Αρκετά τα παιχνίδια σήμερα.

ΚΟΛΩΝΙΑ – ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

*** Πτωτική τάση για το διπλό, το οποίο βρίσκεται πλέον στο 2,18. «Αγγίζει» το 3,20 ο άσος.
*** Το παραδοσιακό ντέρμπι του Ρήνου, με μεγάλη αντιπαλότητα.
*** Προϊστορία: 12-8-21. Πέρυσι η Γκλάντμπαχ νίκησε 4-0, ενώ συνέτριψε και στην έδρα της την Κολωνία με 5-1.
*** Πέντε γκολ στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς έχει πετύχει ο Λούκας Ποντόλσκι, ενώ στο σύνολο μετράει εννιά και πέντε ασίστ. Εχει δηλαδή συμμετοχή στα 14 από τα 20 γκολ της ομάδας του. Το «αντίπαλο δέος», ο Μάρκο Ρόις, έχει συμμετοχή στα 13 από τα 20 της Γκλάντμπαχ, έχοντας πετύχει εφτά στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει ο εντός έδρας αγώνα της με τη Μάιντζ, ενημερώθηκε ότι θα αναβληθεί (ορίστηκε για τις 13 Δεκεμβρίου) λόγω της σοκαριστικής είδησης με την απόπειρα αυτοκτονίας του διαιτητή που θα τον διεύθυνε, Μπάμπακ Ραφάτι. Αυτό σημαίνει ότι έχει μείνει άπραγη τρεις εβδομάδες, αφού είχε μεσολαβήσει το break για τις εθνικές ομάδες, έτσι ώστε τελευταίο παιχνίδι της να είναι το εκτός έδρας με τη Βέρντερ, στο οποίο προηγήθηκε 0-2 στο ημίχρονο αλλά ηττήθηκε 3-2 λόγω και της εχθρικής διαιτησίας.

Παρότι έχει αρκετούς τραυματίες, κανείς τελικά από αυτούς δεν πρόλαβε να κριθεί έτοιμος ώστε να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Τόσο ο βασικός πέρυσι αμυντικός χαφ Πετίτ (0/0), όσο και ο στόπερ Τζεμάλ (5/0) αποθεραπεύτηκαν, αλλά στην πράξη πλαισιώνουν στο απουσιολόγιο τον επιθετικό Νοβάκοβιτς (7/2), τον μπακ Αντρεζίνιο (6/0), τον μέσο Τσιχί (10/2) και τους δύο «κιτρινισμένους», τον στόπερ Σερένο (9/0) και τον χαφ Λάνιχ (12/0). Αρκετές οι απουσίες για ένα τέτοιο ντέρμπι, ωστόσο οι τρεις σερί εντός έδρας νίκες με τέρματα 7-0 και οι εμφανίσεις του Λούκας Ποντόλσκι στο «Ράιν-Ενεργκί» προκαλούν αισιοδοξία στον Στάλε Σολμπάκεν και τους παίκτες του.

«Δεν έχουμε παίξει τρεις εβδομάδες και είναι καλό που επιστρέφουμε στη δράση με ένα τέτοιο ματς. Ολοι στο σύλλογο έχουν επίγνωση του ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή αναμέτρηση. Η Γκάντμπαχ είναι σπουδαία ομάδα, έχουμε προετοιμαστεί όμως κατάλληλα κι ελπίζω ότι θα είμαστε εμείς οι νικητές», είπε ο Νορβηγός τεχνικός, ο οποίος στη Δανία είχε το προσωνύμιο «ο ειδικός των ντέρμπι» (λόγω της «πελατειακής» σχέσης που είχε η Κοπεγχάγη με την Μπρόντμπι), το οποίο σε πρώτη φάση δικαίωσε στη Γερμανία, χάρη στο 4-1 της Κολωνίας στο Λεβερκούζεν.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρένζινγκ – Μπρέτσκο, Ζερομέλ, ΜακΚένα, Αϊχνερ – Ρίτερ, Μάτουστσικ - Πέζκο, Γιαγιάλο, Κλέμενς – Ποντόλσκι.
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Με τον ασύλληπτο Μάρκο Ρόις να ηγείται μιας ολοκληρωτικής εμφάνισης, πέτυχε απέναντι στη Βέρντερ την ευρύτερη νίκη της τα 17 τελευταία χρόνια (5-0) σκοράροντας και τα πέντε γκολ έως το 53’! Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έβαλε χατ-τρικ (ιδιοφυές το πρώτο γκολ του) κι έχει πλέον εφτά τέρματα στα τρία τελευταία ματς, ως ο πλέον «καυτός» παίκτης του πρωταθλήματος. Το σκορ άνοιξε στο 16’ ο Χέρμαν και τη σκυτάλη πήρε ο Ρόις σημειώνοντας το χατ-τρικ μέσα σε 28 αγωνιστικά λεπτά, προτού ο επίσης εντυπωσιακός Αράνγκο βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

Το σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, καθώς η Βέρντερ έμοιαζε ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Τέτοιο πάρτι είχαν χρόνια να ζήσουν στο «Μπορούσια Παρκ» και από τη στιγμή που με νίκη απόψε τα «πουλάρια» θα επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας, μόνο υπερβολικός δεν μοιάζει πια ο στόχος της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για μια από τις πιο σταθερές ομάδες της κατηγορίας που κανείς αντίπαλος στα 25 τελευταία ματς δεν έχει καταφέρει να της βάλει πάνω από ένα γκολ. Ο Λουσιέν Φαβρ βέβαια ούτε που θέλει να ακούει για… σεντόνι και όλα τα σχετικά.

«Υπάρχει ευφορία στην ομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι μεγαλύτερη από το φυσιολογικό. Δεν βρίσκω άλλωστε και το λόγο για να συμβαίνει κάτι τέτοιο, είμαστε ακόμα στη δέκατη τέταρτη αγωνιστική. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η νίκη στον αγώνα με την Κολωνία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα μας προσφέρει ένα πολύ σκληρό ενενηντάλεπτο. Είναι εξαιρετικά οργανωμένη, συμπαγής και ανά πάσα στιγμή ικανή να κάνει τη ζημιά στον αιφνιδιασμό. Πολλοί μας βλέπουν ως φαβορί, αλλά δεν νομίζω ότι σε ένα τέτοιο ντέρμπι μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Ελβετός τεχνικός.

Ο Φαβρ αντιμετωπίζει πλέον ένα πρόβλημα «πολυτελείας» καθώς ο βασικός φορ Ντε Καμάργκο (6/2) αποθεραπεύτηκε και αν χρησιμοποιηθεί θα πρέπει ο Ρόις να επιστρέψει σε ρόλο εξτρέμ. Να μετατεθεί δηλαδή από τη θέση στην οποία έχει εξελιχθεί σε μηχανή σκοραρίσματος. Πιθανότατα δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Η ενδεκάδα αναμένεται να είναι η ίδια του αγώνα με τη Βέρντερ, με μία μόνο αλλαγή, λόγω του τραυματισμού που υπέστη ο στόπερ Στραντσλ (8/0). Ο εξίσου ικανός Ολλανδός Μπρούβερς θα πάρει τη θέση του.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Τερ Στέγκεν – Γιάντσκε, Μπρούβερς, Ντάντε, Ντεμς – Νορντβάιτ, Νόιστεντερ, Αράνγκο, Χέρμαν – Ρόις – Χάνκε.


ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

*** Στο 1,95 η νίκη της Φενέρ. Σε ορισμένες εταιρείες ο άσος ξεπερνά το 4,00.
*** Προϊστορία: 10-17-11.

ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ: Πήρε το δεύτερο βαθμό της εκτός έδρας, μένοντας ισόπαλη 1-1 με τη Σίβας. Από τα μέσα του ημιχρόνου η αντίπαλος ανέβασε την απόδοσή της και προηγήθηκε στο 31’. Υπήρξαν φάσεις εκατέρωθεν στην επανάληψη, με ωραία κεφαλιά στο 70’ ο Τουμ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
«Βάσει των ευκαιριών ίσως αξίζαμε τη νίκη. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η ισοπαλία ήταν δίκαιη», σχολίασε ο Τσαπά κι εν όψει Φενέρ προμήνυσε πως «θα γίνει ματς τακτικής». «Το παιχνίδι με τη Φενέρ θα έχει λιγότερες απαιτήσεις από άποψη φυσικής κατάστασης σε σχέση με αυτό της περασμένης εβδομάδας. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Ξέρουμε τι μας περιμένει, παίζουμε με την πρωτοπόρο και είναι πρόκληση να την κερδίσουμε», πρόσθεσε ο προποητής των «κοκκινόμαυρων».
Τιμωρημένος ο χρήσιμος φορ Οζτεκίν (11/1). Προπονήθηκαν με την ομάδα ο γκολκίπερ Καραμπουλούτ (4/0), ο στόπερ Τσούρι (5/0) και οι χαφ Ακγκιούν (8/0), Ντελίμπαλτα (10/1), άπαντες βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Με πρόστιμο από τη διοίκηση τιμωρήθηκε ο Βόσνιος επιθετικός Ζεκ (9/0), που άργησε να γυρίσει από την πατρίδα.
TIP: Εχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας (5/5).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Κιοσέ – Τζαν, Τσούρι, Ντεμίρ, Σεντέφ – Μερίτς, Αζοφέιφα, Ντελίμπαλτα, Αϊντογντού, Κιλίτσαρσλαν (Χαρμπουζί) – Τουμ.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ηταν η κερδισμένη της αγωνιστικής, με τη νίκη επί της Εσκισεχίρ (1-0) αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της. Πολύ μέτρια, έστω κι αν στη μεγαλύτερη διάρκεια έπαιξε με παίκτη παραπάνω (19’), «έκατσε» στο γκολ του Μπιενβενύ (14’), πέρα από ένα δοκάρι και κάποιες μεμονωμένες καλές στιγμές δεν είχε να επιδείξει κάτι.
Φανερός ο προβληματισμός ήταν του Κοτζαμάν: «Δεν ξέρω τι θα γινόταν με έντεκα εναντίον έντεκα, το ζητούμενο βέβαια ήταν οι τρεις βαθμοί». Ο τεχνικος των «καναρινιών» δίνει μεγάλη σημασία στην αναμέτρηση με την Γκεντσλέρ: «Εχουμε την ευκαιρία να αυξήσουμε κι άλλο τη διαφορά. Κερδίζοντας την Γκεντσλέρ, θα περιμένουμε τις απώλειες των αντιπάλων μας. Θα αντιμετωπίσουμε πάντως μια αρκετά καλή ομάδα».
Κάρτες συμπλήρωσε ο φιλότιμος στόπερ Ιρτεγκούν (11/0). Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του ο βασικός χαφ Τοπούζ (7/0), για λόγους τακτικής έμεινε εκτός ο μπακ Σαμ (5/0), γνωστός τραυματίας ο εξτρέμ Ντιά (3/1). Ανάρρωσε ο πολύτιμος στόπερ Γιόμπο (10/0), που είχε λείψε λόγω ίωσης κόντρα στην Εσκισεχίρ, επιστρέφει κι ο αριστερός μπακ Τζίγκλερ (10/0).
TIP: Βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο στα δυο τελευταία εκτός έδρας.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Ντεμιρέλ – Γκιονούλ, Μπίλικα, Γιόμπο, Τζίγκλερ – Χουρματζί, Μπαρόνι, Εμρέ, Ερκίν – Αλεξ – Μπιενβενύ.  Goal/goal... και over 2.5 goals ενω δεν αποκλειω και την έκπληξη.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΡΟΜΑ

***Στο 2,30-2,35 ο άσος της Ουντινέζε, το διπλό της Ρόμα μπορεί να βρεθεί σε κάποιες εταιρίες και στο 3,40. Οι αντίστοιχες τιμές στη Snai, 2,35 ο άσος, 2,90 το διπλό.

***Προϊστορία: 13-10-14
***Κάκιστη η παράδοση του Φραντσέσκο Γκουιντολίν κόντρα στη Ρόμα με τις διάφορες ομάδες του. Μετρά μόλις 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 16 ήττες, ενώ ηττήθηκε στα έξι τελευταία παιχνίδια (κοουτσάροντας τις Ουντινέζε, Παλέρμο, Πάρμα).
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Δεύτερη ήττα στη σεζόν, το 2-0 από την Πάρμα και ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν ήταν σκληρός με τους παίκτες του: «Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν τραγικοί, χάσαμε δίκαια». Η Ουντινέζε ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, μπορούσε να προηγηθεί σε 2-3 περιπτώσεις, όμως στην επανάληψη εμφανίστηκε μια άλλη ομάδα, προς το χειρότερο και η Πάρμα το εκμεταλλεύτηκε. Καμία αντίδραση μετά το πρώτο γκολ (58’), η Ουντινέζε εκτέθηκε από τις αντεπιθέσεις της Πάρμα και στο 76’ με ένα ανόητο πέναλτι έγινε το 2-0.
Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν τα είπε αρκούντως στους παίκτες του για την εμφάνιση στην Πάρμα και προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία ενόψει του δύσκολου ματς με τη Ρόμα, το πρώτο εντός έδρας με μεγάλη ομάδα στη φετινή σεζόν, με την οποία δεν έχει και την καλύτερη των παραδόσεων: «Η Ρόμα είναι δύσκολος αντίπαλος και νομίζω ότι κόντρα σε αυτήν έχω τους λιγότερους βαθμούς στην καριέρα μου. Είναι σε καλή κατάσταση, ανεβαίνουν αγωνιστικά αλλά εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί και το κυριότερο να μην έχουμε το σύνδρομο ότι γίναμε μεγάλη ομάδα. Είμαστε επαρχιώτικη ομάδα και πρέπει να είμαστε ταπεινοί».
Χωρίς σημαντικά προβλήματα, αναμένεται πλήρης αποστολή και παρά την ήττα από την Πάρμα ο Γκουιντολίν προτίθεται να παρατάξει την ίδια ακριβώς ενδεκάδα. Οι όποιες απουσίες δεν επηρεάζουν, ο Γκουιντολίν αναμένεται να εμπιστευθεί και πάλι τον Φλόρο Φλόρες στο ρόλο του παρτενέρ του Ντι Νατάλε στην επίθεση, αφήνοντας στον πάγκο τον «Μέσι της Ρουμανίας», Τόριε. Εκτός αποστολής έμεινε ο επιθετικός Μπαρέτο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Χαντάνοβιτς – Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι – Μπάστα, Ισλα, Πίντσι, Ασαμόα, Αρμέρο – Φλόρο Φλόρες, Ντι Νατάλε.
ΡΟΜΑ: Εκανε αρκετά καλή εμφάνιση, παραγωγική, κόντρα στη Λέτσε και όμως δεν απέφυγε το άγχος μέχρι το τέλος, κερδίζοντας με το ισχνό 2-1. Ωραία τα γκολ των Πιάνιτς (25’) και Γκάγκο (54’), δέχτηκε τη μείωση στο 61’ και κινδύνευσε αμέσως μετά με το 2-2, ενώ στο 75’ δε μέτρησε κακώς ως οφσάιντ φοβερό γκολ του Οσβάλντο, με το οποίο θα «καθάριζε» το παιχνίδι. Πάντως η νίκη της ήταν δίκαιη, ίσως στην καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς και ο Λουίς Ενρίκε τόνισε: «Ετσι θέλω να παίζουμε και να γίνουμε ακόμα πιο επιθετικοί στη συνέχεια».
Ο τεχνικός της Ρόμα στις δηλώσεις του είχε πολλά καλά λόγια για τη σημερινή αντίπαλο: «Είμαι θαυμαστής του μοντέλου της Ουντινέζε. Πολύ σκάουτινγκ, πολλοί νέοι παίκτες, σπουδαία ομάδα. Είναι εξαιρετική ομάδα, θανατηφόρα στις αντεπιθέσεις και σίγουρα θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέλος της βραδιάς».
Ο Λουίς Ενρίκε ζήτησε ένα πράγμα από τους παίκτες του: επίθεση και στα 90 λεπτά του αγώνα: «Η νοοτροπία μας είναι μία και συγκεκριμένη και δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Θέλω την ομάδα μου και στα 90 λεπτά να επιτίθεται. Μόνο όταν είμαστε κάτοχοι της μπάλας στο μισό γήπεδο του αντιπάλου μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους για τη δική μας εστία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο Ούντινε και είναι η δική μου θεώρηση των πραγμάτων στο ποδόσφαιρο και δεν την αλλάζω με τίποτα».
Υποτροπή και εκτός ο Τότι (6/0), αμέσως μετά την επιστροφή του σε δράση. Νοκ-άουτ σταθερά οι Μπουρντίσο (10/1), Πιζάρο (7/0), Μπορίνι (7/1), τέθηκαν νοκ-άουτ Ρόζι (6/0) και Μποριέλο (6/0), οι οποίοι συμπληρώνουν την εξάδα των απόντων της Ρόμα. Ο Λουίς Ενρίκε προτίθεται να ξεκινήσει ως δεξιό μπακ τον Περότα, σε ένα ρόλο αδόκιμο με πολύ λίγες συμμετοχές στην καριέρα του εκεί, ενώ και ο Ταντέι αναμένεται να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Χοσέ Ανχελ. Επίθεση με Οσβάλντο και Λαμέλα και τον Πιάνιτς στον επιτελικό ρόλο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Στεκέλενμπουργκ – Περότα, Κιάερ, Χάιντσε, Ταντέι – Ντε Ρόσι, Γκάγκο, Γκρέκο – Πιάνιτς – Λαμέλα, Οσβάλντο.Δύσκολο για πρόβλεψη απο την μια η Ούντινε είναι φωτιά στην έδρα της αλλά δείχνει σημάδια κόπωσης,απο την άλλη η Ρόμα είναι σε ανέβασμα...

ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ – ΜΠΕΪΡΑ ΜΑΡ

*** Στο 2,10 κατά μέσο όρο ο άσος (2,20 μάξιμουμ), στο 3,40 το διπλό (3,75 μάξιμουμ).

*** Αναμέτρηση με τοπική αντιπαλότητα.

*** Προϊστορία: 7-9-4. Αήττητη η Μπέιρα Μαρ στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στην Κοΐμπρα. Εχει μία ισοπαλία στο Λιγκ Καπ, μία πρόκριση στο κύπελλο και το περσινό 3-3 στο πρωτάθλημα.


ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ: Πήρε ιστορική πρόκριση στο κύπελλο, κερδίζοντας την Πόρτο με 3-0, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο το ότι η αντίπαλός της βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα. Δεν ήταν μόνο η νίκη επί μίας μεγάλης αντιπάλου, αλλά και ότι κέρδισε την Πόρτο στην έδρα της για πρώτη φορά ύστερα από 41 χρόνια!

Στο πρωτάθλημα παραμένει χωρίς νίκη για τέσσερις αγωνιστικές, αν και είχε δύσκολο πρόγραμμα. Στο τελευταίο πάλεψε μόνο για ένα ημίχρονο, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από τη Μαρίτιμο (3-2).


«Είναι ώρα να ξαναγυρίσουμε στις νίκες στο πρωτάθλημα», τόνισε ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ο τεχνικός Πέδρο Εμάνουελ, του οποίου το όνομα ακούστηκε σαν πιθανού αντικαταστάτη αν φύγει ο Βίτορ Περέιρα από την Πόρτο (άλλωστε ο Πέδρο Εμάνουελ ήταν βοηθός πέρυσι στην Πόρτο), αλλά ο πρόεδρος των «φοιτητών» απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν έχουμε υπερβολική σιγουριά για το παιχνίδι, στην ομάδα μας υπάρχει ταπεινότητα και ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη ομάδα, αλλά διαθέτουμε την απαραίτητη αισιοδοξία να παλέψουμε για τη νίκη», πρόσθεσε ο τεχνικός.

Ξανά εκτός ο στόπερ Αμπντουλαγιέ (10/1) λόγω υποχρεώσεων με την u-23 της Σενεγάλης, αμελητέα τα άλλα προβλήματα. Η μοναδική αλλαγή που αναμένεται στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κυπέλλου είναι η επιστροφή του βασικού κίπερ Πεϊσέρ αντί του Ρικάρντο.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-2-3): Πεϊσέρ – Ζοάο Ντίας, Μπέργκερ, Ζοάο Ρεάλ, Ελντερ Καμπράλ – Πάπε Σόου – Αντριεν, Ντιόγκο Μέλο – Μαρίνιο, Εντερ, Σισόκο.


ΜΠΕΪΡΑ ΜΑΡ: Πάνω που πήγε να αναθαρρήσει με την επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα έπειτα από έξι αγωνιστικές (2-1 τη Φεϊρένσε, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το σκορ), ήρθε ο αποκλεισμός στο Λιγκ Καπ από την Μορεϊρένσε για να επαναφέρει τον προβληματισμό και την αμφισβήτηση για τον τεχνικό Ρουί Μπέντο. Εμφανίστηκε πολύ χαλαρή και ηττήθηκε 1-2 (στις 12/11), ενώ είχε πάρει 2-2 εκτός.

Ο τεχνικός είχε συνάντηση με τη διοίκηση και για την ώρα παραμένει, αλλά το παιχνίδι με την Ακαδέμικα είναι κρίσιμο για το μέλλον του. «Δεν θα φοβηθούμε το παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα, αλλά δεν θα πάμε για να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι τους. Είναι ένα τεστ δύναμης κι ελπίζω να βγούμε νικητές», τόνισε ο Ρουί Μπέντο.

Στο αγωνιστικό, έχουν αναρρώσει κι επανέρχονται στα πλάνα οι επιθετικοί Κριστιάνο (6/1) και Μπαλμπόα (9/0, 3 βασικός). Νοκ άουτ ο στόπερ Μπούρα (2/0), συν κάποιοι μακροχρόνια, ενώ τιμωρημένος είναι ο εναλλακτικός αριστερός μπακ Τουράν, που αποβλήθηκε στο Λιγκ Καπ.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-3-2): Ρουί Ρέγκο – Πέδρο Μορέιρα, Ταβάρες, Ούγκο, Ζοαοζίνιο – Νούνο Κοέλιο – Ζανγκ, Αρτούρ, Νίλντο – Μπαλμπόα, Ντόουγκλας. ... 1 ...

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ – ΑΛΜΕΡΙΑ
***Σταθερά στο 1,85 ο άσος (μάξιμουμ τιμή 1,90), 4,10 για το διπλό (έως και 4,75).
***Προϊστορία: 1-1-2, 3 στα 4 under, όλα N/G. Πέρυσι στο αντίστοιχο Αλμερία – Λα Κορούνια 1-1 ο γκολκίπερ της Ντέπορ, Αρανθουμπία είχε σημειώσει γκολ με κεφαλιά στις καθυστερήσεις (η φωτογραφία στο κείμενο), με τον προπονητή της Αλμερία να είναι ο… νυν της Κορούνια, Ολτρα.
***Προπονητής της Αλμερία πέρυσι ο Χοσέ Λουίς Ολτρα για 18 αγώνες. Πήγε τη 13η (πριν από ένα χρόνο ακριβώς) αποχώρησε την 30η, μη μπορώντας να βοηθήσει στη μάχη της παραμονής.
***5/7 over εντός έδρας η Λα Κορούνια, 5/7 under εκτός έδρας η Αλμερία.
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Προσγειώθηκε ανώμαλα μετά τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι κόντρα στη Θέλτα, καθώς της βγήκε πάλι η εκτός έδρας ευπάθεια (κυρίως στην άμυνα) στο 3-2 από την Ελτσε, με αποτέλεσμα να βγει από τη ζώνη των πλέι οφ. Μέτρια στο πρώτο μέρος, παρότι μπήκε δυνατά, είχε και πάλι κενά στα μετόπισθεν και δέχθηκε δύο γκολ πριν το 20λεπτο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες στη συνέχεια. Βελτιωμένη στην επανάληψη, ισοφάρισε ως το 66’, αλλά δύο λεπτά αργότερα δέχτηκε το τρίτο τέρμα. Της ακυρώθηκαν δύο γκολ, δίκαια ζήτησε πέναλτι στο φινάλε σε χέρι αμυντικού.
«Ηταν ένα ματς με δύο διαφορετικά μέρη. Δεν μπήκαμε με αποφασιστικότητα κόντρα σε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα Χωρίς να παίζουν πάντως κάποιο φοβερό ποδόσφαιρο έφτασαν στο 2-0 στο 20λεπτο. Στην επανάληψη παίξαμε καλύτερη μπάλα, ισοφαρίσαμε και μπορούσαμε τρίτο γκολ, αλλά το πέτυχαν αυτοί με μια όμορφη φάση. Δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, όταν κάθε ομάδα έχει από ένα ημίχρονο το δίκαιο είναι το Χ. Δεν πιστεύω στις ωφέλιμες ήττες», τόνισε τσαντισμένος ο Χοσέ Λουίς Ολτρα.
Επιστροφή στο «Ριαθόρ» για τους Γαλιθιάνους, το κάστρο τους, εκεί όπου έχουν σημειώσει πέντε νίκες σε επτά ματς, έχοντας σκοράρει σε όλα πλην ενός. Και μάλιστα κόντρα απόψε σε μια επίσης διεκδικήτρια της ανόδου, την οποία αν νικήσει πιάνει στη 2η θέση μαζί με τη Βαγιαδολίδ. Γεγονός είναι πάντως πως ύστερα από 14 παιχνίδια πολύ κόσμος περίμενε καλύτερα πράγματα από την Ντέπορ, το μεγάλο όνομα της κατηγορίας και όχι να απέχει από τη κορυφή οκτώ ολόκληρους βαθμούς.
Ισως και γι αυτό η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Ολτρα ήταν… μπόλικη (40 λεπτά) και με ένταση. «Πρέπει να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα και την απόδοσή μας. Το κυριότερο πρόβλημα είναι τα γκολ που δεχόμαστε, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι από ατομικά λάθη. Μπορούμε να βελτιωθούμε. Απέχουμε μόνο τρεις βαθμούς από την απευθείας άνοδο, η οποία κρίνεται τον Ιούνιο. Η Αλμερία είναι στη δεύτερη θέση κι επειδή δεν μπορούσε να νικήσει την Καρταχένα τις προάλλες σφυρίχθηκε από τον κόσμο επειδή οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Μεγαλύτερες από παντού είναι στη Λα Κορούνια, δεν εκνευρίζομαι με αυτό, αλλά με το ότι δεν παίζουμε όπως μπορούμε», οι χαρακτηριστικές κουβέντες του Βαλενθιάνου τεχνικού.
Αγωνιστικά, δύο οι σημαντικές απουσίες για τους «μπλανκιαθούλες», ο τιμωρημένος, βασικότατος στόπερ Αϊτάμι (14/1) και ο βασικός φορ Ρίκι (9/3) που παραμένει εκτός για δεύτερο σερί ματς. Τραυματίες είναι ακόμη ο επιθετικός Σίσκο και ο μπακ Μορέλ, ενώ «κόπηκαν» ο χαφ Π. Αλβαρεθ και οι νεαροί αμυντικοί Ροτσέλα και Σεοάνε. Η απόφαση αυτή για τον Ροτσέλα σήκωσε συζητήσεις, αφού βασικός δίπλα στον Κολότο θα παίξει ο ασταθής (και ευαίσθητος στους τραυματισμούς) Ζε Κάστρο, δίχως να υπάρχει άλλος στόπερ στον πάγκο. Επανέρχεται στην αρχική ενδεκάδα η «πυξίδα» Βαλερόν.
ΑΛΜΕΡΙΑ: Παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγιρίας στην έδρα της, αλλά με τέταρτη ισοπαλία σε επτά ματς ύστερα από το εν πολλοίς δίκαιο 0-0 με την Καρταχένα. Ετσι, βγήκε εκτός της πρώτης δυάδας λόγω γκολ άβερεϊτζ. Μπλοκαρίστηκε στο έπακρο από την αντίπαλη αμυντικογενή τακτική, είχε την κατοχή της μπάλας, έχασε 3-4 ευκαιρίες δίχως να πιάσει καλή απόδοση. Δεν της δόθηκε πάντως κι ένα πέναλτι στις αρχές της αναμέτρησης.
«Δεν έχω να προσάψω κάτι στους παίκτες μου, τα έδωσαν όλα. Κρίμα που μας ξέφυγε ένα ματς που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει. Εχουμε δύο σερί άσχημα αποτελέσματα κι αυτό δεν μας αρέσει, αλλά για να το τακτοποιήσουμε αυτό έχουμε ένα νέο ματς την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Λούκας Αλκαράθ που είδε μεγάλο μέρος των 6.500 οπαδών που παρακολούθησαν το ματς να αποδοκιμάζουν τους παίκτες του για το θέαμα που προσέφεραν.
Και το επόμενο ματς έφτασε για τους Ανδαλουσιάνους, αλλά μόνο εύκολο δεν μπορείς να το πεις, τουναντίον, καθώς παίζουν στη δεύτερη βάσει αριθμών καλύτερη έδρα της κατηγορίας. Στα υπέρ τους τα μόλις δύο ματς που έχουν χάσει εκτός έδρας φέτος σε σύνολο επτά. «Να είμαστε συγκεντρωμένοι, να βγάλουμε ενέργεια, να κάνουμε ένα καλό ματς, να είναι κίνητρο που παίζουμε σε ένα γήπεδο με σπουδαία ατμόσφαιρα. Αν είμαστε η γνωστή Αλμερία θα πάρουμε αποτέλεσμα», σχολίασε ο Λούκας Αλκαράθ, προσθέτοντας «αν ο κόσμος μας σφυρίζει στην έδρα μας, πρέπει να σφίξουμε τα δόντια, να βελτιώσουμε τα πράγματα για να μας χειροκροτήσει».
Αγωνιστικά, όλα καλά για τους «ροχιμπλάνκος» καθώς εξέτισε ο βασικότατος χαφ, «καταστροφέας» του αντίπαλου παιχνιδιού Μπερναρντέλο (12/1), κάτι που σημαίνει πως ο Σοριάνο πάει πίσω από τον Ουγιόα, σύστημα που αποδίδει για την Αλμερία. Κατά τα λοιπά, το αγωνιστικό στυλ της, ειδικά εκτός έδρας, γνωστό, δυνατή άμυνα και εκμετάλλευση του Ουγιόα μπροστά. Αν τύχει να δείτε κάπου τον αγώνα ρίξτε μια ματιά και στον 21χρονο δεξιό εξτρέμ Αλ. Βιδάλ, που τινάζεται σαν ηλεκτροφόρο χέλι όταν κάνει τα σλάλομ προς την αντίπαλη εστία. ... 1 ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.