Αρκετά παιχνίδια στο κουπόνι της Παρασκευής αλλά λιγοστά απο παικτικής αξίας και ενδοιαφέροντος.

ΤΖΕΝΟΑ – ΜΙΛΑΝ
***Στο 4,50 ο άσος της Τζένοα, το διπλό της Μίλαν στο 1,90.
***Μόλις χθες Πέμπτη ολοκληρώθηκαν τα έργα αντικατάστασης του κατεστραμμένου χλοοτάπητα στο «Φεράρις». Οι καιρικές συνθήκες σήμερα πάντως δεν είναι ευνοϊκές, καθώς αναμένεται δυνατή βροχόπτωση την ώρα του αγώνα.
***Προϊστορία: 12-20-13. 3-7-1 στα τελευταία έντεκα.

ΤΖΕΝΟΑ: Δεν πέρασε και την καλύτερή της εβδομάδα μετά την καθαρή ήττα από την Τσεζένα (2-0) και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι βρέθηκε στα πρόθυρα της απόλυσης. Αυτό έβγαινε από το ρεπορτάζ ωστόσο ο πρόεδρος Πρετσιόζι έκανε την… έκπληξη και κράτησε τον προπονητή, προσφέροντάς του εκ νέου στήριξη. Στην Τσεζένα η Τζένοα ήταν νωθρή και δίκαια ηττήθηκε, δεχόμενη τα δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο. «Σαν να φύγαμε από το γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε άσχημα», είπε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι.
Ο τεχνικός των «ροσομπλού» εν όψει Μίλαν, θέλησε να απαντήσει σε όλους όσοι τον χαρακτηρίζουν τελειωμένο προπονητή, που δεν έχει τίποτα να δώσει πια στο ποδόσφαιρο τοπ επιπέδου: «Δεν είμαι τελειωμένος, έχω ακόμα πολλά κίνητρα και πολύ πάθος για τη δουλειά μου. Μην ανησυχείτε, όταν νιώσω άδειος θα παραιτηθώ από μόνος μου και θα πάω στο σπίτι μου. Θέλω να δώσω πολλά ακόμα κι έχω να δώσω πολλά, η Τζένοα είναι η ευκαιρία μου και δεν σκοπεύω να τα παρατήσω έτσι εύκολα. Είμαι 21 χρόνια στην προπονητική και δικαιούμαι περισσότερο σεβασμό».
Και φυσικά ο Μαλέ δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για το περιβόητο πλάνο, που τόσο είχαμε αγαπήσει τους καιρούς που ήταν στον Παναθηναϊκό αλλά και να αποθεώσει τον πρόεδρο της ομάδας του: «Είμαι ένας προπονητής που απαιτεί κι έχει παίκτες που τον σέβονται. Υστερα από έντεκα ματς δεν μπορείς να περιμένεις μια έτοιμη ομάδα, υπάρχει ένα πρότζεκτ και αυτό το πρότζεκτ πρέπει να το ακολουθήσουμε. Καταλαβαίνω τη στενοχώρια των οπαδών, θέλουν να βελτιώσουμε τη βαθμολογία μας, αλλά πρέπει να κοιτάμε κι άλλα πράγματα. Η Τζένοα είναι… πέμπτη στο financial fair play, υπάρχει ένας σπουδαίος πρόεδρος με ενθουσιασμό, που κάνει σπουδαία πράγματα στην ομάδα».
Τιμωρημένος ο σταρ Παλάσιο (11/5). Τέθηκε νοκ-άουτ ο αριστερός μπακ Αντονέλι (9/0), πάγια έξω ο στόπερ Μπόβο (5/0), ενώ δεν απασχολεί η απουσία του Σλοβένου διεθνούς χαφ Μπίρσα (2/0), ο οποίος δεν έχει πάρει ευκαιρίες από τον Μαλεζάνι. Αλλάζει το σύστημα ο Μαλέ σε 3-5-2, με τον Χορκέρα ελεύθερο παίκτη ανάμεσα στις γραμμές ενώ στην επίθεση τρεις διεκδικούν τις δύο θέσεις, με τον Αργεντίνο Πράτο πιθανότερο να μείνει στον πάγκο. Από εκεί και πέρα επιστρέφει μετά από τιμωρία τεσσάρων ματς ο Καλάτζε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-1-2): Φρέι – Νταϊνέλι, Καλάτζε, Μορέτι – Μέστο, Βελόσο, Κονστάν, Ρόσι – Χορκέρα – Γιάνκοβιτς (Πράτο), Καράτσιολο (Πράτο).
ΜΙΛΑΝ: Δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα κόντρα στην Κιέβο και καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, για το ευρύ 4-0. Θετική η εμφάνιση της Μίλαν, κακός βέβαια και ο αντίπαλος που επέτρεψε τα πάντα στα πρώτα 45 λεπτά και οι «ροσονέρι» αξιοποίησαν κάθε ευκαιρία που δημιούργησαν. Στην επανάληψη λογική η συντήρηση και δεν υπήρχε λόγος να φορτσάρει παραπάνω. Ο Αλέγκρι ζήτησε το 4/4 στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι την διακοπή για τις γιορτές: «Ετσι θα βρεθούμε στην κορυφή, πρέπει να τα πάρουμε όλα».
Ο τεχνικός της Μίλαν τόνισε για τη μάχη του τίτλου: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι έκπληξη για πολλούς που η Γιουβέντους διεκδικεί το πρωτάθλημα. Η Γιουβέντους ήταν στα φαβορί και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι φαβορί και τώρα. Εμείς όμως μειώσαμε τη διαφορά, αυτή που υπήρχε στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν και φυσικά δεν θα τα παρατήσουμε τώρα. Θέλουμε να βρεθούμε στην πρώτη θέση όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάνοντας μόνο νίκες στη συνέχεια».
Νοκ-άουτ ο Αμπιάτι (11/-14), κάτω από τα δοκάρια ο Αμέλια. Παραμένουν εκτός οι Νέστα (8/1), Κασάνο (9/2), Γκατούζο (1/0), ενώ ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στο γόνατο έθεσε νοκ-άουτ τον Φαν Μπόμελ (9/0). Ο Αμπροζίνι θα πάρει τη θέση του, ενώ οι Νοτσερίνο και Ζέεντορφ διεκδικούν το πόστο του αριστερού ενδιάμεσου. ΟΚ ο Πάτο, θα ξεκινήσει από το πρώτο λεπτό δίπλα στον φορμαρισμένο Ιμπραΐμοβιτς, με τον Ρομπίνιο να μένει στον πάγκο, στην άμυνα ο Γέπες αντικαθιστά τον Νέστα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αμέλια – Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Γέπες, Αντονίνι – Ακουιλάνι, Αμπροζίνι, Νοτσερίνο – Μπόατενγκ – Πάτο, Ιμπραΐμοβιτς.


ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ
*** Επεσε κάτω από το 1,75 ο άσος πάνω από το 4,60 έχει ανέβει το διπλό.
*** Μόλις μία ισοπαλία έχει παραχωρήσει η Λεβερκούζεν στη Χοφενχάιμ σε έξι ματς ανεξαρτήτως έδρας (τέρματα 17-6).
*** Οι δύο μοναδικές ομάδες της κατηγορίας που δεν έχουν σκοράρει με κεφαλιά.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Παρατάχθηκε στο Βερολίνο έχοντας μείνει στους… πανηγυρισμούς για το 2-1 επί της Τσέλσι και μέσα σε 17 λεπτά είδε τη Χέρτα να χάνει πέναλτι (5’), να σκοράρει δύο φορές (η μία με αυτογκόλ) και να έχει ενδιάμεσα από τα γκολ άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες! Κάπου εκεί αφυπνίστηκε, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της κι εκμεταλλευόμενη την αφελή προσέγγιση των γηπεδούχων στο ματς, πέτυχε την ολική επαναφορά με χατ-τρικ του Ντερντιγιόκ (24’, 64’, 79’). Κι ενώ όλα έδειχναν ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς… κατάφερε μόλις τρία λεπτά αργότερα να χύσει την καρδάρα με το γάλα (3-3) και να μείνει τελικά με το βαθμό, αφού οι δύο καλές στιγμές (της) που ακολούθησαν δεν είχαν αποτέλεσμα.

«Δεν μας αξίζουν συγχαρητήρια για την ανατροπή. Ηταν τρελό αυτό που πάθαμε στο πρώτο εικοσάλεπτο. Θα το περιέγραφα ως πισωγύρισμα. Επρεπε να πάρουμε τον αγώνα και να μείνουμε κοντά στις πρώτες θέσεις», είπε εντελώς αυτοκριτικά ο Αντρέ Σίρλε, καθώς η ομάδα του βρίσκεται πλέον στο -7 από την κορυφή. Ο προπονητής του πάντως εξέφρασε τη μερική ικανοποίησή του για την αντίδραση μετά το 2-0 κι εν όψει του αγώνα με τη Χοφενχάιμ κατέδειξε ότι αυτό το -7 δεν τον εμποδίζει να διατηρεί τις μεγαλεπήβολες σκέψεις που έκανε και πριν από την έναρξη της σεζόν.

«Αν νικήσουμε στα τρία επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και στο τελευταίο για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι ένα ιδανικό φινάλε στη χρονιά. Ενα τέτοιο σερί θα μας βάλει επίσης για τα καλά στο κόλπο του τίτλου εν όψει του δεύτερου γύρου! Την Παρασκευή (σ.σ: σήμερα) θέλουμε να αξιοποιήσουμε το μομέντουμ που έχουμε αποκτήσει στα τελευταία παιχνίδια». Τι εννοεί ο… ποιητής; Τι νίκη επί της Καϊζερσλάουτερν, αυτή επί της Τσέλσι και… τέλος. Διότι στα δύο τελευταία εντός έδρας η Μπάγερ έχει πάρει ένα βαθμό. Και μολονότι μετράει μόνο μία ήττα στις εφτά τελευταίες αγωνιστικές, οι εμφανίσεις κόντρα σε Γκλάντμπαχ και Φράιμπουργκ ήταν κάκιστες.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, νοκ-άουτ τέθηκε και ο στόπερ Τόπρακ (13/0), ωστόσο είναι διαθέσιμος έπειτα από καιρό ο χαφ ή μπακ Μπάλιτς (8/0) και πρώτη φορά φέτος ο νεαρός μέσος Ορτέγα (καλοκαιρινό απόκτημα). Τρεις είναι οι μακροχρόνια απόντες (Αντλερ, Ρενάτο Αουγκούστο, Μπαρνέτα).

* Επειτα από επίπονες προσπάθειες η Λεβερκούζεν κατάφερε τελικά να μετατρέψει σε κανονική μεταγραφή το δανεισμό του 19χρονου γκολκίπερ Μπερντ Λένο. Πρόκειται για τον καλύτερο φέτος στο πρωτάθλημα – βάσει της αξιολόγησης του «Kicker» - και σύμφωνα με την «Bild» το ποσό που χρειάστηκε ώστε να τον παραχωρήσει η Στουτγάρδη ήταν 7,5 εκατ. ευρώ! Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ερωτηματικά για το αν ο Αντλερ, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, θα λογίζεται βασικός και μετά την επιστροφή του. Είναι πολλά τα λεφτά για αναπληρωματικό τερματοφύλακα…
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Λένο - Κάστρ, Φρίντριχ, Ράιναρτς, Κάντλετς – Μπέντερ, Ρόλφες – Σαμ, Μπάλακ, Σίρλε – Ντερντιγιόκ.
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Ξεκίνησε ιδανικά το ματς με τη Φράιμπουργκ, σκοράροντας στην τρίτη ευκαιρία της (24’), έκτοτε όμως η εικόνα της ήταν συμβατή με την προβληματική των προηγούμενων αγωνιστικών. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, δημιούργησαν ευκαιρίες κι εν τέλει πήραν δίκαια την ισοπαλία «σκοτώνοντάς» τη στο 90’. Οπως και στο 1-1 με την Καϊζερσλάουτερν, ο Ιμπίσεβιτς είχε τετ α τετ να τελειώσει το ματς (87’), αλλά το έχασε εκ νέου και το αρνητικό σερί… καλά κρατεί. Αυτό μεταφράζεται σε τέσσερα ματς χωρίς νίκη (0-2-2) κι ένα μόλις τρίποντο στα οχτώ τελευταία.

Σε κανένα από αυτά δεν έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ, έχοντας μόνο τρία με τον Ιμπίσεβιτς κι ένα με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο. Το κλίμα επιβάρυνε η κριτική του γκολκίπερ Σταρκ στον Ράιαν Μπάμπελ («δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάθει αυτό το παιδί το τελευταίο καιρό!»), που είναι «άφαντος» στα τρία τελευταία ματς. Ο Ολλανδός δήλωσε έκπληκτος από τα λόγια του συμπαίκτη του και ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις, αλλά η έγκαιρη παρέμβαση του Χόλγκερ Στανισλάφσκι έβαλε – για την ώρα τουλάχιστον – το θέμα στο αρχείο. «Ο Τομ είναι έμπειρος παίκτης και κατάλαβε ότι έχει κάνει λάθος. Κατέστησα σε όλους σαφές ότι μόνο εγώ μπορώ να κριτικάρω δημόσια τους παίκτες», προειδοποίησε τον 30χρονο τερματοφύλακα ο κόουτς της ομάδας.

Το ίδιο έκανε και με τους Ρομπέρτο Φιρμίνο, Ομπάσι, που την επομένη του αγώνα με τη Φράιμπουργκ καθυστέρησαν χαρακτηριστικά στην προπόνηση. Αμφότεροι έκαναν ατομικές προπονήσεις όλη την εβδομάδα κι εν τέλει αποκλείστηκαν από την αποστολή για το σημερινό ματς, με τον Στανισλάφσκι να ξεκαθαρίζει πάντως ότι από αύριο θα επιστρέψουν κανονικά στο ομαδικό πρόγραμμα. Δεν μοιάζουν και τόσο… ειδυλλιακά όλα αυτά στην προσπάθεια για ανάκαμψη κόντρα στη Λεβερκούζεν, ενίοτε όμως τα εμπόδια είναι για καλό αν συσπειρώνουν μια ομάδα. Σε αυτό ελπίζει ο «Στάνι», ο οποίος ζήτησε «καλύτερο passing game» από τους παίκτες του και «90λεπτη συγκέντρωση στο 100%», ώστε να φύγουν με κάποιο κέρδος από το «Μπάι Αρένα».

Πέραν του μέσου Φιρμίνο (14/5) και του εξτρέμ Ομπάσι (13/0) ενδέχεται να απουσιάσει σε δεύτερο σερί ματς ο αριστερός μπακ Μπρααφχάιντ (13/0). Αμφίβολος είναι και ο αμυντικός χαφ Βάις, που έκανε ντεμπούτο πριν από δύο εβδομάδες, ενώ επιστρέφει στον αντίποδα ο αρχηγός/δεξιός μπακ Μπεκ (11/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Στάρκε – Μπεκ, Φόρσα, Κόμπερ (Βέστεργκααρντ), Μπρααφχάιντ (Κόμπερ) – Ρούντι, Γουίλιαμς, Σαλίχοβιτς – Μπάμπελ, Μουσόνα, (Μλάπα), Ιμπίσεβιτς.

 ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

*** Φαβορί του 1,65-1,75 η Μπενφίκα, μεταξύ 4,40-5,00 κατά βάση ο άσος.

*** Νοκ άουτ αναμέτρηση για τη φάση των 16 του κυπέλλου Πορτογαλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.

*** Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση εκτός έδρας το νικητή του Σπόρτινγκ – Μπελενένσες.

*** Προϊστορία: 7-12-15. Αήττητη η Μπενφίκα στην έδρα της Μαρίτιμο από το 2002, με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες έκτοτε. Μάλιστα το 2002 η Μαρίτιμο είχε κερδίσει δύο φορές την Μπενφίκα, καθώς την είχε αποκλείσει και στο κύπελλο (1-0), την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο συγκεκριμένο θεσμό.

ΜΑΡΙΤΙΜΟ (Α’): Σε ακατάλληλο για καρδιακούς παιχνίδι κατάφερε να πάρει το 2-2 στο τοπικό ντέρμπι στην έδρα της Νασιονάλ και να μείνει αήττητη για 9ο ματς πρωταθλήματος (6-3-0) και 13ο συνολικά μαζί με τα κύπελλα! Πιο πρακτική και απειλητική στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε δίκαια 1-0, αλλά στο 45’ έμεινε (σωστά) με δέκα και το πανόραμα άλλαξε. Πιέστηκε, βρέθηκε να χάνει 2-1 στο 89’, αλλά δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με πέναλτι (σωστό) στο 95’, κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα.

«Αν δεν υπήρχε η αποβολή θα είχαμε κερδίσει», είπε ο Πέδρο Μάρτινς. Οσο για το επερχόμενο ματς με την Μπενφίκα ο τεχνικός τόνισε ότι «είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε και θα δουλέψουμε σκληρά για αυτό. Δεν κρύβουμε ότι θέλουμε να είμαστε στον τελικό».

Τιμωρημένος για σήμερα ο αριστερός μπακ Ρούμπεν Φερέιρα (11/0), πάγια τα άλλα προβλήματα. Η μόνη αλλαγή στην αποστολή είναι η είσοδος του μεσοεπιθετικού Τσο αντί του Ρούμπεν Φερέιρα, ενώ τη θέση του Ρούμπεν Φερέιρα στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Λουίς Ολίμ (2 αλλ./0). Η άλλη αλλαγή, όπως συνηθίζουν οι περισσότερες ομάδες, αναμένεται να είναι η αντικατάσταση του βασικού στο πρωτάθλημα τερματοφύλακα Πεσάνια με τον 22χρονο Ρικάρντο Φερέιρα.

«Από τη δική μας πλευρά, θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις αρχές του παιχνιδιού μας. Θα είναι ένα παιχνίδι ανοιχτό, στο οποίο καμία ομάδα δεν θα θέλει να φτάσει ως τη διαδικασία των πέναλτι. Τουλάχιστον εμείς στη Μαρίτιμο δεν θέλουμε να πάμε στα πέναλτι. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπάρχει φαβορί. Η Μπενφίκα έχει μία εξαιρετική ομάδα και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες, αλλά κι εμείς είμαστε σε καλή φάση. Η Μαρίτιμο θα είναι μία ομάδα πολύ επίμονη και πολύ πιεστική», προέβλεψε για το σημερινό παιχνίδι ο τεχνικός των νησιωτών.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρικάρντο – Μπρίγκελ, Ζοάο Γκιγιέρμε, Ρομπέρζ, Λουίς Ολίμ – Ρομπέρτο Σόουσα, Ραφαέλ Μιράντα, Ολμπερνταμ – Ντανίλο Ντίας, Μπαμπά, Σαμί.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Α’): Μεγάλη κερδισμένη στο μεγάλο ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ, τα κατάφερε παρά τις αντιξοότητες (κόπωση από το προηγηθέν ματς στο Μάντσεστερ, απουσία του Λουιζάο, αποβολή Καρντόσο στο 62’) και πήρε τη νίκη 1-0 χάρη στην κεφαλιά του Χάβι Γκαρθία από στημένο στο 41’. Κοπιαστική νίκη, χρειάστηκε και τύχη σε δυο-τρεις περιπτώσεις, ίσως να ήταν πιο δίκαιο το «Χ». Παραμένει αήττητη από το ξεκίνημα της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις!

Κόντρα στη Μαρίτιμο ο Ζορζ Ζεσούς σκοπεύει να κάνει πολύ λιγότερες αλλαγές συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα ματς κυπέλλου κόντρα σε Πορτιμονένσε και Ναβάλ, όπου αγωνίστηκαν κυρίως αναπληρωματικοί. Εμεινε και πάλι εκτός ο κάπτεν Λουιζάο (9/1), που αναρρώνει από τραυματισμό που υπέστη κόντρα στην Μάντσεστερ κι έλειψε και από το ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ, ενώ ποινή τιμωρίας θα εκτίσει ο επιθετικός Καρντόσο (10/6), με τον νεαρό Ισπανό Ροδρίγκο να επανέρχεται στην ενδεκάδα. Παράλληλα αναμένεται να διατηρηθεί το δίδυμο Γκαράι-Ζαρντέλ στα στόπερ, ενώ η μία δεδομένα αλλαγή που θα κάνει ο Ζορζ Ζεσούς είναι να χρησιμοποιήσει στο τέρμα τον Εντουάρντο αντί του Αρτούρ, που αγωνίζεται βασικός στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε περίπτωση πρόκρισης σήμερα το πιθανότερο είναι να βρει απέναντί στην επόμενη φάση ξανά τη Σπόρτινγκ (παίζει εντός με την Μπελενένσες), αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι μόνο στο σημερινό παιχνίδι, γιατί «στα νοκ άουτ παιχνίδια υπάρχουν πάντα εκπλήξεις και δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτερες ομάδες. Για να αποκλείσουμε τη Μαρίτιμο χρειάζεται να παρουσιαστούμε σε υψηλό επίπεδο. Η φιλοδοξία μας είναι να φτάσουμε στον τελικό και για αυτό πρέπει να νικήσουμε τη Μαρίτιμο, που επίσης θέλει να είναι εκεί».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Εντουάρντο – Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Ζαρντέλ, Εμερσον – Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ – Γκαϊτάν, Αϊμάρ, Μπρούνο Σέσαρ – Ροδρίγκο.


ΜΠΕΪΡΣΧΟΤ – ΓΚΕΝΚ
*** Στο 3,00+ ο άσος της Μπέιρσχοτ, μεταξύ 2,10 και 2,20 κινείται το διπλό της Γκενκ.
*** Α' Γύρος: Γκενκ – Μπέιρσχοτ 3-1.
*** Προϊστορία από το 1999: 6-4-4, 27-19 γκολ.
ΜΠΕΪΡΣΧΟΤ: Γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα φέτος ύστερα από οχτώ ματς, χάνοντας 1-0 από την Κόρτραϊκ. Μέτριος ποιοτικά ο αγώνας κρίθηκε από μια αντεπίθεση στο 22'. Αν και είχε τον έλεγχο, παίζοντας μάλιστα με παίκτη περισσότερο από το 64' και μετά, δεν έκανε παρά μόνο μία καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το σύλλογο θεωρητικά δεν έχουν επηρεάσει το κλίμα στα αποδυτήρια, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών. «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο. Περιμένουμε κι ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι», το μήνυμα του φορ ΜακΝτόναλντ. «Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά για εμάς δεν έχει προκύψει κάποιο θέμα. Είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Στο πρώτο μισό της σεζόν πήραμε τους πόντους που έπρεπε. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως είμαστε μια καινούρια ομάδα και τέτοια εγχειρήματα θέλουν χρόνο», πρόσθεσε από την πλευρά του ο χαφ Ντε Ντέκερ, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν 2,5 χρόνια στην Γκενκ. Ευχαριστημένος από την πρόοδο που δείχνει η ομάδα του εμφανίστηκε ο Ζάκι Ματέισεν. Ο τεχνικός της Μπέιρσχοτ ξεκαθάρισε πως το συγκρότημά του δεν είναι έτοιμο ακόμη να κάνει το επόμενο βήμα και να διεκδικήσει μια θέση στην εξάδα, ωστόσο έχει την ικανότητα να πραγματοποιήσει μια αξιόλογη πορεία. Μεταξύ άλλων τόνισε πως η οικονομική δυσπραγία του συλλόγου ναι μεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες του αποπροσανατολίζονται. Τέλος ξεκαθάρισε πως μεταγραφές τον Ιανουάριο πολύ δύσκολα θα γίνουν.
Στα θετικά ότι ο πρόεδρος Πάτρικ Βαπόνεν εξόφλησε το 50% των μισθών που όφειλε για το μήνα Οκτώβριο, αποδεικνύοντας πως κάνει ό,τι μπορεί να διατηρήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα ικανοποιημένο. Τη δικαστική οδό ακολούθησε ο κορυφαίος επιθετικός χαφ Λοσάδα, θεωρώντας ότι η πρώην ομάδα του, η Αντερλεχτ του οφείλει χρήματα (75.000) από τη συμφωνία που είχαν συνάψει κατά τη μεταγραφή του στην Μπέιρσχοτ. Στα αμιγώς αγωνιστικά επιστρέφει ο μεσοεπιθετικός Ποροκάρα (7/2) και παίρνει τη θέση στη 18άδα του αναπληρωματικού μέσου Ανγκέλι (5/0), ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα μικροτραυματισμό. Ξανά εκτός ο βασικός γκολκίπερ Στέινεν (9/0), πάγια ο φορ Νταγιάν (4/0). Ανανέωσε μέχρι το 2014 ο αναπληρωματικός πορτιέρο Πακόφσκι. Ο Σκοπιανός θα έχει θέση βασικού όσο ο Στέινεν παραμένει στα πιτς.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Πακόφσκι - Μαλούλ, Καγκελμάχερ, Μίκουλιτς, Βαν ντερ Χέιντεν – Νιόνι, Ντε Ντέκερ, Ποροκάρα – Λοσάδα - Σιντιμπέ, ΜακΝτόναλτ
ΓΚΕΝΚ: Το πάλεψε φιλότιμα στο «Ζουλ Οτεν» απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του Βελγίου, τη Γάνδη, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-0 δεχόμενη τα γκολ στο τελευταίο 20λεπτο. Πούλησε αρκετές φορές την μπάλα στην πίεση των γηπεδούχων ψηλά, ωστόσο δεν κινδύνευσε σοβαρά πριν από το 1-0 στο 70'. Αντίθετα ήταν αυτή που είχε την κλασική ευκαιρία. Της έλειψε όμως η ουσία και το πλήρωσε. «Είμαι πολύ θυμωμένος μετά την ήττα στη Γάνδη. Είναι ενοχλητικό να είσαι καλύτερος εβδομήντα λεπτά και τελικά να χάνεις. Πρέπει να διατηρήσουμε όμως την εμπιστοσύνη μας σε αυτή την ομάδα. Εγώ είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που αντιδράσαμε μετά την ήττα στη Βαλένθια», σχολίασε ο Μάριο Μπέιν.
Κόντρα σε όσους αμφισβητούσαν τον Μπέιν η διοίκηση έκανε πράξη τα όσα έλεγε και ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2014. «Είμαι ευχαριστημένος για την εμπιστοσύνη που εισπράττω», σημείωσε ο Ολλανδός τεχνικός. Στην αποκάλυψη ότι οι προπονήσεις της ομάδας λίγο θέλουν να μετατραπούν σε ρινγκ, προέβη ο εξτρέμ Ντε Μπράουνε, περιγράφοντας την πίεση που υφίσταται η ομάδα και το κακό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. «Νιώθεις ότι είναι μια δύσκολη περίοδο για το κλαμπ. Υπάρχουν καθημερινά στην προπόνηση συγκρούσεις μεταξύ των παικτών. Ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό ακόμη, ωστόσο είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε μία νίκη ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο».
Πάγια εκτός είναι οι στόπερ Σιμάις (6/0), Γιονελέτ (4/1), Μασουέρο (1/0), ο μπακ Γκρίμι και ο πολύτιμος μέσος Χουμπέρ (7/1). Ωστόσο, θετικά ήταν τα νέα από την εξέλιξη της αποθεραπείας του πρώτου, καθώς την Πέμπτη αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα. Νέα απώλεια και μάλιστα εξόχως σημαντική ο στόπερ/αμυντικός χαφ Χάιλαντ (8/1), που θα τρέξει να προλάβει το ματς με τη Λεβερκούζεν. Το κενό του θα αναπληρώσει λογικά ο Τυνήσιος Καμούς (5/0) και θα συνθέσει το δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Τόζερ. Σαν στόπερ θα αγωνιστεί ξανά, εκτός απροόπτου, ο μπακ κατά βάση, Ανελέ. Τέλος, ίσως προτιμηθεί ο Κένεντι αντί του Μπαρντά.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κοτελές – Βάντεν Μπόρεν, Ανελέ, Νάντσον, Πούντιλ – Καμούς, Τόζερ - Μπούφελ, Κένεντι, Ντε Μπράουνε – Βόσεν

 Β ΓΑΛΛΙΑΣ.
- Βρήκε προπονητή η Αρλ
- Κοσμοσυρροή στην Μπαστιά
- Χωρίς Αλεσαντρινί η Κλερμόν
- Δύο καλές απουσίες η Μετς

ΑΜΙΑΝ – ΛΕ ΜΑΝ

*** Στο 2,40 ο άσος, το διπλό στο 3,00.

*** 1-1-3 στα πέντε τελευταία.

ΑΜΙΑΝ: Δεν κατάφερε να αντιδράσει μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από ερασιτεχνική ομάδα αφού έχασε δίκαια με 1-0 στη Μετς, μια ήττα που μπορεί να της κοστίσει πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς. (Περίληψη). Μετά το τέλος του αγώνα κάποιοι παίκτες της δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους για το αποτέλεσμα και προκάλεσαν επεισόδια σε βάρος παικτών της Μετς που βρέθηκαν σε θέση αμυνόμενου. Κλήθηκε σε απολογία και κινδυνεύει με βαριά καμπάνα. Η απόφαση πάντως αναμένεται τον Ιανουάριο. Στα δύο επόμενα παίζει στην Ιστρ και υποδέχεται τη Ναντ.

Εντός έδρας (8 αγώνες)
1) 6 πρώτα ημίχρονα τέλειωσαν Χ,
2) πέτυχε 6 στα 8 γκολ στο α’ μέρος.

Τιμωρημένος ο μεσοαμυντικός Πολ (14/0). Εκτός για δεύτερο παιχνίδι ο ακραίος επιθετικός Μπαζίλ (10/1). Πήρε ρεπό ο μεσοαμυντικός Τζαμπαλά (11/0). Μακροχρόνια ο καλός νεοαποκτηθείς επιθετικός Μ’ Σανγκαμά. Επανήρθαν ο μεσοαμυντικός Σισέ (10/0) και ο επιθετικός Σολί (6/1).

Μια μόνο, αναγκαστική αλλαγή λόγω απουσίας του Πολ, αναμένεται να κάνει ο Μπατελί. Βάζοντας μάλιστα τον Ζομπιρί (12/2, 11 γκολ πέρυσι) δίνει σαφώς πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του. Ο βετεράνος Αλγερινός Σαϊφί (8/1, 5 γκολ πέρυσι) και ο Τουζγκάρ (10/3) είναι και πάλι το επιθετικό της δίδυμο.

«Πιστεύω πως αδειάσαμε από τα νεύρα που υπήρχαν στο παιχνίδι στη Μετς. Από το παιχνίδι αυτό έβγαλα θετικά συμπεράσματα αφού σε δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων είδα μεγάλη πρόοδο ειδικά στο β’ μέρος που εκτιμώ πως ήταν από τα καλύτερά μας ημίχρονα. Συνεχίζοντας να δουλεύουμε έτσι και κρατώντας την ενότητα που είδα, περιμένω άμεσα αποτελέσματα» είπε ο Μπατελί.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπονφουά – Γιαμισί, Μιενιέλ, Λιμποΐ, Ιέλς – Γκαβανόν, Ζομπιρί, Καρμπουσί, Μαρτέν – Σαϊφί, Τουζγκάρ.

ΛΕ ΜΑΝ: Το αήττητο σερί των πέντε επίσημων αγώνων πήρε τέλος με το 0-1 από τη Λανς. Ηταν άτυχη σε κάποια σημεία στο α’ μέρος όπου είχε και δοκάρι αλλά στο β’ μέρος εξαφανίστηκε και αντέδρασε αναιμικά στο γκολ που δέχθηκε στο 55’. «Δεν νομίζω πως ήταν βήμα προς τα πίσω. Απλά χάσαμε από έναν αντίπαλο που έχει σημαντικά ατού» είπε ο Κορμιέ που παραδέχθηκε πως κάποιες εσωτερικές αλλαγές δεν του βγήκανε. (Περίληψη). Στα δύο επόμενα έχει ντερμπάκια, υποδέχεται την Ανζέ και πάει στη Λαβάλ.

1) 10 στα 15 πρώτα της ημίχρονα τέλειωσαν 0-0,
Εκτός έδρας (8 αγώνες)
1) αήττητη στα πέντε τελευταία (1-4-0),
2) g/g τα πέντε τελευταία.

Φρέσκος τραυματίας ο νεαρός μπακ Μπάμπα (12/0). Για δεύτερη αγωνιστική θα απουσιάσει ο δυνατός στόπερ Ντουμπιά (13/0). Επιστρέφει ο γκολκίπερ Οβόνο (4/0) που έχασε τη θέση του βασικού και ο φορ Σισέ (9/1). Στην αποστολή υπάρχουν μόλις τέσσερις αμυντικοί αλλά καλύπτουν όλες τις θέσεις με σχετική επάρκεια. Αν όμως προκύψει πρόβλημα, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Το αγγούρι ο Σισέ έχει αρκετές πιθανότητες να επανέρθει κατευθείαν στην κορυφή της επίθεσης. Για το γκολ δεν έχει κάποιον παίκτη για να βασιστεί ιδιαίτερα πλην ίσως του γαλλοαλγερινού ακραίου Ουαλί (14/3). Ο νεαρός από την Αϊτή, Τζεφ Λουΐς (8/0), ο κατά κάποιο τρόπο νέος Σεσενιόν της Λε Μαν, προβλέπεται να μπει σε επιτελικό ρόλο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μακαρίτζε – Κυφό, Αντενόν, Ζιμπό, Μπουντεμπουντά – Ναρί, Τομά – Εκένγκ, Λουΐς, Ουαλί – Σισέ.



ΑΝΖΕ – ΚΛΕΡΜΟΝ

*** Στο 2,25 ο άσος, το διπλό στο 3,30.

*** 6-3-0 στα εννιά τελευταία.

ΑΝΖΕ: Με δύο κολλητές νίκες πλησίασε και πάλι την τριάδα ενώ συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την απόκτησή της από νέο ιδιοκτήτη χαρίζοντάς του το 1-0 στη Σατορού. Με αμυντική τακτική και ρεαλισμό, σκόραρε χάρη σε μια ακόμα ασίστ του Γκόμεζ (πρώτος πασέρ στην κατηγορία με έξι τελικές πάσες) με κόρνερ για τον βασικό της σκόρερ Σαρμπονιέ που πέτυχε τα δύο τελευταία της γκολ. (Περίληψη)
«Βρισκόμαστε στην ίδια θέση όπως και στο παιχνίδι με τη Σεντάν. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο μας» είπε ο αρχηγός Οριάκ. Στα δύο επόμενα πηγαίνει στη Λε Μαν και υποδέχεται τη Μετς.

Και οι έξι νίκες της ήταν με ομάδες από τη δέκατη θέση και κάτω.
Εντός έδρας (7 αγώνες)
1) πέτυχε 6 στα 8 γκολ στο β’ μέρος,
2) σκόραρε μόλις σ’ ένα πρώτο ημίχρονο.

Επιστρέφει μετά από μια αγωνιστική ο βετεράνος γκολκίπερ Μαλικί (12/0) ενώ κλήθηκε και ο έμπειρος στόπερ Ζιλέ (1/0) που φέτος θεωρείται σχεδόν περιττός. Τιμωρημένος ο ψηλός φορ Ντορέ (15/1, 5 βασικός). Τραυματίας ο δυνατός μέσος Ντε Φρετάς (9/0). Δεύτερη αγωνιστική εκτός ο έμπειρος στόπερ Κουτυριέ (14/2) που ίσως τελικά τρενάρει αρκετά η επιστροφή του, εκτός και πάλι ο αριστερός μπακ Ριγκά (6/0) και ο νεαρός μέσος Ρουσό (7/0).

Θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα. Η άμυνα πλην της επιστροφής του Μαλικί κάτω από τα δοκάρια δεν αλλάζει. Ο Γκόμεζ (15/0) που μπήκε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς αναμένεται να επανέρθει βασικός στα αριστερά ενώ για τα δεξιά θα μπει ο Ντιέρς (14/0, 9 σαν βασικός). Ο Ρουμάνος Κεσέρου (14/3) θα πάρει θέση δίπλα στον Σαρμπονιέ (13/8) στην επίθεση.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μαλικί – Φαλ, Ενέν, Ουασφάν, Τζελαμπί – Οριάκ, Μανσό, Ντιέρς, Γκόμεζ – Κεσέρου, Σαρμπονιέ.

ΚΛΕΡΜΟΝ: Είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία μετά το 1-0 επί της Ρεμς τη Δευτέρα και χάρη και στο 4-2-0 που τρέχει στα έξι τελευταία. Μπροστά σε 10.000 φιλάθλους της (ρεκόρ) κέρδισε δίκαια χάρη σε αυτογκόλ στο 34’. (Περίληψη). Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Μπουλόν και πηγαίνεις στη Μονακό. Η μετακίνηση για το σημερινό παιχνίδι γίνεται αεροπορικώς αυθημερόν. Το αναφέρουμε γιατί δεν είναι στις συνήθειές της.

Εκτός έδρας (8 αγώνες)
1) πρώτη στη σχετική βαθμολογία με 5-2-1,
2)) έχει έξι 2-3 γκολ,
3) καλύτερό της τέταρτο το 30’ – 45’ με 5 στα 13 γκολ.

Ο κορυφαίος ακραίος αριστερός Αλεσαντρινί (12/5) που είχε ευκαιρίες για το 2-0, αποχώρησε με ελαφριά ενόχληση στο μηρό και δεν θα ρισκάρει. Ο σημαντικός μεσοαμυντικός Εκομπό (13/0) που αποχώρησε επίσης τραυματίας και ήταν αμφίβολος μέχρι χθες, τελικά φαίνεται πως κρατάει τη θέση του. Για δεύτερη αγωνιστική θα λείψουν ο στόπερ/αρχηγός Περινέλ (11/0) και ο μέσος Λουμπάσα (5/0).

Ο Μαροκινός Ναμλί (8/0, 4 σαν βασικός) είναι αυτός που θα έχει το δύσκολο έργο να καλύψει το κενό του Αλεσαντρινί στα αριστερά. Δεξιά ο πολυσύνθετος Μουλέκ (12/0) που είναι περισσότερο αμυντικογενής παρά ακραίος. Ο 34χρονος Ριβιέρ (14/10) αντέχει μέχρι τώρα το τσακάλι, για να δούμε πως θα τα πάει σε δύο τόσο κοντινά και δυνατά παιχνίδια. Μαζί του ο Ντεμπελέ (15/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Φαρνόλ – Μποκορνί, Αβινέλ, Σαλζ, Φόμεν – Εκομπό, Σιλά, Μουλέν, Ναμλί – Ντεμπελέ, Ριβιέρ.




ΑΡΛ – ΣΑΤΟΡΟΥ

*** Στο 2,35 ο άσος, το διπλό στο 3,10.

ΑΡΛ: Δεν έχει τέλος ο κατήφορός της αφού στα επτά τελευταία επίσημα έχασε τα έξι και πήρε μόλις μια ισοπαλία. Στο 4-1 στην Τουρ, κατέβηκε με υπηρεσιακό στον πάγκο. Εξαφανισμένη στο α’ μέρος (3-0), αντέδρασε στη συνέχεια και αφού μείωσε απείλησε και με το 3-2 αλλά στο τέλος δέχθηκε και τέταρτο γκολ. (Περίληψη). Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Τιερί Λορέ με μοναδική εμπειρία στην κατηγορία την Αμιάν (2008-09). Στα δύο επόμενα παίζει στη Σεντάν και υποδέχεται την Ιστρ.

6 στα 7 εντός έδρας γκολ τα πέτυχε στο β’ μέρος.

Δεν έκανε θεαματικές αλλαγές στην αποστολή ο Λορέ. Ο δυνατός στόπερ Σορό (11/2) που αποχώρησε τραυματίας και ήταν αμφίβολος, τελικά είναι παρών. Μια αγωνιστική τιμωρίας χρωστάει ακόμα ο μπακ Ζερμανί (7/0) και δύο ο επιθετικός Ντραμάν (12/0), Εκτός για τρίτο αγώνα ο στόπερ Σουϊσί (9/0), ο πολύπειρος μέσος Λαντρέν (11/0) και ο αναπληρωματικός επιθετικός Γκιζ (2/0). Επιστρέφει ο επιθετικός Ζιλιοτί (3/0), με αρκετές παραστάσεις τόσο στην κατηγορία όσο και στη Ligue 1.

Ο Λορέ προσπαθεί να επιβάλλει κάπως πιο επιθετικό στιλ και θα βάλει τον Ζιλιοτί μαζί με τον Βέλγο Πιερόνι (15/3) στην επίθεση. Δεν θα αλλάξει άλλα πράγματα.

«Δεν περιμένω θαύματα αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα υπάρξει αντίδραση από τους παίκτες. Εχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Περιμένω πολλά από αυτό το παιχνίδι σε επίπεδο νοοτροπίας, θέλω να δω μια ομάδα που πραγματικά πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει. Θέλω να δω παίκτες να ξεπηδούν μέσα από την ομάδα και να αναλαμβάνουν το ρόλο του ηγέτη για να την τραβήξουν προς τα πάνω» ζήτησε ο νέος της τεχνικός.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπυτέλ – Ο. Ν’ Ντιάιγ, Μπαλντέ, Σορό, Ελί – Ροκί, Αγιάς, Ντ. Ν’ Ντιάιγ, Νατζί – Ζιλιοτί, Πιερόνι.

ΣΑΤΟΡΟΥ: Δεν είχε συνέχεια το επιτυχημένο εντός έδρας σερί (τρεις νίκες) και έχασε μετά από μέτρια εμφάνιση με 1-0 από την Ανζέ. «Πολλοί παίκτες ήταν κάτω από τα στάνταρ τους. Επιπλέον δεν γίνεται κάθε φορά να τελειώνουμε με δέκα» είπε ο Τολό αναφορικά με τα νεύρα των παικτών του που είδαν κόκκινες στα τρία τελευταία επίσημα. (Περίληψη). Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Μπαστιά και πηγαίνει στη Λανς.

Εκτός έδρας (8 αγώνες)
1) δέχθηκε γκολ σ’ όλα τα παιχνίδια, χειρότερη άμυνα (πάνω από 2 γκολ κατά μέσο όρο),
2) over τα 6,
3) έξι έληξαν 2-3 γκολ,
4) μετρά έξι σερί ήττες.

Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Σκαραμοτζινό (9/0) και για δεύτερο παιχνίδι ο καλός φορ Λαφουρκάντ (4/0). Παραμένουν τραυματίες ο μπακ Ντοέν (8/0) και ο φορ Ντυπυΐ (9/2).

Ο Τολό που θέλει αμυντική βελτίωση μάλλον αλλάζει το σχήμα του και αφήνει τους καλούς ακραίους Μπουρζουά και Μποβύ στον πάγκο προσθέτοντας δύναμη στο κέντρο. Επιθετικά ο Κορσικανός Μαντρικί (5/0) παραμένει σέντερ φορ με τους νεαρούς Γκρανζ (14/1, 4 βασικός) και Μπαμπί (13/0) στα άκρα.

«Δεν γίνεται να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα πετύχαμε μέχρι τώρα. Πρέπει πάνω απ’ όλα να βελτιωθούμε αμυντικά, δεν γίνεται να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ. Η εβδομάδα ήταν πολύ καλή, είδα μεγάλο πάθος και μαχητικότητα στις προπονήσεις, μεγάλη παρουσία στις μονομαχίες αλλά περιμένω να τα δω και στο γήπεδο. Θα πρέπει να μάθουμε να κοντρολάρουμε και τα νεύρα μας» ζήτησε ο Τολό. «Λίγη σημασία έχει το πόσο όμορφο ποδόσφαιρο θα παίξουμε. Κάποια στιγμή ίσως νομίσαμε πως είμαστε καλύτεροι από αυτό που πραγματικά είμαστε» δήλωσε ο ηγετικός στόπερ Ρεϊνό.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Φερναντέζ – Φοκ, Ρεϊνό, Νέβες, Ινέζ – Φουρνιέ, Οκέρ, Μουλέν – Γκρανζ, Μπαμπί, Μαντρικί.





ΛΑΝΣ – ΤΟΥΡ

*** Ελαφρώς πτωτικός προς το 1,90 - 1,95 ο άσος. Το διπλό στο 4,00.

*** Για το κύπελλο (9/8): Λανς – Τουρ 1-0.

ΛΑΝΣ: Ξεπέρασε άμεσα τον αποκλεισμό από ερασιτεχνική ομάδα στο κύπελλο κερδίζοντας με 1-0 στη Λε Μαν. Πιο ουσιαστική, χάρη στο καλό δίδυμο Μπεν Σααντά (ασίστ), Πολέ (πρώτος της σκόρερ) κέρδισε μάλλον δίκαια. (Περίληψη). Κράτησε το μηδέν για πρώτη φορά μετά από επτά επίσημα. «Στόχος να συνεχίσουμε έτσι και να μπούμε στην εξάδα στο τέλος του γύρου» ζήτησε ο πρόεδρος Μαρτέλ ενώ ο κόσμος παραμένει πιστός και θα έχει πάλι τουλάχιστον 20.000 στο γήπεδο. Στα δύο επόμενα πηγαίνει στη Μετς και υποδέχεται τη Σατορού.

Εντός έδρας σκοράρει στο β’ μέρος (7 στα 10).

Εκτός για δεύτερο αγώνα ο μέσος Ντυκάς (12/3), σε διεθνείς υποχρεώσεις ο μεσοαμυντικός Μπεργκντίς (5/0). Παραμένει τιμωρημένος ο στόπερ Σιτσέρο (8/0).

Το αγαπημένο 4-4-2 του Γκαρσιά έχει αφήσει για την ώρα τη θέση του στο 4-3-3 και μπορεί να γίνει και 4-4-1-1. Η μοναδική αλλαγή που θα γίνει στην ενδεκάδα είναι η είσοδος του καλού Τυνήσιου τεχνίτη Μπεν Σααντά (11/0) σε σύνθετο ρόλο. Τόσο από τα αριστερά όσο και αν χρειαστεί σαν ελεύθερος πίσω από τον Πολέ (15/6).

«Υπάρχει μια πρόοδος και θέλουμε πλέον να προσθέσουμε σταθερότητα σ’ αυτά που κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Στόχος μας μια τρίτη σερί νίκη, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί και η διακοπή λόγω κυπέλλου και είναι εξαιρετικά σημαντικό να κερδίσουμε ώστε να έχουμε δύο ήρεμες εβδομάδες πριν παίξουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου. Η αποφασιστικότητα που υπάρχει στο γκρουπ εν όψει του αγώνα αυτού είναι τεράστια» δήλωσε ο Γκαρσιά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Φαμπρ – Οριέ, Γιαχία, Κεντρύ, Μπαλ – Μπερενγκέ, Σο, Κοντογκμπιά – Ντεμόν, Μπεν Σααντά, Πολέ.

ΤΟΥΡ: Μετά από έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη κέρδισε δύο σερί, πρώτα για το κύπελλο μια ερασιτεχνική ομάδα και στη συνέχεια για το πρωτάθλημα με 4-1 την Αρλ με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Ο καλύτερος παίκτης της Ντιέγκο που ήταν ντεφορμέ, πέτυχε το γκολ της πρόκρισης και έδωσε δύο ασίστ με την Αρλ. (Περίληψη). Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με 4-4-2 και με εντελώς νέο επιθετικό δίδυμο, τον Τυνήσιο Γκεριενί που επανέρχεται από μακρόχρονη απουσία και τον πρωτάρη Μπιακαρντινί. «Αυτή η νίκη μας ανακούφισε, πρώτη φορά βάλαμε φέτος τέσσερα γκολ, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση» σχολίασε ο Ζάιντλερ. Στα δύο επόμενα υποδέχεται τη Γκινγκάμπ και πηγαίνει στην Μπαστιά.

Αήττητη στα εννιά τελευταία πρώτα ημίχρονα (4-5-0).

Απόντες για δεύτερο παιχνίδι ο ηγετικός στόπερ Σαρτρ (12/1), ο αριστερός μπακ Ν’ Γκανγκά (8/0), μακροχρόνια ο βασικός φορ Μπουένγκο (11/4). Επιστρέφει ο δυνατός δεξιός μεσοαμυντικός Σετού (13/0).

Το δίδυμο Γκεριενί (3/0), Μπιακαρντινί (1/0) έχει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει και σήμερα στην επίθεση. Εχοντας τη στήριξη των Ντιέγκο (14/4) και Λεζέν (13/1, πρώην Οσέρ, Ναντ) από τα άκρα. Πάντως επειδή άλλο να παίζεις στη Λανς και άλλο εντός με την Αρλ, υπάρχει και η σκέψη να παίξει ο πολυσύνθετος Ντιέγκο σαν δεύτερος επιθετικός και μπει στη θέση του ο δυνατός μέσος Ονιανγκέ (8/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λερουά – Τριτζ, Ζενεβουά, Φαμπρ, Σβεσλέν – Καρντί, Γκαμιέτ, Ντιέγκο, Λεζέν – Γκεριενί, Μπιανκαρντινί (Ονιανγκέ).




ΜΟΝΑΚΟ – ΜΕΤΣ

*** Ο άσος από το 2,50, πέφτει προς το 2,30 – 2,35, βρίσκεται πάντως σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα στο 2,50. Το διπλό στο 3,20.

*** 3-1-0 στα τέσσερα τελευταία χωρίς να πετύχει γκολ η Μετς.

ΜΟΝΑΚΟ: Τραγική σε όλα τα επίπεδα, δεν λειτούργησε στο παραμικρό ούτε το 3-5-2 που εγκαινίασε και έχασε πανεύκολα με 3-0 στη Ναντ. «Το τραύμα είναι βαθύ. Κάποιοι παίκτες και ειδικά οι νεαροί δεν αντιλαμβάνονται πως η Νασιονάλ δεν είναι μακριά» είπε ο ιστορικός βοηθός προπονητή Πετί. (Περίληψη). «Γυριστή» φαίνεται να την κάνει ο Ρώσος επιχειρηματίας που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτησή της και το θέμα πάγωσε την τελευταία εβδομάδα. Στα δύο επόμενα πηγαίνει στη Χάβρη και υποδέχεται την Κλερμόν.

Επιστρέφουν ο γκολκίπερ Καρασό (8/0), ο πολυσύνθετος νεαρός αμυντικός Απια (11/0) και ο δυνατός στόπερ Αφολάμπι (5/1). Ο νεαρός μεσοαμυντικός Μεντί (13/0) αναμένεται να είναι έτοιμος από Δευτέρα. Παραμένουν απόντες ο καλός γκολκίπερ Σαμπέρ (5/0), οι αριστεροί μπακ Μυρατορί (5/0), Κυρζαουά (2/0).

Το θρυλικό 3-5-2 αφού πέρασε με άριστα τις εξετάσεις στη Ναντ μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι τρεις επιστροφές παίρνουν θέση στην άμυνα που αν έχει κάτι, είναι (πλην Απια) εμπειρία. Ο Μαραμά Βαϊρυά (9/2) ίσως καθίσει στον πάγκο ενώ για την επίθεση έχει τον αρχηγό Τζιουλί (5/1) και τον νεαρό Ζερμέν (15/3) που είναι από τους ελάχιστους παίκτες που δίνουν κάποια ικανοποίηση μέχρι τώρα.

«Αυτό που μας μπλοκάρει αυτή τη στιγμή είναι το ηθικό μας. Μπορούμε να ψάχνουμε σε ό,τι θέλουμε απαντήσεις και δικαιολογίες αλλά το πρόβλημα είναι αυτό, δεν καταφέρνουμε να παίξουμε απελευθερωμένα. Πρέπει όμως να είμαστε θετικοί στη σκέψη και σε όσα κάνουμε, μόνο έτσι ανατρέπεται μια αρνητική κατάσταση. Προσπαθούμε να αφαιρέσουμε λίγο από το βάρος από τις πλάτες των παικτών αν και πιστεύω πως αυτό που χρειάζεται είναι μία νίκη, με οποιοδήποτε τρόπο και αν έρθει. Δεν χρειάζεται να δραματοποιούμε τα πράγματα, ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά, ζητώ αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό» είπε ο Σιμόνε που παραμένει –στα λόγια τουλάχιστον- αισιόδοξος και θετικός όλο αυτό το διάστημα. Συμπληρώνει επίσης πως «είμαι πεπεισμένος πως μια αλλαγή προπονητή δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Μιλάω άμεσα με τους παίκτες μου και πιστεύω πως το μήνυμα περνάει».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Καρασό – Μαρεστέρ, Αντριάνο, Αφολάμπι, Απια – Κουλιμπαλί, Γιαταμπαρέ, Σαλί (Βαϊρυά), Εϊσερίκ – Τζιουλί, Ζερμέν.

ΜΕΤΣ: Μπήκε σε φάση ανάκαμψης χάρη σε τρία σερί 1-0 και την πρόκριση στο κύπελλο, συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια αήττητη. Στο τελευταίο κέρδισε πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το 1-0 την Αμιάν που απείλησε προς το τέλος κυνηγώντας την ισοφάριση. (Περίληψη). Στα δύο επόμενα υποδέχεται τη Λανς και πηγαίνει στην Ανζέ.

N/G τα έξι τελευταία.
Εκτός έδρας
1) under και τα επτά,
2) έφερε έξι 0-1 γκολ, σερί τα τέσσερα τελευταία,
3) μετρά έξι πρώτα ημίχρονα Χ.

Τραυματίας ο ηγέτης Τραορέ (14/1, σκόρερ με την Αμιάν), είναι δανεικός από τη Μονακό και υπάρχει όρος για να μην παίξει ο καλός αριστερός μεσοεπιθετικός Ντιάζ (8/1). Επιστρέφει ο δυνατός μεσοαμυντικός/αρχηγός Γκεριερό (13/1) που έλειψε λόγω ίωσης. Εξέτισε ποινή τεσσάρων αγώνων αλλά παραμένει εκτός ο νεαρός επιθετικός Σακό (9/0, 2 βασικός). Συμπλήρωσε δύο μήνες απουσίας ο βασικός διεθνής με τις ελπίδες γκολκίπερ Ντελ (9/0).

Αναγκαστικά θα γίνουν αλλαγές μεσοεπιθετικά. Οι –πρώην Εβιάν- Πούιγ (10/1) και Μπουμπί (10/0, 5 βασικός) μαζί με τον 19χρονο Σαρ (6/0, 2 βασικός) θα είναι η μεσοεπιθετική τριάδα. Ο τελευταίος θα είναι ο επιτελικός. Στο συγκεκριμένο ρόλο έπαιξε και πριν δύο εβδομάδες στο κύπελλο με την Μποβέ, δεν ικανοποίησε και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Στην επίθεση ο σκόρερ Ντυαμέλ (14/6) που ήταν αμφίβολος τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας λόγω προβλήματος στο γοφό.

«Αυτή τη στιγμή η Μονακό είναι εύθραυστη και αδύναμη και παίζει με σφιγμένο το στομάχι. Πρέπει να πατήσουμε πάνω σ’ αυτό και να μην την αφήσουμε να πιστέψει στον εαυτό της, πρέπει την αμφιβολία που έχει μέσα της να την μεγαλώσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Ευτυχώς που τις απουσίες μας τις γνωρίζαμε από την αρχή της εβδομάδας και έτσι αφομοιώσαμε καλύτερα κάποιους αυτοματισμούς» είπε ο Μπιζοτά που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 14 χρόνια) της ποδοσφαιρικής του καριέρας, με αρκετή επιτυχία και φτάνοντας μέχρι την εθνική, φορώντας τη φανέλα της Μονακό.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σισοκό – Μετανίρ, Ντιάν, Κουλιμπαλί, Ταμπουρά – Φλεριβάλ, Γκεριερό (Μπετς) – Πούιγ, Σαρ, Μπουμπί – Ντυαμέλ.





ΜΠΑΣΤΙΑ – ΣΕΝΤΑΝ

*** Στο 2,00 – 2,05 ο άσος. Το διπλό στο 3,60 – 3,80.

ΜΠΑΣΤΙΑ: Επιστρέφει στη φυσική της έδρα μετά από ενάμιση μήνα και πέντε επίσημους αγώνες (τέσσερις πρωτάθλημα, ένας κύπελλο) αφού και το τελευταίο εντός έδρας το έδωσε λόγω τιμωρίας στην ουδέτερη Κρετέϊγ. Υπάρχει γενικός ξεσηκωμός για το παιχνίδι σε όλη την Κορσική και είναι πιθανό να εξαντληθούν όλα τα εισιτήρια. Οπως όλα δείχνουν θα έχει πάνω από 12.000 οπαδούς της στις κερκίδες.

Στην Γκινγκάμπ πήρε το 1-1 βασιζόμενη στον γκολκίπερ της Νοβάες που κράτησε μόνος του στην άμυνα. Αγωνίστηκε πάντως από το 21’ με δέκα παίκτες. (Περίληψη). Στα δύο επόμενα πηγαίνει στη Σατορού και υποδέχεται την Τουρ.

Τιμωρημένος ο μεσοαμυντικός/αρχηγός Καϋζάκ (12/0). Εκτός ο πολύπειρος μεσοαμυντικός Περιαταμπέ (9/0, 4 βασικός) και ο μεσοεπιθετικός Μουαζινί (13/0, 6 βασικός, 5 γκολ πέρυσι). Επιστρέφει μετά από μια αγωνιστική ο καλός ακραίος επιθετικός Ζενέστ (8/2). Εκτός τον τελευταίο μήνα λόγω τιμωρίας ο δεξιός μπακ Σιονί (10/0), επανέρχεται.

Ο στόπερ Σοπλέν (13/2) θα ανέβει στον άξονα για να καλύψει το κενό του Καϋζάκ. Η επιθετική της γραμμή είναι με διαφορά η καλύτερη. Καζρί (14/4) και Μαουλιντά (10/3) αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και ο Ντιαλό (14/30 ελεύθερος πίσω από τον Συαρέζ (12/4, 20 γκολ πέρυσι) που θα παίξει απέναντι στην ομάδα στην οποία αγωνίστηκε το 2008-10 σημειώνοντας όλο κι όλο δύο γκολ.

«Ο αγώνας αυτός είναι αποφασιστικής σημασίας αφού παίζουμε αντίπαλο με τους ίδιους στόχους. Και οι δύο ομάδες είναι καθαρά επιθετικές, περιμένω ανοιχτό παιχνίδι αφού στόχος και των δύο είναι η νίκη» είπε ο Αντζ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νοβάες – Ανγκουλά, Σανς, Μαρκ, Αρέκ – Σοπλέν, Ροτέν – Καζρί, Ντιαλό, Μαουλιντά – Συαρέζ.

ΣΕΝΤΑΝ: Η επιμονή της και οι ικανότητες του έμπειρου μεσοεπιθετικού Εντλίν που πέτυχε τα δύο γκολ, της έδωσαν έστω και δύσκολα, μια απόλυτα δίκαιη νίκη με ανατροπή με 2-1 επί της Λαβάλ. (Περίληψη). «Θέλουμε επτά βαθμούς στα τρία επόμενα μέχρι το τέλος του γύρου. Πιστεύω πως πήραμε το μάθημά μας από τα τελευταία χαστούκια» είπε ο βετεράνος γκολκίπερ Ραμέ. Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Αρλ και πηγαίνει στην Γκινγκάμπ.

G/G και over τα έξι τελευταία, εκτός έδρας G/G τα έξι πρόσφατα.

Ανανέωσε μέχρι το 2015 ο ταλαντούχος ακραίος Σλιτί. Ενοχλήσεις στην πλάτη αφήνουν εκτός τον φορμαρισμένο νεαρό επιθετικό Ντιαμπί (11/5, 6 βασικός) ενώ θα λείψει λόγω προβλήματος στο γόνατο και ο ακραίος επιθετικός Λανζίλ (9/0). Επιστρέφει ο πολύτιμος φορ Φοβέργκ (12/4). Εκτός στα τελευταία ο νεαρός επιθετικός Κουρ (6/1).

Η σημαντικότερη και ίσως μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα είναι η παρουσία του Φοβέργκ στην επίθεση δίπλα στον Ντιαλό (13/4, 7 σαν βασικός). Σημαντικός στο σκοράρισμα και ο ακραίος Εντλίν (12/4) που είναι συνολικά πρώτος της σκόρερ τα τρία τελευταία χρόνια.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ραμέ – Αμπνταλά, Τραορέ, Λοτοά, Πογκμπά – Λε Μουάν, Βαλντιβιά, Σλιτί, Εντλίν – Ντιαλό, Φοβέργκ.



ΤΡΟΥΑ – ΙΣΤΡ

*** Ο άσος στο 1,95 – 2,00. Το διπλό στο 3,80 – 4,00.

ΤΡΟΥΑ: Γνώρισε την πιο βαριά ήττα της σεζόν, με 3-0 στη Χάβρη. Ηταν σε πολύ κακή βραδιά και επιθετικά για πρώτη φορά έδειξε αδυναμίες. Εμεινε και με δέκα στο 45’ και αυτό απλοποίησε τα πράγματα για τους γηπεδούχους. (Περίληψη). Ο Φυρλάν χρέωσε σχεδόν αποκλειστικά την ήττα στη διαιτησία λέγοντας πως με τις αποφάσεις της προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες του. Στα δύο επόμενα υποδέχεται τη Ρεμς σε μεγάλο ντέρμπι και πηγαίνει στην Μπουλόν.

Εντός έδρας παραμένει αήττητη με 5-2-0 και μετρά πέντε 2-3 γκολ.

Τιμωρημένος ο μεσοαμυντικός/αρχηγός Γιαμισί (11/0). Εκτός για δεύτερο παιχνίδι οι στόπερ Ουτρεμπόν (9/0), Σονιέ (13/0).

Οπως δηλώνει και πιο κάτω ο Φυρλάν το μεγάλο του πρόβλημα είναι στην επίθεση, εκτιμά πως δεν έχει βρει αυτό που ψάχνει. Για σήμερα φαίνεται να καταλήγει στον Μάρκος (15/5) που δεν είναι κλασικός φορ και μετακινείται από θέση σε θέση μεσοεπιθετικά για να βολευτεί και ο Γκραξ (10/1) που είναι επιθετικός αλλά ταλαιπωρείται συνεχώς από τραυματισμούς και δεν βρήκε σταθερότητα σε απόδοση.

«Επιθετικά ακόμη είμαστε ‘γιαπί’, δεν υπάρχει κανείς που να βγάζει σιγουριά και δεν υπάρχει κανείς αναμφισβήτητος. Πήγα να μιλήσω με τον Κασερές ώστε να τον ανεβάσω αλλά δεν αρκούνε μόνο τα λόγια. Όταν ένας επιθετικός δεν σκοράρει, το μοναδικό πράγμα που θα τον ανεβάσει είναι το γκολ. Ημουν πολύ σκληρός με τους παίκτες αν και τους είπα πόσο πολύ τους πιστεύω. Το πλασάρισμα στην εξάδα όμως απαιτεί άλλα πράγματα. Είμαι επίσης ανήσυχος από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, οι συνθήκες του αγώνα δεν θα είναι εξαιρετικές. Είμαστε ανήσυχοι εν όψει Ιστρ που πέρυσι μας είχε πάρει έξι βαθμούς και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τώρα θα δούμε αν απλά αποτύχαμε μόνο στη Χάβρη ή όντως είμαστε λιγότεροι καλοί αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Φυρλάν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπλοντέλ – Σιντιμπέ, Ντρουέν, Ρινκόν, Ν’ Σακαλά – Τιάγκο, Φοσυριέ, Οτόν, Ομπαντί – Μάρκος, Γκραξ.

ΙΣΤΡ: Δεύτερο σερί στο οποίο άξιζε κάτι καλύτερο αλλά δεν το πήρε. Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν σε επίσημο παιχνίδι της δεν σκόραρε καμία ομάδα και φυσικά ήταν και το πρώτο της 0-0. Πάντως απέναντι στην Μπουλόν άξιζε καλύτερης τύχης αφού κυνήγησε το γκολ και αν δεν το πέτυχε οφείλεται στην αστοχία της. (Περίληψη). «Χάνουμε συνεχώς θέσεις. Μου άρεσε πάντως που είδα τους παίκτες μου με όρεξη για ποδόσφαιρο» είπε ο Πασκυαλετί. Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Αμιάν και πηγαίνει στην Αρλ.

Εκτός έδρας (7 αγώνες)
1) G/G και over τα τέσσερα τελευταία,
2) μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία (2-0-5),
3) έχασε πέντε πρώτα ημίχρονα,
4) σκοράρει κυρίως στο β’ μέρος (6 στα 8).

Εκτός για δεύτερο λόγω διεθνών υποχρεώσεων ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός Φετουχί (14/3). Παραμένει τραυματίας ο αμυντικός Ντιελνά (5/0).

Χωρίς αλλαγές η ενδεκάδα, με τους Παλμιερί (12/0) και Νουρί (15/2) τροφοδότες του καλού διδύμου των δύο Αλγερινών, του Σριφ (15/4) και του βετεράνου Ακρούρ (14/4). «Μουγκοί» πάντως και οι δύο στα τελευταία, από την 8η αγωνιστική ο πρώτος και από τη 10η ο δεύτερος.

«Η διαφορά που κάναμε από τη ζώνη χάρη στο καλό μας ξεκίνημα λιώνει σαν το χιόνι και μια νίκη στην Τρουά θα μας κάνει το μεγαλύτερο καλό. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, οι προπονήσεις καλές, δεν τα έχουμε παρά με τους εαυτούς μας που δεν είμαστε όσο ρεαλιστές πρέπει» τόνισε ο τεχνικός της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πέτριτς – Κεϊά, Σελ, Μπαριγιόν, Φλεζό – Μπα, Αγκουαζί, Παλμιερί, Νουρί – Σριφ, Ακρούρ.



ΛΑΒΑΛ – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

*** Στο 2,50 ο άσος, το διπλό στο 2,90 – 3,00.

*** Για το Λιγκ Καπ (22/7): Γκινγκάμπ – Λαβάλ 2-0.

*** 2-0-3 στα πέντε τελευταία.

ΛΑΒΑΛ: Μετά από τρεις αγωνιστικές πήρε τέλος το μικρό σερί που είχε χτίσει και την έφερε ψηλά. Εχασε με ανατροπή με 2-1 στη Σεντάν και αν κράτησε μέχρι το 80’ έστω και το βαθμό, το οφείλει στον γκολκίπερ της και την αστοχία των γηπεδούχων. (Περίληψη). Στα δύο επόμενα παίζει στη Ναντ και υποδέχεται τη Λε Μαν.

Εντός έδρας 7 στα 10 γκολ τα πέτυχε στο β’ μέρος (6 μετά το 75’).

Μια μόλις αλλαγή στην αποστολή, αφορά τον δεύτερο γκολκίπερ. Τιμωρημένος για δεύτερο παιχνίδι ο στόπερ Ροζ (10/0). Εκτός για δεύτερο αγώνα ο αναπληρωματικός επιθετικός Λε Μπαρόν (14/1, 6 βασικός). Παραμένει εκτός ο ακραίος επιθετικός Μπαντιάν (11/2), μακροχρόνια ο ακραίος επιθετικός Σιαραβινό.

Μάλλον θα ντεμπουτάρει στην αρχική ενδεκάδα στα αριστερά της μεσαίας γραμμής ο νεοαποκτηθείς Ρενουάρ (πρώην Μετς, Ανζέ). Ο έμπειρος Λεμπούκ (12/1, πρώτος σκόρερ πέρυσι) θα παίξει στην επίθεση λίγο πιο πίσω από τον κλασικό φορ που αναμένεται να είναι ο Ζαμπέρ (15/2). Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε ο Βιάλ (15/4, 8 βασικός). Ο Ινσμπερζέ ψάχνεται συνεχώς στην επίθεση αφού όπως δηλώνει «δεν έχω βρει κανένα δίδυμο απ’ όσα δοκίμασα μέχρι τώρα που να επιβάλλεται».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπαλιζόν – Μπελό, Λοσιλά, Ταλμόν, Σινιορινό – Γκονσαλβές, Λεβρά, Γκαμποά, Ρενουάρ – Λεμπούκ, Ζαμπέρ (Βιάλ).

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Παραμένει αήττητη στα επτά τελευταία (5-2-0). Εχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί στο βάθρο με το 1-1 που παραχώρησε στην Μπαστιά. Προηγήθηκε στο 10’, ισοφαρίστηκε στο 14’ και από το 21’ έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Είχε τουλάχιστον πέντε μεγάλες φάσεις αλλά έπεσε σε γκολκίπερ που βρέθηκε σε τρομερή βραδιά. (Περίληψη). «Κερδίσαμε στα σημεία αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον Νοβάες. Είμαστε σε πολύ καλή δυναμική» τόνισε ο Γκουρβενέκ. Στα δύο επόμενα πηγαίνει στην Τουρ και υποδέχεται τη Σεντάν.

Εκτός έδρας σκοράρει κυρίως στο β’ μέρος (5 στα 6).

Φρέσκοι τραυματίες ο καλός νεαρός μεσοαμυντικός Ιμπυλά (12/0) που ήταν εκτός λόγω τιμωρίας και σε κάποια από τα τελευταία παιχνίδια και οι επιθετικοί Αλιούι (11/1, 3 βασικός), Μερσιέ (5/0). Απών για τρίτο αγώνα ο έμπειρος στόπερ Πεσλέ (12/0). Εκτός στα τελευταία ο αριστερός μπακ Αρζελιέ (5/2) και ο ακραίος μεσοεπιθετικός Ελ Ζαντεϊαουί (8/0). Μετά από δύο περίπου μήνες επιστρέφει ο μοναδικός κλασικός φορ της Γιαταμπαρέ (5/0). Μέχρι το 2014 ανανέωσε ο έμπειρος μεσοαμυντικός Ματίς.

Η ενδεκάδα θα είναι ίδια με της περασμένης εβδομάδας. Κουτσά στραβά καλύπτει το κενό του Πεσλέ στα στόπερ ενώ το κέντρο είναι η καλύτερη γραμμή της με τους Ζιρές (14/2), Ατίκ (15/2) στα άκρα. Ο Ντουνιάμα (10/2) που σκόραρε με την Μπαστιά και ο Νοκαέρτ (15/2, 7 σαν βασικός) που παίζει περισσότερο περιφερειακός είναι οι δύο –νεαροί- επιθετικοί της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σαμασά – Ντυπλύς, Καμαρά, Μπελυγκού, Λεβέκ – Ματίς, Ντιαλό, Ατίκ, Ζιρές – Νοκαέρτ, Ντουνιάμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.