Οχι και πολλά πολλά σήμερα.





5ος όμιλος
Τσέλσι-Βαλένθια
Γκενκ-Λεβερκούζεν
·         * Χαραχτήρα τελικά έχει πάρει η αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ» μεταξύ της Τσέλσι και της Βαλένθια που αμφότερες ψάχνουν νίκη, καθώς μόνο μία από τις δύο θα ακολουθήσει στην επόμενη φάση τη Λεβερκούζεν.
·       *   Το 0-0 «βολεύει» τους Άγγλους, ενώ οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ φέρνει τις «νυχτερίδες» στην επόμενη φάση και τους Άγγλους στο Europa League.
·         * Η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την ουραγό και αδιάφορη Γκενκ και με νίκη εξασφαλίζει την πρωτιά, ενώ ακόμα και σε περίπτωση δικής της ήττας και ισοπαλίας στο άλλο παιχνίδι περνάει ως πρώτη στη φάση των «16».
6ος όμιλος
Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ
·        *  Στον όμιλο του Ολυμπιακού η Άρσεναλ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά και την πρωτιά, ωστόσο για τις άλλες τρεις ομάδες «παίζουν» τα πάντα!
·       *  Αυτή τη στιγμή η Μαρσέιγ κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς με νίκη στη Γερμανία γίνεται η δεύτερη ομάδα που περνά στους «16».
·        * Ο Ολυμπιακός για να πάρει την πρόκριση θέλει νίκη επί των αδιάφορων βαθμολογικά «κανονιέρηδων» και παράλληλα νίκη ή ισοπαλία των πρωταθλητών Γερμανίας στο άλλο ματς.  
·         * Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως μπορούν να περάσουν στους «16» και με ισοπαλία, σε περίπτωση που η Ντόρτμουντ κερδίσει τη Μαρσέιγ με σκορ 2-0 ή με διαφορά 3 και 4 τερμάτων.
·         * Τα σενάρια που φέρνουν τη Ντόρτμουντ στους «16» την θέλουν να κερδίζει με διαφορά 4 τερμάτων τη Μαρσέιγ και παράλληλα ήττα του Ολυμπιακού, ή με 5 (!) γκολ τους Γάλλους σε περίπτωση ισοπαλίας στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ.
·        * Ο Ολυμπιακός μένει τέταρτος αν χάσει από την Άρσεναλ και η Ντόρτμουντ την ίδια ώρα κερδίσει τη Μαρσέιγ
 7ος όμιλος
ΑΠΟΕΛ-Σαχτάρ
Πόρτο-Ζενίτ
·         * Ο ΑΠΟΕΛ έχει ήδη κάνει το… θαύμα του και βρίσκεται στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
·         * Η ομάδα της Κύπρου σε περίπτωση νίκης απόψε απέναντι στην αδιάφορη Σαχτάρ τερματίζει μάλιστα στην πρώτη θέση, ενώ αυτό θα συμβεί και σε περίπτωση ισοπαλίας δικής του και νίκης της Πόρτο στο άλλο ματς. Πάντως ο ΑΠΟΕΛ ακόμα και σε περίπτωση ήττας δικής του και ισοπαλίας στο Ζενίτ-Πόρτο περνά ως πρώτος!
·         * Από εκεί και πέρα στο Πόρτο-Ζενίτ οι φιλοξενούμενοι περνούν με νίκη ή ισοπαλία, ενώ οι Πορτογάλοι ψάχνουν μόνο τη νίκη! Μάλιστα σε περίπτωση ήττας του ΑΠΟΕΛ, όποια ομάδα κερδίσει περνά ως πρώτη τον όμιλο.
8ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-ΜΠΑΤΕ
Βικτόρια Πλζεν-Μίλαν
·         * Από τη στιγμή της κλήρωσης ο συγκεκριμένος όμιλος έμοιαζε ο πλέον ξεκάθαρος και αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη.
·         * Μπαρτσελόνα και Μίλαν  έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση ως πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα και σήμερα θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα περάσει ως τρίτη στους «32» του Europa League.
·         * Η ΜΠΑΤΕ ψάχνει ένα «θαύμα» στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Καταλανούς καθώς για να προσπεράσει τη Βικτόρια Πλζεν χρειάζεται νίκη και παράλληλα ήττα των Τσέχων από τη Μίλαν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.