Λιγα πράγματα και σήμερα στο κουπόνι.

ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
*** Κοντά στο 3,00 ο άσος, λίγο πάνω από το 2,30 το διπλό.
*** Προϊστορία: 14-6-7. Στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις στο «Φριτς Βάλτερ» η Λεβερκούζεν υπερέχει συντριπτικά με έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Αυτή είναι και η μοναδική νίκη της Καϊζερσλάουτερν στα 21 τελευταία ματς ανεξαρτήτως έδρας (1-6-14)!
ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ: Με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα πέντε τελευταία ματς για πρωτάθλημα και κύπελλο έχει αντιστρέψει πλήρως τις εντυπώσεις, νιώθοντας να απομακρύνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο του υποβιβασμού. Οχι τόσο λόγω της θέσης της στη βαθμολογία –άλλωστε απέχει τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη– αλλά πολύ περισσότερο διότι έχει βελτιωθεί θεαματικά, επιδεικνύοντας το μαχητικό πνεύμα που τη χαρακτήριζε πέρυσι. Από αυτά τα πέντε ματς τα τέσσερα ήταν εκτός έδρας και σε όλα ήταν τουλάχιστον ισάξια της εκάστοτε αντιπάλου.

Στο τελευταίο, με τη Χοφενχάιμ, βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα (33’), αλλά πέτυχε την ισοφάριση που άξιζε στο 73’ με εντυπωσιακό γκολ του Κουεμάχα, σε ένα ματς που είχε κορυφαίο παίκτη της τον διαρκώς ανελισσόμενο Κώστα Φορτούνη.

Ο 19χρονος άσος, πρώην του Αστέρα Τρίπολης, έχει καθιερωθεί πλέον στο βασικό σχήμα, καθώς οι τεχνικές ικανότητές του δεν είναι κάτι που βλέπουν συχνά οι θαμώνες του «Φριτς Βάλτερ». Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν τώρα να πάνε κόντρα στην κάκιστη πρόσφατη παράδοση απέναντι στη Λεβερκούζεν, πετυχαίνοντας τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη μετά το 1-0 επί της Φράιμπουργκ. «Εχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης, είμαστε μόνο στα μισά της διαδρομής. Για να πάρουμε κάτι καλό απέναντι στη Λεβερκούζεν είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε μια σπουδαία εμφάνιση, καλύτερη από τις πρόσφατές μας. Μπορεί η αντίπαλός μας να μην είναι στα καλύτερά της, αλλά είναι πάντα ικανή να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο», σχολίασε για το σημερινό ματς ο Μάρκο Κουρτς.

Εκτός μάχης τέθηκε ο γριπωμένος βασικός τελευταία μέσος Ντε Βιτ (7/1), όπως και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Ζίπελ. Αν επιλεχθεί σύστημα με δύο επιθετικούς, ο Σέχτερ θα πλαισιώσει τον Κουεμάχα στην επίθεση, ειδάλλως ο Θάνος Πέτσος αναμένεται να ενισχύσει το πολυπρόσωπο κέντρο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Τραπ – Ντικ, Αμπελ, Αμεντικ, Μπούγκερα – Κιρχ, Τίφερτ, Φορτούνης, Σαχάν – Σέχτερ (Πέτσος), Κουεμάχα.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Τι και αν προηγήθηκε με 2-0 στο 20λεπτο απέναντι στο Αμβούργο εντός έδρας; Δεν είχε ξανά διάρκεια στο παιχνίδι της και δέχτηκε δύο γκολ έως το 57’, ενώ ενδιάμεσα ακυρώθηκε άλλο ένα κανονικό των φιλοξενουμένων. Εκτοτε, αφυπνίστηκε και απείλησε τέσσερις φορές, ενώ διαμαρτυρήθηκε και δικαίως για πέναλτι, αλλά το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Πρόσθεσε έτσι στο παθητικό της άλλη μία αποτυχία (2-2) και με πέντε μόνο νίκες σε 12 ματς βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, πολύ μακριά βέβαια από τον αντικειμενικό της στόχο.

Η βαθμολογική συγκομιδή της μάλιστα είναι κολακευτική βάσει των εμφανίσεων που έχει πραγματοποιήσει, καθώς δεν ήταν καλή σε κανένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια παίρνοντας κατά τύχη τους τρεις βαθμούς στο Φράιμπουργκ, κατά την τελευταία έξοδό της. «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Σκοπεύουμε να κλείσουμε την ψαλίδα με τις πρώτες θέσεις έως τα Χριστούγεννα και οφείλουμε να νικήσουμε», είπε ο Ρόμπιν Ντουτ, που θα αναγκαστεί όμως να παρατάξει μια αρκετά αποδυναμωμένη ενδεκάδα αν ο Αντρέ Σίρλε δεν καταφέρει τελικά να αγωνιστεί.

Ο 21χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός έχασε λόγω ίωσης το φιλικό της Γερμανίας με την Ολλανδία και ο Ντουτ τον χαρακτήρισε «κάτι παραπάνω από αμφίβολο» για την αποψινή αναμέτρηση. Αν δεν τα καταφέρει θα παίξει ο Κάστρο στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και θα πάρει ο Σβάαμπ τη θέση του στα μετόπισθεν. Εκτός μάχης τέθηκε με μυϊκό τραυματισμό και ο ενίοτε βασικός χαφ/μπακ Μπάλιτς (8/0), ενώ τέσσερις είναι οι μακροχρόνια απόντες: ο πλέι-μέικερ Ρενάτο Αουγκούστο (7/0), ο βασικός γκολκίπερ Αντλερ και οι μέσοι Μπαρνέτα, Ορτέγα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Λένο - Μπάλιτς, Τόπρακ, Φρίντριχ (Ράιναρτς), ΚάντλετςΜπέντερ, ΡόλφεςΣαμ, Μπάλακ, ΣίρλεΚίσλινγκ.

ΜΕΡΣΙΝ ΙΝΤΜΑΝ ΓΙΟΥΡΝΤΟΥ – ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ
*** Μεταξύ 2,30 – 2,40 κινείται το διπλό, το 3,00 ακουμπάει ο άσος.
*** Προϊστορία: 1-3-0 (4/4 under). Τελευταία αναμέτρηση πρωταθλήματος τη σεζόν 1982/83, με την Τραμπζόν να μην έχει καταφέρει να σκοράρει ούτε γκολ στη Μερσίνη.
ΜΕΡΣΙΝ ΙΝΤΜΑΝ ΓΙΟΥΡΝΤΟΥ: Ενθουσιασμός υπάρχει στη νεοφώτιστη μετά την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια ύστερα από 28 χρόνια. Η βαθμολογική συγκομιδή των δέκα πρώτων αγωνιστικών θεωρείται άκρως ικανοποιητική, για την ώρα δείχνει πως δεν θα έχει πρόβλημα με την παραμονή.
Στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή «τσίμπησε» την ισοπαλία εκτός έδρας με τη Γαλατά (0-0). Εχασε πέναλτι στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη αν και κινδύνευσε, θα μπορούσε να σκοράρει (σε κενή εστία ο Οζούκγουο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι).
Με την αναμέτρηση κόντρα στην Τραμπζόν ολοκληρώνει το δύσκολο εντός έδρας πρόγραμμα, έχοντας παίξει ήδη με Μπούρσα (1-3), Φενέρ (1-2) και Μπεσίκτας (0-1). Στη μεσοβδόμαδη συνέντευξη ο Σαγλάμ σημείωσε πως θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα, που παίζει με κάθετες πάσες, και τόνισε την ανάγκη να πάρουν κάποια έκτακτα μέτρα: «Η αγωνιστική φιλοσοφία της Τραμπζόν καθιστά το έργο μας δύσκολο, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για καμία από τις δυο ομάδες. Γενικά πιστεύω ότι θα το απολαύσει ο κόσμος».
Αποθεραπεύτηκε ο γκολκίπερ Αρικάν (6/0), αναμένεται πάντως να διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια ο Βόσνιος Σέχιτς (5/0). Γυρίζει ο στόπερ Μπουμ (9/0), ο οποίος λόγω της απουσίας του τραυματία Κετσελί (10/0) πιθανότατα θα ξεκινήσει σε ρόλο αριστερού μπακ απόψε. Κανονικά διαθέσιμοι οι χαφ Χουρίτα (9/0) και Οζγκιούρ (7/1).
TIP: Δεν έχει σκοράρει καθόλου στο διάστημα 60’ – 80’.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Σέχιτς – Γκιουβέν, Κας, Ατάν, Μπουμ – Ουτσουντζού, Μπαϊρακτάρ (Οζγκιούρ), Γιαχία, Οζούκγουο – Μόριτς – Νόμπρε.
ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, παρουσίασε σταδιακή βελτίωση στα αποτελέσματά της. Με τη νίκη επί της Καϊσερί (2-1) πλησίασε κι άλλο την κορυφή, σε ένα παιχνίδι όπου ο Γιλμάζ (8/13) έβαλε ακόμα μια φορά τη σφραγίδα του, σκοράροντας και τα δυο γκολ της «θύελλας», με τον ρέφερι να μην μετράει κακώς άλλο ένα.
Στα άσχημα ότι ο ηγετικός φορ (ίσως να είναι υπερβολή αλλά οι Τούρκοι τον παρομοιάζουν πλέον με τον... Κριστιάνο Ρονάλντο!) γύρισε τραυματίας από την εθνική και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Ο Γκιουνές, παρότι άφησε να εννοηθεί πως δεν θέλει να τον ρισκάρει εν όψει του ιστορικού αγώνα με την Ιντερ (Τρίτη), τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, παραμένοντας αναποφάσιστος αν θα το ξεκινήσει. Με ένεση αναμένεται να παίξει ο διεθνής στόπερ Κατσάρ (10/0), που χτύπησε στο ματς της προηγούμενης Παρασκευής με την Κροατία, ενώ έμεινε εκτός ο έτερος βασικός στόπερ Γκλοβάτσκι (6/0), που επέστρεψε με ενοχλήσεις από την Πολωνία.
«Οι ρυθμοί είναι έντονοι για τους παίκτες αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία», λέει ο Γκιουνές, που βλέπει την ομάδα του να μπαίνει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή, καθώς μέσα 35 μέρες καλείται να δώσει 9 ματς.
Κατά τα άλλα, υπάρχουν κάποιοι μακροχρόνιοι απόντες, που δεν επηρεάζουν άμεσα. Εκτός για λόγους τακτικής ο φορ Πάβελ Μπρόζεκ (5/1).
ΤΙP: 5/5 under εκτός έδρας (στα 4 από τα 5 σημειώθηκαν ακριβώς 2 γκολ).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ζενγκίν – Τσελούτσκα, Γιουμλού, Κατσάρ, Τσεχ – Ζοκορά, Κόλμαν – Μπαλτζί, Μιερζεγέφσκι (Αλανζίνιο), Χαλίλ Αλτιντοπ – Ενρίκε (Γιλμάζ).
Η Μερσίν παρότι μέχρι τώρα έχασε όλα τα μεγάλα ματς στο γήπεδό της παραμένει αξιόμαχη. Δύσκολη έξοδος για τηνΤραμπζόν, ειδικά μάλιστα αν δεν τα καταφέρει ο Γιλμάζ.
Η λογική λέει ότι ο Γκιουνές δεν θα ρισκάρει τον πολυτιμότερό του παίκτη, ενώ ακολουθεί η πολύ πιο κρίσιμη αναμέτρηση με την Ιντερ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ πως είναι αρκετά ισορροπημένο. 

ΤΟΥΛΟΥΖ – ΛΙΛ

*** Ανοδικός προς το 3,00 ο άσος. Το διπλό από το 2,45 – 2,50 πέφτει προς το 2,40.

ΤΟΥΛΟΥΖ:
271’ κράτησε ανέπαφα τα δίχτυά της μέχρι που έχασε δίκαια μετά από μέτρια εμφάνιση με 2-0 στην Οσέρ ενώ υπάρχει η δικαιολογία της καθυστερημένης της άφιξης στο γήπεδο. Από ένα σημείο και μετά ξέμεινε από δυνάμεις και ήρθαν τα γκολ των γηπεδούχων στο 69’ και 88’. Στα δύο επόμενα υποδέχεται τη Βαλενσιέν και παίζει στη Λυών.

N/G τα έξι τελευταία (N/G όλα τα πρώτα της ημίχρονα),
Εντός έδρας
1) πέτυχε 6 στα 8 γκολ στο β’ μέρος,
2) πετυχαίνει 1,33 γκολ ανά αγώνα και δέχεται 0,83.

Ενα μήνα εκτός ο καλύτερος παίκτης της, μεσοαμυντικός και πρώτος της σκόρερ Καπού (11/3). Τιμωρημένος για δεύτερο παιχνίδι ο μεσοαμυντικός Ντεβό (12/1), πρόκειται για τους δύο καθαρότερους κόφτες της. Φρέσκος τραυματίας και ο νεαρός δεξιός Ακπρό (10/0, 4 σαν βασικός) που θα λείψει για ενάμιση μήνα. Επανήρθαν στις προπονήσεις και προλαβαίνουν ο αριστερός μπακ Μ’ Μπενγκ (9/0) και μετά από ένα μήνα ο νεαρός επιθετικός Ριβιέρ (5/1).

Οι δύο απουσίες στο κέντρο ίσως αναγκάσουν τον προπονητή της να αλλάξει το 4-1-4-1 σε 4-2-3-1. Μπαίνει ο Πορτογάλος Μασάδο (10/2) με τα καλά στημένα, σε επιτελικό ρόλο. Δεξιά νέο πρόσωπο ο Νορβηγός Μπράατεν (11/0, 5 σαν αλλαγή) ενώ αριστερά παραμένει ο πολύ καλός νεαρός Ταμπανού (13/2). Ο Ριβιέρ παρά την αποχή του έχει προβάδισμα για την επίθεση έναντι του Τούρκου Μπουλούτ (13/2) που είναι φιλότιμος αλλά μέχρι τώρα δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε.

«Οι απουσίες μας σίγουρα είναι αρκετά σημαντικές και μπορεί να μετρήσουν. Πάντως θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε και να είμαστε όσο ανταγωνιστικότεροι γίνεται. Ενας από τους στόχους μου τις τελευταίες ημέρες ήταν να καταφέρω να κάνω τους παίκτες μου να παίξουν εντελώς ελεύθερα και ακομπλεξάριστα ώστε να μη μετανιώνουν για τίποτα μετά το παιχνίδι» είπε ο Καζανοβά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1):
Ααμαντά  – Νίνκοφ , Αμπντενούρ , Κονγκρέ , Μ’ Μπενγκ  – Ντιντό , Σισοκό – Μπράατεν , Μασάδο , Ταμπανού  – Ριβιέρ  ή Μπουλούτ .

ΛΙΛ: Εβγαλε κούραση στα τελευταία της παιχνίδια και παρά την προσπάθεια του Γκαρσιά να φρεσκάρει, τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις δεν ακολούθησαν. Υποτονική επιθετικά και στο 1-1 με την Εβιάν, όλοι οι βασικοί της είναι κάτω από τα στάνταρ τους τον τελευταίο μήνα. «Ηταν αναμενόμενο να κουραστούμε αλλά πιστεύω πως τώρα ανασυνταχθήκαμε και θα ξαναβρούμε τη χαρά του παιχνιδιού» σχολίασε ο Γκαρσιά. Στα δύο επόμενα υποδέχεται τη Μπρεστ και πάει στην Αζαξιό ενώ την Τρίτη ακολουθεί παιχνίδι τελικός στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σκοράρει κυρίως στο β’ μέρος (17 στα 22), εκτός έδρας δεν σκόραρε σε κανένα πρώτο ημίχρονο. Κατά μέσο όρο πετυχαίνει 1,7 γκολ και δέχεται 0,8.

Απουσίασαν σε διεθνή παιχνίδια οι βασικοί Ντεμπυσί, Μπάσα, Σετζού, Αζάρ, Σο. Τιμωρημένος ο δεξιός μπακ Ντεμπυσί (11/3). Τραυματίες ο στόπερ Μπάσα (11/1) και ο μέσος Πεντρετί (12/3). Επανέρχεται ο δυνατός μέσος Μπαλμόν (11/1) ενώ ο Καμερουνέζος στόπερ Σετζού (6/1) επέστρεψε τραυματίας από διεθνείς υποχρεώσεις αλλά τελικά είναι παρών.

Ο Γκαρσιά δήλωσε πως ο Αζάρ δεν θα παίξει όλο το παιχνίδι και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως μάλλον θα βρεθεί αρχικά στον πάγκο. Ούτε και το σχήμα είναι δεδομένο αφού ψάχνεται το τελευταίο διάστημα και έχει στο μυαλό του και το 4-2-3-1. Πάντως η παραδοσιακή του επιλογή είναι το 4-3-3. Σήμερα είναι πιθανό ο Κόουλ (9/2) να πάει αριστερά αν και ο Αγγλος δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες πως εκεί που νιώθει απελευθερωμένος είναι όταν παίζει πίσω από το φορ. Δεξιά ο Παγέτ (9/1) και μπροστά μάλλον ο Σο (12/4) με εναλλακτικές τους Ντε Μέλο (2/0) επανήρθε από μακροχρόνια απουσία και σκόραρε στο 2-1 στην Ιντερ και Γέλεν (6/1, 1 σαν βασικός).

«Πριν από την Ιντερ παίξαμε στη Βαλενσιέν και διαπίστωσα πως το μυαλό των παικτών ήταν στραμμένο και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θα το θυμάμαι ώστε να χρειαστεί να το υπενθυμίσω στους παίκτες λίγο πριν μπούνε στο γήπεδο» είπε ο τεχνικός της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λαντρό  – Μπονάρ , Ρόζεναλ , Σετζού , Μπεριά  – Μαβυμπά , Μπαλμόν , Γκέιγ  – Παγέτ , Αζάρ  ή Κόουλ , Σο .

Σημαντικές οι δύο ταυτόχρονες απουσίες της Τουλούζ. Η Λιλ βρήκε χρόνο για να πάρει ανάσες αν και αρκετοί διεθνείς της είχαν υποχρεώσεις. Στα πλην και το ότι έχει σημαντικό ευρωπαϊκό μπροστά της.

Προσθέτω σήμερα πως στα πλην της Λιλ είναι και το ότι ο Γκαρσιά φαίνεται αρκετά μπερδεμένος με τις επιλογές του κι αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι από τους πρωτοκλασάτους της είναι σε μέτρια φόρμα. Σε μια τόσο σκληρή και σφιχτή έδρα το 2,40 στο διπλό θα το ζύγιζα διαφορετικά μόνο αν είχαμε μια δεδομένα καλή Λιλ και όχι πηγαίνοντας με την υπόθεση πως «ίσως σήμερα βγάλει καλό πρόσωπο».

ΛΥΩΝ – ΡΕΝ

*** Στο 1,80 ο άσος. Το διπλό στο 4,50+ με ανοδικές τάσεις.

*** 0-5-1 τα έξι τελευταία, πέντε σερί ισοπαλίες τα τελευταία.

ΛΥΩΝ:
Εμεινε λίγο πίσω στην προσπάθειά της να κυνηγήσει την κορυφή πληρώνοντας τις μέτριες εκτός έδρας επιδόσεις της. Στην ήττα με 2-1 στη Σοσό απέδειξε για μια ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα πως φέτος εκτός έδρας είναι ιδιαίτερα ευάλωτη. Αντίθετα στο γήπεδό της έχει χάσει μόλις ένα βαθμό σε έξι αγώνες. «Ο τίτλος είναι δύσκολο να τον κυνηγήσουμε, η θέση στην τριάδα είναι πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο μάνατζερ Λακόμπ. Στα δύο επόμενα παίζει στην Οσέρ και υποδέχεται την Τουλούζ ενώ την Τρίτη φιλοξενεί τον Αγιαξ σε παιχνίδι τελικό.

Εντός έδρας
1) δεν δέχθηκε γκολ στο α’ μέρος (3-3-0),
2) μετρά τέσσερα 2-3 γκολ,
3) κατά μέσο όρο πετυχαίνει 2,17 γκολ και δέχεται 0,67.

Τις τελευταίες ημέρες επανήρθε στις προπονήσεις μετά από τρίμηνη αποχή ο Λισάντρο (4/2). Επιστρέφουν επίσης ο ταλαντούχος μέσος Γκρενιέ (4/0) και ο καλύτερος παίκτης της από το ξεκίνημα της σεζόν, Μπάστος (11/4, 4 ασίστ). Τιμωρημένος για δεύτερη σε τρεις αγωνιστικές ο μπακ Νταμπό (3/0). Χάνουν δεύτερο παιχνίδι ο στόπερ Λόβρεν (10/0) και ο δεύτερος γκολκίπερ Βερκούτρ (3). Παραμένει τραυματίας ο νεαρός μεσοεπιθετικός Πιέ (5/1). Μεταγραφικά κινείται για τον αριστερό μπακ Ταΐβο (Μίλαν).

Παρά τις σημαντικές επιστροφές στην επίθεση ο Γκαρντ είναι επιφυλακτικός και ίσως κρατήσει αρχικά στον πάγκο τους Μπάστος και Λισάντρο. Πάντως στο μυαλό του υπάρχει πάντα το 4-4-2 με Γκομίς (13/7) και Λισάντρο μαζί, κάτι που έτρεξε καλά τον Αύγουστο. Αν διατηρήσει το 4-2-3-1 δεξιά θα μπει ο Μπριάν (13/2) και επιτελικά ο Γκουρκύφ (4/1). Δύο πρώην «ρενέ» δηλαδή. Αριστερά έχει να επιλέξει ανάμεσα σε Εντερσον (3/0) και Λακαζέτ (8/1) με τον δεύτερο να αφήνει καλές εντυπώσεις στα τελευταία ενώ διακρίθηκε και με τις Ελπίδες σκοράροντας και στο τελευταίο παιχνίδι, το 3-0 επί της Ρουμανίας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Λορίς – Ρεβεγέρ , Κρις , Κονέ , Σισοκό  – Γκοναλόν , Κάλστρομ - Μπριάν , Γκουρκύφ , Εντερσον  ή Λακαζέτ (αλλ,αλλ,5,5) - Γκομίς (6,4,5,5).

ΡΕΝ: Προβλημάτισε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές ενώ βγήκε και γκρίνια από τον πρόεδρο για την αποτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία. Σύμφωνα πάντως με τον Αντονετί όλα έχουν μπει πλέον στη θέση τους. Σε ύφεση η φουριόζα της επίθεση, σημείωσε πάνω από ένα γκολ μόλις σ’ ένα στα δέκα τελευταία επίσημα. Στο 1-1 με τη Βαλενσιέν δεν άξιζε κάτι περισσότερο. Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Εβιάν και πάει στη Νις.

Με 1-1 οι τέσσερις ισοπαλίες της.
Εκτός έδρας
1) σκοράρει κυρίως στο β’ μέρος (9 στα 13), καλύτερο τέταρτο το 60’ – 75’ (4 γκολ),
2) κατά μέσο όρο πετυχαίνει 1,86 γκολ ανά αγώνα και δέχεται 1,43.

Οκτώ βασικοί απουσίασαν σε διεθνείς υποχρεώσεις. Φρέσκοι τραυματίες ο ηγετικός στόπερ Μανγκάν (9/2) και ο επιθετικός Μπουκαρί. Ο αριστερός μπακ Τεοφίλ (11/0) και ο ακραίος επιθετικός Πιτρόιπα (13/2) αν και αμφίβολοι τις προηγούμενες ημέρες, μετέχουν στην αποστολή. Επιβαρυμένος από τα παιχνίδια της εθνικής και με πρόβλημα στον αυχένα, κλήθηκε αλλά ίσως προφυλαχθεί ο καλύτερος μέσος Μ’ Βιλά (13/0). Όπως παραδέχεται και ο Αντονετί ο νεαρός του παίκτης είναι από τους πιο ταλαιπωρημένους του πρωταθλήματος έχοντας δώσει μέχρι τώρα 23 επίσημα παιχνίδια. Παραμένουν εκτός ο νεαρός στόπερ Μπόι (4/0) και ο νεαρός ακραίος Μπραϊμί (2/0).

Στόπερ θα μπει ο Καμερουνέζος μεσοαμυντικός Μάντζεκ (8/0), είναι μια κίνηση που έχει ξαναγίνει. Αν δεν παίξει ο Μ’ Βιλά θα παίξει στη θέση του Νορβηγός Τετέι (9/1, 2 σαν βασικός). Ο φορμαρισμένος Κέμπο (10/5) είναι ο πιο αξιόπιστος επιθετικός της στα τελευταία παιχνίδια. Ο Πιτρόιπα φαίνεται πως τελικά κρατάει τη θέση του ενώ μπροστά αγωνίζεται ο Κολομβιανός Μοντάνιο (13/4).

Ο Αντονετί γκρίνιαξε αρκετά για την αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα αφού αποφασίστηκε αρκετά αργά (στις 8/11) και του χάλασε κάπως την οργάνωση του. Θυμήθηκε και κάποιες παλιές ιστορίες που σαν προπονητής της Νις είχε σφαγιαστεί στη Λυών από τη διαιτησία και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Λυών εξακολουθεί να έχει ρόλο αφεντικού στο γαλλικό ποδόσφαιρο και πως αποφασίζει ουσιαστικά μόνη της. Απάντησε ο Λακόμπ από τη Λυών και γενικά τις δύο τελευταίες ημέρες είχαμε κάποιες κουβέντες από τη μια και την άλλη μεριά, σε δουλειά να βρισκόμαστε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κοστίλ  – Ντανζέ Μπιγίκ , Μάντζεκ , Τεοφίλ  – Μ’ Βιλά  ή Τετέι , Ντουμπιά  – Φερέ , Πιτρόιπα , Κέμπο  - Μοντάνιο

Δυνατή εντός η Λυών, με τις πιθανές επιστροφές Λισάντρο και Μπάστος αποκτά και πάλι επιθετική ισχύ. Η Ρεν κάπου βραχυκύκλωσε στα τελευταία. Το 1,80 είναι δίκαιο.

ΤΑΡΑΓΟΝΑ – ΝΤ. ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ
***Πεσμένη σε σχέση με το «άνοιγμα» η τιμή του άσου, στο 2,15, το διπλό είναι στο 3,35.
ΤΑΡΑΓΟΝΑ: Και στο δεύτερο παιχνίδι του Χόρχε Ντ΄ Αλεσάντρο συνεχίστηκε η ευεργετική επίδραση της έλευσης του στον πάγκο της Νάστικ, καθώς σημείωσε δεύτερη μαζεμένη νίκη, από κει που δεν είχε κάνει σεφτέ. Τελευταία χρονικά το 1-0 επί της Αλκορκόν, όπου πιθανότατα πιο δίκαιη θα ήταν η ισοπαλία. Ξεκίνησε δυνατά, αλλά η συνέχεια άνηκε ως την ανάπαυλα στην αντίπαλό της με φάσεις. Πάλι πιο δυνατά μπήκε στην επανάληψη και ο γκολτζής Πάουελ τα κατάφερε στο 63’. Πιέστηκε πολύ στη συνέχεια, ενώ απείλησε και στην κόντρα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.
«Ξαναγύρισε η ψυχή στην ομάδα. Στόχος μας να βγούμε από τη μετριότητα», το σχόλιο του τεχνικού της Νάστικ που βασίζεται κυρίως στους έμπειρους παίκτες του (7/11 της ενδεκάδας άνω των 30). «Είμαστε δυνατοί και αφοσιωμένοι 100%, αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας. Και πάνω απ’ όλα η ομάδα να βελτιώνεται βήμα βήμα. Στο παιχνίδι με τη Γουαδαλαχάρα θα έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα προσπαθήσουμε να το καθαρίσουμε», σημείωσε ο Ντ’ Αλεσάντρο για το τρίτο του παιχνίδι με τα δύο πρώτα να έχουν απολογισμό τερμάτων 6-0.
Αγωνιστικά για τους Καταλανούς δεν άλλαξε κάτι στην αποστολή σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτή βρίσκονται τα ονόματα του βασικού φορ Πάουελ, 1ου σκόρερ της ομάδας που με τα γκολ του (όπως και με τις ασίστ των Μοράν, Λονγκάς) έχει αναγεννήσει τους «γκράνας», του στόπερ Αρθου (12/0) και ο μεσοεπιθετικός Περαγόν (12/0), αμφότεροι βασικοί, οι οποίοι έχασαν προπονήσεις μεσοβδόμαδα λόγω προβλημάτων. Απαντες αναμένεται να είναι στην αρχική ενδεκάδα στο 4-4-2. Εμειναν για μία ακόμη φορά εκτός ο μπακ Ρουθ (7/0), ο στόπερ Μαϊράτα (4/0), αμφότεροι βασικοί, ο μεσοεπιθετικός Ρέι και ο μπακ Φουστέρ.
ΝΤ. ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ: Υστερα από το πολύ καλό ξεκίνημά της (έφτασε μέχρι και στην κορυφή ισόβαθμη της Λα Κορούνια), ειδικά για νεοφώτιστη, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η μάλλον φυσιολογική κάμψη, έχοντας πλέον τέσσερα παιχνίδια χωρίς τρίποντο. Ιδανικό το ξεκίνημα κόντρα στην Αλκογιάνο με γκολ στο 2’, χαμένες ευκαιρίες στη συνέχεια και έλεγχος του ματς, αλλά η ισοφάριση στο 44’ αποδείχθηκε τεράστια ψυχρολουσία. Δεν συνήλθε ποτέ και στην επανάληψη εξαφανίστηκε, με την εστία της να απειλείται, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 80’ (1-1).
«Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, κυριαρχήσαμε και κάναμε ευκαιρίες για να πάμε στην ανάπαυλα με μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Το γκολ τους, που ήρθε στην πρώτη τους κατεβασιά, εκείνη τη στιγμή καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα», σημείωσε ο Κάρλος Τεράθας. Ματς στο «Νόου Εστάδι» περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την ομάδα με τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας στα εκτός έδρας, με τον προπονητή της να δηλώνει: «Στην Ταραγόνα δουλεύουν όλοι. Δεν σκοράρει μόνο ο Πάουελ. Γι αυτό και πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από το ματς».
Αγωνιστικά για τους Μαντσέγος εξέτισε ο βασικός μπακ Μορένο (11/1), ενώ τιμωρημένος είναι ο βασικός στο ξεκίνημα στόπερ Χόρχε (7/0) και μακροχρόνια τραυματίας ο χρησιμότατος επιθετικός Χάρπερ (5/1).
Η αύρα του Ντ’ Αλεσάντρο έχει ωφελήσει σημαντικά την Ταραγόνα που παίζει με περισσότερο πάθος και πιο αποτελεσματικά. Στοιχεία που μπορούν να της δώσουν τρίτη σερί νίκη εις βάρος μιας Γουαδαλαχάρα σε πτώση. Αποδεκτός στο 2,25 ο άσος.

Πεσμένη η τιμή στον άσο, καθώς οι δύο ομάδες εκπέμπουν διαφορετικά μηνύματα τον τελευταίο καιρό, κι ενώ κανονικά δίνουν το «παρών» και οι αμφίβολοι της Ταραγόνα. Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τα όσα γράψαμε στην εφημερίδα.

ΛΙΒΟΡΝΟ – ΑΣΚΟΛΙ
***Στο 1,65 μέγιστη τιμή ο άσος της Λιβόρνο, το διπλό της Ασκολι φτάνει και στο 6,50.

ΛΙΒΟΡΝΟ: Στο 90’ με γκολ του Παουλίνιο «έσωσε» το βαθμό στην Τσιταντέλα και πήρε το 2-2. Η Λιβόρνο είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δε μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες και στο 33’ βρέθηκε να χάνει. Απάντησε στο 54’ με τον Σκιαταρέλα, για το 1-1, στο 76’ όμως και από το πουθενά, με ένα μακρινό σουτ, έμεινε πάλι πίσω στο σκορ. Αντέδρασε στο τέλος, πίεσε και ισοφάρισε στο 90’ με την κεφαλιά του Παουλίνιο, σε μια δίκαιη ισοπαλία.
Σημαντικό παιχνίδι για τη Λιβόρνο αν θέλει να μη χάσει άλλο έδαφος και ο Βάλτερ Νοβελίνο, που φόρεσε τη φανέλα της Ασκολι στη δεκαετία του ’80 τόνισε: «Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Η Ασκολι βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία γιατί πληρώνει τα λάθη της σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, όμως έχει πολύ καλούς παίκτες και στη μέρα της μπορεί να κάνει ζημιά. Εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή και το κυριότερο να μη θεωρήσουμε ότι θα έχουμε εύκολο έργο».
Εκτός πλάνων ο αρ. μπακ Πιέρι (6/0) και ο νεαρός χαφ Ράμπι (9/0), ενώ δεν κρίθηκε έτοιμος ο έμπειρος στόπερ Μιλιόνικο (6/0) και έμεινε ξανά εκτός. Από εκεί και πέρα επιστρέφει στην αποστολή ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Πίκολο (8/1) ενώ με τεχνική επιλογή έμειναν εκτός ο δεξιός μπακ Μέολα (2/0) και ο δεξιός χαφ/εξτρέμ Σιλιγκάρντι (2/0). Παραμένει στο 4-3-3 ο Νοβελίνο με την τριάδα Σκιαταρέλα, Παουλίνιο και Ντιονίζι στην επίθεση, ενώ στην άμυνα μία θέση διεκδικείται στο δεξί άκρο, ανάμεσα σε Σαλβιάτο και Μπερναρντίνι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπάρντι – Σαλβιάτο, Περτικόνε, Κνέζεβιτς, Λαμπρούγκι – Φίλκορ, Ζενεβιέ, Λούτσι – Σκιαταρέλα, Παουλίνιο, Ντιονίζι.
ΑΣΚΟΛΙ: Επιτέλους νίκη για την Ασκολι, πρώτη μετά από δύο ακριβώς μήνες και πάλι εκτός έδρας, 1-0 στη Μπρέσια. Σε ένα μέτριο έως κακό ματς με ελάχιστες φάσεις, τη λύση έδωσε στο 34’ με μακρινό σουτ ο Φαλκονιέρι και στη συνέχεια η Ασκολι κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, χωρίς να διατρέξει σοβαρούς κινδύνους, έχοντας απέναντί της μια ομάδα σε κακή κατάσταση. Ακόμα όμως η ομάδα βρίσκεται πολύ πίσω στη βαθμολογία, έχοντας «βάρος» την ποινή του -10.
Τρίτη στη σειρά χρονιά που η Ασκολι προσπαθεί να «παλέψει» για την παραμονή έχοντας αφαιρέσεις βαθμών στο… κεφάλι και σίγουρα η ομάδα είναι κουρασμένη ψυχολογικά, να κυνηγάει συνεχώς τις υπόλοιπες για να τη γλυτώσει. Ο τεχνικός Μάσιμο Σίλβα τόνισε σχετικά: «Είναι ψυχοφθόρο να γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε αυτό που πήραμε μέσα από το γήπεδο. Όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και πρέπει να παλέψουμε για την παραμονή. Είμαστε ακόμα σε πολύ δύσκολη θέση αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».
Τιμωρημένος ο βασικός χαφ Σμπάφο (10/2). Τέθηκε νοκ-άουτ ο ημιβασικός στόπερ Τζιοβανίνι (9/1), χάνει δεύτερο ο μπακ/στόπερ Αντζέλκοβιτς (6/1) και ο εξτρέμ Μπονιπέρτι (7/0). Ο Μάσιμο Σίλβα για δεύτερο στη σειρά ματς και αφού του βγήκε η τακτική στη Μπρέσια, επιλέγει σχήμα με πέντε παίκτες στην άμυνα και τους Φαλκονιέρι και Σοντσίν στην επίθεση, ενώ τη θέση του Τζιοβανίνι πίσω θα πάρει ο Τσόφανι. Στα χαφ αντί του Σμπάφο θα παίξει ο Ντι Ντονάτο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (5-3-2): Γκουάρνα – Γκατσόλα, Τσόφανι, Πεκαρίζι, Φαϊσκα, Πασκουαλίνι – Ντι Ντονάτο, Πεντερτσόλι, Παρφέ – Φαλκονιέρι, Σοντσίν.
Η Λιβόρνο ακόμα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, στην έδρα της έχει χάσει τους περισσότερους βαθμούς και απέναντι σε ομάδες που κλείνονται, όπως η Ασκολι. Το 1,60 στον άσο είναι απαράδεκτο.

Το ίδιο, στο 1,60-1,65 η Λιβόρνο έχει κάνει πολλές γκέλες στο παρελθόν και δεν είναι άξια εμπιστοσύνης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.