Αρκετές επιλογές στο σημερινό κουπόνι.



ΧΕΡΤΑ – ΣΑΛΚΕ
*** Τη Σάλκε προβάλλουν ως φαβορί οι μπουκ, με το διπλό να προσεγγίζει το 2,50. Κοντά στο 2,75 ο άσος.
*** Προϊστορία: 20-3-9. Απέναντι σε καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσες πολλές νίκες η Χέρτα εντός έδρας. Στα εφτά τελευταία ματς όμως ανεξαρτήτως έδρας ο απολογισμός είναι 0-1-6, με τους Βερολινέζους να έχουν σκοράρει μόνο μία φορά!
*** Σε κανένα από τα έξι τελευταία ματς δεν ήταν πίσω στο σκορ η Χέρτα στο ημίχρονο, πέτυχε όμως μόνο μία νίκη σε αυτά. Στο δεύτερο ημίχρονο έχει βάλει η Σάλκε τα 22 από τα 31 γκολ της.
*** Τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα έχει η Χέρτα (7), τις λιγότερες η Σάλκε (1).
ΧΕΡΤΑ: Η Καϊζερσλάουτερν διαθέτει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας και το γεγονός ότι αφέθηκε να βγάλει 23 τελικές είναι ενδεικτικό για την εμφάνιση της Χέρτα στο «Φριτς Βάλτερ», όπου ουσιαστικά απέσπασε το βαθμό (1-1). Μπορεί να ισοφάρισε γρήγορα (14’) μετά το αυτογκόλ του Χούμπνικ (5’) και να είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 στο 18’, έκτοτε όμως ήταν υποδεέστερη, δεν έβγαλε φάσεις και χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης ώστε να πάρει την ισοπαλία. Ηταν η τρίτη διαδοχική για τους Βερολινέζους έπειτα από αυτές κόντρα σε Φράιμπουργκ (2-2) και Λεβερκούζεν (3-3), αλλά είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν μια θέση στη βαθμολογία (9η).

Κόντρα στη Σάλκε θα επιδιώξουν τη δεύτερη μόλις νίκη τους στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές και πρώτη εντός έδρας από τις 1 Οκτωβρίου, όταν και επιβλήθηκαν εύκολα της Κολωνίας. «Απέναντι στη Λεβερκούζεν παίξαμε κατά διαστήματα πολύ καλά και αυτή η εμφάνιση είναι οδηγός μας, με τη διαφορά ότι θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια», είπε ο Μάρκους Μπάμπελ, ο οποίος επισκιάζει με αρνητικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες τα ρεπορτάζ της ομάδας λόγω της ψυχρής (πλέον) σχέσης του με τον αθλητικό διευθυντή, Μίχαελ Πρέετς. Ο λόγος είναι ότι ο Μπάμπελ παραμένει απρόθυμος για την ώρα να συζητήσει την προσφερόμενη επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν μετά δυσκολίας πλέον «καλημέρα» και μάλιστα αναπτύχθηκαν και κάποιες φήμες που θέλουν τον τεχνικό της Γκρόιτερ Φιρτ, Μάικ Μπίσκενς να είναι ο νούμερο ένα υποψήφιος για τη διάδοχη κατάσταση. Ο Πρέετς δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση το θέμα του προπονητή θα έχει λυθεί πριν από την έναρξη του β’ γύρου, ενώ ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες χαρακτήρισε «αηδίες» τα σενάρια που συνδέουν τον Μπάμπελ με τον πάγκο της Μπάγερν! Ολα αυτά βέβαια λίγο επηρεάζουν τους παίκτες, που θέλουν απόψε να θυμίσουν στο σύλλογο τι… γεύση έχει μια νίκη επί της Σάλκε, αφού τελευταία φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2006.

Η μοναδική απουσία αφορά τον δυναμικό στόπερ Φραντς (7/0), ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με την Καϊζερσλάουτερν και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κραφτ – Λελ, Χούμπνικ, Μιγιάτοβιτς, Κομπιασβίλι – Νιμάιερ, Οτλ – Εμπερτ, Ράφαελ, Ράμος – Λαζόγκα.
ΣΑΛΚΕ: Περισσότερο πάθος κι επιθετικότητα είχε ζητήσει ο Χουμπ Στέφενς εν όψει του εντός έδρας αγώνα με την Αουγκσμπουργκ και οι παίκτες του δεν… παράκουσαν, πετυχαίνοντας τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη (3-1) έπειτα από το 2-1 επί της Στεάουα για το Γιουρόπα Λιγκ. Επειτα από καιρό κυριάρχησαν καθαρά στο τερέν, έβγαλαν αρκετές ευκαιρίες και μοναδική παραφωνία ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 47’ και είχαν μεγάλη ευκαιρία να το κάνουν ξανά στο 77’. «Με ενόχλησε το γκολ που δεχτήκαμε. Δεν πρέπει να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη σε τέτοια ματς», είπε ο Ολλανδός, που ελπίζει τώρα σε μια πολύ καλύτερη εμφάνιση συγκριτικά με την τελευταία εκτός έδρας.

Ηταν στο Ντόρτμουντ, όπου η ομάδα του έπεσε ουσιαστικά αμαχητί (0-2), κάνοντας μόλις τρεις τελικές προσπάθειες. «Πρέπει να αναλάβουμε εμείς δράση στο ματς. Να αναδείξουμε τα δικά μας πλεονεκτήματα, αποτρέποντας τη Χέρτα να κάνει το παιχνίδι της», σχολίασε για την αναμέτρηση κόντρα σε μία από τις πρώην ομάδες του (είχε προσληφθεί μετά την πρώτη θητεία του στη Σάλκε και απολύθηκε έπειτα από ήττα απέναντί της) ο 57χρονος τεχνικός.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν καλές επιστροφές, αφού ο αρχηγός/μπακ Χέβεντες (12/1) αποθεραπεύτηκε πλήρως, ενώ ο Παπαδόπουλος (14/0) και ο αμυντικός χαφ Τζόουνς (8/0) εξέτισαν τη τιμωρία τους. Ως είθισται, ο Χούντελααρ, ο οποίος απέναντι στην Αουγκσμπουργκ έφτασε τα 24 γκολ σε ισάριθμα φετινά ματς, θα είναι μόνος στη κορυφή της επίθεσης. Πίσω του ο Ραούλ, που – κλείνοντας το σκορ το προηγούμενο Σάββατο – μετράει εφτά τέρματα στο πρωτάθλημα.
Μοναδική σοβαρή απουσία είναι αυτή του Φαρφάν (10/2, 4 ασίστ), οι άλλες δύο μακροχρόνιες.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ούνερσταλ – Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουκς – Τζόουνς, Χόλτμπι – Ντράξλερ, Ραούλ, Πούκι (Μπαουμγιόχαν) - Χούντελααρ. Δέκα τα over της Χέρτα στα 15 ματς, 11 της Σάλκε, που διαθέτει τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας (Χούντελααρ). Καμία από τις δύο ομάδες δεν θα παίξει για την ισοπαλία. ... Over 2.5 goals ...




ΤΟΡΚΙ - ΜΠΑΡΝΕΤ
*** Στο 1,80-1,90 ο άσος, στο 4,00 παίζει το διπλό.
*** 0-3-3 η πρόσφατη εντός έδρας παράδοση του ζευγαριού, με την Τορκί να έχει κερδίσει μόνο ένα από τα 12 τελευταία εντός της με την Μπάρνετ.
*** Η Τορκί έχει βρει δίχτυα σε όλα τα φετινά παιχνίδια στο γήπεδο της, μόνο μια φορά έφυγε με καθαρά δίχτυα η Μπάρνετ από τα έντεκα ως τώρα εκτός έδρας της.

ΤΟΡΚΙ:
Το πάλεψε, αλλά τελικά αποχαιρέτισε το κύπελλο μετά την εκτός έδρας ήττα με 3-2 από τη Σέφιλντ Γιουν. Ιδανικό ξεκίνημα της Τορκί που πήρε προβάδισμα μόλις στο 3', σε ένα πρώτο μισό στο οποίο δεν συνάντησε ουσιαστικά προβλήματα. Ενα εφιαλτικό δεκάλεπτο στην επανάληψη ήταν αυτό που της κόστισε την πρόκριση - ισοφάριση στο 68' και πίσω στο σκορ με τη σέντρα, ενώ στο 78' ήρθε και το 3-1, για μια Τορκί που απλά μείωσε στα χασομέρια.

Γλυκόπικρη γεύση άφησε ο αποκλεισμός στο κύπελλο, αφού για ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα η Τορκί πιστοποίησε πως αγωνιστικά έχει κάνει βήματα προς τα μπροστά, με τον Μάρτιν Λινγκ αρκετά ρεαλιστή πάντως, ώστε να αντιλαμβάνεται πως όλο το ψωμί στην σεζόν είναι το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το αποψινό ταξίδι στο βόρειο Λονδίνο.
«Ηταν από τα παιχνίδια που στο τέλος ζυγίζει εμφανώς η ποιοτική διαφορά και το χάσμα της εμπειρίας ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά τα σημάδια υπήρξαν και εκεί, έχουμε βελτιωθεί σημαντικά στον τρόπο που αγωνιζόμαστε και αρχίσαμε να αποκτούμε πίστη σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Όπως και να έχει το κύπελλο τέλειωσε και το βάλαμε πίσω στο μυαλό μας την ίδια μέρα κιόλας, όλα τα λεφτά είναι να διατηρήσουμε τα στάνταρντ μας στο πρωτάθλημα, αφού εκεί καιγόμαστε. Εχουμε ένα περίεργο παιχνίδι, είναι βραδινό και κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκει σιγά-σιγά πατήματα, οπότε θα χρειαστεί να είμαστε ακόμη περισσότερο σε επαγρύπνηση».

Στα αγωνιστικά έχουμε μία επιστροφή, αφού εξέτισε την αγωνιστική που χρωστούσε ο ποιοτικός χαφ Λάθορπ (14/0), όμως συνεχίζει εκτός για τρίτο ο βασικότατος στόπερ Σα (18/1).

ΜΠΑΡΝΕΤ:
Χαρές και πανηγύρια, αφού επικράτησε με 5-3 στα πέναλτι (0-0 κ. αγ.) της Μπρέντφορντ στον ημιτελικό της περιφέρειας στο Λιγκ Τρόφι και βρίσκεται μια ανάσα από το Γουέμπλεϊ. Δύσκολο βράδυ για την Μπάρνετ, η οποία στο μεγαλύτερο κομμάτι του 90λέπτου συνάντησε σοβαρά προβλήματα από την πιο επικίνδυνη Μπρέντφορντ, καταφέρνοντας με την αξιόπιστη αμυντική λειτουργία της να πάει το ματς στη ρουλέτα των πέναλτι. Δύσκολα για τέταρτο ο βασικός στόπερ Ντένεχι (9/0), πάντα νοκ άουτ 2-3 μακροχρόνιοι.

Η προοπτική του Γουέμπλεϊ αλλά και ένα σχετικό στρίψιμο στη φόρμα της, ή αν μη τι άλλο στις εμφανίσεις της που έχουν βελτιωθεί σημαντικά, έχουν φέρει άλλο αέρα και ο Λόρι Σάντσεζ εκτιμά πως οι προοπτικές της Μπάρνετ για τη συνέχεια της σεζόν, είναι κατά πολύ καλύτερες πλέον.
«Εδώ και περίπου ένα μήνα υπάρχει μια βελτίωση στο κλίμα μέσα και έξω από τα αποδυτήρια, ένας ενθουσιασμός και πιστεύω πως αυτή η επιτυχία μας στο Τρόφι θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Εχουμε ανακτήσει αυτοπεποίθηση και τα παιδιά μπαίνουν με άλλη ψυχολογία μέσα στο γήπεδο, υπάρχουν βήματα προς τα μπροστά στην αγωνιστική λειτουργία μας και το ζητούμενο είναι να εκμεταλλευτούμε αυτό το μομέντουμ και να χτίσουμε μια στοιχειώδη διάρκεια στις εμφανίσεις μας. Είχα πει όταν δεν ήμασταν στα καλά μας, πως τίποτα δεν γίνεται σε μια ημέρα και κάπου βγαίνω σωστός, είναι μια δουλειά που θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο».
Στο παιχνίδι του Τρόφι κληρονόμησε πρόβλημα και μένει εκτός το πρόσφατο απόκτημα, ο νεαρός στόπερ Χέκτορ (3/0), ενώ έμεινε εκτός και παραμένει και σήμερα ο έτερος νεοφερμένος στόπερ, Σάβιλ (2/0). Καλά τα νέα για τον τρίτο στόπερ της παρέας, τον βασικό Ντένεχι (9/0), ο οποίος μετά από τρία που έχασε με τραυματισμό, σήμερα έχει ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή.
Σταθερά εκτός ο ενίοτε βασικός φορ Κάμπα (9/1, 4 αλλ.) και 2-3 μακροχρόνιοι. ... over 2.5 goals και στην κόντρα ανοιχτά Χ2 ...



ΜΟΝΑΧΟ 1860 - ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ
*** Στο 2,20 ο άσος, στο 3,00+ το διπλό.
*** Προϊστορία: 8-2-1, το 1968 η πρώτη και τελευταία νίκη της Μπραουνσβάιγκ στο Μόναχο.
*** Α' γύρος Μπραουνσβάιγκ – Μόναχο 3-1.
*** Περίπου 1.500 οπαδούς θα έχει στο πλευρό της η Μπραουνσβάιγκ.
ΜΟΝΑΧΟ 1860: Σε ένα θεαματικό παιχνίδι με πολλές φάσεις εκατέρωθεν ήλθε ισόπαλη 2-2 στο Ααχεν. Προηγήθηκε δύο φορές (41’, 76’), αλλά καμία δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της σκορ και ως εκ τούτου ο στόχος της τρίτης σερί νίκης δεν ήρθε ποτέ. Δικαιολογημένα τα παράπονα για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, καθώς προήλθε από καθαρό φάουλ του Αουερ πάνω στον Αϊγκιούν. Χάι-λάιτ το καταπληκτικό ψαλιδάκι του Ράντου, για το 1-1 (43’), σε μια άμυνα που παρουσίασε αρκετά προβλήματα και σώθηκε ουσιαστικά από την παραγωγικότητα της επίθεσης. «Ειχαμε πολλούς τραυματισμούς σε αυτή τη γραμμή, είναι αλήθεια ότι μας λείπει σταθερότητα», ήταν το σχόλιο του κεντρικού αμυντικού Μπουκ, που παίζει κατ' ανάγκη αριστερός μπακ.
Στο μεταξύ ανοιχτή παραμένει η παραμονή ή όχι του Ράινερ Μάουρερ στον πάγκο. Ο πρόεδρος Ντίτερ Σνάιντερ άφησε να εννοηθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν πετάει και τη σκούφια του από την πορεία της ομάδας, ωστόσο αναγνωρίζει ότι επιτεύχθηκαν οι μίνιμουμ στόχοι που είχαν τεθεί. «Το ερώτημα κλειδί για μένα είναι πώς θα τα πάμε με τους Αραβες συνεταίρους μας», τόνισε ο Σνάιντερ εξηγώντας πως το μέλλον του Μάουρερ θα ξεκαθαρίσει μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν και θα έχει χαραχθεί η νέα στρατηγική. Σε πείσμα πάντως των παρατεινόμενων διοικητικών προβλημάτων, διανύει καλό φεγγάρι και κόντρα στην Μπραουνσβάιγκ θα επιδιώξει την τέταρτη νίκη της στις έξι τελευταίες αγωνιστικές.
«Παίζουμε με μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές εκτός έδρας. Είναι πολύ συμπαγής, ο καθένας μάχεται για τον άλλον κι έχει πολύ επικίνδυνους παίκτες όπως ο Κρούπκε και ο Κουμπέλα. Είμαι σίγουρος ότι θα τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να διευρύνουμε το ρεκόρ μέσα στην έδρα μας και να αποχαιρετήσουμε τους οπαδούς μας για το 2011 με μια νίκη», ήταν το σχόλιο του Μάουρερ, που θα έχει ξανά διαθέσιμο τον μέσο Κάιζερ (9/1, 5 αλλ.). Αντίθετα εκτός παραμένουν οι βασικοί στην αριστερή πλευρά Φάικ (13/0) και Χάλφαρ (12/3). Ο πρώτος μπακ, ο δεύτερος εξτρέμ.

ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ: Εχει το εξαιρετικό γνώρισμα να προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα και τις απουσίες της. Ηξερε ότι έχοντας σοβαρές ελλείψεις στην άμυνα, θα ήταν λάθος να πάει στο Ινγκολσταντ να παίξει ανοιχτά. Υιοθέτησε λοιπόν μια συντηρητική τακτική, μπλόκαρε τους γηπεδούχους που είχαν το άγχος, καθώς για αυτούς υπήρχε η λέξη «πρέπει» μπροστά σε αυτό το παιχνίδι κι έκανε τη δουλειά της άψογα εκμεταλλευόμενη μια τραγική ασυνεννοησία του αντίπαλου αμυντικού με τον γκολκίπερ. Το 0-1 ήταν υπεραρκετό να φύγει με το διπλό από τη Βαυαρία αφού κινδύνευσε ελάχιστα και κυρίως με σέντρες.
Τερματίζοντας στην απολύτως επιτυχημένη 6η θέση, στον πρώτο γύρο, ετοιμάζεται να πατήσει την «Αλιάνζ Αρένα», ένα γήπεδο το οποίο οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ονειρεύονταν να πατήσουν από μικρά παιδιά. Το συγκεκριμένο ματς, στη συγκεκριμένη Αρένα, ουσιαστικά αποτελεί την επιβράβευση αυτής της ομάδας για τα όσα πέτυχε με κόπο στις μικρές κατηγορίες. «Επιτέλους έφτασε η ώρα. Συνήθως περνούσαμε απ' έξω όταν παίζαμε με την Ουντερχάκινγκ ή την Μπουργκχάουζεν», είπε ο εξαιρετικός χιουμορίστας Τόρστεν Λίμπερκνεχτ, για την επίσκεψη της ομάδας του στο υπερσύγχρονο γήπεδο του Μονάχου και συνέχισε: «Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι το εμπόδιο που έχουμε να περάσουμε είναι πολύ ψηλό. Θα είμαστε προσεκτικοί, ωστόσο δεν έχουμε κανέναν λόγο να παίξουμε κλεφτοπόλεμο».
Με τις ίδιες απουσίες, τους στόπερ Χεν (13/0, 3,12), Κορέια (15/0, 3,27) και τους δεξιούς μπακ Κέσελ (13/0, 3,69), Μπολ (4/0, 3,67), είναι αναγκασμένη να παραταχθεί και στο Μόναχο, αλλά έχοντας αυτή τη φορά ετοιμοπόλεμο τον πολύτιμο χαφ Βράνσιτς. Βασικός και πάλι ο Φουκς, που τα πήγε περίφημα σε ρόλο δεξιού μπακ. Αντίθετα στον πάγκο αναμένεται να κάτσει ο 20χρονος Κόρτε, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο στο Ινγκολσταντ, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Βράνσιτς. Από ίωση προσβλήθηκαν οι αναπληρωματικοί Πέτκοβιτς (3/0) και Εμρέ (1/0). Ο πρώτος γκολκίπερ, ο δεύτερος αμυντικός. Τραυματίας ξανά και ο μέσος Ούνγκερ (3/0). Κανένας από αυτούς δεν επηρεάζει ουσιαστικά τα πλάνα του Λίμπερκνεχτ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-3-2): Νταβάρι  – Φουκς , Βασχάουζεν , Ντογάν , Ράιχελ  – Τοϊερκάουφ  – Πέτερς, Βράνσιτς , Μπόλαντ  – Κρούπκε , Κουμπέλα... Over 2.5 goals ...

 

ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ
*** Δέχεται πιέσεις ο άσος και δεν ξεπερνά πλέον το 1,70, στο 4,50+ το διπλό.
*** Προϊστορία: 12-5-7
*** Α' γύρος Καρλσρούη – Ντούισμπουργκ 3-2
*** Η Καρσλρούη έχει μία νίκη στα τελευταία 14.
ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ: Από πάθος και αυταπάρνηση ξεχείλιζε, αλλά από ποιότητα ήταν προφανές πως έπασχε κόντρα στη γειτόνισσα Φορτούνα. Εχασε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, κοιτώντας στα μάτια τη μισητή της αντίπαλο, αλλά στην επανάληψη ένα έξυπνα κερδισμένο πέναλτι στο 57' κι ένα τεχνικό σουτ στο 59' την έριξαν στο καναβάτσο, επιβεβαιώνοντας το νόμο του ισχυρού. Εκτοτε το πάλεψε με όσες δυνάμεις της απέμειναν, αλλά επί της ουσίας δεν απείλησε την πρωτοπόρο. Το αντίθετο μάλιστα θα μπορούσε να δεχθεί και τρίτο γκολ.

«Κοιτάμε πάντα μπροστά. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς στο παιχνίδι της Παρασκευής κι επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά σε αυτό. Θα παίξουμε και πάλι γενναία όπως το πράττουμε τις τελευταίες εβδομάδες», ήταν τα λόγια του Ολιβερ Ρεκ, που δεν είχε πάντως πολύ χρόνο να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του, καθώς το ντέρμπι με τη Φορτούνα διεξήχθη τη Δευτέρα. Στα θετικά φυσικά ότι δεν υπήρξε μετακίνηση.
Ανησυχία υπάρχει για τον πολύτιμο στόπερ Μπάιτς (14/4), ο οποίος προπονήθηκε ελλιπώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Ιβο Γκρλιτς (τεχνικός διευθυντής) σχολιάζοντας την κατάσταση του συμπατριώτη του, εκτίμησε πως θα αγωνιστεί παίρνοντας το ρίσκο. Πάντα εκτός ο αρχηγός/φορ Μπάλιακ. Την Τουρκία και συγκεκριμένα την Αττάλεια θα επισκεφθούν οι «ζέβρες» το διάστημα 15-25 Ιανουαρίου προκειμένου να προετοιμαστούν για το δεύτερο κομμάτι της σεζόν.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βίντβαλντ  – Μπερμπέροβιτς , Μπάιτς , Μπρούνο Σοάρες , Κερν  – Σουκάλο , Χόφμαν  – Μπροζίνσκι , Γκιαζούλα , Βόλτσε - Γιούλα

ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ: Αξιοπρεπής η παρουσία της στη Φρανφκούρτη, έκανε το καλύτερο που θα μπορούσε, ειδικά από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 42ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Μάλιστα επιδίωξε να ισοφαρίσει, αλλά σε δύο περιπτώσεις (35’, 53’) ο Κρεμπς νικήθηκε σε κλασικά τετ α τετ από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια μετά το 1-0, ώσπου ήρθε το δεύτερο γκολ του Γκέκα (66’), το οποίο ανάγκασε την ομάδα του Γιερν Αντερσεν να πετάξει λευκή πετσέτα.

Μηδέν στα τρία με τον Νορβηγό στον πάγκο της, μία μόνο νίκη στις 14 τελευταίες αγωνιστικές και η αυτοπεποίθηση χρειάζεται ένα «ηλεκτροσόκ» ώστε να ανυψωθεί. Ηδη έχει ξεκινήσει μουρμούρα για τον πρώην τεχνικό της Λάρισας, καθώς άπαντες περίμεναν πως με την αλλαγή προπονητή θα ανεβάσει κάπως την ψυχολογία της και θα αποκομίσει βαθμολογικά οφέλη. «Δεν ήρθα εδώ να φέρω εφήμερα αποτελέσματα, αλλά να διασφαλίσω την παρουσία της ομάδας στην κατηγόρια μακροπρόθεσμα», είναι η απάντηση του Αντερσεν σε όσους περίμεναν με το καλημέρα νίκες. Οσο για την επίσκεψη της ομάδας στο Ντούισμπουργκ, κόντρα σε ένα σύνολο που θεωρητικά έχει τους ίδιους στόχους, ο Αντερσεν ξεκαθάρισε: «Πάμε εκεί να πάρουμε κάτι».
Ο Αντερσεν περιμένει με αγωνία να δει αν θα επανέλθει ο βασικός γκολκίπερ Ορλιχάουζεν (12/0), διότι με τον Ρόμπλες δεν γίνεται δουλειά... Ο Αμερικανός δεν εμπνέει καμία σιγουριά, υποπίπτει στη μία γκάφα μετά την άλλη και φυσικά φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε πολλά γκολ. Ο τεχνικός της Καρλσρούης, μάλιστα, σκέφτεται πολύ σοβαρά να χρησιμοποιήσει τον γκολκίπερ της δεύτερης ομάδας, Ματίας Μόριτς, εάν τελικά ο Ορλιχάουζεν δεν τα καταφέρει. Από εκεί και πέρα κανονικά προπονήθηκαν και διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα ο αμυντικός Μιλχράουμ και ο έμπειρος φορ Τιμ. Αμφότεροι παροπλισμένοι από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία, θα πάρουν σύντομα την ευκαιρία τους από τον Αντερσεν που ψάχνει τρόπους να δώσει πνοή στο σύνολό του. Απουσιάζουν τέσσερις μακροχρόνιοι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ορλιχάουζεν  – Σικ , Μιλχράουμ , Χάας , Κέμπε  – Στάφελντ , Κουντς  – Κρεμπς , Ιασβίλι , Μπάκλεϊ  – Λάβριτς.... 1 και over 2.5 goals ...


ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ - ΧΑΝΣΑ ΡΟΣΤΟΚ
*** Στο 1,60 ο άσος, στο 5,00+ το διπλό
*** 13 σερί ματς αήττητη η Πάντερμπορν.
 
*** Α' γύρος Χάνσα - Πάντερμπορν 1-2
ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Απείχε δευτερόλεπτα από μια σπουδαία νίκη επί της Σαν Πάουλι, αλλά ένα στημένο και μία αδράνεια στο κέντρο της άμυνάς της στο 93' (1-1) της στέρησαν το δικαίωμα να τερματίσει τον πρώτο γύρο στην πρώτη τετράδα. Φυσικά η πορεία της εξακολουθεί να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Εκπληκτικός σε ένα ακόμη ματς ο φορ Πρόσβιτς, κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 1-0 (45') κι έφτασε έτσι τα δέκα γκολ στη σεζόν. Ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο μέρος, αμυντικά στημένη στο δεύτερο, δεν επέτρεψε παρά μόνο μία καλή ευκαιρία (87') στους φιλοξενούμενους, πριν δεχθεί την ισοφάριση στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα. Στο 81’ πάντως άγγιξε το 2-0, σε μια κόντρα επίθεση, αλλά ο Μπράντι δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
Σε ό,τι αφορά το ματς με τη Χάνσα και το γεγονός ότι θα επισκεφθεί την «Ενερτζιτιμ Αρένα» με νέο τεχνικό, ο Ρότζερ Σμιντ ήταν ξεκάθαρος: «Πραγματικά δεν ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε. Αυτός λοιπόν είναι ένας ακόμη λόγος να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στο δικό μας παιχνίδι». Εξαιρετικό το κλίμα στα αποδυτήρια, μεγάλη η αυτοπεποίθηση των παικτών, πολλοί εκ των οποίων αποδίδουν όπως δεν έχουν αποδώσει ποτέ!
Οι τρεις μακροχρόνια τραυματίες δεν επηρεάζουν, κάποια προβληματάκια που είχαν ο μπακ Βέμερ και ο μέσος Μέχα ξεπεράστηκαν, επομένως αμφότεροι θα βρίσκονται στην ενδεκάδα, κάτι όμως που δεν είναι σίγουρο με τον Μπρίκνερ (17/1). Ο βασικός αριστερός εξτρέμ έχει προσβληθεί από ίωση, ο οργανισμός του έχει εξασθενήσει και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κρούζε  – Βέμερ , Μορ , Γκόντερ , Μπέρτελζ  – Μέχα , Αλούσι , Κρέσε , Μπρίκνερ  – Μπράντι , Πρόσβιτς

ΧΑΝΣΑ ΡΟΣΤΟΚ: Ο Πίτερ Φόλμαν είχε κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων στο Ροστόκ, επαναφέροντας την ομάδα στην Τσβάιτελιγκα, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Η διοίκηση μετά το βαρύ 2-5 από την Ουνιόν μέσα στη «DBK Αρένα», αποφάσισε να τον στηρίξει, ωστόσο η νέα ήττα (3-0) με κάτω τα χέρια, αυτή τη φορά στο Φιρτ, άλλαξε τα δεδομένα και η στήριξη έγινε απόλυση. Δίχως ρυθμό, έγινε έρμαιο των διαθέσεων της Γκρόιτερ και φυσικά έπεσε αμαχητί, όταν δέχθηκε το 2-0, σε μία φάση πάντως που προηγουμένως θα έπρεπε να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο επιθετικός των γηπεδούχων.
 

Ο άνθρωπος που θα αναλάβει να την οδηγήσει στην παραμονή είναι ο έμπειρος Βόλφγκανγκ Βολφ, πρώην των Νυρεμβέργης, Καϊζερσλάουτερν, αλλά και Ξάνθης ένα φεγγάρι. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία. Χρειαζόμαστε πάθος και δύναμη. Η Χάνσα είναι ένα κλαμπ με ανθρώπους που διακρίνονται από πάθος. Τώρα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το καράβι και πάλι στη σωστή κατεύθυνση. Ο δεύτερος γύρος θα είναι πολύ δύσκολος, αλλά βλέπω πως υπάρχουν ελπίδες να τα καταφέρουμε. Είναι πεπεισμένος πως στο τέλος της σεζόν θα πανηγυρίζουμε μαζί με τους οπαδούς μας», είπε ο θιασώτης της σιδηράς πειθαρχίας και δήλωσε πως ήρθε στη Χάνσα με μεγάλη όρεξη και δίψα για δουλειά. Επίσης αναφέρθηκε στην κοινή του θητεία με τον φορ Μίνταλ στη Νυρεμβέργη, τόνισε πως γνωρίζει καλά τον τρόπο του 34χρονου πλέον Σλοβάκου και δεσμεύτηκε πως υπό την τεχνική του καθοδήγηση οι οπαδοί της Χάνσα, θα δουν ξανά εκείνο τον επιθετικό που έβγαζε μάτια στη Νρεμβέργη. Οσο για το ματς στο Πάντερμπορν σημείωσε τα εξής: «Πάμε εκεί χωρίς φόβο. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχουμε ελπίδα. Ισως όμως ήρθε η ώρα να κάνουμε την έκπληξη!».
Λείπουν ξανά ο εξτρέμ Λάρτεϊ (14/0, 3,71), ο μέσος Βάιλαντ (12/0, 4,24) και ο αμυντικός χαφ/στόπερ Πάνεβιτς (11/1, 3,32). Ο τελευταίος είναι τιμωρημένος από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία. Ο Βολφ αποφάσισε να τον αφήσει να αγωνίζεται στη Β' ομάδα μέχρι τη διακοπή. Από εκεί και πέρα θα του δώσει ακόμη μία ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να συμπεριφερθεί σαν επαγγελματίας, σεβόμενος το μεγάλο ταλέντο του.
 
Στο μεταξύ αυτό που όλοι φοβούνταν στο Ροστόκ, επιβεβαιώθηκε, καθώς η πειθαρχική επιτροπή ανακοίνωσε πως η Χάνσα θα υποχρεωθεί να δώσει έναν αγώνα εντός έδρας κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της προέτρεψε τη Χάνσα να μην προχωρήσει σε έφεση, διότι δεν έχει καμία τύχη να δικαιωθεί, από τη στιγμή που είναι υπότροπης και τα επεισόδια στον αγώνα με τη Σαν Πάουλι, χαρακτηρίστηκαν εκτεταμένα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κ. Μίλερ – Σχρίμπα , Κόσταλ , Χολστ, Πέλτσερ– Τσιγκενμπάιν , Ρ. Μίλερ , Πάιτς, Περτέλ  – Μίνταλ , Γένικε... 1 ... και No/goal...

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β – ΑΛΜΕΡΙΑ
***Λίγο μεγαλύτερος από 1,85 ο άσος (ελάχιστη πτώση), 3,85 στο διπλό.
***Προϊστορία: 2-0-0.
***5/8 over και G/G εντός έδρας η Μπαρτσελόνα, 5/8 under εκτός έδρας η Αλμερία.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β: Ούτε που… πάτησε στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο» κόντρα στην Ελτσε και με την «καθαρή» ήττα 3-0 έσπασε έτσι το αήττητο σερί επτά αγώνων. Δέχτηκε ψυχρολουσία στο 5’ με το πρώτο γκολ, δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά πλην μίας φάσης και στο 30’, 36’ ήρθαν άλλα δύο, κι ενώ η εστία της απειλήθηκε ακόμη περισσότερο. Είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν απειλητική στην επανάληψη, με την αντίπαλό της να παίζει στο ρελαντί.
«Μας έλειψε η ένταση στο ξεκίνημα, η Ελτσε μας αιφνιδίασε διότι άρχισε το παιχνίδι πολύ συγκεντρωμένη κι επιθετική. Αυτός ο ρυθμός τους έφερε τρία γκολ πολύ νωρίς ι εμείς δεν μπορέσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, με περισσότερο ρυθμό και ένταση, όμως η Ελτσε έχει ξεκάθαρες ιδέες και είναι ώριμη ομάδα. Είναι δύσκολο να την αιφνιδιάσεις και να τη νικήσεις», παραδέχτηκε ο Εουσέμπιο.
Το θέμα βέβαια για τα παλικάρια αυτά όχι τόσο οι νίκες στη Σεγούντα (όπου θέλουν να βρίσκονται για να παίζουν κόντρα σε καλούς αντιπάλους και να ωριμάζουν πιο γρήγορα), αλλά να ζουν στιγμές όπως αυτές της Τρίτης. Τότε ήταν που δώδεκα παίκτες της (έντεκα και ο Κουένκα που πλέον είναι σταθερά με τους «μεγάλους») ήταν στην αποστολή για το ματς της πρώτης ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ εντός έδρας με την ΜΠΑΤΕ.
Προσγείωση στην πραγματικότητα της Σεγούντα απόψε για τους νεαρούς Καταλανούς, με τον Εουσέμπιο να δηλώνει: «Η ομάδα έχει υψηλό επίπεδο αυτοπεποίθησης και τη σιγουριά πως αυτό που κάνει είναι μεγάλο. Η Αλμερία έχει μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά ξέρουμε πως είμαστε σε καλό επίπεδο και έτσι μπορούμε να νικήσουμε κάθε ομάδα την οποία αντιμετωπίζουμε. Είναι μεγάλη χαρά που είδα να συμμετέχουν μεσοβδόμαδα τόσοι παίκτες στην πρώτη ομάδα, μας έκαναν να αισθανθούμε περήφανοι. Γι αυτό δουλεύει η δεύτερη ομάδα, για να παίζουν με φυσικότητα οι παίκτες μας στην πρώτη».
Αγωνιστικά, ουσιαστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους «κουλές», καθώς εξέτισε ο βασικός ακραίος επιθετικός Ρόδρι (12/3). Ο βασικός μπακ Μοντόγια (12/0) και ο συνήθως βασικός αριστερός χαφ Σέρχι Ρομπέρτο (10/1) που έπαιξαν με την ΜΠΑΤΕ την Τρίτη είχαν κάποιες ενοχλήσεις και δεν έκαναν προπόνηση χθες με τους συμπαίκτες τους, αλλά αν όλα εξελιχθούν ομαλά και σήμερα θα είναι στη λίστα του Εουσέμπιο.
ΑΛΜΕΡΙΑ: «Τρέχει» το χειρότερο σερί της με τέσσερα ματς χωρίς νίκη, αλλά η σταθερά καλή πορεία της τον προηγούμενη καιρό της έχει επιτρέψει να διατηρηθεί στη ζώνη των πλέι οφ. Συνολικά δίκαιο το 1-1 με τη Χέρκουλες, μπήκε καλά στο ματς, ήταν πιο απειλητική και προηγήθηκε στο 31’, αλλά ισοφαρίστηκε τέσσερα λεπτά αργότερα. Με την είσοδο του Γκοϊτόμ στην 11άδα (4-3-3 σύστημα από 4-2-3-1), φάνηκε να έχει μεγαλύτερη επιθετικότητα αλλά σταδιακά έπεφτε ως την ανάπαυλα. Στην επανάληψη η αντίπαλός της ήταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες φάσεις, αλλά εκείνη τη μεγαλύτερη ευκαιρία με δοκάρι.
«Ημασταν τολμηροί και γενναίοι και είχαμε φάσεις, γι αυτό μας μένει γλυκόπικρη γεύση. Το γκολ τους μπήκε από καραμπόλα κι επίσης δεν μας δόθηκε πέναλτι πάνω στον Ουγιόα. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, πιστεύω πως αυτό μπορεί να είναι ένα παιχνίδι αναφορά για μας. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε ψηλά σε όλη τη σεζόν», τόνισε ο Λούκας Αλκαράθ.
Από τις 5/11 έχουν λοιπόν να πάρουν νίκη οι Ανδαλουσιάνοι γενικά και εκτός έδρας πάει ακόμη πιο πίσω, στις 29/10 όταν και πέρασαν από το «Τσαπίν» επικρατώντας της Χερέθ. «Η ποιότητα της Μπαρτσελόνα Β είναι για μεγαλύτερη κατηγορία. Θα μπούμε να την πιέσουμε ψηλά και να ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο τους κατοχής μπάλας, κοιτάζοντας παράλληλα προς την αντίπαλη εστία. Δεν θα αλλάξουμε το στιλ παιχνιδιού μας. Δικαιούμασταν να νικήσουμε στα δύο τελευταία ματς στην έδρα μας. Μπορούμε να κάνουμε θετικό σερί οποιαδήποτε στιγμή, σημασία έχει να βρισκόμαστε στις ψηλά θέσεις. Πρέπει να έχουμε φιλοδοξίες για νίκη, όχι άγχος επειδή δεν τα έχουμε καταφέρει τέσσερις αγωνιστικές», είπε ο Αλκαράθ.
Αγωνιστικά για τους «ροχιμπλάνκος» τα νέα είναι θετικά, αφού πρόλαβε να αποθεραπευτεί εγκαίρως (αλλά και να εκτίσει την ποινή του) ο βασικότατος στόπερ Γιάκομπσεν (15/1), συνεπώς μιλάμε για πλήρη αποστολή. Η Αλμερία είναι γνωστή φέτος πως παίζει σφιχτά και εκμεταλλεύεται τον Ουγιόα μπροστά. Σύμφωνα με τον Αλκαράθ πάντως δεν θα αλλάξει το σχήμα της προηγούμενης αγωνιστικής με το 4-3-3, με τον Γκοϊτόμ αριστερά, τον «ηλεκτρικό» εξτρέμ Βιδάλ δεξιά και τον Αργεντινό, 1ο σκόρερ της κατηγορίας Ουγιόα κεφαλή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.