Champions league-Βραζιλία-Copa Sundamericana-Αγγλία Τσάμπιονσιπ για σήμερα.






ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ
***1,04 στην Μπαρτσελόνα, 41,50 στην Πλζεν. Για να βρει κάποιος αξιοπρεπή απόδοση στην Μπαρτσελόνα πρέπει να δώσει τρία γκολ πλεονέκτημα στην τσεχική ομάδα.
***Στο 98.770 θέσεων «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης.
***Η Μπαρτσελόνα στα τελευταία δέκα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της έχει οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες (με Ρεάλ, Μίλαν). Στα τέσσερα τελευταία έχει δεχτεί γκολ. Εξι είναι overκαι G/G και «4-6 γκολ», τα τρία «2-3 γκολ».
***Διαιτητής: Αλεξάντερ Στάβρετς (ΠΓΔΜ).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Νο. 2): Υστερα από τρεις ισοπαλίες 2-2 με Σοσιεδάδ, Μίλαν, Βαλένθια που δημιούργησαν κάποια ερωτηματικά στο ξεκίνημα επανήλθε στα… φυσιολογικά της στάνταρ και επί ένα μήνα πετυχαίνει μόνο νίκες (με Σπ. Χιχόν 1-0, ΜΠΑΤΕ 5-0, Ατλέτικο 5-0). Εσχατη χρονικά το 3-0 επί της Σανταντέρ το Σάββατο στο «Καμπ Νόου», εκεί όπου σκοράρει ακατάπαυστα και έχει 11 ευρωπαϊκά ματς χωρίς ήττα (9-2-0).
Δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να επικρατήσει κόντρα στους αποκλειστικά επικεντρωμένους στην άμυνα παίκτες του Κούπερ έχοντας πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων από το ημίχρονο, με τον Ινιέστα να κόβει και τον Μέσι να ράβει. Τραβήχτηκε πλάγια ο Αργεντινός σούπερ σταρ που βρίσκεται σε εξωφρενική φόρμα (16 γκολ σε 12 ματς φέτος) και θέλει μόνο… 39 γκολ για να γίνει ο 1ος σκόρερ όλων των εποχών της Μπαρτσελόνα.
«Υποπτευτήκαμε πως θα παίξουν με πολλούς παίκτες στους κεντρικούς χώρους και βάλαμε παίκτες που θα μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, αλλά και να εκμεταλλευτούν τα κενά από τα άκρα», σημείωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Χθες, δήλωσε πως «πρέπει να πάρουμε το ματς σοβαρά, η Βικτόρια με έχει εκπλήξει θετικά. Εχει τολμηρούς επιθετικούς, έναν καλό μεσοεπιθετικό. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε, κάτι που συνηθίζεται όταν δεν γνωρίζουμε τον αντίπαλο». Προφανώς θέλει το «2 στα 2» με τους Τσέχους για να κάνει το εκτεταμένο rotation του στα δύο τελευταία ματς.
Από την πλευρά του ο Μέσι, αφού είπε πως δεν έχει κανέναν ανταγωνισμό με τον Κρ. Ρονάλντο και ότι οι φάσεις των πέναλτι που ζητάει και δεν του δίνουν είναι γρήγορες και όχι εύκολες να της δουν οι υπό πίεση διαιτητές, σημείωσε για το ματς: «Η Πλζεν έπαιξε καλά με τη Μίλαν, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Θα τη σεβαστούμε και θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζουμε τίτλους με την ομάδα, αυτό σου δίνει θέση στην ιστορία». Αν ο Αργεντινός σκοράρει απόψε η Πλζεν θα γίνει η 50η διαφορετική ομάδα κόντρα της οποίας το καταφέρνει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Αγωνιστικά, μελανό σημείο ο νέος τραυματισμός του Πικέ, ο οποίος πλαισιώνει τους Φάμπρεγας, Αλ. Σάντσες, Αφελάι στο απουσιολόγιο. Στην αποστολή είναι 17 παίκτες της πρώτης ομάδας και ο μεσοεπιθετικός Τζ. Ντος Σάντος και ο εξτρέμ Κουένκα από τη δεύτερη. Ερωτηματικό αν ο Γκουαρδιόλα πάει με 4-3-3 (όπως στα δύο προηγούμενα ματς του Τσάμπιονς), 3-4-3 ή το παίξει ακόμη πιο τολμηρός και πάει με… 3-3-4.
Η απουσία του Φάμπρεγας και το αποτυχημένο πείραμα του Χιχόν με Πέδρο, Μέσι εννιάρια στο 3-3-4, ευνοούν το 4-3-3. Επιστρέφουν στην ενδεκάδα οι Μασεράνο, Μπουσκέτς. Πιθανώς να ξεκουραστεί ο Αμπιντάλ και ένας εκ των Τσάβι, Ινιέστα, αν και ο τελευταίος «παίζει» να προωθηθεί στην επίθεση αντί ενός εκ των Πέδρο, Βίγια.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Βαλντές – Αλβες, Μασεράνο, Πουγιόλ, Αμπιντάλ (Αντριάνο) – Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιεστα (Τιάγκο) – Πέδρο, Μέσι, Βίγια (Ινιέστα).

ΠΛΖΕΝ (Νο. 145):
 Μεγάλη γκέλα πριν τη διακοπή εντός έδρας με την Μπάνικ (1-1), νίκη τουλάχιστον την Παρασκευή στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Σλοβάτσκο (3-1), αποτέλεσμα που την έφερε στην τρίτη θέση, αρκετά μακριά πάντως ακόμα από την πρωτοπόρο Σπάρτα Πράγας. Με τους Μπάκος και Κόλαρ σε μεγάλη μέρα κατάφερε να καθαρίσει σχετικά εύκολα το παιχνίδι της Παρασκευής και από το Σάββατο σκέφτεται μόνο… Καμπ Νου.
«Μια εμπειρία πρωτόγνωρη για όλους. Σίγουρα το να παίζεις με την Μπαρτσελόνα στην έδρα της είναι κάτι που δεν το ζουν πολλοί παίκτες, όμως αν πάμε εκεί για… φωτογραφίες, τότε ίσως μείνουμε στην ιστορία για άλλο λόγο. Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη, οφείλουμε να παίξουμε αυτό που μπορούμε και το τέλος θα κάνουμε ταμείο», είπε ο Βρμπα το Σάββατο. Στόχος φυσικά παραμένει η τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, το ματς με την ΜΠΑΤΕ όμως αργεί και η Πλζεν οφείλει να κάνει αξιοπρεπείς εμφανίσεις στα δύο συνεχόμενα ματς με Μπαρτσελόνα.
Με… δέος βλέπει τους σημερινούς του αντιπάλους και ο εξτρέμ/φορ Κόλαρ, που είπε πως «παίζοντας κόντρα στην Μπαρτσελόνα είναι από μόνο του… τρομακτικό. Αλλά όπως και να χει, ανυπομονώ για τον αγώνα. Αγωνίστηκα κόντρα στην Ισπανία και όλη η ομάδα πήραμε ένα μεγάλο μάθημα. Μας έδειξαν πως παίζουν οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου. Νομίζω πως η Μπαρτσελόνα είναι ακόμα καλύτερη από την Ισπανία, επειδή έχει μια συλλογή από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου». Η Πλζεν δούλεψε αρκετά στις προπονήσεις στο παιχνίδι… χωρίς την μπάλα, αφού είναι λογικό η Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. «Μην νομίζετε ότι αυτοί θα έχουν την μπάλα κι εμείς θα τρέχουμε πάνω κάτω. Πρέπει να δείξουμε πως μπορούμε να το κάνουμε, άσχετα αν οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διαφορετικές διαστάσεις», συμπλήρωσε ο Κόλαρ.
Τραυματίας ο εναλλακτικός δεξιός μπακ Ρέζνικ, αγώνα δρόμου κάνει για να προλάβει ο εξτρέμ Πιλάρ που χτύπησε το ματς της Τσεχίας με τη Λιθουανία, έπαθε διάσειση, αλλά βρίσκεται στην αποστολή και είναι καθαρά στην ευχέρεια του Βρμπα αν θα τον χρησιμοποιήσει.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τσεχ – Ραϊτόραλ, Σισόφσκι, Μπιστρόν, Λιμπέρσκι – Χόρβαθ, Γίρασεκ – Φίλο, Κόλαρ, Πετρζέλα – Μπάκος. ... Goal/goal ...
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
*Αγαπημένο εύρος γκολ της Μπαρτσελόνα το «4-6 γκολ», μπορεί φυσικά να το φέρει και μόνη της. Θα το ακολουθήσουμε και τώρα, πληρώνει κατά μέσο όρο έξω 1,80+.
*Και… να θέλουμε δεν μπορεί να αγνοηθεί ο φορμαρισμένος Μέσι για πρώτος σκόρερ στο 2,80 κατά μέσο όρο. Για anytime αξίζει να δούμε τις δύο καλές περιπτώσεις της Πλζεν, τους Μπάκος και Κόλαρ (6,00+).


ΜΙΛΑΝ – ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ

*** Στο 1,20 ο άσος της Μίλαν, το διπλό της ΜΠΑΤΕ μπορεί να βρεθεί και στο 18,00!

*** Στο 82.545 θέσεων «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου.

*** Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

ΜΙΛΑΝ (Νο. 13): Μπήκε δυνατά μετά τη διακοπή και επικράτησε με 3-0 της Παλέρμο, στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Η Μίλαν είχε τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό και το μόνο πρόβλημα που συνάντησε ήταν ότι άργησε να ανοίξει το σκορ (39’). Θετική η πρώτη φετινή εμφάνιση του Ρομπίνιο μετά τον τραυματισμό του ενώ ο Ιμπραΐμοβιτς περιορίστηκε στο ρόλο του δημιουργού (δύο ασίστ). «Δεν ήμασταν σε κρίση, τώρα θα δούμε την πραγματική Μίλαν. Η ομάδα χρειαζόταν τη διακοπή για να πάρει τα πάνω της και θα είμαστε μόνο καλύτεροι στη συνέχεια», είπε ο Μαξ Αλέγκρι.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ τα δύο παιχνίδια με την ΜΠΑΤΕ προσφέρονται για να εξασφαλίσει από νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά τους τέσσερις πόντους στα δύο πρώτα ματς του ομίλου. Με νίκη απόψε ουσιαστικά η Μίλαν «καθαρίζει» και θα μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στο να καλύψει το χάντικαπ βαθμών στο πρωτάθλημα από τις πρώτες θέσεις: «Αν κερδίσουμε, τότε θα έχουμε πιο άνετη πορεία στη συνέχεια. Πρέπει να τα καταφέρουμε και η νίκη είναι μέσα στις δυνατότητές μας».

Ο Ιταλός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τους Λευκορώσους: «Η ΜΠΑΤΕ είναι καλή ομάδα και αμύνεται οργανωμένα. Εχουν νεαρούς παίκτες, γρήγορους και επιτίθενται πολύ καλά στον ανοιχτό χώρο. Πρέπει να παίξουμε με ένταση και να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, για να φτάσουμε στη νίκη. Αν κάνουμε δύο νίκες στα παιχνίδια που έρχονται, τότε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρωτιά από τη Μπαρτσελόνα».

Στα αγωνιστικά, ο Αλέγκρι άφησε εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους τους Τιάγκο Σίλβα και Ζέεντορφ, ενώ είναι πάγια εκτός οι Πάτο, Γκατούζο (και τιμωρημένος), Φλαμινί και Αμπροζίνι.

Στα της ενδεκάδας, στην άμυνα οι Γέπες και Μπονέρα διεκδικούν τη θέση του Τιάγκο Σίλβα, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Αλέγκρι αναμένεται να ξεκουράσει έναν από τους Φαν Μπόμελ και Νοτσερίνο, οι οποίοι έχουν παίξει όλα τα 90λεπτα μέχρι στιγμής. Τον ευνοεί για αυτό η επιστροφή του Μπόατενγκ, που θα παίξει στην τριάδα των χαφ, ενώ ο Ρομπίνιο θα συνθέσει μαζί με τον Κασάνο και τον Ιμπραΐμοβιτς την επιθετική τριπλέτα. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Ταϊβό θα πάρει την ευκαιρία του, αντί του Αντονίνι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αμπιάτι – Αμπάτε, Νέστα, Μπονέρα, Ταϊβό – Ακουιλάνι, Φαν Μπόμελ (Νοτσερίνο), Μπόατενγκ – Ρομπίνιο – Κασάνο, Ιμπραΐμοβιτς.

ΜΠΑΤΕ (Νο. 60):
 Τελικά πράγματι δεν είχε ιδέα για το πώς να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Ο Γκοντσαρένκο είχε παραδεχθεί πως είχε επικοινωνήσει με τον Μπερντίεφ της Ρουμπίν για να του δώσει συμβουλές, αλλά το τελικό 0-5 μάλλον την κολακεύει. Οι Λευκορώσοι έμοιαζαν με σχολική ομάδα κόντρα στην παρέα του Μέσι, που χόρευε στο βρεγμένο τερέν. Μοναδικό θετικό η μεγάλη προσέλευση στο «Ντιναμό», οι πωλήσεις των εισιτηρίων, οι χορηγοί και το πανηγύρι που στήθηκε στις εξέδρες (Λευκορώσοι δημιούργησαν κερκίδα 1.500 και πλέον ατόμων με διακριτικά της Μπαρτσελόνα, αλά Μουντιάλ 2002 στη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία).
Στο πρωτάθλημα επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, κερδίζοντας με 2-0 εκτός έδρας τη Μινσκ την Παρασκευή. «Μετά τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα και τις ισοπαλίες το πρωτάθλημα, θέλαμε αυτή τη νίκη, για να πάμε με ψυχολογία στο Μιλάνο», δήλωσε ο Γκοντσαρένκο, χαρακτηρίζοντας τη νίκη «χρυσή».
Σερί 8 εκτός έδρας under τρέχει η ΜΠΑΤΕ σε προκριματικά και ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα.
«Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, καλά οργανωμένοι στην άμυνα και αποφασισμένη στην επίθεση. Πρέπει να παίξουμε στο 100% μας, αντιμετωπίζοντας κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», δηλώνει ο νεαρός προπονητής για το σημερινό ματς. Ο Γκοντσαρένκο ήταν παίκτης της ΜΠΑΤΕ, όταν η λευκορωσική ομάδα είχε αντιμετωπίσει τη Μίλαν τη σεζόν 2001/02 για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Δεν υπολογίζεται ο βασικός επιθετικός χαφ Παβλόφ, παρότι άρχισε προπονήσεις από μακροχρόνιο τραυματισμό, όπως και ο μακροχρόνια τραυματίας, έμπειρος Λευκορώσος επιθετικός Ροντιόνοφ, αλλά και ο αντικαταστάσιμος μπακ Κούντσεβιτζ. Επέστρεψε και αγωνίστηκε κανονικά την Παρασκευή ο σταθερός αριστερός μπακ Γιούρεβιτζ. Επέστρεψε από ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στην πλάτη, ο βασικός στόπερ Φιλιπένκο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γκουτόρ – Μπορντατσόφ, Σίμιτς, Φιλιπένκο, Γιούρεβιτζ – Λιχτάροβτζ, Βολόντκο – Ρούντικ, Μπάγκα, Μπρεσάν – Κέζμαν. ... Over ...

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

*Αξίζει να εμπιστευτούμε την φόρμα του Κασάνο, που σκοράρει συνεχώς. Στο 3,20 για anytime σκόρερ ο επιθετικός της Μίλαν, άλλη επιλογή στο 3,00 ο Ρομπίνιο.


ΠΟΡΤΟ – ΑΠΟΕΛ
*** Επεσε κι άλλο λίγο ο άσος της Πόρτο, που παίζεται σταθερά από 1,30 και κάτω. Περίπου στο 11,00 το διπλό.

*** Στο 50.399 θέσεων «Ντραγκάο» του Πόρτο.

*** Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων και πριν από δύο σεζόν, με την Πόρτο να κερδίζει δύσκολα και τα δύο ματς, με 2-1 στο Πόρτο και 1-0 στη Λευκωσία.

*** Ο ΑΠΟΕΛ φέτος έχει σκοράρει στα έξι από τα οχτώ ματς που έχει δώσει στη διοργάνωση.

*** 1.200 θα είναι οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ

ΠΟΡΤΟ (Νο. 7): Το ματς κυπέλλου με την άσημη Πέρο Πινέιρο, που διεξήχθη το Σάββατο, αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για τους αναπληρωματικούς της να ξεδώσουν και να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους σε μία προσπάθεια να εντυπωσιάσουν τον Βίτορ Περέιρα. Αρκετοί τα κατάφεραν, με το 8-0 να αποτυπώνει ξεκάθαρα το χάσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το παράδοξο είναι ότι ως το 30’ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και στο ημίχρονο 5-0, καθώς πήρε λίγη ώρα παραπάνω η προσαρμογή στο πλαστικό τερέν της αντιπάλου.
Τέσσερα γκολ σημείωσε ο Βάλτερ, που δεν έχει δηλωθεί για τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ («αν η λίστα έβγαινε σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήταν μέσα», είπε ο Βίτορ Περέιρα). Αλλο ένα είχε πετύχει στο εκτός έδρας 3-0 επί της Ακαδέμικα, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος πριν τη διακοπή και στο οποίο η Πόρτο ξαναέγινε… Πόρτο κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους μετά από τρεις αγώνες χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και την ήττα από τη Ζενίτ).
Ο Βάλτερ είχε πάρει τη θέση του τραυματία Κλέμπερ, ο οποίος πάντως έχει αναρρώσει και είναι ετοιμοπόλεμος για το σημερινό ματς. Στα πλάνα και ο μέσος Γκουαρίν, που έχασε τα δύο πρώτα λόγω τιμωρίας, ενώ ξεπέρασε εγκαίρως και κάποιες ενοχλήσεις. Δεν υπολογίζεται ο Φουσίλε, που αποβλήθηκε στο ματς με τη Ζενίτ, με τη θέση του δεξιού μπακ να αναλαμβάνει σήμερα ο τυπικά βασικός Σαπουνάρου. Το μοναδικό δίλημμα για την ενδεκάδα αφορά μία θέση στην τριάδα του κέντρου, που διεκδικούν οι Γκουαρίν, Ντεφούρ και Μπελούτσι, με τον Κολομβιανό να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει.

Στόχος φυσικά η νίκη, που θα φέρει τους «δράκους» στην κορυφή του ομίλου, αλλά ο Βίτορ Περέιρα προειδοποίησε τους παίκτες του να μην περιμένουν εύκολο έργο. «Αυτό είναι σημαντικό, αλλά για την Πόρτο κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό κι αυτό είναι ένα ακόμα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την έκπληξη στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Εχουν τον ίδιο προπονητή για πέντε χρόνια τώρα κι έχουν αποκτήσει εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι καλοί στις αντεπιθέσεις και ικανοί να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων, όπως έγινε με τη Σαχτάρ. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, αλλά για την ώρα σκεφτόμαστε μόνο αυτό της Τετάρτης», είπε ο τεχνικός των «δράκων».

Σημειωτέον ότι η Πόρτο έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία δώδεκα ευρωπαϊκά ματς στην έδρα της (10-1-1), ενώ τα 9/11 τελευταία ήταν over. Επιπλέον το ημίχρονο και στα δύο πρώτα παιχνίδια της στον όμιλο ήταν 1-1.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ελτον – Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Περέιρα – Γκουαρίν, Φερνάντο, Ζοάο Μουτίνιο – Χουλκ, Κλέμπερ, Χαμές Ροντρίγκες.

ΑΠΟΕΛ (Νο. 83): 
Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ζενίτ, κατέπληξε ξανά την ποδοσφαιρική Ευρώπη, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 μέσα στο Ντόνετσκ από την πανίσχυρη Σαχτάρ. Καλά στημένος, αρκετά τυχερός και με τον Χιώτη σταθερότατο στις δύσκολες στιγμές, τσίμπησε έναν πόντο εκτός προγράμματος και αύξησε τις ελπίδες του για την κατάληψη μιας θέσης που θα τον οδηγήσει στους «16».
Φυσικά οι πρωταθλητές Κύπρου δεν πετούν στα σύννεφα. «Αυτό που μας κάνει πολύ περήφανους, είναι που είμαστε σ’ αυτό τον όμιλο. Ωστόσο, ας πάμε βήμα - βήμα και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε», το σχόλιο του Μαντούκα, που θεωρεί εφικτή την πρόκριση στην επόμενη φάση, ή έστω τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.
Στο πρωτάθλημα η διακοπή δεν του έκανε καλό, αφού γνώρισε την πρώτη του ήττα (0-1) και μάλιστα μέσα στο «ΓΣΠ» από την ΑΕΛ. Πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε λόγο για έλλειψη καθαρού μυαλού. Στα θετικά ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο βασικός στόπερ Πάουλο Ζόρζε κι εκτός απροόπτου θα βρεθεί στη βασική ενδεκάδα. Εναλλακτική εάν ο Γιοβάνοβιτς κρίνει πως ο Πορτογάλος δεν είναι απόλυτα έτοιμος, προσφέρει ο Βραζιλιάνος Κακά, που έπαιξε πέρυσι στην Μπράγκα. Αντίθετα εκτός οριστικά είναι ο χρήσιμος επιτελικός χαφ Μαρσίνιο. Στη θέση του υπάρχει ο Μπελαΐντ (έχει βρει τα πατήματά του), ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς μάλλον θα πάει σε ένα πιο συντηρητικό σχήμα με τον Γιάχιτς σαν τρίτο χαφ δίπλα στους σταθερούς Νούνο Μοράις και Ελιο Πίντο. Φυσικά βασικός θα παίξει ο Μαντούκα, που δεν αγωνίστηκε λεπτό κόντρα στην ΑΕΛ, προκειμένου να είναι 100% έτοιμος για τους «δράκους».
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σχολιάζοντας στη συνέντευξη Τύπου τον αγώνα στο «Ντραγκάο» είπε τα εξής: «Νομίζω ότι δεν αλλάζει κάτι από τον τρόπο που θα παίξει η Πόρτο. Πιέζει πάντα ψηλά κι έχει ταχύτητα στην επίθεση. Εμείς θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Η Πόρτο ουσιαστικά είναι η ίδια ομάδα, χωρίς τρεις παίκτες, τους Φαλκάο, Μεϊρέλες και Αλβες (σ.σ. Σε σχέση με μία διετία πριν που ο ΑΠΟΕΛ είχε βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τους Πορτογάλους). Ενδιάμεσα κέρδισε το Europa League, πήρε το πρωτάθλημα και ισχυροποιήθηκε στην Ευρώπη. Τρέφουμε σεβασμό για την Πόρτο αλλά θα κάνουμε τα πάντα να δείξουμε ότι δίκαια είμαστε εδώ. Εμείς χαιρόμαστε που είμαστε ξανά σε αυτό το εξαιρετικό γήπεδο ώστε να αντιμετωπίσουμε την Πόρτο. Ξέρουμε τι αντίπαλος είναι και το ότι είμαστε πρώτοι τώρα δεν σημαίνει κάτι. Η Πόρτο είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Αν κάνουμε μια νίκη στα δύο παιχνίδια με την Πόρτο θα είμαι χαρούμενος».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Χιώτης – Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Μποαβεντούρα - Ελιο Πίντο, Γιάχιτς, Νούνο Μοράις - Τισκόφσκι, Μαντούκα - Αΐλτον.  ... over 2.5 goals ...και goal/goal.

ΣΑΧΤΑΡ – ΖΕΝΙΤ

*** Μαζικά παίζεται ο άσος στο ανταλλακτήριο, ενώ υποχωρεί κάτω από το 1,95 και στους περισσότερους μπουκ. Από το 2,15, που μπορούσε να βρεθεί κατά μέσο όρο, η Σαχτάρ δέχεται πιέσεις για να πέσει ακόμα και κάτω από το 1,90, με την ισοπαλία να ανεβαίνει προς το 3,40 και το διπλό να ακουμπάει και να ξεπερνάει το 4,00. Με συντριπτικό μερίδιο 93% παίζεται ο άσος στο ανταλλακτήριο.
*** Στην 51.5000 θέσεων «Ντόνμπας Αρίνα» του Ντόνετσκ.
*** Και οι δύο ομάδες κατάγονται από την πρώην Σοβιετική Ενωση. Ωστόσο έχουν αρκετά κοινά. Στα χρόνια του καθεστώτος βρίσκονταν σε δεύτερο και τρίτο ρόλο αντίστοιχα, με τους δισεκατομμυριούχους Αχμέτοφ και εταιρία Γκαζπρόμ αντίστοιχα να τις απογειώνουν τα τελευταία 10 χρόνια, να «εξαγοράζουν» τις επιτυχίες τους και να τις φθάνουν στο σημείο που βρίσκονται τώρα.

ΣΑΧΤΑΡ (Νο. 11): «Θάλασσα» τα έχει κάνει προς το παρόν στον όμιλο. Και αν για την ήττα της πρεμιέρας με 2-1 στο Πόρτο έχει τη δικαιολογία των αυστηρών αποβολών του Φέλιξ Μπριχ εναντίον της, για την εντός έδρας ισοπαλία – αυτοκτονία με 1-1 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό. Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο Λουτσέσκου από την Κυπριακή ομάδα κι επέμεινε πως δεν βλέπει κανένα λόγο για να μην κερδίσει η ομάδα του τα διπλά παιχνίδια με τη Ζενίτ, αλλά και την Πόρτο στην «Ντόνμπας Αρίνα».

Στην ουκρανική λίγκα πάει χέρι – χέρι με την Ντιναμό. Κέρδισε με 3-1 εκτός έδρας την Ταβρία το Σάββατο και ισοβαθμεί με τη μεγάλη της αντίπαλο στους 33 βαθμούς. Παρατάχθηκε καθαρά με τη βασική της ενδεκάδα.

Εμπνευσμένος από τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του στο δύσκολο σαββατιάτικο ματς με την Ταβρία, δήλωσε ο Λουτσέσκου και κάλεσε τους παίκτες του να βγουν μπροστά στα δύσκολα: «Δεν χρειάζεται να επαναλάβω το πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς για εμάς. Παίζουμε υπό πίεση, αλλά η ποιότητα των παικτών μας, μας δίνει αυτοπεποίθηση πως θα τα καταφέρουμε».

Η Σαχτάρ δέχεται 1 γκολ κατά μέσο όρο στα 21 τελευταία παιχνίδια της για το θεσμό στο Ντόνετσκ (21 γκολ σε 21 ματς).

Μοναδική σοβαρή απώλεια είναι ουσιαστικά ο εξελίξιμος και βασικός στόπερ Ρακίτσκι, που θα εκτίσει με τη Ζενίτ τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του μετά την αποβολή στην Πορτογαλία. Αντίθετα, επιστρέφει ο παρτενέρ του, Τσιγκρίνσκι σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ. Εκτός ενδεκάδας αναμένεται να μείνει και πάλι ο Ρουμανός αριστερός μπακ Ρατ, με τον Σεβτσούκ (σκόραρε στη Συμφερόπολη το Σάββατο) να είναι άξιος αντικαταστάτης του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρίμπκα - ΣρναΚούτσερΤσιγκρίνσκιΣεβτσούκ – ΧούμπσμανΦερναντίνιο(Μιχταριάν) – Ντάγκλας ΚόσταΖάντσονΓουίλιαν – Λουίζ Αντριάνο.

ΖΕΝΙΤ (Νο. 23): Απάντησε σαν μεγάλη ομάδα στην ήττα της πρεμιέρας με 2-1 από τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, επικρατώντας με 3-1 της Πόρτο στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων στο «Πετρόφσκι». Ξεκίνησε δυνατά, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10’. Ωστόσο το σημείο που έκρινε την αναμέτρηση ήταν η αποβολή του Φουσίλε της Πόρτο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και με το σκορ στο 1-1.

Στο πρωτάθλημα έρχεται από δύο ισοπαλίες στα ντέρμπι με Σπαρτάκ (2-2 εκτός) και Ντιναμό (0-0 εντός), που διατήρησαν τη διαφορά από την ΤΣΣΚΑ στους δύο βαθμούς. Νωρίτερα είχε ανατρέψει μία διαφορά μέχρι και 8 βαθμών για να βρεθεί στην κορυφή. Καλύτερη από την Ντιναμό Μόσχας το Σάββατο, μπορούσε τη νίκη, χωρίς να εντυπωσιάσει.

Η Ζενίτ έχει βρει δίχτυα και στα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Οver και G/G και τα 5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της σε Τσάμπιονς Λιγκ και ρωσική λίγκα.

Καλά νέα ήρθαν στον Σπαλέτι από το μέτωπο των απουσίων, αφού ο «εγκέφαλος» της μεσαίας γραμμής Σιρόκοφ, ο κινητικός εξτρέμ Φαϊζούλιν και ο «πύργος», αναπληρωματικός σέντερ φορ Μπουχάροφ, όχι μόνο ξεπέρασαν κάποια προβλήματα, αλλά αγωνίστηκαν και ως βασικοί με την Ντιναμό. Λιγότερο σοβαρό αποδείχτηκε και το πρόβλημα του Σλοβάκου ημιβασικού στόπερ Χουμπότσαν, που είχε χτυπήσει με την εθνική του. Αναμένεται να επιστρέψει.

Ωστόσο η μεγάλη απώλεια ακούει στο όνομα βασικού σέντερ φορ Κερζακόφ, που παραμένει τραυματίας τις τελευταίες δύο βδομάδες. Τόσο ο Ρώσος επιθετικός, όσο και ο βασικός δεξιός μπακ Ανιουκόφ δεν ταξίδεψαν στο Ντόνετσκ. Ενα χτύπημα του τελευταίου στο παιχνίδι με την Ντιναμό αποδείχθηκε πιο σοβαρό από ό,τι αναμενόταν. Ο Σέρβος Λούκοβιτς μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του. Ο αναπληρωματικός βετεράνος κεντρικός χαφ Σέμακ έπαιξε σαν αλλαγή το Σάββατο μετά από μακροχρόνιο τραυματισμό. Δεν φαίνεται να υπολογίζεται για το ματς, χωρίς να επηρεάζει.

«Είναι δύσκολο να προβλέψεις το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού. Είμαι σίγουρος όμως πως οι παίκτες μου θα προσπαθήσουν με το ταλέντο τους να ελέγξουν το ματς και το ρυθμό του», δήλωσε ο Σπαλέτι. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ντόνετσκ και προγραμματίζει να παρακολουθήσει το παιχνίδι, με τον Ιταλό προπονητή και τους παίκτες να υπόσχονται νίκη και εμφάνιση που θα τον ικανοποιήσει.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μαλαφέεφ – Λούκοβιτς, Μπρούνο Αλβες, Λόμπερτς, Κρισίτο – Ντενίσοφ, Σιρόκοφ – Λάζοβιτς, Ντάνι, Φαϊζούλιν – Μπουχάροφ. ... Goal/goal και over 2.5 goals ...

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΑΡΣΕΝΑΛ
*** Πτωτικός σε όλες τις εταιρίες προς το 2,20- ο άσος, το διπλό ανέβηκε στο 3,20. 

*** Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία). 

*** 6ος όμιλος.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Νο. 14): 
Οσο καλά πηγαίνει στον όμιλο όπου έχει δύο νίκες τόσο άσχημα συνεχίζει εντός συνόρων όπου μετά από δέκα αγώνες μετρά μόλις μία νίκη. Αυτό ανάγκασε την περασμένη εβδομάδα την ιδιοκτήτρια Ντρεϊφύς να παρέμβει και να ζητήσει άμεση αντίδραση. Σε επίπεδο θέλησης και μαχητικότητας αυτή η αντίδραση ήρθε το Σάββατο στο 0-0 στην Τουλούζ όπου μπορεί να μην κέρδισε αλλά έδειξε περισσότερο ομάδα από τα περισσότερα από τα προηγούμενα παιχνίδια της. Αν και στο β’ μέρος έπαιξε με δέκα παίκτες συνέχισε να κυνηγά το γκολ. «Αν είχαμε κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα θα μιλούσαμε για καλό βαθμό αλλά τώρα είμαστε απογοητευμένοι» σχολίασε ο Ντεσάν. 

N/G τα εννιά στα δέκα τελευταία ευρωπαϊκά της ενώ δεν δέχθηκε γκολ στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας. 

Ηταν τιμωρημένοι στο πρωτάθλημα και επιστρέφουν ο δεξιός μπακ Αθπιλικουέτα, ο αθλητικός μεσοαμυντικός Ντιαρά και ο δεξιός ακραίος Βαλμπυενά. Επανήρθε μετά από τρεις εβδομάδες και έπαιξε σαν αλλαγή ο φορ Ζινιάκ. Τιμωρημένοι ο νεαρός αναπληρωματικός επιθετικός Τζ. Αϊγιού και για δεύτερο παιχνίδι ο δεξιός μπακ Φανί. Παραμένει εκτός ο στόπερ Μπία, επανήρθε ο αριστερός μπακ Τραορέ. 

Ο Ντεσάν πιστεύει πως το παιχνίδι θα κριθεί στο κέντρο και ψάχνει την καλύτερη δυνατή φόρμουλα. Τι φόρμουλα να βρεις όμως όταν ο ένας είναι ο ακοντιστής Αλού Ντιαρά και ο άλλος είναι ο προκλητικότερος περιπατητής της ιστορίας του ποδοσφαίρου Λούτσο ; Μένει μόνο ο Σερού να τα κάνει όλα ενώ υπάρχει και το παιδί από την Μπουρκίνα Φάσο, ο Σαρλ Καμπορέ που όταν ερχόταν στη Μαρσέιγ από τη Λιμπούρν έκανε τον δύσκολο γιατί κάποιοι του είχαν πει πως μπορεί να παίξει στην Τσέλσι. Ο Σαρλ… Αν ο Ντεσάν καθίσει και σκεφτεί λίγο ώριμα, θα στείλει τον Λούτσο από εκεί που’ ρθε και θα βάλει μέσα τον φιλότιμο Αμαλφιτανό μαζί με τον Σερού να στρώσουν λίγο το παιχνίδι. Αν όχι, ας μας χαρίσει ένα ακόμη 90λεπτο με τον τραγελαφικό Λούτσο που, λογικά, παίζε-παίζε-παίζε κάθε φορά και κάθε βδομάδα, ε, δεν μπορεί, θα βάλει και κάποιο γκολ θα δώσει και καμιά ασίστ και άντε να τον ξεκουνήσεις μετά. Η τριάδα μπροστά είναι αξιοπρεπής. Βαλμπυενά, Αντρέ Αϊγιού και Ρεμί ενώ στον πάγκο υπάρχει ο Ζινιάκ. 

«Αυτά τα παιχνίδια είναι εύκολα στην προετοιμασία τους, δεν χρειάζεται να πεις και πολλά στους παίκτες, ξέρω πως θα είναι έτοιμοι. Δεν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και αυτό μας κάνει να παίξουμε πιο απελευθερωμένα. Δεν μ’ ενδιαφέρει να παίξουμε για την ισοπαλία, ο στόχος είναι να εξασφαλίσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα την πρόκριση και γιατί όχι και την πρώτη θέση» είπε ο τεχνικός της που δήλωσε πως καταλαβαίνει το ξενέρωμα του κόσμου που τις τελευταίες εβδομάδες έχει απομακρυνθεί αρκετά από την ομάδα. 

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μανταντά – Αθπιλικουέτα, Ντιαουρά, Ν’ Κουλού, Μορέλ – Ντιαρά, Σερού (Καμπορέ), Λούτσο (Καμπορέ) – Βαλμπυενά, Α. Αϊγιού, Ρεμί. 

ΑΡΣΕΝΑΛ (Νο. 5): Για μία ακόμη φορά προβλημάτισε με την απόδοσή της, νικώντας πολύ δύσκολα τη Σάντερλαντ με 2-1. Παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 29ο δευτερόλεπτο, γκολ ψυχολογίας, δεν μπόρεσε να καθαρίσει το παιχνίδι και αφού ισοφαρίστηκε στο 31' από τον Λάρσον, έπρεπε να περιμένει μέχρι το 82' για να πάρει το τρίποντο, με το δεύτερο γκολ του Φαν Πέρσι. Είχε τον έλεγχο, δεν έβγαζε όμως εύκολα φάσεις... 

Προβλήματα, φυσικά, και στο Τσάμπιονς Λιγκ, την προηγούμενη αγωνιστική έφτυσε... αίμα για να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού με 2-1. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου και λογικά το ταξίδι στη Γαλλία θα κρίνει εν πολλοίς την κορυφή του ομίλου. Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά θα κάτσει στον πάγκο ο Αρσέν Βενγκέρ φέτος στη διοργάνωση, καθώς ήταν τιμωρημένος στα δύο πρώτα και τα είδε από την κερκίδα. 

«Παίζουμε με αρκετά μεγαλύτερη ελευθερία στην Ευρώπη. Ιδίως εκτός έδρας, όταν η πίεση είναι μακριά», τόνισε ο Αλσατός σε χθεσινές του δηλώσεις, συμπληρώνοντας: «Παρά το κακό μας ξεκίνημα δεν θα τα παρατήσουμε στο πρωτάθλημα. Απ’ αυτό κρίνεται το μέλλον μας και η συμμετοχή μας του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια σεζόν χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι καταστροφική για εμάς. Σίγουρα ανησυχώ, πλέον υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Όμως πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι παίζουμε 14η συνεχόμενη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ και ελάχιστες ομάδες το έχουν καταφέρει». 

Τραυματίστηκε στο ματς με τη Σάντερλαντ ο Γκιμπς και μένει εκτός αποστολής. Στην ενδεκάδα θα ξεκινήσει ο νεοφερμένος Βραζιλιάνος Αντρέ Σάντος. Με τη νέα χρονιά αναμένεται η επιστροφή του Σανιά, ο ταλαντούχος Τζένκινσον συνεχίζει στο δεξί άκρο. Παρότι ήταν αμφίβολος, ο Ράμσι ταξίδεψε στη Γαλλία και αναμένεται να αγωνιστεί. Παραμένουν εκτός μερικοί μακροχρόνια απόντες, λογικά δεν περιμένουμε ιδιαίτερες εκπλήξεις από τον Αλσατό τεχνικό. 

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέζνι – Τζένκινσον, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Αντρέ Σάντος – Σονγκ, Ράμσι (Φρίμπονγκ) – Γουόλκοτ, Αρτέτα, Αρσάβιν – Φαν Πέρσι. Tελευταία στιγμή άλλαξα την γνώμη μου.Θα πάω με την ισοπαλία και στο ... No/goal...




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

***Το διπλό έπεσε κάτω από το 2,00, φτάνοντας στο 1,95. Στο 3,85 ο άσος, στο 3,45 το Χ.

***6ος όμιλος

***Δεν έχουν συναντηθεί την τελευταία 30ετία.

***Στο 33.334 θέσεων «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Πειραιά. 1.600 εισιτήρια πήρε η Ντόρτμουντ.

*** Κανονικά θα μεταδοθεί ο αγώνας από τη ΝΕΤ.


*** Πολιτικό χαρακτήρα έχει προσλάβει η αναμέτρηση με τους Γερμανούς να εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους για πρωτοσέλιδα του Τύπου που παρομοιάζουν την Ανγκελα Μέρκελ με τον Χίτλερ. Μάλιστα οι ιθύνοντες της Ντόρτμουντ έχουν πάρει ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας με τη βοήθεια εταιρίας σεκιούριτι, η οποία ουσιαστικά απαγόρευσε στους παίκτες να κινηθούν σε χώρους εκτός του ξενοδοχείου που έχει καταλύσει η αποστολή.    

*** N/G τα πέντε από τα εφτά τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ντόρτμουντ.

*** 0-1 γκολ είχαν στο ημίχρονο και τα έξι φετινά εκτός έδρας ματς της Ντόρτμουντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νο. 36):
 Πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα έμεινε ισόπαλος (1-1) το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Μοναδική όαση το εκπληκτικό γκολ του Μιραλάς (23’), που του έδωσε το προβάδισμα, όμως στη συνέχεια ήταν χλωμός και άοσμος, αδυνατώντας να δημιουργήσει έστω και την παραμικρή ευκαιρία. Αχίλλειος πτέρνα παραμένει η αμυντική λειτουργία, έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα επίσημα παιχνίδια, αν και ο Κοστάντζο κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» ήταν σταθερός.

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο, οι αντίπαλοί μας δεν είναι ανύπαρκτοι, ούτε εμείς πήραμε τον τίτλο από τον Οκτώβριο. Δυσκολευτήκαμε να βρούμε ρυθμό εξαιτίας των πολλών σφυριγμάτων» δικαιολογήθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που πάντως ατύχησε σε αρκετές επιλογές του.

Η προσοχή στράφηκε άμεσα στον καθοριστικό αγώνα με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, όπου ακόμα και η ισοπαλία δεν αρκεί, αν ο Ολυμπιακός προτίθεται να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για την πρόκριση. Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά τις δύο ήττες, τελευταία αυτή στην Αρσεναλ, όπου έπιασε παρά πολύ καλή απόδοση.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του ομίλου και θα παλέψουν για την νίκη, που θα τους δώσει προβάδισμα για τη κατάκτηση της τρίτης θέσης. Η Ντόρτμουντ έχει πολύ γρήγορο ρυθμό και με μεγάλη προσήλωση τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στο αμυντικό. Διαθέτει αρκετούς εξαιρετικούς παίκτες, που διακρίνονται για τα επιθετικά τους χαρίσματα, πιέζει πολύ ψηλά τους αντιπάλους της κι επιβάλλει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Θα είναι ένα ανοιχτό και ταυτόχρονα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», τόνισε ο Βαλβέρδε.

Ερωτηθείς για το εάν έχει κατασταλάξει στο πως θα κατεβάσει τον Ολυμπιακό απάντησε εν μέσω προβληματισμού: «Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποιους παίκτες θα στηριχθούμε. Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ακόμη δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε εάν θα ποντάρουμε σε δεκαοκτώ ή δεκαεννιά παίκτες».

Ο προβληματισμός έγκειται στον Μανιάτη και το κατά πόσον είναι έτοιμος να πέσει από την αρχή σε μια τόσο δύσκολη μάχη όπως προδικάζεται η σημερινή με την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Αν ξεκινήσει βασικός, τότε ο Μοντέστο θα αγωνιστεί αμυντικός μέσος δίπλα στον Ορμπάιθ, διαφορετικά ο Κορσικανός θα παίξει στα δεξιά της άμυνας και θα εμφανιστεί πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα ο Μακούν. Φετφατζίδης και Αμπντούν διεκδικούν επί ίσοις όροις τη θέση του δεξιού χαφ.

Ως γνωστόν ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον Φουστέρ, που θα λείψει ένα μήνα, απόντες είναι και οι Τοροσίδης, Φέισα, Γέστε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κοστάντζο - Μανιάτης (Μοντέστο), Μέλμπεργκ, Αβ. Παπαδόπουλος, Χολέμπας - Μοντέστο (Μακούν), Ορμπάιθ - Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Μιραλάς - Τζιμπούρ


ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Νο. 65):
 Ερχεται με… φόρα στο Φάληρο, αφού μετά το εκτός έδρας 2-1 επί της Μάιντζ και το 4-0 κόντρα στην Αουγκσμπουργκ, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν επικρατώντας της Βέρντερ στη Βρέμη με 2-0. Το έκανε μάλιστα παίζοντας με 10 παίκτες ένα ημίχρονο, οπότε και κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά της, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Ξεκίνησε καλά, αλλά μετά το τέταρτο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο σκοράροντας κόντρα στη ροή του αγώνα χάρη σε ένα εντυπωσιακό γκολ του Πέρισιτς (42’).

Ο Κροάτης πήγαινε γυρεύοντας κι έχοντας βάλει στο… μάτι τον Παπασταθόπουλο αποβλήθηκε στο 47’, αλλά οι 10 συμπαίκτες του αμύνθηκαν εξαιρετικά τρέχοντας όσα χιλιόμετρα και οι 11 της Βέρντερ. Μόνο ένα δοκάρι - και αυτό σε σουτ που κόντραρε – είχαν οι γηπεδούχοι, που στο 71’ δέχτηκαν τη χαριστική βολή από έναν πρώην δικό τους. Ο Πάτρικ Οβομογέλα αξιοποίησε μια στημένη φάση στο 71’ και πέτυχε το 0-2 στο φετινό ντεμπούτο του, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. Η ομάδα της Βρέμης έκανε ακόμα μερικά σουτ διαμορφώνοντας το (πλασματικό) 24-9 στις τελικές προσπάθειες, αλλά στο 86’ γλίτωσε από ένα τρίτο γκολ σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων.

«Με έντεκα παίκτες είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις τη Βέρντερ στο γήπεδό της. Με δέκα σχεδόν ακατόρθωτο», έδωσε έμφαση στην επιτυχία ο Γιούργκεν Κλοπ, που βλέποντας την ομάδα του να φορμαρίζεται θεωρεί εφικτή πια την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. «Αν νικήσουμε δύο φορές τον Ολυμπιακό θα έχουμε καλές πιθανότητες», είπε μετά το ματς της περασμένης Παρασκευής, ενώ μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA στις αρχές της εβδομάδας χαρακτήρισε χειροπιαστό στόχο τις τέσσερις νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα ματς του ομίλου!

«Ο Ολυμπιακός είναι μια έμπειρη και τεχνική ομάδα που αρέσκεται να ασκεί πίεση στον αντίπαλο. Ατομικά μπορεί να μην είναι τόσο δυνατός, αλλά διαθέτει μια καλή ομάδα και θα μπορούσε να έχει νικήσει τη Μαρσέιγ», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Μπορούσια και πρόσθεσε: «Θα είναι δύσκολο, εμείς έχουμε μόνο έναν έμπειρο επιθετικό, αλλά δεν φοβόμαστε την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε, είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους συνθήκες».

Η αναφορά στον Λεβαντόφσκι (τον «ένα μόνο έμπειρο επιθετικό») έχει να κάνει με την απουσία του Λούκας Μπάριος, ο οποίος εγκατέλειψε με ενοχλήσεις την προπόνηση της Δευτέρας κι έμεινε τελικά εκτός αποστολής. Ο Αργεντινός, πρώτος σκόρερ τις δύο προηγούμενες σεζόν, δεν έχει παίξει πάντως ακόμα βασικός φέτος αφού έμεινε πολύ πίσω με τον σοβαρό τραυματισμό του στον τελικό του Κόπα Αμέρικα και ο Λεβαντόφσκι έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Εκτός μάχης τέθηκε και ο δεξιός μπακ Οβομογέλα, ωστόσο και αυτός λογίζεται αναπληρωματικός από τη στιγμή που επιστρέφει ο Λούκας Πίζεκ. Ετοιμοπόλεμος είναι ξανά και ο βασικός αριστερός μπακ Σμέλτσερ, που επίσης απουσίασε από την αναμέτρηση του «Βέζερ».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βαϊντενφέλερ – Πίζεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ – Μπέντερ, Κελ – Γκροσκρόιτς (Καγκάβα), Γκέτσε, Πέρισιτς – Λεβαντόφσκι.
Πολλά τα προβλήματα που αντιετωπίζει ο Ολυμπιακός, θεωρούμε πολύ δύσκολο να ακολουθήσει το ρυθμό της ανεβασμένης Ντόρτμουντ. ... 2 ... και Goal/goal ...



ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

*** Στο 2,35 ο άσος, 3,25 και 3,00 το «Χ» και το διπλό αντίστοιχα.

*** 5ος Ομιλος

*** Στο 30.210 θέσεων «Μπάι Αρένα» του Λεβερκούζεν

*** N/G τα οχτώ από τα 12 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς της Λεβερκούζεν.

*** Τρία γκολ έχουν σημειωθεί στο ημίχρονο στα πέντε φετινά εντός έδρας ματς της Λεβερκούζεν.

***Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία). Mε αυτόν η Βαλένθια έχει μία ήττα (2-0 από Ρόζενμποργκ το 2007) και μία ισοπαλία (2-2 με Ατλέτικο το 2010).
***1-3-7 έχει στη Γερμανία η Βαλένθια, η νίκη το 2007, 1-0 τη Σάλκε. Στα δέκα τελευταία της εκτός έδρας ευρωπαϊκά έχει δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. 5-5 τα under/over, 6G/G. Στα εννέα φετινά επίσημα παιχνίδια της έχει μόλις δύο over και πέντε «0-1 γκολ».

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Νο. 37):
 Με δύο διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί των Γκενκ και Βόλφσμπουργκ, ανέκαμψε από ένα σερί τριών ηττών, ωστόσο τα χαμόγελα δεν κράτησαν πολύ. Εστω και αν δεν ηττήθηκε (2-2), η εμφάνιση στο γειτονικό ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ ήταν η χειρότερη στη σεζόν, καθώς παρουσιάστηκε με άμυνα «παιδική χαρά», γλιτώνοντας ως εκ θαύματος τη συντριβή. Προηγήθηκε στο 21’ από μια στημένη φάση, έκτοτε όμως οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη βγαίνοντας διαδοχικά τετ α τετ, εικόνα εντελώς παράταιρη για την κλάση της.

Δέχτηκε τα γκολ στο 65’ και στο 72’, ενδιάμεσα έμεινε με 10 παίκτες, αλλά με το σκορ στο 2-1 ήταν παραδόξως πιο αποτελεσματική και χάρη σε ένα εντυπωσιακό γκολ του Σίρλε στο 87’ πήρε ανέλπιστα το βαθμό, παραμένοντας αήττητη στο «Μπορούσια Παρκ» από το 1989. Η εμφάνιση όμως προκάλεσε νέα αρνητικά σχόλια για τον Ρόμπιν Ντουτ και τις επιλογές του, σε βαθμό που ο διάδοχος του Γιουπ Χάινκες στον πάγκο της αναγκάστηκε να υπεραμυνθεί αυτών στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης με τη Βαλένθια.

«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο σύλλογο προς το πρόσωπό μου. Εάν έχεις μια ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στην Μπουντεσλίγκα δεν είναι εύκολο να κάνεις τη διαφορά. Είναι άδικο για τους παίκτες να αισθάνονται πίεση τόσο νωρίς στη σεζόν επειδή έθεσα εγώ ψηλά τον πήχη όταν ήρθα. Δεν θα πω κάτι διαφορετικό, στόχος μου είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν θα συμβεί φέτος αυτό αφού υπάρχει μια σούπερ Μπάγερν, πιστεύω όμως ότι η σκληρή δουλειά θα αποδώσει στο τέλος», είπε ο Ντουτ, προτού χαρακτηρίσει «τελικό» την αναμέτρηση με τη Βαλένθια. «Είναι απλό, αν δεν τους νικήσουμε στην έδρα μας θα πρέπει να πάμε και να κερδίσουμε στην Ισπανία».

Εκτός μάχης είναι σε δεύτερο σερί ματς ο πλέι-μέικερ Ρενάτο Αουγκούστο, επιστρέφει σε σχέση με το ματς του Σαββάτου ο στόπερ Τόπρακ. Τρεις είναι οι μακροχρόνια τραυματίες. Αν ο Κάστρο παίξει στα μπακ, θα βγει από την ενδεκάδα ο Μπάλιτς, αν χρησιμοποιηθεί ως δεξιός εξτρέμ, ένας εκ των Σαμ ή Ντερντιγιόκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1):
 Λένο – Κάστρο (Μπάλιτς), Ράιναρτς, Τοπρακ, Κάντλετς – Μπάλακ (Ρόλφες), Μπέντερ – Σίρλε, Σαμ, Κίσλινγκ – Ντερντιγιόκ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Νο. 
15): Δείχνει κάπως πεσμένη τον τελευταίο μήνα κι αυτό έχει προκαλέσει γκρίνια στο πάντα απαιτητικό κοινό της, παρότι είναι σε απόσταση βολής (-3) από την κορυφή της Πριμέρα. Το Σάββατο στις Βαλεαρίδες νήσους έχασε δύο βαθμούς με ένα (άθελο χέρι εντός περιοχής) πέναλτι στις καθυστερήσεις, στο 1-1 με τη Μαγιόρκα. Καλύτερη στο πρώτο μέρος, αξιοποίησε μία στημένη φάση (έτσι απείλησε κυρίως) για να φτάσει στο γκολ, αλλά στην επανάληψη παραχώρησε τα ηνία στην ομάδα του Καπαρός και χωρίς να απειληθεί εξαιρετικά στο τέλος το πλήρωσε.

«Προηγηθήκαμε και είχαμε τον έλεγχο, αλλά μετά η Μαγιόρκα μας πίεσε και απέφυγε να της δημιουργήσαμε κινδύνους. Επρεπε να ψάξουμε για ένα δεύτερο γκολ. Δεν νομίζω πως ήταν πέναλτι. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο», τόνισε ο Ουνάι Εμερι που δεν έψαξε δικαιολογίες για τη μετριότατη εμφάνιση των «νυχτερίδων». Οι «τσε» φαίνεται να στέκονται αρκετά καλά στο αμυντικό κομμάτι εσχάτως, αλλά δείχνουν να έχουν κολλήσει επιθετικά. Στο 1-1 με την Τσέλσι, πάλι καλά που έκανε το χέρι ο Καλού λίγο πριν το φινάλε και αξιοποίησε το πέναλτι ο Σολδάδο που σε συνδυασμό με τις αποκρούσεις του Αλβες τους χάρισαν το βαθμό, δεύτερος μετά τον μάλλον λίγο με την Γκενκ. Τώρα βλέπουν ως τελικούς τα δύο παιχνίδια με τη Λεβερκούζεν, αρχής γενομένης από το αποψινό.

«Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στο ματς, η παρουσία μας στο να έχει προσωπικότητα. Να νικήσουμε θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, να μη χάσουμε το λιγότερο άσχημο. Θα ήμασταν χαζοί αν δεν γνωρίζαμε τη δυναμικότητα της Λεβερκούζεν. Οποιος νικήσει θα πάρει πλεονέκτημα. Υπήρχαν παίκτες στην ομάδα μας που είχαν εμπειρία στην Ευρώπη, τώρα δεν είναι μαζί μας, αλλά έχουμε άλλους που θέλουν να αποκτήσουν αυτή την εμπειρία. Θέλουμε να είναι γρήγορο αυτό, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται υπομονή και χρόνο. Είπα πριν τη διοργάνωση πως έχω τη φιλοδοξία να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν τη χάνω», σημείωσε χθες ο Βάσκος τεχνικός που έδειξε για 70 λεπτά βίντεο στους παίκτες το ματς με τη Μαγιόρκα, σημειώνοντας τα λάθη τους. Φυσικά από τη βιντεοθεραπεία δεν έλειψε η Λεβερκούζεν.
Αγωνιστικά, μόνο ο τραυματίας μεσοαμυντικός Μαντούρο δεν ταξίδεψε στη Γερμανία (θα πάει από την Ολλανδία να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του). 24 πήρε μαζί του ο Εμερι, έξι πρέπει να «κόψει», με σίγουρο τον τρίτο κίπερ Κρ. Περέιρα. Πρώτη φορά τους παίρνει όλους μαζί στα τρία χρόνια που είναι στην ομάδα. Το έκανε να αποφύγει γκρίνιες, με τρία… κρούσματα απειθαρχίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τους Μπανέγα (άργησε να πάει στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με τη Μαγιόρκα), Τ. Κόστα (δημοσίευσε σε μέσα μαζικής δικτύωσης φωτογραφία του που προθερμαίνεται κι έγραφε «από δω μόνο τώρα μπορώ να βοηθήσω), Ρ. Κόστα (γκρίνιαξε σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας για το μικρό χρόνο χρησιμοποίησης του).
Λογικά ακόμη ένας που θα μείνει εκτός τελικής λίστας είναι ο χρήσιμος Αργεντινός χαφ Τ. Κόστα που δεν έχει ξεπεράσει 100% το πρόβλημα τραυματισμού του. Το δικό του ξεπέρασε ο ενίοτε βασικός μπακ Μιγκέλ που πιθανότατα θα είναι μία από τις νέες προσθήκες στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Μαγιόρκα. Από κει και πέρα, άλλες αλλαγές αναμένεται να είναι ο… κίπερ της Ευρώπης Αλβες, ο Ματιέ, ο Ζονάς (τα τοπικά ΜΜΕ εκτιμούν πως σίγουρες είναι αυτές οι τέσσερις) και πιθανώς ο Μπανέγα (η πέμπτη, o Εμερι δοκίμασε χθες δίδυμα Αλμπέλδα-Παρέχο και Μπανέγα-Τοπάλ). Με πιο λίγες πιθανότητες ο Φεγκουλί αντί του Π. Ερνάντεθ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αλβες – Μιγκέλ, Ραμί, Β. Ρουίθ, Αλμπα – Μπανέγα (Παρέχο), Αλμπέλδα – Π. Ερνάντεθ, Ζονάς, Ματιέ – Σολδάδο. ... Goal/goal ...και ... Χ ...


ΣΑΝΤΟΣ – ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ

*** Ο άσος μεταξύ 2,20-2,40, το διπλό μεταξύ 2,80-3,30.

*** Εξ αναβολής ματς για την 21η αγωνιστική.
ΣΑΝΤΟΣ: Χωρίς Νεϊμάρ κι έμπνευση γνώρισε εντός έδρας ήττα (0-1) από την Γκρέμιο. Η ομάδα του Μουρισί Ραμάλιο ήταν υποτονική σε όλο το παιχνίδι και απογοήτευσε τους λίγους θεατές που βρέθηκαν στη «Βίλα Μπελμίρο». Στο πρώτο μέρος ήταν υποφερτή και είχε κάποιες καλές στιγμές. Ο Μουρισί Ραμάλιο έκανε πειράματα στο δεύτερο μέρος και η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της. Εκανε πολλά λάθη και κινδύνεψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ αλλά είχε σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά της.
Εξέτισαν ο σούπερ σταρ Νεϊμάρ (15/5) και ο Κρίστιαν (4/0). Δεύτερο ματς απών ο αριστερός μπακ Λέο (20/1) που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα. Πάντα εκτός οι χαφ Γκάνσο (10/1) και ο Ελάνο (10/0). Στους Παναμερικανικούς Αγώνες ο νεαρός μέσος Φελίπε Αντερσον (14/1).

«Σίγουρα υπάρχει μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε Σάντος και Κορίνθιανς αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε τη χάρη στην Μποταφόγκο. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας. Εχουμε μπροστά μας λίγο χρόνο και πρέπει να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στο Μουντιάλ Συλλόγων του Δεκέμβρη και το ματς με την Μποταφόγκο είναι ένα πολύ δυνατό τέστ» είπε ο τερματοφύλακας Ραφαέλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ραφαέλ – Ντανίλο, Εντού Ντρασένα, Μπρούνο Ροντρίγκο, Ντουρβάλ – Ενρίκε, Αρόουκα, Ιμπσον – Αλάν Καρντέκ, Μπόρζες, Νεϊμάρ.

ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ: Ανετη νίκη με 2-0 επί της Ατλέτικο Παραναένσε. Μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ πριν από το εικοσάλεπτο και πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Στο δεύτερο μέρος, διατηρώντας πάντα τον έλεγχο του ματς, είχε νεκρά διαστήματα αλλά το καθάρισε τελικά με πέναλτι του Αμπρέου λίγο πριν από το τέλος.
Ο προπονητής Κάιο Ζούνιορ κάνει πλύση εγκεφάλου στους παίκτες του για τη νίκη που θα φέρει την ομάδα στην κορυφή. «Είναι η σειρά μας. Η Κορίνθιανς με τη Βάσκο οδήγησαν την κούρσα μέχρι εδώ. Πάμε να πάρουμε τη νίκη και να περάσουμε μπροστά. Είναι η κατάλληλη στιγμή, ένας τελικός που μπορεί να τα αλλάξει όλα». Η τελευταία προπόνηση έγινε πίσω από κλειστές πόρτες. Παρών ήταν ο μεγάλος Νίλτον Σάντος, αιώνιο ίνδαλμα των «μποταφογκένσες» που εμψύχωσε τους παίκτες.
Κάρτες συμπλήρωσε ο ποιοτικός αμυντικός χαφ Ρενάτο (19/0). Εξέτισε ο σημαντικός αριστερός μπακ Κορτές (20/0) που αποβλήθηκε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ζέφερσον – Λούκας, Αντόνιο Κάρλος, Φάμπιο Φερέιρα, Κορτές – Μαρσέλο Μάτος, Μπρούνο Τιάγκο, Ελκεσον, Μαϊκοσουέλ – Ερέρα, Λόκο Αμπρέου. ... Over 2.5 goals και ... 2 ...

ΠΡΕΣΤΟΝ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

*** Στο 2,25-2,40 ο άσος, στο 3,00 το διπλό.
*** Αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί λόγω διεθνών κλήσεων σε παίκτες της Πρέστον.
ΠΡΕΣΤΟΝ: 
Δεύτερη διαδοχική ήττα, με το 1-0 από τη Γουόλσολ (το πρώτο φετινό ματς στο οποίο η Πρέστον δεν βρήκε αντίπαλα δίχτυα) να χαρακτηρίζει μια επιεικώς απογοητευτική εμφάνιση. Από νωρίς στα βαθιά αφού δέχθηκε το γκολ με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, όχι μόνο δεν μπόρεσε να βγάλει σημάδια ζωής η Πρέστον, αλλά υπήρξαν στιγμές που κινδύνευσε και με δεύτερο γκολ. Ούτε καν η αποβολή αντιπάλου στο 70' δεν άλλαξε τα δεδομένα, με τον Φιλ Μπράουν έντονα προβληματισμένο μετά τα όσα έχει δει, να εκτιμά πως στο αποψινό θα μάθει πολλά για τον χαρακτήρα των παικτών του.

«Μπορείς να κάτσεις και να αναλύσεις όσο δεν πάει αυτές τις δύο ήττες, όμως η ουσία είναι πως δεν παίξαμε καθόλου καλά και απείχαμε πολύ από την ομάδα των πρώτων 10 αγωνιστικών. Πλέον είναι ζήτημα επιστροφής σε όσα κάναμε στην αρχή και είναι δική μου ευθύνη να αναταράξω τα νερά και να δώσω απαντήσεις. Τρία από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια μας είναι στο Ντίπντεϊλ και αυτό αποτελεί ιδανική ευκαιρία για εμάς - πραγματικά οι οπαδοί μας φέτος έχουν παίξει μεγάλο ρόλο σε ό,τι έχουμε καταφέρει και κάποιες φορές είναι επιτακτικό το να τους ξεπληρώνεις αυτή την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που σου προσφέρουν».

Δυο τα προβλήματα εν όψει του σημερινού, αφού αντικαταστάθηκαν ο πολύπειρος μέσος Ασμπι (5/0, 4 αλλ.) και ο γκολτζής φορ Μέλορ (11/7) - ο πρώτος βγήκε περισσότερο για λόγους προφύλαξης και αναμένεται να δώσει το παρών, όμως ο Μέλορ μένει εκτός και ίσως χάσει και το σαββατιάτικο ντέρμπι με τη Χάντερσφιλντ.

Από έλεγχο ετοιμότητας με οριακές πιθανότητες θα περάσει για δεύτερο ο σημαντικός φορ Χιουμ (9/4), ο οποίος επέστρεψε με πρόβλημα από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Καναδά.
Ετσι αν δεν τα καταφέρει και αυτός, πάμε σε ένα επιθετικό δίδυμο παρόμοιο με αυτό του αγώνα στο Τρόφι κόντρα στη Μόρκαμ, με τους Πρόκτορ (11/2) και Τσούμου (4 αλλ./0).

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.: Μοιράστηκε τους βαθμούς στο 2-2 με τη Σέφιλντ Γουέν. στο κυριακάτικο «ντέρμπι του χάλυβα», το οποίο είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Σχεδόν από το πουθενά βρέθηκε μπροστά με 2-0 στο 20λεπτο η Γιουνάιτεντ, βρίσκοντας στόχο ουσιαστικά στις μοναδικές απειλητικές στιγμές της στο πρώτο μέρος, ενώ είδε δυο φορές τα δοκάρια να την κρατούν ζωντανή.  Με αποκλειστικό σκοπό να κρατήσει το προβάδισμα πήγε όλη την επανάληψη κρατώντας σχετικά άνετα, όμως σταδιακά οπισθοχώρησε και σε ένα δραματικό τελευταίο 10λεπτο, δέχθηκε δύο γκολ από ισάριθμα γεμίσματα στην περιοχή της (στο δεύτερο που προήλθε από μεγάλο πλάγιο άουτ, φέρει ευθύνη και ο κίπερ της που έλεγχε τη φάση).
Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η μοιρασιά την αφήνει παγωμένη και μάλλον φυσιολογικά , με τον Ντάνι Γουίλσον πάντως να μην έχει το χρόνο για μεγάλες αναλύσεις, αφού ακολουθεί το πολύ σημαντικό αποψινό. «Το κακό είναι ότι ξέραμε πως το ψηλό παιχνίδι είναι ατού της Γουένσντεϊ και δεν το προσέξαμε στο τέλος όσο θα έπρεπε. Υπήρξαν σκυμμένα κεφάλια στα αποδυτήρια και είναι κατανοητό, αλλά είπα και στα παιδιά πως είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσο νωρίς άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι. Η Πρέστον, όπως και εμείς, είναι από τα δυνατά φαβορί της ανόδου και μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε σωστά τη δουλειά που αφήσαμε μισή στο κυριακάτικο».
Μικροενοχλήσεις κουβαλά από το ντέρμπι ο νεαρός βασικός στόπερ ΜακΓκουίρ (12/1) και αναμένεται να περάσει από έλεγχο ετοιμότητας, όμως εκτός απροόπτου θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Απουσίασε και δίνει μάχη με ελάχιστες ελπίδες στο πλευρό του ο ενίοτε βασικός δεξιός χαφ Μέντεζ-Λενγκ (8/1, 4 αλλ.). ... Goal/goal και Over 2.5 goals ...Όσο για νικητή ας τον βρούνε μόνοι τους.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Πρώτο ματς για τη φάση των 16. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ο νικητής της διοργάνωσης κερδίζει ένα εισιτήριο για το Λιμπερταδόρες της ερχόμενης περιόδου.
ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ - ΟΥΝ. ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ

*** Μεταξύ 1,70-1,80 ο άσος, το διπλό παίζει από 4,00 ως και 4,75.

*** Στο 46.931 θέσεων «Ενζενιάο» του Ρίο ντε Ζανέιρο. Η Φλαμένγκο περιμένει αρκετό κόσμο καθώς τα τελευταία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα έχουν φέρει ξανά τον κόσμο κοντά στην ομάδα.

*** Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στους «8» τον νικητή του Ολίμπια – Αρσεναλ Σαραντί.
 
*** Διαιτητής: Σαούλ Λαβέρνι (Αργεντινή).

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (Βραζιλία): Με όλα της τα αστέρια θα παίξει η «Μενγκάο» μετά την απόφαση του Βαντερλέι Λουσεμπούργκο. Μπορεί η ομάδα να βρίσκεται για τα καλά στη μάχη για τον τίτλο, στην τελική ευθεία του Μπραζιλεϊράο, αλλά ο πολυνίκης τεχνικός παίρνει το ρίσκο. «Το Σουνταμερικάνα είναι ο πιο σύντομος δρόμος για το Λιμπερταδόρες και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Με μια νίκη στην έδρα μας ίσως να μπορέσουμε να ξεκουράσουμε παίκτες στη ρεβάνς».
Η Φλαμένγκο έρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη 1-0 στην έδρα της Σεαρά που την έφερε μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή. Συνάντησε σθεναρή αντίσταση αλλά ήταν πιο αποτελεσματική και άνοιξε το σκορ λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος. Από το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα. Οι «ρουμπρονέγκρος» κοντρόλαραν το παιχνίδι και πήραν το τρίποντο αντέχοντας στην πίεση των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Απουσίες υπάρχουν για τον Λουσεμπούργκο που θα ξεκουράσει μόνο τον βασικό δεξιό μπακ Λεονάρντο Μόουρα. Στη θέση του ο ανερχόμενος Γκαλιάρντο. Κανονικά ο Ροναλντίνιο Γκαούσο με τον Τιάγκο Νέβες που είναι τιμωρημένοι για το πρωτάθλημα. Το κλίμα στο στρατόπεδο των «ρουμπρονέγκρος» είναι πολύ καλό ύστερα από αρκετό καιρό. Στις δηλώσεις τους οι παίκτες εμφανίζονται αισιόδοξοι αλλά δεν γίνεται λόγος για εκδίκηση αν και η Ουνιβερσιδάδ ήταν εκείνη που τους απέκλεισε στο περσινό Κόπα Λιμπερταδόρες. «Η Φλαμένγκο παίζει πάντα ώστε να κερδίσει. Πάμε για το πρωτάθλημα αλλά και για το Σουνταμερικάνα. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς με την Ουνιβερσιδάδ».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φελίπε – Γκαλιάρντο, Αλέξ Σίλβα, Ουέλιντον, Ζούνιορ – Αΐρτον, Ουίλιανς, Ρενάτο Αμπρέου – Τιάγκο Νέβες – Ροναλντίνιο Γκαούσο, Ντέιβιντ.

ΟΥΝ. ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ (Χιλή): 
Για τη δεύτερη φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα, κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει και δεύτερη ομάδα από την Ουρουγουάη. Αυτήν τη φορά όμως, απέναντί της δεν βρέθηκε η σχετικά αδύναμη και άπειρη σε διασυλλογικές διοργανώσεις Φένιξ, αλλά η πρωταθλήτρια Κλαουσούρα 2011 Νασιονάλ. Μια σκληροτράχηλη ομάδα, με βαριά φανέλα, η οποία είχε καλή παρουσία στο πρόσφατο Κόπα Λιμπερταδόρες. Η πρόκριση ήρθε πιο εύκολα απ’ όσο θα φανταζόταν, με νίκη 1-0 στη Χιλή και δεύτερη νίκη 0-2 στην Ουρουγουάη.
Τα πηγαίνει περίφημα στο εγχώριο πρωτάθλημα, παραμένει αήττητη ύστερα από δέκα αγωνιστικές και λογικά θα τερματίσει στην πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας έτσι το πλεονέκτημα στα πλέι οφ που θ’ ακολουθήσουν. Στους δύο πρώτους αγώνες του Οκτωβρίου με Σαντιάγκο Γουόντερερς εκτός (28/9) και Ντεπόρτες Ικίκε εντός (1/10), έφερε ισάριθμες ισοπαλίες με 1-1 και 2-2 αντίστοιχα. Εβαλε τέλος σε αυτήν τη μικρή κακή παρένθεση κόντρα στην Ουνιόν Λα Καλέρα την περασμένη Τετάρτη, κερδίζοντας δύσκολα με 3-2. Νωθρή μέχρι τις αρχές της επανάληψης, βρέθηκε να χάνει με 1-2, στις δύο φάσεις που δέχτηκε η άμυνά της. Πήρε μπροστά στη συνέχεια, ισοφάρισε στο 58ο λεπτό με τον Μαγκαλάες κι έφτασε στην ολική ανατροπή στο 89’, με γκολ του πρώτου σκόρερ της Φρανσίσκο Κάστρο.
Η νίκη αυτήν έδιωξε κάθε υποψία για ενδεχόμενη… «κοιλιά» και βοήθησε προκειμένου η προετοιμασία της να γίνει σε άψογο κλίμα. Η αισιοδοξία για τις αναμετρήσεις με τη Φλαμένγκο είναι εμφανής από τις δηλώσεις όλων κι ενθαρρύνεται όχι μόνο από την καλή μέχρι τώρα παρουσία της αλλά και από το γεγονός ότι στα δύο ματς που έχει δώσει στο Ρίο με τους «Ρουμπονέγκρος» για το Κόπα Λιμπερταδόρες τα δύο τελευταία χρόνια, δεν έχει χάσει.
«Πρέπει να συνεχίσουμε στη διοργάνωση, με τη νοοτροπία που έχουμε χτίσει μέχρι στιγμής. Η Φλαμένγκο είναι ποιοτική ομάδα αλλά κι εμείς βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, οπότε στο μυαλό μας το φαβορί δεν είναι αυτήν. Εχουμε υποχρέωση προς τους εαυτούς μας να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε στο Ρίο», τόνισε ο κόουτς Σαμπάολι, πριν την αναχώρηση της ομάδας του για τη Βραζιλία.
Η πρώτη προπόνηση στο «Ενζενιάο» επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη στους παίκτες της, με τον αγωνιστικό χώρο να μην είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτό φάνηκε τουλάχιστον από τις δηλώσεις του Αργεντινού μεσοεπιθετικού Γκουστάβο Λορενζέτι, ο οποίος είπε: «Συνήθως τα βραζιλιάνικα γήπεδα είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε αυτό που θα παίξουμε. Το χορτάρι είναι ψηλό και υπάρχει λάσπη σε αρκετά σημεία, όπως και να έχει θα κάνουμε το παιχνίδι μας, προκειμένου να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε».
Ο δεξιός μπακ Οσβάλντο Γκονζάλες που ήταν αμφίβολος, είναι κανονικά στην αποστολή και θα ξεκινήσει από την αρχή. Εκτός έμεινε ο επιθετικός Τζιανκάρλο Κανάλες, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό και ο Σαμπάολι έκρινε πως ακόμη υστερεί σε φυσική κατάσταση.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Ερέρα – Οσβάλντο Γκονζάλες, Μάρκο Γκονζάλες, Ρόχας, Μένα – Ροντρίγκες, Ντίας, Αράνγκουϊς – Λορενζέτι – Βάργκας, Κάστρο. ... 1 ...

ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ – ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ

*** Ο άσος στο 1,50-1,60, το διπλό ξεκινά από 5,00 και φτάνει και στο 7,00.

*** Στο 72.809 θέσεων «Μορουμπί» του Σάο Πάουλο.

*** Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στους «8» τη Λίγκα Κίτο.
*** Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ (Βραζιλία): Σε κρίση οι «τρικολόρ παουλίστας». Η κυριακάτικη ταπεινωτική ήττα με 3-0 από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε έφερε την απόλυση του προπονητή Αντίλσον Μπατίστα και την ομάδα στην 6η θέση του Μπραζιλεϊράο έξω από τη ζώνη του Λιμπερταδόρες. Η Σάο Πάουλο προσπάθησε στο πρώτο μέρος και στην καλύτερή της στιγμή είχε τριπλό δοκάρι αλλά η μπάλα δεν της έκανε τη χάρη. Ετσι πήγε στα αποδυτήρια κυνηγώντας το σκορ. Στην επανάληψη ήταν αγνώριστη, δέχτηκε δύο ακόμα τέρματα και απογοήτευσε τον κόσμο της που την ακολούθησε ως την Γκοϊάνια.
Η διοίκηση κατέληξε να πάει στα επόμενα δύο ματς με τον αιώνιο υπηρεσιακό Μίλτον Κρουζ καθώς δεν υπάρχει χρόνος να βρεθεί ο ιδανικός αντικαταστάτης. Στο μυαλό πάντα και το ματς της Κυριακής με την Κοριτίμπα, όπου η νίκη είναι μονόδρομος ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες της τόσο για την έξοδο στο Λιμπερταδόρες όσο και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Μίλτον Κρουζ θα πάει στο παιχνίδι με τη βασική ενδεκάδα. Μοναδικό ερωτηματικό μια θέση στο κέντρο για την οποία μάχονται ο πολυθεσίτης Ζεάν με τον πολύ καλό νεαρό αμυντικό χαφ Ουέλινγκτον. Ο πρόεδρος Ζουβενάλ Ζουβένσιο βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση και ζήτησε από τους παίκτες να τα δώσουν όλα. «Το Σουνταμερικάνα είναι μια διοργάνωση που μπορεί να μας δώσει ένα ακόμα τρόπαιο αλλά και το εισιτήριο για το επόμενο Λιμπερταδόρες. Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Πάμε για τη νίκη».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ροζέριο Σένι – Πίρις, Ζοάο Φιλίπε, Ροντόλφο, Χουάν – Ζεάν (Ουέλινγκτον), Ντενίλσον, Λούκας, Σίσερο – Νταγκομπέρτο, Λουίς Φαμπιάνο.
ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ (Παραγουάη): Επιστράτευσε την εμπειρία και την ποιότητά της προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο της φιλόδοξης, πλην άπειρης, Λα Εκιδάδ από την Κολομβία και τα κατάφερε μια χαρά. Πήρε ένα κυνικότατο 1-0 στο υψόμετρο του «Ελ Καμπίν» και ολοκλήρωσε αυτό που άρχισε με το ίδιο σκορ στην Παραγουάη. Αυτήν ήταν και η πρώτη πρόκρισή της στους «16» του Σουνταμερικάνα μετά το 2006, διάστημα στο οποίο δεν είχε κερδίσει ούτε μία φορά.
Στο πρώτο του εκτός Αργεντινής εγχείρημα, ο κόουτς Μπουρουσάγκα τα πηγαίνει καλά και τη διατηρεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Πριν από τον επαναληπτικό (18/9) κόντρα στη Λα Εκιδάδ, είχε έρθει η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα με 2-0 από τη Σολ ντε Αμέρικα. Ακολούθησαν τέσσερις αναμετρήσεις (δύο νίκες και δύο ισοπαλίες), οι οποίες της έφτιαξαν την ψυχολογία και την οδήγησαν με καλές προϋποθέσεις στο ντέρμπι κορυφής με τη Νασιονάλ Ασουνσιόν, το περασμένο Σάββατο.
Κατάφερε να αιφνιδιάσει και μόλις στο 6' πήρε κεφάλι στο σκορ. Η χαρά της όμως δεν κράτησε πολύ και η ισοφάριση ήρθε στο 14’. Δέχτηκε πίεση από την «τρικολόρ» και αντεπεξήλθε καλά μέχρι την ανάπαυλα. Μπήκε πάλι καλύτερα στην επανάληψη, είχε τις φάσεις για το δεύτερο γκολ αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα έγινε το 2-1 (65’). Από κει και πέρα αγχώθηκε, προσπάθησε με άναρχο τρόπο να βρει την ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρει και άμεση συνέπεια, η διαφορά από την κορυφή ν’ ανοίξει στους πέντε βαθμούς.
Γνωρίζει τις δυσκολίες που έχουν τα ταξίδια στη Βραζιλία για τις διεθνείς διοργανώσεις, όμως φέτος έχει ένα σκαλπ στη συλλογή της, μιας και απέκλεισε στους «16» του Λιμπερταδόρες τη Φλουμινένσε, με συνολικό σκορ 4-3. «Μπορεί η Σάο Πάουλο να περνά περίοδο κρίσης στο πρωτάθλημα Βραζιλίας και να άλλαξε τεχνικό, αυτό όμως δεν αφαιρεί τίποτα από την ποιότητα που διαθέτει. Είναι άλλωστε μεγάλη ομάδα κι έχει ένα δικό της τρόπο παιχνιδιού. Από τη δική μας πλευρά, αν καταφέρουμε να πετύχουμε ένα γκολ, θα είναι το πιο ιδανικό σενάριο. Από κει και πέρα, δεν χρειάζεται άγχος ή φόβος, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και όλα θα έρθουν», είπε ο Μπουρουσάγκα, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης επί βραζιλιάνικου εδάφους.
Ο Αργεντινός κόουτς έχει πλήρη αποστολή στη διάθεσή του αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Παραγουανών ΜΜΕ, προτίθεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βάργκας – Μπονέτ, Σαραμπιά, Κανούτο, Σαμούδιο – Αγιάλα, Κάσερες, Ακίνο, Σιβέλι – Νούνιες, Μενέντες. ... 1 ...

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΟΛΙΜΠΙΑ ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ

*** Μεταξύ 1,75-1,91 ο άσος, με το διπλό να παίζει στο 3,75-4,50.

*** Στο 16.300 θέσεων «Χούλιο Γκροντόνα» του Μπουένος Αϊρες.

*** Επαναληπτικός για τη φάση των 16 του Σουνταμερικάνα, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας με 0-0, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

*** Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του Φλαμένγκο – Ουν. ντε Τσίλε.

*** Διαιτητής: Νταρίο Ουμπριάκο (Ουρουγουάη). Εχει σφυρίξει στη φετινή διοργάνωση τα παιχνίδια Νασιονάλ Ασουνσιόν – Αουρόρα (1-1), Τρουχιγιάνος – Λίγκα Κίτο (0-1) και Ουν. Κατόλικα – Βελέζ (0-2).

Α’ ΜΑΤΣ (Ολίμπια – Αρσεναλ 0-0): Δίκαιο αποτέλεσμα, σε ένα πολύ μοιρασμένο παιχνίδι. Πολύ «σφιχτή» η Αρσεναλ, δεν επέτρεψε στην Ολίμπια να πατήσει περιοχή και προσπάθησε με αντεπιθέσεις για το 0-1, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια (11’, 75’). Με μακρινά σουτ απείλησαν οι γηπεδούχοι και χωρίς να έχουν κλασικές φάσεις, δεν άξιζαν κάτι περισσότερο.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αργεντινή): Τρίτη ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα επίσημα παιχνίδια της το 0-0 που απέσπασε την Παρασκευή στην έδρα της Νιούελς. Δεν έψαξε και τίποτα περισσότερο, σε ένα κακό ματς, με τις δύο ομάδες με 10 παίκτες από το 12ο λεπτό και την Αρσεναλ να μένει με 9 στο 78’. Σώθηκε προς το τέλος σε δοκάρι και καθαρή ευκαιρία της Νιούελς.

Θετικό το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον τεχνικό Γκουστάβο Αλφάρο, καθώς «η Νιούελς είναι άμεσος αντίπαλος στην ειδική βαθμολογία». Αισιόδοξος παρουσιάστηκε για τη ρεβάνς με την Ολίμπια: «Εχω μια ομάδα με τρομερή καρδιά και ξέρω ότι θα προκριθούμε».
Την Παρασκευή δεν έπαιξε λόγω αμυγδαλίτιδας ο επιθετικός Σελάγια, που τώρα ξεκινάει, καθώς τραυματίστηκε (για άλλη μια φορά) ο καλός αλλά επιρρεπής φορ Λεγισαμόν. Αμφίβολος δίνεται ο βασικός μέσος Ορτίς, έχοντας κι αυτός αποκομίσει χτύπημα από το παιχνίδι της Παρασκευής.

«Θα γίνει κλειστό παιχνίδι, δεν πρόκειται να μας δώσουν χώρους», λέει ο Σελάγια, προσθέτοντας ότι «η Ολίμπια έχει έμπειρους παίκτες και το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί θα ήταν να απελπιστούμε στην προσπάθεια να βάλουμε γκολ, κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, το πληρώνουμε ακριβά. Δεν γίνεται να κοιμηθούμε ούτε ένα δευτερόλεπτο».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Καμπεστρίνι – Νέρβο, Λ. Λόπες, Μπουρδίσο, Τρομπέτα – Γκονσάλες, Μαρκόνε, Ορτίς (ή Κόμπο), Αγκίρε – Σελάγια, Ομπολο.

ΟΛΙΜΠΙΑ (Παραγουάη): Με το 2-0 της Παρασκευής επί της Γκουαρανί επανήλθε στις νίκες μετά από περίπου ένα μήνα και το διπλό επί της Εμελέκ, στον προηγούμενο γύρο του Σουνταμερικάνα. Μεσολάβησαν τέσσερα ματς με απολογισμό μία ήττα και τρεις ισοπαλίες (μαζί με το 0-0 με τη Αρσεναλ), με τον τεχνικό Χεράρδο Πελούσο να τονίζει ότι «είμαστε σε μία στιγμή δύσκολη» και τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο Μαρσέλο Ρεκανάτε να αποσαφηνίζει ότι «ο Πελούσο είναι ο μόνος ακλόνητος κι έχει 100% τη στήριξή μου». 
Ο προβληματισμός και η φημολογία για κακό κλίμα στα αποδυτήρια (ενώ υπάρχει και μία καθυστέρηση στους μισθούς και στο πριμ για την πρόκριση επί της Εμελέκ, όπως και σιωπηλή διαμαρτυρία των παικτών, που έχουν κόψει τις δηλώσεις) μπήκαν στον πάγο την Παρασκευή μετά τη νίκη επί της Γκουαρανί, που συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση και διπλό κέρδος, το ανέβασμα στη βαθμολογία και την επιδιόρθωση της ψυχολογίας πριν το ταξίδι στο Μπουένος Αϊρες.

Για το σημερινό ματς δεν υπολογίζεται ο έμπειρος στόπερ Χ. Κάσερες, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρώτο ματς με την Αρσεναλ και θα λείψει για περίπου ένα 6μηνο, ενώ επανέρχεται ο 20χρονος δεξιός μπακ Ρ. Κάσερες, που δεν ήταν διαθέσιμος για το πρώτο ματς λόγω τιμωρίας. Πάντως για βασικός δεξιός μπακ προορίζεται ο Αράντα, που έπαιξε στα δύο προηγούμενα επίσημα. Εν τω μεταξύ, τραυματίας ολοκλήρωσε το ματς με την Γκουαρανί ο βασικός επιθετικός Καμπαγιέρο, αλλά ταξίδεψε και αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ο Χεράρδο Πελούσο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, αλλά δεν αποκλείεται να είναι η ίδια με αυτήν του τελευταίου ματς πρωταθλήματος και το κυρίως δίλημμα είναι Μπιανκούτσι ή Σεβάγιος για μία θέση στην επίθεση. Ο διεθνής Σεβάγιος ήταν στον πάγκο την Παρασκευή, αλλά ίσως γυρίσει σήμερα στο αρχικό σχήμα.

«Το ηθικό στην ομάδα είναι πολύ καλό μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Γκουαρανί, ένα παιχνίδι που αναμφίβολα αξίζαμε να κερδίσουμε βάσει της εμφάνισής μας. Με την Αρσεναλ γνωριζόμαστε καλά και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Αυτοί έχουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, τον ξέρουμε, όπως και αυτοί ξέρουν το δικό μας, όμως ο στόχος μας δεν είναι να περιμένουμε ένα δούμε πώς θα παίξει ο αντίπαλος, αλλά να μπούμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι, που είναι η μόνη επιλογή που έχουμε. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα και οι δύο ομάδες έχουμε τις ίδιες πιθανότητες για να προκριθούμε», τόνισε ο Ουρουγουανός τεχνικός. 
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σίλβα – Αράντα, Ρομέρο, Μέσα, Αριόσα – Αμάδο, Ορτίς, Ορτερμαν, Μαρίν – Σεβάγιος (ή Μπιανκούτσι), Καμπαγιέρο. ... 1 ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.