Λιγκ Καπ Αγγλίας: Γκρίνιες και αλλαγές λόγω... ΠΑΟΚ.Ιταλία πρωτάθλημα-κύπελλο.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστούν πέναλτι. Τα δύο ματς του Λονδίνου, Τσέλσι - Λίβερπουλ και Αρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι ήταν να διεξαχθούν Τετάρτη, καθώς οι δύο φιλοξενούμενες αγωνίστηκαν Κυριακή στο ντέρμπι του «Ανφιλντ». Ομως, ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ έδεσε τα χέρια της αστυνομίας και σε συνεννόηση με την ομοσπονδία τα ματς ήρθαν μια μέρα πριν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του Νταλγκλίς, όσο και του Μαντσίνι.

ΚΑΡΝΤΙΦ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

*** Φαβορί του 2,20-2,40 η Κάρντιφ. Στο 3,00+ η Μπλάκμπερν.

*** Μπορεί ο Γκάρι Σπιντ να μην έπαιξε ποτέ με τη φανέλα της Κάρντιφ, όμως όλη η Κάρντιφ, ως ουαλική ομάδα, βρίσκεται σε πένθος. Οπως σε όλα τα αγγλικά γήπεδα, έτσι και στο Κάρντιφ Σίτι Στέντιουμ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν τη σέντρα και οι περίπου 20.000 φίλοι της Κάρντιφ θα αποχαιρετήσουν το συμπατριώτη τους.

ΚΑΡΝΤΙΦ (Τσάμπιονσιπ): Σε πολύ καλό φεγγάρι, κέρδισε δίκαια και τη Νότιγχαμ με 1-0 το Σάββατο και πλέον έχει χτίσει ένα αήττητο σερί οχτώ ματς (6-2-0). Στους πρώτους γύρους ο Μακάι παρέτασσε μια ομάδα με πολλές αλλαγές στο Λιγκ Καπ, δείχνοντας ότι προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα, όμως πλέον έχει ανοίξει η όρεξη. «Το Λιγκ Καπ μας βοήθησε να φτιάξουμε μομέντουμ, ειδικά οι προκρίσεις μας στην παράταση και στα πέναλτι. Και ταυτόχρονα έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους από τους νεαρούς μας να ωριμάσουν. Τώρα βέβαια είμαστε στα προημιτελικά και προφανώς θα παρατάξω την καλύτερη εντεκάδα. Εχουμε κάθε δικαίωμα να ονειρευόμαστε και τέτοιες ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε χρόνο» δηλώνει ο Μακάι, καθώς η Κάρντιφ έχει να φτάσει σε αυτή τη φάση του Λιγκ Καπ 46 χρόνια.

Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν είναι έτοιμος για την επιστροφή του ο κάπτεν στόπερ Χάντσον (17/2), που έχει χάσει τα δύο τελευταία. Προφυλάχθηκε επίσης το Σάββατο ο Σλοβάκος χαφ Κις (13/1, 4 αλλ.), αλλά λογικά θα κριθεί έτοιμος.

Κοντά στην επιστροφή του ύστερα από αρκετές εβδομάδες και ο Γάλλος φορ Γκεστέντ (10/1, 8 αλλ.).
 ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ (Πρέμιερ): Αν εξαιρεθεί ένα δοκάρι στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου με τον Γιακούμπου ήταν εκτός παιχνιδιού στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Στόουκ και μοιραία ηττήθηκε με 3-1, πέφτοντας πλέον στην τελευταία θέση της Πρέμιερ. Κακή εμφάνιση, για μία ακόμη φορά, από τους «ρόβερς», που μείωσαν στο 86' με τον Ροκίνα, όταν είχαν κριθεί τα πάντα.

Φυσικά, η γκρίνια για τον Στιβ Κιν παραμένει αμείωτη και πλέον πρέπει να δούμε την αντίδραση του προπονητή στο παιχνίδι του Λιγκ Καπ, ιδίως από τη στιγμή που ακολουθεί το πάρα πολύ κρίσιμο ματς κόντρα στη Σουόνσι στο «Ιγουντ Παρκ» για το πρωτάθλημα. Στη νίκη επί της Νιούκαστλ στον προηγούμενο γύρο είχε παρατάξει βασικούς, τα δεδομένα τώρα είναι διαφορετικά. Θα ρισκάρει πιθανή κούραση και τραυματισμούς εν όψει πρωταθλήματος ή θα ρισκάρει έναν αποκλεισμό που θα φέρει ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις; Χωρίς να υπάρχει κάτι σίγουρο, εκτιμούμε ότι θα κινηθεί όπως στον προηγούμενο γύρο, δεν είναι λίγο, άλλωστε, να φτάσει στα ημιτελικά...

Εξέτισε ο ποιοτικός χαφ Ντ. Νταν (7/0), αμφίβολοι ο ηγετικός αμυντικός Σάμπα (9/2) και ο πολύ χρήσιμος μπακ/χαφ Ολσον (10/0), που έχασαν τα δύο προηγούμενα. O Κιν τόνισε ότι οι δύο τελευταίοι θα είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι με τη Σουόνσι που ακολουθεί και λογικά δεν θα τους ρισκάρει σήμερα.



ΤΣΕΛΣΙ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

*** Φαβορί του 1,90-2,00 η Τσέλσι. Μέχρι 4,33 η Λίβερπουλ.

*** Στο πρωτάθλημα: 20/11 Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-2.

*** Πάνω από 5.500 οπαδοί της Λίβερπουλ θα ταξιδέψουν σήμερα στο Λονδίνο.

ΤΣΕΛΣΙ (Πρέμιερ): Με τον Βίλας Μπόας να παίρνει δραστικά μέτρα και να κάνει όχι πολλές, αλλά σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα του, επέστρεψε μετά από καιρό στις νίκες και μετρίασε εν μέρει τα εξωαγωνιστικά προβλήματα και τις φήμες για απόλυση του Πορτογάλου. Εξω έμειναν Λάμπαρντ, Μίκελ και πάλι ο Τόρες, μέχρι το 45' οι «μπλε» είχαν διαμορφώσει το τελικό 3-0 κόντρα στη Γουλβς και είχαν από κει και πέρα ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Αμφίβολες οι προθέσεις του Βίλας Μπόας για το ματς με τη Λίβερπουλ. Στον προηγούμενο γύρο είχε αλλάξει όλη την 11άδα, αλλά επικράτησε με 2-1 της Εβερτον εκτός έδρας. Τα πράγματα είναι οριακά τώρα, εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες, πιθανός αποκλεισμός θα φέρει ακόμη πιο πολύ τα πράγματα στα άκρα και λογικά θα είναι πιο... προσεκτικός, παρότι ακολουθεί ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα. «Από το πρώτο μας παιχνίδι στη διοργάνωση, φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλουμε να την κατακτήσουμε. Είναι ένας τρόπος να κερδίσουμε κάποιο τρόπαιο και φυσικά μας δίνει ένα πολύ θετικό μομέντουμ εάν κατακτήσουμε κάποια κούπα στα τέλη του Φεβρουαρίου», τόνισε ο βοηθός του Βίλας Μπόας, Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική και στο σημερινό παιχνίδι, όπερ σημαίνει ότι πολλοί από τους αναπληρωματικούς και απ' αυτούς που χρειάζονται παιχνίδια αναμένεται να περάσουν στην ενδεκάδα. Λάμπαρντ, Μίκελ και Τόρες είναι πιθανό να ξεκινήσουν, όπως και οι Λουκάκου, ΜακΙχραν, Μαλουντά, Αλεξ και Καλού.

Τιμωρημένος είναι ο κάπτεν Τέρι (13/4), ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην παλιά του ομάδα ο Μεϊρέλες (9/0).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Πρέμιερ): Οι απαντήσεις που έδωσε το απόγευμα της Κυριακής ήταν πειστικότατες. Εκανε ματσάρα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και καθαρά από ατυχία δεν πήρε το τρίποντο (1-1). Ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε την αντίπαλό της και έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, εκμεταλλευόμενη και ότι έπαιξε με παίκτη παραπάνω για 18 λεπτά.

Εμφάνιση που σίγουρα τονώνει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία, ενόψει του πολύ κρίσιμου παιχνιδιού με την Τσέλσι. Το Λιγκ Καπ είναι πολύ... ψηλά για τον Νταλγκλίς (δεν του έχει φερθεί, πάντως, καλά η κληρωτίδα, μην έχοντας παίξει κανένα εντός έδρας παιχνίδι) και θα κάνει τα πάντα για να επαναφέρει τη Λίβερπουλ σε τροχιά τίτλων. Στο Στόουκ (2-1) ο Νταλγκλίς έκανε κάποιες μικροαλλαγές φρεσκαρίσματος, πιθανό είναι να συνεχίσει και σήμερα, δηλώνοντας: «Είναι αστείο να πω σε κάποιον ποδοσφαιριστή να παίξει δύο παιχνίδια μέσα σε 48 ώρες».

Ο Νταλγκλίς συνέχισε: «Ακόμη δεν έχω καταλήξει στο ποιοι θα παίξουν στο Λιγκ Καπ. Εχουμε κάνει sold out στα εισιτήρια και υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε ομάδα παρατάξουμε θα δώσουν κάτι παραπάνω από το 100% για να περάσουμε».

Λογικά δεν θα τα καταφέρει ούτε τώρα ο κάπτεν Τζέραρντ (4/1). Στην αποστολή ο Μπέλαμι, ο οποίος ήταν σοκαρισμένος από την είδηση της αυτοκτονίας του Γκάρι Σπιντ και έμεινε εκτός από το παιχνίδι με τη Σίτι. Εξω δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

Το πιθανότερο, όπως γράφουμε και πιο πάνω, είναι ο Νταλγκλίς να κάνει αλλαγές σε σύγκριση με την ομάδα που παρατάχθηκε κόντρα στη Σίτι. Αυτό σημαίνει ότι οι Κάρολ, Μάξι Ροντρίγκες, Κοάτες, Κάραχερ, Σπίρινγκ και Κέλι μάλλον θα ξεκινήσουν.


ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΑΝ. ΣΙΤΙ

*** Φαβορί του 2,30-2,40 η Σίτι. Μέχρι 3,00-3,10 η Αρσεναλ.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Πρέμιερ): Εμφάνιση των προηγούμενων μηνών πραγματοποίησε απέναντι στη Φούλαμ, μένοντας στο 1-1. Κακή, χωρίς να μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και με έλλειψη ταχύτητας, εμφανώς κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια και από την τακτική του Βενγκέρ να παρατάξει για τρία συνεχόμενα σχεδόν την ίδια 11άδα. «Παίξαμε έπειτα από ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ γεμάτο ένταση και αυτό μας επηρέασε. Μοιάζει με ήττα, καθώς δεχτήκαμε ένα χαζό γκολ», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός.

Οπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Βενγκέρ θα ξεκουράσει βασικούς παίκτες, που το έχουν ανάγκη, έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό, παρότι το όνομα της Σίτι είναι πολύ μεγάλο. Θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους, όπως οι Ντιαμπί (αμφίβολος, αποκόμισε ένα μικροπρόβλημα το Σάββατο), Μπεναγιούν, Τσάμπερλεϊν, Παρκ, Φρίμπονγκ και Τσαμάκ.

Παραμένουν έξω οι μπακ Σανιά (6/0), Τζένκινσον (6/0), Γκιμπς (5/0) και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ (Πρέμιερ): Εμφανώς επηρεασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια και απογοητευμένη από την ήττα από τη Νάπολι, έκανε κακό παιχνίδι με τη Λίβερπουλ και ήταν τυχερή που διατήρησε το αήττητο. 1-1 το τελικό αποτέλεσμα, με την αντίπαλό της να χάνει ένα σωρό ευκαιρίες, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και υπήρχαν μόνο οι «κόκκινοι» στον αγωνιστικό χώρο. Αποβλήθηκε ο Μπαλοτέλι στο 78', τα άκουσε για τα καλά από τον Μαντσίνι

Αναμένεται να φρεσκαριστεί έντονα η ενδεκάδα, που λογικά δεν θα έχει καμία σχέση μ' αυτή του πρωταθλήματος. Ακολουθεί ένας πολύ δύσκολος μήνας, το Λιγκ Καπ είναι μάλλον αδιάφορο, την άλλη εβδομάδα υπάρχει το πολύ κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και πολλά καλά ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Επιπλέον, το ματς κόντρα στη Λίβερπουλ ήταν Κυριακή, σε καμιά περίπτωση ο Μαντσίνι (τεράστια παράπονα από την ομοσπονδία), δεν θα ρισκάρει δεύτερο ματς σε δύο μέρες και όπως τονίζει: «Θα αλλάξω όλη την ενδεκάδα».

Τιμωρημένοι είναι ο Μπαλοτέλι (9/6), που αποβλήθηκε και ο Μπάρι, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Ο δεύτερος κίπερ Παντίλιμον αναμένεται να περάσει στην ενδεκάδα. Κόλο Τουρέ, Σάβιτς στα στόπερ, Κολάροφ ή Μπριτζ στα αριστερά, Σαμπαλέτα δεξιά της άμυνας. Γενικότερα, όσοι δεν συμμετείχαν την Κυριακή, διεκδικούν θέση.


ΝΑΠΟΛΙ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

***Σταθερές οι τιμές, στο 2,50 ο άσος της Νάπολι, το διπλό της Γιουβέντους σε κάποιες εταιρίες φτάνει στο 3,20.

***Εξ αναβολής ματς για την 11η αγωνιστική της Serie A.

***Προϊστορία: 21-26-20. Τέσσερις σερί άσοι.

ΝΑΠΟΛΙ: Και το παιχνίδι με τη Γιουβέντους απέκτησε χαρακτήρα τελικού, η Νάπολι έχει χάσει πολύ έδαφος στο πρωτάθλημα και πρέπει να «μαζέψει» τη διαφορά από τη σημερινή αντίπαλο στους 6 βαθμούς, κερδίζοντας το ματς. Η Νάπολι πλήρωσε για μια ακόμα φορά την κόπωση από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ματσάρι έκανε αρκετές αλλαγές στην Αταλάντα και η ομάδα από τύχη πήρε την ισοπαλία στο 94’, χάρη στο γκολ του Καβάνι (1-1). Η Αταλάντα ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη, απέναντι σε μια κουρασμένη Νάπολι.

Ο Βάλτερ Ματσάρι υπερασπίστηκε την ομάδα του και θεωρεί πως η κόπωση είναι φυσιολογική και το να χάνονται συχνά βαθμοί εξίσου: «Είναι το τέταρτο σερί παιχνίδι μας έχοντας μόλις δύο μέρες για να ξεκουραστούμε. Επιστρέψαμε από το Μπέργκαμο στις 2 το πρωί και κάναμε μόνο μια προπόνηση. Θα χάνονται βαθμοί, αυτό είναι σίγουρο, αλλά ας κοιτάξουμε τι γίνεται και στα άλλα πρωταθλήματα. Η Μπάγερν έχασε από μια πιο αδύνατη ομάδα, η Μάντσεστερ Σίτι έφερε ισοπαλία, μέχρι και η Μπαρτσελόνα έχασε. Η κόπωση σημαίνει ότι θα χαθούν βαθμοί και στη συνέχεια, όμως εμείς έχουμε μπροστά μας το μεγάλο ματς με τη Γιουβέντους και πρέπει να κερδίσουμε».

Στο μεταξύ στη Νάπολι κυριαρχεί και το θέμα με τις κλοπές, αφού μετά τη σύζυγο του Χάμσικ και η αντίστοιχη του Λαβέτσι έπεσε θύμα ληστών. Η κυρία Γιανίνα λοιπόν είπε να κάνει μια βόλτα με τις φίλες της στην πόλη, φορώντας ένα ακριβό Ρόλεξ και έπεσε θύμα των αετονύχηδων. Και μάλιστα σε δηλώσεις της εμφανίστηκε έξαλλη με την πόλη και με τις κλοπές, απειλώντας να πάρει τον… αντρούλη της και να φύγουν από την ομάδα. Και όλοι τώρα προσπαθούν να πείσουν τον Λαβέτσι να ηρεμήσει τη γυναίκα του…

Ο Καβάνι (10/5) αποκόμισε ένα χτύπημα στον αστράγαλο στο ματς με την Αταλάντα, δεν προπονήθηκε χθες για να προφυλαχθεί, αλλά θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί, 80-20 οι πιθανότητες για αυτό. Αμφίβολος είναι και ο Ινλέρ (10/0), ο Τζεμαϊλί διεκδικεί τη θέση ενώ στο αριστερό άκρο ο Ντοσένα με τον Σουνίγκα παλεύουν για τη φανέλα βασικού. Κατά τα λοιπά επιστρέφουν ο Αρόνικα στην άμυνα και ο Μάτζιο στη δεξιά πτέρυγα, όπως από το πρώτο λεπτό και ο Λαβέτσι, αντί του Πάντεφ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Ντε Σάνκτις – Καμπανιάρο, Καναβάρο, Αρόνικα – Μάτζιο, Γκαργκάνο, Ινλέρ (Τζεμαϊλί), Ντοσένα (Σουνίγκα) – Χάμσικ, Λαβέτσι – Καβάνι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Πέρασε με επιτυχία ένα ακόμα τεστ, πήρε το διπλό στη Λάτσιο (1-0) και είναι μόνη πρώτη, θα μείνει εκεί ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Νάπολι. Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στη Ρώμη, έχασε ευκαιρίες και προηγήθηκε στο 34’ με τον Πέπε, ύστερα από το συνδυασμό των Βούτσινιτς και Μάτρι. Αντεξε στην πίεση που δέχτηκε μετά και από το 70’ κι έπειτα ισορρόπησε ξανά, αγγίζοντας το 2-0 σε τρεις καλές αντεπιθέσεις. «Το παιχνίδι στη Νάπολι κρίνει πολλά, εκεί θα αποδείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση», είπε ο Αντόνιο Κόντε.

Ο τεχνικός της Γιουβέντους αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη σημερινή αντίπαλο Νάπολι: «Χρησιμοποιώ πάντα τη Νάπολι ως παράδειγμα προς μίμηση, για αυτά που έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια. Βγήκαν από μια δύσκολη κατάσταση, έξι χρόνια πριν βρέθηκαν στη γ’ κατηγορία αλλά με πλάνο και επιμονή έφτασαν στο Τσάμπιονς Λιγκ και διεκδικούν το πρωτάθλημα. Είναι ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι μας από την αρχή της σεζόν, περιμένω ένα σκληρό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Νάπολι μας δείχνει ότι τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν κατακτιέται, αν δεν έχεις πλάνο».

Για το σημερινό παιχνίδι ανέφερε: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μεγάλα λόγια. Εχουμε πετύχει αρκετά πράγματα μέχρι στιγμής, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς η Γιουβέντους και πέρυσι και πρόπερσι είχε ξεκινήσει καλά αλλά στο τέλος κατέρρευσε. Είμαι προσεκτικός αλλά δεν κρύβομαι. Το παιχνίδι με τη Νάπολι είναι σημαντικό αλλά δεν κρίνει τίποτα. Δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα αν κερδίσουμε, ούτε θα είναι καταστροφή αν δεν τα καταφέρουμε».

Τιμωρημένος ο πολύτιμος Μαρκίζιο (11/5), ο άνθρωπος που καθάρισε με τα γκολ του τα ντέρμπι με Μίλαν και Ιντερ, κανένα άλλο πρόβλημα για τον Κόντε που ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Λογικά θα επιλεγεί ένας εκ των Πατσιέντσα και Εστιγαρίμπια, αν επιλεγεί ο πρώτος τότε ο Κόντε δεν αλλάζει τη διάταξη, παραμένει το 4-2-3-1, ενώ αν επιλεγεί ο Παραγουανός, τότε το σύστημα θα γίνει 4-4-2 με τον Βούτσινιτς να περνά στο πλάι του Μάτρι στην επίθεση και τον Βιδάλ να γυρίζει πιο κεντρικά, δίπλα στον Πίρλο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπουφόν – Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι – Πέπε, Βιδάλ, Πίρλο, Εστιγαρίμπια (Πατσιέντσα) – Μάτρι, Βούτσινιτς.

 Κύπελλο Ιταλίας: Ολες με αλλαγές για την πρόκριση

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
4ος Γύρος του κυπέλλου Ιταλίας, μονοί αγώνες με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο.

ΠΑΡΜΑ – ΒΕΡΟΝΑ

***Στο 1,70 ανώτατη τιμή ο άσος της Πάρμα, το διπλό της Βερόνα στο 6,00.

***Οποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Λάτσιο, εκτός έδρας.

ΠΑΡΜΑ (Α’): «Σκληρή» ήττα για την Πάρμα, το 2-1 από τη Νοβάρα με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «παρμένσι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν τη Νοβάρα και προηγήθηκαν στο 29’ με αυτογκόλ. Όμως στη συνέχεια λειτούργησε το ένστικτο να κρατήσει το σκορ και οπισθοχώρησε, δέχτηκε πίεση και η Νοβάρα γύρισε το ματς με δύο κεφαλιές στο 70’ και το 78’. Αμέσως μετά αντέδρασε, βγήκε για την ισοφάριση και στάθηκε άτυχη στο 83’, με την εκτέλεση φάουλ του Τζοβίνκο στο κάθετο δοκάρι. «Επρεπε να τελειώσουμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη ήμασταν κακοί», είπε ο Φράνκο Κολόμπα.

Η Πάρμα έχασε την ευκαιρία για να κάνει ένα ωραίο άλμα στη βαθμολογία και ο Φράνκο Κολόμπα τόνισε: «Η ήττα από τη Νοβάρα με πονάει ακόμα, μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Όμως ευτυχώς παίζουμε αμέσως και έχουμε ένα σημαντικό ματς, στο οποίο κρίνεται μια πρόκριση. Θέλουμε να περάσουμε τον γύρο, έχουμε όμως μπροστά μας μια ενθουσιώδη ομάδα με ιστορία, που τα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημά της. Η Βερόνα θα είναι δύσκολος αντίπαλος, όμως εμείς πρέπει να προκριθούμε».

Δεν υπολογίζονται ο αριστερός χαφ Μοντέστο (10/1), ο αριστερός μπακ Γκόμπι (9/0) και ο επιθετικός Φλόκαρι (7/0), ο Κολόμπα δεν ανακοίνωσε αποστολή αλλά πήρε τους διαθέσιμους μαζί του και αναμένονται αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια ο 36χρονος Παβαρίνι, στην επίθεση αναμένεται να μείνει εκτός ο ηγέτης Τζοβίνκο, θα ξεκινήσει ο Κρέσπο, θα ξεκουραστούν αρχικώς οι βασικοί χαφ Μορόνε, Γκαλόπα και ο Μπιαμπιανί, νέα πρόσωπα στην άμυνα οι Σαντακρότσε, Φέλτσερ και στην επίθεση οι Βάλντες και Παλαντίνο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Παβαρίνι – Σαντακρότσε, Παλέτα, Φέλτσερ, Ρουμπίν –Τζαντίντ, Μπλάζι, Βαλιάνι – Βάλντες, Παλαντίνο – Κρέσπο.

ΒΕΡΟΝΑ (Β’): Συνέχισε απτόητη την εξαιρετική της πορεία, έκτη διαδοχική νίκη για την Βερόνα με το 1-0 επί της Ρετζίνα και η δεύτερη θέση απέχει μόλις δύο βαθμούς. Οι «τζαλομπλού» έχτισαν την επικράτησή τους στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που έκαναν, με κλασικές ευκαιρίες και σκόραραν το μοναδικό γκολ στο 28’ με τον Πίχλμαν, ύστερα από καταπληκτική ενέργεια του Γκόμες από τα δεξιά. Στην επανάληψη οπισθοχώρησε και παραχώρησε την πρωτοβουλία στη Ρετζίνα, η οποία είχε με τη σειρά της κλασικές ευκαιρίες αλλά το 1-0 παρέμεινε. «Πήραμε ένα παιχνίδι στο όριο και χρειάστηκε να υποφέρουμε. Αλλά οι παίκτες μου τα πήγαν εξαιρετικά», είπε ο Αντρέα Μαντορλίνι.

Ο τεχνικός της Βερόνα τόνισε ενόψει Πάρμα: «Είναι ένα σημαντικό ματς και παρότι θα κάνουμε αλλαγές θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση. Η Πάρμα προέρχεται από ήττα και θα προσπαθήσει να αντιδράσει κόντρα σε εμάς, ενώ κρίνεται και μια πρόκριση. Εμείς θέλουμε να πάμε καλά σε αυτό το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε την πρόκριση, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών του αγώνα. Αλλά όταν παίζεις, παίζεις πάντα για τη νίκη».

Ο Αντρέα Μαντορλίνι αποφάσισε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, άφησε εκτός αποστολής τον απόλυτο φετινό ηγέτη Χαλφρέντσον (17/5), τον Ταχτσίδη (16/0) και τον δεξιό μπακ Αμπάτε (14/3). Πάγιες οι απουσίες του επιθετικού Μπιελάνοβιτς (8/2), του εξτρέμ Μπερετόνι (7/0) και των μέσων Εσπόζιτο (10/0), Γκάλι (3/0), με τεχνική επιλογή έμεινε έξω και ο εξτρέμ Μαντσίνι (8/0). Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, ντεμπούτο για τον τερματοφύλακα Νίκολας και φανέλα βασικού για τους Κάντζι, Πουλιέζε στην άμυνα και τον Ντονινέλι στη μεσαία γραμμή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Νίκολας – Κάντζι, Μαϊέτα, Τσεκαρέλι, Πουλιέζε – Ρούσο, Ζορζίνιο, Ντονινέλι – Ντ’ Αλεσάντρο, Πίχλμαν, Γκόμες.



ΚΑΤΑΝΙΑ – ΝΟΒΑΡΑ

***Στο 1,80 ο άσος της Κατάνια, το διπλό της Νοβάρα στο 5,50.

***Οποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Μίλαν, εκτός έδρας.

ΚΑΤΑΝΙΑ (Α’): Σπουδαία νίκη πέτυχε στο Λέτσε, την πρώτη φετινή εκτός έδρας, με το γκολ του Μπαριέντος στην εκπνοή (1-0). Δίκαιη η επικράτησή της, στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να είχε προηγηθεί και είχε τουλάχιστον πέντε κλασικές ευκαιρίες. Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο με φάσεις εκατέρωθεν, αλλά στο φινάλε η Κατάνια έβγαλε την ποιότητά της και με το γκολ του Μπαριέντος απονομήθηκε δικαιοσύνη. «Παίξαμε πολύ καλά και δικαιούμασταν τη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε λίγο η απόδοσή μας αλλά κανείς δε μπορεί να πει τίποτα για τη νίκη μας», είπε ο Μοντέλα.

Ο τεχνικός της Κατάνια θα κάνει αλλαγές απόψε αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος: «Θέλουμε την πρόκριση και να πάμε καλά, ώστε να βρούμε αντίπαλο τη Μίλαν. Είναι λογικό να κάνω κάποιες αλλαγές και να δω παίκτες που δεν αγωνίζονται πολύ, αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος, η πρόκριση. Η Νοβάρα θα έχει την ίδια αντιμετώπιση στο ματς και θα κάνουμε το παν για να πάρουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο».

Ωρα για αρκετές αλλαγές από τον Μοντέλα. Εκτός από τους τραυματίες Ισκο (5/0) και Σουάσο (3/0), ο 37χρονος κόουτς άφησε εκτός αποστολής από πλευράς βασικών τον τερματοφύλακα Αντούχαρ (12/-18), τον στόπερ Λεγκροτάλιε (8/1), τους μέσους Λόντι (12/2), Αλμιρόν (10/1) και τον επιθετικό Μπερχέσιο (10/3). Νέα πρόσωπα ο πορτιέρε Καμπανιόλο, στη μεσαία γραμμή οι Αλβαρες, Μπιατζάντι, Σιάκα, Ρικιούτι, ενώ στην επίθεση επιστρέφει ο Μάξι Λόπες, παραγκωνισμένος από τον Μοντέλα στο πρωτάθλημα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Καμπανιόλο – Ποτέντσα, Μπελούσι, Σπόλι – Αλβαρες, Μπιατζάντι, Σιάκα, Ρικιούτι, Καπουάνο – Μπαριέντος, Μάξι Λόπες.

ΝΟΒΑΡΑ (Α’): Επιτέλους νίκη για τη Νοβάρα, «καθάρισε» δίκαια την Πάρμα με 2-1, με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Νωθρή στην πρώτη μισή ώρα, βρέθηκε να χάνει στο 29’ αλλά αντέδρασε άμεσα και στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο είχε δύο καλές ευκαιρίες για το 1-1. Στην επανάληψη ήταν ακόμα πιο πιεστική και το γύρισε ολοκληρωτικά με τις κεφαλιές των Ρουμπίνο (70’) και Ριγκόνι (78’), ενώ αμέσως μετά γλύτωσε το 2-2 (δοκάρι η Πάρμα). Εκανε το ρεκόρ ο αρχηγός Ρουμπίνο, έχει σκοράρει με τη Νοβάρα και στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο Ατίλιο Τεσέρ πήρε βαθιές ανάσες στον πάγκο της Νοβάρα και τόνισε για το ματς κυπέλλου: «Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε το θεσμό αν και ο βασικός μας στόχος είναι η παραμονή. Θα κάνουμε αλλαγές και αναγκαστικά λόγω των τραυματισμών που μας προέκυψαν, ωστόσο θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση. Δεν θα αδιαφορήσουμε και θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι ελπίζοντας στην πρόκριση και στην διασταύρωση στην επόμενη φάση με τη Μίλαν».

Σταθερά έξω οι στόπερ Πάτσι (10/1), Λιζούτσο (3/0), ο επιθετικός Μοριμότο (8/2), ενώ τέθηκαν νοκ-άουτ ο μπακ/στόπερ Ντελαφιόρε (8/0) και ο επιτελικός Πινάρντι (9/0). Είναι αμφίβολος ο βασικός χαφ Πορκάρι (11/1) και μάλλον θα προφυλαχθεί, ενώ θα παίξουν κανονικά ο επιθετικός Μετζορίνι και ο αριστερός μπακ Τζέμιτι, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι για το προσεχές πρωταθλήματος. Ο Τεσέρ πάει σε αλλαγή συστήματος με άμυνα των τριών, ενώ κάτω από τα δοκάρια επιστρέφει ύστερα από δύο μήνες ο βασικός Ουικάνι (6/-10), ο οποίος θα αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Ουικάνι – Λαμπρίν, Λούντι, Γκαρσία – Μοργκανέλα, Μαριανίνι, Πέσε, Τζόρτζι, Τζέμιτι – Μετζορίνι, Γκρανότσε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.