Kυπελλο Αγγλίας με τις μικρές ομάδες.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Τα παιχνίδια του κυπέλλου Αγγλίας είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, ακολουθεί επαναληπτικός στην έδρα της νυν φιλοξενούμενης.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ - ΜΠΕΪΣΙΝΓΚΣΤΟΟΥΚ ΤΑΟΥΝ
***
Ιστορικό παιχνίδι, αφού είναι ο πρώτος αγώνας κυπέλλου στον οποίο θα σφυρίξει μη Βρετανός διαιτητής. Στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ της αγγλικής ομοσπονδίας με τις αντίστοιχες των υπολοίπων χωρών, άρχοντας του αγώνα θα είναι ο 38χρονος Ιάπωνας Μασαάκι Τόμα.

*** Στο... δυσθεώρητο 1,25 ο άσος, 9,00-11,00 το διπλό.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ (Α'): Επιβλητική εμφάνιση και μεγάλη νίκη στο Λιγκ Τρόφι με το εμφατικό 6-0 επί της Μπόρνμουθ. Με τον φορ Γκρέλα σε τρομερό βράδυ (4 γκολ) η Μπρέντφορντ έκανε μακράν την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και ειδικά στο δεύτερο μισό έκρυψε την μπάλα.
«Ηταν πραγματικά μαγικό και χαίρομαι γιατί δώσαμε δυνατές συγκινήσεις στους οπαδούς μας. Ομως προέχει να χαμηλώσουμε το προφίλ και να εστιάσουμε στο κύπελλο, γιατί μπροστά μας είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να γίνει μπανανόφλουδα αν δεν προσέξουμε. Είμαι χρόνια στην Αγγλία και ξέρω καλά ότι το κύπελλο είναι ένας σημαντικός θεσμός, έχω ήδη δύο dvdτης αντιπάλου μας και θα προετοιμαστούμε όσο πιο σοβαρά γίνεται» προειδοποιεί ο Ρέσλερ.

Επανήλθε μετά από τρεις μήνες ο ενδεκαδάτος στόπερ Λέγκε (4/1) και ίσως σήμερα χωρέσει στο αρχικό σχήμα, σχεδόν απίθανο να προλάβει και πάλι ο έτερος βασικός στόπερ Οσμπορν (13/0).
ΜΠΕΪΣΙΝΓΚΣΤΟΟΥΚ (Σάουθ Κόνφ.): Αγωνίζεται στην Σάουθ Κόνφερενς, μια κατηγορία κάτω από την Κόνφερενς και ύστερα από 15 ματς βρίσκεται στην εβδόμη θέση με 26 πόντους, δύο από τα πλέι οφ, ενώ στα εκτός έδρας δείχνει καλή συμπεριφορά (3-3-2 και 13-9 γκολ). Δεν είναι από τα δυνατά ονόματα στην κατηγορία και μάλιστα τα τελευταία χρόνια φιγούραρε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Με τεχνικό την παλιά μεγάλη δόξα της Λιντς, τον αμυντικό Φράνκι Γκρέι και ιδιαίτερα εύρωστα οικονομικά, ο στόχος των «Δράκων» για φέτος είναι το λιγότερο μια θέση στα πλέι οφ.
«Δεν νομίζω πως θα είναι καλό να παίξουμε κλειστά, θα πρέπει να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες ευκαιρίες γίνεται. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Δεν είναι ηλίθιο αυτό που λέω, πρέπει να έχουμε μία αυτοπεποίθηση. Λογικά θα είμαστε χωρίς την μπάλα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά όταν έχουμε την κατοχή θα πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε» τονίζει ο 56χρονος προπονητής.
Η Μπέισινγκστοουκ αντλεί τη δύναμη της κυρίως από το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της και σε αυτό συμβάλουν ο μεσοεπιθετικός ΜακΟλι (15/7) και οι φορ, ο έμπειρος Σιλς (14/6, πρώην Στίβενεϊτζ) και ο νεαρός Σαμ-Γιορκ (13/7, πρώην Γουίμπλεντον). Ο πρώτος και ο τελευταίος μάλιστα αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα τραυματισμού, ωστόσο υπολογίζονται έστω και αν σφίξουν τα δόντια . Τιμωρημένος ο δανεικός στόπερ από τις ρεζέρβες της ΚΠΡ, Τέιλορ, που λογίζεται σαν βασικός. ... over...

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ - ΜΠΡΟΜΛΕΪ ΦΚ*** Κόντρα ομάδων του Λονδίνου. Πάνω από 1.500 οπαδοί της Μπρόμλεϊ.
*** 1,30 ο άσος, στο υπέρογκο 10,00 το διπλό.

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ (Α'): Εμεινε στο 1-1 με τη Χάρτλπουλ και συμπλήρωσε ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων (4-4-0). Οχι και στα καλύτερα της η Λέιτον, πήρε κεφάλι (23') σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που έβγαλε στο δύσκολο πρώτο μέρος, γλιτώνοντας την φτηνά αρκετές φορές. Στο 54' με πέναλτι το 1-1 και παρά το ότι η αντίπαλος της στο τελευταίο 20λεπτο έπαιζε με παίκτη λιγότερο, η Λέιτον Ορ. δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου.
Αξέχαστη η περσινή πορεία, αφού έφτασε ως τον πέμπτο γύρο και αποκλείστηκε σε επαναληπτικό από την Αρσεναλ, με τον Ράσελ Σλέιντ να προσδοκά κάτι ανάλογο και φέτος.
«Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να πάει καλά στον ιστορικότερο θεσμό του ποδοσφαίρου και η περσινή μας εμπειρία ήταν μοναδική. Οχι μόνο γιατί το κλαμπ δυνάμωσε οικονομικά, αλλά και γιατί εμείς σαν ομάδα αποκτήσαμε εμπειρίες και αυτοπεποίθηση, οπότε κάτι ανάλογο θέλω να δω και φέτος. Δεν θέτω φυσικά στόχους, πρώτιστο μέλημα μας είναι να δούμε σοβαρά το ματς με την Μπρόμλι και να είμαστε μέσα στην επόμενη κλήρωση».
Απουσίασαν από το ματς με τη Χάρτλπουλ ο έμπειρος φορ Λίσμπι (9/4), ο εν δυνάμει βασικός κίπερ Μπούτσερ και ο δημιουργικός χαφ Σπρινγκ (13/0). Απαντες θα χρειαστεί να περάσουν από έλεγχο ετοιμότητας, όμως έχουν λιγοστές ελπίδες στο πλευρό τους.

Δεν πήρε έγκριση και μένει εκτός ο δανεικός χαφ Κλαρκ (8/0), αντιθέτως εξέτισε και γυρνά μετά από τρεις ο βασικότατος αρ. μπακ Ντάνιελς (12/0).
Πάντα εκτός ο σημαντικός στόπερ Τσόρλι (11/1) και 3-4 μακροχρόνιοι που δεν επηρεάζουν.
ΜΠΡΟΜΛΕΪ (Σάουθ Κόνφερενς): Αγωνίζεται στη Σάουθ Κόνφερενς, μία κατηγορία κάτω από την Κόνφερενς και βρίσκεται στην 17η θέση ύστερα από 15 ματς, με 18 πόντους (οκτώ πάνω από τη ζώνη). Στα εκτός έδρας δείχνει να γίνεται πιο αποτελεσματική και έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς (3-1-4 και 12-19). Είναι ομάδα του Λονδίνου που έχει να επιδείξει μόνο επιτυχίες σε ερασιτεχνικό επίπεδο, παρόλο που ιδρύθηκε το 1892.

«Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πάμε και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο εκεί. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στο παιχνίδι 20 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, διότι γνωρίζουμε πως αν φτάσουμε μέχρι αυτό το σημείο, όλα μπορούν να συμβούν» δηλώνει ο Μαρκ Γκόλμπεργκ, ο οποίος είναι τεχνικός αλλά και ιδιοκτήτης της Μπρόμλι .
Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αφού το 1997 είχε αγοράσει την Κρίσταλ Πάλας και προσχώρησε σε δυσβάσταχτες μεταγραφές, οδηγώντας την ομάδα μετά από μια διετία σε οικονομικό κραχ και τον εαυτό του σε χρεοκοπία.
Η μοναδική αμφιβολία για το σημερινό είναι ο κάπτεν και εμβληματικός χαφ Ενρίκες.  ...Goal/goal...

ΜΠΑΡΟΟΥ- ΡΟΔΕΡΑΜ *** 3,00-3,20 ο άσος, 2.10-2,20 το διπλό.

ΜΠΑΡΟΟΥ (Κόνφερενς): Είχε τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, όμως δεν τα κατάφερε στο Λίνκολν, χάνοντας με 2-1. Ξεκίνησε νωχελικά στο παιχνίδι και σε ένα κακό διάστημα δέχθηκε δύο γκολ (20’, 22’), χωρίς στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους να βρει λύσεις. Ισορρόπησε στην επανάληψη και το ματς έγινε αμφίρροπο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90’.
«Ειλικρινά όλη την εβδομάδα δεν άκουσα κανέναν παίκτη να μιλάει μπροστά μου για το ματς με τη Ρόδεραμ και δεν είναι επειδή δεν ενδιαφέρονται για το ματς. Ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για τον σύλλογο και για τους εαυτούς τους, αλλά δουλέψαμε πραγματικά σκληρά στην προπόνηση και ήμασταν αποκλειστικά προσηλωμένοι σε αυτή. Για εμένα αυτό σημαίνει ότι όλοι ήθελαν να δώσουν  το καλύτερο εαυτό τους, ώστε να με εντυπωσιάσουν και να πάρουν μία θέση στην αρχική ενδεκάδα. Μερικοί που δεν θα αγωνιστούν θα είναι απογοητευμένοι, αλλά στο ποδόσφαιρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις έντεκα ποδοσφαιριστές και άλλους τρεις σαν αλλαγή. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» δηλώνει ο Μπέιλις
Εληξε ο δανεισμός του ποιοτικού στόπερ Κουίν (18/0), όμως επιστρέφει και θα πάρει θέση βασικού ο έτερος στόπερ, σημαντικός Μπόλαντ (4/1) που έλειπε εδώ και δύο μήνες. Δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο κύπελλο ο δανεικός εξτρέμ Ρόου (7/1). Νοκ άουτ ο καλός χαφ Χάλμπερτ (8/0) που τον χτύπησε η ατυχία, αφού αποθεραπεύτηκε πρόσφατα, ξανατραυματίστηκε και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν

ΡΟΔΕΡΑΜ (Β'): Εβαλε φρένο σε ένα σερί εννέα αγώνων χωρίς νίκη (0-5-4) με το δίκαιο 2-0 επί της Ολντερσοτ. Μια Ρόδεραμ που σε επίπεδο εμφάνισης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα βελτιωμένη και σε ένα απόλυτα πειστικό πρώτο μισό που έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, πήρε το προβάδισμα της νίκης (1-0 14', 2-0 41'). Αφεντικό και στην επανάληψη, απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 55' και προσπάθησε να ανεβάσει περισσότερο το σκορ, όμως σπατάλησε αρκετές φάσεις που έβγαλε.

Ασχημες αναμνήσεις στον Αντι Σκοτ από το «Χόλκερ Παρκ» αφού σαν τεχνικός της Μπρέντφορντ είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό το 2008 στην τηλεοπτική κόντρα του δεύτερου γύρου. «Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε δυσκολότερη κλήρωση, είναι μια ομάδα εξαιρετικά δύσκολη στο γήπεδο της και οι όλες συνθήκες που επικρατούν στο γήπεδο μόνο απλές δεν είναι. Θα χρειαστεί να σταθούμε όρθιοι και να αποδείξουμε το μέταλλο μας, γιατί εκτός από το ότι πραγματικά ονειρεύομαι μια καλή πορεία στο κύπελλο, είναι βασικό να υποστηρίξουμε αυτή τη μεταστροφή στη φόρμα και τις εμφανίσεις που έχει χαρακτηρίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια μας».

Ανανεώθηκε ο δανεισμός του από τη Νοτς Κ. αλλά δεν πήρε το ΟΚ ο ενδεκαδάτος αριστερός. μπακ Χάρλι (5/0), ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τον τραχύ στόπερ Μπράνστον που στον ένα μήνα της παρουσίας του στη Ρόδεραμ έχει...καταφέρει να παίξει μόνο σε δύο ματς.

Σταθερά εκτός οι δύο βασικότατοι στόπερ Ρέινς (15/0) και Κρέσγουελ (8/2), καθώς και ο καλός μέσος/στόπερ Μπράντλι (4/0, 2 αλλ.). Προφυλάχθηκε και θεωρείται έτοιμος ο δεξιός μπακ/στόπερ Μάλινς (7/0). ... Over και Goal/goal ...

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ - ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ*** Στο 1,75-1,80 ο άσος, 4,30-4,50 το διπλό, καμία διαφοροποίηση.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ (Α'): Οχι μόνο αποχαιρέτισε το Τρόφι, αλλά πλέον πρέπει να βρει και ένα τρόπο να ανακτήσει τον τσαλακωμένο εγωισμό της μετά το βαρύ 6-0 από την Μπρέντφορντ. Σκορ που ουσιαστικά τα λέει όλα για μια Μπόρνμουθ που αποφάσισε να μην μπει στο γήπεδο, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις πρόσφατες πειστικές εμφανίσεις της.

«Ηταν ένα αποτέλεσμα που μας πόνεσε όλους και κυρίως τους οπαδούς που μας ακολούθησαν και αυτούς είναι που καταλαβαίνω πλήρως για την απογοήτευση τους. Οφείλουμε σαν ομάδα να το αφήσουμε άμεσα πίσω μας και είναι ευτύχημα που έρχεται τόσο κοντά άλλο ένα παιχνίδι κυπέλλου, είναι μια διοργάνωση που στην ομάδα την αξιολογούμε πολύ υψηλά και μας δίνεται η ευκαιρία να στείλουμε τους οπαδούς μας με χαμόγελο στο σπίτι τους» υποστηρίζει ο Λι Μπράντμπερι.

Αρκετά τα αγωνιστικά προβληματάκια για την Μπόρνμουθ, αφού δεν πήραν έγκριση και μένουν εκτός οι δύο δανεικοί, ο δεξιός φουλ μπακ Πίτερς (8/0) και ο στόπερ Κουκ (13/0), αμφότεροι ενδεκαδάτοι, ενώ παράλληλα δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν (έπαιξαν σε προηγούμενες φάσεις με άλλες ομάδες) οι δύο νεοαποκτηθέντες ενίοτε βασικοί φορ, Φόγκτνεν (6/0, 3 αλλ.) και Σέριγχαμ (2 αλλ./0).

Στον αντίποδα εξασφάλισαν την άδεια της ομάδας τους και αναμένεται να δώσουν κανονικά το παρών οι δύο βασικότατοι δανεικοί, ο φορ Τόμας (11/7) και ο αριστερός μπακ Μαλόουν (13/2).

Απουσίασαν και εξακολουθούν να έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιστροφής οι δύο χαφ, ο δημιουργικός Γκρέγκορι (12/1) και ο χρήσιμος Κούπερ (13/0). Πάντα νοκ άουτ ο βασικότατος δεξιός μπακ Μπάιρν (9/4), ο τεχνίτης χαφ ΜακΝτόναλντ (3/0) και ο ενδεκαδάτος στόπερ Μποντρί (7/0).

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ (Β'):
Ούτε του παπά να μην το πει που πήρε το τρίποντο στο θρίλερ (4-3) με τη Νορθάμπτον. Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο η Τζίλιγχαμ γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια, παρόλα αυτά χάρη στα τερτίπια της μπάλας κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα ασφαλείας (3-1). Τύχη που την εγκατέλειψε στην επανάληψη και στο 60' είδε να ισοφαρίζεται, με το τελευταίο ημίωρο να είναι ακατάλληλο για καρδιακούς και το τελικό 4-3 να διαμορφώνεται στα χασομέρια με το δεύτερο κερδισμένο πέναλτι της αναμέτρησης.

Θέμα στα φορ, αφού δεν πήραν έγκριση οι εν δυνάμει βασικοί, οι δανεικοί Νουμπλ (9/4, ο Χέσενταλερ κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να πάρει το ΟΚ της Γουέστ Χαμ αλλά έπεσε πάνω σε τοίχο ) και Κουφούρ (7/5), έτσι μοναδική αξιόπιστη λύση απομένει ο Κέντγουελ (15/6).
Με πρόβλημα έφυγαν από ματς με τη Νορθάμπτον τόσο ο κίπερ Φλίτνι όσο ο στόπερ Ρίτσαρντς (11/1), αμφότεροι βασικοί. Ο Ρίτσαρντς μένει εκτός και δεν αποκλείεται το κενό του να καλυφθεί από τον αξιόπιστο Κινγκ (0/0) που μόλις επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Πλίμουθ, ο δε Φλίτνι είναι 50/50 και αν δεν μπορέσει τότε ο άψητος Ιταλός Γκαζανίγκα (0/0) θα πάρει γάντια βασικού.

Εξέτισε τρεις ο δημιουργικός χαφ Μόντροουζ (13/2), ενώ προπονήθηκαν μέσα στην εβδομάδα και ίσως βρεθούν στην αποστολή ο ρολίστας χαφ Τζ. Πέιν (6/1) και ο αναπ/κός φορ Ολι (9 αλλ./0).

Σταθερά εκτός παραμένουν ο δεξιός μπακ Φούλερ (9/0) και ο ποιοτικός χαφ Σπίλερ (7/2). ...1 ...

ΝΟΤΣ Κ. - ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ
*** Στο 1,50 ο άσος, 6,00-7,00 το διπλό, καμία αλλαγή.

ΝΟΤΣ Κ. (Α'): Ενα γκολ από τα αποδυτήρια και ένα στα χασομέρια σημάδεψαν το 1-1 που παραχώρησε στη Γουίκομ, αποτέλεσμα που κρίνεται σαν δίκαιο βάση της συνολικής εικόνας του παιχνιδιού. Σέντρα και γκολ για τη Νοτς Κ. η οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε αυτό το ιδανικό ξεκίνημα και έκανε ένα μάλλον ξεθυμασμένο πρώτο μισό στο οποίο δεν κατόρθωσε να φανεί απειλητική. Πιο νευρική στην επανάληψη, άρχισε ολοένα και περισσότερο να χάνει τον έλεγχο και να δέχεται κάποια σημάδια πίεσης, με την ισοφάριση να έρχεται στην τελευταία φάση του αγώνα. «Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση του να ξεκουράσω παίκτες ή να ανακατέψω την ενδεκάδα, λατρεύω το κύπελλο και το ευχάριστο κλίμα που δημιουργεί σε ένα κλαμπ. Το ματς μόνο απλό δεν είναι, στο FA δεν μετρά ούτε η κατηγορία, ούτε και το ρόστερ, οπότε αυτό σημαίνει πως θα φερθούμε στην Ακρινγκτον με τρομερή προσοχή και σεβασμό» ομολογεί ο Μάρτιν Αλεν.

Ευχάριστα τα αγωνιστικά νέα, αφού εξέτισε μία ο οργανωτικός χαφ Μπίσοπ (15/0), ενώ προπονήθηκε και έχει καλές ελπίδες για να επιστρέψει μετά από τρία ο παρτενέρ του στον άξονα, ο σημαντικός Μάον (10/0).

ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ (Β'): Επεσε από τον ουρανό και βρήκε πορτοφόλι στο δύσκολο 2-1 επί της Μπρίστολ Ρόβ. Απλά ουσιαστική στο πρώτο 45λεπτο η Ακρινγκτον, εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά τρωτά της αντιπάλου της και πήρε προβάδισμα με 2-0. Αλλο έργο η επανάληψη, με την Ακρινγκτον σε καθαρά παθητικό ρόλο να δέχεται το 2-1 στο 48' και να παραμένει καθηλωμένη στο μισό της, περνώντας αλώβητη με τη βοήθεια της τύχης ένα διάστημα αφόρητης πίεσης.

Ιδανικό ντεμπούτο με γκολ από τον δανεικό φορ Εβανς, βάπτισμα του πυρός σαν αλλαγή από τον έτερο νεοφερμένο δανεικό φορ Στόκλι (Μπόρνμουθ) , αμφότεροι μάλιστα πήραν από τις ομάδες τους το ΟΚ για το κύπελλο.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για το δανεικό δίδυμο των στόπερ, Λονγκ (17/2) και Μπέντερ (1/0).

Αποβλήθηκε στα χασομέρια ο βασικός δεξιός μπακ Μέρφι (13/3), όμως εξέτισε μία ο καλός δεξιός χαφ Πρόκτορ (16/1), ενώ ξεπέρασε τον τραυματισμό του γυρνά μετά τρία ο ενδεκαδάτος στόπερ Χέσεϊ (12/2).

Αντικαταστάθηκε στο ματς με την Μπρίστολ Ρόβ. ο ενίοτε βασικός κίπερ Ντανμπάβιν (5/0) αλλά όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται τελικά για κάτι σοβαρό και αναμένεται εκτός απροόπτου να συμμετέχει στην αποστολή. ...Goal/goal ...

ΟΛΝΤΑΜ - ΜΠΕΡΤΟΝ
*** Στο 1,70-1,75 ο άσος, 4,50-5,00 το διπλό, ελαφρά τσιμπημένο προς τα πάνω.

ΟΛΝΤΑΜ (Α'): Ενα βήμα πιο κοντά στο «Γουέμπλεϊ» μετά το άνετο 3-1 επί τις Κρου. Λίγες ημέρες μετά το εντός 0-2 από την Μπέρι για το πρωτάθλημα, η Ολνταμ βγήκε αποφασισμένη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και το κατόρθωσε, πιάνοντας κατά διαστήματα γεμάτη και πειστική απόδοση. «Πέρσι είχαμε αποκλειστεί στο πρώτο γύρο και ήταν μια πολύ σκληρή στιγμή για μένα, θεωρώ τον εαυτό μου σαν έναν τεχνικό που θέλει να κάνει καλές πορείες στο κύπελλο. Για ομάδες σαν τη δική μας, το να φτάσεις στον τρίτο γύρο είναι ουσιαστικά σαν να πηγαίνεις στον τελικό, μια ονειρεμένη κλήρωση και όλα στα πόδια σου. Αυτό θα πρέπει να είναι το κίνητρο μας με την Μπέρτον και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγάλουμε έστω και για ένα λεπτό την παραμικρή χαλαρότητα» ζητά ο Πολ Ντίκοφ.

Εξέτισε μία ο βασικός κίπερ Σίσακ (17/0) και λογικά βρίσκει άμεσα θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ μετά από δύο που έλειψε, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και γυρνά ο σημαντικός μέσος Βεσολόφσκι (15/3), τη στιγμή που είναι ερωτηματικό για τρίτο ο ποιοτικός εξτρέμ Μοραίς (12/0, 6 αλλ.).

Δεν πήρε έγκριση για το κύπελλο ο δανεικός στόπερ Κλαρκ (13/1), αντιθέτως πήραν το ΟΚ οι έτεροι δανεικοί, ο εξτρέμ Σίμπσον (11/0) και ο επιθετικός χαφ Αντεγιέμι (11/1), άπαντες ενδεκαδάτοι. Πάντα εκτός ο καλός φορ Ριντ (12/4).
ΜΠΕΡΤΟΝ (Β'): Επέστρεψε άμεσα στις νίκες με το στενάχωρο και διόλου πειστικό 1-0 επί της Μάκλσφιλντ. Μόνο απλά δεν πήγε το παιχνίδι για την Μπέρτον, όσο και αν το γρήγορο γκολ στο δεκάλεπτο προϊδέασε για ένα ευχάριστο απόγευμα. Σε παθητικό ρόλο για το μεγαλύτερο διάστημα στο πρώτο μισό, πέρασε στιγμές άγχους στην περιοχή της, δίχως να πιάσει ένα στοιχειώδη ρυθμό. Με αριθμητικό προβάδισμα από το 46' αλλά ούτε αυτό την αφύπνισε και κράτησε τους οπαδούς της με την αγωνία μιας πιθανής ισοφάρισης ως το τέλος.

Μέχρι τον τέταρτο γύρο έφτασε πέρσι, έχοντας μάλιστα αποκλείσει στο δρόμο τους και τη Μίντλεσμπρο, και φυσικά ο Πεσκισόλιντο στοχεύει σε μια παρόμοια πορεία φέτος. «Δεν είναι εύκολο το ματς αλλά πάμε με θετική αύρα και σκοπό πάνω από όλα να διασκεδάσουμε. Θέλω οι παίκτες μου να καταθέσουν το πάθος και την εργατικότητα που μας έχουν φέρει στην 8η θέση του πίνακα και πραγματικά η Ολνταμ θα είναι για μας ένα τεστ του πόσο ψηλά έχουμε φτάσει».
Βγαίνει και πάλι πρόβλημα στην επίθεση αφού έφυγαν με πρόβλημα από το ματς με τη Μάκλσφιλντ οι δύο σημαντικοί φορ Τζόλα (15/4) και Κι (12/8, 4 αλλ., ιδιαίτερα φορμαρισμένος, έκανε το γκολ), και ο Πεσκισόλιντο θα χρειαστεί να περιμένει ως την τελευταία στιγμή - η περίπτωση του Τζόλα είναι κάπως καλύτερη- ενώ παραμένει για άλλες 3 εβδομάδες εκτός ο γκολτζής Ρίτσαρντς (13/9).

Χτύπησε στο ίδιο ματς και είναι 50/50 ο πολύτιμος αριστερός φουλ μπακ Γουέμπστερ (16/1), εξέτισε μία ο βασικός στόπερ Τζέιμς (15/0), νοκ άουτ τέθηκε όμως ο έτερος στόπερ, ο βετεράνος και παγκίτης φέτος Μουρ (4/0, 3 αλλ.). ... Goal/goal ...

ΠΡΕΣΤΟΝ - ΣΑΟΥΘΕΝΤ
*** Στο 1,90-2,00 ο άσος, με ανοδική τάση. 3,50-3,75 το διπλό που έχει μια διάθεση προς τα κάτω.

ΠΡΕΣΤΟΝ (Α'): Φρέναρε λίγο την καταστροφική πορεία που έχει πάρει στο πρωτάθλημα (0-1-6 το σερί της) με την πρόκριση στο Λιγκ Τρόφι επί της Ρότσντεϊλ έστω και στα πέναλτι (4-2, κ. αγ. 1-1). Φανερή βελτίωση από την Πρέστον στην αμυντική λειτουργία που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της και ένα μεστό πρώτο 45λεπτο το οποίο την έφερε μπροστά. Δύσκολη η επανάληψη, αφού ισοφαρίστηκε και πέρασε στιγμές πίεσης, όμως η άμυνα της ήταν υποδειγματική. «Η κατάσταση είναι απλή, είμαστε ντεφορμέ και κοντράρουμε μια ομάδα που κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, άρα το πρόβλημα στα χαρτιά το έχουμε εμείς. Θέλω να πιστεύω πως το μεσοβδόμαδο κάπου φρέναρε την καθοδική πορεία και είναι στο χέρι μας να ξανακάνουμε το γήπεδο μας φρούριο. Αυτό θα γίνει μόνο αν παίξουμε πιο σκληρά, περισσότερο παθιασμένα και με αποφασιστικότητα. Οταν αγωνιζόμασταν πλήρεις ήμασταν μια εξαιρετική ομάδα, από εμάς εξαρτάται να αποδείξουμε το ίδιο πράγμα ακόμη και τώρα που είμαστε λαβωμένοι» δηλώνει ο Μπράουν.

Θετικό ντεμπούτο από τον Γερμανό κίπερ Στάκμαν, πρώτη και για τον έτερο νεοφερμένο, τον δανεικό φορ Φορτέ (Σαουθάμπτον) που όμως δεν έχει το ΟΚ για το κύπελλο.
Εξέτισε μία ο αναντικατάστατος χαφ Κάουτς (16/2) και παίρνει άμεσα φανέλα βασικού, ενώ προπονήθηκε και τέθηκε στη διάθεση του τεχνικού του ο αναπ/κός εξτρέμ Ντάλι (6 αλλ./1).

Κάθονται εκτός για δεύτερο ο νούμερο ένα κίπερ Τέρνερ (11/0) και οι τρεις αναντικατάστατοι φορ, Πρόκτορ (14/3 -τρίτο) , Χιουμ (11/5 - πέμπτο) και Μέλορ (11/7 - πέμπτο).

ΣΑΟΥΘΕΝΤ (Β'): Επιασε πελάτισσα την Οξφορντ, αφού μετά το εντός έδρας 2-1 για το πρωτάθλημα, πέρασε νικηφόρα με 1-0 και από το γήπεδο της στο Τρόφι, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 3 κόκκινες. Μόλις στο 12' η Σαουθέντ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και μάλιστα βαρβάτο, αφού η Οξφορντ έχασε τον κίπερ της και αναγκάστηκε να βάλει χαφ κάτω από τα δοκάρια ελλείψει αναπ/κού. Λίγο αργότερα η Σαουθέντ έκανε το 1-0 και διαχειρίστηκε με άνεση το υπόλοιπο παιχνίδι, ενώ στο 56' είχαμε μια κόκκινη σε κάθε ομάδα, ύστερα από σύρραξη.

«Προφανώς η Πρέστον μόλις έχει πίσω όλους τους τραυματίες θα είναι μια διαφορετική ομάδα, όμως και έτσι δεν ξεγελιέμαι, είναι επίπεδο Τσάμπιονσιπ. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό, θα κοιτάξουμε να παίξουμε οργανωμένα και με πειθαρχία και να πάρουμε την πρόκριση, δεν θέλει ούτε κουβέντα το πόσο πολύ την περιμένω» παραδέχεται ο Πολ Στάροκ.

Τιμωρημένος ο δημιουργικός χαφ Γκραντ (14/0), όμως γυρνά μετά από δύο ο δυναμικός χαφ Καλαλά (11/0). Στο ιατρικό δελτίο για πέμπτο ο αναντικατάστατος κίπερ Μόρις (14/0), στα θετικά το ότι πήρε έγκριση ο δανεικός κίπερ Ντάνιελς (3/0) που τον αναπληρώνει. ... 2 και over 2.5 goals...

ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ - ΤΟΡΚΙ
*** Η τελευταία φορά που η Τσέστερφιλντ κατάφερε να κερδίσει στο κύπελλο άλλη ομάδα του Φούτμπολ Λιγκ, ήταν στην περίοδο 96-97 (είχε φτάσει μάλιστα και στα ημιτελικά της διοργάνωσης).

*** 1,90-2,00 ο άσος, που έχει μια μικρή ανοδική τάση. 3,75-4,00 το διπλό.

ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ (Α'): Πέρασε στα ημιτελικά του Τρόφι μετά το αγωνιώδες 4-3 επί της Τρανμίρ στο παιχνίδι της Τετάρτης. Ασχημο πρώτο 20λεπτο για την Τσέστερφιλντ η οποία έμεινε γρήγορα πίσω (9'), παρόλα αυτά σταδιακά βρήκε τα πατήματα της και πήρε κεφάλι με 2-1 στο 54'. Πάνω-κάτω η μπάλα στο τελευταίο ημίωρο, από δύο αμυντικά μπλακ-άουτ η Τσέστερφιλντ βρέθηκε στον τοίχο (2-3 72'), όμως δεν είπε την τελευταία της κουβέντα, αφού βγήκε όλη μπροστά και πρώτα ισοφάρισε (80') για να πετύχει την ολική ανατροπή στο 90'.
«Για εμάς αυτή η νίκη ήταν οξυγόνο, μπορεί να μην ήρθε στο πρωτάθλημα όμως μας έδωσε κουράγιο και ψυχολογία. Αυτό είναι το κλειδί και με αυτή τη λογική πάμε και στο κύπελλο. Προφανώς και ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα τεθούμε εκτός, όμως ομάδες σαν τη δική μας που περνούν άσχημο φεγγάρι, χρειάζονται νίκες σε αυτές τις διοργανώσεις ώστε να ανέβει η αυτοεκτίμηση τους. Με την Τρανμίρ συνεχίσαμε την επιθετική βελτίωση, αλλά δεν κρύβω πως χρειάζεται να φανούμε περισσότερο ώριμοι στα μετόπισθεν» ζητά ο Σέρινταν.

Αντικαταστάθηκε και είναι αμφίβολος ο μπακ/εξτρέμ εξτρέμ Τάλμποτ (17/0) με τις πιθανότητες του στο 50/50, προφυλάχθηκε με μικροενοχλήσεις ο ενίοτε βασικός εξτρέμ/φορ Μόργκαν (10/0, 5 αλλ.) και εκτός απροόπτου επιστρέφει.

Εκανε ντεμπούτο ο 20χρονος αριστερός εξτρέμ Ομπαντέγι, ο οποίος έχει πάρει έγκριση για το κύπελλο, κάτι που ισχύει για τους υπόλοιπους δανεικούς, τον βασικό αριστερό μπακ/στόπερ Γκράουντς (12/0), τον καλό φορ Κλαρκ (11/8, απουσίασε από το Τρόφι αφού δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής) και το νεοφερμένο εν δυνάμει βασικό κίπερ Σόντερμπεργκ (1/0).

Ο μοναδικός που δεν πήρε πράσινο φως είναι ο δημιουργικός χαφ Τζόνσον (10/0). Συνεχίζει εκτός ο βασικός κίπερ Λι (8/0) και ένας-δυο μακροχρόνιοι.
ΤΟΡΚΙ (Β'): Εχει στρίψει πλέον για τα καλά, με το 3-0 στην έδρα της Κρου να αποτελεί την τρίτη διαδοχική της νίκη, με ισάριθμα μάλιστα καθαρά δίχτυα και ενεργητικό 10 γκολ. Μια Τορκί που μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και πριν πριν κλείσει το δεκάλεπτο πέρασε μπροστά, ξεκινώντας το πάρτι της. Αφεντικό του παιχνιδιού δεν άφησε κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης στην κυριαρχία της και αν στην επανάληψη δεν έσβηνε μηχανές στο τελευταίο 20λεπτο, ίσως τώρα να μιλούσαμε για ένα μεγαλύτερο σκορ.

«Είναι περίεργο το ποδόσφαιρο, από εκεί που είχαμε ξεχάσει τι είναι η νίκη, έχουμε πιάσει ένα εξαιρετικό μομέντουμ και η αυτοπεποίθηση μας είναι στα ύψη. Πιστεύω πως περάσαμε την άσχημη περίοδο μας και οφείλουμε τώρα να το εκμεταλλευτούμε αυτό, οπότε το ματς κυπέλλου είναι ακόμη μια ευκαιρία για να συνεχίσουμε ζεστοί. Ολο το άγχος και η πίεση είναι στην Τσέστερφιλντ και χωρίς να την υποτιμώ είναι μια από τις τέσσερις ομάδες της Λιγκ 1 που ήθελα στην κλήρωση - βρίσκονται κάτω από τη γραμμή, παίζουν χωρίς αυτοπεποίθηση και πέρσι ήταν στο ίδιο επίπεδο με εμάς» τονίζει ο Λινγκ.

Με τις Ελπίδες της Ουαλίας ο βασικότατος φορ Μποντίν (11/4), έτσι φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει ο υψηλόσωμος Ατιένο (17/1, 8 αλλ.), ενώ βρίσκεται στην αποστολή έχοντας αποθεραπευτεί πολύ νωρίτερα του αναμενομένου ο αριστερός εξτρέμ Μόρις (10/0). ... Over ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.