Ιταλία Β κατηγορία.

***Ελλείψεις η Μπάρι, αφαίρεση βαθμών εν όψει
***Χωρίς πέντε βασικούς η Κροτόνε στη Βερόνα, πέφτει ο άσος
***Πήρε δύο πόντους πίσω η Γιούβε Στάμπια, απουσίες η Αλμπινολέφε
***Απουσίες στα χαφ για τη Σασσουόλο
***Επιστροφές στη Γκροσέτο, χωρίς Νέτο η Βαρέζε
***Οριακά βγαίνει η άμυνα στη Μπρέσια, χαμηλό ηθικό στην Ασκολι


ΒΕΡΟΝΑ – ΚΡΟΤΟΝΕ
***Ανώτατη τιμή το 1,85 στον άσο της Βερόνα, το διπλό της Κροτόνε στο 5,00.
ΒΕΡΟΝΑ: Βρήκε ρυθμό η Βερόνα και με την τρίτη διαδοχική νίκη, το δίκαιο 1-0 στο Μπάρι έπιασε τη Σαμπντόρια στην έκτη προνομιούχο θέση. Η ομάδα του Μαντορλίνι έκανε ώριμο παιχνίδι και με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο στο οποίο πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές, έφερε την κατάσταση στα χέρια της. Στην επανάληψη με ηγέτη τον Χαλφρέντσον έκανε παιχνίδι μισού γηπέδου, ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός με 3-4 κρίσιμες αποκρούσεις αλλά στο 82’ με προβολή ο πλάγιος μπακ Αμπάτε έδωσε τη νίκη. «Δεν κοιτάω τη βαθμολογία, μόνο το ματς με την Κροτόνε», είπε ο Μαντορλίνι.
Ο τεχνικός της Βερόνα δεν επαναπαύεται από τις απουσίες της Κροτόνε στο αποψινό ματς και τόνισε: «Και εμείς έχουμε απουσίες, ένα παιχνίδι δεν κρίνεται στους απόντες αλλά στους παρόντες. Η Κροτόνε έχει εναλλακτικές λύσεις, τα πήγε πολύ καλά στο πρόσφατο ντέρμπι με τη Ρετζίνα και είναι μια δύσκολη ομάδα, που έκανε 10 βαθμούς στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε υπομονή και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι στη Serie B, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και μέχρι τα τελευταία λεπτά».
Απόντες για τρίτο ο επιθετικός Μπιελάνοβιτς (8/2), ο μεσοαμυντικός Εσπόζιτο (10/0) και ο εξτρέμ Μπερετόνι (7/0), σταθερά εκτός ο καλός χαφ Γκάλι (2/0) και πάνω που ήταν έτοιμος να επιστρέψει έπαθε υποτροπή στον τραυματισμό του και τέθηκε εκτός για ένα ακόμα μήνα. Στα της ενδεκάδας δεν αλλάζουν πολλά, μόνο η επιστροφή του αριστερού μπακ Σκάλια σημειώνεται, στη θέση του Πουλιέζε που έπαιξε βασικός στο Μπάρι. Επίθεση με την κλασική πια τριάδα Ντ’ Αλεσάντρο, Φεράρι και Γκόμες.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ράφαελ – Αμπάτε, Μαρέκο, Μαϊέτα, Σκάλια – Ρούσο, Ταχτσίδης, Χαλφρέντσον – Ντ’ Αλεσάντρο, Φεράρι, Γκόμες Τάλεμπ.
ΚΡΟΤΟΝΕ: Καλός ο βαθμός για την Κροτόνε από το 1-1 με τη Ρετζίνα, σε ένα ματς σκληρό και δυνατό, με πολλές μονομαχίες. Στην πρώτη καλή φάση του ματς (32’) δέχτηκε το 0-1, αντέδρασε μετά και πλησίασε δύο φορές στην ισοφάριση. Αμέσως στην επανάληψη (46’) έμεινε με δέκα παίκτες ωστόσο κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση και στο 65’ με σουτ του Τσιάνο έφτασε στην ισοφάριση. Στη συνέχεια προσπάθησε να μαζευτεί πίσω για να κρατήσει το 1-1, τα κατάφερε καλά και κινδύνεψε μόλις μια φορά, στο 88’.
Ο τεχνικός Λεονάρντο Μενικίνι παρά τα προβλήματα εμφανίζεται αισιόδοξος για το παιχνίδι στη Βερόνα: «Η Βερόνα τα πάει καλά, έχει τρεις σερί νίκες, ωστόσο στην έδρα της δυσκολεύεται περισσότερο και εμφανίζει κάποια προβλήματα απέναντι σε σοβαρές άμυνες. Ελπίζω να παίξουμε προσεκτικά στην άμυνα, να μην τους δώσουμε χώρους ώστε να κάνουν το παιχνίδι τους και να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τους καλούς παίκτες της, όπως τον Χαλφρέντσον, τον Φεράρι και τον Γκόμες. Εχουμε κάποιες ελλείψεις αλλά οι παρόντες θα τα πάνε πολύ καλά».
Αρκετά προβλήματα για τον Μενικίνι. Τιμωρημένοι ο απρόβλεπτος μεσοεπιθετικός Γκαμπιονέτα (10/1) κι ο χαφ/κάπτεν Γκαλάρντο (12/0). Απόντες με τις εθνικές ο βασικός χαφ Φλορέντσι (10/2) και ο γκολκίπερ Μπέλετς (5/-8), ενώ τέθηκαν νοκ-άουτ ο βασικός στόπερ Βινετό (12/0) κι ο αριστερός μπακ Ματζότα (6/0), αναγκάζοντας τον Μενικίνι σε οριακές επιλογές, κυρίως στην άμυνα. Στα χαφ οι Μαϊέλο και Σανσόνε θα πάρουν τις θέσεις των δύο τιμωρημένων, ενώ στο κέντρο άμυνας επανέρχεται μετά από καιρό βασικός ο Τεντέσκι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπίντι – Κορέια, Τεντέσκι, Αμπρουτσέζε, Μιλιόρε – Μαϊέλο, Λοβίζο – Τσιάνο, Καετάνο, Σανσόνε – Τζούριτς.

ΓΙΟΥΒΕ ΣΤΑΜΠΙΑ – ΑΛΜΠΙΝΟΛΕΦΕ

***1,90 πλέον, πτωτικά, η ανώτατη τιμή στη νίκη της Γιούβε Στάμπια, το διπλό της Αλμπινολέφε στο 4,80.
***Συνθετικό τερέν.
ΓΙΟΥΒΕ ΣΤΑΜΠΙΑ: Η Γιούβε Στάμπια δικαιώθηκε εν μέρει στην έφεση που είχε καταθέσει κατά της ποινής αφαίρεσης πέντε βαθμών, της επιστράφηκαν οι δύο από αυτούς και έτσι έκανε ένα αλματάκι στη βαθμολογία, φτάνοντας τους 16. Οι «βέσπε» είχαν εμπλακεί σε στημένο παιχνίδι του Απρίλη του 2009 με τη Σορέντο και είχαν τιμωρηθεί με -5 βαθμούς, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν την απόλυτη δικαίωση. «Θα προσπαθήσουμε για να πάρουμε τους βαθμούς στο απόλυτο, κάνοντας νέα έφεση», είπε το αφεντικό Φράνκο Μανιέλο.

Στο αγωνιστικό, απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και «έσπασε» το εντός έδρας απόλυτο της Πάντοβα, παίρνοντας το 2-2. Στο πρώτο ημίχρονο συνάντησε δυσκολίες και το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει περισσότερο από το 1-0 (33’), στην επανάληψη όμως απέβαλε το φόβο και κατάφερε να ισοφαρίσει δύο φορές, με τους Μπακόγκου (50’) και Σάου (77’). Μια ισοπαλία δίκαιη με βάση την απόδοση στην επανάληψη και μπορούσε να πάρει και τη νίκη σε μια μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε.
Απών λόγω εθνικής ομάδας ο βασικός πορτιέρε Κολόμπι (9/-15), κάτω από τα δοκάρια ο Σέκουλιν (5/-4). Σταθερά εκτός ο καλός μέσος Ντανούτσι (5/0), ο Μπράλια δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Στην επίθεση το δίδυμο Μπακόγκου και Σάου με τον έμπειρο Ντανιλεβίτσιους πρώτη εναλλακτική λύση, ενώ στην άμυνα δεν αλλάζει κάτι, με τον 36χρονο αρχηγό Μολινάρι έτοιμο να επιστρέψει από το πρώτο λεπτό, στη θέση του Ντε Μπόντε.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σέκουλιν – Μπαλνταντζέντου, Μολινάρι, Σκονιαμίλιο, Ντι Κουόντζο – Ερπεν, Κατσόλα, Σκοτσαρέλα, Τζίτο – Μπακόγκου, Σάου.
ΑΛΜΠΙΝΟΛΕΦΕ: Αξιζε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι στο Εμπολι, ωστόσο και το 0-0 της δίνει μια ώθηση στη βαθμολογία. Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν φοβήθηκε την αντίπαλο και έψαξε το γκολ, δεν τα κατάφερε όμως σε 3-4 καλές ευκαιρίες. Μετά το 75’ μαζεύτηκε στην άμυνά της για να κρατήσει το 0-0 και κινδύνευσε σε δύο περιπτώσεις στο φινάλε, ωστόσο πήρε την ισοπαλία. «Δικαιούμασταν τη νίκη, παίξαμε καλύτερα», είπε ο Ντανιέλε Φορτουνάτο.
Ο τεχνικός της Αλμπινολέφε ευχήθηκε ανάλογη συνέχεια στη δύσκολη έδρα της Στάμπια: «Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα, το γήπεδο είναι πιο μικρό σε σχέση με τα άλλα και έχουν συνθετικό τερέν. Η Γιούβε Στάμπια πήρε και δύο βαθμούς πίσω με την έφεση και θα έχει ακόμα καλύτερη ψυχολογία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ξύπνιοι, να έχουμε το μυαλό μας στο γήπεδο, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, που χωρίς την ποινή θα βρισκόταν στους 20 πόντους, πολύ κοντά στα πλέι-οφ ανόδου».
Εκτός σταθερά ο αρχισκόρερ Κόκο (10/7) και ο βασικός πορτιέρε Τόμασιγκ (10/-20), τέθηκε νοκ-άουτ ο βασικός στόπερ Ντ’ Αϊέλο (9/0), ενώ κλήθηκε στην εθνική του ομάδα (Γουινέα) ο επιθετικός Σισέ (10/2) και θα λείψει. Εχασε το τελευταίο ο βασικός δεξιός μπακ Νταφαρά (12/0) και παραμένει αμφίβολος, λογικά θα συνεχίσει βασικός ο Λουόνι (3/0) στο δεξί άκρο, ενώ τη θέση του Ντ’ Αιέλο στο κέντρο άμυνας διεκδικούν οι Λέμπραν και Μαλόμο, γκαφατζήδες αμφότεροι. Με τεχνική επιλογή εκτός ο αριστερός μπακ Ρεγκονέζι (6/1).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Οφρέντι – Λουόνι, Λέμπραν, Μπεργκαμέλι, Πιτσίνι – Χετεμάι – Πατσίλι, Πρεβιτάλι, Λάνερ, Κριστιάνο – Τζερμινάλε.

ΓΚΟΥΜΠΙΟ – ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ

***Ανοδικά ο άσος της Γκούμπιο, στο 3,60, το διπλό της Σασσουόλο σταθερά στο 2,30.
ΓΚΟΥΜΠΙΟ: Πρώτη ήττα για την Γκούμπιο με τον Τζίτζι Σιμόνι στον πάγκο της, 3-1 από τη Βιτσέντζα. Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, ο Γκραφιέντι στο 39’ ισοφάρισε για τη Γκούμπιο αλλά στην επανάληψη όλα πήγαν στραβά. Πέναλτι-γκολ για τη Βιτσέντζα στο 58’, στη φάση αποβλήθηκε ο Κοταφάβα και με παίκτη λιγότερο η Γκούμπιο δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά. Ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει αλλά στο 75’ σε μια κόντρα δέχτηκε και το τρίτο γκολ. «Μέχρι την αποβολή ελέγχαμε το παιχνίδι. Μετά ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε, αλλά η ομάδα έπαιξε καλά», είπε ο Τζίτζι Σιμόνι.
Ο τεχνικός της Γκούμπιο ανέφερε εν όψει Σασσουόλο: «Η Σασσουόλο αποδεικνύει μέχρι στιγμής ότι είναι εξαιρετική ομάδα, δέχεται πολύ δύσκολα γκολ και θα είναι εξίσου δύσκολο το έργο μας. Όμως παίζουμε στην έδρα μας κι έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Με υπομονή, πιστεύω ότι θα γίνει ένα προσεκτικό παιχνίδι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ελπίζω να τις έχουμε με το μέρος μας».
Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Κοταφάβα (9/1). Σταθερά εκτός ο μέσος Λουναρντίνι (8/2), ο μπακ/στόπερ Μπριγκάντι (4/0), ενώ στην ελπίδων της Πορτογαλίας κλήθηκε ο εξαιρετικός αριστερός ακραίος Μάριο Ρουί (8/0) και δεν υπολογίζεται. Τη θέση του Κοταφάβα θα πάρει ο Φαρίνα, με τον Καράτσιολο να επιστρέφει στη φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα υπόλοιπα δεν αλλάζει κάτι, τόσο στη μεσαία γραμμή των πέντε όσο και στην επίθεση.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Ντοναρούμα – Μπαρτολούτσι, Καράτσιολο, Μπενεντέτι, Φαρίνα – Μπόισφερ – Μπατζόφια, Σαντρεάνι, Ράτζιο Γκαριμπάλντι, Γκραφιέντι – Τσόφανι.
ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ: Κακό παιχνίδι με την Τορίνο, οι δύο ομάδες φάνηκε ξεκάθαρα ότι πήγαιναν για την ισοπαλία και έμειναν στο 0-0. Ισως να άλλαζε η μορφή αν στο 6’ άνοιγε το σκορ για τη γηπεδούχο ο Σανσόνε, αυτή ήταν όμως και η μοναδική ευκαιρία του αγώνα. Φουλ συντηρητικό σχήμα από τον Φούλβιο Πέα με πέντε στην άμυνα, ενώ οι προθέσεις του φάνηκαν στο 59’, όταν απέσυρε στον πάγκο τον πρώτο του σκόρερ, Μπόακι. Ωστόσο έπιασε την Πεσκάρα στη δεύτερη θέση και στους 28 πόντους.
Ο Φούλβιο Πέα έχει εξαιρετική σχέση με τον τεχνικό της Γκούμπιο, τον πολύπειρο Τζίτζι Σιμόνι και ουσιαστικά ο Σιμόνι ήταν αυτός που τον… έβγαλε στο κουρμπέτι, έχοντάς τον ως βοηθό του σε διάφορες ομάδες. Και το καλοκαίρι ο Σιμόνι, όντας ακόμα τότε τεχνικός διευθυντής στη Γκούμπιο, προσπάθησε να πετύχει τη συμφωνία με τον Πέα, κάτι που χάλασε την τελευταία στιγμή: «Ο Σιμόνι είναι ο μέντοράς μου, μου έμαθε πολλά όχι μόνο στην προπονητική αλλά και στο πώς να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Το καλοκαίρι είχαμε συμφωνήσει πρακτικά να αναλάβω την Γκούμπιο, όμως τότε εμφανίστηκε η Σασσουόλο και πήγα εκεί», είπε χαρακτηριστικά.
Απών με την εθνική Αυστραλίας ο βασικός χαφ Βάλερι (9/0). Πάγια εκτός πλάνων οι μέσοι Λαρίμπι (7/1) και Τροϊάνο (3/1), ο επιθετικός Νοζέλι (4/0) και ο μπακ/στόπερ Ρέα (3/0). Επιστρέφει διαθέσιμος ο μέσος Μπιάνκι (6/0) μετά από τέσσερα ματς, λογικά δεν θα τον ρισκάρει από το πρώτο λεπτό ο Πέα και θα επιμείνει στο σχήμα με πέντε στην άμυνα, προκειμένου να καλύψει τις απουσίες στη μεσαία γραμμή. Στην επίθεση οι Μπόακι και Μάρκι διεκδικούν μία θέση, στα «φτερά» όπως πάντα οι Μαζούτσι και Σανσόνε.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-3): Πομίνι – Μαρτζοράτι, Πιτσόνι, Τερανόβα – Λαβερόνε, Μανιανέλι, Κοφί, Λόνγκι – Μαζούτσι, Μπόακι, Σανσόνε.

ΓΚΡΟΣΕΤΟ – ΒΑΡΕΖΕ

***Στο 2,40 ο άσος της Γκροσέτο, το διπλό της Βαρέζε στο 3,40.
ΓΚΡΟΣΕΤΟ: Ξεπέρασε έξι σημαντικές απουσίες, είχε και τύχη στη Νοτσέρα και «απέδρασε» με το πρώτο φετινό διπλό (2-1). Στο πρώτο ημίχρονο ισοφάρισε κόντρα στη ροή (39’) ενώ στο 44’ η γηπεδούχος έχασε πέναλτι. Καλό διάστημα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, πέτυχε το νικητήριο (59’) με τον αρχηγό Κονσόνι, στη συνέχεια ο τερματοφύλακας Ναρτσίζο ήταν καθοριστικός σε 2-3 περιπτώσεις και κράτησε τη νίκη της.
Ο Τζιουζέπε Τζιανίνι τόνισε ενόψει Βαρέζε: «Ξέρω ότι στο επάγγελμά μου μετρούν μόνο τα αποτελέσματα ωστόσο αν μπορέσουμε να επαναλάβουμε την εμφάνιση της Νοτσέρα είμαι σίγουρος ότι η νίκη θα έρθει. Στο τελευταίο παιχνίδι μας είχαν για τελειωμένους με τόσες απουσίες αλλά τα καταφέραμε μια χαρά. Η Βαρέζε είναι πολύ καλή ομάδα, συμπαγής στην άμυνα και με επικίνδυνους παίκτες μπροστά, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην αφήσουμε πολλές ελευθερίες στον αντίπαλο».
Εκτός λόγω εθνικής ελπίδων ο βασικός χαφ Κρίμι (13/0). Θα λείψουν για τρίτο ματς ο ηγέτης χαφ Καρίντι (12/5) και ο βασικός στόπερ Παντέλα (12/0), ενώ είναι πάγια εκτός ο φορ Λούπολι (5/2) και 3-4 ακόμα μακροχρόνιοι που δεν επηρεάζουν. Επιστρέφουν τέσσερις παίκτες από τιμωρία, ο στόπερ Ολίβι, ο αριστερός μπακ Τζαλομπάρντο, ο φορ Σφορτσίνι και ο επιθετικός Τζεράρντι, με τους τρεις πρώτους να παίρνουν θέση και στο αρχικό σχήμα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Ναρτσίζο – Πέτρας, Ολίβι, Ιόριο, Τζαλομπάρντο – Τζανέτι – Αλφατζέμε, Μορέτι, Κονσόνι, Μαντσίνο – Σφορτσίνι.
ΒΑΡΕΖΕ: Η επιθετικότητα της Βαρέζε με τη Μόντενα εξαντλήθηκε στο καλό πρώτο ημίχρονο, όμως ο τερματοφύλακας της Μόντενα Καλιόνι ήταν αξεπέραστος σε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες. Το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος αφού οι δυνάμεις εγκατέλειψαν τη Βαρέζε, οι αλλαγές του Μαράν δεν απέδωσαν και η Μόντενα στο 83’ πλησίασε στο 0-1, όταν ο Ναρντίνι από τα δύο μέτρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπρεσάν. Στην εκπνοή πάντως από στημένη μπάλα, η Βαρέζε άγγιξε το 1-0, αλλά το σουτ του Κόρτι πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Ρολάντο Μαράν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος των δύο τελευταίων αγώνων στο Γκροσέτο: «Στα τελευταία ματς δεν πήραμε τους βαθμούς που δικαιούμασταν, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση και η ομάδα δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί. Η Γκροσέτο έχει καλή ομάδα, καλή έδρα, αλλά κι εμείς δεν θα καθίσουμε να τους κοιτάμε, ο στόχος μας είναι η νίκη μέσω μιας καλής εμφάνισης. Εχουν αδύνατα σημεία και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε».
Θα λείψει για τρίτο ματς ο φορ/αρχηγός Νέτο Περέιρα (9/1), στη θέση του ένας εκ των Τσελίνι και Ντε Λούκα, με τον Μαρτινέτι δεδομένα να ξεκινά στην επίθεση. Εξέτισε την ποινή του ο δεξιός μπακ Κατσατόρε (11/1) αλλά ο Μαράν προτίθεται να διατηρήσει τον Πουτσίνο στη βασική ενδεκάδα, ενώ στην άμυνα ο Τερλίτσι θα πάρει τη θέση του Καμίζα. Στα χαφ καμία διαφοροποίηση ωστόσο είναι διαθέσιμος μετά από δύο αγώνες ο ταχύς εξτρέμ Ναντάρεβιτς (11/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπρεσάν – Πουτσίνο (Κατσατόρε), Τρόεστ, Τερλίτσι, Γκρίλο – Τζεκίν, Κόρτι, Κούρτιτς, Καρότς – Τσελίνι (Ντε Λούκα), Μαρτινέτι.

ΜΟΝΤΕΝΑ – ΕΜΠΟΛΙ

***Στο 2,40 ο άσος της Μόντενα, το διπλό της Εμπολι φτάνει το 3,30.
ΜΟΝΤΕΝΑ: Μετά την πεντάρα στο ντέρμπι από τη Σασσουόλο ήταν σημαντικό να πάρει αποτέλεσμα από τη Βαρέζε και τα κατάφερε, αποσπώντας το 0-0. Παθητική στο πρώτο ημίχρονο, ο τερματοφύλακας Καλιόνι έκανε εξαιρετική εμφάνιση και την κράτησε όρθια, στην επανάληψη ζήτησε πράγματα ισορροπώντας το παιχνίδι και στο 83’ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ, με τον Ναρντίνι. Δίκαιο σε γενικές γραμμές το 0-0, πήρε ανάσες ο τεχνικός Κριστιάνο Μπεργκόντι, ωστόσο ακόμα δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του.
Ο προπονητής της Μόντενα τόνισε εν όψει Εμπολι: «Είμαστε ακόμα σε δύσκολη θέση και μας λείπουν… αναπνοές. Η Εμπολι κάνει πρωτάθλημα κατώτερο των προσδοκιών και του ρόστερ που διαθέτει, ωστόσο αυτό ισχύει και για εμάς. Και οι δύο ομάδες μπορούν ανά πάσα στιγμή να δείξουν την αξία τους, ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα το κάνουμε στο παιχνίδι της Κυριακής. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ελπίζω να ευνοήσουν εμάς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Σταθεροί απόντες ο εξτρέμ Τζιλιόλι (10/0) και ο αρ. μπακ Ρούλο (8/0), με τεχνική επιλογή έμειναν εκτός ο στόπερ Ντιαγκουράγκα (4/0) και ο αριστερός μπακ Μπασόλι (3/0). Ο Μπεργκόντι αναμένεται να επιβεβαιώσει την ενδεκάδα του τελευταίου αγώνα σε σχήμα 4-3-3, αφήνοντας και πάλι στον πάγκο τον ηγέτη χαφ Ντι Τζενάρο (6/1) και τον βασικό μέσο Ντάλα Μπόνα (13/0). Ο Μπερνάτσι με τον Στάνκο διεκδικούν τη θέση του φουνταριστού στην επίθεση, οι Φαμπίνιο και Ναρντίνι θα κινούνται από τα άκρα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Καλιόνι – Μιλάνι, Τουράτι, Πέρνα, Καρίνι – Τσαραμιτάρο, Πέτρε, Ντε Βίτις – Φαμπίνιο, Μπερνάτσι, Ναρντίνι.
ΕΜΠΟΛΙ: Κακό παιχνίδι με την Αλμπινολέφε, έμεινε στο 0-0 και είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη της ευκαιρία την έκανε στο 88’. Κινδύνευσε περισσότερο από ό,τι η αντίπαλός της και ήταν πιο πιθανό το 0-1 στην πορεία του αγώνα, μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη με την ισοπαλία. Σχετικά στον… κόσμο του ο τεχνικός Πιλόν: «Ηταν σημαντικό το ότι για δεύτερο ματς στη σειρά δε δεχτήκαμε γκολ», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο παίζει το κεφάλι του στη Μόντενα.
Ο Πιλόν έθεσε ως στόχο της ομάδας του τη «μη ήττα»: «Το να μη χάσουμε είναι ο μίνιμουμ στόχος μας. Περιμένω ένα περίπλοκο παιχνίδι, να είμαστε πάλι σοβαροί στην άμυνα και να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Μένουν επτά παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και ο στόχος μας είναι να κάνουμε 10 πόντους, ώστε να φτάσουμε στους 22 και να έχουμε μια καλή βάση για τη συνέχεια. Η Μόντενα είναι καλή ομάδα, όπως κι εμείς έχει μείνει πίσω βαθμολογικά και θα είναι ένα απρόβλεπτο ματς, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».
Απών λόγω εθνικής ελπίδων ο στόπερ Μόρι (7/0) και ο επιθετικός Μκεντλίτζε (7/0). Ο ποιοτικός εξτρέμ Σαπονάρα (11/1) ήταν κι αυτός στην ενδεκάδα της ιταλικής ελπίδων στην Τουρκία, συμπλήρωσε όμως κάρτες, δεν θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με την Ουγγαρία και ο Φεράρα τον αποδέσμευσε, έτσι είναι διαθέσιμος για το σημερινό ματς της Εμπολι, αρχικώς όμως θα είναι στον πάγκο. Ιατρικά ΟΚ, επιστρέφει στην ενδεκάδα ο περσινός αρχισκόρερ Κοράλι (2/0) και για πρώτη φορά ο Πιλόν δε θα έχει απουσία λόγω τραυματισμού.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Πελαγκότι – Βίντσι, Φικάνια, Στοβίνι, Ρετζίνι – Μπουσέ, Κόπολα, Σινιορέλι, Λάτζαρι – Ταβάνο, Κοράλι.

ΜΠΡΕΣΙΑ – ΑΣΚΟΛΙ

***Στο 1,70 η ανώτατη τιμή στον άσο της Μπρέσια, το διπλό της Ασκολι φτάνει στο 6,00.
ΜΠΡΕΣΙΑ: Το θετικό στο 0-0 με τη Σαμπντόρια είναι ότι διέκοψε το αρνητικό σερί των πέντε ηττών και «κίνησε» τη βαθμολογία της. Καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, δικαιούνταν ένα γκολ, στην επανάληψη έμεινε από δυνάμεις και κινδύνευσε με τη σειρά της, παρότι είχε παίκτη παραπάνω από το 63’. Πάντως η εμφάνιση ικανοποίησε τον πρόεδρο Κοριόνι, ο οποίος επιβεβαίωσε στη θέση του για μια ακόμα φορά τον Μπέπε Σιέντσα στη θέση του: «Μας έλειψε η τύχη, θα κερδίσουμε στο επόμενο παιχνίδι, η ομάδα βρίσκει και πάλι τη φόρμα της», είπε σχετικά.
Και εν όψει Ασκολι ο Μπέπε Σιέντσα θεωρεί πως η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη: «Το παιχνίδι με την Ασκολι πρέπει να το κερδίσουμε με κάθε κόστος. Η αντίπαλός μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Να ξεκινήσουμε από τα καλά πράγματα που κάναμε κόντρα στη Σαμπντόρια, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς φόβο, να έχουμε υπομονή για να φτάσουμε στη νίκη».
Τρεις βασικοί απόντες με τις εθνικές ομάδες, ο φορ Φέκσεζιν (14/4), ο επιτελικός χαφ Ελ Καντουρί (14/1) και ο αρ. μπακ Νταπρελά (8/0). Τέταρτο και τελευταίο ματς τιμωρίας για τον βασικό φορ Ζόνατας (11/4), πάγια έξω ο στόπερ Τζόμπολι (5/0) και ο αρ. μπακ Νταλαμάνο (9/0). Ο μπακ/στόπερ Μπεράρντι (8/0), ο χαφ Βας (9/0) και ο αμυντικός χαφ Μαρτίνα Ρίνι (7/0) ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και είναι διαθέσιμοι. Ισα-ίσα βγάζει μια τετράδα στην άμυνα ο Σιέντσα και στον πάγκο μοναδικός διαθέσιμος μπακ θα είναι ο Καμάλ από την ομάδα νέων.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Λεάλι – Τζαμπέλι, Ντε Μάιο, Μάλι, Μπεράρντι – Βας, Σάλαμον, Μπούντελ – Χουάν Αντόνιο, Σκάλια – Μάκαν.
ΑΣΚΟΛΙ: Η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη και ούτε η αλλαγή προπονητή «έλυσε» τα… μάγια. Στο ντεμπούτο του Μάσιμο Σίλβα η Ασκολι ήταν εξίσου κακή και ηττήθηκε με 1-0 από την Τσιταντέλα στο «Ντελ Ντούκα», έκτη σερί ήττα για τους «μαρκιτζιάνι» και ένατη στα τελευταία δέκα. Τίποτα δε λειτούργησε για την Ασκολι, ομάδα με μικρά όρια και χαμηλό ηθικό, δεν αντέδρασε μετά το γκολ του 36’ και αποδέχτηκε την ήττα της. Μοναδική ευκαιρία ένα μακρινό σουτ στο 94’, που βρήκε το δοκάρι.
Πως μπορεί λοιπόν να αναστραφεί η δύσκολη αυτή κατάσταση; Ο Μάσιμο Σίλβα θεωρεί πως το πρόβλημα είναι ψυχολογικό: «Το δικό μας πρόβλημα είναι καθαρά ψυχολογικό. Ξέρω πως δούλεψε ο Καστόρι στην ομάδα και έχω πάρει ένα σύνολο σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Αυτό που μας λείπει είναι θάρρος και επιθετικότητα, κάτι που δεν είδα στο παιχνίδι με την Τσιταντέλα. Πολλοί παίκτες δείχνουν να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να βρούμε για να βγούμε από τη δύσκολη θέση και θα πάμε στη Μπρέσια για να τα δώσουμε όλα».
Τέθηκε νοκ-άουτ ο μπακ/στόπερ Αντζέλκοβιτς (6/1), ενώ με τεχνική επιλογή έμεινε εκτός ο εξτρέμ Μπονιπέρτι (7/0. Ο έμπειρος αρ. μπακ Ταμπουρίνι (7/1), ο βασικός στόπερ Φαΐσκα (14/0) και ο φορ Ρομέο (13/1) ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και είναι διαθέσιμοι για την ενδεκάδα, ενώ στα υπόλοιπα ο Σίλβα επιβεβαιώνει το 4-4-2 που εμφάνισε και κόντρα στην Τσιταντέλα. Ρομέο και Σοντσίν θα είναι το δίδυμο στην επίθεση, με τον Μπερέτα πρώτη εναλλακτική λύση.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γκουάρνα – Τσόφανι, Πεκαρίζι, Φαΐσκα, Πασκουαλίνι – Γκατσόλα, Πεντερτσόλι, Ντι Ντονάτο, Βιτιέλο – Ρομέο, Σοντσίν.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ – ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ

***Η νίκη της Σαμπντόρια πληρώνει 1,50, το διπλό της Βιτσέντζα ξεπερνά το 7,50.
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Μια ακόμα μέτρια εμφάνιση, τουλάχιστον με το 0-0 στη Μπρέσια μπόρεσε να προχωρήσει τη βαθμολογία της. Παρέμεινε στην πρώτη εξάδα αλλά χάνει την επαφή της με το δίδυμο κορυφής και στη Μπρέσια ήταν παθητική στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη παραδόξως ήταν καλύτερη, παρότι έμεινε από το 63’ με δέκα παίκτες. Παραμένει σε αμφισβήτηση ο Τζιανλούκα Ατσόρι, κινδυνεύει στο πρώτο «στραβό» αποτέλεσμα και το αναγνώρισε κι ο ίδιος: «Ξέρω ότι από εδώ και πέρα δεν έχω περιθώριο για λάθος, πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ατσόρι έχει κατακριθεί και για τις επιλογές του στην ενδεκάδα, ωστόσο δηλώνει έτοιμος να ξαναπάρει δύσκολες αποφάσεις: «Κανείς παίκτης δεν είναι δεδομένος στην ενδεκάδα, όλοι μπορούν να μείνουν έξω ανά πάσα στιγμή. Το έκανα και με τον Παλόμπο, τον αρχηγό μας, όταν τον είδα να μην είναι σε καλή κατάσταση, τον άφησα έξω. Και θα το ξανακάνω για όποιον παίκτη. Είναι κανόνες που πρέπει να τηρούνται και δεν θα επηρεαστώ από τίποτα. Τώρα αν θα είμαι σωστός στις επιλογές μου, θα το δείξει το μέλλον».
Τιμωρημένος ο αμ. χαφ Σοριάνο (4/0). Στις εθνικές απουσιάζουν ο γκολκίπερ Ρομέρο (8/-8), ο μέσος Κόμαν (3/0) και ο αρ. χαφ Λάτσκο (6/0). Νοκ-άουτ για τρίτο ο μέσος Μπεντιβόλιο (10/0). Λογικά διαθέσιμοι ο βασικός χαφ Φότζια (8/2) και ο φορ Πιοβακάρι (9/2), επέστρεψαν στην αποστολή μαζί με τον καλό σκόρερ Πότσι (7/5), ο οποίος γυρίζει και στο αρχικό σχήμα μετά από απουσία τεσσάρων αγώνων. Επιστρέφει και ο καλός εξτρέμ Σεμιόλι (13/0), που έχασε το τελευταίο λόγω ίωσης, ενώ ο χαφ/αρχηγός Παλόμπο παίρνει πάλι φανέλα βασικού μετά από δύο ματς.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντα Κόστα – Ρίσπολι, Βόλτα, Γκασταλντέλο, Καστελίνι – Φότζια, Παλόμπο, Ομπιάνγκ, Σεμιόλι – Πότσι, Μπερτάνι.
ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ: Με πρωταγωνιστή τον Ελβις Αμπρουσκάτο (χατ-τρικ) η Βιτσέντζα «καθάρισε» τη Γκούμπιο (3-1) και πήρε βαθιά ανάσα στη βαθμολογία. Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο και δίκαιο 1-1, στην επανάληψη οι αλλαγές του Κάνι ήταν καθοριστικές, με τους Μιζουράκα και Ρόσι η εικόνα της Βιτσέντζα άλλαξε προς το καλύτερο και στο 58’ ξαναπήρε το προβάδισμα, ενώ η Γκούμπιο έμεινε με δέκα παίκτες. Όλα εύκολα στη συνέχεια για τους «μπιανκορόσι» και στο 75’ πάλι ο Αμπρουσκάτο σε μια αντεπίθεση πέτυχε το τελικό 3-1.
Η Βιτσέντζα χρειάζεται κι άλλους βαθμούς για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις και δεν έχει περιθώριο να αφήσει στην τύχη του το παιχνίδι στη Σαμπντόρια. Ο τεχνικός Τζίτζι Κάνι τόνισε σχετικά: «Η Σαμπντόρια είναι ομάδα καταδικασμένη να πετύχει φέτος και αυτό το άγχος τους μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Αν κρατήσουμε το 0-0 στο αρχικό διάστημα του αγώνα και η εξέδρα τους μεταφέρει το άγχος στο γήπεδο, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θα παίξουμε για τη νίκη, αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας».
Θα λείψει με την under-21 ο μέσος Ρόσι (8/0), με τεχνική επιλογή έμεινε εκτός ο φανταζίστας μεσοεπιθετικός Αλεμάο (6/0), ο οποίος δεν υπολογίζεται καθόλου από τον Τζίτζι Κάνι. Εκτός πλάνων και 3-4 μακροχρόνιοι που δεν επηρεάζουν, ενώ επιστρέφει διαθέσιμος στην αποστολή ο πολυθεσίτης αμυντικός Τονούτσι (6/0). Στα της ενδεκάδας ο Κάνι δείχνει να μη φοβάται το παιχνίδι και ξεκινά με δύο επιθετικούς, Αμπρουσκάτο και Παολούτσι, ενώ στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής διεκδικούν τη θέση οι Μουστάκιο (4/0) και Τούλι (6/1).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Φριζόν – Αουγκουστίν, Μαρτινέλι, Μπαστρίνι, Τζιάνι – Γκαβάτσι, Σολίγκο, Μπότα, Τούλι – Αμπρουσκάτο, Παολούτσι.

ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ – ΛΙΒΟΡΝΟ

***Μοιρασμένο σετ με το φαβορί να ποικίλλει. Στο 3,00 μάξιμουμ ο άσος της Τσιταντέλα, στο 2,80 το διπλό.
ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ: Τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει τα παίρνει και με το διπλό στο Ασκολι (1-0) απέκτησε και πάλι μια σχετική άνεση στη βαθμολογία. Η Τσιταντέλα ήταν ανώτερη και πιο πρακτική από την απογοητευμένη αντίπαλο, πέτυχε το γκολ με πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη έκανε ορθή διαχείριση, δεν κινδύνευσε ενώ μπορούσε να σκοράρει σε 2-3 ακόμα περιπτώσεις. «Μπορούσαμε να αποφύγουμε το άγχος των τελευταίων λεπτών, αλλά η νίκη μας είναι δίκαιη. Είχαμε καθαρό μυαλό, έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερο όμως», είπε ο Φοσκαρίνι.
Ο τεχνικός της Τσιταντέλα με τον πιο απόλυτο τρόπο περιέγραψε τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του: «Είμαι ικανοποιημένος, πάνω κάτω αυτούς τους βαθμούς υπολογίζαμε να έχουμε συγκεντρώσει, αλλά μας λείπει η διάρκεια. Είμαστε περίεργη ομάδα, είμαστε ικανοί να κερδίσουμε την Ασκολι και να πάρουμε ισοπαλία από τη Σαμπντόρια και την Τορίνο και από την άλλη πλευρά έχουμε χάσει δύο φορές στο γήπεδό μας, από την Βερόνα και τη Νοτσερίνα, παίζοντας για παραπάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω. Πρέπει να βρούμε διάρκεια, γιατί με τέτοια συμπεριφορά στο τέλος θα… τρελαθούμε».
Εκτός πλάνων πάγια ο αρ. μπακ Ντε Βίτο (7/0), ο χαφ Μαγκαγιάνες (8/0), ο επιθετικός Ντι Νάρντο (6/1) και ο στόπερ Σκαρντίνα (4/0). Αλλαγή και ερωτηματικό ο βασικός πορτιέρε Κόρντατζ (14/-19), έτοιμος να τον αντικαταστήσει ο 42χρονος Πιέρομπον, ο Κόρντατζ θα κάνει κρίσιμο τεστ λίγο πριν το παιχνίδι. Κατά τα λοιπά στο 4-3-3 ο Φοσκαρίνι είναι πιθανό να αφήσει εκτός τον ποιοτικό ακραίο Μπελατσίνι, προκειμένου να συνεχίσει στην ενδεκάδα ο σκόρερ του αγώνα στο Ασκολι, Ντι Ρομπέρτο. Ντι Κάρμινε και Μαά
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Κόρντατζ – Μαρτινέλι, Γκασπαρέτο, Πελίτζερ, Μάρκεζαν – Βιτορφραντσέσκο, Μπουσελάτο, Σκιαβόν – Ντι Ρομπέρτο, Ντι Κάρμινε, Μαά.
ΛΙΒΟΡΝΟ: «Ανάσταση» για τη Λιβόρνο με την επικράτησή της κόντρα στην Πεσκάρα. Το 3-1 είναι κάπως υπερβολικό αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια οι «αμαράντο» αξιοποίησαν κάθε ευκαιρία που δημιούργησαν, επιστρέφοντας από το 0-1 του 21’. Δύο γκολ σημείωσε ο βασικός φορ Παουλίνιο, τα πρώτα του στη σεζόν, ενώ το τελικό 3-1 πέτυχε στο 59’ ο έμπειρος χαφ Μπαρόνε. Στη συνέχεια η Πεσκάρα πίεσε, αλλά η Λιβόρνο κράτησε καλά και πήγε ως το τέλος με το πολύτιμο 3-1.
Απών λόγω διεθνούς κλήσης ο βασικός πορτιέρε Μπάρντι (10/-7), χάνει δεύτερο ο νεαρός χαφ Ράμπι (9/0), πάγια έξω ο αρ. μπακ Πιέρι (6/0) ενώ τέθηκε εκτός πλάνων ο περιφερειακός επιθετικός Πίκολο (8/1). Επιστροφές στην άμυνα, ιατρικά ΟΚ οι στόπερ Κνέζεβιτς (7/0), Μιλιόνικο (6/0) και ο μπακ/στόπερ Λαμπρούγκι (13/0), ενώ με τεχνική επιλογή έμειναν εκτός ο εξτρέμ Σιλιγκάρντι (2/0) και ο πλάγιος μπακ Μέολα (2/0). Ο Νοβελίνο επιστρέφει στο 4-3-3 με την επάνοδο στο αρχικό σχήμα του αρχισκόρερ Ντιονίζι (10/5).
Αξίζει να σημειωθεί πως δεύτερος τερματοφύλακας στον πάγκο της Λιβόρνο θα είναι ο 16χρονος (γενν. 1995) Ριτσαρέλι, καθώς ο βασικός Μπάρντι είναι στην ελπίδων, ο εμπειρότερος Ντε Λουτσία έχει τεθεί εκτός πλάνων διοίκησης ενώ ο 19χρονος Μπαρμπέτα είναι τραυματίας. Και για να δούμε τι θα κάνει ο Νοβελίνο, σε περίπτωση που κάτι συμβεί στον Ματσόνι στο αποψινό ματς. Ο τεχνικός πάντως δήλωσε για αυτό το ενδεχόμενο: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να τον βάλω στο ματς, για να είναι στην αποστολή μας σημαίνει ότι είναι έτοιμος και να παίξει».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ματσόνι – Σαλβιάτο, Περτικόνε, Μπερναρντίνι, Λαμπρούγκι – Φίλκορ, Ζενεβιέ, Λούτσι – Σκιαταρέλα, Παουλίνιο, Ντιονίζι.

ΤΟΡΙΝΟ – ΜΠΑΡΙ

***1,70 η ανώτατη τιμή στον άσο της Τορίνο, το διπλό της Μπάρι φτάνει και στο 6,00.
ΤΟΡΙΝΟ: Ισως το χειρότερο παιχνίδι της φετινής Serie B να ήταν το 0-0 στη Σασσουόλο. Ισοπαλία συμβιβασμού ανάμεσα στις δύο ομάδες μέχρι παρεξηγήσεως, πλην μιας ευκαιρίας στο 6’ από τη Σασσουόλο δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την Τορίνο να επεκτείνει στο +5 το προβάδισμά της από τις ομάδες που ακολουθούν. «Τέτοια παιχνίδια μπορούν να υπάρξουν, είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι ότι κινήσαμε και πάλι τη βαθμολογία μας, δεν πρέπει να μένουμε στάσιμοι», είπε ο Βεντούρα.
Ο προπονητής της Τορίνο τίθεται αντιμέτωπος με τη Μπάρι, από την οποία αποχώρησε στην περσινή σεζόν, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στη Serie A: «Στη Μπάρι είχα μια καταπληκτική σεζόν, που ολοκληρώθηκε με την ένατη θέση, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα πήγαν πολύ άσχημα. Όμως κρατώ μόνο τις καλές αναμνήσεις και σίγουρα ξέρω ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς. Εχουν απουσίες, θα έρθουν να παίξουν κλειστά στην έδρα μας και εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή, μέχρι να βρούμε το δρόμο για την εστία τους».
Απών με την εθνική Ιταλίας ο βασικός στόπερ Ογκμπόνα (13/0). Σταθερά απόντες οι ακραίοι Σουράκο (6/0), Σούτσιου (2/1), Γκουμπέρτι (4/0), δεν προέκυψε νεότερο πρόβλημα για τον Βεντούρα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο γκαφατζής Πρατάλι διεκδικεί τη θέση του Ογκμπόνα στο κέντρο της άμυνας, έχει ένα προβάδισμα έναντι του Πολωνού Γκλικ ενώ στην επίθεση το δίδυμο θα είναι Μπιάνκι και Σγκρίνια, με τους Στεβάνοβιτς, Αντενούτσι από τα άκρα. Πρώτη εναλλακτική ο δυνατός φορ Εμπάγκουα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κόπολα – Νταρμιάν, Ντι Τσέζαρε, Πρατάλι, Παρίζι – Στεβάνοβιτς, Μπάσα, Ιόρι, Αντενούτσι – Μπιάνκι, Σγκρίνια.
ΜΠΑΡΙ: Η όποια επιθετικότητά της κόντρα στη Βερόνα εξαντλήθηκε στο πρώτο τέταρτο. Χάθηκαν 2-3 καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί, γρήγορα όμως η Μπάρι έπεσε στη μετριότητα. Δεν είναι άδικα η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, στη συνέχεια έπαιξε παθητικά, δεν είχε δυνάμεις, στο 82’ δέχτηκε το μοναδικό γκολ για την τρίτη εντός έδρας ήττα στη σεζόν. Και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο γνωστό καταθλιπτικό σκηνικό του άδειου «Σαν Νικόλα», με τους εναπομείναντες οπαδούς να βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων.
Στο μεταξύ, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα έπρεπε για την πώληση των μετοχών από την ιδιοκτήτρια οικογένεια Ματαρέζε στην εταιρία Meleam. Οι ημερομηνίες πιέζουν, καθώς ως τις 14 του μήνα θα πρέπει να έχουν πληρωθεί μισθοί στους παίκτες, ώστε να αποφευχθεί αφαίρεση βαθμών, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν ακόμα και συμφώνησαν να τα πουν ξανά στις 15 του μήνα.
Αν παράλληλα η τωρινή διοίκηση δεν αποσπάσει δάνειο 4 εκατ. ευρώ από δύο τράπεζες με τις οποίες διαπραγματεύεται, τότε στην ομάδα θα επιβληθεί ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών. Προσθετικά μάλιστα, αφού ως τις 25 Νοέμβρη θα επικυρωθεί αφαίρεση δύο βαθμών, για τη μη πληρωμή μισθών σε παίκτες του περσινού ρόστερ.
Τιμωρημένος για δεύτερο ο εξτρέμ Φορεστιέρι (10/1), απών λόγω εθνικής ομάδας ο δεξιός μπακ Κρεσέντσι (8/0), ενώ θα λείψουν ξανά ο χαφ/αρχηγός Ντονάτι (12/0), ο αρ. μπακ Γκαρόφαλο (11/0), ο δ. μπακ Σίνι (3/0) κι ο επιτελικός Μπολιατσίνο (8/0). Τέθηκε εκτός και ο μέσος Σκαβόνε (6/0), ωστόσο επιστρέφουν διαθέσιμοι ο μπακ/στόπερ Πολέντα (4/0) και ο επιθετικός Ντε Πάουλα (12/2). 4-3-3 με αναγκαστικές επιλογές τους Ριβάλντο (6/0) και Μπελόμο (2/0) στη μεσαία γραμμή, τριάδα στην επίθεση με Ντεφέντι, Μαρότα και Καπούτο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λαμάνα – Τσεπιτέλι, Μποργκέζε, Ντος Σάντος, Πολέντα – Μπελόμο, Ντε Φάλκο, Ριβάλντο – Ντεφέντι, Μαρότα, Καπούτο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.