Ψαγμένες επιλογές για σήμερα.


 

Α Ιταλίας.(εξ αναβολής αγώνας).



ΤΖΕΝΟΑ – ΙΝΤΕΡ
***Εχει πάρει αρκετό παιχνίδι το διπλό της Ιντερ, δύσκολα πλέον ξεπερνά το 2,35. Ανοδικά πλέον κι ο άσος, φτάνει στο 3,60.
***Εξ αναβολής ματς για την 11η αγωνιστική στη Serie A.
***Προϊστορία: 8-13-11. N/G τα τρία τελευταία, με ισάριθμες νίκες της Ιντερ.
ΤΖΕΝΟΑ: Βαθιά ανάσα για την Τζένοα το διπλό στη Σιένα (2-0) με τα γκολ των Ρόσι και Παλάσιο και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής στη θέση του. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με ευκαιρίες εκατέρωθεν, η Τζένοα στάθηκε τυχερή στο διάστημα που πήρε το προβάδισμα. Σκόραρε ο Ρόσι (57’), αμέσως μετά η Σιένα είχε δοκάρι και στη συνέχεια η Τζένοα δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. «Πάγωσε» το ρυθμό του ματς και στην εκπνοή βρήκε και το δεύτερο γκολ με τον Παλάσιο.
Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι θεωρεί πως η ομάδα του σιγά σιγά θα βρει το δρόμο της και ξεκαθάρισε εν όψει Ιντερ: «Για να κερδίσουμε την Ιντερ θα πρέπει να κάνουμε μια έκπληξη. Πάντα όταν παίρνεις αποτέλεσμα από μεγάλη ομάδα είναι μια έκπληξη και από την Ιντερ φοβάμαι τα πάντα, ακόμα και όταν παίζουν με πολλές απουσίες. Οταν έχουν μπροστά τον Μιλίτο και τον Πατσίνι, δεν έχεις και πολλά περιθώρια. Είναι θέμα χρόνου για τον Ρανιέρι να βρει τις λύσεις και να παρουσιάσει την ομάδα όπως τη θέλει. Εχει μείνει πίσω αλλά όπως τους βλέπω εγώ έχουν ακόμα πολλή θέληση για να επιστρέψουν».
Για την απουσία του Παλάσιο ο Μαλεζάνι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του: «Ο Παλάσιο είναι το… διαμάντι μας, άρα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε την απουσία του όσο λιγότερο επώδυνη. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να ψάξουμε τις συνεργασίες στην επίθεση και φυσικά πιστεύω ότι η νίκη του Σαββάτου είναι το καλύτερο φάρμακο για εμάς, η καλύτερη ώθηση για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο, έστω και χωρίς το… διαμάντι μας».
Σοκ με τον τραυματισμό του σταρ Παλάσιο (12/6), χτύπησε στον πανηγυρισμό για το δεύτερο γκολ, θα χάσει τα τρία ματς που υπολείπονται στο 2011. Νοκ-άουτ πάγια ο αρ. μπακ Αντονέλι (9/0), ο χαφ Κούτσκα (10/2), ο στόπερ Μπόβο (5/0) και ο μέσος Μπίρσα (2/0). Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο έμπειρος στόπερ Καλάτζε (8/0), που ήδη μετρά δύο αποβολές φέτος.
Στα της ενδεκάδας ο Μαλεζάνι παράτησε το σχήμα με τρεις πίσω και επέστρεψε στο 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και τον νεαρό Μέρκελ στον επιτελικό ρόλο. Στην επίθεση είναι τα διλήμματα, αφού οι Ζε Εντουάρντο, Πράτο, Γιάνκοβιτς και Καράτσιολο διεκδικούν τις δύο θέσεις, ενώ για να επιστρέψει ο Καλάτζε στο αρχικό σχήμα θα του κάνει χώρο πιθανότατα ο Νταϊνέλι, που αντιμετωπίζει κι ένα πρόβλημα τραυματισμού.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φρέι – Μέστο, Γκράνκβιστ, Καλάτζε, Μορέτι – Ρόσι, Βελόσο, Κονστάν – Μέρκελ – Ζε Εντουάρντο (Πράτο), Γιάνκοβιτς (Καράτσιολο).
ΙΝΤΕΡ: Εύκολη νίκη για την Ιντερ το 2-0 με τη Φιορεντίνα και μετά από καιρό εκμεταλλεύτηκε την έδρα της. Οχι ότι έπιασε κάποια σπουδαία απόδοση, απλά η Φιορεντίνα ήταν πολύ φοβισμένη ομάδα και η Ιντερ είχε την ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι της. Ο Πατσίνι άνοιξε το σκορ στο 41’, ήταν το πρώτο του φετινό γκολ στο Μιλάνο και δεν το πανηγύρισε, προκαλώντας επεισόδιο με τους οπαδούς. Με το καλημέρα στην επανάληψη ο Ναγκατόμο (49’) με καραμπόλα έκανε το 2-0, στη συνέχεια η Ιντερ είχε αρκετές φάσεις για να πετύχει το τρίτο γκολ.
Η Ιντερ προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία και σήμερα είναι εξόχως σημαντικό να πάρει τους τρεις βαθμούς, στο εξ’ αναβολής στην Τζένοα: «Το να κερδίσουμε τη Τζένοα είναι σημαντικό, θα προσθέσουμε τρεις βαθμούς και θα κάνουμε άλμα στην κατάταξη, πλησιάζοντας κάπως τις ομάδες που προπορεύονται. Το πρωτάθλημα είναι ισορροπημένο, ελπίζουμε να χαθούν βαθμοί από τις ομάδες που προηγούνται για να μπορέσουμε και εμείς να πλησιάσουμε. Είναι βέβαια λογικό ότι αφού έχουμε μείνει πίσω, εμείς πρέπει να κάνουμε τα λιγότερα λάθη στα παιχνίδια μας».
Ιατρικά ΟΚ ο Φορλάν (5/1), και επανέρχεται στην αποστολή μετά από δύο μήνες. Νοκ-άουτ σταθερά ο Σνέιντερ (6/1) και ο Στάνκοβιτς (9/0), δεν υπολογίζονται και οι Κίβου (7/0), Τζόναθαν (4/0). Στην τελευταία προπόνηση τέθηκε νοκ-άουτ ο Ρανόκια (5/0) ενώ για προληπτικούς λόγους ο Ρανιέρι άφησε έξω και τον Μαϊκόν (6/1), που μόλις το Σάββατο επανήλθε από τον τραυματισμό του.
Στα της ενδεκάδας, ο Ντιέγκο Μιλίτο θα ξεκινήσει βασικός, δίπλα στον Πατσίνι στην επίθεση και μάλιστα για τον πρώην παίκτη της Τζένοα που ακόμα λατρεύεται στη Γένοβα θα είναι το πρώτο παιχνίδι του σε αυτό το γήπεδο ως αντίπαλος, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν τραυματίας. Από εκεί και πέρα ο κάπτεν Ζανέτι εξέτισε και πάει στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ρανιέρι επιβεβαιώνει για τέταρτο σερί ματς τον νεαρό Φαραόνι στην ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ζούλιο Σέζαρ – Ζανέτι, Λούσιο, Σάμουελ, Ναγκατόμο – Φαραόνι, Τιάγκο Μότα, Καμπιάσο, Ομπι – Μιλίτο, Πατσίνι.
Φαβορί του 2,40 η Ιντερ και δίκαια ίσως. Η Τζένοα δεν είναι η ίδια χωρίς τον Παλάσιο και η απουσία του καλύτερου παίκτη της θα της στοιχίσει. Δίκαιο το διπλό για τους νερατζούρι, που είναι καλύτερη ομάδα με τους Μαϊκόν και Λούσιο υγιείς.

Α Γερμανιας.



ΚΟΛΩΝΙΑ – ΜΑΪΝΤΖ
*** Πτωτική τάση στον άσο, που βρίσκεται πια στο 2,47. Από 2,55 έως και 2,85 προσφέρεται το διπλό.
*** Εξ αναβολής αγώνας της 13ης αγωνιστικής, ο οποίος δεν είχε διεξαχθεί λόγω της απόπειρας αυτοκτονίας του διαιτητή Μπάμπακ Ραφάτι.
*** Προϊστορία: 6-0-1. Σε τέσσερα ματς δεν έχει σκοράρει η Μάιντζ στο «Ράιν-Ενεργκί».
ΚΟΛΩΝΙΑ: Εβαλε με εμφατικό τρόπο τέλος στο σερί των τριών αγωνιστικών χωρίς νίκη, συντρίβοντας με 4-0 τη Φράιμπουργκ στο «Ράιν-Ενεργκί» χάρη σε ακόμη δύο γκολ του Λούκας Ποντόλσκι (60’, 73’), ο οποίος είναι ασταμάτητος όταν έχει τα κέφια του. Δύο φορές είχε σκοράρει και στο προηγούμενο ματς, στο εκτός έδρας 2-2 με τη Στουτγάρδη, έτσι ώστε να μετράει πλέον 13 τέρματα και πέντε ασίστ σε 14 συμμετοχές φέτος. Αξιος συμπαραστάτης του απέναντι στη Φράιμπουργκ ήταν ο 20χρονος Κρίστιαν Κλέμενς, που άνοιξε το σκορ στο 19’ και στο 66’ έκανε το 3-0 με εντυπωσιακή εκτέλεση κόρνερ.

Στο 3’ ο Ποντόλσκι αποπειράθηκε να πετύχει το γκολ της αγωνιστικής, αλλά το μακρινό βολέ βρήκε δοκάρι, ενώ από το δικό του πόδι ξεκίνησε η φάση του 1-0. Ο Στάλε Σολμπάκεν δεν τα είδε όλα θετικά, αφού μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γκολ μόνο η Φράιμπουργκ έχανε ευκαιρίες, ωστόσο ήταν αναγκασμένος να «υποκλιθεί» άλλη μια φορά στον 26χρονο επιθετικό, που αποτελεί ένα από πιο «hot» ονόματα στην Ευρώπη εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί δεν είναι καθόλου απίθανο, αφού φάνηκε απρόθυμος σε δηλώσεις του να διαπραγματευτεί την επέκταση του συμβολαίου του, που εκπνέει το καλοκαίρι του 2013.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν και να μην έχουμε ανανεώσει μαζί του», είπε ο αθλητικός διευθυντής Φόλκερ Φίνκε, αλλά η απάντηση του «Πόλντι» ίσως «φωτογραφίζει» διαζύγιο: «Τότε ίσως χρειαστεί να είμαι στην εξέδρα ή να παίζω στη δεύτερη ομάδα…» Οι σειρήνες από εξωτερικό και Γερμανία μεριά πάντως (Σάλκε) μόνο απώλεια αφοσίωσης δεν έχουν προκαλέσει στον διεθνή άσο, ο οποίος έχει πετύχει πέντε φορές φέτος από δύο γκολ, καθώς και τα εφτά από τα 11 τελευταία εντός έδρας της ομάδας του.«Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό απέναντι στη Μάιντζ», είπε ενόψει του σημερινού αγώνα, ενδεχόμενη νίκη στον οποίο θα καταστήσει απόλυτα επιτυχημένη την Κολωνία στον πρώτο γύρο σύμφωνα με τον γκολκίπερ Ρένζινγκ: «Θα είναι φανταστικό να ανέβουμε στην 7η θέση με 23 βαθμούς».

Οι γηπεδούχοι το θέλουν πολύ το ματς και μάλιστα ο Σολμπάκεν τόνισε ότι με ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα θα αυξηθούν οι πιθανότητες της ομάδας του να πάρει κάτι καλό, στη τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και το ματς του Μονάχου με την Μπάγερν! «Είναι δύσκολο να αναλύσεις τη Μάιντζ, καθώς αλλάζει διαρκώς τακτική και διάταξη. Βρίσκεται στην καλύτερη φάση της στη σεζόν και πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε», είπε ο Νορβηγός, που αν αντιθέσει με τον Τόμας Τούχελ αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με το ματς του Σαββάτου.

Γνωστές οι απουσίες, αφορούν τον βασικό φορ Νοβάκοβιτς (7/2) και τρεις μακροχρόνιους (Τσιχί, Αντρεζίνιο, Πετίτ).
ΜΑΪΝΤΖ: Εστω και αν είχε μόνο 42% κατοχή μπάλας ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη από το Αμβούργο το Σάββατο, σε ένα ματς που το 0-0 μοιάζει «μαγική εικόνα», με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Είχαν και οι δύο ομάδες, αλλά οι καλύτερες άνηκαν στους γηπεδούχους και συγκεκριμένα στον Ερίκ Τσούπο-Μότινγκ, που στο 75’ και στο 88’ είχε το 1-0 στα πόδια του, αλλά αρχικά σημάδεψε τα… πουλιά και εν συνεχεία τον Ντρόμπνι.

Εστω και με ισοπαλία πάντως, διεύρυνε στα τέσσερα ματς το αήττητό της και πάει στην Κολωνία για να το υπερασπιστεί, στο πρώτο από τα τρία διαδοχικά εκτός έδρας ματς σε μία εβδομάδα (ακολουθούν Γκλάντμπαχ και Χόλσταιν Κιλ για το κύπελλο). Ο τραυματισμός του φορμαρισμένου Ιβανσιτς (14/5, 3 ασίστ) δεν ήταν το καλύτερο νέο για τον Τόμας Τούχελ, καθώς θα τον στερηθεί και στα τρία αυτά παιχνίδια. «Είναι ο μοναδικός παίκτης μας που διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ», είπε λίγο… υποτιμητικά για τους «καθαρόαιμους» επιθετικούς της ομάδας ο κόουτς! Ο οποίος παρεμπιπτόντως μπορεί να δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση κόντρα στο Αμβούργο επέκρινε όμως τον Τσούπο-Μότινγκ για την έλλειψη ψυχραιμίας του στις δύο προαναφερόμενες φάσεις.

Το άλλο πρόβλημα του στο σημερινό ματς είναι ο… γεννημένος σκόρερ στην απέναντι πλευρά, ο Λούκας Ποντόλσκι, για τον οποίο είπε ότι «δεν γίνεται να τον βγάλεις τελείως εκτός παιχνιδιού». Ζήτησε όμως από τους παίκτες του να «μην του δώσουμε χώρο και να αποτρέψουμε τις κόντρα επιθέσεις της Κολωνίας, οι οποίες αποτελούν το μεγάλο όπλο της».

Στη διάθεση του Τούχελ βρίσκεται ξανά ο αμυντικός χαφ Πολάνσκι (8/0), που εξέτισε τη τιμωρία του. Μόνιμοι εσχάτως στο απουσιολόγιο είναι ο αρχηγός/στόπερ Νοβέσκι (11/0) και ο μεσοεπιθετικός Ρίσε (10/1), που έμειναν πίσω παρέα με τον Ιβανσιτς. Επιστρέφει ο.   
Εξι σερί over έχει η Κολωνία, που λόγω Ποντόλσκι είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος βάσει των τελικών προσπαθειών της. Η Μάιντζ δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες εσχάτως και είχε τέσσερα σερί over πριν το («μαγικό») 0-0 με το Αμβούργο.
 
Copa del Rey.


ΚΑΝΤΙΘ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ
*** Από 1,40 έως 1,50 κινούνται οι τιμές της Βαλένθια, από 6,00 έως 7,60 της Κάντιθ, δίχως ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα.
ΚΑΝΤΙΘ (Γ’): Κλασική περίπτωση αξιόλογης σε μέγεθος ομάδας που γνώρισε την κατρακύλα αγωνιστικά, καθώς μόλις το 2005-06 ήταν στην Πριμέρα, μία από τις 12 παρουσίες της εκεί. Τα τελευταία χρόνια είναι ασανσέρ ανάμεσα σε Σεγούντα και Σεγούντα Β. Εχει πολύ θανατικό κοινό και διοικητικά πλέον έχει δεθεί στο άρμα των Ουντινέζε, Γρανάδα με αποτέλεσμα να έχει πάρει το καλοκαίρι αρκετούς παίκτες από εκεί.
Στο 4ο γκρουπ της Σεγούντα Β βρίσκεται στη 2η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπέτις Β και φυσικά θεωρείται από τα φαβορί για άνοδο. «Κόλλησε» στο 1-1 το Σάββατο εντός έδρας με τη Σαν Ρόκε, τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο παραμένει αήττητη. Στην έδρα της δεν έχει χάσει φέτος, ενώ στο κύπελλο έχει να περάσει στους «16» από το 2006, έχοντας αποκλείσει τη Σεβίλλη.
Η πρόκληση να αντιμετωπίσουν μια ομάδα Πριμέρα και μάλιστα την 3η της βαθμολογίας είναι σημαντική για τους Ανδαλουσιάνους, με τον τεχνικό τους, Χοσέ Γκονζάλεθ να δηλώνει: «Στη Βαλένθια σχεδόν δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Οποια ομάδα και να βάλει ο Εμερι θα είναι δυνατή. Ερχονται στη διοργάνωση έχοντας αποκλειστεί από το Τσάμπιονς και αυτό θα τους κάνει να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στο κύπελλο. Θα κατεβάσουμε μια ενδεκάδα που θα μπορεί να νικήσει. Για όλους μας είναι ένα όμορφο ματς».
Αποστολή για τους «αμαρίγιος» θα ανακοινωθεί πιο μετά, ωστόσο προβλήματα έχουν ο βασικός εξτρέμ Ικέτσι (14/3) και ο βασικός στόπερ Γκοϊκοετσέα (12/0) και η συμμετοχή τους δεν είναι εξασφαλισμένη. Θα μπουν πάντως και λίγοι παίκτες στην αρχική ενδεκάδα με λιγότερο χρόνο συμμετοχής.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Α’): Για 89 λεπτά δεν φάνηκε να επηρεάζεται το Σάββατο κόντρα στην Μπέτις στην Ανδαλουσία από την οδυνηρή ήττα αποκλεισμό από το Τσάμπιονς στο Λονδίνο από την Τσέλσι την περασμένη εβδομάδα. Σε ένα παιχνίδι με όχι πολλές ευκαιρίες, είχε τις περισσότερες και επιβραβεύτηκε για την επιμονή της με το άνοιγμα του σκορ στο 66’ με αυτογκόλ.
 Δεν είχε όμως το απαιτούμενο βάθος στην επίθεση για να μπορέσει να «καθαρίσει» τη νίκη με δεύτερο τέρμα και το πλήρωσε στο φοβερό φινάλε με πιο δίκαιο αποτέλεσμα πάντως την ισοπαλία. Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης της κόστισε δύο γκολ, στο 90’ και στις καθυστερήσεις για την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα (1-2). «Μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό στην επίπεδο για να ψάξουμε το δεύτερο γκολ», σχολίασε ο Ουνάι Εμερι.
Το κύπελλο αρέσει ως διοργάνωση στη Βαλένθια έχοντας επτά στην τροπαιοθήκη της. «Ξεκινάμε τη διοργάνωση με πίστη και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Παίζουμε με ομάδα τρίτης κατηγορίας, αλλά στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλές εκπλήξεις και αυτό θα πρέπει να μας κάνει να ξεκινήσουμε με δύναμη το ματς. Προερχόμαστε από δύο ήττες κι αυτό μας κάνει να δοκιμάσουμε πράγματα, να βρούμε ένα σχήμα που θα αναζητήσει τη νίκη», τόνισε ο Βάσκος τεχνικός.
Αγωνιστικά για τις «νυχτερίδες» η αποστολή περιλαμβάνει 16 παίκτες (κανόνας για τις ομάδες Πριμέρα που παίζουν με Σεγούντα Β) εκτός έμειναν ο τραυματας, ο βασικός χαφ Τ. Κόστα, και οι μακροχρόνια απόντες ο βασικός μεσοεπιθετικός Κανάλες (8/1) κι ο μεσοαμυντικός Μαντούρο (2/0). «Κόπηκαν» ο μπακ Μπρούνο, ο εξτρέμ Φεγκουλί και ο χαφ Τοπάλ, άπαντες χρησιμότατοι. Δεν βγήκαν από το «ψυγείο» ο ενίοτε βασικός δεξιός μπακ Μιγκέλ (6/1) όσο κι ο στόπερ Ρ. Κόστα (2/0). Εξέτισαν ο στόπερ Ραμί (12/0) και ο αριστερός μπακ χαφ Αλμπά (11/1), αμφότεροι βασικοί, ΟΚ ο βασικός στο ξεκίνημα πορτέρο Γκουάιτα (11/0), που θα μπει στην αρχική ενδεκάδα μαζί με τους Μπαραγάν, Ραμί, Ντεαλμπέρτ, Αλμπα – Αλμπέλδα, Μπανέγα, Παρέχο – Π. Ερνάντεθ, Αντούριθ, Πιάτι. Στον πάγκο ο κανονιέρης Σολδάδο.

ΠΟΝΦΕΡΑΔΙΝΑ - ΡΕΑΛ
*** Απόλυτο φαβορί του 1,10 - 1,15 η Ρεάλ, απόλυτο αουτσάιντερ του 13,00 – 17,00 η Πονφεραδίνα.
*** Μέχρι σήμερα το πρωί απέμεναν 500 εισιτήρια απούλητα για να γεμίσει το 8.500 θέσεων «Τοραλίν».
ΠΟΝΦΕΡΑΔΙΝΑ (Γ’): Πέρυσι η μικρούλα Πόνφε από την Καστίλη – Λεόν δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη Σεγούντα, στη μόλις δεύτερη συμμετοχή της εκεί (η άλλη το 2007), ωστόσο η συμμετοχή αυτή της… άνοιξε την όρεξη. Ετσι, πραγματοποιεί φέτος στο 2ο όμιλο της Σεγούντα Β αξιόλογη πορεία και βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ (2η, οκτώ βαθμούς μακριά από τη κορυφή), ειδικά μετά τη νίκη της 1-0 επί της Αλαβές εκτός έδρας το Σάββατο, τέταρτη συνεχόμενη.
«Περιμένουμε μια Ρεάλ θυμωμένη. Δεν χρειάζεται καν να προετοιμάσουμε το παιχνίδι, το κίνητρο των παιδιών μας είναι το μέγιστο. Είδαμε στο Αλμπαθέτε – Ατλέτικο πως δεν ξεχώριζες ποια ομάδα είναι της Πριμέρα. Δύσκολο να το κάνουμε όπως η Αλκορκόν στη Ρεάλ πριν δύο χρόνια. Αυτά τα ζευγάρια έπρεπε να είναι ένα ματς στην έδρα του αδύναμου», τόνισε ο κόουτς Κλαούντιο Μπαραγάν, πρώην της Ελτσε, που θέλει οι παίκτες του να το απολαύσουν και γι αυτό θα μοιράσει τα λεπτά συμμετοχής σε όλους.
ΡΕΑΛ (Α’): Αν όχι τώρα, πότε; Είχε ως όπλα τη δαιμονιώδη φόρμα της και τη βαθμολογική άνεση πριν το clasico με την Μπαρτσελόνα το Σάββατο στο «Μπερναμπέου» και το γκολ στο πρώτο λεπτό αυτού. Κι όμως σταδιακά άρχισε να χάνει λάδια, οι Καταλανοί πήραν τον έλεγχο κι έφτασαν στην ισοφάριση στο 30’. Από τη στιγμή που ο Κρ. Ρονάλντο (δέχτηκε την γκρίνια του κόσμου) ήταν εγωιστής και άστοχος μπροστά, δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης κόντρα στην ανωτερότητα των πρωταθλητών που πήραν κεφάλι στο σκορ στο 53’ και το «καθάρισαν» στο 66’ (1-3).
Ακόμη κι έτσι πάντως έχει ένα ματς λιγότερο για να ξαναπεράσει στην κορυφή, αλλά το ψυχολογικό χτύπημα ήταν μεγαλύτερο. Για «ατυχία» έκανε λόγο ο Ζοσέ Μουρίνιο, δίχως ίχνος αυτοκριτικής και ο Τύπος δεν τον στήριξε. «Ελπίζουμε να μην επηρεαστούμε από την ήττα με την Μπαρτσελόνα. Στο κύπελλο όλοι είμαστε ίσοι, στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει κανείς από πάνω μας. Δεν θα παίξουν κάποιοι παίκτες, αλλά υπάρχουν άλλοι, όχι για να «καθαρίσουμε» την πρόκριση γιατί αυτό μου φαίνεται δύσκολο, να σκοράρουμε τέσσερα γκολ, αλλά τουλάχιστον να πάρουμε ένα μικρό πλεονέκτημα», τόνισε μεταξύ άλλων χθες ο Πορτογάλος.
Αγωνιστικά για τους νυν κατόχους του τροπαίου «μερένγκες» που δεν ξεχνούν το διασυρμό από την Αλκορκόν πριν από δύο χρόνια στην ίδια διοργάνωση, δεν ταξίδεψαν στην Πονφεράδα ο Κασίγιας (15/0), ο Τσάμπι Αλόνσο (14/1), ο Πέπε (12/1), ο Μπενζεμά (13/8), ο Ντι Μαρία (13/3), ο Κοεντράο (10/0), ο Ντιαρά (9/0) και φυσικά ο μακροχρόνια απών Καρβάλιο (4/0). Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Αντάν – Αλτιντοπ, Βαράν, Αλμπιόλ, Μαρσέλο – Κεντίρα, Σαχίν – Καγεχόν, Κακά, Κρ. Ρονάλντο (ή Γκρανέρο) – Ιγουαΐν.

ΑΛΚΟΡΚΟΝ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ
*** Πτωτικές τάσεις για τον άσο που παίζει από 2,20 έως 2,50, ανοδικές για το διπλό του 2,70 – 3,25.
ΑΛΚΟΡΚΟΝ (Β’): Σταθερότατη και αξιοπρεπέστατη η πορεία της από πέρυσι που ανέβηκε στη Σεγούντα, καθώς τότε τερμάτισε 9η, θέση που καταλαμβάνει και φέτος και μάλιστα με πολύ καλή απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη, κάτι που άλλωστε είναι και ο μεγάλος στόχος της.
Μια αγωνιστική μακριά από την ισοφάριση του καλύτερου φετινού της αήττητου σερί (τέσσερα ματς) βρίσκεται ύστερα από το 0-0 με τη Θέλτα εντός έδρας. Σε ένα γήπεδο βαρύ από τη βροχή και με αρκετό κρύο ήταν τυχερή που δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο 45λεπτο από τις ευκαιρίες των Γαλιθιάνων κι ενώ εκείνη δεν απείλησε. Αλλαγή σκηνικού στην επανάληψη, όταν και πίεσε, έκανε αρκετά σουτ προς την αντίπαλη εστία, κι ενώ δεν «έφαγε» φάσεις.
«Στο πρώτο μέρος η Θέλτα ήταν ανώτερη, αλλά στο δεύτερο ισορροπήσαμε και ήμασταν λίγο καλύτεροι. Είμαι ευχαριστημένος από την επανάληψη, όπου ανεβάσαμε το επίπεδο μας και τη μαχητικότητα μας», τόνισε ο Χουάν Αντόνιο Ανκέλα που έγινε διάσημος ανά την υφήλιο για το προ διετίας 4-0 επί της Ρεάλ (το οποίο συνοδεύτηκε με πρόκριση) στο κύπελλο. Τότε σταμάτησε πάνω στη Σανταντέρ, πέρυσι πάνω στην Μπιλμπάο. Φέτος, πέρασε πάλι δύο γύρους (2-1 τις Σαμπαντέλ και Νουμάνθια).
Πάντως παρότι στα αποδυτήρια το σύνθημα είναι «να τιμήσουμε τη διοργάνωση» και απόψε ο ντόπιος τεχνικός θα ακολουθήσει τη συνηθισμένη του τακτική στο Κόπα ντελ Ρέι και θα κάνει αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είναι βασικοί. Ετσι για παράδειγμα μπροστά θα είναι ο Οριόλ Ριέρα (12/0 – οι 11 ως αλλαγή), πίσω του ο Αυστραλός Κάρνεϊ (2/0), ο Σαούλ (12/1 – οι 9 ως αλλαγή) και ο Κάρλος Μαρτίνεθ (9/0 – οι 2 ως αλλαγή), στην άμυνα ως μπακ οι Εσπόσιτο (6/0) και Μπερμούντεθ (5/0) και στο τέρμα ο Ραούλ Μορένο (0/0). Εκτός τέθηκε ο βασικός εξτρέμ Φ. Σάλες (17/0), παραμένει νοκ άουτ ο βασικός πέρυσι φορ Μπόρχα (5/0).
ΣΑΡΑΓΟΣΑ (Α’): Ολοένα και δυσκολότερα γίνονται τα πράγματα, καθώς στρογγυλοκάθεται δικαίως στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας συμπληρώσει οκτώ συνεχόμενες αγωνιστικές δίχως τρίποντο. Ο κόσμος «βράζει» κατά του ιδιοκτήτη/προέδρου Αγαπίτο Ιγκλέσιας και αρκετοί τον περίμεναν μετά το ματς με τη Μαγιόρκα την Κυριακή έξω από το γήπεδο, αλλά εκείνος έφυγε από άλλη πόρτα!
Αν μάλιστα τα οικονομικά δεδομένα ήταν καλύτερα πιθανότατα θα είχε ήδη αποχωρήσει ο Χαβιέρ Αγκίρε, καθώς οι Αραγώνες όχι μόνο δεν παίρνουν αποτελέσματα, αλλά δεν παίζουν και μπάλα. Τραγικοί ήταν κόντρα στους νησιώτες, ελάχιστα έως καθόλου πράγματα έκαναν στην επίθεση, είχαν και πολλές τρύπες στην άμυνα. Γλίτωσαν από αρκετές φάσεις (η μία δοκάρι), αλλά όχι από το γκολ στο 39’. «Είναι λογικό αν παίζεις άσχημα να χάνεις, ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο, ο υπεύθυνος είμαι εγώ», παραδέχτηκε ο Αγκίρε.
Αλλαγή διοργάνωσης και θεωρητικά πιο απλά πράγματα για τους «μάνιος», αν και κάθε αντίπαλος στη δική τους κατάσταση είναι επικίνδυνος. Ειδικά όταν ο Μεξικανός τεχνικός παραδέχτηκε: «Με τη Μαγιόρκα πιάσαμε πάτο». Όμως: «είναι μια καλή μέρα για ανάκαμψη κόντρα σε μια δυνατή ομάδα σε ένα θεσμό τον οποίο η Σαραγόσα έχει κατακτήσει έξι φορές. Ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος για να βγούμε από αυτή την κατάσταση είναι το γήπεδο. Εκεί πρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας».
Αγωνιστικά, αλλαγές ετοιμάζει ο «Βάσκος» στους πρώτους έντεκα, με το βασικό στόπερ Ματέος (9/0), το δεξί μπακ χαφ Χουάρες (13/1) και τον αριστερό μπακ Παρέδες (12/0) να επιστρέφουν στην αρχική ενδεκάδα, τους Σουκουλίνι (7/0) και Αντ. Τομάς (1/0) να δημιουργούν ένα δίδυμο στα χαφ που δεν έχει εμφανιστεί ξανά και τον ακραίο χαφ Εντου Οριόλ (3/0) με τον φορ Ορτί (5/0) να κάνουν ντεμπούτο ως βασικοί. Παραμένουν στο απουσιολόγιο ο βασικός στόπερ Ντα Σίλβα (11/0) και ο βασικός αμυντικός χαφ Μέιρα (11/0), νέο θύμα ο βασικός χαφ Ρ. Μικαέλ, δεν ταξίδεψαν ο ενίοτε βασικός στόπερ Λαντσάρο (9/0) και ο βασικός χαφ Πόνσιο (15/0).

ΑΛΜΕΡΙΑ – ΟΣΑΣΟΥΝΑ
*** Πιέσεις δέχεται ο άσος του 2,30 – 2,65, με συνέπεια την άνοδο του διπλού στο 2,55 – 3,05.
*** Ελάχιστο ενδιαφέρον από τους οπαδούς της Αλμερία για το κύπελλο, πολύ λίγοι όσοι πάνε απόψε στο «Μεντιτεράνεο».
ΑΛΜΕΡΙΑ (Β’): Το ματς κυπέλλου έρχεται σε ακατάλληλη στιγμή στο «Μεντιτεράνεο» από άποψη φόρμας για τους Ανδαλουσιάνους, καθώς «τρέχουν» το χειρότερο φετινό σερί τους με πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη. Ακόμη κι έτσι πάντως δεν έχουν βγει από τη ζώνη των πλέι οφ, χάρη στις πολύ καλές αρχικές τους επιδόσεις. Την Παρασκευή έσωσαν στις καθυστερήσεις το βαθμό της ισοπαλίας στο «Μίνι Εστάδι» με το 3-3 κόντρα στην Μπαρτσελόνα Β σε ένα όμορφο ματς.
Παρασύρθηκαν από την αντίπαλη επιθετικότητα και ύστερα από ένα πρώτο μέρος, όπου δεν είχαν μπάλα στα πόδια τους, δεν απέφυγαν το πρώτο γκολ στο 45’. Αντέδρασαν στην επανάληψη με όπλα τις αντεπιθέσεις και τα στημένα και έκαναν την ανατροπή στο 68’. Δεν άντεξαν όμως και μέχρι το 82’ είχαν δεχτεί άλλα δύο τέρματα, σε ένα… ροντέο με εκατέρωθεν ευκαιρίες. «Δεν κάναμε άσχημο παιχνίδι, αλλά η Μπαρτσελόνα Β ήταν καλύτερη από μας. Η ομάδα υπέφερε, αλλά πήρε βαθμό κι αυτό πρέπει να κρατήσουμε», παραδέχτηκε ο Λούκας Αλκαράθ.
Και τώρα κύπελλο για τους Ανδαλουσιάνους που πέρυσι είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης αποκλείοντας Σοσιεδάδ, Μαγιόρκα, Λα Κορούνια, πριν αποκλειστούν από την Μπαρτσελόνα. «Το να νικήσουμε την Οσασούνα θα μας έρθει καλά από πολλές απόψεις. Πρώτον επειδή προερχόμαστε από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που δεν μας επιτρέπει να χαρούμε νίκες και δεύτερο επειδή αν νικήσεις μια ομάδα Πριμέρα σε βοηθάει πολύ».
Αγωνιστικά για τους «ροχιμπλάνκος» προβλήματα δεν υπάρχουν, ωστόσο το μικρό ρόστερ (19 όλοι όλοι οι επαγγελματίες) σε συνδυασμό με τις επιδιώξεις ανόδου αναγκάζουν τον Αλκαράθ να προβεί σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, καθώς «όλοι χρειάζεται να έχουν κίνητρο και είναι καλή ευκαιρία να τους αξιολογήσουμε». Αποστολή θα ανακοινωθεί αργότερα, ωστόσο υποψήφιοι για βασικοί από αυτούς που δεν παίζουν συχνά είναι ο φορ Γκοϊτόμ (16/1 – οι 13 ως αλλαγή), ο εξτρέμ Ομάρ Ράμος (6/0), ο στόπερ Ακασιέτε (4/0), ο κίπερ Ντ. Γκαρθία (0/0) κι ο εξτρέμ Ααρόν (13/1 – οι 8 ως αλλαγή).
ΟΣΑΣΟΥΝΑ (Α’): Βαδίζει σε ασφαλή βαθμολογικά μονοπάτια αναφορικά με την παραμονή της, αποκλείοντας δια στόματος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την ύπαρξη μεγαλύτερων φιλοδοξιών. Στο πλαίσιο αυτό σούπερ ήταν ο βαθμός που «τσίμπησε» την Κυριακή από τη Μάλαγα στο 1-1 του «Ροσαλέδα», όχι πάντως χωρίς κόπο, καθώς σώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις από παραβίαση της εστίας της είτε από το δοκάρι, είτε από τον κίπερ Φερνάντεθ, είτε από την αστοχία των Ανδαλουσιάνων.
Φάνηκε μάλιστα και τυχερή όταν σε κόρνερ στο 33’ ο Ιμπραχίμα εκμεταλλεύτηκε μια τρελή καραμπόλα και έδωσε προβάδισμα στο σκορ στους «ροχίγιος». Δεν άντεξε όμως στο 70’ και ισοφαρίστηκε ύστερα από τη σοβαρή, υπεράνθρωπη αμυντική προσπάθεια που έκανε. «Μας πίεσαν παίκτες ποιότητας και ο βαθμός είναι καλός», σχολίασε ο Μεντιλίμπαρ που είχε πολλά παράπονα από το πώς φέρονται οι διαιτητές στην ομάδα του με τις κίτρινες κάρτες.
Πιεστικό το πρόγραμμα για τους Ναβαρέζους που την Κυριακή το βράδυ έπαιξαν στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα και τώρα, 48 ώρες αργότερα απλώς μετακομίζουν στην Ανδαλουσία για το ματς κυπέλλου. «Η Αλμερία είχε 48 ώρες ξεκούρασης περισσότερες από μας», γκρίνιαξε ο Βάσκος τεχνικός και συνέχισε: «Είναι μια σημαντική ομάδα της Σεγούντα που θα μπορούσε να είναι μια καλή της Πριμέρα. Δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι, ακόμη κι όταν νικάμε 1-0. Μπορεί να είμαστε φαβορί επειδή παίζουμε σε άλλη κατηγορία, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο».
Αγωνιστικά για τους «ροχίγιος» εξέτισαν ο δεξιός μπακ Νταμιά (11/0) κι ο χαφ Νεκουνάμ (11/4), αμφότεροι βασικότατοι, και αναμένεται να πάρουν θέση στους πρώτους έντεκα. Εκεί όπου φυσικά θα γίνει rotation. Ευνοημένοι παίκτες όπως ο πορτέρο Ριέσγο (1/0), ο χαφ Τιμόρ (7/0), ο εξτρέμ Ανουνσιάτα (1/0), ο μεσοεπιθετικός Ρ. Τόρες (1/0) και ο φορ Λέκιτς (2/0). Νοκ άουτ ο τραυματίας φορ Κίκε Σόλα (7/0) και ο τιμωρημένος στόπερ Σέρχιο (7/0), παραμένουν εκτός ο βασικός στόπερ Ρουμπέν (9/0) και ο χρησιμότατος αμυντικός Μπερτράν (11/0). Αμφίβολος μέχρι τελευταία στιγμή ο βασικός μέσος Ρ. Γκαρθία (13/4) που πάντως δεν αναμένεται να ρισκάρει.

ΘΕΛΤΑ – ΕΣΠΑΝΙΟΛ
*** Πέφτει ο άσος, τον οποίο βρίσκουμε από 2,30 έως 2,55, ανεβαίνει το διπλό του 2,50 – 3,10.
*** Τρεις προκρίσεις εις βάρος της Θέλτα μετράει η Εσπανιόλ (1977-78, 1999-00, 2008-09) και μία η Θέλτα (2003-04).
ΘΕΛΤΑ (Β’): Με μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της παραμένει σταθερά οριακά εκτός ζώνης πλέι οφ, με το στόχο φυσικά για φέτος να είναι αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι, η επιστροφή στην Πριμέρα, απ’ όπου απουσιάζει για πέντε συνεχόμενα χρόνια. Εν πολλοίς δίκαιο το 0-0 με την Αλκορκόν στη Μαδρίτη το Σάββατο, ίσως ένα κλικ παραπάνω να της άξιζε το τρίποντο βάσει κλασικών ευκαιριών που έχασε.
Της άνηκε εξ ολοκλήρου το πρώτο μέρος, όπου είχε τουλάχιστον δύο σούπερ ευκαιρίες για γκολ, η μία δοκάρι. Ζορίστηκε στην επανάληψη, αφού δέχτηκε πίεση και φάσεις (όχι πάντως κλασικές ευκαιρίες) από τους «αμαρίγιος», δίχως εκείνη να μπορέσει να κάνει κάτι επιθετικά. «Αξίζαμε να πάμε στα αποδυτήρια μετά το πρώτο μέρος με ένα γκολ, πιο δύσκολα τα πράγματα στην επανάληψη, καθώς η Αλκορκόν μας πίεσε», κατέθεσε το στίγμα του για το ματς ο Πάκο Ερέρα.
Το κύπελλο είχε λειτουργήσει ως βάλσαμο στον προηγούμενο γύρο για τους «θελέστες», καθώς τότε προέρχονταν από μία νίκη σε πέντε ματς με πολλά ερωτηματικά για τις εντός έδρας ικανότητες τους και επικράτησαν της Βαγιαδολίδ 4-1. Κάτι ανάλογο προσδοκούν απόψε, με τον Ερέρα να δηλώνει: «Πρέπει να δώσουμε το 200%. Η Εσπανιόλ παίζει με απίστευτη ενέργεια, μου άρεσε με την Ατλέτικο, δεν άξιζε να χάσει από τη Βαλένθια. Ελπίζω ο Ποκετίνο να κάνει αλλαγές, αν και όποιοι παίξουν θα είναι καλοί. Δεν πιστεύω πως επηρεάζει η μία μέρα ξεκούραση λιγότερη που είχαν. Κι εμείς έχουμε τη ρεβάνς στην έδρα τους. Οι πιθανότητες είναι 60 – 40% υπέρ τους, αλλά θα προσπαθήσουμε να είναι ανοιχτή η ρεβάνς».
Αγωνιστικά για τους Γαλιθιάνους προβλήματα δεν υπάρχουν, από τη στιγμή που εξέτισε ο βασικός χαφ Αλεξ Λόπεθ (14/1). Το rotation θα φέρει πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα με μόλις έναν ή δύο βασικούς από το Σάββατο να διατηρούν τη θέση τους και τον βασικό φορ Μπερμέχο (12/3) με τον κάπτεν/συνήθως βασικό χαφ Ουμπίνια (10/0) να είναι επικρατέστεροι να «κοπούν» από την 21άδα. Ακόμη κι έτσι μόνο κακή δεν της λες την ομάδα που θα παραταχθεί, με τους Ντ. Ροντρίγκεθ, Ορεγιάνα, Αμπάλο μπροστά σφαιράτους από ταχύτητα.
ΕΣΠΑΝΙΟΛ (Α’): Μέχρι την Κυριακή είχε τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας και μόλις πέντε γκολ ενεργητικό σε έξι ματς στο «Κορνεγιά – Ελ Πρατ». Η φιλοξενία της Ατλέτικο τα άλλαξε όλα, καθώς καθοδηγούμενη από έναν εκπληκτικό Βερδού συνέτριψε τους «ροχιμπλάνκος» 4-2, θέτοντας τέρμα στο αρνητικό σερί πέντε αγώνων χωρίς τρίποντο.
Στο πρώτο 20λεπτο, εκμεταλλευόμενη και τα αντίπαλα αμυντικά λάθη είχε σκοράρει τρεις φορές. Δεν πτοήθηκε από τη μείωση στο 32’, καθώς συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς χάνοντας ευκαιρίες στη συνέχεια και πετυχαίνοντας τέταρτο στο 54’, απλώς για να έρθει η μείωση έξι λεπτά πριν το φινάλε.
«Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση, αξίζαμε αυτό το θρίαμβο. Ελπίζω να έχουμε κι άλλες νύχτες σαν κι αυτές», επεσήμανε ο Ποκετίνο, γκρινιάζοντας για τη διεξαγωγή του αγώνα κυπέλλου σε λιγότερο από 48 ώρες και μάλιστα με μακρινό ταξίδι (1.164 χλμ). «Εχουμε πίστη να κάνουμε κάτι σπουδαίο στο κύπελλο, αλλά και λιγοστή ξεκούραση αφού σε 48 μέρες παίζουμε δύο ματς και έχουμε μια μέρα λιγότερη από τη Θέλτα. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά φοβόμαστε για τραυματισμούς. Η Θέλτα είναι φτιαγμένη για να ανέβει Πριμέρα, έχει σπουδαίους παίκτες», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός.
Αγωνιστικά για τους «περίκος» ταξίδεψαν στη Γαλικία οι 19 της αποστολής με την Ατλέτικο συν τον φορμαρισμένο εξτρέμ Βάις (8/0) που εξέτισε και τον νεαρό της δεύτερης ομάδας, μπακ Β. Αλβαρεθ. Παραμένουν νοκ άουτ ο αρχηγός/βασικός μέσος Μάρκεθ (9/0) και ο βασικός δεξιός μπακ Χ. Λόπεθ (9/1) και ο χρησιμότατος φορ Παντιάνι (8/2). Προφανείς οι αλλαγές στους πρώτους έντεκα, με παίκτες όπως ο κίπερ Κασίγια (0/0), ο Β. Αλβαρεθ (0/0) που προαναφέρθηκε, ο στόπερ Αμάτ (4/0), ο φορ Τιεβί (11/0), ο μεσοεπιθετικός Κρ. Γκόμεθ (3/0) και ο επιθετικός χαφ Ρουί Φόντε (7/0) να είναι μέρος της αρχικής ενδεκάδας.

ΚΟΡΔΟΒΑ – ΜΠΕΤΙΣ
*** Διόρθωση της τιμής στον άσο με πτώση, από 2,40 έως 2,70 παίζει, στο 2,60 – 3,00 το διπλό.
*** Τοπική μονομαχία της Ανδαλουσίας.
ΚΟΡΔΟΒΑ (Β’): Συνεχίζει την καλή της πορεία στη Σεγούντα (καμία σχέση με την περσινή), διατηρούμενη στη ζώνη των πλέι οφ, χάρη κυρίως στην αποτελεσματική της άμυνα. Το Σάββατο πήρε το βαθμό στο 0-0 με την Ταραγόνα εκτός έδρας, αν και θα μπορούσε περισσότερα. Είχε τις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (με δοκάρι), δίχως να απειληθεί, τουλάχιστον μέχρι το 70’. Τότε έμεινε με δέκα παίκτες και τα χρειάστηκε σε 1-2 περιπτώσεις.
«Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο, λιγότερες στο δεύτερο, μας έλειψε το κάτι παραπάνω για να νικήσουμε», τόνισε ο Πάκο Χέμεθ. Με μόλια μία ήττα εντός έδρας, κι αυτή από τη Λα Κορούνια, θα υποδεχθούν απόψε την Μπέτις οι «βερδιμπλάνκος». «Η Μπέτις είχε πτώση στα αποτελέσματα, όχι στην απόδοση της. Δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τρομάζουμε», σχολίασε ο βοηθός Ράφα Ρέγες, καθώς χθες ο Χέμεθ είχε πάει στην Κορούνια για προσωπική του υπόθεση.
Αγωνιστικά για τους Ανδαλουσιάνους η αποστολή θα βγει αργότερα μετά την τελευταία προπόνηση. «Τρέχει» να επιστρέψει ο βασικός μπακ Φουέντες (15/0), παραμένει νοκ άουτ ο βασικός στο ξεκίνημα μπακ Κρίστιαν (3/0). Μπορεί να αγωνισθεί ο κανονιέρης Τσαρλς (16/5) παρά την κόκκινη κάρτα, καθώς ο κανονισμός άλλαξε φέτος και πρέπει να εκτίσει την ποινή στην ίδια διοργάνωση. Αναμένονται αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, όχι πάντως «επαναστατικές όπως με τη Μούρθια στο δεύτερο γύρο», όπως δήλωσε ο Ρέγες.
ΜΠΕΤΙΣ (Α’): Πλήρωσε τη Βαλένθια στο Σάββατο στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» με το ίδιο νόμισμα που την είχε πατήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια της με Σοσιεδάδ και Οσασούνα, δηλαδή τη νίκησε 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις και το πρώτο στο 90! Πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία σε ένα παιχνίδι, όπου η αντίπαλος της πλησίασε περισσότερες φορές την εστία των «βερδιμπλάνκος», ανοίγοντας στο σκορ με αυτογκόλ.
Το πίστεψαν όμως και δικαιώθηκαν με τον Ρουμπέν Κάστρο. Ετσι, σταμάτησαν σερί δέκα αγώνων χωρίς τρίποντο (και με μόλις μία ισοπαλία κέρδος), αν και παραμένουν ένα βαθμό πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. «Δεν ήταν θέμα τύχης, η νίκη μας ήταν δίκαιη», ξεσπάθωσε ο Πέπε Μελ που ούτως ή άλλως απολάμβανε τη στήριξη της διοίκησης παρά την κακή πορεία.
Πέρυσι η Μπέτις ως ομάδα Σεγούντα είχε φτάσει στα προημιτελικά του κυπέλλου, όπου και αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα, νικώντας την πάντως 3-1 στη ρεβάνς. «Το κύπελλο μας έχει δώσει χαρές και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η Κόρδοβα είναι μια ομάδα με ένταση, πάει καλά στη Σεγούντα, παίζει όμορφη μπάλα. Σίγουρα θα μας πιέσει πολύ. Για μένα τώρα δεν υπάρχει το πρωτάθλημα, υπάρχει μόνο η Κόρδοβα. Το καλό είναι πως υπάρχει και η ρεβάνς», σημείωσε χθες ο Μελ.
Αγωνιστικά για τους «μπλανκιβέρδες» εκτός αποστολής έμεινε ο ενίοτε βασικός στόπερ Μάριο (8/0), ενώ παραμένουν εκτός ο ενίοτε βασικός μέσος Σάλβα Σεβίγια (10/2) και μακροχρόνια ο χρησιμότατος εξτρέμ Βαδίγιο (4/0). Θα δοθούν ευκαιρίες σε ουκ ολίγους αναπληρωματικούς, κυρίως σε μεταγραφές του καλοκαιριού που δεν χρησιμοποιούνται, όπως ο πορτέρο Φαμπρίθιο (0/0), ο μπακ Τόσιτς (1/0) κ.α. Μόνο ο Σάντα Κρους θα είναι στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Βαλένθια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.