Λίγα τα σημεία που ξεχωρίζουν για σήμερα.


ΣΕΒΙΛΛΗ – ΓΡΑΝΑΔΑ
***Ελάχιστα πάνω από 1,35 η Σεβίλλη, 8,55 το διπλό.
***Τοπική μονομαχία της Ανδαλουσίας.
***Προϊστορία: 11-2-0.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Διαφορετικά τα περίμενε τα πράγματα στη φιλοξενία της Σανταντέρ την Τρίτη, διαφορετικά εξελίχθηκαν. Με το άλλοθι των σημαντικότατων απουσιών βραχυκύκλωσε δεν κατάφερε να επιβληθεί των καλών «βερδιμπλάνκος» παρά μετά το 20λεπτο κι έτσι μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη (37’). Δεν έκανε το 2-0 ελέω Τόνιο και αυτό επέτρεψε στους Κανταμπριανούς να πάρουν τον έλεγχο και να το αξιοποιούν «χτυπώντας» δύο φορές σε διάστημα οκτώ λεπτών (62’-69’). Το τελευταίο εικοσάλεπτο έφερε τους «ρόχας» στα καρέ του Τόνιο, καθαρές όμως ευκαιρίες για την ισοφάριση δεν μπόρεσαν να βγάλουν κι έτσι σίγουρα θα πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι στις καθυστερήσεις, ο Μάνου Ντελ Μοράλ με το δεύτερο του τέρμα έσωσε το βαθμό (2-2).
«Σκόραραν από κόντρες που έγιναν από δύο λάθη μας, μας μένει άσχημη γεύση. Χρειάστηκε να υποφέρουμε πολύ ώστε να κερδίσουμε την ισοπαλία. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε στη συνέχεια», το παραστατικό για τη φετινή εικόνα – κι όχι μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι – της Σεβίλλης σχόλιο του Μαρθελίνο. Γιατί ναι, οι Ανδαλουσιάνοι προφανώς και ποντάρουν τα περισσότερα φέτος στην ανασταλτική τους λειτουργία (έχουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Πριμέρα), ωστόσο το πρόβλημα είναι στην επίθεση, αφού μόνο με δέκα γκολ στο ενεργητικό τους έχουν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της πρώτης 12άδας της κατάταξης.
Εντός έδρας, έχασαν τους πρώτους τους βαθμούς την περασμένη εβδομάδα, προφανώς και φιλοδοξούν να μη... δημιουργήσουν σερί στη φιλοξενία της συντοπίτισσας Γρανάδα. «Η Γρανάδα είναι μια ομάδα που ξέρει να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της. Σίγουρα θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς και χρειαζόμαστε ταχύτητα στην ενέργεια και στη σκέψη ώστε να την καταβάλουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε να νικήσουμε και παράλληλα να το ευχαριστηθούμε, Δεν είναι συνηθισμένο να παίζουμε Δευτέρα, αλλά αυτό έτυχε και δεν πρέπει να είναι εμπόδιο προκειμένου να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, παρότι η αλλαγή του προγραμματισμού προβληματίζει τους προπονητές», επισήμανε ο Αστουριάνος τεχνικός.
Αγωνιστικά και πάλι δεν λείπουν τα προβλήματα στους αήττητους «κόκκινους». Ο Νεγρέδο (7/3), υπέστη υποτροπή και κόπηκε εκ νέου από την αποστολή, ενώ νοκ άουτ έμεινε έχοντας χτυπήσει ο Φάσιο (2/0). Σταθερά εκτός δράσης ο αναντικατάστατος εξτρέμ Περότι (7/0) κι ο ανέτοιμος ακόμη ύστερα από τα αλλεπάλληλα προβλήματα τραυματισμών που έχει αντιμετωπίσει τον τελευταίο χρόνο, ο χαφ Γκουαρέντε (0/0). Διαθέσιμοι ωστόσο είναι έχοντας εκτίσει τις τιμωρίες τους είναι ο Κανουτέ (6/2) κι ο αριστερός μπακ Φ. Ναβάρο (7/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χ. Βάρας – Κάσερες, Σπάχιτς, Εσκουντέ, Φ. Ναβάρο – Νάβας, Μεδέλ, Ράκιτιτς, Τροχόφσκι – Ντελ Μοράλ, Κανουτέ.
ΓΡΑΝΑΔΑ: Κόντρα στην Μπαρτσελόνα την Τρίτη είναι αλήθεια πως πολλές επιλογές δεν είχε. Επέλεξε λοιπόν να παίξει 90 λεπτά ταμπουρωμένη στην περιοχή της κι έστω κι έτσι τις εντυπώσεις τις κέρδισε. Βοήθησε φυσικά το πολύ χλωμό αγωνιστικό πρόσωπο των Καταλανών, οι οποίοι πήραν τη νίκη χάρη σε ένα φάουλ του Τσάβι (33’), αλλά πέραν δύο τετ – α - τετ στην επανάληψη – όταν και αγωνίζονταν με αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας της αποβολής του Μπενίτεθ από το 53’ δεν δημιούργησαν άλλα προβλήματα στους νεοφώτιστους. Οι τελευταίοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να έχουν και παράπονα από τη διαιτησία για το φάουλ που προήλθε το γκολ, τον εσφαλμένο καταλογισμό ενός οφσάιντ στον Χέιχο (έβγαινε τετ – α - τετ με τον Βαλντές) και τις δύο αποβολές (η δεύτερη στις καθυστερήσεις) (0-1).
«Ο διαιτητής υποτίμησε τη νοημοσύνη μας. Πέρα από αυτό, θεωρώ πως κάναμε καλή εμφάνιση, αφού συνήθως στα παιχνίδια της η Μπαρτσελόνα δημιουργεί δέκα ευκαιρίες για γκολ και σήμερα έκανε μόλις δύο», το σχόλιο του προφανώς εκνευρισμένου Φάμπρι. Ευτυχώς πάντως για τον ίδιο μόνο με την ομάδα του δεν τα είχε, παρότι αριθμητικά έχει κάθε λόγο να είναι. Βλέπετε, οι Ανδαλουσιάνοι βρίσκονται πλέον ουραγοί στην κατάταξη, με τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (δύο γκολ μόνο), προέρχονται από ένα σερί τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς να βρουν δίχτυα, ενώ στις εξόδους τους μετράνε μόνο ήττες (τέσσερις) χωρίς καν να έχουν σκοράρει.
Κακή ομάδα δεν είναι, το παλεύουν και τρέχουν πολύ στα παιχνίδια τους, ωστόσο τους λείπει (και τους λείπει πολύ) το γκολ, οπότε η εκ των πραγμάτων ανασταλτική τους προσέγγιση πάει στράφι όταν (συνήθως) μένουν πίσω στο σκορ. Κάτι που ελπίζουν πως θα αποφύγουν στο αποψινό τοπικό ντέρμπι με τη Σεβίλλη. «Η Σεβίλλη έχει δείξει πως δυσκολεύεται εντός έδρας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Είναι στιγμή να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για τη Γρανάδα. Πρέπει να μπούμε δυνατά, αλλιώς θα έχουμε προβλήματα. Η Σεβίλλη είναι κλασική ομάδα Μαρθελίνο με 4-4-2, τάξη και πειθαρχία», το σχόλιο του Γαλιθιάνου τεχνικού.
Αγωνιστικά, οι απώλειες ... ζουν και βασιλεύουν στο στρατόπεδο των «ροχιμπλάνκος». Νοκ-άουτ παραμένουν οι δύο βασικοί τους χαφ, ο Γεμπντά (7/0) κι ο Μάρτινς (7/0), ενώ τιμωρημένοι είναι ο αναντικατάστατος κι ο φετινός τουςMVP, ταχύτατο εξτρέμ Μπενίτεθ (9/0) όπως κι ο επίσης εξτρέμ Ρομέρο (5/0). Επιστρέφουν στην αποστολή ο συνήθως βασικός εξτρέμ Χάρα (6/0) κι ο φορ Ιγκάλο (2/0), ενώ κανονικά συμπεριλήφθηκε στη 18άδα ο χρησιμότατος μεσοεπιθετικός Φ. Ρίκο (6/1), παρότι το τελευταίο διήμερο ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα. Νοκ άουτ τέθηκε εκ νέου ο κάπτεν/στόπερ Λουθένα (1/0), ενώ κατόπιν τεχνικής απόφασης κόπηκαν ο στόπερ Παμαρό (1/0), ο κίπερ Χοσέ Χουάν (0/0) και ο χαφ Μπόατενγκ (0/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρομπέρτο – Νιόμ, Μάινθ, Ιν. Λόπεθ, Σικέιρα – Αμπέλ Γκόμεθ, Φραν Ρίκο, Μίκελ Ρίκο – Ούτσε, Χέιχο, Μολό.

ΣΤΟΟΥΚ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

*** Στο 2,20 η ανώτερη τιμή του άσου. Το διπλό σ' ορισμένες εταιρίες ξεπερνά και το 3,50.
*** Η Νιούκαστλ δεν έχει νικήσει στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις της με τη Στόουκ. Μετρά δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.
*** 8-4-1 το ρεκόρ της Στόουκ στο «Μπριτάνια». Εχει δεχτεί πέντε γκολ στα τελευταία 10 παιχνίδια εντός έδρας, κρατώντας πέντε φορές ανέπαφη την εστία της. Ποτέ σ' αυτό το διάστημα δεν δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.

*** Η Νιούκαστλ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία εκτός έδρας. Δεν έχει κάνει έκτο αήττητο από το Φεβρουάριο του 2004. Διατηρεί αήττητο 12 αγώνων, ανεξαρτήτως έδρας, πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 1997.

*** Η Στόουκ έχει σκοράρει το 71% των γκολ της από στημένες φάσεις. Το καλύτερο ποσοστό της κατηγορίας. Εχει μόλις 22 σουτ στην εστία, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.

*** Ο Ντεμπά Μπα έχει σκοράρει 8 γκολ στα 9 προηγούμενα που ξεκίνησε βασικός.

ΣΤΟΟΥΚ: Εντονα παράπονα από τη διαιτησία έχει μετά την ήττα-αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ την Τετάρτη με 2-1. Τραβηγμένα ακυρώθηκε γκολ του Γουόλτερς στο πρώτο μέρος για φάουλ στον Ρέινα, διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Κράουτς στα χασομέρια. «Δεν νομίζω ότι υπήρχε δίκαιη αντιμετώπιση σε αρκετά σφυρίγματα. Δεν γίνεται να έχεις διαφορετικούς κανόνες στη μία περιοχή και διαφορετικούς στην άλλη», τόνισε ο Τόνι Πούλις.

Πολύ μεγαλύτερο θέμα για τον καλό τεχνικό είναι η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι βαριά, παρά το φρεσκάρισμα που γίνεται, μην ξεχνάμε ότι η Στόουκ είναι εντελώς άμαθη από τέτοιες καταστάσεις. «Εχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Το να βάλει η ομοσπονδία το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ Δευτέρα, ήταν απογοητευτικό. Την Πέμπτη έχουμε παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την Κυριακή ξαναπαίζουμε για το πρωτάθλημα»,τόνισε ο Πούλις, συμπληρώνοντας: «Επειδή είναι ίσως η πιο δύσκολη εβδομάδα, κοιτάμε πολύ προσεκτικά το πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και το πιο δύσκολο παιχνίδι θα είναι αυτό με την Μπόλτον, την Κυριακή»...

Μακροχρόνια και αδιάφορα τα αγωνιστικά προβλήματα, περιμένουμε να δούμε τις επιλογές του Πούλις για την 11άδα. Λογικά θα ξεκινήσει ο Ζερόμ, ο οποίος είναι τιμωρημένος στην Ευρώπη.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπέγκοβιτς - Χουτ, Σόουκρος, Απσον, Γουίλκινσον - Πέναντ, Ντέλαπ, Γουάιτχεντ, Εθρινγκτον - Κράουτς, Ζερόμ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πλήγμα για την ψυχολογία ο αποκλεισμός από την Μπλάκμπερν στο Λιγκ Καπ. Ηττήθηκε με 4-3 στην παράταση και αποχαιρέτησε το θεσμό, στον οποίο υπολόγιζε αρκετά ο Πάρντιου. Θα μπορούσε, πάντως, να έχει αποκλειστεί από την κανονική διάρκεια, βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ, όμως με γκολ των Γκάθρι στο 93' και του Καμπάιγ στο 96' (!) ισοφάρισε. «Ηταν μια φανταστική προσπάθεια και οι φίλαθλοι θα το εκτιμήσουν, παρά τον αποκλεισμό. Μας στοίχισε όμως η κούραση στο τέλος», είπε ο Πάρντιου, ο οποίος χρησιμοποίησε ως επί το πλείστον βασικούς.

Επιστροφή στο πρωτάθλημα, εκεί που παραμένει αήττητη από το ξεκίνημα της σεζόν και προέρχεται από την αρκετά δύσκολη νίκη επί της Γουίγκαν με 1-0. Πολλοστή φορά ο Πάρντιου έπλεξε το εγκώμιο των οπαδών και το πόσο βοηθά την ομάδα η στήριξή τους, ενώ τόνισε ότι το παιχνίδι με τη Στόουκ το βλέπει ως ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες...

Αμφίβολος ο πολύτιμος Τιοτέ (9/0), που έχασε το μεσοβδόμαδο. Εκτός ένα μήνα θα παραμείνει και ο Αμεόμπι (6/1), με τις λύσεις, όμως, της επίθεσης να είναι πολλές. Επίσης, παίζεται και η συμμετοχή του βασικότατου στόπερ Στίβεν Τέιλορ (9/0), ο οποίος έσπασε τη μύτη του. Πάντως, τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι και ο Τιοτέ και ο Τέιλορ αναμένεται να βρεθούν στη διάθεση του Πάρντιου. Μπεστ και Μπα αναμένεται να είναι το δίδυμο της επίθεσης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Κρουλ - Σίμπσον, Κολοτσίνι, Σ. Τέιλορ, Ρ. Τέιλορ - Ομπερτάν, Τιοτέ, Καμπάιγ, Γκουτιέρες - Μπα - Μπεστ. 




ΜΕΡΣΙΝ ΙΝΤΜΑΝ ΓΙΟΥΡΝΤΟΥ – ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ

*** Στο 1,90 κατά βάση ο άσος. Το διπλό ξεπερνά το 4,00 σε κάποιες εταιρείες.

*** Προϊστορία: 3-0-0. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τελευταία φορά στο πρωτάθλημα τη σεζόν 1969-1970.

ΜΕΡΣΙΝ ΙΝΤΜΑΝ ΓΙΟΥΡΝΤΟΥ: Τρίτο ματς μέσα σε επτά μέρες για τη νεοφώτιστη. Στο τελευταίο την Πέμπτη ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από τη Σίβας, ύστερα από πολύ μέτρια εμφάνιση. Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε στο 21’, χάρη στην αστοχία της αντιπάλου γλίτωσε το δεύτερο σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος. Στα τελευταία λεπτά βγήκε μπροστά κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε μια καραμπόλα, γενικά όμως δεν άξιζε να πάρει κάτι από τον αγώνα.

Ηταν η τρίτη σερί ήττα (μετά τις δύο διαδοχικές εντός έδρας από Φενέρ και Μπεσίκτας) για την ομάδα του Σαγλάμ, που είχε πραγματοποιήσει αρκετά καλό ξεκίνημα, με τον τελευταίο στέκεται στην κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Δεν δείξαμε τα όσα θέλαμε, μέτρησε η κόπωση. Στο τέλος είχαμε κάποιες ευκαιρίες, το γκολ που δεχτήκαμε πάντως δεν αρμόζει σε μια ομάδα που αγωνίζεται στη Σουπερλίγκ». «Μπορούμε να αντιδράσουμε», λέει ο πρόεδρος Καχραμανλί, κάνοντας έκκληση στον κόσμο να προσέλθει απόψε στο γήπεδο.

Δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο βασικός γκολκίπερ Αρικάν (6/0). Κάρτες συμπλήρωσε μεσοβδόμαδα ο πολυσυζητημένος μπακ Κας (7/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Σέχιτς – Οζμπάι, Μπουμ, Ατάν, Κετσελί – Γιαχία, Ουτσουντζού, Ν’ Ντούκα - Μόριτς – Νόμπρε, Αμόα.

ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ: Χωρίς να είναι πολύ καλή, επικράτησε την Πέμπτη με 1-0 της Καϊσερί. Με πρωταρχικό στόχο το μηδέν στην άμυνα, φρόντισε να κλείσει καλά τους χώρους, το εξαιρετικό γκολ του Αϊντογντού (71’) στην επανάληψη της χάρισε τους τρεις βαθμούς.

Αυτό που της λείπει είναι η σταθερότητα και το βάθος στο ρόστερ, κάτι που τονίζει συχνά στις συνεντεύξεις ο Τσαπά. Μετά τη μεσοβδόμαδη νίκη ο τεχνικός των «κοκκινόμαυρων» δήλωσε πως «όταν προερχόμαστε από ήττα, παίζουμε καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν υπάρχει ερμηνεία για αυτό, αφού οι παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στην Καϊσερί και στην Γκαζιαντέπ ήταν οι ίδιοι».

Τιμωρημένος λόγω καρτών ο βασικότατος μπακ Ντεμίρ (8/1). Δεν έχει αναρρώσει πλήρως ο βασικός γκολκίπερ Καραμπουλούτ (4/0), έχει υποβληθεί σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας. Γυρίζει ο βασικός στόπερ Οζσαράτς (5/1), που δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα. Αγνωστο αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο μεσοεπιθετικός Χαρμπουζί (3/0), που βρίσκεται εκτός εδώ και περίπου έναν μήνα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κιοσέ – Τζαν, Οζσαράτς, Τσούρι, Σεντέφ – Μερίτς, Αζοφέιφα, Αϊντογντού, Ντελίμπαλτα – Ζεκ, Τουμ.




ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΚΑΡΝΤΕΜΙΡ ΚΑΡΑΜΠΟΥΚ

*** Μάξιμουμ 1,30 ο άσος, στο 10,00 το διπλό.

*** Προϊστορία: 4-0-0.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Στο πρώτο κλάσικο της χρονιάς την Πέμπτη αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Μπεσίκτας. Βρέθηκε δις πίσω στο σκορ (12’, 72’), αν και απειλήθηκε σοβαρά σε ακόμη δυο τρεις στιγμές στην επανάληψη, κατάφερε να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι, ισοφάρισε δεύτερη φορά (2-1 60’) με μακρινό φάουλ του Μπαρόνι (88’), ενώ στο τέλος θα μπορούσε να κλέψει και τη νίκη.

Προηγήθηκε η εντός έδρας γκέλα με τη Σαμσούν (0-0), που ήταν η δεύτερη φετινή για την ομάδα του Κοτζαμάν στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Ευχάριστο για τον προπονητή των «καναρινιών» ότι οι περισσότεροι τραυματίες έχουν επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, αν και προέκυψε ο σοβαρός τραυματισμός του γρήγορου εξτρέμ Ντιά (3/1), που θα χάνει τον υπόλοιπο πρώτο γύρο. Κανονικά αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα ο γκολκίπερ Ντεμιρέλ (5/0) και ο χαφ Τοπούζ (3/0), μαζί με τους άλλους προπονήθηκε και ο λογιζόμενος βασικός στόπερ Κεσιμάλ (0/0). Ασήμαντη η απουσία του γκολκίπερ Κιριντιλί (0/0).

«Ξεχάστε το ντέρμπι και συγκεντρωθείτε στα επόμενα», ζήτησε από τους παίκτες του ο Κοτζαμάν, τονίζοντας τη σημασία των αγώνων με Καραμπούκ και Σίβας και ότι «δεν θέλω άλλες απώλειες».

Αήττη εδώ και 26 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σερί που τρέχει από πέρυσι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Ντεμιρέλ – Γκιονούλ, Ιρτεγκούν, Γιόμπο, Τζίγκλερ – Τοπούζ, Μπαρόνι, Εμρέ, Ερκίν – Αλεξ – Μπιενβενύ.

ΚΑΡΝΤΕΜΙΡ ΚΑΡΑΜΠΟΥΚ: Ευχαριστημένη έμεινε με τον βαθμό στο εκτός έδρας παιχνίδι την Τετάρτη με τη Σαμσούν (0-0). Βάσει της εμφάνισής της άλλωστε δεν μπορούσε να έχει παράπονα από το σκορ, σε όλη τη διάρκεια περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και πέρα από μια δυο φάσεις στην κόντρα δεν απείλησε καθόλου.

«Είναι εξίσου σημαντικό να μη χάνεις, όταν δεν μπορείς να κερδίζεις», σημείωσε ο Ιλντίζ, προσθέτοντας ότι «ακολουθεί άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, δεν είναι καθόλου να αντιμετωπίζεις τη Φενέρ στο Σουκρού Σαράτσογλου. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, πάμε να το παλέψουμε και να δείξουμε ότι δεν είμαστε χαμένοι από χέρι».

Λείπουν εσχάτως ο βασικός στόπερ Ντεούμι (4/0) και ο φορ Παρλάκ (5/0), που δεν έχουν ξεπεράσει τους τα προβλήματά τους. Εκτός για λόγους τακτικής ο δεξιός μπακ Σιμσέκ (2/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Τόμιτς – Οζγκέντς, Οζντίν, Νίκολιτς, Σέριτς – Χικμέτ, Ραγκουέ, Σοϊλέρ, Κισά – Τσέρνατ – Ισά (Κούτσικ).

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ – ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ
 
***Ποντάρεται αρκετά ο άσος της Μίντιλαντ που έχει υποχωρήσει στο 1,50 από το αρχικό 1,65, μέχρι το 7,00 φτάνει το διπλό της Σοντέρισκε.
ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Σκόνταψε στο Κόγκε, σε μία έδρα που λίγες ομάδες δεν θα κερδίσουν και έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει την Κοπεγχάγη στους δύο βαθμούς. Με την τύχη του τα είχε ο Ρίντερσχολμ μετά το ματς, με την επιπολαιότητα των παικτών του θα έπρεπε να τα βάλει, αφού οι ευκαιρίες για τη νίκη υπήρχαν, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ παιδικό μπορεί να χαρακτηριστεί το 1-1 που δέχθηκε στο 86’.
Την Πέμπτη η… κατάρα του κυπέλλου κόντρα στη Νόρντζελαντ συνεχίστηκε και το 1-0 την απέκλεισε από τον βασικό στόχο που είχε και φέτος, δηλαδή το κύπελλο, σε ένα θεσμό όπου έφτασε στον τελικό τις δύο προηγούμενες χρονιές. Απογοητευμένος δήλωσε ο Ρίντερσχολμ μετά το ματς, αλλά έδειξε να το ξεπερνά γρήγορα και να σκέφτεται το ματς με τη Σοντέρισκε, στο οποίο η Μίντιλαντ μπορεί να καταρρίψει ένα ρεκόρ. Αν νικήσει και φτάσει τους 28 βαθμούς, θα έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στις 14 πρώτες αγωνιστικές στην ιστορία του συλλόγου. «Θέλουμε να αποδείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας ότι έχουμε κάνει μια πραγματικά καλή αρχή στη σεζόν. Θα αφήσουμε ιστορία αν κάνουμε αυτό το ρεκόρ και θα δείξουμε πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Εχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους και αυτό μου δίνει αρκετές επιλογές για το ματς με τη Σοντέρισκε, αφού σκέφτομαι και την κούραση που ίσως έχουν αυτοί που έπαιξαν την Πέμπτη. Ξέρω πως στα τελευταία παιχνίδια δεν δείξαμε καθαρό μυαλό και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερα γκολ, ιδιαίτερα κόντρα στην Κόγκε».
Επιστρέφει ο Ολλανδός εξτρέμ/φορ Γιάνσεν (13/5) που δεν αγωνίστηκε στο ματς του κυπέλλου και έτσι η αποστολή είναι πλήρης για τον Ρίντερσχολμ.
ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ: Δεν μπορεί να πει κανείς πως βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, έχοντας μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι και αυτή επί της Κόγκε. Με τη Χόρσενς έχασε πριν καν κατεβεί στο γήπεδο, στο ημίωρο το ματς ήταν 0-4, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-4. Μεσοβδόμαδα παίζοντας κυρίως με βασικούς δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Χόμπρο (Β’ κατηγορία) για το κύπελλο, την οποία και απέκλεισε στην παράταση με 0-2, χάνοντας πάντως αρκετές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του ματς για να καθαρίσει την πρόκριση. Η κλήρωση της χαμογέλασε στη συνέχεια, αφού στα προημιτελικά θα παίξει κόντρα στη Νέσμπι, ομάδα τρίτης κατηγορίας.
Ο προπονητής Σόντεργκααρντ περιμένει από τους Λύκους του να κατέβουν επιθετικά κόντρα στη Μίντιλαντ, αφού και ο ίδιος ξέρει πως μετά το καλό της ξεκίνημα, η ομάδα έχει ξεφουσκώσει και χρειάζεται τους βαθμούς. «Λογικά η Μίντιλαντ θα παίξει ψηλά και θα μας πιέσει, οπότε πρέπει η επίθεσή μας να είναι έτοιμη για να παίξει γρήγορα όποτε βγαίνουμε στην κόντρα».
Εκτός από το ματς του κυπέλλου έμειναν ο φορ Φαμπρίσιους (12/1) και ο Νορβηγός στόπερ Στόρμπεκ (πέρσι στον Παναιτωλικό. 13/2 φέτος με τη Σοντέρισκε) που είχαν μυϊκούς τραυματισμούς, η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.


ΖΙΛ ΒΙΣΕΝΤΕ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ
*** Υποχώρησε στα επίπεδα του 2,45 (μαξ 2,60) το διπλό, ενώ αρχικά είχε ανοίξει και σε τιμές κοντά στο 2,70-2,80. Από 2,60 έως 3,00 παίζει πλέον ο άσος.

*** Προϊστορία: 10-2-2.

ΖΙΛ ΒΙΣΕΝΤΕ:
 Βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και δεν είχε αντίδοτο στη δαιμονιώδη φόρμα της Σπόρτινγκ, με συνέπεια να υποστεί βαριά ήττα με 6-1. Μοναδικό άλλοθι ότι δέχτηκε το 2-0 στο 58’ από αυστηρό πέναλτι, αλλά στο υπόλοιπο κατέρρευσε. «Το μόνο καλό είναι ότι χάσαμε μόνο τρεις βαθμούς», τόνισε ο Πάουλο Αλβες.

Παρέμεινε στη Λισσαβώνα γιατί την Πέμπτη αντιμετώπισε για το Λιγκ Καπ την Μπελενένσες. Το έχασε και αυτό με πέναλτι στο 89’ και σκορ 2-1, αλλά έχει και ρεβάνς στην έδρα της (9/11). Αλλαγές έκανε στην ενδεκάδα ο Πάουλο Αλβες. Είχε προηγηθεί και ο οδυνηρός αποκλεισμός στο κύπελλο από την Τορένσε (Γ’ κατηγορίας).

Για σήμερα επανέρχεται ο βασικός στόπερ (και εκτελεστής των πέναλτι) Κλάουντιο (7/4), που λόγω ασθένειας έλειψε από τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις. Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να επανέλθει ο βασικός μέσος Πέδρο Μορέιρα (8/0), που χτύπησε κόντρα στη Σπόρτινγκ. Σε δεύτερο εκτός λόγω τραυματισμού ο επίσης μέσος Αντρέ Κούνια (7/0), ενώ ελπίδες να επιστρέψει έχει ο βασικός φορ Ούγκο Βιέιρα (7/1), που έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά του λείπει αγωνιστικός ρυθμός.

«Θέλουμε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από αυτήν την κατάσταση. Η ομάδα περνάει μία φάση χαμηλής αυτοεκτίμησης, κάτι που έχει δημιουργηθεί και μέσα από τις απουσίες ορισμένων ποδοσφαιριστών, αλλά θέλουμε να γυρίσουμε την κατάσταση ήδη από αυτό το παιχνίδι»
, δήλωσε ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ο Πάουλο Αλβες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3):
 Αντριάνο – Εντερ, Κλάουντιο, Σάντρο, Ζούνιορ Καϊσάρα – Λουίς Μανουέλ, Γκιγιέρμε, Ρίτσαρντ – Ούγκο Βιέιρα, Ρομπέρτο, Λουίς Κάρλος.

ΜΑΡΙΤΙΜΟ:
 Σκόραρε μόλις στο 1’ κόντρα στη Σετούμπαλ και αυτό στάθηκε αρκετό να σημειώσει ακόμα μία νίκη και να διατηρηθεί στην τρίτη θέση. Είχε ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη έπαιξε πιο συντηρητικά και αρκέστηκε στην προστασία του, χωρίς να απειληθεί σοβαρά. Συμπλήρωσε έξι ματς αήττητη στο πρωτάθλημα (5-1-0), οκτώ μαζί με αυτά των κυπέλλων.

Από το σημερινό ματς θα λείψει τελικά ο βασικός στόπερ Ρόμπσον (7/0), που δεν πρόλαβε να ξεπεράσει εγκαίρως τον τραυματισμό του. Αντίθετα γυρίζει στην αποστολή ο χαφ Μπενασούρ (4 αλλ./0), που ανάρρωσε. Αμελητέα τα άλλα προβλήματα.


«Η ομάδα είναι καλά, έχουμε προετοιμαστεί για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι συγκεντρώνουμε όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ο τεχνικός Πέδρο Μάρτινς, που περιμένει την ομάδα του να διατηρήσει την προσωπικότητα και το χαρακτήρα που έχει δείξει στα προηγούμενα εκτός έδρας ματς που έχει δώσει, ενώ τόνισε ότι περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι.

Παρεμπιπτόντως, αν η Μαρίτιμο δεν χάσει σήμερα θα ισοφαρίσει το καλύτερο αήττητο ρεκόρ της ιστορίας της, που κρατάει από την περίοδο 1997/98, αν κι εκείνα τα εννιά ματς χωρίς ήττα ήταν όλα για το πρωτάθλημα. «Δεν κοιτάμε τα ρεκόρ, ασφαλώς αν το σπάσουμε θα είναι κάτι εξαιρετικό, αλλά ο κύριος στόχος μας είναι να πιάσουμε τους 45 πόντους», τόνισε ο τεχνικός της.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Πεσάνια – Μπρίγκελ, Ζοάο Γκιγιέρμε, Ρομπέρζ, Ρούμπεν – Ρομπέρτο Σόουσα, Ράφαελ Μιράντα, Ολμπερνταμ – Σαμί, Μπαμπά, Ντανίλο Ντίας.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ - ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ
***Στο 1,45 ο άσος, στο 6,50 το διπλό.

***Η Φρέντρικσταντ δεν έχει κερδίσει στο Οσλο από το 1975. Από τότε, η Βαλερένγκα τρέχει ρεκόρ 7-4-0 τις όποιες φορές συναντήθηκαν οι δύο ομάδες στην Α' Νορβηγίας.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Πιστή στις φετινές συνήθειες των ομάδων της κορυφής, απέτυχε να πάρει αποτέλεσμα – υπέρβαση στην έδρα της Ααλεσουντ. Προσπάθησε να παίξει ένα κλειστό εκτός έδρας παιχνίδι, προηγήθηκε στην πρώτη της σημαντική φάση στο 24’, αλλά η δύναμη της έδρας την έπνιξε (1-1 29’, 2-1 68’) σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα απέδειξε πως παρά την πρόσφατη ανάκαμψή της (ερχόταν από 8 νίκες στα 9 προηγούμενα), δεν βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ενώ αγωνιστικά έχει ακόμα αρκετά κομμάτια του παζλ να συνθέσει για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Παρ' όλα αυτά, τουλάχιστον στο Ούλεβολ δείχνει να έχει αποκαταστήσει την περσινή δυναμική και αξιοπιστία της. «Δεν ξέρω τι πήγε στραβά στο Ααλεσουντ. Νομίσαμε πως το παιχνίδι τελείωσε στο 0-1. Εχουμε όμως μια καλή αφετηρία και μπορούμε ακόμα να πάρουμε τη δεύτερη θέση» δήλωσε ο Σέρβος χαφ Ζάγιτς. Τη βοήθησαν τα αποτελέσματα της αγωνιστικής και ειδικά το εξωφρενικό 3-6 της Μπραν μέσα στην έδρα της Ρόζενμποργκ χθες βράδυ. Με νίκη σήμερα, η Ενγκα φθάνει τους 47 βαθμούς και τη δεύτερη θέση.

Επιστρέφουν από τιμωρία ο σημαντικότατος κεντρικός χαφ Ογκούντε (23/6, 4 ασίστ) και οι δύο της δεξιοί μπακ Νόρντβικ (19/0) και ο Σουηδός Στουρ (14/3). Επέστρεψε από την Under18 της Νορβηγίας και ο νεαρός εξτρέμ Νίλσεν (25/3, 1 ασίστ, 7 αλλ.).

Ο σταρ, mvp, επιθετικός Γκούναρσον ταλανίζεται από το σκάνδαλο της μεταγραφής του, όπου εμφανίζονται πολλές παρατυπίες. Παρόλα αυτά μετρά 3 γκολ και 4 ασίστ σε 11 συμμετοχές του με τα χρώματα της Ενγκα και έχει «γλυκάνει» το παιχνίδι της ομάδας του Οσλο.

ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ: Ψιλοθάλασσα τα έχει κάνει και ελπίζει να μην μπορέσει να το εκμεταλλευτεί η Σταρτ. Στις τελευταίες 10 αγωνιστικές έχει πάρει μόλις μία νίκη (1-4 στο Σάρπσμποργκ), με αποτέλεσμα να δει τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού να μειώνεται στους 4 βαθμούς.

Για καλή της τύχη, η Σταρτ ηττήθηκε χθες το απόγευμα με 2-3 από την Οντ Γκρένλαντ και έτσι η απόσταση παρέμεινε ως έχει. Το επόμενο Σάββατο υποδέχεται την ομάδα του Κρίστιανσαντ σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της στην Τίπελιγκεν.

Στο ενδιάμεσο όμως μεσολαβεί το ματς με τη Βαλερένγκα, όπου ο προπονητής Αουνε προανήγγειλε αμυντική τακτική: «Δεν γίνεται να δεχόμαστε δύο και τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Για να έχουμε τύχη, πρέπει να είμαστε κυνικοί στην άμυνα». Η αλήθεια είναι πως έχουμε ξεχάσει την τελευταία φορά που κατάφερε η Φρέντρικσταντ να βγάλει εις πέρας ένα αμυντικογενές πλάνο.

Ερχεται από την ήττα με 2-0 στην έδρα της Ρόζενμποργκ την περασμένη Τετάρτη. Σταθερά μέτρια, έφαγε δύο εύκολα γκολ στο 15’ και το 19’ και μετά κυνηγούσε να γυρίσει το ματς με χάρις στην ποιότητα κάποιων μεσοεπιθετικών της. Εντελώς αδούλευτη από τον Αουνε.

Επιστρέφουν από την ομάδα νέων της χώρας οι άκρως υπολογίσιμοι νεαροί της Χουσεϊν (17/1, αμυντικός χαφ) και Ντούρε (4/0, στόπερ, πρόσφατα αποκτηθείς από τη Λοβ Χαμ).

ΟΥΝΙΟΝ – ΤΙΓΚΡΕ
*** Μεταξύ 2,25-2,40 ο άσος, με το διπλό να ξεκινά από 2,70 και να φτάνει και στο 3,40.

*** Προϊστορία (στην Α’): 3-0-0.
ΟΥΝΙΟΝ: Η τυχερή της υπόθεσης, σε ένα ανυπόφορο κλωτσοσκούφι με ψιλόβροχο και αέρα. Νίκη-χρυσάφι 1-0 στην έδρα της Ολίμπο, με τον τερματοφύλακα Μπολόνια να αποκρούει πέναλτι στο 87’.

«Πρέπει να βελτιωθούμε, να έχουμε περισσότερο την μπάλα, να γίνουμε πιο επιθετικοί», είπε ο κόουτς Κουντέλκα, τονίζοντας βέβαια ότι «είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς». Εχει σκοράρει σε 9 από τα 12 παιχνίδια της, μόνο σε ένα όμως πάνω από μια φορά. Στόχος παραμένουν οι 25 βαθμοί, έχει 17 για την ώρα.

Κάρτες συμπλήρωσε ο δεξιός μπακ Εραμούσπε (12/1) και στη θέση του περνά, όντας 100% έτοιμος πλέον μετά τον τραυματισμό του, ο πολυσύνθετος Βέρα. Θα γίνει και μια αλλαγή τακτικής, με τον Φαμπρίσιο Νούνιες (6 αλλ./0) να παίρνει την ευκαιρία του μπροστά, αντί του Σότο Τόρες (2/0), που δεν έπεισε την περασμένη εβδομάδα.

Δεύτερο εκτός ο φορ Μπαράλες (9/1), που υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας. Μη διαθέσιμος και ο επιθετικός Κιρόγα (7/0, 3 βασικός). Ετοιμος έπειτα από καιρό ο αριστερός μπακ Κάρδενας (6/0).

Η Ουνιόν δεν έχει πάρει σχεδόν καθόλου γκολ από τους επιθετικούς της και να δούμε αν το σημερινό δίδυμο Νούνιες-Ροσάλες είναι πιο αποδοτικό. Φορ περιοχής ο πρώτος, περιφερειακός ο δεύτερος, θα τον θυμούνται ίσως κάποιοι από το σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό Βόλου, το 2009.

«Αν κερδίσουμε δύο παιχνίδια συνεχόμενα, έτσι όπως είναι η βαθμολογία, μπορούμε να παλέψουμε για μία θέση ψηλά»,
 λέει ο Κουντέλκα και σχετικά με το γεγονός ότι η ομάδα του έχει τρεις νίκες εκτός έδρας και μόνο μία εντός, δήλωσε πως«ειλικρινά δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, μας έτυχε και στο προηγούμενο πρωτάθλημα, αλλά δεν τρελαίνομαι».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-1-2): Μπολόνια – Βέρα, Αβεντάνιο, Κορέα – Μοντέρο, Μπρούνα, Σαρμιέντο, Βελάσκες – Περέιρα – Ροσάλες, Νούνιες.
ΤΙΓΚΡΕ: Το ντεφορμάρισμά της επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, με το 0-1 από την Μπελγράνο. Μόλις στο 5’ το γκολ, σε ένα συνολικά ισορροπημένο και χωρίς πολλές φάσεις παιχνίδι, όπου μάλλον το «Χ» θα ήταν δικαιότερο.

«Μπήκαμε κοιμισμένοι», είπε ο κόουτς Αρουαμπαρένα και προανήγγειλε αλλαγές: «Είμαι ανήσυχος. Θα ψάξουμε αλλαγές, απέμειναν 21 βαθμοί, αλλά έχουμε σε μια κατάσταση μη επιθυμητή. Τη Δευτέρα έχουμε έναν καινούριο τελικό και δεν γίνεται να αφήσουμε άλλους βαθμούς πίσω μας».
Οι αλλαγές τις οποίες προανήγγειλε ο Αρουαμπαρένα είναι τέσσερις τελικά και θυμίζουμε ότι η Τίγκρε εδώ και πολύ καιρό έπαιζε με την ίδια ενδεκάδα. Η πιο αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή του στόπερ Παπαράτο, που έχει σχεδόν δύο χρόνια (!) να παίξει. Τα άλλα τρία νέα πρόσωπα είναι ο δεξιός χαφ Γκαλμαρίνι (6/0), που ξεκίνησε βασικός το πρωτάθλημα, αλλά μετά την αποβολή και την τιμωρία τριών αγωνιστικών έχασε τη θέση του, ο κεντρικός μέσος Πίο (9/1, 1 βασικός) κι ο δεξιοπόδαρος Ντίας (11/0), που θα παίξει αριστερά στα χαφ.

Τη «νύφη» πληρώνουν χάνοντας τη θέση τους στο αρχικό σχήμα ο στόπερ Καστεγλιόνε (12/0), ο δεξιός μπακ-χαφ Ροδάλες (7/0), ο αριστερός Λεόνε (9/1) και ο αμυντικός χαφ Καστάνιο (12/0). Μάλιστα ο Καστεγλιόνε είναι και εκτός αποστολής.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-1-2): Γκαρσία – Ετσεβερία, Παπαράτο, Μπλένχιο – Γκαλμαρίνι, Πίο, Ρ. Μαρτίνες, Ντίας – Μοράλες – Λούνα, Μαγιόλο.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (Χ2): Οποιος το βάλει πρώτος! Πάνω από ένα η καθεμία δύσκολα μπορεί να βάλει, πάμε με το θεωρητικό αουτσάιντερ.
Παιχνίδι του 1-1, καθαρά λεπτομερειών και βέβαια δεν περιμένουμε… υπερθέαμα.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΡΑΣΙΝΓΚ
*** Γύρω στο 2,40-2,50 κινείται ο άσος και το 2,00 του ΟΠΑΠ είναι ανέκδοτο. Το διπλό παίζει μεταξύ 2,75-3,10.

*** Συνεχίζει στο γήπεδο της Κίλμες η Εστουδιάντες και το πήγαινε-έλα περίπου 75 χλμ., συν την κακή φετινή πορεία, αποτρέπει πολλούς οπαδούς της.

*** Ιδιαίτερο παιχνίδι σαφώς για τον Μιγκέλ Ανχελ Ρούσο, τεχνικό της Εστουδιάντες, που πέρσι βρισκόταν στον πάγκο της Ράσινγκ. Βέβαια και για τον Σιμεόνε, προπονητή της Ράσινγκ, που πανηγύρισε καθοδηγώντας την Εστουδιάντες το επικό πρωτάθλημα Απερτούρα 2006.

*** Προϊστορία: 40-17-22. Τελευταίο διπλό στις 28/10/01 (2-3), έκτοτε: 7-2-0.
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ: Μπήκε «κρύα» στο ματς με τη Βελέζ και το γκολ που δέχθηκε στο 6’ ήταν το καθοριστικό (1-0). Δεν είχε σχέση με την Εστουδιάντες που θυμήθηκε τον εαυτό της στο 3-0 επί της Ραφαέλα, απείλησε μόνο με την μπάλα ψηλά και είχε τους περισσότερους παίκτες της εκτός κλίματος.

Δυσαρέσκεια των οπαδών για τον τεχνικό Μιγκέλ Ανχελ Ρούσο, που προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι«χάσαμε από ένα δικό μας λάθος και αυτό είναι που πονάει. Δεν ξέρω αν ήταν δίκαιη η νίκη της Βελέζ». Δεν ήταν ακριβώς αυτή η αλήθεια του ματς και ο Ρούσο αμφισβητείται ανοιχτά πλέον από πολύ κόσμο.
Μιλώντας για το θέμα προπονητή, ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρος Ενρίκε Λομπάρντι, είπε ότι «το σκεπτικό μου είναι να συνεχίσει ο Ρούσο, είναι ένα πρότζεκτ που πιστεύω ότι έχει ακόμα ζωή», τόνισε παράλληλα όμως ότι«καταλαβαίνω ότι σε κανέναν δεν αρέσει να είναι τελευταίος και με αυξημένο μάλιστα μπάτζετ, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα πρέπει να βελτιωθούν».

Γυρίζει ο Βερόν (6/1), που πήρε «ρεπό» από το μεσοβδόμαδο, παίζει και ο ηγετικός μέσος Μπράνια (9/1), παρότι συμπλήρωσε κάρτες, καθότι εγκρίθηκε η αίτηση της Εστουδιάντες για τη χρησιμοποίηση του περίφημου άρθρου 225. Ο Βερόν αντί του Σάντσες (9/0) είναι η μοναδική αλλαγή της ενδεκάδας, που γενικά στα τελευταία τέσσερα ματς είναι σταθερή. Πάντα έξω ο γκολκίπερ Βιγιάρ (4/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Αλμπίλ – Μερκάδο, Ρε, Ντεσάμπατο, Ντομίνγκες – Μ. Γκονσάλες, Μπράνια, Βερόν, Κόρια – Γκ. Φερνάντες, Μποσέλι.
ΡΑΣΙΝΓΚ: Μεγάλωσε κι άλλο η διαφορά από την Μπόκα, μετά την τέταρτη σερί ισοπαλία (8η σε 12 ματς), το 1-1 με τη Λανούς την Τετάρτη. Παιχνίδι γεμάτο ένταση και νεύρα, με τις δύο ομάδες με 10 παίκτες από το 30’ και τη Λανούς με 9 από το 60’, πλεονέκτημα που η Ράσινγκ δεν εκμεταλλεύτηκε, αν και είχε ευκαιρίες και ήταν καλύτερη.

Ικανοποιημένος γιατί «τα δώσαμε όλα και αξίζαμε τη νίκη» ο κόουτς Σιμεόνε, τόνισε ότι «έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε». Εξαλλος με τον Καμορανέζι, που τον κλώτσησε στο πρόσωπο, ο μέσος Τοράνσο είπε ότι «το παλικάρι δεν πάει καλά, χρειάζεται ψυχίατρο» και απείλησε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

Μετά και τη χθεσινή νίκη της Μπόκα η διαφορά ανέβηκε στους 11 β., αν συνεπώς θέλει να λέει η Ράσινγκ ότι έχει ακόμα ελπίδες για να διεκδικήσει τον τίτλο, οφείλει να κερδίσει απόψε. Τονίζουμε ότι την επόμενη αγωνιστική παίζουν Βελέζ – Μπόκα και τη μεθεπόμενη Μπόκα – Ράσινγκ.

Ο μέσος/αρχηγός Γιακόμπ (10/0), ανασταλτικών καθηκόντων, εξέτισε την ποινή του και παίρνει τη θέση του τιμωρημένου δημιουργικού Τοράνσο (10/0), στη μοναδική όπως φαίνεται αλλαγή της ενδεκάδας. Παραμένει εκτός ο καλός εξτρέμ Κάστρο (7/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Σάχα – Πιγιούντ, Μαρτίνες, Καχάις, Λιστ – Πελετιέρι, Γιακόμπ, Αουέντ – Μορένο – Αουτσε, Γκουτιέρες.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (No bet ---> 1?): Δύσκολο. Η Εστουδιάντες έκανε βήμα πίσω με την εμφάνισή της στη Βελέζ, η Ράσινγκ παραμένει αήττητη, κάνοντας συλλογή ισοπαλιών.
Δεν ξεδιάλυνε ιδιαίτερα το τοπίο με την πάροδο των ημερών. Αν και δεν κρύβω ότι βρίσκω δελεαστικές τις προσφερόμενες τιμές στον άσο (όχι στο 2,00 του ΟΠΑΠ) και ίσως τελικά να δοκιμάσω την τύχη μου, ψάχνοντας την πρώτη ήττα της Ράσινγκ.

ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ – ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ
*** Οριακό φαβορί έδρας του 2,30-2,40 η Σαν Μαρτίν, με το διπλό μεταξύ 2,60-3,30.

*** Προϊστορία (στην Α’): 0-2-1.

*** Μόλις το 8ο παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία για τον διαιτητή Σίλβιο Τρούκο και έως τώρα έχει φέρει μόνο έναν άσο (1-3-3).

ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ: Προηγήθηκε δύο φορές και γι’ αυτό έφυγε με μια σχετική πίκρα από το 2-2 στο εκτός έδρας τοπικόclasico με τη Γοδόι Κρουζ. Ισοφαρίστηκε στο 83’ έχοντας κάτσει όλη πίσω, γενικά πάντως κοίταξε στα μάτια μια ποιοτικότερη, αλλά σε κακή κατάσταση αντίπαλο.

«Ευχαριστημένος για όσα κάναμε στο πρώτο ημίχρονο», δήλωσε ο κόουτς Ντανιέλ Γκαρνέρο, η ομάδα του πάντως παραμένει στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας και καίγεται για βαθμούς, ενώ και ο ίδιος εδώ και κάποιες εβδομάδες κρίνεται από τα αποτελέσματα.

Κάρτες συμπλήρωσε ο μέσος Καντέρο (10/0) και τραυματίστηκε ο αριστερός χαφ Σααβέδρα (7/2, 2 βασικός – έκανε το 1-2 στο ντέρμπι), έτσι θα γίνουν δύο αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα των δύο τελευταίων αγωνιστικών (είχε προηγηθεί το 0-0 με τη Ράσινγκ). Νέα πρόσωπα οι Μπούστος (8/0) και Μπογάδο (8/0, 4 βασικός).

Εκτός παραμένουν οι πλάγιοι χαφ Καρούσκα (5/0), Αγκίρε (2/0) και σταθερά ο επιθετικός Ρόμπερβαλ (6/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πόκρνικ – Αλβαρες, Γκραμπίνσκι, Λάντα, Μας – Μπογάδο, Μπούστος, Γκαλάρσα, Πότζι – Καπράρι, Πένκο.

ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ: Επαιξε από το 30’ με παίκτη παραπάνω και δεν έχασε την ευκαιρία για μια καθαρή νίκη με 3-0 κόντρα στην Ιντεπεντιέντε. Επιβεβαίωση ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, καθώς και 11 εναντίον 11 πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Στις πρώτες 6 αγωνιστικές είχε 0 βαθμούς, στις επόμενες 6 πήρε 10. Εκτός έδρας το ρεκόρ της είναι 1-0-5.

«Σιγά-σιγά οι παίκτες καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Επιμένω, πάντως, ότι πρέπει να βελτιωθούμε πολύ στο τελείωμα των φάσεων, όλα τα υπόλοιπα τα βλέπω πολύ καλύτερα», είπε ο κόουτς Λα Βόλπε, που έχει καθιερώσει το 5-3-2.

Γυρίζει ο αριστερός χαφ Ελουτσάνς (10/1), που έχασε τα δύο τελευταία. Παίρνει τη θέση του «άσφαιρου» επιθετικού Ατσουκάρο (10/0), έτσι ανεβαίνει στη γραμμή κρούσης, από τα χαφ, ο πολύ ταλαντούχος Τζόναθαν Γκόμες (10/0). Σταθερά εκτός ο στόπερ Ντος Σάντος (5/0).

Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα έχει clasico με τη Λανούς για την Μπάνφιλντ, με τον στόπερ Ντελφίνο να δηλώνει για το σημερινό πως «θα είναι δύσκολο, αλλά το παιχνίδι μας αρχίζει και αποδίδει καρπούς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (5-3-2): Λουκέτι – Τολέδο, Ντελφίνο, Β. Λόπες, Μπουσταμάντε, Ταγλιαφίκο – Κιντέρος, Καρμπόνι, Ελουτσάνς – Γκόμες, Φερέιρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.