Κουνιέται σήμερα το σεντόνι?






ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΤΣΕΛΣΙ
*** Τεράστια (και λογική) η άνοδος στη τιμή του διπλού, που από το 2,05 έχει σκαρφαλώσει πλέον στο 2,23. Στο 3,28 η μέση τιμή του άσου.
*** 5ος Ομιλος
*** Στο 30.210 θέσεων «Μπάι Αρένα» του Λεβερκούζεν
*** Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
*** Μόνο δύο νίκες σε 16 ματς απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει η Λεβερκούζεν. Η μία επί της Λίβερπουλ όταν έφτασε στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (2002), οπότε και είχε αποκλείσει με δύο ισοπαλίες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
*** Στα πέντε από τα οχτώ φετινά εντός έδρας παιχνίδια της, η Λεβερκούζεν δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.
*** 2-3 γκολ στα πέντε από τα έξι τελευταία ευρωπαϊκά εντός έδρας ματς της Λεβερκούζεν. Εξαίρεση το περσινό με τον Αρη.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Νο. 37): Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας ώστε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις - από το εντός έδρας ματς με τη Βαλένθια δηλαδή – και με μια τέτοια να πετύχει τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη της στην Μπουντεσλίγκα, επικρατώντας 2-0 της Καϊζερσλάουτερν στο «Φριτς Βάλτερ». Σε αντίθεση με τα πρόσφατα παιχνίδια της, ήταν συμπαγής και είχε καλή κυκλοφορία, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και σκόραρε με τους Μπάλακ (54’ – «δώρο» του αντίπαλου γκολκίπερ) και Σαμ (70’), παίρνοντας δίκαια τους τρεις βαθμούς. Απειλήθηκε μόνο στις αρχές των δύο ημιχρόνων και μετά το 0-1 επέβαλε πλήρως το ρυθμό της, επίτευγμα δύσκολο δεδομένου ότι έπαιζε χωρίς τον πολύτιμο Αντρέ Σίρλε.

Ο εξαιρετικός εσχάτως Μίχαελ Μπάλακ ήταν μαζί με τον έτερο σκόρερ οι ηγέτες της και τώρα ο αρχηγός θα ανταμώσει ξανά με την πρώην ομάδα του, Τσέλσι, ελπίζοντας σε μια ανάλογη εμφάνιση σε προσωπικό επίπεδο. Στο ματς του πρώτου γύρου με τους «μπλε» (ήττα με 2-0) είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και πριν από σημερινό προέτρεψε τους συμπαίκτες του να μην φοβηθούν την αντίπαλο, κάτι που άλλωστε δεν συνέβη ούτε στην Αγγλία. «Η Τσέλσι δεν ήταν τόσο καλή στο πρώτο παιχνίδι, αλλά τώρα την περιμένω πιο επικίνδυνη διότι βρίσκεται υπό πίεση. Εχουμε όμως την πίστη ότι μπορούμε να νικήσουμε. Η ποιότητα δεν μας λείπει. Πρέπει να είμαστε τολμηροί και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση», είπε ο 35χρονος μέσος, ο οποίος θα συμπληρώσει απόψε 100 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο προπονητής του εκτίμησε αντιθέτως ότι η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τσέλσι είναι καλό σημάδι για την ομάδα του. «Εχουμε δύο νίκες στο γήπεδο μας και σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε ξανά τη δύναμη της έδρας. Παίξαμε καλά στο πρώτο ματς του Λονδίνου και προερχόμαστε από μια σπουδαία νίκη στην Μπουντεσλίγκα, στοιχεία που συνθέτουν ένα θετικό feeling πριν από τον αγώνα. Ξέρουμε ότι η Τσέλσι δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά την Πρέμιερ Λιγκ και βρίσκεται στο -12 από την κορυφή. Σεβόμαστε τους παίκτες της, αλλά βρίσκονται υπό πίεση και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς».

Σε περίπτωση που η Μπάγερ νικήσει θα περάσει πρώτη στον όμιλο και είτε θα προκριθεί από σήμερα (αν η Βαλένθια δεν νικήσει την Γκενκ), είτε θα χρειάζεται μια ισοπαλία τη τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο. Ετοιμος είναι ξανά ο μεσοεπιθετικός Σίρλε, που θα επιστρέψει στην ενδεκάδα. Εκτός μάχης παραμένουν οι μέσοι Μπάλιτς, Ρενάτο Αουγκούστο, Μπαρνέτα και Ορτέγα (μέσοι), όπως και ο βασικός γκολκίπερ Αντλερ. Μόνο ο πρώτος δεν λείπει μακροχρόνια.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Λένο - Κάστρο, Τόπρακ, Φρίντριχ, Κάντλετς – Μπέντερ, Ρόλφες – Σαμ, Μπάλακ, Σίρλε – Κίσλινγκ.
ΤΣΕΛΣΙ (Νο. 3): Δεν μπόρεσε να σταθεί σε ένα ακόμη ντέρμπι και μετά τις ήττες από Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ, έχασε και από τη Λίβερπουλ την Κυριακή. 2-1 το τελικό αποτέλεσμα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και το κλίμα είναι πιο βαρύ από ποτέ επί ημερών Βίλας Μπόας.

Υπήρξαν φήμες για ξέσπασμα του Αμπράμοβιτς προς τον Πορτογάλο και απειλές απόλυσης, κάτι που όμως διαψεύστηκε από τη διοίκηση, όμως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, ιδίως όταν έχεις πρόεδρο τον Αμπράμοβιτς. Ο Βίλας Μπόας αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του δυσκολίες, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τα κακώς κείμενα, με την ομάδα του να κάνει πολλά και συνεχόμενα λάθη, να μην μπορεί να αμυνθεί σωστά και να αφήνει απίστευτους χώρους σ' όλες τις αντιπάλους της. «Δεν ανησυχώ από τα σχόλια. Πρέπει να σταματήσουμε το κακό μας σερί. Μπορούμε να το κάνουμε», ανέφερε ο Βίλας Μπόας.

Μέσα σ' όλα και η κάκιστη κατάσταση που βρίσκονται οι επιθετικοί της, εκτός του Στάριτζ. Ο Ντρογκμπά είναι ξενερωμένος, γνωρίζοντας ότι το καλοκαίρι κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει παρελθόν, ο Τόρες είναι εκ νέου ντεφορμέ, ενώ ο Ανελκά τόνισε για μία ακόμη φορά ότι θέλει να φύγει από την Τσέλσι και μετά το τέλος της σεζόν αναμένεται και αυτός να δει το δρόμο της αποχώρησης.

Αλλη υπόθεση το Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου και με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, για ένατη συνεχόμενη χρονιά! «Εχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να νικήσουμε το ματς και να τερματίσουμε πρώτοι. Νομίζω ότι αυτό χρειαζόμαστε. Δεν χρειάζονται αναλύσεις, σχόλια ή εξηγήσεις για την κατάστασή μας. Μια νίκη θα μας ανεβάσει το ηθικό και θα επανέλθουμε στο δρόμο των επιτυχιών», τόνισε ο Μαλουντά.

Περιμένουμε να δούμε την ενδεκάδα, που δεν αποκλείεται να επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις. Εξω από το σημερινό ματς μένει ο Ανελκά (έπειτα από τις δηλώσεις του ότι θέλει να φύγει, δεν αποκλείεται να μπει στο...ψυγείο). Από κει και πέρα δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τσεχ - Ιβάνοβιτς, Τέρι, Ντ. Λουίς, Κόουλ - Λάμπαρντ, Μεϊρέλες, Ραμίρες - Στάριτζ, Τόρες, Μάτα.
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
2-3 γκολ έχουν τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια και των δύο ομάδων στη φετινή διοργάνωση. Αρκετά καλές μοιάζουν οι πιθανότητες για ακόμα ένα, αφού αμφότερες θα έχουν στο νου τους να παίξουν «σφιχτά» και να κρατήσουν το μηδέν. Στο 12,00 το… ιντριγκαδόρικο να ανοίξει το σκορ απέναντι στην πρώην ομάδα του ο (προωθημένος ως επιτελικός χαφ πια) Μίχαελ Μπάλακ.

ΜΠΑΤΕ – ΠΛΖΕΝ
***Στο 41.000 θέσεων «Ντιναμό Στάντιον» του Μινσκ.
ΜΠΑΤΕ (Νο. 61): Πολύ σημαντική η ισοπαλία, που κατάφερε να πάρει από τη Μίλαν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Πιέστηκε στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε το γκολ στο 22’ και από καθαρή τύχη δεν βρέθηκε να χάνει με περισσότερα γκολ. Στην επανάληψη ισοφάρισε στο 55’ με πέναλτι του Βραζιλιάνου Μπρεσάν και στη συνέχεια κλείστηκε ώστε να κρατήσει με νύχια και με δόντια το βαθμό.
Σε καλύτερη αφετηρία για την τρίτη θέση από την Πλζεν. Ωστόσο το τελευταίο τρίμηνο δείχνει σταθερά σε μέτρια κατάσταση, φθάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με το πόδι στο φρένο. Το Σάββατο ηττήθηκε εντός έδρας με 1-2 από την ουραγό Ντνιέπρ Μογκίλεφ, βλέποντας τη διαφορά από τη δεύτερη Σαχτιόρ να μειώνεται στους 7 βαθμούς. Ωστόσο έχει κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο, με μία αγωνιστική να μένει για το τέλος.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως από τον Αύγουστο μετρά μόλις 5 νίκες στα 19 τελευταία παιχνίδια της σε Λευκορωσία κι Ευρώπη (5-8-6), ενδεικτικό της κατάστασής της.
Ορεξη είχε ο Γκοντσαρένκο στη συνέντευξη Τύπου: «Ξέρετε τη φιλοσοφία μας. Παίζουμε πάντα για τη νίκη. Εχουμε παίξει πολλά ματς φέτος και είναι δύσκολο να κρατήσουμε σταθερό ρυθμό. Θα υπάρξουν μεταπτώσεις. Η ήττα του Σαββάτου ίσως μας βοηθήσει να έχουμε την κατάλληλη προσέγγιση στο ματς με την Πλζεν».
Ο νεαρός Λευκορώσος τεχνικός μίλησε και για το γήπεδο του αγώνα, που συνήθως παρουσιάζει αποκαρδιωτική εικόνα: «Το χορτάρι του Ντιναμό είναι απρόβλεπτο. Μπορεί να το δεις εξαιρετικό με κάκιστο καιρό και απαράδεκτο με καλό. Βρέχει και κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι απόψε..».
Επέστρεψε από μακροχρόνιο τραυματισμό ο βασικός επιθετικός χαφ Παβλόφ. Εκατσε πάγκο, έχοντας χάσει τα τελευταία ματς ο βασικότατος στόπερ Φιλιπένκο. Ωστόσο πολύ δύσκολα θα συμμετάσχει σήμερα, με τον Γκοντσαρένκο να παραδέχεται πως η απουσία του πολλές φορές επηρεάζει και τον έτερο στόπερ, Σίμιτς. Παραμένει μακροχρόνια εκτός ο έμπειρος, Λευκορώσος επιθετικός Ροντιόνοφ, ο υπολογίσιμος επιθετικός χαφ Μπάγκα, αλλά και ο αντικαταστάσιμος μπακ Κούντσεβιτζ.
Under τα 8 από τα 10 φετινά παιχνίδια της ΜΠΑΤΕ στο Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με τα προκριματικά).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γκούτορ – Κοντσεβόι, Σίμιτς, Ραντκόφ, Γιούρεβιτζ – Λιχτάροβιτζ, Α. Βολόντκο – Ρούντικ, Παβλόφ, Μπρεσάν – Κέζμαν.

ΠΛΖΕΝ (Νο. 152):
Μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ να έχει περιορίσει μόλις σε 2-0 τις ήττες της από Μίλαν και Μπαρτσελόνα εκτός, στο πρωτάθλημα όμως παρουσιάζει άσχημο αμυντικό πρόσωπο και αυτό της στοιχίζει. Το Σάββατο επικράτησε με 3-2 της Μλάντα κι έπιασε την τρίτη θέση, είχε προηγηθεί η εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Σπάρτα Πράγας. Ενδιάμεσα, η Πλζεν πήρε εύκολη πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου με το 3-1 στην έδρα της Μπάνικ Σόκολοφ, πλέον από τις αρχές Οκτωβρίου σε εννέα ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει δεχθεί γκολ στα οκτώ.

Η ισοπαλία της ΜΠΑΤΕ με τη Μίλαν την αναγκάζει να παίξει μόνο για τη νίκη στο μεταξύ τους ματς, αν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται και την άνοιξη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο προηγούμενο ματς με την Μπαρτσελόνα οι λιγοστές ελπίδες που είχε για κάτι καλό εξανεμίστηκαν από την αποβολή του Σισόφσκι στο 22’ και το πέναλτι του Μέσι, με τους Ισπανούς να κερδίζουν στο ρελαντί με 0-4 και τον Αργεντίνο να κάνει χατ-τρικ. Κουρασμένοι έδειξαν οι τέσσερις διεθνείς που έπαιξαν με την Τσεχία στα μπαράζ με το Μαυροβούνιο, αφού ο Βρμπα δεν τους ξεκούρασε: «Δεν υπήρχε λόγος να τους ξεκουράσω, όλοι έδειξαν καλά πριν από το ματς και ζήτησαν να παίξουν».

Ο έμπειρος τεχνικός της Πλζεν ξέρει πως ακόμα και με ισοπαλία η Πλζεν θα είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Μίλαν που θα είναι αδιάφορη και η ΜΠΑΤΕ ταξιδεύει στη Βαρκελώνη να παίξει με την Μπαρτσελόνα. Παρ’ όλα αυτά, στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «θα παίξουμε επιθετικά, θα παίξουμε το στιλ που μας έδωσε το πρωτάθλημα στην Τσεχία και που μας έφερε τα θετικά αποτελέσματα τα δύο - 3τρίατελευταία χρόνια. Ξέρω πως με ήττα τελειώνει το ευρωπαϊκό μας όνειρο και αυτό θα μας αφήσει μια πικρή γεύση. Ο,τι κι αν γίνει όμως, έχουμε κερδίσει πολλά παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα κι αν αποτύχουμε, οι εμπειρίες που κερδίσαμε θα μας βοηθήσουν του χρόνου».

Δύσκολα λοιπόν θα αλλάξει το σύστημα ο Βρμπα, με το 4-2-3-1 να μετατρέπεται σε ένα 4-3-3 μέσα στο παιχνίδι, με τους Κόλαρ και Πιλάρ να βοηθούν από τα πλάγια τον Μπάκος και τον Πετρζέλα να γυρίζει πίσω να παίξει στο κέντρο με τους Χόρβαθ και Γίρασεκ. Η Πλζεν είναι γνωστό πως σε ανάλογα παιχνίδια επιτίθεται από την αρχή χωρίς να υπολογίζει ποιος είναι ο αντίπαλος (εκτός φυσικά από τα ματς με Μπαρτσελόνα και Μίλαν) και αυτό προτίθεται να κάνει και στο Μινσκ.

Μοναδικό πρόβλημα για τον έμπειρο προπονητή η απουσία του τιμωρημένου μπακ/χαφ Σισόφσκι, τη στιγμή που υπάρχει θέμα τραυματισμού με τον κίπερ Τσεχ, ο οποίος πάντως από τη στιγμή που επέστρεψε ο Πάβλικ θεωρείται πλέον αναπληρωματικός και ουσιαστικά δεν προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στον Βρμπα. Επίσης, τραυματίας ήταν από τις αρχές Νοεμβρίου ο αριστερός μπακ Λιμπέρσκι, ο οποίος αγωνίστηκε κανονικά το Σάββατο κόντρα στη Μλάντα και θα ξεκινήσει από την αρχή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Πάβλικ – Ραϊτόραλ, Μπιστρόν, Σεβίνσκι, Λιμπέρσκι – Χόρβαθ, Γίρασεκ – Πετρζέλα, Κόλαρ, Πιλάρ – Μπάκος.
 Η Πλζεν θα παίξει ανοιχτά για τη νίκη, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό. Μπορεί να σκοράρει με τόσους ικανούς φορ μπροστά, όμως υστερεί σε ένα πράγμα από την ΜΠΑΤΕ και αυτό είναι η εμπειρία. Οι Λευκορώσοι ενδέχεται να δώσουν χώρους και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, οπότε το να μην σκοράρουν και αυτοί απέναντι στην ασταθέστατη άμυνα της Πλζεν είναι δύσκολο.

Το 1,90 που πληρώνει το goal/goal είναι μια αρκετά καλή περίπτωση. Η Πλζεν θέλει τη νίκη για να περάσει στο Γιουρόπα Λιγκ, άσχετα αν ακόμα και μια ισοπαλία δεν θεωρείται καταστροφικό αποτέλεσμα. Οι Τσέχοι δεν έχουν μάθει να αμύνονται και θα πιέσουν, αφήνοντας σίγουρα χώρους πίσω.

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

*Ακόμα μία φορα οι μπουκ δίνουν ψηλές αποδόσεις για anytime σκόρερ στους καλύτερους παίκτες της Πλζεν. Στο 4,33 ο Μπάκος (12/8 στο πρωτάθλημα, 6 γκολ στα προκριματικά του Τσ. Λ.), στο 4,00 και το 4,75 οι Κόλαρ και Πιλάρ. Αν θεωρήσουμε πως η Πλζεν θα πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, δύσκολα θα το βάλει κάποιος άλλος εκτός από αυτούς τους τρεις, με τα περισσότερα χρήματα για μένα να αξίζουν να πονταριστούν στον Μπάκος.

*Σε όλα τα ματς των ομίλων η ΜΠΑΤΕ δέχθηκε πρώτη γκολ, τα δύο απ’ αυτά κατάφερε να τα ισοφαρίσει. Δεν είναι απίθανό το να δεχθεί και πάλι γκολ, και να καταφέρει στο τέλος πάλι να μη χάσει. Ενα ενδεχόμενο που πληρώνει 5,50 στο εξωτερικό.

ΖΕΝΙΤ – ΑΠΟΕΛ
*** Φαβορί με πτωτικές τάσεις στο 1,40 – 1,45 η Ζενίτ, στο 8.20 το διπλό του ΑΠΟΕΛ.
*** Στο 21.500 θέσεων «Πετρόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης. 1.200 θα είναι οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ.
*** Ο ΑΠΟΕΛ φέτος έχει σκοράρει στα οχτώ από τα δέκα ματς που έχει δώσει στη διοργάνωση
*** Σε περίπτωση ισοπαλίας στο ματς Σαχτάρ - Πόρτο, ο ΑΠΟΕΛ προκρίνεται ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο παιχνίδι του με τη Ζενίτ.
ΖΕΝΙΤ (Νο. 21): Το πλέον κρίσιμο παιχνίδι της στον όμιλο είναι αυτό με τον ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές Ρωσίας γνωρίζουν πως σε περίπτωση νίκης αγκαλιάζουν κατά 90% την πρόκριση, ενώ αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και αν φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την Πόρτο.
Για προσοχή και σύνεση κάνει λόγο ο Σπαλέτι μετά και την ήττα του πρώτου γύρου: «Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι μια ομάδα που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, αλλά σε αυτές που φτιάχνει, σπάνια αστοχεί. Χρειάζονται μόνο ένα βαθμό, αλλά έχουν την ταχύτητα να βγουν στην κόντρα. Είναι πολύ σημαντικό να βγούμε για τη νίκη, αλλά ταυτόχρονα να κρατήσουμε την ισορροπία και τον ενθουσιασμό μας».
Ερχεται από το 0-0 με την Ανζί εντός έδρας την Παρασκευή, με το Σπαλέτι να δίνει συγχαρητήρια στους παίκτες του για «ένα σπουδαίο παιχνίδι», που έκαναν, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Πρέπει να είχαμε συνολικά γύρω στις είκοσι ευκαιρίες» πρόσθεσε ο διεθνής Ρώσος δεξιός μπακ Ανιουκόφ. «Μπορούμε να τις κάνουμε γκολ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ» τόνισε ο πλέι μέικερ Ντάνι. Είδε την ΤΣΣΚΑ να χάνει από τη Ρούμπιν κι έτσι αύξησε τη διαφορά στο +3 από τη δεύτερη θέση. Απομένουν ακόμα 13 αγωνιστικές στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος (θεσμός που θα ισχύσει μεταβατικά μόνο φέτος, το πρωτάθλημα μετατρέπεται σε χειμερινό).
Μετρά τρία σερί under και πολλές χαμένες ευκαιρίες, κάτι το οποίο πιθανότατα να οφείλεται στην απουσία - εδώ κι ένα μήνα – του κλασικού της φορ, Κερζάκοφ. Ο Ρώσος χάνει και το σημερινό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, με το δίμετρο, αντικαταστάτη του Μπουκάροφ να παίρνει μία ακόμα φορά θέση στην κορυφή της επίθεσης.
Η Ζενίτ έχει κερδίσει και τα 9 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά της στο «Πετρόφσκι». Τελευταία ομάδα που απέφυγε την ήττα η Νασιονάλ τον Αύγουστο του 2009 (1-1).
ΑΡΣΕΝΑΛ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

*** Ανοδική η πορεία του άσου, που φτάνει πλέον μέχρι και το 2,15. Το διπλό έχει πέσει γύρω από το 3,50.

*** Στο 60.361 θέσεων «Εμιρατς» του Λονδίνου.

*** Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέκερε (Βέλγιο).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Νο. 5):
Σε ανοδικότατη πορεία εδώ και αρκετές εβδομάδες, το επιβεβαίωσε και στο Νόριτς το Σάββατο. Πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν, ακόμη καλύτερη και από το ντέρμπι με την Τσέλσι και τη νίκη της με 5-3, θυμίζοντας τους εξαιρετικούς «κανονιέρηδες» των προηγούμενων χρόνων. Επικράτησε με 2-1, το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, στάθηκε όμως πολύ άτυχη στην τελική προσπάθεια.

Ο Φαν Πέρσι ήταν και πάλι παρών, σκόραρε και τα δύο τέρματα και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ, όντας σε πραγματικά δαιμονισμένη κατάσταση. Εχει πετύχει 31 γκολ στα 29 παιχνίδια που έχει δώσει το 2011, σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και δείχνει ασταμάτητος. «Ο Φαν Πέρσι ξεκίνησε στον πάγκο στο προηγούμενο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω του ότι αντιμετώπιζε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού. Τώρα είναι απόλυτα υγιείς, οπότε θα βρεθεί στην ενδεκάδα», είπε ο Βενγκέρ.

Τα πράγματα είναι περίπλοκα στον όμιλο και μετά την ισοπαλία με τη Μαρσέιγ θέλει πάση θυσία το τρίποντο για να ταξιδέψει στην Ελλάδα έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση. «Η Αρσεναλ είναι το κλαμπ της ζωής μου και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο συμβόλαιό μου. Στο ξεκίνημα πολλοί αναρωτήθηκαν το που μπορεί να φτάσουμε, όμως πάντα πίστευα στις δυνατότητές μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Βενγκέρ, ο οποίος πάντως δεν αρνήθηκε ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που δεν πετύχει τους στόχους που έχει οριοθετήσει.

Η κρισιμότητα του αγώνα δύσκολα θα αφήσει τον Αλσατό να πραγματοποιήσει αλλαγές φρεσκαρίσματος. Συνεχίζεται το πρόβλημα στα μπακ, αφού λείπουν Γκιμπς, Τζένκινσον και Σανιά. Εκτός θα μείνει από το σημερινό ματς και ο Ροζίτσκι, τη θέση του στην αποστολή ο Ντιαμπί, ο οποίος ξεπέρασε το σοβαρό του τραυματισμό.

Λογικά στον πάγκο ο Μερτεζάκερ, ο οποίος ήταν ο μόνος που ήταν κακός στο ματς με τη Νόριτς και έκανε τραγικό λάθος στο γκολ των «καναρινιών». Αυτό θα σημαίνει ότι ο Τζουρού θα περάσει στην ενδεκάδα και ο Κοσιελνί θα επιστρέψει στο πλάι του Βερμάλεν στα στόπερ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέζνι - Τζουρού, Κοσιελνί, Βερμάλεν, Αντρέ Σάντος - Σονγκ, Ράμσι - Γουόλκοτ, Αρτέτα, Τζερβίνιο - Φαν Πέρσι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Νο. 65): Εδειξε σε κάθε… ενδιαφερόμενο πώς γίνεται η δουλειά στο Μόναχο, καθώς θριάμβευσε (1-0) δεύτερη σερί σεζόν στο «σπίτι» της Μπάγερν, πείθοντας και τον τελευταίο… δύσπιστο ότι έχει επιστρέψει για τα καλά. Με αλληλοεπικάλυψη για σεμινάριο, προσήλωση και πειθαρχία στο ζενίθ, έπαιξε ως γνήσια πρωταθλήτρια, μετατρέποντας το «τρένο» απέναντί της σε… καρβουνιάρη, έτσι ώστε να βάλει «φωτιά» στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα μειώνοντας στο -2 από τους Βαυαρούς. Εως το 75’ απειλήθηκε μόνο δύο φορές, ενώ στο 65’ ο Γκέτσε αξιοποίησε τη μία από τις τρεις σπουδαίες ευκαιρίες της ομάδας του, η οποία χρειάστηκε την τύχη μόνο στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

Καγκάβα και Γκροσκρόιτς έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους το ντεφορμάρισμα, οι Βεστφαλοί πρεσάρουν πια σαν… «πιράνχας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ (!) και οι Γκέτσε, Λεβαντόφσκι «οργιάζουν» μπροστά, πρωταγωνιστώντας στη μεγάλη αντεπίθεση σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα (6-1-0 στα εφτά τελευταία με τέρματα 20-3). «Μόνο έτσι όπως παίξαμε μπορείς να πάρεις κάτι καλό στο Μόναχο. Θέλουμε να το επαναλάβουμε κόντρα στην Αρσεναλ έστω και αν παίζει με διαφορετικό σύστημα. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια εκτός έδρας νίκη επί μεγάλου αντιπάλου. Θέλουμε να το ζήσουμε ξανά τη Τετάρτη, γνωρίζοντας πια ότι είμαστε ικανοί να το καταφέρουμε», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ, στρέφοντας αμέσως το βλέμμα του στην Αρσεναλ μετά το ματς, δείγμα του ότι η Μπορούσια ουδόλως έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του αποκλεισμού από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εστω και αν θα χρειαστεί πιθανότατα δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς για να προκριθεί στους «16». «Για μας το ματς είναι όλα ή τίποτα. Θέλουμε μόνο τη νίκη. Αν την πάρουμε θα έχουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε την αντεπίθεση μας κόντρα στη Μαρσέιγ, αν όχι πιθανότατα οι ελπίδες μας τελειώνουν εδώ. Η Αρσεναλ προκρίνεται και με την ισοπαλία, αλλά δεν είναι η ομάδα που θα παίξει για αυτήν», είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Κλοπ και πρόσθεσε: «Η αντίπαλός μας βρίσκεται σε φόρμα, αλλά νικήσαμε εκτός έδρας την Μπάγερν, που για μένα είναι μια από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Η αποστολή μας εδώ δεν είναι ούτε πιο δύσκολη, ούτε πιο εύκολη απ’ ό,τι στο Μόναχο. Είμαστε προετοιμασμένοι. Ξέρουμε τι εστί Φαν Πέρσι, αλλά δεν πρόκειται να ρίξω τέσσερις παίκτες πάνω του. Βασικός στόχος μας είναι να τον αποκόψουμε από βοήθειες».

Ο εξαντλητικός αγώνας που προηγήθηκε το Σάββατο και η συγκυρία να ακολουθεί το μεγάλο γειτονικό ντέρμπι με τη Σάλκε προκάλεσαν την ερώτηση στον Κέβιν Γκροσκρόιτς, περί σωματικής η πνευματικής κούρασης στο σημερινό ματς. «Δεν μας νοιάζει καθόλου. Είμαστε νέοι και πεινασμένοι για επιτυχίες! Θέλουμε να κάνουμε ένα σπουδαίο ματς στο Λονδίνο».

Μοναδική απουσία για τους φιλοξενούμενους ο βασικός στόπερ Σούμποτιτς. Ο αντικαταστάτης του όμως, Φελίπε Σαντάνα, τα πήγε εξαιρετικά στο «Αλιάντς Αρένα».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βαϊντενφέλερ – Πίζεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Σμέλτσερ – Κελ, Μπέντερ – Γκέτσε, Καγκάβα, Γκροσκρόιτς – Λεβαντόφσκι.
 
Πολύ ανεβασμένη η Αρσεναλ, με τη δύναμη του «Εμιρατς» είναι ικανή να κάνει τον άσο και να καθαρίσει την πρόκριση. Μια χαρά οι τιμές, φτάνουν και το 2,05.

ΕΙΔΙΚΑ

***Σε φόρμα η Αρσεναλ, η Ντόρτμουντ δεν θα πάει στο Λονδίνο να παίξει κλειστά, όπερ σημαίνει ότι μπορούμε να ψάξουμε στοιχήματα με γκολ. Το over 3,50 φτάνει στο 3,25.

***Αδικείται ο Γουόλκοτ από την μπάλα. Εχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις τελευταία, όμως στέκεται άτυχος στην τελική προσπάθεια. Του διώχνουν την μπάλα πάνω στη γραμμή, τον σταματούν με τρομερές ενέργειες οι κίπερ ή τη στέλνει στα δοκάρια. Θα... γυρίσει η τύχη του και το να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι είναι στο 3,60.

*** Χωρίς νίκη η Ντόρτμουντ στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της (τέρματα 3-8).
*** 0-1 γκολ είχαν στο ημίχρονο τα εφτά από τα εννιά φετινά εκτός έδρας ματς της Ντόρτμουντ.

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*** Στο 1,65 ο άσος, το διπλό στο 5,50+.

*** Στο 60.000 «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας.

*** 6ος όμιλος.

*** Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία).

ΜΑΡΣΕΪΓ (Νο. 15):
Πήρε τέλος το καλύτερο φετινό της σερί (3-2-0) σε πέντε επίσημα, σε πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ και Ευρώπη, κατά τα οποία κράτησε το μηδέν σε τέσσερα. Σε βαρύ γήπεδο έχασε με 1-0 στη Μονπελιέ με αυτογκόλ του Ντιαουαρά στο 62’. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά προσεκτικά και η Μαρσέιγ ρίσκαρε πραγματικά μετά το γκολ και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

«Ηταν ένα στοπ αλλά έρχεται γρήγορα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και είναι ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα» είπε ο προπονητής της. Ο κόσμος της παραμένει ξενερωμένος και δεν μπορούμε να πούμε πως στριμώχνεται στα εκδοτήρια για να βρει εισιτήρια. Μέχρι χθες είχαν πουληθεί περίπου 25.000 εισιτήρια και απομένουν καμιά 15άρα ακόμα αφού λόγω των έργων που γίνονται έχει ελαττωθεί φέτος η χωρητικότητα του γηπέδου.

N/G τα έντεκα στα δώδεκα τελευταία ευρωπαϊκά της. Το 1-0 σκορ έχει έρθει πέντε φορές σ’ αυτό το διάστημα.

Επανήρθε από δίμηνη απουσία ο δυνατός στόπερ Μπία αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Πάντως ο Ντεσάν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει σήμερα. Εχει μπροστά του και το μεγάλο παιχνίδι με την Παρί και θέλει να ξέρει σε ποιους μπορεί να βασίζεται. Είναι αρκετά πιθανό να αφήσει το 4-4-2 και να προτιμήσει το 4-2-3-1 που εφάρμοσε με επιτυχία στην Αρσεναλ. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Ρεμί θα αφήσει μόνο του τον Τζόρνταν Αϊγιού σαν φορ και θα πάει στα δεξιά. Μπορούν βέβαια να παίξουν μαζί σαν δίδυμο με τους Βαλμπυενά και Αντρέ Αϊγιού στα άκρα. Εναλλακτική στην επίθεση ο Ζινιάκ που μπήκε φουριόζος με τη Μονπελιέ αλλά είχε μικροενοχλήσεις στον αστράγαλο στη συνέχεια.

Υπάρχει ερωτηματικό για τον Μορέλ που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι και αν δεν τα καταφέρει θα δούμε Τζίμι Τραορέ, να γουστάρουμε. Παραμένει τραυματίας ο δεξιός μπακ Φανί.

«Εχουμε επτά βαθμούς, παίζουμε εντός έδρας, είναι λογικό να θεωρούμαστε φαβορί, δεν το αρνούμαστε και θα κάνουμε τα πάντα για να το αποδείξουμε. Θα παίξουμε για να κερδίσουμε γιατί αυτό θα μας φέρει πολύ κοντά στην πρόκριση. Θα ενημερώνομαι πάντως και για την εξέλιξη στην Αρσεναλ. Οι παίκτες δεν πρόκειται να γνωρίζουν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα ώστε να μην επηρεαστούν καθόλου στο παιχνίδι τους» είπε ο προπονητής της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μανταντά – Αθπιλικουέτα, Ντιαουαρά (Μπία), Ν’ Κουλού, Μορέλ (Τζίμις) – Ντιαρά, Σερού – Βαλμπυενά, Α. Αϊγιού, Ρεμί – Τζ. Αϊγιού (Ζινιάκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νο. 35):
Απογοητευμένος έφυγε από το εντός έδρας ντέρμπι των «αιωνίων», το τελικό 1-1 τον κράτησε δύο βαθμούς πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Συνολικά ήταν καλύτερος σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει με συνέπεια να υποχρεωθεί στη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία στο «Καραϊσκάκης» όταν πέρυσι είχε πετύχει το απόλυτο. Ομως και ο ίδιος απειλήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις με τον Μέγερι να αντιδρά ψύχραιμα.

«Ηταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι με πάρα πολλές φάσεις, οι περισσότερες από αυτές ανήκουν στον Ολυμπιακό. Είναι φυσικό να είμαστε πικραμένοι αφού δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε, αν και είχαμε πάρα πολύ καλή απόδοση» σημείωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ομως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να ασχοληθεί περισσότερο με το ντέρμπι αφού έπεται το καθοριστικό παιχνίδι με τη Μαρσέιγ. Μετά την ήττα με 1-0 από την Ντόρτμουντ, μόνον η νίκη επί της Μαρσέιγ θα τον κρατήσει ζωντανό στην πρόκριση, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να μείνει κι εκτός Γιουρόπα Λιγκ.

«Η πρόκριση είναι ανοιχτή για εμάς, δεν σκεφτόμαστε το Γιουρόπα Λιγκ. Οι στόχοι μας θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Μαρσέιγ. Θα τα δώσουμε όλα να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισής μας στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας τελικός για εμάς» σημείωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Είναι πολλά τα δυνατά σημεία της Μαρσέιγ. Διαθέτει πολλούς επικίνδυνους παίκτες, που μπορούν να απειλήσουν ανά πάσα στιγμή. Θεωρώ ότι είναι σε καλή κατάσταση και δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από την πορεία της στο Σαμπιονά» ανέδειξε τις δυσκολίες ο Ισπανός τεχνικός.

Προέκυψαν πολύ μεγάλα προβλήματα, δύο μήνες θα λείψει ο Μακούν, δύο εβδομάδες ο Ορμπάιθ, εκτός αποστολής έμεινε και ο Μπαγάσα, στην οποία συμπεριλήφθηκε τελικά ο Φέισα, ο Ολυμπιακός μένει ουσιαστικά χωρίς μεσαία γραμμή. Εκτός και ο τραυματίας Παπάζογλου, Ζαραδούκας και Μόνχε δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

«Ο Φέισα δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Θα βρεθεί στον πάγκο και αν χρειαστεί κάποια στιγμή θα μας βοηθήσει. Δεν ασχολούμαστε με αυτούς που λείπουν παρά μόνο με αυτούς που είναι μαζί μας» έδωσε το στίγμα του ο Βαλβέρδε, ο οποίος προσανατολίζεται να τοποθετήσει αμυντικό μέσο τον Μανιάτη δίπλα στον Μοντέστο.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1):
Μέγερι - Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο - Μοντέστο, Μανιάτης - Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέμπας - Τζιμπούρ


ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΓΚΕΝΚ ***Στο 1,18 ο άσος (μάξιμουμ τιμή 1,20), 16,75 το διπλό. Στο -1 η Βαλένθια πληρώνει 1,48 κατά μέσο όρο, στο -2 πάει στο 2,25.
***Στο 55.000 θέσεων «Μεστάγια» της Βαλένθια. Μέχρι χθες είχαν πουληθεί 35.000 εισιτήρια. 1.000 οπαδοί της Γκενκ στο γήπεδο.
***Πολλή βροχή χθες στη Βαλένθια και για να μη βαρύνει ο αγωνιστικός χώρος του «Μεστάγια» οι δύο ομάδες προπονήθηκαν στην Πατέρνα, το προπονητικό κέντρο των «νυχτερίδων». Μετά την πρωινή επιθεώρηση της ΟΥΕΦΑ στο γήπεδο αποφασίστηκε να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι, αν και πάλι το πάει για βροχή απόψε.
***Διαιτητής: Τόνι Τσαπρόν (Γαλλία). Είχε σφυρίξει τη Βαλένθια στην ήττα 1-0 εκτός έδρας από την Μπριζ το Φλεβάρη του 2010, έχοντας αποβάλλει τον Σίλβα, αλλά όχι και τον παίκτη που τραυμάτισε σοβαρά τον Ματιέ.
***Μόλις μία ήττα στα τελευταία δέκα εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια έχει η Βαλένθια, πέρυσι από τη Μάντσεστερ Γ. Εχει σκοράρει σε όλα πλην αυτού, με κέρδος πέντε νίκες. 3/5 γκολ υπέρ για τη Βαλένθια έχουν σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και 3/4 γκολ κατά.

*** Η Γκενκ έχει δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια της. Τη γλίτωσε μόνο κόντρα στη Βαλένθια
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Νο. 16): Η ήττα 3-2 από τη Ρεάλ το Σάββατο στο «Μεστάγια» έσπασε το νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (αήττητο πέντε). Γενικώς μέτρια (δίχως η αντίπαλος της να είναι πολύ καλύτερη), βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 19’ με την άμυνα της να πιάνεται στον ύπνο, είχε την μπάλα αρκετά στα πόδια της στη συνέχεια, δίχως τις μεγάλες φάσεις.
Δέχτηκε το 2-0 στο 72’, αλλά δεν παραδόθηκε, αφού μείωσε δύο φορές (75’ 1-2, 79’ 1-3, 83’ 2-3) και στο φινάλε φωνάζει όταν ύστερα από δοκάρι, έγινε ένα σουτ που βρήκε στον πεσμένο στη γραμμή Ιγουαΐν και ζήτησε χέρι – πέναλτι (έχοντας δίκιο όπως φάνηκε από μια κάμερα δίπλα στην εστία), με το διαιτητή να κρίνει πως η μπάλα αποκρούστηκε από τον ώμο του Αργεντινού.
«Η ήττα μας λυπεί, κυρίως επειδή κάναμε καλό δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος η Ρεάλ είχε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά στην επανάληψη είχαμε θετική αντίδραση. Πιστεύω πως πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία», σχολίασε ο Ουνάι Εμερι.
Μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν την προηγούμενη αγωνιστική, εκ των ων ουκ άνευ είναι η επιτυχία με την Γκενκ για να τα παίξει όλα για όλα στο φινάλε για την πρόκριση. «Ξέρουμε την Γκενκ και μας ξέρει από το πρώτο ματς, όπου ήμασταν φαβορί και δεν νικήσαμε. Τώρα πάλι είμαστε, αλλά ελπίζω να το δείξουμε στο γήπεδο. Αν νικήσουμε και στα δύο ματς θα έχουμε κάνει τη δουλειά μας», σχολίασε εν όψει της αποψινής αναμέτρησης ο Βάσκος τεχνικός.
Αγωνιστικά για τις «νυχτερίδες» εκτός αποστολής είναι ο μεσοεπιθετικός Κανάλες και ο χαφ Μπανέγα, αμφότεροι βασικοί, όπως επίσης και οι απλές εναλλακτικές, ο στόπερ Ρ. Κόστα και ο μεσοαμυντικός Μαντούρο. Μπήκαν στη λίστα οι «κομμένοι» με τη Ρεάλ, ο μπακ Μπρούνο και ο στόπερ Ντεαλμπέρτ. Τρεις ή τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς με τη Ρεάλ ετοιμάζει ο Εμερι, τον Τοπάλ αντί του Αλμπέλδα, τον Π. Ερνάντεθ αντί του Φεγκουλί και τον Ζονάς αντί του Παρέχο. Η τέταρτη μπορεί να είναι ο Πιάτι αντί του Αλμπα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αλβες – Μιγκέλ, Ραμί, Β. Ρουίθ, Ματιέ – Τίνο Κόστα, Τοπάλ – Πάμπλο Ερνάντεθ, Ζονάς, Αλμπα (Πιάτι) – Σολδάδο.

ΓΚΕΝΚ (Νο. 110): Μετά την εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Κόρτραϊκ, επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-0 της Βέστερλο στην «Κρίσταλ Αρένα». Δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 12', δεν ήταν δυνατόν να στραβοπατήσει κόντρα στην ουραγό του βελγικού πρωταθλήματος. Με αυτό το τρίποντο έπιασε επιτέλους εξάδα στη βαθμολογία και τώρα επικεντρώνεται στην πρόκληση της Βαλένθια. Θεωρητικά πάει στο «Μεστάγια» έχοντας ελπίδες ακόμη και για την πρόκριση στην επόμενη φάση ή έστω για την κατάληψη της τρίτης θέσης, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά για να πράξει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνει το διπλό στην Ισπανία, εγχείρημα που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο. Αλλωστε ο Μάριο Μπέιν έχει ξεκαθαρίσει πως στόχος της ομάδας του θα είναι μία αξιοπρεπής εμφάνιση και η αποφυγή παρόμοιας εξέλιξης με τη συντριβή που υπέστη στο Λονδίνο.
Ο καιρός στην Ισπανία είναι βροχερός τις τελευταίες ημέρες και αυτό δυσκόλεψε την προετοιμασία της Γκενκ. Η τελευταία προπόνηση δεν έγινε στο «Μεστάγια», αλλά στο βοηθητικό της Βαλένθια και κράτησε μόλις 20 λεπτά, καθώς ο Μπέιν φοβήθηκε για τυχόν τραυματισμούς. Η πιθανότητα το παιχνίδι να μη διεξαχθεί είναι κάτι που δεν θέλει σε καμία περίπτωση η Γκενκ διότι θα αναγκαστεί να κάνει δύο φορές το ταξίδι στην Ιβηρική. Η σκέψη να μετατεθεί η αναμέτρηση για την Πέμπτη (24/11), έπεσε σε τοίχο, καθώς η Βαλένθια έχει αγώνα πρωταθλήματος το Σάββατο. Την Γκενκ πάλι δεν θα την πείραζε να παρατείνει την παραμονή της στην Ισπανία κατά μία μέρα, καθώς το ντέρμπι με τη Γάνδη είναι την Κυριακή.
Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Γκενκ ρωτήθηκε για τις κακές καιρικές συνθήκες και έκανε την εκτίμησή του για τον αγώνα. «Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι ο αγωνιστικός χώρος την ώρα του αγώνα. Ο καιρός εδώ είναι πολύ κακός. Πολλές φορές είναι ζεστός, αλλά όχι τώρα. Ελπίζω το ματς να γίνει. Ηταν πολύ ενοχλητικό που την παραμονή του αγώνα δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε. Προσπαθήσαμε, αλλά το γήπεδο δεν είναι το κατάλληλο», εξήγησε ο Μπέιν και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην αντίπαλό του και τις ελπίδες της ομάδας του. «Εχουν ένα άριστο σύνολο, με πολλούς τεχνίτες παίκτες και μπροστά τον Σολδάδο, ένα θανατηφόρο όπλο! Είδαμε το ματς με τη Ρεάλ και γνωρίζουμε πως μας περιμένει μία βαριά και… υγρή δουλειά. Και για τις δύο ομάδες το ματς είναι σημαντικό, διότι εάν χάσεις η περιπέτεια λαμβάνει τέλος. Ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι βαρύ. Εγώ όμως αγαπώ το επιθετικό ποδόσφαιρο. Την ίδια πρόθεση είχαμε και κόντρα στη Τσέλσι. Θέλουμε να παίξουμε επιθετικά. Ξέρουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι απρόβλεπτο. Και εμείς ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Σίγουρα τα ατομικά λάθη θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Επίσης ο καιρός είναι σημαντικός παράγοντας».
Πριν την αναχώρηση της Γκενκ, στο αεροδρόμιο, ο εξαιρετικός εξτρέμ, Ντε Μπράουνε έκανε τις εξής δηλώσεις: «Πρέπει να βρεθούμε σε πολύ καλή μέρα. Η Βαλένθια είναι μία σπουδαία ομάδα, πολύ καλύτερη από την Γκενκ. Θα πρέπει να παίξουμε θαρραλέα. Σε κάθε περίπτωση και η Βαλένθια βρίσκεται υπό πίεση. Γενικά είμαι αισιόδοξος. Μας άρεσε όπως παίξαμε με την Τσέλσι στην έδρα μας. Προσωπικά πιστεύω ότι το Τσάμπιονς Λιγκ μας ταιριάζει καλύτερα από τη βελγική λίγκα, όπου έχουμε λιγότερους χώρους».
Εξέτισε στην απρόσμενη-τυχερή ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Τσέλσι, την τέταρτη αγωνιστική, ο βασικός αριστερός μπακ Πούντιλ, επιστρέφει ο δεξιός μπακ Ανελέ, που δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Πάγια εκτός οι στόπερ Γιονελέτ, Σιμάις, Μασουέρο, ο πολύ καλός μέσος Χουμπέρ και ο ακραίος αμυντικός Γκρίμι. Επίσης εκτός αποστολής έμεινε ο φορ Μπέντεκε, που δεν είχε δηλωθεί. Αντίθετα συμπεριλήφθηκαν οι νεαροί μέσοι Πέιτερς (19 ετών) και Οφόρι (17 ετών). Ο πρώτος έκανε ντέμπουτο κόντρα στη Βέστερλο και παράλληλα η Γκενκ ανακοίνωσε πως του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο. Σε ό,τι αφορά τα της ενδεκάδας ο Μπέιν αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να κάνει αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος, αφήνοντας μόνο ένα ανοιχτό παραθυράκι για την μετατόπιση του Βαν Ντεν Μπόρε στα χαφ, αντί του Καμούς και την επιστροφή στο βασικό σχήμα του μπακ Ανελέ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2):Κοτελές – Βαν Ντεν Μπόρε, Νάντσον, Χάιλαντ, Πούντιλ – Μπούφελ, Καμούς, Τόζερ, Ντε Μπράουνε – Βόσεν, Μπαρντά
Λογικό φαβορί η Βαλένθια, αλλά η τιμή της είναι χαμηλότερη από 1,20. Να «ανοίξει» το ματς στο over δίνεται γύρω στο 1,50 στο εξωτερικό.
Ερωτηματικό πόσο θα διευκολύνει το τερέν τη Βαλένθια, αλλά διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στο over.

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
***Ο Ζονάς άνοιξε το σκορ στα δύο από τα τέσσερα ματς της Βαλένθια στον όμιλο, να το επαναλάβει πληρώνει 4,85.
***Εμπνεύσεις για πιθανά σκορ υπέρ της Βαλένθια: Το 3-0 δίνει 6,60 και το 3-1 10,75.

ΜΙΛΑΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

***Ο άσος της Μίλαν βρίσκεται άνετα και στο 4,80, ενώ η νίκη της Μπαρτσελόνα παραμένει σταθερά στα επίπεδα του 1,75-1,80.
***Στο 82.545 θέσεων «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου. 4.700 οπαδοί της Μπαρτσελόνα θα είναι στο γήπεδο απόψε.
***Πέντε νίκες στα δέκα εκτός έδρας τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της έχει η Μπαρτσελόνα, οι τέσσερις στα ισάριθμα τελευταία, χωρίς να δεχθεί γκολ. Τα υπόλοιπα, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Εχει σκοράρει σε όλα, έξιover, πέντε «2-3 γκολ», τέσσερα «4-6 γκολ». Από τα 13 γκολ της στον όμιλο φέτος κανένα δεν έχει σημειωθεί στο 61 – 70’, στα υπόλοιπα χρονικά σημεία έχει βρει δίχτυα.
***Ο Μέσι έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές ιταλικές ομάδες (τρεις την Ιντερ, μία τη Μίλαν, μία την Ουντινέζε) με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και δεν έχει σκοράρει σε καμία!
***8ος Ομιλος.
***Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία).

ΜΙΛΑΝ (Νο. 12): Η ισοπαλία με την ΜΠΑΤΕ στο Μινσκ αναγκάζει τη Μίλαν να κυνηγήσει μόνο τη νίκη με την Μπαρτσελόνα, για να πάρει προβάδισμα για την πρώτη θέση. Πάντως ο τεχνικός της Μίλαν Μαξ Αλέγκρι τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα άγχος για την ομάδα του, αφού η πρόκριση στους 16 είναι εξασφαλισμένη: «Είναι σημαντικό ματς φυσικά, αλλά δεν κρίνει τίποτα, έχουμε ήδη προκριθεί. Θα παίξουμε φυσικά για τη νίκη». Στο πρωτάθλημα η Μίλαν είχε την πρώτη της απώλεια μετά από πέντε σερί νίκες, έμεινε στο 0-0 στη Φιορεντίνα. Αξιζε τη νίκη, στο πρώτο μέρος της ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ, γκολ του Ζέεντορφ, ενώ και στην επανάληψη είχε τις ευκαιρίες της για να πάρει το ματς.
Η Μίλαν κυνηγά όπως και να έχει την πρώτη θέση του ομίλου αλλά το έργο της είναι τρομερά δύσκολο, απέναντι στην «καλύτερη ομάδα του κόσμου», σύμφωνα με τον Αλέγκρι. Ο τεχνικός των «ροσονέρι» είπε αρχικώς: «Αυτά τα παιχνίδια είναι το όνειρο του καθένα μας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ελπίζω η ομάδα μας να φανεί ανταγωνιστική και είμαι σίγουρος πως θα συμβεί αυτό. Παίζουν δύο ομάδες με τεράστια ιστορία και εμπειρία στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο και το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες».
Οσο για το πώς μπορεί να νικηθεί αυτή η Μπαρτσελόνα, ο Αλέγκρι τόνισε: «Για να κερδίσεις την Μπαρτσελόνα πρέπει να παίξεις καλά, καλύτερα από αυτήν, δεν έχει νόημα, ειδικά στην έδρα σου, να παίξεις παθητικά. Είναι δύσκολο να παίξεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα γιατί είναι τεχνική ομάδα και μπορούν όποτε θέλουν να αλλάξουν το ρυθμό του αγώνα. Μπορούν να επιταχύνουν, μπορούν να επιβραδύνουν το ρυθμό, είναι πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι. Εμείς πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, καθώς η πολλή βιασύνη μπορεί να μας κάνει κακό».
Σημαντικό ματς και για τον Ιμπραΐμοβιτς, λόγω της ανοιχτής του κόντρας με τον τεχνικό της Μπάρτσα Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Σουηδός δεν είχε και τις καλύτερες των σχέσεων με τον Πεπ, τον ένα χρόνο που αγωνίστηκε στη Βαρκελώνη, έκτοτε όπου σταθεί και όπου βρεθεί τον «στολίζει» και του επιτίθεται ενώ και στο βιβλίο του που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες αναφέρεται με επιτιμητικά σχόλια στον προπονητή της Μπαρτσελόνα αλλά και με άγνωστες λεπτομέρειες της θητείας του εκεί. Φυσικά αν το παιχνίδι γινόταν στη Βαρκελώνη θα ήταν ακόμα… χειρότερα τα πράγματα, ωστόσο ο Ιμπρα στον πρώτο γύρο ήταν τραυματίας και απέφυγε τη δύσκολη εμπειρία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στους Κασάνο, Γκατούζο, Φλαμινί. Στην ενδεκάδα αναμένεται η επιστροφή των Μπόατενγκ και Φαν Μπόμελ, με τους Ακουιλάνι (ή Νοτσερίνο) και Αμπροζίνι να τίθενται εκτός, ενώ ο Πάτο επέστρεψε μετά από δύο μήνες, ως αλλαγή στη Φιορεντίνα και τώρα αναμένεται να ξεκινήσει, αντί του Ρομπίνιο. Από εκεί και πέρα, ο Τζαμπρότα θα πάρει τη θέση του Αντονίνι στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ τελικώς ο αναπληρωματικός πορτιέρε Αμέλια είναι διαθέσιμος και θα βρεθεί κανονικά στον πάγκο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αμπιάτι – Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα – Ακουιλάνι (Νοτσερίνο), Φαν Μπόμελ, Ζέεντορφ – Μπόατενγκ – Πάτο, Ιμπραΐμοβιτς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Νο. 2): Δύο πρόσωπα παρουσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα, το εντός έδρας που είναι ισοπεδωτικό (6-1-0, 30-0 τέρματα) και το εκτός έδρας, το αναποτελεσματικό (2-3-0, τρία 2-2, οι νίκες με 1-0). Το Σάββατο κόντρα στη Σαραγόσα στο «Καμπ Νόου» παρουσίασε το πρώτο, ξεπερνώντας και την κούραση από τα ταξίδια των 17 διεθνών για να επικρατήσει 4-0. Από τη στιγμή που ο Πικέ εκμεταλλεύτηκε τη στημένη μπάλα του Τσάβι στο 19’ δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στους Αραγώνες, χωρίς να πατήσει και… πολύ γκάζι. Είχε ως κορυφαίο τον Φάμπρεγας, σημείωσε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον κίπερ Ρομπέρτο να αποσοβεί άλλα τόσα.
Ο προφανής στόχος είναι να πάει στοclasico της 10ηςΔεκεμβρίου στο -3 (που είναι η τρέχουσα διαφορά) ή και λιγότερο από την πρωτοπόρο Ρεάλ, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τονίζει στους παίκτες του: «Ξεχάστε τη Ρεάλ, εμείς κοιτάμε τα δικά μας». Προηγείται η κόντρα με τη Μίλαν, η οποία θα κρίνει την πρωτιά στο γκρουπ, αφού την πρόκριση οι Καταλανοί την έχουν εξασφαλίσει.
Τόσο πάντως το αγωνιστικό ζήτημα (της πρωτιάς), όσο και το εξωαγωνιστικό της κόντρας Ιμπραΐμοβιτς – Γκουαρδιόλα επισκιάστηκαν από την είδηση πως ο βοηθός του Καταλανού τεχνικού, Τίτο Βιλανόβα (είχε ακουστεί πολύ για το επεισόδιο του με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο ξεκίνημα της χρονιάς στο Σούπερ Καπ) εγχειρίστηκε για όγκο στη στοματική κοιλότητα για πάνω από πέντε ώρες και αν όλα πάνε καλά θα ξαναγυρίσει στους πάγκους σε ένα μήνα.
«Πήγε καλά η επέμβαση, είναι πολύ δυνατός. Ο Τίτο είναι πιο σημαντικός από τη νίκη. Εκείνος ξέρει πως πάμε για τη νίκη στο ματς, αλλά μας ανησυχεί μόνο η υγεία του. Πάντα είναι καλύτερα να βγαίνεις 1οςαπό 2ος. Θέλουμε να συνεχίσει να βλέπει η Ιταλία πως είμαστε μεγάλη ομάδα, πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι», σημείωσε ο Γκουαρδιόλα και απάντησε για τον Ιμπραΐμοβιτς: «Το καλύτερο είναι ο αυθορμητισμός. Μας βοήθησε πολύ στο πρωτάθλημα που πήραμε με 99 βαθμούς».
Αγωνιστικά για τους πρωταθλητές που θα φορέσουν πρώτη φορά φέτος την τρίτη εμφάνιση, την πράσινη, τιμωρημένος είναι ο Ντ. Αλβες και τραυματίες οι Ινιέστα, Αντριάνο. Ετσι, θα παίξουν με άμυνα που δεν έχει δοκιμαστεί φέτος, με τον Πουγιόλ να πηγαίνει δεξιά, τους Πικέ, Μασεράνο στα στόπερ και τον Αμπιντάλ αριστερά. Κατά τα λοιπά, επιστρέφει σε σχέση με το τελευταίο ματς ο Πέδρο.
Προσοχή στις στημένες φάσεις της Μίλαν ζήτησε από τους παίκτες του ο Γκουαρδιόλα και ειδικά στους Ιμπραΐμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Μπόατενγκ και Φαν Μπόμελ σε αυτές. Χθες δοκίμασε τους Μέσι, Βίγια, Σάντσες μπροστά, αλλά ίσως βάλει τον Φάμπρεγας αντί του Χιλιανού, για να χωρέσει και ο Κεϊτά και να αποκτήσει περισσότερο ύψος και δύναμη η αρχική ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Βαλντές – Πουγιόλ, Μασεράνο, Πικέ, Αμπιντάλ – Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (Κεϊτά) – Αλ. Σάντσες (Φάμπρεγας), Μέσι, Βίγια.
Δύο ομάδες με βαριά φανέλα σε ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι και το διπλό δίνει 1,75. Κάκιστη απόδοση φυσικά, ειδικά από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα δεν δείχνει τόσο δυνατή φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια (εξαιρούνται σαφώς αυτά με ΜΠΑΤΕ και Πλζεν). Ρίσκο στην ισοπαλία, που βολεύει σαφώς τους Καταλανούς.

Οταν σου χτυπάει ο Ινιέστα και εσύ βάζεις στη θέση του τον Φάμπρεγας, καταλαβαίνουμε το βάθος που έχει η Μπαρτσελόνα και τις λύσεις σε κάθε περίπτωση. Φυσικά το 1,75 παραμένει κάκιστο και δεν πάει σε καμία συζήτηση. Η Μίλαν έχει επιστροφές, το ματς θα είναι οριακό, παραμένουμε στην ισοπαλία ρίσκου.
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

***Σε υψηλή απόδοση για anytime σκόρερ προσφέρεται ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ της Μίλαν. Ο Γκανέζος δοκιμάζει από παντού την τύχη του, έχει καλό σουτ, αξίζει το ρίσκο του στο 5,50.
***Ρισκάρουμε και στην κόκκινη κάρτα του Ιμπραΐμοβιτς, ο Σουηδός έχει κόντρα με την πρώην του ομάδα και αυτό θα του βγάλει νεύρα στο γήπεδο. Πληρώνει και 7,00.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.