρονος Αλγερινός Μαντουνί (10/0), που θεωρείται αξιόπιστη επιλογή. Με έναν παίκτη στην κορυφή αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ο Νόιχαουζ και όχι με δύο, όπως έκανε κόντρα στη ΦΣΒ, χρησιμοποιώντας το δίδυμο, Σίλβιο, Μοσκέρα.


ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤ. - ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ
*** Στο 1,55-1,60 ο άσος, πάνω από το 5,00 το διπλό, μπορούμε να το βρούμε και πάνω από 5,50.
*** 22 σερί ματς αήττητη εντός η Φορτούνα, έχει 21-1-0 και 53-11 γκολ. Η μοναδική ισοπαλία είναι το 0-0 με τη Πάντερμπορν στις 12/03/11.
*** 14 σερί ματς αήττητη η Πάντερμπορν.
*** Α' γύρος: Πάντερμπορν – Φορτούνα 1-1.
ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤ.: Για πρώτη φορά μετά από 24 σερί παιχνίδια που ήταν αήττητη, ένιωσε ότι το τέλος αυτής της εκπληκτικής σειράς αγώνων είναι κοντά. Βρίσκοντας απέναντί της μία ψυχωμένη και άκρως επιθετική Μπόχουμ, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο μέρος, για να δεχθεί τελικά το γκολ στο 38'. Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε δραματικά, ωστόσο οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τον ενθουσιασμό τους, αποφασίζοντας να συνεχίσουν με την ίδια τακτική και παίζοντας αρκετά ψηλά. Μία αντεπίθεση ήταν αρκετή για τους πρωτοπόρους, προκειμένου να ισοφαρίσουν με τον συνήθη ύποπτο, Σάσα Ρέζλερ στο 74’. Εκτοτε η Φορτούνα διαχειρίστηκε με ψυχραιμία το αποτέλεσμα, δείχνοντας ξεκάθαρα πως αρκείται με την ισοπαλία (1-1).

Σίγουρα η τελευταία της εμφάνιση δεν ήταν καλή, ωστόσο το γεγονός ότι δεν ηττήθηκε ακόμη και όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δείχνει το χαρακτήρα που έχει πλάσει. Τώρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Πάντερμπορν στο τελευταίο ματς της χρονιάς για το πρωτάθλημα, επιδιώκοντας να της δώσει ένα μάθημα για τη λευκή ισοπαλία του Μαρτίου. Η μικρή και ταπεινή Πάντερμπορν είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατορθώσει να σταθεί όρθια στην «Εσπριτ Αρένα» και για αυτόν τον λόγο ο Νόρμπερτ Μάιερ, ξεκαθάρισε πως η αποστολή των παικτών του δεν είναι εύκολη.
Ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, διότι οι τρεις μη διαθέσιμοι, είναι όλοι τους ποδοσφαιριστές, που σπάνια χρησιμοποιούνται στο σφιχτό ούτως ή άλλως ροτέισον που κάνει ο Μάιερ. Να σημειωθεί πως η Φορτούνα κλείνει τη χρονιά φιλοξενώντας για το κύπελλο την Ντόρτμουντ.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Εχοντας κερδίσει άλλες και άλλες φέτος, δεν ήταν δυνατό να κολλήσει στην ασταθέστατη Χάνσα. Με τη γνωστή κυνικότητά της, σκόραρε δύο φορές σε ισάριθμες φάσεις. Την πρώτη με απευθείας φάουλ στο 17’ και τη δεύτερη στο 51’ με τον Πρόσβιτς, ο οποίος συνεχίζει να έχει απίστευτη ρέντα, φτάνοντας έτσι τα 11 προσωπικά τέρματα. Ενδιάμεσα ο αρχηγός Κρέσε αστόχησε σε πέναλτι, στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της, πλην των γκολ. Μετά το 2-0 χαλάρωσε, αλλά δεν το πλήρωσε, διότι ο γκολκίπερ Κρούζε επιβεβαίωσε ξανά πως βρίσκεται σε τρομερή φόρμα.

Πάει τώρα στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος για να υπερασπιστεί το μεταφυσικό αήττητο σερί των 14 αγωνιστικών. «Ημασταν η τελευταία ομάδα που πήρε βαθμό στο Ντίσελντορφ. Πάμε ξανά για να πάρουμε κάτι», ήταν το αισιόδοξο σχόλιο του Ρότζερ Σμιντ.
Δεν έγινε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες η προετοιμασία, καθώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εμφάνισαν πρόβλημα ο μέσος Μέχα (17/3), ο μπακ Βέμερ (18/0), ο στόπερ Γκόντερ (13/2) και οι χαφ Αλούσι (3,42), Κρέσε (3,57). Ολοι τους βασικά στελέχη. Οι τρεις τελευταίοι είναι κανονικά στη διάθεση του Σμιντ για τον αγώνα στο Ντίσελντορφ, οι Μέχα και Βέμερ όμως θεωρούνται αμφίβολοι. Από εκεί και πέρα απουσιάζει σίγουρα ο τιμωρημένος φορ Μπραντι (15/1, 3,50). Το κενό του θα καλύψει εκτός απροόπτου ο Τέιλορ (12/1). Ο Αμερικανός έχει σκοράρει μόλις μία φορά στο πρωτάθλημα. Ηταν στο 1-1 με τη Φορτούνα, την δεύτερη αγωνιστική! Τρεις μακροχρόνιοι δεν επηρεάζουν.


ΜΠΑΓΕΡΝ - ΚΟΛΩΝΙΑ
 
*** Ούτε στο 1,15 δεν φτάνει ο άσος, κοντά στο 8,00 το «Χ», το 17,00 προσεγγίζει το διπλό!
 
*** Προϊστορία: 18-13-9. Τελευταία νίκη της Μπάγερν το 2002, έκτοτε 0-4-1! Η Κολωνία είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ηττηθεί στο «Αλιάντς Αρένα». Στα οχτώ τελευταία ο απολογισμός είναι 1-5-2. Πέρσι και πρόπερσι το αποτέλεσμα ήταν 0-0.
 
*** Στα πέντε τελευταία ματς ανεξαρτήτως έδρας η Κολωνία έχει δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Πέρσι νίκη με 3-2 στην έδρα της ενώ το διπλό στο Μόναχο ήταν το Φλεβάρη του 2009.
 
ΜΠΑΓΕΡΝ: Χάρηκε πολύ περισσότερο την γκέλα της Ντόρτμουντ παρά τη δική της… εμφάνιση στη Στουτγάρδη, έστω και αν έφυγε νικήτρια από εκεί με 2-1. Επαιξε για 60 λεπτά με παίκτη παραπάνω αλλά ήταν κακή επιθετικά, με μοναδική «όαση» τον Μάριο Γκόμεζ, που με δύο γκολ (13’, 56’) έφτασε τα 15 στο πρωτάθλημα. Είχε δεχτεί το 1-0 στο 6’ και παραδόξως έπαιξε καλύτερα στο 11 εναντίον 11, έχοντας μετά το 30’ εντελώς φλύαρη κατοχή (μόνο μία ευκαιρία πέραν του γκολ), σε ποσοστό 74%! Στο φινάλε μάλιστα μια «γκάφα» του Βαν Μπούιτεν λίγο έλειψε να της στοιχίσει το 2-2, αλλά ο Νόιερ επενέβη έγκαιρα κλείνοντας το οπτικό πεδίο του Κακάου.

Η ισοπαλία της Ντόρτμουντ της επέτρεψε να φτάσει τη διαφορά στο +3 και να αναδειχτεί πρωταθλήτρια χειμώνα μια αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου, αφού ακόμα και αν ηττηθεί σήμερα θα πλειοδοτεί στη διαφορά τερμάτων. Φυσικά, κανείς δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο ήττας απέναντι στην Κολωνία, έστω και αν οι Βαυαροί έχουν να τη νικήσουν εννέα χρόνια εντός έδρας. «Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς. Πρέπει να κλείσουμε με θετικό τρόπο το 2011 και θα παίξουμε από το πρώτο λεπτό για τη νίκη», είπε ο Γιουπ Χάινκες. «Είναι καιρός να σταματήσουμε αυτή την παράδοση απέναντι στην Κολωνία. Αν τα καταφέρουμε, θα κάνουμε… ξένοιαστα Χριστούγεννα», ανέφερε από την πλευρά του ο Λαμ.

Ο Σβαϊνστάιγκερ (11/2, 3 ασίστ) δεν θα επανέλθει τελικά όπως είχε εκτιμηθεί πριν από δύο εβδομάδες. Εν τη απουσία του η Μπάγερν δεν έχει κρατήσει ακόμα λευκό παθητικό (σε εφτά ματς), ενώ με αυτόν είχε δεχτεί τέσσερα γκολ σε 18 παιχνίδια!
 
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νόιερ – Ραφίνια, Βαν Μπούιτεν (Μποάτενγκ), Μπαντστούμπερ, Λαμ – Τίμοστσουκ (Λουίς Γκουστάβο), Κρόος – Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί - Γκόμεζ
 
ΚΟΛΩΝΙΑ: Ο Λούκας Ποντόλσκι έκανε ξανά το… κομμάτι του, σκοράροντας στο 85’ για το τελικό 1-1 με τη Μάιντζ στο εξ’ αναβολής εντός έδρας ματς της Τρίτης. Οπλισμένος όσο ποτέ ο 26χρονος φορ, έβαλε πέντε γκολ μέσα σε δέκα ημέρες (είχαν προηγηθεί τα «double» κόντρα σε Στουτγάρδη, Φράιμπουργκ) και έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ σε μια σεζόν από Δεκέμβρη μήνα!

Τα περισσότερα είναι εντυπωσιακά, με ατομικές προσπάθειες ή εκτός περιοχής, κάτι που σημαίνει ότι το αν θα σκοράρει εξαρτάται κυρίως από τα δικά του κέφια. Εχοντας επιπλέον και τέσσερις ασίστ, «ευθύνεται» για τα 18 από τα 27 φετινά τέρματα της ομάδας του. Απέναντι στη Μάιντζ είχε και δοκάρι στο 75’, καθώς οι «τράγοι» αφυπνίστηκαν μετά το γκολ του Αλαγκί στο 70’ και άσκησαν πίεση στην αντίπαλη άμυνα παίρνοντας δικαίως την ισοπαλία. Εως και το 0-1 οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στα σημεία, σε ένα έτσι και αλλιώς κλειστό ματς με λίγες φάσεις.

Τώρα ο «Πόλντι» φαντάζει ως η μεγαλύτερη απειλή για την πρώην ομάδα του, στην προσπάθεια της νυν να διευρύνει την απίθανη παράδοση στο «Αλιάντς Αρένα». Το αριστερό του πόδι πετάει «φωτιές», σχεδόν όλα τα σουτ που εξαπολύει με καλές προϋποθέσεις είναι εντός στόχου και χάρη στην ευστοχία του προβάλλει η Κολωνία ως η πιο αποτελεσματική ομάδα της κατηγορίας σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργεί (έχει σκοράρει στο 42,2% αυτών!).

«Πολλές ομάδες είχαν μεγάλα προβλήματα στο Μόναχο. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και να διεκδικήσουμε τον ένα ή ακόμα και τους τρεις βαθμούς. Εχουμε κάνει καλό πρώτο γύρο βάσει των προβλημάτων που μας προέκυψαν, αλλά τα Χριστούγεννα δεν έχουν έρθει ακόμα», είπε ο Στάλε Σολμπάκεν.

Προβλήματα, που δεν «λένε» να τον αφήσουν σε… ησυχία, καθώς αναγκάστηκε να μετρά ξανά απώλειες εν όψει του σημερινού ματς. Πρόκειται για τους αμυντικούς χαφ Λάνιχ (15/0) και Μάτουστσικ (9/0, 7 αλλ.) που λόγω γρίπης δεν ταξίδεψαν στο Μόναχο. Ενας εκ των Πετσόνι ή Αϊχνερ θα παίξει λογικά στο πλευρό του Ρίτερ ως δεύτερο «6αρι». Εκτός και αν προτιμηθεί ο νεαρός Ρόσι. Παραμένει εκτός ο βασικός φορ Νοβάκοβιτς (7/2) και τρεις μακροχρόνιοι (Πετίτ, Τσιχί, Αντρεζίνιο).
 
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρένζινγκ – Μπρέτσκο, Ζερομέλ, Τζεμάλ, Σερένο – Ρίτερ, Πετσόνι (Αϊχνερ) - Πέζκο, Γιαγιάλο, Κλέμενς – Ποντόλσκι.
 
Εννια χρόνια αήττητη η Κολωνία στο Μόναχο και ο άσος είναι στο 1,14! Φυσικά για όποιον έχει δει… όνειρο και το «Χ».


ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ – ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ
*** Από 2,55 μέχρι και 2,75 ο άσος της Μάαστριχτ. Στο 2,45 - 2,50 το διπλό της Ντεν Μπος.
ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ: Δεν θεωρείται επιτυχία το 0-0 στο Ρότερνταμ απέναντι στη Σπάρτα έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Και αυτό γιατί μπορούσε να πάρει πολλά περισσότερα, αφού στο 37' κέρδισε αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ από το 58'κέρδισε και νέα αποβολή και έπαιζε με δύο παίκτες επιπλέον! Και, όμως, το μόνο που κατάφερε ήταν ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε και μια καλή φάση στο τέλος της αναμέτρησης.
Προβληματίζει έντονα στα τρία τελευταία της παιχνίδια, αφού είχε προηγηθεί το 2-2 εντός έδρας με την ουραγό Απελντοορν και, ενώ, προηγούταν με 2-0 στο πρώτο μέρος. Εκτός στόχων έως τώρα, επιδιώκει μια θέση στην πρώτη 8άδα ώστε να συμμετέχει στα πλέι οφ της ανόδου.
«Εχουμε δώσει συνεχόμενα παιχνίδια και η ενδεκάδα χρειάζεται φρεσκάρισμα, παίκτες που έχουν πολλές δυνάμεις» σχολίασε ο τεχνικός Τροστ.
Ισως επιστρέψει ο αναπληρωματικός 18χρονος επιθετικός Μπόρχερς (6/1) που έχασε τα δύο προηγούμενα. Χάνει τη σεζόν ο νεαρός αναπληρωματικός φορ Μπράκεν (1/0) ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών. Διαθέσιμος ο αμυντικός Εμπερλε (4/0) και ξεκινά στην ενδεκάδα.
ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ: Χαρές και πανηγύρια μετά το 2-2 με την ΦΚ Αϊντχόφεν εκτός έδρας, όπου γιόρτασε σαν να πήρε το πρωτάθλημα. Εν μέρει δικαιολογημένα, αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για μια θέση στην πρώτη 8άδα και στόχος, πλέον, αν μπορεί να τερματίσει μέσα στις πρώτες τέσσερις.
Πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι, αμφότερες τα έδωσαν όλα για τον τίτλο της 2ης περιόδου. Πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος η γηπεδούχος, προηγήθηκε, είχε δοκάρι και θα μπορούσε να κάνει το 2-0. Αντίθετα, η Ντεν Μπος σε μία από τις λιγοστές της ευκαιρίες ισοφάρισε. Στην επανάληψη η Ντεν Μπος μπόρεσε και το 1-2, το παιχνίδι πήρε τρελό ρυθμό, η ΦΚ Αϊντχόφεν τα έπαιξε όλα για όλα, ισοφάρισε και στο τέλος μπορούσε και ένα τρίτο γκολ.
Για δύο χρόνια ανανέωσε το συμβόλαιο του ο 22χρονος αμυντικός Χοφστέντε που ήρθε πρόπερσι από την Μπρέντα και έχει συνολικά 28 συμμετοχές, έχουν μείνει άπαντες ευχαριστημένοι από την απόδοση του.
Τιμωρημένος για δεύτερη αγωνιστική ο 25χρονος αμυντικός Φαν Μπούρεν (14/0) που χρωστά ακόμα μία, εξέτισε κάρτες ο στόπερ Μπροκ (14/0). Σε πέμπτο παιχνίδι εκτός ο υπερπολύτιμος επιθετικός και πρώτος της σκόρερ Φαν Βέιρτ (11/9) που θα επιστρέψει τον Ιανουάριο. Ο 21χρονος αναπληρωματικός αμυντικός Σχόλτεν (0/0) και ο ταλαντούχος 19χρονος μέσος Κίλιτς (15/2) είναι από την προετοιμασία τραυματίες και δεν επηρεάζουν, ενώ ο 19χρονος μέσος Βίλεμς (1/0) είναι εκτός με ρήξη χιαστών.

ΝΤΟΡΝΤΡΕΧΤ – ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ
*** Από 2,30 έως και 2,40 ο άσος της Ντόρντρεχτ. Το διπλό ξεκινά από 2,60 και βρίσκεται μέχρι και 2,70.
ΝΤΟΡΝΤΡΕΧΤ: Ψυχολογικά ανεβασμένη μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες. Η τελευταία απέναντι στην ουραγό και πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας Απελντοορν με 3-2. Ηταν η πρώτη της εκτός έδρας νίκη και πανηγυρίστηκε έντονα στο τέλος. Μπήκε δυνατά και μόλις στο 5' έκανε το 0-1, μπορούσε και ένα δεύτερο γκολ στη συνέχεια.
Η Απελντοορν συνήλθε πάντως και ισοφάρισε στο 38' . Συναρπαστικό και το δεύτερο μέρος, η Απελντοορν ισοφάρισε για δεύτερη φορά στο 77' , αλλά τρία λεπτά πριν το φινάλε η Ντόρντρεχτ εκμεταλλεύτηκε την ανύπαρκτη άμυνα της και πέτυχε και τρίτο γκολ. Με τους έξι βαθμούς που πήρε τελευταία ανέβηκε σημαντικά και βρίσκεται κοντά στο στόχο της πρώτης 8άδας.
Συμπλήρωσαν κάρτες ο επιθετικός και πρώτος της σκόρερ Λόπες (15/7, 2 ασίστ, έχει παίξει eredivisie με Χέρενφεν) και ο μέσος Ντάνι Ποστ (7/1). Παραμένει εκτός ο 22χρονος φορ Γιόνχεμπλουτ (1/0) που, φυσικά, δεν επηρεάζει, όπως και ο 20χρονος αμυντικός Πατέιν (1/0).
ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ: Στο ίδιο έργο θεατές, τη μία κάνει μια εντυπωσιακή νίκη (όπως με την Ντεν Μπος εκτός έδρας) και την άλλη δεν δικαιώνει το τίτλο του φαβορί. Αφησε πάλι βαθμούς μέσα στην έδρα της, αυτή τη φορά απέναντι στην Αλμέρε (2-2). Αξιζε καλύτερης τύχης η Γκόου Αχέντ Ιγκλς πάντως, προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο και στη συνέχεια είχε κλασσικές ευκαιρίες για να κλειδώσει το ματς. Ισοφαρίστηκε από τα λάθη στην άμυνα, στο 82' από ανύπαρκτο πέναλτι έγινε και το 1-2, ωστόσο στο τέλος του αγώνα κατόρθωσε να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα.
Εξέτισε ο αμυντικός Γιάνσεν (12/0). Ο βασικότατος αμυντικός Χέιρκενς (16/1) έχει ίωση και δίνεται αμφίβολος. Μετά τη χειμερινή διακοπή θα επιστρέψει ο μπακ/χαφ Βέλενμπερχ (5/3) που έχασε τα τρία τελευταία. Αμφίβολοι ο μπακ Σχούρμαν (8/1) και ο 33χρονος αμυντικός Μπους (10/0) που έχασαν τα τρία τελευταία. Πάντα απών ο μέσος Ντε Βιτ (ήρθε φέτος, χάνει τη σεζόν). Μακροχρόνια ο φορ Φαν ντερ Ζβαν (0/0, 11/2) που θα αργήσει να επιστρέψει.

ΤΕΛΣΤΑΡ – ΕΜΕΝ
*** Στο 1,85 - 1,90 ο άσος της Τέλσταρ. Στο 3,50 - 3,60 παίζει το διπλό, σε κάποιους μπουκ φτάνει σε επίπεδα 3,75 - 3,85.
ΤΕΛΣΤΑΡ: Κλασσικά εκτός έδρας βγάζει αδυναμίες και παίζει με κόμπλεξ, δεν τα κατάφερε απέναντι σε μια ομάδα με την οποία έχουν τους ίδιους στόχους, με 3-1 ηττήθηκε από την ΦΚ ΟΣ. Προδόθηκε για άλλη μια φορά από την άμυνα, δεν χωρά η δικαιολογία των δύο απουσιών. Αστοχοι οι επιθετικοί της στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με 3-0 έχανε στο 66' , μείωσε στο τέλος.
Εξέτισε ο πολύτιμος βετεράνος στόπερ/αρχηγός Σχένκελ (14/1, έχει παίξει και eredivisie με Βίλεμ), αλλά είναι τραυματίας και θα απουσιάσει. Δύσκολα θα επιστρέψει ο έμπειρος δεξιός μπακ Κορέια (14/0) που έχασε τα δύο τελευταία, επανήλθε στο προηγούμενο ο εξτρέμ Φαφιανί (13/0). Δεν θα ρισκαριστεί ο καλός μέσος Κόπερσχουκ (7/0) που λείπει εδώ και οκτώ αγωνιστικές, πάντα απών ο επιθετικός Ορνοκ (7/1). Παραμένει εκτός δράσης ο κεντρικός αμυντικός Μακ Ιντος (0/0) που έχει πάθει μεγάλη ζημιά και θα λείψει τρεις μήνες.
ΕΜΕΝ: Το αήττητο σερί των τεσσάρων αγωνιστικών (3 νίκες και μια ισοπαλία) και οι εξαιρετικές εμφανίσεις έλαβαν τέλος στο εντός έδρας παιχνίδι με την πρωτοπόρο Ζβόλε (1-2). Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 22', δεν έκανε τίποτα στη συνέχεια, από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε έκανε το 1-1 στο 38' και ενώ ήταν ακίνδυνη. Μπορούσε να γίνει το 1-2 στο τέλος του πρώτου μέρους, στάθηκε τυχερή, αλλά στο 53' δεν γλίτωσε το 1-2, δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό στη συνέχεια.
Τιμωρημένος για 2η αγωνιστική ο επιθετικός Ντε Φίσερ (15/2, χρωστά ακόμα μία). Εξέτισε ο ταλαντούχος μέσος Μετάι (15/0, πρώην Γκρόνινγκεν). Επέστρεψε ο βασικός αμυντικός Γκορτζ (13/0) στο προηγούμενο έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Στην πατρίδα του βρίσκεται για προσωπικούς λόγους ο 23χρονος Γάλλος μέσος Μεμπά (11/0). Παραμένει εκτός και ο επιθετικός Αλμέιδα (10/1). Μακροχρόνια αναρρώνει από εγχείρηση στο γόνατο ο βασικότατος 27χρονος επιθετικός Ρόχερ (30/10).

ΖΒΟΛΕ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ
*** Στο 1,18 - 1,20 ο άσος της Ζβόλε που είναι γκραν φαβορί. Από 11,00 έως και 12,00 το διπλό.
*** Σε συνθετικό χλοοτάπητα αγωνίζεται η Ζβόλε.
ΖΒΟΛΕ: Ασταμάτητη βαδίζει προς τα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Μπορεί τώρα να ολοκληρώνεται το πρώτο μισό της σεζόν και να υπάρχει δρόμος ακόμα (πέρσι έχασε στο τέλος άλλωστε την πρώτη θέση από τη Βάαλβαϊκ) ωστόσο με το σκηνικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θεωρείται πολύ δύσκολο να κινδυνεύσει για την απευθείας άνοδο. Συμπλήρωσε εννέα συνεχόμενες νίκες με το 2-1 επί της Εμεν εκτός έδρας στο γειτονικό ντέρμπι, ενώ είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας που έχει πάρει το απόλυτο των βαθμών μπροστά στον κόσμο της!
Δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Εμεν, προηγήθηκε στο 22' και έλεγχε το ματς, από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι του πορτιέρο Μπουρ έγινε το 1-1 στο 39' . Γρήγορα στην επανάληψη (53' ) σε μια υποδειγματική αντεπίθεση έκανε το 1-2 και πήγε στο χαλαρό μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Παραμένουν εκτός ο βασικός στόπερ Ααφγες (9/0) και ο φορ Σίτσεκ (2/1), όπως και ο κεντρικός αμυντικός Μπακατί (6/0) που έχουν χάσει τα τελευταία παιχνίδια (θα επιστρέψουν στις αρχές Ιανουαρίου) και ουσιαστικά έχει μάθει να ζει και χωρίς αυτούς.
ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ: Εψαχνε και είχε ανάγκη από μια μεγάλη νίκη, αφού το προηγούμενο διάστημα μετρούσε σημαντικές απώλειες. Τα κατάφερε τελικά με το 3-1 απέναντι στη Βίλεμ, η έδρα και ο κόσμος τη βοήθησαν σημαντικά για να τα καταφέρει, τελείως διαφορετικό πρόσωπο όταν αγωνίζεται εκτός έδρας όμως, όπου χάνει πολύ από τη δυναμικότητα της. Χωρίς τέρματα το πρώτο ημίχρονο με τη Βίλεμ, στην επανάληψη αμφότερες ρίσκαραν, το ματς έγινε ροντέο, με τη Φορτούνα να κερδίζει δίκαια πάντως και πέραν των τριών γκολ, να έχει και δύο δοκάρια στο δεύτερο 45λεπτο.
«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από ένα τέτοιο ματς. Αν μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα κλείσουμε με όμορφο τρόπο το 2011. Τα αποτελέσματα της Ζβόλε μιλούν από μόνα τους» σχολίασε ο τεχνικός Ντούσελντορπ.
Ο έμπειρος δεξιός μπακ Βαχεμάκερς (11/0) μπήκε αλλαγή στο προηγούμενο και είναι έτοιμος για βασικός, ενώ δεν θα ρισκαριστεί ο αριστερός μπακ-χαφ Σάκισον (10/0) που έχασε τα τελευταία ματς. Επέστρεψε ο παγκίτης μέσος Γκούλπεν (4/0). Μακροχρόνια απουσιάζει ο 18χρονος Βέλγος αμυντικός Τουράν (0/0).

ΦΕΪΝΤΑΜ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ
*** Στο 3,00 - 3,10 ο άσος της Φέινταμ. Από 2,10 μέχρι και 2,20 το διπλό.
ΦΕΪΝΤΑΜ: Με αρκετά προβλήματα απουσιών παρατάχθηκε απέναντι στην Καμπούρ, σε ένα εξ' ορισμού δύσκολο παιχνίδι. Αν και ξεκίνησε καλά στο ματς καθώς προηγήθηκε μόλις στο 17' και είχε χαμένο τετ α τετ για το 0-2, στη συνέχεια δεν άντεξε και διασύρθηκε με 5-1. Μοιραίος ο μεσοεπιθετικός Μέντινγκ που έχασε τετ α τετ, ενώ στο 3-1 είχε δοκάρι. Γενικά το παλεύει σε όλα τα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα, αλλά κάτι η ατυχία, κάτι οι τραυματισμοί, της έχουν στερήσει πολύτιμους βαθμούς.
Τιμωρημένος ο 31χρονος αμυντικός Κλέιντγε (16/0). Επιστρέφουν ο 30χρονος μπακ Βιθέντε (14/1) που έχασε τα δύο τελευταία και ο Βραζιλιάνος αμυντικός Κρουζ (14/1), πάντα απών ο αμυντικός Λόχαους (9/0). Παραμένει εκτός ο βασικός εξτρέμ Λομπόι (14/3) που έλειπε με την Καμπούρ, ο 21χρονος φορ Οπόκου (21/3) και ο αμυντικός Φέινστρα (10/0).
ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ: Σε γενικές γραμμές έχει δείξει καλύτερα δείγματα σε σχέση με πέρσι, ωστόσο παραμένει εκτός στόχων. Είναι μεν μέσα στην πρώτη 8άδα, δεν έχει κερδίσει κάποια ειδική περίοδο όμως και ο πιο προσιτός στόχος είναι να φτάσει μέσα στις τέσσερις πρώτες. Εβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της στο εντός 0-0 με τη Μάαστριχτ, καθώς αν κέρδιζε -παράλληλα με το 2-2 της Ντεν Μπος- θα είχε κατακτήσει τη 2η περίοδο και θα είχε εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή στα πλέι οφ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την ίδια που δημιούργησε ευκαιρίες, η άμυνα έκανε νερά κλασσικά όμως, αλλά ουσιαστικά πλήρωσε τα νεύρα των παικτών της, αφού έμεινε με δέκα στο 37' και με εννέα στο 58' . Μόνο στο τέλος κινδύνευσε πάντως σε μια περίπτωση παρά το αριθμητικό μειονέκτημα των δύο παικτών.
Τιμωρημένοι οι επιθετικοί Μποκίλα (12/7, 1 ασίστ, πρώτος της σκόρερ και φορμαρισμένος), Τζον (13/3, έχει παίξει και eredivisie με τη Σπάρτα, για τρεις αγώνες). Ξεπέρασε ένα μικροπρόβλημα ο βετεράνος στόπερ Λάουρινκ (12/0) και παίζει κανονικά. Βασικοί στην επίθεση ο 22χρονος Σμελτζ (12/1) και ο Φελντμάτε (11/1).

ΦΟΛΕΝΤΑΜ – ΦΚ ΟΣ
*** Στο 1,35 ο άσος της Φολεντάμ που είναι το φαβορί. Από 7,00 μέχρι και 8,00 το διπλό της ΦΚ ΟΣ.
*** Σε συνθετικό χλοοτάπητα αγωνίζεται η Φολεντάμ.
ΦΟΛΕΝΤΑΜ: Παίρνει τεράστια ώθηση από την έδρα και τον συνθετικό χλοοτάπητα, το επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά και στο ματς με τη Χέλμοντ Σπορ. Το τελικό 3-1 είναι δίκαιο, η Φολεντάμ από το ξεκίνημα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης. Πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και άψογοι συνδυασμοί, η τριάδα των Τάουπ, Φαν Ντέικ (επέστρεψε έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές λόγω τιμωρίας), Αχαχουί είχε όρεξη και η Χέλμοντ πέρασε δύσκολες ώρες. Το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 47' , από το 81' έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Η ήττα από την Αλμέρε της κόστισε τη 2η περίοδο, στόχος της η πρώτη τετράδα και είναι πιο συνεπής και σοβαρή από πέρσι.
Τιμωρημένος ο καλός εξτρέμ/φορ Αχαχουί (15/6, 4 ασίστ, 2ος της σκόρερ, έχει παίξει eredivisie με Φένλο). Ισως επιστρέψει ο μπακ-χαφ Πικέ (11/0) που έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια. Μακροχρόνια λείπει ο βετεράνος μπακ-χαφ Οπνταμ (0/0), γνωστή απουσία ο μπακ-χαφ Φλου (2/0) που θα λείψει για μήνες.
ΦΚ ΟΣ: Βαθμολογική ανάσα για τη νεοφώτιστη το 3-1 εντός έδρας με την Τέλσταρ. Παρά τα προβλήματα απουσιών, έπαιξε με πολύ πάθος και πείσμα για να τα καταφέρει. Εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, ενώ όποτε χρειάστηκε είχε τον πορτιέρο Αρεντς σε καλή μέρα. Με 3-0 προηγούταν στο 66' , στο 85' το 3-1.
Τιμωρημένος για 2η αγωνιστική ο Γερμανός αμυντικός Σουμέλκα (10/0, χρωστά ακόμα μία). Εξαιρετική η επιστροφή του 31χρονου μεσοεπιθετικού Φαν ντερ Σλόοτ (12/9) που αποτελεί ηγέτη της (ήταν τιμωρημένος για τρεις αγωνιστικές) και πρώτο της σκόρερ. Χτύπησε και μένει εκτός ο μέσος Μπράαμ (6/1). Παραμένει εκτός ο μέσος Στάνκοφ (4/2) που λείπει εδώ και καιρό. Πάντα απών ο 21χρονος αμυντικός Εμπερχεν (1/0) που αναρρώνει από εγχείρηση και θα χάσει όλη τη σεζόν. Παραμένουν μη διαθέσιμοι και πάλι οι επιθετικοί Ράουτερ (10/3) και Ρέντσοου (1/0) που έλειπαν στα τελευταία

ΧΕΛΜΟΝΤ ΣΠΟΡ –ΑΠΕΛΝΤΟΟΡΝ
*** Στο 1,35 ο άσος που σημειώνει μικρή πτώση. Το διπλό βρίσκεται από 6,50 και φτάνει μέχρι το 7,50.
ΧΕΛΜΟΝΤ ΣΠΟΡ: Αναμενόμενα έχασε σημαντικό έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα, αφού συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Κοστίζουν οι πολλές απουσίες το τελευταίο διάστημα, τα νεύρα των παικτών της, ενώ φάνηκε ότι δεν υπάρχουν και λύσεις από τον πάγκο. Καμία τύχη δεν είχε στην έδρα της Φολεντάμ όπου ηττήθηκε με 3-1. Εχανε με 2-0, από το 19' , αλλά μείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στη μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Η Φολεντάμ έκανε άνετα το 3-1 στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Χέλμοντ ρίσκαρε, αλλά δεν κατάφερε τίποτα ουσιαστικά, στον 81' έμεινε και με δέκα παίκτες.
Λόγω της αποβολής του στο προηγούμενο ματς δεν είναι διαθέσιμος ο βασικός αμυντικός Γόπεν (15/1, έφαγε τρεις αγωνιστικές). Για 3η αγωνιστική τιμωρημένος ο δεξιός εξτρέμ Σεκέιρα (10/0, χρωστά ακόμα δύο). Σε πέμπτο παιχνίδι λείπει ο επιθετικός και πρώτος της σκόρερ Κεκέλ (10/6) που θα μείνει εκτός μέχρι τον Ιανουάριο. Επέστρεψε στο προηγούμενο και έπειτα από καιρό ο 35χρονος Δανός επιθετικός Μαρκ Νίγκααρντ (8/0) που δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Μακροχρόνια λείπει ο μέσος Κάουπερς (3/0) χάνει τη σεζόν, γνωστές απουσίες ο 24χρονος αμυντικός Αλτέιρ (4/0) και ο πορτιέρο Στρέιμπος (0/0).
ΑΠΕΛΝΤΟΟΡΝ:  Πυροτέχνημα ήταν το 2-2 στην έδρα της Μάαστριχτ. Επέστρεψε στις ήττες, με 2-3 έχασε εντός έδρας από την Ντόρντρεχτ και το μέλλον της φαντάζει δυσοίωνο στην κατηγορία. Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ, δύο φορές ισοφάρισε, αλλά δεν άντεξε και στο 87' έγινε το 2-3, με την αμυντική της λειτουργία να είναι ανύπαρκτη.
Εξέτισαν ο στόπερ Ρέικερς (14/1) και ο μέσος Σβίμπε (14/0). Αμφίβολος ο μέσος Λιβραμέντο (8/0) που έχασε τα δύο προηγούμενα. Δεν είναι διαθέσιμοι ο 23χρονος φορ Μάιεν (4/0), ο πορτιέρο Χάουσκαμπ (4/0), ο αμυντικός Τόμασεν (5/0) και ο αμυντικός Φαν ντερ Σλάους (0/0) που έχασαν τα τελευταία παιχνίδια.


ΕΛΤΣΕ – ΑΛΚΟΡΚΟΝ
*** Πτωτικές τάσεις στον άσο που κινείται από 1,75 έως 1,90, με το διπλό να το βρίσκουμε στα επίπεδα του 4,15 – 5,10.
*** Προϊστορία: 1-0-0.
*** Κινήσεις από τη διοίκηση της Ελτσε να έχει απόψε κόσμο το «Μαρτίνεθ Βαλέρο» και λογικά θα υπάρξει η καλύτερη προσέλευση της χρονιάς. Κάθε κάτοχος διαρκείας μπορεί να πάρει δύο έξτρα εισιτήρια αντί 10 και 20 ευρώ, ενώ «τρέχει» και η καμπάνια «όχι πια παιδιά χωρίς παιχνίδια», όπου όποιος φέρει ένα παιχνίδι σε καλή κατάσταση παίρνει δωρεάν εισιτήριο για το αποψινό ματς.
ΕΛΤΣΕ: Συνεχίζεται η σταθερά ανοδική πορεία της, η οποία τη βρίσκει μόλις δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή (μόνο η Λα Κορούνια νίκησε από τις επτά πρώτες της κατάταξης), με επτά συνεχόμενα παιχνίδια δίχως ήττα. Το τελευταίο χρονικά ήταν το 0-0 με τη Σαμπαντέλ στο «Νόβα Κρέου Αλτα». Συνολικά δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς μπορεί να ήταν λίγο πιο ενεργητική από τους Καταλανούς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν άξιζε κάτι περισσότερο σε ένα βαρετό ματς με έμφαση στην άμυνα και ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
«Πάντα είναι καλός ένας βαθμός εκτός έδρας, ειδικά κόντρα σε έναν αντίπαλο που "καίγεται", μας έλειψε το να είμαστε ξεκάθαροι στην επίθεση», σχολίασε ο Χοσέ Μπορδαλάς. Απόψε, τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή, είναι ευκαιρία έστω και με ματς παραπάνω να πατήσουν οι Ιλιθιτάνος κορυφή, με όπλο την έδρα τους, όπου έχουν τέσσερις συνεχόμενες νίκες (και τελευταία ήττα στις 26 Οκτωρβίου). Αν μάλιστα πάρουν ακόμη μία θα τους δοθεί μία μέρα επιπλέον ρεπό από τις προπονήσεις, στις οποίες θα επιστρέψουν 27 του μήνα.
«Είναι το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς, το αντιμετωπίζουμε ως το τελευταίο. Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη. Αν νικήσουμε, δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλοι αντίπαλοί μας. Μας δίνει μεγάλο κίνητρο να βρεθούμε 1οι στη βαθμολογία. Ο κόσμος είναι μαζί μας διότι έχουν μεγάλη πίστη και όραμα σε αυτό που κάνουμε και είναι ευχαριστημένος από την ομάδα. Αυτό εξαπλώνεται και στον ποδοσφαιριστή και ο κόσμος το ξέρει», τόνισε χθες ο τεχνικός από το Αλικάντε, στο 100ό του παιχνίδι στον πάγκο της Ελτσε.
Αγωνιστικά για τους «φρανχιβέρδες» τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς εξέτισαν κι επιστρέφουν ο βασικός στόπερ Ετσέιτα (13/1) και ο ενίοτε βασικός φορ Μπίλε Νίλσεν (13/5). Ανάλογη κατάσταση και για το βασικό χαφ Λούκε (15/0), όπως και για το χρησιμότατο μέσο Ακσιάρι (9/2) που αποθεραπεύτηκαν. Οι δύο πρώτοι μπαίνουν αρχική ενδεκάδα, οι δύο τελευταίοι ίσως περιμένουν αφού υπάρχει overbooking στη μεσαία γραμμή. Χθες ο βασικός φορ Ανχελ τρόμαξε κόσμο στην προπόνηση με ένα χτύπημα, αλλά θέλει να παίξει απόψε. Κατά τα λοιπά, πλην δύο μακροχρόνια απόντων (ο ένας είναι ο εν δυνάμει βασικός χαφ Χενερέλο που θα επιστρέψει σύντομα και θα δυναμώσει κι άλλο τη μεσαία γραμμή) μοναδικός απών είναι ο ταλαιπωρημένος φέτος από τραυματισμούς στόπερ Βερδές (4/0).
ΑΛΚΟΡΚΟΝ: Την Τρίτη για το κύπελλο έμεινε στο 1-1 με τη Σαραγόσα εντός έδρας, παίζοντας με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της. Μόλις στο 6’ έμεινε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε σχετικά γρήγορα, στο 21’, ζήτησε κι ένα πέναλτι έχοντας δίκιο. Στην επανάληψη είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να φτάσει στη νίκη. Η ρεβάνς είναι την ερχόμενη Τετάρτη.
Στο πρωτάθλημα, ανύπαρκτη ήταν στο πρώτο μέρος με τη Θέλτα το περασμένο Σάββατο, δέχτηκε δυο-τρεις καλές φάσεις, όμως ανέβασε ρυθμούς στην επανάληψη, πήρε μπάλα στα πόδια της και από εκείνη «κινδύνευσε» με αρκετά σουτ το τελικό 0-0. «Στο πρώτο η Θέλτα ήταν καλύτερη, στο δεύτερο ισορροπήσαμε», επεσήμανε ο Χουάν Αντόνιο Ανκέλα.
Ευκαιρία απόψε στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο» για τους «αλφαρέρος» σε περίπτωση νίκης να ανέβουν στη ζώνη των πλέι οφ. Η αισιοδοξία τους προκύπτει από το γεγονός πως από πέρυσι είναι καλύτεροι εκτός έδρας, με σφιχτό πρόσωπο, έξι under και επτά N/G σε οκτώ παιχνίδια.
«Θα δυσκολευτούμε πολύ στην έδρα της Ελτσε, καθώς πρόκειται για μια ομάδα που παίζει πολύ καλά και είναι σταθερά ψηλά όλες τις σεζόν επειδή το αξίζει. Για να πάρουμε κάτι θετικό από το ματς θα υποφέρουμε, χρειάζεται να είμαστε πολύ φρέσκοι στο παιχνίδι μας», η μαζεμένη προσέγγιση του Ανκέλα για την αποψινή αναμέτρηση.
Αγωνιστικά για τους «αμαρίγιος», με τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, απουσιάζουν ο μπακ απ εξτρέμ Κ. Μαρτίνεθ (9/0) και ο βασικός πέρυσι, με λίγες παρουσίες φέτος λόγω τραυματισμού, περιφερειακός επιθετικός Μπόρχα (5/0). Θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην κόντρα (ταχύτατος ο εξτρέμ Μοντανιές). Προβληματίζει η αφλογιστία του φουνταριστού Κίνι, που έχει να σκοράρει εδώ και έξι ματς.
Η Ελτσε παρουσιάζει πολύ σοβαρό πρόσωπο και έχει καλές επιστροφές. Μπορεί να της δοθεί ο πρώτος λόγος κόντρα στη σταθερή Αλκορκόν σε τιμές στο 1,85.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.