Λίγα και καλά που λένε.


        

ΤΣΕΛΣΙ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

*** Την κάτω βόλτα έχει πάρει το διπλό, το οποίο βρίσκεται το πολύ στο 4,50. Ο άσος φτάνει πλέον και στο 1,91.

*** Ο Τόρες κόντρα στη Λίβερπουλ. Για 2η φορά στην καριέρα του, μετά την τραγική παρουσία στην περσινή ήττα της Τσέλσι με 1-0.


TIPS

*** Ο Σουάρες έχει κερδίσει φέτος τρία πέναλτι, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη.

*** Ο Τόρες σκοράρει κάθε 425 λεπτά για την Τσέλσι. Στη Λίβερπουλ σκόραρε κάθε 121 λεπτά. Αξιοποιεί μόλις το 10% των ευκαιριών του με τους «μπλε», 22% είχε με τους «κόκκινους».

*** 28 κίτρινες έχει η Τσέλσι, τις περισσότερες στην κατηγορία.

*** Η Λίβερπουλ έχει επιτρέψει μόλις 38 σουτ προς την εστία της, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.

*** Η Τσέλσι δεν έχει σκοράρει στα πέντε από τα επτά τελευταία κόντρα στη Λίβερπουλ και δεν βρήκε δίχτυα στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! Μάλιστα, έχουν σημειωθεί μόλις εννιά γκολ στα οχτώ προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στο Λονδίνο.

ΤΣΕΛΣΙ: Με τα προβλήματα της άμυνας να είναι εμφανέστατα για μία ακόμη φορά κατάφερε με το ζόρι να νικήσει με 1-0 την Μπλάκμπερν και να ξεπεράσει εν μέρει το... ξενερωτικό 5-3 από την Αρσεναλ. Η αντίπαλός της δικαιούνταν πολλά περισσότερα, είχε δοκάρι, πολλές και τρομερές χαμένες ευκαιρίες και οι «μπλε» στάθηκαν πολύ τυχεροί που κράτησαν το σκορ.

Μεσοβδόμαδα και μετά την απόλυση του Χίντινγκ από την Τουρκία βγήκαν κάποια αστεία σενάρια για τον πάγκο της ομάδας και λογικά θα ξεπεραστούν... αναίμακτα. Δεν υπάρχει λογική αντικατάστασης του Βίλας Μπόας, για τον οποίο ο Αμπράμοβιτς ξόδεψε ένα σκασμό εκατομμύρια, ενώ φαίνεται ότι τον στηρίζει απόλυτα στην αλλαγή νοοτροπίας της Τσέλσι, που επιχειρεί. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα μ’ αυτό. Οταν ήρθε στην ομάδα πέρασε μια καλή περίοδο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και τώρα καλή αν επιστρέψει. Είναι ένας από τους καλύτερους τεχνικούς του κόσμου, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στη θέση. Οταν θα υπάρχει θα είναι από τους βασικούς υποψηφίους», είπε ο Βίλας Μπόας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, μάλιστα, στάθηκε και στο πλευρό του Τόρες, ο οποίος όπως είναι φυσιολογικό εξακολουθεί να δέχεται κριτική για την έλλειψη γκολ, έχοντας σημειώσει μόλις 4 τη φετινή σεζόν. «Δεν είναι θέμα να κοιτάμε μόνο τους αριθμούς, μόνο τα γκολ. Το βασικό είναι να κοιτάμε πως κινείται στον αγωνιστικό χώρο και την προσφορά του στην υπόλοιπη ομάδα», είπε ο Βίλας Μπόας, συμπληρώνοντας: «Είναι από τους καλύτερους στις ασίστ. Εχει προσφέρει ήδη 5 φέτος, για παράδειγμα»…

Εξέτισε και επιστρέφει ο Ντρογκμπά (7/1), μόνο μακροχρόνιοι εκτός, όπερ σημαίνει ότι η αποστολή θα είναι πλήρης.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε το πώς θα παρατάξει την ομάδα ο Βίλας Μπόας. Όχι ότι πρόκειται να αλλάξει το 4-3-3, αλλά κυρίως υπάρχουν ερωτήματα στα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την ενδεκάδα. Ποιοι τρεις θα ξεκινήσουν στην επίθεση (προβάδισμα οι Στάριτζ, Τόρες και Μάτα) και ποιοι στα χαφ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τσεχ – Μποζίνγκουα, Τέρι, Ντ. Λουίς, Κόουλ – Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρες – Στάριτζ, Τόρες, Μάτα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: «Από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε και περισσότερο δυνατοί». Τάδε έφη Κρεγκ Μπέλαμι. Είναι μια μεταβατική σεζόν για τους «κόκκινους», οι οποίοι χτίζονται από την αρχή και σίγουρα δεν μπορεί ακόμη να διακριθεί το... ταβάνι τους.

Ενα από τα πλέον σημαντικά τεστ είναι αυτό με την Τσέλσι. Ενα μεγάλο ντέρμπι με... αέρα Τόρες, αμέσως μετά από διακοπή και με τελευταίο παιχνίδι να είναι το 0-0 κόντρα στη Σουόνσι. Μια ματσάρα, με πολλές ευκαιρίες από τη Σουόνσι και ένα διαολεμένο τελευταίο δεκάλεπτο από τη Λίβερπουλ, στο οποίο ανάγκασε τον Φορμ σε... απίστευτες αποκρούσεις.

«Ο Φερνάντο είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Όμως, ο Λουίς είναι τουλάχιστον το ίδιο καλός, μπορεί να είναι και ακόμη καλύτερος. Είναι πραγματικά σπέσιαλ ποδοσφαιριστές, όμως η παρουσία του Σουάρες δεν μας άφησε καθόλου να λησμονήσουμε τον Τόρες», είπε ο Ρέινα. Από την πλευρά του ο Νταλγκλίς ανέφερε για το ματς: «Μπορεί πέρσι να πήραμε τους τρεις βαθμούς, όμως φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Και εμείς και αυτοί έχουμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και σίγουρα τα δύο παιχνίδια δεν θα έχουν σχέση μεταξύ τους».

Ωρα επιστροφής για τον Κάραχερ (9/0), που έχασε τα δύο τελευταία, δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος ο κάπτεν Τζέραρντ (4/1). Εξω δυο-τρεις μακροχρόνιοι. Λογικά θα παίξει ο Νταλγκλίς με έναν επιθετικό, όπως έχει κάνει σ’ όλα τα μεγάλα ντέρμπι φέτος. Τις περισσότερες πιθανότητες, φυσικά, έχει το 4-3-3, με τους Κάουτ και Μπέλαμι στα άκρα και τον Σουάρες στην κορυφή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρέινα – Τζόνσον, Κάραχερ, Αγκερ, Ενρίκε – Χέντερσον, Λούκας, Ανταμ – Κάουτ, Σουάρες, Μπέλαμι (Ντάουνινγκ).


ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ
*** 2,25–3,20–3,00 κατά μέσο όρο οι αποδόσεις του ντέρμπι, με τις πρώτες τάσεις στο ανταλλακτήριο να φανερώνουν την προτίμηση των παικτών προς τα… δεξιά.
*** Κλασικό ντέρμπι Πόλης. Χωρίς κόσμο οι φιλοξενούμενοι, βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι «Big 4» (Γαλατά, Μπεσίκτας, Τραμπζόν και Φενέρ), που προβλέπει την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στα μεταξύ τους παιχνίδια.
*** Προϊστορία: 38-22-21 (από το 1929). 4-1-0 την τελευταία 5ετία.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μετά τη σημαντική νίκη επί της Ντιναμό Κιέβου (1-0) στο Γιουρόπα Λιγκ, υπέστη ανεξήγητη ήττα στο πρωτάθλημα εκτός έδρας από την Γκεντσλέρ. Ενώ βρέθηκε να προηγείται με 0-2 στο ημίχρονο, στην επανάληψη ήταν αγνώριστη και δέχτηκε τέσσερα γκολ, επιτρέποντας στην αντίπαλό της να φτάσει στην ανατροπή με 4-2.
Σύμφωνα με τον Καρβαλιάλ έφταιξε η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Δικαιολογία κοινή, σίγουρα υπάρχει μια παραπάνω επιβάρυνση σε σχέση με τις άλλες ομάδες λόγω συμμετοχής στην Ευρώπη, όμως στη συγκεκριμένη (ειδικά) περίπτωση δεν εξηγεί τη συμπεριφορά των παικτών του. Αναφορικά με το ντέρμπι, ο Πορτογάλος στάθηκε στη δύναμη της έδρας: «Προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά. Σε τέτοια ματς άλλωστε οι παίκτες ξέρουν από μόνοι τους τι πρέπει να κάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οπότε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Εντός έδρας κάθε φορά παίζουμε με έναν παίκτη παραπάνω, εννοώ τον κόσμο, που πραγματικά μας δίνει άλλη ώθηση. Χαρακτηριστικό ότι έχουμε κερδίσει τα έξι από τα οχτώ παιχνίδια, που έχουμε δώσει στο γήπεδό μας».
Επιτέλους ξεφορτώθηκε τον Γκούτι (1/0). Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η λύση συμβολαίου κοινή συναινέσει με τον πρώην άσο της Ρεάλ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Τουρκία (ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι) δεν έδειξε διάθεση να παίξει μπάλα και θα μείνει στις μνήμες πιο πολύ με τις… hard αλκοολικές καταστάσεις. Φέτος, από την αρχή της χρονιάς το έπαιζε… τραυματίας, ενώ δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με το τεχνικό τιμ και τον Καρβαλιάλ, που σκοπίμως δεν τον έπαιρνε στην αποστολή ακόμα και όταν δήλωνε «υγιής». Το ματς με την Καϊσερί (15/10), στο οποίο αποχώρησε κάτω από τις αποδοκιμασίες των οπαδών, έμελλε να ήταν το τελευταίο του Ισπανού με τη φανέλα των της Μπεσίκτας.
Ανάρρωσε ο πολύπειρος γκολκίπερ Ρετσμπέρ (3/0), δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει κάτω από τα γκολπόστ. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο πολυσύνθετος μπακ Τοραμάν (3/0), λόγω έλλειψης αγώνων βέβαια αναμένεται να μείνει στον πάγκο. Εκτός 18άδας πάλι ο χαφ Φερνάντες (6/0), σε αντίθεση με ό,τι είχε προεξοφλήσει μεσοβδόμαδα ο Καρβαλιάλ. «Κόπηκε» ακόμα ο φορ Εντου (7/0), τραυματίας παραμένει ο ακραίος Νταγ (4/0).
Οι πάντα πρωτοποριακοί οπαδοί των «μαυραετών» ετοιμάζονται να βοηθήσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή του Βαν. Ο σύνδεσμος των οργανωμένων, «Τσαρσί», κάνει έκκληση σε όσους έρθουν στο γήπεδο απόψε να έχουν παραπάνω ρούχα επάνω τους και να πετάξουν τα… περίσσεια στον αγωνιστικό χώρο όλοι μαζί, συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης (65 είναι ο κωδικός αριθμός των πινακίδων της πόλης Βαν). Θα υπάρξουν, επίσης, αποδοκιμασίες προς τη διοίκηση της ομοσπονδίας σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.
ΤΙP: Και στα τρία ματς που κέρδισε στο γήπεδό της προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρετσμπέρ – Χίλμπερτ, Σίβοκ, Κορκμάζ, Κοϊμπασί – Ερνστ, Αουρέλιο – Κουαρέσμα, Καβλάκ, Σιμάο – Αλμέιδα.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Με το πέρασμα του καιρού παρουσιάζεται καλύτερη, ωστόσο δεν έχει το εύκολο γκολ και αυτό της στοιχίζει. Στο τελευταίο πριν τη διακοπή κόλλησε στο 0-0 εντός έδρας με την Μερσίν, στην επανάληψη σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ ο Μουσλέρα είχε σώσει πέναλτι στο πρώτο μέρος.
Πρώτο φετινό ντέρμπι για την «Τζιμ Μπομ», όχι και πολύ καλή η παράδοση του Τερίμ (0-4-2) στα παιχνίδια πρωταθλήματος με την Μπεσίκτας στο «Ινονού», όπου αγνοεί τη νίκη. Χθες το βράδυ ο εμβληματικός προπονητής συμμετείχε ζωντανά μαζί με τον ομόλογό του σε τηλεοπτική εκπομπή και σχολίασε το αποψινό ματς: «Μιλάμε για ένα υπεραιώνιο ντέρμπι. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις την Μπεσίκτας εκτός έδρας. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, στο οποίο πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό».
Ευχάριστα τα νέα από τον στόπερ Ζαν (8/1), ο οποίος επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς π. Αγνωστο πάντως αν ο Τερίμ θα «πειράξει» το πετυχημένο δίδυμο στόπερ των τελευταίων αγώνων, Καγιά (2/0) - Ουϊφαλούσι (10/0), ο δεύτερος άλλωστε έχει εγγυημένη τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η συμμετοχή του δεξιοπόδαρου μπακ/χαφ Σαριόγλου (9/0), που είχε χτυπήσει στο ματς της εθνικής με την Κροατία. Χριστουγεννιάτικο… δέντρο θα στήσει ο «ιμπαρατόρ», κατεβάζοντας την ομάδα με σχήμα 4-3-2-1 και επιμένοντας στο πρόσωπο του μαχητικού Ελμάντερ (9/4) αντί του Μπάρος (6/2) στην κορυφή της επίθεσης, όπως αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξη ο ίδιος. Εκτός ο άτυχος χαφ Κουρτουλούς (3/0).
TIP: Παίζει πιο συντηρητικά εκτός έδρας (4/5 under).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Μουσλέρα – Εμπούε, Καγιά, Ουϊφαλούσι, Μπαλτά – Σαριόγλου (Ακμάν), Μέλο, Ινάν – Κιαζίμ, Μπαϊτάρ – Ελμάντερ. 

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ
*** Δέχεται πιέσεις ο άσος, δεν ξεπερνά πλέον το 1,60, στο 5,10 κατά μέσο όρο το διπλό.
*** Τοπικό ντέρμπι. Κοινή έδρα το «Γιαν Μπρέιντελ». Μεγάλη αντιπαλότητα. Γιορτάζει τα 120 χρόνια ζωής της η Κλαμπ Μπριζ. Εντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των οπαδών της Σερκλ για το αντίτιμο των 26 ευρώ που αντιστοιχεί στη τιμή του εισιτηρίου για τον φιλοξενούμενο. Αρχικά φαινόταν πως θα υπάρξει μεγάλη αποχή, αλλά τελικά σεβαστή μερίδα φίλων της Σερκλ έχει αναθεωρήσει επηρεασμένη από την καλή πορεία της ομάδας και το ενδιαφέρον που προκαλεί ένα ντέρμπι. Πάντως μέχρι την Παρασκευή 700 εισιτήρια δεν είχαν βρει κάτοχο.
*** Στις εξέδρες θα βρεθούν σκάουτ από τις Γκλάντμπαχ, Αμβούργο, Φούλαμ, Μπρεστ, Σεντ Ετιέν, Σαμπντόρια, Χέρενφεν, Αϊντχόφεν, Τβέντε, Μπρέντα, Οσασούνα και Σεβίλλη.
*** Προϊστορία από το 2004: 6-1-1, 21-6 γκολ
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Ο εκλεκτός βρέθηκε και το όνομα αυτού είναι Κρίστοφ Ντάουμ. Η διοίκηση αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία στον 58χρονο Γερμανό, που είχε μείνει άνεργος μετά την απόφασή του να αναλάβει την παραπαίουσα Αϊντραχτ την περσινή σεζόν. Με μεγάλη καριέρα στις Κολωνία, Μπεσίκτας, Λεβερκούζεν, Φενέρ, Αούστρια, η Κλαμπ Μπριζ είναι η τέταρτη ομάδα που αναλαμβάνει εκτός Γερμανίας. Στην πρώτη προπόνηση βρέθηκαν 500 οπαδοί που του ζήτησαν τη νίκη στο ντέρμπι με τη Σερκλ, προκειμένου να σπάσει το αρνητικό σερί των έξι αγώνων χωρίς τρίποντο σε όλες τις διοργανώσεις (0-1-5).
Νέο πρόσωπο και ο γκολκίπερ Γιοργκάσεβιτς, ήρθε από τη Γάνδη να αντικαταστήσει τον γκαφατζή Κόοσεμανς. Ο Σέρβος σύμφωνα με τον διεθνές δίκαιο μεταγραφών δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής πριν από την 1η Ιανουαρίου. Ωστόσο, υπάρχει ένα παραθυράκι ανοιχτό όταν μια ομάδα έχει ανάγκη από τερματοφύλακα. Με πρόσχημα τον τραυματισμό του νεαρού Ντοστ, η Κλαμπ Μπριζ πήρε το «οκ» να χρησιμοποιήσει άμεσα τον Γιοργκάσεβιτς, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης της επιτροπής της ομοσπονδίας του Βελγίου. Ετσι ο Ντάουμ τον συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή και άφησε εκτός αυτής, τον Κόοσεμανς. Η λογική μάλιστα λέει ότι θα παίξει βασικός. Από εκεί και πέρα έκανε την έκπληξη ο αρχηγός/μπακ Χούφκενς (10/1) κι επέστρεψε σε χρόνο dt από έναν τραυματισμό που υπολογιζόταν πως θα τον αφήσει εκτός 3-4 μήνες! Υπενθυμίζεται ότι είχε χτυπήσει στο ματς με τη Γάνδη στις 16/10! Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του κορυφαίου μέσου Οντζίτζα (13/4). Ο διεθνής Βέλγος βρίσκεται στην τελική 18άδα, αλλά επειδή προέρχεται από τραυματισμό δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει. Από εκεί και πέρα πάντα εκτός είναι ο αμυντικός Στένμαν και ο χαφ Μπλοντέλ (6/0). Δεν επηρεάζουν οι άλλες τρεις μακροχρόνιες απουσίες. Διαθέσιμος ξανά ο μεσοεπιθετικός Λεστιέν (5/2), ο οποίος πάντως δεν επιλέχθηκε.
Κακή στο ντέρμπι με τη Σταντάρ (έχασε 2-1), είχε δύο καλές φάσεις με τον Βλέμινξ, και το γκολ του Ντιράρ με το οποίο μείωσε στο 77'. Εκτοτε όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά ώστε να ισοφαρίσει και το πιο δίκαιο θα ήταν να δεχθεί και τρίτο γκολ. Σε κάθε περίπτωση αυτό το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού όλοι στην πόλη κινούνται σε ρυθμούς Ντάουμ. «Είναι σαν να βρίσκομαι εδώ πολύ καιρό. Νιώθω πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποδοχή που με επιφύλαξε. Οπου και να πάω στην πόλη, οι άνθρωποι είναι θετικοί. Πιστεύουν στο μέλλον της ομάδας και θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να υπάρχει καλό κλίμα. Πειθαρχία, κίνητρο και συγκέντρωση θα μας διασφαλίσουν την επιτυχία. Στην επίθεση δεν πρέπει να παίζουμε απερίσκεπτα και παράλληλα πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική μας πειθαρχία. Γενικά χρειάζεται καλύτερα ισορροπία», ήταν τα πρώτα λόγια του 58χρονου Γερμανού, που μεταξύ άλλων υπενθύμισε πως είχε καλή παράδοση στα ντέρμπι σε Τουρκία και Γερμανία, αποδεικνύοντας πως έχει καταλάβει πλήρως τη σημασία του αγώνα με τη Σερκλ.
Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των παικτών για την επιλογή στον προπονητικό θώκο και το κλίμα φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο. Φυσικά θα χρειαστούν και τα αποτελέσματα, προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η ευφορία. Τέλος, θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στο Αμστερνταμ για λογαριασμό του Αγιαξ, εμφανίζεται ο Ντονκ. Ο βασικός στόπερ της Κλαμπ Μπριζ αναφέρθηκε στο φημολογούμενο ενδιαφέρον του «Αίαντα» λέγοντας πως στόχος του ως Ολλανδός, είναι να επιστρέψει στην Ερεντιβίζιε.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-2-3): Γιοργκάσεβιτς - Χέγκλι, Ντονκ, Αλμεμπακ, Μάρκος – Ζίμλινγκ – Οντζίτζα, Βάσκεθ - Ραφαέλοφ, Βλέμινξ, Ντιράρ
ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ: Με πάθος, πρέσινγκ τύχη και πονηράδα όταν έπρεπε, κέρδισε (1-0) και την Αντερλεχτ, σκοράροντας στο 91'. Καλύτερη σχεδόν σε όλο τον αγώνα, ακόμη και στο πρώτο 35λεπτο, όπου οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν ακόμη με 11. Εχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο, διαψεύδοντας κάθε προγνωστικό. Είναι αήττητη εδώ και δέκα αγωνιστικές, παραμένοντας σε απόσταση βολής από την κορυφή και στο +4 από τη μεγάλη ομάδα της πόλης Κλαμπ.
Ο Μπομπ Πέιτερς που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στον πρώτο γύρο, ερωτηθείς για το ντέρμπι και το γεγονός ότι στον αντίπαλο πάγκο θα βρίσκεται ο Ντάουμ, είπε τα εξής: «Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Κλαμπ ο Ντάουμ. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα κοιτάξουμε να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις. Για μένα προσωπικά είναι τιμή να βρίσκομαι αντιμέτωπος με τον Ντάουμ. Είναι ένα ιδανικό τεστ να δω πού βρίσκομαι σαν κόουτς. Ισως μάθω κάτι από αυτόν». Σε ερώτηση αν πιστεύει πως η ομάδα του είναι φαβορί κρίνοντας από τη βαθμολογική συγκομιδή των δύο ομάδων, αρνήθηκε τον συγκεκριμένο τίτλο: «Εάν τους νικήσουμε θα έχουν όντως πολύ μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν πιστεύω πως είμαστε φαβορί. Η Κλαμπ έχει περισσότερη ποιότητα σε όλους τους τομείς. Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων των ομάδων που βρίσκονται στην 7η-8η θέση. Φιλοδοξία μας όμως είναι να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα».
Εξαλλοι οι διοικούντες με κάποιους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που αναφέρονται στο βιβλίο εορτασμού της Κλαμπ Μπριζ. «Εχουμε 110 χρόνια ιστορίας», απαντούσαν με νόημα! Ουκ ολίγα είναι τα χλευαστικά συνθήματα των φίλων της Σερκλ για την επιλογή της Κλαμπ να προσλάβει τον Ντάουμ. Επίσημη πρεμιέρα σε αυτά τα... πικάντικα τραγουδάκια φυσικά θα δοθεί στο μεταξύ τους ντέρμπι. Πάγια έξω οι φορ Μπαλντέ (5/1) Φολί (5/0). Τρίτο σερί ματς εκτός ο πολύ καλός μέσος Γιάνσενς (11/3). Νέα απώλεια ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κουντιμπάνα. Στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στη Λισσαβώνα βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, Ιβάν Βαντάμε, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Σερκλ με τη Σπόρτινγκ. Υπενθυμίζεται ότι έχει δανεισθεί από τον πορτογαλικό σύλλογο τους Ρέις, Μπαλντέ και Νέτο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βερμπίστ – Κορνέλις, Μέρτενς, Ρέις, Εβενς – Ρούντι, Νέτο, Βίνταρσον, Ντε Χάενε – Βετόκελε, Ιαστσουκ.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΕΣΠΑΝΙΟΛ
*** Στο 2,28 ο άσος, 3,13 για το διπλό.
*** Προϊστορία: 41-10-11.
ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ενα δεκάλεπτο κράτησε στο Βαγιέκας. Τότε, ο Ιν. Μαρτίνεθ έκανε πέναλτι, αποβλήθηκε, η Βαγιεκάνο πήρε το προβάδισμα και τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και παρότι δεν το εκμεταλλεύτηκε ως το τέλος του πρώτου μέρους, από την στιγμή που πέτυχε στο ξεκίνημα της επανάληψης και δεύτερο γκολ (49’) έκανε ό,τι ήθελε φτάνοντας στο επιβλητικό και παραστατικό της εικόνας της αναμέτρησης 4-0.
«Ηταν δύσκολο όταν ξεκινάς με τραυματισμό, αποβολή, πέναλτι. Είναι αλήθεια πως υποφέρουμε εδώ και καιρό. Οι παίκτες είναι θυμωμένοι, αφού δεν τους βγαίνει στο γήπεδο η δουλειά που κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη ανήκει σε μένα κι είναι λογικό να υπάρχουν άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φιλίπ Μοντανιέ, ο οποίος δεδομένα δεν περνάει και τις καλύτερες των ημερών του στο «Ανοέτα». Και πώς να γίνει αλλιώς δηλαδή, όταν οι Βάσκοι έφτασαν στην διακοπή ουραγοί στην κατάταξη με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού στις επτά τελευταίες αγωνιστικές!
Εύλογα, το μέλλον του εκτιμάται... βραχύβιο. Για την ακρίβεια, το ΔΣ της Ρεάλ του έδωσε περιθώριο αντιστροφής κλίματος κι αποτελεσμάτων ως το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με την Μπέτις, η αλήθεια όμως είναι πως αν σήμερα δεν κερδίσουν οι «τσούρι ούρδιν», δύσκολα θα ταξιδέψει στην Σεβίλλη. «Δεν είμαι εγώ το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η ομάδα κι αυτό που με απασχολεί περισσότερο. Χρειαζόμαστε υπομονή και ηρεμία στο παιχνίδι μας. Ισορροπία ανάμεσα στην επιθετικότητα και τη συγκέντρωση», το σχόλιο του Γάλλου, που αξίωσε ακριβώς το ίδιο από την κερκίδα, επισημαίνοντας πάντως ως βασική επιδίωξη της ομάδας του όχι τη νίκη, αλλά την αποφυγή της ήττας...
Αγωνιστικά και απουσίες υπάρχουν και αλλαγές πλάνου. Οι απουσίες αφορούν στην αμυντική γραμμή, αφού τιμωρημένος είναι ο βασικός στόπερ Ιν. Μαρτίνεθ (11/2) ενώ η απώλεια της τελευταίας στιγμής ύστερα από τη χτεσινή προπόνηση προέκυψε από τον τραυματισμό και του έτερου βασικού στόπερ, του Ντεμίντοφ (10/0). Προσθέστε και τον τραυματισμό του βασικού αριστερού μπακ Ντε λα Μπέγια (10/0) και το σκηνικό για την σημερινή, πειραματική σύνθεση της αμυντικής τετράδας της Σοσιεδάδ (παίζει για πρώτη φορά φέτος ο στόπερ Ανσότεγι), ολοκληρώνεται.
Από εκεί και πέρα, ο Μοντανιέ αλλάζει για ακόμη μία φορά σύστημα κι αφήνει στην άκρη το 4-3-3, επιστρέφοντας στο περυσινό 4-2-3-1, με τον Γιορέντε (τον στήριξε μεσοβδόμαδα με δηλώσεις του) στην κορυφή και τον Μεξικανό Βέλα στην πλάτη του. Σύμφωνα με κάποια τοπικά ΜΜΕ στην ενδεκάδα ίσως χωρέσει και ο μέχρι τώρα βασικός φουνταριστός Αγιρέτσε, αφήνοντας εκτός του Γκριζμάν. Από εκεί και πέρα, νοκ άουτ τέθηκε κι ο μεσοαμυντικός Μπεργκάρα (3/0), ενώ κατόπιν τεχνικής απόφασης «κόπηκαν» ο πορτιέρο Θουμπικαράι (0/0) κι ο εξτρέμ Σαρπόνγκ (3/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπράβο – Κ. Μαρτίνεθ, Μ. Γκονζάλεθ, Ανσότεγι, Εστράδα (Κανταμούρο) – Μαριγκά, Ιγιαραμέντι – Τσάμπι Πριέτο, Βέλα, Γκριζμάν (Αγιρέτσε) – Γιορέντε.
ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Διαφορετικά το περίμενε το παιχνίδι, διαφορετικά της κύλησε. Κόντρα σε μια εκ των πραγμάτων – λόγω των πολλών απουσιών – εξαιρετικά επιφυλακτική Βιγιαρεάλ, κόλλησε επιθετικά, ακολουθώντας το ρυθμό που επέβαλαν οι Λεβαντίνοι με ένα ημίχρονο, το πρώτο, όπου οι δύο ομάδες δεν πάτησαν καν στις περιοχές, παρότι εκείνη είχε την κατοχή μπάλας. Στην επανάληψη προσπάθησε να ανεβάσει το ρυθμό και να πιέσει, ήταν σαφώς απειλητικότερη, αλλά πέραν δύο τριών (μικρό)ευκαιριών, δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο κι από τη στιγμή μάλιστα που έμεινε με δέκα παίκτες (75’) αρκέστηκε στο να κρατήσει το 0-0, κινδυνεύοντας μάλιστα σε δύο περιπτώσεις σοβαρά.
«Είχαμε την κατοχή, προσπαθήσαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά από την στιγμή που δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο. Η Βιγιαρεάλ ήρθε μόνο να παίξει άμυνα και να κάνει μακρινές μπαλιές», το σχόλιο του Ποκετίνο. Την... Αμερική πάντως δεν την ανακάλυψε ο Αργεντινός, αφού το επιθετικό είναι προφανές πρόβλημα για τους Καταλανούς, αφού έχουν τη δεύτερη χειρότερη (εκτός υποβιβασμού) άμυνα της Πριμέρα, αδυνατώντας να πετύχουν δύο γκολ σε ένα παιχνίδι (εκτός από μια φορά) φέτος.
Εκτός έδρας πάντως εμφανίζουν μια σχετική συνέπεια, βρίσκοντας συνεχώς δίχτυα στις πέντε τελευταίες τους εξόδους, κάτι που προφανώς αποτελεί και τον σημερινό τους στόχο. «Μας περιμένει μια ομάδα που λογικά θα είναι επιθετική, αλλά κι αγχωμένη. Πρέπει τουλάχιστον να απαντήσουμε στην επιθετικότητά τους κι εν συνεχεία να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και παιχνίδι. Είμαστε σε καλή στιγμή. Η βαθμολογία ξεγελά, η Σοσιεδάδ έφερε Χ με την Μπαρτσελόνα και έχασε για λίγο με τη Ρεάλ», το σχόλιο του εν όψει της αναμέτρησης στο «Ανοέτα».
Αγωνιστικά, προβλήματα έχουν κι οι «περίκος». Ενδεικτικό άλλωστε το γεγονός ότι για να συμπληρώσει 19αδα ο Ποκετίνο επιστράτευσε τέσσερις ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Νοκ άουτ παραμένουν αφού δεν πρόλαβαν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους ο κάπτεν/χαφ Χ. Μάρκεθ (9/0) –τρίτο σερί ματς που χάνει και είναι πρόβλημα αυτό για την ανάπτυξη της ομάδας που δεν κερδίζει όταν αυτός λείπει- κι ο δεξιός μπακ Χ. Λόπεθ (9/1), αμφότεροι βασικοί, δεν πρόλαβε επίσης ο πολύτιμος Παντιάνι (8/2), ενώ τιμωρημένος είναι κι ο επίσης βασικός μεσοαμυντικός Φορλίν (9/0).
 Σταθερά εκτός δράσης παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες, ο λογιζόμενος για βασικός εξτρέμ Αλμπίν (2/0) κι ο ακραίος μπακ Ματιόνι (0/0), στο... ψυγείο η μόνιμη πλέον θέση του πορτέρο Καμενί, ο μπακ Κανάλ, ο στόπερ Β. Αλβαρεθ, ο χαφ Γκόμεθ, άπαντες χωρίς συμμετοχή φέτος κι ο φορ Τιεβί (7/0), οι πιτσιρικάδες που πήραν προαγωγή σήμερα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κρ. Αλβαρες – Γκαλάν, Ρ. Ροντρίγκεθ, Μορένο, Ντίντακ – Ρομαρίκ, Μπαένα – Σ. Γκαρθία, Βερδού, Βάις – Αλβαρο.

***Ντέρμπι στην Μπολόνια με πρόσωπο τον Αριγκόνι
***Μόνο ο Μίκολι έμεινε για την επίθεση της Παλέρμο
***Χωρίς ισοπαλία η Πάρμα σε δέκα αγωνιστικές
***Ελλείψεις στην άμυνα της Νοβάρα
***Χωρίς Καλαϊό η Σιένα, αλλαγές στην Αταλάντα

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΤΣΕΖΕΝΑ

***Στο 1,90 με 2,00 η απόδοση στη νίκη της Μπολόνια, το διπλό της Τσεζένα αγγίζει και το 4,50.
***Ντέρμπι στην επαρχία Εμίλια-Ρομάνια με έντονη αντιπαλότητα.

***Ο Ντανιέλε Αριγκόνι (Τσεζένα) είναι αυτός που επανέφερε την Μπολόνια στη Serie A (2009).

***Προϊστορία: 8-8-2

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και με τον Στέφανο Πιόλι στον πάγκο της μάζεψε εννιά πόντους σε πέντε ματς και βελτίωσε το κλίμα, ωστόσο στο τελευταίο της έχασε στο Παλέρμο με 3-1. Εύκολη σε γενικές γραμμές η ήττα της, προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 2-0 του ημιχρόνου αλλά πάνω που πίεζε δέχτηκε και το τρίτο σε μια αντεπίθεση και τα παράτησε. Δεν ήταν κακή, είχε τις ευκαιρίες της αλλά το ματς δεν της βγήκε καθόλου.
Πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο ντέρμπι για τους οπαδούς και το περιβάλλον της ομάδας και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος οι επιπτώσεις θα την ακολουθήσουν για εβδομάδες. Ο Στέφανο Πιόλι το ξέρει καλά και τόνισε: «Είναι απαραίτητο να κερδίσουμε, από όλες τις απόψεις. Και για τη βαθμολογία μας και για το ψυχολογικό κομμάτι, ξέρω ότι οι οπαδοί μας θέλουν πολύ αυτή τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το ντέρμπι στα μέτρα μας αλλά πρέπει να έχουμε και υπομονή, τίποτα δεν θα είναι εύκολο».
Απαντες παρόντες στα πλάνα του Πιόλι, μόνο τεχνικής επιλογής οι παίκτες που αποκλείστηκαν και δεν επηρεάζουν, ενώ ο βασικός αμυντικός χαφ Πέρες (8/0) και ο στόπερ Λορία (6/1), ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και υπολογίζονται. Διαθέσιμος μετά από ένα μήνα και ο ηγέτης μέσος Ντιαμάντι (6/1), ωστόσο σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει από τον πάγκο, ενώ εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στην ενδεκάδα ο βασικός στόπερ Πορτανόβα (9/1).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Ζιλέ – Ράτζι, Πορτανόβα, Αντονσον, Μορλέο – Πέρες, Μουντιγκάι, Κονέ – Ραμίρες – Ντι Βάιο, Ακουαφρέσκα.
ΤΣΕΖΕΝΑ: Μέσα στην… γκρίνια και τη μιζέρια κύλησε το διάστημα της διακοπής, η Τσεζένα παραμένει άψυχη και κολλημένη στην τελευταία θέση, έχοντας μόλις τρία γκολ στο ενεργητικό της σε δέκα παιχνίδια. Ούτε η αλλαγή προπονητή βοήθησε την ομάδα, ο Ντανιέλε Αριγκόνι ηττήθηκε στο ντεμπούτο του, 0-1 από τη Λέτσε, η ομάδα πάντως μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο. Ατυχη η Τσεζένα, έχασε με αυτογκόλ στις αρχές της επανάληψης, ό,τι κι αν δοκίμασε έκτοτε δεν είχε αποτέλεσμα.
Ο Ντανιέλε Αριγκόνι το πιστεύει ακόμα πάντως και ενόψει του ντέρμπι με την παλιά του ομάδα τόνισε: «Στη Μπολόνια είχα μια σημαντική εμπειρία και κερδίσαμε την άνοδο, ωστόσο εγώ πάντα υποστήριζα την Τσεζένα. Γεννήθηκα στην Τσεζένα, μεγάλωσα εδώ και τώρα την προπονώ. Η ομάδα μου χρειαζόταν τη διακοπή για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της και πιστεύω ότι θα φανούμε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί. Μπορούμε να μείνουμε στην κατηγορία και πρέπει να το παλέψουμε».
Εκπλήξεις από τον Αριγκόνι στην αποστολή, αφού άφησε εκτός τους επιθετικούς Εντερ (10/0), Μαρτίνες (6/0), παρέα με τον τραυματία εξτρέμ Γκετσάλ (9/0). Επιθετικοί τρόπος του λέγειν βέβαια αφού μέχρι στιγμής κανείς δεν το έχει… ματώσει, ενώ με τεχνική επιλογή έμειναν έξω οι μέσοι Τζόκοβιτς (2/0), Μέτζα Κολί (2/0) και ο φορ Ρενέλα (1/0). Στην αποστολή ακόμα και ο ανιψιός του προπονητή, ο 19χρονος χαφ Τομάζο Αριγκόνι, επίθεση με Μούτου και Μαλονγκά και επιτελικός χαφ θα είναι ο Καντρέβα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αντονιόλι – Κομότο, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκες, Λάουρο – Τσεκαρέλι, Γκουάνα, Παρόλο – Καντρέβα – Μαλονγκά, Μούτου.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΠΑΛΕΡΜΟ

***Σε ελάχιστες εταιρίες ο άσος πληρώνει 1,50, το διπλό της Παλέρμο μπορεί να φτάσει και στο 8,00.

***Προϊστορία: 16-3-4, τρία σερί διπλά.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Η αναβολή του αγώνα με τη Νάπολι λόγω κακοκαιρίας και υποτιθέμενα για λόγους ασφαλείας των θεατών δυσαρέστησε τη Γιουβέντους, που θεωρούσε ότι το παιχνίδι μπορούσε να γίνει. Ετσι η ομάδα με αυτό το παιχνίδι λιγότερο έπεσε από την κορυφή και τελευταίο επίσημο της ήταν το προ τριών εβδομάδων νικηφόρο 2-1 στην Ιντερ, με τα γκολ από τους Βούτσινιτς και Μαρκίζιο στο πρώτο ημίχρονο. Στη διακοπή κυριάρχησαν περισσότερο τα δικαστικά νέα, με τη Γιουβέντους να χάνει μια ακόμα μάχη από την Ιντερ, στην προσπάθειά να της επιστραφεί ο τίτλος του 2006 που της αφαιρέθηκε για το σκάνδαλο Calciopoli.
Και φυσικά υπάρχει ανοιχτή διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και με την ιταλική ομοσπονδία, ενώ η Γιουβέντους μετά την απόρριψη της προσφυγής της στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο ψάχνει να καταφύγει σε πολιτικό δικαστήριο, κάτι που φυσικά δεν είναι αποδεκτό. Η Γιουβέντους παράλληλα ζητεί κι ένα μεγάλο ποσό (45 εκατ. ευρώ) για διαφυγόντα κέρδη και ηθική βλάβη, με αποτέλεσμα η ιταλική ομοσπονδία να έχει στραφεί εναντίον της.
Ο Αντόνιο Κόντε σε ερώτηση για το αν φοβάται διαιτητικές αδικίες εις βάρος της Γιούβε λόγω της διαμάχης με την ομοσπονδία, τόνισε: «Αν φοβόμουν κάτι τέτοιο θα σταματούσα αμέσως το επάγγελμά μου και θα πήγαινα σπίτι μου. Εγώ ξέρω ότι ο αγωνιστικός χώρος λέει πάντα την αλήθεια και ό,τι αποτέλεσμα βγαίνει από το γήπεδο είναι και το πραγματικό. Η Γιουβέντους θα κάνει στη συνέχεια αυτό που ξέρει καλά, χωρίς να επηρεαστεί από οποιοδήποτε εξωτερικό παράγοντα».
Για το παιχνίδι με την Παλέρμο ο Κόντε τόνισε: «Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι σαν τελικός Μουντιάλ. Εχουμε 22 μέρες να παίξουμε αλλά δε νομίζω αυτό να είναι πρόβλημα. Ούτε οι απουσίες που είχαμε στη διακοπή με τους διεθνείς δεν μας έχουν επηρεάσει. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Παλέρμο και για εμάς είναι απαραίτητο να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά».
Αμφίβολος ο βασικός στόπερ Μπαρτσάλι (9/0), άπαντες παρόντες οι υπόλοιποι στα πλάνα του Κόντε, που άφησε εκτός αποστολής με τεχνική επιλογή τους Γκρόσο (2/0), Εστιγαρίμπια (4/0), Σόρενσεν (0/0), Τόνι (0/0) και Μότα (0/0). Αν δεν προλάβει ο Μπαρτσάλι, ο Κιελίνι θα περάσει πάλι σε θέση στόπερ και στο αριστερό άκρο θα παίξει ο Ντε Τσέλιε, ενώ στα υπόλοιπα δεν αλλάζει η διάταξη των τελευταίων αγώνων, με τους Πέπε, Βιδάλ και Βούτσινιτς στα νώτα του Μάτρι στην επίθεση.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπουφόν – Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι –Μαρκίζιο, Πίρλο – Πέπε, Βιδάλ, Βούτσινιτς – Μάτρι.
ΠΑΛΕΡΜΟ: Για να δούμε αν η διακοπή θα τη βοηθήσει να αλλάξει συμπεριφορά στα εκτός έδρας παιχνίδια, σε πέντε μακριά από το Παλέρμο δεν έχει καν σκοράρει. Στο «Μπαρμπέρα» πάντως είναι λεφτά στην τράπεζα και έκανε το 5/5 στην έδρα της με το άνετο 3-1 επί της Μπολόνια. Καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο (2-0) ενώ στο διάστημα που πίεζε η Μπολόνια βρήκε κι ένα τρίτο γκολ στην κόντρα, δεν ανησύχησε από τη μείωση του σκορ στο τέλος.
Ο τεχνικός των «ροζανέρο» Ντέβις Μάντζα πιστεύει πως η ομάδα του θα ξεπεράσει στο Τορίνο το σύνδρομο των εκτός έδρας αγώνων: «Πρέπει να διαγράψουμε ό,τι έχουμε κάνει εκτός έδρας μέχρι στιγμής και να παίξουμε το ματς στα ίσια. Με τη Γιουβέντους θα είναι πολύ δύσκολα αλλά έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Εχω στο μυαλό μου ένα σχέδιο για το πώς θα σταματήσουμε τη Γιούβε αλλά κι εμείς πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να μην μεταφέρουμε το παιχνίδι για πολλή ώρα μπροστά από την εστία μας»
Μόνος υγιής φορ ο Μίκολι (8/3), τέθηκε νοκ-άουτ ο Ερνάντες (9/3) ενώ ο Πινίγια (7/2) παρότι είναι ιατρικά ΟΚ αποφασίστηκε να επιστρέψει την άλλη εβδομάδα. Ετσι στον πάγκο δεν θα υπάρχει κανείς επιθετικός για τον Μάντζα, αφού και ο Μπούνταν (0/0) δεν υπολογίζεται. Από εκεί και πέρα ο Μάντζα θα βάλει δύο επιτελικούς χαφ (Ιλιτσιτς και Ζάχαβι) για να υποστηρίξουν τον Μίκολι μπροστά, ενώ στην άμυνα και πάλι βασικός ο Τσέτο, με τον Μιλιάτσιο να περνά στη φυσική του θέση στη μεσαία γραμμή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Τζόρβας – Πιζάνο, Σιλβέστρε, Τσέτο, Μπαλτζαρέτι – Μιλιάτσιο, Μπατσίνοβιτς, Μπαρέτο – Ιλιτσιτς, Ζάχαβι – Μίκολι.

ΚΑΤΑΝΙΑ – ΚΙΕΒΟ

***Στο 1,95 ο άσος της Κατάνια, το διπλό της Κιέβο φτάνει και στο 4,50.
***Προϊστορία: 2-1-1
ΚΑΤΑΝΙΑ: Εξαιρετική η πορεία της μέχρι στιγμής, πήρε αποτελέσματα από όλες σχεδόν τις μεγάλες ομάδες και έβγαλε μεγάλο μέρος του δύσκολου προγράμματος, στο τελευταίο παιχνίδι πάντως πριν τη διακοπή «έσκασε» από την υπερπροσπάθεια και τα παράτησε στη Μίλαν, χάνοντας με 4-0. Η Κατάνια βρίσκεται σε εξαιρετική βαθμολογικά θέση και για να την δούμε τώρα που το πρόγραμμα γίνεται πιο ομαλό, με ομάδες στα μέτρα της. Στα τελευταία έξι παιχνίδια βρέθηκε πάντα πίσω στο σκορ, έχασε όμως μόνο ένα.
Ο Βιντσέντσο Μοντέλα επέστησε την προσοχή στους δικούς του για το παιχνίδι με την Κιέβο: «Η Κιέβο είναι καλή ομάδα, έμπειρη και ξέρει πώς να στέκεται στη Serie A, δυσκολεύει κάθε αντίπαλο. Εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή και φυσικά το πνεύμα που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες. Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπομονετικοί, σε ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα».
Τιμωρημένος ο χαφ/εξτρέμ Λαντζαφάμε (5/0), πάντα έξω ο επιθετικός Σουάσο (3/0) και ο δεξιός μπακ/χαφ Ισκο (4/0), όπως και 3-4 μακροχρόνιοι που δεν επηρεάζουν, ο δεξιός μπακ Αλβαρες (2/0), ο αμυντικός χαφ Λεντέσμα (3/0), ο εξτρέμ Γιάμα (0/0) και ο επιθετικός Κέκο (0/0). Στην αποστολή μετά από δύο μήνες γυρίζει ο θεωρητικά βασικός χαφ Μπιατζάντι (3/0), ανέτοιμος ακόμα βεβαίως ενώ ο Μοντέλα συνεχίζει στο 3-5-2, με τους Γκόμες και Μπερχέσιο στην επίθεση. Πάγκος αναμένεται και πάλι για τον Μάξι Λόπες.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Αντούχαρ – Μπελούσι, Λεγκροτάλιε, Σπόλι – Ποτέντσα, Αλμιρόν, Λόντι, Ρικιούτι, Μαρκέζε – Γκόμες, Μπερχέσιο.
ΚΙΕΒΟ: Είχε ένα διάστημα κάμψης με σερί ήττες και κακές εμφανίσεις αλλά η νίκη επί της Φιορεντίνα (1-0) πριν τη διακοπή τη βοήθησε να βρει λίγη ηρεμία. Και ο Μίμο Ντι Κάρλο παράλληλα αισθάνθηκε πιο άνετα στη θέση του, καθώς είχαν εμφανιστεί διάφορα σενάρια για το μέλλον του, κόντρα στη Φιορεντίνα οι «κλιβένσι» έβγαλαν πάθος και ορμή και έφτασαν στη νίκη με το γκολ του αμυντικού χαφ Ριγκόνι, στις αρχές της επανάληψης, το κράτησε εύκολα ως το τέλος, χωρίς πρόβλημα.
Η Κιέβο πάει για θετικό αποτέλεσμα στην Κατάνια και ο Ντι Κάρλο είναι αισιόδοξος: «Η νίκη μας με τη Φιορεντίνα μας έδωσε ηρεμία και δουλέψαμε πολύ καλά στη διακοπή, χωρίς να έχουμε πρόσθετο άγχος. Η Κατάνια είναι μια εξαιρετική ομάδα, που έδειξε κόντρα στους μεγάλους την αξία της και σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς. Εκεί είναι δύσκολο για κάθε ομάδα να πάρει αποτέλεσμα αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε, για να βρούμε βαθμούς και εκτός έδρας».
Νοκ-άουτ ξανά ο βασικός στόπερ Μορέρο (7/0) και ο δεξιός μπακ Σάρντο (5/0), χάνει δεύτερο ματς ο επιτελικός Κρουσάδο (7/0). Εξέτισε την ποινή του ο βασικός στόπερ Τσέζαρ και παίρνει τη θέση του Αντρεόλι, ενώ στα χαφ ο έμπειρος Λουσιάνο αναμένεται να πάρει τη θέση του Αμερικανού Μπράντλι, που δεν είναι στα καλύτερά του. Από εκεί και έπειτα στην επίθεση ο Μοσκαρντέλι αναμένεται να ξεκινήσει δίπλα στον Πελισιέ, με τον Τερεό πρώτη εναλλακτική λύση.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Σορεντίνο – Φρέι, Τσέζαρ, Μαντέλι, Γιόκιτς – Λουσιάνο, Ριγκόνι, Χετεμάι – Σαμάρκο – Πελισιέ, Μοσκαρντέλι.

ΠΑΡΜΑ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ

***Φαβορί η Ουντινέζε με ανώτατη τιμή στο διπλό το 2,55, στο 3,00 ο άσος της Πάρμα.
***Στην Πάρμα θήτευσε ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν, στη σεζόν 2009-10.

***Προϊστορία: 15-5-7

ΠΑΡΜΑ: Είτε νίκη είτε ήττα, αυτή είναι η συμπεριφορά της Πάρμα μέχρι στιγμής, η μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία στη σεζόν. Στο τελευταίο πριν τη διακοπή έπαιξε για να πάρει την ισοπαλία στη Λάτσιο, κράτησε καλά αμυντικά αλλά στο 84’ δέχτηκε το μοναδικό γκολ της ήττας με 1-0. Προσανατολίστηκε στο να κρατήσει το 0-0, ήταν ελάχιστα απειλητική σε κάποιες σποραδικές αντεπιθέσεις αλλά δεν τα κατάφερε ως το τέλος.
Ο Φράνκο Κολόμπα τόνισε εν όψει Ουντινέζε: «Ο πιο δύσκολος αντίπαλος μέχρι στιγμής για εμάς στο πρωτάθλημα. Ομάδα που δέχεται δύσκολα γκολ και αν προηγηθεί τότε έχει κάνει το βήμα για να πάρει τη νίκη. Αρα είναι πολύ σημαντικό να μπούμε επιθετικά και να κυνηγήσουμε εμείς το πρώτο γκολ, καθώς μετά θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Ουντινέζε και να προσπαθήσουμε να παίξουμε σαν και αυτούς, ώστε να καταφέρουμε να τους κερδίσουμε».
Απών ο «άσφαιρος» επιθετικός Φλόκαρι (7/0), τέθηκε νοκ-άουτ ο αριστερός χαφ/εξτρέμ Μοντέστο (10/1), στη θέση του με ανάποδο πόδι ο Βαλιάνι και στα δεξιά τη θέση θα διεκδικήσουν οι Μπιαμπιανί και Βαλντές με πιθανότερο τον πρώτο. Εχασε τα ματς της εθνικής αλλά λογικά θα προλάβει ο σταρ Τζοβίνκο (9/6), προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο και είναι διαθέσιμος, ενώ στη μεσαία γραμμή εξέτισε την ποινή του ο αρχηγός Μορόνε και δηλώνει παρών. Διαθέσιμος και ο Κρέσπο, μπροστά όμως ξεκινά ο Πελέ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μιράντε – Τζακάρντο, Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι – Μπιαμπιανί (Βαλντές), Γκαλόπα, Μορόνε, Βαλιάνι – Τζοβίνκο – Πελέ.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Δεν έχει νόημα πλέον να την αποκαλούμε «ευχάριστη έκπληξη», είναι μια πραγματικότητα στη Serie A και πέρασε το διάστημα της διακοπής στην πρώτη θέση μαζί με τη Λάτσιο. Στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε με 2-1 της Σιένα, πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Προηγήθηκε με τον Μπάστα στο πρώτο λεπτό και στο 64’ ο Ντι Νατάλε έκανε πιο ασφαλή τα πράγματα, η Ουντινέζε δεν ανησύχησε από τη μείωση του σκορ στο 77’, αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχτηκε φέτος στην έδρα της.
Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Γκουιντολίν, ο στόπερ Μπενάτια (9/1) δηλώνει κανονικά παρών, ωστόσο ο προπονητής θα τσεκάρει ως την τελευταία στιγμή την ετοιμότητα των λατινοαμερικανών Ισλα και Αρμέρο, οι οποίοι επέστρεψαν Παρασκευή βράδυ από τα παιχνίδια των εθνικών τους ομάδων και αισθάνονται κουρασμένοι. Ισως λοιπόν ο Γκουιντολίν να τους «θυσιάσει» για τον πάγκο, με τους Μπάντου και Πασκουάλε πιθανούς αντικαταστάτες τους.
Ο τεχνικός των «τζεμπρέτε» τόνισε για το παιχνίδι με την παλιά του ομάδα: «Ξέρω πολύ καλά την Πάρμα, το 60% των παικτών που είχα εγώ πριν δύο χρόνια είναι ακόμα εκεί και γνωρίζω ότι πρόκειται για καλά παιδιά και καλούς χαρακτήρες, φυσικά και πολύ καλοί παίκτες. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, περιμένω δυσκολίες από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και ελπίζω να έχω δώσει τα σωστά κίνητρα στους παίκτες μου, ώστε να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-1-1): Χαντάνοβιτς – Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι – Μπάστα, Μπάντου, Πίντσι, Ασαμόα, Πασκουάλε – Φλόρο Φλόρες – Ντι Νατάλε.


ΣΙΕΝΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ

***Στο 2,20 ο άσος της Σιένα, την ανηφόρα το διπλό της Αταλάντα, στο 3,80.
***Προϊστορία: 5-2-2
ΣΙΕΝΑ: Πολύ καλή η συμπεριφορά της Σιένα μέχρι στιγμής, έχει πάρει τους πόντους που ήθελε και η ήττα με 2-1 από την Ουντινέζε στο τελευταίο προ διακοπής δεν τη δυσαρέστησε. Πίσω στο σκορ από νωρίς, προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 2-0 (64’) έβγαλε κάποιες φάσεις, το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει στο 77’ με τον Μπολτζόνι. Στη διακοπή ο Σανίνο φρόντισε να χαλαρώσει τους ρυθμούς, δίνοντας συνολικά πέντε ημέρες ρεπό στους παίκτες του.
Ο τεχνικός της Σιένα τόνισε εν όψει Αταλάντα: «Οπως όλα, κι αυτό με την Αταλάντα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Για αυτό και θα χρειαστεί η καλύτερη Σιένα για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Η Αταλάντα είναι ομάδα που έχει ως δυνατότερο σημείο το τρέξιμο και την καλή φυσική κατάσταση και θα πρέπει κι εμείς να είμαστε πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί από αυτούς. Δεν ξεχνάμε ότι χωρίς την αφαίρεση βαθμών η Αταλάντα θα ήταν στην 5η θέση, από αυτό καταλαβαίνουμε το πόσο δύσκολο έργο θα έχουμε».
Τέθηκε νοκ-άουτ ο πρώτος σκόρερ Καλαϊό (10/5), απόντες ακόμα ο χαφ/αρχηγός Βεργκάσολα (8/0) και ο ακραίος χαφ Γκρόσι (4/0). Για το κενό του Καλαϊό υπάρχουν οι λύσεις των Γκονζάλες και Λαρόντο για την επίθεση, εκτός και αν ο Μπριέντσα περάσει από έξω αριστερά σε ρόλο δεύτερου φορ. Κατά τα λοιπά δεν αλλάζει κάτι στην λογική του Σανίνο, στην άμυνα επιστρέφει από τιμωρία ο στόπερ Τέρτσι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπρκιτς – Βιτιέλο, Ροσετίνι, Τέρτσι, Ντελ Γκρόσο – Μανίνι, Ντ’ Αγκοστίνο, Γκάτσι, Μπριέντσα – Γκονζάλες (Λαρόντο), Ντέστρο.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Εξαιρετική ως τώρα η Αταλάντα, αν δεν είχε την αφαίρεση έξι βαθμών θα βρισκόταν στην πέμπτη θέση και στο τελευταίο πριν τη διακοπή επικράτησε με 1-0 της Κάλιαρι. Δίκαιη νίκη, θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ πολύ νωρίτερα από το 88’ αφού ήταν καλύτερη και έχασε ευκαιρίες. Σκόρερ και πάλι ο αναγεννημένος Ντένις, έφτασε τα επτά στη σεζόν. Στο μεταξύ, η διοίκηση ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να πωληθεί κανείς παίκτης τον Ιανουάριο, αντίθετα θα υπάρξει ενίσχυση.
Ο Στέφανο Κολαντουόνο τόνισε εν όψει Σιένα: «Και εμείς και η Σιένα έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και τα πάμε εξαιρετικά. Οι δύο ομάδες μοιάζουν στη θέληση και την επιθυμία μέσα στο γήπεδο, η αντίπαλός μας πέρα από καλή φυσική κατάσταση μπορεί να υπολογίζει και σε παίκτες ποιότητας όπως ο Ντέστρο και ο Μπριέντσα, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ελπίζω να είμαστε εμείς οι τυχεροί στο τέλος».
Τιμωρημένοι βασικοί ο χαφ Τσιγκαρίνι (10/1) και ο δεξιός μπακ Μασιέλο (10/0), παραμένουν εκτός ο αρ.μπακ Μπελίνι (6/0) και ο μέσος Μπρίγκι (5/0). Με τεχνική επιλογή έξω ο έμπειρος χαφ Καζέρτα (1/0), ενώ στα της ενδεκάδας εξέτισε ο βασικός χαφ Παντοΐν (9/0) και επιστρέφει, αντί του Τσιγκαρίνι. Ο Μοράλες στον γνωστό ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντένις στην επίθεση. Στην άμυνα ο Ραϊμόντι έχει το προβάδισμα για το δεξί άκρο, αντί του Μασιέλο, με τον Φέρι εναλλακτική λύση.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Κονσίλι – Ραϊμόντι, Καπέλι, Λουκίνι, Πελούζο – Σκελότο, Καρμόνα, Παντοΐν, Μποναβεντούρα – Μοράλες – Ντένις.

ΤΖΕΝΟΑ – ΝΟΒΑΡΑ

***Παρά τα προβλήματα της Νοβάρα ο άσος παραμένει στο 1,55-1,60. Το διπλό των «πιεμοντέζι» στο 6,80.

***Προϊστορία: 11-6-4
ΤΖΕΝΟΑ: Συμπληρώνει τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας αφού το παιχνίδι με την Ιντερ αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη και κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Το παιχνίδι με τη Νοβάρα θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη τους και τα έσοδα από τις εισπράξεις θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων. Ετσι τελευταίο παιχνίδι της παραμένει η ήττα με 1-0 από τη Φιορεντίνα προ τριών εβδομάδων, μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις της Τζένοα είναι αντιφατικές και η ομάδα δεν έχει καταφέρει να βρει συνέχεια σε καλά αποτελέσματα, αυτό είναι και το ζητούμενο στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι χαρακτήρισε καθοριστικό το παιχνίδι με τη Νοβάρα και εξήγησε το γιατί: «Είναι από αυτά τα παιχνίδια που δεν έχεις και πολλά να κερδίσεις αλλά έχεις τα πάντα για να χάσεις. Αν το κερδίσουμε, εντάξει προχωράμε. Αν όμως δεν κερδίσουμε, το κλίμα δεν θα είναι καλό. Η ομάδα προπονήθηκε πολύ καλά στις δύο εβδομάδες που πέρασαν και πιστεύω ότι θα δούμε τα αποτελέσματα στο γήπεδο, να εμφανιστούμε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά».
Τέταρτη αγωνιστική τιμωρίας για τον στόπερ Καλάτζε (6/0), ενώ τέθηκε νοκ-άουτ ο μπακ/στόπερ Μπόβο (5/0), έτσι στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να πάρει θέση ο Σουηδός Γκράνκβιστ, αφού και ο Νταϊνέλι δεν είναι στα καλύτερά του. Εχει λύσεις πάντως για την άμυνα ο Μαλεζάνι, ενώ στα υπόλοιπα δεν υπάρχουν προβλήματα, άπαντες παρόντες με τους Μέρκελ, Βελόσο, Κούτσκα και Ρόσι στην τετράδα του κέντρου. Στην επίθεση προτιμάται ο Καράτσιολο αντί του Πράτο, για τη θέση του παρτενέρ του Παλάσιο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φρέι – Μέστο, Γκράνκβιστ, Μορέτι, Αντονέλι – Ρόσι, Βελόσο, Κούτσκα – Μέρκελ – Καράτσιολο, Παλάσιο.
ΝΟΒΑΡΑ: Δύσκολη η… ζωή στη Serie A και το έχει καταλάβει η Νοβάρα, βρίσκεται στην τριάδα του υποβιβασμού έχοντας μόλις μία νίκη και αυτή κόντρα στην Ιντερ, ενώ έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια. Στο τελευταίο της πριν τη διακοπή προσπάθησε αρκετά κόντρα στη Ρόμα, λύγισε όμως με δύο γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο για το τελικό 0-2. Κανένα θέμα με τον Τεσέρ, στον οποίο προτάθηκε η επέκταση του συμβολαίου του.
Τιμωρημένος ο βασικός χαφ Πορκάρι (10/1), ενώ τα προβλήματα για τον Τεσέρ είναι στην άμυνα. Είναι πάγια έξω ο βασικός πορτιέρε Ουικάνι (6/-10) και ο στόπερ Λιζούτσο (3/0), τέθηκε νοκ-άουτ για τον επόμενο μήνα ο βασικός στόπερ Πάτσι (10/1), ενώ ένας ακόμα στόπερ, ο Λούντι (4/0), στην καλύτερη περίπτωση να είναι στον πάγκο. Ετσι δίδυμο στόπερ θα παίξουν ο περισσότερο ακραίος μπακ Ντελαφιόρε, μαζί με τον 37χρονο Τσεντουριόνι. Εκτός μάχης για το επόμενο 20ήμερο τίθεται και ο βασικός φορ Μοριμότο (8/2).
Ο Ατίλιο Τεσέρ είναι φυσικά ανήσυχος με τις απουσίες, ωστόσο προσπαθεί να δει θετικά την κατάσταση: «Από τη μία είναι η δυναμικότητα του αντιπάλου, από την άλλη είναι και οι δικές μας απουσίες στην άμυνα που δυσκολεύουν την κατάσταση. Η Τζένοα είναι εξαιρετική στην έδρα της, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά εμείς δεν πρέπει να κλαίμε για τις απουσίες μας. Είμαστε στη Serie A και πρέπει να παίξουμε χωρίς να φαινόμαστε ότι κλαίμε, ότι βρίσκουμε άλλοθι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φοντάνα – Μοργκανέλα, Ντελαφιόρε, Τσεντουριόνι, Τζέμιτι – Μαριανίνι, Ραντοβάνοβιτς, Ριγκόνι – Ματζαράνι – Ρουμπίνο, Μετζορίνι.


ΡΟΜΑ – ΛΕΤΣΕ

***1,35 η ανώτατη τιμή στον άσο της Ρόμα, το διπλό της Λέτσε στο 10,00.
***Προϊστορία: 11-2-1
ΡΟΜΑ: Εξόχως απαραίτητο είναι να κερδίσει τη Λέτσε, να πλησιάσει περισσότερο το γκρουπ των πρωτοπόρων πριν πάει σε μια δύσκολη τετράδα αγώνων. Η Ρόμα στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε με 2-0 στη Νοβάρα, δύσκολα, σκοράροντας τα γκολ της στο τελευταίο 20λεπτο με τους Μπόγιαν και Οσβάλντο και διέκοψε ένα σερί δύο ηττών. Εδειξε και πάλι να προβληματίζεται όταν έχει να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες ωστόσο στο τελευταίο διάστημα του αγώνα βρήκε τη λύση και απέφυγε τα χειρότερα.
Ο Λουίς Ενρίκε είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια και θεωρεί το παιχνίδι με τη Λέτσε δύσκολο και καθοριστικό: «Περιμένω τους τρεις βαθμούς με τη Λέτσε, αλλά μόνο αν τα δώσουμε όλα. Χωρίς τη σωστή προσέγγιση, την πείνα και τη θέληση για νίκη θα υποφέρουμε. Η Λέτσε έχει μια ενδιαφέρουσα ομάδα, μπορεί να έχει μόνο οκτώ πόντους αλλά την έχω δει να παίζει και μου φάνηκε πολύ καλό σύνολο. Αν δεν είμαστε στο 100% θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς».
Ο βασικός στόπερ Μπουρντίσο (10/1) χτύπησε σοβαρά με την εθνική Αργεντινής και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Νοκ-άουτ και οι Πιζάρο (7/0), Μπορίνι (7/1), επιστρέφει μετά 1,5 μήνα ο Τότι (5/0) και μάλλον παίρνει θέση στην ενδεκάδα, αν και ο Λουίς Ενρίκε μπορεί να τον προφυλάξει λίγο ακόμα. Με τον Μπόγιαν πάντως διεκδικεί θέση, ενώ στην άμυνα η επιλογή για τη θέση του Μπουρντίσο φαίνεται να είναι ο Κιάερ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Στεκέλενμπουργκ – Ρόζι, Κιάερ, Χάιντσε, Χοσέ Ανχελ – Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Γκάγκο – Τότι – Λαμέλα, Οσβάλντο.
ΛΕΤΣΕ: Στο τελευταίο της παιχνίδι προ δύο εβδομάδων πήρε μεγάλο διπλό στην Τσεζένα (1-0) με σκόρερ τον Κουαδράδο (56’) και καθοριστική μια αλλαγή πορείας της μπάλας από αντίπαλο αμυντικό. Πιο δίκαιη θα ήταν η ισοπαλία αφού η Λέτσε έπαιξε παθητικά και έψαξε τη μία καλή ευκαιρία, ωστόσο η τύχη ήταν με το μέρος της και παράλληλα ο Ντι Φραντσέσκο έσωσε τη θέση του. Η Λέτσε έτσι έπιασε την… Ιντερ στη 17η θέση και πάει σε μια σειρά δύσκολων αγώνων μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων.
Σημαντικό συναισθηματικά το αποψινό παιχνίδι για τον Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο τεχνικός της Λέτσε φόρεσε ως παίκτης τη φανέλα της Ρόμα, από το 1997 ως το 2001, με 168 συμμετοχές και 14 γκολ. Ο ίδιος δήλωσε: «Η Ρόμα σημαίνει πολλά για μένα, η ομάδα και η πόλη, εδώ πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια ως παίκτης. Όμως τα συναισθήματα θα πάνε στην άκρη, μόλις ξεκινήσει ο αγώνας. Η ομάδα μου ανεβαίνει συνεχώς, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε κοντά στην αντίπαλό μας, για να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα».
Ξανά εκτός ο χαφ/αρχηγός Τζακομάτσι (8/2), ο αριστερός μπακ/χαφ Μεσμπά (9/1) και ο επιθετικός Ντι Μικέλε (5/0), ενώ είναι τιμωρημένος ο νεαρός επιθετικός Μουριέλ (3/0). Στην επίθεση επιστρέφει από το πρώτο λεπτό ο Κορβία, με τους Κουαδράδο, Μπερτολάτσι και Ολιβέρα στα νώτα του, πάει επιθετικά ο Ντι Φραντσέσκο και δεν το φοβάται. Καροτσέρι και Εσπόζιτο το δίδυμο στόπερ και ο Τόμοβιτς με ανάποδο πόδι πάει σε ρόλο αριστερού μπακ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπενάσι – Οντο, Καροτσέρι, Εσπόζιτο, Τόμοβιτς – Στράσερ, Γκροσμίλερ – Κουαδράδο, Μπερτολάτσι, Ολιβέρα – Κόρβια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.