Τα κυριότερα παιχνίδια που θα με απασχολήσουν σήμερα απο το Europa league.






RubinRubin18:00TottenhamTottenham
PSGPSG19:00Slovan BratislavaSlovan Bratislava
VorsklaVorskla19:00Standard LiègeStandard Liège
VasluiVaslui19:00SportingSporting
M. Tel-AvivM. Tel-Aviv19:00StokeStoke
BeşiktaşBeşiktaş19:00Dynamo KyivDynamo Kyiv
Shamrock RoversShamrock Rovers19:00PAOKPAOK
KøbenhavnKøbenhavn19:00HannoverHannover
LegiaLegia19:00Rapid BucureştiRapid Bucureşti
PSVPSV19:00H. Tel-AvivH. Tel-Aviv
LazioLazio19:00ZürichZürich
SalzburgSalzburg19:00AthleticAthletic
SchalkeSchalke21:05AEK LarnacaAEK Larnaca
TwenteTwente21:05OBOB
AnderlechtAnderlecht21:05SturmSturm
MetalistMetalist21:05MalmöMalmö
SteauaSteaua21:05M. HaifaM. Haifa
AEKAEK21:05Lokomotiv MoskvaLokomotiv Moskva
BirminghamBirmingham21:05Club BruggeClub Brugge
CelticCeltic21:05RennesRennes
FulhamFulham21:05WisłaWisła
BragaBraga21:05MariborMaribor
Austria WienAustria Wien21:05AZAZ
AtléticoAtlético21:05UdineseUdinese





ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΑΛΚΜΑΑΡ
** *Από 3,35 μέχρι 3,50 ο άσος. Στο 2,00 το διπλό.

***Στο 12.200 θέσεων «Φρανς Χορ Στάντιον» της Βιέννης.

***Διαιτητής: Τόνι Σαπρό (Γαλλία)

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Νο. 98): Βρέθηκε αγκαλιά με τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στους ομίλους, στο 2-2 στην Αλκμααρ, πριν από δεκαπέντε βράδυα. Ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 0-2 (19’,29’). Αντεξε την πίεση μέχρι το 80’, για να δεχτεί μέσα σ ένα τρίλεπτο δύο τέρματα (80’,83’).

Εχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, στο 2-2 μέσα στο Κάπφενμπεργκ, την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Πλήρωσε τις αμυντικές επιπολαιότητες και την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται αυτή την περίοδο ο τερματοφύλακάς της Πασκάλ Γκρουνβάλντ. Μακριά από τον καλό της εαυτό, από δύο δικά του λάθη προήλθαν τα δύο τέρματα που δέχτηκε η ομάδα. Στην πρώτη επικίνδυνη φάση έμεινε πίσω στο 7’, σε λάθος συνεννόηση του κίπερ και των αμυντικών. Παρά τη μέτρια εμφάνισή της, γύρισε το ματς σε 2-1 (45’,69’), με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 76’, εκ νέου από λάθος του τερματοφύλακα. Απογοητευμένος δήλωσε στο τέλος ο τεχνικός της Καρλ Νράξμπαχερ: «είναι απαράδεκτο για την ποιότητά μας να κάναμε δώρο δύο τέρματα στον αντίπαλο».

«Απαγορεύεται να χάσουμε σήμερα. Διαφορετικά πρέπει να ξεγράψουμε την πρόκριση», υποστήριξε ο Αυστριακός τεχνικός αναφερόμενος στο σημερινό αγώνα, «αντιμετωπίζουμε μια καλή αλλά όχι και καμία υπερομάδα. Αποδείξαμε ότι εάν βρεθούμε σε καλή μέσα είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε όλες τις ομάδες στα μάτια».

Εξέτισε ο εξαιρετικός μέσος Αλεξάντερ Γκρούνβαλντ. Συμπλήρωσε ένα μήνα εκτός ο στόπερ Ρογκούλι (3/0), εναλλακτική λύση. Ισως πάρει ευκαιρία ο αναπληρωματικός κίπερ Λίντνερ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–2–3–1):  Π. Γκρούνβαλντ – Κλάιν, Μαργκράιτερ, Ορτλέχνερ, Σούτνερ – Μάντερ, Αλ. Γκρούνβαλντ – Μπαραζίτ, Γιουν, Γιουνούζοβιτς – Λιντς

ΑΛΚΜΑΑΡ (Νο. 59):
Το 2-2 στο πρώτο παιχνίδι με τους Αυστριακούς τη βάζει σε μπελάδες, αφού, πλέον, βρίσκεται στη δεύτερη θέση και με την Αούστρια να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Στόχος να περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα και έχει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια όπου θα κριθούν πολλά. Εκπληκτική η πορεία της εντός συνόρων, παραμένει για μεγάλο διάστημα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Την Κυριακή νίκησε με 1-0 τη Χέρακλες, με γκολ του Μάχερ στο 89' . Δύσκολη, αλλά δίκαιη νίκη.
«Σε κάθε αναμέτρηση πιάνουμε ένα καλό επίπεδο και είμαστε σε θέση να επικρατούμε σε ολόκληρο το ματς και τελικά να παίρνουμε τη νίκη» σχολίασε ο προπονητής Φερμπέικ. «Εχουμε μια ομάδα η οποία απαντά με ωριμότητα σε ότι, συμβαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο». Η διαφορά της Αλκμααρ με την Μέταλιστ είναι στους δυο βαθμούς. «Η Μέταλιστ είναι το φαβορί. Τα επόμενα δυο παιχνίδια θα είναι κρίσιμα για το αν θα προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα κριθεί στο τελευταίο μας ματς, μέσα στην έδρα μας κόντρα στην Μέταλιστ».
Λόγω της αποβολής του στο πρώτο παιχνίδι με τους Αυστριακούς μένει εκτός ο διεθνής Φινλανδός κεντρικός αμυντικός Μοϊσάντερ, με αποτέλεσμα τα χέρια του Φερμπέικ να είναι δεμένα και οι επιλογές ελάχιστες, αφού ο επίσης βασικός δεξιός μπακ Μαρσέλις τραυματίστηκε πριν από δέκα μέρες περίπου και θα μείνει εκτός μέχρι τον Ιανουάριο.
Μακροχρόνια απουσιάζει ο καλός εξτρέμ Μάρτενς και κάποιοι ακόμα που δεν επηρεάζουν. Επιστρέφει ο πολύτιμος διεθνής Αυστραλός μεσοεπιθετικός Χόλμαν που έχει χάσει τα τελευταία ματς, έλειπε και στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ολλανδία. Οι βασικοί Φιρχέφερ (στόπερ) και Αλτιντορ (επιθετικός) που δεν είχαν ξεκινήσει με την Αούστρια για να πάρουν ανάσες, τώρα θα βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Εστεμπαν - Ρέινεν, Φίερχεφερ, Κλάβαν, Πάουλσεν - Γουέρνμπλοομ, Μάχερ, Ελμ - Μέρτενς, Αλτιντόρ, Χόλμαν.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 7ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ
1ΜΕΤΑΛΙΣΤ737-3
2ΑΛΚΜΑΑΡ537-4
3ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ435-5
4ΜΑΛΜΕ033-10

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
*** Αλλού φαβοριτίζεται η Μπεσίκτας, αλλού η Ντιναμό. Γενικά υπάρχει μια διχογνωμία, 2,65–3,25-2,60 κατά μέσο όρο τα σετ αποδόσεων.
*** Στο 32.086 θέσεων «Ινονού» της Κωνσταντινούπολης.
*** Οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες πέρσι στη φάση των 32 της ίδιας διοργάνωσης. Η Ντιναμό απέκλεισε την αντίπαλό της με συνολικό σκορ 8-1 (4-1 στην Τουρκία, 4-0 στην Ουκρανία).
*** Διαιτητής: Τόμας Σκίερβεν (Νορβηγία).
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Νο. 56): Με γκολ στα… χασομέρια ηττήθηκε 1-0 (94’) από την Ντιναμό στο Κίεβο. Γλίτωσε σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο περιόρισε κάπως τις επιθετικές αιχμές της αντιπάλου, χωρίς βέβαια να δείξει ικανή να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα την έφερε με την πλάτη στον τοίχο, έτσι η εντός έδρας αναμέτρηση με τους Ουκρανούς θεωρείται πλέον αποφασιστικής σημασίας.
Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις εντός συνόρων έχουν βαρύνει τα πόδια των παικτών της Μπεσίκτας, η οποία στο διάστημα που μεσολάβησε έδωσε τρία ματς σε επτά μέρες. Μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Φενέρ (2-2), την Κυριακή επανήλθε στις νίκες κόντρα στη Σίβας (3-1). Τα χρειάστηκε πάντως, ξαναπήρε το προβάδισμα στο 78’ χάρη στο χαζό πέναλτι που παραχώρησαν οι φιλοξενούμενοι, για να «κλειδώσει» το τρίποντο στις καθυστερήσεις.
Ο Καρβαλιάλ, που βρισκόταν υπ’ ατμόν μετά την ήττα από την Ντιναμό πριν από δυο εβδομάδες, χάρη στα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα έχει κερδίσει πίστωση χρόνου. «Αυτή τη φορά θα έχουμε κάποιες επιπλέον μέρες ξεκούρασης, οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι σε σχέση με Φενέρ και Σίβας», είχε πει μετά το τέλος της κυριακάτικης αναμέτρησης ο Πορτογάλος, ο οποίος παραδόξως έχει καλύτερη συγκομιδή τις πρώτες εννέα αγωνιστικές σε σχέση με τους προκατόχους του. Αναφορικά με το θέμα, χθες, δήλωσε πως «δεν είναι σωστό να συγκρίνομαι με πρώην προπονητές, το μόνο που έχω να σημειώσω είναι ότι η ομάδα μπαίνει σε καλό δρόμο και καλείται να το επιβεβαιώσει απέναντι στην Ντιναμό».
Ο προπονητής των «μαυραετών» στάθηκε στην ποιότητα που διαθέτει η ουκρανική ομάδα στην επίθεση, ενώ ο γκολτζής Αλμέιδα, ο οποίος παραβρέθηκε μαζί του στη χθεσινή συνέντευξη τόνισε πως «θα αποδείξουμε πόσο σκληρό καρύδι είμαστε, με την βοήθεια των οπαδών μας θα μετατρέψουμε τη βραδιά σε γιορτή».
Προέρχεται από δυο συνεχόμενα over στο πρωτάθλημα, over έληξαν και τα δυο φετινά ευρωπαϊκά στην έδρα της.
Εκτός εδώ και πάνω από δυο εβδομάδες ο πρώτος γκολκίπερ Ρετσμπέρ, ενοχλήσεις εξακολουθεί να έχει επίσης ο ακραίος Νταγ. Ξεκίνησε προπονήσεις αλλά θεωρείται ανέτοιμος ο πολυσύνθετος μπακ Τοραμάν. Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του βασικού αριστερού μπακ Κοϊμπασί, ο οποίος λόγω υψηλού πυρετού είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο στο ημίχρονο του αγώνα με τη Σίβας. Κανονικά προπονήθηκε και ο εργατικός χαφ Αουρέλιο. Δεν ανήκουν στις επιλογές του Καρβαλιάλ ο Γκούτι και ο χαφ Φερναντές.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Γκιονέν – Χίλμπερτ, Σίβοκ, Κορκμάζ, Κοϊμπασί – Ουϊσάλ, Ερνστ, Αουρέλιο – Κουαρέσμα, Σιμάο – Αλμέιδα.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Νο. 29): Πανηγύρισε πολύτιμο τρίποντο κόντρα στην Μπεσίκτας (1-0), μετά τις ισοπαλίες με Στόουκ (1-1) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-1) στα δυο πρώτα ματς του ομίλου. Ηρωας ο Γκάρμας (94’), αν και βάσει των ευκαιριών της, ειδικά στο πρώτο μέρος, άξιζε νωρίτερα το γκολ.
Στο τελευταίο του πρωταθλήματος κόλλησε στη λευκή ισοπαλία εκτός έδρας με την Ταβρία, παρ’ όλο αυτό διατηρήθηκε στην πρώτη θέση έναν βαθμό μπροστά από τη Σαχτάρ, από την οποία είχε αποκλειστεί την προηγούμενη Τετάρτη στο κύπελλο (ήττα με 2-3 εντός έδρας). Πολλά νεύρα στο τέλος του κυριακάτικου αγώνα, υπήρξαν δυο αποβολές (Γιαρμολένκο και Μιλέβσκι) για την Ντιναμό, που είχε ευκαιρίες να σκοράρει.
Αναγκαστικές αλλαγές έγιναν πριν το ημίχρονο ο πολύπειρος γκολκίπερ Σοφκόφσκι και ο δυνατός μπακ Μίχαλικ. Ο πρώτος ταξίδεψε στην Πόλη και η συμμετοχή του θα κριθεί την ύστατη στιγμή, ο δεύτερος δεν συμπεριλήφθηκε καν στην αποστολή. Προφυλάχτηκε την Κυριακή, όμως δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το πρόβλημά του ο βασικός μπακ Ποπόφ. Για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε επίσης ο Σεφτσένκο, καθώς ο Σεμίν θέλησε να τον έχει φρέσκο εν όψει Μπεσίκτας. Επανήλθαν οι μπακ Γιουσούφ, Κατσερίντι και ο χαφ Νινκόβιτς, που ήταν απόντες στο παιχνίδι του Κιέβου με τους Τούρκους.
Σκόραρε και στα έξι τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια.
«Το τελευταίο διάστημα βρεθήκαμε αρκετές φορές αντιμέτωποι με την Μπεσίκτας, οπότε ξέρουμε καλά τον αντίπαλό μας. Θα γίνει ένα δύσκολο παιχνίδι. Εχοντας μια παρακαταθήκη 5 βαθμών στοχεύουμε να πάρουμε ένα καλό σκορ», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Σεμίν.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σοφκόφσκι (Κόβαλ) – Χούσεφ, Μπετάο, Κατσερίντι, Γιουσούφ – Γκάρμας, Βουκόγιεβιτς – Σεφτσένκο, Μιλέβσκι, Μπράουν - Γιαρμολένκο.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ 
1ΣΤΟΟΥΚ736-2
2ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ533-2
3ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ336-4
4ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
132-9


ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ
*** Μετά βίας στο 1,25-1,30 ο άσος της Αντερλεχτ, σε διψήφιες τιμές το διπλό της Στουρμ
*** 9 Over στα τελευταία 10 ευρωπαϊκά εντός η Αντερλεχτ
*** Αήττητη φέτος η Αντερλεχτ στην Ευρώπη, έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της. Με νίκη επί της Στουρμ εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους "32" του θεσμού.
*** 12ος όμιλος
*** Διαιτητής: Μενάσε Μασία (Ισραήλ)
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Νο. 43): Ο αποκλεισμός σοκ στο κύπελλο από ομάδα Γ' κατηγορίας τη συνέτισε και παρά τις απουσίες της, συνέτριψε τη Λιρς με 4-0, ξεσπώντας μετά από δύο σερί κακές εμφανίσεις. Η ικανοποίηση επέστρεψε το πρόσωπο του Αριελ Γιάκομπς καθώς η ομάδα του πολύ γρήγορα διέψευσε όσους προέβλεπαν περίοδο μίνι κάμψης. Εχοντας πλέον αποσπαστεί από τη δεύτερη θέση έξι ολόκληρους βαθμούς κάνει επίδειξη δύναμης στην εγχώρια λίγκα και προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Παρόμοια η κατάσταση και στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ όπου κυριαρχεί, έχοντας το απόλυτο σε τρία ματς. Κόντρα στη Στουρμ έχει την ευκαιρία με νίκη να σφραγίσει την πρόκριση στους «32» και να δει τουριστικά τα επόμενα δύο παιχνίδια, με ΑΕΚ στην Αθήνα και Λοκομοτίβ στις Βρυξέλλες. «Οταν παίζουμε στο Βέλγιο πάντα κατεβαίνουμε ως φαβορί. Εχουμε προσαρμοστεί σε αυτή την κατάσταση», είπε ο Γιάκομπς. «Είναι ένα επικίνδυνο ματς, αλλά πάμε για τη νίκη», είπε ορθά κοφτά ο γκολκίπερ Προτό.
Προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα αρκετά, αφού νοκ-άουτ έχουν τεθεί ο κορυφαίος αμυντικός χαφ/αρχηγός Μπίλια και ο πολύ καλός μέσος Βάργκας. Αμφότεροι θα λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, εκτός αποστολής έμεινε ο φορ Μποκανί, που έχασε τον τελευταίο αγώνα. Επίσης μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν ο βασικός μέσος Κλεστάν και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Σχόλεν. Αμφότεροι θα αγωνιστούν κανονικά αν το κρίνει ο τεχνικός της Αντερλεχτ.
Στα μαχαίρια βρίσκονται ο αναπληρωματικός στράικερ Ντε Σούτερ με τον Γιάκομπς, ο οποίος δήλωσε πως τον υπολογίζει κανονικά, ωστόσο δεν πρόκειται να έχει ξανά μαζί του διαπροσωπικές σχέσεις! Στο πρωτάθλημα ακολουθεί η δύσκολη έξοδος στο «Γιαν Μπρέιντελ», κόντρα στην έκπληξη, Σερκλ Μπριζ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Πρότο - Βασιλιέφσκι, Γιουχάζ, Κουγιατέ, Σαφάρι – Μάρετσεκ, Κλεστάν – Ζιλέτ, Κανεσίν, Γιοβάνοβιτς - Σουάρες

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Νο 132):
 Δύσκολα μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στον όμιλο μετά την εντός έδρας ήττα, 2-0 από την Αντερλεχτ, πριν από δεκαπέντε βράδυα. Προσπάθησε κυρίως να μην δεχτεί γκολ και άντεξε μέχρι το 66’ (0-1), για να παραδοθεί ένα λεπτό αργότερα, όταν έμεινε με δέκα λόγω αποβολής, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 75’.

Συνεχίζει το αρνητικό ρεκόρ, έβδομο ματς εκτός χωρίς νίκη, 3-2 από τη Ραπίντ. Δεν υπήρχε στο γήπεδο μέχρι το 75’ με το σκορ στο 3-0 (55’,72’,75’). Με δύο μακρινά σουτ, μείωσε (77’,84’), ενώ στο δραματικό φινάλε, βγήκε μαζικά στην επίθεση, με τον αντίπαλο απειλεί με αντεπιθέσεις, σημαδεύοντας το δοκάρι. Στις σημαντικές απουσίες στάθηκε ο κόουτς Φόντα: «Παίξαμε πολύ αμυντικά. Οταν θα είμαστε πλήρεις, θα μπορούμε να παίρνουμε τέτοια ματς».

Τουλάχιστον ένα βαθμό θέλει από το σημερινό ματς προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στο υπόθεση πρόκρισης στον όμιλο. «Μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια», υποστήριξε ο Φόντα, «στο ματς έπαιξαν έξυπνα και πήραν την νίκη. Εάν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα και δεν κάνουμε δώρα τότε όλα είναι πιθανά. Ο στόχος μας σήμερα είναι ο ένας βαθμός».

Αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς και είναι τιμωρημένος ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τόμας Μπουρκστάλερ. Επιστρέφουν, δεν αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα, ο αποτελεσματικός στόπερ Μίλαν Ντούντιτς και ο αμυντικός μέσος Μάνουελ Βέμπερ. Ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους και αγωνίστηκαν κανονικά ο δεύτερος τερματοφύλακας Τσάβλινα και ο δεξιός μπακ Γιοάκιμ Στάντφεστ. Τραυματίστηκε πριν από μια εβδομάδα στο κύπελλο και μένει εκτός ο επιτελικός μέσος Γιούργκεν Σάουμελ. Υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη ο Γεωργιανός αριστερός μπακ Γκεόργι Ποπκάτζε. Τραυματίστηκε στον αγώνα του Σαββάτου και η συμμετοχή θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ο δις σκόρερ Ντάρκο Μπόντουλ. Δεν υπολογίζονται ο βασικός τερματοφύλακας Κρίστιαν Γκρατσάι και ο μέσος Σάντρο Φόντα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–4–2): Τσάβλινα – Στάντφεστ, Φελντχόφερ, Ντούντιτς, Κλεμ – Βολφ, Βέμπερ, Κάιντς, Χολτσλ – Σζάμπιτς, Κίναστ


ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 12ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ 
1ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ938-1
2ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ635-4
3ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ333-5
4ΑΕΚ033-9



ΒΟΡΣΚΛΑ – ΣΤΑΝΤΑΡ
***Από το αρχικό 2,90 στο 2,60 ο άσος και πλέον στο 2,70, μέχρι το 2,50 φτάνει το διπλό.
***Στο 28.000 «Αλεξέι Μπιτόφσκι» της Πολτάβα.
***Διαιτητής: Λίμπορ Κόβαρικ (Τσεχία)
ΒΟΡΣΚΛΑ (Νο. 124): Κατέβηκε σωστά διαβασμένη στη Λιέγη, είχε μαζί της λίγη τύχη και σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα Ντολγκάνσκι και ο πρώτος της βαθμός (0-0) στη φάση των ομίλων είναι γεγονός. Μετά από εκείνο το ματς ήρθε η επική ανατροπή στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ταβρίγια (1-2 ως το 89’, 3-2 τελικό), αλλά και ο αναπάντεχος αποκλεισμός από το κύπελλο με την ήττα 3-0 από την Μέταλουργκ Ζαπορίζια.
Μετά από εκείνο το παιχνίδι η διοίκηση αποφάσισε να ανεβάσει το ηθικό των παικτών, πληρώνοντας το πριμ για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα. Αυτό φαίνεται… επέδρασε θετικά, το Σάββατο η Βόρσκλα έκανε νέα ανατροπή στην έδρα της Μέταλιστ, αφού έχανε 2-0 στο ημίχρονο και τελικά απέδρασε με την ισοπαλία (2-2). «Ηταν μεγάλη η εμφάνιση και οι παίκτες τα έδωσαν όλα, όμως το μυαλό μας είναι στον Ιβάν (Μπάλαν). Δεν πρέπει να υπάρχει τόση πίεση και τόσο άγχος στους παίκτες και σε μας», είπε μετά το ματς ο Παβλόφ για το περιστατικό όπου ο βοηθός του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αδιαθεσία.
Τεράστιο θέμα έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Παβλόφ περί… επίθεσης των μάνατζερ στους παίκτες του, οι οποίοι δείχνουν σε κάποια ματς να παίζουν μόνο για τον εαυτό τους και όχι για την ομάδα. «Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, εκτός από ένα πρόβλημα, το οποίο δεν σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Μάθαμε πως οι νεαροί μας παίκτες, οι οποίοι ήδη έχουν αποδείξει πολλά, μπήκαν σε καθεστώς συμφωνίας με κάποιους ανθρώπους. Εχω εκφράσει ήδη την άποψή μου γι’ αυτό το θέμα, αν δεν σταματήσουν οι μάνατζερ να ενοχλούν τους παίκτες μου, τότε ίσως χρειαστώ τη δική σας βοήθεια (σ.σ. των δημοσιογράφων) για να κατονομάσετε ποιοι είναι αυτοί που ενοχλούν τους παίκτες». Τουλάχιστον ο αμυντικός Ντάλκου προσπάθησε να εστιάσει στο αγωνιστικό κομμάτι, λέγοντας ότι «το αυριανό ματς είναι πολύ κρίσιμο βαθμολογικά για την ομάδα μας. Είναι στα χέρια μας να αυξήσουμε τις πιθανότητες να προκριθούμε».
Συμπλήρωσε κάρτες ο βασικός φορ Μπεζούς (έχει τα πιο πολλά κερδισμένα φάουλ στη φάση των ομίλων), χωρίς άλλα προβλήματα.

ΣΤΑΝΤΑΡ (Νο. 53):
 Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα με λαϊκά δικαστήρια στην προπόνηση και αποδοκιμασίες τα πνεύματα ηρέμησαν με τις δύο κολλητές νίκες επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Την Κυριακή πάντως δεν απέφυγε ακόμη μία γκέλα, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στην έδρα της ουραγού Σιντ Τρούιντεν. Πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη με τον βαθμό και με το γεγονός ότι ο βασικός φορ Τσιτέ άνοιξε επιτέλους λογαριασμό στην εγχώρια λίγκα. Ισοφάρισε (70') με κεφαλιά, το γκολ που είχε δεχθεί 20 λεπτά πριν ο Μπολάτ.
Στην Ουκρανία πάει με στόχο το διπλό, προκειμένου να ρεφάρει τις απώλειες που είχε εντός έδρας. Εκ των πραγμάτων το ματς με τη Βόρσκλα είναι το πλέον καθοριστικό, εάν θέλει να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή της παρουσία, καθώς ακολουθεί ο «τελικός» με το Αννόβερο στη Λιέγη και κατόπιν το ταξίδι στην Κοπεγχάγη. «Για τη Βόρσκλα το συγκεκριμένο ματς είναι όλα ή τίποτα, επομένως πιστεύω πως θα βρούμε χώρους να τη χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Πάντως και για εμάς αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικό, αφού το πρόγραμμά μας στη συνέχεια δεν είναι εύκολο. Μπορούμε να κερδίσουμε εάν πιάσουμε καλή απόδοση και είμαστε αποτελεσματικοί», σημείωσε ο Ζοζέ Ρίγκα.
Εκτός λόγω τραυματισμού ο βασικός στόπερ Φελίπε, πλαισιώνει στο απουσιολόγιο τον πάγια απόντα Μπελοσίν που αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ. Αήττητη στα τέσσερα τελευταία σε Ευρώπη και Βέλγιο, μετά την οδυνηρή πεντάρα από την Αντερλεχτ. Μετά τη Βόρσκλα, ακολουθεί το πολύ δύσκολο ματς με την Κλαμπ Μπριζ. Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τη Λιέγη ο Μπολάτ, καθώς επιθυμία του είναι να συνεχίσει σε άλλη ομάδα, ξεκαθαρίζοντας πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους της Σταντάρ. Πολύωρο και κουραστικό το ταξίδι στην Πολτάβα, η αποστολή αφού προσγειώθηκε στην Ουκρανία εν συνεχεία ταξίδεψε με λεωφορείο τέσσερις ώρες για να φτάσει στον προορισμό της! Με δύο φορ σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του ο Ριγκά. Δηλαδή και με Τσιτέ και με Σιριάκ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπολάτ - Γκορέ, Κανού, Σιμάν, Ποκονιόλι – Μπουζάγκλο, Βενκέρ, Μπέιενς, Βαντάμε – Σιριάκ, Τσιτέ.


ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ 
1ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ533-0
2ΑΝΝΟΒΕΡΟ534-3
3ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ433-5
4ΒΟΡΣΚΛΑ ΠΟΛΤΑΒΑ131-3



ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΝΝΟΒΕΡΟ
***Στο 2,50 σταθερός ο άσος, μέχρι το 2,75 το διπλό.
***Στο 38.065 «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης
***Περίπου 30.000 κόσμο περιμένουν στην Κοπεγχάγη στο γήπεδο, οι 10.000 θα είναι Γερμανοί!
***Διαιτητής: Ερικ Μπράαχμαρ (Ολλανδία)
ΚΟΠΕΓΑΓΗ (Νο. 40): Στη Γερμανία δέχθηκε δύο αστεία γκολ, όμως κατάφερε δύο φορές να ισοφαρίσει και να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Στη Δανία προερχόταν από τρία ματς στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη, όμως αυτό φαίνεται πως… χτύπησε στον εγωισμό της, αφού πρώτα επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας της Μπρόντμπι για το κύπελλο και την Κυριακή ήταν η σειρά της Οντένσε, πάλι εκτός έδρας, για νέα τριάρα (3-1).
Επανήλθε η ηρεμία στην ομάδα, αν και ο Νίλσον είναι ακόμα σε αμφισβήτηση από τους οπαδούς, οι οποίοι τα… σπάνε όπου βρεθούν (εκτεταμένα επεισόδια σε εκτός έδρας ματς) και η διοίκηση αναγκάστηκε να ζητήσει έκτακτα μέτρα ασφαλείας για το ματς της Πέμπτης. «Παραμένουμε μια καλή ομάδα, απλά κάναμε μια μικρή κοιλιά, κάτι που είναι φυσιολογικό. Μερικές φορές αμυντικά δείχνουμε να φοβόμαστε, πρέπει η άμυνα να ανεβαίνει πιο ψηλά και να μην κάθεται τόσο πίσω, αφού πιστεύω πως η διαφορά κλάσης στη Superligaen είναι μεγάλη». Φυσικά στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, με νίκη κόντρα στο Αννόβερο η Κοπεγχάγη παίρνει μεγάλο προβάδισμα.
Το πρόβλημα με τον Νίλσον είναι πως συνεχίζει να μην εμπιστεύεται τον Σαντίν μπροστά και το δείχνει συνεχώς, είτε βάζοντας τον χαφ Κλαούντεμιρ να παίζει… εξτρέμ, είτε δίνοντας τις ευκαιρίες σε άλλους παίκτες να παίξουν μπροστά. Το κακό για τον Νίλσον είναι πως ο Σαντίν τον διαψεύδει συνεχώς, όποτε παίζει ως αλλαγή (και μερικές φορές ως βασικός) σκοράρει και μένει να δούμε αν σήμερα θα ξεκινήσει από την αρχή δίπλα στον Ν’Ντόι, ή έστω λίγο πιο πίσω του (συνήθως με 4-4-1-1 παίζει ο Νίλσον στην Ευρώπη).
Επιστρέφει στην αποστολή ο Βραζιλιάνος χαφ Κλαούντεμιρ και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη για τον Νίλσον, ο οποίος θα έχει ως μοναδικό πρόβλημα τον βασικό στόπερ Γιόργκενσεν, ο οποίος είναι μακροχρόνια τραυματίας.

ΑΝΝΟΒΕΡΟ (Νο. 108): 
Παραδόξως η μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν είναι η μοναδική στους πέντε τελευταίους αγώνες του για όλες τις διοργανώσεις, καθώς την Τετάρτη ηττήθηκε (0-1) εντός έδρας από τη Μάιντζ για το κύπελλο στην παράταση (χάνοντας πέναλτι στο 123’) και το Σάββατο με 2-1 στην έδρα της Γκλάντμπαχ. Δεν είχε αντίδοτο για τον Μάρκο Ρόις (γκολ στο 21’ και στο 51’), ισοφάρισε ενδιάμεσα (26’) με στημένη φάση και πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας καλά, απέτυχε όμως να φτάσει στο 2-2.

«Σε σχέση με τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια μας κάναμε μεγάλη πρόοδο κυριαρχώντας στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε», είπε ο Μίρκο Σλόμκα, η ομάδα του οποίου έχει δύο ισοπαλίες εντός έδρας για το Europa League, αλλά νίκησε στην Ουκρανία τη Βόρσκλα. Στο πρώτο ματς με την Κοπεγχάγη προηγήθηκε δις, αλλά δέχτηκε τη δεύτερη ισοφάριση στο 89’ και θέλει τώρα στη Δανία τουλάχιστον το βαθμό ώστε να μην βρεθεί εκτός πρώτης δυάδας. «Θα παίξουμε για τη νίκη ώστε να επανορθώσουμε τη ζημιά με την απώλεια δύο βαθμών στην έδρα μας. Είναι το αποφασιστικό ματς για τη τύχη που θα έχουμε στον όμιλο», είπε ο γκολκίπερ Τσίλερ, με τον μέσο Στιντλ να προσθέτει: «Ελπίζω ότι πήραμε το μάθημά μας από τα λάθη στην πρώτη αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη. Πρέπει να παίξουμε θαρραλέα, να είμαστε επιθετικοί, όπως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Γκλάντμπαχ».

Σαφώς πιο… αισιόδοξος ο Ντιντιέ Για Κονάν, δήλωσε ότι «μπορεί το ταβάνι να είναι η κατάκτηση του τροπαίου» όταν ρωτήθηκε για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ομάδα στην Ευρώπη! Ο Σλόμκα χαρακτήρισε επώδυνο το ενδεχόμενο μιας τρίτης σερί ήττας, εξέφρασε όμως και την εμπιστοσύνη του στους παίκτες που «έχουν δώσει τα πάντα στα πέντε ματς που είχαμε εντός 13 ημερών». Το γκολ πάντως στο «Μπορούσια Παρκ» ήταν το μοναδικό στο πρωτάθλημα στις τέσσερις τελευταίες εξόδους του.

Σε σχέση με το ματς του Σαββάτου επιστρέφουν ο αρχηγός / δεξιός μπακ Σερούντολο και ο πολύτιμος μέσος Πίντο. Αμφίβολος ο έτερος βασικός αμυντικός χαφ Σμίντεμπαχ, έτοιμος ιατρικά πλέον ο φορ Σόμπιχ, πάντα εκτός ο επίσης αναπληρωματικός χαφ Χάουγκερ (χαφ), Σόμπιχ (επιθετικός). Αυτό θα είναι το έκτο ματς τις τελευταίες 18 ημέρες.


ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ 
1ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ533-0
2ΑΝΝΟΒΕΡΟ534-3
3ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ433-5
4ΒΟΡΣΚΛΑ ΠΟΛΤΑΒΑ131-3



ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

*** Ξεκάθαρο φαβορί η Μπιλμπάο στο 2,15, με τη γηπεδούχο Σάλτσμπουργκ να προσφέρεται στο διόλου ευκαταφρόνητο 3,20 και την ισοπαλία στο 3,30.   

*** Στην 31.895 θέσεων «Ρεντ Μπουλ Αρένα» του Σάλτσμπουργκ. 600 οπαδοί της Μπιλμπάο θα δώσουν το «παρών» στη «Ρεντ Μπουλ Αρένα».

*** Διαιτητής: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Νο 72): Δίκαια φωνάζει για τη διαιτησία, στο 2-2 στο Μπιλμπάο. Με έξοχους συνδυασμούς προηγήθηκε 0-2 (30', 36'), δέχτηκε σε ένα πεντάλεπτο (70', 75') με δύο πέναλτι την ισοφάριση, με το δεύτερο να αμφισβητείται έντονα.

Απαράδεκτη στο 1-1 με τη Ριντ, για το πρωτάθλημα το Σάββατο, πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη, αρνητικό ρεκόρ εποχής Red Bull. Προηγήθηκε μόλις στο 3', δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Σταδιακά υποχώρησε, παραδόθηκε όταν έμεινε με δέκα λόγω ανόητης αποβολής (41'). Ξύπνησε μετά την ισοφάριση (62') χωρίς όμως να πείσει, ενώ αμφότερες είχαν από ένα δοκάρι. Υπό πίεση ο τεχνικός της Ρικάρντο Μονίζ, με τη διοίκηση να μην παίρνει εν θερμώ απόφαση αντικατάστασής του, ο ίδιος ξέσπασε εναντίον του διαιτητή, θεωρώντας ότι και πάλι αδικήθηκε.

«Η Μπιλμπάο έχει δύο πρόσωπα. Ενα πολύ καλό όταν αγωνίζεται στην έδρα της κι ένα λιγότερο καλό όταν βρίσκεται σε ξένο έδαφος. Αυτό το δεύτερο θέλουμε να εκμεταλλευτούμε σήμερα», υποστήριξε μεταξύ άλλων για τη σημερινή αναμέτρηση, ο Ολλανδός τεχνικός. «Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα στην πρώτη αναμέτρηση, αφήνει ελπίδες να ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα, έτσι ώστε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης». 

Είναι τιμωρημένος, καθώς αποβλήθηκε στο πρώτο ματς, ο αμυντικός μέσος Ράσμους Λίντγκρεν. Τραυματίστηκαν το Σάββατο και είναι αμφίβολοι ο πρώτος σκόρερ πέρσι Ρόμαν Βάλνερ και ο ακραίος φορ Γκονσάλο Σάρατε. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός Μπούινς. Ελειπε και είναι αμφίβολος ο τεχνίτης μεσοεπιθετικός Λεονάρντο. Ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και είναι στη διάθεση της ομάδας ο καλός μέσος Κρίστοφ Λάιτγκεμπ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–3–3): Γκούσταφσον – Σβέγκλερ, Σεκάγια, Χιντερέγκερ, Σβέντο – Τζίομερ,  Σίμερ, Λάιτγκεμπ – Τάιγκλ, Μαγιερχόφερ, Γιάντσερ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Νο. 66):
 Εμφανώς βελτιωμένα τα αποτελέσματα της σε σχέση με το υποτονικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα που είχε φέρει πολλές κριτικές προς το πρόσωπο του καινοτόμου Μαρσέλο Μπιέλσα. Πλέον οι Βάσκοι μετράνε οκτώ παιχνίδια σε Ισπανία και Ευρώπη χωρίς ήττα, με το τελευταίο χρονικά να είναι το 1-1 στο Χιχόν το μεσημέρι της Κυριακής.
Στο καλό σε ρυθμό πρώτο μέρος η αντίπαλός της ήταν εκείνη που έχασε περισσότερες ευκαιρίες. Στην επανάληψη όμως τα «λιοντάρια», που ήταν υποτονικά στην επίθεση, προηγήθηκαν από στημένη φάση στο 62', ωστόσο δεν το χάρηκαν πολύ, αφού οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση και παραλίγο η ήττα στο φινάλε, αλλά ο πολύ καλός σε απόδοση Ιραϊθόθ κράτησε με τις επεμβάσεις του το βαθμό της ισοπαλίας.
«Αν κάποιος έπρεπε να νικήσει αυτός ήταν η Χιχόν. Είχαμε τον έλεγχο, αλλά εκείνη ήταν πιο επικίνδυνη. Μας επηρέασαν οι αναγκαστικές αλλαγές που κάναμε διότι αναγκαστήκαμε να βάλουμε παίκτες σε θέσεις που δεν ήταν οι δικές τους», παραδέχτηκε ο Αργεντινός τεχνικός. Οντως, κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια (χωρίς ή με ελάχιστο rotation) και τραυματισμοί βαραίνουν την Αθλέτικ στο ταξίδι της στην Αυστρία.
Τα «λιοντάρια» είναι αφεντικό του ομίλου και θέλουν απόψε να κάνουν άλλο ένα βήμα πρόκρισης (τους βολεύει και το «Χ») κόντρα στη Σάλτσμπουργκ την οποία ισοφάρισαν 2-2 με δύο αμφισβητούμενα πέναλτι στο πρώτο ματς. «Καταλαβαίνω την ενόχληση της Σάλτσμπουργκ για τη διαιτησία. Προτεραιότητά μας είναι αυτό το ματς, όχι η Μπαρτσελόνα με την οποία παίζουμε την Κυριακή. Ολα τα ματς τα παίζουμε με τον ίδιο τρόπο, ασχέτως αν ο αντίπαλος μάς το επιτρέπει».
Πολύ θετική είδηση ήταν η θεαματικά έγκαιρη αποθεραπεία του βασικού χαφ (έχει παίξει και στόπερ φέτος) Χάβι Μαρτίνεθ, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο βασικός στόπερ Αμορεμπιέτα που είχε τραυματιστεί. Ενας εκ των δύο αναμένεται να παίξει σε άμυνα των τριών που σκέφτεται να παρατάξει ο «loco» (χθες δοκιμάστηκε ο Αμορεμπιέτα στην προπόνηση). Στην αποστολή είναι κανονικά το σημείο αναφοράς στην επίθεση, Γιορέντε, ο βασικός all aroundΝτε Μάρκος, ο συνήθως βασικός χαφ Γαμπιλόνδο και ο αναπληρωματικός εξτρέμ Ντ. Λόπεθ που είχαν γυρίσει τραυματίες από το Χιχόν.

Εκτός μάχης είναι ο βασικός χαφ Γουρπέγι, έσχατο θύμα και ο εσχάτως βασικός στόπερ Εκίθα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-3): Ιραϊθόθ – Σαν Χοσέ, Αμορεμπιέτα (Χ. Μαρτίνεθ), Αουρτενέτσε – Ιραόλα, Ιτουράσπε, Αντερ Ερέρα, Ντε Μάρκος – Σουασαέτα, Γιορέντε, Μουνιαΐν.


ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 6ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ 
1ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ736-3
2ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ433-3
3ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ436-5
4ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤ.131-5


ΠΑΡΙ Σ.Ζ. – ΣΛΟΒΑΝ
*** Στο 1,15 ο άσος, το διπλό στο 15,00. 
*** Στο 48.000 θέσεων «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού.

*** Διαιτητής: Μαρκ Κόρτνεϊ (Βόρεια Ιρλανδία).

ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (Νο. 47): Η εκτός έδρας περιοδεία της σε Ισπανία και Σλοβακία δεν συνοδεύτηκε παρά από ένα βαθμό και έτσι είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει στις νίκες αν θέλει να συνεχίσει να έχει βλέψεις για διάκριση που για ορισμένους παίκτες της φτάνουν μέχρι και στην κατάκτηση του θεσμού. Στα τελευταία της παιχνίδια πάντως έχασε τη φρεσκάδα της και κερδίζει χάρη στο ταλέντο της. Το Σάββατο ζορίστηκε πολύ για να ξεπεράσει με 4-2 την Καέν που έπαιξε για 70’ με δέκα παίκτες. Η Καέν μετά το 1-1 θα μπορούσε να προηγηθεί και με 1-2, αλλά τελικά χάρη στον φορμαρισμένο Νενέ που ευστόχησε σε δύο πέναλτι η Παρί προηγήθηκε με 3-1 ενώ στο τέλος σκόραρε και ο εξαφανισμένος στα τελευταία σταρ της Παστόρε. Επιθετικά πάντως η Παρί έδειξε και πάλι αρετές και είχε μεταξύ άλλων και τρία δοκάρια. Αναμένονται αλλαγές και είναι πιθανό ο βασικός σκόρερ Γκαμερό να αφήσει τη θέση του στον Τούρκο Ερντινγκ.

Τέσσερις στις έξι τελευταίες ευρωπαϊκές εντός έδρας νίκες της ήταν με 2-0. Μετρά οκτώ σερί εντός έδρας νίκες στα φετινά της επίσημα, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Τραυματίες στα τελευταία δύο καλοί μεσοαμυντικοί, οι Ματυϊντί, Σαντόμ που είναι και τιμωρημένος όπως και ο αριστερός μπακ Τιενέ μετά τις αποβολές τους στη Μπρατισλάβα. Προλαβαίνει μετά από δίμηνη περίπου απουσία ο στόπερ Μπίσεβατς. Παραμένει εκτός ο φορ Οαρό.

Αρκετά κοντά στη βασική η πιθανή ενδεκάδα της αφού φαίνεται πως Νενέ, Παστόρε και Μενέζ κρατάνε τις θέσεις τους ενώ αλλαγή αναμένεται στην επίθεση με τον Ερντινγκ να παίζει αντί του Γκαμερό. Οι επιλογές αυτές δείχνουν και πόσο σοβαρά παίρνει το παιχνίδι ο Κομπουαρέ. Και ο κόσμος φαίνεται να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του αγώνα και μπορεί να βρεθούν και 30.000 φίλοι της στο γήπεδο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ντουσέζ – Ζαλέ, Ζ. Καμαρά, Σακό, Σεαρά – Σισοκό, Μποντμέρ – Μενέζ, Παστόρε, Νενέ – Ερντινγκ (Γκαμερό).

ΣΛΟΒΑΝ (Νο. 169):
 Επέστρεψε στις νίκες στην Corgon Liga το Σάββατο, επικρατώντας με 2-1 της Ζίλινα εντός έδρας, σε ένα ματς όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε και τελικά πήρε τη νίκη στο 88’. Μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς, το ματς στο Παρίσι περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Σπάρτακ Τρνάβα το Σάββατο.
Τέσσερις βαθμούς στα δύο ματς που ακολουθούν ζήτησε ο Βάις, επισημαίνοντας πως θα προτιμούσε το τρίποντο να έρθει στο ματς του πρωταθλήματος. Σκόραρε δύο φορές ο φορ Χάλεναρ το Σάββατο και δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, την περασμένη εβδομάδα η Σλόβαν απέκλεισε την Τρέντσιν στα πέναλτι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου. Φυσικά το Γιουρόπα Λιγκ πλέον είναι πολυτέλεια, όντας ουραγός του ομίλου δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, αν και το 0-0 με την Παρί την περασμένη αγωνιστική έκανε τον Βάις να πει πως «μετά τη Ρόμα, δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά κόντρα και στην Παρί. Θα είχαμε καλύτερη τύχη στην Ευρώπη αν δεν ήταν τα δύο πρώτα ματς των ομίλων».
Οι Σλοβάκοι διασκέδασαν αρκετά την μικρή παραμονή τους στο Παρίσι, αφού φυσικά δεν υπάρχει άγχος για το ματς κόντρα στην Παρί. Ο Βάις δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου χθες πως έμεινε ευχαριστημένος μετά τα δύο ματς του πρωταθλήματος, ενώ επισήμανε πως το γεγονός πως κάνει ροτέισον στη θέση του τερματοφύλακα (παίζουν εναλλάξ οι Χρόσο και Πουτνότσκι) οφείλεται στο ότι και οι δύο δείχνουν καλά στοιχεία κάθε φορά που αγωνίζονται.
Δεν αγωνίστηκαν το Σάββατο λόγω μυϊκών τραυματισμών ο φορ Σέμπο και ο στόπερ Χαντ και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, μακροχρόνια εκτός ο βασικός δεξιός μπακ Σίκος και ο νεαρός μπακ Πάουστσεκ.


ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 6ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ 
1ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ736-3
2ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ433-3
3ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ436-5
4ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤ.131-5



ΛΑΤΣΙΟ – ΖΥΡΙΧΗ

*** Στο 1,45-1,50 ο άσος της Λάτσιο, το διπλό της Ζυρίχης στο 8,00.

*** Στο 80.679 θέσεων «Ολίμπικο» της Ρώμης.

*** ΔιαιτητήςΜιχάλης Κουκουλάκης (Ελλάδα)

ΛΑΤΣΙΟ (Νο. 75): Συνεχίζει την εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και με το άνετο 3-0 στο Κάλιαρι παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη Γιουβέντους. Η Λάτσιο επιβεβαίωσε τη δυναμική της στα εκτός έδρας (4 νίκες και μόνο μια ισοπαλία, στη Μίλαν) και χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που δημιούργησε. Ο Τζιμπρίλ Σισέ και πάλι έμεινε μακριά από το γκολ όμως ανέλαβε το ρόλο του δημιουργού στα γκολ των Λούλιτς (38’) και Κλόζε (44’), ενώ στο φινάλε σκόραρε και ο αρχηγός Ρόκι, φτάνοντας τα 100 γκολ με τη φανέλα της Λάτσιο.

Στα εντός έδρας έχει το πρόβλημα, μόλις δύο νίκες σε έξι επίσημα. Πλέον θέλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, ακόμα δεν έχει νίκη ωστόσο είναι στο χέρι της να πάρει τη δεύτερη θέση πίσω από τη Σπόρτινγκ. Είναι στους ίδιους πόντους με τις Βασλούι και Ζυρίχη και σήμερα έχει την ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα για να πάρει το κουμάντο του γκρουπ.

Ο Εντι Ρέια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της νίκης στο αποψινό ματς: «Δε χρειάζεται να το πω εγώ, ότι πρέπει να νικήσουμε. Η ομάδα είναι έτοιμη να φτιάξει την κατάσταση στον όμιλο και πρέπει να δείξουμε την αξία μας. Θα ξεκουραστούν κάποιοι σίγουρα, ωστόσο θα παρουσιάσουμε ανταγωνιστική ομάδα για να πάρουμε τη νίκη. Η Ζυρίχη είναι επικίνδυνη ομάδα, όλες είναι επικίνδυνες ειδικά αν τις υποτιμήσεις».

Αγωνιστικά, τραυματίες και εκτός πλάνων ο στόπερ Μπιάβα και οι μέσοι Γκονζάλες, Μάουρι και Ματούζαλεμ, ενώ ερωτηματικό είναι ο δεξιός μπακ/χαφ Κονκό. Ο Ρέια κάνει συνήθως αρκετές αλλαγές στα ματς της Ευρώπης, για παράδειγμα ο Κλόζε έχει παίξει μόλις 45 λεπτά στους τρεις αγώνες του γκρουπ, όμως η σημασία του αγώνα θα τον αναγκάσει να περιορίσει το ροτέισον. Ο Κλόζε αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά, ο Σισέ να μείνει στον πάγκο για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν, παρτενέρ του Γερμανού θα είναι ο αρχηγός Ρόκι. Από τους βασικούς, οι Σισέ, Ερνάνες, Κονκό και Μπρόκι αναμένεται να ξεκινήσουν από τον πάγκο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μαρκέτι – Τζάουρι, Ντιακιτέ, Ντίας, Ράντου – Λούλιτς, Τσάνα, Λεντέσμα, Σκούλι – Ρόκι, Κλόζε.

ΖΥΡΙΧΗ (Νο. 86): 
Το κακό της ξεκίνημα με τη Σπόρτιγκ άφησε την εντύπωση πως δεν θα το παλέψει αφού είχε να ξεπεράσει και την κακή της πορεία στο πρωτάθλημα αλλά χάρη σε δύο ισοπαλίες παραμένει στο κόλπο. Στο 1-1 του πρώτου αγώνα με τη Λάτσιο χρειάστηκε να αμυνθεί κυρίως στο β’ μέρος και είχε κορυφαίο τον γκολκίπερ Γκουατέλι που δεν είναι βασικός στο πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 2-0 στην Τουν και άξιζε να κερδίσει και τη Λουκέρνη την Κυριακή. Τελικά έφερε 1-1 αν και λίγο έλειψε να χάσει.

Η Ζυρίχη έπαιξε επιθετικά και είχε καλή ανάπτυξη και μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί καθαρά στο πρώτο ημίχρονο αλλά έδειξε πως ακόμη δεν έχει σιγουριά στο παιχνίδι της και κάνει εύκολα το λάθος στην άμυνα. Είχε πάντως την ψυχή να ισοφαρίσει το αναπάντεχο γκολ που δέχθηκε σ' ένα μακρινό φάουλ που βρήκε σε σώμα παίκτη της. Με τον στόπερ Μπεντά έκανε το 1-1 και προσπάθησε ως το τέλος δείχνοντας πάντως να ξεμένει από δυνάμεις.

N/G τα πέντα στα επτά τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά της. Στα 13 τελευταία ευρωπαϊκά έχασε τα οκτώ και κέρδισε μόλις τα δύο.

Εξέτισε την ποινή του ο αμυντικός Ρ. Κοχ. Δεν αγωνίστηκε με τη Λουκέρνη λόγω τραυματισμού ο καλός επιτελικός Μαργκερά και δεν θα ρισκάρει. Παραμένει τραυματίας ο μέσος Κουκουρούζοβιτς.

Η ενδεκάδα θα είναι η βασική με δύο αμφιβολίες, του ακραίου Τζούριτς και του επιθετικού Αλφόνς. Στην επίθεση θα παίξει μάλλον και πάλι ο Τυνήσιος Σικαουΐ ενώ αν δεν τα καταφέρει ο Αλφόνς θα μπει ο Τυνήσιος Σερμίτι.

«Ξέρουμε πως η Λάτσιο είναι εξαιρετική στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε με δύναμη περιμένοντας να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Αν καταφέρουμε να της μπλοκάρουμε την επίθεση όλα είναι δυνατά» τόνισε ο Φίσερ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γκουατέλι – Φ. Κοχ, Μπεντά, Τεϊξέιρα, Ροντρίγκεζ – Εγκερτερ, Μπουφ, Μεχμέντι, Τζούριτς – Σικαουΐ, Αλφόνς (Σερμίτι).


ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ 
1ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.936-1
2ΒΑΣΛΟΥΪ234-6
3ΛΑΤΣΙΟ234-5
4ΖΥΡΙΧΗ233-5


ΑΕΚ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μ.

*** Σαφέστατο το προβάδισμα στη Λοκομοτίβ με το διπλό στο 1,80. Ο άσος στο 4,05, το Χ στο 3,45. 


***Στο 65.000 θέσεων ΟΑΚΑ της Αθήνας


*** Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

ΑΕΚ (Νο. 76): Η πολύ πειστική εμφάνιση, η καλύτερη φετινή την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και η άνετη νίκη με 3-0 κόντρα στον Αρη έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας σε όλους τους τομείς. Με πολλές δυνάμεις πρέσαρε σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου δείχνοντας όλα αυτά τα στοιχεία που έλειπαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο. Οι παίκτες γνώρισαν την αποθέωση από τους 10.000 που βρέθηκαν στο γήπεδο και με συνθήματα ζήτησαν επιτακτικά τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που ακολουθεί.

«Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη που μας ικανοποίησε γιατί ήταν πεντακάθαρη. Καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ, το σημαντικό ήταν πως κρατήσαμε απαραβίαστη την εστία μας. Ομως επιμένω πως χρειάζεται ταπεινότητα γιατί πολλές φορές τα πρώτα δείγματα προκαλούν ενθουσιασμό» τόνισε ο Νίκος Κωστένογλου. Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά της στον ένα βαθμό από τον Ολυμπιακό.

Επόμενη υποχρέωση η φιλοξενία της Λοκομοτίβ, με τον προπονητή των «κιτρινόμαυρων» να ξεκαθαρίζει πως «μετά την ήττα στη Μόσχα δεν έχουμε καμία ελπίδα να προκριθούμε, οπότε θα επικεντρωθούμε στις εγχώριες διοργανώσεις. Φυσικά και δεν πρόκειται να αδιαφορήσουμε για το Γιουρόπα Λιγκ, δεν το επιτρέπουν η ιστορία και η φανέλα της ΑΕΚ».

Εξέτισαν Μάκος, Δέλλας, στην αποστολή ο Κωνσταντόπουλος και ο Γεωργέας, με τον Κωστένογλου όμως να αποδεικνύει και στην πράξη πως στο μυαλό του βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής. Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Βάργκας, Καράμπελας και Καφές ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης τις τελευταίες ημέρες κι έμειναν εκτός αποστολής για το σημερινό ματς ώστε να είναι φρέσκοι ενάντια στους «πράσινους». Πρόβλημα της τελευταία στιγμής ο Κάλα, που ενιωσε καποιες ενοχλήσεις και τέθηκε εκτός πλάνων ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος την Κυριακή.

Θα δοθούν ευκαιρίες σε νέους παίκτες σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ΑΕΚ όμως θα μπορέσει να χρησιμεύσει ως ασφαλές κριτήριο. Πάντως η ενδεκάδα που θα παραταχθεί δεν πρέπει να έχει παίξει μαζί ούτε στην προπόνηση.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στον αγωνιστικό τομέα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις έξω από τις τέσσερις γραμμές. Πρώτο θέμα η προσφυγή που κατέθεσε στη ΦΙΦΑ η Μπρέινταμπλικ -τέως ομάδα του Χέλγκασον- λόγω της οικονομικής ασυνέπειας της ΑΕΚ, η οποία δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τις 130.000 που κόστισε η μεταγραφή. Ακολούθησαν οι Μπλάνκο, Νασούτι, που υιοθέτησαν την ίδια τακτική ώστε να εξασφαλίσουν τα οφειλόμενα, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο και άλλοι παίκτες, πρώην και νυν...

Η διοίκηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, τα έσοδα έχουν περιοριστεί ενώ και η τελευταία ελπίδα, που ήταν η συνεισφορά του κόσμου, μάλλον εξανεμίζεται αφού το παιχνίδι με τους Ρώσους θα το παρακολουθήσουν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις λιγότεροι από 10.000.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αραμπατζής - Γεωργέας, Χέλγκασον, Μανωλάς, Λαγός - Γκέντσογλου, Μάκος - Σιαλμάς, Κάρλος, Μπερνς - Μπέλεκ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μ. (Νο. 89): Ολα τα ωραία έχουν ένα τέλος και αυτό συνέβη και με το εντυπωσιακό σερί της στο πρωτάθλημα. Υστερα από 12 αγώνες που αγνοούσε την ήττα (9-3-0) ήρθε η συντριβή με 3-0 από τη Σπαρτάκ Μόσχας -σε ένα από τα αρκετά τοπικά ντέρμπι- στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Επιασε ύστερα από καιρό πολύ κακή απόδοση, η αμυντική της γραμμή δεν είχε την παραμικρή απάντηση στις επιθέσεις της αντιπάλου της με συνέπεια να γίνει έρμαιο του Εμενίκε που σημείωσε χατ τρικ. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο η Λοκομοτίβ βρισκόταν πίσω με δύο γκολ διαφορά, σπασμωδικές οι αντιδράσεις της μέχρι και το 51’, όταν το τρίτο γκολ έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή. Η κακή βραδιά ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Ομπίνα (82’), που θα λείψει από το εντός έδρας ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ταβάνι της πλέον η τρίτη θέση εν αναμονή των πλέι οφ.

Η προσοχή στρέφεται στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση και θα διεκδικήσει με την Αντερλεχτ την πρώτη θέση. Προέρχεται από το 3-1 επί της ΑΕΚ, στο πρώτο ημίχρονο πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές, με ξέσπασμα στο δεύτερο έφτασε στη νίκη.

Ο Ζοσέ Κουσέιρο δεν μπορει να υπολογίζει τον Καϊσέδο, που χτύπησε στον αγώνα του Σαββάτου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα λείψει δύο με τρεις εβδομάδες, και τους Ιβάνοφ, Μιντσένκοφ, Οζντόεφ, Ταράσοφ, οι οποίοι έμειναν στη Μόσχα βάσει των επιταγών του ροτέισον, που έχει εξαγγείλει ο Πορτογάλος τεχνικός κι ενώ ακολουθεί το μεγάλο τοπικό ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ .

Η Λοκομοτίβ έχει την ευκαιρία με νίκη σήμερα ουσιαστικά να σφραγίσει την πρόκριση και στη συνέχεια να κυνηγήσει την πρωτιά, αν και ο Κουσέιρο ξεκαθάρισε πως προέχει η παρουσία στην επόμενη φάση του θεσμού ανεξαρτήτως της θέσης την οποία θα καταλάβει.
«Είναι προβλημα για εμάς πως την Κυριακή έχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι, αλλά από ό,τι έχω πληροφορηθεί, στην ίδια θέση βρίσκεται και η ΑΕΚ, που επίσης την Κυριακή έχει ένα σπουδαίο παιχνίδι. Λογικά θα γίνουν κάποιες αλλαγές αφού οι αγώνες είναι πολλοί και συνεχόμενοι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως υποβαθμίζω τη σημασία της αναμέτρησης με την ελληνική ομάδα, την οποία θεωρώ εξίσου σπουδαία με την ΤΣΣΚΑ», σημείωσε αρχικά ο Κουσέιρο, ο οποίος δεν συμμερίστηκε την άποψη πως η ΑΕΚ ουσιαστικά έχει μείνει εκτός πρόκρισης.
«Η ΑΕΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη αφού είναι η τελευταία της ευκαιρία να πάρει βαθμούς και να παραμείνει ενεργή στον όμιλο. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Γκιγιέρμε - Σίσκιν, Ντα Κόστα, Μπούρλακ, Γιανμπάεφ - Γκλουσάκοφ, Θαπατέρ, Τορμπίνσκι - Ιγκνατίεφ, Σίτσεφ, Ομπίνα


ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 12ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ 
1ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ938-1
2ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ635-4
3ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ333-5
4ΑΕΚ033-9


ΣΑΜΡΟΚ – ΠΑΟΚ

*** Μέχρι και το 4,50 φτάνει ο άσος, η ανώτερη τιμή του διπλού είναι γύρω από το 1,90. 
*** Στο 8.513 θέσεων «Τάλαγκτ» του Δουβλίνου.

*** Διαιτητής: Αλεξέι Κουρμπάκοφ (Λευκορωσία).

ΣΑΜΡΟΚ (Νο. 234): Πάρτι έκανε την περασμένη Παρασκευή. Εχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της, διέλυσε με 4-0 την αδύναμη Γκάλγουεϊ και πανηγύρισε έντονα μαζί με τους οπαδούς της, οι οποίοι κατέκλισαν το γήπεδο. Πάντως, το κλίμα έγινε βαρύ, αφού από τα πυροτεχνήματα τραυματίστηκε ένα 8χρονο παιδάκι, το οποίο νοσηλεύεται μακριά από κάθε κίνδυνο σε νοσοκομείο του Δουβλίνου.

Ο Μάρτιν Ο' Νιλ ξεκούρασε αρκετούς βασικούς ενόψει ΠΑΟΚ, μεταξύ των οποίων ο αρχισκόρερ Γκάρι Τουίγκ, ο αμυντικός Εντα Στίβενς και ο χαφ Στίβεν Ράις, οι οποίοι επανέρχονται στην ενδεκάδα, στην προσπάθεια για την 1η της νίκη στη φάση των ομίλων. Παλεύει μέχρι στιγμής τα παιχνίδια της, όμως η ποιότητά της δεν της έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής να πάρει ούτε βαθμό.

Αμφίβολος είναι ο βασικότατος στόπερ Μάρεϊ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο και είναι το μοναδικό σημαντικό πρόβλημα για τον καταρτισμό της αποστολής.

«Αυτό που μας στεναχώρησε στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι πιστέψαμε στην ισοπαλία και δεν μπορέσαμε να την πάρουμε. Πλέον έχουμε τη δική μας ευκαιρία να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στους ομίλους. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν έχει ούτε την οικονομική επιφάνεια, ούτε τα αστέρια που έχουν Τότεναμ και Ρούμπιν, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και από τον ΠΑΟΚ έχουμε τεράστια διαφορά σαν σύλλογοι», είπε ο Καρλ Σέπαρντ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Τόμπσον - Σάλιβαν, Μάρεϊ, Σιβς, Στίβενς - ΜακΚέιμπ, Ράις, Ο' Ντόνελ, ΜακΚόρμακ, Ντένεχι - Τουίγκ.

ΠΑΟΚ (Νο. 83): Απογοητευτικός στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα, έχασε εύκολα με 3-1 από τον Παναθηναϊκό, προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών. Προσπάθησε κάπως στο πρώτο ημίωρο, όταν απείλησε με κάποια μακρινά σουτ, όμως μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ υποτάχθηκε στην πασιφανή ανωτερότητα του αντιπάλου του.

Ηταν τόσο έντονη η δυσαρέσκεια του κόσμου, που ακόμα και όταν ήρθε η μείωση του σκορ, περισσότεροι ήταν αυτοί που εξέφρασαν την αγανάκτησαν παρά αυτοί που πανηγύρισαν. Στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια, στο στόχαστρο βρέθηκαν ο Σαλπιγγίδης και ο Χαλκιάς με αφορμή το «πράσινο» παρελθόν τους.

Εμεινε πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή, απόσταση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού ο ΠΑΟΚ έχει δώσει δύο παιχνίδια περισσότερα από τους «πράσινους». Διευρύνθηκε το άσχημο σερί αφού αγνοεί τη νίκη στους τέσσερις τελευταίους αγώνες έχοντας συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς.

Πολύ πληγωμένος, καλείται να συνέλθει και να ανακάμψει μέσα σε ελάχιστες ημέρες αφού ακολουθεί ο αγώνας στην Ιρλανδία με την πρωταθλήτρια της χώρας Σάμροκ. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο ώστε στη χειρότερη περίπτωση -νίκη της Ρούμπιν με την Τότεναμ- να διατηρήσει το προβάδισμα του ενός βαθμού από τη ρωσική ομάδα, που αποτελεί και τη βασική ανταγωνίστρια στη μάχη της πρόκρισης.

Τα προβλήματα δεν εκλείπουν για τον Μπόλονι, που τουλάχιστον είδε τον Λίνο να επιστρέφει και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή, όχι όμως και τον Κοντρέρας, που αποχώρησε τραυματίας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Χιλιανός εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις και να παρουσιάζεται επιφυλακτικός, αν και οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Η φημολογία, που αναπτύχθηκε έντονα τον τελευταίο καιρό, διαδίδει πως ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός θέλει να αποφύγει κάθε ρίσκο αφού σε λίγες ημέρες θα ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της χώρας, όπου πλέον έχει μονιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα. Ενοχλήσεις ένιωσε στη χθεσινή προπόνηση ο Ετο, με το ιατρικό επιτελείο να εμφανίζεται καθησυχαστικό και να διαβεβαιώνει πως θα παίξει κανονικά.

Θα λείψουν επίσης Πάμπλο Γκαρσία, Αθανασιάδης, Ιβιτς, Τσουκαλάς, μόνον ο Σέρβος είναι κοντά στην επιστροφή του. Δεν υπολογίζονται, αφού δεν είχαν δηλωθεί στις λίστες της ΟΥΕΦΑ, οι Λεονάρντο, Σπαντάσιο, Γιάννου, Κατσικάς, ο πολύ μεγάλος αριθμός των απόντων ανάγκασε τον Μπόλονι να ενσωματώσει στην αποστολή τρεις παίκτες από την ομάδα των νέων.

Παραινέσεις και νουθεσίες προς τους ποδοσφαιριστές από τον Παντελή Κωνσταντινίδη και τον Ζήση Βρύζα, οι οποίοι μετέφεραν την εντύπωσή τους πως έχει χαθεί το ομαδικό πνεύμα, στοιχείο που χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια τον ΠΑΟΚ

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Χαλκιάς - Ετο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο - Φωτάκης, Αρίας, Λάζαρ - Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια




ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ : 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ 
1ΤΟΤΕΝΑΜ734-1
2ΠΑΟΚ534-3
3ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ435-3
4ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ032-8







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.