Eν αναμονή των νέων αλλαγών στο blog.


ΟΛΝΤΑΜ - ΜΚ ΝΤΟΝΣ

*** Στο 3,30-3,30 ο άσος, φαβορί του 2,20-2,25 το διπλό. Χωρίς σημαντικές μεταβολές το σετ.
*** Τηλεοπτική αναμέτρηση
ΟΛΝΤΑΜ: Βρήκε αποκούμπι στο Τρόφι και με το επαγγελματικό 1-0 στο Σκάνθορπ, γλύκανε τα πρόσφατα στραβοπατήματα του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας παράλληλα την πρώτη της νίκη σε αγώνα κυπέλλου από τον Αύγουστο του 2008. Ακρως ουσιαστική στο πρώτο μισό η Ολνταμ, πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 26'. Αμυντικά αναλώθηκε στην επανάληψη και έστω και με κάποια δυσκολία ξεπέρασε την πίεση.

Περασμένο ξεχασμένο πάντως το ματς με τη Σκάνθορπ, αφού η επίσκεψη της ΜΚ στο αποψινό τηλεοπτικό δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Ντίκοφ και τους παίκτες του για άλλες σκέψεις. «Δεν θα διαφοροποιηθώ πολύ από αυτά που λένε συνήθως οι μάνατζερ σε αυτές τις κατηγορίες πριν από ένα τηλεοπτικό ματς. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες μου να δείξουν τις ικανότητές τους σε όλους όσοι δουν το παιχνίδι, δεν θα την έχουν συχνά και είναι στο χέρι τους να την πιάσουν από τα μαλλιά. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας υπενθυμίσει το πόσο ανηφορική είναι η αποστολή μας, αντιμετωπίζουμε το πιο τεχνικό και ίσως επιθετικό σύνολο στην κατηγορία, όμως και εμείς σαν ομάδα πάμε να περάσουμε μια παρόμοια φιλοσοφία φέτος, άσχετα αν μας λείπει ακόμα η διάρκεια. Ξέρουμε καλά ότι δεν είμαστε το φαβορί, όμως στη μέρα μας και αν εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι, πιστεύω ότι μπορούμε να σταθούμε ισότιμα απέναντι σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας» υποστηρίζει ο Πολ Ντίκοφ.

Στα αγωνιστικά, αντικαταστάθηκε στο ματς του Τρόφι και δίνει μάχη με τον χρόνο ο ενδεκαδάτος αριστερός μπακ Ντιαλό (5/0).

Από έλεγχο ετοιμότητας θα περάσουν, αλλά με σχετικά καλές πιθανότητες στο πλευρό τους, για δεύτερο ο δεξιός εξτρέμ Σίμπσον (5/0) και ο βασικότατος στόπερ Εμβοτό (8/0).

Επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά από πολύ καιρό και δεν έχουν παρουσιάσει κάποια υποτροπή ο σημαντικός χαφ Φούρμαν (1/0) και ο αναντικατάστατος αριστερός μπακ Μπλακ (5/0), έτσι αν ο Ντίκοφ το αποφασίσει, δεν αποκλείεται σήμερα να τους δούμε τουλάχιστον στον πάγκο.

Παραμένει εκτός ο έτερος μακροχρόνιος, ο ποιοτικός μέσος Πάρκερ (4/0). Συνεχίζει σε διεθνή καθήκοντα ο δεξιός μπακ/ μέσος Γουίντσεστερ (5/0).

ΜΚ ΝΤΟΝΣ: Επιστροφή στις νίκες με το αρκετά κολακευτικό 3-0 επί της Νοτς Κ. Μια ΜΚ η οποία μόλις στο 4' κέρδισε πέναλτι και αποβολή αντιπάλου, με τον κίπερ της Νοτς Κ. να λέει «όχι». Στο δεκάλεπτο οι «ντονς» βρήκαν στόχο και πήραν προβάδισμα, ελέγχοντας στη συνέχεια το ματς χωρίς όμως να μπορούν να το κλειδώσουν μέχρι το φινάλε (2-0 82', 3-0 83').
Σε αυτή τη φάση δείχνει να ξεφουσκώνει κάπως η έντονη φημολογία που είχε ξεσπάσει στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και η οποία έφερνε τον Καρλ Ρόμπινσον σαν ένα από τα δυνατά χαρτιά στην κούρσα για τον αντικαταστάτη του Στιβ ΜακΛάρεν στον πάγκο της Νόττιγχαμ Φόρεστ. «Είναι κολακευτικό το να βρίσκεσαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τόσο ιστορικές ομάδες, αλλά εγώ δεν ξέρω κάτι επίσημα. Οπως και να 'χει, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω υπογραμμίσει ότι δεσμεύομαι με ένα έργο στη ΜΚ Ντονς. Θέλω να ανεβάσω την ομάδα στην Τσάμπιονσιπ, το έχω υποσχεθεί στον πρόεδρο και τους οπαδούς μας και δεν αθετώ το λόγο μου» τονίζει ο νεαρός τεχνικός, συνεχίζοντας για τον αποψινό παιχνίδι. «Το ότι πήγε στην έδρα της Ολνταμ μια τόσο καλή ομάδα όπως η Χάντερσφιλντ και σκόνταψε, τα λέει όλα νομίζω για το πόσο δύσκολο θα είναι το έργο μας αν δεν προσέξουμε. Εχουμε δείξει φέτος πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αναμετρήσεις με αντιπάλους που αρέσκονται στο δυναμικό παιχνίδι και κάπως έτσι περιμένω το σκηνικό στο Ολνταμ. Το μόνο που με απασχολεί και θέλω, είναι να εμφανίσουμε το γνωστό μας πρόσωπο - να παίξουμε τεχνικά, με τη σωστή επιθετική φιλοσοφία και να κάνουμε ήρεμα το παιχνίδι μας. Αν το καταφέρουμε, δεν φοβάμαι τίποτα».
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, υπάρχει μια επιστροφή εν όψει του σημερινού αφού εξέτισε μία ο καλός χαφ Γκλίσον (10/0).
Στα υπόλοιπα δεν έχει αλλάξει κάτι, έτσι εκτός μένουν και πάλι οι δύο καλοί φορ ΜακΝτόναλντ (3/2, για τέταρτο) και Ιμπέρε (7/2, δεύτερο), με τους Μπόντουιτς (11/3) και Κλίντον Μόρισον (3/1) να συνθέτουν πάντως ένα ιδιαίτερα ικανό επιθετικό δίδυμο. Στο ιατρικό δελτίο και ο αναπληρωματικός εξτρέμ/φορ Ο' Σι (4 αλλ./1).

Σε διεθνείς υποχρεώσεις απουσιάζουν ο βασικός δεξιός μπακ Σμιθ (6/0) ο οποίος είχε χάσει και το ματς με τη Νοτς Κ. λόγω μικροτραυματισμού, καθώς και ο μπακ απ κίπερ ΜακΛάφλιν (0/0). ... 2 ...


ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ – ΑΣΙΡΙΣΚΑ
***Από το 2,40 στο 2,20 ο άσος, το διπλό έχει εκτοξευθεί στο 3,10.
ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ: Αγωνίστηκε με άγχος στο τοπικό ντέρμπι με την Εστερ, δεν κατάφερε να σώσει ούτε την ισοπαλία και τα πράγματα δυσκολεύουν όσον αφορά τα πλέι άουτ, αφού η Χάμαρμπι μείωσε τη διαφορά στους δύο βαθμούς. Ξεκίνησε νωχελικά το ματς και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, στην επανάληψη μπήκε ο πρώτος σκόρερ Χργκότα και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ισοφάρισε σε 1-1. Είχε ένα δεκάλεπτο πίεσης στη συνέχεια, όμως σε αντεπίθεση η Εστερ κέρδισε πέναλτι, έκανε το 2-1 και εκεί το ματς ουσιαστικά τελείωσε. Εξαιρετικά δύσκολο το πρόγραμμά της, παίζει τον τελικό με τη Χάμαρμπι στο επόμενο ματς και υποδέχεται τη Σούντσβαλ τελευταία αγωνιστική.
Ετσι το παιχνίδι με την Ασιρίσκα είναι τεράστιας σημασίας, αν νικήσει σήμερα βλέπει τα πράγματα αλλιώς. «Η διαφορά σήμερα είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας, όπου αισθανόμαστε τέλεια. Θα προσπαθήσουμε να δούμε το ματς με υπομονή και να μην επιτεθούμε με πολλούς παίκτες μπροστά, γιατί αυτό θα είναι επικίνδυνο για την άμυνα», είπε ο προπονητής Λίντμπομ.
Τεράστια απώλεια η απουσία του πρώτου σκόρερ Χργκότα (23/16) που είναι με την εθνική U18 της Σουηδίας για αγώνα, τη θέση του στην αποστολή παίρνει ο φορ Σέντερκβιστ (8/4) που επιστρέφει μετά από μακροχρόνια απουσία λόγω τραυματισμού.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χέλγκεσον – Σίβε, Νίκλασον, Πέρσον, Μπάκμαν – Φρέντριτς, Οστλουντ, Κάλισιρ, Σμάιλι – Τέλιν, Τέγκστρεμ.
ΑΣΙΡΙΣΚΑ: Πικρή γεύση αφήνει η φετινή χρονιά, από τη στιγμή που είχε όνειρα ανόδου και κατέληξε να παλεύει για τη σωτηρία της. Κόντρα στην Ατβίνταμπεργκ απέδειξε πως αν από την αρχή της χρονιάς δεν είχε θέματα με αποχωρήσεις προπονητή και παικτών, ίσως θα μπορούσε να χτυπήσει άνοδο. Το τελικό 2-0 της άξιζε απόλυτα, ήταν το αφεντικό του ματς και έδειξε να το θέλει περισσότερο. Μαθηματικά δεν έχει γλυτώσει ακόμα, όμως με το πρόγραμμα που έχει ως το τέλος πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην αποφύγει τη 13η θέση.
Εξέτισε, αλλά είναι τραυματίας και αμφίβολος ο εναλλακτικός μπακ Σαμιούελσον (15/0), δύσκολα επιστρέφει ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος εξτρέμ Ντανίλο (4/1), ενώ υπάρχουν απώλειες λόγω καρτών, αφού τιμωρημένοι είναι ο μπακ Γιάνσον (16/0), ο χαφ Τοόμπου (18/0) και ο φορ Θόρστενσον (24/3). Επιπλέον, δύσκολα παίζει ο βασικός φορ Ισάκ (26/8) που δίνεται επίσης τραυματίας.
Η Ασιρίσκα μοιάζει πιο ομάδα αυτήν τη στιγμή, όμως εκτός έδρας έχει μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία. Η Γιόνσεπινγκ με τον Χργκότα σε καλή κατάσταση μπορεί να πάρει έστω το βαθμό που θα την κρατήσει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Με 4/5 νίκες στα τελευταία ματς εντός έδρας η Γιόνσεπινγκ παίζει το τελευταίο της χαρτί για να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις. Της λείπει μεν ο Χργκότα, όμως έχει τους παίκτες για να σκοράρει κόντρα σε μια Ασιρίσκα με προβλήματα. ... 1 ...

ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ – ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ
***Το αρχικό 2,00 του διπλού πλέον βρίσκεται max στο 1,80 στο εξωτερικό, μέχρι το 4,00 φτάνει ο άσος.
ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ: Δημιούργησε αρκετά προβλήματα στη Χάμαρμπι, κυρίως με την αμυντική της λειτουργία και τελικά κατάφερε να αποσπάσει το εκτός έδρας 0-0. Επιθετικά δεν έδειξε τις αρετές που μας είχε συνηθίσει, αμυντικά όμως ήταν αψεγάδιαστη και κατάφερε να πάρει μια ισοπαλία που ουσιαστικά την έσωσε, αν και μαθηματικά αυτό δεν φαίνεται ακόμα. «Η χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέτρια, όμως θα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε αυτά όταν τελειώσει η σεζόν», είπε ο Ασκεμπραντ, που βλέπει το πρόγραμμα να είναι δύσκολο ως το τέλος και τη Φάλκενμπεργκ να αντιμετωπίζει τρεις ομάδες που καίγονται.
Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα, πλήρης αναμενόταν η αποστολή.
ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ: Μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι με την Ανγκελχολμς σε παράσταση για ένα ρόλο και το τελικό 6-0 δείχνει πως είναι έτοιμη για το μεγάλο βήμα. Αυτή η νίκη, σε συνδυασμό με την ήττα της Ατβίνταμπεργκ, την έφερε μόνη στην πρώτη θέση και με δύο νίκες ακόμα κλειδώνει την απευθείας άνοδο. Δεν αντέχει σε κριτική το ματς με τους «αγγέλους», στο 29’ το σκορ ήταν ήδη 4-0, στην επανάληψη η Σούντσβαλ κατέβασε ταχύτητα, αλλά σκόραρε ακόμα δύο τέρματα.
Μέσα στην τρελή χαρά έγιναν οι μεσοβδόμαδες προπονήσεις, με προπονητικό τιμ και παίκτες να έχουν μεγάλα κέφια μετά το 6-0 επί της Ανγκελχολμς. «Τώρα αισθανόμαστε καλά, αν και πρέπει να θυμίζουμε στους εαυτούς μας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Αν καταφέρουμε και μείνουμε ψύχραιμοι και τελειώσουμε σωστά τις προσπάθειές μας, θα φύγουμε με το τρίποντο από το Φάλκενμπεργκ», είπε ο βοηθός προπονητή Ερικσον.
Αποθεραπεύτηκαν και αγωνίστηκαν ως αλλαγή στο προηγούμενο ματς ο χαφ Σλίπερ (22/1) και ο δεξιός μπακ Γιόνσον (20/1), παραμένει εκτός ο Βραζιλιάνος φορ Σάντος (13/2). ... 2 ...


ΑΤΒΙΝΤΑΜΠΕΡΓΚ – ΛΑΝΤΣΚΡΟΝΑ
***Πολλά χρήματα στον άσο που από το 1,55 έχει πέσει στο 1,30, το διπλό φτάνει μέχρι και το 8,50 στο εξωτερικό.
ΑΤΒΙΝΤΑΜΠΕΡΓΚ: Προβλημάτισε με την απόδοσή της στο Σοντερτέλιε και η ήττα με 2-0 από την Ασιρίσκα την έριξε από την πρώτη θέση. Εχει δύο εντός έδρας ματς ως το τέλος, αλλά και το εκτός με τη Σούντσβαλ την επόμενη αγωνιστική, όπου λογικά θα κριθούν πολλά. Θα είναι αποτυχία να χάσει την απευθείας άνοδο από τη στιγμή που ήταν πολύ σταθερή σε όλη τη σεζόν και μόνιμα σε πρώτη και δεύτερη θέση.
«Είχαμε την ευκαιρία να χτίσουμε μια διαφορά από την τρίτη θέση, όμως ο αντίπαλος έδειξε πως ήθελε περισσότερο το ματς», είπε ο Τόμσον για το παιχνίδι με την Ασιρίσκα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τη Λαντσκρόνα, λέγοντας πως «είναι πολύ καλοί στις στημένες φάσεις και αρκετά φορμαρισμένοι τελευταία. Ποτέ δεν είχα χάσει την πίστη μου σ’ αυτούς, ξέρω πως ο Λάρσον χτίζει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα χρόνια».
Επιστρέφει μετά από απουσία επτά αγώνων ο βασικός στόπερ Μόμπεργκ (19/1) που αποθεραπεύτηκε, το ίδιο ισχύει και για τον έμπειρο χαφ Ολσον (7/1), με τα προβλήματα για τον Τόμσον να έχουν μηδενιστεί.
ΛΑΝΤΣΚΡΟΝΑ: Από τη στιγμή που πήρε φόρα δεν έχει σταματημό και η Κβίντινγκ δύσκολα θα το άλλαζε αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει τρία γκολ και μπορούσε άλλα τόσα, στην επανάληψη έριξε το ρυθμό της και το ματς έμεινε στο 3-0. Συμπλήρωσε οκτώ ματς αήττητη στα οποία έχει έξι νίκες, ξέφυγε εντελώς από τις επικίνδυνες θέσεις και αν είχε καταφέρει να ξυπνήσει λίγο νωρίτερα, ίσως διεκδικούσε και άνοδο.
Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Λάρσον, αφού λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η τελευταία προπόνηση χτύπησε ο βασικός μπακ Μάλκμβιστ (25/1) και είναι εκτός αποστολής, μια απουσία που προστίθεται σ’ αυτές του βετεράνου χαφ Λαντζ (26/2) και του Δανού εξτρέμ Ραούν (23/2) που είναι τραυματίες και στου Νοτιοαφρικανού φορ Ραλένι (23/3) που είναι άρρωστος.
Με την πλάτη στον τοίχο είναι η Ατβίνταμπεργκ που θέλει τη νίκη για να τα παίξει όλα στο επόμενο ματς με τη Σούντσβαλ, όμως δεν μας πηγαίνει η καρδιά να κοντράρουμε μια ομάδα που έχει να χάσει εδώ και δύο μήνες.«Δεν είναι ιδανικό να υπάρχουν τόσες απουσίες και να είμαι αναγκασμένος να κάνω τόσες αλλαγές. Τουλάχιστον όσοι έχουν να παίξουν καιρό έχουν μια ευκαιρία να μου δείξουν πως έκανα λάθος που τους αγνοούσα και αυτό είναι καλό», είπε για τις απουσίες ο Λάρσον. ... Over 2.5 goals ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.